brak logo

Świat Spinek

Płock

Opinie o Świat Spinek

anonim 2009-03-10 07:23
Słowa kojarzące się z świat spinek (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):PRACA Z LUDŹMI,TROSZKĘ STRESUJĄCA
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... SŁABY...PRACA TYLKO NA UMOWĘ ZLECENIE, BRAK SZKOLEŃ
Atmosfera i ludzie tam pracujący są JEDNĄ Z NIEWIELU RZECZY JAKIEJ BĘDĘ ŻAŁOWAĆ PO ODEJŚCIU ZE SKLEPU
Od jakiej stawki można negocjować pensję?1000 ZŁ
Najbardziej podobało mi się w świat spinek:WSPÓŁPRACA Z KOLEŻANKAMI
Najbardziej nie podobało mi się w świat spinek:NIE DOCENIANIE MOJEJ PRACY NO I UMOWA ZLECENIE
anonim 2009-05-29 12:36
beznadziejna praca po 12 godzin dziennie nie miała atmosfera stresująca praca nie polecam!!!!!!
xxx 2009-07-17 13:43
Ja uwazam ,ze ta praca chyba nie jest taka zla skoro ktos tam pracuje :)
Wiadomo ,ze praca przy takich drobiazgach jest ciezka , to zalezy tylko od tego czy chce sie pracowac...Ja zlozylam tam CV i mam nadzieje , ze mnie przyjma
1
aaaaa 2009-08-17 23:57
Ja w Świecie spinek pracuje juz ponad 2 lata i nie narzekam. Atmosfere w pracy tworzymy same wiec jak komuś nie pasuje to do siebie pretensje. Sklep z milionem drobiazgów, wiec dopieszczanie tego wszystkiego jest ciężką pracą ale za to jak przyjemną. Każda dziewczyna lubi błyskotki więc takie miejsce to istny raj dla oczu. Pozdrawiam ...
xyz 2009-09-18 12:16
a gdzie można przesłać cv? czy jest jakaś oficjalna strona? czy lepiej składać bezpośrednio w sklepach?
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam:)
vv 2009-10-02 23:13
czy może się ktoś podzielić informacją jakie są tam zarobki?
yeaaa 2010-03-04 16:04
zarobki w swiecie spinek to wielka kicha! ok 1000 zl
potępiona 2012-12-02 21:53
Hej, tez pracowałam w tej firmie i niestety, nie mam pochlebnej opinii. A druga sprawa; padłam ofiarą kradzieży w sklepie, gdzie jako nowy pracownik, nie przeszłam jeszcze odpowiedniego szkolenia w takich wypadkach. Czy któraś z was, a może znacie taką osobę która była/jest w podobnej sytuacji? Mam pewne podejrzenia i mam zamiar walczyć o swoje, nie mam zamiaru zapłacić pieniędzy, które oni ode mnie rządają. Jeżeli tak? proszę o kontakt : [usunięte przez moderatora] serio, napiszcie. nie będziecie miały z tego żadnych nieprzyjemności - pełna anonimowość, chce się tylko dowiedzieć, że nie jestem jedyną osobą tak wrobioną przez tą firmę.
Aga 2014-09-18 17:03
TO Oszuści, to co mówią na rozmowach kwalifikacyjnych to obłuda, mydla oczy swoimi tekstami o elastyczności pracy, o zarobkach 900 zł + premie i premie za target, a tu nic z tego. Pensja poniżej 1000 zł, wyzysk, , codziennie sprawdza się ile jest spinek na sklepie i o dziwo nigdy sie ilośc nie zgadza przez co musisz płacic ze swojej kieszeni, kierownictwo beznadziejne, trudności z wypowiedzeniem umowy, trzeba zgłaszac sie do centrali , bo w sklepie nie chcą okazac i zwracać umowy.
1
Karol 2014-09-18 17:06
Traktują człowieka jako niewolnika, zero uszanowania , wyzysk, praca za marne grosze, umowa zlecenie i tylko zlecenie, praca 12 godzin dziennie, a nawet prawie codziennie, tylko na zjazdach jest wolne. Poszukują studentów a potem jak trafi sie coś lepszego, nie pozwalają na odejście, Blokuja nas, ja pracuje juz 4 rok i nie moge sie zwolnić. Odradzam !!!!!!
Milena 2014-09-18 17:10
Ja za zerwanie umowy zapłaciłam kare pieniężną,i za każde ubytki na sklepie a uwierzcie mi, jest ich sporo i nigdy ilośc asortymentu sie nie zgadza to obcinają z pensji. Koloruja premiami, a ich wgl nie ma, co więcej potrącają z pensji, ja raz straciłam 450 zł, czyli zarabiając 900 zł, dostałam połowę.Unikac szkoleń bo one tez bywają Płatne, moja koleżanka płaciła w Warszawie. Jeżeli chcesz miec czyste papiery to unikaj tego sklepu, bo potrafią dac Ci dyscyplinarkę a wtedy przekreślisz sobie karierę. Błagam was nie popełniajcie podobnego błędu jak ja, i szukajcie pracy gdzie indziej, nigdy w sklepach ze sztuczną biżuterią. a tym bardziej tu w Świecie Spinek w Płocku.
Ilona 2014-09-18 17:18
Ja jak chciałam sie zwolnić musiałam prawnika uruchomić, bo nie chciała mi kierowniczka okazac umowy którą podpisałam a sama mi ją podsuneła na szkoleniu do podpisania, i twierdziła ze takimi rzeczami sie centrala zajmuje. męczyłam sie z nimi 5 miesięcy. Otrzymałam zła opinię i teraz męczę się ze znalezieniem pracy. Co wypłata płaciłam z własnej kieszeni za niedopatrzenia kierownictwa i za to ze było za moło asortymentu na sklepie, człowiek jest sam na zmianie, nie ma czasu na nic, nawet cięzko z wyjściem do łazienki, nie ma bramek więc o kradziez bardzo łatwo, odpowiedzialnośc spoczywa na pracownikach, i to oni ponosza konsekwencje, nie ta śmietana wyżej. Odradzam, Dziewczyny jeżeli macie rozum to zostawcie to w cholere. Sam fakt że dzwonili zaraz po tym jak wysłałam cv z terminarzem zjazdów i na drugi dzień rozmowa, to było chore, bo nigdzie tak nie ma, a to dlatego ze nikt tam nie chce robić. To jest chora firma i omijajcie ją szerokim łukiem, jako klient to spoko, ale jako sprzedawca( pracownik) to stres was nigdy nie opuści. I nie zdziwcie sie że jak dojdzie do wypłaty to nawet uzyskac 900 zl bd cięzko, ostatnio to za telefon firmowy dokładaliśmy z koleżankami w pracy. Porażka.
Patrycja 2014-09-18 17:25
Świat Spinek w Płocku to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] człowiek jest nikim, płace śmieszne, wyzysk i niewolnictwo, odradzam ten sklep, jak najdalej. Ile człowiek nerw straci, i takie rzeczy nie tylko w Płocku ale w innych miastach jest to samo, kolezanka w Wawie ma tak samo, brak słów, i trudności z odejściem, straszą potrącaniem z pensji w celu motywacji, i płacimy za ubytki i w razie odejścia z firmy.
Niezadowolona 2014-11-14 19:53
Masakra! Niech się nikt tam nie wybiera nawet. Wieczny problem z wypłatami. Nigdy nie dostaniesz wypłaty na konto tylko musisz wybierać sobie z kasy a przecież taki malutki sklep nie jest w stanie na siebie zarobić w ciągu tygodnia. Pracujesz sama, wieczne pretensje że czegoś niedopatrzyłaś i ponosisz konsekwencje za błędy współpracowniczek. Naprawdę odradzam. Z wypowiedzeniem nie miałam problemu ale z wypłaceniem wynagrodzenia. Musiałam się prosić o wypłatę. Śmieszne.....
zaciekawiona 2014-12-01 12:34
Hmm, Karol, a w którym to niby sklepie pracujesz? Cztery lata? Nie słyszałam, żeby tam ktoś tak długo pracował i jeszcze żeby był mężczyzną? :)
spinka 2014-12-01 12:38
Płaciła za szkolenia??? A gdzie i kiedy pracowała? Bo mam wrażenie, że chyba w jakimś innym Świecie Spinek... :)
X 2014-12-01 12:54
A gdzie pracowałaś? Kiedy?
luka 2015-01-29 20:02
mnie w sumie ciekawi teraz najbardziej na jakiej umowie można z nimi współpracować. Skoro to sklep to chyba nic po za zleceniem nie dadzą prawda ? słyszałam , że szukają raczej młodych ludzi do pracy tutaj , najlepiej studentek. Czy starsze kobiety również mają mimo wszystko szanse na zatrudnienie w Świecie Spinek?
1
byłapracownica 2015-01-31 17:22
ODRADZAM! wytrzymalam tam jedynie 3 miesiace. Na rozmowie pani koordynator super mila, wlaziła nie powiem gdzie...podlizywala sie i mydlila oczy. Rzeczywistosc okazala sie inna. Potwierdzam wszystkie nieprzyjemne komentarze w 100%. Przez ten krótki okres nigdy nie dostałam swoich zarobionych 12h zmianami pieniedzy. Wiecznie musiałyśmy się upominać i wręcz wygrażać żeby otrzymać jakiekolwiek ochłapy. Obrót kazali nam wypłacać sobie z kasy, a co tydzien odbierano konwój i po protstu nie było z czego wziąć sobie nawet tych pieniążków skoro czasami dzienny obrot wynosil 200zł. Zadnego poszanowania pracownikow, nigdy nie pomagali wyjasnic jakiejs sytuacji. W umowie masz zaznaczone, ze zaplacisz za wszystko to czego zabraknie po inwentaryzaji. I nieważne czy pracujesz 1 dzien przed inwentaryzacją. Musialysmy grozic ze nie otworzymy stanowiska rano jak nie dostaniemy wyplaty, dopiero wtedy nam z łaską przelali pieniądze na konto. Na stanowisku jestes calkiem sama, a musisz go opuscisz jak chcesz wyjsc np do toalety. Nikt Ci go nie przypilnuje, wiec mozesz wroic jak juz nic nie bedzie. Kompletny chaos i brak zorganizowania. Jezeli ktos nie wierzy to niech sie przekona na wlasnej skorze, nie wspomne o tym ze robisz 160h za 800zł. Czytajcie umowe, a i po rozmowie pewnie bedziecie zachwycone uprzejmoscia pani koordynator, nic bardziej mylnego ;)
1
bylapracownica 2015-01-31 17:24
starsze kobiety nie maja szans, szukaja jedynie naiwnych studentow
spineczka 2015-06-17 11:28
Nie wiem naprawde skąd tyle negatywnych opinii na temat pracy w Świecie Spinek.Ja pracuję w tym miejscu prawie rok i nie mam większych zarzutów. Wiadomo jak w każdej pracy są jakieś nieporozumienia, ale wydaje mi się, że opinie negatywne pisały głównie osoby, które mają wyidealizowany obraz pracy, ludzie zejdźcie na ziemie! Pracowałam w kilku miejscach i uważam, że praca w Spinkach jest ok. Daje możliwość dorobienia sobie w trakcie studiów na własne wydatki, chyba, że ktoś całe życie był bananem na utrzymaniu rodziców i nawet taka praca wydaje mu się kamieniołomem. Grafik ustala kierowniczka punktu, jeśli ktoś studiuje dziennie i chce mieć np co drugi weekend wolne, to chyba nic dziwnego, że pracuje 12h. Z wynagrodzeniem też nie ma problemów, pobieramy gotówkę z kasy i u nas sie nie zdażyło że nie miałyśmy na czas wypłaty. Stawki może i nie są rewelacyjne, ale w porównaniu do innych miejsc pracy Swiat Spinek nie płaci groszy. Kradzieże się zdazają jak i wszędzie, drozsze rzeczy trzymamy w gablotach dlatego nie ma u nas jakis wiekszych brakow. A kradziezy moze bylo od poczatku mojej pracy z 5 i to przed swietami, koordynatorka o tym wie i jakos nie kazali nam zwracac gotowki. Jedno jest pewne, jesli utrzymujesz porzadek na stoisku, nie robisz w systemie błędów co 5minut i klientów obsługujesz tak jakbys sam chcial byc obslugiwany, to nikt nie bedzie mial zastrzeżeń do Twojej pracy.
1
Acku 2016-05-11 14:55
Mają bardzo dużo sklepów i te są bardzo dobrze rozwinięte pod wieloma względami, mi się podoba jak się trzymacie, mimo że to taka dość mała firma chyba jest, ale co zrobić, co powiedzieć, warto sprawdzić
Róża 2017-02-23 11:35
Hej, może dostałyście już PIT ze Świata Spinek? od firm Boninex i Larri powinnysmy dostać, ponieważ zmienili nazwe? Macie jakiś kontakt do nich?
Karolina 2017-07-27 11:25
@Róża , do wszystkich 3 oddziałów mieszczących się w Warszawie, podane są nr telefonów, odszukaj konkretny jaki Cię interesuje i zapytaj. Czy ktoś z was posiada aktualne informacje o warunkach zatrudnienia? Od dawna nikt nie zamieścił wpisu na temat Świat Spinek. Zachęcam do podzielenia się informacjami.
Ex pracownik 2017-09-19 23:06
Numery są nieaktulane;) W Warszawie jest tylko jedno stoisko w Mokotowie. Oprócz tego na całą Polskę jest jeszcze jedno w Lublinie i sklep w Krakowie.
Ja pracowałam w tym roku w Spinkach. Jeśli chodzi o finanse to nie jest źle - najniższa krajowa plus premia od utargu indywidualnie naliczana, ale żeby coś sensownego z niej dostać trzeba pracować w weekendy. W tyg jest raczej spokojnie bo nie ma klientów. Można pouczyć się, poczytać książkę czy nawet wyjść na chwilę na zakupy. Raczej się nie przepracujesz:) Jedynie co mi nie odpowiadało to atmosfera. Ciągłe użeranie się z dziewczynami o jakiś dzień wolny czy wolny weekend. Grafik ustalany jest na cały miesiąc jak coś ci wypadnie w trakcie to żadna się nie zamieni ...
Zostaw swoją opinię o Świat Spinek - Płock
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Świat Spinek