brak logo

ENEL-MED

Warszawa

Opinie o ENEL-MED

xyzzzz 2016-09-15 09:22
Wypłaty dają do 17 każdego miesiąca,
mary 2016-09-28 10:35
Pracowałam w Enel-Medzie na recepcji przez 9 miesięcy. Trudna praca, wymagająca skupienia i jednocześnie podzielności uwagi. Czasem niewdzięczna, ze względu na pacjentów z różnym poziomem cierpliwości i odporności na ból. Pod względem pracodawcy całkiem w porządku. Polecam – miałam umowę o pracę, wynagrodzenie na czas i stałe godziny pracy.
maga 2016-09-28 11:36
Mary' to praca na recepcji, niestety to branża medyczna wiec trzeba byc skupionym i dobrze zorganizowanym to chyba nie wymaganie a cechy każdego pracownika, pracujesz rowniez umysłowo, nie możesz sie mylić, musisz byc kompetentna wiec nie rozumiem dlaczego oceniasz ich w ten sposób?
Xee 2016-10-28 16:31
Gdzie się mieści warszawskie call center?
marika 2016-10-28 20:47
A czy ktoś może powiedzieć cos o pracy młodszego konsultanta Call Center- Białystok? jakie sa obowiązki i czy warto wiazac z nimi plany?
6
marco 2016-10-31 14:07

Dla wszystkich co szukają fajnej pracy, myślę, że warto próbować. Rozmowa kwalifikacyjna bardzo miła i konkretna, wiedzieli czego oczekują i kogo szukają. Ja aplikowałem na stanowisko juniorskie bo nie miałem dużęgo doświadczenia. Niemniej jednak widać było, że starają się wydobyć pozytywne cechy kandydata w trakcie rozmowy co mi się bardzo spodobało. Bez pseudopsychologicznych pytań typu "twoja największa wada", "co byś zrobił w sytuacji…" które i tak niczego nie sprawdzają, a dają się popisać jedynie rekrutującym także polecam.
1
słabiutko 2016-11-17 11:03
Droga firmo Enel-Med vel Marco - jeśli już próbujecie wybielić się w oczach potencjalnych kandydatów po poprzednich wpisach prawdziwych pracowników, to wysilcie się trochę bardziej. Sam przebieg rozmowy kwalifikacyjnej nie świadczy o tym co dzieję się dalej po zatrudnieniu. A pozostałe teksty zadowolonych "pracowników" typu: "kokosów nie było ale miałam umowę o pracę"... Za umowę o pracę chleba się nie kupi. Jeżeli zapewnialibyście normalne godziwe warunki to i ludzie na forach by nie narzekali, a wy nie musielibyście tuszować tych wypowiedzi własnymi wpisami.
7
Bostek 2016-11-18 08:46
A mozesz powiedziec cos wiecej o tej firmie? zamierzam podjac z nimi wspolprace wiec kazda opinia mile widziana.
xyz 2016-11-21 18:22
Postępu 18a - budynek Syriusz :)
Muflonik 2016-11-30 10:16
Jak szybko oddzwaniają po rozmowie kwalifikacyjnej? Czy kontakt jest zawsze bez znaczenia na wynik rekrutacji? Będę wdzięczna za info :-)
5
Byly pracownik 2016-12-17 16:20
Smutek - co jakis czas wracam by sprawdzic opinie o moim bylym pracodawcy. Zauwazylam ze czesc opinii zostala usunieta. To ciekawe.
4
tralalalala 2016-12-29 13:47
Widze że moja opinia w ogóle nie została dodana a więc spróbuje jeszcze raz.Rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko recepcjonistki w Krakowie to była jakaś kpina.Oni opisuja tą rozmowe jako trzy etapy tak naprawde to jeden etap tyle ze wszystko dzieje sie podczas jednej rozmowy.Na poczatek test z ang -jasna sprawa i rozumiem.Bardzo prosty same podstawy.Dalej test ze znajomosci liczb parzystych,nieparzystych,spółgłosek i samogłosek hahahaha a na koniec rozmowa z pania dyrektor ale wcześniej nie dowiesz się jakie są warunki pracy.Wszystko to oczywiśćie na samym końcu a wszystko to jak się okazuje za najniższa krajowa hahahahaha.Warunki fatalne ale oczekiwania nie wiadomo jakie.Śmieszna firma
2
domina11 2017-01-15 13:27
Cześć gosza! Również jestem pielęgniarką i jestem zainteresowana pracą w Enel-Med. Czy mogłabyś zdradzić na jakie mniej więcej zarobki można tam liczyć? Czy jest to kwestia negocjacji podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
Smolarek 2017-01-16 15:50
wykupili sobie w goworku opcje nadzoru nad swoim kontem, co daje im możliwość usuwania nieprzychylnych komentarzy - świadczy to o samej firmie - nie są wystawieni na konstruktywna krytykę, tylko próbują z siebie robić pracodawcę roku...
9
Enelmedzik 2017-01-21 15:38
A przepraszam na jakim stanowisku pracujesz? Bo na recepcji sie wybic gdzies wyzej musisz czekac ok 3-5 lat o ile spodoba sie Twoja twarz kierasowi.
_Zielona_apaszka_ 2017-02-10 11:12
Witam wszystkich serdecznie!

W Enel-Medzie spędziłam prawie 4 lata. Pracowałam na recepcji i studiowałam jednocześnie. Jako student generalnie byłam zadowolona z pracy i zarobków. Grafik mogłam bez problemu pogodzić z zajęciami. Generalnie dobrze pracowało mi się w moim zespole. Wypłata była zawsze na czas. Pracownik ma możliwość wykupienia opieki medycznej z firmy.

Praca nie zawsze była łatwa. Osoby na recepcji oprócz bieżącej obsługi klientów mają dużo pracy w "systemie". Trzeba być bardzo obrotnym, przyda się umiejętność robienia kilku rzeczy naraz. Praca często była stresująca. Dużo zależało od tego jaki typ pacjenta pojawił się przy stanowisku (zdarzają się bardzo trudni, roszczeniowi pacjenci, ale trzeba się do tego przyzwyczaić). Każdy ma do realizacji własne cele indywidulane, sprzedażowe.

Minusem jest brak podwyżek. Pracownicy recepcji nie mają ścieżki rozwoju w firmie. Rekrutacje wewnętrzne istnieją, ale tylko na pokaz. Najczęściej na wyższe stanowiska przychodzą osoby z "zewnątrz" pomimo tego, że są osoby, które pracują na recepcji już po 5 czy 6 lat i są świetnymi pracownikami. Szkoda.

Na recepcji często były kolejki i pomimo zgłaszania koordynatorowi zapotrzebowania na większą obsadę na recepcji, nowe osoby nie były zatrudniane. (Zdarzają są sytuacje gdy masz przed sobą 15-20-sto osobową kolejkę, musisz wykonać 3 telefony i załatwić inne 4 sprawy na już, w tym samym czasie.)

Generalnie polecam pracę w tej firmie, ale studentom i osobom, które dopiero rozpoczynają swoją karierę.

Pozdrawiam!


3
do Smolarka 2017-03-02 21:32
czyli wszystkie wartościowe dla ludzi ostrzeżenia są usuwane?
niedobrze. pozostaje tylko czytac takie fejki jak to wypracowanie pracownika HR enelu powyżej
Asysta 2017-03-18 13:36
Witam-proszę o opinię pracy asystentek stomatologicznych w W-wie i innych miastach.Zaczęłam pracę na tym stanowisku- umowa o pracę z" przypadku " ale jest - forma pracy mnie rozczarowała- mam duuuuże doświadczenie i wiem na czym ta praca polega więc brak przerwy w pracy przy 12godz. zmianie to jakieś nieporozumienie. Chcę się dowiedzieć czy to norma, bo te opinie mnie trochę zniechęciły i rozczarowała.
A 2017-04-14 09:51
Kurcze-to smutne co piszesz ale niestety takie prawdziwe! Pracuję od miesiąca i niestety ale muszę się z Tobą zgodzić. Tak wiele sobie obiecywałam po wspolpracy-podkreslam-współpracy z enel med. Szkoda ale....... nic dodać nic ująć po Twoim komentarzu. Nie jestem studentką ani osobą rozpoczynającą swoją przygodę z pracą więc jeśli osoba z kilkuletnim stażem ma taką opinię o pracodawcy to co może mnie TU czekać . Dzieki
1
Patrycja 2017-04-18 00:49
A jak ksztaltuja sie stawki co do zarobkow?
ToJa 2017-06-06 18:51
A czy ktoś pracował może jako asysta stomatologiczna w tej firmie ? Dostałam propozycje pracy ale najpierw chciała bym się czego kolwiek dowiedzieć ;)
Nick 2017-06-08 10:30
Jeśli Gdansk- szczerze odradzam. Poziom i atmosfere w firmie tworzą ludzie. Niestety baaardzo się zawiodłam na Gdańskim oddziale, ale to tylko moje spostrzeżenie. Ostrzegano mnie przed tą firmą - ale ja sama muszę spr. aby wyrobić sobie danie. No to sprawdziłam ;)
bez_nicku 2017-06-17 11:21
Pracowałam jako asystentka w warszawie ponad 3 lata. Dla dziweczyn początkujący polecam natomiast dla kogos kto sie rowijac w tym zawodzie niekoniecznie. Zarobki niewiele ponad min krajowa, prak przerw przy 12h pracy, za nadgodziny nie płacone. Plusem jest wypłata zawsze na czas i umowa o pracę. Brak jakichkolwiek szkoleń i możliwości rozwoju osobistego. W Warszawie jest coraz wiecej miejsc które oferują o wiele lepsze warunki pracy.
1
Asysta 2017-06-18 00:45
Dziękuję za odpowiedź, ale już nie pracuję ???? Pozdrawiam
Paulina 2017-06-20 22:05
Czy ktoś pracuje jako higienistka stomatologiczna i może powiedzieć coś o zarobkach (i przy jakim wymiarze godzinowym) ?
jo 2017-06-29 20:15
pracował ktoś może w marketingu? jak tam jest?
Jeżyk 2017-07-11 19:12
Wiesz już ? :>
nie jestem robotem 2017-07-14 21:57
zgadzam się z twoją opinią , płaca marna , pakiet medyczny dopiero po siedmiu miesiącach ,
atmosfera na cc , bardzo zła donosicielstwo kwitnie ,
1
Patrycja 2017-07-20 13:08
@jo właśnie szukają specjalisty ds. marketingu online. Zapewniają umowę o pracę, opiekę medyczną a także karnet sportowy. W internecie znajdziesz czym dokładnie na tym stanowisku byś się zajmowała.
Ewa 2017-08-17 22:56
Hej, jak jest w Warszawie w Call Center? Opinie mnie przerażają. Mam jeszcze ofertę pracy w Vivusie. Nie wiem co gorsze. ;)
SiSi 2017-08-22 01:30
Czy ktoś może napisać więcej o pracy w Enelmedzie jako konsultant Call Center? Jaka jest podstawowa stawka godzinowa? Czy trzeba wyrabiać efektywność? :)
Buba 2017-08-31 13:59
Pracuje w EM od 10 miesięcy. Płacą na czas, umowa o pracę od samego ppoczątku. Przy przedłużeniu umowy podwyżka jeżeli zaslugujesz. Nie wiem skąd te opinie, jezeli sie nie starasz to nie będzie pieniedzy. Sa premie co 3 miesiące jezeli bedziesz dobry. Przełożeni super, miła atmosfera. Ja serdecznie polecam prace w CC.
Magda 2017-09-01 06:13
Myślę, że warto w takiej firmie jak Enel Med pomyśleć nad tym, żeby każdy pracownik Call Center miał swoje przypisane miejsce pracy/biurko, a nie biegał jak idiota po sali w poszukiwaniu wolnego miejsca!
1
Sylwia84 2017-09-08 22:05
Brak ścieżek rozwoju w Call Center. :/ niby można przechodzić gdzie indziej, ale to nie jest ścieżka rozwoju i awansów. Dziwne i nie fajne.
1
Przemek 2017-09-09 09:55
A jak jest z benefitami? Bony Sodexo są u nich na Święta?
3
Patrycja 2017-09-11 19:54
@Sylwia84 w ofertach pracy napisali, że jest możliwość awansu. Z oferty na Konsultanta ds. obsługi klienta tak wynika. @Buba widzę, że jesteś zadowolony z pracy w ENEL-MED. A powiedz czy udało Ci się w tym czasie już zdobyć awans? Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja z benefitami?
Buba 2017-09-13 17:58
Po pierwszej umowie jest podwyżka i zmiana na konsultanta jeżeli masz dobre wyniki. Jeżeli chodzi o benefity to mozna eygrac bilety do kina. Z innych bonusow to mozna zdobyc premie za wyniki co nie jest trudne ;) ja osobiście polecam :)
Myszka 2017-09-15 16:47
Jakie są widełki dot. podwyżki w Bstoku w CC po 7 miesiacach gdy przedłużają umowę? Będę miała na rękę chociaż 1800zł? Bo na start dostałam 2100 zł brutto to jest około 1530 zł netto. Troche się obawiam czy warto myśleć o tej firmie poważnie.
1
Anonim CC 2017-09-23 23:03
Stres w tej pracy i niska płaca zmusza mnie już do szukania innego zatrudnienia. Jak na tak dużą firmę bardzo źle płacą pracownikom Call Center. Myślę, że 2500 złotych brutto to powinno być minimum, a po siedmiu miesiącach minimum 2700-2800 brutto. Dużo wiedzy, kontakt z klientem, trudne sytuacje podczas rozmów, nerwy i roszczeniowi klienci, którzy myślą, że jak mają pakiet to są wielkimi panami... A nawet nie mamy od początku umowy pakietu zdrowotnego Enel. To jest śmieszne. Zero benefitów na start.
1
Patrycja 2017-09-26 16:36
Zachęcam wszystkich do zapoznania się z wywiadem z Dyrektorem Personalnym ENEL-MED, który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,211356,wywiad-alina-smolarek @Anonim CC jak długo pracujesz w firmie ENEL-MED? Czy nie ma systemu podwyżkowego?
Anonim CC 2017-09-30 11:37
Na tyle długo, że wiem, iż na godziwy zarobek powyżej 2500 brutto nie można liczyć. 2700-2800 brutto to minimum na godziwe życie w dzisiejszych czasach, zwłaszcza wynajmując mieszkanie.
Anonim CC 2017-09-30 11:39
... i jeszcze stres w pracy podczas rozmów z pacjentami. Obecna pensja to porażka. I możliwość korzystania z opieki zdrowotnej w Enel Med po 7 miesiącach, gdzie w innych firmach jest to od pierwszego dnia pracy...
Anonim CC 2017-09-30 11:49
Pięknie napisany wywiad. Tylko życie pokazuje co innego... Premie? Na pewno... Jak odsłuchiwane jest wybiórczo raptem kilka rozmów z danego okresu. A klienci są różni i nie każdą rozmowę da się poprowadzić zgodnie ze schematem... Dużo wymaga zmiany i dopóki tego nie zmienicie ludzie będą odchodzić. Podwyżki to element od którego warto zacząć... Bo za marne pieniądze ludzie nie będą chcieli długo u Was pracować. Co do atmosfery nie będę się wypowiadać. Wszystko zależy od ludzi, a jak komuś palma odbija i uważa się za nie wiadomo kogo, a pracownika Call Center uważa za coś gorszego od siebie... Wtedy motywacja i nastrój siada... I wściekli pacjenci po drugiej stronie słuchawki, bo terminów do lekarza brak...
2
Gall2 2017-09-30 22:08
Firma ogólnie ok. Piszecie w ogłoszeniu "mamy bogaty system benefitów (min. system premiowy, wynagrodzenie za brak absencji, opieka medyczna)"... Szkoda, że opieka zdrowotna jest, ale dopiero po 7 miesiącach... W innych firmach są pakiety medyczne od pierwszego dnia pracy. System premiowy, potwierdzam, mógłby być lepszy, chociażby target ilości rozmów i premie za ilość przeprowadzonych rozmów w ciągu miesiąca. A tak oceniane są losowo rozmowy i najgorzej jak trafi osoba oceniająca na te najgorsze... A klienci nie zawsze dają możliwość dokończenia skryptu i kasa ucieka.
Premie miesięczne jedynie dają motywację.
"Równowaga między pracą a życiem prywatnym"... - infolinia powinna pracować maksymalnie do 17-18 od poniedziałku do piątku, potem jest inna pomoc dla pacjentów, gdzie mogą dzwonić, siedzenie do 21 na infolinii jest zupełnie bez sensu.
2
zainteresowana 2017-10-03 10:36
drodzy Panstwo, jakis czas temu chciałam uczestniczyć w rekrutacji do działu marketingu. w związku z tym postanowiłam zrobić mały wywiad w firmie i poza nią. dostałam bardzo przerażający obraz tego co dzieje się z działem marketingu. od kilku lat co pol roku robią tam czystki, w tym kilka razy zmienił się dyrektor marketingu. teraz podobno również się zmienił dyrektor.
zero stabilizacji? to dobrze nie wróży
Patrycja 2017-10-03 11:29
@zainteresowana pracownicy mogli odejść z różnych powodów. Czasami są to powody osobiste a czasami ktoś znajduje inną pracę. Czy zdecydowałaś się w końcu aplikować do ENEL-MED? @Gall2 czy na rozmowie powiedzieli Ci, że opiekę medyczną zapewniają po 7 miesiącach?
zainteresowana 2017-10-04 16:02
przepraszam, ale taką wiadomość otrzymałam z potwierdzonego źródła, czyli od pracownika firmy. chyba ktoś tu komuś mydli oczy.
Patrycja 2017-10-05 15:59
@zainteresowana rozumiem i dziękuję na wyjaśnienie. Aktualnie firma ENEL-MED poszukuje Kierownika Oddziału. Czy ktoś na takie stanowisko składa cv? Napisali w ofercie, że zapewniają pracę w prężnie rozwijającym się ogólnopolskim Centrum Medycznym o stabilnej pozycji rynkowej, notowanym na GPW, system motywacyjny, opiekę medyczną i pakiet sportowy.
Anna 2017-10-05 17:27
Jak jest z ustaleniem grafiku pracy dla studenta na umowe zlecenia?
Gall2 2017-10-15 22:09
Nie. Nie było info, że pakiet po 7 miesiącach. To nie fair. Jesteśmy pracownikami firmy medycznej, a musimy korzystać z innych placówek. Śmieszne.
Zostaw swoją opinię o ENEL-MED - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENEL-MED