brak logo

ENEL-MED

Warszawa

Opinie o ENEL-MED

Warszawiak 2015-07-01 13:58:57
A na wsi u Ciebie nie ma pracy tylko wsioki do stolicy
Warszawiak 2015-08-05 08:24:40
1800 to dobra pensja tylko wtedy jak jedzonko od łojców w sloikach przewieziesz
To głodowa pensja
4
sia 2015-08-05 15:02:14
100% prawdy
Marysia 2015-10-10 15:09:43
Całkowicie zgadzam się z tym, że eliminują za pomocą mobbingu wieloletnich pracowników, na ich miejsce przyjmują ludzi na umowę zlecenie za połowę stawki. Ostrzegam żebyś nie wiem jak dobrym był pracownikiem, jak nie wyrobisz miesięcznego targetu sprzedaży kart podarunkowych licz się z tym że jesteś następny w kolejce. Kliencie dobrze przyjrzyj się kartom podarunkowym czy to rzeczywiście taka dobra oferta dla ciebie?!
7
pracownik 2015-12-03 16:14:48
Chcę zaprzeczyć wszytkim negatywnym opiniom. Enal Med to bardzo dobre miejsce pracy. Każdy jest tu szanowany nie zaleznie od stanowiska, no chyba,że ktoś ma kompleks niższości i sam się czuje gorszy. Atmosfera pracy przyjazna, cele wiadomo sa stawiane natomiast to standard w każdej firmie. Poza tym jest to miejsce z całą pewnością dające możliwość rozwoju zawodowego, a przy dużym zaangażowaniu nawet awansu.
był pracownik-- 2015-12-14 10:22:32
Koszmarna atmosfera w pracy, stres budowany przez kierownictwo jest dla niektórych osób barierą nie do pokonania. Przy najmniejszym błędzie można otrzymać wpis do akt. Godziny pracy wg kaprysu koordynatora. Praktycznie zero możliwości rozwoju, totalne kolesiostwo. System motywacyjny na zerowym poziomie, pakiet socjalny aż śmieszny. Trzeba uważać na każdy swój ruch, ponieważ można bardzo sobie zaszkodzić. Nie polecam.
7
niezadowolona 2016-02-08 14:52:13
Witam, pracowałam na recepcji 5 lat. Na początku praca była super, wiadomo odpowiedzialność była, ale inaczej to wszystko wyglądało. Zaczęło się psuć, kiedy firma źle zainwestowała i zaczęła od pracowników nadrabiać szkody. Zaczęli od obcinania pakietów zdrowotnych i konieczność dopłacania do nich. Zaczęli zatrudniać ludzi na umowę zlecenie. Oczywiście tylko dotyczy sie pracowników niższego szczebla. W siedzibie pływali jak pączki w maśle. Ciągłe pretensje... pod koniec jak już się zwalniałam wchodził mobbing. Jeśli masz czas i chęci siedzieć 10 lat na recepcji to może uda Ci się awansować. Prośby o podwyżkę to jakiś koszmar. Nawet jeśli masz potwierdzenie swoich wyników i są dobre masz dobre argumenty to i tak ich odpowiedź to nie teraz bo brak budżetu, może za pół roku i tak ciągle. To jest typowe korpo, chcą od Ciebie wycisnąć jak najwięcej, masz być dla nich robotem.
3
gocha 2016-02-09 15:43:36
Prawde mowiac nie rozumiem, przeciez praca na recepcji to praca na recepcji, ja tez pracowalam na takim stanowisku i wg mnie to byla swietna opcja zeby dorobic sobie na studiach - a przy okazji sporo sie nauczyc i powiem szczerze ze do dzis czasem zdobyte tam doswiadczenie mi się przydaje, zwłaszcza w kontaktach z ludzmi ;)
stawka była jak na tamte czasy lepsza niz u konkurencji, owszem praca bywała czasem męczaca (jak kazda praca z ludzmi) ale ja bylam zadowolona. wiem też że są dziewczyny które awansowały także da się i na pewno nie trwalo to 10 lat ;))
1
nikolas 2016-02-10 11:18:06
Pracowałem, było ok. minus – praca bywała stresująca plusy – możliwość awansu, wiele się nauczyłem, był to skok na głęboką wodę bo moja pierwsza praca ale nie żałuję, dzięki temu po studiach miałem dużo lepsze perspektywy niż znajomi którzy nie mieli doświadczenia zawodowego. No i miałem przyjemność pracować z naprawdę swietnymi ludzmi – zespół, przełożony – z niektórymi mam kontakt do dziś.
3
zawodowiec 2016-03-01 13:14:19
Nie wiem co rozumiesz przez „własna markę” - na pewno jest szansa na szkolenia etc, awans też jest możliwy – oczywiście nie będę tu ściemniać że każdy zaraz awansuje na kierownika ale znałem przypadki gdzie dziewczyny np. z recepcji awansowały także da się. Z tego co wiem rekrutacje często są tzw „wewnętrzne” czyli szukają spośród swoich pracowników i to jest najlepsza okazja żeby się wybić.
były pracownik 2016-03-02 15:56:02
Witam,
Pracowałam 1,5r. w Enel-Medzie, pracownikiem recepcji. Jeśli jesteś studentem zaocznym i poszukujesz pracy z możliwością w miarę elastycznych godzin pracy to jak najbardziej. Ludzie na identycznych stanowiska są głównie bardzo mili i super się z nimi współpracowało. Natomiast jeśli chodzi o kwestię zarobkowe to niestety jak w tym kraju są oczywiście nie adekwatne do wykonywanych obowiązków. Od początku pracy obiecywano mi podwyżki pensji i na obietnicach się kończyło. Otrzymywałam co raz to większy zakres obowiązków,byłam osobą jedną z lepiej sprzedającą karty podarunkowe na całą Polskę, oczy mydlono większą pensją i możliwością awansu a niestety nic z tego się nie sprawdziło. Awans jest praktycznie niemożliwy, chyba, że się ludziom wchodzi wiadomo gdzie...wyższe stołki są pozajmowane znajomościami nawet osób które kompletnie nie mają znajomości branż medycznych. Pracują tam osoby ponad 5 lat na recepcji i nie mają możliwości awansu...to samo za siebie mówi.... Tak wewnętrzne rekrutację są...ale na pokaz, ponieważ odgórnie jest ustalona osoba. Centrala biura traktuje ludzi na niższych stanowiska jak pomyje a zarazem wmawia, że są twarzą tej marki. Na koniec gdy odchodziłam z firmy wiedząc to managerka sama potwierdziła, że dobrze robię odchodząc bo tutaj nic dobrego nie czeka. Zarabiają na ludziach grube miliony a swoim wieloletnim pracownikom żałują każdej złotówki a szkolenia i wyjazdy integracyjne są tylko i wyłącznie dla samych wyższych sfer.
4
warsawgirl 2016-03-02 16:22:23
Pracowałam na recepcji w enel med –nie miałam na co narzekać. Ja akurat studiowałam w tym czasie zupełnie nie związany z pracą kierunek i teraz pracuję w tej branży, ale czas w enel med naprawdę dobrze wspominam i potwierdzam jak ktoś chciał na dłużej związać się z tym miejscem i przykładał się do swojej pracy to awans wcale nie był czymś niespotykanym.
warsawgirl 2016-03-08 14:43:40
wiadomo wszędzie są plusy i minusy ;)) na pewno dostrzegam i to i to – ale obiektywnie patrząc jest to dobre miejsce do pracy. Powiem szczerzę, że wolę pracować na recepcji w takim „korpo” gdzie wszystkich obowiązują chociaż jakieś uniwersalnie ustalone reguły niż np. w jakiejś osiedlowej siłowni gdzie jestem zdana na łaskę szefa i nie mam żadnych praw, problemy z urlopami itd. tylko że takie małe miejsca pracy zwykle nie mają nawet profilu na gowork więc o tym jak tam jest się nie mówi, a jak taki enel zatrudnia setki czy tysiące osób to normalne że opinii jest dużo i są wśród nich także od niezadowolonych. Norma.
1
pracownik 2016-03-16 16:22:17
pracuje w call center w enel-med i uwaga mam umowę o pracę (tak jak ktoś pisał wcześniej – nie wszyscy takie mają, ale jak ci zależy to da się dogadać) nie jestem już studentem i nie mogę sobie pozwolić na wieczne pracowanie na śmieciówkach więc to jest na plus. Jest opieka zdrowotna – zakres zależy od doświadczenia, etatu etc. Korzystam z pakietu, który w zupełności wystarcza kiedy muszę się dostać do wybranego lekarza – jestem zadowolony.
1
gosc 2016-03-23 12:56:31
no własnie niestety posiadanie umowy o pracę wciąż nie jest czymś oczywistym więc to jest zdecydowanie plus dla enel med, zwłaszcza na niższych stanowiskach to się chyba na rynku raczej nie zdarza. nie taki diabeł straszny jak go malują, praca w "korpo" jest często dużo lepsza niż w jakiś małych firmach
gosza 2016-03-26 20:25:23
jestem pielęgniarką – w zasadzie nie widzę minusów mojej obecnej pracy, nie zamierzam jej na razie zmieniać, nie mam wiedzy jak wygląda praca w innych działach np. w call center, ale jeśli chodzi o stanowisko pielęgniarki to polecam to miejsce. Pracowałam wcześniej w państwowym szpitalu więc mam porównanie – niebo a ziemia.
ktos 2016-04-20 11:28:58
Może nie pracuje w enel med bardzo długo, ale przez niecały rok zdążyłem już wyrobić sobie jakąś opinię o tym miejscu. Najkrócej mówiąc: polecam. Solidne, stałe zatrudnienie (widzę po moich współpracownikach którzy pracują tu latami), jeśli ma się ambicje to da się awansować. Gdyby nie to że mam trochę daleko bo mieszkam pod miastem, to bym powiedział że idealnie.
1
renata 2016-05-09 12:24:30
Niestety nie powiem jakie są zarobki pielęgniarek w enel med bo tego nie wiem, ale pracując tutaj miałam okazję poznać kilka pań pielęgniarek i z tego co z nimi rozmawiałam to ogólnie rzecz biorąc były zadowolone. Część z nich przeszła tu z normalnych szpitali i sobie chwaliły. pewnie dowiesz się dopiero na rozmowie, warto spróbować.
lawenda 2016-05-17 08:28:12
Witam, czy mógłbyś rozwinąć temat, właśnie otrzymałąm propozycję pracy na tym stanowisku...
7
MiMb 2016-05-29 00:22:54
Uwaga! Od nagród zapłacisz podatek... :-O
2
gosc 2016-06-02 00:26:50
też pracowałem jako koordynator, potwierdzam przyjemna praca-nie mówię że łatwa, lekka i w ogóle można nic nie robić-nie nie, pracy jest sporo, ale w miłym towarzystwie i uczciwych warunkach to jednak inaczej się pracuje. Jeśli ktoś się zastanawia polecam, chociaż mnie życie rzuciło na inne obszary i do innej branży, jednak enel med wspominam dobrze, pewnie też po części dlatego że byłem młodszy a zwykle te lata się lepiej wspomina ;p
1
anonimowy 2016-06-06 23:51:43
Można sobie żartować że prywatnie to wszystko lepsze, ale akurat w tej kwestii popieram poprzednie wpisy – pracowałem w enel med, a moja mama była pielęgniarką w państwowym szpitalu – więc mam porównanie z pierwszej ręki ;) jeśli ktoś miałby do wyboru - bez zastanowienia polecam pracę w prywatnej służbie zdrowia. Zupełnie inne podejście do pracownika i przypuszczam że nie tylko enel medu to dotyczy żęby nie było że tak chwalę :D
Gorszy sort 2016-06-09 08:09:29
W pełni sie zgadzam ,ludzi traktują jak szmaty
3
laura 2016-06-12 15:55:42
a jak jest z pracą w białymstoku n stanowisku młodszego konsultanta call center?ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
2
niepowiem 2016-06-14 23:56:55
nawiązując do pytania, praca w enel med w CC jest naprawdę ok. Nie musiałem namawiać nikogo do kupowania niczego, odbierałem tylko połączenia i udzielałem informacji. Wypłata na czas, ludzie na luzie, elastyczny grafik, szczerze polecam. Jak dla mnie jest wszystko co trzeba ;)
1
kasiek 2016-07-18 16:41:15
Hahaha dobre sobie. Klub 46 tylko dla "wybranych" czyli lekarzy i pracowników najwyższego szczebla. Pozostali muszą zadowolić się zdjęciami owych państwa z zagranicznych wycieczek i innych uroczystości.
5
Uzi 2016-07-24 02:00:15
Dla nagrod na pewno nie ma co sie zatrudniac. W ramach klubu 46 mozna korzystac z losowania biletow na koncerty,mecze ale takie losowanie jest ok 2 razy w miesiacu. Jeden podwojny bilet do wylosowania na ok120 osob w klubie. Jest takze nagroda dla wszystkich w klubie- jednorazowo 500zl na rok za wyniki. Wycieczka tylko dla kilku osob tj lekarzy a nie dla szeregowych pracownikow.
Mdzix 2016-07-28 23:55:03
Typowa korporacja. Na recepcji kocioł, brak wsparcia. Ciągle pretensje, nieosiągalne targety sprzedażowe, które stawiane są ponad wszystko. Brak możliwości awansu i rowoju. Lepszym I lubianym czasem uda się pojechać na nic nie wnoszące szkolenie. Trzeba mierzyć siły na zamiary, a nie wyslugiwac się personelem recepcji czy sekretariatu. Zarobki również marne. Praca dobra dla studentów, odpornych na stres, chcących dorobić. Klub 46 to piękna bajeczka, dostępna dla lekarzy, których zdjęcia z zagranicznych integracji oglądasz potem w internecie.
4
tim 2016-07-30 01:19:41
chyba połowa osób które tu piszą w życiu w enelu nie pracowała ;) Jestem zatrudniony od roku, mam umowę o pracę, dobrą pensję na czas i nie mam na co narzekać, może to po prostu kwestia podejścia do pracy i tego jak się starasz – zwykle te dobre osoby nie mają powodów do narzekania ;)
była pracowniczka 2016-08-05 14:21:42
Firma szczyci się rozpoznawalną marką i ciągłym wzrostem zysków, tylko nikt nie mówi o tym jakim kosztem się to odbywa. Kosztem pracowników którzy za swoją często nadludzką pracę otrzymują wynagrodzenie godne pożałowania. Na większości szeregowych stanowisk bliżej mu do najniższej niż średniej krajowej. Wymagania wobec pracowników są duże, natomiast od siebie dają naprawdę niewiele. Firma wychodzi z założenia że jeśli komuś się nie podoba to droga wolna. Nie starają się nawet udawać że jest inaczej. Jeśli więc ktoś oczekuje poważnego traktowania, szacunku i godziwych zarobków to stanowczo radzę szukać pracy gdzie indziej.
3
Patka 2016-08-05 14:54:24
Zakres opieki zależy od doświadczenia? Napisz wprost - zakres pakietu medycznego zależy od stanowiska. Jedni mają dostęp tylko do podstawowych specjalizacji czy badań, inni mają pakiety znacznie rozszerzone. Czy tutaj potrzebny jest jeszcze jakiś komentarz? Takim podejściem firma sama wystawiła sobie odpowiednią wizytówkę. Nie różnicuje się ludzi w ten sposób jeśli chodzi o zdrowie, to niemoralne. Mam wrażenie że większość pozytywnych komentarzy tutaj pisanych jest przez samą firmę. Niewiele mają wspólnego z rzeczywistością ale chociaż można się pośmiać ;)
3
gość 2016-08-09 00:09:31
„Zakres opieki zależy od doświadczenia? Napisz wprost - zakres pakietu medycznego zależy od stanowiska” to chyba na to samo wychodzi… Logiczne jest, że nowy pracownik nie może mieć takiego samego pakietu, jak ktoś kto pracuje tam przez lata, inna rzecz, że sam słyszałem często o nadużyciach na tym polu ale to już nie ważne, nie będę wytykał nikogo palcem. Dla mnie oczywistą sprawą jest że są ludzie zadowoleni i Ci niezadowoleni (ja nalezę do pierwszych) i nie ma sensu się na siłę przekonywać do swoich racji, każdy ma swoją ocenę i swoje zdanie. Ja enel med jako miejsce pracy mogę polecić i na tym zakończę ;)
ZM 2016-08-09 12:13:17
Witam wszystkich,pracowałem w enel med kilkanaście lat i niestety z roku na rok było coraz gorzej . Praca dla ludzi którzy sami siebie nie szanują płaca prawie jak w biedronce ,pakiet medyczny za każda wiyte u lekarza dopłata reszta niedostępna dla szarych roboli.
Personel sami przyjezdni lub pozbiewieni zasad współpracy nastawieni na donosicielstwo do przełożonych na wszystko i wszystkich.
Komentarze w stylu zawsze jest ktos na Twoje miejsce jak sie nie podoba .
Klub 46 nie dla zwykłych szaraczków .
Pozdrawiam naiwnych chcących pracować .
4
ZM 2016-08-09 12:13:57
Witam wszystkich,pracowałem w enel med kilkanaście lat i niestety z roku na rok było coraz gorzej . Praca dla ludzi którzy sami siebie nie szanują płaca prawie jak w biedronce ,pakiet medyczny za każda wiyte u lekarza dopłata reszta niedostępna dla szarych roboli.
Personel sami przyjezdni lub pozbiewieni zasad współpracy nastawieni na donosicielstwo do przełożonych na wszystko i wszystkich.
Komentarze w stylu zawsze jest ktos na Twoje miejsce jak sie nie podoba .
Klub 46 nie dla zwykłych szaraczków .
Pozdrawiam naiwnych chcących pracować .
4
me 2016-08-21 00:47:26
Dramat :(
me 2016-08-21 00:53:52
staraj się, wycisną z ciebie wszystkie soki a później kopną jak śmiecia...
5
gosc 2016-08-29 14:21:42
Pracowałam w Enel-Medzie przez dwa lata, początkowo praca z ludźmi trochę mnie przerażała, ale generalnie było ok, spoko atmosfera, regularna wypłata, co w mojej sytuacji było mega ważne, w sumie sporo się nauczyłam. Wiadomo, bywały też gorsze dni, ale w sumie dobrze wspominam ten okres. Nie spotkały mnie w enelu żadne przykre sytuacje, więc mogę polecić to miejsce – wszystko zależy od tego czego szukacie i jakie są wasze oczekiwania. Fakt, nie zarabia się kokosów, ale umowę o pracę miałam :)
Gosc 2016-09-08 07:16:12
Witam. Mogłabym prosić o info na temat tego stanowiska?
Akurat mi takie chcą zaproponować

Proszę o kontakt : arbuza.74@wp.pl

dzięki :)))(
gosc 2016-09-14 11:22:18
Jeśli szukasz tam pracy, to muszę powiedzieć, ze ja byłam zadowolona. Umowa o pracę, pensja na czas, benefity socjalne. Polecam, jeśli będą kogoś szukać. Można się wiele nauczyć bo to duża firma. Ma to swoje plusy i minusy ale generalnie jestem na tak.
xyzzzz 2016-09-15 09:22:23
Wypłaty dają do 17 każdego miesiąca,
mary 2016-09-28 10:35:34
Pracowałam w Enel-Medzie na recepcji przez 9 miesięcy. Trudna praca, wymagająca skupienia i jednocześnie podzielności uwagi. Czasem niewdzięczna, ze względu na pacjentów z różnym poziomem cierpliwości i odporności na ból. Pod względem pracodawcy całkiem w porządku. Polecam – miałam umowę o pracę, wynagrodzenie na czas i stałe godziny pracy.
maga 2016-09-28 11:36:00
Mary' to praca na recepcji, niestety to branża medyczna wiec trzeba byc skupionym i dobrze zorganizowanym to chyba nie wymaganie a cechy każdego pracownika, pracujesz rowniez umysłowo, nie możesz sie mylić, musisz byc kompetentna wiec nie rozumiem dlaczego oceniasz ich w ten sposób?
Zal 2016-10-26 15:37:53
Typowa firma rodzinna, gdzie dyrektor zarzadzajacy - syn wlasciciela calkowicie trzyma wladze w swoich rekach i pozornie przekazal czesc wladzy dyrektorom, ktorzy nie sa w stanie podjac zadnej decyzji i sa calkowicie mu podporzadkowani. Pracownik nie jest tam szanowany i jest traktowany przedmiotowo.
4
Xee 2016-10-28 16:31:45
Gdzie się mieści warszawskie call center?
marika 2016-10-28 20:47:38
A czy ktoś może powiedzieć cos o pracy młodszego konsultanta Call Center- Białystok? jakie sa obowiązki i czy warto wiazac z nimi plany?
1
marco 2016-10-31 14:07:15

Dla wszystkich co szukają fajnej pracy, myślę, że warto próbować. Rozmowa kwalifikacyjna bardzo miła i konkretna, wiedzieli czego oczekują i kogo szukają. Ja aplikowałem na stanowisko juniorskie bo nie miałem dużęgo doświadczenia. Niemniej jednak widać było, że starają się wydobyć pozytywne cechy kandydata w trakcie rozmowy co mi się bardzo spodobało. Bez pseudopsychologicznych pytań typu "twoja największa wada", "co byś zrobił w sytuacji…" które i tak niczego nie sprawdzają, a dają się popisać jedynie rekrutującym także polecam.
1
słabiutko 2016-11-17 11:03:33
Droga firmo Enel-Med vel Marco - jeśli już próbujecie wybielić się w oczach potencjalnych kandydatów po poprzednich wpisach prawdziwych pracowników, to wysilcie się trochę bardziej. Sam przebieg rozmowy kwalifikacyjnej nie świadczy o tym co dzieję się dalej po zatrudnieniu. A pozostałe teksty zadowolonych "pracowników" typu: "kokosów nie było ale miałam umowę o pracę"... Za umowę o pracę chleba się nie kupi. Jeżeli zapewnialibyście normalne godziwe warunki to i ludzie na forach by nie narzekali, a wy nie musielibyście tuszować tych wypowiedzi własnymi wpisami.
1
Bostek 2016-11-18 08:46:29
A mozesz powiedziec cos wiecej o tej firmie? zamierzam podjac z nimi wspolprace wiec kazda opinia mile widziana.
xyz 2016-11-21 18:22:55
Postępu 18a - budynek Syriusz :)
Muflonik 2016-11-30 10:16:52
Jak szybko oddzwaniają po rozmowie kwalifikacyjnej? Czy kontakt jest zawsze bez znaczenia na wynik rekrutacji? Będę wdzięczna za info :-)
Zostaw swoją opinię o ENEL-MED - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENEL-MED