brak logo

ENEL-MED

Warszawa

Opinie o ENEL-MED

renata 2016-05-09 12:24
Niestety nie powiem jakie są zarobki pielęgniarek w enel med bo tego nie wiem, ale pracując tutaj miałam okazję poznać kilka pań pielęgniarek i z tego co z nimi rozmawiałam to ogólnie rzecz biorąc były zadowolone. Część z nich przeszła tu z normalnych szpitali i sobie chwaliły. pewnie dowiesz się dopiero na rozmowie, warto spróbować.
lawenda 2016-05-17 08:28
Witam, czy mógłbyś rozwinąć temat, właśnie otrzymałąm propozycję pracy na tym stanowisku...
11
MiMb 2016-05-29 00:22
Uwaga! Od nagród zapłacisz podatek... :-O
2
gosc 2016-06-02 00:26
też pracowałem jako koordynator, potwierdzam przyjemna praca-nie mówię że łatwa, lekka i w ogóle można nic nie robić-nie nie, pracy jest sporo, ale w miłym towarzystwie i uczciwych warunkach to jednak inaczej się pracuje. Jeśli ktoś się zastanawia polecam, chociaż mnie życie rzuciło na inne obszary i do innej branży, jednak enel med wspominam dobrze, pewnie też po części dlatego że byłem młodszy a zwykle te lata się lepiej wspomina ;p
1
anonimowy 2016-06-06 23:51
Można sobie żartować że prywatnie to wszystko lepsze, ale akurat w tej kwestii popieram poprzednie wpisy – pracowałem w enel med, a moja mama była pielęgniarką w państwowym szpitalu – więc mam porównanie z pierwszej ręki ;) jeśli ktoś miałby do wyboru - bez zastanowienia polecam pracę w prywatnej służbie zdrowia. Zupełnie inne podejście do pracownika i przypuszczam że nie tylko enel medu to dotyczy żęby nie było że tak chwalę :D
laura 2016-06-12 15:55
a jak jest z pracą w białymstoku n stanowisku młodszego konsultanta call center?ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
4
niepowiem 2016-06-14 23:56
nawiązując do pytania, praca w enel med w CC jest naprawdę ok. Nie musiałem namawiać nikogo do kupowania niczego, odbierałem tylko połączenia i udzielałem informacji. Wypłata na czas, ludzie na luzie, elastyczny grafik, szczerze polecam. Jak dla mnie jest wszystko co trzeba ;)
1
kasiek 2016-07-18 16:41
Hahaha dobre sobie. Klub 46 tylko dla "wybranych" czyli lekarzy i pracowników najwyższego szczebla. Pozostali muszą zadowolić się zdjęciami owych państwa z zagranicznych wycieczek i innych uroczystości.
6
Uzi 2016-07-24 02:00
Dla nagrod na pewno nie ma co sie zatrudniac. W ramach klubu 46 mozna korzystac z losowania biletow na koncerty,mecze ale takie losowanie jest ok 2 razy w miesiacu. Jeden podwojny bilet do wylosowania na ok120 osob w klubie. Jest takze nagroda dla wszystkich w klubie- jednorazowo 500zl na rok za wyniki. Wycieczka tylko dla kilku osob tj lekarzy a nie dla szeregowych pracownikow.
Mdzix 2016-07-28 23:55
Typowa korporacja. Na recepcji kocioł, brak wsparcia. Ciągle pretensje, nieosiągalne targety sprzedażowe, które stawiane są ponad wszystko. Brak możliwości awansu i rowoju. Lepszym I lubianym czasem uda się pojechać na nic nie wnoszące szkolenie. Trzeba mierzyć siły na zamiary, a nie wyslugiwac się personelem recepcji czy sekretariatu. Zarobki również marne. Praca dobra dla studentów, odpornych na stres, chcących dorobić. Klub 46 to piękna bajeczka, dostępna dla lekarzy, których zdjęcia z zagranicznych integracji oglądasz potem w internecie.
7
tim 2016-07-30 01:19
chyba połowa osób które tu piszą w życiu w enelu nie pracowała ;) Jestem zatrudniony od roku, mam umowę o pracę, dobrą pensję na czas i nie mam na co narzekać, może to po prostu kwestia podejścia do pracy i tego jak się starasz – zwykle te dobre osoby nie mają powodów do narzekania ;)
1
była pracowniczka 2016-08-05 14:21
Firma szczyci się rozpoznawalną marką i ciągłym wzrostem zysków, tylko nikt nie mówi o tym jakim kosztem się to odbywa. Kosztem pracowników którzy za swoją często nadludzką pracę otrzymują wynagrodzenie godne pożałowania. Na większości szeregowych stanowisk bliżej mu do najniższej niż średniej krajowej. Wymagania wobec pracowników są duże, natomiast od siebie dają naprawdę niewiele. Firma wychodzi z założenia że jeśli komuś się nie podoba to droga wolna. Nie starają się nawet udawać że jest inaczej. Jeśli więc ktoś oczekuje poważnego traktowania, szacunku i godziwych zarobków to stanowczo radzę szukać pracy gdzie indziej.
11
Patka 2016-08-05 14:54
Zakres opieki zależy od doświadczenia? Napisz wprost - zakres pakietu medycznego zależy od stanowiska. Jedni mają dostęp tylko do podstawowych specjalizacji czy badań, inni mają pakiety znacznie rozszerzone. Czy tutaj potrzebny jest jeszcze jakiś komentarz? Takim podejściem firma sama wystawiła sobie odpowiednią wizytówkę. Nie różnicuje się ludzi w ten sposób jeśli chodzi o zdrowie, to niemoralne. Mam wrażenie że większość pozytywnych komentarzy tutaj pisanych jest przez samą firmę. Niewiele mają wspólnego z rzeczywistością ale chociaż można się pośmiać ;)
11
gość 2016-08-09 00:09
„Zakres opieki zależy od doświadczenia? Napisz wprost - zakres pakietu medycznego zależy od stanowiska” to chyba na to samo wychodzi… Logiczne jest, że nowy pracownik nie może mieć takiego samego pakietu, jak ktoś kto pracuje tam przez lata, inna rzecz, że sam słyszałem często o nadużyciach na tym polu ale to już nie ważne, nie będę wytykał nikogo palcem. Dla mnie oczywistą sprawą jest że są ludzie zadowoleni i Ci niezadowoleni (ja nalezę do pierwszych) i nie ma sensu się na siłę przekonywać do swoich racji, każdy ma swoją ocenę i swoje zdanie. Ja enel med jako miejsce pracy mogę polecić i na tym zakończę ;)
ZM 2016-08-09 12:13
Witam wszystkich,pracowałem w enel med kilkanaście lat i niestety z roku na rok było coraz gorzej . Praca dla ludzi którzy sami siebie nie szanują płaca prawie jak w biedronce ,pakiet medyczny za każda wiyte u lekarza dopłata reszta niedostępna dla szarych roboli.
Personel sami przyjezdni lub pozbiewieni zasad współpracy nastawieni na donosicielstwo do przełożonych na wszystko i wszystkich.
Komentarze w stylu zawsze jest ktos na Twoje miejsce jak sie nie podoba .
Klub 46 nie dla zwykłych szaraczków .
Pozdrawiam naiwnych chcących pracować .
11
ZM 2016-08-09 12:13
Witam wszystkich,pracowałem w enel med kilkanaście lat i niestety z roku na rok było coraz gorzej . Praca dla ludzi którzy sami siebie nie szanują płaca prawie jak w biedronce ,pakiet medyczny za każda wiyte u lekarza dopłata reszta niedostępna dla szarych roboli.
Personel sami przyjezdni lub pozbiewieni zasad współpracy nastawieni na donosicielstwo do przełożonych na wszystko i wszystkich.
Komentarze w stylu zawsze jest ktos na Twoje miejsce jak sie nie podoba .
Klub 46 nie dla zwykłych szaraczków .
Pozdrawiam naiwnych chcących pracować .
4
me 2016-08-21 00:47
Dramat :(
1
gosc 2016-08-29 14:21
Pracowałam w Enel-Medzie przez dwa lata, początkowo praca z ludźmi trochę mnie przerażała, ale generalnie było ok, spoko atmosfera, regularna wypłata, co w mojej sytuacji było mega ważne, w sumie sporo się nauczyłam. Wiadomo, bywały też gorsze dni, ale w sumie dobrze wspominam ten okres. Nie spotkały mnie w enelu żadne przykre sytuacje, więc mogę polecić to miejsce – wszystko zależy od tego czego szukacie i jakie są wasze oczekiwania. Fakt, nie zarabia się kokosów, ale umowę o pracę miałam :)
Gosc 2016-09-08 07:16
Witam. Mogłabym prosić o info na temat tego stanowiska?
Akurat mi takie chcą zaproponować

Proszę o kontakt : arbuza.74@wp.pl

dzięki :)))(
gosc 2016-09-14 11:22
Jeśli szukasz tam pracy, to muszę powiedzieć, ze ja byłam zadowolona. Umowa o pracę, pensja na czas, benefity socjalne. Polecam, jeśli będą kogoś szukać. Można się wiele nauczyć bo to duża firma. Ma to swoje plusy i minusy ale generalnie jestem na tak.
xyzzzz 2016-09-15 09:22
Wypłaty dają do 17 każdego miesiąca,
mary 2016-09-28 10:35
Pracowałam w Enel-Medzie na recepcji przez 9 miesięcy. Trudna praca, wymagająca skupienia i jednocześnie podzielności uwagi. Czasem niewdzięczna, ze względu na pacjentów z różnym poziomem cierpliwości i odporności na ból. Pod względem pracodawcy całkiem w porządku. Polecam – miałam umowę o pracę, wynagrodzenie na czas i stałe godziny pracy.
maga 2016-09-28 11:36
Mary' to praca na recepcji, niestety to branża medyczna wiec trzeba byc skupionym i dobrze zorganizowanym to chyba nie wymaganie a cechy każdego pracownika, pracujesz rowniez umysłowo, nie możesz sie mylić, musisz byc kompetentna wiec nie rozumiem dlaczego oceniasz ich w ten sposób?
Xee 2016-10-28 16:31
Gdzie się mieści warszawskie call center?
marika 2016-10-28 20:47
A czy ktoś może powiedzieć cos o pracy młodszego konsultanta Call Center- Białystok? jakie sa obowiązki i czy warto wiazac z nimi plany?
5
marco 2016-10-31 14:07

Dla wszystkich co szukają fajnej pracy, myślę, że warto próbować. Rozmowa kwalifikacyjna bardzo miła i konkretna, wiedzieli czego oczekują i kogo szukają. Ja aplikowałem na stanowisko juniorskie bo nie miałem dużęgo doświadczenia. Niemniej jednak widać było, że starają się wydobyć pozytywne cechy kandydata w trakcie rozmowy co mi się bardzo spodobało. Bez pseudopsychologicznych pytań typu "twoja największa wada", "co byś zrobił w sytuacji…" które i tak niczego nie sprawdzają, a dają się popisać jedynie rekrutującym także polecam.
1
słabiutko 2016-11-17 11:03
Droga firmo Enel-Med vel Marco - jeśli już próbujecie wybielić się w oczach potencjalnych kandydatów po poprzednich wpisach prawdziwych pracowników, to wysilcie się trochę bardziej. Sam przebieg rozmowy kwalifikacyjnej nie świadczy o tym co dzieję się dalej po zatrudnieniu. A pozostałe teksty zadowolonych "pracowników" typu: "kokosów nie było ale miałam umowę o pracę"... Za umowę o pracę chleba się nie kupi. Jeżeli zapewnialibyście normalne godziwe warunki to i ludzie na forach by nie narzekali, a wy nie musielibyście tuszować tych wypowiedzi własnymi wpisami.
7
Bostek 2016-11-18 08:46
A mozesz powiedziec cos wiecej o tej firmie? zamierzam podjac z nimi wspolprace wiec kazda opinia mile widziana.
xyz 2016-11-21 18:22
Postępu 18a - budynek Syriusz :)
Muflonik 2016-11-30 10:16
Jak szybko oddzwaniają po rozmowie kwalifikacyjnej? Czy kontakt jest zawsze bez znaczenia na wynik rekrutacji? Będę wdzięczna za info :-)
4
Byly pracownik 2016-12-17 16:20
Smutek - co jakis czas wracam by sprawdzic opinie o moim bylym pracodawcy. Zauwazylam ze czesc opinii zostala usunieta. To ciekawe.
4
tralalalala 2016-12-29 13:47
Widze że moja opinia w ogóle nie została dodana a więc spróbuje jeszcze raz.Rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko recepcjonistki w Krakowie to była jakaś kpina.Oni opisuja tą rozmowe jako trzy etapy tak naprawde to jeden etap tyle ze wszystko dzieje sie podczas jednej rozmowy.Na poczatek test z ang -jasna sprawa i rozumiem.Bardzo prosty same podstawy.Dalej test ze znajomosci liczb parzystych,nieparzystych,spółgłosek i samogłosek hahahaha a na koniec rozmowa z pania dyrektor ale wcześniej nie dowiesz się jakie są warunki pracy.Wszystko to oczywiśćie na samym końcu a wszystko to jak się okazuje za najniższa krajowa hahahahaha.Warunki fatalne ale oczekiwania nie wiadomo jakie.Śmieszna firma
2
domina11 2017-01-15 13:27
Cześć gosza! Również jestem pielęgniarką i jestem zainteresowana pracą w Enel-Med. Czy mogłabyś zdradzić na jakie mniej więcej zarobki można tam liczyć? Czy jest to kwestia negocjacji podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
Smolarek 2017-01-16 15:50
wykupili sobie w goworku opcje nadzoru nad swoim kontem, co daje im możliwość usuwania nieprzychylnych komentarzy - świadczy to o samej firmie - nie są wystawieni na konstruktywna krytykę, tylko próbują z siebie robić pracodawcę roku...
8
Enelmedzik 2017-01-21 15:38
A przepraszam na jakim stanowisku pracujesz? Bo na recepcji sie wybic gdzies wyzej musisz czekac ok 3-5 lat o ile spodoba sie Twoja twarz kierasowi.
_Zielona_apaszka_ 2017-02-10 11:12
Witam wszystkich serdecznie!

W Enel-Medzie spędziłam prawie 4 lata. Pracowałam na recepcji i studiowałam jednocześnie. Jako student generalnie byłam zadowolona z pracy i zarobków. Grafik mogłam bez problemu pogodzić z zajęciami. Generalnie dobrze pracowało mi się w moim zespole. Wypłata była zawsze na czas. Pracownik ma możliwość wykupienia opieki medycznej z firmy.

Praca nie zawsze była łatwa. Osoby na recepcji oprócz bieżącej obsługi klientów mają dużo pracy w "systemie". Trzeba być bardzo obrotnym, przyda się umiejętność robienia kilku rzeczy naraz. Praca często była stresująca. Dużo zależało od tego jaki typ pacjenta pojawił się przy stanowisku (zdarzają się bardzo trudni, roszczeniowi pacjenci, ale trzeba się do tego przyzwyczaić). Każdy ma do realizacji własne cele indywidulane, sprzedażowe.

Minusem jest brak podwyżek. Pracownicy recepcji nie mają ścieżki rozwoju w firmie. Rekrutacje wewnętrzne istnieją, ale tylko na pokaz. Najczęściej na wyższe stanowiska przychodzą osoby z "zewnątrz" pomimo tego, że są osoby, które pracują na recepcji już po 5 czy 6 lat i są świetnymi pracownikami. Szkoda.

Na recepcji często były kolejki i pomimo zgłaszania koordynatorowi zapotrzebowania na większą obsadę na recepcji, nowe osoby nie były zatrudniane. (Zdarzają są sytuacje gdy masz przed sobą 15-20-sto osobową kolejkę, musisz wykonać 3 telefony i załatwić inne 4 sprawy na już, w tym samym czasie.)

Generalnie polecam pracę w tej firmie, ale studentom i osobom, które dopiero rozpoczynają swoją karierę.

Pozdrawiam!


3
do Smolarka 2017-03-02 21:32
czyli wszystkie wartościowe dla ludzi ostrzeżenia są usuwane?
niedobrze. pozostaje tylko czytac takie fejki jak to wypracowanie pracownika HR enelu powyżej
Asysta 2017-03-18 13:36
Witam-proszę o opinię pracy asystentek stomatologicznych w W-wie i innych miastach.Zaczęłam pracę na tym stanowisku- umowa o pracę z" przypadku " ale jest - forma pracy mnie rozczarowała- mam duuuuże doświadczenie i wiem na czym ta praca polega więc brak przerwy w pracy przy 12godz. zmianie to jakieś nieporozumienie. Chcę się dowiedzieć czy to norma, bo te opinie mnie trochę zniechęciły i rozczarowała.
A 2017-04-14 09:51
Kurcze-to smutne co piszesz ale niestety takie prawdziwe! Pracuję od miesiąca i niestety ale muszę się z Tobą zgodzić. Tak wiele sobie obiecywałam po wspolpracy-podkreslam-współpracy z enel med. Szkoda ale....... nic dodać nic ująć po Twoim komentarzu. Nie jestem studentką ani osobą rozpoczynającą swoją przygodę z pracą więc jeśli osoba z kilkuletnim stażem ma taką opinię o pracodawcy to co może mnie TU czekać . Dzieki
1
Patrycja 2017-04-18 00:49
A jak ksztaltuja sie stawki co do zarobkow?
ToJa 2017-06-06 18:51
A czy ktoś pracował może jako asysta stomatologiczna w tej firmie ? Dostałam propozycje pracy ale najpierw chciała bym się czego kolwiek dowiedzieć ;)
Nick 2017-06-08 10:30
Jeśli Gdansk- szczerze odradzam. Poziom i atmosfere w firmie tworzą ludzie. Niestety baaardzo się zawiodłam na Gdańskim oddziale, ale to tylko moje spostrzeżenie. Ostrzegano mnie przed tą firmą - ale ja sama muszę spr. aby wyrobić sobie danie. No to sprawdziłam ;)
bez_nicku 2017-06-17 11:21
Pracowałam jako asystentka w warszawie ponad 3 lata. Dla dziweczyn początkujący polecam natomiast dla kogos kto sie rowijac w tym zawodzie niekoniecznie. Zarobki niewiele ponad min krajowa, prak przerw przy 12h pracy, za nadgodziny nie płacone. Plusem jest wypłata zawsze na czas i umowa o pracę. Brak jakichkolwiek szkoleń i możliwości rozwoju osobistego. W Warszawie jest coraz wiecej miejsc które oferują o wiele lepsze warunki pracy.
1
Asysta 2017-06-18 00:45
Dziękuję za odpowiedź, ale już nie pracuję ???? Pozdrawiam
Paulina 2017-06-20 22:05
Czy ktoś pracuje jako higienistka stomatologiczna i może powiedzieć coś o zarobkach (i przy jakim wymiarze godzinowym) ?
jo 2017-06-29 20:15
pracował ktoś może w marketingu? jak tam jest?
Jeżyk 2017-07-11 19:12
Wiesz już ? :>
nie jestem robotem 2017-07-14 21:57
zgadzam się z twoją opinią , płaca marna , pakiet medyczny dopiero po siedmiu miesiącach ,
atmosfera na cc , bardzo zła donosicielstwo kwitnie ,
1
Patrycja 2017-07-20 13:08
@jo właśnie szukają specjalisty ds. marketingu online. Zapewniają umowę o pracę, opiekę medyczną a także karnet sportowy. W internecie znajdziesz czym dokładnie na tym stanowisku byś się zajmowała.
Ewa 2017-08-17 22:56
Hej, jak jest w Warszawie w Call Center? Opinie mnie przerażają. Mam jeszcze ofertę pracy w Vivusie. Nie wiem co gorsze. ;)
Zostaw swoją opinię o ENEL-MED - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENEL-MED