brak logo

Tax Care

Warszawa

Opinie o Tax Care

księgowa 2016-08-15 13:11:05
Pracowałam w TC w zespole KH. Generalnie nie polecam. Pracy dużo, bez możliwości rozwoju. A do tego nie ma wsparcia merytorycznego. Osoba która ma zarządzać zespołem księgowych nie ma kompletnie pojęcia o pracy którą wykonuje. W razie jakiejś zwałki to zrzuca winę na Ciebie, nie można doprosić się niczego. Księgowości jest tam mało a na sprawozdawczości finansowej mało kto się tam zna.
Jedna rzecz jaka była dobra kiedyś to ludzie. Jest tam kilka osób które się marnują.
Generalnie nie polecam jeśli nie chcecie mieć syfu w CV.
8
Marcja 2016-08-18 20:39:48
Pracowałam w TaxCare przez kilka miesięcy i wiele się miałam okazje nauczyć. Troche tak czytając niektóre wypowiedzi mam wrażenie, że to kwestia chęci nauki, bo możliwości jest dużo ;)
1
KasiaKatarzyna 2016-08-21 18:47:03
@wenioko, atmosferę tworzą ludzie. Jeśli będziesz życzliwy i sympatyczny, na pewno na nią nie będziesz narzekał. ;)

@ksiegowa - możliwości rozwoju są zawsze. Kwestia starania się i robienia czegoś ponad "odbębnianie" codziennych obowiązków. Wybacz, ale mam wrażenie, że Twoja opinia wynika trochę z pobudek osobistych i niechęci do zwierzchnika.

1
Ola 2016-08-30 20:34:02
Hej a mogłabys coś więcej powiedzieć, prosze o kontakt email ola230@wp.pl
1
Ola 2016-08-30 20:35:13
Osoby pracujące w warszawie prosiłabym o kontakt na email ola230@wp.pl w celu pogadania na temat pracy w TC
1
Tosia 2016-09-08 20:42:44
A co byś chciała wiedzieć Ola? Pytaj śmiało! :) My tu nie mamy tajemnic. ;)
1
Sandra 2016-09-24 03:33:16
Czy mogłaby Pani podać swojego maila? Albo odezwać się do mnie : sandra.kaczmarek@op.pl
Mam parę pytań do Pani.

Pozdrawiam
1
Donata 2016-09-27 19:55:03
Program stażowy w TC jest naprawdę ok. Masz wprowadzenie do pracy na uproszczonej księgowości, wiedza przekazywana jest na zasadzie e-lerningowej oraz stacjonarnie, pod okiem opiekuna, którego na czas stażu dostaniesz. Wszystko kończy się egzaminem praktycznym, po którym można uzyskać certyfikat, a najlepsi uczestnicy dostają nawet oferty pracy. Myślę, że warto spróbować, bo to dobre doświadczenie na start. :)
1
Onetka 2016-09-30 18:56:33
No nie powiem - wygląda to ciekawie, atrakcyjnie i daje perspektywę zatrudnienia. W dzisiejszych czasach to ważne. :)
1
Majka 2016-09-30 21:43:11
Witam, napiszcie mi proszę jakich zarobków można się spodziewać w TC jako księgowa obecnie zarabiam 2200 netto i chciałam złożyć CV do TC. Czy jest szansa na większe zarobki?
1
Magiusa 2016-10-04 01:23:11
Czesc.
Czy Ktos pracuje w tax care w Poznaniu? Bardzo zalezy mi na szczwrym kontakcie. To moj email: magiusa9@o2.pl
Mam mozliwosc podjecia stazu lub innej realnej pracy ( mniej intersujacej). I sama nje wiem czy ryzykowac. Bardzo chcialabym zdobyc doswiadczenie w ksiegowosci i ich staz wydaje mi sie ciekawy ale jednoczesnie obawiam sie by nie ograniczyl sie do kserowania dok.etc. a takze obawiam sie czy faktycznie sa realne szanse na zateudnienie po czy to tylko haslo zachecajace
1
PozzMan 2016-10-15 20:17:24
@Magiusa atmosfera i relacje w zespole zależą zawsze od ludzi. U nas w Pozz jest pod tym względem bardzo ok. Zapraszamy. :)
1
PozzMan 2016-10-17 20:35:13
Nie napisałem, że cudowna kolego - napisałem, że bardzo ok, bo mnie ta atmosfera w firmie odpowiada. O rekrutację to już byś musiał szefostwo podpytać. Ja na polityce się nie znam, to nie będę się wymądrzał na ten temat. Rotacja jak rotacja. Jedni przychodzą, drudzy odchodzą - jak wszędzie. ;)
1
Kaja 2016-10-20 09:46:03
Nie wyplacili mi pensji jeszcze za lipiec a jest już 20. 10.2016 r. I sciemniaja dalej że jest ok. Teraz będą roZmawiać z moim prawnikiem. Nie polecam.
4
Monte 2016-10-20 20:16:33
@Kaja, a jakiś konkretny powód podają? Przecież to kwestia do wyjaśnienia jest, raczej bez powodu by się tak nie stało.. Życzę szybkiego odzyskania kasy!
1
Mikołaj 2016-10-29 10:11:36
@Kaja ja miałem kiedyś podobną sytuację. Poszedłem, porozmawiałem i szybko udało się wyjaśnić. Na pewno nie jest tak, że nie powiedzą dlaczego. Masz pełne prawo do takiej informacji i nikt Ci go nie odmówi.
1
Jarek 2016-10-31 11:06:33
Tematy do wyjaśnienia zdarzają się wszędzie - czy to będzie Tax Care czy Kowalski i spółka. Pomijając jednak tę sytuację, ja na firmę nie narzekam i pracuje mi się dobrze.
1
Ryba 2016-11-07 19:11:26
Ja szczerze mówiąc też nie, a siedzę już ze dwa lata. Nie jest źle. ;)
2
Panama 2016-11-12 16:41:52
Wracając do stażu jednak... Waszym zdaniem warto? Kusi mnie żeby na taki staż iść.
1
Robert 2016-11-13 22:27:13
No trochę osób do nas trafia po stażach, więc chyba jednak warto. ;) Dawaj, dawaj nic nie tracisz, a na pewno się sporo nauczysz.
1
christ123 2016-11-17 14:57:29
Dzień dobry, prośba do osób pracujących na stanowisku Doradca ds. Kredytów Online. Na jakie pieniądze można liczyć na start i po okresie próbnym? Jest normalna umowa o pracę?
1
Cotton 2016-11-17 20:20:07
O finansach to się tak głośno nie dyskutuje, ale źle nie jest jak na start. ;)
1
chris123 2016-11-17 20:59:05
Hej, podaję swojego maila betrayedheart@o2.pl, jakbyś mógł się odezwać to tam byśmy się wymienili info.
1
kar 2016-11-22 13:53:38
dziekuje za informacje, napisze
1
Astor 2016-11-25 21:35:30
Witam
Może ktoś napisać jakie są zarobki jako specjalista ds. kadr i płac w Katowicach bo nie wiem czy aplikowac
2
EwKa 2016-11-26 10:27:30
Aplikować zawsze warto moim zdaniem. Przecież jak Ci powiedzą na rozmowie kwotę, to możesz ponegocjować. ;)
1
Były 2016-12-03 23:22:09
Inni czyli 10 osób na całą Polskę w porywach z 15
2
Onek 2016-12-10 12:22:23
Oj, chyba ci trochę nie poszło... ;)
1
Zimny 2016-12-10 23:03:04
Od razu mówię że pracowałem jako "Ekspert Biznesowy" z korpo na polski po prostu jako sprzedawca.
Jeśli:
1. Lubisz całymi dniami siedzieć na telefonie i raportować każdy wykonany telefon
2. Być na samozatrudnieniu czyli działać jako jdg - bez urlopów, zwolnień chorobowych, a także mieć możliwość być zwolnionym z dnia na dzień bez wypowiedzenia i kasy za okres wypowiedzenia - widziałem takie przypadki
3. Pracować w banku i nie sprzedawać kredytów (większość sprzedawcow jest oddelegowanych do Idea Banku).
4. Być ocenianym tylko w perspektywie realizacji planu, który robi kilka a w porywach kilkunastu ludzi w Polsce
To ta robota jest dla Ciebie :)

Dobre miejsce na początek żeby zrobić pierwszy krok w branży finansowej, przynajmniej kiedyś takie bylo.

Jeśli ktos nie ma innej opcji i jest mocno zdesperowany to może spróbować, w każdym innym przypadku nie polecam. Lepiej iść do Biedronki kasa podobna a stresu mniej ;)
4
Nicki 2016-12-17 19:35:58
W takiej pracy zawsze jest jakiś plan do realizacji. Jednym się udaje lepiej (ja tych kozaków z topu podziwiam...), innym słabiej, jednak nadal daleko stąd do biedronki moim zdaniem.
1
Niki 2016-12-27 19:49:45
A ktoś z księgowych? Jak się pracuje? Myślę nad złożeniem papierow po nowym roku.
1
nick 2016-12-29 14:32:31
Najgorsza praca jaka moze byc. mowie o pracy jako ekspert biznesowy.
2
nick 2016-12-29 14:40:32
Jest to najgorsza praca jaka moze byc. To sa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oszukuja najpierw klientów, pozniej pracownikow. Kradna pieniadze, nie wyplacaja pensji, nie wyplacaja prowzji. a jak wyplaca to kaza zwracac, jesli klient zrezygnuje, bo np. rozmysli sie. Dyrektor tego wszystkiego, urzedujacy w Warszawie jest po prostu tepy a jedynym jego zadaniem jest pisanie glupich maili do pracownikow, z ktorych wszyscy sie smieja. Przeczytal jedna ksiazke na temat sprzedazy i cytuje teksty z ksiazek. Zabiera pracownikom pieniadze, nie odpowiada na maile. Od znajomych, ktorzy tu pracowali slyszalem o mailach, w ktorych szantazują pracownikow, że jesli nie zrobia planu to w ogole nie dostana pensji( a tego nawet umowa nie przewiduje). Ogolnie szantażują, straszą, pracownicy administracji, pracownikom, np. ekspertom biznesowym odpisuja w sposob bezczelny , gdy ci probuja uzyskac jakas informację, cytuje " Bez dyskusji". Najgorszy jest dyrektor makroregionalny, ktory jest zwykla ciotą i rozmowy z pracownikami przeprowadza w sposob " psychologiczny "jego zdaniem, a w rzeczywistosci sa to uwłaczajace godnosci wyzwiska. Nie mam zadnych pozytywow na ta firme. Stanowisko eksperta biznesowego brzmi mega powaznie, a w rzeczywistosci nie jest to nic innego jak call center. Ogolnie dno dno dno dno dno. Uciekajcie poki mozecie. Ja zaluje, ze bylem tam tak dlugo.
1
nick 2016-12-29 14:43:57
jak uzyskalas pensje?ja mam problem, zablokowali mi platnosci.
1
mikry 2016-12-29 21:52:35
nikt mnie nigdy nie szantażował
1
Miła 2016-12-30 21:39:15
No ale chyba podali ci jakiś powód? Tak o nie blokują przecie, nie martw się, na pewno się wyjaśni...
1
Martius 2016-12-31 07:33:21
Nie polecam obiecują jak to będzie super i wspaniale a okazuje się że brak jakiejkolwiek współpracy i życzliwości, nie polecam a zarobki 2500 brutto
2
Martius 2016-12-31 07:43:41
Tak samo słabo zarabiają księgowe, ogólnie nie polecam tej firmy, strata czasu
2
Ksi 2017-01-03 19:47:35
To co teraz sie dzieje w oddzialach TC to masakra. Odchodzi tyle księgowych że szkoda słów. Ja sie nie dziwię ile mozna pracowac za tak smieszne stawki. Wynagrodzenie to po prostu kpina.
3
Yoka 2017-01-05 20:13:56
U nas po nowym roku skład ten sam. Nie wiem gdzie tak odchodzą
1
Liczydło 2017-01-07 20:11:16
W stolicy pewnie macie inny przelicznik. Na warunki śląskie pieniądze nie są złe, praca też nie.
1
Bartolek 2017-01-09 09:18:22
Firma nie jest godna polecenia pod żadnym względem, traktowanie doradców jest poniżej poziomu, obiecują jak to będzie suuuper na rozmowie a jak już się zaczyna samodzielna praca to szkoda gadać, zarobki są bardzo niskie, ludzie w marketach zarabiają więcej niż w tej firmie, brak również normalnego zaplecza socjalnego tak jak jest w innych firmach
2
Zouza 2017-01-09 20:47:48
Mam parę koleżanek w marketach, nie zamieniłabym się ani na kasę, ani na pracę. ;) Wszędzie po próbnym kończy się niańczenie, nie tylko u nas.
Bartolek 2017-01-10 14:19:24
w tej firmie nie ma niańczenia, czytaj dokładnie ze zrozumieniem, tylko na rozmowie obiecują jak to będzie super i cudownie a jak już przychodzi do tego że człowiek siada do samodzielnej pracy po szkoleniu które trwa w sumie około 8 godzin przez 3 dni( 1 pierwszego dnia było 4 h, 2 dnia były 2 h a 3 dnia było nie wiele ponad 1h) bo nie ma czasu na to żeby pracownikowi poświęcić czas na normalne szkolenie jak to jest w innych firmach że szkolenie trwa 1 tydzień czy nawet 1 miesiąc ale szkolenie jest codziennie po 8 godzin a nie po kilka godzin bo nie ma czasu dla nowego pracownika, po takim szkoleniu na odwal nie wiele można się nauczyć
1
Patuś 2017-01-10 15:26:57
Bardzo niskie zarobki, nie adekwatne do wykonywanych obowiązków
4
Zouza 2017-01-14 11:04:04
Czytam ze zrozumieniem i to samo polecam. Wszyscy zaczynaliśmy tak samo, większość sobie radzi.
Daria 2017-01-15 19:20:06
@Patuś, chyba nigdzie na wstępie pełnej stawki nie dają. Po to jest okres próbny, żeby się doszkolić, potem można liczyć na więcej.
Kasia 2017-01-15 21:07:48
Katowice. Księgowa Aneta Kawecka wprowadza klientki swoje w błąd, przez co zapłaciłam 2x więcej niż powinnam. Ocena niedostateczna. Brak kompetencji. Nie polecam!!!
1
Jadźka 2017-01-17 21:21:50
To forum pracowników, więc nie skorzystamy z opinii, bo tu co krok to księgowa. ;) A tak poważnie, to nie piszesz co ci się dokładnie nie zgodziło, więc ciężko ocenić czy masz rację czy nie.
Patuś 2017-01-18 15:45:31
Ty chyba nie pracowałaś w tej firmie, bo widzę że nie masz w ogóle rozeznania jak tam jest od środka, zwykli pracownicy biurowi mają grosze i tak samo jest z księgowi zarabiają grosze, firmy nie polecam jako pracodawcy
1
Zostaw swoją opinię o Tax Care - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tax Care