brak logo

Tax Care

Warszawa

Opinie o Tax Care

Zouza 2017-01-09 20:47
Mam parę koleżanek w marketach, nie zamieniłabym się ani na kasę, ani na pracę. ;) Wszędzie po próbnym kończy się niańczenie, nie tylko u nas.
Bartolek 2017-01-10 14:19
w tej firmie nie ma niańczenia, czytaj dokładnie ze zrozumieniem, tylko na rozmowie obiecują jak to będzie super i cudownie a jak już przychodzi do tego że człowiek siada do samodzielnej pracy po szkoleniu które trwa w sumie około 8 godzin przez 3 dni( 1 pierwszego dnia było 4 h, 2 dnia były 2 h a 3 dnia było nie wiele ponad 1h) bo nie ma czasu na to żeby pracownikowi poświęcić czas na normalne szkolenie jak to jest w innych firmach że szkolenie trwa 1 tydzień czy nawet 1 miesiąc ale szkolenie jest codziennie po 8 godzin a nie po kilka godzin bo nie ma czasu dla nowego pracownika, po takim szkoleniu na odwal nie wiele można się nauczyć
1
Patuś 2017-01-10 15:26
Bardzo niskie zarobki, nie adekwatne do wykonywanych obowiązków
12
Zouza 2017-01-14 11:04
Czytam ze zrozumieniem i to samo polecam. Wszyscy zaczynaliśmy tak samo, większość sobie radzi.
Daria 2017-01-15 19:20
@Patuś, chyba nigdzie na wstępie pełnej stawki nie dają. Po to jest okres próbny, żeby się doszkolić, potem można liczyć na więcej.
Jadźka 2017-01-17 21:21
To forum pracowników, więc nie skorzystamy z opinii, bo tu co krok to księgowa. ;) A tak poważnie, to nie piszesz co ci się dokładnie nie zgodziło, więc ciężko ocenić czy masz rację czy nie.
1
Patuś 2017-01-18 15:45
Ty chyba nie pracowałaś w tej firmie, bo widzę że nie masz w ogóle rozeznania jak tam jest od środka, zwykli pracownicy biurowi mają grosze i tak samo jest z księgowi zarabiają grosze, firmy nie polecam jako pracodawcy
5
Daria 2017-01-20 14:56
Pracuję i to dość długo. Zaczynałam jak wszyscy, zasuwam jak wszyscy tyle, że staram się skupiać na pracy, nie na narzekaniu. Jeżeli będzie mi się pracowało źle, to ją po prostu zmienię. Przecież nas tu na siłę nie trzymają. :)
4
nick 2017-01-20 19:41
To nie jest pisane z autopsji a z obserwacji. Pracowałem tam trzy miesiące i Zdążyłem się nasluchać i zaobserwować co się dzieje. Koledze z pracy zablokowali pensje twierdząc, że kończąc prace nie dotarł jego sprzęt. Ja na Szczęście nie miałem takich akcji. Dla mnie na nie. Wydaje mi się ze słaba organizacja.
1
Marcin 2017-01-27 09:30
zdecydowanie popieram to co napisałeś, dodam tylko że pracowałem też 3 miesiące i tyle co się tam nasłuchałem różnych rozmów i widziałem to pozostawie to bez komentarza, nie polecam
3
Parafraza 2017-01-30 21:34
Ile osób tyle opinii. Jak widać nie każdemu źle się pracuje. Nie wiem skąd ten wieczny hejt na każdą pozytywną, nie wolno wyrażać się dobrze czy jak?. :/
praktykant00025 2017-02-03 18:28
Praktyki w Tax Care to korporacyjna zmora.Polegają na układaniu papierków i niczym innym.Nie dają możliwości nauki osobom ,które odbywają praktyki absolwenckie.Nie pocema
5
Miśka 2017-02-04 19:16
No ale gdzieś musisz się nauczyć te papierki czytać, zanim zaczniesz za czyjeś rachunki odpowiadać. ;) Ja też zaczynałam od stażu i nie zgodzę się, że tylko papierki,
asia 2017-02-05 17:40
Jakby było inaczej większość praktykantów przychodziło na praktyki na wstępie .Nawet ci co przychodzą szybko rezygnują.
2
Ada 2017-02-08 15:02
Ja jakoś nie zrezygnowałam i sporo się nauczyłam, choć było to dość dawno temu... Nie mogę narzekać na praktyki, mnie się akurat przydały.
Kasia 2017-02-13 07:39
Nie polecam firmy, bardzo małe zarobki i ciągła rotacja na stanowiskach księgowych i doradców
4
Kasia 2017-02-14 10:14
Niepoważny pracodawca. Zatrudnia pracownika, wysyła na badania, kieruje na szkolenie na które czeka się miesiąc.. Po czym tydzień przed planowanym szkoleniem stwierdza, że jednak ogranicza zatrudnienie i nasza współpraca jest nieaktualna... Śmieszna firma. Zdecydowanie odradzam wszystkim
2
Ava 2017-02-14 21:25
Najpierw nie polecasz, bo małe zarobki i rotacja, potem piszesz, że nawet się nie dostałaś. To jak to w końcu jest...
Włodek 2017-02-15 07:49
w tej firmie to wszystko jest możliwe, pracowałem tam jakiś czas temu i powiem tak, klimat mega ciężki, ciągła rotacja, bardzo niskie zarobki , pracownik w tej firmie to jakieś zło konieczne
5
ewi 2017-02-15 21:21
Praca doradcy tax całe partners czyli zapierdol za darmo po 8 h na samozatrudnieniu.jak nie wciśniesz komuś cholernie drogiego kredytu i abonamentu księgowego to na zus ci nie starczy.ciągle będą cię motywować że to prestiżowa praca bo jesteś ekspertem.pranie mózgu a na serio to zwykły telemarketing i to w najgorszej postaci bo żeby zarobić trzeba okłamywać klientów.kasę mają z tego nieliczni ale to przypłacają wrzodami i nieprzespanymi nocami.szkolenia o niczym.nikt normalny tam długo nie popracuje.
4
Asystent 2017-02-17 14:36
Praca jako asystent jest po prostu śmieszna. Obiecują złote góry, prowizje, awanse a to zwykły telemarketing. Obdzwaniasz papierową listę z jedną i tą samą ofertą nie mówiąc prawdy klientowi. Zazwyczaj słysząc, że to już 10 telefon w tym tygodniu. NIE POLCEAM
2
Asystent 2017-02-17 14:37
Praca jako asystent jest po prostu śmieszna. Obiecują złote góry, prowizje, awanse a to zwykły telemarketing. Obdzwaniasz papierową listę z jedną i tą samą ofertą nie mówiąc prawdy klientowi. Zazwyczaj słysząc, że to już 10 telefon w tym tygodniu. NIE POLCEAM
1
Nanna 2017-02-18 18:16
tak sobie weszłam na to forum i jak czytam, to człowieku chyba nie pracujemy w tej samej firmie. Jestem w TC prawie 2 lata, zaczynałam od 3-dniowego szkolenia (każdy dzień po 8 godzin), pierwszy miesiąc miałam opiekuna (księgową która pracowała już dłużnej i pomagała mi się rozeznać w codziennych obowiązkach, teraz ja czasami jestem takim opiekunem dla Nowych). A socjal? o co Ci chodzi? jest karta sportowa, jest platforma do nauki angielskiego, jest karta medicover, są dostępne za free kursy podatkowe dla każdej księgowej, do tego raz na kwartał jakiś miły akcent (a to owoce dla wszystkich, a to menedżerka pizze postawi dla całego zespołu), na dzień dziecka słodycze dla dzieci.. pewnie jeszcze bym coś dodała jakbym się dłużej zastanowiła.. Nie rozumiem Twoich żalów.. Minusy też są, jak wszędzie, ale napewno nie w socjalu.
Bartolek 2017-02-19 18:00
No własnie widzę że nie pracowałaś w tym konkretnym miejscu co ja mam na myśli, (albo podajesz się za pracownika a masz może stanowisko jakiegoś kierownika )ponieważ tam praca wygląda tak że nie ma żadnej współpracy , żadnej życzliwości, żadnego wsparcia ze strony przełożonych, poza tym bene-fity za które trzeba płacić zarabiając najniższą krajową to niestety ktoś kto ma rachunki do opłaty + do tego życie, nie może sobie pozwolić na wykup bene-fitów, poza tym rotacja jaka tam jest to każdy wie kto na pewno tam pracował a nie tylko podaje się za pracownika , jeśli było by tak dobrze to ludzie by nie odchodzili
3
Miron 2017-02-19 20:36
No ale są i tacy co siedzą od dawna w firmie. Nie wrzucajmy każdego do tego samego wora.
Nanna 2017-02-20 23:41
Nie piszesz jakie konkretnie miejsce masz na myśli - księgowość, TCP czy call center, to trudno mi dodać coś więcej. Jak zarabiasz najniższa krajową to albo nie masz jeszcze doświadczenia (a oczekiwania już tak:-)), albo powinieneś bez problemu zmienić pracę. Wkurzają mnie wiecznie sfrustrowani, którzy nic nie próbują zmienić. Nie trzeba byc kierownikiem, żeby widzieć plusy w życiu czy w pracy. Ja tez uważam że powinnam zarabiać więcej, ale widzę ile tu się uczę i jeszcze trochę poczekam, a potem za takiego pracownika konkurencja zapłaci 2 razy więcej:-)
Bartolek 2017-02-21 12:04
Doświadczenie to mam bardzo duże, podejrzewam że większe niż Twoje lata, spójrz prawdzie w oczy to nie jest firma która płaci ludziom dobrze, dla nich nie ma znaczenia czy masz doświadczenie czy nie, zarabiając najniższą krajową to niestety nie można już sobie pozwolić na inne rzeczy, pozatym nie myl pojęcia frustracji z niezadowoleniem, ja już z tej firmy zrezygnowałem i pracuje gdzie indziej, frustracja jest wtedy jeśli ktoś narzeka i nic z tym nie robi, ja sam zrezygnowałem i bardzo się z tego cieszę, pozatym odnośnie profitów, dla mnie to nie jest normalne że ja mam płacić za kartę beneficjentów czy naukę języka obcego, bo co to za profity za które ja muszę płacić, profity są wtedy jeśli pracownik dostaje takie rzeczy za darmo tak jak mam teraz, a co do klimatu to kierownictwo powinno być bardziej otwarte na pracowników i zmienić swoje nastawienie do pracowników
3
Kasia 2017-02-22 17:00
HEJ, mam pytanie. Zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko młodsza księgowa do Katowic. Powiem szczerze nie mam doświadczenia w ksiegowości, bardzo chcialam się tego nauczyć, ale zastanawiam się czy mam jakiekolwiek szanse? Mysle, ze sporo nauki przede mną, żeby zrobić cokolwiek z ksiegowością zwiazanego. Jakie są warunki pracy na takich stanowiskach w TC? Jak traktują pracownika? Faktycznie są chetni wszystkiego nauczyć czy siadasz i robisz? Bardzo proszę o opinie.
Kasia 2017-02-22 17:02
I czy ktoś wie jak to wygląda finansowo?
Daria 2017-02-22 21:58
@Kasiu tu jest TC Warszawa, trudno wypowiadać się, jak tam jest w Katowicach (ale na GoWork jest grupa Katowic też, to może tam prędzej). Na Twoim miejscu jednak, zaczęłabym od podkręcenia kwalifikacji, zanim zaczniesz rozmowy o zarobkach. :) Pozdrawiam.
Getka 2017-02-26 19:43
Hej :) osobiście pracuję na w księgowości (Wwa) już trzy lata. Patrząc na to, z czym przyszłam do tej firmy (mam na myśli poziom swojej wiedzy i umiejętności) to nauczyłam się bardzo dużo. Nie ma co się oszukiwać, TC to niekiedy po prostu szkoła życia. Czytając też to, co tutaj piszecie i mając też swoje przemyślenia, uważam, że każdy powinien zastanowić się, czego oczekuje i co sam w zamian może dać. Dopiero wtedy powinien myśleć o podjęciu pracy w TC, czy będzie ona tym, czego tak naprawdę potrzebuje. Kontakt z wieloma klientami, z różnych branż, o różnych usposobieniach, wymaga umiejętności współpracy z ludźmi różnej maści. Trzeba być odpornym na stres, wiedzieć czego można od Ciebie wymagać i czego również Ty sam możesz wymagać od kogoś. Atmosfera zależy od centrum, w którym się pracuje i samego zespołu księgowego, do którego się trafi. Atmosferę tworzą ludzie, i z doświadczenia wiem, że nie w każdym zespole jest ona dobra. W moim? Jest ok. Co do płacy: minęły czasy, gdzie pieniądze przychodziły same do człowieka "czy się stoi czy się leży, tysiąc się należy". Teraz to, ile zarabiasz, jakie masz stanowisko, zależy od Twojej pracy, jej jakości, od tego jak bardzo się wykazujesz. Nie ma nic z niczego. Czasami patrząc po tym, kto do nas przychodzi do pracy, i jakie ma oczekiwania, w zamian oferując marne doświadczenie a czasami nawet jego brak, to przepraszam bardzo, ale sama nikogo takiego bym nie przyjęła. Niektórzy żyją trochę jakby w innych realiach. Jeśli komuś już uda się u nas zatrzymać to jeśli oczekuje podwyżki czy awansu, to trzeba się wykazać. Uważam to za uczciwe podejście. Jeśli ktoś jest ambitny, szybko się uczy, rozwija, to jest w stanie osiągnąć naprawdę wiele. Jeśli komuś się nie udaje to wynika to z tego, że albo nie widzi w tym sensu, albo po prostu nie jest to praca dla niego, a trzyma się jej, bo musi. I jeszcze jedno: umiejętność bycia asertywnym, umiejętność dyskutowania podparta konkretnymi zasadnymi argumentami. Jeśli o coś walczysz, ważne abyś widział w tym cel i potrafił trafnie przekazać to innym. Nie daj sobie wejść na głowę.
2
Xxx 2017-02-26 21:18
Nie warto , najniższa krajoea, dno
3
Gorgous 2017-02-26 21:28
Praca w TaxCare to porażka, niskie zarobki, stres i wiele obowiązków, brak wypłacania nadgodzin a wybrać ich nie ma kiedy. Zeby otrzymać premię to trzeba uzbierać odpowiednia ilość klientów, jak już ja uzbierasz to bedziesz siedziec w robocie po 10 godzin żeby sie ze wszystkim wyrobić, a premii dostaniesz parę złotych. Wynagrodzenie to troche powyzej minimalnego albo minimalne. Wykorzystywanie ludzi.
3
Agata Z. 2017-02-27 20:58
A jednak są tacy, co się wyrabiają nie? Nie zdarzyło mi się siedzieć codziennie po tyle godzin szczerze mówiąc. Może to trochę kwestia organizacji też.
Erka 2017-03-04 18:24
Nietrudno nie zgodzić się z opiniami powyżej. Fatalne warunki placowe. Od kilku lat nie ma żadnych podwyżek wynagrodzenia. Smieszne premie. Zawaleni pracą ksiegowi i kadrowi. Ksiegowe maja po 60 firm, kadrowe nawet 90-100. Firma nic z tym nie robi a chętnych do pracy brak, bo umowmy sie,ze za takie marne pieniadze nikt nie chce przyjsc. Wg mnie kwota 2200brutto na poczatek to zadna kasa. Jest słabo a na zadne zmiany sie nie zanosi.
4
EB 2017-03-07 11:51
Firma niestety budzi wiele ambiwalentnych uczuć. Z jednej strony miejsce super aby rozpocząć swoją karierę, bardzo dobre szkolenia. Wiele można się nauczyć pracując z przedsiębiorcami, bardzo często ciekawymi ludźmi. Jednak niestety pracownik po pewnym czasie zaczyna się czuć jak intruz. Przesadne kontrole, liczne kary czyli skrajny brak zaufania. Naprawdę gdyby tyle uwagi poświęcali na jakość usług co na pilnowanie pracowników to mieliby zdecydowanie więcej klientów. Niestety polityka jest chyba taka aby marnować energię na liczne kontrole niż poświęcać czas klientowi czy pracownikowi. Wisienką tego jeszcze jest system kary za zerwanie umowy przez klienta. Klient np. korzysta z usług przez 5 miesięcy, rezygnuje z usług tym samym obowiązuje go płaty okres 3 miesięcy wypowiedzenia. Czyli firma zarobiła za 8 miesięcy usługi do tego zabiera premię doradcy który podpisał umowę oraz karze księgową klienta. Więc sumarycznie słabo. Co gorsza takich przykładów można wypisywać więcej.
2
Paula 2017-03-10 14:04
Jakie macie opinie o pracy w CC? można wypracować premie przy sprzedaży kredytów? Zamierzam tam pracować z rozmowy wynika że będzie pięknie ale... realia?
Nie mam doświadczenia w sprzedaży i obsłudze klienta CC, można się czegoś tam nauczyć ?
Lili 2017-03-13 16:14
A jednak większość się nie wyrabia
1
Bambina 2017-03-16 11:42
Jak będziesz chciała to się nauczysz. :) Kwestia doświadczenia, a jak zacznie się już działać, to się go dość szybko nabywa. Musisz po prostu spróbować i zobaczysz się się odnajdujesz w takiej pracy jak nasza. :)
Tragedia 2017-03-27 20:54
W Zielonej gorze dzieje sie to samo ... Dyrektorka ma jakieś dziwne zażyłości z dyrektorem sprzedaży generalnie klienci przychodzą i śmieją sie pod nosem bo znają to całe towarzystwo z trochę onej strony .
pracownik 2017-03-28 16:14
strasznie dużo kwasu zapewne nie realizowałeś planów i wszyscy są winni za wyjątkiem Ciebie. Strasznie mi Ciebie szkoda.
Iga K. 2017-03-28 21:07
Zgadzam się. Kogo to obchodzi kto z kim? Nie wiem jak inni, ale ja przychodzę do pracy zajmować się pracą. Może temu się wyrabiam.
2
Małgosia 2017-03-30 20:19
To trochę jak w szkole. Zawsze zarzucało się prymusom lizusostwo już za sam fakt, że mają lepszą ocenę. ;) Takie życie, że jedni są lepsi inni słabsi, ale po co taka zawiść i tyle przykrych słów to ja nie wiem. Każdy wie co ma robić i po co przychodzi przecież.
@patyk 2017-04-07 20:31
Czy jest tu ktos TC na Inflanckiej? Widzialam ogloszenie i nie wiem, czy warto aplikowac...Tyle tu zlych opii ogolnie :(
Życzliwa Iza 2017-04-09 17:21
Weź pod uwagę, że prędzej tu przyjdzie napisać ktoś wkurzony, niż ktoś zadowolony. Bo co mają napisać? Że fajna praca i w ogóle? Żeby ich zaraz niezadowoleni obsiedli? Moim zdaniem po prostu spróbuj, zobacz, przekonaj się. Przecież zawsze możesz wycofać się, jeżeli nie odnajdziesz się w takiej pracy. Nic nie tracisz tak naprawdę.
Polejciemi 2017-04-14 18:48
Praca w TC jest dobra na początek 'kariery'. Można się dużo nauczyć, myślę że jest dobra na jakiś rok a potem warto szukać gdzie indziej bo w TC cie nie docenią finansowo. Na start około 2200 brutto - dokładnie ciężko stwierdzić bo nikt się nie chwali na lewo i prawo ile dostał. Potem dochodzi premia ale żeby ją wyrobić nie da się bez nadgodzin (chyba że się olewa klientów i prawidłowość księgowań - wtedy można wyjść punktualnie). Ma to swoje konsekwencje. Księgowość klientów jest prowadzona tragicznie. Zawsze po przejęciu klienta po innej księgowej takie błędy się znajduje że lepiej o nich nie mówić głośno. Nigdy nikomu bym nie poleciła księgowości w tej firmie. Klient jest na ostatnim miejscu. Zgadzam się z EB - za dużo uwagi poświęca się kontrolowaniu pracowników niż prawidłowemu prowadzeniu księgowości. Wszyscy robią nadgodziny, nie słyszałam żeby komukolwiek były wypłacone. Łamie się prawa pracownicze a potem każdy dostaje na maila informacje jaką to jesteśmy wspaniałą firmą, zespołem i w związku z tym TC wygrywa nagrodę najlepszego pracodawcy roku 2016 - myślałam że się posikam ze śmiechu jak zobaczyłam te informację. Polecam więc tylko dla osób które chcą się dużo nauczyć i są skłonne zarabiać mało a pracować dużo. Trzeba sobie tłumaczyć że to doświadczenie kiedyś zaprocentuje w innej bardziej fair firmie.
1
Ricky 2017-04-18 21:15
Nie miałem ich dużo, ale mi wypłacali, więc nie do końca się z nadgodzinami zgodzę.
nie to żebym 2017-04-20 22:19
Chwalą źle, nie chwalą źle... Zawsze są takie osoby którym nigdy nie dogodzisz, najbardziej zapracowane i najbardziej pokrzywdzone wiecznie, najbardziej odradzają. Ehh... a potem okazuje się, że najbogatsze stażem... Mam taką jedną w oddziale. :/ Dajcie sie ludziom przekonac i tyle.
@patyk 2017-04-20 22:56
A czy ktoś może powiedzieć coś o pracy kadrowo-płacowej? Wypowiadają się głównie księgowi - niezadowoleni raczej... Czy cisza ze strony kadrowców oznacza większe zadowolenie? ;)
1
ona i on 2017-04-20 22:59
no właśnie....może ktoś coś?
Zostaw swoją opinię o Tax Care - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tax Care