Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tax Care

Pracowałeś w firmie Tax Care i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pwo - 2012-11-26 14:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (10)
Mam pytanie dotyczące pracy na stanowisku doradca klienta zamożnego miałem jedną rozmowę z dyrektorem oddziału w Gdańsku, teraz mam spotkanie z dyrektorem w Warszawie. Jak ktoś pracuje na podobnym stanowisku niech napisze czy warto obiecują sporo np 2000 zł na leasing samochodu, laptop,telefon oraz 1000 zł za przeprowadzenie 20 analiz finansowych z klientem oraz prowizje.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2012-11-26 14:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Też jadę do Wawy na II etap.O wszystkim co napisałeś potwierdzam o leasingu nic nie mówiono.Rozwiń leasing co za 2000?
zdjecie uzytkownika
klient - 2013-01-09 13:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo prosze wystrzegac sie placowki tax care w zielonej gorze. calkowity brak profesjonalizmu obslugi klienta ignorancja zero kontaktu i informaji. pracownik prowadzacy klienta odchodzi z pracy ale nikt od asystentki po dyrektora o tym klienta nie informuje. wspolczuje innym potencjalnym klientom
zdjecie uzytkownika
poszukująca - 2013-04-25 21:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
poszukuję pracy w dziale Kadr i Płac, proszę o informację jakie warunki panują w TAX w tym dziale, warto aplikować?
zdjecie uzytkownika
mike - 2013-06-14 22:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja tam pracuje i zarabiam po średnio mc/ z 11 mc/ po 14 tyś
policz sobie jak umiesz i daj mi drugą firmę która Ci tyle da.
dziękuje
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-05 11:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witajcie a jaka atmosfera panuje w Oddziałach Tax Care w Warszawie?Czy jest szansa zneleść obecnie tam prace jako Asystentka/Recepcjonistka?Jakie sa zarobki na takim stanowisku?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-25 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Zapewniają niezbędne narzędzia?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 19:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ciężko dostać u nich pracę, w Tax Care? szukam czegoś na początek, ale nie mam żadnego doświadczenia..
zdjecie uzytkownika
robot - 2013-09-17 17:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a jakieś bardziej ambitne stanowiska niż call center? Też potrzebują ludzi - orientujesz się może? dzięki
zdjecie uzytkownika
edi - 2013-09-20 08:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam propozycję pracy tam jako asystentka oddziału... Czy ktoś mógłby mi przybliżyć uroki pracy tam na takim stanowisku? Czekam na informacje
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-22 09:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy to to samo tax care, o którym piszą http://bank24.blox.pl/2013/02/Reklamowe-kruczki-Tax-Care.html ??
zdjecie uzytkownika
do olekkk25 - 2013-09-26 22:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
co to znaczy oddać kasę? niby za co? to chyba nie wina doradcy, że klient rezygnuje? jak oni to rozwiązują?
zdjecie uzytkownika
Relina - 2013-11-04 16:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja Siostra pracuje w Tax Care w Warszawie, podpytam i dam znać, ale z tego co wiem to jest zadowolona. Jest tam Księgową, ale Księgowe nie siedzą w Oddziale tylko w zupełnie innym miejscu, każda sama dobiera liczbę obsługiwanych Kientów np. 30 albo 50 i dostaje kasę od każdego Klienta, ale ma też podstawę. Atmosfera bardzo spoko, ale nie wiem jak jest w Oddziale.
zdjecie uzytkownika
marek - 2013-11-07 13:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja może opisze prace w Curtus Plaza na Wołoskiej jako konsultant telefoniczny od umawiania spotkań.

Opinie w internecie się sporo przesadzone. Wizualnie rzeczywiście wygląda to słabo. Drzwi do wejścia do biura pamiętają jeszcze PRL. Pokój do rozmów rekrutacyjnych/indywidualnych ma obdrapane ściany, stoi w Nim mnóstwo krzeseł bez oparć. Wyposażenie stanowisk też zostawia trochę do życzenia - na jednym jest dobry komputer, na drugim komputer, który jeszcze ledwo chodzi, ale działa, a na trzecim np. laptop, który się zawiesza. Słuchawki dla niektórych są, dla niektórych nie. A nawet jak są to czasem nie działa mikrofon. I trzeba jedną ręką trzymać słuchawkę, drugą zapisywać - średnie rozwiązanie jak na call center. Poza tym już od Pana na recepcji można usłyszeć, że "taka firma, a nawet nie ma swoich sof na poczekalni".

I to chyba tyle z tych złych stron. Praktycznie jest całkiem dobrze. Ludzie są na prawdę świetni, pomocni, otwarci. Supervisorzy to tak 50/50 - są fajni i są tacy którzy awansowali z konsultanta i uważają się za nie wiadomo kogo. Łatwo o przerwę. Ale wiadomo - jak w każdej firmie istnieje pogoń za targetem. Supervisorzy mają target, my mamy target. I każdy chce wypaść jak najlepiej. Tym bardziej, że nie ma tu żadnej podstawy i wszystko zależy od wyników.

Jeśli nie wierzycie, że można tu zarobić 10000/miesięcznie to zmieńcie zdanie. Sam znam 3 osoby, które tyle tu zarabiają. I tylko ktoś kto nie ma do tego predyspozycji, nie ma dobrej gadki może mówić jak to słabe są zarobki. 1/3 osób zarabia powyżej 5 tysięcy. Pozostałe tak 2 tyś i w górę. Zdarza się kilka osób, które dostają 400 zł. Ale to na Ich własne życzenie.

Tutaj trzeba mieć dobre gadane - firma ma słabe opinie, klienci nie chcą się umawiać na spotkanie, chcą wszystko wiedzieć przez telefon.

Ekipa to młode osoby. Po 1000 umówionych spotkań zapewniają Ci chyba awans.

Target to 85 spotkań - to na prawdę nie dużo. Za target +800 zł.
Do 85 odbytych spotkań - 12 zł/za spotkanie
85-100 - 15(chyba)
100-110 - 20(chyba)
W każdym razie tak to sobie rośnie i dlatego nabicie kilku tysięcy jest proste.

Konsultanci nie mają problemów z wypłatami. Jeśli chodzi o księgowych to rzeczywiście mogę się z tym zgodzić, bo słyszałem.

Ja w każdym razie polecam.

Na rozmowie kwalifikacyjnej - pytają o interesującą stawkę, każą do czegoś przekonać. Szkolenie trwa 2 dni, drugiego dnia już się siedzi z kimś przy stanowisku. Wszystkie skrypty dostaje się od Nich - nie trzeba się główkować, zapamiętywać co tam oferta ma w sobie.
zdjecie uzytkownika
Hania - 2013-11-29 11:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [do olekkk25 - 2013-09-26 22:58:34]:
Czemu wszyscy? Ja się spotkałam z wieloma pozytywnymi wpisami. Fakt, w firmie są duże rotacje i czasami trudno nadążyć za ludźmi. Nie mniej jednak tak funkcjonują duże firmy, więc to nie jest ewenement.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-12-02 10:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w tej firmie, pracowałem pół roku jako doradca. Po ustaniu stosunku pracy nie mogę się doprosić o moje zaległe wynagrodzenie. Nie jest to tylko mój osobny przypadek, tylko wiekszość osób, które odchodzą z tej firmy mają z tym problemy, dostając źle naliczone wynagrodzenia, bądź wogóle.
Prowizje zwracalne są do roku, a doradca nie ma wpływu jak księgowa obsłuży klienta( często jest to powód zrywania przez klientów umowy)
zdjecie uzytkownika
prawda - 2013-12-18 21:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wojtek - 2012-09-18 08:59:08]:
Wojtek masz 10 000 bo jesteś dyrektorem
zdjecie uzytkownika
wynagrodzenia - 2013-12-18 21:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2013-12-02 10:27:03]:
Nie słyszałem aby w TC ktoś dostał prowizję w całości w terminie. W każdym miesiącu reklamacje mimo rejestracji w CRMie.
Szkoda czasu na tą firmę.
zdjecie uzytkownika
Milena - 2013-12-29 16:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś posiada informację na temat experta finansowego w tej firmie w Poznaniu? Dostałam propozycję pracy ale po poczytaniu opini mam spore wątpliwości. Działalność mnie nie przeraż bo akurat już mam ale siedzenie w Wawie na szkoleniu 3 tygodnie na swój koszt oprócz noclegu to trochę słabo ;( jak faktycznie wyglądają prowizję , jak to się ma do sprzedaży. I jak to z tymi zaległymi wypłatami o których piszecie?
zdjecie uzytkownika
NFNS - 2013-12-29 21:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że firma nie potrzebuje ludzi którzy się zastanawiają nad pracą w niej i sugerują się opiniami na forum.
Rozumiem Cię doskonale bo kiedyś dokładnie to samo zrobiłam ale wolałam wyrobić sobie własne zdanie i od 3 lat jesteś szczęśliwym pracownikiem Tax Care.
Może operacje nie są najmocniejszą ich stroną, ale wybaczam im to bo są młodą tworzącą się korporacją, gdzie ciągłe zmiany są jak najbardziej pożądane.
zdjecie uzytkownika
Manolito - 2014-02-05 11:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [marek - 2013-11-07 13:47:39]:
Witam,
Jako były pracownik tej firmy mogę się co nieco wypowiedzieć na jej temat.
Byłem jedną z osób dzwoniących do firm i namawiających do 'spotkania z doradcą finansowym'.
Wygląda to w ten sposób, że musiałem tak nawinąć makaron na uszy przedsiębiorcy, żeby złapał się na każde słowo i chciał spotkać z doradcą - za co ja, telemarketer, miałem płacone śmieszne pieniądze 50zł BRUTTO od każdego spotkania umówionego, które się odbyło.
Metody jakich używaliśmy aby przekonać przedsiębiorców były różne - mówiliśmy, że są to spotkania bezpłatne, że TAX CARE ma teraz dni otwarte (chyba cały rok!) i zorganizowaliśmy spotkania z doradcą, byli też tacy, którzy potrafili walnąć ściemę, że są to spotkania bezpłatne, ponieważ organizowane są ze środków unijnych.
No dobrze, spotkanie spotkaniem, ale w jakim celu?
No i tu już musieliśmy wybujać swoją wyobraźnię i zacząć wciskać KIT :)
Na początku była mowa, że są to spotkania na temat optymalizacji podatkowej, jak nie tracić na podatkach, jak zaoszczędzić, jakie sugestie podsunąć księgowej, żeby więcej zaoszczędziła, bla bla bla... Ale przedsiębiorcy słysząc "podatki", "księgowość" ucinali krótko - mam już księgową, dziękuję, do widzenia.
No więc trzeba było zmienić taktykę... O podatkach ani słowa w rozmowie, za to mówiło się, że TAX CARE jest firmą wspierającą przedsiębiorców i organizuje bezpłatne spotkania na temat "obniżenia kosztów prowadzenia działalności" ... No ludzie, śmiech na sali :) Jak już jakiś naiwny klient nie powiedział od razu stanowczo NIE, to się go cisnęło, że mamy wolny termin tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie; że SPECJALNIE dla niego zarezerwujemy go,; że doradca dołoży wszelkich starań, żeby przygotować się do spotkania... o ile w ogóle się na nim stawi, bo często doradcy to olewają i nie fatygują się na spotkania z klientem.
Suma sumarum cel takiego spotkania jest jeden - WYKWALIFIKOWANY DORADCA FIRMY TAX CARE (hahaha) ma na spotkaniu wcisnąć klientowi abonament księgowy firmy TAX CARE. A jeśli widzi, że klient jest nieugięty i nie będzie tym zainteresowany to w dość zawistny sposób (na zasadzie: nie to nie!) prowadził dalszą rozmowę, czyli jego odpowiedzi na zadawane pytania nie są już takie wyczerpujące, nie przekazuje aż tak dużo wiedzy, ile przekazałby klientowi, którego złapał na abonament.

Krótko mówiąc nie polecam tej firmy ani jako księgowość dla firm, ani żeby w niej pracować w Call Center przy ul. Wołoskiej 7.
Na rozmowie kwalifikacyjnej, usłyszycie jak to świetnie się umawia, że dzienny target spotkań to 6 a spokojnie można ich umówić nawet po 9-10 ... ale, że faktycznie odbędzie się z nich połowa, albo i to nie tego już się nie dowiecie na rozmowie :)
Dostaniecie też rozpiskę ile to można zarobić w TAX CARE, że pierwsze 20spotkań macie po 50zł, następne dziesięć po 60zł itd... w końcu sympatyczny Pan, który prowadzi z wami rozmowę wyliczy Wam możliwość zarobienia ok 3200zł miesięcznie !!! No bajka! Kto by tyle nie chciał?! Ale żeby nie było zbyt kolorowo doda także, że jest to kwota brutto ;)
W praktyce wygląda to tak, że ludzie, którzy tam pracują kilka miesięcy i ich się uważa za pracowników "stałych" (dobry żart!) są zatrudnieni na umowę zlecenie, której do tej pory nie widzieli na oczy, to po pierwsze! Po drugie średnie zarobki miesięczne jak dochodzą do 1000zł to juz jest "dobry wynik" ;/ A gdzie te obiecywane 3200? A no, gdybyś się bardziej przyłożył, to na pewno byś tyle miał! Obiecanki cacanki.
Poza tym wyzysk jaki tam panuje i "atmosfera" w call center, oraz poniżanie pracowników, to jest coś z czym nie spotkałem się nigdy wcześniej.
Koordynator MIŁOSZ, uważa się za Boga, wszystko mu wolno zrobić, wszystko powiedzieć i ze wszystkich jego żartów należy się śmiać, bo inaczej zmrozi Cię spojrzeniem... o ile zorientujesz się, że patrzy na Ciebie, bo ma takiego zeza, że czasem trudno to ogarnąć. Zamiast ubliżać współpracownikom powinien najpierw spojrzeć na siebie, bo daleko mu chociażby do przeciętnej.
Poniżanie pracownika o kilka lat starszego od siebie, tylko dlatego, że jest lekko mówiąc ciapą, nie jest standardem w renomowanych firmach, więc nie wiem skąd przyzwolenie kierownictwa na coś takiego. Bo kierownictwo dobrze wie, jak poniża pracowników koordynator - niejednokrotnie byli przy tym i nie zareagowali. Obelgi są różne - "czy Ty jesteś debilem? bo wydaje mi się, że tak!" "Starzy powinni Cię usunąć".
Jedyna osoba, nad którą pastwił się koordynator musiała odrabiać czas za spóźnienia się do pracy, zostając w niej dłużej. Mimo tego, ze innym zdarzało się spóźniać o wiele dłużej, nikt nie musiał tego odrabiać, poza jednym pracownikiem, którego tłamsił wielki pan Zezowy Koordynator. Ach, no i oczywiście trzeba dodać, że cała reszta telemarketerów "stałych" wtórowała w tym poniżaniu, śmiejąc się i wiwatują
zdjecie uzytkownika
benek - 2014-02-21 16:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Manolito, co tu dużo mówić, taka branża, jedni nazwa to nawijaniem makaronu, a drudzy aktywna sprzedażą, wiadomo, że by pracować w Tax Care trzeba lubić taka pracę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-18 15:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co możecie powiedzieć o stanowisku dot. kadr i płac. jakie wynagrodzenie, system pracy??
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-08-20
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Zakres zadań:   projektowanie i tworzenie nowych aplikacji internetowych firmy; rozbudowa i modyfikacja istniejących aplikacji; projektowanie i optymalizacja baz danych; współpraca w ramach zespołów projektowych.     Nasze oczekiwania:   dobra praktyczna znajomość języka PHP; znajomość jednego z frameworków PHP – będzie dodatkowym atutem; dobra znajomość  SQL oraz PostgreSQL; doświadczenie
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
franc - 2014-06-19 21:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, nie wiecie jak tax care traktuje osoby na stanowisku doradcy biznesowego? Jak z rozwojem, sa jakies fajne szkolenia?
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-07-30 18:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam pracowa TC jako zwykła ksiegowa i troche niepokoją mnie wpisy, że komuś zmieniała sie ksiegowa 3 ray w ciągu 2 lat... to nie jest normalne...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tax Care
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski