Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tax Care

Pracowałeś w firmie Tax Care i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Hania - 2013-11-29 11:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [do olekkk25 - 2013-09-26 22:58:34]:
Czemu wszyscy? Ja się spotkałam z wieloma pozytywnymi wpisami. Fakt, w firmie są duże rotacje i czasami trudno nadążyć za ludźmi. Nie mniej jednak tak funkcjonują duże firmy, więc to nie jest ewenement.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-12-02 10:27:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w tej firmie, pracowałem pół roku jako doradca. Po ustaniu stosunku pracy nie mogę się doprosić o moje zaległe wynagrodzenie. Nie jest to tylko mój osobny przypadek, tylko wiekszość osób, które odchodzą z tej firmy mają z tym problemy, dostając źle naliczone wynagrodzenia, bądź wogóle.
Prowizje zwracalne są do roku, a doradca nie ma wpływu jak księgowa obsłuży klienta( często jest to powód zrywania przez klientów umowy)
zdjecie uzytkownika
prawda - 2013-12-18 21:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wojtek - 2012-09-18 08:59:08]:
Wojtek masz 10 000 bo jesteś dyrektorem
zdjecie uzytkownika
wynagrodzenia - 2013-12-18 21:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2013-12-02 10:27:03]:
Nie słyszałem aby w TC ktoś dostał prowizję w całości w terminie. W każdym miesiącu reklamacje mimo rejestracji w CRMie.
Szkoda czasu na tą firmę.
zdjecie uzytkownika
Milena - 2013-12-29 16:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś posiada informację na temat experta finansowego w tej firmie w Poznaniu? Dostałam propozycję pracy ale po poczytaniu opini mam spore wątpliwości. Działalność mnie nie przeraż bo akurat już mam ale siedzenie w Wawie na szkoleniu 3 tygodnie na swój koszt oprócz noclegu to trochę słabo ;( jak faktycznie wyglądają prowizję , jak to się ma do sprzedaży. I jak to z tymi zaległymi wypłatami o których piszecie?
zdjecie uzytkownika
NFNS - 2013-12-29 21:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że firma nie potrzebuje ludzi którzy się zastanawiają nad pracą w niej i sugerują się opiniami na forum.
Rozumiem Cię doskonale bo kiedyś dokładnie to samo zrobiłam ale wolałam wyrobić sobie własne zdanie i od 3 lat jesteś szczęśliwym pracownikiem Tax Care.
Może operacje nie są najmocniejszą ich stroną, ale wybaczam im to bo są młodą tworzącą się korporacją, gdzie ciągłe zmiany są jak najbardziej pożądane.
zdjecie uzytkownika
Manolito - 2014-02-05 11:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [marek - 2013-11-07 13:47:39]:
Witam,
Jako były pracownik tej firmy mogę się co nieco wypowiedzieć na jej temat.
Byłem jedną z osób dzwoniących do firm i namawiających do 'spotkania z doradcą finansowym'.
Wygląda to w ten sposób, że musiałem tak nawinąć makaron na uszy przedsiębiorcy, żeby złapał się na każde słowo i chciał spotkać z doradcą - za co ja, telemarketer, miałem płacone śmieszne pieniądze 50zł BRUTTO od każdego spotkania umówionego, które się odbyło.
Metody jakich używaliśmy aby przekonać przedsiębiorców były różne - mówiliśmy, że są to spotkania bezpłatne, że TAX CARE ma teraz dni otwarte (chyba cały rok!) i zorganizowaliśmy spotkania z doradcą, byli też tacy, którzy potrafili walnąć ściemę, że są to spotkania bezpłatne, ponieważ organizowane są ze środków unijnych.
No dobrze, spotkanie spotkaniem, ale w jakim celu?
No i tu już musieliśmy wybujać swoją wyobraźnię i zacząć wciskać KIT :)
Na początku była mowa, że są to spotkania na temat optymalizacji podatkowej, jak nie tracić na podatkach, jak zaoszczędzić, jakie sugestie podsunąć księgowej, żeby więcej zaoszczędziła, bla bla bla... Ale przedsiębiorcy słysząc "podatki", "księgowość" ucinali krótko - mam już księgową, dziękuję, do widzenia.
No więc trzeba było zmienić taktykę... O podatkach ani słowa w rozmowie, za to mówiło się, że TAX CARE jest firmą wspierającą przedsiębiorców i organizuje bezpłatne spotkania na temat "obniżenia kosztów prowadzenia działalności" ... No ludzie, śmiech na sali :) Jak już jakiś naiwny klient nie powiedział od razu stanowczo NIE, to się go cisnęło, że mamy wolny termin tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie; że SPECJALNIE dla niego zarezerwujemy go,; że doradca dołoży wszelkich starań, żeby przygotować się do spotkania... o ile w ogóle się na nim stawi, bo często doradcy to olewają i nie fatygują się na spotkania z klientem.
Suma sumarum cel takiego spotkania jest jeden - WYKWALIFIKOWANY DORADCA FIRMY TAX CARE (hahaha) ma na spotkaniu wcisnąć klientowi abonament księgowy firmy TAX CARE. A jeśli widzi, że klient jest nieugięty i nie będzie tym zainteresowany to w dość zawistny sposób (na zasadzie: nie to nie!) prowadził dalszą rozmowę, czyli jego odpowiedzi na zadawane pytania nie są już takie wyczerpujące, nie przekazuje aż tak dużo wiedzy, ile przekazałby klientowi, którego złapał na abonament.

Krótko mówiąc nie polecam tej firmy ani jako księgowość dla firm, ani żeby w niej pracować w Call Center przy ul. Wołoskiej 7.
Na rozmowie kwalifikacyjnej, usłyszycie jak to świetnie się umawia, że dzienny target spotkań to 6 a spokojnie można ich umówić nawet po 9-10 ... ale, że faktycznie odbędzie się z nich połowa, albo i to nie tego już się nie dowiecie na rozmowie :)
Dostaniecie też rozpiskę ile to można zarobić w TAX CARE, że pierwsze 20spotkań macie po 50zł, następne dziesięć po 60zł itd... w końcu sympatyczny Pan, który prowadzi z wami rozmowę wyliczy Wam możliwość zarobienia ok 3200zł miesięcznie !!! No bajka! Kto by tyle nie chciał?! Ale żeby nie było zbyt kolorowo doda także, że jest to kwota brutto ;)
W praktyce wygląda to tak, że ludzie, którzy tam pracują kilka miesięcy i ich się uważa za pracowników "stałych" (dobry żart!) są zatrudnieni na umowę zlecenie, której do tej pory nie widzieli na oczy, to po pierwsze! Po drugie średnie zarobki miesięczne jak dochodzą do 1000zł to juz jest "dobry wynik" ;/ A gdzie te obiecywane 3200? A no, gdybyś się bardziej przyłożył, to na pewno byś tyle miał! Obiecanki cacanki.
Poza tym wyzysk jaki tam panuje i "atmosfera" w call center, oraz poniżanie pracowników, to jest coś z czym nie spotkałem się nigdy wcześniej.
Koordynator MIŁOSZ, uważa się za Boga, wszystko mu wolno zrobić, wszystko powiedzieć i ze wszystkich jego żartów należy się śmiać, bo inaczej zmrozi Cię spojrzeniem... o ile zorientujesz się, że patrzy na Ciebie, bo ma takiego zeza, że czasem trudno to ogarnąć. Zamiast ubliżać współpracownikom powinien najpierw spojrzeć na siebie, bo daleko mu chociażby do przeciętnej.
Poniżanie pracownika o kilka lat starszego od siebie, tylko dlatego, że jest lekko mówiąc ciapą, nie jest standardem w renomowanych firmach, więc nie wiem skąd przyzwolenie kierownictwa na coś takiego. Bo kierownictwo dobrze wie, jak poniża pracowników koordynator - niejednokrotnie byli przy tym i nie zareagowali. Obelgi są różne - "czy Ty jesteś debilem? bo wydaje mi się, że tak!" "Starzy powinni Cię usunąć".
Jedyna osoba, nad którą pastwił się koordynator musiała odrabiać czas za spóźnienia się do pracy, zostając w niej dłużej. Mimo tego, ze innym zdarzało się spóźniać o wiele dłużej, nikt nie musiał tego odrabiać, poza jednym pracownikiem, którego tłamsił wielki pan Zezowy Koordynator. Ach, no i oczywiście trzeba dodać, że cała reszta telemarketerów "stałych" wtórowała w tym poniżaniu, śmiejąc się i wiwatują
zdjecie uzytkownika
benek - 2014-02-21 16:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Manolito, co tu dużo mówić, taka branża, jedni nazwa to nawijaniem makaronu, a drudzy aktywna sprzedażą, wiadomo, że by pracować w Tax Care trzeba lubić taka pracę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-18 15:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co możecie powiedzieć o stanowisku dot. kadr i płac. jakie wynagrodzenie, system pracy??
zdjecie uzytkownika
franc - 2014-06-19 21:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, nie wiecie jak tax care traktuje osoby na stanowisku doradcy biznesowego? Jak z rozwojem, sa jakies fajne szkolenia?
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-07-30 18:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
mam pracowa TC jako zwykła ksiegowa i troche niepokoją mnie wpisy, że komuś zmieniała sie ksiegowa 3 ray w ciągu 2 lat... to nie jest normalne...
zdjecie uzytkownika
Gość_0912 - 2014-08-29 11:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może się wypowiedzieć o pracy w Tax Care w Warszawie na stanowisku Asystentki (recepcjonistki)? Proszę o szybką odpowiedź, gdyż mam dylemat czy zgodzić się na to stanowisko. Po przeczytaniu tylu negatywnych opinii mam straszny mętlik w głowie.
zdjecie uzytkownika
Gość_0912 - 2014-08-29 11:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może się wypowiedzieć o pracy w Tax Care w Warszawie na stanowisku Asystentki (recepcjonistki)? Proszę o szybką odpowiedź, gdyż mam dylemat czy zgodzić się na to stanowisko. Po przeczytaniu tylu negatywnych opinii mam straszny mętlik w głowie.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-09-12 17:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tax Care ma tutaj ogłoszenie własnie na ta sekretarkę/asystentkę w Warszawie. Oferują: kilkumiesięczny płatny staż, telefon służbowy, stałe wynagrodzenie + premie za efektywną pracę, zdobycie cennego doświadczenia w zakresie wiedzy finansowej, elastyczny grafik, pracę w renomowanej korporacji finansowej. Napisali też, że to praca po 6h dziennie.
zdjecie uzytkownika
Rafi - 2014-09-18 12:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wystrzegajcie się placówki tax care w Rzeszowie. całkowity brak profesjonalizmu obsługa klienta na poziomie zerowym, ignorancja i brak kontaktu oraz informacji. poziom inteligencji dyrektora jest także zerowy ,najpierw wylizuje cztery litery a potem totalna ignorancja i bezczelność, nie wiem skąd go dorwali, czy oni myślą ze przychodzą do nich ludzie którzy zupełnie nie znają się na księgowości czy kadrach! współczuję innym potencjalnym klientom, uciekajcie od tej placówki w Rzeszowie
zdjecie uzytkownika
Bmma - 2014-10-01 19:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tax Care S.A. poszukuje kandydatów / kandydatek do pracy na stanowisku:
Młodsza Księgowa / Młodszy Księgowy
Miejsce pracy: Bielsko-Biała, Katowice

Co myślicie o tym?
Jak siepracuje na tym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
marko - 2014-10-01 23:07:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie bardziej zainteresowała inna oferta pracy, bowiem Firma Tax Care S.A. poszukuje Kandydatów/Kandydatek na stanowisko: Doradca Finansowy. Oferują: - Możliwość uzyskania najwyższych zarobków w branży dzięki premiowemu systemu wynagrodzeń, - Gruntowne produktowe szkolenie początkowe, - Bogaty pakiet szkoleń (produktowych, sprzedażowych, kompetencyjnych), - Szansę na rozwój i realizację celów zawodowych w dynamicznie rozwijającej się spółce, - Partnerską kulturę organizacji, - Bogaty pakiet benefitów. Wygląda fajnie, co o tym myślicie?
zdjecie uzytkownika
Pracownik TC - 2014-10-08 13:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Manolito - 2014-02-05 11:13:34]:
Pracuje w TC dłuższego czasu , umawiam spotkania.
Z większością opinii zupełnie się nie zgadzam.
Może faktycznie jakoś sprzętu pozostawia wiele do życzenia, zdarza się również , że system nie do końca działa jak należy ale to raczej problemy wielu większych firm.
Odnośnie wypłaty, jeszcze nie zdarzyło się aby kasa nie była wypłacona na czas- zawsze jest danego dnia.
Kładziony jest nacisk na target ale to jest normalne na cc . Nie spotkałem się w stosunku do swojej osoby ani tez do innej aby kogoś nazwano debilem czy jakoś w jakiś inny wulgarny sposób.
Zarabia się tu całkiem fajne pieniądze jak na prace na słuchawie, porównując warszawski rynek wypada to całkiem dobrze.
Jednym z największych plusów jest atmosfera w firmie, ze strony współpracowników oraz przełożonych.
Wracając do zarobków - znam kilka osób, które zarobiły ponad 10 tys. więc wcale to nie jest ściema. Pracuje tutaj ok 2 lata i nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2014-10-14 12:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam! Cieżko mi jest sie wypowiedzieć o tej pracy na przestrzeni dłuższego czasu, bo stosunkowo krotko pracowałem. Podobno kiedyś było inaczej, niestety zostały wprowadzone nowe zasady przez nowe osoby zarządzające, którym cieżko jest sprostać. Ciągła inwigilacja, co by było całkiem zrozumiałe bo jest to korporacja, ale słysząc na zebraniach z pracownikami "jak trzeba bedzie to bedziecie zapierd*alac" od osoby najwyższej szczeblem jest nie na miejscu. Zamiast motywować od razu odstrasza. Używanie licznych przekleństw do pracownikow... Nie równe traktowanie pracownikow i wprowadzanie atmosfery grobowej. Pieniądze moze i sa fajne z tego co widze po innych, ale za jaka cenę?! Odradzam!
zdjecie uzytkownika
ta - 2014-10-14 17:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zniesmaczony - 2014-10-14 12:26:49]:
ziomku znam ból, ktos przychodzi i niszczy to co działa by zrobić wynik. Co do wypowiedzi Dyrka to faktycznie ostra przesada, a pracownicy to normalne, ze przeklnął z nerwów ale osoba, która prowadzi zebranie to słabe
zdjecie uzytkownika
marko - 2014-10-16 15:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To już nie wiem co o tym myśleć, pojawiła się jedna opinia zachęcająca i właściwie dwie negatywne. Tak przeglądałem to ogłoszenie, wymagania spełniam, w sumie nie są wielkie: Doświadczenie w sprzedaży produktów/usług finansowych, Znajomość zagadnień finansowych/bankowych, Rozwinięte zdolności interpersonalne, Samodzielność w działaniu, Przedsiębiorczość i nastawienie na osiągnięcie celu. Takie standardy. Może ktoś jeszcze się wypowiedzieć w temacie? Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
h - 2014-10-16 16:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
MArko, spróbuj jesli nie masz innej pracy. Ja tu pracuję niedlugo. Na razie nie zarabiam kokosow, ale widze po innych ze mozna. Jest tu nacisk na target, no ale to chyba normalne na cc. Nikt nikogo nie obraza. Ludzie co pracuja na sluchawce przeklinaja zdecydowanie bardziej niz kierownictwo. Ja pracowalam juz na kilku cc i tu chyba jest najlepiej. Mala grupa, wszyscy sie znaja. Rozmowy sa spoko jak sie wdrozysz, jakies tam pomoce, skrypty przygotowuja supervizorzy.
zdjecie uzytkownika
grzesiu - 2014-10-17 11:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak w ogóle wygląda socjal, mam na myśli kartę mltisport(mogę mieć osobę towarzyszącą), mediccover ?
A jak wyglądają zarobki ? Podstawa + premia ? Ile do ręki macie podstawy, a ile można dostać z premii ? To prawda, że można zarobić nawet do 4 tys zł do ręki ?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-25
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Firma Tax Care S.A. poszukuje Kandydatów/Kandydatek na stanowisko: Doradca Finansowy Lokalizacja: Kraków Nr ref: TC/DF/GW/09   Opis stanowiska: - Pozyskiwanie nowych Klientów, - Doradztwo i sprzedaż produktów finansowych, - Budowanie pozytywnych relacji ze stałymi Klientami, - Realizacja planów sprzedażowych, - Zachowanie standardów obsługi Klienta,   Wymagania: - Doświadczenie w sprzedaży produ
zdjecie uzytkownika
123 - 2014-10-22 19:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest i podstawa i prowizja, kartę multi masz dal siebie możesz brać również dla os. tow. Jak jesteś na prowizji to i 5 wpada
zdjecie uzytkownika
Johny - 2014-10-23 09:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest multisport i medicover za grosze. Są osoby, które mają 2 tys. premii, są też tacy co mają 4 tys a 6-7 tys się zdarza. Ogólnie jest w porządku. System czasami zamula i to jest czasami denerwujące.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tax Care
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x