Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tax Care

Pracowałeś w firmie Tax Care i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marko - 2014-10-16 15:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To już nie wiem co o tym myśleć, pojawiła się jedna opinia zachęcająca i właściwie dwie negatywne. Tak przeglądałem to ogłoszenie, wymagania spełniam, w sumie nie są wielkie: Doświadczenie w sprzedaży produktów/usług finansowych, Znajomość zagadnień finansowych/bankowych, Rozwinięte zdolności interpersonalne, Samodzielność w działaniu, Przedsiębiorczość i nastawienie na osiągnięcie celu. Takie standardy. Może ktoś jeszcze się wypowiedzieć w temacie? Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
h - 2014-10-16 16:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
MArko, spróbuj jesli nie masz innej pracy. Ja tu pracuję niedlugo. Na razie nie zarabiam kokosow, ale widze po innych ze mozna. Jest tu nacisk na target, no ale to chyba normalne na cc. Nikt nikogo nie obraza. Ludzie co pracuja na sluchawce przeklinaja zdecydowanie bardziej niz kierownictwo. Ja pracowalam juz na kilku cc i tu chyba jest najlepiej. Mala grupa, wszyscy sie znaja. Rozmowy sa spoko jak sie wdrozysz, jakies tam pomoce, skrypty przygotowuja supervizorzy.
zdjecie uzytkownika
grzesiu - 2014-10-17 11:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak w ogóle wygląda socjal, mam na myśli kartę mltisport(mogę mieć osobę towarzyszącą), mediccover ?
A jak wyglądają zarobki ? Podstawa + premia ? Ile do ręki macie podstawy, a ile można dostać z premii ? To prawda, że można zarobić nawet do 4 tys zł do ręki ?
zdjecie uzytkownika
123 - 2014-10-22 19:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest i podstawa i prowizja, kartę multi masz dal siebie możesz brać również dla os. tow. Jak jesteś na prowizji to i 5 wpada
zdjecie uzytkownika
Johny - 2014-10-23 09:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest multisport i medicover za grosze. Są osoby, które mają 2 tys. premii, są też tacy co mają 4 tys a 6-7 tys się zdarza. Ogólnie jest w porządku. System czasami zamula i to jest czasami denerwujące.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-28 22:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Tax Care idzie zarobić i to niezłą kasę ! :-) ta firma jest dla osób które, chcą zrabiać !! czy idzie? wystarczy chcieć !
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-31 06:34:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Milena - 2013-12-29 16:03:46]:
A jak jest w tax care na woloskiej - budynek mars? Mam rozmowe na stanowisko sprzedawcy.
zdjecie uzytkownika
kandydat łódź - 2014-11-03 14:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-10-31 06:34:08]:
Witam,
czy jest ktos z Łodzi? Wysłałem aplikacje na doradce klienta, czy ktos cos wie o tej pracy, jak jest realnie???
zdjecie uzytkownika
sunny - 2014-11-06 15:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej :)

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy w Tax Care w Warszawie na stanowisku Młodszego Księgowego? Firma ma bardzo słabe opinie i nie wiem co mam robić...
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-11-07 17:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie, mnie też te opinie chyba zaczynają już powoli martwić, ja z kolei chciałbym w tym dziale zrobić praktyki i nie wiem czy się nadaje, ale bardziej zastanawia mnie to czy takie praktyki i staż byłyby płatne czy nie płatne, bo to różnie naprawdę wygląda i nie wiem czy iść czy nie, dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
agun555 - 2014-11-13 10:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złodzieje nabijają naiwnych ludzi nie informują o tym że umowa jest na 9 miesięcy a trzeba 2 miesiące wcześniej napisać pismo z wymówieniem umowy.Jak coś trzeba zadzwonić załatwić nie wiadomo do kogo,Mąż dał się nabrać na 9 miesięczną umowę z tymi ww złodziejami miał dostać prezent oczywiście spuznił się z fakturą nic nie dostał,Ludzie omijajcie to guwno
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2014-11-22 01:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agun555 - 2014-11-13 10:05:45]:
W umowie niby jest że jest dwumiesięczny okres wypowiedzenia? O czymś takimm jeszcze nie słyszałem. Zawsze to była kwestia miesiąca ale nie więcej. @agun555 dlaczego uważasz firmę za złodziei? O co dokładniej poszło? Bo komentarze sa przeróżne i uzasadnienie do tego na pewno by się przydało. Zawsze to jakieś ostrzeżenie
zdjecie uzytkownika
fructis - 2014-12-06 13:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agun555 - 2014-11-13 10:05:45]:
jakoś niespecjalnie chce mi się wierzyć , że takiego zapisku nigdzie nie ma... Wystarczy chyba dokładnie przeczytać taką umowę , a w niej już wszystko jest napisane prawda? tylko tak właśnie jest jak podejmuje się w zyciu ważne decyzje a nie ma się wtedy nawet ochoty poczytać o tym co jest w umowie zawarte
zdjecie uzytkownika
rektor - 2014-12-20 18:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dość duże wrażenie może na ludziach robić ich porównanie ofert jakie proponuje dla swoich klientów tax care oraz inne tego typu firmy w Polsce. Wychodzi na to , że nikt tak naprawdę nie zadba o sprawy związane z księgowością lepiej niż ta firma. Choć czuje , że momentami zachwalają się tutaj przesadnie
zdjecie uzytkownika
szybki - 2015-01-02 22:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek - 2014-11-22 01:31:33]:
Potwierdzam beszczelne naciąganie przedsiębiorców przez tę firmę na koszty ukrywając warunki umowy. Oszukańcze praktyki należy nagłośnić i naciagaczy ścigać z cała mocą prawa.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-01-28 19:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Były sprzedawca - 2015-01-29 10:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To mało powiedziane, na rozmowie dostajesz informacje ze zostanie przeprowadzone szkolenie przygotowujące Cie do rozmów z klientami, po czym okazuje się że takie szkolenie polega tylko i wyłącznie na tym że dostajesz materiały w formie xero, osoba która ma szkolić przeczyta to przy Tobie - jak byś sam nie potrafił a dalej ucz się w domu. Zero jakiegokolwiek przygotowania technicznego do rozmowy, stąd też zapewne wcześniejsze komentarze o nie przeszkolonych doradcach i sprzedawcach. Wrzucają na głęboką wodę bez odpowiedniego przygotowania... Typowa masówka bez ładu i składu, a najbardziej rzucające się w oczy jest całkowity brak jakiegokolwiek zorganizowania. Nowi pracownicy 2 tygodnie bez własnego krzesła czy biurka nawet mówi samo za siebie.
Odradzam taką pracę, chyba że ktoś jest bardzo zdesperowany.
zdjecie uzytkownika
soweczka - 2015-02-18 16:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozmowa na stanowisku ksiegowej. na rozmowie padaja podstawowe pytania, tj. czemu my?, czemu chcesz zmienic prace?, co o nas wiesz?, czym zajmowalas sie w poprzedniej pracy?, twoje zalety?, jakie wynagrodzenie?, oraz bardziej szczegółowe, tj, co doradzisz klientowi w sytuacji jaka pani opisuje (juz nie pamietam jakiej), itp. na koniec test wiedzy, pyt zamkniete i 3 otwarte. Obiecuja przekazac rowniez negatywna informacje zwrotna, ale nie dotrzymuja slowa :)
zdjecie uzytkownika
Może przyszły - 2015-02-18 18:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to znaczy firma krzak? Nie znam takich określeń. No i dobrze by było major, gdybyś napisał dlaczego nie polecasz. Czy chodzi Tobie o tego typu problem, o którym pisze Były sprzedawca, czy jeszcze coś więcej wiesz na ten temat? Opinie nie są zbyt optymistyczne :-( a ja tak chciałem zostać ich pracownikiem.........................................
zdjecie uzytkownika
serena - 2015-02-19 08:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam, pracowałam tam 8 miesięcy, poszukiwalinowego kandydata pól roku nie było chętnych nie trzeba zbyt dużo umiec żeby dostać tam prace ja nie miałam wogole dosw a od razu dostałam 50 firm , katastrofa, managerka gada tylko o dyr. regionalnej gdy przyjezdza obgadują się nawzajem zamiast wnieść trochę pożytecznych inf
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-02-19 13:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje w taxie i szczerze nie polecam, ludzie uciekajcie jak najszybciej od ich ofert pracy.. prowizje??? zabraknie jednego umowionego spotkania do targetu i nie wyplaca ci premii chocbys sie dwoil i troil. no na wawe, to cc jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam! poza tym mowiac juz o zleceniu to nigdzie sie nie spotkalam aby nieobecnosc jednego czy dwoch nich odpracowywac po godzinach, gdzie za nieobecnosc mam tylko niezaplacone. no ludzie, troche powagi, to nie podstawowka. niestety sv i wielka pani nowa koordynator pozostawiaja wiele do zyczenia. tym bardziej, gdzie w umowie mamy miec placone od godziny a nie od tego ile polaczen zostalo wykonanych. nie placa nam dniowki jesli jest o kilka za malo. nie dziwie sie, ze ludzie sie zaczynaja sami zwalniac bo nikt nie chce robic za darmo, tym bardziej w warszawie gdzie utrzymanie jest drogie. nie idzie wytrzymac psychicznie. kiedys bylo inaczej chcialo sie przychodzic do pracy, ale teraz jak jest problem nawet mlodsza ode mnie pani wielka koordynator ktora jakims cudem przeszla z cc, gdzie non stop od doradcow i klientow byly na nia reklamacje nie potrafi sie do tego przyznac. a nikt powtarzam za marne grosze nie chce robic. tym bardziej doradcy pozostawiaja wiele do zyczenia. wciskaja ludziom cos czego nie ma, potem sa dlugi. i gdzie tu profesjonalne doradztwo finansowe? klient zadowolony a doradca wstawia komentarz - out totalna wariatka. poza tym wyksztalcenie niektorych z nich tez pozostawia wiele do zyczenia. niektorzy nawet nie sa po studiach wyzszych tylko po szkole sredniej. ludzie uciekajcie!!!! nie polecam!!! najgorsza firma swiata!
zdjecie uzytkownika
major - 2015-02-24 18:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może przyszły nie polecam bo to oszuści są i stuknęli mnie na 240 zł, zmarnowałem tam tylko czas dlatego odradzam...
zdjecie uzytkownika
major - 2015-02-24 18:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację jestem ich byłym konsultantem i nigdy więcej takich firm, wolę już złom zbierać niż u takich skur.... robić...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-02-27
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Osoba zatrudniona na powyższym stanowisku odpowiedzialna będzie za kompleksową obsługę obecnych klientów firmy jak również za tworzenie własnego portfela potencjalnych interesantów głównie z sektora małych i średnich przedsiębiorstw. Od przyszłych kandydatów oczekujemy przede wszystkich  ukierunkowania na realizację celów i chęci do ciągłego rozwijania się, skrupulatności oraz umiejętności budowania
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
major - 2015-02-24 18:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A firma krzak znaczy do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] typowa korporacja w najgorszym polskim krwiożerczym wydaniu...
zdjecie uzytkownika
major - 2015-02-26 10:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krwiożercze korporacyjne robaki.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tax Care
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tax Care?
Zadaj pytanie