brak logo

Ludwig MTD

Mikołów

Opinie o Ludwig MTD

:) 2015-02-27 22:47:22
Jezdzic trzeba, ale tez zarobisz godnie.
Jak chcesz byc dziennie w domu to niestety krakowka zostaje.

driver 2015-03-01 09:32:38
kolego pytalem sie o weekendy a nie ze dziennie w domu....co weekend w domu co dwa.....??
mobil 2015-03-08 10:59:08
napisze ktos jak wyglada praca w Ludwiku na ta chwile i czy warto sie interesowac wogule dzieki
1
RAFAŁ 2015-03-15 16:56:28
AUTA ZADBANE . NAWET BARDZO. CZUJESZ ŻE JESTEŚ KIEROWCĄ. ROBOTA JEST JAK WSZĘDZIE NIKT CI KASY NIE DA ZA DARMO . SZEFOSTWO NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE . DA SIĘ Z NIMI DOGADAĆ W KAŻDEJ SPRAWIE. POLECAM . POZDRAWIAM LUDWIKA KRZYSZTOFA DAWIDA .
1
toman 2015-07-13 21:02:14
HEJ, mam pytanie czy dalej u ludwiga jest taka lipa czy sie cos poprawilo ostatnio to bylo coraz gorzej zjadzy na STOPA to juz codziennosc brak roboty stanie i czekanie na robote....Z gory dzieki
1
joman 2015-07-13 22:13:55
A co tęsknisz ze się pytasz:)
Czy raczej chcesz się podzielić przemyśleniami w stylu słyszałem że…
A jeszcze zapomniałeś dodać jak tam cie okradli.
Bo walisz farmazony.
Trochę lat już tu pracuje i jest całkiem mi dobrze.
1
toman 2015-07-14 01:01:55
Zadalem latwe pytanie ale widze ze ciezko z odpowiedzia nie tesknie bo tam nie pracowalem tylko slyszalo sie troche w eterze
1
$$$ 2015-07-27 22:37:23
W skali od 1-10 daje 9.
Dobra solidna firma.
Wszystko klarowne i na czas.
1
&TiT 2015-07-30 20:24:15
Potwierdzam Oczywiscie wszystko na czas oprocz zjazdow do domu
2
:) 2015-07-31 00:55:43
Urbanczy...czy Fucze???
Jak obiecalem niedługo tam gdzie sie umówiliśmy. Troche sie przeciąga ale bedzie śmiesznie:)
1
:) 2015-08-02 20:34:57
Wiatam jaki system pracy jest i jak wygladaja zjazdy do domu co ile pozdro
1
daro 2015-08-28 19:12:36
Kto dobrze dziobie ten ma
2
marian 2015-09-18 18:44:40
Najlepsza robota to spuszczanie z kotla
2
uczę się 2015-09-23 07:55:41
Taka dobra firma a cały czas szuka kierowców na e-transport. O co chodzi?
2
€€€ 2015-09-23 20:41:35
Jak zajedziesz na baze to maja nowe auta odebrane. Czyli tez potrzebują na te auta ludzi.
Dolar 2015-10-05 17:12:03
Byłem dzisiaj na rozmowie o prace i faktyczne dokupili nowych Volvo.
Warunki finansowe całkiem fajne.
2
NOWY 2015-10-16 15:45:51
JEDZE TAM OD KILU MIESIĘCY I NIE MOŻNA NARZEKAĆ .... FINANSOWO OK CO DRUGI WEKEND W DOMU A NAWET DA SIE 3 WEEKENDY W DOMU ZAPYCHACZ . ALE NIE CZESTO SAMOCHODY ZADBANE TO FAKT FLOTA NOWE VOLVA.... A CO DO SZUKANIA KIERWOCOW TO DOKUPILI KILKA SZTUK NOWYCH TO SZUKAJĄ
marti 2015-11-03 15:52:22
zapytam szczerze bo mam isc na rozmowe do nich, a zalezy mi jednak na weekendach w domu.. jak to z tym jest, ale tak naprawde szczerze prosze
adam 2015-11-04 14:33:37
kolego marti roznie ale w 80% 3 wekekendy w domu na miesiac
1
Marti 2015-11-04 19:57:21
Czyli nie kazdy jak mowia :/
Pracujesz tam?
1
Das 2015-11-05 23:15:50
Jezeli chcesz miec spokojne weekendy w domu to szukaj innej firmy i to jest szczerze a nie owijanie w bawelne pozatym cala reszta jest ok
1
Zygus 2015-11-07 08:40:03
Tak czytam sobie fora i głowa mnie boli. Brednie o firmach. Ze tam zle ze tam jeszcze gorzej.
Pracuje u Ludwiga 2 lata i trzeba jezdzic ale jest całkiem dobrze(przedtem byłem w 3 firmach i było rożnie).
A weekendy: od początku roku mam 12za granica a jest listopad.
Zygus 2015-11-07 08:45:35
Das jak chcesz każdy weekend w domu do niestety zostaje tylko komin bo i na kraju wyskakują weekendy.
No chyba ze międzynarodówką co week w doma ale za 4tys. A jak dla mnie to za mało:(
Felga 2015-11-14 13:00:41
robia 2mies i jest spoks
Srut 2016-01-25 23:30:32
Kuszo jak firma bedzie miala dalej na siebie taki pomysl to moze byc nie tylko lepiej ale i wiecej zwolnien a juz jest troche wiec nie wiem skad ty te teksty bierzesz dobre tak trzymac
kuku 2016-02-10 22:16:53
Ciekawa sprawa Greg.
Gdyż z tego co mi wiadomo to nie narzekają na brak kierowców.
A z tego co mówili chłopaki to co roku dostają podwyżki na podstawach.
KO 2016-02-15 15:28:41
Witam , co ile zjeżdza sie do domu?
Egon 2016-02-25 13:40:06
Jak czytam opinie na temat tej firmy ze to taka fajna firma to może ktoś wie dlaczego kierowcy się zwalniają . Może ze względu na to że traktowany jesteś jak Nr.auta. A sobotnie wycieczki zbiorowe z Linzu i niedzielne powroty tylko po to żeby weekend był odhaczony w domu. Dzięki bardzo . A pozdrawiam panie co telefony odbierają a raczej olewają kierowców i są wiecznie obrażone jak się im przeszkadza .Ponad 100 kierowców rocznie odwiedza tą firmę . TAK jest tam fajnie.
6
:) 2016-04-10 22:53:27
Tak sobie czytam...i twierdze u Ludwiga jest jest całkiem dobrze( wiem co pisze bo pracuje 8lat). Byli tacy na chwilkę i tacy co długo pracowali...jednym nie pasowało a innym tamto:)
Ps mało prawdopodobne jest aby mógł Ludwig kuźnia Edro itp. Dogodzić wszystkim:)
1
Zainteresowany 2016-09-13 21:01:28
Może ktoś napisać w jakim systemie pracują?? Jakieś tygodniowki czy typu 2/1 3/1 ????
2
XYZ 2016-09-15 20:43:57
firma Ludwig - polecam . najniższa krajowa w tym 25% zaliczka ryczałt za dyżury 5 % ryczałt za jazdy nocne i 5 zł za nadgodzin . A bym zapomniał 10% z frachtu; czyli 25% tej kwoty za noclegi w kabinie , a reszta tej kwoty co ci zostaje przeznacz sobie na diety 31 zł dziennie oczywiście za granicą .
1
YZ 2016-09-16 15:44:33
A to ci ciekawa informacja XYZ.
Bo juz kłamiesz czy tam po twojemu przeinaczasz na początek z podstawa itd:)
Bo niedawno sie zatrudniłem i dostałem zdecydowanie większa.
Pozdr szoferów.
Auuuu 2016-09-16 15:48:20
Czyli tak jak w każdej firmie teraz rozpisują aby nikt nie poszedł do sadu o noclegi.
Bronią sie przed jak ja to mowię cwaniaczkami a nie szoferami.
1
XYZ 2016-09-17 12:52:49
Ale ja tylko przytoczyłem zapis z umowy o prace , więc proponuje przeczytaj swoją .
1
XYZ 2016-09-17 13:17:24
Tak panowie kierowcy. 25 lat temu Ludwig zaczynał od Liazki teraz ma potężną flotę i na to wszystko składają się kierowcy ci co pracują , pracowali czy będą pracować . Częściej w tych pięknych VOLVACH zmienia się kierowca niż olej w silniku. A jeszcze zadajcie sobie pytanie czy to kierowca jest obstawiony prawnikami i związkami zawodowymi , czy to my okradamy firmy czy to firmy nas okradają i to w majestacie prawa .
1
Arekkkl 2016-09-17 15:36:46
Koledzy mozecie powiedziec w jakim systemie tam jezdzicie??
XYZ 2016-09-17 21:30:30
Jak się przyjmowałem to miałem być 1 weekend w trasie w miesiącu ale obiecanki tylko a prawda zupełnie odwrotna . I te wiecznie obrażone i totalnie zlewające kierowców panie { dyspozytorki }. Przyjmują wszystkich , najlepiej bez doświadczenia bo gęby nie otworzy byle by się gdzieś załapać a że z wypłaty potrąci za przepały czy jakieś uszkodzenia z twojej czy nie winy to już szczegół. Przecież bardzo dobrze płaci . Ale jak przypadkiem byś się tam jednak wybrał to nie szukaj kumpli do pogawędek , zwłaszcza na parkingu gdzieś w trasie bo Biuro wie prędzej niż ty zjedziesz z trasy.
3
Bocian zainteresowany 2016-09-18 09:05:06
Przerzuty tam robicie? Czy tylko jakieś kółko na Włocha i powrót? Jak to tam wygląda? Może za kolorowo tam nie jest, ale nie widziałem żeby jaka kolwiek firma na śląsku miała jakieś same dobre opinie
Marek 2016-09-18 13:07:42
Przemus xyz życzę wszystkiego najlepszego w nowej firmie. Tam moze znajdziesz kolegów.
To czemu tyle lat pracowałeś u Ludwiga?
Skróty taki zły.
Juzek 2016-09-19 12:05:37
Xyz zapomniał sie pochwalić ze spalił sprzęgło na pierwszej trasie:)
I pracował 2tyg.
No i jego doświadczenie ze aż cały warsztat sie naśmiewał:)
Egon 2016-09-24 22:10:43
Warsztat to raczej miał by kłopoty żeby się śmiać bo to tylko kilka ścian .
Egon 2016-09-30 19:40:47
Sorki kolo w trasie byłem . Co do tego czy warto powiem tak najpierw przeczytaj i to bardzo uważnie wszystkie papierki które ci podsuwają do podpisania i nie sugeruj się tym co ci obiecuje p. krzysztof pisze z małej bo to wielki krętacz.
2
@ 2016-09-30 19:53:53
10 % z frachtu czyli jakieś 131 zł dniówka . Oczywiście jest to ryczałt za noclegi 100 zł i 31 zł diety . Zapomnieli tylko zapłacić za prace wykonaną .
1
Buba 2016-10-01 20:19:18
Skoro tak zle u ludwiga to po co tam jezdzicie???? czytac papiery te co podsuwaja??? Podpisujcie tylko te co sluszne a jak nie to sie mowi dziekuje!!! W innych wiekszych firmach jest to samo typu edro,kuznia,epo....



1
@ 2016-10-10 09:15:20
Stabilne zatrudnienie , zadowoleni pracownicy i socjal . Dlaczego nie napiszesz o zadowolonych kierowcach . Bo takich nie ma . Oczywiście poza kierowcami p. Krzysztofa . A większość przychodzi zobaczy getto i szuka szczęścia gdzieś indziej .
Marianna 2016-10-14 09:30:07
ja tu widzę same farmazony
2
Julian 2016-10-15 08:26:15
Zgadzam sie z tobą Marianna.
Na forach zawsze piszą byli draivery.
To co maja napisac ze było dobrze ale sie zwolniłem czy zwolnili mnie ale było tam dobrze.
Robie u Ludwiga jakiś czas i nie mogę narzekać.
Kasa na czas, auta nowe, robota w miarę poukładana, a weekendów od początku roku mam 11 poza domem( 2 razy zjechałem busem firmowym).

3
Julian 2016-10-15 08:34:42
A i jeszcze jedno. Tak przeczytałem ze o dietach i ktoś tu przekłamuje prawdę.
Na zarobki nie narzekam oczywiscie mogły by być większe. Ale jest ok.
kriis 2016-10-15 13:43:12
A są jakieś dodatki do tej wypłaty @julian? Bo piszesz, że niby jest spoko ale czy jest możliwość uzyskania jakichś premii czy prowizji wiesz na takich stanowiskach to jest dobre jak co miesiąc coś ci dodatkowo wpadnie, daj znać może wtedy i ja się zdecyduje
Xyj 2016-10-31 10:19:35
U Ludwiga jest spoks.
Można sie dogadać jak ktoś coś potrzebuje.
Także robota mi odpowiada.
Pozdro
1
Zostaw swoją opinię o Ludwig MTD - Mikołów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ludwig MTD