brak logo

Ludwig MTD

Mikołów

Opinie o Ludwig MTD

$$$ 2015-07-27 22:37
W skali od 1-10 daje 9.
Dobra solidna firma.
Wszystko klarowne i na czas.
1
&TiT 2015-07-30 20:24
Potwierdzam Oczywiscie wszystko na czas oprocz zjazdow do domu
5
:) 2015-07-31 00:55
Urbanczy...czy Fucze???
Jak obiecalem niedługo tam gdzie sie umówiliśmy. Troche sie przeciąga ale bedzie śmiesznie:)
1
:) 2015-08-02 20:34
Wiatam jaki system pracy jest i jak wygladaja zjazdy do domu co ile pozdro
1
daro 2015-08-28 19:12
Kto dobrze dziobie ten ma
3
marian 2015-09-18 18:44
Najlepsza robota to spuszczanie z kotla
3
uczę się 2015-09-23 07:55
Taka dobra firma a cały czas szuka kierowców na e-transport. O co chodzi?
2
€€€ 2015-09-23 20:41
Jak zajedziesz na baze to maja nowe auta odebrane. Czyli tez potrzebują na te auta ludzi.
1
Dolar 2015-10-05 17:12
Byłem dzisiaj na rozmowie o prace i faktyczne dokupili nowych Volvo.
Warunki finansowe całkiem fajne.
4
NOWY 2015-10-16 15:45
JEDZE TAM OD KILU MIESIĘCY I NIE MOŻNA NARZEKAĆ .... FINANSOWO OK CO DRUGI WEKEND W DOMU A NAWET DA SIE 3 WEEKENDY W DOMU ZAPYCHACZ . ALE NIE CZESTO SAMOCHODY ZADBANE TO FAKT FLOTA NOWE VOLVA.... A CO DO SZUKANIA KIERWOCOW TO DOKUPILI KILKA SZTUK NOWYCH TO SZUKAJĄ
marti 2015-11-03 15:52
zapytam szczerze bo mam isc na rozmowe do nich, a zalezy mi jednak na weekendach w domu.. jak to z tym jest, ale tak naprawde szczerze prosze
adam 2015-11-04 14:33
kolego marti roznie ale w 80% 3 wekekendy w domu na miesiac
1
Marti 2015-11-04 19:57
Czyli nie kazdy jak mowia :/
Pracujesz tam?
2
Das 2015-11-05 23:15
Jezeli chcesz miec spokojne weekendy w domu to szukaj innej firmy i to jest szczerze a nie owijanie w bawelne pozatym cala reszta jest ok
1
Zygus 2015-11-07 08:40
Tak czytam sobie fora i głowa mnie boli. Brednie o firmach. Ze tam zle ze tam jeszcze gorzej.
Pracuje u Ludwiga 2 lata i trzeba jezdzic ale jest całkiem dobrze(przedtem byłem w 3 firmach i było rożnie).
A weekendy: od początku roku mam 12za granica a jest listopad.
Zygus 2015-11-07 08:45
Das jak chcesz każdy weekend w domu do niestety zostaje tylko komin bo i na kraju wyskakują weekendy.
No chyba ze międzynarodówką co week w doma ale za 4tys. A jak dla mnie to za mało:(
Felga 2015-11-14 13:00
robia 2mies i jest spoks
Srut 2016-01-25 23:30
Kuszo jak firma bedzie miala dalej na siebie taki pomysl to moze byc nie tylko lepiej ale i wiecej zwolnien a juz jest troche wiec nie wiem skad ty te teksty bierzesz dobre tak trzymac
kuku 2016-02-10 22:16
Ciekawa sprawa Greg.
Gdyż z tego co mi wiadomo to nie narzekają na brak kierowców.
A z tego co mówili chłopaki to co roku dostają podwyżki na podstawach.
KO 2016-02-15 15:28
Witam , co ile zjeżdza sie do domu?
Egon 2016-02-25 13:40
Jak czytam opinie na temat tej firmy ze to taka fajna firma to może ktoś wie dlaczego kierowcy się zwalniają . Może ze względu na to że traktowany jesteś jak Nr.auta. A sobotnie wycieczki zbiorowe z Linzu i niedzielne powroty tylko po to żeby weekend był odhaczony w domu. Dzięki bardzo . A pozdrawiam panie co telefony odbierają a raczej olewają kierowców i są wiecznie obrażone jak się im przeszkadza .Ponad 100 kierowców rocznie odwiedza tą firmę . TAK jest tam fajnie.
11
:) 2016-04-10 22:53
Tak sobie czytam...i twierdze u Ludwiga jest jest całkiem dobrze( wiem co pisze bo pracuje 8lat). Byli tacy na chwilkę i tacy co długo pracowali...jednym nie pasowało a innym tamto:)
Ps mało prawdopodobne jest aby mógł Ludwig kuźnia Edro itp. Dogodzić wszystkim:)
1
Zainteresowany 2016-09-13 21:01
Może ktoś napisać w jakim systemie pracują?? Jakieś tygodniowki czy typu 2/1 3/1 ????
2
XYZ 2016-09-15 20:43
firma Ludwig - polecam . najniższa krajowa w tym 25% zaliczka ryczałt za dyżury 5 % ryczałt za jazdy nocne i 5 zł za nadgodzin . A bym zapomniał 10% z frachtu; czyli 25% tej kwoty za noclegi w kabinie , a reszta tej kwoty co ci zostaje przeznacz sobie na diety 31 zł dziennie oczywiście za granicą .
1
YZ 2016-09-16 15:44
A to ci ciekawa informacja XYZ.
Bo juz kłamiesz czy tam po twojemu przeinaczasz na początek z podstawa itd:)
Bo niedawno sie zatrudniłem i dostałem zdecydowanie większa.
Pozdr szoferów.
Auuuu 2016-09-16 15:48
Czyli tak jak w każdej firmie teraz rozpisują aby nikt nie poszedł do sadu o noclegi.
Bronią sie przed jak ja to mowię cwaniaczkami a nie szoferami.
2
XYZ 2016-09-17 12:52
Ale ja tylko przytoczyłem zapis z umowy o prace , więc proponuje przeczytaj swoją .
1
XYZ 2016-09-17 13:17
Tak panowie kierowcy. 25 lat temu Ludwig zaczynał od Liazki teraz ma potężną flotę i na to wszystko składają się kierowcy ci co pracują , pracowali czy będą pracować . Częściej w tych pięknych VOLVACH zmienia się kierowca niż olej w silniku. A jeszcze zadajcie sobie pytanie czy to kierowca jest obstawiony prawnikami i związkami zawodowymi , czy to my okradamy firmy czy to firmy nas okradają i to w majestacie prawa .
3
Arekkkl 2016-09-17 15:36
Koledzy mozecie powiedziec w jakim systemie tam jezdzicie??
XYZ 2016-09-17 21:30
Jak się przyjmowałem to miałem być 1 weekend w trasie w miesiącu ale obiecanki tylko a prawda zupełnie odwrotna . I te wiecznie obrażone i totalnie zlewające kierowców panie { dyspozytorki }. Przyjmują wszystkich , najlepiej bez doświadczenia bo gęby nie otworzy byle by się gdzieś załapać a że z wypłaty potrąci za przepały czy jakieś uszkodzenia z twojej czy nie winy to już szczegół. Przecież bardzo dobrze płaci . Ale jak przypadkiem byś się tam jednak wybrał to nie szukaj kumpli do pogawędek , zwłaszcza na parkingu gdzieś w trasie bo Biuro wie prędzej niż ty zjedziesz z trasy.
6
Bocian zainteresowany 2016-09-18 09:05
Przerzuty tam robicie? Czy tylko jakieś kółko na Włocha i powrót? Jak to tam wygląda? Może za kolorowo tam nie jest, ale nie widziałem żeby jaka kolwiek firma na śląsku miała jakieś same dobre opinie
1
Marek 2016-09-18 13:07
Przemus xyz życzę wszystkiego najlepszego w nowej firmie. Tam moze znajdziesz kolegów.
To czemu tyle lat pracowałeś u Ludwiga?
Skróty taki zły.
1
Juzek 2016-09-19 12:05
Xyz zapomniał sie pochwalić ze spalił sprzęgło na pierwszej trasie:)
I pracował 2tyg.
No i jego doświadczenie ze aż cały warsztat sie naśmiewał:)
Egon 2016-09-24 22:10
Warsztat to raczej miał by kłopoty żeby się śmiać bo to tylko kilka ścian .
Egon 2016-09-30 19:40
Sorki kolo w trasie byłem . Co do tego czy warto powiem tak najpierw przeczytaj i to bardzo uważnie wszystkie papierki które ci podsuwają do podpisania i nie sugeruj się tym co ci obiecuje p. krzysztof pisze z małej bo to wielki krętacz.
4
@ 2016-09-30 19:53
10 % z frachtu czyli jakieś 131 zł dniówka . Oczywiście jest to ryczałt za noclegi 100 zł i 31 zł diety . Zapomnieli tylko zapłacić za prace wykonaną .
3
Buba 2016-10-01 20:19
Skoro tak zle u ludwiga to po co tam jezdzicie???? czytac papiery te co podsuwaja??? Podpisujcie tylko te co sluszne a jak nie to sie mowi dziekuje!!! W innych wiekszych firmach jest to samo typu edro,kuznia,epo....



3
@ 2016-10-10 09:15
Stabilne zatrudnienie , zadowoleni pracownicy i socjal . Dlaczego nie napiszesz o zadowolonych kierowcach . Bo takich nie ma . Oczywiście poza kierowcami p. Krzysztofa . A większość przychodzi zobaczy getto i szuka szczęścia gdzieś indziej .
1
Marianna 2016-10-14 09:30
ja tu widzę same farmazony
2
Julian 2016-10-15 08:26
Zgadzam sie z tobą Marianna.
Na forach zawsze piszą byli draivery.
To co maja napisac ze było dobrze ale sie zwolniłem czy zwolnili mnie ale było tam dobrze.
Robie u Ludwiga jakiś czas i nie mogę narzekać.
Kasa na czas, auta nowe, robota w miarę poukładana, a weekendów od początku roku mam 11 poza domem( 2 razy zjechałem busem firmowym).

3
Julian 2016-10-15 08:34
A i jeszcze jedno. Tak przeczytałem ze o dietach i ktoś tu przekłamuje prawdę.
Na zarobki nie narzekam oczywiscie mogły by być większe. Ale jest ok.
kriis 2016-10-15 13:43
A są jakieś dodatki do tej wypłaty @julian? Bo piszesz, że niby jest spoko ale czy jest możliwość uzyskania jakichś premii czy prowizji wiesz na takich stanowiskach to jest dobre jak co miesiąc coś ci dodatkowo wpadnie, daj znać może wtedy i ja się zdecyduje
Xyj 2016-10-31 10:19
U Ludwiga jest spoks.
Można sie dogadać jak ktoś coś potrzebuje.
Także robota mi odpowiada.
Pozdro
3
Luka 2016-12-07 17:54
Bardo mi sie dobrze tu pracuje.
Wprawdzie pracuje talko 5miesiecy.
Ok
Ps. Polecam
1
Mati 2016-12-27 12:19
Potwierdzam ze jest dobra.
Składam życzenia noworoczne drivera:)
3
miiki 2016-12-28 01:16
pracuje tylko rok jest spokojnie kasa na czas
2
majster 2017-02-12 14:42
wie ktoś na jakich warunkach odbywa się to szkolenie dla tych bez doświadczenia? trzeba jakąś lojalkę podpisać bo jak tak to nawet się tam nie wybieram bo na takie praktyki się nie mam zamiaru poniżać.
Alicja 2017-03-30 13:55
@miiki, @Luka, znakomicie to słyszeć. A możecie powiedzieć więcej o pracy w tym miejscu? Co jeszcze Wam się podoba?
721210 2017-04-01 06:55
Nie ma lojalki,jak na prawde nie masz doswiadczenia to jedziesz z innym kierowca do momentu kiedy powiesz sam ze jestes gotowy do jazdy samemu,i tyle,Pozdrawiam .
majster1 2017-04-20 11:19
Dzięki za odpowiedź ale ogłoszenie coś zbyt często wisi więc jednak coś musi być nie tak bo nie wierzę że aż tyle aut stoi pustych że ciągle szukają
Zostaw swoją opinię o Ludwig MTD - Mikołów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ludwig MTD