Mucha SJ
1 91 6 1

Opinie o Mucha SJ

kandydat

Cześć, czy może ktoś napisać jak się pracuje na stanowisku sprzedawca samochodów nowych? Znalazłem ogłoszenie na pracuj i zastanawiam się czy aplikować. Od kilku lat jestem przedstawicielem handlowym w zupełnie innej branży i zmieniłbym pracę na coś stacjonarnego. Ciekawi mnie ile zarabia taki sprzedawca (jaka podstawa + ile premii można wyciągnąć?). Zbieram opinie czy warto zmieniać pracę. Ciężka robota? W weekendy zawsze się pracuje?

Nic
@kandydat 22.11.2018 19:07

Podstawa ok 2.2-2.4 reszta zależy od Ciebie ile sprzedaż

Ehmm
@kandydat 22.11.2018 19:07

Chcesz zarobić, czy tylko pracować?

kandydat
@Ehmm 24.11.2018 09:43

pracować i zarobić, nie ukrywam że minimum 4-5 net miesięcznie muszę mieć żeby myśleć o podjęciu ryzyka zmiany pracy.

Hanna
@Nic 23.11.2018 12:44

Chciałabym doprecyzować kwestię warunków zatrudnienia na wspomnianej powyżej posadzie sprzedawcy samochodów. Czy przebiega ono w oparciu o umowę o pracę, czy B2B? Na rynku pracy występuje zróżnicowanie pod tym względem, jeśli chodzi o stanowiska sprzedażowe. Zainteresowane osoby chętnie dowiedzą się, jak wygląda to w przypadku firmy Mucha SJ.

Skrzat
@kandydat 24.11.2018 11:41

Jest robota. Ale masz jakieś oszczędności? ;)

buahahaha
@kandydat 24.11.2018 11:41

Powodzenia.

zagrabaniczny

Nie jest ważne jaka firma, byle nie w Polsce. W Polsce rządzi dziewiętnastowieczny kapitalizm nastawiony wyłącznie na zysk dla właściciela firmy. Pracownik w ogóle się nie liczy. Wypali się jeden - zatrudni drugiego. Już teraz Polak pracuje w kraju najwięcej godzin tygodniowo w porównaniu do pracowników ze wszystkich krajów europejskich; ma w nagrodę najniższą jednak pensję - za nim jest jeszcze tylko Bułgar i Rumun. Wydajność mamy średnią europejską - pensje dwukrotnie niższe od tej średniej. Mniej dwa razy niż by to wynikało z tejże wydajności. Na Zachodzie jest kapitalizm społeczny oparty na partnerstwie. Jeden daje kapitał, drugi z niego korzysta i pracuje. Zyskami się dzieli. Ludzie żyją normalnie. Są dobrze opłacani, bo to się po prostu szefom opłaca. Ten pieniądz i tak do nich wróci. Robi to konsumpcja. Nasi życzą sobie takiej u siebie, lecz nic nie robią, by taka sytuacja mogła też tu zaisnieć. Chociaż stać ich na to bez pogorszenia sytuacji firmy, bo to przecież jest wypracowywane, to nie jest dopłacanie do zatrudnionego. On to zwyczajnie wyrabia. I dlatego każdy powinien wyjechać z tego kraju i zacząć życie w normalnym kraju. Tu można pracować sto lat i niczego się nie dorobić.

Zgryz
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

Tak właśnie jest u nas.

Ser Herlawy
@Zgryz 12.11.2017 10:42

Pod tym względem z każdym rokiem bardziej.

Pięć Gwiazdek
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

I jak tu się z tym nie zgodzić...

Ałto na gas
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

Znam to z autopsji, niestety.

A'psik
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

Ludzie, co z wami. Każdy chce zarobić jak najwięcej. Każdy.

Wschód
@A'psik 10.11.2018 09:41

Wypracowywaną kasą należy się podzielić, tak jak to na zachodzie robią.

Kamil N
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

W takim razie nie rozumiem czemu nie zakładacie swoich firm. Będziecie wtedy Szefami i wszystko będzie dla Was

Kre-Dance
@Kamil N 19.11.2018 17:10

O,o,o... Właśnie tak. Pracownik ma tylko prcować. I tyle. Zarabia właściciel. Podejrzewam, że to Cię właśnie skłoniło do bycia bossem we własnym interesie :)

Kamil N

Cześć, Jeżeli chodzi o Firmę to naprawdę polecam. Każdy zatrudniony na umowę o pracę a nie na lewo. Naprawdę dobre wynagrodzenia uzależnione od zaangażowania. Trzeba brać poprawkę na to, że złe komentarze są wystawiane przez osoby które odeszły z firmy. Polecam przyjść samemu i spróbować. Na chwilę obecną są wolne etaty dla Lakierników i Blacharzy.

Jestem na TAK
@Kamil N 13.11.2018 11:09

Jest tak dobrze? I nadal są wolne etaty? Patrz panie jakie cuda...

Farbka
@Kamil N 13.11.2018 11:09

Chłopie, nie truj. Chyba, że dobrze za to płacą.

Gazu
@Kamil N 13.11.2018 11:09

Świetnie, tylko zapomniałeś na końcu dodać, że od tygodnia sam już w tej och i ach firmie nie pracujesz. Odszedłeś pewnie tam gdzie gorzej? Szacun.

Zdrój
@Gazu 17.11.2018 16:40

Dokładnie, Kamil N dał dyla z tej jego zdaniem prześwietnej firmy, do której tak namawia.

Wschód
@Zdrój 17.11.2018 20:18

Ale jaja, nie?

Kamil N
@Kamil N 13.11.2018 11:09

Słuchajcie tutaj każdy może wyrazić swoją opinię. Odejście z Firmy było tylko moją decyzją, która była spowodowana sprawami prywatnymi i przejściem do pracy do Siebie. Powodem nie były żadne tematy związane z Firmą Mucha. Wolne etaty są dlatego, że jest duży deficyt pracowników na rynku. Mało ludzi docenia to, że otrzymuje pełnoprawną umowę i opłacone wszystkie składki. Tak jak mówiłem w pracy, jeżeli komuś się nie podoba to niech odejdzie - proste. Nikogo do niczego nie namawiam tylko piszę moją własną opinię popartą faktami a nie narzekaniami. W każdej pracy jest coś nie tak i każdy narzeka, że mało zarabia. Ale jak już trzeba sobie zadać pytanie czy naprawdę dużo robię, czy dobrze pracuję? to tu każdy jest ostrożny. Każdemu się łatwo gada. Jeżeli jest tak wielu mędrców to zakładajcie swoje firmy i zobaczymy jak to wyjdzie. Zobaczymy czy będzie Wam się dalej wydawało, że Szefowie mają spoko pracę zero stresów itd. To tak nie jest, więc patrzcie obiektywnie a nie tylko na siebie. Ciekawe, czy mając swoją firmę płacilibyście z kieszeni po 8000 swoim pracownikom. Moja opinia wynika z kilku rzeczy. Po pierwsze praktycznie wszystkie osoby które pracują w Opel Mucha zawsze mi pomagały i atmosfera w pracy była bardzo dobra. Po drugie, nigdy nikt nie zrobił mi krzywdy, nie oceniał itd. Po trzecie mogłem się dużo nauczyć od Szefostwa Dyrektorów i Kierowników a to cenna nauka i za to jestem wdzięczny. Z minusów ?? hmmm... Jeżeli świeżo upieczony lakiernik otrzymuje naprawdę bardzo wysokie wynagrodzenie stawia warunki i jeszcze pokazuje, że On jest najważniejszy i dalej narzeka to przepraszam trzeba się nad tym zastanowić. Myślę, że wszystko co chciałem napisać napisałem.

Podkład
@Kamil N 19.11.2018 17:07

Jaki deficyt pracowników? Wszystkie etaty były obsadzone i to osobami z wieloletnim stażem. Oni wcale nie mieli w planach odejść. Ale taką fajną atmosferę stworzono w pracy, że wszyscy pouciekali. A inni wiedząc o tym nie chcą się tutaj zatrudnić. I tak gdzie indziej dostali więcej, to już mają dwa powody żeby się tu nie pojawiać. Próby ściągnięcia paru osób z powrotem też nie przyniosły rezultatu. Nie ma już R. nie ma K. Problemy pozostały. Rozwalono składy, które sprawdzały się tu tyle lat. Drzewo rośnie wiele lat, ściąć można je w jednej chwili. Pogratulować. ps: powodzenia na swoim

Kamil NN
@Podkład 19.11.2018 19:34

No nie wiem. Tak jak pisałem wychodzę z założenia, że jak komuś się nie podoba to niech się zwolni proste. A tak to każdy chodzi i marudzi. A jakbyś Ty prowadził firmę a nie przynosiłaby ona takiego dochodu jaki chcesz to co trzymałbyś ludzi? A skąd wiecie jakie były prawdziwe powody zwolnień ludzi. Ja nie wiem i praktycznie nikt tego nie wie. Musiała być tego przyczyna. Nic bez powodu się nie dzieje. Nie jestem jakimś super obrońcą itd ale oceniajmy obiektywnie a nie tylko z poziomu własnego tyłka. I dalej trzymam się swojego stwierdzenia. Jeżeli komuś Zarządzanie firmą przez Szefostwo się nie podoba, to niech otworzy swoją i da nam wszystkim przykład. To jest sprawiedliwe.

Skarpeciarz

Dzień bez odejścia pracownika dniem straconym - już niedługo i tak będzie. Niestety, nikt nie chce tylko pracować. To nie fitness. Pracuje się żeby zarobić.

i30
@Skarpeciarz 26.11.2017 10:43

To już nie odchodzenie, to jakaś masowa ucieczka jest.

Marian Paździoch
@i30 23.12.2017 17:11

Dokładnie, masówka. Roboty w brud, zarobki nieadekwatne - ludzie skuszą się ogłoszeniem o pracy w salonie a potem... byle minie okres próbny i uciekają. Przez ostatnie dwa lata tyle osób przewinęło się przez tę firmę ile wcześniej przez dziesięć. Mówi to panu coś panie Ferdku? Jest kiepsko.

Ajfon10
@i30 23.12.2017 17:11

No dokładnie. W dodatku odchodzą już ludzie pracujący tu wiele lat. Z wiedzą i doświadczeniem. Nie rozumiem tego co się ostatnio tu dzieje.

Yamnik
@Ajfon10 15.04.2018 11:06

A co tu rozumieć. Dobrzy fachowcy odeszli lub ich o to odpowiednio poproszono. Gdzie indziej tacy ludzie są w cenie i są - o zgrozo - doceniani. I nie pozwala im się tak łatwo odejść jeśli firma ma coś znaczyć w branży i przede wszystkim dalej się rozwijać (no i oczywiście zarabiać). Jeśli taki ktoś w innej firmie otrzyma wynagrodzenie na dzień dobry o 30% większe, to co tu główkować. Tutaj jak poszedłeś poprosić o jakąś podwyżkę, to myślałeś, że kierownik zawału dostanie. Skąd? Skąd to dać? A tymczasem zatrudniono nagle tyle osób, że już wszyscy chodzą i łokciami się trącają. Wolontariusze?

Komoter
@i30 23.12.2017 17:11

Chyba cie to nie dziwi

Wełniasty
@i30 23.12.2017 17:11

Jak to możliwe, że osoby pracujące jakiś czas, potrafiące już wszystko ogarnąć i obsłużyć, nagle odchodzą i nikogo to nie rusza??? W jaki sposób firma ma budować solidną markę??? Kim??? Już po innych firmach jak się człowiek tam zjawi pytają co się u nas wyrabia. Markę firmy buduje się długo, bardzo długo. Latami. A potem w kilka miesięcy rozmienia się to na drobne. I kto potem ma to odbudować; młodziki co to przechodząc nawet dzień dobry nie potrafią powiedzieć? Pogratulować.

Insignia
@Ajfon10 15.04.2018 11:06

Może to przez ten brak imprez integracyjnych. Nie byli zintegrowani.

Węgier
@Wełniasty 20.08.2018 21:42

Taka jest widać wizja szefostwa. Ich firma - ich sprawa. Albo akceptujesz taki stan rzeczy, albo odchodzisz. Ludzie z wieloletnim stażem to nie tylko fachowi praktycy, ale też ludzie oddani i wierni firmie, którzy byle czym się nie zrażają. Jeśli szef im powie, że jest okres gorszy i warto to przeczekać - nie uciekają do innych firm, gdzie akurat kryzysu takiego nie ma. Trwają z firmą. Dlatego i mnie trudno sobie to wyobrazić, że tyle ich w tak krótkim czasie odeszło. Widać i oni wiele mogą znieść, ale już nie wszystko. Życie.

Starszy Sierżant Sztabowy
@Wełniasty 20.08.2018 21:42

Bo to już całkiem inna firma niż była za poprzedniego Szefa.

Brewki
@Starszy Sierżant Sztabowy 09.09.2018 18:58

Jasny gwint, to samo sobie pomyślałam.

HipHop
@Insignia 25.08.2018 18:00

Jak sie czlowiek dowiaduje ile zarabiaja nowi, to mu sie tej calej integracji odechciewa. Zwlaszcza po tylu latach.

Wreszcie!
@Ajfon10 15.04.2018 11:06

Ale to takie proste. Co tu jeszcze rozumieć. Skąpstwo.

Wschód
@Wreszcie! 07.10.2018 11:25

Dokładnie.

Ktoś nowy

Cześć, Ludzie jak wygląda teraz sprawa w mucha. Czytam różne opinie na różnych forach i sam już nie wiem czego się spodziewać, wiadomo prawda leży po środku ale jak jest naprawdę?.. Jakie są początkowe zarobki podstawowe na stanowisku specjalisty ds. Sprzedaży? Godziny pracy, co z sobotami płacą dodatkowo? Czy są do odbioru. Samochody służbowe dla pracownika? Jakieś benefity? Karta zdrowia, multisport?. Z tego co wyczytałem to wypłaty terminowo i na konto ale jakie kwoty?. Jak wygląda proces rekrutacji? Oczekuje konkretnej odpowiedzi bo na dniach chce aplikować.

Gość
@Ktoś nowy 16.11.2018 09:40

Kolego, jesteś z innego wymiaru.

Ktoś nowy
@Gość 16.11.2018 13:17

Nie, kolego nie jestem chciałbym tylko uzyskać konkretną odpowiedź ;) a nie wiem czego się spodziewać po zróżnicowanych opiniach..

Miszel
@Ktoś nowy 16.11.2018 15:06

Wylicz sobie średnią z wszystkich wypowiedzi. Otrzymasz miarodajną ocenę pracy w tej firmie. Jak dla mnie ta jedna gwiazdka u góry jest wielce wymowna. Cała reszta też niezbyt zachęcająca. Co tu gdybać - wszystko jasne. Okres próbny szybko mija a wystarczy żeby każdy myślący człowiek zdążył się już we wszystkim zorientować.

Miszel
@Miszel 16.11.2018 15:19

Ups, są gwiazdki dwie. Musiał Kamilek N ostatnio coś podrasować :)

Ktoś nowy
@Miszel 16.11.2018 15:19

Średnia jest różna. W poprzedniej firmie ludzie którzy zostali zwolnieni wchodzili dziennie by ją zanizyc dlatego też się nie sugeruje. Ale jako praca dla osoby nowej w handlu wyczytałem że jest tutaj dobra bo duża ilość szkoleń itp dzięki którym można zdobyć doświadczenie a potem wiadomo już łatwiej o pracę w lepszym salonie. Tyle ciekaw jestem tych zarobków z tego co się oreintowalem asystenci bez doświadczenia maja na chwilę obecną od 2.2 do 2.4 podstawy w salonach. Stąd też pytanie ile Mucha oferuje sprzedawcy?

Gazu
@Ktoś nowy 16.11.2018 15:06

Co ci szkodzi przyjść na próbne. Rozglądniesz się, porównasz treść rozmowy kwalifikacyjnej z rzeczywistością, podszkolisz się. Gdzieś trzeba nabyć doświadczenia. A potem? Teraz trudno o porządnego pracownika. Są firmy, które dobrze zapłacą za kogoś takiego.

dymek z papierosa

Roboty coraz więcej, zatrudnienie wzrasta. A pensje na poziomie straganu z marchewką z pobliskiego targowiska. Firma-fenomen. W głębokim kryzysie od chwili powstania.

A'psik
@dymek z papierosa 12.10.2013 00:29

Hmm... Tak.

Miszel
@dymek z papierosa 12.10.2013 00:29

Fakt. Do teraz. Ale buduje się kolejny salon. Może tam nie będzie tak kryzysowo :)

Nowy xxx

Witam.jak wygląda sprawa na lakierni jak płacą ile można zarobić?

Miszel
@Nowy xxx 11.11.2018 10:38

Ło matko... Płacą 10-go.

Virgin

Ta firma, to były dwa światy. Właściciel, któremy się wydało, że zna się na wszystkim i nic dla niego nieznaczący pracownicy, ktorych zdania nie był w stanie nawet wysłuchać. Ten sposób zarządzania doprowadził do tego, że niewielu chce dla nich pracować. Doświaczonych pracowników roztrwonili, a o nowych wartościowych, w dzisiejszych czasach nie tak prosto. Każdy ma swój rozum, kto chce niech spróbuje, ja już dziękuję. Na plus, umowa o pracę, wypłaty w terminie, nic pod stołem.

Borok
@Virgin 14.11.2018 09:46

Teraz jest tak, ze az trudno wyobrazic sobie, ze moze byc gorzej. Ale od czego sa kreatywni. Naprawde, wcale mnie to nie smieszy.

wq.

No jasne. Dwa tysiaki (jak już są) to luksus. Zwłaszcza przy tych cenach w dzisiejszych czasach. Bo w Chinach robią za dolara a na bazarze z tandetą wychodzi się tysiąc trzysta miesięcznie. I wszystko psują inni dilerzy, którzy za to samą płacą (potrafią) pracownikowi trzy i więcej. Chyba już czas najwyższy przestać czekać na te obiecane "lepsze czasy" i poszukać czegoś innego.

Pan Talon
@wq. 18.05.2014 11:22

Minęły cztery lata i niewiele się zmieniło. Niesamowite.

A'psik
@Pan Talon 22.10.2018 20:33

Psst, masz twierdzić inaczej. No.

pracownik

wiecie co, tak was czytam i zastanawiam się o co tu chodzi. Też pracuję w tej firmie i powiem jedno, pracuję, nikt mnie do tego nie zmusza, robię swoje i zarabiam tyle ile wypracuję - jak w każdej firmie. Rozumiem, że wszędzie są ludzie którzy lubią pomarudzić i właśnie w tym miejscu najwięcej się ich zebrało.

Peppa The Pig
@pracownik 17.10.2018 11:25

Tychy czy Mikołów, bo wbrew pozorom to dwie różne prace :) A marudzenie jest fajne. To taki wentyl bezpieczeństwa jak już w człowieku się za dużo nazbiera. I popracuj wpierw kilka lat, zrozumiesz wtedy wiele rzeczy...

Pracownik 2
@pracownik 17.10.2018 11:25

Zgadzam się. Tyle czasu już was tu czytam i się dziwię. Pracuje tu już kilka lat. Pracowałem i w jednym i w drugim salonie i w obu pracuje się dobrze. Skoro niektórzy twierdzą, że marudzenie jest fajne to się dziwię, bo według mnie szkoda życia na marudzenie. Nie podoba mi się to idę dalej i nie patrzę wstecz.

Hanna
@Pracownik 2 29.10.2018 16:12

Proszę Cię, byś rozwinął swoją wypowiedź. Co konkretnie sprawiło, że dobrze pracuje Ci się w Mucha SJ? Jeżeli napiszesz coś więcej, pomożesz zdobyć rozeznanie osobom chcącym złożyć tam aplikację. Każda opinia, oparta o osobiste doświadczenie jej autora, jest ważna na forum.

Łups
@Pracownik 2 29.10.2018 16:12

"Nie podoba mi się to idę dalej i nie patrzę wstecz." Tak przez ostatnie dwa lata zrobiło już osiemdziesiąt procent stanu pracowników. To fajnie, ze komuś w tej firmie dobrze się pracuje zwłaszcza w tych ostatnich kilku latach. Olać tych co przychodzą i po kwartale/półroczu już ich nie ma. Przynajmniej nie trują atmosfery swoimi smutami. Niech to teraz robią w tych firmach do których się przenieśli (jak pomyślę sobie, ze w dodatku siedzą tam już parę lat :) )

Spoko, zdrówko jest :)
@Łups 07.11.2018 06:33

I słusznie.

Spoko, zdrówko jest :)

Najważniejsze w życiu to osiągnięcie stabilizacji. Moja pensja ustabilizowała się już wiele lat temu na jednym i niezmiennym poziomie :) Tylko co zrobić z tym dwa dwieście...

Hanna

Jeżeli jesteście zainteresowani podjęciem pracy w Mucha SJ, to na stronie internetowej firmy widnieje informacja, że można wysyłać cv nie tylko w odpowiedzi na konkretne oferty, ale przez cały czas. Należy wtedy zaznaczyć, jakie stanowisko Was interesuje. Wszystkie potrzebne informacje znajdziecie tu: https://www.opelmucha.com.pl/pl/text/7,19-praca.php Czy któryś z aktualnych pracowników firmy podpowiedziałby jak dobrze wypaść na rozmowie kwalifikacyjnej?

Konrad

Nie ma ludzi niezastąpionych, pozostali sa również dobrzy i pokażą to .

Gryzelda
@Konrad 08.05.2018 20:13

Święta prawda. Każdego można zastąpić. Co widać i u nas. Tylko, że w drugim się mylisz. Ci co przyszli zastąpić nawet nie umywają się do tych doświadczonych pracowników, którzy odeszli. Mówisz, że pokażą? Od kilku lat jest równia pochyła. I końca nie widać. Może kiedyś pokażą... Trzeba wierzyć. Tak.

ProLoozik
@Gryzelda 08.05.2018 20:44

Nie jest tak jak myślisz. Nowi i młodzi są już po prostu wychowani inaczej. Są sprytniejsi. Nowi potrafią wynegocjować sobie lepsze pensje niż już zatrudnieni od wielu lat. Nawet pracownicy myjni dostali auto służbowe do swojej dyspozycji. Są po prostu lepsi. W tym są lepsi. A praca? To tylko dodatek do życia, którym nie należy się zbytnio przejmować. A gdyby pracowali dwa razy więcej, to dostaliby dwa razy tyle? No właśnie. Uczcie się dziadki.

Element
@ProLoozik 13.05.2018 12:19

W sumie fakt. Ludzie nadal myślą po staremu. Kiedyś ludzie pracowali i liczyli, że szef to zauważy, doceni. Ale teraz jest zgoła inaczej. Teraz chyba trza się ustawić jak najlepiej już z początku. Co wywalczysz, to twoje. I tak to zostanie do śmierci. Chcesz jakiejkolsiek zmiany, to zmień pracę i dobrze się ustaw na początki. Sumienność w pracy już wyszło z mody i specjalnie nic nie znaczy. Nie ma się więc co napinać.

Atamcichobyć
@Element 19.09.2018 19:15

Niestety, tak właśnie jest. Teraz kto dobrze pracuje to... niech tak dalej pracuje. Ale niech niczego nie oczekuje więcej. Zapomni o pochwale, jakiejś premii czy podwyżce w nagrodę. Wygrywa tylko ten kto jest roszczeniowy. Im jest bardziej tym bardziej mu lepiej. A jak nic więcej nie jest już w stanie ugrać to strzela focha i odchodzi. Tylko, że takiemu w życiu powodzi się finansowo... lepiej.

Fred F.
@Konrad 08.05.2018 20:13

Mój drogi. Akurat w tej firmie to powiedzenie wybitnie się nie sprawdza. Zatrudni się nawet kominiarza byle tylko ten zechciał. I efekty tego już zaczęły wyłazić na wierzch. Buahahaha.

murzynek
@Konrad 08.05.2018 20:13

Kiedy, bo chcę przyjść popatrzeć? :)

murzynek
@ProLoozik 13.05.2018 12:19

To prawda. Robisz swoje to cię mają w nosie. Przyjdzie tak zwany "asertywny", cuda naopowiada to skaczą koło niego... A za jakiś czas w płacz :)

Hanna

Dużo dyskutujecie na temat pracy w firmie, ale brakuje konkretnych informacji na ten temat. Możecie powiedzieć coś więcej o oferowanych warunkach? Czy pracownicy otrzymują premie uznaniowe, mają dostęp do benefitów pozapłacowych? Czy pracodawca zapewnia szkolenia, wyjazdy integracyjne?

Hannah Montana
@Hanna 19.05.2018 14:51

Praca uszlachetnia. Jest jej u nas sporo. Uszlachetnisz się szybko. Z dodatków to oferujemy miejsce na parkingu w typie kto pierwszy ten lepszy. I tyle. No co? To nie telenowela w TVP. To real life :)

xYz
@Hanna 19.05.2018 14:51

Premie są, szkolenia są, niestety nie ma wyjazdów integracyjnych. i może najwyższy czas to zmienić?

Garbaty
@xYz 25.08.2018 11:03

Co ty za herezje głosisz. Pokazać dyplom w ramce lepsze. Taniej wychodzi.

Żaba
@xYz 25.08.2018 11:03

Nic tak nie integruje załogi z firmą jak dobre stosunki międzyludzkie i przyzwoita pensja.

Wreszcie!
@Żaba 30.09.2018 18:48

Wszędzie już normą staje się 3 tysi na rękę. Tylko tutaj 2 lub w najlepszym razie 2,3 to luksus. Po tylu latach. Skoro młodzi dostają na dzień dobry więcej to nic tu po mnie. Miło było ale do czasu. Teraz łatwo o tę samą robotę w lepszych salonach. A tutaj niech dalej obcokrajowcy (w dodatku zarabiający więcej ode mnie) pracują i p... Powodzenia.

50#
@Wreszcie! 07.10.2018 11:23

A co taki zdziwiony. Impreza była? Salon nowy powstaje? ;)

Miotełka
@Żaba 30.09.2018 18:48

To zapomnij...

Ałto na gas
@Żaba 30.09.2018 18:48

No to się jeszcze długo niezintegrujecie :)

Astra
@50# 14.10.2018 10:11

Byla dla wybrancow! Żenada!

Sknerus MakKwak
@Żaba 30.09.2018 18:48

Właśnie tak.

murzynek
@Żaba 30.09.2018 18:48

No dokładnie

murzynek
@Wreszcie! 07.10.2018 11:23

Teraz już nikt nie będzie pracować w takich firmach jak salony samochodowe czy autoryzowane serwisy za te trzy tysiaki na rękę. To nie te czasy. Skoro firma nie szanuje doświadczonych pracowników to ci szybko odejdą. W ich miejsce przyjdą pracować "Ferdki" za o wiele więcej - bo takie czasy - a firma i tak będzie na coraz gorszej pozycji. Bo "Ferdki" firma zatrudnia (musi, skoro chce żeby przyszli w ogóle pracować) za cztery tysiaki na rękę a fachurom trzeba by dać ze sześć. A skoro firmy "nie stać" na profesjonalistów to niech się nie dziwią, że klienci po takich "ferdkowych usługach" z czasem się wykruszą. Chcesz wyjąć - musisz wpierw włożyć.

Śmiechu

Warto tu nabrać wiedzy i jakiegoś doświadczenia a potem praca za rozsądną kasę już u kogoś innego. 4 tysiące? Taaaaa...

Pan Talon
@Śmiechu 21.04.2014 17:29

O, i to rozumiem.

Nowy

Witam. Może się ktoś wypowiedzieć jak jest na blachrnio - lakierni. Atmosfera, zarobki no i szefostwo???

Pan Talon
@Nowy 21.10.2018 18:20

Nie. Wszystko tu zostało napisane. Życzysz sobie streszczenie esemesem?

Nikt

Witam podobno w Mikołowie są przyjęcia na stanowisko lakiernik czy ktoś może sie orientuje jak to tam wygląda i jakie zarobki? Czy warto czy lepiej szukać gdzieś indziej?Pozdr

były
@Nikt 24.08.2017 16:47

Przyjęcia są na każdy dział. W jednym prawie czasie odeszło całkiem sporo osób. Każdy gdzie indziej. Czyżby wszędzie już było lepiej? Hmm. Kto mi powie?

Narciarz
@były 28.09.2017 21:32

I tak właśnie jest Jak słyszę to u was nadal po staremu: jest źle, ni ma Jeden salon nie przynosi zysków, drugi salon nie przynosi zysków - może w trzecim sie uda

Zdecydowanie
@Nikt 24.08.2017 16:47

Warto poszukać gdzieś indziej. Uwierz.

McD
@były 28.09.2017 21:32

Tak właśnie. Nigdzie nie zarobisz tyle ile mógłbyś na podstawie tego co wypracowujesz. Ale więcej niż oferuje opel. Masz możliwosć pracować gdzieś indziej, nawet się nie zastanawiaj.

Strateg
@Nikt 24.08.2017 16:47

Przychodź. Fachowcy mile widziani. Najlepiej jak jesteś z Białorusi czy z Ukrainy. Wtedy zarobki będą Cię zadowalać. A szefostwa jak bardzo. Po pół roku jak się wyrobisz i nauczysz roboty to już łatwo z takim CV znajdziesz pracę gdzie indziej. Tak, pół roku wystarczy.

Czopek
@Strateg 07.09.2018 17:08

Ukraińcy już tu pracują. Pewnie za parę lat będą już wyłącznie.

Jestem szalony...
@Czopek 08.09.2018 20:52

Jestem za tym żeby pracowali sami z Ukrainy. Wszędzie. Po kilku latach firmy do zamknięcia. Bo taki z zagranicy to kasę wywiezie a nasi bez pracy a tym samym i kasy nic u nikogo nie kupią. I gites. Chytry dwa razy traci.

Łukasz G.

Pracowałem na salonie w Tychach. Pracodawca wywiązuje się ze swoich obowiązków jeżeli chodzi o dostęp do programów i systemu, wypłaty są terminowe. System wynagradzania jest jasny i jak to w sprzedaży: sprzedajesz- zarabiasz, nie sprzedajesz - zarabiasz mniej ale nie pracujesz za darmo. Atmosfera jest taka jaka powinna panować w każdej firmie czyli: - współpracownicy są uprzejmi, pomocni, jest się od kogo uczyć bo pracują tam doświadczeni ludzie, -kadra kierownicza i zarządzająca jest otwarta na nowe pomysły, zawsze udziela pomocy i idzie na rękę pracownikowi. Gdyby nie dalekie dojazdy to pracowałbym tam nadal ze względu atmosferę, zarobki i możliwość rozwoju. Polecam tego pracodawcę :)

Śmieszek
@Łukasz G. 07.09.2018 17:22

No nareszcie coś pozytywnego. I jak miło się to czyta. I wszystko psuje obraz osób, które odeszły po czasami tylko miesiącu/dwóch/pół roku pracy. A w przeciągu ostatnich tylko dwóch lat załoga wymieniła się bodaj w 75%. No szkoda.

Ciekawy

Witam Jaka panuje atmosfera w oplu w Tychach jak i w Mikołowie ? Dzwonili do was z informacją że potrzebują na już młodych i chętnych pracowników ? Dziwi mnie to nagłe zainteresowanie z ich strony , aż tak się tam pogorszyło ? Odbywałem kiedyś tam praktyki i jakoś nie byłem zadowolony z ich sposobu nauki , przeważnie młodego wysyłali na myjke aby tylko się nie nauczył . Po 3 latach nauki nic nie potrafię do dzisiaj zrobić przy aucie . Żenada

Ostroga
@Ciekawy 05.09.2018 14:41

Nie potrafisz sobie poczytać co tu już zostało napisane/opisane? Nie dziwne, że do dziś nic nie umiesz. Ale przyjmą Cię z otwartymi rękami. Już kilku takich tu pracuje i aż oczy szczypią jak człowiek widzi ich robotę.

Ciekawy
@Ostroga 05.09.2018 20:43

Ja mam wyj**ane w ten zakład . Nie potrafie nic ponieważ oni zamiast uczyć to wysyłają młodych na myjke .

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

PRACOWNIK
@Zainteresowany 13.07.2018 18:50

Ostatnimi czasy ta firma potrzebuje bardzo duzo nowych pracowników, ponieważ Ci z ogromnym doświadczeniem odchodzą a z ich opini wynika, ze za żadne skarby nie wrócili by z powrotem. Jesli sie nic nie zmieni to lada moment sam położe papiery na biurko szefostwu...

HokusPokus
@Zainteresowany 13.07.2018 18:50

Nie. Skoro pozwala się lekką ręką odchodzić ludziom z kilkunastoletnim stażem pracy, z wiedzą, doświadczeniem i oddaniem - to zdecydowanie nie.

Wełniasty
@HokusPokus 27.07.2018 21:42

100% racji.

Insignia
@HokusPokus 27.07.2018 21:42

A po co wykwalifikowani pracownicy, to przecież nazwa firmy przyciąga tych wszystkich klientów. Nie wiedzieliście tego?

Kingkong
@Insignia 25.08.2018 17:59

Tak, oczywiście, ja też pamiętam te słowa ????

Kingkong
@Kingkong 27.08.2018 23:39

:-) to miało być

Darmozjad
@Kingkong 27.08.2018 23:39

Też o tym słyszałem. I tak się zastanawiam jak można pracownikom powiedzieć, że to wyłącznie nazwa firmy stoi za jej renomą i osiągami i jest powodem dla którego klienci przyjeżdżają akurat tutaj. Czyli to ta nazwa klepie te wszystkie błotniki, i to nazwa lakieruje zderzaki i potem składa wszystko do kupy. To kim są pracownicy w oczach zarządu? Albo nawet - po co są?

Chochel
@HokusPokus 27.07.2018 21:42

Wystarczy sobie poczytać na guglu opinie o firmie. Zwłaszcza te z ostatniego okresu. Ktoś tu wspominał o sukcesach dokonywanych wyłącznie za pomocą i tylko dzięki logo firmy? Hmm...

Chochel
@Insignia 25.08.2018 17:59

He,he.

Hanna

@Zainteresowany nie znalazłam żadnych aktualnych ofert pracy, ale na stronie internetowej mucha sj widnieje informacja, że można przesyłać swoje cv również bez ogłoszenia. Należy wtedy wskazać na jakie stanowisko chce się aplikować. Więcej informacji znajdziesz tu: https://www.opelmucha.com.pl/pl/text/7,19-praca.php @PRACOWNIK @Roch K. co zmienilibyście w mucha sj, żeby praca w tym miejscu była dla Was satysfakcjonująca? @Kingkong proszę o nieużywanie w komentarzach inicjałów i innych danych wskazujących na konkretne osoby w firmie, ponieważ jest to zabronione przez regulamin.

Kingkong
@Hanna 12.08.2018 20:03

Brak możliwości edytowania wpisu

Stefan

Idealnych firm nie ma. Najważniejsze żeby była praca i płaca!!

Astra
@Stefan 08.04.2018 10:26

A w tej firmie tak jest. Jest praca i wypłata zawsze na czas.

Waldemar
@Astra 10.04.2018 11:15

Zgadza się. Nikt temu nie zaprzeczy. Tyle, że na jedną pensję pracujesz za dwóch. A jak się spotkasz z kolegą, to się jeszcze dowiadujesz, że masz tyle w dwa miesiące co on w jeden. Łapiesz o co chodzi?

Astra
@Waldemar 10.04.2018 20:52

Nikt nikogo nie trzyma na siłę. Jest sporo pracowników mistrzów na serwisie, handlowców, pracowników w innych działach, którzy są tu kilka a może i kilkanaście lat i nie wszyscy marudzą jak jest źle i nie dobrze tylko robią swoje i nie narzekają

Insignia
@Astra 25.08.2018 11:00

Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje prezes naszego klubu...

Braciszek Większy

Co to za Mucha sj, ojcowie salezjanie?

Father

Nie warto tu pracować. Długoletnia praca i oddanie firmie nie zostaje doceniane w ogóle. Nowoprzyjęty dostaje na dzień dobry więcej niż osoba z wieloletnim stażem potafiąca przyjść wcześniej, wyjść później i odwalić kiedy trzeba robotę za trzech.

Marian Paździoch
@Father 02.12.2013 23:53

O właśnie!

Error
@Father 02.12.2013 23:53

I nic się od tego czasu nie zmieniło. Za to wprowadzają stale jakieś z kosmosu nowe zasady i wytyczne, których nijak nie można wyrobić i spełnić. A skoro się nie wyrabia to się nie zarabia. Jakie to proste. A jak się raz uda to potem wszystko idzie o ileś procent w górę. Chore. Żeby tylko nie dać zarobić. Za to kierowników, magików i speców od cudów za niedługo będzie tu więcej niż w aucie śrubek.

Kofiemiołka
@Error 14.05.2018 20:56

Dokładnie. Przypomina to bajkę Andersena o dwóch krawcach i niewidzialnych szatach. Dzisiaj krawce nazywani są "kołczami".

Roch K.
@Kofiemiołka 16.05.2018 20:57

O właśnie tak. Brakuje tylko małego dziecka. A i tak by go nie posłuchał. Jaka piękna katastrofa.

Kowal
@Error 14.05.2018 20:56

To prawda z tym ostatnim. A ciagle laza i gadaja jak to mamy szybciej i wiecej robic bo zalozone plany sa niespelniane. To juz dawno przestalo byc smieszne.

Tomasz

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!

Roch K.
@Tomasz 25.07.2018 13:48

Taaa, nagle po wielu latach pracy ludzie nagle stwierdzili, że wybrali niewłaściwą firmę. I to wszyscy w tym samym prawie czasie. Pogratulować. A po tym ostatnim wyborze dojdzie znowu kilku na bank.

Kingkong
@Tomasz 25.07.2018 13:48

Hehe, ciekawe jakim Tomaszem jesteś. Firma schodzi na psy coraz bardziej. Ciekawe co na to by powiedział Pan Jan gdyby to wszystko widział jak to do czego doszedł upada bo obecni szefowie myślą że to oni są najważniejsi i wszystkich traktują z góry. Nowo zatrudnieni pracują 3 miesiące i odchodzą, ciekawe dlaczego. Przyszedł taki nowy dyrektor który miał robić wielkie porządki bo przecież było tak źle i jak się skończyło? Ludzie z wieloletnim stażem odeszli, a pan dyrektor chwilę po nich bo nie sprostał wymaganiom, gratuluję strategii. Przejrzyjcie na oczy panie T i M, zacznijcie ludzi szanować i doceniać. Ci którzy odeszli na pewno mają się dobrze. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

Dy'joda
@Kingkong 08.08.2018 23:29

Oczywiście, że jest i mam teraz lepiej. Pod każdym względem. Bez tej całej nerwówki. Przyjazna atmosfera między ludźmi i kierownictwem. Tu się czuje być pracownikiem a nie piątym kołem u wozu. Nie ma chorych zasad generujących nerwówkę i chaos w robocie. Nie ma kwaśnych min. Można bez przeszkód przyjechać i pozostawić samochód na parkingu - aż się chce rano wstawać i iść do takiej pracy. Tu nikt z niczego nie robi problemów. I w końcu można normalnie zarobić. Opel? To już historia.

BYŁY WOLONTARIUSZ

Jest reorganizacja w firmie tak dobra, ze z działu blacharsko-lakierniczego w przeciągu ostatnich 2-3 miesiecy zwolniło sie już 13 osób(pracownicy fizyczni zarówno jak i biurowi), liczba ta wciąż przypuszczam rośnie. Zero szacunku dla pracownika, czlowiek przez właściciela traktowany jest przedmiotowo oraz bez szacunku. Pracownik, który ma własne zdanie nigdy się nie odnajdzie, bo to „Szef” zawsze ma racje a zasadne argumenty zostają odrzucone a człowiek zrównany z błotem ... Jeśli masz wybór podjąć pracę dla innego czlowieka to serdecznie polecam. Nigdy więcej nie zatrudniłbym się w tym miejscu. Dopiero po zmianie widzę, że człowiek może z usmiechem na twarzy porozmawiać z szefem, poprosić o pomoc i naprawdę zostać potraktowany tak jak powinien.

Hanna

@Hannah Montana, rozumiem ironiczny wydźwięk Twojego komentarza, jednak zależy nam na szczegółach dotyczących konkretnego miejsca pracy. Możesz w rzeczowy sposób przedstawić oferowane warunki? Potencjalni kandydaci z pewnością będą wdzięczni za pomoc.

jaśnieoświecony

coś stale widać ogłoszenia o zatrudnieniu. Chyba tam jest nieciekawie jak tak ludzie wieją.

Yamnik
@jaśnieoświecony 07.05.2012 23:57

I tak jest.

zero stresu

Nie narzekajcie tylko się rozglądajcie. To już zgoła inne czasy. Firmy czekają i dobrych ludzi przyjmują z otwartymi ramionami. Serio serio. Tylko trzeba się zdecydować...

Yamnik
@zero stresu 23.03.2017 21:42

I tak właśnie się stało.

Jeti

A jak atmosfera na lakierni dalej Pani rządzi? Buhaha

Kit'y
@Jeti 06.01.2018 09:24

No i wykrakałeś. Nie wierzę żeby udało się znaleźć drugą taką osobę na to stanowisko, która by to wszystko potrafiła ogarnąć i zapanować nad tym. Myślę, że jakaś inna firma bardzo się ucieszy. Nie ma ludzi niezastąpionych jest tak samo głupie jak to, że pieniądze szczęścia nie dają. Ale takie mamy teraz rządy. Wiara w słupki na arkuszu kalkulacyjnym i w to, że balon da się pompować w nieskończoność.

Zostaw opinię o Mucha SJ - Mikołów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mucha SJ