mucha sj

Mikołów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 72 ocen.

mucha sj
2 72

Opinie o mucha sj

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mucha sj

Hanna

@Hannah Montana, rozumiem ironiczny wydźwięk Twojego komentarza, jednak zależy nam na szczegółach dotyczących konkretnego miejsca pracy. Możesz w rzeczowy sposób przedstawić oferowane warunki? Potencjalni kandydaci z pewnością będą wdzięczni za pomoc.

   
Hanna

Dużo dyskutujecie na temat pracy w firmie, ale brakuje konkretnych informacji na ten temat. Możecie powiedzieć coś więcej o oferowanych warunkach? Czy pracownicy otrzymują premie uznaniowe, mają dostęp do benefitów pozapłacowych? Czy pracodawca zapewnia szkolenia, wyjazdy integracyjne?

   
Hannah Montana
@Hanna 19.05.2018 14:51

Praca uszlachetnia. Jest jej u nas sporo. Uszlachetnisz się szybko. Z dodatków to oferujemy miejsce na parkingu w typie kto pierwszy ten lepszy. I tyle. No co? To nie telenowela w TVP. To real life :)

   
Father

Nie warto tu pracować. Długoletnia praca i oddanie firmie nie zostaje doceniane w ogóle. Nowoprzyjęty dostaje na dzień dobry więcej niż osoba z wieloletnim stażem potafiąca przyjść wcześniej, wyjść później i odwalić kiedy trzeba robotę za trzech.

   
Kofiemiołka
@Error 14.05.2018 20:56

Dokładnie. Przypomina to bajkę Andersena o dwóch krawcach i niewidzialnych szatach. Dzisiaj krawce nazywani są "kołczami".

   
Konrad

Nie ma ludzi niezastąpionych, pozostali sa również dobrzy i pokażą to .

   
ProLoozik
@Gryzelda 08.05.2018 20:44

Nie jest tak jak myślisz. Nowi i młodzi są już po prostu wychowani inaczej. Są sprytniejsi. Nowi potrafią wynegocjować sobie lepsze pensje niż już zatrudnieni od wielu lat. Nawet pracownicy myjni dostali auto służbowe do swojej dyspozycji. Są po prostu lepsi. W tym są lepsi. A praca? To tylko dodatek do życia, którym nie należy się zbytnio przejmować. A gdyby pracowali dwa razy więcej, to dostaliby dwa razy tyle? No właśnie. Uczcie się dziadki.

   
jaśnieoświecony

coś stale widać ogłoszenia o zatrudnieniu. Chyba tam jest nieciekawie jak tak ludzie wieją.

   
Yamnik
@jaśnieoświecony 07.05.2012 23:57

I tak jest.

   
zero stresu

Nie narzekajcie tylko się rozglądajcie. To już zgoła inne czasy. Firmy czekają i dobrych ludzi przyjmują z otwartymi ramionami. Serio serio. Tylko trzeba się zdecydować...

   
Yamnik
@zero stresu 23.03.2017 21:42

I tak właśnie się stało.

   
Skarpeciarz

Dzień bez odejścia pracownika dniem straconym - już niedługo i tak będzie. Niestety, nikt nie chce tylko pracować. To nie fitness. Pracuje się żeby zarobić.

   
Yamnik
@Ajfon10 15.04.2018 11:06

A co tu rozumieć. Dobrzy fachowcy odeszli lub ich o to odpowiednio poproszono. Gdzie indziej tacy ludzie są w cenie i są - o zgrozo - doceniani. I nie pozwala im się tak łatwo odejść jeśli firma ma coś znaczyć w branży i przede wszystkim dalej się rozwijać (no i oczywiście zarabiać). Jeśli taki ktoś w innej firmie otrzyma wynagrodzenie na dzień dobry o 30% większe, to co tu główkować. Tutaj jak poszedłeś poprosić o jakąś podwyżkę, to myślałeś, że kierownik zawału dostanie. Skąd? Skąd to dać? A tymczasem zatrudniono nagle tyle osób, że już wszyscy chodzą i łokciami się trącają. Wolontariusze?

   
Jeti

A jak atmosfera na lakierni dalej Pani rządzi? Buhaha

   
Kit'y
@Jeti 06.01.2018 09:24

No i wykrakałeś. Nie wierzę żeby udało się znaleźć drugą taką osobę na to stanowisko, która by to wszystko potrafiła ogarnąć i zapanować nad tym. Myślę, że jakaś inna firma bardzo się ucieszy. Nie ma ludzi niezastąpionych jest tak samo głupie jak to, że pieniądze szczęścia nie dają. Ale takie mamy teraz rządy. Wiara w słupki na arkuszu kalkulacyjnym i w to, że balon da się pompować w nieskończoność.

   
Stefan

Idealnych firm nie ma. Najważniejsze żeby była praca i płaca!!

   
Waldemar
@Astra 10.04.2018 11:15

Zgadza się. Nikt temu nie zaprzeczy. Tyle, że na jedną pensję pracujesz za dwóch. A jak się spotkasz z kolegą, to się jeszcze dowiadujesz, że masz tyle w dwa miesiące co on w jeden. Łapiesz o co chodzi?

   
anonim

szukam pracy i chcialabym sie dowiedziec jaka sie pracuje \\\"u Muchy\\\" w Mikołówie?

   
Ściereczka
@anonim 12.05.2011 12:06

Szybko. W poniedziałek się przyjmujesz a od czwartku jesteś już gdzie indziej. Szybkość to podstawa.

   
Nolte

Szukając pracy gdziekolwiek trzeba zwracać uwagę na firmy oferujące pracownikowi jedynie pracę. Opuszczając taką firmę po kilku czy kilkunastu latach jesteśmy bogatsi wyłącznie o ... doświadczenie. Firmy takie rozpoznać można po dużej rotacji pracowników i częstych ogłoszeniach o ich naborze. A o konkretną firmę najlepiej zapytać kogoś z aktualnych pracowników.

   
Ściereczka
@Nolte 13.01.2012 07:19

Tylko trzeba szybko ich pytać. Przyjdziesz jutro i już z nikim nie pogadasz :)

   
Jacek

Żeby zarabiać godziwe Iphigenia trzeba wypracować zyski. Może jednak praca niektórych osób nie jest tak wydajna?

   
anonymous
@Jacek 23.01.2018 10:18

Zacznijcie w końcu organizować i zarządzać uwzględniając realia panujące w firmie. Bo na razie teoretyzujecie i wprowadzacie tylko coraz większy bałagan organizacyjny. A nieustanne dokręcanie śruby też nie jest sposobem na ratowanie wyników.

   
Administrator

Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia dotycząca mucha sj. Jak aktualnie wygląda praca w niej?

   
Kopernik

Po co się staracie i wypracowujecie coraz większe zadania skoro wam ciągle płacą tyle samo a nawet i mniej. I co roku te zadania jeszcze podwyższają. I jeszcze, i jeszcze. Gdzie tu logika?

   
Ser Herlawy
@Kopernik 04.02.2017 17:31

Po co? Bo jesteśmy już tacy. Dokąd pracujemy, dotąd się staramy. Ale po tylu latach już do człowieka dochodzi, że tak nie warto. Kto dobrze pracuje temu jeszcze tylko dołożą. Nie, nie do pensji. A kto narzeka temu dadzą współpracownika. I ma lżej. Kto więc na tym wygrywa?

   
zagrabaniczny

Nie jest ważne jaka firma, byle nie w Polsce. W Polsce rządzi dziewiętnastowieczny kapitalizm nastawiony wyłącznie na zysk dla właściciela firmy. Pracownik w ogóle się nie liczy. Wypali się jeden - zatrudni drugiego. Już teraz Polak pracuje w kraju najwięcej godzin tygodniowo w porównaniu do pracowników ze wszystkich krajów europejskich; ma w nagrodę najniższą jednak pensję - za nim jest jeszcze tylko Bułgar i Rumun. Wydajność mamy średnią europejską - pensje dwukrotnie niższe od tej średniej. Mniej dwa razy niż by to wynikało z tejże wydajności. Na Zachodzie jest kapitalizm społeczny oparty na partnerstwie. Jeden daje kapitał, drugi z niego korzysta i pracuje. Zyskami się dzieli. Ludzie żyją normalnie. Są dobrze opłacani, bo to się po prostu szefom opłaca. Ten pieniądz i tak do nich wróci. Robi to konsumpcja. Nasi życzą sobie takiej u siebie, lecz nic nie robią, by taka sytuacja mogła też tu zaisnieć. Chociaż stać ich na to bez pogorszenia sytuacji firmy, bo to przecież jest wypracowywane, to nie jest dopłacanie do zatrudnionego. On to zwyczajnie wyrabia. I dlatego każdy powinien wyjechać z tego kraju i zacząć życie w normalnym kraju. Tu można pracować sto lat i niczego się nie dorobić.

   
Ser Herlawy
@Zgryz 12.11.2017 10:42

Pod tym względem z każdym rokiem bardziej.

   
RedHead

Atmosfera jest spoko, bo ludzie są fajni. Płace? Ja mam co roku mniej. Za innych nie będę się wypowiadać.

   
Skandynawian
@RedHead 08.02.2017 20:40

To masz farta. Ja mam już co miesiąc mniej. Widać efektywność i wydajność mi mocno spadła. W przyszłym roku zrobię wszystko żeby to zmienić - po pierwsze: zmiana firmy. Na taką zwykłą, nie taką nowoczesną ze słupkami. Jest robota, jest kasa. I tyle.

   
Kanapkowiec

Dlaczego odeszli? Może patrząc na stojącą superbrykę zastanawiali się kiedy przyjdzie jeszcze facet elegancko ubrany i da wykład w temacie dlaczego pieniądze szczęścia nie dają. Kto to wie.

   
Zgryz
@Kanapkowiec 05.11.2017 16:35

Dokładnie :)

   
Katarzyna

Czytając oferty pracy myślałam, że ta firma prężnie się rozwija (słyszałam, że powstaje nawet trzeci salon). Stąd ta rekrutacja na każde prawie stanowisko. Żeby wyszkolić kolejne kadry. Tymczasem oferty są związane z ogromnym odpływem pracowników, którzy zwyczajnie nie chcą dłużej w tej firmie pracować. Znajoma mi mówiła, że już nawet przyjmują każdego byle tylko chciał się tam zatrudnić. Czy pracownicy, którzy odeszli mogliby coś podać z konkretów? Dlaczego taka była ich decyzja? Co było nie tak?

   
Nikt

Witam podobno w Mikołowie są przyjęcia na stanowisko lakiernik czy ktoś może sie orientuje jak to tam wygląda i jakie zarobki? Czy warto czy lepiej szukać gdzieś indziej?Pozdr

   
Narciarz
@były 28.09.2017 21:32

I tak właśnie jest Jak słyszę to u was nadal po staremu: jest źle, ni ma Jeden salon nie przynosi zysków, drugi salon nie przynosi zysków - może w trzecim sie uda

   
HaHa

Każdy gdzieś pracuje. A widziałeś dobrą firmę z której by ludzie sami się zwalniali? To kiedy się przyjmujesz - znowu parę miejsc się zwolniło. Nie męcz już.

   
Mleczny

Poczytaj sobie wszystko od początku - nic się nie zmieniło, jest nawet gorzej. Po co się pracuje, chyba żeby zarobić. No to nie zarobisz. A jak chcesz tylko robotę to przychodź. Jest pełno.

   
Niestety
@Mleczny 16.02.2017 21:07

Bingo.

   
Hippcio

Konkretnie to sobie poszukaj pracę w innej firmie a będziesz zadowolony. Widać, ze na Ciebie też działa magia szyldu. Salon.

   
Jarosław
@Hippcio 12.02.2017 12:25

Piszesz o Tychach, Mikołowie czy wyrażasz całokształt ? Co konkretnie jest tam nie tak? Salon jak salon z tego co widzialem :) Albo sie marka sprzedaje albo nie. Kazda firma rzadzi sie swoimi prawami. Pytanie.. Co jest tam nie tak ? Płaca? Brak rozwoju? Ludzie?

   
Jaroslaw

Witam. Jakie place i atmosfera w Tychach na salonie? Widzialem ogloszenie na sprzedaz nowych aut.

   
Jarosław
@Smok Mlekopij 07.02.2017 21:42

Chodziło mi o atmosfere w pracy i PŁACE, nie place na samochody :)

   
V8

Jestem tu zatrudniony już kilka lat i cały czas wywiązuję się z powierzonych mi obowiązków. Będzie poprzeczka postawiona wyżej, będę starał się ją osiągnąć. Ale też nie uśmiecha mi się pracować wyłącznie dla uzyskania wyniku, zrealizowania celu czy dla pokazywanych potem dyplomów. Nie o to chodzi. Dlatego zacząłem rozglądać się za innym salonem. Nie narzekać, działać - to moja dewiza.

   
Pelikan

No co ty. W lidlu nie będzie mieć tylu dyplomów i nagród co roku do podziwiania. Kto by chciał robić tylko dla kasy.

   
dyplomzadyplomem

Na magazynie się narobisz a nie zarobisz. To najgorzej opłacany dział. Dużo roboty za friko /robisz za "salon" (doposażenia nowych aut) lub "serwis" (koła, leasingi)/- nic z tego nie ma prócz zajęcia). Generalnie roboty co roku przybywa. Natomiast pensje nawet nie stoją w miejscu tylko się wręcz systematycznie cofają. Ludzie tam mają po piętnaście lat stażu a dostają 3 tysiące brutto. Chyba, że masz iść pracować na salon - tam tak - tam to zarobisz i dwa razy więcej i to netto. No i masz jeszcze wspomnianego Lidla, wybieraj.

   
Misia

Hejka. No powiedzcie co. Bo mogę jeszcze pracować w Lidlu. Jako magazynierka mam tam zagwarantowane po 2 latach pracy 4 tysiące brutto.

   
Misia

No cześć. Mam okazję pracować w tej firmie ale mój znajomy mówił mi, że są tam słabe zarobki. Powiedzcie jak jest naprawdę. Ale tak serio.

   
AB
@Misia 19.01.2017 20:52

Misia w jakim dziale będziesz pracować?

   
buła

działa, działa i to bardzo prężnie, jak na serwis autoryzowany :) Podoba mi się ich rozpiętość w działaniu, widać, że znają się na rzeczy. Szkoda, że na ich stronie nie ma żadnych informacji odnośnie zatrudnienia nowych osób, agentów czy mechaników. :)

   
far far away

Co tam nowego w firmie słychać? Macie już te obiecane lepsze czasy? :)

   
Blarr
@far far away 16.10.2015 21:43

Ja, ale w innyj firmie. Pzdr.

   

Zostaw opinię o mucha sj - Mikołów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mucha sj