Mucha SJ

Adres: Katowicka 59, 43-190 Mikołów

NIP: 6350002534 KRS: 0000066629

Mucha SJ
2 130 313 5 1

Opinie o Mucha SJ

Filtruj opinie po kryteriach:

Takie przemyślenie
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Tak sobie myślę, że przejawiający się tutaj temat dyplomów i nagród jest strasznie wygodny dla negatywnej opinii i nikt się chyba nad nim nie zastanawia od drugiej strony. Nie do końca wiem za co dostaje się taki dyplom, bo to nie moja branża. Ale gdybam sobie, że prawdopodobnie za ilość sprzedanych aut a nie za ich kwotę (proszę mnie poprawić jeśli się mylę). Jeśli tak jest to oznacza, że jeśli taki salon sprzeda 100 samochodów na najniższej marży to będzie pewnie w rankingu sprzedawców będzie dużo wyżej, niż tacy co sprzedają mniej samochodów za większą marżę. Ergo pomimo bycia pierwszym w rankingu, właściciel na tym raczej nie zarobi... stąd smutnym wnioskiem jest fakt iż duża ilość osób tak właśnie buduje swoją opinię, bo źle się przyznać że ich działanie może nie iść w parze z opłacalnością dla firmy :) A tak poza tym, to po co mieć firmę jak nie dla zysku ? :)

Pomocna?
TakNie
zagrabaniczny
 Opinia

Nie jest ważne jaka firma, byle nie w Polsce. W Polsce rządzi dziewiętnastowieczny kapitalizm nastawiony wyłącznie na zysk dla właściciela firmy. Pracownik w ogóle się nie liczy. Wypali się jeden - zatrudni drugiego. Już teraz Polak pracuje w kraju najwięcej godzin tygodniowo w porównaniu do pracowników ze wszystkich krajów europejskich; ma w nagrodę najniższą jednak pensję - za nim jest jeszcze tylko Bułgar i Rumun. Wydajność mamy średnią europejską - pensje dwukrotnie niższe od tej średniej. Mniej dwa razy niż by to wynikało z tejże wydajności. Na Zachodzie jest kapitalizm społeczny oparty na partnerstwie. Jeden daje kapitał, drugi z niego korzysta i pracuje. Zyskami się dzieli. Ludzie żyją normalnie. Są dobrze opłacani, bo to się po prostu szefom opłaca. Ten pieniądz i tak do nich wróci. Robi to konsumpcja. Nasi życzą sobie takiej u siebie, lecz nic nie robią, by taka sytuacja mogła też tu zaisnieć. Chociaż stać ich na to bez pogorszenia sytuacji firmy, bo to przecież jest wypracowywane, to nie jest dopłacanie do zatrudnionego. On to zwyczajnie wyrabia. I dlatego każdy powinien wyjechać z tego kraju i zacząć życie w normalnym kraju. Tu można pracować sto lat i niczego się nie dorobić.

Pomocna?
Tak196Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zgryz
 Opinia
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

Tak właśnie jest u nas.

Pomocna?
Tak107Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ser Herlawy
 Opinia
@Zgryz 12.11.2017 10:42

Pod tym względem z każdym rokiem bardziej.

Pomocna?
Tak103Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pięć Gwiazdek
 Opinia
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

I jak tu się z tym nie zgodzić...

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ałto na gas
 Opinia
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

Znam to z autopsji, niestety.

Pomocna?
Tak33Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
A'psik
 Opinia
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

Ludzie, co z wami. Każdy chce zarobić jak najwięcej. Każdy.

Pomocna?
Tak21Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wschód
 Opinia
@A'psik 10.11.2018 09:41

Wypracowywaną kasą należy się podzielić, tak jak to na zachodzie robią.

Pomocna?
Tak38Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil N
 Opinia
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

W takim razie nie rozumiem czemu nie zakładacie swoich firm. Będziecie wtedy Szefami i wszystko będzie dla Was

Pomocna?
Tak2Nie11

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kre-Dance
 Opinia
@Kamil N 19.11.2018 17:10

O,o,o... Właśnie tak. Pracownik ma tylko prcować. I tyle. Zarabia właściciel. Podejrzewam, że to Cię właśnie skłoniło do bycia bossem we własnym interesie :)

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mamba
 Opinia
@Wschód 18.11.2018 10:52

To zmień firmę :)

Pomocna?
Tak5Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Yaba
 Opinia
@Wschód 18.11.2018 10:52

Aleś dowalił. Tu się trzeci salon stawia :)

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Już były
 Opinia
@zagrabaniczny 07.02.2015 22:42

Niekoniecznie. Wielu rodzimych właścicieli firm coś zrozumiało i można fajnie dla kogoś takiego popracować.

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Haniq
 Opinia
@Już były 05.01.2019 17:02

Nie w tym salonie. Tutaj jesteś nadal traktowany jak koszt - masz być niski w utrzymaniu a kasa ma być wyłącznie dla właściciela. Dlatego tylu dobrych odeszło a pracują nie fachowcy (tym się dziękuje już na rozmowie kwalifikacyjnej, bo się cenią) tylko tani. Nie musi sprzedawać po sto samochodów miesięcznie, byle tylko weźmie za ten miesiąc mniejszą pensję. O to chodzi szefostwu, jakby nie wiedzieli nic o proporcjach czy procentach. Dobrze jeszcze mają tak zwani "wizjonerzy". Szef wpatrzony w nich jak w święty obrazek a ci to wykorzystują. Za ściemę dostają niezłą kasę. A niech wykorzystują. Po odejściu każdego kolejnego " wizjonera-uzdrowiciela" tylko większa ruina w poszczególnych działach. Chytry (niech) dwa razy traci.

Pomocna?
Tak31Nie
Rada
 Opinia
@Yaba 27.12.2018 19:28

Myślisz, że te comiesięczne systematyczne obniżki wynagrodzeń to z tego powodu? Nie chce mi się wierzyć. To by już było mega przegięcie. ???

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Klamers
 Opinia
@A'psik 10.11.2018 09:41

A właściciel najbardziej.

Pomocna?
Tak12Nie
Jasnowidzący inaczej
 Opinia
@Wschód 18.11.2018 10:52

Taaaa, widzę to co rusz.

Pomocna?
Tak8Nie
Mrowie
 Opinia
@Rada 06.01.2019 19:14

S k ą p s t w o

Pomocna?
Tak9Nie
Don Pinio
 Opinia
@Kamil N 19.11.2018 17:10

Kiedy właśnie nam się taka postawa nie podoba!

Pomocna?
Tak1Nie
manmen
Nazwa działu: Dział napraw powypadkowych
 Opinia

polecam blacharnię i lakiernię. naprawy o wysokiej jakości

Pomocna?
TakNie2
Robuś
 Opinia

Super firma, super praca. Nie znajdziecie nic lepszego. Kolejne dyplomy i nagrody otrzymywane rok w rok za zajęcie czołowych miejsc we wszelkich rankingach tylko to stwierdzają. Ostatnio znowu oglądaliśmy kolejne. Jesteśmy w czołówce dilerów samochodowych w kraju. Jesteśmy dumni z pracy w tej firmie.

Pomocna?
Tak12Nie13
Żaróweczka
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

Zdobycie kolejnych dyplomów to świadectwo tego, że praca tutaj daje satysfakcję i potwierdza idealne warunki stworzone przez firmę dla swych pracowników. Bez tego wszystkiego firma nie byłaby w pierwszej lidze salonów samochodowych w kraju. Jeśli w tym roku zajęliśmy II miejsce to w następnym będzie to już wyłącznie I. Jesteśmy najlepsi! Praca tutaj to spełnienie marzeń.

Pomocna?
Tak8Nie13

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej
 Opinia
@Żaróweczka 05.02.2019 18:49

Z tego, co napisaliście, wynika, iż jest to prestiżowe miejsce pracy. Zastanawia mnie, czy aby móc w ogóle myśleć o pracy w tym miejscu, należy spełniać jakieś szczególne wymagania? Pracodawca bardziej uwagę zwraca na doświadczenie potencjalnego kandydata, czy może jego wykształcenie? Rozumiem, że atmosfera w zakładzie pracy należy jak najbardziej do pozytywnych? Proszę o odpowiedź, aby rozjaśnić moje wątpliwości.

Pomocna?
Tak2Nie12
Arabeska
 Opinia
@Żaróweczka 05.02.2019 18:49

Pieniądze to nie wszystko. Taka satysfakcja z uzyskanych wyników potwierdzonych dyplomem z czołową lokatą w kraju to naprawdę wielka radość i poczucie szczęścia. Dobra firma to i dobrze się tu pracuje.

Pomocna?
Tak9Nie12

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BeNe
 Opinia
@Arabeska 15.02.2019 19:15

Ja czuję się w tym miejscu świetnie. Aż miło codziennie wychodzić do takiej pracy.

Pomocna?
Tak7Nie12

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PelenPodziwu
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

W takim razie tym bardziej żenująca jest sytuacja w tej firmie. Skoro jest ona w czołówce dilerów w Polsce to skąd tak niskie zarobki w niej, sygnalizowane tu w licznych komentarzach? Logika wskazywałaby na coś innego chyba, czyż nie? Jeżeli jesteś dumny z pracy w firmie, która jest jedną z najlepszych w kraju, zarabiając jednocześnie najmniej na tle konkurencji to gratuluję emocjonalnego oddania firmie i szefowi! :) No chyba, że to ty jesteś szefem, to też gratuluję dobrego samopoczucia :)

Pomocna?
Tak60Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jest spoko
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

I ja tak myślę. Miło mieć taką pracę jak tutaj. Myślę, że te wszystkie przytyki tutaj to czysta złośliwość albo prędzej głosy konkurencji. Firma najlepsza na Śląsku, ludzie i warunki pracy wspaniałe. Szef także w porzo gość.

Pomocna?
Tak7Nie14

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia
@Maciej 07.02.2019 10:17

Tak. Atmosfera w pracy jak najbardziej super. Ponieważ taką właśnie ją sobie nawzajem tworzymy.

Pomocna?
Tak39Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pińć złotych
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

A ładne mają ramki te dyplomy?

Pomocna?
Tak53Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Papetka
 Opinia
@Arabeska 15.02.2019 19:15

Dokładnie. O tym właśnie mówię.

Pomocna?
Tak3Nie11

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Serwis kawowy
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

Tak tak.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
A-Pe
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

fajna praca

Pomocna?
Tak5Nie12

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kciN
 Opinia
@Pińć złotych 16.03.2019 12:53

Raz me oczęta widziały. Ale na zdjęciu tylko :) Nie płaczę jednak z tego powodu.

Pomocna?
Tak20Nie
Kamila
 Opinia
@kciN 15.05.2019 09:45

Z Twojej wypowiedzi dość jasno wynika, że jesteś osobą pracującą w firmie Mucha. Może mogłabym liczyć na uzyskanie jakiejś rzeczowej, konstruktywnej opinii na temat pracy w tym miejscu? Chętnie przeczytam, jakie widzisz realne plusy i minusy pracy w firmie Mucha.

Pomocna?
Tak1Nie14
Bryk
 Opinia
@kciN 15.05.2019 09:45

Na dyplomach też i poprzestaniecie, hahahaha...

Pomocna?
Tak19Nie
Bryk
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

No, ja też wolę taki dyplom zobaczyć niż fajną pensję. Pieniądze to nie wszystko. Taki przykład. Kupisz samochód. Musisz go potem ubezpieczyć. Lać paliwo. Wymienić olej... Stale coś. Po co? A tak, problem z głowy.

Pomocna?
Tak19Nie
JaWiemŻeTyWieszŻeJaWiem
 Opinia
@Bryk 11.06.2019 17:36

Praca za dyplomik w ramce? I nic więcej? Nawet wazonika prawie kryształowego? Nie, tego kitu nie kupię. Kilka salonów. Stale w czołówce dilerów. Wyrabianie planów. To przecież musi przekładać się na konkrety. Konkretnie tę piątkę, aiódemkę musicie mieć. Na rękę. W takiej firmie!

Pomocna?
Tak7Nie6
Vivaldi
 Opinia
@JaWiemŻeTyWieszŻeJaWiem 12.06.2019 18:38

Nikt nie wierzy. To zapraszamy!

Pomocna?
Tak12Nie1
Efemeryda
 Opinia
@BeNe 09.03.2019 08:00

Ło matkooo!

Pomocna?
Tak13Nie
Kwartalny
 Opinia
@JaWiemŻeTyWieszŻeJaWiem 12.06.2019 18:38

No i mam. Na kwartał ale mam.

Pomocna?
Tak13Nie
Don Grat
 Opinia
@Bryk 11.06.2019 17:36

Super. Gdyby tylko wszyscy mieli takie podejście. Ech...

Pomocna?
Tak3Nie10
Nikt
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

No, i takie podejście do pracy to ja rozumiem!

Pomocna?
Tak3Nie8
Jasnowidzący inaczej
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

Fiu, fiu...

Pomocna?
Tak10Nie
Gumma
 Opinia
@Robuś 04.02.2019 21:44

Pensję też masz z tej krajowej czołówki? To fajnie. Nic tylko się cieszyć.

Pomocna?
Tak10Nie
Kamila
 Opinia
@Gumma 26.06.2019 19:30

Trochę zaczęliście odbiegać od właściwych tu tematów. Nie jestem to bowiem odpowiednie miejsce na dyskusje o bardziej prywatnym charakterze. Byłoby dobrze, jakbyście wyrazili rzetelne opinie na temat pracodawcy, jakim jest firma Mucha. Czy w ostatnim czasie zarobki w tej firmie przedstawiają się lepiej, czy może jednak kształtują się na podobnym poziomie? Pamiętajcie o merytorycznych wpisach.

Pomocna?
TakNie13

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mrowie
 Opinia
@pracownik 15.03.2019 18:28

Tak wszyscy to nie do końca!

Pomocna?
Tak9Nie
Hospodar
 Opinia
@Bryk 11.06.2019 17:33

Wiemy wiemy. I zero napinki.

Pomocna?
Tak7Nie
Kamila
 Opinia
@Hospodar 04.07.2019 18:28

Bardzo być Cię prosiła, żeby w sposób klarowny zechciał nam opisać aktualne warunki zatrudnienia, jakich można się spodziewać, podejmując pracę w firmie Mucha. Cały czas o nie dopytuję, ponieważ wiem, że na forum wchodzą osoby zastanawiające się nad aplikowaniem tam, a wiec przydałyby się im konkretne informacje. Może chociaż powiesz, na jaki rodzaj umowy mogą liczyć osoby nowo przyjęte? Czy obowiązuje je okres próbny?

Pomocna?
TakNie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nowy
 Opinia

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracownika działu myjni , zarobki itd ?

Pomocna?
Tak8Nie
Smurf Wesołek
 Opinia
@nowy 13.06.2019 22:11

Po pierwsze sprecyzuj zawsze o którego pracownika myjni się rozchodzi. Po drugie nie udziela się informacji o zatrudnionych osobach. Na co to komu wiedzieć, książkę o nim piszesz?

Pomocna?
Tak22Nie3
Axek
 Opinia
@Smurf Wesołek 15.06.2019 08:32

A ty kto jesteś? Kolejny nowy kierownik? Wiesz co to RODO?

Pomocna?
Tak3Nie18
Nowy
 Opinia
@Smurf Wesołek 15.06.2019 08:32

Chodziło mi o pracę na tym stanowisku zarobki itd...

Pomocna?
Tak12Nie1
Kamila
 Opinia
@Nowy 19.06.2019 18:19

Może znajdzie się tu ktoś, kto odpowie Ci w normalny sposób. Muszę jednak powiedzieć, że przeglądając oferty pracy od firmy Mucha nie natknęłam się taką, która dotyczyłaby działu myjni. Mucha aktualnie poszukuje natomiast: Doradcy Serwisowego K/M, Konsultanta ds. Telefonicznej Obsługi Klienta oraz Mechanika. Może któraś z tych propozycji również będzie dla Ciebie dobra? Daj znać, co o tym sądzisz.

Pomocna?
TakNie13

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ox
 Opinia
@Axek 19.06.2019 10:13

Te, mądrala. To weź i napisz coś pytającemu o pracy na myjni. Dajesz. Potem pochwalisz się co wiesz na temat o ochronie danych i może jeszcze o bialkowych katalizatorach mikroheterogenicznych.

Pomocna?
Tak18Nie1
humorzasty
 Opinia
@Kamila 19.06.2019 19:02

To naprawdę jest bardzo proste. Nie ma firmy, która by się rozwijała non stop i przez kilka lat z rzędu stale poszukiwała pracowników. Są natomiast firmy, z których pracownicy odchodzą masowo i stąd te wieczne ogłoszenia o pracy. Może i nie jest ważne dlaczego odchodzą. Po prostu odchodzą. Z dobrej firmy by chyba tak po prostu nie odeszli. A skoro tak, to czy jest sens znajdować w takiej firmie zatrudnienie? Oczywiście można też powiedzieć sobie, że jaka płaca taka praca, ale człowiek naprawdę chce pracować - jaki wniosek. Stale będą tu ogłoszenia o pracę. Zwłaszcza, gdy często jest tak, że pensja jaka by nie była jest jedna, a robić trzeba często i gęsto za dwóch. Na dłuższą sprawę to nikt tak nie chce.

Pomocna?
Tak17Nie
Axek
 Opinia
@Ox 20.06.2019 12:37

Mądrala jesteś ty. Na myjni zapewne jak sam wiesz, bo pewnie już zostałeś śmiesznym kierownikiem w tej śmiesznej firmie wiesz jak się pracuje.. Dobrych chłopaków z myjni zwalniają bo się cenią, a zapierniczaja jak woły. Robią wszystko włącznie z detalingiem wnętrza, zewnątrz i praniem tapicerki, koszeniem trawy i wieszaniem i zciąganiem flag. Ale przecież ty to wszystko wiesz, bo jesteś mądrala!

Pomocna?
TakNie16
Axek
 Opinia
@Ox 20.06.2019 12:37

Mądrala jesteś ty. Na myjni zapewne jak sam wiesz, bo pewnie już zostałeś śmiesznym kierownikiem w tej śmiesznej firmie wiesz jak się pracuje.. Dobrych chłopaków z myjni zwalniają bo się cenią, a zapierniczaja jak woły. Robią wszystko włącznie z detalingiem wnętrza, zewnątrz i praniem tapicerki, koszeniem trawy i wieszaniem i zciąganiem flag. Ale przecież ty to wszystko wiesz, bo jesteś mądrala!

Pomocna?
TakNie10
Nowy
 Opinia
@Axek 21.06.2019 08:19

To ile wyciągałeś na tej myjni?

Pomocna?
Tak1Nie
Axek
 Opinia
@Nowy 21.06.2019 19:15

6 tys ???? brutto z 3 miesięcy

Pomocna?
Tak1Nie12
Inny Już Ktoś
 Opinia
@Axek 22.06.2019 16:12

Za 2 brutto na miesiąc szkoda w ogóle z domu wychodzić. Ale coś podpowiem. Na szczęście to tylko tutaj tak jest :)

Pomocna?
Tak14Nie
Makrela
 Opinia
@Inny Już Ktoś 23.06.2019 10:20

To prawda. Jesli chodzi o zarobki wśród podobnych firm salonów - ostatnie miejsce. Nikt w to nie wierzy stąd często ktoś się zatrudni, by potem nawet i miesiąca nie przepracuje. Już go nie ma.

Pomocna?
Tak13Nie
Nikt
 Opinia
@nowy 13.06.2019 22:11

Zastanów się. Może lepiej na kopalnię :)

Pomocna?
Tak11Nie
Nikt
 Opinia
@Axek 21.06.2019 08:19

No weź. Jak kosisz to nie wieszasz flag. Jak wieszasz flagi to nie pierzesz tapicerki. Jak pierzesz tapicerkę... Zawsze robisz jedną rzecz w danej chwili. A trzeba robić jak się chodzi do pracy. Robisz po prostu coś przez całą dniówkę i tyle. Pytanie, czy odpowiada ci kasa. I tylko tyle.

Pomocna?
Tak10Nie
Axek
 Opinia
@Nikt 25.06.2019 20:34

Czy Ty masz problem ze sobą? Jeżeli podpisujesz umowę o pracę, to nasz w niej zawarty zakres swoich obowiązków. I zarówno jako pracownik serwisu, czy też myjni nie masz koszenia trawy i wieszania flag w swoim zakresie obowiązków. To chyba logiczne że chcesz zarobić godnie, a nie być wykorzystywany. Kiedyś w tej firmie pracowało się z uśmiechem na twarzy i zarobki były również ok, w momencie gdy pojawił się nowy dyrektor dziwnym trafem urywają ci co miesiąc to po 100 zł, to po 400 zł, bo takie mają widzimisie. Tylko o to chodzi.

Pomocna?
Tak5Nie7
Hospodar
 Opinia
@Makrela 25.06.2019 18:00

Z dalszej okolicy to tak bo tutaj wszyscy to już dawno wiedzą i nikt miejscowy tu nie zawita nie chce

Pomocna?
Tak6Nie
Nick
 Opinia

Ktoś wie jakie są zarobki na stanowisku młodszy doradca/sprzedawca ?

Pomocna?
TakNie
Myśliciel
 Opinia
@Nick 25.06.2019 14:03

Kiedyś pewien dyrektor w tej firmie obwieścił pracownikom, że firma oferuje pracę ale już nie miejsca parkingowe. To tak sobie teraz myślę w podobnym tonie...

Pomocna?
Tak13Nie
Żyj marzeniami, to takie piękn
 Opinia
@Nick 25.06.2019 14:03

I tak byś nie uwierzył.

Pomocna?
Tak7Nie
Konrad
 Opinia

Nie ma ludzi niezastąpionych, pozostali sa również dobrzy i pokażą to .

Pomocna?
TakNie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gryzelda
 Opinia
@Konrad 08.05.2018 20:13

Święta prawda. Każdego można zastąpić. Co widać i u nas. Tylko, że w drugim się mylisz. Ci co przyszli zastąpić nawet nie umywają się do tych doświadczonych pracowników, którzy odeszli. Mówisz, że pokażą? Od kilku lat jest równia pochyła. I końca nie widać. Może kiedyś pokażą... Trzeba wierzyć. Tak.

Pomocna?
Tak74Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ProLoozik
 Opinia
@Gryzelda 08.05.2018 20:44

Nie jest tak jak myślisz. Nowi i młodzi są już po prostu wychowani inaczej. Są sprytniejsi. Nowi potrafią wynegocjować sobie lepsze pensje niż już zatrudnieni od wielu lat. Nawet pracownicy myjni dostali auto służbowe do swojej dyspozycji. Są po prostu lepsi. W tym są lepsi. A praca? To tylko dodatek do życia, którym nie należy się zbytnio przejmować. A gdyby pracowali dwa razy więcej, to dostaliby dwa razy tyle? No właśnie. Uczcie się dziadki.

Pomocna?
Tak69Nie3
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Element
 Opinia
@ProLoozik 13.05.2018 12:19

W sumie fakt. Ludzie nadal myślą po staremu. Kiedyś ludzie pracowali i liczyli, że szef to zauważy, doceni. Ale teraz jest zgoła inaczej. Teraz chyba trza się ustawić jak najlepiej już z początku. Co wywalczysz, to twoje. I tak to zostanie do śmierci. Chcesz jakiejkolsiek zmiany, to zmień pracę i dobrze się ustaw na początki. Sumienność w pracy już wyszło z mody i specjalnie nic nie znaczy. Nie ma się więc co napinać.

Pomocna?
Tak35Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Atamcichobyć
 Opinia
@Element 19.09.2018 19:15

Niestety, tak właśnie jest. Teraz kto dobrze pracuje to... niech tak dalej pracuje. Ale niech niczego nie oczekuje więcej. Zapomni o pochwale, jakiejś premii czy podwyżce w nagrodę. Wygrywa tylko ten kto jest roszczeniowy. Im jest bardziej tym bardziej mu lepiej. A jak nic więcej nie jest już w stanie ugrać to strzela focha i odchodzi. Tylko, że takiemu w życiu powodzi się finansowo... lepiej.

Pomocna?
Tak36Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fred F.
 Opinia
@Konrad 08.05.2018 20:13

Mój drogi. Akurat w tej firmie to powiedzenie wybitnie się nie sprawdza. Zatrudni się nawet kominiarza byle tylko ten zechciał. I efekty tego już zaczęły wyłazić na wierzch. Buahahaha.

Pomocna?
Tak34Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
murzynek
 Opinia
@Konrad 08.05.2018 20:13

Kiedy, bo chcę przyjść popatrzeć? :)

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
murzynek
 Opinia
@ProLoozik 13.05.2018 12:19

To prawda. Robisz swoje to cię mają w nosie. Przyjdzie tak zwany "asertywny", cuda naopowiada to skaczą koło niego... A za jakiś czas w płacz :)

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mrowie
 Opinia
@Konrad 08.05.2018 20:13

No, z każdym dniem coraz bardziej to widać. Ja tam już wolę sam śruby dokręcać w swoim samochodzie :)

Pomocna?
Tak7Nie
nowy
 Opinia

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracownika działu myjni , zarobki itd ?

Pomocna?
Tak1Nie1
Adam
 Opinia

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat stanowiska pracownika działu myjni, zarobki itd ?

Pomocna?
Tak2Nie1
Wątróbka
 Opinia

Chciałbym związać się zawodowo z tą firmą. Powiedzcie, ale tak szczerze, jak tam w pracy, jak się tam u was pracuje?

Pomocna?
TakNie1
pancerny
 Opinia
@Wątróbka 22.03.2019 19:36

A konkretnie to na jakie stanowisko?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dżaki Czan
 Opinia
@Wątróbka 22.03.2019 19:36

Po chińsku. Ma-o, ma-o, durś je ma-o.

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Serwis kawowy
 Opinia
@Wątróbka 22.03.2019 19:36

Pracuj w Tychach . Omijaj Mikołów. Niby jedna firma, ale dwa różne światy. W Tychach popłaczesz, że nie dajesz rady i dostaniesz kogoś do pomocy - w Mikołowie usłyszysz, że jesteś do niczego i najlepiej cię wyp... No i w Tychach tyle samo ludzi a jest mniej do roboty. Soboty wszystkie wolne. Tylko Tychy albo inna firma w ogóle!

Pomocna?
Tak30Nie1
Pimposław
 Opinia
@Serwis kawowy 06.04.2019 10:43

No i konkretnie.

Pomocna?
Tak23Nie
Ktoś nowy
 Opinia

Cześć, Ludzie jak wygląda teraz sprawa w mucha. Czytam różne opinie na różnych forach i sam już nie wiem czego się spodziewać, wiadomo prawda leży po środku ale jak jest naprawdę?.. Jakie są początkowe zarobki podstawowe na stanowisku specjalisty ds. Sprzedaży? Godziny pracy, co z sobotami płacą dodatkowo? Czy są do odbioru. Samochody służbowe dla pracownika? Jakieś benefity? Karta zdrowia, multisport?. Z tego co wyczytałem to wypłaty terminowo i na konto ale jakie kwoty?. Jak wygląda proces rekrutacji? Oczekuje konkretnej odpowiedzi bo na dniach chce aplikować.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
 Opinia
@Ktoś nowy 16.11.2018 09:40

Kolego, jesteś z innego wymiaru.

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ktoś nowy
 Opinia
@Gość 16.11.2018 13:17

Nie, kolego nie jestem chciałbym tylko uzyskać konkretną odpowiedź ;) a nie wiem czego się spodziewać po zróżnicowanych opiniach..

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miszel
 Opinia
@Ktoś nowy 16.11.2018 15:06

Wylicz sobie średnią z wszystkich wypowiedzi. Otrzymasz miarodajną ocenę pracy w tej firmie. Jak dla mnie ta jedna gwiazdka u góry jest wielce wymowna. Cała reszta też niezbyt zachęcająca. Co tu gdybać - wszystko jasne. Okres próbny szybko mija a wystarczy żeby każdy myślący człowiek zdążył się już we wszystkim zorientować.

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miszel
 Opinia
@Miszel 16.11.2018 15:19

Ups, są gwiazdki dwie. Musiał Kamilek N ostatnio coś podrasować :)

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ktoś nowy
 Opinia
@Miszel 16.11.2018 15:19

Średnia jest różna. W poprzedniej firmie ludzie którzy zostali zwolnieni wchodzili dziennie by ją zanizyc dlatego też się nie sugeruje. Ale jako praca dla osoby nowej w handlu wyczytałem że jest tutaj dobra bo duża ilość szkoleń itp dzięki którym można zdobyć doświadczenie a potem wiadomo już łatwiej o pracę w lepszym salonie. Tyle ciekaw jestem tych zarobków z tego co się oreintowalem asystenci bez doświadczenia maja na chwilę obecną od 2.2 do 2.4 podstawy w salonach. Stąd też pytanie ile Mucha oferuje sprzedawcy?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gazu
 Opinia
@Ktoś nowy 16.11.2018 15:06

Co ci szkodzi przyjść na próbne. Rozglądniesz się, porównasz treść rozmowy kwalifikacyjnej z rzeczywistością, podszkolisz się. Gdzieś trzeba nabyć doświadczenia. A potem? Teraz trudno o porządnego pracownika. Są firmy, które dobrze zapłacą za kogoś takiego.

Pomocna?
Tak32Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Żyrafion
 Opinia
@Gazu 17.11.2018 16:44

O, tak właśnie mam zamiar zrobić. Dzięki za głos rozsądku, pzdr. :)

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie no, boki zrywać.
 Opinia
@Ktoś nowy 16.11.2018 09:40

Uuuu, jakie oczekiwania. Wiesz co, weź ty lepiej sobie pozostań w tej pracy co dotychczas. U nas to o czym piszesz to czyste science fictions. ps: co to jest ta karta multisport...,?

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pusty
 Opinia

Też macie systematycznie co rok mniejszą kwotę dochodu na otrzymywanych pitach, czy to tak tylko u mnie wychodzi?

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Pusty 27.02.2019 18:42

Tak, ja tak też mam. I wiecie co? Wcale nie cieszę się z tych pokazywanych dyplomów jacy to co rusz najlepsi jesteśmy. Kto mi powie dlaczego, może ja jakiś nienormalny jestem?

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Papetka
 Opinia
@Nick 08.03.2019 06:34

Hejo, może powinieneś wyluzować, przewartościować na nowo swoje priorytety, dostrzec coś co obecnie umyka. Stać się jak ci olimpijczycy w starożytnej Grecji. Zwykły wieniec z liści drzewa rosnącego pospolicie a tyle dumy do końca życia. Naprawdę zalecam więcej radości z prostych rzeczy a mniej napinki.

Pomocna?
TakNie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Melbern
 Opinia
@Papetka 23.03.2019 17:46

Ty to chyba z salonu tyskiego jednak jesteś. Taaak.

Pomocna?
Tak18Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil N
 Opinia

Cześć, Jeżeli chodzi o Firmę to naprawdę polecam. Każdy zatrudniony na umowę o pracę a nie na lewo. Naprawdę dobre wynagrodzenia uzależnione od zaangażowania. Trzeba brać poprawkę na to, że złe komentarze są wystawiane przez osoby które odeszły z firmy. Polecam przyjść samemu i spróbować. Na chwilę obecną są wolne etaty dla Lakierników i Blacharzy.

Pomocna?
Tak4Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jestem na TAK
 Opinia
@Kamil N 13.11.2018 11:09

Jest tak dobrze? I nadal są wolne etaty? Patrz panie jakie cuda...

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Farbka
 Opinia
@Kamil N 13.11.2018 11:09

Chłopie, nie truj. Chyba, że dobrze za to płacą.

Pomocna?
Tak40Nie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gazu
 Opinia
@Kamil N 13.11.2018 11:09

Świetnie, tylko zapomniałeś na końcu dodać, że od tygodnia sam już w tej och i ach firmie nie pracujesz. Odszedłeś pewnie tam gdzie gorzej? Szacun.

Pomocna?
Tak36Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zdrój
 Opinia
@Gazu 17.11.2018 16:40

Dokładnie, Kamil N dał dyla z tej jego zdaniem prześwietnej firmy, do której tak namawia.

Pomocna?
Tak33Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wschód
 Opinia
@Zdrój 17.11.2018 20:18

Ale jaja, nie?

Pomocna?
Tak34Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil N
 Opinia
@Kamil N 13.11.2018 11:09

Słuchajcie tutaj każdy może wyrazić swoją opinię. Odejście z Firmy było tylko moją decyzją, która była spowodowana sprawami prywatnymi i przejściem do pracy do Siebie. Powodem nie były żadne tematy związane z Firmą Mucha. Wolne etaty są dlatego, że jest duży deficyt pracowników na rynku. Mało ludzi docenia to, że otrzymuje pełnoprawną umowę i opłacone wszystkie składki. Tak jak mówiłem w pracy, jeżeli komuś się nie podoba to niech odejdzie - proste. Nikogo do niczego nie namawiam tylko piszę moją własną opinię popartą faktami a nie narzekaniami. W każdej pracy jest coś nie tak i każdy narzeka, że mało zarabia. Ale jak już trzeba sobie zadać pytanie czy naprawdę dużo robię, czy dobrze pracuję? to tu każdy jest ostrożny. Każdemu się łatwo gada. Jeżeli jest tak wielu mędrców to zakładajcie swoje firmy i zobaczymy jak to wyjdzie. Zobaczymy czy będzie Wam się dalej wydawało, że Szefowie mają spoko pracę zero stresów itd. To tak nie jest, więc patrzcie obiektywnie a nie tylko na siebie. Ciekawe, czy mając swoją firmę płacilibyście z kieszeni po 8000 swoim pracownikom. Moja opinia wynika z kilku rzeczy. Po pierwsze praktycznie wszystkie osoby które pracują w Opel Mucha zawsze mi pomagały i atmosfera w pracy była bardzo dobra. Po drugie, nigdy nikt nie zrobił mi krzywdy, nie oceniał itd. Po trzecie mogłem się dużo nauczyć od Szefostwa Dyrektorów i Kierowników a to cenna nauka i za to jestem wdzięczny. Z minusów ?? hmmm... Jeżeli świeżo upieczony lakiernik otrzymuje naprawdę bardzo wysokie wynagrodzenie stawia warunki i jeszcze pokazuje, że On jest najważniejszy i dalej narzeka to przepraszam trzeba się nad tym zastanowić. Myślę, że wszystko co chciałem napisać napisałem.

Pomocna?
Tak3Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Podkład
 Opinia
@Kamil N 19.11.2018 17:07

Jaki deficyt pracowników? Wszystkie etaty były obsadzone i to osobami z wieloletnim stażem. Oni wcale nie mieli w planach odejść. Ale taką fajną atmosferę stworzono w pracy, że wszyscy pouciekali. A inni wiedząc o tym nie chcą się tutaj zatrudnić. I tak gdzie indziej dostali więcej, to już mają dwa powody żeby się tu nie pojawiać. Próby ściągnięcia paru osób z powrotem też nie przyniosły rezultatu. Nie ma już R. nie ma K. Problemy pozostały. Rozwalono składy, które sprawdzały się tu tyle lat. Drzewo rośnie wiele lat, ściąć można je w jednej chwili. Pogratulować. ps: powodzenia na swoim

Pomocna?
Tak41Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil NN
 Opinia
@Podkład 19.11.2018 19:34

No nie wiem. Tak jak pisałem wychodzę z założenia, że jak komuś się nie podoba to niech się zwolni proste. A tak to każdy chodzi i marudzi. A jakbyś Ty prowadził firmę a nie przynosiłaby ona takiego dochodu jaki chcesz to co trzymałbyś ludzi? A skąd wiecie jakie były prawdziwe powody zwolnień ludzi. Ja nie wiem i praktycznie nikt tego nie wie. Musiała być tego przyczyna. Nic bez powodu się nie dzieje. Nie jestem jakimś super obrońcą itd ale oceniajmy obiektywnie a nie tylko z poziomu własnego tyłka. I dalej trzymam się swojego stwierdzenia. Jeżeli komuś Zarządzanie firmą przez Szefostwo się nie podoba, to niech otworzy swoją i da nam wszystkim przykład. To jest sprawiedliwe.

Pomocna?
Tak6Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kandydant
 Opinia
@Podkład 19.11.2018 19:34

To rzeczywiście bardzo niesympatyczne. Może to celowe działanie konkurencji? A kierownictwo nie widzi tych wszystkich problemów? To dopiero dziwne.

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jędrny
 Opinia
@Kandydant 23.03.2019 07:45

Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci... Przyjdź. Popracuj. Zdziwienie minie.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stryjenka
 Opinia
@Podkład 19.11.2018 19:34

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stryjenka
 Opinia
@Jędrny 28.03.2019 18:55

No fakt. :)

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nick
 Opinia
@Podkład 19.11.2018 19:34

dokładnie

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Yontek II
 Opinia

Kiedyś pracowałem w innej firmie i było tam ok. Teraz pracuję tutaj i dopiero tu jestem mega zadowolony. Dopiero tutaj człowiek odżył. Jak są przyjęcia to korzystajcie a nie będziecie żałowali. Pensje są różne w zależności od wypracowanego miesiąca. Mega przyjacielska atmosfera zawsze.

Pomocna?
Tak1Nie9

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Serwisant
 Opinia

Firma oferuje pracownikom stabilizację o jakiej inni mogą tylko pomarzyć. Ponad 25 lat istnienia. Ile jest takich firm? Właśnie. Od zawsze słynie z bardzo dobrego serwisu. Są klienci, którzy specjalnie kupują tylko markę opel, bo wiedzą, że dzięki tutejszemu serwisowi posiadanie takiego samochodu oznacza dla nich zero stresów. I bardzo często też zdarzają się i takie sytuacje, kiedy zjawiają się właśnie tutaj, bo wcześniej w innym warsztacie nie potrafili się z czymś poradzić. Później już pojawiają się wyłącznie u nas. Nie byłoby tego wszystkiego bez załogi, którą stanowią najlepsi fachowcy w regionie. I tyle w temacie.

Pomocna?
Tak10Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BeNe
 Opinia
@Serwisant 12.01.2019 19:35

No właśnie. Oto głos rozsądku. Tak właśnie jest.

Pomocna?
Tak1Nie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jest spoko
 Opinia
@Serwisant 12.01.2019 19:35

Jest dobrze i z każdym rokiem coraz lepiej. Firma się rozwija a pracownicy tylko na tym korzystają. Wszystko idzie wyłącznie ku lepszemu.

Pomocna?
Tak2Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rada
 Opinia

Kochani, nie bądźcie aż takimi frustratami.

Pomocna?
Tak13Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z dłuuugim stażem.
 Opinia
@Rada 06.01.2019 19:15

Właśnie. Nie jest tak, że pracownicy z dużym stażem poodchodzili. Nadal są tacy, którzy rozpoczęli ją w tej firmie kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt lat temu. To o czymś świadczy. Dobrze im się tu pracuje a pensje jak widać są jak najbardziej takie jakich się spodziewają. Młodzi mają skąd brać przykład. Młodzi są różni. Są tacy, którzy z tym miejscem chcą wiazać swoją przyszłość zawodową i są tcy, którzy nigdzie nie potrafią znaleźć dla siebie miejsca na dłużej. Kiedy się z nimi pogadało, to w firmie z której przyszli też byli ledwo przejazdem. Taki gatunek. Firma jest stabilna. Załoga zgrana. To pewna praca na lata ale dla tych co chcą rzeczywiście naprawdę pracować a nie ściemniać i potem się wyżalać. Są osoby, które odeszły tam gdzie niby lepiej i znowu wróciły. To naprawdę o czymś świadczy. Jest bardzo dobrze i wszystko tylko wskazuje na to, że tak będzie nadal. Polecam tę firmę!

Pomocna?
Tak13Nie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Myszbull
 Opinia
@Z dłuuugim stażem. 07.01.2019 19:29

Zgadza się 10/10.

Pomocna?
Tak9Nie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Serwisant
 Opinia
@Z dłuuugim stażem. 07.01.2019 19:29

To prawda. Osoby, które się tutaj zatrudniły a wyraźnie minęły się z powołaniem odeszły w krótkim czasie. Zostają wyłącznie specjaliści. W firmie duży nacisk kładzie się na fachowość. Stąd od lat plasujemy się w ścisłej czołówce wszystkich ASO. Dobry fachowiec zawsze znajdzie tutaj dla siebie miejsce. Zapraszamy.

Pomocna?
Tak11Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Długoletni pracownik
 Opinia
@Serwisant 12.01.2019 19:49

Wypowiedzi ludzi podstawionych albo samych właścicieli i kierowników. Wystarczy spojrzeć na daty wpisów. Przeczytajcie opinie z poprzednich lat aby się dowiedzieć jaka jest prawda ale wybór należy do Was, przekonajcie się sami.

Pomocna?
Tak31Nie2
Pracownik
 Opinia

Jeśli ktoś szuka porządnej pracy w uczciwej firmie to mikołowski opel jest właśnie tym miejscem. Owszem, pracy jest sporo, ale to wyłącznie przez klientów, którzy od lat obdarowują tę firmę swoim zaufaniem. Wiedzą, że tu się nie udaje. Rzetelnośc i fachowość sprawia, że chcą powierzać swój samochód właśnie temu konkretnemu serwisowi. To zaufanie nie bierze się z nikąd. To latami zostało wypracowane przez załogę firmy. A nie było by tu takiej załogi gdyby szef nie stwarzał idealnych dla niej warunków. Dla mnie praca tutaj to też 10/10.

Pomocna?
Tak10Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BeNe
 Opinia
@Pracownik 13.01.2019 11:13

Bingo. Podpisuję się pod tym obiema rękami!

Pomocna?
Tak2Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sceptyk
 Opinia
@Pracownik 13.01.2019 11:13

Wszystko (z wyjątkiem 2 ostatnich zdań) się zgadza, przynajmniej do niedawna się zgadzało bo jak jest teraz to nie wiem. Ale prawda jest taka, że pozycję tej firmy na rynku wypracowała załoga, której się nie szanuje przez prowadzony fatalnie system wynagrodzeń, przez co ludzie, którzy budowali jej markę odeszli, odchodzą i odchodzić będą. Fajnie, że zdobyliśmy zaufanie klientów, szkoda tylko że nie zostaliśmy za to należycie wynagrodzeni....

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Vice
 Opinia

Pracuję już ładnych parę lat i jestem z firmy zadowolony. Szefowie to wspaniali ludzie. Stworzyli wzorcowe miejsce pracy.

Pomocna?
Tak2Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BeNe
 Opinia
@Vice 21.02.2019 11:55

Też tak myślę. To wspaniała firma i dobrze się tu pracuje.

Pomocna?
Tak2Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spoko, zdrówko jest :)
 Opinia

Najważniejsze w życiu to osiągnięcie stabilizacji. Moja pensja ustabilizowała się już wiele lat temu na jednym i niezmiennym poziomie :) Tylko co zrobić z tym dwa dwieście...

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sister
 Opinia
@Spoko, zdrówko jest :) 09.11.2018 20:40

Nie wierzę, to już panie sprzątające w markecie mają dawno po dwa i pół. Kasjerka nawet tam zarobi więcej. Chyba to na pół etatu ???

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Opel do
 Opinia

Korzystam z ich serwisu mechanicznego. Ten i tylko ten! Są najlepsi. Rzeczy niemożliwe robią od ręki a cuda najpóźniej na drugi dzień. Wielokrotnie mi pomogli. Pozdrawiam ich serdecznie.

Pomocna?
Tak6Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
 Opinia
@Opel do 19.01.2019 12:29

Wszystko się zgadza.

Pomocna?
Tak7Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pocztowiec
 Opinia

ASO godne polecenia. Tak dla chcących się tu zatrudnić jak i dla klientów szukających najlepszego serwisu blacharsko-lakierniczego na Śląsku.

Pomocna?
Tak10Nie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pikny
 Opinia
@Pocztowiec 13.01.2019 20:44

Zgadza się. Mikołowski opel to najlepszy warsztat blacharsko lakierniczy w rejonie. Auto nie wiem jak zmęczone wychodzi od nich jak z fabryki.

Pomocna?
Tak6Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kandydat
 Opinia

Cześć, czy może ktoś napisać jak się pracuje na stanowisku sprzedawca samochodów nowych? Znalazłem ogłoszenie na pracuj i zastanawiam się czy aplikować. Od kilku lat jestem przedstawicielem handlowym w zupełnie innej branży i zmieniłbym pracę na coś stacjonarnego. Ciekawi mnie ile zarabia taki sprzedawca (jaka podstawa + ile premii można wyciągnąć?). Zbieram opinie czy warto zmieniać pracę. Ciężka robota? W weekendy zawsze się pracuje?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nic
 Opinia
@kandydat 22.11.2018 19:07

Podstawa ok 2.2-2.4 reszta zależy od Ciebie ile sprzedaż

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ehmm
 Opinia
@kandydat 22.11.2018 19:07

Chcesz zarobić, czy tylko pracować?

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kandydat
 Opinia
@Ehmm 24.11.2018 09:43

pracować i zarobić, nie ukrywam że minimum 4-5 net miesięcznie muszę mieć żeby myśleć o podjęciu ryzyka zmiany pracy.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanna
 Opinia
@Nic 23.11.2018 12:44

Chciałabym doprecyzować kwestię warunków zatrudnienia na wspomnianej powyżej posadzie sprzedawcy samochodów. Czy przebiega ono w oparciu o umowę o pracę, czy B2B? Na rynku pracy występuje zróżnicowanie pod tym względem, jeśli chodzi o stanowiska sprzedażowe. Zainteresowane osoby chętnie dowiedzą się, jak wygląda to w przypadku firmy Mucha SJ.

Pomocna?
TakNie11

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Skrzat
 Opinia
@kandydat 24.11.2018 11:41

Jest robota. Ale masz jakieś oszczędności? ;)

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
buahahaha
 Opinia
@kandydat 24.11.2018 11:41

Powodzenia.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mamba
 Opinia
@kandydat 24.11.2018 11:41

Masz być tani. Wtedy zostaniesz zatrudniony. Znajomośc fachu i takie tam, to takie tam. A Ty wyskakujesz z piątką na rękę. Dawno tak się nie uśmiałam.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ByŁy
 Opinia
@Mamba 23.12.2018 17:25

Dobrze, że chce za tyle pracować. I dostanie tyle. Tylko nie tutaj. Tutaj wszystko zmierza do McJob.

Pomocna?
Tak20Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Już były
 Opinia
@kandydat 24.11.2018 11:41

Zapomnij. Firma wypracowuje niezłą kasę. Powstaje kolejny salon. Spółka zmienia się w komandytową. Tylko ludzie zarabiają tu bardziej niż kiepsko. Każdy kto odszedł ma lepiej. I więcej zarabia, i jest traktowany jak człowiek. Tutaj był ochrzaniany na każdym kroku. Nigdy nie usłyszał nic dobrego tylko jak to źle jest i źle. I że jego praca jest do d...y. A teraz jest świetnie. Żadnego 300% normy. Normalna praca bez napinki. Właściciel przyjdzie, przywita się z człowiekiem - jest normalnie. Aż chce się robić. To była naprawdę dobra decyzja i wielka szkoda, że tak późno. Żal każdego przepracowanego miesiąca w tym miejscu z którego jak wieść niesie nawet prcownicy myjni czy hausmajstry uciekają. Na dobrą markę trzeba sobie zapracować. Bez dobrych pracowników się tego nie osiągnie. I trzeba mieć głowę na karku. Jak się zatrudni fachowca to się mu nie każe zamiatać podłogi. I po fachowcu. Już jest i pracuje w innym miejscu. Pzdr dla byłej załogi.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Idzie Grześ przez wieś...
 Opinia
@Już były 05.01.2019 16:59

Kiedyś powiedziano pracownikom, że to nazwisko w nazwie firmy ściąga tych wszystkich klientów. Nawet z najdalszych miejscowości. Przyjeżdżają mijając po drodze inne salony. Pycha została ukarana. Pracownicy, którzy temu miejscu nadali wysoką markę odeszli co do jednego a inni nie mają wcale ochoty tutaj się zatrudnić. Trudno będzie odzyskać wysokie notowania wypracowywane latami a stracone dosłownie w rok, dwa. Na pewno nie da się tego zrobić płacąc niemotywujące pensje czy zatrudniając zwykłych magików spoza branży.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Skarpeciarz
 Opinia

Dzień bez odejścia pracownika dniem straconym - już niedługo i tak będzie. Niestety, nikt nie chce tylko pracować. To nie fitness. Pracuje się żeby zarobić.

Pomocna?
Tak131Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
i30
 Opinia
@Skarpeciarz 26.11.2017 10:43

To już nie odchodzenie, to jakaś masowa ucieczka jest.

Pomocna?
Tak110Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marian Paździoch
 Opinia
@i30 23.12.2017 17:11

Dokładnie, masówka. Roboty w brud, zarobki nieadekwatne - ludzie skuszą się ogłoszeniem o pracy w salonie a potem... byle minie okres próbny i uciekają. Przez ostatnie dwa lata tyle osób przewinęło się przez tę firmę ile wcześniej przez dziesięć. Mówi to panu coś panie Ferdku? Jest kiepsko.

Pomocna?
Tak107Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ajfon10
 Opinia
@i30 23.12.2017 17:11

No dokładnie. W dodatku odchodzą już ludzie pracujący tu wiele lat. Z wiedzą i doświadczeniem. Nie rozumiem tego co się ostatnio tu dzieje.

Pomocna?
Tak88Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Yamnik
 Opinia
@Ajfon10 15.04.2018 11:06

A co tu rozumieć. Dobrzy fachowcy odeszli lub ich o to odpowiednio poproszono. Gdzie indziej tacy ludzie są w cenie i są - o zgrozo - doceniani. I nie pozwala im się tak łatwo odejść jeśli firma ma coś znaczyć w branży i przede wszystkim dalej się rozwijać (no i oczywiście zarabiać). Jeśli taki ktoś w innej firmie otrzyma wynagrodzenie na dzień dobry o 30% większe, to co tu główkować. Tutaj jak poszedłeś poprosić o jakąś podwyżkę, to myślałeś, że kierownik zawału dostanie. Skąd? Skąd to dać? A tymczasem zatrudniono nagle tyle osób, że już wszyscy chodzą i łokciami się trącają. Wolontariusze?

Pomocna?
Tak92Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Komoter
 Opinia
@i30 23.12.2017 17:11

Chyba cie to nie dziwi

Pomocna?
Tak58Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wełniasty
 Opinia
@i30 23.12.2017 17:11

Jak to możliwe, że osoby pracujące jakiś czas, potrafiące już wszystko ogarnąć i obsłużyć, nagle odchodzą i nikogo to nie rusza??? W jaki sposób firma ma budować solidną markę??? Kim??? Już po innych firmach jak się człowiek tam zjawi pytają co się u nas wyrabia. Markę firmy buduje się długo, bardzo długo. Latami. A potem w kilka miesięcy rozmienia się to na drobne. I kto potem ma to odbudować; młodziki co to przechodząc nawet dzień dobry nie potrafią powiedzieć? Pogratulować.

Pomocna?
Tak59Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Insignia
 Opinia
@Ajfon10 15.04.2018 11:06

Może to przez ten brak imprez integracyjnych. Nie byli zintegrowani.

Pomocna?
Tak47Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Węgier
 Opinia
@Wełniasty 20.08.2018 21:42

Taka jest widać wizja szefostwa. Ich firma - ich sprawa. Albo akceptujesz taki stan rzeczy, albo odchodzisz. Ludzie z wieloletnim stażem to nie tylko fachowi praktycy, ale też ludzie oddani i wierni firmie, którzy byle czym się nie zrażają. Jeśli szef im powie, że jest okres gorszy i warto to przeczekać - nie uciekają do innych firm, gdzie akurat kryzysu takiego nie ma. Trwają z firmą. Dlatego i mnie trudno sobie to wyobrazić, że tyle ich w tak krótkim czasie odeszło. Widać i oni wiele mogą znieść, ale już nie wszystko. Życie.

Pomocna?
Tak57Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Starszy Sierżant Sztabowy
 Opinia
@Wełniasty 20.08.2018 21:42

Bo to już całkiem inna firma niż była za poprzedniego Szefa.

Pomocna?
Tak45Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Brewki
 Opinia
@Starszy Sierżant Sztabowy 09.09.2018 18:58

Jasny gwint, to samo sobie pomyślałam.

Pomocna?
Tak38Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
HipHop
 Opinia
@Insignia 25.08.2018 18:00

Jak sie czlowiek dowiaduje ile zarabiaja nowi, to mu sie tej calej integracji odechciewa. Zwlaszcza po tylu latach.

Pomocna?
Tak36Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wreszcie!
 Opinia
@Ajfon10 15.04.2018 11:06

Ale to takie proste. Co tu jeszcze rozumieć. Skąpstwo.

Pomocna?
Tak38Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wschód
 Opinia
@Wreszcie! 07.10.2018 11:25

Dokładnie.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Już były
 Opinia
@Skarpeciarz 26.11.2017 10:43

Dokładnie

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dymek z papierosa
 Opinia

Roboty coraz więcej, zatrudnienie wzrasta. A pensje na poziomie straganu z marchewką z pobliskiego targowiska. Firma-fenomen. W głębokim kryzysie od chwili powstania.

Pomocna?
Tak138Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
A'psik
 Opinia
@dymek z papierosa 12.10.2013 00:29

Hmm... Tak.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miszel
 Opinia
@dymek z papierosa 12.10.2013 00:29

Fakt. Do teraz. Ale buduje się kolejny salon. Może tam nie będzie tak kryzysowo :)

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowy xxx
 Opinia

Witam.jak wygląda sprawa na lakierni jak płacą ile można zarobić?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miszel
 Opinia
@Nowy xxx 11.11.2018 10:38

Ło matko... Płacą 10-go.