brak logo

Wojcik Fashion

Sosnowiec

Opinie o Wojcik Fashion

Mateo 2017-02-17 11:54
Oprócz tapety w cegłę zapomniałeś jeszcze o starannie wyrysowanych liniach wyznaczających miejsce do parkowania dla wybrańców i zakazie palenia, który nie wszystkich dotyczył...
14
WNM 2017-02-19 21:00
W jednym ze starych filmów padło stwierdzenie, że "wczorajsze gazety wyścielą dzisiejsze kubły na śmieci".
I dużo w tym prawdy. Trzeba żyć dalej. Tapeta w cegłę i lśniący mercedes to już historia. I niech ta sama historia ich osądzi. Może pewnego dnia trafią na równych sobie. Siła pieniądza. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Fala "hejtu" kiedyś się skończy a żyć trzeba dalej...
Są na świecie tacy ludzie, którzy mają talent spadania zawsze na przysłowiowe "cztery łapy".
I pamiętajcie : bogatemu to się nawet byk ocieli.

3
gość 2017-02-21 08:25
Dlaczego Wójcik nie płaci osobom samozatrudnionym już drugi miesiąc? co jest powodem takich opóźnień?
3
:-( 2017-02-21 21:28
Bardzo ubolewam nad tym że tak prężna firma ,z którą było się związanym od samego początku jest pod wielkim znakiem ?.....Przez tyle lat kolekcje były wyjątkowe i trafione jeśli chodzi o styl i kolorystykę .Byłam zakochana w tej marce .Niestety przyszedł czas w którym musiałam zrezygnować ze sprzedaży Wójcika z powodu otwarcia sklepu franczyzowego ,który po krótkim czasie i tak się zamknął .Po dwóch sezonach zaczełam z powrotem współpracę ...z wyjątkowym i sympatycznym człowiekiem .Była to osoba ,która dbała o wszystko pod każdym względem ,ale niestety po kilkunastu latach w branży dziecięcej też musiał się pożegnać z firmą .........Najważniejsze że ma bardzo dobrą opinie na rynku polskim .TAKICH LUDZI BRAKUJE W WÓJCIKU .....a nie takich którzy mają tylko "teorię" w głowie .Życzę firmie jak najlepiej
4
PHU 2017-02-22 12:38
Niektórzy powinni mieć dożywotni zakaz pełnienia funkcji zarządczych. Ciekawe swoją drogą o kogo (Pani pisząca opinię powyżej) ma na myśli, bo nie znam takiej osoby w tej firmie w dodatku rodzaju męskiego z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży dziecięcej.
6
entliczek pentliczek...pusty już obietnic stolicze 2017-02-22 21:26
Irytujące jest to, że takie portale, na których zamieszcza się opinie decydują same, czy wpis jest cenzuralny czy nie. Trzeba pisać "Pan X", "Pan Y", Pani "Z". Ok, są odpowiednie przepisy. Ale żadne przepisy nie zmienią faktu, że wiadoma wszystkim osoba doprowadziła do totalnego syfu w tej firmie. Najbardziej niezrozumiałe jest jednak to, że w przysłowiową d....ę dostali Ci, których przez długie miesiące oszukiwano; Ci, kompetencje których podważano. Tak, ten Pan powinien dostać najwyższą z możliwych w biznesie kar - zakaz pełnienia funkcji zarządczych. Lekką ręką rozdaje się cudze pieniądze a odpowiedni lans i opowiadanie bredni w artykulikach sponsorowanych (bo wszyscy są przecież głupkami) najwyraźniej jest w cenie. Odpowiednio groźna mina i steki bzdur, które niczego z rzeczywistością nie maja wspólnego. Protezy zamiast rozwiązań biznesowych! Szczyt cynizmu, arogancji , brak odpowiedzialności, brak podstawowej wiedzy z zakresu zarządzania i finansów i całkowita utrata instynktu samozachowawczego ! I tacy ludzie (o zgrozo!!!) zostają prezesami !!
6
JMJ 2017-02-22 21:57
Vademecum eksperta :
Ponad 20 lat doświadczeń w zarządzaniu. Główne obszary kompetencyjne:
Rozwój biznesu (9 lat) :
- reżyserowanie strategii rozwojowych ( m.in. tworzenie marek własnych i start-up'ów)
- projektowanie i modelowanie struktur organizacyjnych
- tworzenie oraz implementacja konceptów franchisingowych
Restrukturyzacja i reorganizacja (6 lat) :
- diagnostyka procesów biznesowych i zarządzanie zmianą w organizacji
- wdrażanie programów naprawczych i zmian profilu biznesowego
Zarządzanie sprzedażą (22 lat) :
- budowanie i modernizacja sieci detalicznych (6 sieci retailowych, ponad 600 salonów firmowych)
- handel zagraniczny, w tym rynki EEC oraz rynki azjatyckie.
2
Stary pracownik 2017-02-23 00:59
Ekspert i Pani Dyrektor powinii miec sprawe w sadzie za celowe dzialanie na szkode firmy, na odchodne dostali nagrode od Wojcika za mozliwosc zlozenia przez nich samych rezygnacji, szkoda... bo powinni byc za to ukarani,by nie powtorzyc tego samego w innej firmie... w zyciu sa pewne zasady, ktorych nalezy przestrzegac, a karma wraca... miejmy nadzieje, ze Bielsko bylo ich ostatnim przystankiem.. moze i ta para powie - Bielsko- prowincja.. ale pracownikow z charakterem i godnoscia- oczywiscie dotyczy to tylko tych co budowali przez lata a nie zniszczyli przez rok...
9
BDR 2017-02-23 18:23
Spokojnie...wyczaimy sobie za czas jakiś "eksperta" w necie i zrobimy mu odpowiednie rekomendacje....
Zapłaci za to co zrobił z ludźmi. Zapłaci. Cierpliwości. Już po EMALII OLKUSZ powinien był być rozliczony.
7
Alex 2017-02-23 19:05
Swoją drogą to trzeba mieć tupet aby rozłożyć na łopatki kilka firm a pod bufoniastym zdjęciem w sponsorowanym artykule w poczytnym PB napisać sobie "Doświadczenie szyte na miarę".
Świat już zgłupiał całkowicie. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ktoś tutaj za ciasną czapkę nosił i mózg się zlasował.

6
Wezyl 2017-02-28 20:14
Jak się wam pracuje w Wójciku ?
Bayo-Bayo 2017-02-28 22:19
A to jest prowokacja nowego Zarządu czy Akcjonariuszy ? Jeśli tak, to trochę kiepska. Bo chyba dzisiaj wystarczająco dali czadu. Co...jeszcze mało...? Gdzie jest granica ostatecznego upodlenia człowieka ?
A ten cwaniaczek z Krakowa, ten w brylach, gruby, łysy, co wciąż "mersiem" jeździ, w czapeczce z daszkiem i czerwonym szaliczkiem, co chodził sobie po firmie jakby nic się nie stało ...to co..co to jest...co? Kpina? Z czego lub kogo ? Hmm ?
8
Matrix 2017-02-28 22:39
Ale za to motylki, samolociki, bibelociki, liofilizowane (tak - trudne słowo) pomarańcze i inne cytrusy, kwiatuszki w koszyczkach - w błyszczącym, lśniącym nowym show-room'ie wiszą. Na takie bzdety pieniądze są . Największa frajdę maja chyba tylko Ci, którzy ją urządzają. Coś tam przykleją, coś ta przykręcą, pomalują, zaszpachlują i i wystawią fakturę kosztową (usługową) za zrealizowane roboczo-godziny czy tam od metra 2...czy od metra bieżącego czy innej jednostki miary... co za różnica. Przynajmniej chłopaki z brygady porządnie to robią. Tylko może trzeba się będzie ustawić w kolejce do wypłaty chłopcy... :-(
5
ALEXIS LUKA 2017-03-01 19:31
Nie chcę powtarzać się do znudzenia...ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że może to komuś umknęło...więc powtórzę jeszcze raz :
Drogi czytelniku - krótko : jeśli szanujesz własne zdrowie i masz odrobinę szacunku do samego/samej siebie - omiń tę firmę szerokim łukiem i nawet nie próbuj aplikować.
Bo stracisz zdrowie a Twoją godność sponiewierają. I jeszcze Ci zdejmą spodnie przez głowę.
I dodam coś jeszcze : pamiętajcie - ryba ZAWSZE ale to ZAWSZE psuje się od głowy.
Pozdrawiam. ALEXIS LUKA.
7
Analityk 2017-03-07 13:49
Od jakiegoś czasu przyglądam się opisom na tym portalu, tym absurdom w obszarze zarządzania i mam taką oto epikryzę dotyczącą tej firmy (wybaczcie - na zasadzie porównania) :
- wyobraźcie sobie rolnika, który w miesiącu sierpniu wychodzi na pole z sierpem w dłoni licząc na owocne żniwa...patrzy...a tu nic nie ma...i nagle pojawia się w jego głowie olśnienie : " O kur..a ! Zapomniałem zasiać!"
5
Była pracownica 2017-03-08 09:51
Tytułem uzupełnienia - popalając papieroski w tamach zakazu palenia, który sami ustanowili ....ale to osobne kuriozum...
4
Nowy himen 2017-03-10 19:04
Czy w firmie Wójcik coś się poprawiło?
BB 2017-03-11 09:19
Jakiej marki?
Braciszek Tuck 2017-03-11 15:44
A co...chce Pan / Pani aplikować ... ? :-)
Kiepska prowokacja...oj kiepska...
2
Dość tej farsy 2017-03-13 18:13
Generalnie to co dzieje się w tej firmie to już jakieś jaja są. Sorry, ale nie chce mi się wierzyć, że w Bielsku nie ma porządnych i doświadczonych menadżerów, którzy kończyli studia ekonomiczne i znają się na zarządzaniu, produkcji i sprzedaży. Może niech w końcu Kraków zostanie w Krakowie a Bielsko w Bielsku. Czy w tym kraju tylko Kraków jest na mapie ? Co to jest za model zarządzania, aby łapać 16 srok za jeden ogon jednocześnie? Etat tu, pół tam, świadczenie usług jeszcze gdzie indziej., dwa dni tu, trzy tam, jeden jeszcze gdzieś. Panowie z Funduszu : czy Pendolino z Warszawy jeździ tylko do Krakowa i posiada w swojej bazie danych tylko dwa nazwiska ?????

11
Dość tej farsy 2017-03-13 18:41
P.S. A najlepszym rozwiązaniem jest wysłanie byłego Pana Prezesa do kancelarii komorniczych lub banków lub innych wierzycieli, którzy wzywają szarych pracowników do zapłaty niespłaconego kredytu lub bieżących rachunków, bo w rezultacie radosnej twórczości byłego zarządu firma nie wypłaciła należnego wynagrodzenia. Niech sam idzie i spali się ze wstydu w rozmowie z urzędnikiem/egzekutorem za efekty swojego "profesjonalnego zarządzania". Jezu, kto takich wybiera na stanowiska zarządcze - Stevie Wonder ???
15
Wszystko na ten temat 2017-03-17 00:04
Żałosne. ..każdy kto miał styczność z firmą Wójcik wie ze nie jest to miejsce godne polecenia
8
bolek 2017-03-20 18:38
marki na "D..."?
Jola 2017-03-30 17:55
Cóź, chyba firma staje na nogi bo wszyscy pracownicy juz mają na kontach wynagrodzenia za marzec
2
21 2017-03-30 18:10
Wystarczy zadać sobie pytanie: Co było takiego wartościowego w spółce Wójcik, żeby ktoś zdecydował się w nią zainwestować?
Ci, którzy w porę przemyśleli odpowiedź, odeszli już z pracy.
Reszta, która została, udawała że nic nie widzi i korzystała sądząc, że manna z nieba będzie padać wiecznie. Teraz, wiesza psy na byłym prezesie (który za wiedzą i zgodą właścicieli wykonał swoją robotę) i liczy na to, że ci sami właściciele nagle zmienią swoje podejście i będą inwestować i rozwijać Spółkę.

No to czekajcie dalej.
7
Wiedźmin 2017-03-30 21:10
Kluczowi pracownicy, którzy tam pracowali i zostali wypie...... na bruk, patrzą na ten upadek z politowaniem a także z żalem że tak łatwa ręką można było to wszystko oddać . Ci którzy zostali to " uprzejmie donosze " lub " jak pan/ pani prezes dziś pięknie wygląda " Cóż nadzieja umiera ostatnia niech liczą na cud. Fachowców tam już nie ma, pozostały zgliszcza, stazysci i kadrowe, które zawsze stały murem za pracodawcą obojętnie kto nim nie był.
TO JUŻ JEST KONIEC NIE MA JUŻ NIC
3
22 2017-03-30 21:40
Myślę, że już nie ma komu donosić choć skrzynka pocztowa "Wnioski do Zarządu" wciąż wisi :) Myślę, że ktoś tutaj nie do końca zrozumiał to co chciał przekazać "No może nie tak hop-siup". Nie jestem adwokatem diabła ale w tym przypadku osądzanie tych, co zostali, jest trochę nie na miejscu. Jakieś fatum wisi nad tą Spółką od lat ale należę do tych co uważają, że całość odpowiedzialności za jej obecny stan ponosi były prezes + kilka dodatkowych osób, którym włączył się "syndrom konia" - przytakiwanie na byle głupotę i rozwiązanie, które z porządnym i opłacalnym biznesem w branży odzieży dziecięcej nie ma nic wspólnego. Więc drodzy "lajkowicze" histerycznych i propagandowych wypowiedzi oraz "hejtowcy" ciut mądrzejszych z ekonomicznego punktu widzenia wypowiedzi - dajcie już spokój. Obrywają teraz Ci, którzy zostali, bo według Was są słabi i donoszą.. Błagam..Czy jest jakaś granica Waszego absurdalnego myślenia ? To gdzie byliście ze swoimi mądrościami w bezpośredniej konfrontacji z tym, dzięki któremu już w tej firmie nie pracujecie ? Pytam : gdzie? Gdzie była Wasza "siła" i "mądrość" i recepta na wszystko, z którą człowiek nie wiedział, co zrobić ? Oczywiście, że szumowiny niektóre pozostały. Ale w tak jak w matematyce - może warto szumowiny ująć w jeden wspólny nawias a tych, którzy reprezentują wartość wyciągnąć przed ten nawias. W każdej firmie na tym bożym świecie znajdzie się ktoś, kto psuje całościowy wizerunek: w jednej portier, co dłubie w nosie; w drugiej upierdliwa sekretarka; w jeszcze innej nadgorliwy "pseudo prezes", braki kompetencyjne którego doprowadzają/doprowadziły do upadku firmy. Dajcie już spokój z tym podziałem na tych co odeszli i co zostali. Nie macie większych problemów w życiu ?
5
Wiedźmin 2017-03-30 22:24
O ironio, prawda jest taka że nigdy się głową muru nie przebiło. Daremny trud konfrontacji, później niestety niemy krzyk. I oczywiście jest racja w tym co piszesz. Odpowiedzialność za to wszystko co piszesz ponosi stary zarząd. Przykro mi, bo patrzę na to każdego dnia, zostało parę osób którzy trzymają się kurczowo stolkow ale są też osoby które oddały serce tej firmie, te jednak siedzą cichutko, bo mają różne sytuacje rodzinne. Nie generalizuje ale prawda jest taka ! Kto przyniósł informację to miał spokój.
2
Szczesciarz 2017-03-31 20:12
Oczywiście, że są problemy i to większe, bo sporo firm, działających na zlecenie firmy Wojcik ma teraz problemy finansowe przez niezapłacone faktury, by Ci co siedza, nic nie robia i kurczowo trzymaja sie stanowisk mieli na wynagrodzenia... a ci co zapracowali na gotowy produkt Firmy, martwia sie, czy pracodawca ich nie zwolni.. o to cala ironia losu..
2
44 2017-03-31 21:43
dla pracowników były pieniądze na wypłaty a podwykonawcy którzy robili 90% produkcji zostali z obietnicą łaskawej spłaty długu w odległym terminie na raty - Żenujące
3
Zebra - 44 2017-04-01 14:51
To trzeba było być bardziej asertywnym i nie brać zleceń od tej firmy, skoro fe i be. Teraz płaczecie i korzystacie ze swoich pięciu minut ? Co ? Kalkulacja kosztu się nie zgadza ? Za darmo robiliście ? Oczywiście, że jak jest dług do spłacenia to nie ma dyskusji. Ten, który zamawia, winien się bezspornie rozliczyć. Ale mam takie nieprzeparte wrażenie, że nie ten budynek okupujecie. Z pretensjami do kogo ? Recepcjonistki, magazyniera lub ochroniarza ? No ludzie, czy dziecko ponosi odpowiedzialność za to, że rodzice go źle wychowują ?
1
Kooperant 2017-04-01 14:54
Bo nie tą prasę czytasz i nie tego radia słuchasz. Bądź czujny. I uważny. Oliwa zawsze sprawiedliwa. Cierpliwości.
1
wiosna 2017-04-02 23:18
Dodajmy jeszcze jedną informację. Oprócz często wspominanego zarządu, jest jeszcze rada nadzorcza i właściciele. Główny właściciel to fundusz inwestycyjny 21 Partners (80%, szczegóły w Internecie).
Trudno uwierzyć, by fundusz zawodowo zajmujący się inwestowaniem w firmy nie potrafił sprawować właściwego nadzoru nad wybranym zarządem i nie miał przemyślanego planu na spółkę. Może wkrótce się dowiemy jaki był prawdziwy cel tej inwestycji.
11
Bezpośrednio z Bielsko-Biała 2017-04-05 20:11
Nie ma kasy ani klasy za to wiele pracy. Wszystko co można teraz powiedzieć o firmie że płatność względem koperantow maja głęboko w d...e
Faktury VAT zaległości a co ich to obchodzi zróbcie im coś to nie zapłacą będzie wiele gadania mało działania proszę być cierpliwym bla bla bla nie ma kto decydować będzie dobrze cierpliwości, a wy ludzie martwcie się jak zapłacić pracownikow za pracę by mieli na życie na opłaty mieszkanie prąd i kredyty itd. Idąc tym myśleniem firmy Wójcik nie płacimy nikomu niech czeka ciekawe ile czasu wytrzyma pracownik. POZDRAWIAM I ŻYCZĘ MIŁEGO ROZWIĄZANIA KWESTII ZALEGŁYCH

13
Naiwny 2017-04-18 17:46
Ależ my jesteśmy naiwni. Rzucono nam na pożarcie prezesa i się na nim wyżywamy. A tymczasem umykają nam istotne pytania:
1. Skoro wskazano zarząd jako winnych, to czy rozpoczęto formalne postępowanie aby go ukarać (np. art. 296 k.k.)? - Jeżeli nie rozpoczęto takiej procedury, to znaczy że....
2. Gdzie są pieniądze za 2016 rok? - Kto stracił, a kto nie stracił na tej sytuacji?
3. Czy możliwe jest aby w najbliższym czasie firma zarobiła na spłatę długów i jeszcze dała zarobić właścicielom? Jeżeli nie, to ogłoszenie upadłości jest korzystniejsze dla właścicieli.
4. Co musiałoby się zmienić, aby uratować firmę od upadłości?
3
Optymista 2017-04-18 22:16
ad1. - że sprawa cichnie a smród pozostał,
ad2. - to już wiedzą tylko Ci, którzy mają dostęp do oficjalnych wyników finansowych,
ad3. - pytanie o ramy czasowe : miesiąc/kwartał - nie; rok/dwa - może/brzmi bardziej realnie,
ad4. - zatrudnienie kompetentnej (powtarzam: kompetentnej) kadry menadżerskiej, która w ramach posiadanych przez siebie kompetencji (każdy członek Zarządu w osobnym obszarze) odpowiadać będzie za: a) restrukturyzację i optymalizację finansów, b) projektowanie kolekcji, c) sprzedaż - ze szczególnym uwzględnieniem i wsparciem kanałów, które generują najmniejsze koszty uzyskania przychodu.
Przy odrobinie zaangażowania i konsekwencji w działaniu ta Spółka ma szansę wrócić na prawidłową trajektorię lotu. Likwidacje tego co nierentowne, rozwój tego, co przynosi zysk. Minimalny, ale zysk. Ziarnko do ziarnka uzbiera się miarka. Już prościej chyba nie można.. A jak nie to rozważmy takie pojęcia jak elastyczność cenowa popytu i najprostsza teorię w ekonomii, że wielkość popytu nie zawsze odzwierciedla rzeczywista wielkość zapotrzebowania.
Strategia. Profesjonalne budżetowanie , konsekwencja realizacji obu elementów i żelazna dyscyplina. Ot recepta. I trochę więcej orientacji na klienta i jego potrzeby - słowem analiza poziomu jego satysfakcji (a nie satysfakcji i opinii wyłącznie pracowników).
4
anonimus 2017-04-26 20:50
spółka weszla w przyśpieszone postępowanie ukladowe, dzisiaj jest ogłoszenie w monitorze sądowym i gospodarczym.. franczyzobiorcy i pracownicy za Kononowiczem już niedługo powtórzycie jego słowa
1
Kaptur z futrem sztucznym 2017-04-27 22:13
Ja bardzo przepraszam... w KRS obejmującym byłą konfigurację zarządu wpisane były...dwa nazwiska.. Pamiętacie utwór : "To nie ja byłam Ewą, to nie ja skradłam drzewo" ? Analogie nasuwają się same czy nie bardzo ? Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w wykonaniu byłych członków zarządu (w pełnym tego słowa znaczeniu) ???! Czy ktoś na tym forum nie rozumie różnicy pomiędzy liczbą pojedynczą a mnogą ?
2
Gość z Olkusza 2017-04-28 09:49
Historia "pewnego pana" na podstawie danych z KRS:
1. Sunset Suits (22.11.2007-28.04.2008: w likwidacji),
2. Mix Electronics (08.04.2013-05.09.2013: upadłość układowa),
3. Emalia Olkusz (19.12.2013-08.10.2014: upadłość likwidacyjna),
4. Wójcik Fashion (24.12.2015-30.03.2017: postępowanie restrukturyzacyjne/naprawcze)

Pytanie do Was - Fashion Wójcik - po co był Wam "pewien pan", biorąc pod uwagę historię z pkt. 1-3?
10
funduszem być i z ludzi sobie kpić 2017-04-28 19:08
Jak widzisz wszystko zaplanowane. Fundusz dokładnie wiedział, kogo zatrudnił i właśnie po to go zatrudnił. Najlepszym dowodem jest brak formalnych zarzutów dla zarządu ze strony właściciela. I sprawdźcie sobie czy prezes, na którego utyskujecie nie jest nadal na liście płac.
3
Gość z Olkusza 2017-05-04 13:56
Psy szczekają, a karawana jedzie dalej...
3
Gość z Olkusza 2017-05-12 13:10
Widać, że chyba PR firmy dba o to, żeby niektóre wpisy były usuwane...
4
Wójcik Funclub Bielsko-Biała 2017-05-12 18:18
Nie jestem przekonany, czy ta firma ma na tyle wpływu, aby cokolwiek usuwać. Choć dostępne na rynku rozwiązania informatyczne pozwalają "wejść" w dowolne miejsce: pocztę elektroniczną, konto bankowe, serwer galerii handlowej czy np. oficjalną stronę Ministerstwa Gospodarki. Jeśli ktoś w to wątpi : zapraszam do merytorycznej polemiki. Aż się zdziwicie, co można zrobić. Wystarczy adres poczty elektronicznej lub nazwa domeny. Problem w istocie rzeczy nie polega na tym. Jest coś takiego, jak przyzwoitość w biznesie. Zjawisko/produkt/stan (nazwijcie sobie sami jak chcecie), bez którego absolutnie nic nie ma racji bytu, jeśli ono/to szwankuje. Przykład Pana Warneckiego i jego działalności jest wyłącznie świadectwem tego, jak nie należy prowadzić biznesu, który mieści się w ramach pojęcia ETYKA BIZNESU.
W związku z powyższym, apeluję o to, aby powstrzymać się od pojęć "polityka firmy" a w zamian za to podjąć wszelkie możliwe/dostępne/realne działania, na bazie których ten pan będzie w końcu/w rzeczywistości pociągnięty do odpowiedzialności za swoje decyzje/czyny.
Jest takie pojęcie (szalenie mądre) w słowniku Władysława Kopalińskiego : "koalicja". Więc w końcu niech powstanie koalicja wszystkich poszkodowanych wynikiem działań tego "genialnego' tzw. biznesmena z Krakowa...bo mam takie wrażenie, że ten pan "wyslimowany" po diecie pudełkowej (zgodnie z sugestiami swojej blon plezery z projektowego) czuje się bezkarny. I wiecie o czy to świadczy : albo o jego niebotycznie wygórowanym ego..albo naszej bezsilności ! Więc weźmy bezsilność z rogi i wyślijmy go na wyspę Św.Heleny (jak Napoleona). Już nikomu nie zaszkodzi.
7
Tańcowała igła z nitką 2017-05-16 21:39
Haloo! Panie Warnecki! Jak samopoczucie ? Jak sprawuje się mercedes ? Felgi błyszczą ? Po wiosce o nazwie Pszczyna porusza się Pan już bez nawigacji ? Zna Pan taką starą piosenkę EUROPE "The final countdown" ? Pamiętamy Panie Warnecki, pamiętamy...
7
Gość z Olkusza 2017-05-17 13:11
W Olkuszu też go pamiętają...
6
Genius at work 2017-05-20 16:35
W jednym z opublikowanych przez Pana Warneckiego dość szerokich opisów/przechwałek n/t jego genialnych osiągnięć (w popularnym medium w sieci dla osób przedsiębiorczych), najwyraźniej pomyliło mu się - cyt. "regularne przekraczanie targetów sprzedażowych i realizacja rentowności" ze zdolnością przeszacowania budżetów i narzucania wyssanych z palca targetów (ulubione słowo byłego tzw. CEO). Dorobek na bogato : ileż to on salonów otworzył ...które później trzeba było zamykać (np. te w WF) ... a ileż to on osób zrekrutował, które później sam wywalił lub w spadku po nim pozwalniano...Wszystko liczone w setkach. Imponujące. Innych jego wpisów/przechwałek nie skomentuję. Jak je wrzuciłem do druku to zabrakło ryzy papieru. Gość po prostu "zna" się na wszystkim niczym koło gospodyń wiejskich : śpiewa, tańczy, recytuje, rusza d...ą i haftuje.. Żenada.
5
Zuzi 2017-05-20 16:56
Za to, ile osób on powywracał, za finansowe dno, jakie im stworzył, za tych komorników, za upokarzające pisma z banków, za patrzących z wyrzutem lub zwalniających się DOBRYCH pracowników (bo nie było z czego im zapłacić pensji)- na co on liczy ? Na uznanie na rynku ? Ile jeszcze kolejnych Spółek w spadku po nim będzie się musiało układać z wierzycielami ? Tego szaleńca trzeba raz na zawsze powstrzymać. Niech ten pan pokaże choć JEDEN list referencyjny, w którym ktokolwiek uznaje go za fachowca. Choć w całej tej opłakanej sytuacji przyłączam się do tych, którzy ze zdumieniem czytają i słuchają, że w tej firmie zarząd był jednoosobowy... Doprawdy ?
6
BB fashion funclub 2017-05-23 22:28
A jednak firma ma potencjał. To tak na przekór tym wszystkim, którzy potencjał tej firmy utożsamiali do tej pory wyłącznie z osiągnięciami Pana Warneckiego a zapomnieli o pozostałych 29 latach. Fala hejtu leje się dalej..i pewnie dalej lać się będzie...ale wiecie co...ta firma stanie na nogi. Stanie. A kolekcja jesień-zima kolejnego sezonu to kawał naprawdę dobrej roboty dziewczyn z Działu Projektowego i Pani Ilony. Brawo dziewczyny! Można się przewrócić..ale trzeba wstać i iść dalej. Pan Warnecki stosował model "JA i ONA i nikt inny". Kto to ONA - wszyscy wiedzą. Niech sobie jeździ tym mercedesem. Czy to takie najważniejsze w życiu jeździć mercedesem ? Dla niego może tak, dlatego wystrzegajmy się w przyszłości takich ludzi jak on. Wójcik wraca do gry szanowni Państwo. Wraca. I to jest dobra wiadomość.
6
Wierzyciele 2017-05-24 19:45
bla bla, były prezes zło wcielone, bla bla...
W kółko to samo, a długów nie płacicie.

Nam pieniądze jest winna spółka (jej właściciele), a nie prezes.
Prezes, to nie nasz problem. Prezesa wybrali sobie właściciele, czyli fundusz 21 Partners. Jak uznają, że coś zawinił to Mu sprawę założą. Ich problem.

Tymczasem Wójcik Fashion nie jest w stanie uregulować zaległości.

Czas najwyższy, aby właściciele wreszcie pokazali jaki mają pomysł na zwrot długów. Bo gadanie "winny były prezes" nic nie znaczy.
Jeżeli wierzycie w odrodzenie firmy (czego Wam życzymy), to przekonajcie do tego bank, a nie nas. Niech Wam pożyczy pieniądze, spłaćcie długi i działajcie jak uczciwa firma.
3
BB fashion club 2017-05-24 23:25
A skąd Pan/Pani/Wierzyciel wnosi, że post został napisany przez osobę reprezentującą dłużnika czyli kogoś z WF ? A może to jeden z podobnych wierzycieli, który dostrzega pewne zmiany i zamiast siać defektyzm i "bla,bla,bla" jak w Pani/Pana/ innego Wierzyciela przypadku - po prostu przyjął racjonalny plan wyjścia tej Spółki z dość trudnej sytuacji i choćby uznał Pan/Pani/inny Wierzyciel to za mało racjonalne to jednak możliwe do wykonania. I tak dla ścisłości sprawy : takie farmazony "bla, bla, bla" może czas zakończyć. Albo skorzystać z przysługującego prawa polegającego na odzyskaniu należności na drodze sądowej i może czas "przytulić się" do innego zleceniodawcy. Droga wszelka. Albo jeszcze inaczej...bo najwyraźniej emocje u Pani/Pana/innego wierzyciela dominują nad rozsądkiem : jestem jednym z kooperantów tej firmy. Dostrzegam w niej pozytywne zmiany. O ile dobrze zrozumiałem kolegę/koleżankę innego wierzyciela - po zrealizowanej windykacji należności definitywnie zrezygnuje Pani/Pan ze współpracy z tą firmą. I bardzo dobrze. Będzie więcej miejsca dla innych kooperantów. Śmieszne, prawda ? Kooperant broni producenta. Cóż, w naszym przypadku, zamiast komentarzy "bla,bla,bla" interesują konkrety w wykonaniu dłużnika. A one są. Chociażby w postaci konkretnego (fakt- wydłużonego w czasie) planu spłaty całości należności. I konsekwentnie realizowane. Boi się Pani/Pan.inny Wierzyciel Pana Warneckiego ? Jeśli nadejdzie taka potrzeba, rozliczymy i jego.
1
Zostaw swoją opinię o Wojcik Fashion - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojcik Fashion