brak logo

PKS Grodzisk Mazowiecki

Grodzisk Mazowiecki

Opinie o PKS Grodzisk Mazowiecki

Norton 2009-02-24 18:12:04
Chcialbym przestrzec wszystkich przed pracą w tej firmie. Nie dośc, że stawka godzinowa to 1.50/godz. to kradną z pensji po uważaniu. Obozy pracy we Włoszech, to małe miki w porównaniu z pracą w PKS-sie. Tabor który się rozsypuje w oczach. Kierowcy pracują tam po 16-19 godz.
1
Ciupak 2010-08-02 14:10:26
Witam zgadzam się z kolegą, praca po 300h w miesiącu płaca to jałmużna ile będą uważali tyle dadzą, ciągłe potrącenia z byle powodu. Rozmowa z kierownictwem jest na zasadzie nie podoba ci się to idź gdzie indziej, poza [usunięte przez moderatora], który obiecuje gruszki na wierzbie. Wypłaty dla kierowców zasilających nigdy w terminie. Dyspozytorzy nigdy nie wiedzą co się dzieje i gdzie co jeździ, bo gubią się od natłoku obowiązków danych przez dyrektorów. Praca wygląda tak, że nigdy nie wiesz czy jutro będziesz pracował, czy dadzą ci przymusowe wolne, a jak w końcu wolne dostaniesz to zadzwonią do ciebie, z pretensjami "czemu cię nie ma w pracy" bo jeden dyspozytor popełnił bład w grafiku.
Pracy jako dyspozytor także nie polecam, bo siedzisz sam i ogarniasz rzeczy,które w podobnych firmach np. Mobilis wykonuje 2dyspozytorów i planista, a płaca marna. PKS poszukuje także na stanowiska instruktorów nadzoru ruchu gdzie za nominał wypłata wychodzi jakieś 1200zł.

Podsumowując: firma krzak, niepoważna, harówa za marne grosze.
1
Mały 2010-08-02 14:22:13
Nie polecam tej firmy, oszuści i wyzyskiwacze, rządzi synalek prezesa, który za pieniądze firmowe kupuje sobie mieszkania, i samochody,a także wyjeżdża do rodziny na drugim końcu Polski w delegację mówi Ci jak idziesz po podwyżkę, że "nie ma pieniędzy, firma ma bardzo duże wydatki" żenada
1
anonim 2011-05-31 10:35:08
pracowałem tam pół roku w 2003 r.potwierdzam opinie przedmówców co do harówy niemniej była to moja pierwsza praca jako kierowca w komunikacji miejskiej w Warszawie więc wspominam ją z sentymentem plusem był hotel bezpłatny (pracowałem w delegacji) no i nadgodziny które notabene są teraz przyczyną wypadków z udziałem ich autobusów. Podsumowując gdyby zaszła taka konieczność podjołbym tę pracę raz jeszcze.Pozdrawiam
ttretr 2012-03-21 10:46:08
Panowie po jakiego [usunięte przez moderatora] wam pośrednik jeśli chcecie pracować w Londynie jako kierowca autobusu. Wpiszcie w google BUS DRIVER JOB LONDON i wyskoczy wam kilkanaście ofert pracy. Bez czyjejś [usunięte przez moderatora] łachy. Ja tak znalazłem robotę w ct plus w londynie. Pozdrawiam

A co się tyczy firmy METROLINE do której rekrutację prowadzi [usunięte przez moderatora]. to każdy może pobrać adres i telefon ze strony metroline i jeżeli gada po angielsku to zadzwonć i wypytać się o wszystko. Umowić sie na rozmowe i pojechać do londynu. Wiem o kumpla ktory pracuje że london united potrzebuje teraz pilnie kierowców przed olimpiadą
pasażer 2012-04-14 10:34:16
Powiem tak to co wyrabia PKS Grodzisk Mazowiecki z pasażerami to przechodzi ludzkie pojęcie .Ceny biletów na różnych liniach np. linia Warszawa - Błonie ( ok . 30 km) miesięczny 135 zł.
linia Grodzisk -Błonie (ok 13 km) miesięczny 192 zł .Pytam gdzie tu logika i sens ? Niech nikt nie mówi ,że linia nie rentowna bo to wierutne kłamstwo.Po prostu nie ma konkurencji i tyle .Dlaczego do Grodziska nie ma żadnych busów i konkurencji? Słyszałam różne opinie na ten temat (temat burmistrza i prezesa PKS)
ciekawy 2012-07-13 12:50:39
Witam
Panowie a możecie mi napisać , jak tam z karalnością czy mają w PKS Grodzisk Mazowiecki taki wymóg żeby dostarczyć świadectwo nie karalności ?
Niestety przytrafił mi się mały konflikt z prawem i teraz mam problemy z zatrudnieniem się ,a gdzieś muszę się przytulić na rok , i tak próbuje tu w PKS.
Pozdrawiam
dobra rada 2013-04-06 10:58:45
to was [usunięte przez moderatora] wybawi od 24 godzin jazdy
Główny Inspektorat Transportu Drogowego
ul. Postępu 21, 02-676 Warszawa
Sekretariat :
tel.: 22 22 04 000
fax: 22 22 04 899

info@gitd.gov.pl
2
Pracownik 2013-08-30 16:57:02
Jak nie będziesz miał przepału, poznawał dużo linni to będziesz trzepał godzin więc zarobisz. I bez problemu przyjmują
2013-09-30 18:32:07
Kolego zapomnij o jakiejkolwiek umowie o pracę w tym PKS, wszystkich zatrudniają na umowę zlecenie i tak jak wspomniano wyżej, kasują za przepały,a autobusy są w fatalnym stanie, nie spełniają żadnych norm, nie są należycie serwisowane. ODRADZAM
zzz 2013-11-15 10:48:59
Kiedyś przyjmowali i dawali zakwaterowanie, czy ktoś wie, czy nadal tak jest? Nie widzę ich ogłoszeń z ofertami pracy, A z chęcią bym załapał praktyki.
1
duda 2014-04-13 21:19:39
jeżeli nie ma obecnie pracy w PKS to zawsze można robić u prywaciarza. Na transporcie dobrze się wychodzi
ania 2014-04-26 10:57:50
W dn. 23.04 br. jechałam busem, trasa Warszawa-Sochaczew godz. 15.28 z przystanku Warszawa-Ciepłownia. Chce reklamować warunki w jakich przyszło mi jechać. Chodzi o brak możliwości otworzenia okna. Bus nie ma okien uchylnych! Ludzie mamy XXI wiek. W busie było jak w piekarniku. Proszę poprawić warunki transportu, do chociażby minimum bezpiecznego.
ania 2014-04-26 10:58:01
W dn. 23.04 br. jechałam busem, trasa Warszawa-Sochaczew godz. 15.28 z przystanku Warszawa-Ciepłownia. Chce reklamować warunki w jakich przyszło mi jechać. Chodzi o brak możliwości otworzenia okna. Bus nie ma okien uchylnych! Ludzie mamy XXI wiek. W busie było jak w piekarniku. Proszę poprawić warunki transportu, do chociażby minimum bezpiecznego.
pasażer 2014-05-05 11:43:25
Większość autobusów niesprawnych , lewe przeglądy to cała prawda o PKS grodzisk
anonim 2014-05-21 01:47:07
Nie polecam ci tej pracy za wszystko zabierają ci kasę i możesz zostać bez wypłaty uważaj na tą firmę a stan techniczny połowy autobusów jest do natychmiastowego przeglądu
muniek 2014-07-22 06:51:44
teraz nie musisz miec zapytania o karalnosci ogolnego wystarczy zapytanie w transporcie drogowym i juz
aaa 2014-08-13 11:44:41
Stan pojazdów to jedno a dodatkowo kierowcy palący papierochy w czasie jazdy. Są też tacy magicy, że na krótszych trasach potrafią puścić oko i nie wbijają biletu, a kaska do kieszeni.
rrrrrrr 2014-10-30 11:35:36
absolutny lider warszawskiej komunikacji miejskiej,pod kazdym wzgledem bije konkurencje na glowe :),czasami sie tylko zastanawiam jak to wogole mozliwe zeby te wozy wyjezdzaly za brame,ale po chwili refleksji wszystko staje sie jasne,kierowcy nie gawarit pa polsku
2
fikus 2015-01-20 12:04:16
jakoś ciężko mi uwierzyć , że szukając pracy jako kierowca można rozważać miejsca typu PKS. Jest dużo firm , które proponują dużo lepszą formę zatrudnienie i warunki na umowie. Osoby , które mimo wszystko wybierają PKS to chyba głównie myślą o tym , żeby te ich podróże nie były specjalnie odległe...
TomcioTGK 2015-01-23 12:01:30
Pracowałem tam 8 miesięcy, głównie z tego powodu że nie mogłem znaleźć pracy jako kierowca autobusu (świeżo co po odebraniu prawka i brak praktyki w tym zawodzie). Zostałem na samym początku przydzielony na linie komercyjne (Ząbki, Marywilska, itp.)To jest prawda, co tutaj niektórzy piszą, tabor w opłakanym stanie, którego prawie wszystko nie ma prawa wyjechać za brame, bo tabor ZTM'ach to był pikuś co do taboru liniach komercyjnych. Niesprawne w zime ogrzewanie, gdzie mechani śmieją się że jest kierowcy zimno, zdarzały się przypadki że np. zmiennik kiedyś wyjechał na linie autobusem bez hamulcy (skończone klocki). Przeglądy przechodzą w taki sposób że zabierają dowód i zabierają do Grodziska do podbicia diagnoście, tylko dyspozytor powie ci wtedy "tylko nie daj się złapać". Czas pracy kierowców w tej firmie to jest abstrakcja, jak tak to pojeździsz 6 dni i dzień wolnego, a też są niektórzy (nie tylko Ukraińcy) którzy jeżdżą nawet cały miesiąć bez dnia przerwy. Jak dasz się wykorzystywać, to tak będą cię wykorzystywać. Przyjedziesz ze zmiany i od razu każą wyjeżdżać na inną linię lub posterunek. Co do przepałów to prawda, zabierają kase za przepały jak pamiętam 5zł/litr. Nie tylko, potrafią też potajemnie obciążyć z wypłaty i z tych pieniędzy kupić części do autobusów. Karty drogowe przepisywane są na inne osoby żeby nie było podkładki dla ITD lub PIP'u, tak samo z grafikami. Jedynie co z tej firmy miałem dobre, to że dobyłem praktyki przez co teraz obecnie jeżdżę w Mobilisie i jest od razu moim zdaniem 100 razy lepiej jak w PKS'ie. Wiadomo że też tam nie jest kolorowo, ale tak samo jak wszędzie.
2
kamila 2015-01-24 08:54:49
Dzisiaj jadac trasa Warszawa Grodzisk spotkala mnie bardzo niemila sytuacja.Mianowicie o godzinie 8:44 czekam na przystanku zaczytana w ksiazke, nagle podnioslam glowe i zobaczylam tylko przejezdzajacy zdezelowany autobusik, zorientowalam sie ze to autobus do grodziska. Zaczelam galopowac za pojazdem, kierowca laskawie sie zatrzymal 100m za przystankiem, weszlam do aytobusu i na Moje Dzien dobry uslyszalam, a moze tak dziekuje?.. zamurowalo mnie na chwile, wydajac mi pieniadze kierowca nie podal mi ich do reki tylko obok co spowodowalo, ze pieniadze rozsypaly sie po pojezdzie. Brak szacunku i chamstwo okazywane przez kierowcow jest nieogarmiete przeze mnie.. skandal!
podróżna 2015-02-16 15:00:21
To jak jeżdzą autobusy w Grodziskim PkS, to skandal. Nie dość, że autobusy nie powinny być dopuszczone do ruchu( szereg usterek min. brak sprawnego sprzęgła), co zdarza się notorycznie, przez co autobusy są opóżnione lub w ogóle nie przyjeżdzają. Kierowcy jeżdzą na nadgodzinach, co jest do udowodnienia.
W związku z tym najlepiej jak sprawą zajmie się Główny Inspektorat Transportu Drogowego i policja. Ludzie nie po to płacą ciężko zarobione pieniądze za bilety, żeby nie mogli na czas dojechać do pracy.
1
dzidziuś 2015-05-13 22:35:09
CAŁY TEN PKS TO JEDNA WIELKA ŚCIEMA.
- DYREKTOR ZALEWSKI SZUKA JELENI DO OCIĄŻENIA A KIERO SIEMEK OBCIĄŻA ZA CO SIĘ DA
- PALIWO KRADNĄ WSZYSCY OD KIEROWCÓW PO INSTRUKTORÓW I DYSPOZYTORÓW
-LEWE PRZEGLĄDY STEMPLOWANE W GRODZISKU BEZ OBECNOŚCI AUTOBUSU NA STACJI DIAGNOSTYCZNEJ I WREŚCIE GODZINY PRACY KIEROWCÓW ,KTÓRZY ZASUWAJĄ PO 14-16 GODZIN DZIENNIE BEZ WOLNYCH DNI. ZTM O WSZYSTKIM WIE LECZ UDAJĄ ,ŻE NIC NIE WIEDZĄ. CAŁA ZAŁOGA TO 3/4 UKRAIŃCÓW A RESZTA TO ĆWOKI Z ZAMOŚCIA I INNYCH WIOCH. TO CAŁA PRAWDA O PKS GRODZISK.

Były Kierowca 2015-06-07 10:37:34
Pracowałem na Klementowickiej jako kierowca. To co tam się dzieję to przechodzi ludzkie wyobrażenie. Kierowcy mieszkają jak w chlewie , mają brodziki do których rzygają i zarazem się w nich kąpią byłem sam świadkiem takich sytuacji. Praktycznie co noc odbywają się libację alkoholowe , a rano kierowcy wyjeżdżają na miasto. Banda Ukraińców , którzy nie znają miasta i ci biedni Dyspozytorzy,którzy muszą się z nimi męczyć. Dyrektor W.Z. nieporadny udaje ,że wszystko jest OK !!! Szkoda ,że PREZESI całego PKS-u są na tyle niewidomi i nie wydolni ,że nie widzą że Pan Wojciech nie daje sobie rady na stanowisku szefa przy ul. Klementowickiej i nie zmienią go na osobę kompetentną.Tym bardziej ,że jest to człowiek ,który już jeden PKS rozłożył na łopatki ,teraz to robi na Klementowickiej. Jest to firma w której nikt do kierowcy nie ma szacunku. Kierowca jest jak robol, który jeździ po 15 godzin dziennie czasami mając 1 czy dwa dni wolne w miesiącu. A jak któremuś się nie podoba to Pan Wojciech .Z po prostu go [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z roboty i szuka na jego miejsce innego frajera. Dyscyplina w firmie zerowa może czas pomyśleć o zmianie szefa na tym stanowisku chyba ,że PREZESI młody i stary mają to tak samo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie zależy im na jakości własnej firmy. Panie PREZESIE zastanów się i wprowadź zmiany ,a na pewno przyniesie do dla całej firmy olbrzymie korzyśći. Gorąco pozdrawiam były męczennik PKS GRODZISK
KELLY 2015-08-21 15:08:20
Nie polecam, sama rozmowa rekrutacyjna z Panią Dyrektor Personalną była na bardzo niskim poziomie.
1
james 2015-11-21 11:09:27
mylisz się bo 99% autobusów to złomy
1
james 2015-11-21 11:32:42
"dyrektor"Wojtek(tytuł tylko dla kasy)to typowy fiskus jego głuwnym zadaniem jest potrącaniekasy za wszystko,rozmowę z pracownikiem zaczyna od wyliczenia ile za co potrąci,ale podaje tylko połowę kwoty.kierownik warsztatu zgrywa zapracowanego a głównym jego zadaniem jest wystawianie złomo-taboru do ruchu (uwaga na autobus A543 hamulce w opłakanym stanie A546 jest jeszcze gorszy) firma stanowi jeden wielki SYF i BAGNO.Szkoda tylko biednych szoferaków tyrających na zarobki tych dwóch wyzyskiwaczy.
fgyihjkol 2016-04-24 10:44:43
Robota dla Wschodniaków cienka kasa
1
tertretr 2016-10-22 10:52:41
Wielblad13 : winę za brak porozumienia ponosi także związek Ukraińców w Polsce ! proszę wejść na FB i poszukać tego tworu i tego co wypisuje Piotr Tyma !!!! dlaczego media w Polsce rozmawiają z takimi ludźmi ? przecież wg nich nie było żadnej zbrodni wołyńskiej ! Ukraińcy nie mordowali Polaków ! co najwyżej z nimi walczyli w bohaterskiej walce... pomniki UPA w Polsce budują !!! bez zezwoleń !!! często robią to obywatele Ukrainy !!! a gdy te pomniki rozbierają narodowcy to pan Tyma robi z tego aferę polityczną !!! przypominam jesteśmy w Polsce ! tu my ustalamy nasze zasady ! u nas nie ma miejsca na pomniki Bandery i UPA ! nie ma miejsca nawet dla takich Ukraińców
Zostaw swoją opinię o PKS Grodzisk Mazowiecki - Grodzisk Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKS Grodzisk Mazowiecki