brak logo

PKS Grodzisk Mazowiecki

Grodzisk Mazowiecki

Opinie o PKS Grodzisk Mazowiecki

Nick 2017-03-16 15:46
najnowsze wiesci 3tys-3,2pln na reke nowym przetargiem od 23.08 narazie jeszcze nic na pismie dlatego jeszcze sie wstrzymujemy z konkretnymi dzialaniami i na szerszą skale.
Maja 2017-03-31 11:06
@Nick rozumiem, że w firmie obecnie zachodzą zmiany. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego na jakie warunki mogą liczyć pracownicy. Jakie benefity oferuje PKS Grodzisk Mazowiecki?
1
MZK-owy Warszawiak 2017-04-05 11:50
Jestem ciekawy jakie zmiany następują w Grodzisku. Z tego co ja wiem to 4600 brutto wynagrodzenie i jazda nowymi 12m solarisami od 1 lipca. Nic więcej nie wiem ale z chęcią dowiem się czegoś więcej. Sam jeżdżę w MZA i z chęcią zmienię pracodawcę.
2
Camilo 2017-04-08 18:15
Siemka od nast tyg przyjeżdżam do Grodzisk Mazowiecki do kadr podpisać umowę złożyłem CV i oddzwonili i mnie zatrudnili jest hotel pracowniczy dla osób przyjezdnych to plus ale opinie czytałem same negatywne i wpisy co do PKS Grodzisk czy masz swoje zdanie na ten temat może możesz mi odp?:)
kaso 2017-04-09 14:54
Nominał 220 godzin. Dowiedz się szczegółowo ile będziesz miał dni wolnych w miesiącu i z tymi wolnymi dniami jaki będziesz miał zarobek. Bo to jest najważniejsze w tym wszystkim. Nie daj zakuć się w dyby jak niewolnik bez dni wolnych przysługujących Ci w kodeksie pracy. Powinieneś mieć 2 weekendy wolne w miesiącu i jeden dzień wolny w każdym tygodniu (od pon-piątku) Musisz mieć to zagwarantowane na piśmie. Inaczej nie podpisuj z nimi umowy.
Camilo 2017-04-09 15:26
Dzięki za informacje
Albert 2017-04-11 15:01
Nominał 220 godzin. Buahahaha. Co za kompletny debil to wymyślił. Przecież za coś takiego jest prokurator.
PiP jasno określa ile godzin miesięcznie może przepracować pracownik. Do tego przepisy dotyczące czasów pracy kierowcy.
Jeżeli ci debile zaczną dawać umowy na 220 godzin to sam tam pojadę, podpiszę a następnie udam się do PiP, ITD, UKS i do mediów.
kierowca z innej zajezdni 2017-04-11 19:52
Byłem dzisiaj w PKS Grodzisk w warszawie na rozmowie. Gwarantują na pełnym zusie 3400 na rękę przy około 190-200 godzinach bo tyle wyjdzie. Dyrektor potwierdził że ta różnica wynika nie dlatego że trzeba więcej jeździć tylko nominał odnosi się do jazdy rozkładowej a z dojazdów wynikają te dodatkowe godziny. Jak będę chciał to powiedział że kilka dodatkowych nadgodzin w miesięcu można będzie dorobić tylko w ramach przepisów. Dla mnie to jak na razie najlepsza oferta w Warszawie wiadomo robić wszędzie trzeba a ja wolę zarobić niż robić tylko po to żeby robić. Idę tam bo jeżdżąc w turystyce miałem 6 z przodu ale w domu byłem dwa dni w miesiącu a na umowie 1750 brutto a reszta w kopercie a w zimie trzeba było uciekać na chorobowe i na czarno dymać na busie bo inaczej miałem 1200 do ręki i wyżyj z tego. Teraz 250 godzin w Mobilisie wyciągnę na łapę niecałe 3500 a jak będzie za dużo kierowców to znowu obniżą stawkę a tu za te same godziny może być już grubo ponad 4 z przodu.
1
kaso 2017-04-11 21:11
A dlaczego nie chcesz iść do MZA. Cały czas potrzebują???
1
clarys 2017-04-11 22:19
A co, może w MZA wyciągniesz tyle? Nie rozśmieszaj mnie pewnie wiesz jaka tam jest robota.
kierowca z innej zajezdni 2017-04-11 22:33
Nie ide do MZA bo tam tyle nie zarobie i to cała tajemnica.
Camilo266 2017-04-12 08:14
Do kierowca z innej zajezdni
Odezwij się pogadamy jak byłeś już na rozmowie w Grodzisku też po świętach się tam wybieram bo mnie chcą zatrudnić .
Odezwij się na FB bądź na e-maila pogadamy mój e-mail camilo26696@gmail.com Pozdro
mirafiori 2017-04-12 13:36
Żebyś się tylko nie zdziwił..... z tym cztery do ręki...... .
3
Nick 2017-04-14 14:49
'dyrektor potwierdzil' z niego taki dyrektor jak ze mnie astronom, kierownik realizacji przewozow ktorego wiesniaki z tamtejszego hotelu same wywinowaly i tytulowały -tytujuja dalej dyrektorem, z wyksztalcenia psycholog, klamac potrafi jak nikt inny, obiecywac gruszki na wierzbie, juz jeden pks spuscil na samo dno, to co sie dzialo na klemie do tej pory to 99% to tylko jego wina i obciazenia i młyn z zapleczem(a to brak tablic, zezwolen etc etc) czy syf na hotelu, '' do poki byla szansa na stawke godzinowa sam opowiadalem za tym ze moze będzie lepiej, moze jest szansa, info dostaje z 1 reki od osoby z zarzadu, nad nim, wybrali druga droge, stawki nie będzie jest ogolna kwota czyli będzie co bylo, oranie po 250-300godz w miesiacu tym bardziej jesli nie zbiora kompletu obsady, obciazenia i przepaly faktycznie nieco zelzeja ale tylko do czasu, wybrali 2ga droga to jest licza na skuszenie tym 3400 słoikow z mniejszych miast gdzie ta kwota z automatu jest atrakcyjna, do tego darmowe mieszkanie, licza na zapelnienie hotelu tym razem nie ukraina a jak to sie juz stanie juz wprawieni jak niewolnikow zrobic tym bardziej jaki zapis szykuja w umowie co do godzin tylko to potwierdza.
4
mono 2017-04-15 15:02
Może się po tylu latach nawrócili, może byli z pielgrzymką w Częstochowie?

Chociaż na cuda to bym nie liczył? Nie sądzę też by znaleźli aż tylu chętnych z prawem jazdy i znajomością topografii stolicy.

Już pewniejszym płatnikiem i pracodawcą jest Arriva.
Niech wezmą się za dowożenie klientów do Centrów Handlowych, z takim podejściem do pracownika? Niech zapomną że ludzie będą walili drzwiami i oknami.

Już nawet Ukraińcy narzekają na ich podejście.
Olgierd 2017-04-16 00:58
Śmiać mi się chciało jak patrzyłem z jaki entuzjazmem przez chwilę pisaliście o tym DziadTransie.
Jak widzę wszystko wróciło do normy - czytaj czarnuch na plantacji - więc temat do zamknięcia.
Oczywiście nie wątpię, że kwiat naszych pseudo driverów ( zwłaszcza tych emerytowanych śmiesznych leśnych dziadków) dołączy i będą sobie robotę chwalić.
3
Nick 2017-04-17 11:15
cała prawda niestety, żeby dać umowe o prace emerytom i co za tym idzie móc dopisać ich do puli kierowców jakies kombinacje z godzinami dla nich ze pol miesiaca aby bedą jezdzic, ze nie poszlo to w dobrym kierunku świadczy też że jeden z dwójki dyspozytorów co cokolwiek ogarniali ten bajzel(na 5ciu) stamtad wlasnie teraz sie zwolnił po 6 latach własnie teraz,
emeryty, słoiki skuszeni tym 3400 darmowym hotelem i gadką ''dyrektora'' plus część ''starego'' skladu z ITSa gdzie tam tych 3400 nigdy nie zarobili plus do tego toczyli sie jezdzacymi trumnami a wlasnie takie przypominaly pod koniec kontraktu many 12stki wiec tu beda teraz mieli 'jak u mamy' , trochę ukraińców którzy sa tam juz dlugo i ktorym tez dadza umowe o prace(dali) i jakoś pojadą ewentualnie będą uzupelniać z pks od siebie, nadzieja na to ze będzie cokolwiek lepiej prysła jak bańka mydlana..no ale jak sobie ludzie dają to tak mają, kolejny raz sie to potwierdza, wystarczy wlasnie teraz jest ten moment jak zyw przypomina sytuacje z mobilisu marzec-sierpien ub. roku tu jeszcze lepiej bo wystarczy tych umow nie podpisywac a oni sa pod sciana w jeszcze wiekszym stopniu nic syfilis w tamtym roku, ale nie ma z kim dzialac, kwiat pseudo driverow kwitnie i jak napisales bedzie sobie robote jeszcze chwalił..
kierowca 2017-04-17 17:34
Widzę ze Nick i Olgierd to jedyni super kierowcy a reszta to motloch
Nick 2017-04-17 17:51
raczej jedyni obiektywni + jeszcze Stefan i ledwie kilku, max na palcach dwóch rąk można policzyć z tego forum czy z syfilisa..
robert 2017-04-17 18:01
Ma być 3400 na rękę przy nominalnej ilości dni pracy po okolo 9-9,5 h pracy dziennie. Tak wychodzi po prostu z zadań. Jedna brygada ma od 17 do 21 godzin co po podziale na dwa daje okolo 9h.
Tak tez wychodzi z przedstawionych wyliczeń.
Nick 2017-04-17 19:41 [użytkownik zarejestrowany]
ok skoro tak Ci wychodzi, i to wszystko jeszcze potwierdził 'dyrektor' zatem powodzenia, miłej pracy, szerokości i tak dalej :)
słópecki waldek 2017-04-29 15:27
3400 na rękę ale za 220godz!
Franki 2017-04-30 21:34
Jeżeli jakiś pajac podpisze z Tobą umowę na 220 godzin miesięcznie to polecam udać się z tym papierem do dobrej kancelarii adwokackiej.
Zarobisz więcej niż przez 3 lata na stanowisku kierowcy-czarnucha.
1
Nick 2017-05-01 16:31
problem w tym że w sprytny sposób to obeszli(pisalem jaki zapis w umowie szykowali) a gamonie,emeryty czy sloiki skuszeni tym 3400 i darmowym hotelem(a raczej barłogiem) popodpisuja to bez szemrania, tym bardziej że ''dyrektor'' zapewnił, zresztą już paru(nastu) powysylali na egzamin na certyfikat,..
4
Camilo266 2017-05-01 17:21
Czy ktoś wie jak jest w tej zajezdni PKS Grodzisk Mazowiecki jako kierowca i jakie są warunki pracy i na hotelu dostałem tam ofertę pracy zamierzam tam się wybrać lecz czytam same negatywne opinie co do tej firmy choć prywatnie słyszałem inne opinie dobre i jestem już głupi proszę o opinie tylko osoby które tam pracowały a nie takie na podstawie domysłów i myśli i słów innych osób z góry dziękuję:)
Nick 2017-05-01 19:11
Tak jak pisalem byla szansa na zmiany ale podobnie jak w syfilisie zostala stracona, a teraz to te220godz przewiduje w lepszej opcji bo będziecie orać jak zresztą orali do tej pory(zdecydowana wiekszosc) po 250 -300godzin za te 3400..4 lata i bodaj 5 powrotów tam, na zleceniu i w innym ukladzie troche niz reszta z paru powodów..
abc 2017-05-03 23:13
I co chooo....
tak namawiałeś do roboty w tym gównie, a teraz płaczesz że bedzie kicha
jestes rownie dobry jak twoi kolesie z bylej firmy
3
Jack 2017-05-28 14:49
Nie wiem kto Ci płaci za te głupoty
sandro 2017-05-28 15:43
Na Klementowickiej halę stawiają.Czyli Grodzio stawia na zmiany Ciekawe czy już maja komplet kierowców??? Ofetra jest kusząca ,gdyby nie te ,,kruczki"
Nick 2017-05-29 07:47
30% obsady max może mają...zmiany będą bo być muszą, fuszerka z poprzednich lat nie przejdzie tym kontraktem, co do kruczków, 20zl netto na godzine jak i pisalem juz nie raz jesli by bylo(a bylo blisko) to warte uwagi, to byłoby kuszące ale nie przeszlo a teraz to dobrze będą mieli Ci którzy umieją sobie w takich firmach poradzić..reszta będzie orała jak i orała ukraina do tej pory czy wiesniaki z hotelu miesiac w miesiac obciążane a raczej nalezy napisać dosadniej okradane a to za przepaly a to za części a to za opony etc.etc.
diabeł 2017-05-30 21:05
pracuje w pks grodzisk mazowiecki i poki co bez rewelacji obiecuja tylko faktycznie te 3400 na reke na nowym przetargu od sierpnia jestem juz po egzaminie certyfikatu kierowcy teraz czekam do sierpnia zobaczymy co bezie dalej
1
jogi 2017-05-31 10:12
jak wygląda ten egzamin na certyfikat? Proszę o info.
2
jogi 2017-05-31 10:15
Pracując w PKS Grodzisk - ile masz dni wolnych w miesiącu?
Camilo266 2017-05-31 18:59
W ZTM się zdaje certyfikat z topografii i na kierowce pisemny przed komisją 20 pytań 5 błędów można mieć nie jest łatwy :)
1
Ania 2017-06-05 11:20
Do tej pory PKS w Grodzisku Mazowieckim, to było - brud, kiła i mogiła. Natomiast teraz to już nie wiem jak to nazwać??? Czy nikt już nie sprawuje kontroli nad kierownictwem i tym co się tam dzieje? Ja rozumie, że jest to firma prywatna, ale mimo wszystko nawet tam powinny być jakieś zasady funkcjonowania w stosunku do pracowników, jak i pasażerów. A tu nic - wolna amerykanka.
1
Nick 2017-06-05 18:16
teraz jest wolna amerynakna w jeszcze wiekszym stopniu niz byla bo postawili wszystko na 23/08
przy scaniach bodaj od roku nic nie jest robione a juz od momentu gdy bylo wiadomo ze wygrali tzw ''bitwe warszawska'' z itsem kompletnie nic, paradoks jest taki ze ZTMik zaplanowal kontrole na czerwiec w przededniu nowego przetargu zaplanowal kontrole starego taboru, przypadek? no gdzie, kto ma wiedziec ten wie po co to i dlaczego aqrat teraz, także od sierpnia szykujcie sie bo ktos będzie musial za to zaplacic, pokryc koszta i wy zaplacicie(mowie o tych co sie szykuja na nowy kontrakt, na umowe na zmienionych warunkach i stawkach)
1
Bodx3332 2017-06-05 23:51
Polecam wszystkim PKS Grodzisk, jestem pracownikiem i wiem co mówie
2
Wyzysk 2017-06-10 14:12
Pojawila sie oferta 17zl BRUTTO plus dodatki.
Ciekawe kto za 17 zł na h podstawy tam pójdzie jeździć.
Nick 2017-06-10 16:03
tak to już jest jak decyduje synek prezesa, zrobili wszystko co mogli i mieli zrobić przed startem nowego kontraktu..tylko że dokladnie odwrotnie niz powinni byli, zostawione wszystko na ostatnia chwile, będzie łapanka jak do tej pory byla tylko że w jeszcze wiekszym stopniu i tym trudniej dla nich bo juz nie na zlecenie trzeba będzie łatać dziury do tego musisz miec certyfikat(szczegol ze smiechu to warte), wszyscy z biura kto ma na d warsztatu itd ale synalek swoje przytuli tak czy tak..
1
Były kierowca z mza 2017-06-10 22:36
Ja mam nadzieję, że Grodzisk nie wyrobi się z kierowcami. Szczerze za to jakie cyrki odwalali i nadal odwalają, to powinni mieć zakaz wstępu do Warszawy.
Były kierowca z mza 2017-06-12 20:10
Tam powinna wejść PIP, ITD, i wszelkie tego typu instytucje.
1822 zł za 204h? Przecież to jest 8.93zł na godzinę. Lepiej skończ z tym syfem i pójdź do innego przewoźnika. Szkoda czasu na dziadów.
jogi 2017-06-12 21:03
Dlaczego dają takim firmom wygrywać. Tragedia! Wywalili z Warszawy Michalczewskiego, choć wiedzieli,że tam było o niebo lepiej i tabor był w lepszym stanie. Mieli bazę z której teraz korzysta Arriva. Wrocław nie narzeka na Michalczewskiego, w Kielcach również wygrywa :-) Wszystko wina ZTM-u ,że rozpisuje przetargi gdzie niska cena jest najważniejsza.Nie dziwi ,że startuję firmy oferujące nierealne niskie stawki . Nic się nie zmieni w Warszawie jak nie pogoni sie ze stołków ludzi decydujących w ZTM-ie.
1
Camilo266 2017-06-13 11:23
Bzdury bzdury !! Wypisujecie kocopoly i to co usłyszycie od innych ludzi ja tu jestem już ponad miesiąc na hotelu i w pracy tej i pracuje 2 dni wolnego w tyg są 5 dni pracy warunki na hotelu skromne ale jest czysto kierowcy Polacy są wporządku bardzo i niektórzy Ukraińcy też choć Ukraińców będzie garstka ponieważ muszą zdać 2 egzaminy do ZTM certyfikat kierowcy miejskiego i język polski b1 poziom a dla nich to ciężka szkoła i ztm się z nimi pożegna to odgorny wymóg ale przestańcie wypisywać bzdury tu bo naprawdę pierw się przekonacie jak tu jest potem dopiero wydawajcie swoje opinie Pozdro!
Egon 2017-06-15 21:13
na razie napisałeś, że jest czysto na hotelu i 2 dni w tygodniu wolne. Mało! Żadna rewelacja! Napisz coś o kasie chyba, że już się zdziwiłeś mocno... Też czytałem ofertę , ale z 17 zł brutto wyciągnąć na 3.400 netto to trochę wyczyn jest.Poza tym ile premii tam proponują do 600 czy 900 zł? Jakaś delegacja do 300... czyli jednym słowem lipton, bo jak widzę przedrostek "do" to nic dobrego nie wróży.
Opinia 2017-06-15 23:00
A teraz najlepsze oferują za nadgodziny 22 godz.x 8.5 brutto.
Jak to możliwe że za nadgodziny liczbowe płaca 8.5 brutto jak minimalna wynosi 13 brutto,tym bardziej że godziny nadliczbowe powinny być liczone min.jako 150% z 17 brutto czyli po ok.26 zł brutto a jak oni to wyliczyli na 8.5???
To chyba o czymś świadczy.
1
Camilo266 2017-06-19 11:18
Za 3 tyg pracy za maj za 156 h zrobiłem 2654 netto do ręki z premia i dodatkami to chyba nie jest źle powtarzam 3 tyg pracy 22 dni tylko to o czymś świadczy nie narzekam xd
3
MARCIN B 2017-06-20 14:20
Witam odnośnie niku diabeł który robił wpisy ublizajac Kierownikowi Zalewskiemu i Panu Siemkowi bardzo pragnę przeprosic za powyższe wpisy pod pseudonimem diabel tyczące się mojego nazwiska i naruszając forum firmy jak również osobowość obydwu Panów gorąco przepraszam i mam nadzieje ze więcej Taka sytuacja nie będzie miała miejsca Proszę administratora o usuniecie powyzsZych wpisów
Maja 2017-06-23 09:27
@Camilo266 a czy oprócz podstawy i premii pracownicy mogą liczyć na dodatkowe benefity, czy też pakiet socjalny? Piszesz, że nie narzekasz na pracę w firmie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o jej plusach?
Camilo266 2017-06-23 11:22
Jest socjal a benefity lepsze będą od sierpnia na nowym kontakcie nie pisze bzdur tylko tak jak jest a sam się o tym przekonalem bo też czytałem opinie i byłem zrezygnowany przyjazdem tu nie narzekam narazie minus tylko taki że autobuy są wysłużone już scanie i w kiepskim stanie technicznym ale to normalne w sierpniu będą nowe solarisy
johnny 2017-06-23 11:24
Właśnie co z darmowym biletem. Pracodawca opłaca Ci go czy sam musisz sobie go kupić?
Zostaw swoją opinię o PKS Grodzisk Mazowiecki - Grodzisk Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKS Grodzisk Mazowiecki