brak logo

PKS Grodzisk Mazowiecki

Grodzisk Mazowiecki

Opinie o PKS Grodzisk Mazowiecki

abc 2017-05-03 23:13
I co chooo....
tak namawiałeś do roboty w tym gównie, a teraz płaczesz że bedzie kicha
jestes rownie dobry jak twoi kolesie z bylej firmy
3
Jack 2017-05-28 14:49
Nie wiem kto Ci płaci za te głupoty
sandro 2017-05-28 15:43
Na Klementowickiej halę stawiają.Czyli Grodzio stawia na zmiany Ciekawe czy już maja komplet kierowców??? Ofetra jest kusząca ,gdyby nie te ,,kruczki"
Nick 2017-05-29 07:47
30% obsady max może mają...zmiany będą bo być muszą, fuszerka z poprzednich lat nie przejdzie tym kontraktem, co do kruczków, 20zl netto na godzine jak i pisalem juz nie raz jesli by bylo(a bylo blisko) to warte uwagi, to byłoby kuszące ale nie przeszlo a teraz to dobrze będą mieli Ci którzy umieją sobie w takich firmach poradzić..reszta będzie orała jak i orała ukraina do tej pory czy wiesniaki z hotelu miesiac w miesiac obciążane a raczej nalezy napisać dosadniej okradane a to za przepaly a to za części a to za opony etc.etc.
diabeł 2017-05-30 21:05
pracuje w pks grodzisk mazowiecki i poki co bez rewelacji obiecuja tylko faktycznie te 3400 na reke na nowym przetargu od sierpnia jestem juz po egzaminie certyfikatu kierowcy teraz czekam do sierpnia zobaczymy co bezie dalej
2
jogi 2017-05-31 10:12
jak wygląda ten egzamin na certyfikat? Proszę o info.
3
jogi 2017-05-31 10:15
Pracując w PKS Grodzisk - ile masz dni wolnych w miesiącu?
Camilo266 2017-05-31 18:59
W ZTM się zdaje certyfikat z topografii i na kierowce pisemny przed komisją 20 pytań 5 błędów można mieć nie jest łatwy :)
1
Ania 2017-06-05 11:20
Do tej pory PKS w Grodzisku Mazowieckim, to było - brud, kiła i mogiła. Natomiast teraz to już nie wiem jak to nazwać??? Czy nikt już nie sprawuje kontroli nad kierownictwem i tym co się tam dzieje? Ja rozumie, że jest to firma prywatna, ale mimo wszystko nawet tam powinny być jakieś zasady funkcjonowania w stosunku do pracowników, jak i pasażerów. A tu nic - wolna amerykanka.
2
Nick 2017-06-05 18:16
teraz jest wolna amerynakna w jeszcze wiekszym stopniu niz byla bo postawili wszystko na 23/08
przy scaniach bodaj od roku nic nie jest robione a juz od momentu gdy bylo wiadomo ze wygrali tzw ''bitwe warszawska'' z itsem kompletnie nic, paradoks jest taki ze ZTMik zaplanowal kontrole na czerwiec w przededniu nowego przetargu zaplanowal kontrole starego taboru, przypadek? no gdzie, kto ma wiedziec ten wie po co to i dlaczego aqrat teraz, także od sierpnia szykujcie sie bo ktos będzie musial za to zaplacic, pokryc koszta i wy zaplacicie(mowie o tych co sie szykuja na nowy kontrakt, na umowe na zmienionych warunkach i stawkach)
1
Bodx3332 2017-06-05 23:51
Polecam wszystkim PKS Grodzisk, jestem pracownikiem i wiem co mówie
3
Wyzysk 2017-06-10 14:12
Pojawila sie oferta 17zl BRUTTO plus dodatki.
Ciekawe kto za 17 zł na h podstawy tam pójdzie jeździć.
Nick 2017-06-10 16:03
tak to już jest jak decyduje synek prezesa, zrobili wszystko co mogli i mieli zrobić przed startem nowego kontraktu..tylko że dokladnie odwrotnie niz powinni byli, zostawione wszystko na ostatnia chwile, będzie łapanka jak do tej pory byla tylko że w jeszcze wiekszym stopniu i tym trudniej dla nich bo juz nie na zlecenie trzeba będzie łatać dziury do tego musisz miec certyfikat(szczegol ze smiechu to warte), wszyscy z biura kto ma na d warsztatu itd ale synalek swoje przytuli tak czy tak..
1
Były kierowca z mza 2017-06-10 22:36
Ja mam nadzieję, że Grodzisk nie wyrobi się z kierowcami. Szczerze za to jakie cyrki odwalali i nadal odwalają, to powinni mieć zakaz wstępu do Warszawy.
1
Były kierowca z mza 2017-06-12 20:10
Tam powinna wejść PIP, ITD, i wszelkie tego typu instytucje.
1822 zł za 204h? Przecież to jest 8.93zł na godzinę. Lepiej skończ z tym syfem i pójdź do innego przewoźnika. Szkoda czasu na dziadów.
jogi 2017-06-12 21:03
Dlaczego dają takim firmom wygrywać. Tragedia! Wywalili z Warszawy Michalczewskiego, choć wiedzieli,że tam było o niebo lepiej i tabor był w lepszym stanie. Mieli bazę z której teraz korzysta Arriva. Wrocław nie narzeka na Michalczewskiego, w Kielcach również wygrywa :-) Wszystko wina ZTM-u ,że rozpisuje przetargi gdzie niska cena jest najważniejsza.Nie dziwi ,że startuję firmy oferujące nierealne niskie stawki . Nic się nie zmieni w Warszawie jak nie pogoni sie ze stołków ludzi decydujących w ZTM-ie.
1
Camilo266 2017-06-13 11:23
Bzdury bzdury !! Wypisujecie kocopoly i to co usłyszycie od innych ludzi ja tu jestem już ponad miesiąc na hotelu i w pracy tej i pracuje 2 dni wolnego w tyg są 5 dni pracy warunki na hotelu skromne ale jest czysto kierowcy Polacy są wporządku bardzo i niektórzy Ukraińcy też choć Ukraińców będzie garstka ponieważ muszą zdać 2 egzaminy do ZTM certyfikat kierowcy miejskiego i język polski b1 poziom a dla nich to ciężka szkoła i ztm się z nimi pożegna to odgorny wymóg ale przestańcie wypisywać bzdury tu bo naprawdę pierw się przekonacie jak tu jest potem dopiero wydawajcie swoje opinie Pozdro!
1
Egon 2017-06-15 21:13
na razie napisałeś, że jest czysto na hotelu i 2 dni w tygodniu wolne. Mało! Żadna rewelacja! Napisz coś o kasie chyba, że już się zdziwiłeś mocno... Też czytałem ofertę , ale z 17 zł brutto wyciągnąć na 3.400 netto to trochę wyczyn jest.Poza tym ile premii tam proponują do 600 czy 900 zł? Jakaś delegacja do 300... czyli jednym słowem lipton, bo jak widzę przedrostek "do" to nic dobrego nie wróży.
Opinia 2017-06-15 23:00
A teraz najlepsze oferują za nadgodziny 22 godz.x 8.5 brutto.
Jak to możliwe że za nadgodziny liczbowe płaca 8.5 brutto jak minimalna wynosi 13 brutto,tym bardziej że godziny nadliczbowe powinny być liczone min.jako 150% z 17 brutto czyli po ok.26 zł brutto a jak oni to wyliczyli na 8.5???
To chyba o czymś świadczy.
1
Camilo266 2017-06-19 11:18
Za 3 tyg pracy za maj za 156 h zrobiłem 2654 netto do ręki z premia i dodatkami to chyba nie jest źle powtarzam 3 tyg pracy 22 dni tylko to o czymś świadczy nie narzekam xd
4
MARCIN B 2017-06-20 14:20
Witam odnośnie niku diabeł który robił wpisy ublizajac Kierownikowi Zalewskiemu i Panu Siemkowi bardzo pragnę przeprosic za powyższe wpisy pod pseudonimem diabel tyczące się mojego nazwiska i naruszając forum firmy jak również osobowość obydwu Panów gorąco przepraszam i mam nadzieje ze więcej Taka sytuacja nie będzie miała miejsca Proszę administratora o usuniecie powyzsZych wpisów
1
Maja 2017-06-23 09:27
@Camilo266 a czy oprócz podstawy i premii pracownicy mogą liczyć na dodatkowe benefity, czy też pakiet socjalny? Piszesz, że nie narzekasz na pracę w firmie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o jej plusach?
Camilo266 2017-06-23 11:22
Jest socjal a benefity lepsze będą od sierpnia na nowym kontakcie nie pisze bzdur tylko tak jak jest a sam się o tym przekonalem bo też czytałem opinie i byłem zrezygnowany przyjazdem tu nie narzekam narazie minus tylko taki że autobuy są wysłużone już scanie i w kiepskim stanie technicznym ale to normalne w sierpniu będą nowe solarisy
johnny 2017-06-23 11:24
Właśnie co z darmowym biletem. Pracodawca opłaca Ci go czy sam musisz sobie go kupić?
Maja 2017-06-23 15:00
@Camilo266 a co składa się na oferowany przez pracodawcę social? Wspominasz też o pozytywnych zmianach, które wejdą od sierpnia. Czy dotyczą one całej firmy, czy też niektórych z jej działów?
Nick 2017-06-23 20:26 [użytkownik zarejestrowany]
wiesz o czym to świadczy ?! o niczym.. popytaj ''starych'' z grodziska to Ci powiedzą jaka jest/była i niestety będzie bo nic sie nie zmieni(chyba ze na gorsze) zasada w tej firmie zreszta popracujesz troszke dluzej niz niecalego miecha to predzej czy pozniej sam do tego dojdziesz, jeden z 2ch dyspozytorów co ogarnial ten bajzel sie zwolnił, mechanicy sie zwalnija, techniczny sie zwalnia aqrat teraz tuż przed startem nowego kontraktu, pensje zmniejszaja każdy kto ma choc troche oleju w glowie i zna tą firme troche dluzej niz 3tygodnie wie co to moze oznaczac w dalszej perspektywie, czysto na hotelu? jak miales to szczescie ze trafiles do pokoju z kims ogarnietym(jest kilku na palcach jednej reki mozna policzyc ale jest) to faktycznie, ogolnie jest to tam coś ogarniane baba sprzata prysznice kible itp (w przeciwienstwie do taboru ktos to sprzata a nie kierowcy) ale wiekszosc pokoji jest w stanie opłakanym ale porządek wokól siebie wynosi sie z domu a ze wiekszosc to zwykle chamy od pluga oderwane które gdyby nie pks to u siebie przy kawalku pola tkwili by dalej za 1450zl dlatego tak to wyglada a nie inaczej..
Anka 2017-06-24 09:35
Wie ktoś jaki rodzaj umowy proponują kierowcom na autobusy miejskie w Warszawie?
Były kierowca z mza 2017-06-24 22:45
Od nowego kontraktu musi być umowa o pracę.
Anka 2017-06-26 22:24
Dziwię się, że ludzie wierzą pracodawcy (czli PKS Grodzisk Maz), który oferuje gruszki na wierzbie a znany jest z totalnego olewania ludzi i skubania ich z kasy
przypomnę, że Grodzio to ta firma, w której kierowcy z Klementowickiej parę lat temu nie wyjechali na miasto, bo zastrajkowali przeciwko polityce firmy wobec kierowców

Ludzie, nie dajcie się omamić tej zgrai z Grodzia
będziecie kontrolowani przez ZTM na każdym kroku (w końcu ZTM nie chciał by Grodzio wygrał), bedziecie winni każdego niedociągnięcia, które ZTM znajdzie - obciążą was finansowo
2
Anka 2017-07-06 22:50
Hej klakierzy dyrektora Zenka Marka
Ile jeszcze brakuje kierowców w PKS-ie?

Wyjedziecie w sierpniu czy podniosą jednorazową premię za sprzedanie duszy PKS-owi?
2
Cierpliwość się skończyła 2017-07-11 01:25
Mam nadzieję, że Prezes spółki PKS Grodzisk Zenon Marek czyta to forum. Z drugiej zaś strony gdyby to robił, to starał by się coś zmienić w funkcjonowaniu spółki, ale jak widać nie robi nic. Uważa się za osobę bezkarna, poza prawem. Nie reaguje na to, że pojazdy jakimi przewozi ludzi są nie sprawne pod względem technicznym- oczywiście na papierze wszystko jest ok, trudno żeby było inaczej mając swoja stację diagnostyczną. Zatrudnia coraz gorszych kierowców, bo ci co potrafili jeździć sami odeszli ze względu na zarobki i narzucanie im nadgodzin, czyli na zasadzie jeździsz tak długo dopóki nie zaśniesz za kierownicą.
Nie wspomnę już o tym w jaki sposób traktowani są pasażerowie, autobusy często mają duże opóźnienia, a jeśli dany kurs się nie odbędzie, to nie ma nawet mowy żeby przyjechał pojazd zastępczy, bo i po co?
Niech pasażer poczeka na następny ponad godzinę, a to że ktoś z pasażerów spóźni się do pracy, to przewoźnik ma w głębokim poważaniu. Następna sprawa, to zawieszanie kursów, tłumacząc, że jest on nie rentowny ponieważ bileterka nie wykazuje, że ktokolwiek jedzie danym kursem. Tylko jak ma to wykazywać skoro bileterka często nie działa i nie ma możliwości odbić karty, a jeśli działa, to kierowca- szczególnie ten za wschodniej granicy nie potrafi jej odpowiednio ustawić na dany przystanek, tak aby była możliwość w prawidłowy sposób odbić kartę.
To tylko mały zarys nieprawidłowości w PKS w Grodzisku Mazowieckim. Niestety zgłaszanie tych spraw zarówno do kierowców, do pani która jest odpowiedzialna za przewozy , jak i do samego prezesa, czy też nawet do Starostwa i Nadzoru ruchu nie przyniosły żadnych pozytywnych rezultatów, to w takim razie na pewno media zainteresują się całokształtem działalności Przedsiębiorstwa Komunikacji Samochodowej w Grodzisku Mazowieckim, ale nie te lokalne, tylko krajowe.
5
Zenek Marek 2017-07-12 02:36
POPIERAM!

Ludzie, ogłoscie bojkot tej chuyni, nie zatrudniajcie się w PKS Grodzio...
niech Zenek Marek raz na zawsze zniknie z powierzchni ziemi

niech całe to szemrane towarzystwo utopi w kontrakcie z ZTM-em od sierpnia 2017
aby żyło się lepiej nam kierowcom i pracownikom zaplecza
9
o śmiesznym Ance to ballada 2017-07-12 13:31
Spokojna twoja rozczochrana, możesz pleść bzdury co ci do głowy przyjdzie a i tak nie zaszczekasz rzeczywistości. Plujesz jadem na lewo i prawo i niewiele zyskujesz. Kąsasz gdzie się tylko da i kiedy masz na to wolny czas w zamian za zupę z Caritasu? Ktoś cie molestował w dzieciństwie czy co że jesteś tak nastawiony (pisze nastawiony bo babą raczej nie jesteś)? Wywalili cie z PKS? Za co - kradzieże? Pijaństwo? Żal pupe ściska że dają teraz najlepiej zarobić a drzwi zatrzasnęły się przed tobą na zawsze?
2
Nick 2017-07-18 18:34 [użytkownik zarejestrowany]
kto to wypisuje synuś ? zenuś ? a może pseudo kierowniczyna z klemy? pan ''psycholog'' z wyksztalcenia nasza gwiazda nasza perelka, to że udało wam sie zebrać zbieranine i niemal pelną obsade skuszoną waszymi ''obietnicami'' o niczym jeszcze nie swiadczy, kto ma wiedzieć ten wie co się będzie działo dalej a i z autobusami ponoć szykuje sie niezly balagan, miesiac do startu, 3mam(i nie tylko ja) kciuki za ostateczna kompromitacje pksu na miescie, bo gdybyscie sie 3mali pierwszej wersji tej za która byly osoby odpowiedzialne i rzeczywiscie mające na celu dobro tej firmy w dluzszej perspektywie nie byloby łapanek czy odkrecania na chwile przed jednak stawka taka jaka miala byc od poczatku, wy wybraliscie jednak 2ga droge ale zaplacicie za to i to bardziej to tej zebranej obsady tam bo prezesuń czy jego synalek umyją rece jak zwykle co swoje przytulą a na pseudo kierowniczynie jeszcze bardziej obcieta pensja nie zrobi najmniejszego wrazenia, zaplaci za to nikt inny tylko ta zbieranina tam zachęcona..
3
o Cierpliwość się skończyła 2017-07-19 08:23
Jestem pasażerem tego,,przybytku" i jak piszę ,,Cierpliwość się skończyła'' to rzeczywiście wypadło by powiadomić wszelkie instytucje plus media o tym co się tam dzieje.W pełni zgadzam się z tą opinią. Do tego jeszcze dodam, że dziś kierowca jechał z otworzonymi drzwiami przez całą drogę, na prośbę pasażerów o zamknięcie drzwi przez kierowcę usłyszeliśmy,,że się nie da i taki autobus już mi dali w Grodzisku"
Innym razem wjeżdżając do Grodziska kierowca stwierdził, że nie ma paliwa i niestety na dworzec raczej nie dojedzie. A to ,że autobusy są nie sprawne- hamulce, skrzynia biegów, sprzęgło i nie wiadomo co jeszcze, to osoba odpowiedzialna za ten stan rzeczy nawet tego nie zauważa lub udaje , że tego nie widzi.
Ale pieniądze za bilety , które nie należą do tanich, to wie jak brać. Nie wspomnę już o tym, jak w czasie drogi autobus całkowicie się rozsypie, to nigdy nie zdarzyło się, żeby dali zastępczy pojazd.Wypadało by ze strony pasażerów od czasu do czasu wezwać policję lub powiadomić ITD, może po kilku mandatach, dało by im coś do myślenia.
2
kocłomb 2017-07-19 13:20
niemożliwe że udało im się zebrać ekipę. Wszędzie są braki a tu nagle PKS ma komplet. Nie chce mi się wierzyć.. Czyżby zwerbowali ludzi ze wsi? Jak oni zdali certyfikat?
Nick 2017-07-19 14:20
dokładnie, jakoś tam zdali tym bardziej że zdaje sie to do skutku, zresztą egzamin na ten certyfikat to farsa..
Były kierowca z mza 2017-07-20 01:04
Właśnie tak jak Nicki pisze, egzamin na certyfikat to farsa. Znam taki przypadek, że gość nie znał nazwy ronda Marszałkowska/Jerozolimskie, to ludzie z ZTMu, którzy niby pilnowali, to podpowiadali.
Żebyście wiedzieli jacy gamonie w Arrivie pracują. Nie to, że coś do nich mam ale prostych ulic nie potrafią wymienić albo powiedzieć jak dojechać z punktu A do B.
Tomasz 2017-07-21 14:55
Żona i córka poszły pracować do Grodziska ,wiadomo praktykę trzeba gdzieś zrobić. Na razie zadowolone ,miła atmosfera , kierowcy pomocni ,mechanicy na telefon ( dostały na początek wysłużone sprzęty) pasażerowie wyrozumiali . Radzą sobie nieźle, zobaczymy czy przy wypłacie też będą radosne.
henio 2017-08-02 11:04
Czy to prawda ,że kierowcy sprzątają i myją autobusy na Klementowickiej. To nalezy do ich obowiazków .
1
Camilo266 2017-08-04 12:10
Nie prawda do kierowców nie należy mycie i sprzątanie autobusów chyba że chcą sobie go umyc to za zgodą mistrza warsztatu wjeżdżają na kanał sobie i go oplukuja szlaufem sobie jak jest brudny nie inaczej
Maja 2017-08-12 11:44
A czy @camilo266 obowiązki kierowców są wyszczególnione w umowie? To powinna być podstawa do wykonywania obowiązków. Warto dać znać innym w ogóle co należy tutaj do kierowców oprócz oczywiście jazdy autobusem.
Camilo266 2017-08-12 13:54
Tu już nie jest jak było kiedyś masę Ukraińców poleciało za niezdawanie egzaminu z certyfikatu kierowcy teraz większość kierowców to Polacy są jesrem tu 4 mce i wiem co mówię na zarobki nie narzekam i godziny pracy może kiedyś tu było tak jak wypisujecie ale nie teraz do tego przyszły nowych 50 solarisow które wyjeżdżają od 26 sierpnia na miasto juz
Leo 2017-08-12 22:37
W ...uja tniesz zdrowo... po co? jesteś wieśniakiem z Grodzia, który wielbi firemkę?

do wybudowania myjki na Klementowickiej kiermani sami zaiwaniali ze szczotkami, by umyć wóz
teraz na szczęście jest myjka

ale co będzie po sierpniu2017?
ta firma jest krzakiem - koledzy kierowcy weźcie sobie to do wiadomości
Anka 2017-08-13 22:25
Popieram

kiermani na Targówku sami myli swoje autobusy (jesli mieli siłę po pracy na 2 zmianach)
sami sprzatali wnętrza

i do tego PKS Grodzisk zaye...bywał kazdego miesiaca po 800 - 1200 PLN za przepały

to, ze Ukraińców jest mniej - myslisz, ze to dlatego że nie mają certyfikatów?
to dlatego, ze Grodziowi nie są potrzebni i ich się siła usuwa z firmy (szukając jakichś wymówek)

kiedyś i kiermanów Polaków będą wyye... jak bedzie dym wokól firmy
ale wtedy nie szukajcie roboty w firmach, z których odeszliście

a wiemy, że omamili was premią 1000 brutto za przejście
1
o śmiesznym Ance to ballada 2017-08-14 23:23
ale ty jebuś jesteś.... zmień dealera
1
Rafał 2017-08-16 22:39
Robota dla zgredów i czarnuchów.
Ile zarobicie?
3-4k miesięcznie? Zapewne nie ale taka stawka i tak jest dobra w Wawie jedynie dla nieudaczników znających tylko KM.
Żałosne.
Ania 2017-08-18 07:11
Teraz to już przesadzili, zawieszając kursy z Grodziska do Warszawy. Biorąc pod uwagę, że od września nie będą kursowały pociągi. Banda kretynów
2
Dzeik 2017-08-18 21:40
a może to był przystanek na żądanie i twoim obowiązkiem było machniecie ręka a nie czytanie książki i nie dziw ze w ostatniej chwili probowalas głowę i zapewnie jak już k ierowcal był już za przystankiem to wówczas zaczęłaś machać więc nie dziw ze się wierzył ja bym Ci się już nie zatrzymał.Więc zastanów się co Ty na kierowców piszesz bo zapewnie nie masz prawa jazdy i nie masz jaki to ciężki zawód.Pozdro
Maja 2017-08-22 10:22
@Rafał, czy masz dokładne informacje na temat pracy w PKS Grodzisk Mazowiecki? Wiele postów to jednak tutaj informacje ze strony klientów, pasażerów. Natomiast o samej pracy, nie można się za wiele dowiedzieć, a na pewno wiele osób czeka na informacje dotyczące obowiązków, godzin pracy, zmian, czy umowy.
Zostaw swoją opinię o PKS Grodzisk Mazowiecki - Grodzisk Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKS Grodzisk Mazowiecki