brak logo

PKS Grodzisk Mazowiecki

Grodzisk Mazowiecki

Opinie o PKS Grodzisk Mazowiecki

Camilo266 2017-08-04 12:10
Nie prawda do kierowców nie należy mycie i sprzątanie autobusów chyba że chcą sobie go umyc to za zgodą mistrza warsztatu wjeżdżają na kanał sobie i go oplukuja szlaufem sobie jak jest brudny nie inaczej
Maja 2017-08-12 11:44
A czy @camilo266 obowiązki kierowców są wyszczególnione w umowie? To powinna być podstawa do wykonywania obowiązków. Warto dać znać innym w ogóle co należy tutaj do kierowców oprócz oczywiście jazdy autobusem.
Camilo266 2017-08-12 13:54
Tu już nie jest jak było kiedyś masę Ukraińców poleciało za niezdawanie egzaminu z certyfikatu kierowcy teraz większość kierowców to Polacy są jesrem tu 4 mce i wiem co mówię na zarobki nie narzekam i godziny pracy może kiedyś tu było tak jak wypisujecie ale nie teraz do tego przyszły nowych 50 solarisow które wyjeżdżają od 26 sierpnia na miasto juz
1
Leo 2017-08-12 22:37
W ...uja tniesz zdrowo... po co? jesteś wieśniakiem z Grodzia, który wielbi firemkę?

do wybudowania myjki na Klementowickiej kiermani sami zaiwaniali ze szczotkami, by umyć wóz
teraz na szczęście jest myjka

ale co będzie po sierpniu2017?
ta firma jest krzakiem - koledzy kierowcy weźcie sobie to do wiadomości
Anka 2017-08-13 22:25
Popieram

kiermani na Targówku sami myli swoje autobusy (jesli mieli siłę po pracy na 2 zmianach)
sami sprzatali wnętrza

i do tego PKS Grodzisk zaye...bywał kazdego miesiaca po 800 - 1200 PLN za przepały

to, ze Ukraińców jest mniej - myslisz, ze to dlatego że nie mają certyfikatów?
to dlatego, ze Grodziowi nie są potrzebni i ich się siła usuwa z firmy (szukając jakichś wymówek)

kiedyś i kiermanów Polaków będą wyye... jak bedzie dym wokól firmy
ale wtedy nie szukajcie roboty w firmach, z których odeszliście

a wiemy, że omamili was premią 1000 brutto za przejście
3
o śmiesznym Ance to ballada 2017-08-14 23:23
ale ty jebuś jesteś.... zmień dealera
1
Rafał 2017-08-16 22:39
Robota dla zgredów i czarnuchów.
Ile zarobicie?
3-4k miesięcznie? Zapewne nie ale taka stawka i tak jest dobra w Wawie jedynie dla nieudaczników znających tylko KM.
Żałosne.
Ania 2017-08-18 07:11
Teraz to już przesadzili, zawieszając kursy z Grodziska do Warszawy. Biorąc pod uwagę, że od września nie będą kursowały pociągi. Banda kretynów
2
Dzeik 2017-08-18 21:40
a może to był przystanek na żądanie i twoim obowiązkiem było machniecie ręka a nie czytanie książki i nie dziw ze w ostatniej chwili probowalas głowę i zapewnie jak już k ierowcal był już za przystankiem to wówczas zaczęłaś machać więc nie dziw ze się wierzył ja bym Ci się już nie zatrzymał.Więc zastanów się co Ty na kierowców piszesz bo zapewnie nie masz prawa jazdy i nie masz jaki to ciężki zawód.Pozdro
2
Maja 2017-08-22 10:22
@Rafał, czy masz dokładne informacje na temat pracy w PKS Grodzisk Mazowiecki? Wiele postów to jednak tutaj informacje ze strony klientów, pasażerów. Natomiast o samej pracy, nie można się za wiele dowiedzieć, a na pewno wiele osób czeka na informacje dotyczące obowiązków, godzin pracy, zmian, czy umowy.
2
Chętny 2017-08-24 09:39
Czy dają Wam darmowe bilety miesięczne? ,Czy autobusy mają ubezpieczenie auto casco ? ,czy w razie stłuczki z winy kierowcy kierowca jest obciążany naprawą? Proszę o informacje... Straszna cisza i tajemnica n/t nowego kontraktu.
Nick 2017-08-24 16:21
a co się spodziewać ? ukraina w mniejszym % niż była ale za to zastąpiona przez chlopków posciaganych w 4 stron Polski(przeważa wschodnia strona) chłopkom obcy internet oni tylko wiadomosci o 19:30 ewentualnie teleexpress, dotychczas tak było ze jak z winy byl obciazany 10% płacili ze szkody a jak będzie teraz tego nie wie nikt sam prezes nawet nie wie, po 1 miesiącu równiez nie będzie wiadomo poł roku absolutne minimum żeby ocenić czy coś sie tam zmienilo na lepsze czy nie a że nie ma na to szans kazdy kto kumaty ten to wie, kazdy kto kumaty zawinal sie stamtad poki byl jeszcze czas, zwerbowali(pseudo dyrektorzyna) w 90% taKICH chlopków z którymi jakis czas będą mogli robić co chcą, będą obiecywać będą mącić bo w koncu nawet oni rzuca to w diably..
miejscowy 2017-08-29 09:13
Witam.Co do ściągniętych kiermanów,to przeważa miejscowy nabytek,a nie z wschodu.Niepasująca sprawa to wolne "łikendy",powinien być co drugi jak w mza a nie jeden wolny.Poza tym robota jak robota,jak wszędzie.Zobaczymy przy wypłacie czy wszystko oferowane się zgadza.
2
Maja 2017-08-30 11:31
@Nick, pochodzenie pracowników nie powinno mieć tutaj nic do rzeczy. Tak jak napisałeś nowe kontrakty są dopiero od niedawna, więc może warto zaczekać i zobaczyć jak zachowa się PKS Grodzisk Mazowiecki? Często po upływie jakiego czasu coś zaczyna normalnie funkcjonować.
Nick 2017-08-31 05:17
owszem nie powinno ale w tej firmie miało, dlatego o tym wspominam, do tej pory dominowali ukraincy a teraz dominuja zakwaterowani na bazie w hotelu posciagani przez pseudo dyrektorzyne mamieni mityczna juz wrecz stawka oraz tysiakiem ktory dostali za samo podpisanie umowy, jesli nazywac ich miejscowymi jak sami zapewne siebie nazywaja(niektorzy i 10lat juz tam siedza)to ok mozna ? jak widac mozna ale prawda jest tylko jedna, wczesniej ukraina teraz tego rodzaju chlopy ze wsi ktorych tak naprawde pks uratowal bo u siebie przy kawalku pola kwitli by w miejscowych pks dalej za najniza krajowa, na nich zarabial(okradajac ich przez lata a to za przepal a to za opony a to za to a to za tamto) wrescie nimi sie finalnie uratowal bo to oni stanowia wiekszosc obsady a nie faktycznie miejscowi, tych jest napewno wiedzej niz bylo(troche starego skladuz its, troche z eec kto z tej strony wisly, troche z syfilisu i troche po arrivie rozczarowanych tym co tam zastali) ale nigdy w tej firmie nie będą wiekszoscia bo jak juz pisalem, kazdy kto kumaty zawinal sie stamtad poki byl jeszcze czas.
Maja 2017-09-06 15:26
@Nick, w takim razie zapytam z innej strony. Jakie trzeba było mieć doświadczenie i umiejętności żeby się do PKS Grodzisk Mazowiecki dostać do pracy? Rozumiem oczywiście Twoje wzburzenie, bo wnioskuję, że warunki pracy Ci nie odpowiadały (jakie dokładnie, oprócz kadry, nie wiem) wtedy wiadomo, że spada motywacja i szukamy pracy gdzie indziej.
2017-09-07 14:38
żadnego doświadczenia, żadnych umiejętności(prawo jazdy w ręku kupione -ukraina-czy faktycznie zrobione i chocby wczoraj odebrane, przyjmą od ręki)
wzburzenie ? ależ skąd, za dużo tam widziałem i za długo byłem, nic mnie juz nie zdziwi w tej firmie, mi osobiście warunki odpowiadały, w porównaniu do np firmy miejskiej MZA przezartej minionym systemem do cna tu, w tej firmie jesli sobie umialesl poradzic(niekiedy i pięściami trzeba bylo walczyc o swoje) miales uklad idealny, swój autobus, linie i mziany jakie chciales, godziny jakie Ci pasowaly a i zarobić dzięki temu dalo rade i to kwoty które własnie te wiesniaki z hotelu nie mogły przeboleć, nikt cie nie okradal(z drugiej strony nie mial za co, najlepszy autobus, szanowany, do tego spalanie na poziomie takim ze (jeszcze raz do nich wroce) te same chlopy od pluga oderwane mieli za jakis przekręt, czy fotomontaz jak fotka ile pali) wiekszosc to na nocy chyba tylko widziala takie spalanie, tylko ze takich osob na palcach jednej reki mozna policzyc ile bylo, reszta(zarówno ukraincy jak i te chlopy) mozna jeszcze dodac emerytow i frustratów z prawikiem zrobionym przez up byla okradana ile sie dało, miesiac w mieciac i to latami, stara zasada w tej firmie mówi IM WIECEJ JEZDZILES GODZIN TYM MNIEJ ZAROBILES PIENIEDZY i to wlasnie tak wygladalo,
osobiscie dlaczego teraz tam mnie pracuje?(chociaz to jeszcze moze sie zmienic bo proponuja/proponowali 5ty powrot caly czas) jak napsialem nic mnie w tej firmie nie zdziwi jak i nie zdzwily obietnice pseudo dyrektorzyny apropo nowego przetargu co do zarobkow czy tego ze nie będzie obciazania jak do tej pory za wszystko, nie zdziwily bo ja o tym wiedzialem juz bodaj w grudniu taką stawke tu podawalem, potem chachmęcili ile sie dalo az w koncu będąc pod scianą(nie mieli by obsady w takim stopniu jak mają bo braki są ciągle udalo sie tylko zebrac minimalna ilosc driverow która odgornie nakazal ZTM) do tego wszystkiego dali tysiaka premii za samo podpisanie umowy, i to sie oczywiscie im oplacilo, jak juz pisalem na forum mobilisu kiedys czy MZA demonstracje kodów itp choloty pokazaly ze ulice wybrukowane sa tutaj idiotami którym mozna wszystko wmówic, którymi mozna manipulowac do oporu, więc to ze im sie udalo skompletowac minimalna wymagana ilosc kierowcow rowniez mnie nie dziwi, przestrzegam jednak przed tym co tam sie stanie jak aby nadzrocy zorientuja sie ile nowa marka autobosow będzie paliła, jak to będzie wychodzilo, jak będzie z kolizjami czy tez z serwisem ktorego do tej pory(tym co znaja ta firme radze sobie przypomniec co bylo jak scanie byly na gwarancji) ZTM dal wymogi, baza lepsza niz byla jest myjka itp itd ale on tego nie zrobil zeby pracownikom(w tym aspekcie nie zrobili nic oprocz zapewnienia um o prace wymaganej ilosci kierowców) bylo lepiej tylko zeby opinia publiczna nie czepiala sie jak do tej pory, miliony skarg ato ukrainiec ze nie zna miasta po Polsku nic nie rozumie a to stan techniczny w koncu efekt umiarkowany daly, ale jeszcze raz powt, nie jest to robione po to zeby pracownikom bylo lepiej, ktoś będzie musial za to zaplacic, jesli będzie faktycznie serwis a w tej firmie płącą tylko kierowcy, tak bylo, jest i będzie, będzie bo swiadczy o tym zerowa zmiana polityki zarządu, pseudo dyrektorzyna na klemie jest tak naprawde nikim, wykonuje tylko polecenia malo tego to ze zwa go'dyrektorem' to tez wina tychze wlasnie mieszkacow z hotelu na bazie, to kierownik realizacji przewozow mozna w sumie powiedziec ze i nawet nie to, starszy dyspozytor , a dyrektorem zaczeli go tytulowan lizodupy raz dwa wiesniaki z hotelu i tak sie przyjelo, i tak zostalo, tak naprawde w tej firmie nie decyduje rowniez prezes tylko jego synio po szkolach w niemczech ktoremu wydaje sie ze pozjadal wszystkie rozumy, jest nieprzewidywalny tak naprawde nie wiadomo do konca bylo ze stawkami tak naprawde nie wiadomo jak teraz będzie z zarobkami tam dla zdecydowanej wiekszosci, dopiero to wyjdzie w praniu i przestrzegam raz jeszcze przed hura optymizmem jesli 1 czy 2ga wyplata będzie co do wyjezdzonej godziny sie zgadzala, szesc to absolutne minimum zeby cokowiek oceniac czy sie zmienilo na lepsze..
3
miejscowy rodowity 2017-09-08 10:14
Witam
No i mamy pierwszą skuchę.piątek przed 10-tym i wypłaty brak.Po telefonie do rachuby,pani stwierdziła że nie otrzymała jeszcze rozliczeń kierowców.Może będzie w poniedziałek .Dobre [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Po trzech tygodniach pracy tu,moja opina jest średnia.Bałagan jakiego nie widziałem.Po mza to jak bym do etiopi trafił.No ala może się ogarną.
2
kierowca pks 2017-09-08 16:24
Spokojnie nie gorączkuj się dostaniesz wypłatę w poniedziałek. Nawet jak wysyłają przelewy po południu to i tak dzisiaj nie dojdą. Kwestia tylko aby było tyle ile miało być, choc od 23.08 i tak będzie ciężko cos wywnioskować w przeliczeniu na cały miesiąc.
1
pasazerka 2017-09-08 17:03
Muszę powiedzieć ze jestem pozytywnie zaskoczona. PKS na linii ZP radzi sobie całkiem nieźle. EEc z Brwinowa i Grodziska to rzeczywiście porażka. Kierowcy wszyscy z Ukrainy, jeżdżą jak chcą.
1
miejscowy rodowity 2017-09-09 19:03
Nie chodzi o gorączkowanie ,ale 10-ty to 10-ty a nie 12-13 czy 17 .I nie ma tłumaczenie że to czy sro,do tej pory może większości nie zależało na terminowych wypłatach,ale to musi się zmienić. Pozdrawiam .A i jeszcze pilnujcie czasu pracy kierowcy,bo jak co to nawet kartę masz in blanco bez podpisu dyspozytora.Czyli nie ważną.
3
teraz ja mówię 2017-09-12 15:56
Wypłata powinna być w piątek bo 10 wypada w niedzielę .Przepisy są jasne . Pozdrawiam
2
ciekawt 2017-09-13 17:15
Kiedy w końcu dostaliście wypłatę za sierpień? Ile Wam obcięli?
warszawiak 2017-09-13 17:28
Wyplata była w poniedziałek. Ja żadnych potrąceń nie odnotowałem. Stawka i nagroda zgodnie z umową.
1
kosa 2017-09-14 21:20
Jak jest z dniami wolnymi. Jeden weekend w miesiącu wolny zamiast dwóch tak jak w MZA? , a na tygodniu 2 dni wolne czy 1 , a może wcale???
ciekawt 2017-09-15 08:24
Szukają jeszcze kierowców? Może bym się skusił..
Nick 2017-09-15 23:28
TY - nie piernicz
żaden warszawiak w takiej parszywej firmie by się nie zatrudnił

poza tym pensje wysłano we wtorek, mylisz się o jeden dzień
chyba, że nazywasz się Marek - to wtedy kasa jest u Ciebie cały czas, bo nie płacisz za wykonaną pracę
3
nik 2017-09-16 11:39
Szukają, kierowców im cały czas brakuje.
Miejscowy rodowity 2017-09-17 10:44
Posłuchaj koleżko śniegowy,jestem warszawiakiem od 2-ch pokoleń i zatrudniłem się w pks-ie bo nie miałem na razie innej alternatywy.A rachunki trzeba płacić.Więc nie pierd... że ten czy tamten nie robił by dla nich.Muszą się tylko nauczyć że wolne grafikowe to wolne,że pięć góra dni pracy i musi być dzień wolny itp.itd.A ty koluniu ciekasz sie po forach i pierniczysz kocopoły.Nikt Cię do niczego nie zmusza,nie pasuje robota to nie rób.Wypłata była w poniedziałek,i wyszło mniej więcej tyle ile przepracowałem,dokładnie stwierdzę jak zobaczę pasek. A i na marginesie jestem po 12 latach pracy w mza.
3
klos 2017-09-17 11:17
Jak jest tak świetnie ,to czemu dzisiaj (niedziela) na 179 aż 4 brygady obsługują inni przewożnicy?. Co jest??? Bunt załogi na pokładzie??? Rozumiem 1 brygada. Ale 4????
1
Nick 2017-09-18 10:20 [użytkownik zarejestrowany]
nie podszywac się ! gamoniu jeden z drugim tak ciężko wlasny pseudonim wymyślić czy juz do tego stopnia poziom ameby umyslowej udalo wam sie osiągnąć ze trudno ?!
warszawiak 2017-09-18 10:46
Nadal potrzebują kierowców. Od początku brakuje. Co tydzień dochodzą nowi ale to jeszcze pewnie potrwa. Ma to też ten plus że można sobie trochę więcej zarobić.
ciekawt 2017-09-18 13:31
To prawda, że żeby u nich jeździć trzeba zdać jakiś egzamin w ztm?
miejscowy rodowity 2017-09-18 18:13
A kto powiedział że świetnie?Normalnie tylko trzeba pilnować swojego,bo zrobią w wała.A ludzi brakuje wszędzie.W mza na -łikend- było minus 20-tu na ostrobramskiej.I zapier..... stalowa.
Nick 2017-09-18 21:52
No cóż... sam się prosiłeś - tak zachwalałeś swego czasu PKS Grodzisk, że teraz nie miej pretensji...
i w końcu naucz się składnie pisać na tym swoim telefonie, jeśli masz ambicję przekazywać wartosciowe tresci kolegom po fachu

tyle Tobie powiem kolego zarejestrowany NIck
2
Nick 2017-09-19 13:53 [użytkownik zarejestrowany]
a ja tobie wogóle nic nie powinienem odpisywać nawet bo z idiotami sie nie dyskutuje ale odpisze zebys sie jeszcze troszke pochelpil w swojej ograniczonej głowce ZA tym co zapewne odburkniesz pod nosem czy tu wylejesz swoje 'zlote' mysli, czepiasz sie literowek gdy tymczasem masz problemy z czytaniem ze zrozumienie, GDZIE I KIEDY ja zachwalalem tą firme ? obiektywne i rzetelne opinie czy informacje to dla cię ''zachwalanie'' no chyba ze tak, jak sie mentalnie tkwi w minionym okresie zetkniecie z prawda wywouje emocje, jak widac u ciebie skrajne skoro wyjezdzasz tu coś o ambicji, tyle z mojej strony i wymysl w koncu coś swojego, chociaz juz nie, juz nic nie wymyslisz, BEZ ODBIORU.
Helios 2017-09-20 11:34
Witam. Kłócicie się na tym forum jak jakieś stare dziadki. Jedni piszą jak było kiedyś,a inni chcą się dowiedzieć jak jest teraz. A w większości co tutaj zaglądają to są ciekawi ile teraz się zarabia i ile godzin pracuje w miesiącu. Ja zrobiłem prawo jazdy na autobusy 3 miesiące temu. I od razu umawiałem się na rozmowę o pracę do PKS-u na klementowickiej co obsługuje Warszawę i MZA na woronicza. W obu firmach chcieli mnie przyjąć. Wybrałem MZA ,bo po prostu bliżej miałem.
MZA -
Praca 168h miesięcznie . 2 weekendy pracujące. Jak dzwonią do mnie,aby mi zamienić 5h dzień na 10h bo brakuje ludzi to poprostu mówię NIE DZIĘKUJĘ. 168 h w miesiącu wystarcza,a jak stwierdzę,że mało kasy zarabiam to po prostu poszukam sobie innej pracy.
Na dzień dobry umowa o pracę na 3 miesiące. Potem jest na rok i na czas nieokreślony.
Na pierwszej umowie mam 3700 brutto i do tego dochodzi 600zł takiego dodatku ,który mogą wam zabrać jak np porysujecie autobus lub ogólnie za uszkodzenia.
+3.50zł dodatku do każdej godziny nocnej
+ 50% za pracującą sobote
+100 % za niedziele i święta
Noce są tylko dla chętnych
+5% od sprzedanego biletu czy jakoś tak nie chce mi się liczyć. Biletów w miesiącu może ze 20 tylko sprzedałem.
Co 2 lata podwyżka o 100zł netto to chyba tzw stażowe.
Wiec nowa osoba przychodząca do MZA może liczyć na 3500zł netto miesięcznie bez dodatkowych dni pracy oraz godzin nadliczbowych.
A teraz jeżeli ktoś potrafi niech realnie napicze jak jest w tym PKS-sie ?
jeżeli potrafi napisać i nie kłócić się na tym forum.
4
heniek 2017-09-21 10:15
Ale te 3500 netto jak dostaniesz 600 złotych premii.A to w MZA jest wątpliwe ,zwłaszcza na R1. Tak to bujasz się w granicach 3000 netto
Olo 2017-09-28 22:15
Żenujące, że są kierowcy którzy będą robić za czanuszka za taką stawkę.
Z drugiej strony - jaka stawka taki kierowca.
Powodzenia dziadki.
Borowik 2017-09-30 19:09
PKS Grodzisk Mazowiecki płaci za godziny jezdne to co stojsz nie wlicza do godzin pracy.
1
miejscowy rodowity 2017-10-10 16:10
Mamy 10-tego i wyplata jest.Prawie tyle ile wypracowanych godzin,mala niezgodność.Ale ogólnie się zgadza. Pozdrawiam niedowiarków i pesymistów.
Nick 2017-10-10 18:05
jesli w ten sposób oceniasz tego pracodowace, na podstawie jednej wyplaty, to życzę powodzonka w dalszej pracy a jakże z wiarą i optymizmem :D
JU 2017-10-10 18:15
jak mała niezgodność,i na czym polegała?
gimbus 2017-10-12 11:42
Ponoć szukają kierowców? Znajomy pisał CV i kontaktował się mailowo. Zero zainteresowania ze strony PKS. Ma prawko i kwalifikacje .Najwidoczniej wystrarcza im kadra która jeżdzi bez dni wolnych lub mająca 1-2 dni wolnego w miesiacu. Nieżle się ustawili skoro znalezli ludzi którzy zastępują im braki kadrowe. Tylko pytanie jak długo Ci kierowcy wytrzymaja??? Do pierwszego wypadku z ofiarami śmiertelnymi, do pierwszego udaru, zawału????
2
Kierowca PKS 2017-10-13 20:55
Nie wiem gdzie pisałeś. Mi odpisali. Napisz na w.zalewski@pksgrodzisk.com.pl. Dla niedowiarków to zarobiłem niezłe pieniądze za 22 dni pracy dostałem ponad 3 800 na rękę. Chyba się opłaca?
1
Gość 2017-10-14 07:03
Chyba robiąc na dwie zmiany
Zbynek 2017-10-14 11:19
plus premia za podpisanie umowy i delegacja xD
heniek 2017-10-14 17:51
co to jest delegacja w PKS-ie??? Poza Warszawą obsługujesz trasy w Grodzisku Mazowieckim???
miejscowy rodowity 2017-10-14 23:09
Jak czytam te wywody to mi się ulewa.Jak jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to będziesz jeb....na okrągło.A wystarczy powiedzieć że dziękujesz za przyjście z wolnego i nikt cię nie zmusi.Mialem 21 dni pracy- 3600 pln.Dla mnie wystarczy.I nikomu nie muszę nic udowadniać,nie wierzysz twoja brocha.Pozdrawiam
1
xyz 2017-10-15 08:54
Krzyżyk na drogę i i daj Ci Panie Boże jak najdłużej.
Zostaw swoją opinię o PKS Grodzisk Mazowiecki - Grodzisk Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKS Grodzisk Mazowiecki