brak logo

PKS Grodzisk Mazowiecki

Grodzisk Mazowiecki

Opinie o PKS Grodzisk Mazowiecki

Pracownik 2013-08-30 16:57
Jak nie będziesz miał przepału, poznawał dużo linni to będziesz trzepał godzin więc zarobisz. I bez problemu przyjmują
2013-09-30 18:32
Kolego zapomnij o jakiejkolwiek umowie o pracę w tym PKS, wszystkich zatrudniają na umowę zlecenie i tak jak wspomniano wyżej, kasują za przepały,a autobusy są w fatalnym stanie, nie spełniają żadnych norm, nie są należycie serwisowane. ODRADZAM
zzz 2013-11-15 10:48
Kiedyś przyjmowali i dawali zakwaterowanie, czy ktoś wie, czy nadal tak jest? Nie widzę ich ogłoszeń z ofertami pracy, A z chęcią bym załapał praktyki.
1
duda 2014-04-13 21:19
jeżeli nie ma obecnie pracy w PKS to zawsze można robić u prywaciarza. Na transporcie dobrze się wychodzi
ania 2014-04-26 10:57
W dn. 23.04 br. jechałam busem, trasa Warszawa-Sochaczew godz. 15.28 z przystanku Warszawa-Ciepłownia. Chce reklamować warunki w jakich przyszło mi jechać. Chodzi o brak możliwości otworzenia okna. Bus nie ma okien uchylnych! Ludzie mamy XXI wiek. W busie było jak w piekarniku. Proszę poprawić warunki transportu, do chociażby minimum bezpiecznego.
ania 2014-04-26 10:58
W dn. 23.04 br. jechałam busem, trasa Warszawa-Sochaczew godz. 15.28 z przystanku Warszawa-Ciepłownia. Chce reklamować warunki w jakich przyszło mi jechać. Chodzi o brak możliwości otworzenia okna. Bus nie ma okien uchylnych! Ludzie mamy XXI wiek. W busie było jak w piekarniku. Proszę poprawić warunki transportu, do chociażby minimum bezpiecznego.
pasażer 2014-05-05 11:43
Większość autobusów niesprawnych , lewe przeglądy to cała prawda o PKS grodzisk
anonim 2014-05-21 01:47
Nie polecam ci tej pracy za wszystko zabierają ci kasę i możesz zostać bez wypłaty uważaj na tą firmę a stan techniczny połowy autobusów jest do natychmiastowego przeglądu
muniek 2014-07-22 06:51
teraz nie musisz miec zapytania o karalnosci ogolnego wystarczy zapytanie w transporcie drogowym i juz
aaa 2014-08-13 11:44
Stan pojazdów to jedno a dodatkowo kierowcy palący papierochy w czasie jazdy. Są też tacy magicy, że na krótszych trasach potrafią puścić oko i nie wbijają biletu, a kaska do kieszeni.
rrrrrrr 2014-10-30 11:35
absolutny lider warszawskiej komunikacji miejskiej,pod kazdym wzgledem bije konkurencje na glowe :),czasami sie tylko zastanawiam jak to wogole mozliwe zeby te wozy wyjezdzaly za brame,ale po chwili refleksji wszystko staje sie jasne,kierowcy nie gawarit pa polsku
2
fikus 2015-01-20 12:04
jakoś ciężko mi uwierzyć , że szukając pracy jako kierowca można rozważać miejsca typu PKS. Jest dużo firm , które proponują dużo lepszą formę zatrudnienie i warunki na umowie. Osoby , które mimo wszystko wybierają PKS to chyba głównie myślą o tym , żeby te ich podróże nie były specjalnie odległe...
TomcioTGK 2015-01-23 12:01
Pracowałem tam 8 miesięcy, głównie z tego powodu że nie mogłem znaleźć pracy jako kierowca autobusu (świeżo co po odebraniu prawka i brak praktyki w tym zawodzie). Zostałem na samym początku przydzielony na linie komercyjne (Ząbki, Marywilska, itp.)To jest prawda, co tutaj niektórzy piszą, tabor w opłakanym stanie, którego prawie wszystko nie ma prawa wyjechać za brame, bo tabor ZTM'ach to był pikuś co do taboru liniach komercyjnych. Niesprawne w zime ogrzewanie, gdzie mechani śmieją się że jest kierowcy zimno, zdarzały się przypadki że np. zmiennik kiedyś wyjechał na linie autobusem bez hamulcy (skończone klocki). Przeglądy przechodzą w taki sposób że zabierają dowód i zabierają do Grodziska do podbicia diagnoście, tylko dyspozytor powie ci wtedy "tylko nie daj się złapać". Czas pracy kierowców w tej firmie to jest abstrakcja, jak tak to pojeździsz 6 dni i dzień wolnego, a też są niektórzy (nie tylko Ukraińcy) którzy jeżdżą nawet cały miesiąć bez dnia przerwy. Jak dasz się wykorzystywać, to tak będą cię wykorzystywać. Przyjedziesz ze zmiany i od razu każą wyjeżdżać na inną linię lub posterunek. Co do przepałów to prawda, zabierają kase za przepały jak pamiętam 5zł/litr. Nie tylko, potrafią też potajemnie obciążyć z wypłaty i z tych pieniędzy kupić części do autobusów. Karty drogowe przepisywane są na inne osoby żeby nie było podkładki dla ITD lub PIP'u, tak samo z grafikami. Jedynie co z tej firmy miałem dobre, to że dobyłem praktyki przez co teraz obecnie jeżdżę w Mobilisie i jest od razu moim zdaniem 100 razy lepiej jak w PKS'ie. Wiadomo że też tam nie jest kolorowo, ale tak samo jak wszędzie.
3
kamila 2015-01-24 08:54
Dzisiaj jadac trasa Warszawa Grodzisk spotkala mnie bardzo niemila sytuacja.Mianowicie o godzinie 8:44 czekam na przystanku zaczytana w ksiazke, nagle podnioslam glowe i zobaczylam tylko przejezdzajacy zdezelowany autobusik, zorientowalam sie ze to autobus do grodziska. Zaczelam galopowac za pojazdem, kierowca laskawie sie zatrzymal 100m za przystankiem, weszlam do aytobusu i na Moje Dzien dobry uslyszalam, a moze tak dziekuje?.. zamurowalo mnie na chwile, wydajac mi pieniadze kierowca nie podal mi ich do reki tylko obok co spowodowalo, ze pieniadze rozsypaly sie po pojezdzie. Brak szacunku i chamstwo okazywane przez kierowcow jest nieogarmiete przeze mnie.. skandal!
podróżna 2015-02-16 15:00
To jak jeżdzą autobusy w Grodziskim PkS, to skandal. Nie dość, że autobusy nie powinny być dopuszczone do ruchu( szereg usterek min. brak sprawnego sprzęgła), co zdarza się notorycznie, przez co autobusy są opóżnione lub w ogóle nie przyjeżdzają. Kierowcy jeżdzą na nadgodzinach, co jest do udowodnienia.
W związku z tym najlepiej jak sprawą zajmie się Główny Inspektorat Transportu Drogowego i policja. Ludzie nie po to płacą ciężko zarobione pieniądze za bilety, żeby nie mogli na czas dojechać do pracy.
1
dzidziuś 2015-05-13 22:35
CAŁY TEN PKS TO JEDNA WIELKA ŚCIEMA.
- DYREKTOR ZALEWSKI SZUKA JELENI DO OCIĄŻENIA A KIERO SIEMEK OBCIĄŻA ZA CO SIĘ DA
- PALIWO KRADNĄ WSZYSCY OD KIEROWCÓW PO INSTRUKTORÓW I DYSPOZYTORÓW
-LEWE PRZEGLĄDY STEMPLOWANE W GRODZISKU BEZ OBECNOŚCI AUTOBUSU NA STACJI DIAGNOSTYCZNEJ I WREŚCIE GODZINY PRACY KIEROWCÓW ,KTÓRZY ZASUWAJĄ PO 14-16 GODZIN DZIENNIE BEZ WOLNYCH DNI. ZTM O WSZYSTKIM WIE LECZ UDAJĄ ,ŻE NIC NIE WIEDZĄ. CAŁA ZAŁOGA TO 3/4 UKRAIŃCÓW A RESZTA TO ĆWOKI Z ZAMOŚCIA I INNYCH WIOCH. TO CAŁA PRAWDA O PKS GRODZISK.

1
Były Kierowca 2015-06-07 10:37
Pracowałem na Klementowickiej jako kierowca. To co tam się dzieję to przechodzi ludzkie wyobrażenie. Kierowcy mieszkają jak w chlewie , mają brodziki do których rzygają i zarazem się w nich kąpią byłem sam świadkiem takich sytuacji. Praktycznie co noc odbywają się libację alkoholowe , a rano kierowcy wyjeżdżają na miasto. Banda Ukraińców , którzy nie znają miasta i ci biedni Dyspozytorzy,którzy muszą się z nimi męczyć. Dyrektor W.Z. nieporadny udaje ,że wszystko jest OK !!! Szkoda ,że PREZESI całego PKS-u są na tyle niewidomi i nie wydolni ,że nie widzą że Pan Wojciech nie daje sobie rady na stanowisku szefa przy ul. Klementowickiej i nie zmienią go na osobę kompetentną.Tym bardziej ,że jest to człowiek ,który już jeden PKS rozłożył na łopatki ,teraz to robi na Klementowickiej. Jest to firma w której nikt do kierowcy nie ma szacunku. Kierowca jest jak robol, który jeździ po 15 godzin dziennie czasami mając 1 czy dwa dni wolne w miesiącu. A jak któremuś się nie podoba to Pan Wojciech .Z po prostu go [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z roboty i szuka na jego miejsce innego frajera. Dyscyplina w firmie zerowa może czas pomyśleć o zmianie szefa na tym stanowisku chyba ,że PREZESI młody i stary mają to tak samo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie zależy im na jakości własnej firmy. Panie PREZESIE zastanów się i wprowadź zmiany ,a na pewno przyniesie do dla całej firmy olbrzymie korzyśći. Gorąco pozdrawiam były męczennik PKS GRODZISK
1
KELLY 2015-08-21 15:08
Nie polecam, sama rozmowa rekrutacyjna z Panią Dyrektor Personalną była na bardzo niskim poziomie.
2
james 2015-11-21 11:09
mylisz się bo 99% autobusów to złomy
1
james 2015-11-21 11:32
"dyrektor"Wojtek(tytuł tylko dla kasy)to typowy fiskus jego głuwnym zadaniem jest potrącaniekasy za wszystko,rozmowę z pracownikiem zaczyna od wyliczenia ile za co potrąci,ale podaje tylko połowę kwoty.kierownik warsztatu zgrywa zapracowanego a głównym jego zadaniem jest wystawianie złomo-taboru do ruchu (uwaga na autobus A543 hamulce w opłakanym stanie A546 jest jeszcze gorszy) firma stanowi jeden wielki SYF i BAGNO.Szkoda tylko biednych szoferaków tyrających na zarobki tych dwóch wyzyskiwaczy.
fgyihjkol 2016-04-24 10:44
Robota dla Wschodniaków cienka kasa
1
tertretr 2016-10-22 10:52
Wielblad13 : winę za brak porozumienia ponosi także związek Ukraińców w Polsce ! proszę wejść na FB i poszukać tego tworu i tego co wypisuje Piotr Tyma !!!! dlaczego media w Polsce rozmawiają z takimi ludźmi ? przecież wg nich nie było żadnej zbrodni wołyńskiej ! Ukraińcy nie mordowali Polaków ! co najwyżej z nimi walczyli w bohaterskiej walce... pomniki UPA w Polsce budują !!! bez zezwoleń !!! często robią to obywatele Ukrainy !!! a gdy te pomniki rozbierają narodowcy to pan Tyma robi z tego aferę polityczną !!! przypominam jesteśmy w Polsce ! tu my ustalamy nasze zasady ! u nas nie ma miejsca na pomniki Bandery i UPA ! nie ma miejsca nawet dla takich Ukraińców
Nick 2017-03-05 14:25
PKS po wygraniu tzw ''bitwy Warszawskiej'' i po podpisaniu umowy z ZTM planuje dać 20zl netto na godzine i nie obciażać za przepał paliwa, wszystko to narazie jest forsowane prezesowi na spotkaniach z zarządem, dopóki nie będzie na piśmie nie ma co sie napalać ale ten zdaje sie powoli rozumieć że prowizorka z dotychczasowych przetargów nie przejdzie a ludzi skądś trzeba wziąść i ich potem utrzymać, ukraińcy nie przejdą już, musi sie zmienic polityka wewnetrzna, mialem sobie darowac wpisywanie tutaj najnowszych wiesci do momentu konkretów i to na piśmie ale wychodząc na przeciw płaczkom mobilisowym i to takim których nawet podstawiony pod sciana PKS nie wezmie, podziele sie najnowszymi wiesciami i tu jak i na forum syfilisu a także reszty firm na miescie(tu jednak dopiero jak pojawia sie konkrety na pismie)będzie na bieżaco informowane jak sytuacja.
Nick 2017-03-16 15:46
najnowsze wiesci 3tys-3,2pln na reke nowym przetargiem od 23.08 narazie jeszcze nic na pismie dlatego jeszcze sie wstrzymujemy z konkretnymi dzialaniami i na szerszą skale.
Maja 2017-03-31 11:06
@Nick rozumiem, że w firmie obecnie zachodzą zmiany. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego na jakie warunki mogą liczyć pracownicy. Jakie benefity oferuje PKS Grodzisk Mazowiecki?
1
MZK-owy Warszawiak 2017-04-05 11:50
Jestem ciekawy jakie zmiany następują w Grodzisku. Z tego co ja wiem to 4600 brutto wynagrodzenie i jazda nowymi 12m solarisami od 1 lipca. Nic więcej nie wiem ale z chęcią dowiem się czegoś więcej. Sam jeżdżę w MZA i z chęcią zmienię pracodawcę.
2
Camilo 2017-04-08 18:15
Siemka od nast tyg przyjeżdżam do Grodzisk Mazowiecki do kadr podpisać umowę złożyłem CV i oddzwonili i mnie zatrudnili jest hotel pracowniczy dla osób przyjezdnych to plus ale opinie czytałem same negatywne i wpisy co do PKS Grodzisk czy masz swoje zdanie na ten temat może możesz mi odp?:)
kaso 2017-04-09 14:54
Nominał 220 godzin. Dowiedz się szczegółowo ile będziesz miał dni wolnych w miesiącu i z tymi wolnymi dniami jaki będziesz miał zarobek. Bo to jest najważniejsze w tym wszystkim. Nie daj zakuć się w dyby jak niewolnik bez dni wolnych przysługujących Ci w kodeksie pracy. Powinieneś mieć 2 weekendy wolne w miesiącu i jeden dzień wolny w każdym tygodniu (od pon-piątku) Musisz mieć to zagwarantowane na piśmie. Inaczej nie podpisuj z nimi umowy.
Camilo 2017-04-09 15:26
Dzięki za informacje
Albert 2017-04-11 15:01
Nominał 220 godzin. Buahahaha. Co za kompletny debil to wymyślił. Przecież za coś takiego jest prokurator.
PiP jasno określa ile godzin miesięcznie może przepracować pracownik. Do tego przepisy dotyczące czasów pracy kierowcy.
Jeżeli ci debile zaczną dawać umowy na 220 godzin to sam tam pojadę, podpiszę a następnie udam się do PiP, ITD, UKS i do mediów.
kierowca z innej zajezdni 2017-04-11 19:52
Byłem dzisiaj w PKS Grodzisk w warszawie na rozmowie. Gwarantują na pełnym zusie 3400 na rękę przy około 190-200 godzinach bo tyle wyjdzie. Dyrektor potwierdził że ta różnica wynika nie dlatego że trzeba więcej jeździć tylko nominał odnosi się do jazdy rozkładowej a z dojazdów wynikają te dodatkowe godziny. Jak będę chciał to powiedział że kilka dodatkowych nadgodzin w miesięcu można będzie dorobić tylko w ramach przepisów. Dla mnie to jak na razie najlepsza oferta w Warszawie wiadomo robić wszędzie trzeba a ja wolę zarobić niż robić tylko po to żeby robić. Idę tam bo jeżdżąc w turystyce miałem 6 z przodu ale w domu byłem dwa dni w miesiącu a na umowie 1750 brutto a reszta w kopercie a w zimie trzeba było uciekać na chorobowe i na czarno dymać na busie bo inaczej miałem 1200 do ręki i wyżyj z tego. Teraz 250 godzin w Mobilisie wyciągnę na łapę niecałe 3500 a jak będzie za dużo kierowców to znowu obniżą stawkę a tu za te same godziny może być już grubo ponad 4 z przodu.
1
kaso 2017-04-11 21:11
A dlaczego nie chcesz iść do MZA. Cały czas potrzebują???
1
clarys 2017-04-11 22:19
A co, może w MZA wyciągniesz tyle? Nie rozśmieszaj mnie pewnie wiesz jaka tam jest robota.
kierowca z innej zajezdni 2017-04-11 22:33
Nie ide do MZA bo tam tyle nie zarobie i to cała tajemnica.
Camilo266 2017-04-12 08:14
Do kierowca z innej zajezdni
Odezwij się pogadamy jak byłeś już na rozmowie w Grodzisku też po świętach się tam wybieram bo mnie chcą zatrudnić .
Odezwij się na FB bądź na e-maila pogadamy mój e-mail camilo26696@gmail.com Pozdro
mirafiori 2017-04-12 13:36
Żebyś się tylko nie zdziwił..... z tym cztery do ręki...... .
3
Nick 2017-04-14 14:49
'dyrektor potwierdzil' z niego taki dyrektor jak ze mnie astronom, kierownik realizacji przewozow ktorego wiesniaki z tamtejszego hotelu same wywinowaly i tytulowały -tytujuja dalej dyrektorem, z wyksztalcenia psycholog, klamac potrafi jak nikt inny, obiecywac gruszki na wierzbie, juz jeden pks spuscil na samo dno, to co sie dzialo na klemie do tej pory to 99% to tylko jego wina i obciazenia i młyn z zapleczem(a to brak tablic, zezwolen etc etc) czy syf na hotelu, '' do poki byla szansa na stawke godzinowa sam opowiadalem za tym ze moze będzie lepiej, moze jest szansa, info dostaje z 1 reki od osoby z zarzadu, nad nim, wybrali druga droge, stawki nie będzie jest ogolna kwota czyli będzie co bylo, oranie po 250-300godz w miesiacu tym bardziej jesli nie zbiora kompletu obsady, obciazenia i przepaly faktycznie nieco zelzeja ale tylko do czasu, wybrali 2ga droga to jest licza na skuszenie tym 3400 słoikow z mniejszych miast gdzie ta kwota z automatu jest atrakcyjna, do tego darmowe mieszkanie, licza na zapelnienie hotelu tym razem nie ukraina a jak to sie juz stanie juz wprawieni jak niewolnikow zrobic tym bardziej jaki zapis szykuja w umowie co do godzin tylko to potwierdza.
4
mono 2017-04-15 15:02
Może się po tylu latach nawrócili, może byli z pielgrzymką w Częstochowie?

Chociaż na cuda to bym nie liczył? Nie sądzę też by znaleźli aż tylu chętnych z prawem jazdy i znajomością topografii stolicy.

Już pewniejszym płatnikiem i pracodawcą jest Arriva.
Niech wezmą się za dowożenie klientów do Centrów Handlowych, z takim podejściem do pracownika? Niech zapomną że ludzie będą walili drzwiami i oknami.

Już nawet Ukraińcy narzekają na ich podejście.
Olgierd 2017-04-16 00:58
Śmiać mi się chciało jak patrzyłem z jaki entuzjazmem przez chwilę pisaliście o tym DziadTransie.
Jak widzę wszystko wróciło do normy - czytaj czarnuch na plantacji - więc temat do zamknięcia.
Oczywiście nie wątpię, że kwiat naszych pseudo driverów ( zwłaszcza tych emerytowanych śmiesznych leśnych dziadków) dołączy i będą sobie robotę chwalić.
3
Nick 2017-04-17 11:15
cała prawda niestety, żeby dać umowe o prace emerytom i co za tym idzie móc dopisać ich do puli kierowców jakies kombinacje z godzinami dla nich ze pol miesiaca aby bedą jezdzic, ze nie poszlo to w dobrym kierunku świadczy też że jeden z dwójki dyspozytorów co cokolwiek ogarniali ten bajzel(na 5ciu) stamtad wlasnie teraz sie zwolnił po 6 latach własnie teraz,
emeryty, słoiki skuszeni tym 3400 darmowym hotelem i gadką ''dyrektora'' plus część ''starego'' skladu z ITSa gdzie tam tych 3400 nigdy nie zarobili plus do tego toczyli sie jezdzacymi trumnami a wlasnie takie przypominaly pod koniec kontraktu many 12stki wiec tu beda teraz mieli 'jak u mamy' , trochę ukraińców którzy sa tam juz dlugo i ktorym tez dadza umowe o prace(dali) i jakoś pojadą ewentualnie będą uzupelniać z pks od siebie, nadzieja na to ze będzie cokolwiek lepiej prysła jak bańka mydlana..no ale jak sobie ludzie dają to tak mają, kolejny raz sie to potwierdza, wystarczy wlasnie teraz jest ten moment jak zyw przypomina sytuacje z mobilisu marzec-sierpien ub. roku tu jeszcze lepiej bo wystarczy tych umow nie podpisywac a oni sa pod sciana w jeszcze wiekszym stopniu nic syfilis w tamtym roku, ale nie ma z kim dzialac, kwiat pseudo driverow kwitnie i jak napisales bedzie sobie robote jeszcze chwalił..
kierowca 2017-04-17 17:34
Widzę ze Nick i Olgierd to jedyni super kierowcy a reszta to motloch
Nick 2017-04-17 17:51
raczej jedyni obiektywni + jeszcze Stefan i ledwie kilku, max na palcach dwóch rąk można policzyć z tego forum czy z syfilisa..
robert 2017-04-17 18:01
Ma być 3400 na rękę przy nominalnej ilości dni pracy po okolo 9-9,5 h pracy dziennie. Tak wychodzi po prostu z zadań. Jedna brygada ma od 17 do 21 godzin co po podziale na dwa daje okolo 9h.
Tak tez wychodzi z przedstawionych wyliczeń.
Nick 2017-04-17 19:41 [użytkownik zarejestrowany]
ok skoro tak Ci wychodzi, i to wszystko jeszcze potwierdził 'dyrektor' zatem powodzenia, miłej pracy, szerokości i tak dalej :)
słópecki waldek 2017-04-29 15:27
3400 na rękę ale za 220godz!
Franki 2017-04-30 21:34
Jeżeli jakiś pajac podpisze z Tobą umowę na 220 godzin miesięcznie to polecam udać się z tym papierem do dobrej kancelarii adwokackiej.
Zarobisz więcej niż przez 3 lata na stanowisku kierowcy-czarnucha.
1
Nick 2017-05-01 16:31
problem w tym że w sprytny sposób to obeszli(pisalem jaki zapis w umowie szykowali) a gamonie,emeryty czy sloiki skuszeni tym 3400 i darmowym hotelem(a raczej barłogiem) popodpisuja to bez szemrania, tym bardziej że ''dyrektor'' zapewnił, zresztą już paru(nastu) powysylali na egzamin na certyfikat,..
3
Camilo266 2017-05-01 17:21
Czy ktoś wie jak jest w tej zajezdni PKS Grodzisk Mazowiecki jako kierowca i jakie są warunki pracy i na hotelu dostałem tam ofertę pracy zamierzam tam się wybrać lecz czytam same negatywne opinie co do tej firmy choć prywatnie słyszałem inne opinie dobre i jestem już głupi proszę o opinie tylko osoby które tam pracowały a nie takie na podstawie domysłów i myśli i słów innych osób z góry dziękuję:)
Nick 2017-05-01 19:11
Tak jak pisalem byla szansa na zmiany ale podobnie jak w syfilisie zostala stracona, a teraz to te220godz przewiduje w lepszej opcji bo będziecie orać jak zresztą orali do tej pory(zdecydowana wiekszosc) po 250 -300godzin za te 3400..4 lata i bodaj 5 powrotów tam, na zleceniu i w innym ukladzie troche niz reszta z paru powodów..
abc 2017-05-03 23:13
I co chooo....
tak namawiałeś do roboty w tym gównie, a teraz płaczesz że bedzie kicha
jestes rownie dobry jak twoi kolesie z bylej firmy
2
Zostaw swoją opinię o PKS Grodzisk Mazowiecki - Grodzisk Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKS Grodzisk Mazowiecki