brak logo

Sobtrade Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sobtrade Sp. z o.o.

inżynier 2012-07-26 21:44:43
Widzę od paru miesięcy oferty pracy dla inżynierów na stronie sobtrade. Zastanawiam się czy nie odpowiedziedź. Ciekaw jestem jaka jest obecnie atmosfera u tego pracodawcy? Jaka jest kulura firmy ? Czy jest tak nadal żle jak w postach?
ktoś 2012-09-10 21:53:03
Wydaje mi się, ze jak ktoś się chce dowiedzieć coś o firmie to powinien przyjść na rozmowę kwalifikacyjną, porozmawiać z aktualnymi pracownikami, a nie czytać wypowiedzi sfrustrowanych , zwolnionych byłych pracowników. Może nie wszystko jest idealnie - a gdzie jest?, ale na pewno nie jest tak jakby wynikało z wpisów.
1
Hoop 2013-06-09 18:33:11
anonim - 2013-06-06 21:41:42

A może ktoś z was napisać taką orientacyjną kwotę jaką tam się miesięcznie zarabia? Nie szukam informacji dla siebie tylko dla kuzyna bo mnie prosił nie wiem czy chce się zatrudnić w Sobtrade czy coś innego
5tyś na dzien dobry i samochód sluzbowy do dyspozycji, komórka i drelichy na zmiane
Waldek 2013-06-10 17:38:52
anonim - 2013-06-10 10:04:32

No to jak dają 5 tysięcy złotych to chyba nie jest aż tak źle. A jak dają ten samochód służbowy to on jest w pełni do mojej dyspozycji czy jest w nim zamontowany jakiś gps czy coś i trzeba się tłumaczyć z każdego kilometra?
po 3 miesiacach dostajesz okolo 8 tys, sluzbowym jezdzisz gdzie chcesz nawet zesrac sie tez mozna jechac mało tego obiady masz po 3zł kazdego dnia z dwóch dan.
anonim 2013-06-13 22:01:45
W kwestii umowy chciałem się jeszcze dowiedzieć jaką dają nowym osobom? Jeśli chodzi o chinszczyzne to teraz jest to 90% rynku i to każdego
Anonim 2013-06-30 01:15:05
Praca od 8:00 czy od 9:00?
Bebik 2013-08-01 21:53:30
Praca od 10 na jedna zmiane w zależności ile ogródka jest do skopania
burak 2013-08-15 22:15:23
Czytałem ogłoszenia co jakiś czas wchodzę na stronę firmy i w kontaktach widzę inną osobę do kontaktu w województwach. O co chodzi? taka rotacja? Czy ich wibroizolatory to faktycznie są produkcji chińskiej, jeśli tak pewnie trudno jest je sprzedać
Zenon 2013-08-20 22:12:36
Anonim tak czytam te Twoje zapytanie to Ty albo jestes zakrecony albo mlody kwas to kwas jesli jest cos kwasne czyli zepsute juz prosciej chyba nie da sie wytlumaczyc
Kajko 2013-08-22 21:09:46
Anonim Ty chyba jestes zbyt naiwny jakie podwyzki zatrudnij sie tam i przepracuj 0,5 roku i popros o podwyzke ciekaw jestem co Ci powiedza.Wiesz co marzenia nic nie kosztuja. Ty nakrecony jestes ze strony firmy czy co piszesz lub pytasz o sprawy anormalne w tej firmie.
Wiśnik 2015-01-31 21:53:33
Sobtrade jest dobrze znaną firmą produkcyjno-handlową od 20 lat dostarczającą wyroby techniczne dla przemysłu. Działają nie tylko na polskim rynku, ale świadczą również swoje usługi poza granicami kraju. Zastanawiam się tylko czy mają jakieś swoje punkty rozstawione po Europie, do których również można byłoby aplikować.
Markus Aurelius 2015-09-23 09:25:31
brzoza, a konkretnie z którymi opiniami się nie zgadzasz na tyle, że nazywasz je stekiem bzdur? Konkretnie napisz co jest nieprawdą. Poza tym jako pracownik napisz też coś o warunkach pracy w firmie, wynagrodzeniach średnich itp., choć w sumie zrozumiem jeśli się nie odważysz skoro tam rzekomo pracujesz. Poza tym, Łuki'emu jak sądzę chodziło o to, że w firmie ustawowo powinno się pracować 8 godzin dziennie i w tym powinny być już wliczone przerwy. A nie, że pracujesz 8 godzin i do tego doliczasz pół godziny przerwy, w sumie spędzając w firmie 8,5 godzin, a nie osiem. Bo pamiętajmy, że pracownikom spędzającym większość czasu przy komputerze przysługuje 5-cio minutowa przerwa w pracy co godzinę na odpoczynek, a to oznacza, że w ramach 8 godzin pracy przysługuje pracownikom 35 minut wolnego. Nie jest to czas, który pracodawca może dowolnie doliczać do ustawowego czasu 8 godzin - jeśli coś dolicza, to należy to traktować jako nadwyżkę do czasu pracy, za którą wg prawa należą się nadgodziny (płatne lub do odebrania w innym dniu). ( usunięte przez administratora )
1
Markus Aurelius 2015-09-23 09:38:46
Btw. warto zajrzeć na Targeo albo Zumi i zobaczyć z lotu ptaka jak wygląda siedziba-biuro Sobtrade, która wg KRSu mieści się pod adresem Warszawa ul. Jowisza 18. Domek jednorodzinny w zabudowie szeregowej z małym parkingiem. Aha, w zimie chyba parking ten odśnieżają sami pracownicy, na zmianę :).
Markus Aurelius 2015-10-16 19:50:03
Jeśli pracownik w ciągu doby pracuje co najmniej 6 godzin przysługuje mu przerwa trwająca 15 minut. Przerwa tak jest włączana do czasu pracy pracownika. Jeśli jest to praca przy monitorze ekranowym, co godzinę musi być przerwa 5 minut na odejście od komputera i odpoczynek oczu. Przerwa 5 minutowa się nie należy, jeśli pracodawca połączy pracę przy monitorze z pracą bez monitora, czyli oczka odpoczną przy innych czynnościach :)
brzoza 2016-05-07 22:47:12
nie wydaje mi się aby to było takie proste. Sobtrade Sp. z o.o. to kompensatory gumowe a nie macdonald @ego
Zostaw swoją opinię o Sobtrade Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sobtrade Sp. z o.o.