brak logo

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa

Poznań

Opinie o Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa

Marta 2016-09-17 08:36
No ale decyzja uokik chyba mówi sama za siebie?
78
taratik 2016-09-18 10:45
ej ale ta decyzja była z 2014, a mamy 2016 z ciekawości spojrzałem sobie na te kwoty niby astronomiczne i porównałem sobie z inną prywatna Uczelnią, co i wyszło , że wsb jest najtańsza... fajną rozkmę tu ogarniacie, dopytałem kumpeli i powiedziała, że na każdej uczelni prywatnej są pewne kwoty od odstąpienia od umowy, co w świetle dzisiejszych czasów jest całkowicie logiczne. ogólnie niezłe jaja, pytanko: czy jak jak podpisuje umowe z operatorem komórkowym np na 24 miechy to mogę ją zerwać w każdej chwili? uwaga to było pytanie na myslenie, obawiam się że zawodowe hejterstwo będzie miało problem z odpowiedzią haha
1
truth 2016-09-18 17:36
Uczelnia, która ma Note w opiniach studentów mniej niż 1/10 to chyba mówi samo za siebie. Bez komentarza... dobre uczelnię mają przynajmniej 6/10 hehe.
75
Tomasz Zając 2016-09-19 00:01
Warto również dodać, że wiele osób nie potrafi czytać ze zrozumieniem lub w ogóle nie czyta tego, co podpisuje, a następnie składa skargi,pretensje,roszczenia.

(...)a wszystko jest dokładnie opisywane w Umowach.
1
taratik 2016-09-19 22:01
no tak i jeszcze powiedz, że Uczelnie oceniamy na podstawie ilości hejtów i opinii zblazowanych studentów oraz "pracusiów"
Maryś Kamionki 2016-09-19 22:21
Jak ja podpisywałem papiery umowy nie czytał nikt, ale to było pare osób dla mnie umowa czytelna, widziałem kwote za odstapienie od umowy, nie zszokowała mnie, ale zaznaczam rekrutwałem się 3 tyg temu, może zmienili. Wrażenie jak na razie pozytywne, ale zobaczymy jak dalej, nie kierowałem się opiniam z neta tylko znajomych. Sam jestem ciekaw
Tomasz Zając 2016-09-21 12:10
Zatem życzę powodzenia w nadchodzącym Roku Akademickim 2016/2017.
echhhh.... 2016-09-22 12:21
Doskonałe uproszczenie i cynicznie odwracanie kota ogonem. Te oceny uczelni to fakty. Od kiedy to fakty są hejtem. Jak coś jest to d... to dostaje stosowną ocenę. Dlaczego istnieją uczelnie z nota np. 6/10? Bo nikt nie chciał ich shejtowac??? Nie - bo są dobre. Żałosne tłumaczenia, ze wszyscy hejtuja cudowna szkołę. Szkoda komentować takie teksty. Jaki jest kon- każdy widzi. 0,... coś tam.
58
r 2016-09-22 12:39
Dla wielbicieli tej szkoly jej studenci są zblazowani, a pracownicy to lenie. Ciekawe, ciekawe. Tylko "dziwnym trafem" obrońcy to chodzace ideały. Tyle że nie ma to w niczym potwierdzenia. Zwłaszcza w opinii o szkole.
58
Mike 2016-09-22 19:10
A w niewypłacone wynagrodzenie wierzysz?
3
Tomasz Zając 2016-09-22 20:50
Beatko, przykro mi bardzo z powodu Twoich niedobrych doświadczeń . Trudno mi się wypowiadać na ten temat - nie znam sytuacji od środka. Co zaś mnie się tyczy, nie jestem zafascynowany personalnie jakąś konkretną Osobą, a jedynie oceniłem w miarę obiektywnie (z mojej perspektywy) to, w jaki sposób mnie traktowano. Muszę być więc sprawiedliwy. Byłem krótko, ale nie doznałem negatywnych stron.

Co do zwolnienia - nie musiałem upominać się o wynagrodzenie, bo rozstałem się nie przed, a długo po otrzymaniu pensji, także nie mam podstaw, by mieć zastrzeżenia.

Bądź, co bądź, pozdrawiam Cię serdecznie :)
Były Nauczyciel 2016-09-22 20:55
No teraz już nie wytrzymałem, pracowałem i nigdy nie miałem żadnych problemów z wypłatą, co więcej mam wiarygodne źródła, że nigdy takich problemów tam nie było. Do sądu powinno się skierować sprawę o wypisywanie takich kłamstw, jak Pani prezentuje tutaj!
xyz 2016-09-23 15:09
Moim zdaniem wypłata jest zbyt niska w stosunku do wymagań i czasu, jaki sie poświęca na pracę, jednak to tylko moje zdanie. Niemniej trzeba się przygotować na pełną dyspozycyjność, w ciągu tygodnia jest to praca w administracji, w weekendy obligatoryjne dyżury i obligatoryjne zajęcia dydaktyczne ze studentami. Nikt nie napisze, ile zarabia, bo zastrzeżenie na temat tajności wysokości wynagrodzeń jest w umowie. (usunięte rzez administratora)
54
Karol S. 2016-09-24 23:26
I to już podważa, Twoją wiarygodność, można kilka rzeczy zarzucać WSB, ale nie że są nie terminowi w wypłatach. To są po prostu bezpodstawne hejty... Tyle. Zgadzam się z jedną osobą co tu ostatnio pisała, że w necie ciężko o wiarygodne opinie
Robyn 2016-09-25 10:55
To nic tylko iść do sądu, a nie wypisywać żale w necie, ja ze swojej strony nie mam WSb nic do zarzucenia, ale pracowałem tylko dydaktycznie. kasa na czas, zajęcia i procedury czytelne, czyli bezproblemowo
Kashmir 2016-09-26 16:51
Potwierdzam, równiez nie miałem problemu.
Basia 2016-09-27 09:41
No spoko, ale te informacje o problemach z wyplata troche niepokoja. Osoby z wewnątrz zawsze beda mowily, ze jest dobrze ale ma ktos informacje, jak to rzeczywiście wyglada? Skoro dwie osoby juz sie skarza na brak wyplacenia pieniendzy w terminie to chyba jest sie o co martwic
49
Patka 2016-09-27 09:43
A często pieniądze wplywają po terminie, czy tylko raz się zdarzyło?
Patka 2016-09-27 09:47
Poza tym, czy ktoś wie, jak wygląda sytuacja z uczelnią jesli chodzi o inspekcję pracy? Na różnych serwisach, nie tylko tutaj, czytałam, że uczelnia ma spore problemy, bo nie przestrzega przepisów i wykorzystuje pracowników. Ktoś może się wypowiedzieć co do zarzutów?
49
Handy 2016-09-28 00:07
Urzeka mnie komentarz pana Tomasza z 9 września :). Wylać tyle wazeliny by potwierdzić jedynie jeden z głównych przewijających się tu zarzutów wobec uczelni, że zajęcia prowadzą tam osoby nieposiadające ku temu kompetencji :P... Swoją drogą "klauzule tajności pensji" też wymownie świadczą o ich wysokości ;).
52
Kashmir 2016-09-28 17:19
Nie jestem z wewnątrz, już tam nie pracuje.
Kashmir 2016-09-28 17:28
skąd wiesz? zdziwiłbyś się jakbym ci napisał marny hejterze...
hahah 2016-09-29 21:34
Księżniczka masz nowy nick, żeby hejtować ?:)
Sprawiedliwy Jacek 2016-09-30 22:01
No tak, jak ktoś uczciwie napisze opinie, i faktycznie tam pracował to już źle tak? Lepiej HEJTOWAĆ wszystko, nawet jak się pojęcia nie ma...
Choco 2016-10-01 12:49
Zgadzam się z większości opinii, słaba szkoła, totalna amatorka i panie magister które co prawda niczym się nie wyróżniają i na niczym nie znają, ale ważne stanowiska kierownicze w jednoosobowych sekcjach piastują...
47
ADrian88 2016-10-13 16:41
jak nie masz wiele do wyboru? Brakuje, żebyście napisali, że tam jakaś Korea jest, lol jak potem ludzie mają wierzyć w takie opinie? Może coś autentycznego?
ADrian88 2016-10-14 23:23
Prawdę, bo hejtować każdy potrafi, patrząc na stronę sporo tych działów tam, więc raczej ciężko żeby były 2 rzeczy do wyboru...
robokop 2016-10-15 19:00
A ile Ty dostałaś za hejtowanie, przedstaw się, kiedy tam pracowałaś?
kriss 2016-10-17 17:09
obawiam się, że zawodowi hejterzy mogą Ci napisać, że żadną, a tak poważnie to zalezy od Twoich kwalifikacji, to chyba jasne...
nicki 2016-10-19 00:39
nie lepiej spytac bezprośrednio ich...?
jurand 2016-10-20 22:08
słabo bo? jakieś merytoryczne argumenty ? konkrety, kończyłem tam podyplomówkę jakiś czas temu, zero problemów było.
jurand 2016-10-20 22:09
słabo bo? jakieś merytoryczne argumenty ? konkrety, kończyłem tam podyplomówkę jakiś czas temu, zero problemów było.
alro 2016-10-24 22:39
To Ty nie wiesz, że nic merytorycznego od hejtera nie dostaniesz? skad ma wiedziec? on tylko pisze
kallax 2016-10-31 08:07
od strony studenta: studia na poziomie, nawet jak na uczelnie prywatna. osobiście jestem zadowolony, przyszedłem się czegoś nauczyć i nie mogę narzekać.
Jdjdjjd 2016-11-05 17:51
To Tobie napiszę autentycznie, uczę się tutaj i pracę mam zawodzie, nie narzekam. Wiedzę przekazują, jak ktoś będzie chciał to wiedzę tę i tak wykorzysta, jak nazwa wskazuje - studiować, być słuchaczem - zwłaszcza zaocznie to samodzielna praca.
mixet 2016-11-13 11:12
dziwne że nikt nie pisze o studiach podyplomowych, ktore wsb maja calkiem przyzwoite
Gość18 2016-11-20 21:55
Bardzo dobra firma z branży bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej, Safety Expert http://www.safetyexpert.pl/ wykonują audyty i analizują stan bezpieczeństwa pożarowego obiektu. Opiniują zgodność z obowiązującymi przepisami BHP. Jeśli potrzebujecie coś takiego w swoim przedsiębiorstwie, a także wiele innych usług, to ja rekomenduje ich są profesjonalni
Handy 2016-12-03 23:26
To prawda, że w internecie trudno o prawdziwe i rzetelne opinie, skoro po każdym negatywnym dla tej uczelni komentarzu na tego typu portalach pojawia sie kilka zakrzykujących go postów "byłych" pracowników i wszystko wiedzących "studentów".
34
abel 2016-12-11 22:50
czyli co? mozna walić tylko negatywy, każdy pozytyw jest beee. nie ma jak to wyważona opinia...
Były Student 2016-12-14 21:10
No właśnie, a jak ktoś ma pozytywne wrażenie to co? Ja mam, mogę się podpisać, co ma jeszcze podać jakieś dane ?:)
Atka 2016-12-31 12:24
Daje dobrą ocene bo jest nabór zimowy!!
olo 2017-01-26 19:52
w Jaworznie jest tak:
Stanowisko Specjalista ds. administracyjno - promocyjnych,wynagrodzenie przez 1 miesiąc na zlecenie 2000 brutto,a potem 2200 brutto.Namawianie potem na zrobienie dr.i pewno prowadzenie zajęć za te same pieniądze. Rektor nie poważny.Umawia się na konkretną godzinę a przyjmuje ze sporym poślizgiem-kompletny brak profesjonalizmu.
16
maggio 2017-01-26 23:09
Jak studiowałem tam to bywało różnie, lecz z perspektywy studenta podobały mi się zajęcia, dla mnie profesjonalizm, niestety studia trwały tylko rok ze względu na wyjazd za granicę, po mimo tego ode mnie pozytywna ocena
1
komentator 2017-01-31 08:30
Mozecie mi powiedziec jak funkcjonuje ta szkola? Znajomi maja tam syna, ktory od swiat do lutego siedzi w domu gdyz podobno jest tam 97 grup i TYLE TRWA SESJA?!?!! W lutym rzekomo jedzie na kilka dni a pozniej zajecia od marca. Co to za szkola?!?!
12
on 2017-01-31 15:17
prace w Jaworznie dostała:
osoba bez żadnego doświadczenie która przed rozmową już Rektora zagadywała na dworze eh:/
i druga Pani z Jaworzna ...
14
keny 2017-02-01 15:45
A skad to wiesz? Bo Nie dostales pracy?
1
karmazyn 2017-02-05 11:50
A co to rekrutacja live? żałosne, może ktoś miał lepsze kompetencje, co to w ogóle za komuna?????? nie można już wybrać pracownika jakiego się chce?
1
hihot 2017-02-13 01:28
nie mozna, dzis juz sa takie jaja ze nie mozesz zatrudniac kogo chcesz...
Z Jaworzna 2017-03-04 19:50
Co za złośliwy komentarz, że niby z Jaworzna Pani dostała pracę, a dlaczego nie? Z Jaworzna gorsza niż z innego miasta? Śmieszne.
1
Z Jaworzna 2017-03-04 19:58
No złośliwość niektórych nie zna granic, nawet komuś przeszkadza, że ktoś dostał pracę z Jaworzna.

Zostaw swoją opinię o Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa