brak logo

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa

Poznań

Opinie o Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa

Hresvhlf 2017-04-22 07:30
Nikomu nie polecam. Pozują na dobrą uczelnię, a ledwo ciągną. Wykorzystują pracowników do darmowej pracy.
30
endomodo 2017-04-24 23:00
do jakiej pracy? niewolniczej tez? ludzie kto sponsoruje te hejty?
Obema 2017-04-25 12:23
Internet jest polem do szerokich spekulacji, dlatego dobrze by było, aby ludzi piszący komentarze przedstawiali się, inaczej te opinie, zwłaszcza hejty są niewiarygodne:(
Wielbicielka 2017-04-25 17:48
Tyy hejterze ile ci posmarowała konkurebcja za ta opinie?!! Jasne wysmiewaj sie z porzadnej szkoly a sam pewnie jestes len co ci przeszkadza, jak sie nie podoba to narazie i heja a nie krytykowac bo to dobra szkola i fajny rektor
Wielbicielka 2017-04-25 18:00
No az mie telepie, jak mozna takim zawistnym byc i tak krytykowac no nie wierze. Co ci przeszkadza? Pracowac trzeba? Moze i jest ciezko i wogole no ale jakie miejsce prestirzowe powinienies sie cieszyc, ze tam sie do pracy dostales i byc wdzieczny rektorowi ze jest taki dobry dla a nie
Oafnuecn 2017-04-27 09:46
Po prostu tam pracowałem tam i wiem co się dzieje. Ostrzegam, bo znowu wiszą ogloszenia. i żaden to prestiż. Jaki to presti [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za darmo? Gdyby ktos policzyl ile faktycznie zarabia na godzine to by mu wyszlo pare zloty. Kolos na glinianych nogach i tyle. Samo sie zaora.
29
Kapot 2017-04-29 10:34
To już jest naprawdę żałosne co wypisujesz, nawet jeśli tam pracowałeś to dobrze ze już nie pracujesz, chociaż watpię żeby takich gagatkow z rynsztokowym językiem tam zatrudniali. Widzisz różnica jest taka ze ja pracowałem tam praktycznie od samego początku tej szkoły i już wtedy nie zarabiało się tam złe, choć szkola raczkowała. Pisząc tak bzdurne posty tylko udowadniasz swoją małą wartość jako potencjalny pracownik. Mam nadzieje ze jesteś tylko marnym hejterem, bo współczuje ewentualnemu pracodawcy.
2
Mariusz K1986 2017-04-29 11:03
Mnie tez denerwują te nierzetelne opinie, czy mozecie napisac rzetelne informacje? jaki w tym problem ? autentyczne stip hejterom, no chyba ze ktos wierzy w kilka zloty na godzine...
1
Były pracownik 2017-04-29 16:23
Czy rzetelne informacje to jedynie informacje przedstawiające szkołę w dobrym świetle? Nawet jeśli powszechnie wiadomo, że dzieje się tam źle? W końcu opinie, nie tylko na tym portalu, ale też na innych, mówią same za siebie. Sami hejterzy, naprawde? A może to właśnie osoby zdystansowane?
24
makao 2017-04-30 12:46
jeśli mam byc szczery to widze tu rózne opinie., a nie ktore hejterstwem zajezdzaja na kilometr, wlasnie te negatywne, bo widze kilka osob podpisanych z imienia i nazwiska ktore pisza raczej pozytyw. to skad w sumie ma widziec czy to nie sciemy? jakos nikt zbyt odwazny nie jest zeby sie przedstawic...
Observator 2017-05-08 17:37
Na 254 posty z imienia i nazwiska podpisaly sie trzy osoby.To malo. Jest za to wiele poztytywych anonimow i to moze byc robota dzialu promocji a nie obiektywne opinie . Dlaczego nie uznac tak, skoro krytyke przypisuje sie hejterom ?
24
amon 2017-05-11 23:33
niektórzy z pracowników podwazali treść wpisów z powodu podawania informacji, które dawno są nieaktualne... to chyba raczej nie robota działu promocji a dosc amatorskich hejterów.
mapat 2017-05-14 22:37
za to brak podpisanych negatywów w dodatku jeśli z nieaktualnymi informacjami to pozdro z taką oceną
z czasów Grunwaldzkiej 2017-05-23 14:49
Kilka lat temu stałą praktyką były wiadomości od władz uczelni do pracowników gdzie należy zamieścić pozytywne oceny o WSB. Wątpię, aby coś się zmieniło, dlatego uważam, że autorami większości pozytywnych komentarzy są pracownicy tej szkoły. O to akurat tam dbają.
25
z czasów orzeszkowej 2017-05-24 17:44
nigdy nie dostałem jako pracownik takich wytycznych. Co więcej osoba która tam pracuje już ponad lat takowych rzeczy nie potwierdza, zatem ciekawe fanaberie mozna tu przeczytać
dawny pracownik 2017-05-28 22:16
Pracowałem dawno, to fakt, ale w moich czasach nic takiego miesjca nie miało.
z czasów Grunwaldzkiej 2017-05-31 12:45
Skoro nic takiego nie miało miejsca, to napiszcie kiedy i dlaczego ze stopek w służbowych skrzynkach e-mail pracownicy musieli usuwać link do profilu WSB na portalu Goldenline. Może to Wam odświeży pamięć ;). Choć podejrzewam, że czasy się zmieniają, ale pewni ludzie nie i dlatego taka szybka reakcja na mój poprzedni post.
21
ciekawski 2017-06-01 20:55
to skoro macie taką spinę to może po prostu byście sie przedstawili albo coś, tzn i jedna i druga strona. takie opinie są nic nie warte i tak nie wiadomo kto piszę co i jak. generalnie nie nwiem jak jest czy było ale twoj post wygląda na jakis SF...
Dawniejszy trener 2017-06-18 10:04
Kilka lat temu prowadziłem zajęcia w ramach studiów podyplomowych. z mojej perspektywy żadnych zastrzeżeń
merid 2017-06-24 22:09
z mojej perspektywy podobnie, na minus troche z planem zajęć ale to raczej spowodowne było dostepności innych terenerów
lektor 2017-07-02 11:50
współpraca bez większych problemów.
1
podyp 2017-07-13 21:56
studia podyplomowe z zakresu zarządzania oświatą oceniam na 4+.
WielkiMałyAndrzej 2017-08-03 17:56
Odradzam pracę w tej firmie. Poniżej pokrótce przedstawię kilka powodów.
1. Wstępne uzgodnienia, których dokonuje się z rektorem nie są zgodne z zakresem obowiązków i charakterem pracy. Rektor obiecuje wolne weekendy, że można dostosować pracę do indywidualnych predyspozycji ostatecznie okazuje, się że weekendy prawie wszystkie są pracujące (szczególnie jeżeli jest się specjalistą ds. promocji- imprezy + zajęcia dydaktyczne + dyżury w dziekanacie = brak wolnych weekendów!).
2. Człowiek zarabia ok. 2200 zł brutto (max do 2600- na stanowisku prodziekana) w ramach tej kwoty pracownik pracuje w dziekanacie i dodatkowo prowadzi zajęcia dydaktyczne ( ok. 200 h/ rok akademicki). Więc przeliczając to wychodzi nam ok. 14 zł/h (brutto)! W jakiej innej uczelni płaci się 14 zł za godzinę wykładową? WYZYSK!
3. Rektor to człowiek z zaburzeniami. Traktuje pracowników jak śmieci (szczególnie tych z wydziałów zamiejscowych). Nie okazuje szacunku, a sam jest zakompleksionym małym człowieczkiem. Do pracy poszukuje osób ze słabościami, które w pełni się mu podporządkują. Osoby posiadające własne zdanie i rozum uciekają z tej firmy w ciągu kilku miesięcy.
4. O tym jak źle dzieje się w tej firmie świadczy również fakt, że ogłoszenia o prace pojawiają się prawie codziennie w różnych wydziałach. Jest duża rotacja personalna.
5. Kwestia ostatnia: Nie ważne czy skończyłeś prawo, turystykę czy geodezję... na pewno dostaniesz zajęcia do prowadzenia np. z zakresu neurobiologii na kierunku Psychologia. A to, że nic na ten temat nie wiesz.... no cóż to nikogo nie obchodzi.

Macie swoje rozumy, swój bagaż doświadczeń. Ja pracowałam w tej firmie i czuję się oszukany, wykorzystany i zgnojony. Życzę powodzenia i mam nadzieję, że nie będzie Wam dane przeżyć tak beznadziejne 3 miesiące pracy jak ja. Teraz wstydzę się wpisać pracę w tej uczelni do CV.

26
byłypracownik 2017-08-03 20:57
Dokładnie tak jest. Nie zgadzać się, uciekać! Tą szkółką powinna się zająć PIP...
21
do geniusza 2017-08-13 11:22
tego nawet sie nie da skomentować. pracowałem 3 lata i nawet na początku miałem wyzszą stawke niz wypisujesz, zajec nigdy nie prowadzilem, wez sie czlowieku nie kompromituj i pisz te brednie gdzie indziej moze tez ci ktos zaplaci.
Beka na całego 2017-08-15 09:31
moim zdaniem tam się zarabia poniżej średniej krajowej, a większość pracowników to obywatele KRLD. dżizas ludko skończcie z internetami, te opinie brzmią przekomicznie heh, a tak serio to chyba tylko mozna brac pod uwage opinie z imienia i nazwiska
1
Observator 2017-08-15 09:58
No to proszę się podpisać, Panie/Pani Pochlebco :)
14
Pracownica 2017-08-17 16:45
Każdy ma prawo do wypowiedzenia się. Nie wieżę, że tak dużo osób dawało by negatywa bez powodu. Prawda jest taka, że ta szkoła to kolos na glinianych nogach... Wyzyskują pracowników, nie szanują ludzi i mijają się z prawdą. Śmieszą mnie komentarze typu: "Pracowałem trzy lata i było super: świetne zarobki, miła atmosfera"- Skoro było tak świetnie dlaczego pracowałeś tylko 3 lata? Może dlatego, że każdy człowiek ma swoje granice i nie da się wykorzystywać w nieskończoność. Piszę anonimowo (bo takie mam prawo!) swoje, subiektywne zdanie- ten pracodawca powinien odpowiedzieć przed sądem za to jak traktuje pracowników.
17
Mofos56 2017-08-20 15:54
zaznaczam ze nie jestem ani nie bylem pracownkiem wsb, widzialem tylko ogloszenie, ale to co pani pisze to z całym szacunkiem paranoja. Widac ze nie ma Pani w ogole pojecia o rynku poracy skoro wg pani nienormalne jest pracowanie 3 lat. Skoro chce Pani 20 lat pracowac w jednej firmie to wypada tylko wspolczuc, obecnie wiele osob pracuje 3-4 lata lub mniej i zmienia pracodawce bo istnieje np. takie cos jak rozwoj... lub po prostu lepsza oferta, zwłaszcza teraz...
3
polew z neta 2017-08-22 22:24
większość opinii żenująca i co gorsza wprowadzająca ludzi w błąd. pani "tylko 3 lata w jednej pracy" wypada życzyć powodzenia w szukaniu pracy.
2
Bartosz pracownik 2017-08-31 22:41
Prawdą jest, że było tam specyficznie, ale top dlatego, że było cos robione w celu poprawy. Kwoty tutaj podawane są nieprawdziwe, a cały post wygląda na sfrustrowanego, byłego pracownika. ladnych kilka lat juz minelo, ale samą uczelnie jak i jej władze wspominam miło. jak jest teraz nie wiem, ale patrzac na rozwoj ich wyglada chyba niezle
1
lonly 2017-09-04 17:46
Praca w wydziałach znacznie różni się z tą w siedzibie głównej w Poznaniu. Oddziały mają więcej na głowie, mało pracowników, którzy tyrają za marne grosze. Częste rotacje - wystarczy wejść na indeed i zobaczyć jak często pojawiają się nowe ogłoszenia....
13
Aneta 2017-09-05 13:39
@lonly a wiedziałeś, że tyle obowiązków będzie Ci powierzone a taką stawkę jaką dostałeś? A czy liczba pracowników zależna jest od tego, że brakuje chętnych czy pracodawca Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa nie chce nowych osób zatrudnić do pomocy? To ważne w tej kwestii dla innych użytkowników wątku.
davos 2017-09-12 20:37
Podobnie jak P. Tomek pracowałem w Gliwicach, dla mnie zakres obowiązków był jasno przedstawiony, to że czasami się robiło coś innego lub troche innego zdarza się wszędzie, a jesli na wydziałach rzekomo jest taki "docisk" to jak jest w poznaniu?
kris67 2017-09-13 18:44
skąd to wiadomo, pracowałeś na kilku wydziałach? mają dośc odległe od siebie miasta wiec wygląda to niesprawdzoine info..
Qwerty 2017-09-14 10:55
Dlaczego znikneło z tej strony prawie 50 opinii? Czyżby panu rektorowi się nie podobały i kazał wykasować część negatywów?
11
djukic 2017-09-16 13:22
a moze to byly po prostu zalosne hejty?
obserwator 2017-09-19 21:44
jakby ktos mi bezpodstawnie cisnął w dodatku zza klawiatury, tez bym sie wnerwił
Aneta 2017-09-20 14:57
@Qwerty usunięte zostają przez administratora forum wpisy, które naruszają regulamin: http://www.gowork.pl/regulamin. Czyli np. posiadają wulgaryzmy, opisują nieprawdę, która godzi dobre imię szkoły, są obraźliwe. Może te wpisy, o które pytasz właśnie takie treści zawierały.
nakatsu 2017-09-24 11:08
no i takie wpisy powinny zostac kasowane gdyz wprowadzaja ludzi poszukujących rzetelnych opnii
Giżyczczanka 2017-09-27 10:20
Opinia o Wydziale Nauk Społecznych w Giżycku: bardzo niska płaca, nie proporcjonalna do wykonywanej pracy. Częste roszady na stanowiskach. Ciągle nowi pracownicy, którzy uciekają z firmy po kilku miesiącach. Dla wszystkich osób, które starają się o pracę w tym wydziale- serdecznie odradzam.
14
Aneta 2017-09-28 13:30
@Giżyczczanka dzięki za opinię. Czy nie ma tam możliwości na jakieś podwyżki czy też premię? Pracownicy odchodzą tylko ze względu na pracę?Czy też są jeszcze jakieś powody?
Giżyczczanka 2017-09-28 15:29
Niestety nie ma szans na premie, bardzo duży jest nakład pracy i ludzie nie wytrzymują stresu. Rektor i Dziekan mają dziwne metody "dyscyplinowania" pracowników, dodatkowo dziwne sprawozdania, bazy tabele... na wszystko nie ma czasu a dochodzą do tego zajęcia :/ Kasa naprawdę niska i skórka nie warta wyprawki:/
13
Potencjalny pracownik 2017-09-28 15:51
A na jakiej podstawie uznajecie Państwo poszczególne opinie jako nieprawdę? Bo właśnie większość opinii negatywnych na temat tego miejsca pracy jest dobrze uargumentowanych. Pozytywnych komentarzy jest bardzo mało, uwiarygodniony właściwie tylko jeden. Za to jeśli już mowa o obraźliwych, to zazwyczaj takie są komentarze wobec negatywnych opinii, a jednak dalej widnieją.
14
Hihol 2017-09-30 14:46
To co tu się wyprawie przekracza granice dobrego smaku. Większość opinii jest bardzo mylących, a cześć to po protu absurd i świadectwo, że sporo osób po prostu tam nie pracowało. Nie mam pojęcia jak jest w Gizycku i niestety ze względu na obecna pracę nie mogę podpisać się. Pracowałem od samego początku na WSB i mogę napisać, iż faktycznie panował chaos, ale który z każdym rokiem systematycznie się zmieniejszał. Przecież do dziś tam pracują osoby, któr mają przepracowane więcej niz 10 lat. Dużo sie tam nauczyłem, te farmazony o zmuszaniu do czegoś nadaja się tylko do śmietnika. Za to wiele lat udawało mi się dostrzec tam nierobów i to klasycznych. Pytanie do tych marnych hejterów, gdzie dzis pracujecie?! To nie jest najlepsze na świcie miejsce pracy ale mozna spokojnie pracować, fakt bywało gorzej ale bez przesady. Czy ktoś tam nakazuje pracować?!
3
Mariusz N 2017-09-30 21:01
No właśnie nic nie jest czarne albo białe. trzeba tez wziąć pod uwagę jakie osoby się wypowiadają na tego typu forach...
Ratownik 2017-10-02 08:27
Studiuję w Giżycku i widzę jak często zmienia się tam kadra (czyli obsługa dziekanatowa). Pracownicy bardzo kompetentni, z czasem przygasają i odchodzą, nikt głośno nie mówi dlaczego ale patrząc na miny Pań wnioskuję, że wesoło nie mają. Od istnienia tego wydziału ten rok był najgorszy nie ma miesiąca żeby ktoś się nie zwolnił... co rusz nowe twarze. Szkoda bo cierpią przez to studenci ....
13
student gdansk 2017-10-12 21:19
wypowiadam sie za gdansk. Z roku na rok w dziekanacie coraz lepiej, ogolnie ostatni rok bez wiekszych pbm. załoga miła. jako Uczelnie polecam.
2
NP 2017-10-13 07:32
Iza, daj spokój...
7
obserwator2 Mateusz G 2017-10-15 11:33
ale mam beke z tych hejterów, ta szkoła z tego co wiem ma wśród studentów dobrą opnie a tutaj szerze pseudo-pracowników-hejtorerów jadą. kocham po prostu internet. wiem gdzie unikać szukania opini. dzięki ludziska :))) ps jak ktoś ma problem robiłem tam bhp , na zyczenie płaczków moge napisać nazwisko bo mi nie płacą za hejty!
1
Zostaw swoją opinię o Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa