brak logo

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa

Poznań

Opinie o Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa

Asik 2016-09-06 13:42:16
Spójrz na stronę internetową, w zakładkę "struktura" - rektor znów dokonał pseudorewolucji w kadrze, pozwalniał bardzo dużo osób, a na ich miejsce zatrudnił nowych, zupełnie niedoswiadczonych pracowników, w tym studentów...
75
Becia 2016-09-07 10:22:39
Ciągłe zmiany na stanowiskach nawet nie można się zagłębić w swoją pracę bo wiesz, ze za 2-3 miesiące dostaniesz zupełnie nowe stanowisko. Koszmar.
74
Tomasz Zając 2016-09-09 14:37:21
Witam serdecznie.

Na samym wstępie pragnę zaznaczyć, że w przeciwieństwie do większości Osób, które pozostawiają swoje komentarze, ja nie mam problemu z przedstawieniem się z imienia i nazwiska, a za własne słowa jestem w stanie wziąć odpowiedzialność.

W Wyższej Szkole Bezpieczeństwa, a konkretnie na Wydziale Studiów Społecznych w Gliwicach pracowałem krótko, bo zaledwie trzy miesiące + 2 miesiące będąc na zwolnieniu lekarskim. Moja opinia zatem może zostać uznana za niemerytoryczną, bo to zbyt krótki czas, by poznać dobrze Przełożonych, Współpracowników, strukturę Uczelni i wyrobić sobie rzetelne, obiektywne zdanie. Był to jednak dosyć wystarczający okres czasu, żeby móc wdrożyć się w podstawowe obowiązki, jak i atmosferę, która panuje w Szkole. Uprzedzając pytanie, które być może tutaj padnie, odpowiem na wstępie, że z pracy zrezygnowałem po krótkim czasie nie z powodu zarobków, niedobrego traktowania, nadmiernych wymagań czy jakichkolwiek innych przyczyn negatywnych. Odmówiłem wykonywania czynności służbowych, które były określone od samego początku w umowie - prościej rzecz ujmując, nie chciałem prowadzić zajęć dydaktycznych i zreflektowałem się za późno - zatem rozwiązanie Współpracy nie nastąpiło z winy Pracodawcy. Kontynuując:

O opiniach studentów nie będę się wypowiadał, bo nie mam żadnych podstaw. Smutkiem napawa jednak fakt, jak wiele negatywnych ocen/komentarzy wystawiają byli lub obecni Pracownicy. Uważam, że jest to plucie we własne gniazdo i brak szacunku zarówno do samych siebie, swoich Współpracowników, jak i przede wszystkim do Pracodawcy. Mnie również pewne sprawy nie odpowiadały, ale żale pozostawia się dla siebie lub mówi o nich Przełożonym, a nie rozpowiada się na lewo i prawo.

1. Pan Rektor dr Andrzej Zduniak - od samego początku, to znaczy od rozpoczęcia rozmowy kwalifikacyjnej, był Osobą konkretną i rzeczową. Zostały przedstawione jasno i wyraźnie warunki współpracy, wynagrodzenie czy zakres obowiązków. Na domiar tego, zostałem zatrudniony mimo, że czekał mnie zabieg operacyjny i wiązało się to z pójściem przeze mnie na zwolnienie lekarskie bez określonego terminu jego zakończenia. Który Pracodawca w dzisiejszych czasach jest w stanie tak postąpić?
2. Równie dobrze wspominam Panią Dziekan dr Nataszę Starik, dr inż. Krystiana Cuber i pozostałych Współpracowników z Wydziału Studiów Społecznych w Gliwicach, z którymi pracowałem na co dzień. Wszyscy byli pomocni, życzliwi, każdy rzetelnie i uczciwie wykonywał swoje obowiązki, a "życzliwi" zawsze się znajdą. Nie można każdemu dogodzić, a większość opinii negatywnych to opiera się chyba na emocjach, a nie prawdzie.

Oczywiście nie wszystko jest idealne, jak wszędzie i są sprawy, które w ten, czy inny sposób mogą wywoływać negatywne odczucia. Natomiast nie powinno się pewnych kwestii wywlekać na zewnątrz. Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia co do warunków pracy, zarobków, zakresu obowiązków, innych Współpracowników to powinien rozmawiać bezpośrednio z Osobami, których to dotyczy lub twarzą w twarz ze swoim przełożonym, a nie wylewać pomyj na forum publicznym.

Zarobki: bez względu na to, czy byłoby to 1200, 1800, 2000 czy 3000 zł, to jest to tajemnica służbowa i ktoś, kto pisze o takich sprawach na forum, jest nie w porządku i formalnie gdyby Pracodawca był złośliwy, taki delikwent powinien być pociągnięty do odpowiedzialności karnej. Poza tym, jak mówi przysłowie ,,widziały gały, czy brały''. Przecież wynagrodzenie zawsze ustalane jest przed podpisaniem Umowy o Pracę, a nie po, zatem jeżeli komuś nie odpowiada pensja, nie musi podpisywać kontraktu i rozpoczynać Współpracy. Nie żyjemy w czasach niewolnictwa i nikt kogokolwiek nie zmusza do podpisania Umowy. Druga sprawa to taka, że nikt do końca prawdy komukolwiek nie powie w kwestii finansów. Dla mnie jednak jest nielogiczne, kiedy jakiś pracownik zatrudniony gdzieś kilka lat w prywatnej rozmowie mówi, że pracuje za psie pieniądze, a równocześnie podpisuje w tym samym czasie i przedłuża kolejną umowę. Jeżeli jest się nie zadowolonym z zarobków, w czym problem powiedzieć o podwyżce Szefowi albo złożyć wypowiedzenie, zrezygnować i szukać innej pracy? Gdzie jest tutaj logika: nie jestem zadowolony z zarobków, chcę zarabiać więcej, a mimo to podpisuję kolejną Umowę, w której kwota jest wciąż ta, która mnie nie zadowala? Ktoś powie: ,,nie mam wyboru'' lub ,,A gdzie ja pójdę pracować?''. To albo trzeba zamilknąć i robić swoje, albo zrezygnować i iść gdzie indziej. Mnie jeżeli się gdzieś nie podoba i chcę zarabiać więcej, to składam wypowiedzenie, żegnam się i szukam dalej. W czym problem?

Pomijając kwotę: zarobki w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa były zawsze na czas. Nie zdarzyło się, żebym dostał wynagrodzenie po terminie czy musiał się prosić o pieniądze. Tyle, ile w umowie, tyle wpływało na konto w odpowiednim czasie. Czy mało, czy dużo? Nie będę się wypowiadał.

6
Tomasz Zając 2016-09-09 14:51:29
Dla potencjalnych Pracowników czy Studentów: komentarze warto czytać, ale nie można się nimi sugerować. Najprościej jest: iść i się przekonać samemu.

Pozdrawiam Wszystkich Pracowników Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa i dziękuję za Współpracę! :) :) :)
2
Kristen 2016-09-09 16:28:31
jaką premię za tą opinię Ci dali? :P
73
Tomasz Zając 2016-09-09 17:37:52
Z całym szacunkiem, ale nie wdaję się w dyskusję z Anonimem.
Co do opinii - mam własne i nie trzeba mi płacić bym wstrzymywał się od nich wygłaszania lub bym głosił poprawne politycznie.

Pozdrawiam.
H 2016-09-10 16:23:16
narzędzia pracy tam są? człowieku, tam musisz przychodzić z własnymi spinaczami! :D a więc inaczej: narzędzia pracy są, jak je sobie przyniesiesz z domu
71
Bartosz Student 2016-09-12 20:29:30
Ale żałosny wpis, gość się odpisał z imienia i nazwiska i łatwo sprawdzić, że faktycznie tam pracował, ale oczywiście znajdzie jakaś tępa, niezdarna dzida, która to jadem zakwestionuje. tak się składa, że większość tutaj wypowiadających się byłych pracowników to banda zwykłych leserów, dla której net jest idealnym polem popisu do plucia jadem. Masz odwage to napisz wprost a nie się kryjesz. Jak student nie mam powodu do narzekań, pracę jakoś znalazłem w dodatku w zawodzie i co? ile mi zapłacili że to pisze? miliardy!!!
Bartosz Student 2016-09-12 23:42:26
Ale żałosny wpis, gość się odpisał z imienia i nazwiska i łatwo sprawdzić, że faktycznie tam pracował, ale oczywiście znajdzie jakaś tępa, niezdarna dzida, która to jadem zakwestionuje. tak się składa, że większość tutaj wypowiadających się byłych pracowników to banda zwykłych leserów, dla której net jest idealnym polem popisu do plucia jadem. Masz odwage to napisz wprost a nie się kryjesz. Jak student nie mam powodu do narzekań, pracę jakoś znalazłem w dodatku w zawodzie i co? ile mi zapłacili że to pisze? miliardy!!!
zapłace za post 2016-09-13 11:01:17
ile teraz płacą za szkalowanie kogoś? pytam bo patrząc na te opinie widzę, że juz sporo osób na tym zarobiło. Księżniczka przedstaw się, skąd masz takie info, serio umieram z ciekawości.
g 2016-09-13 12:03:08
Czyli po 70 osób się myli? Przytłaczająca większość??? Ile osób zgadza się z chwalacymi? Zwykle jedna. Przypadek? Nie sądzę. I tyle w temacie.
70
taratik 2016-09-16 23:32:04
to akurat norma w necie, dlatego radzę się tymi opiniami nie przejmować, zapewne 95% to szeptany... takie czasy... Nie wiem nic o szkole, ale kumpela posłała tam swojego syna i specjalnie z tego co wiem nie narzeka. Napisze tyle najgorszy sprzedawca na all...o moze miec 99% pozytywów za coś tam coś tam
Marta 2016-09-17 08:36:11
No ale decyzja uokik chyba mówi sama za siebie?
64
taratik 2016-09-18 10:45:29
ej ale ta decyzja była z 2014, a mamy 2016 z ciekawości spojrzałem sobie na te kwoty niby astronomiczne i porównałem sobie z inną prywatna Uczelnią, co i wyszło , że wsb jest najtańsza... fajną rozkmę tu ogarniacie, dopytałem kumpeli i powiedziała, że na każdej uczelni prywatnej są pewne kwoty od odstąpienia od umowy, co w świetle dzisiejszych czasów jest całkowicie logiczne. ogólnie niezłe jaja, pytanko: czy jak jak podpisuje umowe z operatorem komórkowym np na 24 miechy to mogę ją zerwać w każdej chwili? uwaga to było pytanie na myslenie, obawiam się że zawodowe hejterstwo będzie miało problem z odpowiedzią haha
1
truth 2016-09-18 17:36:44
Uczelnia, która ma Note w opiniach studentów mniej niż 1/10 to chyba mówi samo za siebie. Bez komentarza... dobre uczelnię mają przynajmniej 6/10 hehe.
62
Tomasz Zając 2016-09-19 00:01:48
Warto również dodać, że wiele osób nie potrafi czytać ze zrozumieniem lub w ogóle nie czyta tego, co podpisuje, a następnie składa skargi,pretensje,roszczenia.

(...)a wszystko jest dokładnie opisywane w Umowach.
1
taratik 2016-09-19 22:01:49
no tak i jeszcze powiedz, że Uczelnie oceniamy na podstawie ilości hejtów i opinii zblazowanych studentów oraz "pracusiów"
Maryś Kamionki 2016-09-19 22:21:23
Jak ja podpisywałem papiery umowy nie czytał nikt, ale to było pare osób dla mnie umowa czytelna, widziałem kwote za odstapienie od umowy, nie zszokowała mnie, ale zaznaczam rekrutwałem się 3 tyg temu, może zmienili. Wrażenie jak na razie pozytywne, ale zobaczymy jak dalej, nie kierowałem się opiniam z neta tylko znajomych. Sam jestem ciekaw
Tomasz Zając 2016-09-21 12:10:37
Zatem życzę powodzenia w nadchodzącym Roku Akademickim 2016/2017.
echhhh.... 2016-09-22 12:21:51
Doskonałe uproszczenie i cynicznie odwracanie kota ogonem. Te oceny uczelni to fakty. Od kiedy to fakty są hejtem. Jak coś jest to d... to dostaje stosowną ocenę. Dlaczego istnieją uczelnie z nota np. 6/10? Bo nikt nie chciał ich shejtowac??? Nie - bo są dobre. Żałosne tłumaczenia, ze wszyscy hejtuja cudowna szkołę. Szkoda komentować takie teksty. Jaki jest kon- każdy widzi. 0,... coś tam.
43
r 2016-09-22 12:39:35
Dla wielbicieli tej szkoly jej studenci są zblazowani, a pracownicy to lenie. Ciekawe, ciekawe. Tylko "dziwnym trafem" obrońcy to chodzace ideały. Tyle że nie ma to w niczym potwierdzenia. Zwłaszcza w opinii o szkole.
43
Mike 2016-09-22 19:10:56
A w niewypłacone wynagrodzenie wierzysz?
2
Tomasz Zając 2016-09-22 20:50:37
Beatko, przykro mi bardzo z powodu Twoich niedobrych doświadczeń . Trudno mi się wypowiadać na ten temat - nie znam sytuacji od środka. Co zaś mnie się tyczy, nie jestem zafascynowany personalnie jakąś konkretną Osobą, a jedynie oceniłem w miarę obiektywnie (z mojej perspektywy) to, w jaki sposób mnie traktowano. Muszę być więc sprawiedliwy. Byłem krótko, ale nie doznałem negatywnych stron.

Co do zwolnienia - nie musiałem upominać się o wynagrodzenie, bo rozstałem się nie przed, a długo po otrzymaniu pensji, także nie mam podstaw, by mieć zastrzeżenia.

Bądź, co bądź, pozdrawiam Cię serdecznie :)
Były Nauczyciel 2016-09-22 20:55:18
No teraz już nie wytrzymałem, pracowałem i nigdy nie miałem żadnych problemów z wypłatą, co więcej mam wiarygodne źródła, że nigdy takich problemów tam nie było. Do sądu powinno się skierować sprawę o wypisywanie takich kłamstw, jak Pani prezentuje tutaj!
xyz 2016-09-23 15:09:15
Moim zdaniem wypłata jest zbyt niska w stosunku do wymagań i czasu, jaki sie poświęca na pracę, jednak to tylko moje zdanie. Niemniej trzeba się przygotować na pełną dyspozycyjność, w ciągu tygodnia jest to praca w administracji, w weekendy obligatoryjne dyżury i obligatoryjne zajęcia dydaktyczne ze studentami. Nikt nie napisze, ile zarabia, bo zastrzeżenie na temat tajności wysokości wynagrodzeń jest w umowie. (usunięte rzez administratora)
37
Karol S. 2016-09-24 23:26:40
I to już podważa, Twoją wiarygodność, można kilka rzeczy zarzucać WSB, ale nie że są nie terminowi w wypłatach. To są po prostu bezpodstawne hejty... Tyle. Zgadzam się z jedną osobą co tu ostatnio pisała, że w necie ciężko o wiarygodne opinie
Robyn 2016-09-25 10:55:31
To nic tylko iść do sądu, a nie wypisywać żale w necie, ja ze swojej strony nie mam WSb nic do zarzucenia, ale pracowałem tylko dydaktycznie. kasa na czas, zajęcia i procedury czytelne, czyli bezproblemowo
Kashmir 2016-09-26 16:51:38
Potwierdzam, równiez nie miałem problemu.
Basia 2016-09-27 09:41:13
No spoko, ale te informacje o problemach z wyplata troche niepokoja. Osoby z wewnątrz zawsze beda mowily, ze jest dobrze ale ma ktos informacje, jak to rzeczywiście wyglada? Skoro dwie osoby juz sie skarza na brak wyplacenia pieniendzy w terminie to chyba jest sie o co martwic
34
Patka 2016-09-27 09:43:31
A często pieniądze wplywają po terminie, czy tylko raz się zdarzyło?
Patka 2016-09-27 09:47:22
Poza tym, czy ktoś wie, jak wygląda sytuacja z uczelnią jesli chodzi o inspekcję pracy? Na różnych serwisach, nie tylko tutaj, czytałam, że uczelnia ma spore problemy, bo nie przestrzega przepisów i wykorzystuje pracowników. Ktoś może się wypowiedzieć co do zarzutów?
33
Handy 2016-09-28 00:07:26
Urzeka mnie komentarz pana Tomasza z 9 września :). Wylać tyle wazeliny by potwierdzić jedynie jeden z głównych przewijających się tu zarzutów wobec uczelni, że zajęcia prowadzą tam osoby nieposiadające ku temu kompetencji :P... Swoją drogą "klauzule tajności pensji" też wymownie świadczą o ich wysokości ;).
34
Kashmir 2016-09-28 17:19:36
Nie jestem z wewnątrz, już tam nie pracuje.
Kashmir 2016-09-28 17:28:49
skąd wiesz? zdziwiłbyś się jakbym ci napisał marny hejterze...
hahah 2016-09-29 21:34:23
Księżniczka masz nowy nick, żeby hejtować ?:)
Sprawiedliwy Jacek 2016-09-30 22:01:23
No tak, jak ktoś uczciwie napisze opinie, i faktycznie tam pracował to już źle tak? Lepiej HEJTOWAĆ wszystko, nawet jak się pojęcia nie ma...
Choco 2016-10-01 12:49:29
Zgadzam się z większości opinii, słaba szkoła, totalna amatorka i panie magister które co prawda niczym się nie wyróżniają i na niczym nie znają, ale ważne stanowiska kierownicze w jednoosobowych sekcjach piastują...
28
ADrian88 2016-10-13 16:41:10
jak nie masz wiele do wyboru? Brakuje, żebyście napisali, że tam jakaś Korea jest, lol jak potem ludzie mają wierzyć w takie opinie? Może coś autentycznego?
ADrian88 2016-10-14 23:23:30
Prawdę, bo hejtować każdy potrafi, patrząc na stronę sporo tych działów tam, więc raczej ciężko żeby były 2 rzeczy do wyboru...
robokop 2016-10-15 19:00:28
A ile Ty dostałaś za hejtowanie, przedstaw się, kiedy tam pracowałaś?
kriss 2016-10-17 17:09:16
obawiam się, że zawodowi hejterzy mogą Ci napisać, że żadną, a tak poważnie to zalezy od Twoich kwalifikacji, to chyba jasne...
nicki 2016-10-19 00:39:11
nie lepiej spytac bezprośrednio ich...?
jurand 2016-10-20 22:08:48
słabo bo? jakieś merytoryczne argumenty ? konkrety, kończyłem tam podyplomówkę jakiś czas temu, zero problemów było.
jurand 2016-10-20 22:09:11
słabo bo? jakieś merytoryczne argumenty ? konkrety, kończyłem tam podyplomówkę jakiś czas temu, zero problemów było.
alro 2016-10-24 22:39:03
To Ty nie wiesz, że nic merytorycznego od hejtera nie dostaniesz? skad ma wiedziec? on tylko pisze
kallax 2016-10-31 08:07:26
od strony studenta: studia na poziomie, nawet jak na uczelnie prywatna. osobiście jestem zadowolony, przyszedłem się czegoś nauczyć i nie mogę narzekać.
Jdjdjjd 2016-11-05 17:51:36
To Tobie napiszę autentycznie, uczę się tutaj i pracę mam zawodzie, nie narzekam. Wiedzę przekazują, jak ktoś będzie chciał to wiedzę tę i tak wykorzysta, jak nazwa wskazuje - studiować, być słuchaczem - zwłaszcza zaocznie to samodzielna praca.
mixet 2016-11-13 11:12:59
dziwne że nikt nie pisze o studiach podyplomowych, ktore wsb maja calkiem przyzwoite
Gość18 2016-11-20 21:55:14
Bardzo dobra firma z branży bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej, Safety Expert http://www.safetyexpert.pl/ wykonują audyty i analizują stan bezpieczeństwa pożarowego obiektu. Opiniują zgodność z obowiązującymi przepisami BHP. Jeśli potrzebujecie coś takiego w swoim przedsiębiorstwie, a także wiele innych usług, to ja rekomenduje ich są profesjonalni
Handy 2016-12-03 23:26:18
To prawda, że w internecie trudno o prawdziwe i rzetelne opinie, skoro po każdym negatywnym dla tej uczelni komentarzu na tego typu portalach pojawia sie kilka zakrzykujących go postów "byłych" pracowników i wszystko wiedzących "studentów".
5
Zostaw swoją opinię o Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa