brak logo

ET Logistik Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o ET Logistik Sp. z o.o.

Adam 2014-10-29 10:20:23
Pomagamy skutecznie od(usunięte przez administratora)14 670 41 26
Mar1 2014-10-29 11:08:19
Ludzie rezygnujcie z ET LOGISTIK poki mozna! Tam juz moze zarobic ale prezes na cudzym nieszczesciu, nie placac przewoznikom!!! Zabralem z tamtad auta i nie zaluje do dzisiaj. Slyszalem od wielu kierowcow,ze od poczatku miesiaca odeszlo pare osob i jest balagan. Pozdrawiam wytrwalych!!!!!
magazynier 2014-11-18 16:18:47
Aniol, akurat z et dalbym sobie spokoj..jak lubisz byc oszukiwany na nadgodzinach, dostawac opier*** za bledy kierownika (ktos musi byc winny,a na pewno nie wyzszy szczebel) to ok. Nie jest to firma dla normalych ludzi. Zaczelo sie od oszukiwania przewoznikow a skonczywszy na pracownikach. W kazdym oddziale maja uklady pracownicze, choc sie starasz, pracujesz po 9-10 godzin i tak lepiej bedzie mial pracownik,ktory robi zdecydowanie mniej lub w ogole i pracuje tam dluzej. Slyszalem, ze najgorzej jest w zielonej gorze,woli rakowej i wroclawiu-balagan i kierownicy nic nie warci!!
Artur 2014-11-26 17:10:57
Anioł

To stanowisko to zwykły "picker" tzn będziesz robił składankę z piwa, napoi itp to co najcięższe za marne grosze. Nie polecam.
Magazynier 2014-11-29 13:08:54
Artur, cos w tym jest bo mam kolege ktory pracuje w eko i sie teraz smieja z et, bo eko im oddalo najciezszy towar do skladania tzw.napoje,maka,cukier itd. mozna sie niezlego garba dorobic praktycznie za grosze. Na bielanach z tego co mi wiadomo to nawet w biurze jakies roszady porobili. Zwolnili kierowniczke Beate N. nalezalo sie jej za to wszystko co robila.
2
Artur 2014-12-01 13:29:20
Magazynier - też podobne rzeczy słyszałem, chcą dać 1800 brutto za robienie składanek. Powodzenia
francuz 2014-12-03 20:04:10
Wola rakowa to syf pracuje tam już nie krótko mało że nie płacą przewoźniką na czas ( pytanie czy w ogóle zapłacą zaległe faktury ) na magazynie jest(usunięte przez administratora)żeby nie nie którzy oddani pracownicy i kierowcy którzy dla nich jeżdżą to w ogóle by to nie prosperowało ! Przesyłki pilne od stałych klientów zamiast 24 h idą 72 h chyba pieszo ! Zastanowcie się bandzwoły z wysokich stołków z woli rakowej co jest nie tak że nie macie czym towaru wywieźć
francuz 2014-12-03 20:08:29
A przewoznik który tam przez 7 lat jeździ i nie miał problemu z płatnościami to chyba w biurze u nich pracuje a nie jako podwykonawca transportu w tej pirmie ! Wielki kit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Man TGX 2014-12-04 10:57:53
Na 100% nie placa. Licza,ze ktos zapomni bo fv byla na mala kwote. Nie polecam firmy nawet najgorszemu wrogowi-pisze szczerze. Na bielanach wroclawskich telefonow nie odbiera pan siring, nie wspominajac nic o spedytorach ktorzy nic nie wiedza i nie znaja nawet numeru do swojej ksiegowosci, zenada! Skad et bierze tych ludzi to nie wiem!
pracownik geis 2014-12-05 09:28:20
ET teraz podpisało umowe z firmą geis. Ogłaszają już ładunki na transie pod ich marką! ludzie zanim zaczniecie jeździć z jakąś firmą - sprawdzcie opinie o niej! to jest cały czas ta sama banda oszustów, wiec nie dajcie sie złapać w pułapkę. Współczuje firmie geis, że dała się tak omotać stracą teraz markę przez te dziadowate ET LOGISTIK !!!! Firma Redet, Et Logistik są dłużnikami na nie małą kwotę, są już zablokowani na transie i znajdują się na liście dłużników. Kto ma transa, niech sobie sam sprawdzi.
Kris 2014-12-06 16:54:48
Teraz podobno Et ma nową nazwę TRANS4 sp z o.o. tak slyszalem.
Kierownik 2014-12-07 11:36:17
Kris, masz rację. Sprawdziłem w internecie i jest taka firma, zarząd znany :) więc jest to kolejna spółka ET LOGISTIK!! trzeba wszystkich o tych złodziejach poinformować. Na transie widze, że nie mają jeszcze swojego konta
bobo 2014-12-11 15:43:31
witam,to z ET LOGISTIK sadowo nie wyciagnie juz kasy???
draxos 2014-12-11 23:09:06
Wroble cwierkaja ze gais juz to kupil.
macios 2014-12-19 18:55:22
Gejs wykupili udzialy et prawdopodobnie. Et ma ponad 4mln zl dlugu
greg 2014-12-22 19:45:38
Jak dalej kierownictwo bedzie gralo na bielanach w candy crush podczas 8godzinnej pracy to polaza ten oddzial szybciej niz sie wydaje
lester_trans 2014-12-22 19:52:06
Jak jeszcze byl "waski" na bielanach to jeszcze to jakos hulalo, mozna powiedziec ze byla trzymana reka na pulsie. Teraz to juz czysta samowolka.pozdro!
mirek 2014-12-30 11:47:05
W eko głośno, że od stycznia 2015 ETLogistik nie będzie już jeździć z eko. W sumie można było się tego spodziewać..z ETL Wrocław pouciekali Ci, co tak naprawdę trzymali to wszystko.
Obrońca ET 2015-06-27 12:00:16
Sam jesteś syf. Zrozumiano! W ET jest OK. Tylko Wam się jeździć nie chce.
2
Obrońca ET 2015-06-27 12:02:08
Sam jesteś syf. Zrozumiano! W ET jest OK. Tylko Wam się jeździć nie chce.
2
były przewoźnik 2015-06-30 12:15:09
Nie wiem jak w innych oddziałach, które wykupił gejs ale na Nowej Wsi Wr. (dawne Bielany wrocławskie) jest tragedia. W zasadzie to za mało powiedziane. Zmienili trochę skład w kierownictwie ale dalej pracownicy coś nie ogarniają. Być może transport/logistyka nie jest ich mocną stroną? Jeśli byłbym przewoźnikiem to miałbym obawy co do tej firmy, termin 90dni kosmos, stawki mniejsze niż były, frachty ucinane, do tego planowanie spedytorów pozostawia wiele do życzenia. Pozdrawiam!
sorso 2015-08-05 22:28:10
podpisujesz się jako "były przewoźnik" a potem piszesz "jeśli byłbym przewoźnikiem..." coś tu nie gra. Odkąd geis przejął ET płatności w ciągu 90 dni to pzreszłość. Jeśli potrafiłbyś lepiej planować idź do szefa oddziału albo szefa szefa oddziału i zaproponuj swoją kandydaturę. Dostaniesz pewnie z 4 tys brutto i będziesz miał "stabilną pracę z perspektywą rozwoju" jeśli się sprawdzisz.
Były przewoźnik 2015-08-07 19:43:52
Sorso, chodziło mi raczej, że jeśli dalej byłbym przewoźnikiem tej firmy et to poszedłbym z torbami. W tej chwili troche przewoźników pouciekało,dlaczego? Bo byli na etapie przysłowiowego bankructwa. Być może coś sie polepszyło z wyplatami, ale zazwyczaj wczesniej dwa miesiące wszystko było ok a poźniej znowu czekali przewoznicy 3 miesiące na swoje pieniadze. Nie wiem czy potrafie dobrze planować bo tego nigdy nie robiłem, lecz mam mam chłopaka który radzi sobie na pewno lepiej niż teraz ekipa etlogistik. I zarabia więcej niż 3000zl netto. Prowadzi już teraz moich 6 aut+spedycja.
kogijo 2015-11-28 12:47:24
na jaką podstawę może liczyc handlowiec czy specjalista ds.sprzedaży? okolo, albo przedział
4
kiesa 2015-12-16 21:45:20
płacą kiese na czas i wkrótce będą jak rabeny ,szenkery i inne wiodące firmy na rynku. Geis ich kupil i rzady nastaną już wkrótce. Kasa na swieta będzie, a miało nie być. Jest dobrze i będzie lepiej
nowy 2016-01-01 08:25:54
mi się super pracuje, jestem w miare nowy, ludzie spoko , premia swiateczna full wypas. To my nowi zmienimy ta firme na lepsze i będziemy dobrze funkcjonujaca firmą jak w czechach i naslowacji geis :)
sebo 2016-02-02 19:13:05
Firma nie rzetelna i zakłamana.Czekałem na przesyłkę cały dzień i się nie doczekałem.Kurier powiadomił wysyłającego że nie może się dodzwonić do mnie.Bzdury gadał bo mu się pracować nie chciało na pewno.
sebo ciul 2016-02-15 19:26:59
ciulasie, to nie portal o tym czy przesylke dostales czy nie. nie dostales bo zly adres podales w systemie, tak to czesty bład klientów ściepów czyt. 1 przesyłka na 2-3 miesiace
opiniodawca 2016-02-15 22:59:13
to jest praca dla kogoś bez perspektyw lub w miedzy czasie szuka innej pracy. olbrzym wszystkich podpierdziela a kierownictwo wysługuje się wszystkim. niskie zarobki, niska kultura i brak motywacji
Anna 2016-02-17 14:35:16
Jeszcze nie miała okazji współpracować z taką firmą kurierską. Kurier nie kontaktuje się przed dostawą. Infolinia nie działa. W końcu oddzwonił do mnie pracownik z informacją, że kurier dotrze następnego dnia pomiędzy 8 a 10 rano. Kurier się nie pojawia, podobno nie otrzymał takiej informacji. Utrudniony kontakt, nikt nic nie wie. Nie polecam
okres_próbny 2016-03-16 19:01:57
Witam, może mi ktoś powie. Pracuje w et logistik na stanowisku asystent spedytora. Niebawem kończy mi się umowa na okres próbny. Przez 3 miesiące miałem 1950 brutto. Czy mogę liczyć na podniesienie tych zarobków jak tak to mniej więcej o ile? Jestem po studiach i przez te 3 miesiące dobrze wykonywałem swoją prace więc raczej zaproponują mi nową umowę.
okres_próbny 2016-03-17 15:11:33
na okresie próbnym też mam umowę o pracę... a jak nie podniosą stawki to za taką kasę trochę lipa pracować tam
margotte 2016-03-29 15:58:54
Mi po okresie próbnym podniesiono kasiorkę z 1900 na 2100 brutto i dali umowę na dwa lata. Mówię tu o pracy biurowej. Super jak na początek, szczególnie, że koniec studiów dopiero przede mną :) ale generalnie w firmie nie wiadomo, do czego to wszystko zmierza w tym momencie.
kamil 2016-04-01 17:08:53
@margotte praca biurowa, czyli jakie stanowisko?
asystentka spedytora?
oszukany klient 2016-04-11 10:43:38
Jakiś czas temu odebrałem przesyłkę pobraniową od ET Logistik. Wszystko było OK do czasu gdy zwróciłem zakupiony towar. W chwili gdy odesłałem towar i miało dojść do rozliczenia okazało się, że kurier wykorzystał fakt, że na liście przewozowym dostarczonym do przesyłki nie ma podanej kwoty i zawyżył pobraną kwotę o 10 PLN. Firma w chamski sposób odkręca kota ogonem. W całej tej sprawie nie chodzi jednak o te 10 złoty, tylko o fakt, że przez takie zagranie kuriera człowiek zostaje postawiony w bardzo złym świetle przed kontrahentem któremu zwraca towar i oczekuję zwrotu zapłaconej kwoty. Tłumacząc się jak oszust z tego dlaczego oczekiwał 320,- PLN, a nie 310,- PLN.
Dlatego odradzam z korzystania z usług firmy ET Logistik.
magazynier 2016-04-11 17:25:16
Witam. Jestem na jutro umówiony na rozmowę w ETL w Woli Rakowej na stanowisko Operator Wózka Widłowego. Ktoś mógłby mi powiedzieć jak to tam wygląda i czy warto? Jakie są zarobki itd.
gosc 2016-04-13 11:08:36
w Woli Rakowej kadra jest bardzo mila, konkretna i wyrozumiala, zarobki tez ok.
ile? 2016-04-13 18:26:32
A powie mi ktoś ile powinien zarabiać w ET asystent spedytora po 3 miesiącach - okresie próbnym?
4
nie polecam 2016-05-19 22:31:24
Jeśli ktoś chce być handlowcem, szczerze nie polecam, ludzie odchodzą sami bo od pewnego momentu jak przyszedł do firmy jeden człowiek, dzieją się cuda. Było fajnie, pracowało się fajnie. Teraz to totalna porażka. Przykre to jest, ale prawdziwe niestety. Może wkrótce rozwinę temat, na razie się wstrzymuje, odszedłem z firmy, sam, nikt mnie nie zwolnił, ale powodów było bardzo dużo.
ikced 2016-06-02 23:20:58
chodzą już podobno zakłady kiedy zarząd zrobi z tymi "cudami" porządek.
chyba nie tylko PH odetchnie.
okrutny 2016-07-07 15:10:23
przewoźnik tragedia na województwie Wielkopolski
czas odbioru przesyłki masakra - trzeba się przypominać
dostawa - dociera uszkodzona - nie biorą odpowiedzialności za zniszczenia
wynikające w złym transportowaniu przesyłek paletowych
nie umieją spisać protokół szkodowy - protokół zawiera nie oryginalne informacje
o przesyłce

nie polecam masakra - nie umieją być przewoźnikami i odpowiedzialną firmą
która umie przyznać się do swoich błędów niech nie są przewoźnikami

naprawdę odradzam
Vilum 2016-08-04 15:34:10
FIRMA DNO! Wysłałem paletę i ją zgubili i nie poczuwają się do odpowiedzialności.
lalunia 2016-10-13 19:31:31
Nadchodzi nowe ET, nowe ET Logistik, już wkrótce Geis Global Logistic, 3 dni temu Szefowie rozstali się z Dyrektorem Handlowym. Nie ważne jaki będzie nowy, ale na pewno gorszy niż ten co był nie będzie. Gość nie miał pojęcia co jest co. Przyszedł do firmy, dał 2x większy plan handlowcom i sobie sam zaszkodził....Raport gonił raport, sprawdzanie GPS-ow to było jego Hobby....
darg 2016-10-13 22:07:13
Lalunia, naprawdę myślisz, że handlowy sam sobie ten plan i te raporty wymyślił? bez udziału i zgody zarządu. zarząd trzyma łapę i ucho na wszystkim - zapytaj operacyjnych ile i co raportują. zresztą dyrektora od operacji też już nie ma. bardzo ciekawe kto to teraz pociągnie.
hastalavista 2016-10-13 23:02:51
Tak. Najłatwiej jest znaleźć i zwolnić "winnych". Efekt psychologiczny murowany. Tylko co dalej.
lalunia 2016-10-16 18:02:18
Plan był połowe nizszy dla działu handlowego, przyszedl Dyrektor, chciał się wykazać i go podniósł x2. Niestety sam tym ruchem zrobił dla siebie źle. Oczywiście, że wszystkie te raporty wymyślił on. Raporty paczkowe z Siódemki , lekko przerobione. Wiem, że operacje raportują, ale akurat Operacje się poprawiają i właśnie może dzięki tym raportom. Wielu pracowników ET, tych starych miało i ma złą mentalność, nie chętni na jakiekolwiek zmiany, a zmiany muszą być by to dobrze działało. W handlowym wielu handlowców sami odeszli, kilku zwolniono lub nie przedłużyli umów. Niektóre ruchy były dziwaczne. Cały dział handlowy po cichu liczy na to, że jak będziemy już Geis a nie Et Logistik to będzie jakaś zmiana. Może zarząd zmieni coś od stycznia, chodzi o politykę cenową itd. Czas pokarze.
1
lalunia 2016-10-22 23:48:04
tak chciał błysnąć czyli wykazać sie, nie wyszło, o jaki mi przykro.
wolanczyk 2016-11-22 15:26:40
Będzie jakaś kasa na święta? W tamtym roku było coś takiego, ktoś coś ma jakieś info?
zuńka 2016-11-23 22:35:11
Jest podejrzana cisza w temacie. Może wszystka kasa poszła na odprawy dla dyrektorów "M" i "R" ;-)
wolanczyk 2016-11-24 21:30:39
Duże prawdopodobieństwo że w tym roku nic nie będzie takie słyszałem pogłoski...
Zostaw swoją opinię o ET Logistik Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ET Logistik Sp. z o.o.