brak logo

ET Logistik Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o ET Logistik Sp. z o.o.

gosc 2016-04-13 11:08
w Woli Rakowej kadra jest bardzo mila, konkretna i wyrozumiala, zarobki tez ok.
ile? 2016-04-13 18:26
A powie mi ktoś ile powinien zarabiać w ET asystent spedytora po 3 miesiącach - okresie próbnym?
6
nie polecam 2016-05-19 22:31
Jeśli ktoś chce być handlowcem, szczerze nie polecam, ludzie odchodzą sami bo od pewnego momentu jak przyszedł do firmy jeden człowiek, dzieją się cuda. Było fajnie, pracowało się fajnie. Teraz to totalna porażka. Przykre to jest, ale prawdziwe niestety. Może wkrótce rozwinę temat, na razie się wstrzymuje, odszedłem z firmy, sam, nikt mnie nie zwolnił, ale powodów było bardzo dużo.
ikced 2016-06-02 23:20
chodzą już podobno zakłady kiedy zarząd zrobi z tymi "cudami" porządek.
chyba nie tylko PH odetchnie.
okrutny 2016-07-07 15:10
przewoźnik tragedia na województwie Wielkopolski
czas odbioru przesyłki masakra - trzeba się przypominać
dostawa - dociera uszkodzona - nie biorą odpowiedzialności za zniszczenia
wynikające w złym transportowaniu przesyłek paletowych
nie umieją spisać protokół szkodowy - protokół zawiera nie oryginalne informacje
o przesyłce

nie polecam masakra - nie umieją być przewoźnikami i odpowiedzialną firmą
która umie przyznać się do swoich błędów niech nie są przewoźnikami

naprawdę odradzam
Vilum 2016-08-04 15:34
FIRMA DNO! Wysłałem paletę i ją zgubili i nie poczuwają się do odpowiedzialności.
lalunia 2016-10-13 19:31
Nadchodzi nowe ET, nowe ET Logistik, już wkrótce Geis Global Logistic, 3 dni temu Szefowie rozstali się z Dyrektorem Handlowym. Nie ważne jaki będzie nowy, ale na pewno gorszy niż ten co był nie będzie. Gość nie miał pojęcia co jest co. Przyszedł do firmy, dał 2x większy plan handlowcom i sobie sam zaszkodził....Raport gonił raport, sprawdzanie GPS-ow to było jego Hobby....
darg 2016-10-13 22:07
Lalunia, naprawdę myślisz, że handlowy sam sobie ten plan i te raporty wymyślił? bez udziału i zgody zarządu. zarząd trzyma łapę i ucho na wszystkim - zapytaj operacyjnych ile i co raportują. zresztą dyrektora od operacji też już nie ma. bardzo ciekawe kto to teraz pociągnie.
hastalavista 2016-10-13 23:02
Tak. Najłatwiej jest znaleźć i zwolnić "winnych". Efekt psychologiczny murowany. Tylko co dalej.
lalunia 2016-10-16 18:02
Plan był połowe nizszy dla działu handlowego, przyszedl Dyrektor, chciał się wykazać i go podniósł x2. Niestety sam tym ruchem zrobił dla siebie źle. Oczywiście, że wszystkie te raporty wymyślił on. Raporty paczkowe z Siódemki , lekko przerobione. Wiem, że operacje raportują, ale akurat Operacje się poprawiają i właśnie może dzięki tym raportom. Wielu pracowników ET, tych starych miało i ma złą mentalność, nie chętni na jakiekolwiek zmiany, a zmiany muszą być by to dobrze działało. W handlowym wielu handlowców sami odeszli, kilku zwolniono lub nie przedłużyli umów. Niektóre ruchy były dziwaczne. Cały dział handlowy po cichu liczy na to, że jak będziemy już Geis a nie Et Logistik to będzie jakaś zmiana. Może zarząd zmieni coś od stycznia, chodzi o politykę cenową itd. Czas pokarze.
2
lalunia 2016-10-22 23:48
tak chciał błysnąć czyli wykazać sie, nie wyszło, o jaki mi przykro.
wolanczyk 2016-11-22 15:26
Będzie jakaś kasa na święta? W tamtym roku było coś takiego, ktoś coś ma jakieś info?
zuńka 2016-11-23 22:35
Jest podejrzana cisza w temacie. Może wszystka kasa poszła na odprawy dla dyrektorów "M" i "R" ;-)
wolanczyk 2016-11-24 21:30
Duże prawdopodobieństwo że w tym roku nic nie będzie takie słyszałem pogłoski...
;) 2017-01-05 11:32
W końcu pozbyli się "kogoś" z o/Pruszków. Alkoholika i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jednym. Gościa który już dawno powinien zostać spuszczony w kiblu razem z gównem. Szkoda tylko że tyle czasu zajęło właścicielom ET dojście do wniosku że to słuszna decyzja.
4
bert 2017-01-06 21:34
Obrażanie, mało subtelne na dodatek, kogoś komu pewnie jeszcze tydzień temu podawało się rękę i mówiło dzień dobry, nie świadczy najlepiej o autorze. Trzeba się było zebrać na odwagę i polecieć do zarządu z - uargumentowanymi zakładam - zarzutami. Poza tym nie wiesz, czy nie będziesz następny/następna.
Poza tym słabo to będzie: nowy dyrektor od operacji stawia na swoich ludzi z K-EX, na tych samych z którymi osiągnął w K-EX TAAAAKI SUKCES ;-) Żal.
1
Sawa 2017-01-09 00:30
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ciekawe jak maja ściągnąć gości z porządnych firm jak płacą tak mało (a co mnie obchodzi, że firma ma problemy jeszcze ze starych czasów ?) Ale w końcu ktoś wreszcie wywali stare struktury ET na zbity pysk. Potem to samo mam nadzieję czeka stary KEX.
;) 2017-01-10 09:17
Już jedna zepsuta i niekompetentna struktura z ET została właśnie wyautowana. ET właśnie tego potrzebowało. Nowy kierownik oddziału wniesie jedynie same pozytywy (oby) ,bo ludzie pracujący w ET o/Pruszków i Mościska są dobrymi i lojalnymi pracownikami.
ktos 2017-01-15 22:58
nie wiem dokladnie czy o ta firme chodzi firma kurierska pod nazwa Platinium Logistic jak mi zabrala zamowienie paletowe to pozal sie panie boze kto tam wogole pracuje przyjechal kurier samochodem po palety samocodem bez windy kazal rozpakowac palety i ladowac recznie wszystko na samochod a musze zaznaczyc ze to byly ciezkie rzeczy a malo tego gdy juz zajechal do Anglii to stwierdzil ze ladunek jest ciezszy niz napisane i zazyczyl sobie zeby mu duzo doplacic bo inaczej nie zostawi towaru musze tylko powiedziec ze to sa oszusci i uwazajcie na toco podpisujecie a ladnie to tylko mowia
1
vega 2017-01-18 13:16
:-) :-)
Piszesz komentarz na temat jednej firmy, ale nie wiesz czy to ta sama o którą Ci chodzi, za chwilę podajesz nazwę innej (więc chyba wiesz że nie chodzi ci o ET ? :-) Potem mówisz że "kurier" (czyli paczki, a ET to nie kurier) a chciałeś załadować ciężkie palety :-) czyli zamówiłeś kuriera a powinieneś nadać drobnicą, jeżeli to palety, i dziwisz się że kazał Ci to rozpakować. Wiesz w ogóle jaki biznes prowadzisz?
A potem pretensje do firm transportowych :-)
JK 2017-02-02 19:51
UWAGA NA FIRMĘ ET LOGISTIC , jestem nadawcą wysłałem 2 przesyłki paletowe 10 stycznia, dopiero dziś 2 luty po wielu interwencjach udało się odzyskać pieniądze z pobrań ( na infolini twierdzą że pieniądze powinny być po 10 dniach roboczych CZYLI 25 STYCZEŃ , ale jak twierdziłem że niema zbywali mnie aby pisać na maila. Gdyby nie pomoc kolegi co znał nr do księgowości pewnie bym kasy nigdy nie ujrzał . NIE POLECAM, MAM WRAŻENIE ŻE FIRMA NIE MA PŁYNNOŚCI FINANSOWEJ I ZA CHWILĘ BĘDZIE AFERA JAK Z TBA .......
1
znawca 2017-02-05 21:28
@JK na 99 % wysyłałeś przesyłkę za pomocą brokera a nie bezpośrednio przez GEIS, GEIS wysyła pieniądze do 2 roboczych, natomiast broker nawet i po 30 dniach roboczych, więc takie uwagi kieruj do nich.
Całe szczęście że GEIS po woli usuwa tych brokerskich oszołomów
JK 2017-02-05 21:35
to prawda że nie bezpośrednio tylko przez firmę pośredniczącą ( ty to nazywasz brokerem) ale ja ich oszołomami bym nie nazwał, zresztą co za różnica jak podczas wypisywania przesyłki był podany MÓJ NR KONTA !!!! i przelew otrzymałem od Geis, a nie od pośrednika !!!! wytłumacz mi to proszę........
jazda bez premi 2017-02-09 19:45
Jeśli ktoś ma zapędy, aby pracować jako handlowiec to odradzam. Od marca 2017 nowy dyrektor wymyślił, że klient nowy pozyskany i prowizja otrzymana z tego tytułu zostanie w kieszeni handlowca pod warunkiem, że nowy klient będzie wspołpracował 6 miesięcy. Jeśli np. po 4 miesiącach odejdzie, zabiorą Ci premię tą, którą otrzymałeś. Przecież to jest jakaś porażka. Oczywiście z podstawy nie zabiorą bo to bezprawne, ale jak pozyskasz nowego klienta to premi nie dostaniesz bo Ci odbiorą za tamtego.
bert 2017-02-11 21:34
Dlaczego zakładasz, że Twój klient nie utrzyma się sześć miesięcy? Przecież zdobyty i utrzymany na długo dobry i duży klient to nie tylko jednorazowa premia, czy premia w ogóle, ale baza do budowania swojej pozycji w firmie. Może pojedynczy klient nie. Ale dziesięciu, dwudziestu? To już jest "pakiet" zauważalny przez każdego szefa. No chyba, że mamy podejście: namłócić ile się da, zgarnąć premie, a czy klienci odejdą to nie nasz problem. Tyle, że żadna porządnie zarządzana firma nie może opierać się wyłącznie ma "młocce" :-)
Poza tym mam wrażenie, że każdy z nas, kto zostałby dyrektorem sprzedaży w jakiejkolwiek firmie, zmieniłby od razy podejście do premii dla swojego działu ;-)
znawca 2017-02-12 19:37
z tymi premiami dla handlowców to zrobili bardzo dobrze, 90 % szuka klienta obiecuje mu gruszki na wierzbie, a potem zapomina o nim i całą odpowiedzialność zrzuca na spedycje, w końcu jakiś dobry ruch!
jazda z premiami 2017-02-14 11:04
Ty mi nie tłumacz jak dziecku bo znam zasady premiowania i budowania pozycji w firmie. Zakładam bo wiem, jak jest w tej firmie. Jak działają operacje. Handlowcy (Ci , którym zależy) się starają, monitorują przesyłki, robią czesto za spedytorów, a i tak spedycja zawsze coś skopie. Jeszcze to nie jest wprowadzone, ale pewnie będzie.
bert 2017-02-15 01:04
No dobra. Myślę, że masz częściowo rację. Jeżeli jakość spedycji jest dramatycznie słaba, to będzie ciężko dostać premię: duże prawdopodobieństwo, że nowi klienci w ciągu 6 miesięcy odejdą a premia ze starych którzy się przyzwyczaili lub "mają szczęście" odpadnie na oddanie premii z tych nowych ale utraconych klientów.
Dlaczego masz częściowo rację? Po pierwsze: czy jakość spedycji jest aż tak zła?
Po drugie: jeśli nie jest wystarczająca, to warto się zastanowić, czy aby nie ma to również związku z tym co sprzedajemy. Jeśli będziemy sprzedawać przesyłki o dziwnych gabarytach z dalekich peryferii za pół darmo to potem tylko możemy obserwować ze zdziwieniem (choć w takich przypadkach nie widzę powodu do zdziwienia - raczej do wyciągania (może kiedyś wreszcie !) wniosków) jak spedycja ma długie doloty na odbiory przesyłek które blokują pakę najpierw na odbiorze a potem w dostawie a jeszcze musi zredukować koszty przewoźnika bo sprzedajemy to cudo za 70 PLN w cały kraj.
Sprzedaż (czyli to co pojawi się w sieci, za ile i na jakich trasach) to też wpływa na jakość. I sprzedanie czegoś odwrotnego do opisanego nie będzie robieniem dobrze tylko spedycji ale też robieniem dobrze całej firmie (rosnąca jakość i spadek kosztów) a więc i sobie samemu. Wiem, że nie proste ale jak nie przestaniemy patrzeć na to co kto robi u nas źle zamiast spojrzeć na to co sami możemy zrobić dobrze, to donikąd nie dojdziemy. Wiem - banał, ale życie to w większości banały: rzeczy proste i oczywiste - na które niestety nikt nie chce zwracać uwagi. A swoją drogą: piszesz posty o 11:04 zamiast rozmawiać z klientem, albo ścigać spedycję za słabą jakość ? ;-)

Pozdrowienia - być może zza miedzy ;-)
jazda z premiami 2017-02-15 18:48
Piszę o 11:04 bo może mam przerwę, a na przerwie mogę robić co chcę czyli siedzieć "w necie". :)
Jakie 70 zł ? o czym Ty piszesz? Chyba nie znasz cen konkurencji na rynku bo handlowy z cenami, które ma Geis odbija się od wielu drzwi. Za 7 dyszek to wybrancy z "pewnego" odziału sprzedają - podobno. Nie wiem , nie wnikam. Operacje chcą przesyłek, a jak klient jest blisko oddziału to nawet tego nie potrafią ogarnąć bo zła godzina odbioru bo coś tam. Może wam powinni "uje...." premie także....Spedycja się cieszy jak ma mało przesyłek, a jak nowi dochodzą klienci to płaczą. Mentalność połowy ludzi, którzy są w ET to żenada. Większość do wywalenia.
Alicja 2017-03-07 12:35
A może ktoś wypowie się na temat przebiegu rekrutacji? Jak przedstawia się ten proces?
znawca 2017-03-13 07:18
wątpię czy teraz gdzieś przyjmują na stanowiska biurowe, cięcia cięcia i jeszcze raz zwolnienia, więc szkoda pisać o rekrutacji...
insajder 2017-03-17 09:28
No nie wiadomo czy cięcia czy zamiana bo ostatnio słyszano (cienkie ściany) jak ktoś z góry mówił coś że mocniejsza kadra musi zastąpić słabszą.
Aga z Bytomia 2017-03-17 18:40
Szacun dla oddziału Tychy. 12 min. z centrum Bytomia do Tychów w godzinach szczytu.
Inni się od was powinni uczyć.
To że dwa razy nieudała się próba dostawy nie będąc na adresie nikogo nie dziwi ale czym wy w ET Logistik latacie? 45 kilometrów w godzinach szczytu wykręcić w 12 miniut. Szacunek.
fidel 2017-03-22 22:10
Może dronami już latają?
Xxx 2017-04-14 14:50
Firma masakra
Alicja 2017-04-19 15:09
@Xxx, dlaczego tak uważasz? Czy mógłbyś uargumentować swoją wypowiedź?
marcin 2017-04-20 17:54
Jeśli chodzi o ET Logistik w jaworznie to jest dramat. Do puki nie zmieni sie tam kierownictwo a w szczególności pan blat to dalej nikt tam nie bedzie chciał pracować w konsekwencji będzie jak dotychczas ze na 6 etatów wózkowych jest dwoch nie raz trzech. Paranoja co sie tam wyrabia
Alicja 2017-04-21 10:26
@marcin piszesz, że powyższa firma to 'dramat'. Dlaczego tak uważasz? Co było przyczyną Twojej opinii? Powiedz więcej na ten temat.
imperator 2017-04-24 22:15
Alicja to chyba nie Twoje imię. Jak masz na imię ? hmm jak ma na imię gwiazda z działu hr? ktoś pomoże?;)
Marcin 2017-04-25 23:49
Dramat dlaczego ? Jesli chodzi o Jaworzno to w jadalnii nawet lodówek nie ma. A jak jest zima -15 czy -20 stopni to na ogrzewaniu oszczedzaja ale ok na to mozna przymknac oko. Ale do puki bedzie tam pan Blat kierownikiem to nigdy nie bedzie porzadku. Uwazam i nie tylko ja ze ten gosc sobie po prostu tam nie radzi nie potrafi zarzadzac ludzmi przez co przewijaja sie tam dziesiatki ludzi w ciagu kilku miesiecy. Facet traktuje ludzi jak smieci nie okazujac wcale szacunku do swoich podopiecznych przekonalem sie sam na sobie jak chwalil pracownikow a przy mnie nadawal na nich od najgoraszych. To samo jest na rozmowach kwalifikacyjnych z nim. Pelna kultura wysoka osobowosc a pozniej z czasem czlowiek ktory sie tam zatrudni poznaje tego typa od drugiej strony. Pana Biedronia logistyka tam tyczy sie to samo. Panie Ficek lub ktos inny obudzcie sie i zrob Cie porzadek w tym Jaworznie bo chetnych do pracy jest wiele ale nie z takim 1 !!!!
Alicja 2017-04-26 10:32
@imperator zapewniam, że nie współpracuję z firmą ET Logistik Sp. z o.o. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Więcej o moim zadaniu dowiesz się najeżdżając myszką w ikonkę mikrofonu, zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat ET Logistik Sp. z o.o.
wozkowy 2017-04-26 11:29
Dlaczego nie ma na gowork ET LOGISTIK Jaworzno żeby opinie dać? zgadzam się z Marcinem jeśli rządy z Blatem na czele nie ulegną zmianie to tam nikt nie bedzie pracować jedyne co to ten zastepca kierownika artur bodajze spoko i ten młody łebek reszta to banda.. Nie powiem czego. Szkoda gadać Byłem przeżyłem kilka tygodni i prace może i polecam ale jeśli ktoś ma dobrą sprawność psychiczną i stalowe nerwy do tych ciuli.
Alicja 2017-04-26 11:34
@wozkowy, wątki poszczególnych firm mają możliwość założyć również użytkownicy. Wystarczy, że wejdziesz w poniższy link
http://www.gowork.pl/opinie i z prawej strony wybierzesz opcję 'Dodaj nową opinię'.
wozkowy 2017-04-26 11:36
i za mojej kadencji zarobki na poziomie 1700 zł bez możliwości nadgodzin sobót czy niedziel.. Porażka Ja pracując w Lear w Tychach na wysokim składzie z sobotą i Niedzielą wziąłem ponad 2700. Za taką kase można robić. A gdzie w polsce kto zarabia na takim wózku 1700. Szkoda gadać!!!
wozkowy 2017-04-27 18:24
pani Alicja dodalem opinie w dniu wczorajszym i dalem et logistik jaworzno i do teraz tego nigdzie nie ma dlaczego?
Alicja 2017-04-28 09:21
@wozkowy w przypadku utworzenia nowego wątku, niestety musi to troszkę potrwać. Proszę uzbroić się w cierpliwość.
wozkowy 2017-05-26 22:26
Pani Alicjo i co z tym nowym wątkiem mija miesiąc i wątku nadal nie ma
Alicja 2017-05-29 11:27
@wozkowy wątek, o którym wspominasz pojawił się już w Serwisie GoWork.pl Wystarczy, że w zakładce 'Opinie o pracodawcach' - http://www.gowork.pl/opinie wpiszesz nazwę firmy, czyli w tym przypadku ET Logistik.
sajmon 2017-05-30 01:13
Wózkowy, a może nie ma już firmy o nazwie ET Logistik? Nie wiesz gdzie pracujesz? Ja bym na twoim miejscu już sobie jakąś inną robotę w tym czasie znalazł (wózkowych akurat dużo firm szuka) zamiast tyle czekać na możliwość narzekania :-) Od twojego narzekania świat się nie zmieni - ani cały świat ani twój własny świat też nie.
~BasiaJulia 2017-06-07 12:08
Popieram jeszcze tak złego przewoźnika nie doświadczyłam. Tragedia i zero komunikacji ich strony :/
Zostaw swoją opinię o ET Logistik Sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ET Logistik Sp. z o.o.