Link Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 82 ocen.

Opinie o Link Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Link Sp. z o.o.

WitamCoSłychaćPytam

Witam. Może ktoś rzucić trochę światła o pracy koordynatora? Mam bardziej na myśli to jak są traktowani i z jaką presją mierzą się w tej firmie

Łukasz

Też z chęcią dowiem się jakie są warunki i jak to wygląda w praktyce. Jeździłem dwa lata potem zostałem w domu z synkiem a teraz czas wracać za kółko. Jak to w Linku wygląda?

Maja

@eleonor - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w Link? Jak oceniasz warunki zatrudnienia na swoim stanowisku? Czy firma zapewnia zakwaterowanie dla swoich pracowników? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Maja

Aktualnie dostępnych jest kilkanaście ofert pracy od Link Sp. z o.o. Praca wyjazdowa za granicę wiąże się z koniecznością znalezienia zakwaterowania. Czy podejmując pracę w tej firmie możemy liczyć na pomoc w tej kwestii? Będzie to bardzo przydatna informacja dla osób potencjalnie zainteresowanymi ofertami pracy.

Harry

Interesuje Cię podwójna czy pojedyńcza obsada? Na warunki wiele się składa, masz podstawę plus dietę, wszystko na umowę.

pablo

Jak wyglądają tam obecne warunki finansowe ?

Maja

@Barber@Kuxi@Andrzejek rozumiem, że nie zgadzacie się z negatywnymi opiniami, które są zostawiane przez część użytkowników. Może w takim razie możecie powiedzieć coś więcej na temat tego co firmie warto docenić i co jest na plus? Takie informacje mogą być bardzo istotne, szczególnie dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy właśnie w Link Sp. z o.o.

Barber

No to uczciwie jest, masz umowę, masz kasę, nie traktują jak przedmiot

moq

hie, super być nie musi, bo to praca, grunt żeby było uczciwie

Kuxi

no jak ktoś przedstawia swoją osobą postawę "wszędzie źle, najlepiej nic nie robić" to ja nie mam pytań

korniszon

negatywne opinie będą zawsze, bo ludzie to się potrafią czepiać o największą bzdurę

Kuxi

pracowałem przez 4 lata i nie wiem skąd tyle negatywnych opinii, bardzo dobrze wspominam ten czas

Andrzejek

porządny pracodawca, wiadomo że nie jest idealnie, bo gdzie jest, ale ja tam jestem zadowolony. kasa na czas, a to najważniejsze

Krzysztof

Poziom koordynatorów dokładnie taki jak ich przełożonego...reasumując zarządza nimi baran

kiero123
@Krzysztof 20.04.2017 15:02
Poziom koordynatorów dokładnie taki jak ich przełożonego...reasumując zarządza nimi baran

potwierdzam ;)

Maja

@Mikirozumiem, że polecasz innym pracę w firmie. A jakie są według Ciebie jej największe plusy?

Kubik

Zgodnie z zapewnieniami z rozmowy rekrutacyjnej, wszystko według ustaleń, żadnych ukrytych niespodzianek

kiero123
@Kubik 11.04.2017 10:49
Zgodnie z zapewnieniami z rozmowy rekrutacyjnej, wszystko według ustaleń, żadnych ukrytych niespodzianek...

to nastepnym razem jak bedziesz zapytaj czym pokrywa sie dni wolne zgodne z ustawa o czasie pracy kierowców, jak tygodniowke robisz w dni robocze, ze o dniach wolnych wypadajacych w danym miesiacu, zapytaj czy to prawda, ze pracownik jest w dyspozycji 24h 7 dni w tyg, a jak cie nie ma w pracy bo nie dostales polecenia wyjazdy to NN ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i umnijesza podtsawe. Zapytaj!

Miki

Bardzo dobry pracodawca

Stef

Jak się wyrabiasz, robisz co masz do zrobienia to dobrze żyjesz. To transport, zawód ciężki i styl życia, dla twardych ludzi. Jak nie dajesz rady to rezygnuj bo tylko wtedy nie będzie wszystko be.

włodek

Bardzo dobrze mi się u nich pracuje, zero problemów. Pieniądze zawsze punktualnie, wszystko solidnie rozplanowane, stajesz na strzeżonych, auta nowe super sprawne, nic tylko jeździsz. Narazie nie mam powodów by być niezadowolonym

Robert

FIrma godna zaufania

Karmazyn

Oceniając firmę transportową patrzy się na wiele rzeczy. Na pewno duże znaczenie ma fakt jak długo firma prosperuje na rynku, jak liczny ma tabor, w czym się specjalizują, czy jeżdżą tylko po Polsce czy poza granicami kraju również. Jeśli chodzi o Linka to tu nie można do niczego się przyczepić. Od wielu lat na rynku, co chwile zmiana taboru na nowszy, lepszy, zadbany przede wszystkim bezpieczny. Kursy po UE, fair wobec pracowników. Nie potrzebuje dodatkowych rekomendacji, rozumie się samo przez się...

kiero123
@Karmazyn 08.03.2017 22:16
Oceniając firmę transportową patrzy się na wiele rzeczy. Na pewno duże znaczenie ma fakt jak długo firma prosperuje na rynku,...

Kolego dobra firma, to taka w której nie ma rotacji i nie ma abonamentu na ogłoszenia typu "poszukujemy kierowców" przynajmniej do 2045 roku, a co do nowej floty to ładna miska żryć ci nie da, chyba ze urodzonym kierowcom jestes i za nowe Volvo zrzekasz sie wynagrodzenia

Guanide

Z góry ustalane wszystko, nie trzeba się o nic nikogo prosić, tymbardziej o własną kasę (jak miałem to w poprzedniej firmie, co miesiąc była inna wypłata, nikt nic do końca nie wiedział ile zarabia).

kiero123
@Guanide 08.03.2017 14:03
Z góry ustalane wszystko, nie trzeba się o nic nikogo prosić, tymbardziej o własną kasę (jak miałem to w poprzedniej firmie, co...

a ja teraz sie proszę o zwrot kasy za dni, które wpisali jako NN tylko dlatego ze tygodniowka 45h wypadła mi poniedziałek i wtorek

Franekkimono

Dobra firma, zdecydowanie inwestują i stawiają na rozwój to mocno widać.

Kerst

Polecam pracę na bazie we Wrocławiu. Wszystko zgodnie z ustaleniami z rozmowy co jest dosyć niespotykanym w tej branży zjawiskiem.

Karabinczyk

Wszystko nowe, bez ryzyka i awaryjności.Ubezpieczenie i serwis. Jak masz fach w ręku, jeździsz z głową, terminowy jesteś to firma docenia takich pracowników, mówię to z własnego doświadczenia. Jak odrazu jesteś butny, niemiły i chytry na kasę wychodzi z ciebie cebulactwo i roszczeniowość( jak to widać na większości negatywnych wpisów o firmie), miejsca nie zagrzejesz z takim podejściem miejsca na dłużej zapewnie nigdzie.

Aec

Jak na polskie realia i możliwości innych firm, to Link akurat daje stabilne zatrudnienie i godziwe warunki plus nie ma żadnego wyzysku, jak wszędzie gdzie się nie spojrzy.

Gniewomir

Wszystko masz ogarnięte, nie trzeba się przejmować głupotami na trasie to duży plus jeśli chodzi o pracę w transporcie. W poprzedniej firmie musiałem użerać się ze wszystkim, nawet z rozładunkiem nie wspominając o żenującej stawce za km i drącym się kierowniku a potem ucinkach po wypłacie.

Braid

Bardzo miło wspominam pracę jako kierowca w tej firmie

Franekfiranek

Najlepsza firma transportowa w Polsce!

Biotin

Słowne kierownictwo i szefostwo. Nie zalegają z płatnościami, zapewniają dobre warunki pracy, miła atmosfera

Kombi

rzetelna firma, dobrze na pierwszą pracę w transporcie, wszystkiego przyuczają bez problemu.

mig

Duży plus za co chwilę nowe składy

Stepek

Fajnie że robią konkursy i można coś wygrać lub też prezenty za dłuższy staż, ostatnio chłopaki dostali iphone, szacun

Brain

Przynajmniej nie jest się numerem jak w innych firmach, dobrze traktują.

Wiesiek

Pracowałem w Linku 2 lata. Z powodu wyjazdu za granicę musiałem zrezygnować ale gdyby nie to nadal bym pewnie pracował. Dobre warunki i atmosfera. Nikt na ciebie nie patrzy spode łba, dobrze traktują

Pepe

Praktykuje się 2:1, 3:1, 4:1 . Z czego ja tak naprawde na między robię 3:1, 4:1 .

Grzybek

Ja pracuję. Co dokładnie chciałbyś wiedzieć kierowca?

Kierowca

Panowie pracuje tam ktoś aktualnie jest w stanie opisać co i jak chodzi o baze we Wrocławiu

lobaso

Skąd się bierze taka duzą częstotliwość wystawiania ogłoszenia na koordynatora transportu (wroclaw)? Rotacja czy ciągłe zapotrzebowanie?

Witek

To akurat żadna nowość. Do narzekania pierwsi a przychodzi co do czego to już nie są tacy kozacy. Widziały gały co brały, nikt nikogo nie zmusza do pracy.

Bartuś

Pracują bo Polacy coraz częściej gardzą a Ukraińcom zależy, wystarczy poczytać etransport wszędzie komentarze na temat firm transportowych wszystko nie pasuje.

pawel

No ale oni nie mają dokąd wracać, jak są np. z Donbasu. Czyli 3/1 mówisz, spoko. Nie opłaca się 2/1 na przykład? Jest w ogóle coś takiego?

pawel
@first 07.11.2016 10:22
Niestety, co racja, to racja! Ale dla nich ten pieniądz, który zarobią tu, to jest dużo i jak wrócą to mogą odłożyć i pożyć tr...

A to prawda, że coraz więcej kierowców z Ukrainy pracuje w Polsce?

first
@pawel 09.11.2016 10:04
A to prawda, że coraz więcej kierowców z Ukrainy pracuje w Polsce?

No chodzą takie słuchy, nasi wyjeżdżali na zachód, teraz wschód przyjeżdża do nas i tak to leci :)

first

według mnie 3/1, bo 4/1 to już za duża rozłąka z rodziną, chyba że nie masz, to wtedy i 7/1 może :) Koledzy z UA tak robią ponoć.

pawel

Ej, a jaki system jest najlepszy dla początkującego kierowcy? 3/1 czy 4/1?

eleonor
@pawel 02.11.2016 09:49
Ej, a jaki system jest najlepszy dla początkującego kierowcy? 3/1 czy 4/1?

Ja jeżdzę w 3:1 i tak mi najlepiej i najwygodniej.

Trakeiro

Napisz albo zadzwoń, teraz to nie wiem w jakim systemie przyjmują, ale ja jeżdżę w 3/1. Idzie się dogadać, więc uderzaj.

Trakeiro

Baza Wiązowna. Premie zależą od tego czy dowozisz towar na czas, nie robisz przepałów, nie rozbijasz się po drzewach itd.

first
@Trakeiro 21.10.2016 10:26
Baza Wiązowna. Premie zależą od tego czy dowozisz towar na czas, nie robisz przepałów, nie rozbijasz się po drzewach itd....

A w jakim systemie jeździsz? Przyjmują na 3/1?

anonim

(usunięte przez administratora)

majk

Widlak chyba ciekawszy, pojeździsz sobie trochę przynajmniej :)

Kirow

Obstawiam, że na stronie nie musi być wszystkich informacji, bo trochę może trwać aktualizacja. Myślę, że jak zadzwonisz, albo napiszesz maila to prędzej się dowiesz. Poza tym szukają kierowców, ale we Wrocławiu m.in.

kasi

dzięki fatima, to może być coś takiego :) lubię cyferki, więc może spróbuję.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kirow

lotek patrz co napisał Trakeiro w sprawie terminów. Niektórzy jadą po bandzie i żyją na kredycie, dlatego terminowa wypłata to najważniejsza sprawa :) Dzięki za info kolego.

Zostaw opinię o Link Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Link Sp. z o.o.