markas, gdzie według ciebie są przejawy inwigilacji?? Niczego takiego nie zauważyłem a jak się zwrócisz o pomoc jak sam jestes sympatyczny to ją otrzymasz zawsze
Kafi
29.03.2016 13:20
No może jednak miałeś niemiłe doświadczenia ale nie każdy tak ma, wiele ludzi których nazywasz niewolnikami nadal tam pracuje i nie narzeka jednak opinii pozytywnych też jest wiele ba! jak nie więcej niż negatywów, wszędzie znajdą się nie zadowoleni, coś nie podpasowało ok, sam mam też wiele zastrzeżen i to do firm które obiegu są podobno na równi z linkiem i nie mają aż takich złych opinii, zbieg okoliczności czy dobry marketing tamtych firm? Mają coś do ukrycia czy usuwają swoje złe opinie? Sam mogę napisać tyradę ale po co? Mi się pracowało gdzieś źle a innym dobrze po co drążyć temat? Może komuś tak odpowiada?
Ciekawy
02.03.2016 16:19
A jak jest z kierowcą na miedzynarodowke???, ile lat doświadczenia wymagają, C+E + kursy są ok, czy jeszcze coś wymagają???
Misją firmy LINK jest dostarczanie kompleksowych rozwiązań transportowo-logistycznych, precyzyjnie dopasowanych do potrzeb klientów, przy zachowaniu najwyższej jakości obsługi. Kluczowe znaczenie ma dla nas szybkość reakcji na potrzeby naszych Klientów, elastyczność i kreatywność w działaniu.
Zaczynali Państwo w 1989 roku. Jak przez ten okres zmieniała się branża logistyki?
Branża w czasie tych ostatnich 27 lat zmieniła się bardzo. Z początkowo pomocniczej funkcji dla produkcji i sprzedaży, logistyka stała się siłą napędową rozwoju firm oraz obszarem generującym największą przewagę konkurencyjną we współczesnej gospodarce. „Pan Henio” z magazynu, przeobraził się w wykształconą, dynamiczną i kreatywną kadrę, wspieraną najnowocześniejszą technologią. Rola logistyka w firmie nierzadko jest kluczową funkcją. Na przestrzeni lat, zmieniła się także technologia i metody zarządzania logistyką. Notes i ołówek zastąpiły kompleksowe aplikacje, zintegrowane ze wszystkimi działami w firmie oraz całą siecią dostawców i podwykonawców. Zarządzanie przeniosło się na wyższy poziom, obejmując wpływ na wielkość produkcji dostawców, szybkość reakcji na zmieniające się zapotrzebowanie, optymalizacje kosztowe, zarządzanie zwrotami, minimalizowanie zaangażowanego kapitału oraz wiele innych kluczowych aspektów biznesu.
W jaki sposób rozwijała się Państwa firma i jakie są tendencje na najbliższy okres?
Firma LINK to obecnie jedna z największych oraz najnowocześniejszych polskich firm w branży transportowo-logistycznej. Spółka od 27 lat dostarcza usługi w zakresie transportu i spedycji. W ciągu tego czasu LINK przeszedł dynamiczny rozwój i z kilkuosobowej firmy przekształcił się w jedną z największych i najszybciej rozwijających się firm transportowych w Polsce. Firma zaczynała swoją działalność transportową w Wiązownie pod Warszawą od kilku samochodów ciężarowych. Obecnie LINK to: 650 pracowników (w tym 500 kierowców i 150 pracowników biurowych), flota ponad 1000 jednostek transportowych, ponad 50 tysięcy zleceń rocznie, 5 baz transportowych zlokalizowanych w strategicznych miejscach, pod względem komunikacji z krajami Europy (Gliwice, Łódź, Poznań, Wrocław i Ghant-Belgia). Posiadamy również centrum spedycyjne we Wrocławiu oraz centrum operacyjne w Wiązownie. Klientami firmy LINK są głównie duże międzynarodowe koncerny branży automotive, AGD, e-commerce i retail, budowlanej oraz FMCG. Specjalizujemy się usługach transportu drogowego w zakresie przewozu całopojazdowego oraz częściowego na terenie Europy. Obecnie podejmujemy też dywersyfikacje działań i rozszerzamy ofertę o nowe usługi logistyczne, LTL („milk-run” i doładunki).
Jakie czynniki warunkują sukces na rynku?
Aby osiągnąć sukces w branży transportowo-logistycznej, konieczna jest przede wszystkim szeroko rozumiana jakość obsługi oraz zakres oferowanych usług. Na rynku jest odczuwalna presja cenowa. O sukcesie lub porażce decyduje optymalizacja łańcucha dostaw. W dobie unifikacji i globalizacji, natłoku informacji i zalewu treści marketingowych, to właśnie logistyka operuje w obszarach realnych optymalizacji. Czas dostawy, jej gwarancja i bezpieczeństwo, decyduje o wyborach konsumentów, którzy coraz częściej chcą dokonywać zakupów w sieci z natychmiastową dostawą. Dłuższe czekanie powoduje zmianę dostawcy, stąd logistyka zaczyna odgrywać coraz większą rolę w procesie finalizacji sprzedaży.
Co zachęca do wyboru danej firmy logistycznej?
Spółka LINK wybierana jest przez klientów ze względu na wysoką jakość obsługi, terminowość dostaw, elastyczną ofertę dostosowaną do ich wymagań. Obsługa klientów przy wykorzystaniu indywidualnych i nowoczesnych rozwiązań informatycznych, zespoły specjalistów dedykowanych do poszczególnych klientów i branż, szybkość reakcji i elastyczność oraz zapewnienie oferty wpływającej na optymalizację łańcucha dostaw naszych klientów są kluczowymi czynnikami decydującymi o wyborze LINK jako partnera logistycznego.
Jakie są największe przeszkody, z którymi trzeba mierzyć się w codziennej pracy?
Jest wiele wyzwań, z którymi boryka się logistyka. To przede wszystkim szybkość zmian i dynamiczny rozwój technologii IT, wspierających procesy logistyczne. Coraz większa automatyzacja oznacza konieczność perfekcyjnego przygotowania zadań oraz koordynację procesów w trybie on-line. Informacja i jej natychmiastowa dostępność dla wszystkich zaangażowanych w sieci logistycznej jest kluczowym czynnikiem sukcesu. Globalny zasięg usług logistycznych kreuje potrzebę lokalnych dostosowań globalnych rozwiązań do różnych oczekiwań funkcjonalnych i kulturowych. Współpraca z partnerami na całym świecie oznacza wyzwania komunikacyjne i konieczność budowania trwałych relacji biznesowych na wielu poziomach w łańcuchu dostaw. Nowoczesna logistyka to ciągle zmieniająca się układanka, gdzie każdy element ma swoją rolę i znaczenie, a ilość rozwiązań ogranicza w zasadzie tylko wyobraźnia. Dynamika to podstawowa zasada tej branży, a – jak mówi klasyk – zmiana jest jedyną stałą rzeczą.
Branża logistyczna kojarzy się z perfekcyjną organizacją. Czy w Państwa firmie też tak jest?
Rzeczywiście, branża w której działamy wymaga bardzo dobrej organizacji pracy oraz elastycznych i szybkich reakcji. W LINK nieustanie doskonalimy procesy obsługi naszych Klientów oraz wymiany kompetencji i rozwoju pracowników. Działamy w zespołach specjalistów dedykowanych poszczególnym klientom oraz obsługiwanym branżom. Stawiamy na elastyczną oraz dostosowaną do wymagań poszczególnych Klientów obsługę.
W jaki sposób radzić sobie ze stresem wynikającym ze specyfiki pracy?
Stres związany ze specyfiką pracy w dynamicznym środowisku faktycznie czasem się pojawia. Niemniej jednak staramy się, aby zawsze działał mobilizująco. Dynamika pracy w logistyce umożliwia pracownikom rozwój wielu umiejętności interpersonalnych, np. elastyczności, kreatywności, operatywności, umiejętności selekcji oraz efektywnej komunikacji i wykorzystywania informacji. Poza tym w naszej organizacji dbamy o dobrą atmosferę, partnerskie relacje, współpracę oraz wzajemną pomoc i zaufanie.
Przejdźmy do tematyki rekrutacji. Jakich pracowników poszukują Państwo najczęściej?
W związku z dynamicznym rozwojem firmy prowadzimy rekrutacje na wiele stanowisk pracy, m.in. do działu sprzedaży, obsługi klienta, zarządzania flotą samochodową i kierowcami. Stale i na szeroką skalę prowadzimy rekrutację kierowców kat. CE, którzy stanowią grupę liczącą już 500 osób. Swoje usługi świadczymy dla międzynarodowych klientów, dlatego często poszukujemy kandydatów ze znajomością języków obcych. Oprócz posiadanych umiejętności ważne są posiadane doświadczenie oraz kompetencje miękkie, takie jak inicjatywa w działaniu oraz chęć do dalszego rozwoju zawodowego w TSL.
Jakich umiejętności pracowników biurowych zostaną docenione?
Dzisiejszy logistyk to połączenie wielu kompetencji z różnych obszarów, nie tylko logistyki magazynowej, zagadnień związanych z transportem, ale również rozwiązań IT, finansów, statystyki oraz ogromnej kreatywności.
Stawiają Państwo na osoby z doświadczeniem czy wolą nauczyć pracy od podstaw?
LINK stale poszukuje talentów – doświadczonych specjalistów oraz uzdolnionych absolwentów i studentów, których interesuje praca w branży TSL. Przed rozpoczęciem procesu rekrutacji każdorazowo ustalamy oczekiwania względem poszukiwanego pracownika – wyznaczamy kryteria i szczegółowe oczekiwania względem wiedzy, umiejętności i kompetencji, które powinien posiadać. Otoczenie biznesowe wciąż się zmienia, dlatego nasze działania prowadzimy na bieżąco – wyznaczamy i uzupełniamy kluczowe dla organizacji kompetencje. W praktyce równie często zatrudniamy osoby bez doświadczenia zawodowego, jak i te które je posiadają. Nie wierzymy w istnienie uniwersalnych rozwiązań, dlatego w różnych obszarach działalności staramy się być elastyczni i tworzyć rozwiązania szyte na miarę.
Czy stażyści są mile widziani?
Od kilku lat współpracujemy z uczelniami wyższymi w zakresie ofert pracy dla studentów i absolwentów wybranych kierunków. Oferujemy także możliwość odbycia praktyk w naszej firmie, szczególnie w okresie wakacji.
Wszystkim pracownikom oferują Państwo umowę o pracę. Czy mogą oni liczyć na dodatkowe formy wynagrodzenia, np. benefity?
Ludzie w firmie LINK są najważniejsi, dlatego zależy nam na satysfakcji z pracy i zaangażowaniu naszych pracowników. Wiemy, że dla wielu pracowników ważna jest stabilność zatrudnienia, dlatego standardowo oferujemy zatrudnienie na postawie umowy o pracę. Wynagrodzenie oraz inne elementy zatrudnienia są dostosowane do danego stanowiska pracy i odzwierciedlają doświadczenie, wiedzę i umiejętności pracownika. W trakcie zatrudnienia dajemy możliwość rozwoju zawodowego poprzez szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne. Stawiamy sobie za priorytet również dbałość o bezpieczeństwo, zdrowie i sprawność fizyczną naszych pracowników. Dzięki różnym pakietom socjalnym: grupowemu ubezpieczeniu na życie oraz karcie sportowej, zawodom sportowym, konkursom z nagrodami również czas spędzony poza firmą będzie dla pracownika przyjemny. Dodatkowo, uczestniczymy w różnego rodzaju projektach wspierających naszych pracowników. Na przykład, jesteśmy sponsorem budowy dwóch siłowni plenerowych przy autostradach A2 i A4, które umożliwią kierowcom aktywny wypoczynek w trakcie przerwy w podróży i tym samym przyczynią się do poprawy bezpieczeństwa na drogach i większego komfortu pracy zawodowych kierowców.
Jakie predyspozycje powinien posiadać kierowca?
Praca kierowcy w transporcie międzynarodowym jest zawodem, gdzie dobrze sprawdzają się osoby lubiące zmiany, szybko adaptujące się w nowych miejscach. Najbardziej odpowiedni kandydaci do pracy na stanowisku kierowcy powinni być odpowiedzialni, posiadać podzielność uwagi i szybkość reakcji. Opanowanie, trafna ocena sytuacji, umiarkowanie w emocjach w czasie jazdy – to oczekiwane cechy kierowcy. Również bardzo ważna jest indywidualna wytrzymałość na zmęczenie, senność i monotonię, które mogą przytrafić się każdemu w czasie prowadzenia samochodu. W LINK poszukujemy osób gotowych i otwartych na współpracę z innymi ludźmi.
W jaki sposób dbają Państwo o swoją flotę?
Flota LINK złożona jest z ponad 300 ciągników siodłowych oraz ponad 500 naczep typu MEGA i MEGA BDE, wspieranych przez dodatkowe zespoły podwykonawców. Średni wiek każdego z pojazdów LINK to 1,5 roku. Wszystkie auta w naszej flocie objęte są gwarancją oraz kontraktem serwisowym producenta. Pojazdy wymieniane są na nowe po maksymalnie 3 latach użytkowania. Dzięki tej praktyce, Klienci uzyskują gwarancję niezawodności, natomiast kierowcy mają zapewnione komfortowe i bezpieczne warunki pracy. Nasze auta i naczepy wyposażone są w dodatkowe zabezpieczenia zwiększające bezpieczeństwo przewozu ładunków, takie jak maty antypoślizgowe, pasy ładunkowe i klamry, belki rozporowe, kątowniki, deski aluminiowe i perforowane, system Multi-lock czy kłonice wtykowe. Rodzaj i ilość elementów do zabezpieczenia ładunku jest dostosowywana do indywidualnych potrzeb oraz procedur bezpieczeństwa naszych Klientów.
Podkreślają Państwo, że są nastawieni na szacunek dla środowiska. W czym się to przejawia?
W LINK realizujemy usługi transportowe przy zachowaniu maksymalnej dbałości o środowisko naturalne. W tym celu wdrożyliśmy System Zarządzania Środowiskowego w oparciu o normę ISO 14001. Wszystkie nasze ciągniki siodłowe spełniają najwyższe normy środowiskowe EURO 6. Ponadto, używamy dodatku paliwowego AdBlue, redukującego emisję tlenku azotu. Dbamy o środowisko optymalizując zużycie paliwa, zarówno poprzez szkolenia naszych kierowców z techniki jazdy oraz nagrody dla tych, którzy osiągają najkorzystniejsze dla środowiska wyniki spalania oraz optymalizację tras przewozów.
W jaki sposób rozwiązania teleinformatyczne są wykorzystywane w Państwa codziennej pracy?
Wszystkie pojazdy we flocie LINK wyposażone są w zintegrowane systemy komunikacyjne (system Trimble), pozwalające na bieżącą komunikację kierowcy z centrum operacyjnym LINK. Zaawansowana integracja systemu zarządzania transportem z nowoczesnym systemem telematycznym pozwala na osiągniecie efektu synergii przy efektywnym planowaniu, raportowaniu oraz kontrolowaniu pracy floty. Co ważne, systemy telematyczne, z których korzystamy są płynnie zintegrowane z aplikacjami informatycznymi stosowanymi w centrali spółki LINK. Zaawansowane oprogramowanie pozwala naszej firmie na precyzyjne planowanie i monitorowanie przez zastosowanie wielu funkcjonalności, m.in. skanowania dokumentów bezpośrednio z kabiny ciężarówki, aplikacji dyspozytorskich które umożliwiają pobieranie danych karty kierowcy czy tachografu wprost z kabiny ciągnika.
Jakie największe wyzwania stoją przed Państwa firmą oraz całą branżą w 2016 roku?
Bieżący rok to duże wyzwanie dla całej branży. Sytuacja ekonomiczno-polityczna w Europie i na całym świecie generuje ciągłe napięcia i rosnącą niepewność. Coraz większa biurokratyzacja i rosnąca konkurencja branży stanowią nowe wyzwania dla logistyków. W tym roku kluczowym aspektem będzie cena ropy, która ma znaczny wpływ na cenę transportu i oraz atrakcyjność substytucyjnych gałęzi transportu. Wiele alternatywnych rozwiązań stało się mało konkurencyjnych wobec transportu drogowego, wskutek znacznych obniżek cen paliwa. Rosnącym problemem jest także dostępność wykwalifikowanej kadry, głównie kierowców, nie tylko w Polsce, ale w całej UE. Stąd coraz większe znaczenie nabiera napływ pracowników z innych krajów, spoza krajów wspólnoty europejskiej. Kolejnym wyzwaniem są kwestie ochrony środowiska oraz wpływ logistyki na poziom jego zanieczyszczenia. Następujące obostrzenia dopuszczalnych poziomów emisji spalin skutkują wzrostem kapitałochłonności branży oraz większą presją kosztową. W związku z procesem ujednolicania procesów produkcyjnych (wspólne linie produkcyjno-montażowe konkurencyjnych marek) oraz upodobniania się przekazów marketingowych, następuje zwiększenie nacisku na logistykę jako narzędzia dywersyfikacji od konkurencji i osiągania nad nią przewagi na rynkach. Logistyka jest jednak jak wartki strumień, który napotykając przeszkody, znajduje nowe drogi, aby je pokonać. Tak samo branża, która ciągle adaptuje się do zmieniających się warunków, generując coraz to nowsze rozwiązania, wspierana technologią oraz doświadczeniem i entuzjazmem swoich specjalistów.
Dziękuję za rozmowę.
rahu
01.03.2016 14:19
No to zobaczymy... fajnie byłoby się dostać chociażby po to żeby doświadczenie złapać :P
01.03.2016 13:35
Jak jesteś po logistyce to prędzej ich zainteresujesz niż taki szary kowalski co to w życiu nie miał z tym styczności :p A jak będziesz dobry to wezmą cię bez 2 zdań. Powodzenia :)
01.03.2016 12:10
Z tego co się orientuję to mają zapotrzebowanie na koordynatorów ale to musisz sobie sam dokładniej sprawdzić. Ja tam tylko jeżdżę :P
rahu
01.03.2016 11:57
odbiegacie delikatnie od tematu. Co mnie obchodzi jak jest w meksyku? Skupmy się na sprawach bardziej związanych z naszym bliższym otoczeniem. To jak to tam w końcu jest? Nie szukają kogoś przypadkiem do biura? Jestem po logistyce i szczerze mówiąc chciałbym się spróbować tam gdzieś załapać ale pytanie czy to w ogóle ma sens?
01.03.2016 11:19
Szaleństwo nie logika ale w każdym szaleństwie znajduje się maleńkie ziarnko geniuszu ;>
siiiis
01.03.2016 10:51
Hahaha ta logika jest bez logiki mój drogi XD
01.03.2016 10:38
No właśnie wszystko ;P Przecież tam jest jak tu tylko że inaczej :P
zah
29.02.2016 11:03
A co ma meksyk do tego? Przecież tam to nie dość ze po drugiej stronie świata to jeszcze w ogóle partyzantka totalna bo kartele rządzą wszystkim.
29.02.2016 09:53
Ciesz się że nie mieszkasz w meksyku :P
zah
26.02.2016 12:33
Szczerze mówiąc to w naszym kraju niedługo zaczną do wszystkich podchodzić jak do maszynek a nie pracowników patrząc na to co się dzieje...
26.02.2016 12:02
Hahaha dobrze powiedziane. Podchodzą jak do człowieka a nie maszyny... W niektórych miejscach jest się traktowanym nawet bardziej jak przycisk do papieru a nie maszynę XD
26.02.2016 11:22
Oczywiście chodziło mi o miejsce do pracy a nie samo miejsce pracy :P
24.02.2016 14:09
Ogólnie to problem możesz mieć z miejscem bo firma cały czas się rozwija i przyjmują sporo pracowników ale tak to poza tym nie ma co tu dużo radzić. Rób swoje jak pójdziesz ucz się jak najwięcej bo możesz. Atmosfera pracy jest całkiem spoko. Podchodzą do ciebie jak do człowieka a nie jakiejś maszyny która ma tylko robić i robić i robić ;) Jak jesteś po logistyce albo czymś takim to możesz się sporo nauczyć więc ciśnij bo i awans może ci wskoczyć jak będziesz dobry. O pieniążkach nie będę mówił bo nie wiem na jakim dokładnie będziesz stanowisku ale ogólnie nie jest źle ;)
Markas
31.03.2016 17:38
bardzo zła atmosfera niestety, niemalże inwigilacja i najważniejsze nie bardzo jest się od kogo uczyć. Smutna firma jednym słowem. Nie polecem.
zed
20.02.2016 15:35
Szykuje mi się praca biurowa w Link w Wiązownej. Jakieś rady dla świeżaka? ;P
mik
19.02.2016 11:01
A za co są w ogóle te premie przyznawane?
Ruki
18.02.2016 12:44
Jak jesteś kierowcą i jeździsz to nawet więcej ci może wyjść bez problemu. Jak ci się pozbierają premie i nagrody z konkursów to wychodzi wszystko całkiem ładnie ;)
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w "LINK" - CENTRALA WIĄZOWNA KOŁO WARSZAWY?
Ruki
17.02.2016 12:13
No można już po studiach ale tylko jeśli robiło się jakieś praktyki/staże ale w dzisiejszych czasach mało który studenciak myśli o takich rzeczach :P
Fabian
04.12.2015 10:03
W zasadzie to praca biurowa wbrew pozorom jest niewdzięczna. Spójrz sobie na te wszystkie korpoludki... Takie małe, takie szare, takie smutne i ch*owe. Myślą sobie że mają fajniej bo siedzą cały dzień na d*pie w biurze i dostają za to hajsy ale nie zamieniłbym się z nimi za żadne skarby :P
Andy
02.12.2015 09:27
Jeszcze żeby pensje w tych biurach były jakieś znośne i praca byłaby (przynajmniej dla mnie) nie tylko znośna a wręcz przyjemna :P
Nicknack
01.12.2015 15:21
W biurach? Człowieku ja na kuchni potrafiłem kiedyś zapitalać i po 17h w 4-5 gwiazdkowych hotelach. Jak kończyłem to było tyle czasu żeby wziąć prysznic w szatni i pójść się gdzieś walnąć na kanapie żeby pospać chwilę i znowu do roboty za dużo niższe pieniądze. Jakbym miał okazję popracować 9h w biurze i potem do domu wrócić to bym się cieszył. Wszystko zależy tak na prawdę od pracodawcy i rodzaju roboty ale narzekać na takie godziny to wręcz grzech.
Andy
01.12.2015 14:22
A ja się zastanawiam jak to w końcu jest z tą pracą biurową. Szczerze mówiąc 9h pracy to wcale nie jest takie straszne urwanie głowy. W jednej firmie jak pracowałem to czasem trzeba było zostawać po godzinach nawet i po 12 - 13 żeby się wyrobić na czas z raportami jak ktoś pokpił sprawę i przeważnie nawet wtedy tego czasu brakowało. 9 godzin w pracy to i tak niewiele ale jak kto woli leżeć do góry brzuchem to jego sprawa. Niech pojedzie do Niemiec na zasiłek tak jak to połowa Bliskiego Wschodu teraz robi i sprawa załatwiona :P
vion
30.11.2015 21:25
A wiecie może jak jest na bazie w Gliwicach jako kierowca C+E? Jak atmosfera, warunki itp???
Benedykt XVI
28.11.2015 17:25
Biurwa chyba trochę przesadza. Nieraz się siedziało na przerwie pół godziny na plotkach i jakoś nikt z tego powodu problemów nie robił. Godziny czasu pracy kontrolowane, ale jak chcesz wyjść wcześniej, bo masz coś do załatwienia, to omawiasz to z kierownikiem i wychodzisz, zero problemu. Jak napisał ktoś wcześniej - jest JEDNA kamera i to na wejście, co nie powinno nikogo dziwić. Do poziomu zarządzania firmą przez kierownictwo i zarząd też nie mam zastrzeżeń, pieniądze zawsze przed terminem, atmosfera bardzo dobra.
Ja tam polecam.
youp
19.11.2015 12:19
Niezłe warunki jak na dział sprzedaży. Dużo można się nauczyć, sporo doświadczenia choć praca czasami ciężka, zaletą umowa o prace.
kiu
17.11.2015 11:36
Praca w zasadzie spoko, zwłaszcza jak ktoś chce zdobyć doświadczenie jako kierowca, bo biorą też na przyuczenie.
opil
11.11.2015 23:33
Jeżdżę jako kierowca, praca w zasadzie całkiem spoko, zwłaszcza że firma normalna a nie tak jak moi poprzedni pracodawcy. Także link, całkiem spoko;)
Boki
09.11.2015 11:38
Ja od roku pracuję jako koordynator i warunki jak dla mnie w porządku, także nie narzekam. Nie wiem jak to na innych stanowiskach wygląda, ale tu jest ok.
27.10.2015 02:26
biurwa
04.11.2015 23:23
Biurwa a gdzie masz te kamery ? xD z tego co zauwazylem jest tylko jedna przy wejsciu ?
biurwa
25.10.2015 10:03
Po kliku miesiącach pracy w biurze na stanowisku specjalisty szczerze odradzam pracę w Link. Pracuje się 9 godzin, od 8 - 17 (wliczona maksymalna przerwa lunchowa do czasu pracy). W pierwszym dniu pracy od razu zostało mi zaznaczone, że ta godzina jest na pracę a nie na załatwienie prywatnych spraw. Totalna inwigilacja, kamery i ewidencja czasu pracy na poziomie obozu pracy. Kierownictwo zarządzania uczyli się z kolorowanek. Dobrze, że niedługo kończę tę historię i przechodzę do międzynarodowej firmy gdzie nie ma miejsca na traktowanie człowieka jak popychadła.
ela
09.10.2015 12:03
Ja właśnie się dostałam do biura :) Wygląda na to, że jest fajnie, atmosfera naprawdę super i od razu porządna umowa!
nina
08.09.2015 10:48
Podobno otwierają nowe bazy i też szukają ludzi właśnie nawet nie tylko kierowców ale i do biura itp.
Aktualny pracownik
24.08.2015 11:05
Dobra flota, trasy tylko zachodnie, premie za ekonomiczną jazdę, GPS prawie w każdym aucie, umowa o pracę
kierowca
20.08.2015 11:04
W porównaniu z innymi firmami ze starą flotą i opóźnieniami z kasą, w LINK jest chyba najlepiej. Tak jak koledzy wyżej piszą, umowa, ZUS, prawo do urlopu, kasa na czas.
Obecny Linkowiec
07.08.2015 12:09
Jako kierowca nie narzekam;p Zwlaszcza że LINK wypłaca chociaż wszystko na czas i jest normalna umowa a nie (usunięte przez administratora) bez ZUS i urlopu, w dodatku jedzie się nowym autem w normalne trasy a nie struclem na wschód gdzie można tylko (usunięte przez administratora) dostać... Także jak na to co czasami widzę w tej branży to LINK jest bardzo dobrą opcją:D
man tgx
14.01.2015 14:34
A ja mam to w Dpie ważne że będe jeżdził LWEM TGX-em po całej europie to jest najlepsze a kasę nie będe liczył ważne że lwem będe jeżdził on mi da jeść a to co wypisujecie to same bzdury ja tylko czekam na takie słowo jedż jak najdłużej po europie nawet 7 miesięcy mogę jeżdzić HA HA HA tylko żebym dostał nawigacje to będe w siudmym niebie i zaliczki dali mi na kromkę chleba HA HA HA OSŁY a na dodatek tak tylko mówią NIEROBY I LENIE!!!!!
były pracownik biurowy
11.09.2014 16:24
SZCZERZE ODRADZAM
Zostaw merytoryczną opinię o "LINK" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - CENTRALA WIĄZOWNA KOŁO WARSZAWY