brak logo

Sistema Poland

Tychy

Opinie o Sistema Poland

Bill 2016-11-22 07:22
Dla osoby, która nie chce pracować, każda praca jest zła. Od 2 lat jestem pracownikiem Sistemy w Tychach. Zaczynałem od Trenkwaldera po roku bylem pod firmą a po 1,5 zostałem tl. Jeśli chodzi o warunki pracy - to wszystko zależy od obszaru na który traficie ale nigdzie nie ma tragedii, . To praca na magazynach jak każda inna i tak jak każda - ma swoje plusy i minusy, ale nie jest aż tak źle jak niektórzy piszą. Po prostu albo chcieli pograć w ch*ja i zarobić opieprzając się albo po prostu trafili na nieogarnietego GL bo też się tak zdarza. Jeśli chodzi o ludzi - to tak jak wszędzie, przy takim skupisku osób zawsze trafią się jacyś debile, ale i tacy którzy sami od siebie pomogą. Wysyłać śmiało CV, jak będzie komuś źle to przecież zawsze można zrezygnować nikt za to nie bije, a ciężka praca i zaangażowanie popłaca - jak widać na moim przykładzie :) i naprawdę niema tragedii, bo jak się naczytałem co niektórzy piszą to aż się dziwie ze tyle już wytrzymałem ! ... nie mówiąc o ludziach którzy tam robią po 8 lat :)) ...
1
Jersey 2016-12-08 08:32
Jest ogłosznie na magazyn na zmianowego ,pytanie stary sam sienzwolniłnczy go wylali
jurand 2016-12-12 22:12
juz nieaktualne, nie przyjmują na zmianowych. Poszukują tylko dobrych wózkowych znaczy z doświadczeniem. Sytuacja na magazynie się ustabilizowała - 1 mało, praktycznie same z opla. Ludzie z opla też się wynieśli i wszystko normalnie hula...
majk 2016-12-13 07:37
Trudno oczekiwać kokosów pracując na magazynie, więc wiadomo, że pierwszego miliona tu się nie zarobi. Praca jak praca, ogólnie pozytywnie. Póki co nigdy nie było problemów z wypłatą, zawsze była na czas. Jako były pracownik Dcathlonu powiem że jest dużo lepiej względem kasy i traktowania niż po sąsiedzku a w dodatku nie muszę co 5 min wyjaśniać swojego wynagrodzenia tak jak to miało miejsce wcześniej. Firma jest solidna. Atmosfera - ok. Wszystko zależy od ludzi na jakich się trafi jak wszędzie, więc nie wypowiadam się za inne zespoły.
Mały 2016-12-15 07:12
Firma jest naprawdę ok pracuje tu już 6 lat na stanowisku robotniczym i nigdzie się nie wybieram. :) Kasa dla pracowników nie wykwalfikowanych jest bardzo dobra niestety dla fachowców jest podobna przez co czują się niedocenieni ale to nie znaczy że zle zarabiają poprostu nie ma aż takiej różnicy między nimi a "robolami" dlatego ich ambicja cierpi :) pozdr spawalnia
1
Moshe 2016-12-21 07:27
Klepneli kasę na "rybkę świąteczną". Fajnie. Niektóre firmy nawet cukierka nie dadzą na Święta
Kosti 2017-01-09 07:24
Na dzień dzisiejszy nie wygląda to tak źle, jak można przeczytać w poprzednim poście. Pensja ok, premię są, można dodatkowo dorobić w nadgodzinach. Do tego socjal. Jak się starasz...tak masz...! Pracuję tu kilka mc i o dziwo jestem zadowolony z pracy!!!
Anonim 2017-01-09 08:53
Sciema wiekszosc ludzi pracuje tam pod roznymi agencjami a o umowach pod firme nie ma co sie prosic gdyz odpowiadaja za miesiac za miesia i tak w kolko nie szanuja ludzi wogole a malo tego wiedzac ze czlowiek nie da rady czegos zrobic w danym czasie to chocby sie zesral musi to zrobic od stycznia zeszlego romu kiedy tam pracuje przewinelo sie ze sto osob przez ta firme
Adaś 2017-01-10 07:18
a ja polecam. Stawki nie najgorsze, robota też lżejsza niż gdzie indziej (wcześniej pracowałem w pro carsie)
Karol 2017-01-11 06:59
Sema pracuje tam 3mc i jest super pracuje na 310 spoko ludzie lidrke tez mam spoko a jak wiadomo w kazdej pracy trzeba robic swoje nikomu niepłacą za siedzenie w pracy albo za obijanie się. . Są przyjęcia ciągle ale jak ktoś ma zamiar nic nie robic a zarobic to lepiej niech se dają spokój. Ja sobie chwale prace w tej Firmie.
Anonim 2017-01-13 22:11
A sa obowiazkowe soboty?
as 2017-01-14 23:45
Nie ma sobót w Gliwicach.
Marek 2017-01-16 18:23
Witam. Ile można zarobić jako operator wózka widłowego w spm w bieruniu? Praca 2 czy 3 zmianowa ?
Były Pracownik Czerwonej zmiany. 2017-01-24 06:26
Sistema Poland w Gliwiach to dno. Zwalniają ludzi którzy za duzo wiedzą i mogą coś powiedzieć na temat parcy. Kierownictwo to chodzi z rękami w kieszeni i na wózek nie wsiądzie bo to przecież dupny kierownik, ale ludzi więcej nie załatwią bo koszty.. A pan S i pani E tylko siedzą w ciepłym i sie smieją że we dwóch maja tyle co cala zmiana a ludzie muszą zapier.... Normy,zakazy nic dobrego tam nikogo nie czeka.. Przed świętami każdemu brakowało na wypłacie. Premie? Mówisz o tych 100zł frekwencyjnej?? czy o tych 31zł na pranie.. Prosze was. Sierpień wrzesniej jeszcze powiedzmy październik było fajnie. Teraz to jest porażka jeszcze co chwile odwiedzający hale garbaty dyrektor z Tych który ludzi traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na magazynie zimno,nie ma żadnych z obiecydwanych dodatków z tego tytułu. Nie warto sie tam pchać,chyba że ktoś lubi być murzynem i to dosłownie.
1
toto 2017-01-24 07:05
Idealna firma? To chyba tylko NASA... ale czy NASA faktycznie była na księżycu? hmm...??? ale, to już inna bajka. Szukacie idealnej firmy, załóżcie własną. Wiem, prowadziłem i US wraz z ZUS dał mi po Du.... Sis jest dobrym (nie idealnym) miejscem pracy, kasa wypłacana na czas. Masz problem bijesz do GL i go załatwiasz!. Wózki są nowe, sojcla ok, temperatura na magazynie taka że nie zostaniesz white walkerem jak na tesco, lidlu czy we freshu. Pracuję w Sis i nie zamierzam szukać innej roboty.
1
wujek 2017-01-29 13:40
( usunięte przez administratora ) Wyjezdzic swoje trzeba. Za siedzenie nikt nie placi. Pozdro FCA Tychy
Grzegorz 2017-02-01 08:04
Czytając większość komentarzy postanowiłem też się wypowiedzieć, chociaż nigdy tego nie robię. Wielu moich znajomych pyta mnie: „ej stary widziałeś komentarze na goworku, gdzie ty pracujesz?” Pracuje jakiś czas w tej firmie, pomimo tych komentarzy zdecydowałem się na prace w Sitemie i nie żałuje. Gdybym się nimi sugerował, pewnie poszedłbym do innej firmy (a miałem inne propozycje). Ogólnie nie wiem skąd tyle hejtu się tu pojawia. Firma jest na prawdę spoko, fajni ludzie. Widać, że się rozwija. Widać, że się dzieje. Jakoś pracują tu ludzie z tego co zauważyłem po kilka dobrych lat, to chyba o czymś świadczy. No nic zobaczymy co dalej, póki co ja jestem zadowolony i chyba warto samemu się przekonać jak jest.
Lukas 2017-02-15 14:30
Witam, powie mi ktos czy jest jakis dowoz pracowniczyczy z okolic Libiaza?
1
Henio 2017-02-16 08:25
Lukas- możesz spokojnie załapać się na komunikację pracowniczą.
Warto też zapytać majstra jak jesteś nowy czy na zmianie niema innych pracowników którzy dojeżdżają z podobnego kierunku co ty. Jak się przyjmowałem do firmy to tez mi się wydawało że będzie ciężko z dojazdem- mieszkam w Jaworznie.
Go 2017-02-16 16:57
Witam,
Czy ktoś może napisać jak wyglada praca jako dysponent/magazynier? Zmiany, godziny pracy, zarobki?
Adam 2017-02-17 04:48
Pracuję w Sistemie od ponad trzech lat i pierwszy raz słyszę,aby był Team Leader,jedynie co to brygadzista.
Także to co piszesz to jedna wielka ściema
hg 2017-02-22 08:44
Normy kolego z czegos sie biora. Nie sadzisz ze nadgorliwcy wyrabiajacy duzo powyzej normy sie do tego przyczynili? Nic sie nie dzieje bez powodu.
Generalnie najtwardsi zostaja, płotki lamentuja i slad po nich znika hehehe
GKS Tychy 2017-02-23 08:40
Bez przesady , po prostu Sis nie jest dla mięczaków i ciapaków , tylko dla twardzieli . Ja tu pracuję 6 lat i żadnego koszmaru ani sajgonu nie widzę . Jest OK !
Pracownik 2017-02-24 11:53
Wezwać PIP nie wiem nad czym się zastanawiacie..Zobaczycie co się będzie działo..
marek 2017-02-27 08:28
JAK WYGLĄDA PRACA KIEROWCY TRAKTORA W TYCHACH?
Marcos 2017-03-09 17:33
Marek - spoko,
na pewno lżej niz na wózku przy zasilanniu linni. Robota w miarę leeka i przyjemna. Jak rozmawiam z kumplami z transportu to sobie chwalą, sam żałuje że nie mam uprawnień na traktor.
bl 2017-03-25 15:02
BEZPRAWNIE ZWOLNIONY z pracy za zapisanie się do związków zawodowych Solidarność! Niech cała Polska wie, jak traktuje się pracowników w tej zkurwionej firmie Sistema Poland!
Ludzie! Nagłaśniajcie sprawę!
kaster 2017-03-25 21:28
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dramat . Idz do sadu a masz gwarantowane ze wygrasz ta sprawe I dadza Ci dupne odszkodowanie!
Frajerska firma I tyle .
Naglasniajcie to dalej !
Robic ludzi w ciula z podwyzkami to potrafia a jak juz wstapisz do zwiazkow to Cie zwalniaja ..jeszcze strasza wszystkich pracownikow ze jak wejda do zwiazkow to wszystkich pozwalniaja
Smiech na sali
Panowie walczyc o swoje
Powodzenia!
Wojtek 2017-03-27 08:00
Ale wy głupoty piszecie !! Najlepiej wymyślić sobie dziwny nick i pisać w necie na temat firmy i ludzi !! Macie jakieś problemy idźcie i wyjaśniajcie sobie !! Pracuje i nie narzeka !!
Wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma :)
Matii 2017-03-27 17:00
Witam serdecznie na samym początku (powiedzmy okres próbny) zatrudnionym przez sisteme żadnego pośredniaka jeżdżąc na wózku widłowym w Bieruniu ile tak na oko idzie zarobić ? Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
mm 2017-03-27 20:02
Wojtek jakim trzeba byc idiota by pisac takie bzdury. Wg Ciebie dzialanie wbrew prawa jest sluszne?? Z calego serca zycze by Sistema musiala zaplacic dupne odszkodowanie ,moze zrozumie ze nalezy szanowac pracownikow a nie traktowac ich jak psy!
Zarobiony 2017-03-28 08:02
pracowałem na browarze i oraz w innych takich firmach na stanowisko operator wózka widłowego , udało mi się dostać bezpośrednio pod firmę , już pracuje 6 miesięcy ,nie jest źle a nawet bym powiedział że jest ok. Która firma w Tychach da ci od razu umowę bez pośrednika?
1
Weronika 2017-03-28 08:17
A ja z moich obserwacji polecam zmianę czerwoną u Łysego GL , jego ludzie mają z nim dobry kontakt , czasem po magazynie przechadza się jedną z jego pracownic , która złego słowa na niego nigdy nie powiedziała a wręcz przeciwnie zawsze mówi : nasz majster jest spoko . Jest przede wszystkim człowiekiem i jest wyrozumiały . Pozdrowienia dla tego GL
1
minay 2017-03-28 16:51
owszem ludzie pracują x lat.... ale zwykle to są ludzie starsi którym zaczynanie gdzieś od zera się nie usmiecha lub mają rodziny na utrzymaniu... z pracą tam jest tak że zależy na co trafisz i gdzie... jest nierównomiernie rozłozłożona praca... i widzisz że są osoby które mają czas na rozmowy, spokojnie pracować czy iść na papierosa a są osoby które znając się na swojej pracy zamiast mieć czas latają jak zwariowani i jeszcze usłyszy się że to stanowisko nie jest obłożone w 100% i można by coś dołożyć.

umowy bez pośrednika są niejako zmuszeni dawać, po prostu spod agencji w ciągu tygodnia ludzie uciekają i łudzą się że bez agencji nagle będą zostawać...

i kolejna sprawa jak mówią że PAN X ma iść jako operator wózka a dają go na sekwencję to się nie ma co dziwić że takie osoby też rezygnują skoro miały siedzieć na wózku a chodzą nogami
minay 2017-03-28 16:52
owszem ludzie pracują x lat.... ale zwykle to są ludzie starsi którym zaczynanie gdzieś od zera się nie usmiecha lub mają rodziny na utrzymaniu... z pracą tam jest tak że zależy na co trafisz i gdzie... jest nierównomiernie rozłozłożona praca... i widzisz że są osoby które mają czas na rozmowy, spokojnie pracować czy iść na papierosa a są osoby które znając się na swojej pracy zamiast mieć czas latają jak zwariowani i jeszcze usłyszy się że to stanowisko nie jest obłożone w 100% i można by coś dołożyć.

umowy bez pośrednika są niejako zmuszeni dawać, po prostu spod agencji w ciągu tygodnia ludzie uciekają i łudzą się że bez agencji nagle będą zostawać...

i kolejna sprawa jak mówią że PAN X ma iść jako operator wózka a dają go na sekwencję to się nie ma co dziwić że takie osoby też rezygnują skoro miały siedzieć na wózku a chodzą nogami
Twój stary 2017-03-28 19:57
Minay nie wiem jak Ty, ale ja pracuje na montażu. Fakt Faktem długo bo od 7 lat. Nie wiem gdzie ty robisz, ale radze Ci posłuchaj opowieści tych co przychodzą. To że firma przyjmuje pod siebie to ewidentny plus, jak słyszę żę gdzie indziej umowy są na miesiąć i mogą Cie wyjebać kiedy chcą a do tego pracujesz za mniejszą kasę i na 3 zmiany albo na 4 brygady to "dziękuję postoję". Fakt faktem że zajob ostatnimi czasy jest ale ilu juz takich bisnmenaów było którzy mówili ze w firmie chujowo a po 2 miesiącach przechodzili z podkulonym ogonem?
1
Donald 2017-03-31 20:28
Jeżeli szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka to omijajcię firmę Sistema Poland Tychy i SPM w Bieruniu- strata czasu. Stawka 13do14zł za godzinę brutto. Bez sobót masz 1,6 - 1,8tyś na rękę.Minusy: Mobing. Będziesz pracować w strachu. Dyrektor z magazynów "Kuternoga" bardzo nieuprzejmy i niewychowany. Odnosi się w bardzo wulgarny sposób do swoich podwładnych. Za uszkodzenie detalu, regału, bramy, wózka musisz płacić. Będą Ci w ratach ściągać po 100 zł z wypłaty. Za pomyłki zabierają premie. Jak jesteś zdesperowany bo nie masz kasy praca w sam raz dla Ciebie. W innym przypadku polecam poszukać pracy gdzie indziej.
3
Leszek 2017-04-03 17:25
Donald nie wiem gdzie ty masz potrącenia. ale chyba musiałeś nabroić skoro tak zadziałali- pierwsze słyszę żeby ściągali ludziom z wynagrodzenia.
2
Operator wózka w Sistemie 2017-04-05 10:48
Potwierdzam, że jest tak jak napisał użytkownik Donald .
2
Zainteresowana 2017-04-12 08:05
Jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy są przyjęcia i gdzie złożyć CV?
www 2017-04-15 10:58
Wyślij na rekrutacje@sistema.com.pl
Magazynier w Sistema Poland 2017-04-15 12:30
Ja również potwierdzam to co napisał kilka postów wyżej Donald. W 100% prawda.
Robert 2017-04-18 07:02
jest to jeden z lepszych pracodawców w Tychach -firma ma dobry układ zbiorowy, wypłaty nie najgorsze i bonusy na święta
1
Robotnik z magazynu 340 2017-04-19 15:39
Ja też potwierdzam to co pisze parę postów wyżej Donald.
Tomasz 2017-04-20 08:27
Pracuję w Sistemie już wystarczająco długo żeby wyrobić sobie zdanie i to dobre zdanie. Zawsze mówię, że nie każdy nadaje się do pracy w firmie i taka jest prawda.
2
Operator roro od P.B. 2017-04-20 18:34
Tak sie sklada ze z czystej ciekawosci przeczytalem to co pisze Donald kilka postów wyżej i uważam że Donald napisał czystą prawdę o realiach pracy na magazynach w Sistema Poland. uważam też że "Tomasz" który pisze o 8:27 komentarz to pracownik HR lub inny biurowy - co mówi tylko jedno - zamiast robić i uczciwie zarabiać to wy tam w biurze siedzicie na necie. Powinni wam tam wynormować pracę tak jak to na magazynach robicie.
No to frugo 2017-04-22 20:17
Nie wiem jak inni ale ja pracuje tu od 1,5 miesiąca . Jak dla mnie jest ok, wcześniej pracowałem na nexterze przez adecco. Przy wszystkich pracujących sobotach to takich dobrych wypłat jeszcze do tej pory nie miałem - nie wiem na co inni marudzą. Z tego co słysze na fajce to marudza jedynie starzy pracownicy ale z nimi juz tak jest, na nexterze miałem to samo, wszycy byli madrzya a gowno widzieli bo pracowali od poczatku postawienia zakładu.
2
Bartek 2017-04-23 12:28
Chciałbym zadać pytanie ludziom pracującym w tychach jak kierownictwo szefostwo mistrzowie patrza na tatuaze czy jestes dyskryminowany z powodu tatuazy czy nie ma z tym najmniejszego problemu chcialbym sie zatrudnic w tej firmie a posiadam tatuaze na rekach i pytam sie czysto prowizorycznie poniewaz czlowiek powinien byc oceniany za prace a nie za tatuaze ktore sa zajebiste odpiszcie jak to wyglada.
Słyszałem ze pracodawca jest ok , a bardzo zalezy mi na przyjeciu
Dziękuję bardzo.... 2017-04-24 14:59
Byłem na rozmowie na wozkowego tylko straciłem czas bo okazało się że zamiast jeździć wózkiem to miałem pracować jako robol..... Stracony dzień....
1
Strata czasu 2017-04-24 15:04
Mi też dzwonili i gadali że będę jeździł wózkiem a wylądowałem na jakim takim polu z paletami i dzień w dzień wkładam ręcznie detal do wózków transportowych. ZERO jeżdżenia wózkiem!!!!!@Zamiast nauczyć się jeździć wózkiem to zrobili że mnie fizola!!!!!!
1
Zostaw swoją opinię o Sistema Poland - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland