brak logo

Sistema Poland

Tychy

Opinie o Sistema Poland

wujek 2017-01-29 13:40
( usunięte przez administratora ) Wyjezdzic swoje trzeba. Za siedzenie nikt nie placi. Pozdro FCA Tychy
Grzegorz 2017-02-01 08:04
Czytając większość komentarzy postanowiłem też się wypowiedzieć, chociaż nigdy tego nie robię. Wielu moich znajomych pyta mnie: „ej stary widziałeś komentarze na goworku, gdzie ty pracujesz?” Pracuje jakiś czas w tej firmie, pomimo tych komentarzy zdecydowałem się na prace w Sitemie i nie żałuje. Gdybym się nimi sugerował, pewnie poszedłbym do innej firmy (a miałem inne propozycje). Ogólnie nie wiem skąd tyle hejtu się tu pojawia. Firma jest na prawdę spoko, fajni ludzie. Widać, że się rozwija. Widać, że się dzieje. Jakoś pracują tu ludzie z tego co zauważyłem po kilka dobrych lat, to chyba o czymś świadczy. No nic zobaczymy co dalej, póki co ja jestem zadowolony i chyba warto samemu się przekonać jak jest.
Lukas 2017-02-15 14:30
Witam, powie mi ktos czy jest jakis dowoz pracowniczyczy z okolic Libiaza?
1
Henio 2017-02-16 08:25
Lukas- możesz spokojnie załapać się na komunikację pracowniczą.
Warto też zapytać majstra jak jesteś nowy czy na zmianie niema innych pracowników którzy dojeżdżają z podobnego kierunku co ty. Jak się przyjmowałem do firmy to tez mi się wydawało że będzie ciężko z dojazdem- mieszkam w Jaworznie.
Go 2017-02-16 16:57
Witam,
Czy ktoś może napisać jak wyglada praca jako dysponent/magazynier? Zmiany, godziny pracy, zarobki?
Adam 2017-02-17 04:48
Pracuję w Sistemie od ponad trzech lat i pierwszy raz słyszę,aby był Team Leader,jedynie co to brygadzista.
Także to co piszesz to jedna wielka ściema
hg 2017-02-22 08:44
Normy kolego z czegos sie biora. Nie sadzisz ze nadgorliwcy wyrabiajacy duzo powyzej normy sie do tego przyczynili? Nic sie nie dzieje bez powodu.
Generalnie najtwardsi zostaja, płotki lamentuja i slad po nich znika hehehe
GKS Tychy 2017-02-23 08:40
Bez przesady , po prostu Sis nie jest dla mięczaków i ciapaków , tylko dla twardzieli . Ja tu pracuję 6 lat i żadnego koszmaru ani sajgonu nie widzę . Jest OK !
Pracownik 2017-02-24 11:53
Wezwać PIP nie wiem nad czym się zastanawiacie..Zobaczycie co się będzie działo..
marek 2017-02-27 08:28
JAK WYGLĄDA PRACA KIEROWCY TRAKTORA W TYCHACH?
Marcos 2017-03-09 17:33
Marek - spoko,
na pewno lżej niz na wózku przy zasilanniu linni. Robota w miarę leeka i przyjemna. Jak rozmawiam z kumplami z transportu to sobie chwalą, sam żałuje że nie mam uprawnień na traktor.
bl 2017-03-25 15:02
BEZPRAWNIE ZWOLNIONY z pracy za zapisanie się do związków zawodowych Solidarność! Niech cała Polska wie, jak traktuje się pracowników w tej zkurwionej firmie Sistema Poland!
Ludzie! Nagłaśniajcie sprawę!
kaster 2017-03-25 21:28
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dramat . Idz do sadu a masz gwarantowane ze wygrasz ta sprawe I dadza Ci dupne odszkodowanie!
Frajerska firma I tyle .
Naglasniajcie to dalej !
Robic ludzi w ciula z podwyzkami to potrafia a jak juz wstapisz do zwiazkow to Cie zwalniaja ..jeszcze strasza wszystkich pracownikow ze jak wejda do zwiazkow to wszystkich pozwalniaja
Smiech na sali
Panowie walczyc o swoje
Powodzenia!
Wojtek 2017-03-27 08:00
Ale wy głupoty piszecie !! Najlepiej wymyślić sobie dziwny nick i pisać w necie na temat firmy i ludzi !! Macie jakieś problemy idźcie i wyjaśniajcie sobie !! Pracuje i nie narzeka !!
Wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma :)
Matii 2017-03-27 17:00
Witam serdecznie na samym początku (powiedzmy okres próbny) zatrudnionym przez sisteme żadnego pośredniaka jeżdżąc na wózku widłowym w Bieruniu ile tak na oko idzie zarobić ? Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
mm 2017-03-27 20:02
Wojtek jakim trzeba byc idiota by pisac takie bzdury. Wg Ciebie dzialanie wbrew prawa jest sluszne?? Z calego serca zycze by Sistema musiala zaplacic dupne odszkodowanie ,moze zrozumie ze nalezy szanowac pracownikow a nie traktowac ich jak psy!
Zarobiony 2017-03-28 08:02
pracowałem na browarze i oraz w innych takich firmach na stanowisko operator wózka widłowego , udało mi się dostać bezpośrednio pod firmę , już pracuje 6 miesięcy ,nie jest źle a nawet bym powiedział że jest ok. Która firma w Tychach da ci od razu umowę bez pośrednika?
1
Weronika 2017-03-28 08:17
A ja z moich obserwacji polecam zmianę czerwoną u Łysego GL , jego ludzie mają z nim dobry kontakt , czasem po magazynie przechadza się jedną z jego pracownic , która złego słowa na niego nigdy nie powiedziała a wręcz przeciwnie zawsze mówi : nasz majster jest spoko . Jest przede wszystkim człowiekiem i jest wyrozumiały . Pozdrowienia dla tego GL
1
minay 2017-03-28 16:51
owszem ludzie pracują x lat.... ale zwykle to są ludzie starsi którym zaczynanie gdzieś od zera się nie usmiecha lub mają rodziny na utrzymaniu... z pracą tam jest tak że zależy na co trafisz i gdzie... jest nierównomiernie rozłozłożona praca... i widzisz że są osoby które mają czas na rozmowy, spokojnie pracować czy iść na papierosa a są osoby które znając się na swojej pracy zamiast mieć czas latają jak zwariowani i jeszcze usłyszy się że to stanowisko nie jest obłożone w 100% i można by coś dołożyć.

umowy bez pośrednika są niejako zmuszeni dawać, po prostu spod agencji w ciągu tygodnia ludzie uciekają i łudzą się że bez agencji nagle będą zostawać...

i kolejna sprawa jak mówią że PAN X ma iść jako operator wózka a dają go na sekwencję to się nie ma co dziwić że takie osoby też rezygnują skoro miały siedzieć na wózku a chodzą nogami
minay 2017-03-28 16:52
owszem ludzie pracują x lat.... ale zwykle to są ludzie starsi którym zaczynanie gdzieś od zera się nie usmiecha lub mają rodziny na utrzymaniu... z pracą tam jest tak że zależy na co trafisz i gdzie... jest nierównomiernie rozłozłożona praca... i widzisz że są osoby które mają czas na rozmowy, spokojnie pracować czy iść na papierosa a są osoby które znając się na swojej pracy zamiast mieć czas latają jak zwariowani i jeszcze usłyszy się że to stanowisko nie jest obłożone w 100% i można by coś dołożyć.

umowy bez pośrednika są niejako zmuszeni dawać, po prostu spod agencji w ciągu tygodnia ludzie uciekają i łudzą się że bez agencji nagle będą zostawać...

i kolejna sprawa jak mówią że PAN X ma iść jako operator wózka a dają go na sekwencję to się nie ma co dziwić że takie osoby też rezygnują skoro miały siedzieć na wózku a chodzą nogami
Twój stary 2017-03-28 19:57
Minay nie wiem jak Ty, ale ja pracuje na montażu. Fakt Faktem długo bo od 7 lat. Nie wiem gdzie ty robisz, ale radze Ci posłuchaj opowieści tych co przychodzą. To że firma przyjmuje pod siebie to ewidentny plus, jak słyszę żę gdzie indziej umowy są na miesiąć i mogą Cie wyjebać kiedy chcą a do tego pracujesz za mniejszą kasę i na 3 zmiany albo na 4 brygady to "dziękuję postoję". Fakt faktem że zajob ostatnimi czasy jest ale ilu juz takich bisnmenaów było którzy mówili ze w firmie chujowo a po 2 miesiącach przechodzili z podkulonym ogonem?
1
Donald 2017-03-31 20:28
Jeżeli szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka to omijajcię firmę Sistema Poland Tychy i SPM w Bieruniu- strata czasu. Stawka 13do14zł za godzinę brutto. Bez sobót masz 1,6 - 1,8tyś na rękę.Minusy: Mobing. Będziesz pracować w strachu. Dyrektor z magazynów "Kuternoga" bardzo nieuprzejmy i niewychowany. Odnosi się w bardzo wulgarny sposób do swoich podwładnych. Za uszkodzenie detalu, regału, bramy, wózka musisz płacić. Będą Ci w ratach ściągać po 100 zł z wypłaty. Za pomyłki zabierają premie. Jak jesteś zdesperowany bo nie masz kasy praca w sam raz dla Ciebie. W innym przypadku polecam poszukać pracy gdzie indziej.
4
Leszek 2017-04-03 17:25
Donald nie wiem gdzie ty masz potrącenia. ale chyba musiałeś nabroić skoro tak zadziałali- pierwsze słyszę żeby ściągali ludziom z wynagrodzenia.
2
Operator wózka w Sistemie 2017-04-05 10:48
Potwierdzam, że jest tak jak napisał użytkownik Donald .
2
Zainteresowana 2017-04-12 08:05
Jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy są przyjęcia i gdzie złożyć CV?
www 2017-04-15 10:58
Wyślij na rekrutacje@sistema.com.pl
Magazynier w Sistema Poland 2017-04-15 12:30
Ja również potwierdzam to co napisał kilka postów wyżej Donald. W 100% prawda.
Robert 2017-04-18 07:02
jest to jeden z lepszych pracodawców w Tychach -firma ma dobry układ zbiorowy, wypłaty nie najgorsze i bonusy na święta
1
Robotnik z magazynu 340 2017-04-19 15:39
Ja też potwierdzam to co pisze parę postów wyżej Donald.
Tomasz 2017-04-20 08:27
Pracuję w Sistemie już wystarczająco długo żeby wyrobić sobie zdanie i to dobre zdanie. Zawsze mówię, że nie każdy nadaje się do pracy w firmie i taka jest prawda.
2
Operator roro od P.B. 2017-04-20 18:34
Tak sie sklada ze z czystej ciekawosci przeczytalem to co pisze Donald kilka postów wyżej i uważam że Donald napisał czystą prawdę o realiach pracy na magazynach w Sistema Poland. uważam też że "Tomasz" który pisze o 8:27 komentarz to pracownik HR lub inny biurowy - co mówi tylko jedno - zamiast robić i uczciwie zarabiać to wy tam w biurze siedzicie na necie. Powinni wam tam wynormować pracę tak jak to na magazynach robicie.
No to frugo 2017-04-22 20:17
Nie wiem jak inni ale ja pracuje tu od 1,5 miesiąca . Jak dla mnie jest ok, wcześniej pracowałem na nexterze przez adecco. Przy wszystkich pracujących sobotach to takich dobrych wypłat jeszcze do tej pory nie miałem - nie wiem na co inni marudzą. Z tego co słysze na fajce to marudza jedynie starzy pracownicy ale z nimi juz tak jest, na nexterze miałem to samo, wszycy byli madrzya a gowno widzieli bo pracowali od poczatku postawienia zakładu.
2
Bartek 2017-04-23 12:28
Chciałbym zadać pytanie ludziom pracującym w tychach jak kierownictwo szefostwo mistrzowie patrza na tatuaze czy jestes dyskryminowany z powodu tatuazy czy nie ma z tym najmniejszego problemu chcialbym sie zatrudnic w tej firmie a posiadam tatuaze na rekach i pytam sie czysto prowizorycznie poniewaz czlowiek powinien byc oceniany za prace a nie za tatuaze ktore sa zajebiste odpiszcie jak to wyglada.
Słyszałem ze pracodawca jest ok , a bardzo zalezy mi na przyjeciu
Dziękuję bardzo.... 2017-04-24 14:59
Byłem na rozmowie na wozkowego tylko straciłem czas bo okazało się że zamiast jeździć wózkiem to miałem pracować jako robol..... Stracony dzień....
1
Strata czasu 2017-04-24 15:04
Mi też dzwonili i gadali że będę jeździł wózkiem a wylądowałem na jakim takim polu z paletami i dzień w dzień wkładam ręcznie detal do wózków transportowych. ZERO jeżdżenia wózkiem!!!!!@Zamiast nauczyć się jeździć wózkiem to zrobili że mnie fizola!!!!!!
1
aldo 2017-05-06 12:29
OD kiedy maja byc te smieszne podwyzki 150 zł brutto?
Magazynier w Sistema Poland 2017-05-10 09:52
Prędzej świnia zobaczy niebo niż ty podwyżkę...
aldo 2017-05-10 20:55
Niby to juz potwierdzone i pewne ze te 150 zł brutto premii ma byc przy wyplacie za maj . Oby tak bylo naprawde..
Marek 2017-05-16 22:34
Jak zamiast robić ciągnie do polityki to chyba dobrze, że usunęli... Zakłady pracy dają zatrudnienie a nie schronienie dla leni. Do pisu się zapisz, tam lubią nierobów.
Zyga 2017-05-31 07:59
Ostatnia wypłata taka jak wypłata sprzątaczki na magazynie:-( a przerobiłem wszystkie soboty.
Fragi 2017-05-31 23:44
team leader a brygadzista to to samo xD
Wroclaq 2017-06-02 04:46
Słabo słabo szukajcie pieniędzy w innych firmach.... z tej firmy nawet Ukraińcy uciekają...
PracownikSistemyPl 2017-06-14 08:30
Jesli chodzi o zarobki to zarobicie 13.26zl brutto za godzine + 18% premi. Oczywiscie babka w kadrach powie wam ze 15.60zl, ale juz na umowie jest co innego. Wyplaty z trzema sobotami nie wyjdzie nawet 2300zl. Ludzie pracuja latami i nie maja podwyżki. O doświadczeniu na wózku widłowym nie ma mowy. Bedziecie robic najgorsza, najcieższa i stresującą prace. Wolne 4 dni w miesiacu bo soboty sa obowiazkowe. Jeśli juz chcecie pracowac w Sistemie, nie dajcie sie zatrudnic na magazynie nr 9. Tam rzadzi kierowniczka diablica!! Ryczy i gnoji wszystkich pracownikow, ale to juz inna historia.
Buli 2017-06-16 16:03
A Jak wyglądają testy?
bolo 2017-06-16 22:00
Siema a jak wyglądają testy na wózek co trzeba zrobić?
Zbyszko 2017-06-22 17:52
Bolo - ja zatrudniałem się 4 miesiące teamu. Testy zero filozofii. Przychodzi , ktoś tłumaczy ci obsługę wózka widłowego, potem chwila na rozjazd i zadanie polegające na rozładowaniu 4 kontenerów.
Jeśli wcześniej pracowałaś w podobnych tematach to 0 stresu - można to zrobić z zamkniętymi oczami.
Magazynier w Sistema Poland 2017-06-24 09:52
Zgadzam się z tym co napisał użytkownik PracownikSistemyPl 3 posty wyżej. Przeczytajcie to jest w 100 % prawda.
Inż Radek 2017-06-24 09:57
Na magazynach nie ma żadnego pracownika o imieniu "Zbyszko" albo "Zbyszek" .... no chyba że po tygodniu pracy otworzyły mu się oczy i się zwolnił.
bolo 2017-06-25 17:51
Zbyszko a ile idzie zarobić na rękę??
Zbyszko 2017-06-26 05:57
Cześć Bolo awiec możesz zarobić bez sobót jakieś 1,8tyś PLN. Słabo. No i musisz się liczyć że większość czasu będziesz robił na produkcji sekwencjonując detal . Nie polecam.
Zostaw swoją opinię o Sistema Poland - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland