logo LONTEX

LONTEX

Czechowice-Dziedzice

Opinie o LONTEX

anonim 2009-02-06 18:05:02
Słowa kojarzące się z LONTEX (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako własny interes o który powinien zadbać sam.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są przyjaźni oraz chętnie zawsze pomogą na początku :)
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w LONTEX
- praca na własny "rachunek" bez planów miesięcznych.
Najbardziej nie podobało mi się w LONTEX : - decyzje płacowe
anonim 2009-05-21 23:37:20
firma prowadzi dyskriminujaca polityke pozyskiwania nowych
pracownikow a raczej pracownic np.szukamy dziewczyny do 26 roku
zycia.czy osoby starsze np.po 40 roku to juz nie w guscie pana [usunięte przez moderatora]
2
dowiedz sie dokladniej! 2009-08-07 18:36:06
Wcale nie chodzi o to ze pracownice nie moga byc molodsze! Jest wiele pracownic i pracownik starszych w firmie LONTEX! Ogloszenia typu kobieta do 26 lat jest spowodowana zupelnie czyms innym wiec dowiedz sie dokladniej a potem udzielaj jakich kolwiek komantarzy na ten temat! Tak swoja droga to jak znam życie to nie p. [usunięte przez moderatora] wystawia ogloszenie tylko odpowiedzialni za to ludzi! Takze zanim zaczniesz prawic wywody to popytaj!
MARIUSZ, TOMEK 2011-06-30 17:55:59
Firma jak najbardziej godna polecenia. Szkolenia i osoby odpowiedzialne za ich prawidłowy przebieg to ludzie niesamowicie sympatyczni jak i znający się na rzeczy. Dzięki Wam firma TACHO-TECH na pewno jeszcze wróci na dalsze nauki :). Pozdrawiamy dział szkolen i dział handlowy.
H 2011-12-24 13:31:37
Firma bagno. Nic dodać nic ująć.
Bielszczanin 2012-02-10 21:58:09
Chcę aplikować czy możecie napisać coś więcej o tej firmie?
AD 2012-02-13 15:31:16
SPOKO, POSYŁAJ, TYLKO CZY JESTES PEWEIN SPEŁNIENIA WYMAGAŃ
sew 2012-06-20 18:26:48
mnie zastanawia jedno pracy nie szukam na siłę bo mam swoją ale jak się coś fajnego trafi to co by nie i jak tak przeglądam oferty to prawie co 2 tyg. jest oferta pracy do lontexu coś za często według mnie podejrzane
poparzony 2012-08-24 12:45:13
Uważajcie na tego pracodawcę, nie dotrzymuje warunków umowy zawartych ustnie, kadra kierownicza niezaradna, nie orientująca się i nie zainteresowana rozwojem. Brak jasno określonych zadań i celów rozwoju firmy, Generalnie dno, ale za dużo by tu pisać. Zdecydowanie nie polecam.
slonzok 2012-08-31 15:43:51
szukaja dyrektora eksportu
ludzi do dzialu EXPORT

od dawna dawna
dlaczego?
taka rotacja??????

CZY WARTO U NICH PRACOWAC?
jaka atmosfera?

mam wieloletnie doświadczenie
mogę przebierać w ofertach
jakie auta sluzbowe daja?
inż
szkoda gadac 2013-01-17 17:24:59
Witam

Apropo pracy w tej Firmie lepiej pójść chyba na kurs pilotarzu niż tam pracować, choć nie można narzekać na pewne osoby, ale trzeba mieć sie na baczności, bo tylko góra patrzy abyś zrobił swoje pozyskał jak najwięcej klientów a później rozwiązują z Tobą umowę nawet bez podania przyczyny.
Pozdrawiam,wszystkich którzy tam aplikują,może Wam się poszczęści choć nie liczyłbym na to, chociaż reasumując fajnie jest patrzeć z " lotu ptaka " na ludzi i ich nie doceniać,każdy kto tam pracował wie o czym napisałem""" z lotu ptaka """

Życzę powodzenia
Wybór należy do Was
Inga 2013-01-19 11:29:16
Potwierdzam. W dziale exportu rotacja cały czas, musisz sprzedawać choćby papier toaletowy, bo inaczej lecisz - nic innego się nie liczy tylko zysk, zysk. Ludzie znający po kilka języków odwalają całą robote, a są traktowani jak ... i płacone mają jakby pracowali na 1/2 etatu. Nie znasz dnia ani godziny i papa. Ludzie w porządku, jednak "góra" to prawdziwa tragedia. Wypłaty na czas, ale o socjalnych świadczeniach czy ogólnie warunkach to szkoda gadać, w sumie to ich nie ma. Do WC trzeba deptać na zewnątrz jak do ToyToya na budowie. Z biegiem czasu żałowałam, że się tam zatrudniłam. Masz inną możliwość i nie chcesz tracić nerwów omijaj to miejsce z daleka.
Potwierdzam 2013-04-03 11:10:30
Inga - 2013-01-19 11:29:16

Potwierdzam. W dziale exportu rotacja cały czas, musisz sprzedawać choćby papier toaletowy, bo inaczej lecisz - nic innego się nie liczy tylko zysk, zysk. Ludzie znający po kilka języków odwalają całą robote, a są traktowani jak ... i płacone mają jakby pracowali na 1/2 etatu. Nie znasz dnia ani godziny i papa. Ludzie w porządku, jednak "góra" to prawdziwa tragedia. Wypłaty na czas, ale o socjalnych świadczeniach czy ogólnie warunkach to szkoda gadać, w sumie to ich nie ma. Do WC trzeba deptać na zewnątrz jak do ToyToya na budowie. Z biegiem czasu żałowałam, że się tam zatrudniłam. Masz inną możliwość i nie chcesz tracić nerwów omijaj to miejsce z daleka.
Potwierdzam wszystko co moi poprzednicy piszą!! Jeśli nie masz gdzie pracować i nie masz co jeść zatrudnij się w powyższej firmie!! Dobrze by było, żebyś był kłamcą , oszustem i miał wyrok w zawiasach?! Tacy ludzie są mile widziani, bo uczciwi zaraz tracą prace i to ZAWSZE bez podania przyczyny. Zastanawiam się gdzie jest Inspekcja Pracy, Sanepid?? Przecież tam nie ma odpowiednich warunków! śmierdzące jedno Wc na zewnątrz(bo to również palarnia), tyle osób(oczywiście damski i męski razem).Ludzie różni, ale trzeba bardzo uważać są bardzo zazdrośni i kablują byle błahego powodu!! Wybór należy do Ciebie!!??
1
export specialist 2013-05-14 00:33:03
Szczera prawda. Wymagania z kosmosu - kilka języków obcych, doświadczenie.. a za to 1400 pensji. ŻENADA. Pracowałam, nie polecam.
Zuzia 2013-05-30 19:56:25
Mam pytanie czemu widzę często wasze samochody na skupie złomu w Opolu na ulicy Wojciecha Drzymały tam jest jedna duza firma która dobrze płaci za złom akumulatorowy!!!!!!!!!!!!!. Pracownicy chyba musza na lewo dorabiac bo tak słabo płacą wam chyba. To Szefostwo chyba się poplacze bo uciekaja im dingi.
jjjj 2014-04-14 20:52:44
nie polecam lontexu
MN01 2014-04-18 07:53:34
Firma SOLIDNA pod względem realizacji zamówionych częsci do wind samochodowych.
Przez okres współpracy z nią, NIE BYŁO żadnych problemów z zamówieniami i ich realizacją. Szcególne podziękowania należą się Panu (usunięte przez administratora) który już tam nie pracuje.To wielka szkoda.
MN01 2014-04-18 07:56:10
Oczywiście chodziło o MARIUSZA.przepraszam za pomyłkę w imieniu.
cz dz 2014-06-23 22:36:21
Odradzam
ewanita 2014-12-20 00:11:13
Teraz jest lepiej ponoc
L14 2015-01-19 21:55:47
Jak pracujesz i masz efekty, mozesz zarobic nawet do 4 - 5 tys na reke . Zaczyna sie od minimum. Jak wszedzie musisz sie przebic. Jest ciezko ale placa zawsze na czas. W centrali warunki super. Na oddzialach jest roznie. Duza swoboda w pracy, ekipa mloda, ale musisz miec efekty bo sie nie utrzymasz. Warto spróbować. Polecam
ambio 2015-01-20 16:10:12
na pewno poprawiły się warunki pracy w takim sensie, że teraz jest nowoczesny biurowiec, ładny i komfortowy więc już nie trzeba ganiać do WC na zewnątrz.
1
shark 2015-02-05 12:16:56
Czy ktoś z Was pracuje na stanowisku Przedstawiciel Handlowy? Jakie są warunki użytkowania samochodu? Czy prywatnie też można czy tylko służbowo? Na jakim poziomie finansowym można realnie wyrobić premię?
adata 2015-02-10 11:01:51
Samochodów służbowych w żadnej firmie nie powinno, a nawet chyba nie wolno używać w celach prywatnych...
shark 2015-02-10 14:56:02
Można używać w wielu firmach samochody w celach prywatnych. Jest to potem z reguły rozliczane albo za każdy km albo stała stawka za dzień użytkowania samochodu.
adata 2015-02-12 11:46:27
hmmm w sumie ich samochody widać w godzinach popołudniowych (po pracy) czasem na mieście więc może też tak jest...?
ktoś 2015-03-10 23:44:03
Jak to czytam to śmiać mi się z was chce.
2
Hultaj 2015-05-09 11:51:29
kto młodemu wchodzi w cztery litery..ten w Lontexie może spodziewac sie duzej kariery
5
specjalista 2015-06-01 22:08:27
Praca w dziale eksportu (specjalista ds. eksportu)
Plusy:zatrudniają osoby z niszowymi językami
dają kredyt zaufania młodym i niedoświadczonym
możliwość wyjazdów służbowych
przyjemne, nowe miejsce pracy - biuro w Czechowicach
praca w środowisku międzynarodowym
wypłata zawsze na czas
duża samodzielność

Minusy:
niska stawka początkowa (netto około 1,5 tys)
mało przejrzysty sposób premiowania
duża rotacja pracowników
brak możliwości awansu/ rozwoju
2
były pracownik 2015-09-29 21:28:28
niestety to moderowany post pracownika lontexu, rzeczywistość jednak jest inna.... nie polecam!
zwykły_głąb 2016-02-21 00:06:02
pan michał jest synem prezesa ma 28 lat, jeździ najnowszym mercedesem - po co mu stare baby? - jest przecież samcem alfa.....
2
heyo 2016-07-05 21:08:11
W sumie na tego pracownika biurowego bym się załapał, bo język czeski znam, ale jakie są zarobki? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o LONTEX - Czechowice-Dziedzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LONTEX