Valeo
2143

Opinie o Valeo

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo

Administrator

Co od czasu dodania ostatniego wpisu zmieniło się w FSM VALEO w kwestii wynagrodzeń?

guber
@kim 13.05.2018 18:00

to czas sie z nimi pozegnac

Marta

@anonymous, jak funkcjonowanie elastycznego grafiku w Valeo wygląda w praktyce? Czy pracodawca pod tym względem dostosowuje się do pracownika? Bardzo Cię proszę o uściślenie na tym forum tej istotnej dla potencjalnie przyszłych pracowników tej firmy kwestii.

Marta

@kim Co rozumiesz przez stwierdzenie, że "możesz przychodzić do pracy jak chcesz"? I co znaczy, że firma Valeo "ma to gdzieś"? Niestety, ale nie do końca je rozumiem. Napisz proszę konkretnie o co chodzi.

anonymous
@Marta 14.05.2018 01:34

Jest elastyczny grafik

Kuba

Mógłby ktoś napisać ile zarabiają w valeo starzy pracownicy (którzy pracują minimum 15 lat w valeo), bo często słyszę że tyle co ludzie ktorzy pracuja pod adecco, w co nie zabardzo chce mi sie wierzyć. Z góry dziękuję za odpowiedź.

kim kim
@Kuba 31.01.2018 16:02

To prawda że Stary pracownik zarabia 200 więcej od nowego. Młody może mieć zawsze bezpłatne na żądanie czyli może nie przyjść do pracy i supervisior nic mu nie zrobi. A jak stary nie przyjdzie to zjeba. Ukraińcy więcej od nowych zarabiają bo firma sponsoruje im mieszkanie. Gdzie na zachodzie tak dobrze Polakom robią. Ukraińcy robią wciąż nadgodziny Polacy w mniejszym stopniu bo tak rządzą supervisior.

rozbójnik

Heja, moja dziewczyna tam pracuje od niedawna. Praca nie jest easy lub na luzie ale nie narzeka. Po prostu taśma i ona daje sobie rad [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie tylko że jak w zeszłym tygodniu zakończyła okres szkoleniowy to jej bezpośredni przełożony zawołał ją :"Chodź tu, podpisz się tu, wiesz co to znaczy? Teraz już jesteś do gnojenia. Teraz już jesteś pode mną". Dziewczyna nie chce mi podać nazwiska tego kmiotka bo wie że go znajdę, spotkam i osobiście nauczę jak section leader powinien się zwracać do personelu. Mam nadzieję, że ktoś z Was mi coś podeśle, jego imię to Sebastian i w brygadzie montują jakieś reduktory. Byłbym wdzięczny, dzieciakowi trzeba zrobić przyspieszony kurs dobrego wychowania z długim L4 żeby miał czas na przemyślenia i nie traktował ludzi jak bydło tylko dlatego że sam i tylko on gnojem jest...........dzięki za ewentualne namiary.......naprawdę umiem uczyć takich młotków :)

Rambo
@rozbójnik 01.12.2015 01:44

Typek ma konto na fb jakbyś chciał pooglądać jego buźkę.

Inna

Jak jest z pracą na 3 zmiany ? Jak to wyglada i czy w weekendy tez sie pracuje ?

Liliana

Witam ile można zarobić netto na 4 brygadowce?

Bartek

Witam Czy już wiadomo coś o podwyżkach inflacyjnych

Bartek

Witam Czy już wiadomo coś o podwyżkach inflacyjnych

Anonim

Witam chciałbym się zapytać pracowników Valeo jaka jest obecnie najniższa zakładowa i ile wynoszą premie i jaki dodatek za 4 brygady

Długo pracująca
@Anonim 04.01.2018 19:28

Witam Dodatek za 4-brygadowke wynosi 350 zł. brutto+ jak się należy premia to wynosi ona 280 zł. ( lub połowa 140),+30 zł. do każdej przepracowania niedzieli na czterobrygadowce + ok.17 zł. dodatku nocnego do każdej nocki+ oczywiście stawka, która na początku chyba wynosi 2200 a po trzech miesiącach 2400 ( ale tego do końca nie jestem pewna) i to wszystko oczywiście brutto. Pozdrawiam.

karmazynowy gość

Witam serdecznie Z całego serca nie polecam pracy w tym zakładzie, mógłbym napisać książkę dotyczącą wad w tej firmie ale ograniczę się do kilku punktów: - bardzo duża rotacja -bardzo kiepskie zarobki najniższa + 200 zł -bardzo ciężka fizycznie praca -bardzo zła organizacja pracy -bardzo dużo stresu

Były pracownik
@karmazynowy gość 19.11.2017 10:56

To ty chyba nie wiesz co to znaczy zła organizacja pracy.

Clint Eastwood

A ciężka ta praca jest ,co oni tam w ogóle robią?

Marta

@karmazynowy gość piszesz o zastrzeżeniach jakie masz do tego pracodawcy. Mógłbyś niektóre z poruszanych przez siebie kwestii rozwinąć? Łatwiej wtedy będzie o nich tu porozmawiać. Wspominasz o tym, że w firmie występuje bardzo duża rotacja. Ile osób odeszło więc w ostatnim czasie? Czy dotyczy ona całej firmy, czy też może któregoś ze stanowisk szczególnie? Co jest powodem tego, że pracując w FSM VALEO odczuwasz dużo stresu? Warto powiedzieć o tym coś więcej, bo to czy sytuacja, czy praca jest stresująca, dla każdego może znaczyć coś innego.

karmazynowy gość
@Marta 20.11.2017 11:13

@Marta jasne postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania: pytasz ile osób odeszło w ostatnim czasie i czy dotyczy całej firmy czy konkretnych stanowisk, otóż ludzie odchodzą z wielu stanowsik, kierownicy i operatorzy..ilu ich jest? nie wiem..na około 1700 osób ktore tam pracuja ciezko to policzyc ale jest to nagminne , duzy odsetek z tych osob sa to osoby ktore po kilu dniach stwierdzaja ze z ta firma jest cos nie tak, jeśli chodzi o drugie pytanie tzn o stres to chodzi mi o presję góry na wyprodukowanie ilosci sztuk, a nikt nie liczy sie z problemami z maszynami oraz z jakoscia, i tym ze czasem na magazynie czegos nie ma,

Bobik

Witam orientujecie sie jaka jest stawka dla magazyniera w valeo bo sie zastanawiam czy skladac tam papiery czy wogole jest sens

Marta

@xxxwidzę, że do tej pory nikt nie odpowiedział na Twoje pytania. Czy w tym czasie udało Ci się skontaktować z firmą? Może udało Ci się zdobyć dodatkowe informacje, którymi warto by się tu podzielić? Pomoże to osobom, które w przyszłości będą w Twojej sytuacji i trafią na ten wątek szukając opinii o potencjalnym miejscu pracy.

xxx

Witam, od pewnego czasu pojawia się ogłoszenie stażu w Valeo. Umowa o prace na kilkanaście miesięcy z opcją pozostania. Pytanie na jakie zarobki można liczyć na sam początek stażu?

Xoo

Jaka jest stawka za godzinę na pierwszej umowie pod Valeo? Jest jakaś premia np. na święta? Jak tak to ile?

Marta

@valeo a czy przy byciu zatrudnionym przez agencję jest szansa na przejście na umowę bezpośrednio z firmą? Jak bardzo różnią się warunki zatrudnienia?

Nika

Jak ktoś jest zatrudniony pod adecco to jak jest płatny sierpień, tylko za dni przepracowane? Pytam bo ktoś wyżej napisał że postoju sie nie odczuje na wypłacie.

valeo
@Nika 13.07.2017 22:25

Wynagrodzenie jest tylko za dni przepracowane. Nawet pracownicy Valeo jak nie mają urlopu płatnego to co najwyżej mogą mieć urlop bezpłatny.

Lex

Co do stażu kilka miesięcy zwykle 6, umowa śmieciowa, która do niczego się nie liczy(staż musisz mieć na część etatu żeby się liczył).Stawka najniższa krajowa po odcięciu składek więcej zrobicie w markecie na kasie. Śmiech na sali i jałmužna im większa firma tym większy wyzysk. 2000 brutto to jest standard/miesiąc byle gdzie i bez odpowiedzialności. Jak startujemy to min 3000 netto i dopiero można gadać pamiętaj twoje studia nie były za free nie bądź głupi. Nie dajcie zaniżać stawek i standardów obcym firmom. Cencie swoją wiedzę 2000 brutto to ma sprzątaczka.

zatrudniAna od 2007

Kilka uwag n/t Valeo: *najpierw - niepełny wymiar pracy w Adecco - od każdego pracodawcy, u którego pracujecie na pół, 3/4, 7/8 itd. etatu, macie prawo po zakończonym okresie pracy żądać "zestawienia zarobków brutto za cały okres zatrudnienia z rozbiciem na poszczególne miesiące" - żeby Wam potem właściwie naliczono emeryturę czy inne dane za czas faktycznie przepracowany i odprowadzone składki, a nie za etat cząstkowy (dowiedziałam się w Urzędzie Pracy parę lat wcześniej; pani z Adecco była zaskoczona, że chcę coś takiego...) *pracowałam w Adecco Poland, Valeo, potem był kryzys w motoryzacji (na szczęście trafiła mi się praca sezonowa), powrót zaś Adecco Poland - doszło do 12 miesięcy u tego pracodacy i dostałam umowę z Adecco Consulting (później wprowadzono w Polsce możliwość 18 miesięcy u pośrednika), po paru miesiącach kierownik załatwił mi umowę z Valeo, ale stawkę dostałam taką, jak poprzednio. I stawka miesięczna wynosiła tyle, co u pośrednika. Tylko Adecco nadgodziny wypłacało mi w każdym miesiącu, Valeo ma 4-miesięczny okres rozliczeniowy. *po kilku miesiącach dostałam zaproszenie na rozmowę, bo ktoś wynalazł w papierach, że znam język obcy (inny, niż angol, którego i tak używam częściej). Pozostałych kryteriów prawie nie spełniałam, ale i tak wylądowałam w biurze na AFT. Nadziei dużych nie rokowałam, ale jestem do tej pory (ponad 5 lat - więc już sporo doświadczenia). Znam i innych, co z operatorów, liderów, logistyków liniowych poszli / poszły do biur i na kierowników. Czyli awanse możliwe . *i na produkcji i na magazynach są linie gorsze i lepsze; zdarzyło mi się być parę godzin na OEM1 na magazynie - najpierw na siłę szukali mi i koleżance zajęcia, a jak przyjechała dostawa, był zapieprz na całego; na mojej linii produkcyjnej mnotonna robota z małymi komponentami, ale cholerne normy trzeba było wyrobić (te 10 lat temu nie wyrabiałam długo ponad okres próbny...) *robota w biurze - raz lepiej, raz gorzej, ale na produkcji nadgodziny miałam płatne, a tu - nie wyrabiam się, to zostaję po godzinach, których nie ma sensu zgłaszać; jeśli je zatwierdzą, to każą wybrać a ja do końca tego roku mam ponad 26 dni urlopu. Nie wypłacą. Ale są działy, gdzie ludzie sobie doszukują zajęcia, żeby mieć te minimum 8h 15 min na czytniku (bo tyle obowiązuje biurowców).

WhatHappend?

jakie są zarobki?

szemrany

W firmie jest coraz gorzej. Ukraińcy zarabiają na start tyle co my po 5latach pracy. A jeszcze im hotele sponsoruje. Ostatnio nam kazali uczyć się zwrotów ukraińskich k... zamiast oni naszego języka. Na zachód. Kto się uczy polskiego? To jest zmowa przedsiębiorstw byśmy nie Zarabiali odpowiednio więcej. A ogólnie mobbing i wyzysk

Dan

Witam, czy mógłby ktoś opisać jak wyglądają staże w Valeo w Czechowicach np. w dziale logistyki? Jaka jest stawka na stażu? Czy faktycznie 70% stażystów otrzymuje umowę na stałe?

nitka

Witam.czy mógłby mi ktoś napisać na czym polega ta praca?jacy ludzie tam pracują,jak atmosfera?...

m.

Plusy: dojazd firmowy, płaca minimalna, premie, składki. Minusy: atmosfera i ludzie

Ccc
@m. 26.03.2017 17:14

Plusy - płaca minimalna???????Człowieku,dobrze się czujesz?

mimo

Witam?na czym polega praca na produkcji dla kobiet?czy jest to bardzo skomplikowane?

Hmmm

Dziwi mnie jak piszecie tutaj ze ktos kogos gnoi. U mnie w firmie , nie valeo, ale tez miedzynarodowa mamy cos takiego jak ocena przelozonego. Kierownik przed ocena wrecz prosi zebym nic zlego na niego nie napisal, bo zaraz mialby problemy.

kllaaa0095

Ja mam tylko pytanie czy jest jakiś przewóz pracowników do Valeo który przejeżdża przez Wisłę Wielką Łąkę Pszczynę????? PILNE

JA

dziś przeżyłem 2 dzien pracy w Valeo na OEM 2. Trafiłem na w miare spoko linie jesli chodzi o towarzystwo. Moj lider ma 20 pare lat co chwile lata sie dopytywac o cos bo sam nie wie a widac ze duzo sobie mysli przy nas robolach ;) Ale nie krzyczy po mnie tłumaczy spokojnie nie wykorzystuje wiec jest okej. Praca nie mozłiwie lekka... w większości stoję i czekam i obserwuje az skonczy sie proces na danej maszynie i to nie dlatego ze sie opieprzam ale z tego co sie rozgladalem to tam kazdy tak procuje po prostu twoim zdaniem jest operowanie maszyny ktora pracuje za Ciebie. Bolą mnie strasznie plecy od 8 godzin stania a tak to nic. Szukam pracy juz bardzo długo i nie narzekam na zarobki Valeo porownujac do innych ofert ktore znalazlem.. wiec jesli chcecie zarobic wiecej to albo zostawajcie nadgodziny albo podpiszcie umowe na budowlance gdzie bedziecie jebac jak pies albo jedzcie za granice :D Nigdzie kasy za darmo nie dostaniecie. Nikt odemnie nie wymaga jakiegos zapieprzania... mozesz isc sie napic kiedy chcesz do kibla tak samo... ważne aby wyrobić norme. Oferuja tani dojazd do pracy organizuja transport. Mozesz nie zgodzic sie na system 4 brygadowy i pracujesz tylko od pon do pt. tak samo z nadgodzinami nie chcesz - nie zostajesz. Podoba mi sie jak narazie ... ale na pewno nie zostane w tej firmie jesli nie dadzą mi motywacji spowodowanymi mozliwoscia jakichs awansów - podwyzek... Stawka na poczatek jak mowilem wczesniej nie jest zła ale jestem za bardzo ambitna osoba zeby przez cale zycie pracowac za 1700 zl :D Zobaczymy

Zostaw opinię o Valeo - Czechowice-Dziedzice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo