Valeo
2 147 6 1

Opinie o Valeo

Stary pracownik.

Valeo to dno. Odradzam zdecydowanie.

bystra

Czytajac opinie o zakladach pracy zastanawiam sie kto pyta i kto odpowiawiada zeby zasiegnac prawdziwej opini o danym zakladzie ,nalezy troche popracowac i tez byc bystrym intelektualnie aby ocenic dana korporacje mlodzi ludzie mysla ze praca to przyjsc na osiem godzin porozgladac sie nie angarzujac swoich umiejetnosci jak sie ich posiada i zadac .Masz wyksztalcenie zloz SIVI i zdobac doswiadczenie i nie wypisuj glupot.

anonymous
@bystra 12.07.2018 16:07

Cv.Bystra

Tina

Witam, chciałam spytać czy na weekendy jest tam praca dla wszystkich pracowników obowiązkowo czy tylko dla chętnych?

oldboy
@Valeo 13.08.2018 11:27

@valeo mam do państwa pytanie. dlaczego firma nigdy nie uczestniczy w sponsorowaniu dni czechowic tak jak inne firmy?

Darek

Rowniez odradzam. jeden wielki mobbing.

Valeo
pracodawca
@Darek 04.07.2018 13:32

Jeśli uważacie, że w Zakładzie miała miejsce sytuacja, co do której może zachodzić podejrzenie o mobbing, to prosimy o niezwłoczne zgłoszenie tego faktu do swojego lokalnego Działu Personalnego.

Helloen

Hej! Bardzo proszę o opinie ile zarabiają pracownicy działu jakości ? Inżynierowie konkretnie. Bardzo prosze o informacje , dziekuje z góry

Valeo
pracodawca
@Helloen 10.07.2018 22:24

Polityka wynagrodzeń w Valeo oparta jest na analizach porównawczych rynku oraz na indywidualnych kompetencjach i doświadczeniu poszczególnych pracowników.

Tina

Witam, chciałam spytać czy praca na weekendy jest obowiązkowa dla wszystkich pracowników czy tylko dla chętnych którzy chcą się zapisać na sobotę i niedzielę?

Długo pracująca
@Seba 20.07.2018 11:55

Hej. Nie wszyscy kierownicy są tacy źli, ale są tacy co nie znają słowa POPROSZE, bo przecież my też często musimy zmienić swoje plany po to żeby przyjechac do roboty...

rozbójnik

Heja, moja dziewczyna tam pracuje od niedawna. Praca nie jest easy lub na luzie ale nie narzeka. Po prostu taśma i ona daje sobie rad [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie tylko że jak w zeszłym tygodniu zakończyła okres szkoleniowy to jej bezpośredni przełożony zawołał ją :"Chodź tu, podpisz się tu, wiesz co to znaczy? Teraz już jesteś do gnojenia. Teraz już jesteś pode mną". Dziewczyna nie chce mi podać nazwiska tego kmiotka bo wie że go znajdę, spotkam i osobiście nauczę jak section leader powinien się zwracać do personelu. Mam nadzieję, że ktoś z Was mi coś podeśle, jego imię to Sebastian i w brygadzie montują jakieś reduktory. Byłbym wdzięczny, dzieciakowi trzeba zrobić przyspieszony kurs dobrego wychowania z długim L4 żeby miał czas na przemyślenia i nie traktował ludzi jak bydło tylko dlatego że sam i tylko on gnojem jest...........dzięki za ewentualne namiary.......naprawdę umiem uczyć takich młotków :)

byłapracownica
@rozbójnik 17.11.2015 01:00

Jestem za, są także inne linie, które też tak traktują ludzi, sama miałam z tym doczynienia, a kierownicy nic z tym nie robią, a nawet jak pójdziesz do menagera to on stwierdzi, że nic się nie dzieje, też jestem ciekawa jakby to wszystko zgłosić do głownego dyrektora to czy coś zrobiłby z tym mobbingiem..

Marta

@adrian, co konkretnie masz na myśli? Widzę, że odnosisz się do mojego wpisu na temat elastycznego grafiku. Czy miałeś problemy, aby dostosować go zgodnie z własnymi preferencjami? Jak przedstawia się Twoje całe doświadczenie wynikające ze współpracy z Valeo?

adrian
@Marta 14.06.2018 21:41

jeśli chcesz mieć wolne wtedy kiedy ty potrzebujesz, to lepiej nie składaj papierów, dostajesz wolne jak kierownikom pasuje, a nie tobie

Administrator

Co od czasu dodania ostatniego wpisu zmieniło się w FSM VALEO w kwestii wynagrodzeń?

Nina
@Administrator 15.04.2018 09:34

nie doceniają ludzi studiujących

Valeo
pracodawca

Dziękujemy Wam za dotychczas pozostawione komentarze na temat pracy w Valeo. Wasza opinia na temat pracy w naszej firmie jest dla nas bardzo ważna. Z uwagą śledzimy i analizujemy pojawiające się wpisy. Od tej pory chcielibyśmy się jednak włączyć do dyskusji i w miarę możliwości reagować na Wasze komentarze. Dlatego też, mimo, iż w wątku pojawiło się wiele niepochlebnych wpisów, będziemy wdzięczni za wskazanie nam obszarów wymagających poprawy. Zachęcamy do dalszego dzielenia się opiniami. W sprawach wymagających wyjaśnienia zapraszamy Was również do kontaktu pod adresem mailowym valeo.poland.communication.mailbox@valeo.com

Hooono

Mam pytanie? Czy ktos zna chlopakow co byli na turnieju w pilke nożną we Francji ?

Hooono
@Hooono 25.06.2018 14:40

Jeden z nich ma na imie Rafal.??

Marta

@@anonim, co bezpośrednio wpływa na postrzeganie przez Ciebie Valeo jako pracodawcy? Ze względu na cel i tematykę tego forum, bardzo Cię proszę o uargumentowanie swojego wpisu. Jak długo pracowałeś w tej firmie i na jakim stanowisku? Każde Twoje spostrzeżenie będzie wzięte pod uwagę przez potencjalnie przyszłych jej pracowników.

@anonim

Valeo to (usunięte przez administratora) Odradzam.

Marta

@anonymous, jak funkcjonowanie elastycznego grafiku w Valeo wygląda w praktyce? Czy pracodawca pod tym względem dostosowuje się do pracownika? Bardzo Cię proszę o uściślenie na tym forum tej istotnej dla potencjalnie przyszłych pracowników tej firmy kwestii.

adrian
@Marta 22.05.2018 20:39

kierownicy nie idą na reke

Marta

@kamil9, przez jaki okres pracowałeś w Valeo? Możesz podzielić się z innymi użytkownikami taką informacją? Jakie warunki były podstawą Twojego zatrudnienia w tej firmie? Są może jakieś, w Twojej ocenie, pozytywne strony tego pracodawcy? Jeżeli tak, to zachęcam Cię do ich przedstawienia na tym forum. Będą one ważne dla osób, które chciałyby zacząć pracę na magazynie Valeo.

Bobik

Witam orientujecie sie jaka jest stawka dla magazyniera w valeo bo sie zastanawiam czy skladac tam papiery czy wogole jest sens

kamil9
@Bobik 11.10.2017 22:05

lepiej nie składają papierów praca ciężka dźwignię cały czas i jeszcze się dra że mało robisz wiem bo byłem kiedyś tam na magazynie i widziałem jak to wygląda

Marta

@kim Co rozumiesz przez stwierdzenie, że "możesz przychodzić do pracy jak chcesz"? I co znaczy, że firma Valeo "ma to gdzieś"? Niestety, ale nie do końca je rozumiem. Napisz proszę konkretnie o co chodzi.

anonymous
@Marta 14.05.2018 01:34

Jest elastyczny grafik

Kuba

Mógłby ktoś napisać ile zarabiają w valeo starzy pracownicy (którzy pracują minimum 15 lat w valeo), bo często słyszę że tyle co ludzie ktorzy pracuja pod adecco, w co nie zabardzo chce mi sie wierzyć. Z góry dziękuję za odpowiedź.

kim kim
@Kuba 31.01.2018 16:02

To prawda że Stary pracownik zarabia 200 więcej od nowego. Młody może mieć zawsze bezpłatne na żądanie czyli może nie przyjść do pracy i supervisior nic mu nie zrobi. A jak stary nie przyjdzie to zjeba. Ukraińcy więcej od nowych zarabiają bo firma sponsoruje im mieszkanie. Gdzie na zachodzie tak dobrze Polakom robią. Ukraińcy robią wciąż nadgodziny Polacy w mniejszym stopniu bo tak rządzą supervisior.

Inna

Jak jest z pracą na 3 zmiany ? Jak to wyglada i czy w weekendy tez sie pracuje ?

Liliana

Witam ile można zarobić netto na 4 brygadowce?

Bartek

Witam Czy już wiadomo coś o podwyżkach inflacyjnych

Bartek

Witam Czy już wiadomo coś o podwyżkach inflacyjnych

Anonim

Witam chciałbym się zapytać pracowników Valeo jaka jest obecnie najniższa zakładowa i ile wynoszą premie i jaki dodatek za 4 brygady

Długo pracująca
@Anonim 04.01.2018 19:28

Witam Dodatek za 4-brygadowke wynosi 350 zł. brutto+ jak się należy premia to wynosi ona 280 zł. ( lub połowa 140),+30 zł. do każdej przepracowania niedzieli na czterobrygadowce + ok.17 zł. dodatku nocnego do każdej nocki+ oczywiście stawka, która na początku chyba wynosi 2200 a po trzech miesiącach 2400 ( ale tego do końca nie jestem pewna) i to wszystko oczywiście brutto. Pozdrawiam.

karmazynowy gość

Witam serdecznie Z całego serca nie polecam pracy w tym zakładzie, mógłbym napisać książkę dotyczącą wad w tej firmie ale ograniczę się do kilku punktów: - bardzo duża rotacja -bardzo kiepskie zarobki najniższa + 200 zł -bardzo ciężka fizycznie praca -bardzo zła organizacja pracy -bardzo dużo stresu

Były pracownik
@karmazynowy gość 19.11.2017 10:56

To ty chyba nie wiesz co to znaczy zła organizacja pracy.

Clint Eastwood

A ciężka ta praca jest ,co oni tam w ogóle robią?

Marta

@karmazynowy gość piszesz o zastrzeżeniach jakie masz do tego pracodawcy. Mógłbyś niektóre z poruszanych przez siebie kwestii rozwinąć? Łatwiej wtedy będzie o nich tu porozmawiać. Wspominasz o tym, że w firmie występuje bardzo duża rotacja. Ile osób odeszło więc w ostatnim czasie? Czy dotyczy ona całej firmy, czy też może któregoś ze stanowisk szczególnie? Co jest powodem tego, że pracując w FSM VALEO odczuwasz dużo stresu? Warto powiedzieć o tym coś więcej, bo to czy sytuacja, czy praca jest stresująca, dla każdego może znaczyć coś innego.

karmazynowy gość
@Marta 20.11.2017 11:13

@Marta jasne postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania: pytasz ile osób odeszło w ostatnim czasie i czy dotyczy całej firmy czy konkretnych stanowisk, otóż ludzie odchodzą z wielu stanowsik, kierownicy i operatorzy..ilu ich jest? nie wiem..na około 1700 osób ktore tam pracuja ciezko to policzyc ale jest to nagminne , duzy odsetek z tych osob sa to osoby ktore po kilu dniach stwierdzaja ze z ta firma jest cos nie tak, jeśli chodzi o drugie pytanie tzn o stres to chodzi mi o presję góry na wyprodukowanie ilosci sztuk, a nikt nie liczy sie z problemami z maszynami oraz z jakoscia, i tym ze czasem na magazynie czegos nie ma,

Marta

@xxxwidzę, że do tej pory nikt nie odpowiedział na Twoje pytania. Czy w tym czasie udało Ci się skontaktować z firmą? Może udało Ci się zdobyć dodatkowe informacje, którymi warto by się tu podzielić? Pomoże to osobom, które w przyszłości będą w Twojej sytuacji i trafią na ten wątek szukając opinii o potencjalnym miejscu pracy.

xxx

Witam, od pewnego czasu pojawia się ogłoszenie stażu w Valeo. Umowa o prace na kilkanaście miesięcy z opcją pozostania. Pytanie na jakie zarobki można liczyć na sam początek stażu?

Xoo

Jaka jest stawka za godzinę na pierwszej umowie pod Valeo? Jest jakaś premia np. na święta? Jak tak to ile?

Marta

@valeo a czy przy byciu zatrudnionym przez agencję jest szansa na przejście na umowę bezpośrednio z firmą? Jak bardzo różnią się warunki zatrudnienia?

Zostaw opinię o Valeo - Czechowice-Dziedzice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo