brak logo

Jopo Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o Jopo Sp. z o.o.

oszukana 2010-02-15 19:34:13
Spółkę w oryginalny sposób prowadzi dość młode małżeństw[usunięte przez moderatora]o nastawione na mamienie obiecankami i zwykłymi kłamstwami coraz to nowszych pracowników. Pracownik taki przez kilka miesięcy pracuje na podwyższonych obrotach a potem na jego miejsce przyjmuje się kolejnego zdesperowanego bezrobotnego. Najbardziej rzuca się w oczy w tej firmie kompletny brak zainteresowania i dbałości o pracowników oraz o ich prawa wynikające z Kodeksu Pracy. Nagminnie nie rozliczane są nadgodziny, zmieniane w trakcie trwania (a przed ich podpisaniem) umowy o pracę itp. Spółka zarządza dwoma "produktami" w Kielcach - egzotarium z gadami Dolina Gadów i kateringiem Delight Sandwich. W okresie roku przez obie te "firmy" przewinęło się ponad 25 nowych pracowników (spółka zatrudnia stale około 8 osób). Przestrzegam wszystkich przed pracą w tej firmie!!!
klocek 2010-03-24 17:13:00
kolezanko badz kolego czy to co piszesz to prawda ?
anonim 2010-03-24 17:15:32
wybieram sie tam jutro na rozmowe ale skoro piszesz to co piszesz to zastanawiam sie czy jest sens :)?
wkurzony 2010-04-05 19:55:44
potwierdzam opinie o tej firmie. Pracowalem tam kilka miesiecy i mnie najnormalniej [usunięte przez moderatora] przy wyplacie. Z tego co slyszalem to robia tak czesto a szczegolnie gdy ktos staje sie niewygodny i go wywalaja zeby nie opowiadal innym prawdy. Wtedy nie wyplacają kasy tak dlugo jak moga a podobno mieli juz o to sprawe w sadzie. Faktur tez nie placa i caly czas ktos dzwoni albo przychodzi po swoja kase a niektorzy już mają dosc czekania. To jakas chora firma, dobrze ze tam juz nie pracuje.
ciekawska 2010-04-21 16:59:17
z jakich stanowisk was zwolnili? co robiliście w tej pracy
kiki 2010-04-21 17:00:36
pracowałeś jak kto w tej firmie
au 2010-06-13 07:36:38
poprostu katastrofa tej firmy na nic nie stać, od roku czasu wiszą mi za naprawę samochodu
Anonim 2012-05-31 15:39:26
Współpracowałam z tą firmą parę lat temu, na samym początku kiedy to pojawili się na stadionie w Kielcach, wtedy też oprócz prowadzenia Doliny gadów zdecydowali się na prowadzenie rekreacji na pobliskiej stajni. Jestem jedna z osób, która pracowała przy koniach. To co zaczęło się dziać na stajni to masakra. Zatrudniali niekompetentnych instruktorów jazdy konnej (w jednym przypadku instruktorka bała się jeździć konno), konie miały pracować dzień w dzień bez odpoczynku (gdzie na każdej stajni zawsze jest jeden dzień wolny od pracy dla koni zazwyczaj poniedziałki po weekendzie - w weekend zawsze najwięcej godzin konie chodziły pod siodłem). W czasie prowadzenia jazdy \"Pani\" ta miała pretensje, a że już nie ma siły, że zmęczona i ciągle słyszałam marudzenie (jak ja prowadziłam jazdę to nie było dla nikogo żadnych ulg, nie ważne czy to szef, czy normalny klient, skoro mam uczyć jazdy to tak żeby ktoś się nauczył), natomiast \"Pan\" jak nie umiał na koniu zagalopowac to zganiał winę na konia, dopiero trzeba było wsiąść i pokazać \"osiołkowi\", że się da. Druga sprawa ludzie którzy ze mną tam pracowali narzekali na niewypłacalność, [usunięte przez moderatora] i zdzierstwo. Same negatywne opinie. A jeszcze jak mój podopieczny koń zgubił podkowę to chodził z jedna podkową 2 tygodnie dopiero musiałam podnieść głos i [usunięte przez moderatora] \"szefostwo\" żeby coś z tym wreszcie zrobili, tłumaczyli że kowal nie ma czasu (no tak bo przecież jeden jest kowal w województwie). Po prostu śmiech co tam się działo, jedna wielka masakra. Nie wiem jak jest teraz, w Dolinie gadów jak już nie prowadzą rekreacji z końmi, ale po doświadczeniach z nimi obawiam się, że wcale nie jest dobrze =(
olik 2016-05-20 22:31:44
Na temat tej firmy słyszałem wiele różnych opinii , ale zazwyczaj przewijała się ta , że z pieniędzmi, wynagrodzeniami nie ma tutaj problemów. To istotna sprawa dla wielu osób szukających zatrudnienia.
Zostaw swoją opinię o Jopo Sp. z o.o. - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jopo Sp. z o.o.