brak logo

Sako-Expo Techtextilplast H.Sakowski Sp.J

Ozorków

Opinie o Sako-Expo Techtextilplast H.Sakowski Sp.J

J23 2015-02-19 20:11:43
Firma-porażka. Atmosfera masakra, wszyscy patrzą na siebie bykiem, jeden drugiemu świnki mniejsze lub większe podkłada. Nowemu nic nie powiedzą, chcą żeby człowiek wiedział wszystko od pierwszego dnia pracy. To "wszystko" to są rzeczy indywidualne dla każdej firmy: jaki jest typ drukarki, jaki toner do tego, kto go zamawia, jak układać dokumenty (bo jak w odpowiednim miejscu ale w nieodpowiedniej kolejności to w drugim dniu pracy - opieprz). W ciągu 4 miesięcy na jednym stanowisku zmieniły się 3 osoby. Każdy narzeka, odważniejsi stamtąd uciekają, mniej przebojowi stresują się i męczą.
2
Margaretka 2015-05-08 22:16:36
Nie polecam. Młody dyrektor, który wyżej sra jak d... ma, za szybko dyrektorem został. Właściciel nie szanuje ludzi, na rozmowie wygląda wszystko fajnie-pięknie, a w rzeczywistości to koszmar jakiś. Kilka osób obsadziło sobie stołki, a reszta zmienia się jak w kalejdoskopie. Praca tam to jeden wielki mega stres.
2
była pracownik 2015-06-14 16:14:52
Firma to jedna wielka paranoja. Rozmowa kwalifikacyjna była ok, nawet czułam, że coś jest nie tak, bo za łatwo mi poszło. No i okazało się, że jest źle. Ciągłe awantury, wywyższanie się szefa i jego córki, która nie ma o niczym zielonego pojęcia.

Na pewno, nie można nic złego powiedzieć o zarobkach. Na ile się umówiłam, tyle dostałam, bez żadnych opóźnień. To jest jedyny plus. Nie zmuszają też do nadgodzin. Ale co z tego, skoro atmosfera, ciągłej niepewności, bo cię zwolnią z powodu... żadnego powodu. Bo mają taki kaprys.
2
pracownik 2015-07-01 12:31:15
Zupełny brak szacunku dla pracownika, nie szanują twojej pracy, ciebie jako pracownika ani jako człowieka. Szef upokarza pracowniku w obecności klienta... żadnych zahamowań...
2
Hgftd 2015-11-16 22:48:17
Nie warto dla nich pracować. Szkoda czasu. Zatrudniają na rozmowie kwalifikacyjnej, a potem zwalniają. Na niczym się nie znają a chcieliby zarabiać na tym. Maja problemy ze sobą i nie potrafią ich rozwiązać. Każdy normalny człowiek wytrzymuje tutaj krótko. Pomysłów wiele, ale z realizacja kiepsko.
2
kghghghgh 2015-11-18 21:42:36
Nie przyjmować ofert pracy i nie aplikować. Tak samo jak szybko zatrudniają tak samo szybko zwalniają. Strata czasu.
2
okas 2015-11-24 16:13:42
Haha. Widzę, że w Sako mimo upływu czasu, nadal to samo. Problem "Szefa" i jego świty w postaci wiadomo kogo jest taki, że winią pracowników za wszystkie porażki. Nie ma takich ludzi, specjalistów którzy by im dogodzili. Bo żeby komuś dogodzić to ten musi wiedzieć czego chce, a trudno wiedzieć co się chce skoro na niczym się nie zna...

Potwierdzam zdanie ludzi wyżej. Kasa może i jest ok, ale warto postawić sobie pytanie: Czy jest warta całej reszty? Moim zdaniem nie. Uciekać od nich najdalej jak tylko się da!
2
J23 2015-11-27 17:53:24
Jejku, jak ja się cieszę, że już mnie tam nie ma. Albo bym zwariował albo się dostosował i nie wiadomo co jest gorsze w tym przypadku. Już chyba w biedronce albo w tesco jest lepiej.
2
gtttd 2015-11-28 18:45:47
Nie widzą czego chcą. Firma gdzie nie ma przyszłości. Najczęściej zwalniają za nic bo mają taki kaprys.

Najlepsze są jednak histerie szefa gdzie obwinia pracowników, że czegoś nie zrobili. No jak mają zrobić jak facet ma problemy z artykułowaniem potrzeb a ich pomysły.

No właśnie sami nie widzą czy ma być Tetex jak i inne ich projekty. Gdzieś tam coś się tli, ale chęć zrobienia szybko kasy i brak rozsądku niweczy wysiłek jaki włożyli w ten i inne projekty pracownicy.

Do tego problem córki, która jak słusznie zauważyli moi przedmówcy na niczym się nie zna. Ma za to duże ego i chce wszystko na już. Co w praktyce wprowadza ogromny bałagan informacyjny i chaos który negatywnie odbija się na pracownikach. Bo tutaj to właśnie pracownicy dostają głównie po głowie, a projekty są porzucane.

Nie ma organizacji, budżetów, ścieżki kariery (szef sam wymyśla pracownikom stanowiska, które nijak się mają do wykonywanych zadań). Denerwujące jest też to, że po prostu zapomina się wcześniejszych ustaleń i traktuje każdy dzień jak nowy. To kolejna bardzo irytująca rzecz, wprowadzająca zamęt.

Naprawdę nie warto dla nich pracować. To jedno z tych miejsc gdzie nawet przyzwoite zarobki nie przemawiają na korzyść pracodawcy. Nerwy, niepewność i też zwykłe chamstwo jakie tutaj można doświadczyć nie są tego warte. Unikać!
3
123 2015-12-09 08:43:50
Co do płacy to też nie było żadnych rewelacji (przynajmniej w moim przypadku)bo czy 300-400zl ponad minimalną to jest taka stawka za którą masz się na wszystko godzić i dać się gnoić? Chyba nie..... Nie wiem, może teraz coś się zmieniło i chociaż stawki podnieśli. Co do reszty wypowiedzi zgadzam się w 100%, totalna porażka i dno...
2
rozczarowany 2015-12-09 19:54:28
Chamstwo i drobnomieszczanstwo
2
Ciekawy 2016-01-11 12:32:28
A co to, już nikt nie komentuje? Czyżby realia pracy w Sako się zmieniły?
J23 2016-01-13 20:41:27
A może już tylko sama "elyta" została i nie ma kto komentować :)
poszukujący 2016-01-22 17:37:32
a jest gdzieś w okolicach Ozorkowa/Zgierza jakaś fajna firma? co wchodzę na opinie o okolicznych firmach to gorzej...tam szef krzyczy, gdzieś mało płaci albo w ogóle na czarno ...w Sako chociaż pensja ok i wszystko formalnie?
wwwww 2016-01-23 10:24:46
Zatrudnienie jest formalnie, ale szacunku od właściciela nie uświadczysz. Wyzysk i cwaniactwo szefa jest na porządku dziennym. Radzę nie aplikuj szkoda życia dla tej firmy. Psychika siada po miesiącu pracy dla niego.A zarobki to tez nie jest żadna rewelacja.Do tego wieczne awantury i krzyki......
2
smutny 2016-01-23 18:39:14
Realia pracy w Sako się nie zmieniły...nawet jest gorzej niż było. Długo się tam nie da wytrzymać, problem szefa niezmienny i pewnie tak zostanie do jego końca.
Dopiero po odejściu z Sako człowiek zaczyna żyć szczęśliwie i dociera do niego że dlaczego tak długo znosił pogardę,chamstwo i poniżanie właściciela firmy w obecności wszystkich.
Ja w końcu wiem co to normalna praca i wracanie do domu bez stresu, ale to dopiero się rozumie po odejściu z tej firmy...unikać Sako.....
3
1234w 2016-01-23 19:14:21
To ja nie rozumiem tych wszystkich którzy tam jeszcze pracują.....czyzby byli tak zdesperowani i nieudolni ze nikt inny poza sakoexpo ich nie zatrudni?? Czy boją się szefowi wręczyć wypowiedzenie....a może to tylko szef wrecza wypowiedzenia? ludzie zastanówcie sie........czas na zmiany.!
2
młody 2016-01-23 20:23:45
Ha,ha "młody dyrektor" już nie taki młody...on jest tylko dobrze zrobiony. Pomalowane i nażelowane włosy a także ubiór wiecznego chłopczyka może wprowadzać w błąd. Ale faktycznie wyżej sra niż d.. ma i nie szanuje ludzi. "Jaki Pan taki kram" nauczył sie od "najlepszych"
2
star wars 2016-01-24 21:18:11
Taaaaaa nie zmusza do nadgodzin, pewnie że H.S. zmusza do nadgodzin cały dział na magazynie musi zapier.......po godzinach i dostaja za to marne grosze. A dotego płaci za nadgodziny bez ewidencji i na czarno. I jeszcze ta atmosfera w firmie wszyscy na siebie wrzeszczą a jak ktos przyjdzie nowy to starzy pracownicy chyba za swoje krzywdy wyżywaja sie na nowym najczęściej bez powodu. To jest chora firma i ludzie w niej pracujący także. Cieszę się że mnie już tam nie ma......
2
smutna 2016-01-25 21:30:34
Okropne miejsce,nie raz przez nich płakałam.....
3
poszukujący 2016-01-27 16:30:04
no dobrze, wracam do mojego pytania- gdzie w okolicy jest firma, w której warunki pracy są dobre? Szukam pracy w okolicy z racji na rodzinę, ale gdzie nie wejdę na opinie tam gorzej....Jakie są alternatywy?
2
były pracownik 2016-01-27 18:53:49
Z tą firmą nie warto się wiązać- radzę nie aplikuj.Prezes tej firmy zrujnuje ci zdrowie psychiczne....a słowo dziękuje i przepraszam nie istnieje w jego zasobach słownictwa!!
2
xxxx 2016-01-29 17:37:56
Jeśli masz rodzinę to tym bardziej odradzam, prócz fatalnej i mega stresującej atmosfery dochodzi jeszcze brak jakiejkolwiek stabilizacji. To że dobrze wykonujesz swoją pracę i wywiązujesz się ze swoich nie ma dla H.S. żadnego znaczenia, jak będzie miał taki kaprys to zwolni cię z dnia na dzień i nawet mu powieka przy tym nie drgnie.
3
pppp 2016-01-30 11:49:22
Potwierdzam słowa mojego przedmówcy- dyrektor w tej firmie to niezrównoważony emocjonalnie człowiek, wybuchowy choleryk który mówi szybciej niż myśli.
1
as 2016-02-20 11:02:10
Potwierdzam wszystkie komentarze. Ludzie nie aplikujcie tam....
2
niki 2016-03-03 20:14:07
Potwierdzam fakt że właściciel firmy nie prowadzi ewidencji czasu pracy, sam ustala stawki za nadgodziny, których nigdzie nie wykazuje. Dziwne ze jeszcze do tej pory żadna kontrola tego nie wykazała.
3
olo 2016-03-04 21:36:51
Atmosferka w sako jest git.Jak nie stres to przyjemniaczek dyrektor umili wam zycie ,a potrafi opierd...ć że ho,ho!
2
nitorozwaznaniromantyczna 2016-03-15 17:38:34
Nie żebym jakoś chciała bronić czy wybielać, bo nawet zabawnie się czyta te wpisy, ale może dajcie sobie siana z rozmyślaniami kto tam jeszcze pracuje i dlaczego. Jednym pasuje, innym nie. Różne są charaktery i muszą się dobrać. Podejście niektórych osób pozostawia sporo do życzenia, ale jednak jest coś takiego jak stara ekipa, która stworzyła sobie swoje miejsce w Sako i czuje się tam dobrze. Tez wzloty i upadki-ale bilans na + skoro tam dalej są. Raczej za sfrustrowanych wzięłabym tych udzielających się tutaj.... bo jakby byli tacy super, ekstra i progresywni to by już dawno o firmie nie pamiętali i "nie spuszczali się " tutaj. pozdr.
ktoś 2016-03-15 18:39:35
Romantyczka od siana się znalazła......i do tego przemądrzała i pouczająca.
2
J23 2016-03-20 21:44:40
Masz rację, taka mądrala, typowa za starej ekipy przemądrzalców w Sako. Po co inni czytają? - Bo mają taką ochotę i tyle.
1
lolek 2016-03-25 08:05:05
zgadzam sie ,dyrektor w sako to malutki i załosny człowieczek.Pewnie doczeka sie kiedyś wycieczki na taczce.....oby.
3
J23 2016-04-14 12:08:13
O, nowe ogłoszenie z Sako na Pracuj.pl. Ludzie, nie wierzcie w ani jedno słowo tam napisane. To nie jest firma z dynamicznym rozwojem, oferują "atmosferę", ale nie napisali jaką: pełną napięcia, złośliwości, nagle, w każdej chwili, można wylecieć za nic (nawet nie powiedzą, że coś nie tak), bo ktoś wstał lewą nogą i ma taki kaprys - takie decyzje podejmują w ciągu kilku godzin - rano wszystko ok, dostajesz "dłuższe" zadanie, po południu słyszysz, że ktoś inny to robi a 15 min przed końcem pracy dają ci wypowiedzenie. Umowy tylko na czas określony, sam H.S. mi powiedział na rozmowie, że takie daje, bo nie chce się spowiadać dlaczego nagle ludzi zwalnia. Za moich czasów pensja wpływała regularnie, ale nie jest ona warta stresu w tej firmie. Naprawdę odradzam, SZCZEGÓLNIE tym zdesperowanym, bo depresję po tej pracy macie zapewnioną.
2
boss 2016-04-21 18:24:31
Ze dyrek jest malutki to fakt potwierdzony, ale on jest żądny władzy absolutnej.Jeszcze chwilka i wykopie samego Szeryfa Sako.Nie szanuje żadnego z pracowników uznając swoja chorą"wyższość" za niepowtarzalną.Na szczęście moje, już tam nie pracuje i nie muszę znosić tego gnota.
4
Mig 2016-05-15 18:59:11
Witam
Najgorszy pracodawca jaki można sobie wyobrazić.Obraża ludzi I Klientow.Sam nie wie czego chce.Zmienia zdanie pare razy podczas jednego dnia.Placi ludziom pod stołem.Pracownicy boja sie go bo razem zcdyrektorem terroryzuja ...tak bo inaczej tego nazwac nie mozna.Corka nie ma zadnego pojecia o zarzadzaniu I rowniez boi sie tatusia ktory ja sponsoruje.Zero szacunku do ludzi .Lemingi ktore niestety sa innym sortem.Rada -nie dajcie sie nabrac na te firme...jesli sie mowi o kims zle to nie bez przyczyny .
5
taki jeden 2016-05-26 00:17:57
Klientów też obraża? Możesz coś więcej powiedzieć?
Mig 2016-05-31 17:48:43
każdy klient dla nich to złodziej,który chce ich oszukać ..patrzą swoją miarą na innych :)
2
J23 2016-06-01 15:57:17
A najlepszy jest pies właściciela, który rzuca się na klientów a H.S. się śmieje...:)
1
wesołek 2016-06-07 09:09:54
H.S. i jego pies- jeden i drugi wredny jest :)
3
wesolutka 2016-06-08 22:23:21
Tak, to by się nawet zgadzało... Podobno zwierzęta upodabniają się do właściciela, czy może odwrotnie? :)
3
zarządsako 2016-06-24 12:57:02
Panie "Mig",
chciałabym Pana poinformować, że swoim wpisem narusza Pan przepisy o ochronie dóbr osobistych osób fizycznych (art. 43 w zw. z art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego). Firma Sako-Expo ani jej właściciele nigdy nie zalegali nikomu z płatnościami- ani dostawcom, ani pracownikom ani urzędom podatkowym. Nikomu również nic nie ukradli. Zakładam natomiast, że pan jest jednym z ex-pracowników, któremu podobało się rozporządzanie nie-swoimi pieniędzmi i nie stosował się Pan do założonych limitów kredytowych dla klientów (stąd pewnie wypowiedzenie). Żaden klient, który spłaca swoje należności nie jest i nie był traktowany przez nas jako [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
zarządsako 2016-06-24 12:59:41
J23 zadziwia mnie ile czasu przegląda Pan ogłoszenia o pracę- od 1.5 roku już...
1
Mig 2016-06-27 15:54:56
Według art. 54 Kodeksu karnego skarbowego podatnik, który uchylając się od opodatkowania, nie ujawnia właściwemu organowi przedmiotu lub podstawy opodatkowania lub nie składa deklaracji, przez co naraża podatek na uszczuplenie, podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności, albo obu tym karom łącznie.Proszę przemyśleć!Jeśli w ogóle umiecie !
12
J23 2016-06-27 22:39:38
Przeglądam, bo mi się tak podoba i już. Pracę mam - o wiele lepszą, za większe pieniądze, a atmosfera - bez porównania. W Sako była najgorsza z jaką kiedykolwiek się spotkałem. Teraz wiem, że można pracować bez stresu, z życzliwym podejściem do klienta i współpracowników, co Sako było ( i z postów wynika,że jest nadal) niemożliwe. A zarząd co - przegląda i niezadowolony z tego co ludzie o was piszą? Na własne życzenie macie co chcecie.
13
DUet 2016-07-25 19:37:55
A to juz jest bezczelnosc!Zalegacie zalegacie!kazdemu pracownikowi pod stolem płacicie.I narazacie pracownikow na kary od US..a ktos kiedys sie wam dobierze do d...świadków jest masa
12
waldek 2016-07-30 09:31:19
Dlaczego "Zarząd Sako" nie podpisuje się imieniem i nazwiskiem? W końcu każdy wie kto to jest. Wystarczy zobaczyć płeć.
4
Beata 2016-09-09 00:06:39
Syf , dno i 5 metrów mułu. Firma porażka. Właściciel i jego dyrektor to intelektualne zero.
15
... 2016-09-09 10:28:28
A coś więcej @Beata bo większość osób czuje się bezkarnie piszą, takie rzeczy ale żeby je wytłumaczyć i napisać dlaczego to już nie ma komu
niepowazny 2016-10-27 18:45:39
Czy ktoś ta firmę traktuje jeszcze poważnie?
5
Zostaw swoją opinię o Sako-Expo Techtextilplast H.Sakowski Sp.J - Ozorków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sako-Expo Techtextilplast H.Sakowski Sp.J