brak logo

NOVO-TECH

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o NOVO-TECH

anonim 2011-01-31 14:58:27
Proszę o wypowiedzi o wspaniałej firmie Novo -tech , co o niej sądzicie i jakie są dla niej rokowania , ponoć wszyscy normalni z niej się zwalniają. Coś jakoś nikt o niej się nie wypowiada .
3
Andrzej 2011-02-17 08:30:45
Masz rację żałosna firma i żałosne kierownictwo - nie polecam, ciekawe ile osób jeszcze się tam przewinię za nim pogonią tych dwóch dobrze opalonych - ha , ha. Nie szanują ludzi nie szanują kobiet to dla nich nie partner do rozmowy. "Dziki jest zawsze dziki" jak mawiał Pawlak.
Robert 2011-02-20 18:38:29
Nie masz racji STARY chcesz, to mów ,ale kultury w tym zakładzie i wersalu , to nie ma. Ma rację ,że nie szanują ludzi i tyle , a co do płacy to skoro tam obecnie pracujesz , to wiesz , że jest najniższa w strefie i co ty na, to obrażony pracusiu a raczej naiwniaku, który za parę groszy dajesz pomiatać i tyle. Trzeba mieć jakieś kryteria, a nie patrzeć tylko że ja taki dobry jesteś. Powiedz ile osób się przewinęło przez , ta firmę ha, ha. I co wszyscy to nieroby- tak sadzisz , to się mylisz.
3
anonim 2013-02-10 18:26:55
ten zaklad to jedyne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyleszkoda słow dyrektor jest z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z polski ktora wystarczy ze słowko powie to cie zwalniaja a co do dwóch opalonych to zenada nieroby i tyle
kobieta 2013-07-30 15:59:53
Pracowałam w tej firmie i szczerze mówiąc, po latach doświadczeń w innych "cywiilizowanych, zachodnich" wróciłabym choćby w tej chwili. Hindusi są bardzo mili i potrafią szanować pracownika (ale nie obiboka). Jeżeli ktoś sumiennie pracuje to będzie miał szacunek. Firmę bardzo polecam i proszę wierzyć, nie jeden szef z "zachodu" jest bardziej dziki.
A zarobki - no cóż rewelacyjne nie są, ale dajmy im szansę.
frtgyj 2014-03-05 15:00:53
umowa o prace
Milenka 2015-05-16 18:29:01
Brak słów ... Jedno wielkie bagno :* Niggaaa
Robert ...... 2015-06-04 20:02:55
Po pierwsze mała płaca po drugie traktowanie pracowników jak ścierwa po trzecie ludzie z biura to totalne dno nie umieją zarządzać firmą jak i ludźmi.
Inna sprawa to to że np. pracownik produkcji pracuje jako operator maszyny i na odwrót Operator maszyny robi jako Brygadzista i pracownik produkcji .
Dlatego też oceniam tą firmę bardzo nisko to tyle na ten temat .
1
cZarnamamba 2015-06-05 11:01:00
Potwierdzam firma to dno . wielkie dno
czarnuszek 2015-06-14 09:27:24
Scierwa z biur Bartuś i arus to cieplaki ha i
1
pdg 2015-06-29 16:19:26
nie polecam zakładu same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczególnie ochroniarz janek krawczyk szmaciarz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] patrzy a by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi a co do logistyki to patola [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a bartuś zwany cycem to już całkiem od tego mefedronu to łeb mu się lansuje a areczek to to ostatnia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wszystko na temat zakładu novo tech sp.oo i 2 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czarnych pajacach
Postronny_Obserwator 2015-07-03 20:20:10
Czytając przypadkowo opinie na temat firmy NOVO-TECH Sp.z.o.o. , byłem zdumiony negatywnymi opiniami ponieważ słyszałem tylko pochlebne opinie. Zainteresowałem się, zasięgnąłem informacji z bardzo wiarygodnych zródeł i stwierdzam, że te negatywne opinie a zwłaszcza te ostatnie to stek bzdur, kłamstw i pomówień a Ci, któzy je redagują posiadają bardzo bardzo niski iloraz inteligencji. Płace pracowników są takie saem lub mało się różniące od innych zakładów tego typu. Umowy o prace są zawierane na czas nieokreślony bez udziału pośredników i na czas wypłacane. W niektóych sytuacjach dyrektor potrafi wyłożyć swoje środki ( oczywiście w miearę możliwości, żeby należności uregulować terminowo).Dodatki, premie itp w/g zasług - tak samo jak w innych firmach.Biorąc pod uwagę, że część pracowników legitymuje się bardzo małym doświadczeniem zawodowym, zyciowym, wiedzą i umiejętnościami fachowymi, dołączając do tegto jeszcze sumienność, kreatywność, odpowiedzialność itp, płace są jak najbardziej adekwatne w stosunku do ich wydajności w pracy. Firma NOVO-TECH jest małą firmą, pracownicy pracują tam w systemie czterobrygadowym, każdy pracownik w procesie produkcji odgrywa ważną rolę, niezbędna jest wysoka dyspozycyjność. Absencje w pracy spowodowane chorobą lub innymi zdarzeniami losowymi są jak najbardziej zrozumiałe ale absencje spowodowane nadmiernym spozywaniem alkoholu ( zwolnienia L4, urlopy na żądanie) lub przybywanie do pracy w stanie po spożyciu alkoholu w tego typu zakłądzie trudno uzasadnić. Przecież ktoś musi ich zastąpić, ciąglość produkcji musi być zachowana, należy zrealizować zamówienia, produkty muszą być wysokiej jakości – przecież muszą być środki na terminowe pensje i inne należności. W jakiej sytuacji znajdują się osoby odpowiedzialne za ciągłośc w produkcji z jakością produktu. W każdym zakłądzie, żeby nie było wypadków , urazów itp musi panować łąd, porządek i dyscyplina pracy, przestrzeganie zasad. Jeżeli jest się jeszcze na garnuszku rodziców i prace traktuje się jako zło konieczne a zakład jak dojną krówkę to chcę tym osobom powiedzieć, że w każdym zakłądzie dla obiboków, złodzieji i miernych aktoró i innych ważniaków miejsca nie ma, Z tego co wiadomo jeszcze nikt w Novotechu nie został naprędce zwolniony z pracy , jeżeli ktoś to na własne życzenie po kilku nie wykorzystanych szansach jaka dawała dyrekcja zakładu za wcześniejsze wpadki, ale wszystko ma swoje granice wyrozumiałości, tak też dobra wola się kiedyś zawsze kończy. Chcąc wystawić komukolwiek opinie, należy zrobić sobie rachunek sumienia, być samokrytycznym – ale to już dla niektórych wyższa szkoła jazdy. Nie można siadać do laptopa i bezmyslnie naciskać klawisze jak małpa klawisz fortepianiu – oczerniając i robiąc krzywdę niewinnym osobom – to już jest przestępstwo i można słono za swoję głupotę zapłacić. Odenośnie dyrekcji zakłądu osób funkcyjnych – chcę przekazać, że dbają i szanują praciwków. Dbają o warunki za jakie chcą swoim działąniem stwarzać jak najlepszą atmosferę pracy. Głownie to zasługa dyrektora i jego Zarządcy. Dyrektor, jego Zarządca to hindusi – bardzo inteligentne osoby, zyczliwe i uczynne. Nie wątpią w dobre intencje i uczciwość każdego człowieka bez wzglądu na wyznanie, kolor skóry – i to chyba ich błąd. Kilka faktów przemawiających na ich korzyść. Zlot motorowy pod egidą Chrześcijańskiego Towarzystwa motorowego z siedzibą w Warszawie. Na czas Woodstoscku wykonał mające obozowisko wokół zakładów Novotech. Dyrektor pozwolił korzystać z prądu, wody, udostępnił sprzęt na różnego rodzaju przeznaczenie – za darmo , za zwykłe dziękuje. Kilka lat temu w czasie urządzania się natrafiono na niewybuch z II Wojny Swiatowej ( chyba pocisk mozdzieżowy) – nakazano im natychmiastowe opuszczenie terenu – dyrektor udostepnil teren zakłądu za zwykłe dziekuje. Nadmieniam zaś że 2,5 tyś osoób – uczestników zlotu motorowego to głownie osoby wykształcone, stosunkowo majętne ( biznesmeni, prawnicy, architekci) i ich opinie na temat Novo-Tech należy traktować poważnie. Osobiście słyszałem na tą firmę podziękowania i inne pochlebne opinie przez nich wypowiadane dla dyrektora Novo tech za jego życzliwość i bezinteresowność.Do tego dodam tylko, że także poznałem dyrektora. Nie jest chwilowy, ostentacyjny czy na pokaz., żeby budować sobie dobrą opinię. Postępuje on tak na codzieńa zwłaszcza w stosunku do pracowników, ufa im, wierzy w ich dobrą wolę i deklaracje ujęte w CV a co w zamian otrzymuje – kto tu naprawde jest dziki i czarny.W dniu 18.07.2014 w rejonie Lidla osobiscie slyszałem klątwy i złorzeczenia pierwszych uczestników Woodstocku, którzy narzekali, że po wodę muszą chodzić do Novo-tech ( w jedną i drugą strone do od obozowiska 2,5 km bo zakłądy położone bliżej odmówiły im ( to tylko 50 l – 10 butli heh). To przecież nic ważnego ale fakt dużo mówiący. Opinie na swój temat jak i zakłądu dyrektor najprawdopodobniej czytał. Zastanawiam się co on naprawdę myśli o Polsce i Polaczkach, bo osobiscie z tego co mi wiadomo nie obraził się
1
Postronny_Obserwator 2015-07-03 20:33:54
ani nic złego wypowiedział. Przepraszam bardzo jesli ktos czytajac tą opinię czuje się obrażony – te kąśliwe słowa dotyczą tylko garstki osóbm krórymi daję radę – proszę zamówić sobie wizytę u psychologa.Wykonać to jak najszybciej bo kolejki coraz dłuższe , niestety głupoli coraz więcej.
nigga 2015-07-05 21:46:11
Milenka nie wysilaj się i tak wszyscy wiedzą że ten zakład to dno :)
NiGGa 2015-07-05 21:52:30
To proszę powiedz dlaczego w ostatnich miesiącach nie możecie przyjąć ludzi do tej wspaniałej firmy??? Dlaczego ludzie po długim stażu odchodzą ?? Pewnie dlatego że macie taką profesjonalną segregacje hahah . Przepracowałem tam troszkę czasu i powiem jedno NIE POLECAM NIKOMU TEGO BAGNA... Nic tylko na łeb siada .,.,.,.,.,
Andrzej 2015-07-10 12:24:26
Grzegorczyk był w porządku jak spotykał się z Andrzejem w parku.
FRANEK 2015-07-16 21:33:07
Opinie na temat NOVOTECHU czytałem z mieszanymi odczuciami. Byłęm pracownikiem na produkcji i potwierdzam, że dyrektor jak i jego z-ca kierownik produkcji to osoby kulturalne, zrównoważone , reagujący na nieprawidłowości ale nie robiący z błachostek wielkich problemów.
W stosunku do mnie były też uwagi ale przekazano mi je w sposób spokojny, stonowany – nie mam do tego żadnych pretensji. Byłem też świadkiem głupoty czy wandalizmu ze strony niektórych pracownikó np: wbrew zakazom palono papierosy w ubikacji, gaszono je na ścianie lub desce sedesowej. Ślady na płytkach usunięto natomiast deska do wymiany na koszt zakładu. Przecież nawet tzw. ,,ludzie z lasu" tak nie postępują. Gdy odchodziłęm z zakładu rozmawiał ze mną z-ca dyrektora. Podziękował za pracę, życzył wszystkiego najlepszego, przekazał, że zawsze mogę do zakłądu wrócić- byłem trochę zaskoczony-byłem przecież przeciętnym pracownikiem bez dodatkowych względów – niby to nic ważnego ale byłem podbudowany. Z NOVOTECHU musiałem odejść ze względu na pensję. Potrzeby moje były bardzo duże i musiałem szukać pracy za granicą. W sumie znalazłęm w Niemczech. Na początku przeprowadzono ze mną rozmowę, oczywiśćie w języku niemieckim, przedstawiłem zaświadczenia o ukończeniu dwóch kursów specjalistycznych, świadectwo maturalne, które miało duże znaczenie.Zgodziłęm się na ich warunki i pracę otrzymałem.Przykro mi to powiedzieć ale te osoby, które znam a mające wybujałe aspiracje szans na pracę w tym przedsiębiorstwie by nie mięli. Jeżeli ktoś jest zirytowany, zły i chce na siłę komuś dokopać a nie ma na to silnych argumentów, posuwa sie wówczas do używania wulgaryzmów, wyświechtanych sloganów, frazesó itp. - opinie dla osób rozsądnych nie mają żadnej wartości i w sumie odnoszą odwrotny skutek do zamierzonego. Przychylam sie natomiast do opinii na temat NOVOTECHU wypowiadanych przez uczestnikó zlotu motorowego. Osobiście słyszałęm w czasie Woodstocku chyba na falach Radia Zielona Góra (inni chyba również) bardzo pochlebne opinie, podziękowania dla dyrektora , jego z-cy wypowidanych przez kierownictwo zlotu. Będąc koło Tesco oglądałem i zazdrościłęm im wspaniałych maszyn. Rozmawiałęm również z nimi – co mogę powiedzieć – fajni faceci, najprawdopodobniej o dużym doświadczeniu życiowym i zawodowym w ogóle duża kultura. Mogę tylko dodać, że w rejonie NOVOTECHU ich obozowisko liczyło ok. 3000 tyś osób + ok 1000 motocykli. Po zakończeniu Woodstocku w dniu następnym w miejscu ich obozowiska nie było grama śmieci, tak jakby ich tam w ogóle nie było, a jak było gdzie indziej lepiej nie mówić – to również o czymś świadczy bez większego kadzenia.Opinie takich osób rzeczywiście moga być wiarygodne i należy je poważnie traktować, można na nich bazować chcąc mieć właściwą opinię na temat kierownictwa i w ogóle o NOVOTECHU. Pracując w Niemczech na zarobki nie mogę narzekać ale praca jest ciężka, do tego rozłąka z rodziną itp – niestety nie ma nic za darmo. Po pracy nie ma czasu na głupoty, należy wypocząć, żeby być w pełnej formie do pracy w następnym dniu. Jesteśmy bacznie obserwowani, oceniani – ale muszę przyznać jest to robione w dobrym stylu. Kończąc , moją zasadniczą uwagą dla co poniektórych: dziękujcie, że w ogóle pracujecie, szanujcie pracę, bądzcie samokrytyczni. Przytoczę zdanie i mądre powiedzenie ,,Dobrze jest tam, gdzie nas nie ma". Życzę powodzenia zwłaszcza tym zirytowanym i ,,pokrzywdzonym" – wysokich zarobków i wspaniałych pracodawców na miarę swoich oczekiwań ale oceniam, że z tym możecie mieć jednak duże trudności.
P.S. Niektóre z tekstów zawarte w opiniach nie nadają się nawet do wykorzystania przez bardzo, bardzo liche kabarety – zbyt dużo prymitywizmu.
UWAGA!! 2015-10-03 08:35:46
..Praca ale wszystko zwalane na nowego pracownika .Brak przeszkolonej kadry która znała programy i kody do produktów-moich poprzednoków co sie na tym znali zapewne zwolniono .Ja po kilku tyg,miałem opanowac to co oni wałkowali kilka lat.Dla przykładu Taka A.WASILUK potrafi swoje błedy zwalic na kolege co sie pózniej kończy jego zwolnieniem z pracy( za jej pomyłke!) wiec starać sie nie opłaca bo i tak na ciebie zwalą.Biurowi nie odróżnuają odpadu od gotowego produktu a wytłumaczyc sie nie da bo trzeba sleńczeć przy maszynie
!!! 2015-10-03 08:51:54
...JAK BRYGADA IDZIE NA PAPIEROSA TOIDZ Z NIMI BO ZWALNIAJĄ NIEPALĄCYCH!!
1
UWAŻAJCIE! 2015-10-03 08:58:56
PRACA ALE WSZYSTKO ZWALANE NA NOWEGO PRACOWNIKA.BRAK PRZESZKOLENEJ KADRY KTÓRA ZNAŁAPROGRAMY I KODY DO PRODUKTÓW-MOICH POPRZEDNIKÓW CO SIE NA TYM ZNALI ZAPEWNE ZWOLNIONO.JA PO KILKU TYG,MIAŁEM OPANOWAC TO CO CI POZWALNIANI PRACOWNICY WAŁKOWALI KILKA LAT.DLA PRZYKŁADU TAKA A.WASILUK POTRAFI SWOJE BŁĘDY ZWALIĆ NA KOLEGE CO SIE PÓZNIEJ KOŃCZY JEGO ZWOLNIENIEM Z PRACY(ZA JEJ POMYŁKE) WIEC STARAĆ SIE NIE OPŁACA BO I TAK CIE ZWOLNIĄ.BIUROWI NIE ODRÓŻNIAJĄ ODPADU OD GOTOWEGO PRODUKTU A WYTŁUMACZYC SIE NIE DA BO TZRZEBA SLĘŃCZEĆ PRZY MASZYNIE.
stary 2015-10-08 00:36:48
jeden wielki syf i sprawdzanie czy pracownik jest najebany czy nie szoda słów barany i tyle
Boraek 2015-11-03 10:37:25
Najgorsza firma w jakiej pracowałem. A głównym kierownikiem zamieszania jest Bartuś.Szefostwo ma klapki na oczach.
Boreek 2015-11-03 10:51:40
Najgorsza firma w jakiej pracowałem. A głównym kierownikiem zamieszania jest
Bartuś.

UWAGA!! 2015-11-10 19:51:21
jeszcze dzieki Pani Milenie ta produkcja jakos dziala
SkromnyBrudnyPanChandra 2015-11-15 13:06:49
HAHAHHA Prawda :D
anonim 2015-11-19 13:20:47
Ktoś powyżej ma trochę racji co do Bartka. Ale on tylko nieraz nadużywa stanowiska by na kimś pojezdzić, jak na łysej szkapie. Pozdrowienia dla Bartka.
Ferdynand 2016-01-15 11:49:58
"jeszcze dzieki Pani Milenie ta produkcja jakos dziala". BUEEEHEHEHEHEHEEHE.
"Łubu-dubu, łubu-dubu".

Firma w której wszyscy są odpowiedzialni za wszystko.
Nawet jak stałeś 100m dalej jak ładowali tira, to i tak twoja wina, że nie sprawdziłeś że coś źle załadowane.
goreej 2016-05-14 22:49:53
Wielkiej krzywdy przecież nikt nikomu nie robi @Listonosz, a przecież można zarabiać w tej firmie dobre pieniądze, powyżej 2000 złotych, jak dla mnie spoko
2
Zostaw swoją opinię o NOVO-TECH - Kostrzyn nad Odrą
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOVO-TECH