PKP Energetyka

Adres: Hoża 63/67, 00-681 Warszawa

NIP: 5262542704 KRS: 0000322634

PKP Energetyka
2 250 624 5 1

Opinie o PKP Energetyka

Filtruj opinie po kryteriach:

piotr
 Opinia

Witam , pracowałem w tej firmie przez 30 lat , wiele widziałem ale tego co zaczęło się wyprawiać po zmianie właścicieli to szok . Planery wymusiły chory system prac a panom w Warszawie słupki rosły wydaje im się że wzrosła wydajność - bzdura .Byłem brygadzistom na podstacjach , długie lata pracowałem na sieci - znam robotę -jako młody człowiek kiedyś awansowałem małymi krokami po to aby stać się specjalistom i to było ok . Odszedłem z firmy przeszło rok temu - i nie żałuje a to co opowiadają ci co jeszcze zostali to przeraża , żal że tak dobra firma państwowa z takimi fachowcami została oddana w cudze ręce i upada - starsi koledzy pamiętają Telekomunikacje Kolejową -to ta sama droga , dziś zwalnia się fachowców dyrektorów i naczelników , lub każe się im milczeć - boję się że wszyscy się obudzą jak dojdzie do jakiejś katastrofy , lub poważnego wypadku …… To smutne ale przyznają mi racje wszyscy ci co znają tą firmę od lat . Dodam że odszedłem dla tego że po przykrym zdarzeniu przestałem godzić się na cokolwiek co miało omijać przepisy (EBH)- tłumaczono mi sprzeczności PLANERA i całego tego chorego systemu - fałszowanie roboczogodzin itd. ( po co mi 5 elektromonterów do BWSa ) , chyba po to aby zrobić ich ze 6 szt - a gdzie BHP - byłem nie wygody i czułem presje - więc odszedłem - dziś mi żal tylu lat które przepracowałem z super ludźmi - bo są oni największym skarbem PKP Energetyka - tylko kto to doceni....

Pomocna?
Tak16Nie
bobo
 Opinia
@piotr 16.06.2019 17:44

Obecnie kierownik każe jechać o godz 5.00 samochodem służbowym w ubraniach roboczych a w planerze wykazuje czas od godzinie 7.00 to już stało się standardem że praca odbywa się w rzeczywistości w dłuższym czasie niż to jest wykazywane . O sieciowym i podstacji to prawda co Piotrze napisałeś .

Pomocna?
Tak9Nie
mampytanko
 Opinia

Jak wygladaja zarobki tam? mowie konkretnie o pociagu sieciowym, dodatki za prace w nocy w niedziele i swieta sa wypłacane normalnie razem z wyplata czy raz na jakis czas? Jak tam ma się sprawa z nadgodzinami? One sa wypłacane czy do odbioru?

Pomocna?
TakNie2
J
 Opinia
@mampytanko 13.06.2019 21:09

Płacą

Pomocna?
TakNie
PRACOWNIK
 Opinia
@mampytanko 13.06.2019 21:09

Opanuj się , gdzie TY się pchasz ,szukaj sobie innej pracy . Tutaj pracodawca nie szanuje (pracowników bezpośrednich) ,którzy to pracownicy utrzymują stado ba-ów siedzących po biurach , zabierają godz, świąteczne , premie ( niejasny sposób naliczania , co przyklepały związki zawodowe , czyli strona społeczna (jak to się teraz tak ładnie nazywa), ciekawe w czyim interesie . Na pewno nie pracownika , tylko swoim . Siedzi jeden z drugim w biurze (chodzi o związkowców) nic nie robią , tylko podpisują co im pracodawca podsunie i koszą kasę za nic nie robienie ( ciekawe czy pracują na PLANERA) I mówią wszem i wobec cyt. "Co to by było gdyby nie było związków . K-wa , banda nierobów . Lepiej się zastanów gdzie TY chcesz przyjść do pracy, poszukaj sobie coś sensowniejszego .

Pomocna?
Tak4Nie
potencjalnypracownik
 Opinia

Witam. Chciałbym zapytać, jak na rozmowie rekrutacyjnej wygląda kwestia zarobków? Można się w jakiś sposób targować, czy z góry narzucają i tyle? Gdzieś poniżej ktoś pisał, że na start od razu po szkole dostał 3300 brutto. Te początkowe wynagrodzenie rośnie razem z jakimś tam doświadczeniem i uprawnieniami, czy to jednakowa stawka dla wszystkich nowych pracowników? Pytam o te sprawy, bo niedługo idę na rozmowę i chcę wiedzieć, czego się spodziewać. Dzięki za odpowiedzi :)

Pomocna?
Tak1Nie2
Zwykły murzyn
 Opinia
@potencjalnypracownik 12.06.2019 10:57

Jeśli masz doświadczenie w tej branży można się targować! Widełki są tak że sprzedaj się jak najlepiej:) Powodzenia!

Pomocna?
Tak2Nie1
Łukasz
 Opinia
@potencjalnypracownik 12.06.2019 10:57

Na jakie stanowisko będziesz aplikował? Koniecznie daj znać jak przebiegała rozmowa kwalifikacyjna i jak Ci poszło. Osoby, które odwiedzają ten wątek chętnie przeczytają, czy była trudna i wieloetapowa. Na stronie https://pracodawcy.pracuj.pl/pkp-energetyka-s-a,5204 jest dużo interesujących ofert zatrudnienia. Warto tam zajrzeć jeżeli interesuje Was praca.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
@Balicki
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

W tym roku do likwidacji idzie cały socjal czyli grusza itp. oraz zniżki na pociągi

Pomocna?
Tak16Nie2
Alicja
 Opinia
@@Balicki 25.05.2019 08:40

To dość istotne, co piszesz, jeśli faktycznie tak ma być. Czy są to potwierdzone informacje? Może mógłbyś przytoczyć ich źródło. Ciekawa jestem, czy w zamian pracownikom będą zaoferowane jakieś inne, dodatkowe benefity w PKP Energetyka. Jeśli ktoś już coś słyszał na ten temat - niech da znać na forum!

Pomocna?
Tak1Nie1
Tomachawek
 Opinia
@@Balicki 25.05.2019 08:40

Next.Gazeta.pl Next Biznes Ojciec Tadeusz Rydzyk i właściciel Żabki będą robić wspólne interesy. Jest list intencyjny Ojciec Tadeusz Rydzyk i właściciel Żabki będą robić wspólne interesy. Jest list intencyjny RK 18.01.2019 17:52 Uczelnia o. Tadeusza Rydzyka i właściciel Żabki podpisali umowę o partnerstwie. Współpraca będzie dotyczyć m.in. edukacji, a dokładnie realizacji wspólnych działań na rzecz podniesienia jakości kształcenia. Tadeusz Rydzyk na odsłonięciu pomnika smoleńskiego w Łodzi, maj 2017 Fot.Tomasz Staczak / Agencja Gazeta REKLAMA Podziel się PiS nie zwalnia. Składa kolejne obietnice, do wyborów jeszcze kilka nowości PiS nie zwalnia. Składa kolejne obietnice, do wyborów jeszcze kilka nowości Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, uczelnia o. Tadeusza Rydzyka i CVC Capital Partners, fundusz do którego należy m.in. sieć sklepów Żabka, podpisali list intencyjny o współpracy. Do zawarcia umowy doszło w trakcie konferencji "Wyzwania XXI wieku, sojusz polsko-amerykański - cyberbezpieczeństwo", która odbywała się w piątek na toruńskiej uczelni. REKLAMA Naszą ambicją jako CVC jest dzielenie się wiedzą ze wszystkimi. Jest nam niezmiernie miło, że tą konferencją rozpoczynamy cykl wykładów poświęconych wyzwaniom, przed jakimi stoi cały świat, ale które dotyczą również nas tutaj w Polsce. To są wyzwania związane z rewolucją cyfrową, ze zmianami demograficznymi. - stwierdził podczas konferencji prezes CVC Polska Krzysztof Krawczyk, cytowany przez toruńską "Gazetę Wyborczą". Wspólne interesy o. Tadeusza Rydzyka i właściciela Żabki. Jest list intencyjny Fundusz i uczelnia o. Rydzyka będą podejmować różnego rodzaju działania mające na celu podniesienie jakości kształcenia. REKLAMA Dziękujemy za każde dobro. Wiem, że jest potrzebne bezpieczeństwo. Nie znam się na tym temacie, a mogę tylko słuchać naszych zacnych prelegentów" - mówił o. Rydzyk, cytowany przez PAP. Na konferencji organizowanej przez fundusz i uczelnię o .Rydzyka obecni byli m.in. Krzysztof Tchórzewski, minister energii, oraz Piotr Naimski, pełnomocnik rządu do spraw strategicznej infrastruktury energetycznej. REKLAMA Czytaj też: Żabka ma już 5 tysięcy sklepów. A i tak nie jest największa w Polsce CVC Capital Partners jest jedną z wiodących firm private equity i doradztwa inwestycyjnego na świecie. Firma powstała w roku 1981 r. i ma dziś sieć 23 biur i około 400 pracowników w Europie, Azji i USA. W sumie, CVC zarządza aktywami o wartości powyżej 50 mld USD. Obecnie fundusze zarządzane lub doradzane przez CVC zainwestowały w 52 firm na całym świecie o łącznych przychodach ponad 80 mld USD, zatrudniających około 250 tys. osób.

Pomocna?
Tak1Nie1
Piotr
 Opinia
@@Balicki 25.05.2019 08:40

Głupoty piszesz koleś. Wczoraj było spotkanie z prezesem i potwierdził że wszystko zostaje po staremu.

Pomocna?
Tak1Nie5
Elżbieta
 Opinia
@Piotr 06.06.2019 12:16

Takie wiadomości są mile widziane na forum! Szczególnie jeśli jeszcze wyprowadzają z błędu. Piszesz o spotkaniu pracowników z prezesem PKP Energetyka - czy takie spotkania często mają miejsce w firmie? Ciekawi mnie, czy każdy pracownik bierze w nich udział i czy każdy ma szansę przedstawić swój punkt widzenia na jakiś temat.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Piotr 06.06.2019 12:16

Zobaczymy w październiku 2019r jak będziesz miał minę nie wiesz ile rocznie kosztuje ich grusza i dopłaty do biletów A zresztą masz przykład z wypacaniem premii i delegacji i nie wazelinuj orzechów to prawdziwy H............ U....... J

Pomocna?
Tak3Nie
Młody pracownik
 Opinia

Witam mam pytanie na jakie zarobki mogę liczyć jako elektromonter w tej firmie konkretnie ile brutto

Pomocna?
TakNie2
Michael jackson
 Opinia
@Młody pracownik 04.06.2019 16:57

Zależy jaki obszar i jakie wykształcenie :) jak po technikum to na początek 3300 plus premia.

Pomocna?
Tak1Nie1
Michael jackson
 Opinia
@Michael jackson 04.06.2019 17:16

Oczywiście mówimy o cenie brutto :)

Pomocna?
TakNie
Były pracownik
 Opinia
@Młody pracownik 04.06.2019 16:57

Szukaj innej pracy tam możesz stracić zdrowie zamarne pieniądze

Pomocna?
Tak3Nie1
Michael jackson
 Opinia
@Były pracownik 04.06.2019 19:58

(usunięte przez administratora) U nas w południowym zatrudniło się kilku elektromonterow i nie narzekają! Pracowali wcześniej u prywaciarza i widzieli jak wygląda praca po 300 godzin miesięcznie i umowa smieciowa. Sam pracowałem 7 lat w prywatnej firmie to wiem jak jest! Niby zarobilo się więcej ale jakim kosztem zdrowia i nerwów. A tak tutaj spokojnie i jest czas po pracy żeby dorobić jeśli komuś mało. Starzy pracownicy zawsze narzekają! a może zatrudnijcie się u prywaciarza to zobaczycie jak NAPRAWDĘ PRACA WGLADA bo chyba nie macie o tym pojęcia!!!! my młodzi po zmianie pracy z prywatnej na PKP Energetyka nie narzekamy więc nie zniechecajcie młodych do pracy tutaj...

Pomocna?
Tak4Nie5
Pracownik
 Opinia
@Michael jackson 04.06.2019 20:38

a co to teraz jest jak nie "prywaciarz"??? Pracownicy pociągu sieciowego 12 godzinni,którzy powinni robić tylko przeglądy sieci i awarie sieci miedzy czasie są wysyłani samochodami na jakieś prace typu odkopywanie słupów czy malowanie słupów itp. Planer nie pozwala odpocząć. Po tej prywatyzacji czesto nie ma czasu na śniadanie. To jest żeby efektywność była dla naczelnika że dobrze planuje i będzie premia. Nagle wypada awaria i taki z tyrany pracownik w taki upalny dzień jak dziś wraca szybko do bazy autem łamie przepisy bo sieciowy już z bazy wyjeżdża a poźniej usuwa awarie aż przyjedzie podmiana np o 20. Często tak jest. Takie są fakty.

Pomocna?
Tak7Nie
Młody pracownik
 Opinia
@Pracownik 05.06.2019 10:37

12 h za 3300 zł brutto matko boska

Pomocna?
Tak1Nie2
Michael jackson
 Opinia
@Pracownik 05.06.2019 10:37

No trochę racji masz przez ostatnie lata trochę się pogorszyło w tej firmie... Ale wszędzie trzeba pracować, raz jest lepiej raz gorzej i nie zniechecajmy młodych bo My będziemy mieć jeszcze gorzej! Każda pomoc się przyda bo ludzi coraz mniej :( Młody pracownik niech spróbuje i sam zdecyduje czy warto tu pracować. zawsze się może zwolnić :) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie3
Elektryk
 Opinia
@Michael jackson 05.06.2019 14:44

Naprawdę pracuje się 12 h dzień w dzień 5 dni w tygodniu?

Pomocna?
TakNie1
Piotr
 Opinia
@Elektryk 06.06.2019 12:00

Bzdura. Wyrabiasz normę godzin przypadającą na dany miesiąc. Jak wszędzie. Dużo wolnych dni. 40 godzinny tydzień pracy. Zrobisz więcej w jednym tygodniu to w następnym masz więcej wolnego. Jak robisz w niedzielę to dodatkowo płatne. Robisz w nocy to dodatkowo płatne. Robota na pociągu sieciowym.

Pomocna?
Tak3Nie1
j...
 Opinia

kiedy firma zacznie płacić za nadgodziny w delegacjach?

Pomocna?
Tak2Nie1
Były pracownik
 Opinia
@j... 04.06.2019 16:50

Nigdy

Pomocna?
Tak5Nie1
Pracownik
 Opinia

Jeśli się zostaję kierownikiem sekcji po znajomości, bez żadnego doświadczenia praktycznego i nawet bez wykształcenia to tak właśnie jest. Polecenia nie potrafi napisać dobrze a co dopiero wykonać coś. Ludzie po studiach spychani do najgorszych prac za marne pieniądze co powoduje że odchodzą z firmy. Wszyscy dobrze wiecie że tak jest, ale lepiej udawać że się nie widzi problemu i swoje robić jak "dzięcioł". Zarobki to żenada. Teraz jak już nie ma komu robić to proponują podwyżki. Może Ci z tych biur co wypalają dwie paczki papierosów lub siedzą na internecie z nudów pól dnia przebierzcie się w drelichy kolejowe i pokażcie chociaż kilka razy w roku że coś potraficie robić niż tylko siedzieć na stołku.

Pomocna?
Tak11Nie1
Pracownik
 Opinia

Od kilku lat bardzo źle się dzieje w tej firmie. Firma była szykowana do sprzedaży "na siłę". Na początku mówiono że to nie możliwe bo " strategiczne znaczenie dla kraju" itd itp. Ale wystarczyło posypać pieniędzmi w odpowiednie konta i wszystko się dało załatwić. A to co się teraz porobiło z ludźmi to ciężko nazwać. Zwłaszcza na kierowniczych stanowiskach w pewnych sekcjach w Zakładzie Dolnośląskim. Można książkę o tym napisać, a może nawet trzeba żeby sie tym jakieś media zajęły. . .

Pomocna?
Tak9Nie2
tadek
 Opinia
@Pracownik 29.05.2019 19:22

Zwłaszcza na kierowniczych stanowiskach w pewnych sekcjach w Zakładzie Północnym . Można książkę o tym napisać, a może nawet trzeba żeby się tym jakieś media i służby zajęły. . . Pisane Polecenia gdzie indziej strefa pracy niż wyłączenie oraz mnożące się błędy ortograficzne w poleceniach - sytuacje stwarzające zagrożenie życia i zdrowia ostatnio sporo było takich poleceń na pracę na sieci trakcyjnej, właśnie w zakładzie Północnym.

Pomocna?
Tak3Nie
Rafał
 Opinia

Witam, zważając na dobre i złe strony tej firmy a raczej pracy w tej firmie można skłonić się ku pozostawienia opinii pozytywnej. Wbreb pozorom jak większość uważa "pkp energetyka to skamienialy PRL" Ciężko tutaj rozpatrywać wszystko ale powiem tak, pracowałem w 2 firmach prywatnych w których było ciężko... Tutaj wszyscy starają się pracować trybem który ciężko można nazwać jako efektywny, jednakże praca jest dość specyficzna że względu na głęboką w rozumieniu energetykę. Sieci elektroenergetyczne AC 110kv Poprzez najczęściej spotykane 30oraz 20kv do tego jak wszyscy wiemy działalnonosc na rzecz plk DC zasilające sieci trakcyjne... Aż do "automatyki" kilkudziesięciu volt. Sa tutaj naprawdę doświadczeni pracownicy jednak jest ogrom osób które szczerze mówiąc nie dałbym wykonać jakiej kolwiek instalacji. Jest to nie tylko moja opinia a również naszej konkurencji, to przykre, że podczas pracy musisz się wstydzić za swoich "kolegow" Ogólnie rzecz ujmując polecam tą pracę ze względu na stabilność finansowa jednak każdy kto chciałby godnie żyć musi wykonywać inne prace po godzinach. Jest wiele benefitow które są dość ważne tj np multisport możliwość wzięcia szybkiej nieoprocentowanej pożyczki czy takie tam Teraz tak ktoś tam na dole stwierdził że kierownictwo jest do bani..... W sumie są sekcje w których jest wszystko jak na kolei czyli? Nie po kolei ???? są jednak inne w których my decydujemy jak wykonać dana prace. Tak jest lepiej seeeerio :) jeżeli jesteś osobą która ma rodzinę to raczej Jej pracując tylko tutaj nie utrzymasz. Młodzi ludzie którzy chcą coś osiągnąć uczciwa praca napotykają masę przeciwności w postaci blokady PRL. Wiecie oco chodzi... Pomocne? Nie jestem osobą która się będzie tutaj bawić w anonimowość, zawsze mówię jak uważam w tym przypadku Obszar Katowice. W tej firmie jest ogromny potencjał Którego nie wszyscy dostrzegają.

Pomocna?
Tak6Nie12
@Balicki
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Rafał 15.05.2019 18:53

Spojler

Pomocna?
TakNie4
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rafał 15.05.2019 18:53

Zwykły TROL pisze pozytywnie o Energetyce PKP ato zwykle (usunięte przez administratora) mało się zarabia zła atmosfera w pracy kierownictwo ublirza mobinguje 34lata pracowałem teraz wie że w innych firmach można pracownika doceniać a nie w tej Energetyka PKP

Pomocna?
Tak12Nie2
Alicja
 Opinia
@Pracownik 18.05.2019 21:10

Musisz zawsze mieć na uwadze, że każda osoba może mieć różne zdanie, nawet jeśli chodzi o pracę w tym samym miejscu. Dobrze byłoby, żebyś o tym pamiętał i szanował to. Widzę, iż Twoim głównym problemem są zarobki, które oferuje PKP Energetyka. Ale to raczej sprawa rozpatrywana w sposób jednostkowy. Skoro uważasz, że ma tam miejsce mobbing, to powinieneś zwrócić się z tym do wyżej postawionych instytucji. Dlaczego tego nie zrobiłeś?

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bezstronny
 Opinia

Żałosny jest ten wasz go work... wszystkie niepochlebne komentarze odnośnie pracy w firmie PKP Energetyka są usuwane i na wierzchu po raz kolejny widnieje pochlebny komentarz JK_MS. Obserwuje to dłuższy czas i koło ponownie się zapętliło... jako portal gromadzący opinie pracowników o danym pracodawcy jesteście na samym dnie.

Pomocna?
Tak18Nie
JK_MS
 Opinia

Powiem wam tak. PKPE to firma, która w krótkim czasie przeszła gigantyczną metamorfozę: z państwowej (czy się stoi czy się leży, komuna mentalna w 100% - tak jak nadal w PLK) na czysto kapitalistyczną nastawioną maksymalnie na zysk firmę. Większość pracowników narzeka jak to teraz źle i niedobrze, a prawda jest taka, że po prostu skończyło leżenie na warsztatach i spanie na sieciowych, do którego całe życie byli przyzwyczajeni, i zaczęto od ludzi jednak czegoś wymagać (aplikacja Planer i "normy" do wyrobienia). Szanse rozwoju są bardzo duże, ponieważ znaczna część starych doświadczonych pracowników odeszła na PDO oraz w wyniku łączenia Zakładów zlikwidowano całkowicie kilka(naście?) Dyrekcji - co w naturalny sposób otwiera drogę do awansu następnym, ponieważ ktoś musi tych ludzi w jakimś stopniu zastąpić. Wszyscy po cichu liczą na reprywatyzację przez państwo w 2019 r. Większość aktualnych ofert pracy dotyczy pracy w inwestycjach (można poznać jeśli pisze "praca w delegacjach") i jest to jakby całkowicie osobny byt (tzw. zakład robót energetycznych), podczas gdy podstawową działalnością spółki jest utrzymanie sieci dla PLK (sieciowcy - praca zmianowa na 12h), elektroenergetyka nietrakcyjna (elektrycy 8h - spółka córka PKPE Obsługa), podstacje trakcyjne (podstacyjnicy 8h - spółka córka PKPE Obsługa). Do jednego z tych czterech "działów" można trafić aplikując na stanowisko elektromonter. Pomimo czasem z pozoru niskiej płacy zasadniczej jest dużo benefitów jak 99% zniżki na pociągi, raz do roku darmowe bilety na koleje zagraniczne do 6 krajów (FIP), ekwiwalent za węgiel, dodatki za niedziele i nocki, stała premia (już niedługo), grusza, dofinansowanie biletów do kina, premia na Dzień Kolejarza i na Boże Narodzenie, FitProfit. Atmosfera zależy oczywiście od ludzi, ale wg. mnie bardzo dobra. Zauważyłem, że w firmach państwowych i postpaństwowych ludzi mają inne podejście do pracy niż w prywatnych firmach. Nie udało się? No trudno, jakoś to załatwimy. Nie dzisiaj? To jutro, spokojnie. Jestem świadomy, że z czasem będzie to zanikać w pogoni za sukcesami i zyskiem, jednak mimo wszystko na dzień dzisiejszy mogę polecić pracę w tej firmie.

Pomocna?
Tak13Nie18
Arek
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Ile płacą za reklamę firmy... To co się dzieje to szkoda pisać. Nie polecam tej firmy. Jest full innych firm energetycznych gdzie dostanie się duzo lepsze pieniądze.

Pomocna?
Tak51Nie1
Zawiedziony
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Masakra co Ty piszesz czlowieku jakby jakiś idealny świat albo to Twoj pierwszy miesiąc w tym "czymś" co chce być namiastką Energetyki a już nigdy niestety nie będzie. Przepracowalem w PKP Enefgetyka ponad 26 lat. Była to faktycznie świetna spółka-do sprzedaży. I zaczęlo sie niszczenie tzn.managerowie pożal sie Boze co nie przyszli pracować tylko do pracy zzz biurka. I naprawili tą komunistyczną spółkę. Tyle że niedługo zostaną tacy fachowcy co licznik z instrukcją będą montować. Bo prawdziwi fachowcy mają już swoje firmy albo poszli do prawdziwej energetyki co docenia wiedze a niektórzy do konkurencji na pociągi sieciowe i nie żałują. Masakra. Nie polecam nawet wrogom pracy w tej firmie.

Pomocna?
Tak56Nie1
White Bull
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Nie zlikwidowano Dyrekcji Zakładów. Było 15 powstało 8 Usług 5 Obsługi +Słotwiny nadal są. Z rachunku wynika , że jest 14. Sekcji usług i rejonów obsługi pewnie jest więcej niż przedtem sekcji zasilania. Wydajność wyższa? - Ubyło około 1500 pracowników z grupy robotniczej. JK_MS pisz - piszcie prawdę.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marjan
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Facet pisze prawdę a wszyscy marudzą i go oczerniają, przecież to co napisał jest zapisane w pakiecie socjalnym, pewnie nigdy większość tego nie przeczytała, jak nie kożystasz to nie mów że ktoś pisze głupoty, a węgiel Jet po roku pracy więc minimum tyle musi pracować

Pomocna?
Tak4Nie4
fisz
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Szanse rozwoju są bardzo małe jeśli nie donosisz na swoich współpracowników. Ekwiwalent za węgiel to marne grosze, premie za dzień kolejarza i na Boże Narodzenie są śmieszne w porównaniu do innych spółek energetycznych, a wczasy pod gruszą można sobie wybrać co dwa lata. Szkoda, że każdy kierownik sobie sam interpretuje kodeks pracy i zapomnijmy o płaceniu nadgodzin, godziny do odświecenia, zapisywane przez kierowników w zeszytach, które gubią. Jakbyś popracował trochę na sieciowym, miałbyś szacunek do ludzi, którzy tam pracują, a nie wypisywał bzdury nie wiedząc wg jak ta praca wygląda, jak jest specyficzna i ciężka.

Pomocna?
Tak35Nie1
Makro
 Opinia
@Arek 15.11.2018 21:57

Czy tylko kasa się liczy, ile jadu jest w tych wypowiedziach, pracuję już w tej firmie 40 lat, przeszła bardzo dużą transformację, raz było lepiej, raz gorzej, przestańmy narzekać a róbmy to co do nas należy, jeżeli jest tak żle to czemu na stanowiska bezpośrednie przychodzą młodzi chłopcy z prywatnych firm z głową pełną pomysłów i nie narzekają, uczą nas starych innego podejścia do pracy, czy ja mam mieć pretensję do rządu że zmienił ustawę emerytalną i już powinienem być na emeryturze, powinienem, ale dokąd jest zdrowie nie narzekam, bo pracować trzeba.

Pomocna?
Tak7Nie13
Ktoś z MBO
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

JK_MS co ty wąchasz? Czy naprawdę piszesz o PKP Energetyka? Czy nie widzisz jakie zrobiło się dziadostwo, urządzenia elektroenergetyczne nie są utrzymywane nawet w najmniejszym stopniu. A nowe ET-3 to czysta kpina. Piszesz tak jak nam wpajali na Top 400 i naprawdę z tym się zgadzasz, czy Ci tak wypada. Zresztą nie chce mi się już na ten temat więcej pisać.

Pomocna?
Tak28Nie1
Energetyk
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Stek bzdur

Pomocna?
Tak7Nie1
kopi
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Uwaga!!!Spojler. Artykuł sponsorowany.

Pomocna?
Tak5Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marko z EO
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Zobacz co się dzieje teraz w PKP E, po paru miesiącach od twoich wynurzeń stało się jeszcze gorzej, nawet te nowe , liche premie są wypłacane na raty! Nie wstyd ci za polecanie tej Firmy.

Pomocna?
Tak3Nie
Tomachawek
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Powni twoja osobę pozwać do sądu za kłamstwo ty człowieku z Sekcji Ostrów wlpk leniu smierdzocymi studiami PZPR

Pomocna?
TakNie
MBO
 Opinia

No i jesteśmy po Top 400, większej propagandy sukcesu nie było nawet za nieboszczki komuny. Jest tak dobrze, że dobrze nam tak!

Pomocna?
Tak12Nie1
Dentysta
 Opinia
@MBO 16.04.2019 23:00

Trzeba to zrozumieć. Żyjemy w czasach zwielokrotnionej, w stosunku do PRL, propagandy sukcesu tylko w wydaniu firmowym . Charakterystycznym jest, że top management każdej firmy publicznie tylko mówi o sukcesach i o swojej i firmy wielkości. Przez to ludzie ci wydają się wspaniali, wszechmocni i nie podlegający obiektywnym prawom fizyki, które jednakowe są dla wszystkich. W takiej sytuacji wystarczy zrobić prosty zabieg i po prostu zanegować wszystko to co ci ludzie mówią, a wtedy rzeczywistość firmy będzie o wiele bliższa prawdzie. Jeszcze lepiej jest gdy się w tej firmie pracuje i rozmawia z szeregowymi pracownikami, którzy mają niewiele do stracenia. Wtedy obraz firmy jest bliski tej grupie pracowników . Ale nie jest on jedyny. W zasadzie im wyżej postawiona w strukturze firmy grupa pracowników tym obraz jest lepszy. A już najlepiej wynagradzany management firmy buja w obłokach. Podejście tego typu do pozycji firmy jest całkiem logiczne. Jeżeli nawet za jakiś czas właściciel zmieni zarządzających to pieniądze, które zarobili zabezpieczą ich przed rozpaczą i pozwolą na spokojne znalezienie stanowiska, na którym dalej będzie można uprawiać w/w propagandę.

Pomocna?
Tak7Nie
Ja z Hożej
 Opinia
@Dentysta 26.04.2019 13:30

A ten nasz top management nie widzi jak szybko zachodzi degeneracja urządzeń energetycznych, urządzeniami się już prawie nikt nie zajmuje bo nie ma komu. Doświadczeni inżynierowie zajmują się teraz wypełnianiem bzdurnych tabelek zamiast nadzorować stan urządzeń. Wprowadzono Planera, który zmusza planistów i pracowników wykonawczych do robienia sztuczek. Już niedługo zaczną się roszczenia abonentów i domaganie się rekompensat za przerwy w zasilaniu lub za złą jakość dostarczanej energii. Wystarczy przyjrzeć się bliżej wskaźnikom SAIDI - to tragedia. A(usunięte przez administratora) na Top 400 tak pięknie mówił o misji, ciekawa jestem czy on ma choćby małe pojęcie o tym co się dzieje na poziomie sekcji i rejonów. Czy jego wiedza opiera się tylko na informacjach uzyskanych od wyższego managementu, prawdy o stanie firmy się od nich nie dowie bo nie chcą stracić swoich intratnych stanowisk.

Pomocna?
Tak4Nie1
Robotnik
 Opinia

Ja po 38 latach pracy myślę się zwolnić i szukać nowej pracy ponieważ mam już dosyć obłudy i kłamstwa jakie panuje w tej firmie po prywatyzacji PS wielka propaganda suksesu którego niema

Pomocna?
Tak19Nie
Ja z Hożej
 Opinia
@Robotnik 01.05.2019 08:33

A ten nasz top management nie widzi jak szybko zachodzi degeneracja urządzeń energetycznych, urządzeniami się już prawie nikt nie zajmuje bo nie ma komu. Doświadczeni inżynierowie zajmują się teraz wypełnianiem bzdurnych tabelek zamiast nadzorować stan urządzeń. Wprowadzono Planera, który zmusza planistów i pracowników wykonawczych do robienia sztuczek. Już niedługo zaczną się roszczenia abonentów i domaganie się rekompensat za przerwy w zasilaniu lub za złą jakość dostarczanej energii. Wystarczy przyjrzeć się bliżej wskaźnikom SAIDI - to tragedia. A(usunięte przez administratora) na Top 400 tak pięknie mówił o misji, ciekawa jestem czy on ma choćby małe pojęcie o tym co się dzieje na poziomie sekcji i rejonów. Czy jego wiedza opiera się tylko na informacjach uzyskanych od wyższego managementu, prawdy o stanie firmy się od nich nie dowie bo nie chcą stracić swoich intratnych stanowisk.

Pomocna?
Tak16Nie1
Sary pracownik
 Opinia

No i nowy rok pełna parą się rozkręca, top 400 pełne sukcesu prezes szuka dlaczego nie wyszła gama a odpowiedz prosta jak drut. Niejaki Pan Rysiu i jego świta niekompetentnych menadżerów oraz brak nadzoru z góry ciągnie firmę na dno. Ale jak to w pisemku firmowym tu pracują sami najlepsi bo tych z wiedza pozwalniali. Powodzenia dla tych co jeszcze mają wiedze i ciągną ten wózek obładowany pseudo menadżerami.

Pomocna?
Tak13Nie
Dentysta
 Opinia

Z najświeższego tematu - premii kwartalnych. Od początku 2019 r. wprowadzono nowe zasady premiowania administracji. Zdefiniowano IKZ dla pracowników , przypisano wagi do zadań. Poprzez zapowiedzi zmobilizowano pracowników do wysiłku poza godzinami pracy a potem wypłacono w drodze decyzji szefa 70 % z 50 % tego co w 2018 roku było przypisane do stanowiska. Reszta jest ponoć zamrożona. Ci, którzy uwierzyli, że ten nowy system premiowania to coś dobrego mogą się czuć oszukani po pierwszym kwartale. Na drugi kwartał zdefiniowano nowe cele w większej ilości i trudniejsze do realizacji. Jak tak dalej pójdzie to najrozsądniej będzie zrezygnować z osiągania wymyślonych celów. Nie ma dodatkowego wysiłku - nie ma zapłaty i to jest w porządku. O to najwyraźniej chodzi by nie płacić jakiś tam premii. Finał tego systemu będzie taki, że wszystkim będzie trudniej. Pracownikom, bo będą ciśnięci i opieprzani przez managerów. A managerom też będzie trudniej bo będą musieli opieprzać co też wymaga wysiłku. A chodzi tylko o pieniądze, które w określonej ilości trzeba oddać właścicielowi - właścicielom, którzy nie są nawet znani bo nikt ich nie raczył przedstawić. Tak to wygląda. Właściciele myślą, ze pracownicy nie umieją czytać, pisać, myśleć logicznie i wyciągać wniosków. Oszukiwać nie można w nieskończoność.

Pomocna?
Tak13Nie
Centuś
 Opinia

Ale premie kwartalne płaca :)?

Pomocna?
TakNie5
MBO
 Opinia
@Centuś 20.04.2019 15:25

tak, na dwie raty

Pomocna?
Tak1Nie1
Bibi
 Opinia

Czy są jakieś premie roczne?

Pomocna?
Tak1Nie12
Mario
 Opinia
@Bibi 28.03.2019 13:22

tak, ostatnia premia roczna była w styczniu, rozgonili cały dział sprzedaży:)

Pomocna?
Tak5Nie
MBO
 Opinia
@Bibi 28.03.2019 13:22

Tia, nawet kwartalnej nie wypłacają w całości, tylko na dwie raty. (usunięte przez administratora)osiąga powoli dno. Ale Top 400 w terminie.

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik
 Opinia

To forum ustwine jest pod energetyke PKP co nie wygodne wpisy ustawiają ukrywają na dole nic idzie po datach

Pomocna?
Tak12Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Pracownik 05.03.2019 19:48

Masz rację kolego ten wpis to chyba zrobił ten od zasobów ludzkich PKP Energetyka haha

Pomocna?
Tak5Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MBO
 Opinia
@Pracownik 05.03.2019 19:59

Do siebie piszesz?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowa
 Opinia

Na jaka wypłatę może liczyć specjalista w dziale ob.klienta? Dziękuję za odpowiedź

Pomocna?
Tak7Nie1
Pracownik
 Opinia
@Nowa 18.02.2019 20:02

Nie myśl o tej firmie zarobki marne pracy po łokcie

Pomocna?
Tak6Nie1
K. Ubaniak
 Opinia

Właściciel PKP Energetyka i sieci Żabka będzie współpracował z uczelnią o. Rydzyka

Pomocna?
Tak7Nie1
Violka
 Opinia
@K. Ubaniak 27.02.2019 15:41

Amen

Pomocna?
Tak5Nie
Katolik
 Opinia
@Violka 27.02.2019 22:51

A ty co Violka sekretarka o dyrektora (usunięte przez administratora) dajesz

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
informatyk
Nazwa działu: INFORMATYKA
 Opinia

Praca w dziale IT. Nie bardzo wiem od czego zacząć bo takiej paranoi w życiu nie widziałem... Jedyne co jest ok to większość ludzi i kierownicy, można też zetknąć się z nowymi technologiami. Projekty są prowadzone przez PM-ów, którzy nie mają pojęcia o informatyce (2/3 nie wie co to serwer...), jedynie 2-3 kolegów to fachowcy (wszyscy wiedzą którzy), reszta to totalna porażka a biorą absurdalne pieniądze (że nie wspomnę o "J.. biznesu" - "jestem PM-em więc zarządzam co następuje" :D ). Informatyzacja firmy, tak hucznie nagradzana i promowana w mediach to jeden wielki pic na wodę, projekty informatyczne, z jednej strony robione budżetowo (techniczna porażka), bez jakiegokolwiek porozumienia z informatykami i aby szybko skończyć i odtrąbić sukces (przykład SCADA - widział ktoś budżetową SCADĘ??? - to ma być niezawodne i działać!!), z drugiej strony to kolosalne pieniądze wydawane dla pewnej firmy na A..., której jakość usług informatycznych to kpina - ale narzucona jest przez zarząd (kolesie w zarządach się znają). Potencjalny nabywca tej firmy wdepnie w takie g..no, że się z niego nie wygrzebie. ------------------------ Teraz o wynagrodzeniach i benefitach... Płace w informatyce w tej firmie to JAŁMUŻNA!!! Rynek płaci 2 razy tyle netto. Dotychczas co kwartał były premie, nawet dość ciekawe to teraz zabrali połowę!! Na koniec roku były też premie z projektów, które zostały całkowicie zabrane!! Potem się dziwią, że coś nie działa jak powinno, że ludzie mają wywalone i nie chcą się angażować w projekty.. HR-y wymyślają jakieś debilowate badania zaangażowania - czy wy uważacie ludzi za idiotów?? - najlepiej zabierzcie wszystkie premie i pytajcie ludzi o zaangażowanie inteligenci... Jak płacicie gówniane pieniądze to macie gównianą jakość albo inaczej - jest JAKOŚ... Kilku informatyków myśli o odejściu bo za takie śmieszne pensje nie ma zamiaru pracować ale to pewnie zarządowi na rękę bo zrobią outsourcing do firmy A... i zostaną tam członkami zarządu jak to się zawali... Za opiekę zdrowotną płacisz sam, za karty sportowe płacisz sam, wczasy pod gruszą łaskawie raz na dwa lata jakieś kilka stówek ale na portalach HR i targach pracy wzór pracodawcy... żenada...

Pomocna?
Tak32Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lego
 Opinia
@informatyk 25.01.2019 13:14

Myślę, że większa część informatyków jest tylko wyłączenie dla stałej pracy a pieniądze zarabia poza pracą:) Wynagordzenie które większość osób otrzymuje to parodia...

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia
@lego 25.01.2019 13:36

Rozumiem niezadowolenie spowodowane niskim wynagrodzeniem i brakiem dodatków do niego. A jak wygląda w takim razie kwestia rodzaju umowy? Czy pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na dłuższy okres czasu z możliwością przedłużenia? Uważasz, że wiele osób pracuje w firmie PKP Energetyka właśnie dla stałej pracy - czy masz przez to na myśli stabilny rodzaj zatrudnienia?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hubert
 Opinia
@Alicja 30.01.2019 15:44

Tak właśnie wynika w wypowiedzi kolegi powyżej. Smutna prawda.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
romano-it
 Opinia
@informatyk 25.01.2019 13:14

BRAWO!!! lepiej tego nie można było ująć wszystko się zgadza :) ostatnio firma została najlepszym pracodawcą ze wszystkich wg jakiegoś portalu, który chyba sami stworzyli a w konkursie brały udział 2 firmy hahaha, tylko nikt nie pytał nikogo o zdanie... jak za czasów komuny, nic się nie zmieniło.. podejście też komunistyczne tylko to już nie przejdzie bo teraz w IT to pracownik stawia warunki i wybiera dla kogo chce pracować a nie pracodawca, dobrzy fachowcy nie będą pracować za śmieszne pieniądze...

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dziad
 Opinia
@romano-it 02.02.2019 22:13

Poczytaj troche o top employers pozniej pisz

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wydymany
 Opinia
@Alicja 30.01.2019 15:44

To nie jest firma stabilna, od kiedy to obrzezani są właścicielami a nie Państwo, można się wszystkiego spodziewać. Tydzień temu, z dnia na dzień zwolniono wszystkich handlowców w firmie, nie ważne czy rok czy 25 lat pracy. Szykuje się pozew zbiorowy. Ludzie masowo idą na zwolnienia lekarskie w ostatnie dni miesiąca, żeby nie dostać zwolnienia. Nawet nie ma się jak rozliczyć bo wszyscy nagle są chorzy.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatroskany
 Opinia
@Alicja 30.01.2019 15:44

Umowę dostaniesz po okresie próbnym na stałe z tym że jak komuś coś na górze w tabelach nie będzie się zgadzało to mimo twojej wiedzy na następny dzień już cię nie ma. Zatem na stabilizację niemasz co liczyć, no chyba że wazelinka a troszkę takich jest w spółce co nic nie wiedzą a ładnie się ślizgaja.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia
@Zatroskany 07.02.2019 17:26

Rozumiem. Bardzo dziękuję Ci za tę - niewątpliwie przydatną - odpowiedź. Wspomniałeś, że w PKP Energetyka dostaje się stabilną umowę po odbyciu okresu próbnego. A ile ten okres konkretnie trwa? Jeszcze jedna kwestia mnie interesuje. Kilka miesięcy temu PKP Energetyka uczestniczyła XXVIII Forum Ekonomiczne - jednej z najważniejszych imprez gospodarczych w naszej części Europy. Powiedz, czy w takich ważnych wydarzeniach mogą brać również udział pracownicy? Czy tylko Zarząd tej firmy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia
@Alicja 07.02.2019 18:18

umowę na czas nieokreślony dostaje się możliwie jak najpóźniej. Najpierw 3 miesiące okresu próbnego, później dostaniesz umowę na rok czasu, później przeniosą cię do innej spółki na okres próbny na 3 miesiące, potem dostaniesz umowę na rok czasu, a na końcu cię zwolnią tak jak zrobili w styczniu ze wszystkimi handlowcami w firmie bo okazali się zbędnym kosztem. Pracy nie polecam bo nie ma mowy o jakiejkolwiek stabilności w tej firmie tutaj liczy się, aby jak największy zysk wytransferować z Polski.

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zwyklas
 Opinia
@Alicja 07.02.2019 18:18

W takich imprezach bierze udział tylko Zarząd i to tylko w celach typowo piarowych.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatroskany
 Opinia
@Alicja 07.02.2019 18:18

Ja osobiście miałem przyjemność uczestniczyć w różnych forach i konferencjach gdzie od czasu dobrej zmiany jedynym moim zajęciem było tłumaczenie niezrozumiałe działania góry oraz braku kompetencj niektórych menadżerów mieniacych się specjalistami w energetyce szeroko pojętej. Na szczęście gdyby nie ludzie na dole z doświadczeniem dawno by to padło. A co do samej umowy to kodeks pracy jasno mówi po jakim czasie umowa na stałe choć przy tej ruletce nie liczył bym na wiele.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia

Witam szanownych forumowiczów. Opłaca się składać CV na stanowisko elektromonter w Gliwicach? Proszę o konkretne informacje:)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatroskany
 Opinia

Ostatnio wraz z kolegami zostałem zmuszony do zakończenia wieloletniej kariery w firmie. Niestety przyszłość PKP Energetyka widzę w czarnych barwach pseudo menadzerowie i HR którzy nie wiedzą czym się ludzie zaimuja w spółce i za co odpowiadają nic dobrego nie wróży. Jak to określił menadżer ludzi wykształconych i z uprawnieniami nie potrzebują. Zatem życzę powodzenia wszystkim którzy starają się utrzymać ten tonacy okręt bo ludzie na górze niestety w niczym wam nie pomogą.

Pomocna?
Tak38Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zawiedziony
 Opinia
@Zatroskany 13.01.2019 00:05

Święta racja, też niedawno zostałem zmuszony do opuszczenia jednego z Rejonów Dystrybucji. Kierownik o którym dobrego slowa chyba nikt nie powie, traktował pracowników z przejętego Rejonu bardzo, bardzo źle a porady i pomocy w pracy nie udzielał. Czlowiek był zdany sam na siebie i trzeba było podejmować decyzje za kierownika. Ten okręt musi zatonąć jeżeli Warszawa promuje takich ludzi. Wstyd i żal. Życzę powodzenia kolegom i spółce w której przepracowałem kilkanaście lat, szkoda że PKP Energetyka tak nisko upadła z takiej prężnej firmy i pozbyła się już niemal wszystkich fachowców i ludzi którzy coś umieli i mieli zapał do tworzenia dobrego klimatu w firmie

Pomocna?
Tak30Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Monika z ED
 Opinia
@Zatroskany 13.01.2019 00:05

Do tabelek nie potrzeba fachowców. Masz rację , firma to czyste dno. Szkoda młodych pracowników , którym jeszcze chce się coś robić.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olo
 Opinia
@Monika z ED 16.01.2019 23:34

Nie zgodzę się z tym, że to czyste dno! To dno jest muliste. Ale , swoją drogą, ludzi szkoda.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Majsterek
 Opinia

Teraz przed włączeniem Planeta będę mówił modlitwe do ojca Rydzyka jak robi interesy CVC no i jeszcze więcej będe więcej wymagał od swojch wieśniaków z małych wsi żeby 12godzin siedzieli na mrozie i deszczu że śniegiem tak jak mi wpajaja kierownicy niedoczeni z wielkimi brzuchami

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia

Teraz będziecie jeździć do Torunia do wyższej szkoły o. Rydzyka CVC podpisała z nim umowę chyba już zostaniecie w CVC ???? haha

Pomocna?
Tak14Nie
menEL
 Opinia
@Były pracownik 19.01.2019 07:36

A może teraz ojciec dyrektor Rydzyk nas kupi jesienią od CVC?

Pomocna?
Tak12Nie
Nikt
 Opinia
@menEL 22.01.2019 20:52

Jesienią was pozwalniaja i zatrudniom Ukraińców

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
masek
 Opinia

Przepracowałem ponad 40 lat w Energetyce Dolnoślaskiej jestem emerytem od 5 miesięcy czekam na dofinasowanie za wczasy jestem roaczarowany podejsciem i traktowaniem emerytów. nigdy tak nie było jak teraz.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zawiedziony
 Opinia
@masek 08.01.2019 19:49

To fakt. To co sie stało z tą spółką to tragedia. Ja przepracowałem ponad 20 lat w Dystrybucji. Przy odejściu na pożegnanie w podzięce dostałem prawie kopa w du..... przykre to bylo pożegnanie. Mój ostatni kierownik Rejonu to podły człowiek, niszczy ludzi. Życzę mu tego do czego on zmusił mnie, rychłego końca kariery

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozgoryczony
 Opinia
@masek 08.01.2019 19:49

Nie masz się co dziwić. Przecież w tych komisjach siedzą sami pseudo związkowcy. Jeśli dobrze pamiętam to z Twojego zakładu był ten co nas i siebie sprzedał. Dobry byłeś dla nich jak płaciłeś składki (jeśli należałeś) no i do tyrania. Teraz to emeryt jest tylko balastrem dla nich, a przecież też odprowadzana jest za nich składka socjalna. Mam pytanie. Czy osoby które odeszły na przymusowe PDO ( bo tak w niektórych przypadkach było)może starać się o ulgi przejazdowe oraz odprawę emerytalną kiedy już przyjdzie ta pora.?Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mati
 Opinia

Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mati
 Opinia
@Mati 08.12.2018 14:41

Tych, którzy zasilili ostatnio Wasze szeregi.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysztof
 Opinia
@Mati 08.12.2018 14:41

Mam Propozycję ,może opiszemy podejście do pracowników przez kierowników na naszych sekcjach czy to z tzw Usług lub tzw Obsługi ?

Pomocna?
Tak11Nie
Ciekawy
 Opinia
@Krzysztof 15.12.2018 20:06

A ja mam inną propozycję. Ci którzy się tu wypowiadają negatywnie niech opiszą jakie mają kompetencje i czy próbowali rozmawiać z kierownikami o swoich problemach

Pomocna?
Tak4Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Ciekawy 04.01.2019 16:43

Jeżeli ktoś przepracowal ponad 20 lat a tu nowy kierownik został z teczki wyjęty to kto tu nie ma kompetencji. Ta Spółka to jeden wstyd i kolesiostwo

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej G
 Opinia
@Pracownik 07.01.2019 12:07

ta spółka to przechowalnia kolesi z PO, rządzi teraz inna partia i sporo ludzi potraciło posadki w państwowych spółkach, a cvc z wdzięczności dla kolesi co sprzedało spółkę teraz wsadza "kompetentnych" kierowników z PO. Wystarczy spojrzeć na zarząd tej spółki i gdzie wcześniej byli za czasów PO.

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fisz
 Opinia

Wyzysk i traktowanie elektromonterów jak śmieci. Kadra zarządzająca nie kompetentna i niezrównoważona psychicznie. Brak szkoleń. Po wprowadzeniu aplikacji Planer dla kierowników liczą się tylko słupki i zgodności lokalizacji. Często łamane przepisy BHP, łamanie przepisów wewnętrznego regulaminu pracy. Zmiany grafiku z dnia na dzień. Faworyzowanie swoich piesków. Nikomu nie polecam tam pracy. Przydałaby się porządna kontrola z Państwowej inspekcji pracy.

Pomocna?
Tak91Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robotnik
 Opinia
@fisz 26.09.2018 07:43

Ooojjjj tak przydałaby sie kontrola i kilka pozwów o mobbing tak jak np w Południowym Rejonie Dystrybucji. Od czasu jak nastał nowy kierownik Mirosław B.nie da się pracować. Tylko faworyzowanie swoich pupilków z dawnego rejonu w Gliwicach a kilka osób zapiernicza za kilkanaście. Szkoda że już PDO nie ma. W tej firmie tylko wyzysk i szykany a na Południu to już na maxa. Kilku kolegów nie wytrzymało z min robic i odeszlo na PDO, szczęściarze a mi (usunięte przez administratora) nie dał zgody. Kawał drania z Mireczka B. Uważajcie na tego człowieka. Wbija nóż w plecy

Pomocna?
Tak60Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Muffin z Południowego
 Opinia
@Robotnik 26.09.2018 13:12

Hahaha co za bzdury! Czy piszemy o tym samym Rejonie?! Jeśli chodzi o Rejon Południowy i (usunięte przez administratora) to po pierwsze: nie wierzę w żaden mobbing z jego strony. Po drugie: jakie faworyzowanie? Podaj konkretny przykład tego „faworyzowania” bo jakoś nie uważam, że ktoś jest szczególnie traktowany i się obija, zwłaszcza z dawnego Rejonu Gliwice. Często powtarza, że jesteśmy jednym zespołem. Pracownicy są traktowani równo i wiem, że jeśli jest jakaś akcja i kupę roboty to można pójść, pogadać i dostanie się wsparcie innych pracowników. Tylko trzeba iść i pogadać, a nie siedzieć, nakręcać się i myśleć, że kierownik jest wróżką i odgaduje życzenia innych. Jeśli ktoś jest wiecznie zawalony robotą to albo faktycznie jest źle zorganizowana praca, i wtedy coś trzeba z tym zrobić, albo sam źle organizuje sobie czas pracy (może za dużo czyta książek, chodzi po pokojach i marudzi innym, za dużo Pudelka itp.). Niektórzy niestety nie umieją pracować i jak mają coś zrobić to wielkie halo jest bo przecież samemu trzeba się czegoś dowiedzieć, gdzieś zadzwonić, ogólnie natrudzić. Najlepiej to narzekać na kierownika i włączyć tryb roszczeniowy – bo mnie się przecież należy. Jeśli Ci tak źle to czemu uzależniasz swoje odejście od PDO? Szukaj szczęścia gdzie indziej.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pupil
 Opinia
@Muffin z Południowego 28.09.2018 10:08

Podpisuję się pod Twoim komentarzem dwoma rękami !!! Dodam od siebie tylko tyle, że "Robotnik" to jakiś propagandysta, którego celem jest prawdopodobnie skłócenie pracowników i z Południowym Rejonem Dystrybucji nie ma za wiele wspólnego (może do niedawna miał). PDO w naszym rejonie nie dostały dwie osoby, w tym jeden z "pupili". Tak więc bankowo to nie on, również jestem pewny, że w tak głupi sposób druga osoba by się nie ujawniła.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia
@Pupil 28.09.2018 10:54

Widać, że kierownik polecił swoim ludziom z Gliwic napisać kilka pochlebnych komentarzy bo tak kiepskuch notować ponoć nie miał jeszcze nigdy. Jeżeli tak to ludzie ogarnijcie sie i weźcie z a robotę bo poza kilkoma chłopakami i dziewczynami z dawnych Katowic i Krakowa to nie ma tam z kim gadać. Totalnie tam nikt nic nie wie. Cała dystrybucja na Południu leży i kwiczy po odejściu kilku wieloletnich pracowników. Dobrze że mamy w PLK kupe danych od wlaśnie chłopaków którzy nam je przesłali przed odejściem bo z obecnymi pracownikami biurowymi w Rejonie Południowym w krótkich spodenkach i z kudłatymi nogami nic już uzgodnić się nie da. Nie to nie. Nie macie, nie chcecie pomagać baaa współpracować to URE nam pomoże. Powodzenia lizuski Gliwickie skoro nie potraficie docenić kolegów i koleżanek z Rejonu który Wasz przemądry kierownik rozwalił :) :)

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysiek
 Opinia
@fisz 26.09.2018 07:43

Prawie każdy się domyśla, że CVC czeka wyłącznie na wybory parlamentarne w 2019r. jeżeli wygra znów firma propolska, to zwiną interes i odsprzedadzą skarbowi za cenę zakupu. Jeżeli wygra partia niszcząca Polskę to będą mieć kontrakty i wytrzymają.. szkoda tylko, że są osoby które straciły godność... Czy warto było się tak sprzedać...

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pupil
 Opinia
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Twoja wypowiedź jest tak wiarygodna jak to twoje PONOĆ w pierwszym zdaniu !!! Anonimowo każdy może pisać co chce nie mając bladego pojęcia o rzeczywistości !!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pupil
 Opinia
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Twoja wypowiedź jest tak wiarygodna jak to twoje PONOĆ w pierwszym zdaniu !!! Anonimowo każdy może pisać co chce nie mając bladego pojęcia o rzeczywistości !!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Smile
 Opinia
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Oj ile jadu, złości, niespełnionych ambicji i żalu ... Może idź pobiegaj, bo z ciśnienia jakaś żyłka pęknie. :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia
@Smile 08.10.2018 10:04

Pobiegaj sobie sam kolego bo chyba tylko tyle potraficie w tych Gliwicach robić, biegać po sklepach jak już dotrzecie do pracy koło 8 bo dopiero o tej godzinie można się do Was dodzwonić. Gratuluje dowcipu, pożyjemy zobaczymy ile jeszcze tego szczęścia będzie w tych Gliwicach :) :) :)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wolik
 Opinia
@Muffin z Południowego 28.09.2018 10:08

Następny z wypranym.mózgiem, firma.ogólnie jest na ostatnim zakręcie , żadnej przyszłości tutaj niema chyba tylko dla naiwnych.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pol
 Opinia
@Robotnik 26.09.2018 13:12

nie wiem czy wiesz ale to były funkcjonariusz SB

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzyś
 Opinia
@Krzysiek 05.10.2018 14:44

Bzdury piszesz CVC nie decyduje czy odsprzedać akcje spółki czy nie odsprzedać...decydujące decyzję podejmują udziałowcy którzy są w posiadaniu waszych akcji i są rozpierzchnięci głównie w USA I NA DALEKIM WSCHODZIE...choćby w Singapurze tzn.Asia Pacyfik...większość piszących na tym portalu obecnych pracowników spółki nie orientuję się kompletnie w swojej własnej sytuacji zawodowej.Pakt gwarancyjny dla pracowników wygasa 25.09.2019 r... No i chyba pozostanie tylko... ulica lub zagranica?....ta zagranica to na kontraktach którymi chwali się zarząd spółki gdzie to tylko jest możliwe!!!!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
buziaczek
 Opinia
@fisz 26.09.2018 07:43

Tu zasadniczo opisujesz sekcje Słupsk ,grafik mamy zmieniany 4 razy w miesiącu bo jest nas za mało i wieczne przestawki ,faworyzuje nadwornego spawacza i sąsiada z za ściany

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
realista
 Opinia

PKP Energetyka to żałość i rozpacz. Sprzedana z PKP PLK, gdy PKP poszukiwało kapitału na pendolino. Spółka kolesiów, znajomków (min. z Energii i PKP) - wiele faktów możecie sami połączyć z pomocą wujka Google. Nic w tej firmie nie liczy się bardziej od znajomości i koneksji, począwszy od rekrutacji na stanowiska menadżerskie a na przetargach skończywszy, ale nie o tym tu mowa. To jest forum oceny pracodawcy. Tego pracodawcę utrzymuje zespół pracowników fizycznych, przeciętnie wykształconych, często z małych wsi, którzy za czasów PKP cieszyli się względnym uznaniem i stabilizacją. Były benefity pracownicze a pani Kowalska z kadr znała swoich pracowników, ich zalety, słabości oraz aktualną sytuację rodzinną. Potem wkroczyło tzw. nowoczesne zarządzanie, człowiek przestał się liczyć, został "zdenominowany" jedynie do wartości pieniężnej: ile przynosi spółce dochodu a ile straty. Wszystko sprowadza się do tabelek, wykresów i raportów, które mają (wręcz muszą) poprawić PR spółki. Pod hasłem bezpieczeństwa, jakości, rozwoju czy innowacji spółka kreuje swój wizerunek na zewnątrz, podczas gdy w rzeczywistości ilość projektów, pomysłów i "usprawnień" ma się nijak do tych osób, które tą spółkę UTRZYMUJĄ (czyli tych na smutnym końcu łańcucha pokarmowego). Te osoby wypowiadają się tutaj jako oszukane, pominięte, zniesmaczone, ale na zarządzie nie robi to wrażenia i nie zrobi. Któż z was nie chciałby przytulić kilkunastu (i więcej) tysięcy za kilka prezentacji w Power Point czy Excel o znakomitych wynikach zespołu? Wszystko da się osiągnąć - kwestia odpowiednich założeń a ofiary (bezpośrednie i pośrednie) po prostu trzeba wkalkulować. Dlatego to jest idealny pracodawca dla menadżerów, którzy wyedukowali się w kierunku który (zgodnie z obowiązującym trendem) pomija etykę, refleksję i humanizm. Dla tych którzy biegle posługują się narzędziami do raportowania, wskaźnikami (dział czy rodzaj spółki kapitałowej nie mają znaczenia). Szara strefa - jeśli tylko pogodzi się z własnym losem i nie będzie mieć oczekiwań - z całą pewnością może liczyć na ciągłe zmiany i kolejne "atrakcje", trzeba tylko założyć klapki na oczy i ciągnąć ten wózek jak Łysek z pokładu Idy.

Pomocna?
Tak76Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Carol z plk
 Opinia
@realista 20.07.2018 13:22

Nie masz racji energetyka PKP to bardzo solidna firma pracowałem tam kiedyś i żałuję że się zwolinlelem bo teraz w pkpplk zarabiam troszkę więcej od sprzątaczki no to tak jest ostatnich gryzą psy

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
realista
 Opinia
@Carol z plk 20.07.2018 16:39

w którym miejscu nie mam racji? pokaż mi konkretny fragment. A teraz parafrazując Twój punkt widzenia. Piszesz "zwolniłem się". Bez powodu ludzie się nie zwalniają. Jeśli Twój kolejny pracodawca zadowala Cię jeszcze mniej to nie jest dowód na to, że PKPE był wystarczająco dobry dla Ciebie (skoro szukałeś zmiany).

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Carol
 Opinia
@realista 20.07.2018 17:48

Haha bo jestem taki czlowieczek mały żeby rączki miały spokój kasa wpłwala na konto no i w Energetyce być od wychwytywania uszkodzonych wieszaków to nie dla mnie. Teraz jest kimś bliżej koryta przy prezesie co tam szczurem byłem w Energetyce a tu jest maślaczkiem pkpplk

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzyś
 Opinia
@realista 20.07.2018 17:48

Ktoś bezczelnie podszywa się tutaj pod jeden wpis... Nawet wiem kto.To pewien rozgoryczony Pan P.C. który do niedawna pracował w PKP ENERGETYKA i którego nikt tam nie lubił niestety...teraz swoje żale i złośliwości wylewa tutaj na portalu na jedną i tą samą osobę która raz dokonała wpisu a On nawet potrafił skopiować tekst i powtórzyć go kilka razy....teraz wiecie dlaczego go nikt nie lubił

Pomocna?
Tak3Nie
Obecny pracownik sieciowy
 Opinia
@Krzyś 07.12.2018 15:57

Nieasz racji to K. Baniak tego pracownika nie znosili len pierdział prz przkrecaniu wieszaków jak się zwolnił to wszyscy byli szczęśliwi bo już kawa i cukier nie giną szafek haha

Pomocna?
Tak3Nie2
M. K.
 Opinia

Corlo to taki łamas nie umie jeździć rowerem a nie mówiąc samochodem chwali się że ma wszystko najlepsze ze spędza wakacje w dalekich krajach a on tylko bierze urlop i spędza pod lampa do opalania w swoim gownianym mieszkanku z PRL

Pomocna?
Tak4Nie2
Krzyś
 Opinia
@M. K. 18.10.2018 20:32

Ciekawe M.K. skąd w Tobie tyle nienawiści do samego Siebie...pewnie w dzieciństwie nie byłeś przytulany...no ale To Twój problem!

Pomocna?
Tak2Nie

Zostaw opinię o PKP Energetyka - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej