PKP Energetyka

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 155 ocen.

Opinie o PKP Energetyka

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Energetyka

Alicja

Zachęcam osoby interesujące się pracą w firmie PKP Energetyka, do odwiedzania oficjalnej strony w internecie tego pracodawcy: https://www.pkpenergetyka.pl/O-PKP-Energetyka/Kariera Ten pracodawca obecnie poszukuje nowych specjalistów na wielu różnych segmentach, zatem warto się temu przyglądać. Przypominam wam też, iż wpisy zawierające wulgaryzmy będą usuwane przez administratora forum.

Pracownik
@Nn 20.04.2018 10:34

Oszukują w planetrze a jest tak Jadą na przykład na okopy wanien słupów trakcyjnych nie mają radnych narzędzi tylko smartfon i tylko pochodzą żeby była ścieżka a potem siedzę w aucie i o 17 na bazę kierownictwo otym wie ściema zwykła najgorzej to zima a teraz lato to jest fanie

Nn

Czytaliście list prezesa - o jakiej firmie było napisane , bo nie o pkp energetyka . Z punktu pracownika wygląda to zupełnie inaczej , napewno nie tak świetnie. Pracownicy nie czekają na przenoszenia do pracy w Polskę , Niemcy , Litwa poprostu pozwalniają się i cvc zostanie bez fizycznych pracowników . Do tej pory pkp energetyka radziła sobie bez tworzenia ZRE Słotwiny , roboty budowlane i przeglądowe były wykonywane w zależności od potrzeb.

andi
@Nn 12.04.2018 13:33

Do gammy byłeś wyznaczany przez kierownika sekcji ,to fakt.

Taki_pracownik

Firma staje się wielką porażką. Zarobki do bani, brak szkolen. Fundusz socjalny na dobrym poziomie. Fajni pracownicy z działu kadr w CUWie, zawsze można liczyc na szybkość działania i rozwiazania problemu. Generalnie nie polecam pracy w tej firmie. Kolesiostwo i lizi dupstwo.

Janusz świetny handlowiec

Dzień dobry, chciałem zapytać o dział sprzedaży energii podobno (jeszcze pół roku temu) świetnie się rozwijał i podobno wypłacane były wszystkie premie prowizyjne(podobno hihi takie max do kwoty tysiaczka) nawet tutaj się wypowiadało kilka osób na ten temat. Bardzo bym chciał pracować w takiej rozwojowej firmie z wybitnym specjalistom ds. rozwoju - MB facet zna się na rzeczy i wie jak rozwinąć sprzedaż w końcu doskonale sprawdził się już w PGE (hihi) ma doświadczenie i doskonale realizuje cele zarządu spółki, powiedzcie tylko czy jest szansa dostać się do tej firmy? czy można wysłać cv? Bardzo proszę jeżeli ktoś wie gdzie mogę wysłać swoją aplikacje o informacje.

Obecny pracownik
@Marian obecny pracownik 03.04.2018 18:56

Marian znam ciebie krzykliwy menadżer mam nagrane jak traktujesz pracowników

Tadek 13

Wstyd i glupota fałszowanie dokumentacji wypadków to norma gdzie pop i prokuratura

TRW

Dostałem propozycję pracy elektromontera za 3000 brutto przez telefon (ha ha ale (usunięte przez administratora)

krzychu
@andi 29.03.2018 16:48

Poznałem kolesia co w owym czasie wykonał całego GIS-a a na końcu okazało się że zapisane zostało to na gostka który ma problem z logowaniem się do kompa a koleś który to wykonał jest wyznaczony do gammy .Ale nie na darmo gostek nisko się schyla kierownikowi został za to wyróżniony.

Stary młody pracownik

Trochę przesadzacie po wprowadzeniu planera jeszcze nigdy się tak nie opie...łem wpisują byle co by tylko był zapełniony czas a nam zajmuje to 0,5 godz. reszte siedzisz i się nudzisz, kiedy robisz to robisz, ale raczej mniej niż więcej. Zarobki 3000 netto za tyle godz. i taką prace może być, zakład łódzki. Pozdrawiam

Marian obecny pracownik

Gościu zanan ciebie przeniosłeś się do PLK Ostrowa wlkp przesadzasz zawsze dobrze ciebie traktowałem w ENERGETYCE PKP

Doradca

Podobno PKP E Sprzedaż za sprawą dyrektora MB idzie w stronę likwidacji, powolne wygaszanie, nie przedłużanie umów o pracę, brak nowych wysoko marżowych kontraktów - umowy kompleksowe do przedłużania się kończą (pozostają wyłącznie nowe przyłącza) i oczywiście coraz mniejsze zyski. Zarząd prawdopodobnie już ma ciśnienie na MB (prawnicy zwolnionego doradcy żądają ponad milion za niesłuszne zwolnienie z pracy - realnie uzyska 700 tys. zł). MB swoim postępowaniem (nagrywanie rozmów z pracownikami) zniechęcił wszystkich do aktywnej sprzedaży dla PKP - są osoby które to zrozumiały i już dawno wiedzą że kontrakty z dużą marżą nie opłaca się kontraktować w PKP z 20% prowizją bo w innych firmach dają minimum 50% bez czepiania się o 1 kWh. TŚ ma polecenie szukać dziury w całym aby tylko nie wypłacać prowizji. Totalny brak zaufania w centrali, regionach a MB nie wie co zrobić, jak naprawić swoje błędy. Jedyną szansą naprawy Sprzedaży jest powołanie nowego dyrektora, myślącego a nie pistoleta MB, na którym PGE się poznało i podziękowało mu za swoją pracę (Zarząd PKP chyba jeszcze nie wie ile stracił przez MB). Myślę, że jeszcze rok czasu i CVC chętnie odsprzeda spółkę do skarbu Państwa. Coraz mniejsza rentowność w Sprzedaży (z każdym miesiącem jest coraz gorzej). Nie długo sama sprzedaż trakcyjna zostanie. Zarząd powinien zastanowić się co jest największym problemem w PKP E Sprzedaż - i wniosek nasuwa się sam - MB to najgorsze co mogło się przydarzyć PKP E - MB kończ waść wstydu oszczędź.

andi
@Grzegorz 19.03.2018 08:21

Wiec gdzie on się obraca ten MB czy to tajne, g...o trzeba spuścić by nie śmierdziało !

były_pracownik_2

Dzień dobry. Proszę o informację, czym się będzie zajmować PKP Energetyka jeśli nie wygrała przetargu na utrzymanie w PKP Polskie Linie Kolejowe S.A.

PRACOWNIK
@były_pracownik_2 31.01.2018 10:34

PKP ENERGETYKA nie chce wygrać przetargu , oni po prostu do niego nie przystąpią , usługi (czyli utrzymanie sieci trakcyjnej) jest nie opłacalne , generuje straty lub bardzo mały zysk , a to nie satysfakcjonuje CVC , są to koszty ludzkie i koszty przestarzałego i zdezelowanego sprzętu ,którym poruszamy się po torach PLK ( dobrze ,że to jeszcze jeździ ) , choć niejednokrotnie to pracownicy biorą odpowiedzialność za poruszanie sie tymi złomami.....bo kierownictwo tak chce . A później są wypadki i ludzie na tym cierpią ......TO KORPORACJA......Czy ktoś się zastanawiał .....ile oni w tej JACHRANCE przejadają pieniędzy ....KTO NA TO PRACUJE?

Gal

Czy nad domami pracowników i miejscem w pracy ( Teren) helikopter z kamerami to juz norma ?

Robolek
@Gal 12.01.2018 15:59

To były jakieś obloty sieci. Nie wiadomo po co bo kosztowały majątek a efekt mizerny. Cóż łatwo sobie latać i wywalać nie swoje setki tysięcy złotych.

PRACOWNIK

CVC - nie jest zainteresowany utrzymaniem sieci trakcyjnej dla PLK , robi to w tej chwili dlatego , bo zawarł ze stroną społeczną umowę gwarantującą pracę przez 4 lata (2019) i taką samą umowę z PLK na utrzymanie sieci trakcyjnej . Po jej zakończeniu sprzeda pociągi sieciowe dla tego ,kto da więcej . Dlatego miedzy innymi stworzono Zakład robót budowlanych , a cały projekt zwany GAMMA. Polega na przerzuceniu niepotrzebnych ludzi na sieciowych i wysłaniu ich w delegację za śmieszne pieniądze , na 600 miejsc zgłosiło się i wyraziło zgodę 120 -parę osób , i teraz mają problem ......powygrywali przetargi i nie ma komu robić , a to nie koniec , jak zmuszą ludzi do jazdy w delegację ....to ludzie zaczną się zwalniać, a wtedy to niech sobie wezmą pracowników z Ukrainy , bo przecież podpisali z nimi jakąś bzdetną umowę o współpracy, PAJACE i z ludzi chcą zrobić pajaców . 30 LAT STAŻU NA SIECIOWYM

Robolek
@PRACOWNIK 20.02.2018 16:08

Pracownik ma świętą racje. Pracując w tej spółce już prawie 26 lat obserwuje jak wszystko jest marnotrawione. Lata istnienia i pracy w stabilnej spółce, dobrze rokującej i co najważniejsze z niezłymi przychodami zostało zdewastowane w dwa lata. Tworzenie Alf, Gamm czy inne zjazdy TOP400 to dowód na pranie mózgów i nieudolność kadry managerskiej. Niekończońce sie przyjęcia do CUW gdzie niczego pracownik sie nie dowie, setki ważniaków bez pojęcia o naszej sieci dystrybucyjnej, wypełnianie dziwnych tabelek powielanych co tydzień to już nie PKP energetyka z przed 3 lat tylko marna namiastka dawnej, świetnej spółki. Pora uciekać z tego tonącego czegoś bo spółka energetyczna to już nie jest.

ja

na stanowisku elektromontera zakld pomorski dostaje ok 2600 na reke praca srednio ciezka stabilna.wierze ze nowy wlasciciel zrobi wszystko by firma trwala.ja ostatni zgasze swiatlo.zawsze bylem za prywatyzacja.mam 20 lat pracy w pkp.

KTOŚ
@Zycie 11.02.2018 17:07

TY KAROL NIE PRACUJESZ CZASAMI W PKP PLK W OSTROWIE WLKP

Alicja

Widzę, że obecnie poszukiwani są kandydaci na stanowisko Elektromontera. Co możecie powiedzieć o pracy w tym charakterze? Czego mogą spodziewać się nowi pracownicy? W ofercie pracy można przeczytać, że PKP Energetyka oferuje m.in. możliwość rozwoju zawodowego i stałego podnoszenia swoich kwalifikacji. Ktoś z Was może powiedzieć jak to wygląda w praktyce?

północny pozdr
@Piter 23.01.2018 21:14

W biurach siedzą nawet przydupasy po zawodówkach i są ważni a po studiach latają po słupach i kopią rowy jak napisano - to prawda

Alicja

@Kandydat jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Czy piszesz tutaj o stanowisku Starszy Referent - Konsultant Contact Center? Kto pomoże użytkownikowi @Kandydat poznać więcej informacji na temat pracy na owym stanowisku. Jak wygląda taki przykładowy dzień pracy?

Marek
@Pytający 02.02.2018 18:10

Zarobki są w przedziale 2500-3500 brutto, ale raczej nie masz co liczyć na te górne widełki, premia co kwartał max 1000zł brutto, za moich czasów na cc nie było za dużo roboty tzn kilkanaście telefonów dziennie teraz nie wiem, ale w tej firmie na pewno nie zarobisz

Pracownik.

Od nowego roku wyraźne już zmuszanie do pracy nie zgodnie z przepisami. Kolejny wypadek śmiertelny to niestety kwestia czasu.

szczęśliwy hemeryt

Jeżeli w przyszłym życiu miało by mi wpaść do głowy aby mieć cokolwiek do czynienia z kolejową elektryką to lepiej by się nie narodzić ....

anonymous

Nie którzy nigdy się nie nauczą. Kolejna impreza i nie eleganckie rozmowy kadry zarządzającej. Żenada.

db

Teraz po zrozumiałem co to jest praca w tej firmie. Dziękuje ci mareczku.

Staram_się_zrozumieć

Ja nie rozumiem polityki tej firmy w tym roku wywalili z handlu czterech naprawdę dobrych handlowców, a osoby które od pół roku mają "0" w tabelkach dalej pracują dostają podstawę, używają aut, weźcie mi to logicznie wytłumaczcie?

anonymous
@doradca2 13.12.2017 16:11

Pamiętają i ........ Słupsk

doradca

Jeszcze tylko senat, podpis Prezydenta i sprawa prywatyzacji PKP Energetyka ruszy szybciej niż co nie którzy myślą. CVC powinno jak najszybciej ogłosić, że chce sprzedać PKP Energetykę, inaczej straci olbrzymie pieniądze...

Energetyk
@doradca 10.12.2017 19:36

Zkąd takie wiadomości kolego? To byłoby coś najpiekniejszego co może się stać dlatego nie bardzo wierzę w takie sensacje.

Kolejarz

Firma była porządna przed kupnem CVC,dziś chory Planer, córki spółki,szkolenia ,,menadzerow,,wyjadanie pieniędzy w Jachrance,lepiej omijać tą firmę z daleka,a właściciel się nie przejmuje,on nie chce ludzi,chcę sprzedać gołą spółkę,pracownik to dla nich pasożyt który generuje koszta.Jak ktoś napisał,dla PLK się nie opłaci,człowieku Płk ma mnóstwo pieniędzy i tak jak Oni uczciwie płacą,po co Nam szukać pracy w Kazachstanie jak u Nas można pracować jak kiedyś w PKP-jedna kolej to podstawa,jak w większości Krajów Europy.

Poszkodowany przez pkp
@Kolejarz 18.11.2017 06:48

Jakość usług PKP energetyka fatalna a przy wymianie liczników niszczą dodatkowo sprzęt klientom i nie zwracają środków. Jak dla mnie spółka zatrudnia oszustów i sama tez narzuca takie działanie pracownikom w celu szukania zysków traci reputacje.

MB

Gratulacje dla Pana Tadeusza Skobla w związku z planowanym objęciem stanowiska Wiceministra Energii. Nie było lepszego Prezesa w PKP Energetyce. Miejmy nadzieję, że doprowadzi do reprywatyzacji PKP.

anonim
@MB 16.11.2017 18:10

hehehe. Nie było, bo niedawno powstała tj. w 2001 roku.

Bogus

Panie starszy energetyka jak pan pójdzie do płk to nie zarobi pan 3 000zl na rękę tylko 1480zl na rękę a potem Panu dają około 1800zl. W pkp energetyce nie ma stalowego ale za to są tutaj wyższe grupy niż w pkp płk. Jak zobaczysz wypłatę to szybko zmienisz zdanie

starszy energetyk
@Bogus 04.11.2017 05:13

Po ponad 35 latach pracy w tej firmie mam w porywach 2400 na rekę z uprawnieniami na dozór, bez ograniczenia napięcia, podstacje trakcyjne i dodatkowo kierowca. Taki miód? O 3000 tys to moge pomarzyć. Teraz po podwyżkach sieciowy dostał mega podwyżki a energetycy ochłapy. Na sieciowym srednio dostali 250-400 zł podwyzki a w energetyce obłowili sie tylko brygadziści bo zwykły robol dostał srednio 50 zł. Do tego u nas ludzi jest tak mało że trzeba robić za trzech. Jeszcze niedawno brygady liczyły po czterech , pięciu monterów a dzisiaj w moim przypadku dwóch czyli brygadzista i ja. A roboty nic nie ubyło a urzadzenia trzeba utrzymywac jak dawniej. We dwójkę. Przychodzą podwyzki i wpada 50 zł awansu. Widzisz tutaj motywację? I do tego cała reszt włącznie z organizacją pracy, planerami i wszystkimi innymi idiotyzmami majacymi miejsce w tej firmie. Jesli po tylu latach pracy w tej firmie jestem tak traktowany to nie dziw mi się że mam tego dosyć. A jeśli przechodząc do PLK stracę finansowo to zyskam na spokojnej pracy, bezstresowej i przede wszystkim pewnej bo ta firma traci non stop roboty utrzymaniowe zlecane przez PLK i za chwilę na PKP nie będziemy mieli czego szukać. Na stare lata kolego maleje zapotrzebowanie na ; ja wam jeszcze udowodnię; a wzrasta na święty spokój nawet kosztem zarobków.

Bogus

Pratuje rok w w tej firmie w tarnowskich gorach na stanowsiku elektromonter na pociagu sieciowym.wiec tak na początek dostałem z dodatkami 2600 netto na rękę plus bogaty socjalne. Praca zależy od pogody.jeśli nie pada to nie jest źle. Wypłata na czas i zgrana brygada.z wad tej pracy to to że jeśli w święta wypadnie iść to trzeba iść i jak jest awaria to trzeba zostać czasami dluzej

R.L.

Tak czytam i czytam i dochodzę do jednego wniosku. Jeżeli jest tak źle, firma zła, dyrektor zly, kierownik straszny, nie płacą chociaż powinno i nie zapłacą, to się grzecznie pytam: Po jaką .....pracujesz w tej firmie ????? Zwolnij się. Idź gdzie indziej pracować! Ja pracuje w obrocie od roku. Jeżeli mam przesunięcie wyplaty jakiejś prowizji to wiem dlaczego. To ani nie jest tajemnicą ani czyjąś niechęcią. Wypisujecie bzdury! I jeżeli piszą to obecni pracownicy to jest mi za Was po prostu wstyd !

Endżej
@R.L. 05.07.2017 00:13

a może ty się zwolnij?

Dominik

Ta firma szpieguje nawet co się drukuje w pracy, na każdym kroku kontrole za niską i uwłaczającą pensję, dajcie sobie spokój szczerze wam wszystkim radzę.

Stary energetyk

Dziekuje i do widzenia. Składam wypowiedze ie po ponad 35 latach pracy. Praca stała się niewolnicza a zwierzchnicy traktują ludzi jak mięso armatnie. Po zmianie siatki płac okazuje się że tylko brygadzisci zasłużyli na godziwe zmiany finansowe. Reszta jak na plantacj bawełny ma pracować za trzech i nie marudzić. Nie dla mnie. Idę do PLK bo tam jest pewna i stabilna praca. I nie robią z ludzi idiotów bo tutaj nawet na Dzien Kolejarz zrobili równych i równiejszych. Do widzenia.

Orzech
@Stary energetyk 26.10.2017 19:06

Święte słowa. Też odszedłem po 30 latach. Myślałem, że z czasem bałagan się zakończy. Niestety. Dziwne zasady premiowania, dziwne zasady niby wzrostu wynagrodzeń. W zasadzie tylko dla brygadzistów i osób z ul. Hożej w Warszawie. Mobbing straszny. Teraz niepokornych straszą skierowaniem do pracy w innych rgonach kraju ! Za nędzne wynagrodzenie brak szacunku i programy szpiegujące pod pretekstem planowania pracy. Omijajcie PKP Energetyka z daleka! Ze szczerego serca nie polecam !

Adam

Co nowego słychać?

Piotr

nie polecam jako pracownik i nie polecam korzystania z ich oferty chyba, że chcecie mieć problemy, poza tym kiepska oferta.

klient

kombinatorzy i cwaniaczki w tej firmie pracują, szkoda słów i nerwów.

Zostaw opinię o PKP Energetyka - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Energetyka