Spółka pod Amerykanami zatrudniała na umowę śmieciową na wynagrodzenie sprzed pandemii. Została zrepolonizowana, przyszedł nowy zarząd i zaproponował jeszcze bardziej (usunięte przez administratora)warunki pracy tj. niepewne wynagrodzenie tzn. nie wiadomo ile zlecą w miesiącu, wynagrodzenie płatne w najlepszym wypadku 2 miesiące po wykonaniu pracy, drakońskie kary umowne do 40% liczonych nie od wysokości wynagrodzenia a od abstrakcyjnej kwoty ok. 100 000,00 zł (czyli do 40 000,00 zł kary umownej). Niestety na takie warunki nie można było przystać. I to wszystko ekipa z opcji, która chwaliła się tym, że ucywilizowała warunki pracy i walczy ze śmieciówkami.
Umowy śmieciowe wprowadziła była władza rządząca , która tą spółkę przejęła.
Fachowcy od druta to zbieranina z dawnych sekcji energetycznych, podstacyjnych. A znajomości są i będą.na stanowiskach. Traktowali pracowników jak chcieli. Ten od trakcji , lub z zawodu mechanik pracuje w tzw .Obsłudze ,a resztę dali do Usług czyli na druty.. Tak było i jest. Plecy trzeba mieć .
Zyjesz gosciu w świecie gier komputerowych i filmów typu zabili go i uciekł. Jak wczesniej napisałem- piaskownica. Jesli firma stawiałaby na młodych to juz dawno by zbankrutowała i zeszła na psy. Pokaz mi młodego pracownika który usuwa usterkę, awarię na podstacji trakcyjnej lub stacji trafo? Tego nie wygoglujesz bo tylko to młodzi potrafią. Jęczeć, krytykować, żądać to potrafią. I to po mistrzowsku. Oczywiscie nie wszyscy ale zdecydowana większość. Widziałem już w tej firmie wielu młodych co po paru tygodniach się zwalniali. A na robocie to telefon w ręce i słuchawki na uszach. To tez widziałem. A na sieciowym nie pracuję i nie pracowałem. Dziwię się takim jak ty , co tutaj jeszcze robisz skoro jest tak zle???? Badania okresowe przechodzę bez problemu może dlatego że nie wciągam jakiegoś (usunięte przez administratora) co (usunięte przez administratora) przymula i odbiera zdrowy rozsądek jak wielu tobie podobnym krytykantom.
To wszystko dzięki Związkom Solidarność. Są poustawiani na stanowiskach nawet w zarządzie oraz są nietykalni ,mają immunitet związkowcy. Tak jest w sekcji Jelenia Góra.
A gdzie były związki zawodowe? Były w zarządzie i nic nie robili tylko dobre pensje brali.
Umowy śmieciowe były i za poprzedniej władzy i za Amerykanów i za jeszcze poprzedniej. Tylko, że warunku tych umów były coraz gorsze. Cieszcie się, Ci co na etacie, że ich nie zaznaliście.
Narzekali że są w spółce zarządzanej przez podmiot zagraniczny, A teraz są spółce skarbu państwowa. Nie dochodzi . Chcieliście to mamy ,, na państwowym. Czasy się zmieniają ii to nie jest stare PKP. To PGE. Zrobili to jeszcze za panowania (usunięte przez administratora) i mamy to. Jak narzekają to niech idą do innego pracodawcy. A związki i tak wyszły na swoje .
No właśnie poszedłem do innego pracodawcy. Stosunki i zarobki o niebo lepsze.
Chciałbym poruszyć parę kwestii niektórych spraw w sekcji Jelenia Góra .Co do tego zdarzenia 10 lat temu na 55 P. Ciekaw , kto wie czy polecenie na daną pracę było poprawnie napisane?. Chyba nie . Brak było w poleceniu punktu dotyczącego otwarcia odłącznika OS na rozdz. 3 kV. Błąd odkrył ratujący pracownik ,który wskazał ten błąd byłemu kierownikowi sekcji jelenia góra oraz to widział jego zastępca ( bardzo wykwintne epitety poleciały.) Na następny dzień inny pracownik pojechał do dyspozytorni , żeby podmienić poprawione polecenie . Dopuszczający był pod wpływem procentów. Czy to szanowna komisja sprawdziła ? A gdzie sprawdzenie alkomatem.Tak ,bo był trzeżwy. A reszta ? Były naczelnik ? Parodia. Czy polecenie było wypełnione ? Chyba nie. Bo książka szkoleń też nie była wypełniona. Podczas tego zdarzenia na a tej podstacji przebywały pewne osoby , które nie powinny tam się znajdować. Oczywiście wiadomo co tam robili. Mieli inne miejsce pracy. A ratujący później przechodził traumę. Czy była pomoc? - nie Trzeba było tam być i widzieć te nieprzewidziane zdarzenie. To są fakty. I jeszcze jedna sprawa. Chodzi o kierowanie pojazdami służbowymi ( stan pojazdów był fatalny i kto ma płacić mandaty za zły stan techniczny ?. Kierowca który nie chce stracić premii i powiadamiał przełożonych, czy dysponent pojazdu czyli kierownicy? Były takie zdarzenia.). Czy były jakieś aneksy do umów.? Czy ktoś się pytał pracownika czy ma prawo jazdy kat. B ? Skąd wiedzieli ,że pracownik posiada takowe uprawnienia? Wysyłali na badania okresowe ,gdzie było wpisane kierowca kat.B. Była też wykaz, który nie podpisałem. Może ktoś podpisał , jak instruktaże BHP, tam była pieczątka byłego naczelnika, a podpisy były ..inne. Dopytywałem się w Państwowej Inspekcji Pracy , czy można kierować pojazdami , jak mam na umowie tylko elektromonter? To też bezprawnie. Przecież kolej nie robiła takowe uprawnienia - prawo jazdy. A do podwyżek i awansów to inni pracownicy byli dyskryminowany , (usunięte przez administratora) finansowy . Zwłaszcza w 2017r (HR Flesz magazyn pracowniczy nr1(1)/2017 ), był zmieniony system wynagrodzeń . Liczyli się brygadziści i pijący z byłym naczelnikiem. Byłego naczelnika lub kierownika i zastępcy sekcji jelenia góra nie interesowano oraz nie liczyło się gdzie wcześniej pracowałeś i co robiłeś oraz jakie miałeś uprawnienia (były komentarze , które opisywały pracowników z dawnych ES-ów, np Maniek, Titok) . Miałem najniższą grupę oraz stawkę według nowych zasad , nie mówiąć też na sieciowym. Liczyło się chyba ilość napojów wyskokowych wypitych z byłym naczelnikiem . A co do grafików i urlopów też były nadużycia . Dotyczy się też zastępcę tej sekcji. A co dyscypliny co do niektórych pracowników , czy to na pociągu sieciowym ,czy na delegacjach to trzeba mieć ich na smyczy. Szkoda, że go uratowałem, bo mogłem wcześniej wyjść z tej podstacji 55P i by był wypadek śmiertelny i wszystko by się inaczej potoczyło. A co do nadgodzin i III PDO to zawsze była odpowiedż zastępcy sekcji jelenia góra i- tobie się nie należy -. A inni pijący i po znajomości podostawali odprawy z PDO . Komisja etyki i te standardy etyki to mi teraz lata....,lepiej zgłosić do sądu pracy i PIP-u. Co teraz się o tym mówi, kto na te pytanie w Warszawie odpowiada ? Wcześniej też były sygnały . Kto tam pije to ma dobrze .
Dzień dobry. Jest nam bardzo przykro z powodu zdarzenia, które miało miejsce na 55P. Specjalna komisja wyjaśniła jego okoliczności, a firma PKP Energetyka podjęła stosowne działania, aby zapobiegać podobnym przypadkom w przyszłości. Szczegółowe pytania prosimy kierować na adres bhp@pkpenergetyka.pl. Jednocześnie pragniemy podkreślić, że bezpieczeństwo pracy jest naszym najwyższym priorytetem. Codziennie dokładamy wszelkich starań, aby na żadnym stanowisku nie dochodziło do nieszczęśliwych zdarzeń. Naszym celem jest stworzenie całkowicie bezwypadkowego miejsca pracy i konsekwentnie do tego dążymy. Od opisywanych zdarzeń minęło 10 lat. W tym czasie poziom bezpieczeństwa pracy znacznie się podniósł. Zainwestowaliśmy dużo w środki ochrony indywidualnej i zbiorowej. Wprowadziliśmy wiele usprawnień, wypracowanych wspólnie z pracownikami. Zmienił się także kierownik Sekcji Jelenia Góra. W kwestii samochodów wykorzystywanych przez spółkę PKP Energetyka, zapewniamy, że wszystkie posiadają aktualne badania techniczne, potwierdzające ich całkowitą sprawność i są w pełni dopuszczone do ruchu drogowego. Rocznie w firmie wymienianych jest ok. 200 pojazdów, a średni wiek floty samochodowej wynosi 6 lat. Głównym założeniem procesu wymiany floty jest obniżenie czasu eksploatacji samochodów do 5 lat. W ramach naszego programu „Misja ZERO” realizowane są także działania mające na celu poprawę bezpieczeństwa kierowców oraz innych uczestników ruchu drogowego, a także zwiększenie kultury, ekonomii i ekologii jazdy (np. wprowadziliśmy zasady eco-drivingu). Żaden pracownik nie jest zobligowany do jazdy samochodem, jeśli nie zostało to określone w wymaganiach do pracy na danym stanowisku w postaci karty charakterystyki pracy. Każdy nasz kierowca musi natomiast mieć zaświadczenie lekarskie o zdolności do prowadzenia pojazdów. Na koniec pragniemy podkreślić, że osoby, które zaobserwują jakiekolwiek nieprawidłowości związane z bezpieczeństwem pracy, flotą samochodową czy zachowaniem pracowników w stosunku do innych członków zespołu, proszone są o dokonywanie zgłoszeń na adres mailowy bhp@pkpenergetyka.pl lub za pośrednictwem Linii Etyki (z zachowaniem anonimowości). Informacje na temat jej działania można znaleźć pod linkiem https://www.pkpenergetyka.pl/standardy-etyki lub w zakładce „Standardy etyki” na naszym profilu na portalu GoWork. Z poważaniem Zespół PKP Energetyka
Dzień dobry. Bardzo zależy nam na stworzeniu całkowicie bezwypadkowego miejsca pracy i dokładamy wszelkich starań, aby ten cel osiagnąć. Analizujemy przyczyny i okoliczności zdarzenia w Lublinie i na pewno wyciągniemy z niego wnioski na przyszłość. Z poważaniem Zespół PKP Energetyka
Tam nie potrzeba wykwalifikowanych elektryków, tylko pracowników fizycznych jak jest w nowych grupach i stawkach. Flesz nr.....
Teraz o tym piszecie ,że przykro. . I teraz są zmiany. A przedtem co było. ? Gdzie te standardy etyki ? w tej sekcji Jelenia Góra..? Wstyd
Witam. I co. Okradli pracowników z nadgodzin. To tylko potrafi pkp energetyka z jednej góry.
Wiem bo tak jest zapisane w ustawie o restrukturyzacji komercjalizacji i prywatyzacji przedsiębiorstwa państwowego Polskie Koleje Państwowe z dnia 08.09.2000 r.
Najpierw trzeba zmienić umowę o pracę na elektromonter plus kierowca kat. B. Bo pkp energetyka , żaden pracownik nie jest zobligowany do jazdy samochodem, a zmuszają. Nawet nie było to formie pisemnej. A na umowie było napisane elektromonter. Tak to było w Zakładzie Dolnośląskim.
Zmam osobiście nowego kierownika z sekcji JG>. A kiedy zmiana trochę inaczej myślącego zastępcy.
A kiedy będzie zmiana zastępcy kierownika sekcji Jelenia Góra ? A może tą posadę ma na stałe ? Bo i tak nie jest z tej branży.
I to nic nie zmienilo. Jedni dostali awanse i podwyżki a innych dotarli bo musieli się zeolnić po ćwierć wieku pracy w tym zakłamanym zakładzie pkp energetyka.
Skoro wam zależy to dlaczego w sekcjach na wschód od Warszawy ludzie na dopuszczenia firm zewnętrznych są wysyłani w pojedynkę? Przecież takie oszczędności mogą prowadzić do tragedii zwłaszcza w nocy kiedy warunki nie sa najlepsze. Dla mnie i moich kolegów przydzielanie jednego czlowieka do takich zadań to skrajna nieodpowiedzialność i głupota. Na koniec jestem ciekaw jak to wygląda w innych sekcjach i czy panuje tam taka sama skrajna nieodpowiedzialność. Liczę na odpowiedź, dziękuje i pozdrawiam.
Dzień dobry wszystkim. Odpowiedż na zadane pytania. W sekcjach na południowym- zachodzie części Polski, tak samo się robi jak w sekcjach na wschód od Warszawy. Dopuszczenia są robione w pojedynkę, zwłaszcza w nocy i to jeszcze na szlakach , zdala od stacji. Najgorzej jest zimą. Jeździ się w pojedynkę w nocy. I tak to zostanie usunięte. Tak jest . Dopuszczenia dla firm zewnętrznych są jednoosobowo jeżdżą, tylko kierowcy.
Żeby być napiętnowany. To jesteś na cenzurowanym. Zero awansu, podwyżek. Sekcja JG.
I tak traca dobrych , doświadczonych, wartościowych pracowników. Dzięki nieodpowiedzialnych kierowników , dyrektorów. Za to też biora odpowiedzialność zwiazki zawodowe solidarność. I jak ma byc dobrze , zże na stanowiska kierownicze bioraą niewyksztalconych, nieodpowiedzialnych osoby kierujace sekcją. To tylko pkp energetyka.
Tu po tych zmianach , jednych zdołowali innych podnieśli po kilka grup. I czym się , i jakimi czynnikami się kierowali przy tych zmianach.
Żaden pracownik nie jest zobligowany , zbowiązany, zmuszany do jazdy samochodem, jeśli nie zostało to określone w wymaganiach do pracy na danym stanowisku w postaci karty charakterystyki pracy. I pytanie do pkp energetyka , kto wpisuje do kart charakterystyki, czy taki pracownik posiada prawo jazdy i skąd wie czy pracownik ma takie uprawnienia ? Mnie nikt nie sprawdzał czy mam takie prywatne uprawnienia czyli prawo jazdy. Bo na umowie widnieje tylko umowa na stanowisko elektromonter. A może ,pracownik podpisywał oświadczenie , że może prowadzić pojazdy służbowe. Też to było . A może na podstawie badań okresowych ?, wypisywanych przez kierownika- skąd wiedział ze pracownik ma takie prywatne uprawnienia? Lub może był wykaz, który pracownik podpisywał ? Przecież pracownik nue pokazywał takich uprawnień. To jaka jest odpowiedż . Bo powinna być zmieniona umowa o pracę.
PLK ma spółki w grupie PKP które pracują własnymi pociągami sieciowymi i po co kupować coś co się ma?
Proszę się przyjrzeć ile obecnie pracują kierownicy i zastępcy kierownika sekcji, czy mają 11h wg kodeksu odpoczynku, co jest gdy mają non stop wg firmy "gotowość", a to normalny dyżur, który jest swoadczenoem pracy... nieustające telefony od dyspozytorów, wykonawców prac po "godzinach pracy" i szablonowe hasło w PKP Energetyka... "nadgodziny do odbioru", czyli prościej przeczekać sprawę bo się to nie kalkuluje Pracodawcy...
Widzę ile pracują. Daj lepiej spokój .Za to im płacą i to nieźle.A jeśli im jest źle mogą przejść do PLk-i. Lub latać po pracownikach i pierdzielic ,że dołki pod nim kopią,bo nie wiem ile tu będę bo ktoś nowy zajmie moje stanowisko,pozalić sie komuś ,że mnie nikt nie lubi jak poszedłem do biura, ja nic nie wiem itd. pozdrawiam i więcej optymizmu kierowniku
Witam kolegów. Widać jeszcze takie oraz inne wypadki przy pracy. Zamiast iść do przodu, to widać efektu zaniedbania bezpiecznej pracy przez wiele lat. A to ciągnęło się jeszcze za starych czasów. Powinny być przeprowadzane rozmowy edukacyjne od największego szczebla kierowniczego do stanowisk pracowniczych.
Same rozmowy nic nie rozwiążą jedna nowa zakretarka czy wiertarka problemu nie rozwiąże poprostu brak ludzi i to jest ten zasadniczy problem bo na żądanie jedzie 1,5 człowieka zmęczenie i PESEL ,dyżury poprostu się starzejemy i to jest normalna kolej rzeczy potrzebna jest młoda kadra której nie widać .
Dostali alko .....,nier.....i waz... Awanse i podwyżki dostają i dostali co zawsze dostają co siedzą i dyrygują. Wypadku po wpływem..... , i tak zamiata się pod dywan, a tylko inni trakcją i zwalniają . Reszta niech nie narzeka, bo mało ludzi , dużo harówy ,a za to duże zarobki - i tak nic nie robią. .
W pracy są tylko współpracy, tylko przy dobrym procencie, w butelce przy którymś przełożonym , związkowcom. A resztę mają gdzieś ,gdzie jest ciemno i ciepło..Liczą się .......,a ten jest do roboty a ten to siedzenia, a ten do....... Podwyżki.
Wniosek:. Pracuj dalej i nie narzekam i tak dużo zarabiasz. I dlaczego takich jak ty nie przenoszą ciebie w różne sekcje oraz różne miejsca pracy na różne stanowiska pracownicze,. Ponieważ brakuje lub jest luka po tych co odeszli. ? Bo może nie nadajesz się ,ewentualnie masz duże znajomości lub trzymasz się rękoma i nogami ciepłego miejsca jak podstacje trakcyjne ?
Wniosek do p. Stefan W :. W świetle tych faktów, można wnioskować, że firma stosuje nieuczciwe praktyki wobec pracowników, które prowadzą do ich dyskryminacji i niemożności rozwoju zawodowego. Przez takie zachowania pracodawca utrudnia rozwój zawodowy oraz szanse na otrzymanie podwyżek i awansów. W związku z powyższym, sądzę, zwolnienie z pracy było niesprawiedliwe i oparte na nieodpowiednich przyczynach. Doświadczenia sugerują, że istnieją jasne braki w zarządzaniu personelem oraz brak uczciwości wobec pracowników. Wnioskuję, że w tej firmie istnieją problemy z nieuczciwymi praktykami, które mają negatywny wpływ na rozwój zawodowy pracowników.
Cała prawda tylko nic i nikt tego nie zmieni.Ludzie aktywni z wiedzą odeszli.Zostal efekt snieżnej kuli. z drugiej strony jest cudownie.
Za to, ze napisałem, ze od trzech lat nie było podwyżki usunęliscie czyli ocenzurowaliście mój wpis. Ale to prawda.
Dobrze napisałeś o tych podwyżkach @ Witek. Taki problem też miałem. Podwyżki są dla "swoich". Podwyżki oraz premie ustalane są odgórnie i akceptowane przez kierowników poszczególnych komórek wykonawczych - sekcje lub teraz spółki. Możesz pracować tu i tam i tak podwyżki są dla jednych. Podwyżki uzależnione są od grup, poziomów uszeregowania ,czym wyższa tym lepsze podwyżki. Są takie tabele z funkcjami oraz do nich wynagrodzenia.
Czyk ktoś wie jak sie będzie nazywała firma po przejęciu przez PGE...???
Czyli sprawa podwyżek i stawek każdemu z góry jest doskonale znana, skoro jest to zapisane w firmowej dokumentacji do której każdy pracownik może mieć dostęp? Kolega zapomniał napisać przy okazji swojej skargi na zarobki, ile obecnie zarabia. Może Ty napiszesz, ile Ci płacą i dlaczego podwyżka byłaby Twoim zdaniem wskazana?
Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku elektromonter w PKP energetyka teraz PGE Energetyka Kolejowa wynosi 5 670 PLN brutto. Co drugi elektromonter otrzymuje pensję od 4 520 PLN do 6 840 PLN netto na rękę . I tak mało. .
Nie pisz bzdur. Żeby otrzymać na rekę tą kwotę trzeba mieć dyżury i trochę płatnych nadgodzin. Po ostatnich podwyżkach wielu monterów w moim zakładzie otrzymuje ok 4000 zł. To gdzie ta reszta o której piszesz? Brygadzisci to tak.
W zakładzie nie na monterów tylko są : elektromonter, wykwalifikowany elektromonter specjalista elektromonter, brygadzista , automatyk.i tym podobnie. Przecież były zmiany wprowadzone w HR przez p.Beatę.G. Przecież , czy w Usłudze czy w Obsłudze są takie same stanowiska. Tylko inny charakter pracy. Tylko jeden szkopuł, po co typowego elektryka brsć na pociąg , jak w Obsłudze pełno tych co nadają się na pociąg sieciowy po kolejówkach.A są tacy że pracowali eszędzie ,i tak ich traktują przy podwyżkach najgorzej. Najlepiej mają brygadziści mianowani na nowo oraz te osoby co mają wysokie grupy oraz stawki w tych grupach . A zarobki są takie możliwe jak podaje Dryf z PKP.. Taki maszynista, brygadzista, oraz inni zausznicy. To było zrobione po to ,żeby co niektórych awansować po koledze z szefem. A 7 koła na rękę to możliwe , bo są tacy . Reszta co mauprawnienis jako elektromonter to tylko mięso armatnie do wszelakich prac.
Ten tekst jest skopiowany z oficjalnych stron. Co opisuje Dryf z PKP. Tyle tam się zarabia, jak częsc poszła na PDO, czy się wcześniej zwolniła. W Obsłudze tyle mają. Są tacy , co siedzą cały czas na jednym miejscu pracy czyli dawne sekcje MES, potem ES, a teraz Obsługa. Nietykalni, znajomi, po tych co byli na stanowiskach eletromonter z funkcyją. Reszta zapychslo co brakowało a podstacjach, na pociągu sieciowym Taka była polityka
Czyli żeby mieć tu dobrze trzeba mieć znajomości? Ludzie mają płacone dosłownie za siedzenie? To są pracownicy z dłuższym stażem?
W usługach na sieciowym jako brygadzista, maszynista , oraz inni z z uprawnieniami typu pilarz, kierownik poc., zarabiamy ok 7000 zł na rękę. Każda sekcja ocenia pracownika na różnych zasadach. Przykład J sekcja lelenia Góra.
No trochę koloryzuje pan z tymi 7000 tysiącami. Ja jestem maszynista +kierownik pociągu wszystkie uprawnienia i dostaje 4500+ 400 zł premi więc koło 5000 się kręci
Własnie o tym napisałem. Więć dryf z pkp pisze brednie i sieje ferment. Po co? Pracuję tutaj 43 lata. Po ostatnich podwyżkach z dyżurami nie przekraczam 4 tys. a dostałem do grupy 590 zł. Dyżury mam 15-17 w miesiącu. Brygadziści tak jak napisałeś tyle zarabiają także u nas. Więc skąd te kwoty podane przez tego goscia? Możliwe że tam tak jest więc rozbieżności w zarobkach są znaczne. Ale kwoty z sieciowego to kosmos chyba że........pozazdroscić jeśli to prawda. Obsługa zawsze była mocno w tyle do Usług.
Jako elektromonter z uprawnieniami energetycznymi D i E plus kierowca, kierownik pociągu , pracowałem , to teraz nowa spółka- Obsługa , a pracuję w Usłudze ,to nawet nie mam. 3000 żł. A są tacy ,że mają te 5000 do 7000 zł na rękę . Taka jest rozbieżność. I oczywiście , zawsze dostają podwyżki, tzw "cichociemny " . Znam takich.
Jestem na sieciowym , jako brygadzista i mam 7000 zł na rękę z świątecznymi i innymi dodatkami.
Zgadzam się ,i tyle mam na rękę. oprawie 7000 zł. Jako brygadzista. To samo mają w Obsłudze. To jak, chce to napiszę ile się zarabia. Są takie zarobki , tylko te osoby nie chcą o tym pisać.
Kto tu mówi i pisze ,że tyle się nie zarabia ? Teraz to zarabiają i siedzą. Są takie osoby w Usłudze i Obsłudze ,że dobrze zarabiają , jak pisze Dryf z PKP. Przecież można popatrzeć na zakładowe parkingi. Lekko mają na rękę po 6-7 tyś jako teraz brygadzista , i inni pracownicy.
W Obsłudze , automatyk, specjalista kwalifikowany elektromonter zarabiają dobrze. To niech napiszą średnia kwotę na rękę. Brygadzista elektromonter po zmianach ,czyli ten co przez całą karierę PKP energetyka , przesiedział na podstacji lub na warsztacie elektrycznym odpychał się rękoma i nogami , żeby innych wypchać na pociąg sieciowy lub inne miejsce pracy. Tacy to mają dobrze o zarabiają po 7000 żł na rękę.
Mi dali 4800brutto i brak biletu kolejowego od początku zatrudnienia bo nie wiedzą czy odrazu dadzą
No to super. A jakie są jeszcze benefity? Z tego co kojarzę to macie zniżkę na bilety -99%.
Co tam podwyżka sypli teraz na dziesiątego października dwa koła przed wiadomo czym. Fajnie.
I jeszcze narzekają . 2 tys na rękę plus pensja i jeszcze im mało. A u tak mają lekką pracę.
To w takim razie nadgodziny mają tutaj miejsce? I jeśli tak, to czy są lepiej płatne? Można samemu zadecydować o pozostaniu po godzinach pracy? Jak to wygląda?
Dobrze napisane, Tyle zarabiają. Nawet na święta po 2 tyś. dostali i jeszcze narzekają. Bo im się nie chce pracować .To nie stara PKP. To rzeczywistość.
A premie miesięczne stałe , kwartalne, półroczne ? A dywidendy są ?Też się wlicza w pensję, oraz nadgodziny - do zapłaty ,czy do oddania ? Itaka można mieć 6 -7 tys. netto.
Trochę śniegu ,a tu trakcja się wali na stacji Wrocław Gł. Takie przeglądy i naprawy . Porażka. Widać brak kompetencji przy naprawie. Tylko dojeżdżający pasażerowie są stratni. Tam jedna sekcja i nie daje rady.!!.
Czyli co praca spoko jedynie Jelenia Gore omijac szerokim łukiem?
Jeśli chodzi o naszą Jelenią Górę mi sie osobiście dobrze pracuje i nie wiem o co chodzi z tymi komentarzami. Jestem tu już chwile i ekiipa spoko praca tez ok wiec zapraszam
@Damek. Dziwny komentarz jeśli o "nasza" ......Tam są cudaki i elementy. Osobiście nie polecała bym tam pracować jako elektromonterka . Duża różnica w stawkach za prywatne uprawnienia. Kierownictwo i zarządzanie bardzo nie w temacie w sprawie ppdwyżek.
Nie jestem przekonana co to tego miejsca za natywne komentarze, uwagi związane z tą sekcja . Nieprawidłowosci.
Pracuje w tej sekcjijuz jakis czas. Ludzie naprawde sa ok, i nie wiem skad te wszystkie komentarzeJ i komu to na reke ze takie rzeczy wypisuje
Kierownicy (usunięte przez administratora) FIRMĘ na paliwie jeżdżą służbowymi autami na swoje potrzeby są na to dowody (usunięte przez administratora) tylko mają dobrze reszta jest traktowana jak plebs nie polecam więcej info już wkrótce
Kierownicy to jeszcze ok. A na zachodniej to zwykli pracownicy , bo pociągiem nie będzie jezdzil ... a codziennie do mysłakowa 70 w jedną 70 w drugą i jest 140 A firmę nie stać na podwyżki dla pracowników A takie barany (usunięte przez administratora) biedna firme
Ale przecież tak było że wszystkie ścinki obierali brygadzisici i oczywiście sobie, a jak byl kabel miedziany gdzieś kładziony to tylko Rafał i Darek ... sam też widziałem brali ścinki z fi 240 aluminiowe cały bus i na -1 kazdy wie z pracowników ale nikt nie może się odezwać bo odrazu straszą zabraniem premii . A ci co się postawili tzn mieli(usunięte przez administratora)już nie pracują. Dawno mnie tu nie było ale widzę jak byl bałagan tak jest caly czas ..
Przecież nie ma kontroli. Dobrze pisał Kubanek. Jednym ciągle Mao, drugim się nie podzielą, innym zabiorą. Ja kra .....to wszystkim po równo.
Oj hitańczyk chyba Kali. Łk 18:20: "Znasz przykazania: Nie cudzołóż, nie zabijaj, nie kradnij, nie dawaj fałszywego świadectwa, czcij swego ojca i swoją matkę."
Kubanek- jestem z drugiej strony Polski i pracuję tutaj ok 40 lat i z takim tekstem i w tamim miejscu jeszcze się nie spotkałem. Nie dorosłeś do tego żeby cokolwiek pisać. Brudy tego typu załatwia się w swojej brygadzie.
Planuję przesłać CV na młodszego specjalistę w sekcji zasilania elektroenergetycznego. Szykuje mi się remont i warto wziąć nieoprocentowaną pożyczkę z firmy?
Każdy tu narzeka to niech zmienia pracodawcę jak się wam nie podoba. Firma wypłacalna zarobki na czas pensja z premia na poziomie 7000 zł a jak wpadnie jakąś nadgodzina to ponad więc ile wy chcecie zarabiać. Pozdrawiam tych wszystkich pozytywnie nastawionych do pracy
Pracuję tutaj 45 lat. Mam dyżury. Zero nadgodzin bo nie ma jak. Uprawnienia wszelkiego rodzaju, uprawnienia dozoru, dodatkowo kierowca jak chyba wszyscy, stacje trafo, podstacje trakcyjne, linie zasilające, eor-y. I moje zarobki po ostatnich podwyżkach plus śmieszna premia 20 każdego miesiąca to ok 5000 zł. Więc wytłumacz mi bo już nie ogarniam skąd 7000 zł? Kłamczuszek? Czy piszecie żeby cokolwiek napisać dla beki? Jeśli tak to jesteście (usunięte przez administratora).
Zapraszam do Suchej Beskidzkiej, tutaj z wszelkimi uprawnieniami (elektromonter, maszynista ,kierownik pociągu) po podwyżkach moje zarobki wystrzeliły do magicznego poziomu 5,450 brutto. Śmiać się czy płakać...Pozdrawiam.
Zapomniałeś dodać godziny świąteczne, godziny niebezpieczne, godziny za nocki , uposażenie za węgiel, premia i wyjdzie 8 tyś na rękę. Zawsze elektromonter maszynista zawsze miał wyższą grupę, lepsze podwyżki. I tu nie stękaj , bo jelenia góra , tam mechanicy mieli więcej. Zwykły elektromonter z uprawnieniami prywatnymi do kierowania pojazdami do 3.5 tony , kierownik poc., pilarz oraz spawacz, uprawnienia UDT to zawsze nuał mniej . Mechanik elektromonter to ma tam dobrze, siedzi w ciepłym i mu nic nie pada na łeb .
Na jakim stanowisku pracujesz? Jako elektromonter po 26 latach pracy z nockami i świątecznymi 5500 to był max
Faktycznie każdy pracownik otrzymuje deputat węglowy?
Chce aplikować na ofertę dla Specjalisty ds. Analizy Danych w Systemie SCADA. Opiszecie mi atmosferę na dziale? Z opisu samej oferty za wiele sie o niej nie dowiem
Obecnie szukają dyspozytora zasilania w sieciach AC/DC. Pracuje się 12/24 i przysługuje dodatkowy urlop 8-dniowy?
Najgorsze co jest w tym bałaganie to kolesiostwo. Ci co się podlizuja kierowniczkom to mają najwięcej profitów. A najgorszym dyrektorem jest JASTRZEBSKI ZBIGNIEW który zniszczczyl duzo dobrych pracowników i jego posłuszni kierowniczki.
Widziałem ogłoszenie dla specjalisty w wydziale taryf i koncesji. Ktoś wie czemu kogoś szukają? Jaka może występować atmosfera na dziale?
Jakie są przewidziane zarobki dla specjalisty w wydziale taryf i koncesji? W ogłoszeniu niestety brak informacji.
Maja być podwyżki po 1200zl Premie ze frekwencja Dla kierowników i brygadzista po 2tys podwyżek dzis ustalono
A co z dodatkami ? Będą jakieś.? Przecież będą przywileje kolejowe ? Czy zabiorą.? A za dodatek węglowy będzie płacony ? A za bilet imieniny kolejowy będzie płacone ? Jest tych dodatków dużo.
Jakie dodatki? Węgiel ustawa jest płacony jak sej zatwierdił za tonę 20 lat temu. Reszta płatna przez pracownika (wykup) człowieku masz komputer to pytaj się .
Skąd taka informacja, że nie będzie już biletu kolejowego? Czy to pewna i wiarygodna wiadomość? Kto ją formalnie podał? Któryś z członków zarządu? Przewodniczący związków zawodowych? W aktualnych ogłoszeniach o pracę pracodawca czyli PGE Energetyka Kolejowa cały czas wymienia " do 99% zniżki na bilety kolejowe dla pracownika" jako jeden z benefitów. Mam zamiar ubiegać się o pracę jako elektromonter i ten benefit jest dla mnie bardzo istotny.
Poprawka dla Kierowników ma być 5000 ,a dla brygadzistów po 4000, reszta średnio po 400 zł
Plus medale wspaniałe opinie do medali i koperty od związków oczywiście plus 670zł -i co mało.Super.
U nas na zachodniej brygadzista dostali po 1500 podwyżki
Czy partner jako kandydat na ślusarza - mechanika też będzie mógł liczyć na podwyżkę? Ma ponad 20 lat doświadczenia i byłoby miło móc dostać więcej niż najniższą...
Pracowałem w tej firmie 26 lat w systemie zmianowym. Zero szacunku dla pracownika od momentu otrzymania planeta. W nowej firmie nawet na zwolnieniu lekarskim powyżej 30 dni otrzymałem podwyżkę.
Witam, chciał bym dopytać jakie pracownik ma dodatki na starcie przychodząc do Spółki, jaka jest atmosfera w sekcji Tarnowskie Góry oraz dlaczego jest umowa próbna na 6 miesięcy jak KP mówi że max na 3 miesiące
Piszesz prawdę. Tak jest cały czas. A związki zawodowe u nas to zwykłe bydlaki dbające o siebie. Dlaczego ludzie jeszcze są w ich strukturach? To jest błąd pracowników. Jutro spotkanie związków z dyrekcją w sprawie podwyżek. Nasza praca jest mocno niebezpieczna tak? Dlaczego nasze zarobki ( nie brygadzistów, nie pociągu sieciowego, piszę o obsłudze zwykłych monterach) są na poziomie pracownika Lidla, sprzątaczki czy listonosza? Ja codziennie wychodząc z domu narażam swoje życie. Codziennie. Związki nie powinny jutro podpisywać żadnych ustaleń finansowych jeśli zwykły pracownik nie dostanie minimum 1000 zł netto do pensji. Minimum. Niech prezes wyjdzie zza biurka i łazi po słupach, macha łopatą, ciąga kable, pracuje non stop w pobliżu średniego napięcia, przygotowuje strefę pracy dla brygady ( jak błąd to bum bum) mufy nie mufy i czort go wie co jeszcze. I przestańcie wreszcie gadać o biedzie i kryzysie bo naszych panów za biurka nie widać żeby dotknął kryzys. Gadka dla głupców. Rzygać się chce.
Związki dyrektorki kierownicy nam nic nie załatwią w sumie to nie ma co im się dziwić sami zarabiają zdrowo ponad 10 to co się będą wychylać bo gdzie znajdą drugą taką robotę za taką kasę to wolą siedzieć cicho i się nie odzywać a wina jest po naszej stronie nie potrafimy się zjednoczyć i tu jest problem. Wypisać się z tych chorych związków założyć własne niezależne? w tedy może by w końcu się cos zmieniło ale co znajdziesz chętnych? Póki co to pozostaję siedzieć cicho i cieszyć się z ochłapów co nam dają
Pewnie z Dęblina sekcji Lublin Ci pracownicy byli tak?
Trochę się zagalopiwałeś . Niektórzy siedzą całymi dniami na najdalszych obszarach. Przecież jesteśmy spółką państwową. Takie prace co opisuje ,to normalne . Niektórzy dużo krzyczą , a nic nie dają .
Juz za chwile będziesz szukał sobie roboty ,wiec się nie spinaj. Za parę miesięcy będzie jak w PKP Cargo
Opinia dla potencjalnych kandytatów od pracownika, który pierwsze kroki po studiach stawiał w PKP Energetyce/ PGE Energetyce Kolejowej. Opinia dotyczy pracy w Centrali na Hożej. AKT 1: Praca i ludzie 1. Jeżeli zaczynasz swoją karierę zawodową po studiach to wpis w CV z pracy w PGE Energetyce Kolejowej wygląda całkiem dobrze. Przyszli pracodawcy/ rekruterzy nie zdają sobie sprawy jak dużo różni się PGE EK od spółki Matki, ale znaczek PGE daje całkiem sporą pozycję negocjacyjną na przyszłość. Przyjmując pracę w tej firmie ( a na pewno w siedzibie na Hożej nie ma co liczyć na początku "kariery" na duże ( powiedziałbym nawet i rynkowe zarobki). Przy rozmowie rekrutacyjnej Pani HEAD OF HR pseudonim " Bombowiec" pokaże Ci gdzie jest Twoje miejsce w szeregu - lekkie zmieszanie z błotem i wyśmianie Twoich wymagań finansowych jest mile widziane. Przedłużając umowę nie ma co liczyć na podwyżkę, prędzej spodziewaj się tekstu w stylu "Nowa umowa to docenienie pracy i więcej obowiązków". Jak już jakimś cudem będziesz miał kandydacie możliwość podwyżki lub zmiany stanowiska na inne wówczas nie spodziewaj się podwyżki większej niż 22%. Wyższych podwyżek podobno nie przewiduje regulamin firmy - Tak można usłyszeć od dyrektorów oddziału albo od jednego, byłego już dyrektora pseudonim "Siwy bajerant z Poznania". Bardzo często w firmie u starszych pracowników występuje zjawisko "awansów bez podwyżki". W skrócie dostajesz więcej obowiązków,ale te same zarobki, plus oczywiście dostajesz nową nazwę stanowiska. Co do samych pracowników w firmie w większości przypadków nie ma problemów, ludzie tutaj są mili, pomocni i widać, że są zmęczeni swoją monotonną robotą. Zmian w firmie w okresie reprywatyzacji było całkiem sporo, powoli zaczynają one zanikać. Co do kadry kierowniczej to jest różnie. Część ludzi znajduje się w odpowiednim miejscu, część ludzi nie wie co robi albu udaje, że ich dział jest najważniejszy ( w rzeczywistości dział do zastąpienia przez jeden program komputerowy), a część jest tak denerwująca swoim bytem i tak próbująca robić "karierę" za wszelką cenę, że jest to wręcz żenujące. W wyższej kadrze menadżerskiej ta sama sytuacji. Część wie co robić i są w tym dobrzy, a część nie wiadomo od czego jest - wszystko zależy od ludzi. Akt 2: Rozwój W większości przypadków nauczysz się podstawowych zadań, które występują w każdej innej firmie energetycznej i po 3/4 miesiącach na stanowisku wykonujesz tą samą robotę z pamięci. Jak już naprawdę dobrze nauczysz się swoich obowiązków to po kwartale pracy w firmie każdego dnia masz pół dnia pracy na przeglądanie internetu (W przypadku działu HR ten czas wolny wydłuża się do około 7 godzin dziennie) Co do możliwości rozwoju pracodawca szoruje po dnie w tej kategorii. "Rozmowy rozwojowe" to jedno wielkie gdybanie, co można a co nie można zrobić. Rozbudzanie nadziei, która gaśnie wraz ze wzrostem świadomości, tego jak działa organizacja. Akt 3: Wnioski Na początek pracy kariery jest to dobre miejsce pracy, ale w sytuacji gdy człowiek chce coś więcej to po roku, max 2 latach człowiek się zupełnie wypali. Wypali się od betonu organizacyjnego, wypali się od rozmów z HRami. Ogólnie to działanie HRów i część ich zachowań to dobry pomysł na oddzielną opinię na tym portalu. W skrócie jest to dział, który ma ewidentnie za dużo władzy, nic nie robi, jest bardzo toksyczny, a niektóre osoby np. Pani "Bombowiec" są powodami, na widok których odechciewa się czegokolwiek, nawet i przychodzić do pracy. Kolejnym powodem dla którego człowiek się wypali są zarobki. Szeregowi pracownicy w porówaniu to zysku firmy i obrotu zarabiają śmieszne pieniądze, dział sprzedaży nie może nazywać się działem sprzedaży bo sprawy z byłymi pracownikają trwają od lat w sądach. Ostatnią rzeczą która odbierze smak życia i chęci do pracy jest kolesiostwo. Wzajemnie wchodzenie sobie w [(usunięte przez administratora)] i gratulowanie sobie wyników za nieswoją pracę. To naprawdę wspaniałe uczucie być jedynym graczem na rynku kolejowym i zachwycać się wynikami przy braku konkurencji. Takie rzeczy tylko w tej firmie. Ogólnie oceniam miejsce takie 3/10
Mój mąż chciał przesłać CV na elektromontera sieci trakcyjnej i interesuje go stabilizacja. Czy zbliżając się do emerytury może liczyć na UoP na czas nieokreślony?
Zapomniałeś napisać na temat związków zawodowych. i rodzina ma swoim ,czyli jak dostaje się stanowisko kierownicze , nawet jak jesteś po zawodówce budowlanej, bo tata związkowiec załatwił takowe stanowisko. Tu wiedza z branży elektrycznej jest nie potrzebna, zbędna. Praca na pociągu sieciowym to mordęga , nie praca. Tam potrzeba prawdziwych kolejarzy. Kolesiostwo i znajomości jest na pierwszym miejscu, jesteś nietykalni. Jednych docenianją za procenty, nieróbstwo,nietykalność w jednym miejscu pracy, drugich to sort do upychania czuli braki kadrowe ,zwłaszcza na pociągu sieciowym . Dla nich nie ma różnicy czy jesteś sieciuchem a elektromonterem czyli elektryk . Robią od górnie sortowanie pracowników. Kariera to fikcja, awanse dla nielicznych , podwyżki dla swoich. W byłym PKP energetyka usługi , nie płacenie za nadgodziny , łamanie umów o pracę.
Nie ma szans .. zależy też od rejonu jeśli chodzi o Warszawa ZACHODNIA to tylko 6 miesięcy i kopa daja .. choć brakuje ludzi w ostatnim roku to z 10os się przewinęło i to takich ludzi co coś umieli ... a w tamtym roku to prezent dali pracownikowi pod choinkę nie przedłużają umowy to kierownika tak pokarało ze 3 miesiące na L4 siedział
Nie wiem czy stabilizacją można nazwać pracę na 3 zmiany. W Centrali najpierw dostajesz umowę na 6 miesięcy, potem na rok i potem na stałe. Jak uda Ci się "awansować/zmienić stanowisko" w ciągu 1,5 roku jeszcze raz masz proponowaną umowę na rok.
W Centrali nie mówi się aż tak głośno o związkach. Szeregowy pracownik, który się tym nie interesuje mało o związkach wie i mało kto informuje o tym. Co do tego, że to bardzo "rodzinna" firma to pełna zgoda. W nieskończoność rezerwuje się miejsca dla "żon" kierowników/dyrektorów. Oczywiście nikomu nie przeszkadza to, że nie ma kim pracować. Miejsce ma być zarezerwowane i tyle.
Myślicie ze jest szansa na jakas podwyżkę w najbliższym czasie?
Wczoraj tj 10 miało odbyć się drugie spotkanie związków z dyrekcją w sprawie podwyżek. Dlaczego nikt nie pisze co ustalono?
Związki zawodowe też mają gdzieś pracowników, liczą się stołki oraz obsadzenie stanowisk swoimi znajomymi. Był taki związkowiec w rządzie, dbał o swoje interesy i rodzinę.
Podwyżki podobno od 250 zł do 400 ale nie mniej niż 250zl a 150 zł w gestii kierownictwa
Nawet 150 do 400 zł podwyżki . 400 zł dla swoich , brygadzistów, przytulasów. A reszta jak kierownik, zastępca związkowiec, podzieli to ochłapy lub nic. Tak jest w sekcji JG . Tam to norma na sieciowym. Klepać druta to trzeba umieć. Ha ha. A nie podpierać się .
Jeśli takie mają być podwyżki to jes to plucie nam, przcownikom w twarz. Chamstwo i arogancja naszych prezesòw jeśli to prawda i nieudolność cwaniaczków, lawirantòw ze związków zawodowych.
Zgadzam się z Tobą w pełni. Przy obecnej sytuacji przyznanie pracownikowi 150zl Brutto podwyżki to jest szczyt chamstwa i arogancji... podstawy proponują takie że nie ma kto przyjsc pracowac już w tej firmie. Niech sobie lepiej odpuszczą całkowicie te podwyżki, będzie miał prezio za co auto zatankować.
Szczyt chamstwa i arogancji to poniżanie pracownika , bez podwyżek , awansu i pracujesz tu i tam oraz powiedzą tobie ,że nic tobie się nie należy. A podwyżki to tylko dla przytulasów .
Tak było w jeleniej górze. Dostali te same osoby po znajomości, inni to dostali papier do podpisania ,że się nie zgadza na nowe warunki pracy bez podwyżki to zastępca zmienił dokument na inny. I jeszcze (usunięte przez administratora) ,że ciebie zwolni.
Pracuje od kilku lat w tym bałaganie na zachodniej... faktycznie kierownika niema już bardzo długi na sekcji nikt nic nie mówi każdy boi się odezwać .. a z ludzi nikt nie odchodzi tylko nie przedłużają umow teraz kolejny kończy karierę w PGE Energetyka bo oczywiście umowa nie zostaje przedłużona A ludzi brak i lepiej innym hotel i delegacje opłacać niż umowy przedłużać. Bardzo dobrze jeden były pracownik postąpil teraz wreszcie skończyło się cwaniakowanie kaxdy cichutki... Jeszcze powinni się za tych 2 brygadzistów wziąść z myslakowa walą w .... a jak Rafał mikołaja wyzywał od (usunięte przez administratora) itd No tylko nagrać i do TVN z biedroniem by pasował
Na tym forum to piszą tylko pracownicy którym coś nie pasowało lub nie nadawali się do tej pracy,może mają większe ambicje ale niestety nie ma dla nich miejsca, jakoś ponad 4 tys ludzi nadal pracuje i większość nie narzeka, chociaż zarobki mogłyby być lepsze. A Dyrektor,Kierownik czy brygadzista ma swoje obowiązki, różne są sytuacje i różni są ludzie wszystkim się nie dogodzi. Pozdrawiam
Jest to problem ale większość firm się z tym boryka, młodzi ludzie myślą że od razu dostaną kokosy i nic nie będą robić ale rzeczywistość jest inna i dla tego tutaj tyle złych komentarzy. Jest opcja zatrudnić ludzi z zagranicy ale czy ktoś z nas zaufa takiemu pracownikowi? Jak między nami zaufania brak
Tyczy się też zastępcy kierownika sekcji JG , bo też uwielbia poniżanie, (usunięte przez administratora) wyzywanie. Dlaczego ich nie eliminują ze stołków .Jak ma się "wyższe wykształcenie" od nie to już dla niego jestem wrogiem.
A wiadomo co z kierownikiem Zachodniej? Podobno nabór jest
Podobno czeka juz wypowiedzenie z art... jak tylko wroci z L4 . Firma przez owego człowieka dostala karę od PIP i również wyszło że łamał przepisy bhp co do pracowników i takie tam różne Karol od was zlozyl na kierownika ale nie wezmna go bo nie ma autorytetu wśród ludzi ...
Ludzie co to się dzieje? Innych zwolnili a teraz szukają pracowników?
Tak, powinno być. Takich na kierowniczych stanowiskach powinni zwalniać za ich niekompetentność. Jak w JG .
Jak działa GoWhistle?
Zostań Sygnalistą w PKP Energetyka - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Aby założyć konto, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
Pamiętaj, że zarejestrować się mogą tylko osoby upoważnione do obsługi zgłoszeń.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- wybierasz zgłoszenie anonimowe lub imienne
- decydujesz o kategorii zgłoszenia np. łamanie przepisów prawa
- możesz szczegółowo opisać sytuację
Etap 2 - Przekazujemy Twoje zgłoszenie pracodawcy
- informacja o sygnale pojawia się na wątku firmy
- upoważniony Compliance Officer dostaje możliwość odpowiedzi na sygnał
- GoWork dba o terminowy odzew ze strony firmy
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w PKP Energetyka?
Zobacz opinie na temat firmy PKP Energetyka tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 282.
Jakie są opinie pracowników o pracy w PKP Energetyka?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 224, z czego 48 to opinie pozytywne, 80 to opinie negatywne, a 96 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy PKP Energetyka?
Kandydaci do pracy w PKP Energetyka napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Hoża 63/67
00-681 Warszawa - NIP: 5262542704 KRS: 0000322634
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 634 470
- Pracuj.pl 3 137 130
- LinkedIn 3 035 232
- Olx.pl 2 564 298
Handel, dystrybucja i przesył energii elektrycznej - Warszawa
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |