PKP Energetyka
2 243 6 1

Opinie o PKP Energetyka

Były pracownik

Teraz będziecie jeździć do Torunia do wyższej szkoły o. Rydzyka CVC podpisała z nim umowę chyba już zostaniecie w CVC ???? haha

JK_MS

Powiem wam tak. PKPE to firma, która w krótkim czasie przeszła gigantyczną metamorfozę: z państwowej (czy się stoi czy się leży, komuna mentalna w 100% - tak jak nadal w PLK) na czysto kapitalistyczną nastawioną maksymalnie na zysk firmę. Większość pracowników narzeka jak to teraz źle i niedobrze, a prawda jest taka, że po prostu skończyło leżenie na warsztatach i spanie na sieciowych, do którego całe życie byli przyzwyczajeni, i zaczęto od ludzi jednak czegoś wymagać (aplikacja Planer i "normy" do wyrobienia). Szanse rozwoju są bardzo duże, ponieważ znaczna część starych doświadczonych pracowników odeszła na PDO oraz w wyniku łączenia Zakładów zlikwidowano całkowicie kilka(naście?) Dyrekcji - co w naturalny sposób otwiera drogę do awansu następnym, ponieważ ktoś musi tych ludzi w jakimś stopniu zastąpić. Wszyscy po cichu liczą na reprywatyzację przez państwo w 2019 r. Większość aktualnych ofert pracy dotyczy pracy w inwestycjach (można poznać jeśli pisze "praca w delegacjach") i jest to jakby całkowicie osobny byt (tzw. zakład robót energetycznych), podczas gdy podstawową działalnością spółki jest utrzymanie sieci dla PLK (sieciowcy - praca zmianowa na 12h), elektroenergetyka nietrakcyjna (elektrycy 8h - spółka córka PKPE Obsługa), podstacje trakcyjne (podstacyjnicy 8h - spółka córka PKPE Obsługa). Do jednego z tych czterech "działów" można trafić aplikując na stanowisko elektromonter. Pomimo czasem z pozoru niskiej płacy zasadniczej jest dużo benefitów jak 99% zniżki na pociągi, raz do roku darmowe bilety na koleje zagraniczne do 6 krajów (FIP), ekwiwalent za węgiel, dodatki za niedziele i nocki, stała premia (już niedługo), grusza, dofinansowanie biletów do kina, premia na Dzień Kolejarza i na Boże Narodzenie, FitProfit. Atmosfera zależy oczywiście od ludzi, ale wg. mnie bardzo dobra. Zauważyłem, że w firmach państwowych i postpaństwowych ludzi mają inne podejście do pracy niż w prywatnych firmach. Nie udało się? No trudno, jakoś to załatwimy. Nie dzisiaj? To jutro, spokojnie. Jestem świadomy, że z czasem będzie to zanikać w pogoni za sukcesami i zyskiem, jednak mimo wszystko na dzień dzisiejszy mogę polecić pracę w tej firmie.

Arek
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Ile płacą za reklamę firmy... To co się dzieje to szkoda pisać. Nie polecam tej firmy. Jest full innych firm energetycznych gdzie dostanie się duzo lepsze pieniądze.

Zawiedziony
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Masakra co Ty piszesz czlowieku jakby jakiś idealny świat albo to Twoj pierwszy miesiąc w tym "czymś" co chce być namiastką Energetyki a już nigdy niestety nie będzie. Przepracowalem w PKP Enefgetyka ponad 26 lat. Była to faktycznie świetna spółka-do sprzedaży. I zaczęlo sie niszczenie tzn.managerowie pożal sie Boze co nie przyszli pracować tylko do pracy zzz biurka. I naprawili tą komunistyczną spółkę. Tyle że niedługo zostaną tacy fachowcy co licznik z instrukcją będą montować. Bo prawdziwi fachowcy mają już swoje firmy albo poszli do prawdziwej energetyki co docenia wiedze a niektórzy do konkurencji na pociągi sieciowe i nie żałują. Masakra. Nie polecam nawet wrogom pracy w tej firmie.

White Bull
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Nie zlikwidowano Dyrekcji Zakładów. Było 15 powstało 8 Usług 5 Obsługi +Słotwiny nadal są. Z rachunku wynika , że jest 14. Sekcji usług i rejonów obsługi pewnie jest więcej niż przedtem sekcji zasilania. Wydajność wyższa? - Ubyło około 1500 pracowników z grupy robotniczej. JK_MS pisz - piszcie prawdę.

Marjan
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Facet pisze prawdę a wszyscy marudzą i go oczerniają, przecież to co napisał jest zapisane w pakiecie socjalnym, pewnie nigdy większość tego nie przeczytała, jak nie kożystasz to nie mów że ktoś pisze głupoty, a węgiel Jet po roku pracy więc minimum tyle musi pracować

fisz
@JK_MS 15.11.2018 19:00

Szanse rozwoju są bardzo małe jeśli nie donosisz na swoich współpracowników. Ekwiwalent za węgiel to marne grosze, premie za dzień kolejarza i na Boże Narodzenie są śmieszne w porównaniu do innych spółek energetycznych, a wczasy pod gruszą można sobie wybrać co dwa lata. Szkoda, że każdy kierownik sobie sam interpretuje kodeks pracy i zapomnijmy o płaceniu nadgodzin, godziny do odświecenia, zapisywane przez kierowników w zeszytach, które gubią. Jakbyś popracował trochę na sieciowym, miałbyś szacunek do ludzi, którzy tam pracują, a nie wypisywał bzdury nie wiedząc wg jak ta praca wygląda, jak jest specyficzna i ciężka.

Makro
@Arek 15.11.2018 21:57

Czy tylko kasa się liczy, ile jadu jest w tych wypowiedziach, pracuję już w tej firmie 40 lat, przeszła bardzo dużą transformację, raz było lepiej, raz gorzej, przestańmy narzekać a róbmy to co do nas należy, jeżeli jest tak żle to czemu na stanowiska bezpośrednie przychodzą młodzi chłopcy z prywatnych firm z głową pełną pomysłów i nie narzekają, uczą nas starych innego podejścia do pracy, czy ja mam mieć pretensję do rządu że zmienił ustawę emerytalną i już powinienem być na emeryturze, powinienem, ale dokąd jest zdrowie nie narzekam, bo pracować trzeba.

Zatroskany

Ostatnio wraz z kolegami zostałem zmuszony do zakończenia wieloletniej kariery w firmie. Niestety przyszłość PKP Energetyka widzę w czarnych barwach pseudo menadzerowie i HR którzy nie wiedzą czym się ludzie zaimuja w spółce i za co odpowiadają nic dobrego nie wróży. Jak to określił menadżer ludzi wykształconych i z uprawnieniami nie potrzebują. Zatem życzę powodzenia wszystkim którzy starają się utrzymać ten tonacy okręt bo ludzie na górze niestety w niczym wam nie pomogą.

Zawiedziony
@Zatroskany 13.01.2019 00:05

Święta racja, też niedawno zostałem zmuszony do opuszczenia jednego z Rejonów Dystrybucji. Kierownik o którym dobrego slowa chyba nikt nie powie, traktował pracowników z przejętego Rejonu bardzo, bardzo źle a porady i pomocy w pracy nie udzielał. Czlowiek był zdany sam na siebie i trzeba było podejmować decyzje za kierownika. Ten okręt musi zatonąć jeżeli Warszawa promuje takich ludzi. Wstyd i żal. Życzę powodzenia kolegom i spółce w której przepracowałem kilkanaście lat, szkoda że PKP Energetyka tak nisko upadła z takiej prężnej firmy i pozbyła się już niemal wszystkich fachowców i ludzi którzy coś umieli i mieli zapał do tworzenia dobrego klimatu w firmie

Monika z ED
@Zatroskany 13.01.2019 00:05

Do tabelek nie potrzeba fachowców. Masz rację , firma to czyste dno. Szkoda młodych pracowników , którym jeszcze chce się coś robić.

masek

Przepracowałem ponad 40 lat w Energetyce Dolnoślaskiej jestem emerytem od 5 miesięcy czekam na dofinasowanie za wczasy jestem roaczarowany podejsciem i traktowaniem emerytów. nigdy tak nie było jak teraz.

Zawiedziony
@masek 08.01.2019 19:49

To fakt. To co sie stało z tą spółką to tragedia. Ja przepracowałem ponad 20 lat w Dystrybucji. Przy odejściu na pożegnanie w podzięce dostałem prawie kopa w du..... przykre to bylo pożegnanie. Mój ostatni kierownik Rejonu to podły człowiek, niszczy ludzi. Życzę mu tego do czego on zmusił mnie, rychłego końca kariery

Rozgoryczony
@masek 08.01.2019 19:49

Nie masz się co dziwić. Przecież w tych komisjach siedzą sami pseudo związkowcy. Jeśli dobrze pamiętam to z Twojego zakładu był ten co nas i siebie sprzedał. Dobry byłeś dla nich jak płaciłeś składki (jeśli należałeś) no i do tyrania. Teraz to emeryt jest tylko balastrem dla nich, a przecież też odprowadzana jest za nich składka socjalna. Mam pytanie. Czy osoby które odeszły na przymusowe PDO ( bo tak w niektórych przypadkach było)może starać się o ulgi przejazdowe oraz odprawę emerytalną kiedy już przyjdzie ta pora.?Pozdrawiam

Mati

Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami.

Mati
@Mati 08.12.2018 14:41

Tych, którzy zasilili ostatnio Wasze szeregi.

Krzysztof
@Mati 08.12.2018 14:41

Mam Propozycję ,może opiszemy podejście do pracowników przez kierowników na naszych sekcjach czy to z tzw Usług lub tzw Obsługi ?

Ciekawy
@Krzysztof 15.12.2018 20:06

A ja mam inną propozycję. Ci którzy się tu wypowiadają negatywnie niech opiszą jakie mają kompetencje i czy próbowali rozmawiać z kierownikami o swoich problemach

Pracownik
@Ciekawy 04.01.2019 16:43

Jeżeli ktoś przepracowal ponad 20 lat a tu nowy kierownik został z teczki wyjęty to kto tu nie ma kompetencji. Ta Spółka to jeden wstyd i kolesiostwo

Andrzej G
@Pracownik 07.01.2019 12:07

ta spółka to przechowalnia kolesi z PO, rządzi teraz inna partia i sporo ludzi potraciło posadki w państwowych spółkach, a cvc z wdzięczności dla kolesi co sprzedało spółkę teraz wsadza "kompetentnych" kierowników z PO. Wystarczy spojrzeć na zarząd tej spółki i gdzie wcześniej byli za czasów PO.

fisz

Wyzysk i traktowanie elektromonterów jak śmieci. Kadra zarządzająca nie kompetentna i niezrównoważona psychicznie. Brak szkoleń. Po wprowadzeniu aplikacji Planer dla kierowników liczą się tylko słupki i zgodności lokalizacji. Często łamane przepisy BHP, łamanie przepisów wewnętrznego regulaminu pracy. Zmiany grafiku z dnia na dzień. Faworyzowanie swoich piesków. Nikomu nie polecam tam pracy. Przydałaby się porządna kontrola z Państwowej inspekcji pracy.

Robotnik
@fisz 26.09.2018 07:43

Ooojjjj tak przydałaby sie kontrola i kilka pozwów o mobbing tak jak np w Południowym Rejonie Dystrybucji. Od czasu jak nastał nowy kierownik Mirosław B.nie da się pracować. Tylko faworyzowanie swoich pupilków z dawnego rejonu w Gliwicach a kilka osób zapiernicza za kilkanaście. Szkoda że już PDO nie ma. W tej firmie tylko wyzysk i szykany a na Południu to już na maxa. Kilku kolegów nie wytrzymało z min robic i odeszlo na PDO, szczęściarze a mi (usunięte przez administratora) nie dał zgody. Kawał drania z Mireczka B. Uważajcie na tego człowieka. Wbija nóż w plecy

Muffin z Południowego
@Robotnik 26.09.2018 13:12

Hahaha co za bzdury! Czy piszemy o tym samym Rejonie?! Jeśli chodzi o Rejon Południowy i (usunięte przez administratora) to po pierwsze: nie wierzę w żaden mobbing z jego strony. Po drugie: jakie faworyzowanie? Podaj konkretny przykład tego „faworyzowania” bo jakoś nie uważam, że ktoś jest szczególnie traktowany i się obija, zwłaszcza z dawnego Rejonu Gliwice. Często powtarza, że jesteśmy jednym zespołem. Pracownicy są traktowani równo i wiem, że jeśli jest jakaś akcja i kupę roboty to można pójść, pogadać i dostanie się wsparcie innych pracowników. Tylko trzeba iść i pogadać, a nie siedzieć, nakręcać się i myśleć, że kierownik jest wróżką i odgaduje życzenia innych. Jeśli ktoś jest wiecznie zawalony robotą to albo faktycznie jest źle zorganizowana praca, i wtedy coś trzeba z tym zrobić, albo sam źle organizuje sobie czas pracy (może za dużo czyta książek, chodzi po pokojach i marudzi innym, za dużo Pudelka itp.). Niektórzy niestety nie umieją pracować i jak mają coś zrobić to wielkie halo jest bo przecież samemu trzeba się czegoś dowiedzieć, gdzieś zadzwonić, ogólnie natrudzić. Najlepiej to narzekać na kierownika i włączyć tryb roszczeniowy – bo mnie się przecież należy. Jeśli Ci tak źle to czemu uzależniasz swoje odejście od PDO? Szukaj szczęścia gdzie indziej.

Pupil
@Muffin z Południowego 28.09.2018 10:08

Podpisuję się pod Twoim komentarzem dwoma rękami !!! Dodam od siebie tylko tyle, że "Robotnik" to jakiś propagandysta, którego celem jest prawdopodobnie skłócenie pracowników i z Południowym Rejonem Dystrybucji nie ma za wiele wspólnego (może do niedawna miał). PDO w naszym rejonie nie dostały dwie osoby, w tym jeden z "pupili". Tak więc bankowo to nie on, również jestem pewny, że w tak głupi sposób druga osoba by się nie ujawniła.

Obserwator
@Pupil 28.09.2018 10:54

Widać, że kierownik polecił swoim ludziom z Gliwic napisać kilka pochlebnych komentarzy bo tak kiepskuch notować ponoć nie miał jeszcze nigdy. Jeżeli tak to ludzie ogarnijcie sie i weźcie z a robotę bo poza kilkoma chłopakami i dziewczynami z dawnych Katowic i Krakowa to nie ma tam z kim gadać. Totalnie tam nikt nic nie wie. Cała dystrybucja na Południu leży i kwiczy po odejściu kilku wieloletnich pracowników. Dobrze że mamy w PLK kupe danych od wlaśnie chłopaków którzy nam je przesłali przed odejściem bo z obecnymi pracownikami biurowymi w Rejonie Południowym w krótkich spodenkach i z kudłatymi nogami nic już uzgodnić się nie da. Nie to nie. Nie macie, nie chcecie pomagać baaa współpracować to URE nam pomoże. Powodzenia lizuski Gliwickie skoro nie potraficie docenić kolegów i koleżanek z Rejonu który Wasz przemądry kierownik rozwalił :) :)

Krzysiek
@fisz 26.09.2018 07:43

Prawie każdy się domyśla, że CVC czeka wyłącznie na wybory parlamentarne w 2019r. jeżeli wygra znów firma propolska, to zwiną interes i odsprzedadzą skarbowi za cenę zakupu. Jeżeli wygra partia niszcząca Polskę to będą mieć kontrakty i wytrzymają.. szkoda tylko, że są osoby które straciły godność... Czy warto było się tak sprzedać...

Pupil
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Twoja wypowiedź jest tak wiarygodna jak to twoje PONOĆ w pierwszym zdaniu !!! Anonimowo każdy może pisać co chce nie mając bladego pojęcia o rzeczywistości !!!

Pupil
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Twoja wypowiedź jest tak wiarygodna jak to twoje PONOĆ w pierwszym zdaniu !!! Anonimowo każdy może pisać co chce nie mając bladego pojęcia o rzeczywistości !!!

Smile
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Oj ile jadu, złości, niespełnionych ambicji i żalu ... Może idź pobiegaj, bo z ciśnienia jakaś żyłka pęknie. :)

Obserwator
@Smile 08.10.2018 10:04

Pobiegaj sobie sam kolego bo chyba tylko tyle potraficie w tych Gliwicach robić, biegać po sklepach jak już dotrzecie do pracy koło 8 bo dopiero o tej godzinie można się do Was dodzwonić. Gratuluje dowcipu, pożyjemy zobaczymy ile jeszcze tego szczęścia będzie w tych Gliwicach :) :) :)

Wolik
@Muffin z Południowego 28.09.2018 10:08

Następny z wypranym.mózgiem, firma.ogólnie jest na ostatnim zakręcie , żadnej przyszłości tutaj niema chyba tylko dla naiwnych.

pol
@Robotnik 26.09.2018 13:12

nie wiem czy wiesz ale to były funkcjonariusz SB

Krzyś
@Krzysiek 05.10.2018 14:44

Bzdury piszesz CVC nie decyduje czy odsprzedać akcje spółki czy nie odsprzedać...decydujące decyzję podejmują udziałowcy którzy są w posiadaniu waszych akcji i są rozpierzchnięci głównie w USA I NA DALEKIM WSCHODZIE...choćby w Singapurze tzn.Asia Pacyfik...większość piszących na tym portalu obecnych pracowników spółki nie orientuję się kompletnie w swojej własnej sytuacji zawodowej.Pakt gwarancyjny dla pracowników wygasa 25.09.2019 r... No i chyba pozostanie tylko... ulica lub zagranica?....ta zagranica to na kontraktach którymi chwali się zarząd spółki gdzie to tylko jest możliwe!!!!

buziaczek
@fisz 26.09.2018 07:43

Tu zasadniczo opisujesz sekcje Słupsk ,grafik mamy zmieniany 4 razy w miesiącu bo jest nas za mało i wieczne przestawki ,faworyzuje nadwornego spawacza i sąsiada z za ściany

realista

PKP Energetyka to żałość i rozpacz. Sprzedana z PKP PLK, gdy PKP poszukiwało kapitału na pendolino. Spółka kolesiów, znajomków (min. z Energii i PKP) - wiele faktów możecie sami połączyć z pomocą wujka Google. Nic w tej firmie nie liczy się bardziej od znajomości i koneksji, począwszy od rekrutacji na stanowiska menadżerskie a na przetargach skończywszy, ale nie o tym tu mowa. To jest forum oceny pracodawcy. Tego pracodawcę utrzymuje zespół pracowników fizycznych, przeciętnie wykształconych, często z małych wsi, którzy za czasów PKP cieszyli się względnym uznaniem i stabilizacją. Były benefity pracownicze a pani Kowalska z kadr znała swoich pracowników, ich zalety, słabości oraz aktualną sytuację rodzinną. Potem wkroczyło tzw. nowoczesne zarządzanie, człowiek przestał się liczyć, został "zdenominowany" jedynie do wartości pieniężnej: ile przynosi spółce dochodu a ile straty. Wszystko sprowadza się do tabelek, wykresów i raportów, które mają (wręcz muszą) poprawić PR spółki. Pod hasłem bezpieczeństwa, jakości, rozwoju czy innowacji spółka kreuje swój wizerunek na zewnątrz, podczas gdy w rzeczywistości ilość projektów, pomysłów i "usprawnień" ma się nijak do tych osób, które tą spółkę UTRZYMUJĄ (czyli tych na smutnym końcu łańcucha pokarmowego). Te osoby wypowiadają się tutaj jako oszukane, pominięte, zniesmaczone, ale na zarządzie nie robi to wrażenia i nie zrobi. Któż z was nie chciałby przytulić kilkunastu (i więcej) tysięcy za kilka prezentacji w Power Point czy Excel o znakomitych wynikach zespołu? Wszystko da się osiągnąć - kwestia odpowiednich założeń a ofiary (bezpośrednie i pośrednie) po prostu trzeba wkalkulować. Dlatego to jest idealny pracodawca dla menadżerów, którzy wyedukowali się w kierunku który (zgodnie z obowiązującym trendem) pomija etykę, refleksję i humanizm. Dla tych którzy biegle posługują się narzędziami do raportowania, wskaźnikami (dział czy rodzaj spółki kapitałowej nie mają znaczenia). Szara strefa - jeśli tylko pogodzi się z własnym losem i nie będzie mieć oczekiwań - z całą pewnością może liczyć na ciągłe zmiany i kolejne "atrakcje", trzeba tylko założyć klapki na oczy i ciągnąć ten wózek jak Łysek z pokładu Idy.

Carol z plk
@realista 20.07.2018 13:22

Nie masz racji energetyka PKP to bardzo solidna firma pracowałem tam kiedyś i żałuję że się zwolinlelem bo teraz w pkpplk zarabiam troszkę więcej od sprzątaczki no to tak jest ostatnich gryzą psy

realista
@Carol z plk 20.07.2018 16:39

w którym miejscu nie mam racji? pokaż mi konkretny fragment. A teraz parafrazując Twój punkt widzenia. Piszesz "zwolniłem się". Bez powodu ludzie się nie zwalniają. Jeśli Twój kolejny pracodawca zadowala Cię jeszcze mniej to nie jest dowód na to, że PKPE był wystarczająco dobry dla Ciebie (skoro szukałeś zmiany).

Carol
@realista 20.07.2018 17:48

Haha bo jestem taki czlowieczek mały żeby rączki miały spokój kasa wpłwala na konto no i w Energetyce być od wychwytywania uszkodzonych wieszaków to nie dla mnie. Teraz jest kimś bliżej koryta przy prezesie co tam szczurem byłem w Energetyce a tu jest maślaczkiem pkpplk

Krzyś
@realista 20.07.2018 17:48

Ktoś bezczelnie podszywa się tutaj pod jeden wpis... Nawet wiem kto.To pewien rozgoryczony Pan P.C. który do niedawna pracował w PKP ENERGETYKA i którego nikt tam nie lubił niestety...teraz swoje żale i złośliwości wylewa tutaj na portalu na jedną i tą samą osobę która raz dokonała wpisu a On nawet potrafił skopiować tekst i powtórzyć go kilka razy....teraz wiecie dlaczego go nikt nie lubił

Obecny pracownik sieciowy
@Krzyś 07.12.2018 15:57

Nieasz racji to K. Baniak tego pracownika nie znosili len pierdział prz przkrecaniu wieszaków jak się zwolnił to wszyscy byli szczęśliwi bo już kawa i cukier nie giną szafek haha

M. K.

Corlo to taki łamas nie umie jeździć rowerem a nie mówiąc samochodem chwali się że ma wszystko najlepsze ze spędza wakacje w dalekich krajach a on tylko bierze urlop i spędza pod lampa do opalania w swoim gownianym mieszkanku z PRL

Krzyś
@M. K. 18.10.2018 20:32

Ciekawe M.K. skąd w Tobie tyle nienawiści do samego Siebie...pewnie w dzieciństwie nie byłeś przytulany...no ale To Twój problem!

Artur K.

Po raz pierwszy w historii PKP Energetyka, władze nie złożyły pracownikom życzeń z okazji Święta Kolejarza! Wstyd!!! Nie zrobili też tego tzw. "związkowcy". A może dlatego, że jesteśmy prywatną firmą? Może to ktoś sensownie wyjaśni. I jeszcze Orzech namawia pracowników do brania udziału w ankiecie n/t zaangażowania.

Krzyś
@Artur K. 26.11.2018 21:56

Oczywiście że jesteście firmą prywatną...i to mocno prywatną wasze akcje czyli udziały w spółce są w rękach funduszy i nie tylko funduszy rozsianych po całym świecie!!!CVC tylko tym zarządza i pomnaża zyski dla udziałowców biorąc z tego tytułu rzecz jasna odpowiednią prowizję!!!

___U_W_A_G_A___ A_K_C_J_A

Witajce. Mam do wszystkich czytających/ piszących. Włączcie dzisiaj o 18:45 Polsat- Jest 15Blok Mikołajkowy (reklamy) a cały dochód z reklam pójdzie na dzieci. ....To nic nie kosztuje a możecie pomóc. i powiedzcie bliskim pozdrawiam Mikołaj

Felek

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie, a już napewno nie na pociągu sieciowym, ciężka i niebezpieczna praca swiątek piątek i niedziela w deszcz, mróz, upał pod ciągłą presją i notoryczne łamanie przepisów (prwcownicy zastraszani przez kierowników, naczelników) to wszystko za jałomużne , owszem znajda sie zaraz osoby ktore powiedzą że po 3tys z kawałkiem z grupy, tak ale co z tego kiedy w to juz jest wliczony staż ?

Pracownik
@Felek 05.12.2018 03:00

Potwierdzam. Prawa pracownicze są delikatnie mówiąc....naginane. Pracowałem ponad 25 lat i dzieki sprzedaży do CVC znalazłem nowe, lepiej płatne i bezpieczniejsze zajęcie niż praca s tej spółce. Wieczna presja i straszenie. Szkoda gadać

nm
@Pracownik 05.12.2018 10:56

Piszesz chyba o sekcji Słupsk

Krzysztof

Kielce i pani kierownik z blond włosami Wstyd

Obserwator
@Krzysztof 30.11.2018 22:13

Jeżeli chodzi o Panią blond obcasik M.H. z Dystrybucji Kielce to jest jakaś farbowana porażka. Zero wiedzy, brak kompetencji tylko.....no właśnie. Wszyscy którzy coś wiedzieli już odeszli a PKP Energetyka Dystrybucja tonie. Już niedługo osiądzie na mieliźnie o ile jeszcze dryfuje

123
@Krzysztof 30.11.2018 22:13

Oszczerstwo!!! Akurat w tym przypadku to wiedza jest na najwyższym poziomie.

Stanisław
@Krzysztof 30.11.2018 22:13

Z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że jest skuteczna w działaniu, konkretna i rzeczowa.

Pan.
@Krzysztof 30.11.2018 22:13

Ludzie skąd u Was ten jad? Chyba tylko zazdrość!!!! Młoda osoba nadaje sie do kierowania zespołem a zwłaszcza umowami z których to mamy pensję. A pracownicy z długoletnim stażem nie dorastają jej do pięt.

Były pracownik
@Krzysztof 30.11.2018 22:13

Jeśli chodzi o Panią blond, to widać, że wpisy są przez zazdrość. Pomimo wieku ma największą wiedzę w zakresie usług dystrybucji z tych ludzi co zostali . Nim coś napiszesz lepiej to sprawdź.

Wesołek
@Były pracownik 04.12.2018 12:24

Sprawdziłem i to wielokrotnie jak jeszcze pracowałem. Jeżeli ta osoba ma największą wiedzę to już wiem co tą Spółkę czeka i to niebawem. Gratuluję fachowców. Faktycznie, prawdziwi już odeszli i zostali tylko blond spece, współczuję

Obserwator z UE.

Nie polecam . Nie płacą za nadgodziny , delegację- okres rozliczeniowy 3 m-c. Planer, to taka aplikacja która inwigiluje . Chcesz zyć , to omijaj ten zaklad , bo możesz zostać porażony . Praca na poc. sie. to która łączy za dużofunkcji , np. jesteś w tym samym czasie kierującym zespołem - dopuszczajacym- kierownikiem pociągu- kierowcą ( nie płacą )- pilarzem. W tym zakladzie jesteś tylko pracownikiem do wszystkich prac- jak ...... za 2750 , praca 12 godzin oraz 8 godzin -staż pracy ćwierć wieku. Wypadki w pracy to norma ( wrzesięeń 5182018r. )oraz polecenia na pracę , które podmieniają.

Rozgoryczony

Proszę zobaczyć jak walczą związkowcy i ludzie z innych służb w kraju.Czy to Policja , LOT , Służba Zdrowia.Tamtym zależy na ludziach , a naszym NIE. Najwyższy czas ,aby co niektórym związkowcom powiedzieć i pokazać po co są , po co się ich wybrało (może sami się wybrali) i gdzie jest ich miejsce. A co się dzieje ze tym co nas sprzedał. Jego nazwisko pasowało do tego co zrobił .Karma do nie wróci.Zniszczył życie wielu ludziom

Piotrek
@Rozgoryczony 31.10.2018 19:34

Zwiazkowcy od dawien dawna w naszym zakładzie chodzili na postronku dyrekcji. I tak jest nadal. Sprzedali nam emerytury a potem nasz zakład. Tylko oni sa za to odpowiedzialni. Kto ma ich rozliczyć? Jeśli my sami pracownicy ich nie rozliczymy to nikt tego nie zrobi. I powinno to być zrobione wybitnie drastycznie. Jak w sredniowieczu bo na to zasłużyli przez dziesiątki lat służenia i sprzedawania pracowników do dyrekcji za sowite wynagrodzenie bo mają na swoich stołkach lepiej niż niejeden kierownik. W czasie okupacji takich śmieci nazywali kolaborantami. I wiadomo co z nimi robiono.

Były pracownik
@Rozgoryczony 31.10.2018 19:34

to prawda

Artu
@Rozgoryczony 31.10.2018 19:34

zgoda buduje - Niezgoda rujnuje, tak to chyba brzmi w oryginale.

Marjan

Jedna wielka paranoja, najmądrzejsi pracują po 20/30 lat nażekają na wszystko co się, pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, jako elektromonter w każdej spółce energetycznej zarobisz podobnie, minimalne różnice, jak nie masz odpowiedniego wykształcenia, ani uprawnień nie wymagają nie wiadomo czego, w tauronie dodatek do energii wynosi tyle samo co dodatek na węgiel, wczasy pogoda gruszą 1600, możesz jechać na wczasy co roku do 10 dni dopłatą 700 na osobę w rodzinie, no i na koniec praca na pociągu sieciowym, no czasem jest lipa śnieg deszcz i mróz, ale tego się nie wybiera, można się przenieść do firmy energetyczne będącej podwykonawca zakładu energetycznego to codziennie robisz po 10 na dworze cały rok bez możliwości ogrzania sie, tutaj zmarzniesz idziesz do ciepłej kabiny a ten kto nigdy nie spał w nocy na pociągu niech pierwszy życia kamień, ciekawe czy w electrenie albo jakieś innej spółce byś pospał, oczywiście nie wszystko jest super i wspaniałe jak wszędzie ale nie można przesadzać a i jeszcze nadgodziny nie wiem jaki rejon Polski ale wpisywanie nadgodzin do zeszytu to chyba nie ta firma, masz (usunięte przez administratora) planer on cię kontroluje i zapisuje godziny które na koniec kwartału muszą być rozliczone jak jest inaczej to nieźle się robicie w bambuko i dajecie wykorzystywać

FULL

Szanujmy swoje zdania i poglądy,szanujmy każdą pracę (sprzątaczka) ,szanujmy siebie.Faktem jest...,kierownictwo na sekcjach jest pogubione,ale to dlatego,że najczęściej nagle ich awansowano.Teraz jeszcze są "spojlerowani"przez tych na górze.Faktem jest...,trudna i bardzo niebezpieczna praca elektromonterów i brak specjalizacji,która wynika z braku ludzi.Są osoby,które radzą sobie w każdej pracy,ale są też tacy, którzy potrafią tylko opracować w jednym temacie.Ci pierwsi mają prze ....e bo są zajeżdżani,a Ci drudzy bo czują,że są pomijani.Im większa specjalizacja tym lepsza i mniej stresująca praca (jak ktoś jest od wszystkiego to znaczy że jest do niczego)W energetyce kolejowej jest największa różnorodność robót elektrycznych.Pracuję już 37 lat w tej firmie i mimo trudności dopracuję do emeryturki.Zarabiam średnią krajową brutto na rękę i jestem zwykłym elektromonterem brygadzistą.Nie będę srał we własne gniazdo bo sam je wybrałem,ale gdybym mógł cofnąć czas to wybrałbym inaczej☻

Obserwator
@FULL 19.11.2018 12:15

Brawo. Niech się uczą od Ciebie kultury. Czytając niektóre wypociny, w których obrażano z nazwiska konkretne osoby zastanawiałam się czy ich autorzy są tacy odważni aby powiedzieć, to co tak ochoczo piszą, osobym, które publicznie obrażają pod różnymi śmiesznym pseudonimami.?

FULL

...????Na razie czytam,później...,itd☻

FULL

Narazie czytam,może później się wypowiem☻

Zainteresowany

Czy w obecnej chwili poszukują nowych handlowców? Widzę po wpisach że jest nowa Pani dyrektor więc może i nowi handlowcy potrzebni? Jest sens składać CV?

Marek
@Zainteresowany 14.11.2018 11:24

Pani "dyrektor" znajoma Pana jeszcze wyżej, została dyrektorem ze względu na koneksje bo wyników żadnych nie miała. Bez znajomości w tej firmie nie masz czego szukać, zarobisz 2000-3000 max i może auto dostaniesz.

Zainteresowany
@Marek 14.11.2018 13:29

Dzieki za odpowiedź. Łał :) myślałem że np auto to jedno z podstawowych narzędzi do pracy jakie oferuje pracodawca. 2 - 3 tyś to bardzo mało w energetyce. Czy staż pracy w branży liczy się do wynagrodzenia podstawowego? Jakie są prowizję? Chodzi mi o % od podpisanej umowy (nie wiem czy mogę zadać takie pytanie na forum).

Marek
@Zainteresowany 14.11.2018 15:15

% jest dosyć niski jak nie wyrabiasz planu - dosyć wysokiego to nie dostajesz nic, samą podstawę i po podpisaniu tylko połowę prowizji. Najlepsze kontrakty są przeznaczone dla znajomków, 2 lata temu jakiś handlowiec podpisał duży kontrakt to woleli go zwolnić niż wypłacić z tego co wiem musiał iść do sądu.

Ciekawski

Ile wynoszą zarobki elektromontera po Np. 2-3 latach pracy w PKP energetyka ?

K. Baniak
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

Zatrudni się w Energetyce PKP to zobaczysz Ja w PKP PLK S.A zarabiam o 300zł więcej id sprzątaczki jestem od spraw energetyki

Ciekawski
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

Pytam po to by pochopnie się nie zatrudniać .. jeżeli ktoś może mi odpowiedzieć o proszę o jasną informacje. Jaka podstawa jest np. Po upływie dwol - trzech lat pracy w PKP energetyka :) z góry dziękuje za odpowiedz .

Artu
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

Około 3 tys. netto.

Ciekawski
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

A czy są jakieś benefity , dodatki ?

jan
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

1800-2100 na rękę

emka
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

ja po 11 latach pracy ze świątecznymi, nadgodzinami i kilkoma uprawnieniami między 2900 a 3200 nigdy więcej

Orzech
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

Ja po 4 latach 3500, w systemie 12 godzinnym, nikt chyba o tym nie pisał, pracujesz 12 godzin dzień albo noc, do tego dochodzi dodatkowo 8 dni urlopu rocznie, a z dodatków to masz zwroty za wczasy, karty wstępu na obiekty sportowe rocznie chyba 700 zl, zwroty na kulturę 400zl rocznie, zwroty za wczasy tutaj nawet na osobę w rodzinie 1600, no i jest kolejarz, paczki dla dzieci, pieniądze na święta, a dodam że nie jestem urzędasem w biurze, tylko (usunięte przez administratora) na pociągu sieciowym, a i nie jestem brygadzistą bo oni mają jeszcze więcej

K Baniak
@Orzech 09.11.2018 08:41

Chyba brutto 3500 po odciagnieciach 2400zł, może dodasz 2 niedzielę to może 2800zl i robota w mrozie w deszczu. I nocna Chyba orzech dał tobie premie

Orzech
@Orzech 09.11.2018 08:41

Chyba ty, wiem co napisałem, i twoje żale schowka sobie w swoje gumofilce, 3500 na Rękę, tylko narzekać potrafisz , pewnie robisz w pkpe 30 lat i nic innego nigdy nie robiłeś, jak nie pasuje to się zwolnij idź do płk tam będziesz mógł jak za dawnych lat nic nie robić cały dzień za 2200 na rękę, albo do electrenu, ta cię szybko wyszkolą może miesiąc wytrzymasz, ale jaka kasa

pol
@jan 04.11.2018 14:45

potwierdzam !

emka

Nie polecam nikomu pracy w pkp energetyka! praca pod ciągłą presją czasu i kierownictwa, pełniłem obowiązki; maszynista, kierownik pociągu, elektromonter, pilarz-drwal, hakowy, kierowca samochodu, operator zagęszczarek i ubijaków, kierowanie ruchem na przejazdach kolejowych. Praca teoretycznie zmianowa, ale naprawdę wolnego nie ma, kiedy trafi się dzień wolny to urywają się telefony po kilka razy dziennie kierownik i naczelnik naprzemiennie, grafik zmieniany dwa razy dziennie, ciągłe straszenie delegacjami za które robol sam sobie musi płacić a zakład ma 3 miesiące na oddanie pieniędzy, praca bardzo ciężka pod gołym niebem i nadgodzinami za 2900-3200 świątek piątek i niedziela, od prawie roku pracuje w innej spółce kolejowej, zarabiam tyle samo tyle że bez nadgodzin i w ciepłym, nikt mnie nie inwigiluje planerami ciągłym nękaniem przez telefon itd. pozdrawiam towarzystwo ze Stargardu co pod nosem między sobą gadali ,, a gdzie on pójdzie" ,,gdzie mu lepiej będzie" i naśmiewało się, dziś to ja śmieje się z was... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: reprywatyzować zakład

Mcho

Następny z wypranym.mózgiem K. Baniak

K. Baniak

Moja ucieczka z PKP ENERGETYKA S.A. notabene z zakładu który już nie istnieje mało tego nawet z sekcji zasilania której też już nie ma nastąpiła 31.12.2014 r po 33 latach pracy 20 lat na pociągu sieciowym i 13 latach pracy na podstacji trakcyjnej. Od 01.01.2015 r pracuję w PKP PLK S.A. w jednym z zakładów linii kolejowych w dziale energetyki i zajmuję się energetyką trakcyjną i jestem mega zadowolony z samej pracy i co najważniejsze z wynagrodzenia. Powiem tak ja z PKP ENERGETYKA uciekłem jeszcze przed prywatyzacją choć 30.12.2014 r na stronie PKP S.A. Było już ogłoszenie do składania ofert na zakup 1000% akcji PKP ENERGETYKA S.A.,pamiętam jak koledzy się że mnie naśmiewali że nie poradzę sobie w PLK i że wylecę stamtąd szybciej niż tam wszedłem.Ja pracuję w sobie cały czas spokojnie no a jak skończyli koledzy którzy się że mnie naśmiewali i mówili że strzeliłem sobie w kolano idąc pracować do PLK to najlepiej widać po niektórych wpisach choćby tutaj na tej stronie,po prostu skończyli marnie. Nie polecam i nigdy nie polecałem pracy nikomu w PKP ENERGETYKA tam zwykłych pracowników nigdy się szanowało a teraz jest jeszcze gorzej.W tej spółce ludzi zawsze się żyłowało a nawet często wyśmiewało za ich ciężką i niebezpieczną pracę a najczęściej robili to cwaniaczki za TK zwanego biurka,to właśnie oni spijali śmietankę a robotnikom dawali do wypicia serwatkę i jeszcze kazali sobie za to bić brawo!!!!Teraz CVC CAPITAL PARTNERS robi z tymi cwaniaczkami porządek a ja kibicuję tym nowym porządkom i bije brawo dla nowego właściciela spółki

TylkowJarkunadzieja

Większość z tego co na goworku jest napisane to prawda. Coraz gorzej jest na sekcjach w biurach etc.. Dawne koleżeństwo się pokończyło. Najgorsze, że coraz więcej pracowników odchodzących idzie do PKP PLK i robią pod górę, czepiają się wszystkiego, protokoły są zmieniane po kilka razy... Centrala albo nie widzi tego, albo dyrektorzy nie przekazują informacji do Zarządu. Kilka osób poszło o Centrali PLK, wynik przyszłego przetargu na trakcje już jest raczej przesądzony, prawdopodobnie nie wygra go PKP Energetyka. Myślę, że fundusz CVC powinien zastanowić się nad sprzedażą Spółki, jeszcze przed wyborami parlamentarnymi, póki spółka jest jeszcze coś warta.

Piotrek
@TylkowJarkunadzieja 08.10.2018 11:12

To prawda co piszesz. PKP Energetyka na pewno nie wygra nowego przetargu na utrzymanie trakcji. Decyzje pod stołem już podjeto. W firmie panowie kierownicy i dyrektorzy trzepią taką kasę i tak się boją ze to stracą że zwykłych pracowników traktują jak w czasie wojny mięso armatnie. Nie szanują żadnych wartości. Jednym słowem zezwierzęcenie kadry kierowniczej.

Obserwator
@TylkowJarkunadzieja 08.10.2018 11:12

Szczera prawda. Kierownicy po TOP400 są coraz bardziej ogłupieni. To co dzieje się w Zakładzie Południowym i Południowym Rejonie Dystrybucji woła o pomstę do nieba. Mobbing bez dwóch zdań. (usunięte przez administratora) przechodzi samego siebie. Tacy ludzie zniszczyli tą spółkę podkładając się wszędzie. URE dokończy dzieła i po PKP Energetyka. Szkoda. Wielka szkoda

Rozgoryczony
@TylkowJarkunadzieja 08.10.2018 11:12

Witam. To co napisałeś jest szczerą prawdą. Ludzie którzy byli kiedyś przyjaciółmi, kolegami teraz sobie skaczą do gardła. Powstały stwory ,ludzi poprzenoszono i każdy z nowych Kierowników uważa się za najważniejszego .I gdzie są teraz Nasze Pseudo Związki? Co dalej ze sprawą w sądzie? Pan Minister T. nic dalej w tej sprawie nie robi.

Piotrek
@Rozgoryczony 08.10.2018 13:05

Związki zawodowe? Chłopie, to własnie one sprzedały nasze emerytury i pózniej przyklepały sprzedaż Pkp Energetyka do CVC. To są bandyci czystej wody w naszym zakładzie pracy. To własnie oni powinni ponieść konsekwencje za to. Związki zawodowe- największe zło w PKP Energetyka.

pop
@TylkowJarkunadzieja 08.10.2018 11:12

Ta firma kona. I dobrze. Pracuję w tej firmie prawie 40 lat i mam dośc. Jesli monter w obsłudze zarabia mniej niż kobieta na kasie w Biedronce w pierwszym roku pracy, to czas kończyć. Dyrektorzy, kierownicy zarabiaja krocie i na tym polegają zasady w tej firmie. Robotnik jest poganiany planerem, obelgami i szykanowaniem a kadra kierownicza opływa w luksusy. Czas na stare lata zmienić pracę. Rano wstając do pracy i pomyslę o pracy to zbiera mi się na wymioty. Przyszło mi pracować z okropnymi ludzmi na kierowniczych stanowiskach.

specjalista
@pop 08.10.2018 15:44

Może napisz coś bliżej o zarobkach kadry kierowniczej skoro jesteś tak dobrze poinformowany, chętnie poczytamy i się dowiemy jakie są. Zaczęła się uczciwa praca, nie taka udawana jak przez lata praktykowaliście, koniec prywaty, napraw na warsztatach różnego rodzaju prywatnego sprzętu, koniec używania aut służbowych jak taksówek bagażowych i zaczął się ból (usunięte przez administratora) Strach pomyśleć jakbyś musiał tyrać w Biedronce cały czas z krótką 15 minutową przerwą, chyba byś się tu zapłakał.

Pop
@specjalista 09.10.2018 07:15

No i mamy jednego z kierowników któremu wyprano mózg i broni swoich przełożonych i siebie. Może ty miałeś możliwość używania samochodu służbowego jak taxi bo robotnik na pewno nie. Prywatna? To wy panowie na stanowiskach prywatę uprawiacie trzepiąc projekty na boku. Kompromitujesz się kierowniku. A zarobki jakie macie to wszyscy wiedzą.

Artur
@Piotrek 08.10.2018 12:06

Piotrek to piszesz o Słupsku i Bogdanie ?

fisz
@specjalista 09.10.2018 07:15

Szkoda, że za tą " uczciwą" pracę nie ma uczciwej płacy. Nie porównujmy pracy w biedronce do pracy np w brygadzie pociągu sieciowego. W 20 stopniowym mrozie, 40 stopniowym upale, na wysokości łamiąc wszelkie przepisy bhp, bo robotę trzeba zrobić, najlepiej kosztem zdrowia i życia zwykłych roboli. Bardzo dobrze widać przez tą wypowiedź jak się traktuje elektromonterów, którzy wypracowują zysk tej firmy. Jak to ktoś wcześniej napisał "typowe zezwierzęcenie kadry kierowniczej" i to jest święta prawda. Ciekawe kiedy skończy się wasza prywata.

Rozczarowany

Przykro patrzeć co tu się wypisuje. Taka wspaniała spółka, przynosząca niezłe zyski a teraz nawet ludzie z jednego Zakładu skaczą sobie do oczu. Przykre ale prawdziwe co piszecie. Ta Spółka to już tylko cień dawnej PKP Energetyki. Bardzo szkoda

anonymous

Dziadostwo odwołują brygadzistow pracowników doświadczonych bez podania przyczyn brak już słów po prywatyzacji

PreczZMaliniakiemZeSzczecina

Pracuję w tej firmie od kilkunastu lat, ale ostatnio cala para i chęć do pracy mi chyba juz zeszła. Pierwszy raz zaczynam skladać CV do innych firm. Niestety ale praca w tej firmie ostatnio przypomina taniec na ostrzu noża i jest coraz nie bezpieczniej. Dodam że jestem "menedżerem" (po naszemu Naczelnikiem Sekcji) i przez CVC i ich kolesi posadzonych w Centrali na stołkach, odeszło z tej firmy sporo fachowców. Coraz mniej ludzi do pracy. Coraz bardziej spracowani i zmęczeni pracownicy bezpośredni przez głupie pomysły dyrektorów powoduje że jest coraz więcej wypadków. Ciągłe delegacje i praca po dwa tygodnie ciągle w nocy po 12-14 godzin....chyba PIP by się tutaj przydał. Ogólnie jeżeli ktoś chce popracować na kolei to proponuję PKP PLK, a jeżeli chce ktoś porobic na budowach to proponuję Trakcję, Torpol itp. zdobyć wiedze i wtedy coś znaleźć normalnego. Jeszcze parę słów o Centrali. Kolesiostwo, brak kompetencji, zwariowane i głupie pomysły, brak podstawowej wiedzy o firmie...i tak mozna by mnożyć przykłady nt. pracowników tej wspaniałej instytucji zlokalizowanej na ul. Hożej w Warszawie ale niestety koledzy ściągają kolegów, obsadzają na stanowiskach dyrektorów i tutaj odbywa się "operacja na żywym organizmie" i obawiam się że będzie jak w tym dowcipie....operacja się udała - pacjent zmarł. Na zakończenie do potencjalnych chetnych do pracy w PKP Energetyka. Jeżeli jesteś kolegą kolegi pracującego w Centrali to śmiało zapraszamy, w innym przypadku proponuję wybrać sobie na ścianie jakiś jeden punkt i tak długo uderzać w niego głową aż wybije się z niej pomysł pracy w tej firmie!!!!

Pracownik
@PreczZMaliniakiemZeSzczecina 03.10.2018 21:41

Ooojjj tak. Właśnie odeszłem z Południowego Rejonu Dystrybucji. Nowy kierownik to karierowicz i beszczel jakich mało. Chyba cała elita po tych top400 zdebilała. Nie polecam tej firmy NIKOMU

Carlo

Haha kąta nic z tego sobie nie robię pije JAKO no i zobaczymy po 2019 roku tych wieśniaków będę jeszcze więcej......... i zobaczymy kto bedzie ważny PKP PLK

Rozgoryczony
@Carlo 21.09.2018 20:07

Carlo ,tak sobie myślę w jakim Ty jesteś wieku.Na pewno jesteś po 50 i dziwię się, że facet w tym wieku jest taki durny. Zachowujesz się jak młody chłoptaś . W tym wieku powinieneś mieć więcej w głowie. Spójrz w lustro ,i co widzisz? Faceta czy dziecko?

Prezes
@Rozgoryczony 23.09.2018 18:03

Carlo to wybitny człowiek w wazelinowaniu nieudacznik życiowy nie kompetentny błędy ortograficzne robi nie wiem dlaczego jeszcze go trzymają w tej PKP plk Ostrów

krzychu
@Carlo 21.09.2018 20:07

PKP Energetyka prowadzi rekrutację na pociąg sieciowy do Tczewa i Słupska to chyba ściema bo wiem że chciano się pozbyć paru fachowców w tej branży .

Jurek

Uważajcie na Pana Mirosława B. już swoje zrobił w sprzedaży, a w zasadzie sprowadził ją do parteru teraz zaczyna w dystrybucji robić porządki, zatrudnianie znajomych i pupilków na kierowników jest u niego na pierwszym miejscu, reszta ma na nich robić i ich pensje po kilkanaście tysięcy. Całe to jego otoczenie to niezła klika, kiedyś wyjdzie z tego niezła afera jak PKP zacznie płacić odszkodowania dla zwolnionych bezpodstawnie pracowników.

Rozgoryczony
@Jurek 27.09.2018 12:01

Kolego,z tego co wiem to są dwie inne osoby. Pan MB z Dystrybucji Obszaru Południowego nigdy nie pracował w Sprzedaży.

Alicja

Czy firma PKP Energetyka w Warszawie zapewnia swoim pracownikom odpowiednie szkolenia podnoszące kwalifikacje? Czy w firmie są szanse na rozwój i awans? Jak pod tym względem oceniacie PKP Energetyka jako pracodawcę?

Pracownik
@Alicja 30.06.2018 15:43

Niestety w tej firmie nie ma szans...na cokolwiek a tym bardziej na rozwój ale co tam skoro robota lekka i przyjemna. Szkolenia to mit. To chyba najbardziej zacofana spółka jak chodzi o szkolenia. Podobno te jakies pranie mózgów pod tytułem TOP400 to niezłe hotelowe balangi i ponoć szkolenia. Niestety tylko grono najbardziej "wiernych" i podatnych tam jeździ. Jako specjalista w dystrybucji mam niezłą kasę a roboty prawie wogóle. Oby tak dalej :) nie widzę ludzi zbyt upracowanych na sekcjach i dziwie sie że ktoś gada że zasówa tu za 2500zl. Czemu ludzie piszecie że jest tak źle skoro jest tak dobrze :) :) jak tylko sie pogorszy to sie prace zmieni bo faktycznie obecna władza nie wróży dobrze ale cóż, popykam jeszcze w internetku i może cos przy okazji zrobię bo urabiac to sie można ale nie za darmo.

Stary elektryk.
@Pracownik 30.06.2018 20:22

Gdzie ty synku pracujesz? Jesteś niespełna rozumu albo niezły z ciebie prowokator. Jeśli uważasz że ludzie nie pracują za 2500 zł w naszym zakładzie to znaczy że gó@no wiesz i bezczelnie wypisujesz brednie. Pograj dalej w gry komputerowe.

Carol z plk
@Stary elektryk. 03.07.2018 14:14

A ty stary elektryki idź na emeryturę mapewno jesteś z tych krzkliwych kierowników posterunku Alfy

krzychu
@Alicja 30.06.2018 15:43

Tak firma zapewni partycypację w kosztach szkolenia nauki itp .Ale jeśli zdobędziesz kwalifikacje lepsze niż twój przełożony to uważaj Będziesz mieszany z błotem ,w biurach zobaczysz kolegę szefa po zawodówce gdy ty w tym czasie będziesz kopał rowy i nie ważne będzie czy jesteś magistrem ,inżynierem ,automatykiem co dzień będziesz w ten sposób traktowany ,bo tutaj tak jest .Jest jednak wyjątek będziesz spolegliwy jak typowy Toudi zwracający się do przełożonego mój księciuniu wtedy jest OK.

Pracownik
@Carol z plk 04.07.2018 16:46

Ty Carlos z plk analfabetą jesteś w tej PKP plk nieźle tacy pracownicy potem nie dziwic że taka mamy kolej ???? haha

Tadeusz
@Alicja 30.06.2018 15:43

Obecnie szukają chętnych na PDO, czy kierownicy przedstawili przedstawili tą propozycje?.

Pracownik
@Stary elektryk. 03.07.2018 14:14

No jeżeli sie jest starym, zasiedziałym, leniwym i pozbawionym ambicji pracownikiem to nawet podobno za 1800zl sie zapiernicza. MASAKRA jak można sie nisko cenić. Ale dzieki takim pozbawionym ambicji i własnego zdania ludziom inni mają sie świetnie na stanowiskach kierowniczych. A teraz jest PDO i jeżeli sie uda wezmę koło 50.000zl na rączkę za 8 lat pracy :) i co jest źle. Wiec ludzie nie narzekajcie. Teraz pracy jest dosc i nikt nie jest skazany na tą firmę :)

Stary elektryk.
@Pracownik 06.07.2018 12:10

Posłuchaj synku. Kto ci pozwolił oceniać innych pracowników? Ile ty lat pracujesz żeby tak się wymądrzać? Czego Wielkiego w życiu dokonałeś? To że ktoś przepracował tutaj 40 lat znaczy że jest leniwy i bez ambicji? Szczasz jeszcze w majty i tego się trzymaj a starszym pracownikom do pięt nie dorastasz. Twoje rozumowanie jest typowe dla pokolenia szczeniaków którzy chcą tylko brać i dostawać za friko bo praca to dla was coś hańbiącego i wstydliwego. Graj dalej w Play station bo nic innego nie umiesz niedojdo.

Zdzisiek
@Tadeusz 06.07.2018 10:41

Kierownicy czy tzw kadra nie ujawnia tej informacji ,obecnie stany osobowe są już znacznie uszczuplone na poszczególnych sekcjach (nie wliczam tu Alfy to obecnie "pod spółka" pracująca dla PKP Energetyka) i jakiekolwiek zmniejszenie stanu osobowego może skutkować być albo nie być dla kierownika. Więc o obecnym PDO się nie mówi choć już są osoby które się rozliczają z zakładem.

Pracownik
@Stary elektryk. 06.07.2018 18:53

Dzięki pogram jeszcze trochę w biurze a Ty zapierniczaj skoro taki jesteś ambitny inaczej. Życzę powodzenia gdy będziesz trzepal gaciami jak skończy się czteroletni pakt ktory niby sprzedajne związki wywalczyły. Wstyd. Ale życzę dużo satysfakcji i zadowolenia z bycia popychadłem takich jak ja :) :) PDO, PDO, PDO i kaska do zgarnięcia :) wolę być szczeniakiem z kasą niż starym, lojalnym...gołodupcem czyli kimś do poniewierania :) :)

Stary elektryk.
@Pracownik 07.07.2018 12:50

Ja nie chwalę tego zakładu. Czytaj ze zrozumieniem bo masz z tym problem. Jeśli w ten sposób nazywasz starych pracowników to jesteś zwykłym baranem.Tyle w temacie.

Tez stary elektryk
@Pracownik 06.07.2018 12:10

Jakim sposobem weźmiesz te 50 000? Zarabiasz 6 tys na miesiąc?

Pracownik Poznań
@Alicja 30.06.2018 15:43

Tak awans dla kolesi i pseudo związkowców ogólnie brak słów

Zostaw opinię o PKP Energetyka - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Energetyka