PKP Energetyka

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 215 ocen.

PKP Energetyka
2 215 6 1

Opinie o PKP Energetyka

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Carlo

Haha kąta nic z tego sobie nie robię pije JAKO no i zobaczymy po 2019 roku tych wieśniaków będę jeszcze więcej......... i zobaczymy kto bedzie ważny PKP PLK

Rozgoryczony
@Carlo 21.09.2018 20:07

Carlo ,tak sobie myślę w jakim Ty jesteś wieku.Na pewno jesteś po 50 i dziwię się, że facet w tym wieku jest taki durny. Zachowujesz się jak młody chłoptaś . W tym wieku powinieneś mieć więcej w głowie. Spójrz w lustro ,i co widzisz? Faceta czy dziecko?

Mcho

Szanowny Carlo nie rozumiem Twojej dumy i radości że tak naprawdę nie gnebisz PKP Energetyki tylko ludzi tam pracują. Jeżeli w dawnej pracy nikogo nie lubiłeś to może spójrz i w PLK również nikogo nie lubisz albo...to za Tobą nie przepadają i tutaj jest problem. Ja osobiście równez mam dość już tej firmy ale składam w różne miejsca CV i narazie jestem "wybredny" bo mam komfort posiadania pracy (tak w PKP Energetyce) i dopiero jak znajde coś ciekawego to zmienie pracę. Szczerze mówiąc i patrząc że piszesz o Zakladzie Pomorskim to również uważam ten Zakład (razem z Północnym) jako dwa najgorsze Zaklady. Dyrektor z Pomorskiego Jan M. to osoba bez kręgosłupa moralnego i dziwię się że jeszcze go na taczkach nie wywieźli, natomiast w Sopocie wywalili tego starego kombinatora i narazie wszystko zaweszone w próżni jest. Pozdrawiam

M. K.
@Mcho 21.09.2018 12:26

No właśnie znam tego gościa ma średnie wykształcenie wieczorowke z tego co wiem tam gdzie pracuje PKP plk są sami po wyższym wykształceniu i nie rozumie jaki on tam ważny chyba od otykania kibla i naprawy zamka w biurku

Carlo

Bardzo dobrze że dziś już nie pracuje w Energetyce PKP jak już na forum spominałem teraz jest ważna osobą w PLK w pionie energetyki i teraz ja decyduje czy Energetyka PKP ma robotę na sieci trakcyjnej jestem pamietliwy z dawniejszej pracy nikogo nie lubiłem i się odgryzam bezczelnie i to mi sprawia radość niech mają te wieśniaki na złość

Grzegorz
@Carlo 07.09.2018 12:31

I tak trzymaj, czepiaj się wszystkich szczegółów. Niech płaca kary. Mam nadzieję, że następnego przetargu nie wygrają na trakcję. Jeszcze rok i wszystko się pozmienia, trakcja i dystrybucja pójdzie do PLK.. CVC będzie musiało oddać kasę, niech tylko w sądach szybciej sędziowie się pozmieniają i skarb Państwa zacznie wygrywać z biznesmenami...

Nikt
@Carlo 07.09.2018 12:31

Nie widziałem takiego głupka ja Carlo pracując tyle lat w Energetyce PKP a teraz mści się na kolegów jak zmieni pracę też będzie opłukać PLK chyba potrzebny nu lekarz

Rozgoryczony
@Nikt 08.09.2018 14:04

Zgadzam się z Tobą. Zastanawiam się dlaczego tak długo pracował ,skoro tak bardzo było mu źle. A może wina leżała po Twojej stronie , a nie kolegów. Twoja wypowiedź może na to wskazuje. To nie oni na Ciebie,, plują'' tylko Ty. To nie oni są winni sytuacji która teraz jest w naszej firmie. Skoro tak bardzo Ci było źle, to trzeba było zmienić pracę prędzej , a nie męczyć się. A może kończyłeś szkoły pracując w PKP Energetyka bo piszesz że jesteś kimś ,,Ważnym''. Kończąc wypowiedź moją muszę powiedzieć że takich ludzi ja Ty trzeba żałować i współczuć osobom które z Tobą pracują . Ja na pewno nie chciałbym.

Rozgoryczony
@Nikt 08.09.2018 14:04

Witam ponownie. Moja poprzednia wypowiedź na początku skierowana była do Ciebie , natomiast część dalsza dotyczyła wypowiedzi Carla. Przepraszam, jeśli ktoś odebrał to inaczej.

Nikt
@Carlo 07.09.2018 12:31

Carlo niepodobał się tobie nowy właściciel CVC Energetyki PKP bo on nie toreuje byłych ORMOwców i ludzi z lewicowymi historiami ???? haha no i musiałeś się ewakuować do PKP PLk

Mcho
@Carlo 07.09.2018 12:31

Szanowny Carlo nie rozumiem Twojej dumy i radości że tak naprawdę nie gnebisz PKP Energetyki tylko ludzi tam pracują. Jeżeli w dawnej pracy nikogo nie lubiłeś to może spójrz i w PLK również nikogo nie lubisz albo...to za Tobą nie przepadają i tutaj jest problem. Ja osobiście równez mam dość już tej firmy ale składam w różne miejsca CV i narazie jestem "wybredny" bo mam komfort posiadania pracy (tak w PKP Energetyce) i dopiero jak znajde coś ciekawego to zmienie pracę. Szczerze mówiąc i patrząc że piszesz o Zakladzie Pomorskim to również uważam ten Zakład (razem z Północnym) jako dwa najgorsze Zaklady. Dyrektor z Pomorskiego Jan M. to osoba bez kręgosłupa moralnego i dziwię się że jeszcze go na taczkach nie wywieźli, natomiast w Sopocie wywalili tego starego kombinatora i narazie wszystko zaweszone w próżni jest. Pozdrawiam

Mcho
@Carlo 07.09.2018 12:31

Szanowny Carlo nie rozumiem Twojej dumy i radości że tak naprawdę nie gnebisz PKP Energetyki tylko ludzi tam pracują. Jeżeli w dawnej pracy nikogo nie lubiłeś to może spójrz i w PLK również nikogo nie lubisz albo...to za Tobą nie przepadają i tutaj jest problem. Ja osobiście równez mam dość już tej firmy ale składam w różne miejsca CV i narazie jestem "wybredny" bo mam komfort posiadania pracy (tak w PKP Energetyce) i dopiero jak znajde coś ciekawego to zmienie pracę. Szczerze mówiąc i patrząc że piszesz o Zakladzie Pomorskim to również uważam ten Zakład (razem z Północnym) jako dwa najgorsze Zaklady. Dyrektor z Pomorskiego Jan M. to osoba bez kręgosłupa moralnego i dziwię się że jeszcze go na taczkach nie wywieźli, natomiast w Sopocie wywalili tego starego kombinatora i narazie wszystko zaweszone w próżni jest. Pozdrawiam

Carlo

Moja ucieczka z PKP ENERGETYKA S.A. notabene z zakładu który już nie istnieje mało tego nawet z sekcji zasilania której też już nie ma nastąpiła 31.12.2014 r po 33 latach pracy 20 lat na pociągu sieciowym i 13 latach pracy na podstacji trakcyjnej. Od 01.01.2015 r pracuję w PKP PLK S.A. w jednym z zakładów linii kolejowych w dziale energetyki i zajmuję się energetyką trakcyjną i jestem mega zadowolony z samej pracy i co najważniejsze z wynagrodzenia. Powiem tak ja z PKP ENERGETYKA uciekłem jeszcze przed prywatyzacją choć 30.12.2014 r na stronie PKP S.A. Było już ogłoszenie do składania ofert na zakup 1000% akcji PKP ENERGETYKA S.A.,pamiętam jak koledzy się że mnie naśmiewali że nie poradzę sobie w PLK i że wylecę stamtąd szybciej niż tam wszedłem.Ja pracuję w sobie cały czas spokojnie no a jak skończyli koledzy którzy się że mnie naśmiewali i mówili że strzeliłem sobie w kolano idąc pracować do PLK to najlepiej widać po niektórych wpisach choćby tutaj na tej stronie,po prostu skończyli marnie. Nie polecam i nigdy nie polecałem pracy nikomu w PKP ENERGETYKA tam zwykłych pracowników nigdy się szanowało a teraz jest jeszcze gorzej.W tej spółce ludzi zawsze się żyłowało a nawet często wyśmiewało za ich ciężką i niebezpieczną pracę a najczęściej robili to cwaniaczki za TK zwanego biurka,to właśnie oni spijali śmietankę a robotnikom dawali do wypicia serwatkę i jeszcze kazali sobie za to bić brawo!!!!Teraz CVC CAPITAL PARTNERS robi z tymi cwaniaczkami porządek a ja kibicuję tym nowym porządkom i bije brawo dla nowego właściciela spółki

Rozgoryczony
@Carlo 13.09.2018 10:02

Nie masz co napisać nowego? Bo się powtarzasz .Takich ludzi jak Ty trzeba żałować . Ja też pracuję w PKP Energetyka .Bywa różnie,ale to nie robotnicy są winni sytuacji jaka jest .A Ty właśnie mścisz się na nich . Pomyśl ,zanim coś zrobisz.

Carlo z PKP PLK
@Rozgoryczony 13.09.2018 20:42

Pracuj nich ci garb wyrośnie w Energetyce PKP Haha

Rozgoryczony
@Carlo z PKP PLK 14.09.2018 20:03

Do tej pory mi garb nie wyrósł ,to może już nie wyrośnie. Tobie przez tyle lat pracy w PKP Energetyka też nie wyrósł . Czyli co?

Carlo

Moja ucieczka z PKP ENERGETYKA S.A. notabene z zakładu który już nie istnieje mało tego nawet z sekcji zasilania której też już nie ma nastąpiła 31.12.2014 r po 33 latach pracy 20 lat na pociągu sieciowym i 13 latach pracy na podstacji trakcyjnej. Od 01.01.2015 r pracuję w PKP PLK S.A. w jednym z zakładów linii kolejowych w dziale energetyki i zajmuję się energetyką trakcyjną i jestem mega zadowolony z samej pracy i co najważniejsze z wynagrodzenia. Powiem tak ja z PKP ENERGETYKA uciekłem jeszcze przed prywatyzacją choć 30.12.2014 r na stronie PKP S.A. Było już ogłoszenie do składania ofert na zakup 1000% akcji PKP ENERGETYKA S.A.,pamiętam jak koledzy się że mnie naśmiewali że nie poradzę sobie w PLK i że wylecę stamtąd szybciej niż tam wszedłem.Ja pracuję w sobie cały czas spokojnie no a jak skończyli koledzy którzy się że mnie naśmiewali i mówili że strzeliłem sobie w kolano idąc pracować do PLK to najlepiej widać po niektórych wpisach choćby tutaj na tej stronie,po prostu skończyli marnie. Nie polecam i nigdy nie polecałem pracy nikomu w PKP ENERGETYKA tam zwykłych pracowników nigdy się szanowało a teraz jest jeszcze gorzej.W tej spółce ludzi zawsze się żyłowało a nawet często wyśmiewało za ich ciężką i niebezpieczną pracę a najczęściej robili to cwaniaczki za TK zwanego biurka,to właśnie oni spijali śmietankę a robotnikom dawali do wypicia serwatkę i jeszcze kazali sobie za to bić brawo!!!!Teraz CVC CAPITAL PARTNERS robi z tymi cwaniaczkami porządek a ja kibicuję tym nowym porządkom i bije brawo dla nowego właściciela spółki

Jarek

Pisze jako były pracwnik pociagu sieciowego i powiem wam : nie idźcie tą drogą! ha ha . Ale całkiem serio szkoleń w firmie jest bardzo dużo z tym że dzialaja one w tej firmie raczej na szkode pracownika, jako przykład maszynista pociągu sieciowego , na szkoleniach caly czas strasza prokuratorem ,więzieniem i innymi sankcjami , za przekroczenie czasu pracy o 5 minut do wiezienia , za jazde bez znajomosci szlaku tez więzienie , grzywna kilka tys zlotych itd. I wiele innych dyrdymałów , napisałem że dziala to na szkode pracownika bo ten odbywając szkolenie kwituje zapoznanie sie z jego trescia podpisem czyli zna przepisy i konsekwencje ich łamania , a łamanie przepisów to standart w tej firmie . Do jazdy nie kiedy po 16 godzin ! zmusza pracownikow kierownictwo pod różnymi groźbami , znam przypadek poproszenia maszynisty oraz kierownika pociągu zeby z dniowki zrobili jeszcze nocke bo ludzi nie ma ... Żenada ! A w razie czego to głupio-mądry kierownik mówi - a co ty na szkoleniach robiles ? Nie wiesz że nie wolno ? No ja to mam prawo nie wiedziec bo ja nie chodze na szkolenia ... Tak traktują zwykłego pracownika , dziwie sie ze ktos jeszcze chce tam pracowac .

Tomasz
@Jarek 22.08.2018 06:30

prawda jest taka, że zaorali sprawnie działającą firmę dającą pensje 7500 pracownikom, teraz pracuje połowa, a zysk leci za granicę i tyle z tego mamy. Oby udało się reprywatyzować tę spółkę obecnemu rządowi bo poprzedni sprzedając monopolistę przynoszącego zyski powinien być odpowiednio rozliczony, dziwnym trafem były prezes PKP znalazł sobie ciepłą posadkę.

Jarek
@Tomasz 22.08.2018 07:36

Na 100% firma nie zostanie reprywatyzowana , i chyba nikt obecnych pracownikow już sie tym nie łudzi , zostały tam niedobitki którzy z racji wieku nigdzie pracy juz nie znajda i znoszą te upokorzenia z nadzieja ze doczekaja upragnionej emerytury co łatwe nie bedzie bo to okropnie ciezka i niebezpieczna praca

Rozgoryczony

Pytanie do pseudo związkowców. Dlaczego w innej spółce (PLK) osoby odchodzące na PDO ( powinno być PPO czyli Program Przymusowych Odejść ) mają prawo do ulg przejazdowych? Większość tych osób w naszej Spółce odeszła bo została do tego zmuszona a nie z własnej woli. Można ale trzeba chcieć ,a tych chęci u naszych związkowców nie było. Bo i po co

Robotnik
@Rozgoryczony 09.08.2018 20:59

A ja pracuje w Dystrybucji i wiem, że kilku osobom odmówiono PDO. Jesteśmy gorszego sortu???? Wiem, że bedzie kilka spraw sądowych bo ludzie i tak z Dystrybucji odejdą a sprawę o nierówne traktowanie oddadzą do Sądu.

pracownik dystr.
@Robotnik 09.08.2018 21:42

Skąd możesz wiedzieć o odmowach PDO jeżeli odpowiedzi były dopiero w dniu 17.08.2018r.? Mi odmówiono PDO i to było 17.08.2018r. po godzinie 16.20. Pracuje w Dystrybucji. Chcę się odwołać od decyzji, ale jak się odwołać jak nie podano przyczyny odmowy? Nie bo nie i koniec. Niestety taka forma odmowy jest dozwolona, ponieważ tak sobie sformułowali w regulaminie PDO. Praca nie jest zła, ale kasa słaba. Myślę, że obecny właściciel nie ma pojęcia jak zarządzać taką firmą jak PKP Energetyka. Wprowadza nowe pomysły, które niestety nie sprawdzają się na gruncie. Błądzi.

Pracownik
@pracownik dystr. 19.08.2018 23:30

A ja słyszałem o zgodach w Dystrybucji i to nie dla jednej osoby a przynajmniej dla kilkunastu. I co najciekawsze zgody czy typowania przedstawiali Kierownicy Rejonów. Tyle obłudy już dawno nie było w tej spółce. To wszystko sie wali. Żal patrzec ale cóż, magery :(

Pawel

Gratulacje dla Dyr. AW , który wygrał sprawę w sądzie z PKP z przywróceniem do pracy....

Januszek
@Pawel 26.07.2018 21:03

nieudacznicy z PKP E zwalniają ludzi, ale przychodzi czas po odwołaniach, że muszą zapłacić za swoje błędy i bardzo dobrze, niech płacą, a nieudacznicy pracują dalej haha.

Robotnik
@Pawel 26.07.2018 21:03

Gratuluje. Najwyższa pora żeby zwykli pracownicy wzięli co swoje wypracowane przez lata a nie cwaniaki z Centrali, koleżki i sprzedawczyki

Stary elektryk.
@Robotnik 27.07.2018 12:57

No to pokaż mi zwykłego pracownika co może dostać co jego po 30-40 latach pracy? Dyrektor to zwykły pracownik? Cwaniak jakich wielu w tej firmie spinający śmietankę przez wiele lat z tego co właśnie zwykły, szeregowy pracownik wypracował ciężką, fatalnie opłacaną pracą. Właśnie tego gratulujemy?

Paweł
@Pawel 26.07.2018 21:03

Jak sytuacja z dyr. Zdzisławem W. z Sopotu ,prawda to że na całym pomorzu dyrektorem został J.Malinowski ze Szczecina ?.

Zniesmaczony
@Paweł 28.07.2018 17:43

Tak to prawda że dyr Wesołowski został zawieszony wraz z dyr. Chylińskim i teraz dyr. Malinowski zarządza. W sumie to akurat dyrektorów mi nie szkoda bo wiele szalonych pomysłów to właśnie ich zasługa. Jak np. Etatyzacja na pociągach soeciowych, ufwoezenie Gammy i Obsługi, ilość zakładów itp.

tadek
@Zniesmaczony 31.07.2018 06:31

Klimczyk ze Słupska twierdzi że dobrze że zwolnili tego starego ruchacza tylko sam zapomina że dymał inną niż ślubną.

Doradca

MB prawie zaorał sprzedaż, potrafi tylko zwijać sprzedaż - w PGE się poznali i go wyrzucili..., w PKP wyrzucili go do Dystrybucji - uważajcie koledzy i koleżanki - koleś nagrywa - współczuje pracownikom którzy będą z nim współpracowali. Nie dajcie się omamić na jego gadki typu: mi możecie mi zaufać, mówcie szczerze co myślicie. Współczuje pracownikom z wiedzą - możecie czuć się zwolnieni - facet nie lubi pracowników którzy merytorycznie są od niego lepsi.. W sprzedaży, pozbył się najlepszych pracowników, utracił zaufanie najbliższych współpracowników - ale tak to jest jak nagrywa się rozmowy z pracownikami. Większość doradców już dawno oddaje kontrakty na zewnątrz współpracując z byłym RKSem, może nowa Pani Dyrektor - mająca dużo większe zaufanie ludzi, uratuje sprzedaż w PKP E.

Grzegorz
@Doradca 13.08.2018 09:59

Nie uratuje. Dając kontrakt do innego Sprzedawcy, kasę ma się po miesiącu. W PKP najpierw przez 3 miesiące musimy się tłumaczyć, z wymyślonych powodów a później czeka się pół roku na kasę... Poza tym 15 zł/MWh ceny energii jest zaszyte w zakupie i cena jest niekonkurencyjna... Nowa Pani Dyr. musiałaby dużo zmienić, od zasad rozliczeń prowizji po pracowników - wszyscy wiemy kto oddaje kontrakty i nie przynosi Klientów z zewnątrz...

Jacek
@Doradca 13.08.2018 09:59

Doradco w PKP E. sprzedaż już nie istnieje zostali tylko mali klienci z umowami na wiele lat ze stabilnej oraz kilku w taryfach co nie mogą zmienić sprzedawcy bo mają układy dzierżawione od PKP lub nie mają zmodernizowanych cała sprzedaż opiera się na kilkunastu dużych podmiotach, ale co to za sprzedaż to raczej ustalanie ceny gorzej jak i ci się wkurzą i w końcu zmodernizują układy wtedy sprzedaż to będzie tylko historia.

Nowicjusz

Cześć, czy ktoś jest mi wstanie powiedzieć coś na temat stanowiska inżynier budowy - Region południe. Jak wygląda praca, rozwój pracownika zarobki, zakres obowiązków. System pracy 12 godzinny czy po wyrobieniu ustawowych nagdodzin faktycznie można odbierać nadgodziny w dniach wolnych ?

Andrzej
@Nowicjusz 10.08.2018 12:26

cześć, wypowiem się na tematy, które znam jak nie masz pleców to zapomnij o rozwoju, jak nie masz pleców to zajadą ciebie, a inni z plecami będą robić połowę tego co ty za większą kasę. Jak zrobisz swoje to wywalą cię jak niepotrzebny przedmiot bo będziesz zbędnym kosztem, a ta firma się raczej zwija niż rozwija. Wystarczy spojrzeć, że jeszcze w 2012 roku pracowało w niej ok 7500 pracowników obecnie pracuje niewiele ponad 4 tys. Kierownikami i dyrektorami są osoby często bez kompetencji i z przypadku.

doradca

MB przeszedł do Dystrybucji, gratulacje dla Zarządu że wyrzucił go ze Sprzedaży. Szkoda tylko dystrybucji... Koleżanki i Koledzy z Dystrybucji uważajcie na MB żebyście nie zostali nagrani, bo facet nagrywa rozmowy.. Dla mnie MB to totalne dno.

Romek
@doradca 07.08.2018 10:40

dokładnie temu człowiekowi nie można ufać na wszystkich szuka haka tak było w sprzedaży, wywalił kilku wartościowych ludzi, a teraz PKP przegrywa sprawy w sądach.

Pracownik
@doradca 07.08.2018 10:40

A kto to jest ten tajemniczy MB??? Pracuje jeszcze w Dystrybucji i wolałbym wiedziec co to za dziadyga i nieudacznik

Rozgoryczony
@doradca 07.08.2018 10:40

No i co z tego że go wyrzucili.Zrobili mu tylko przysługę .Pensja ta sama a odpowiedzialność żadna.( bo na pewno nie będzie głównym).Małych gnoją a góra spada na cztery łapy. Żadnej przyzwoitości i honoru.

Bartosz

Czy Dyrektor Mirosław B. poniósł jakieś konsekwencje przegranych spraw w sądzie pracy z RKSem i handlowcem czy dalej zarząd pozwala mu wprowadzać "rewelacyjne" pomysły jak zniszczyć sprzedaż w tej firmie?

kujawiak
@Bartosz 31.07.2018 07:50

Czasami zastanawiam się czy MB nie dostał zadania zaorania sprzedaży. MB nie ma wiedzy i haryzmy do zarządzania sprzedażą. Zarząd obudzi się jak partnerzy CVC zapytają dlaczego większość spraw w sądzie przegrywają i dlaczego sprzedawcy organizują sobie nielegalne spotkania a MB nic o nich nie wie.. Zarząd powinien zrobić zestawienie ilu Klientów odeszło przez MB i ile odejdzie przez działanie dyr. TS, aż dziwne skąd ludzie poza PKP mają tak aktualne bazy z PKP, czy przez pracowników wsparcia, którzy mają bazy z całej polski i którzy dobrze współpracują z byłymi pracownikami.

Grzegorz
@kujawiak 02.08.2018 19:03

MB i TS to nieudacznicy, bałagan we wsparciu i w sprzedaży. Dawno Ci nieudacznicy powinni być zwolnieni za swoje działania. MB w szczególności za ucieczkę Klientów i brak kontroli nad siecią sprzedaży. MB nikt nie ufa, spotkania w gronie współpracowników wyglądają fatalnie. Nie ma co się dziwić jak okazuje się że MB nagrywał rozmowy z podwładnymi. Zero szacunku, niech się trzyma PKP w żadnej innej spółce nie będzie miał szans. Zarząd teraz ma argument żeby go zwolnić, przegrał sprawę z RKSem.

Rozgoryczny

Niestety w tej firmie nie ma szans...na cokolwiek a tym bardziej na rozwój ale co tam skoro robota lekka i przyjemna. Szkolenia to mit. To chyba najbardziej zacofana spółka jak chodzi o szkolenia. Podobno te jakies pranie mózgów pod tytułem TOP400 to niezłe hotelowe balangi i ponoć szkolenia. Niestety tylko grono najbardziej "wiernych" i podatnych tam jeździ. Jako specjalista w dystrybucji mam niezłą kasę a roboty prawie wogóle. Oby tak dalej :) nie widzę ludzi zbyt upracowanych na sekcjach i dziwie sie że ktoś gada że zasówa tu za 2500zl. Czemu ludzie piszecie że jest tak źle skoro jest tak dobrze :) :) jak tylko sie pogorszy to sie prace zmieni bo faktycznie obecna władza nie wróży dobrze ale cóż, popykam jeszcze w internetku i może cos przy okazji zrobię bo urabiac to sie można ale nie za darmo.

Rozgoryczony
@Rozgoryczny 26.07.2018 22:25

Na Twoim miejscu wstydziłbym się coś takiego pisać . Za co dostałeś tego specjalisty w dystrybucji ,za znajomości ?To że masz taką kasę to zawdzięczasz ludziom którzy pracują ,,na dole''.Wiadomo jest, że za pracowników w Dystrybucji pracowali ludzie z innych działów .Teraz już wiadomo dlaczego ,bo tacy jak Ty tylko przychodzą sobie poklikać.Płacą Ci za obecność ,a nie za pracę .Mam nadzieję że niedługo ktoś Cię rozliczy.A w końcu zdecyduj jaki masz Nick ,bo 30.06 byłeś jako Pracownik i napisałeś to samo. Najlepiej przestań zabierać głos.

Zdzichu

Nie polecam!!! Zwykły elektromonter traktowany jest jak maszyna! Gdyby kierownictwo mogło to zajeździlo by na smierć, przykładowo pracownik który nie posiada kwalifikacji np z wyksztalcenia jest mechanikiem samochodowym albo budowlancem zarabia niejednokrotnie wiecej niz elektryk z zestawem uprawnien , wszystko zalezy jak kto donosi , atmosfera miedzy ludzmi do niczego jeden na drugiego biega i donosi , firma dla nieudacznikow

Alicja

Carol z plk, moja działalność na forum nie jest w żaden sposób związana z firmą PKP Energetyka. Jestem moderatorem Gowork.pl. Moją rolą jako moderatora jest aktywne uczestnictwo w dyskusji na forum i zachęcenie osób znających firmę do wypowiedzi, gdyż pomaga to użytkownikom w znalezieniu potrzebnych informacji o niej. Oprócz tego podpowiadam w kwestii przestrzegania regulaminu i stale informuję o nowych ofertach pracy i aktualnościach z firmy.

Rozgoryczony

Witam. Mam pytanie.Gdzie podziały się nasze WSPANIAŁE Związki Zawodowe. Siedzą cicho ,ponieważ dostają masę forsy od pracodawcy.Nie można dobrze służyć pracodawcy i ludziom . Po co narażać się skoro ,,koryto '' mam pełne.

anonymous
@Rozgoryczony 25.07.2018 21:41

Kto jest jeszcze w związkach? Złóżcie deklaracje, że odchodzicie to może jak zobaczą że nie będzie składek i członków to się przestraszą że będą niepotrzebni. Przewodniczącego związku z Wrocławia zwolnili to myslicie że szeregowych pracowników będą bronić. Czas zakończyć ze związkami... Nie płaćcie składek, bo chyba tylko na wódeczkę i na wakcje dla przewodniczących zwiazków są wydawane...

Rozgoryczony
@anonymous 25.07.2018 21:51

Zgadzam się z Tobą. Najwyższy czas abyśmy się obudzili.Ci co złożyli swoje podpisy pod sprzedażą PKP Energetyka teraz siedzą w Radzie Nadzorczej . Coś za coś .

też stary elektryk

Z mojej obserwacji wynika, że ta firma nie szanuje pracowników na dole. Pracują w bardzo trudnych i niebezpiecznych warunkach. Nikt się z nimi nie liczy. Zmuszani są do pracy po 10 godzin w upale, czy mrozie albo deszczu. Dają im na obiad jakieś paskudztwa zimne w słoikach. Szefowie tylko patrzą na monitory, gdzie się kropeczki poruszają, a jak się zatrzyma na siku, to już dzwonią. O zarobkach nie wspomnę. Ktoś musi nie zarabiać, żeby kierownictwo zarabiało, wiadomo. Ale coraz więcej pracowników chce odejść. Kierownicy sami będą musieli zakasać rękawy, złapać za łopaty i ciągać kable. Dawniej PKP to była firma, ale starsi pracownicy też tracą już sentyment i z ciężkim sercem muszą szukać czegoś normalnego. Tu elektromonter specjalista czuje się marnym robolem, nawet po uczciwym przepracowaniu dziesiątek lat.

Alicja

Czy firma PKP Energetyka w Warszawie zapewnia swoim pracownikom odpowiednie szkolenia podnoszące kwalifikacje? Czy w firmie są szanse na rozwój i awans? Jak pod tym względem oceniacie PKP Energetyka jako pracodawcę?

Pracownik
@Alicja 30.06.2018 15:43

Niestety w tej firmie nie ma szans...na cokolwiek a tym bardziej na rozwój ale co tam skoro robota lekka i przyjemna. Szkolenia to mit. To chyba najbardziej zacofana spółka jak chodzi o szkolenia. Podobno te jakies pranie mózgów pod tytułem TOP400 to niezłe hotelowe balangi i ponoć szkolenia. Niestety tylko grono najbardziej "wiernych" i podatnych tam jeździ. Jako specjalista w dystrybucji mam niezłą kasę a roboty prawie wogóle. Oby tak dalej :) nie widzę ludzi zbyt upracowanych na sekcjach i dziwie sie że ktoś gada że zasówa tu za 2500zl. Czemu ludzie piszecie że jest tak źle skoro jest tak dobrze :) :) jak tylko sie pogorszy to sie prace zmieni bo faktycznie obecna władza nie wróży dobrze ale cóż, popykam jeszcze w internetku i może cos przy okazji zrobię bo urabiac to sie można ale nie za darmo.

Stary elektryk.
@Pracownik 30.06.2018 20:22

Gdzie ty synku pracujesz? Jesteś niespełna rozumu albo niezły z ciebie prowokator. Jeśli uważasz że ludzie nie pracują za 2500 zł w naszym zakładzie to znaczy że gó@no wiesz i bezczelnie wypisujesz brednie. Pograj dalej w gry komputerowe.

Carol z plk
@Stary elektryk. 03.07.2018 14:14

A ty stary elektryki idź na emeryturę mapewno jesteś z tych krzkliwych kierowników posterunku Alfy

krzychu
@Alicja 30.06.2018 15:43

Tak firma zapewni partycypację w kosztach szkolenia nauki itp .Ale jeśli zdobędziesz kwalifikacje lepsze niż twój przełożony to uważaj Będziesz mieszany z błotem ,w biurach zobaczysz kolegę szefa po zawodówce gdy ty w tym czasie będziesz kopał rowy i nie ważne będzie czy jesteś magistrem ,inżynierem ,automatykiem co dzień będziesz w ten sposób traktowany ,bo tutaj tak jest .Jest jednak wyjątek będziesz spolegliwy jak typowy Toudi zwracający się do przełożonego mój księciuniu wtedy jest OK.

Pracownik
@Carol z plk 04.07.2018 16:46

Ty Carlos z plk analfabetą jesteś w tej PKP plk nieźle tacy pracownicy potem nie dziwic że taka mamy kolej ???? haha

Tadeusz
@Alicja 30.06.2018 15:43

Obecnie szukają chętnych na PDO, czy kierownicy przedstawili przedstawili tą propozycje?.

Pracownik
@Stary elektryk. 03.07.2018 14:14

No jeżeli sie jest starym, zasiedziałym, leniwym i pozbawionym ambicji pracownikiem to nawet podobno za 1800zl sie zapiernicza. MASAKRA jak można sie nisko cenić. Ale dzieki takim pozbawionym ambicji i własnego zdania ludziom inni mają sie świetnie na stanowiskach kierowniczych. A teraz jest PDO i jeżeli sie uda wezmę koło 50.000zl na rączkę za 8 lat pracy :) i co jest źle. Wiec ludzie nie narzekajcie. Teraz pracy jest dosc i nikt nie jest skazany na tą firmę :)

Stary elektryk.
@Pracownik 06.07.2018 12:10

Posłuchaj synku. Kto ci pozwolił oceniać innych pracowników? Ile ty lat pracujesz żeby tak się wymądrzać? Czego Wielkiego w życiu dokonałeś? To że ktoś przepracował tutaj 40 lat znaczy że jest leniwy i bez ambicji? Szczasz jeszcze w majty i tego się trzymaj a starszym pracownikom do pięt nie dorastasz. Twoje rozumowanie jest typowe dla pokolenia szczeniaków którzy chcą tylko brać i dostawać za friko bo praca to dla was coś hańbiącego i wstydliwego. Graj dalej w Play station bo nic innego nie umiesz niedojdo.

Zdzisiek
@Tadeusz 06.07.2018 10:41

Kierownicy czy tzw kadra nie ujawnia tej informacji ,obecnie stany osobowe są już znacznie uszczuplone na poszczególnych sekcjach (nie wliczam tu Alfy to obecnie "pod spółka" pracująca dla PKP Energetyka) i jakiekolwiek zmniejszenie stanu osobowego może skutkować być albo nie być dla kierownika. Więc o obecnym PDO się nie mówi choć już są osoby które się rozliczają z zakładem.

Pracownik
@Stary elektryk. 06.07.2018 18:53

Dzięki pogram jeszcze trochę w biurze a Ty zapierniczaj skoro taki jesteś ambitny inaczej. Życzę powodzenia gdy będziesz trzepal gaciami jak skończy się czteroletni pakt ktory niby sprzedajne związki wywalczyły. Wstyd. Ale życzę dużo satysfakcji i zadowolenia z bycia popychadłem takich jak ja :) :) PDO, PDO, PDO i kaska do zgarnięcia :) wolę być szczeniakiem z kasą niż starym, lojalnym...gołodupcem czyli kimś do poniewierania :) :)

Stary elektryk.
@Pracownik 07.07.2018 12:50

Ja nie chwalę tego zakładu. Czytaj ze zrozumieniem bo masz z tym problem. Jeśli w ten sposób nazywasz starych pracowników to jesteś zwykłym baranem.Tyle w temacie.

Tez stary elektryk
@Pracownik 06.07.2018 12:10

Jakim sposobem weźmiesz te 50 000? Zarabiasz 6 tys na miesiąc?

PozdrowieniadlaMB

Gratulacje dla byłego RKSa- wygrał w sądzie w pierwszej instancji z PKP Energetyka.

Pracownik
@PozdrowieniadlaMB 24.07.2018 10:29

Czyli warto sie z nimi sądzic. Po obecnym PDO sam zloze wniosek bo ponoc tylko wybrańcom dają. A na pewno pozwów będzie masę

Pracownik
@PozdrowieniadlaMB 24.07.2018 10:29

No właśnie warto się sądzić o 480 tyś

Carol
@PozdrowieniadlaMB 24.07.2018 10:29

Jutro biorę wolne i lecę do sądu będę miał na włoski flacowane z cebulkami na nową szczękę stara się wytała od wazelinowania

Paterson
@PozdrowieniadlaMB 24.07.2018 10:29

w takim razie gratulacje dla MB za podjęcie trafnych decyzji kadrowych, handlowiec też już wygrał? Ciekawe co na to zarząd bo odszkodowania nie będą małe.

doradca1
@Paterson 25.07.2018 07:43

Większość mówi że MB nie potrafi zarządzać. Jak na razie większość jego kadrowych pomysłów to porażka. Wszyscy od dawna mówią, że MB sam nie umie podjąć decyzji a maile piszą dla niego RKSi. MB zwalnia pracowników którzy mogli zagrozić jego karierze. Zarząd oczywiście nie spodziewał się że tylu Klientów odejdzie z RKSem. Teraz RKS wygrał w sądzie i dostanie 48 pensji plus zaległe prowizje z odsetkami czyli grubo ponad 500 tys. Handlowiec ma sprawę wygraną bez dwóch zdań i odszkodowanie wraz z prowizjami może mieć jeszcze większe. Szacunku ludzi MB już nigdy nie odzyska, bo nagrywał swoich współpracowników. MB jako pierwszy powinien prosić Zarząd o ugodę z byłym RKSem.

Wsparcie
@doradca1 25.07.2018 09:44

Czy to jest prawda, że RKS może uzyskać tak duże odszkodowanie? Gratuluje!! Zarząd śpi, MB jeszcze pracuje?

Grzegorz
@Wsparcie 25.07.2018 10:25

To RKS nie źle się obłowi... Wyjdzie lepiej niż jakby pracował w PKP. Ciekawe czy założy MB sprawę za naruszenie dóbr osobistych jak również za nagrywanie rozmów bez powiadomienia. MB powinien prosić Zarząd o ugodę z zapisami zabezpieczającymi, inaczej będzie płacił z własnych środków.

realista

PKP Energetyka to żałość i rozpacz. Sprzedana z PKP PLK, gdy PKP poszukiwało kapitału na pendolino. Spółka kolesiów, znajomków (min. z Energii i PKP) - wiele faktów możecie sami połączyć z pomocą wujka Google. Nic w tej firmie nie liczy się bardziej od znajomości i koneksji, począwszy od rekrutacji na stanowiska menadżerskie a na przetargach skończywszy, ale nie o tym tu mowa. To jest forum oceny pracodawcy. Tego pracodawcę utrzymuje zespół pracowników fizycznych, przeciętnie wykształconych, często z małych wsi, którzy za czasów PKP cieszyli się względnym uznaniem i stabilizacją. Były benefity pracownicze a pani Kowalska z kadr znała swoich pracowników, ich zalety, słabości oraz aktualną sytuację rodzinną. Potem wkroczyło tzw. nowoczesne zarządzanie, człowiek przestał się liczyć, został "zdenominowany" jedynie do wartości pieniężnej: ile przynosi spółce dochodu a ile straty. Wszystko sprowadza się do tabelek, wykresów i raportów, które mają (wręcz muszą) poprawić PR spółki. Pod hasłem bezpieczeństwa, jakości, rozwoju czy innowacji spółka kreuje swój wizerunek na zewnątrz, podczas gdy w rzeczywistości ilość projektów, pomysłów i "usprawnień" ma się nijak do tych osób, które tą spółkę UTRZYMUJĄ (czyli tych na smutnym końcu łańcucha pokarmowego). Te osoby wypowiadają się tutaj jako oszukane, pominięte, zniesmaczone, ale na zarządzie nie robi to wrażenia i nie zrobi. Któż z was nie chciałby przytulić kilkunastu (i więcej) tysięcy za kilka prezentacji w Power Point czy Excel o znakomitych wynikach zespołu? Wszystko da się osiągnąć - kwestia odpowiednich założeń a ofiary (bezpośrednie i pośrednie) po prostu trzeba wkalkulować. Dlatego to jest idealny pracodawca dla menadżerów, którzy wyedukowali się w kierunku który (zgodnie z obowiązującym trendem) pomija etykę, refleksję i humanizm. Dla tych którzy biegle posługują się narzędziami do raportowania, wskaźnikami (dział czy rodzaj spółki kapitałowej nie mają znaczenia). Szara strefa - jeśli tylko pogodzi się z własnym losem i nie będzie mieć oczekiwań - z całą pewnością może liczyć na ciągłe zmiany i kolejne "atrakcje", trzeba tylko założyć klapki na oczy i ciągnąć ten wózek jak Łysek z pokładu Idy.

Carol z plk
@realista 20.07.2018 13:22

Nie masz racji energetyka PKP to bardzo solidna firma pracowałem tam kiedyś i żałuję że się zwolinlelem bo teraz w pkpplk zarabiam troszkę więcej od sprzątaczki no to tak jest ostatnich gryzą psy

realista
@Carol z plk 20.07.2018 16:39

w którym miejscu nie mam racji? pokaż mi konkretny fragment. A teraz parafrazując Twój punkt widzenia. Piszesz "zwolniłem się". Bez powodu ludzie się nie zwalniają. Jeśli Twój kolejny pracodawca zadowala Cię jeszcze mniej to nie jest dowód na to, że PKPE był wystarczająco dobry dla Ciebie (skoro szukałeś zmiany).

Carol
@realista 20.07.2018 17:48

Haha bo jestem taki czlowieczek mały żeby rączki miały spokój kasa wpłwala na konto no i w Energetyce być od wychwytywania uszkodzonych wieszaków to nie dla mnie. Teraz jest kimś bliżej koryta przy prezesie co tam szczurem byłem w Energetyce a tu jest maślaczkiem pkpplk

Alicja

@Carol z plk, moja działalność na forum nie jest w żaden sposób związana z firmą PKP Energetyka. Jestem moderatorem Gowork.pl. Moją rolą jako moderatora jest aktywne uczestnictwo w dyskusji na forum i zachęcenie osób znających firmę do wypowiedzi, gdyż pomaga to użytkownikom w znalezieniu potrzebnych informacji o niej. Oprócz tego podpowiadam w kwestii przestrzegania regulaminu i stale informuję o nowych ofertach pracy i aktualnościach z firmy.

dziad

no i stalo sie pracownicy ktorzy poszli do GAMMY a teraz chca wrocic do ALFY nie moga tego zrobic.mimo wczesniejszych zapewnien panow Jana Malinowskiego i Marka Szotta niema takiej mozliwosci aby ktokolwiek wrocil do ALFY.jest to sytuacja przykra bo na zebraniach z ww.panami byly takie zapewnienia.caly szacunek do tych panow ulecial.na poczatku tlumaczyli ze w ALFIE nie trzeba ludzi co jest bzdura bo przecierz szukaja pracownikow.Mysle ze wszyscy ktorzy poszli do GAMMY poczuli sie oszukani bo teraz chce sie zrobic z nich sieciowcow.nie bylo o tym mowy na zebraniach.czlowiek ktory 30 lat robil przy kablach teraz musi sie przekwalfikowac-bzdura.zycze powodzenia GAMMIE.

Alicja

Czy PKP Energetyka wraz ze stażem pracy osób zatrudnionych w firmie zmienia ich warunki zatrudnienia? Czy pracodawca docenia takich pracowników? Czy firma oferuje pozapłacowe benefity? Na przykład w postaci funduszu socjalnego lub dofinansowania na dojazdy do pracy?

Robotnik
@Alicja 12.07.2018 02:23

Co za kpina. Ta firma starych praowników wogóle nie docenia

Carol z plk
@Alicja 12.07.2018 02:23

Do Pani Alicjii pytanie, gdzie Pani pracuje z tego co sądzę mapewno pracuje pani w Energetyce PKP w sasobach ludzkich pisze Pani w nocy o 2 lub 1 haha napewno po secie pani ma taka wene do pisania

Alicja

PKP Energetyka poszukuje obecnie osoby na stanowisko Lidera Zespołu Doskonalenia Procesów. Dla osób zainteresowanych szczegółami wstawiam link: https://skk.erecruiter.pl//Offer.aspx?oid=2695372&cfg=80fdda9f73194c059fb085fa0d150b2f&fromSkk=1530920239152&ejoId=80734&ejorId=134305&comId=20013583 Czy będziecie brać udział w rekrutacji? Jeśli tak, to zachęcam do podzielenia się na forum opinią odnośnie jej przebiegu i rezultatem.

Zdzichu

Nie polecam!!! Zwykły elektromonter traktowany jest jak maszyna! Gdyby kierownictwo mogło to zajeździlo by na smierć, przykładowo pracownik który nie posiada kwalifikacji np z wyksztalcenia jest mechanikiem samochodowym albo budowlancem zarabia niejednokrotnie wiecej niz elektryk z zestawem uprawnien , wszystko zalezy jak kto donosi , atmosfera miedzy ludzmi do niczego jeden na drugiego biega i donosi , firma dla nieudacznikow

Pracownik
@Zdzichu 18.06.2018 11:42

Kolega ma rację w sekcji Ostrów też tacy ślusarz o zawodowe a ma tak jak brygadzist nieźle donosi na kolegów a oni nic nie wiedzą ????

Pioter
@Zdzichu 18.06.2018 11:42

Prawda !!! Wielu pracowników sekcji Stargard chybw przoduje w donoszeniu , choc sa i normalni ludzie z honorem i zasadami ale maja cięzko

tadek
@Zdzichu 18.06.2018 11:42

to pewnie opisujesz 76-200 ,

Karol plk
@tadek 24.06.2018 14:17

Napewno też posterunek 63-200

Alicja

@Kanydat Jeśli chodzi o aktualne oferty pracy to można ich szukać tutaj: https://www.pkpenergetyka.pl/O-PKP-Energetyka/Kariera/Oferty-pracy Natomiast jeśli chodzi o kontakt z rekruterem proponuję próbować tutaj: https://www.pkpenergetyka.pl/Obsluga-klienta/Kontakt @Zdzichu o co chodzi z donoszeniem na współpracowników? W jakim celu? I jak to się ma do wysokości wynagrodzenia? Nie do końca rozumiem tę sytuację.

Zdzichu
@Alicja 18.06.2018 23:25

Z donoszeniem chodzi o to ze zarobki zalezą np od ilosci dni swiatecznych ktore uda mi sie zalapac, za jedna niedziele jest dodatek okolo 200 zl, a sa ludzie ktorzy sa w stanie isc nagadac na swojego kolege kierownikowi albo naczelnikowi po to by mu zaszkodzic a ten z kolei juz nie dostanie dnia swiatecznego co wiaze sie z tym ze malo zarobi , ogólnie w firmie panują chore obyczaje - kierownictwo umyslnie podziela zaloge po to zeby jeden drugiego sprzedal za pare groszy , a pseudo koledzy sa mili i kochani ale jak idzie do kierownika to wygada mu nawet sytuacje domowa kolegi , masakra!!! Naprawde nie polecam nikomu !!! Kiedys owszem byla to fajna firma ale po prywatyzacji juz nie jest

Kanydat

Czy poszukiwania nowych dyr. ds handlowych i dyr. ds operacyjnych się zakończyły? Czy headhunter skończyli już rekrutacje. Prośba o info, o kontakt do rekrutera.

Withe Bull

Polecam pracę w Firmie zwłaszcza na stanowiskach menedżerskich, dobra płaca i benefit dla tych co mają udziały w funduszu właściciela. Najlepiej mają się "konkwistadorzy"- pierwsza trójka trzymająca władzę. Jest coraz mniej betonu kolejowego zostało tylko kilku Marian SZ. i paru innych. Zachęcam!

Gal anonim
@Withe Bull 03.06.2018 15:34

Kto ty jesteś Polak mały Withe Bull nieee zydek duży z cvc

Nn
@Withe Bull 03.06.2018 15:34

Widzę że w tej firmie tylko menadżerowie pracują , reszta zbędna do wyżucenia . Mniej " betonu kolejowego " bo zlikwidowane sekcje i zakłady sprzedane , forsa w kieszeni i można popierać właściciela . Szkoda elektryki kolejowej - dobrą firmę daliście rade tak szybko powalić na kolana . Jak można opowiadać brednie , że jest tak świetnie .

ja
@Withe Bull 03.06.2018 15:34

dobra płaca?? co ty piszesz?? chyba że 2000 bt to dla ciebie dobra płaca! dziadostwo i raz jeszcze (usunięte przez administratora) żadnych benefitów, żadnych dodatków, obławiają się ci przy korycie

krzychu
@Withe Bull 03.06.2018 15:34

Coraz ciekawiej słyszałem że chłopaki z zakładu północnego czyli z naszego pracowali w delegacji w Malborku i na wypłatę dostali gołą stawkę i nie zapłacili im za oddelegowanie ,czyżby ich dodatki odłożono na zapłatę zaległości za delegację -czysta hipokryzja ,podobno wybierał sam dyrektor Z.W. kogo wysłać .

Piotrek
@krzychu 14.06.2018 21:58

Faktycznie w zakładzie pólnocnym pracownicy czekają za zapłatą za kilometrówkę w związku z uzywaniem prywatnych samochodów na dyżurach domowych i czekają za wypłata wczasów pod gruszą. Kiedys było to płacone na bieżąco, a dzisiaj jest czekanie i niepewnośc. Ta firma umiera i czas na szukanie pracy w PLK dokąd odeszło wielu starych energetyków.

Szczęśliwy były pracownik

Masakra. Kto tam jeszcze pracuje??? Chyba jakieś sieroty i nieudacznicy albo desperaci przed emeryturą. Każdy normalny fachowiec już dawno zwiał i cieszy się że jakaś kasę dostał. Przykro jest patrzeć jak budowane przez lata firma jest rozwalana dosłownie przez takie twory i bezmózgich geniuszy jak Dystrybucja Kielce. MASAKRA życzę miękkiego upadku cwaniary :)

krzychu
@Szczęśliwy były pracownik 10.05.2018 21:16

A czemu Cię to dziwi popatrz na kadry na poszczególnych sekcjach , zakładach są to przeważnie z-ca kierownika to człowiek po kursach ewentualnie wykształcenie średnie ,kierownik to mgr po jakiejś menadżerce w uczelni dojazdowej lub licencjacie .Otaczają się przeważnie ludźmi typu "to ja jarząbek" jest to typowa 5 kolumna .Lecz trzeba też oddać honor ludziom na poziomie którzy tworzą prawdziwe kadry złożone z fachowców i potrafią zadbać o firmę nie jak ci po zawodówkach ,licencjatach itp, ale tych można policzyć na palcach jednej reki.Wiec dla tego to tak wygląda.

bobo
@krzychu 05.06.2018 22:15

Jak bym czytał o sekcji w zakładzie północnym ,tam rzeczywiście nie masz układów to do łopaty .

Alicja

@Sieciowiec z Trakcji System jesteśmy na wątku dotyczącym pracy w firmie PKP Energetyka, pracodawcy o którym piszesz poświęcony jest oddzielny wątek na tym forum. @Nn a jakie jest Twoje zdanie na temat pracy w PKP Energetyka? @Pracownik i @anonymous możecie rozwinąć swoje wypowiedzi? Takie stwierdzenia nie wiele mówią osobom, które poszukują rzetelnych informacji dotyczących pracy w tej firmie. @Withe Bull jesteś pracownikiem PKP Energetyka? Jak wygląda praca z Twojej perspektywy?

Zostaw opinię o PKP Energetyka - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Energetyka