PKP Energetyka

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 232 ocen.

PKP Energetyka
2 232 6 1

Opinie o PKP Energetyka

Zainteresowany

Czy w obecnej chwili poszukują nowych handlowców? Widzę po wpisach że jest nowa Pani dyrektor więc może i nowi handlowcy potrzebni? Jest sens składać CV?

Marek
@Zainteresowany 14.11.2018 11:24

Pani "dyrektor" znajoma Pana jeszcze wyżej, została dyrektorem ze względu na koneksje bo wyników żadnych nie miała. Bez znajomości w tej firmie nie masz czego szukać, zarobisz 2000-3000 max i może auto dostaniesz.

Zainteresowany
@Marek 14.11.2018 13:29

Dzieki za odpowiedź. Łał :) myślałem że np auto to jedno z podstawowych narzędzi do pracy jakie oferuje pracodawca. 2 - 3 tyś to bardzo mało w energetyce. Czy staż pracy w branży liczy się do wynagrodzenia podstawowego? Jakie są prowizję? Chodzi mi o % od podpisanej umowy (nie wiem czy mogę zadać takie pytanie na forum).

Marek
@Zainteresowany 14.11.2018 15:15

% jest dosyć niski jak nie wyrabiasz planu - dosyć wysokiego to nie dostajesz nic, samą podstawę i po podpisaniu tylko połowę prowizji. Najlepsze kontrakty są przeznaczone dla znajomków, 2 lata temu jakiś handlowiec podpisał duży kontrakt to woleli go zwolnić niż wypłacić z tego co wiem musiał iść do sądu.

Ciekawski

Ile wynoszą zarobki elektromontera po Np. 2-3 latach pracy w PKP energetyka ?

K. Baniak
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

Zatrudni się w Energetyce PKP to zobaczysz Ja w PKP PLK S.A zarabiam o 300zł więcej id sprzątaczki jestem od spraw energetyki

Ciekawski
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

Pytam po to by pochopnie się nie zatrudniać .. jeżeli ktoś może mi odpowiedzieć o proszę o jasną informacje. Jaka podstawa jest np. Po upływie dwol - trzech lat pracy w PKP energetyka :) z góry dziękuje za odpowiedz .

Artu
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

Około 3 tys. netto.

Ciekawski
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

A czy są jakieś benefity , dodatki ?

jan
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

1800-2100 na rękę

emka
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

ja po 11 latach pracy ze świątecznymi, nadgodzinami i kilkoma uprawnieniami między 2900 a 3200 nigdy więcej

Orzech
@Ciekawski 29.10.2018 16:11

Ja po 4 latach 3500, w systemie 12 godzinnym, nikt chyba o tym nie pisał, pracujesz 12 godzin dzień albo noc, do tego dochodzi dodatkowo 8 dni urlopu rocznie, a z dodatków to masz zwroty za wczasy, karty wstępu na obiekty sportowe rocznie chyba 700 zl, zwroty na kulturę 400zl rocznie, zwroty za wczasy tutaj nawet na osobę w rodzinie 1600, no i jest kolejarz, paczki dla dzieci, pieniądze na święta, a dodam że nie jestem urzędasem w biurze, tylko (usunięte przez administratora) na pociągu sieciowym, a i nie jestem brygadzistą bo oni mają jeszcze więcej

K Baniak
@Orzech 09.11.2018 08:41

Chyba brutto 3500 po odciagnieciach 2400zł, może dodasz 2 niedzielę to może 2800zl i robota w mrozie w deszczu. I nocna Chyba orzech dał tobie premie

Orzech
@Orzech 09.11.2018 08:41

Chyba ty, wiem co napisałem, i twoje żale schowka sobie w swoje gumofilce, 3500 na Rękę, tylko narzekać potrafisz , pewnie robisz w pkpe 30 lat i nic innego nigdy nie robiłeś, jak nie pasuje to się zwolnij idź do płk tam będziesz mógł jak za dawnych lat nic nie robić cały dzień za 2200 na rękę, albo do electrenu, ta cię szybko wyszkolą może miesiąc wytrzymasz, ale jaka kasa

pol
@jan 04.11.2018 14:45

potwierdzam !

fisz

Wyzysk i traktowanie elektromonterów jak śmieci. Kadra zarządzająca nie kompetentna i niezrównoważona psychicznie. Brak szkoleń. Po wprowadzeniu aplikacji Planer dla kierowników liczą się tylko słupki i zgodności lokalizacji. Często łamane przepisy BHP, łamanie przepisów wewnętrznego regulaminu pracy. Zmiany grafiku z dnia na dzień. Faworyzowanie swoich piesków. Nikomu nie polecam tam pracy. Przydałaby się porządna kontrola z Państwowej inspekcji pracy.

Robotnik
@fisz 26.09.2018 07:43

Ooojjjj tak przydałaby sie kontrola i kilka pozwów o mobbing tak jak np w Południowym Rejonie Dystrybucji. Od czasu jak nastał nowy kierownik Mirosław B.nie da się pracować. Tylko faworyzowanie swoich pupilków z dawnego rejonu w Gliwicach a kilka osób zapiernicza za kilkanaście. Szkoda że już PDO nie ma. W tej firmie tylko wyzysk i szykany a na Południu to już na maxa. Kilku kolegów nie wytrzymało z min robic i odeszlo na PDO, szczęściarze a mi (usunięte przez administratora) nie dał zgody. Kawał drania z Mireczka B. Uważajcie na tego człowieka. Wbija nóż w plecy

Muffin z Południowego
@Robotnik 26.09.2018 13:12

Hahaha co za bzdury! Czy piszemy o tym samym Rejonie?! Jeśli chodzi o Rejon Południowy i (usunięte przez administratora) to po pierwsze: nie wierzę w żaden mobbing z jego strony. Po drugie: jakie faworyzowanie? Podaj konkretny przykład tego „faworyzowania” bo jakoś nie uważam, że ktoś jest szczególnie traktowany i się obija, zwłaszcza z dawnego Rejonu Gliwice. Często powtarza, że jesteśmy jednym zespołem. Pracownicy są traktowani równo i wiem, że jeśli jest jakaś akcja i kupę roboty to można pójść, pogadać i dostanie się wsparcie innych pracowników. Tylko trzeba iść i pogadać, a nie siedzieć, nakręcać się i myśleć, że kierownik jest wróżką i odgaduje życzenia innych. Jeśli ktoś jest wiecznie zawalony robotą to albo faktycznie jest źle zorganizowana praca, i wtedy coś trzeba z tym zrobić, albo sam źle organizuje sobie czas pracy (może za dużo czyta książek, chodzi po pokojach i marudzi innym, za dużo Pudelka itp.). Niektórzy niestety nie umieją pracować i jak mają coś zrobić to wielkie halo jest bo przecież samemu trzeba się czegoś dowiedzieć, gdzieś zadzwonić, ogólnie natrudzić. Najlepiej to narzekać na kierownika i włączyć tryb roszczeniowy – bo mnie się przecież należy. Jeśli Ci tak źle to czemu uzależniasz swoje odejście od PDO? Szukaj szczęścia gdzie indziej.

Pupil
@Muffin z Południowego 28.09.2018 10:08

Podpisuję się pod Twoim komentarzem dwoma rękami !!! Dodam od siebie tylko tyle, że "Robotnik" to jakiś propagandysta, którego celem jest prawdopodobnie skłócenie pracowników i z Południowym Rejonem Dystrybucji nie ma za wiele wspólnego (może do niedawna miał). PDO w naszym rejonie nie dostały dwie osoby, w tym jeden z "pupili". Tak więc bankowo to nie on, również jestem pewny, że w tak głupi sposób druga osoba by się nie ujawniła.

Obserwator
@Pupil 28.09.2018 10:54

Widać, że kierownik polecił swoim ludziom z Gliwic napisać kilka pochlebnych komentarzy bo tak kiepskuch notować ponoć nie miał jeszcze nigdy. Jeżeli tak to ludzie ogarnijcie sie i weźcie z a robotę bo poza kilkoma chłopakami i dziewczynami z dawnych Katowic i Krakowa to nie ma tam z kim gadać. Totalnie tam nikt nic nie wie. Cała dystrybucja na Południu leży i kwiczy po odejściu kilku wieloletnich pracowników. Dobrze że mamy w PLK kupe danych od wlaśnie chłopaków którzy nam je przesłali przed odejściem bo z obecnymi pracownikami biurowymi w Rejonie Południowym w krótkich spodenkach i z kudłatymi nogami nic już uzgodnić się nie da. Nie to nie. Nie macie, nie chcecie pomagać baaa współpracować to URE nam pomoże. Powodzenia lizuski Gliwickie skoro nie potraficie docenić kolegów i koleżanek z Rejonu który Wasz przemądry kierownik rozwalił :) :)

Krzysiek
@fisz 26.09.2018 07:43

Prawie każdy się domyśla, że CVC czeka wyłącznie na wybory parlamentarne w 2019r. jeżeli wygra znów firma propolska, to zwiną interes i odsprzedadzą skarbowi za cenę zakupu. Jeżeli wygra partia niszcząca Polskę to będą mieć kontrakty i wytrzymają.. szkoda tylko, że są osoby które straciły godność... Czy warto było się tak sprzedać...

Pupil
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Twoja wypowiedź jest tak wiarygodna jak to twoje PONOĆ w pierwszym zdaniu !!! Anonimowo każdy może pisać co chce nie mając bladego pojęcia o rzeczywistości !!!

Pupil
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Twoja wypowiedź jest tak wiarygodna jak to twoje PONOĆ w pierwszym zdaniu !!! Anonimowo każdy może pisać co chce nie mając bladego pojęcia o rzeczywistości !!!

Smile
@Obserwator 05.10.2018 14:31

Oj ile jadu, złości, niespełnionych ambicji i żalu ... Może idź pobiegaj, bo z ciśnienia jakaś żyłka pęknie. :)

Obserwator
@Smile 08.10.2018 10:04

Pobiegaj sobie sam kolego bo chyba tylko tyle potraficie w tych Gliwicach robić, biegać po sklepach jak już dotrzecie do pracy koło 8 bo dopiero o tej godzinie można się do Was dodzwonić. Gratuluje dowcipu, pożyjemy zobaczymy ile jeszcze tego szczęścia będzie w tych Gliwicach :) :) :)

Wolik
@Muffin z Południowego 28.09.2018 10:08

Następny z wypranym.mózgiem, firma.ogólnie jest na ostatnim zakręcie , żadnej przyszłości tutaj niema chyba tylko dla naiwnych.

pol
@Robotnik 26.09.2018 13:12

nie wiem czy wiesz ale to były funkcjonariusz SB

emka

Nie polecam nikomu pracy w pkp energetyka! praca pod ciągłą presją czasu i kierownictwa, pełniłem obowiązki; maszynista, kierownik pociągu, elektromonter, pilarz-drwal, hakowy, kierowca samochodu, operator zagęszczarek i ubijaków, kierowanie ruchem na przejazdach kolejowych. Praca teoretycznie zmianowa, ale naprawdę wolnego nie ma, kiedy trafi się dzień wolny to urywają się telefony po kilka razy dziennie kierownik i naczelnik naprzemiennie, grafik zmieniany dwa razy dziennie, ciągłe straszenie delegacjami za które robol sam sobie musi płacić a zakład ma 3 miesiące na oddanie pieniędzy, praca bardzo ciężka pod gołym niebem i nadgodzinami za 2900-3200 świątek piątek i niedziela, od prawie roku pracuje w innej spółce kolejowej, zarabiam tyle samo tyle że bez nadgodzin i w ciepłym, nikt mnie nie inwigiluje planerami ciągłym nękaniem przez telefon itd. pozdrawiam towarzystwo ze Stargardu co pod nosem między sobą gadali ,, a gdzie on pójdzie" ,,gdzie mu lepiej będzie" i naśmiewało się, dziś to ja śmieje się z was... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: reprywatyzować zakład

Rozgoryczony

Proszę zobaczyć jak walczą związkowcy i ludzie z innych służb w kraju.Czy to Policja , LOT , Służba Zdrowia.Tamtym zależy na ludziach , a naszym NIE. Najwyższy czas ,aby co niektórym związkowcom powiedzieć i pokazać po co są , po co się ich wybrało (może sami się wybrali) i gdzie jest ich miejsce. A co się dzieje ze tym co nas sprzedał. Jego nazwisko pasowało do tego co zrobił .Karma do nie wróci.Zniszczył życie wielu ludziom

Piotrek
@Rozgoryczony 31.10.2018 19:34

Zwiazkowcy od dawien dawna w naszym zakładzie chodzili na postronku dyrekcji. I tak jest nadal. Sprzedali nam emerytury a potem nasz zakład. Tylko oni sa za to odpowiedzialni. Kto ma ich rozliczyć? Jeśli my sami pracownicy ich nie rozliczymy to nikt tego nie zrobi. I powinno to być zrobione wybitnie drastycznie. Jak w sredniowieczu bo na to zasłużyli przez dziesiątki lat służenia i sprzedawania pracowników do dyrekcji za sowite wynagrodzenie bo mają na swoich stołkach lepiej niż niejeden kierownik. W czasie okupacji takich śmieci nazywali kolaborantami. I wiadomo co z nimi robiono.

Były pracownik
@Rozgoryczony 31.10.2018 19:34

to prawda

Mcho

Następny z wypranym.mózgiem K. Baniak

K. Baniak

Moja ucieczka z PKP ENERGETYKA S.A. notabene z zakładu który już nie istnieje mało tego nawet z sekcji zasilania której też już nie ma nastąpiła 31.12.2014 r po 33 latach pracy 20 lat na pociągu sieciowym i 13 latach pracy na podstacji trakcyjnej. Od 01.01.2015 r pracuję w PKP PLK S.A. w jednym z zakładów linii kolejowych w dziale energetyki i zajmuję się energetyką trakcyjną i jestem mega zadowolony z samej pracy i co najważniejsze z wynagrodzenia. Powiem tak ja z PKP ENERGETYKA uciekłem jeszcze przed prywatyzacją choć 30.12.2014 r na stronie PKP S.A. Było już ogłoszenie do składania ofert na zakup 1000% akcji PKP ENERGETYKA S.A.,pamiętam jak koledzy się że mnie naśmiewali że nie poradzę sobie w PLK i że wylecę stamtąd szybciej niż tam wszedłem.Ja pracuję w sobie cały czas spokojnie no a jak skończyli koledzy którzy się że mnie naśmiewali i mówili że strzeliłem sobie w kolano idąc pracować do PLK to najlepiej widać po niektórych wpisach choćby tutaj na tej stronie,po prostu skończyli marnie. Nie polecam i nigdy nie polecałem pracy nikomu w PKP ENERGETYKA tam zwykłych pracowników nigdy się szanowało a teraz jest jeszcze gorzej.W tej spółce ludzi zawsze się żyłowało a nawet często wyśmiewało za ich ciężką i niebezpieczną pracę a najczęściej robili to cwaniaczki za TK zwanego biurka,to właśnie oni spijali śmietankę a robotnikom dawali do wypicia serwatkę i jeszcze kazali sobie za to bić brawo!!!!Teraz CVC CAPITAL PARTNERS robi z tymi cwaniaczkami porządek a ja kibicuję tym nowym porządkom i bije brawo dla nowego właściciela spółki

TylkowJarkunadzieja

Większość z tego co na goworku jest napisane to prawda. Coraz gorzej jest na sekcjach w biurach etc.. Dawne koleżeństwo się pokończyło. Najgorsze, że coraz więcej pracowników odchodzących idzie do PKP PLK i robią pod górę, czepiają się wszystkiego, protokoły są zmieniane po kilka razy... Centrala albo nie widzi tego, albo dyrektorzy nie przekazują informacji do Zarządu. Kilka osób poszło o Centrali PLK, wynik przyszłego przetargu na trakcje już jest raczej przesądzony, prawdopodobnie nie wygra go PKP Energetyka. Myślę, że fundusz CVC powinien zastanowić się nad sprzedażą Spółki, jeszcze przed wyborami parlamentarnymi, póki spółka jest jeszcze coś warta.

Piotrek
@TylkowJarkunadzieja 08.10.2018 11:12

To prawda co piszesz. PKP Energetyka na pewno nie wygra nowego przetargu na utrzymanie trakcji. Decyzje pod stołem już podjeto. W firmie panowie kierownicy i dyrektorzy trzepią taką kasę i tak się boją ze to stracą że zwykłych pracowników traktują jak w czasie wojny mięso armatnie. Nie szanują żadnych wartości. Jednym słowem zezwierzęcenie kadry kierowniczej.

Obserwator
@TylkowJarkunadzieja 08.10.2018 11:12

Szczera prawda. Kierownicy po TOP400 są coraz bardziej ogłupieni. To co dzieje się w Zakładzie Południowym i Południowym Rejonie Dystrybucji woła o pomstę do nieba. Mobbing bez dwóch zdań. (usunięte przez administratora) przechodzi samego siebie. Tacy ludzie zniszczyli tą spółkę podkładając się wszędzie. URE dokończy dzieła i po PKP Energetyka. Szkoda. Wielka szkoda

Rozgoryczony
@TylkowJarkunadzieja 08.10.2018 11:12

Witam. To co napisałeś jest szczerą prawdą. Ludzie którzy byli kiedyś przyjaciółmi, kolegami teraz sobie skaczą do gardła. Powstały stwory ,ludzi poprzenoszono i każdy z nowych Kierowników uważa się za najważniejszego .I gdzie są teraz Nasze Pseudo Związki? Co dalej ze sprawą w sądzie? Pan Minister T. nic dalej w tej sprawie nie robi.

Piotrek
@Rozgoryczony 08.10.2018 13:05

Związki zawodowe? Chłopie, to własnie one sprzedały nasze emerytury i pózniej przyklepały sprzedaż Pkp Energetyka do CVC. To są bandyci czystej wody w naszym zakładzie pracy. To własnie oni powinni ponieść konsekwencje za to. Związki zawodowe- największe zło w PKP Energetyka.

pop
@TylkowJarkunadzieja 08.10.2018 11:12

Ta firma kona. I dobrze. Pracuję w tej firmie prawie 40 lat i mam dośc. Jesli monter w obsłudze zarabia mniej niż kobieta na kasie w Biedronce w pierwszym roku pracy, to czas kończyć. Dyrektorzy, kierownicy zarabiaja krocie i na tym polegają zasady w tej firmie. Robotnik jest poganiany planerem, obelgami i szykanowaniem a kadra kierownicza opływa w luksusy. Czas na stare lata zmienić pracę. Rano wstając do pracy i pomyslę o pracy to zbiera mi się na wymioty. Przyszło mi pracować z okropnymi ludzmi na kierowniczych stanowiskach.

specjalista
@pop 08.10.2018 15:44

Może napisz coś bliżej o zarobkach kadry kierowniczej skoro jesteś tak dobrze poinformowany, chętnie poczytamy i się dowiemy jakie są. Zaczęła się uczciwa praca, nie taka udawana jak przez lata praktykowaliście, koniec prywaty, napraw na warsztatach różnego rodzaju prywatnego sprzętu, koniec używania aut służbowych jak taksówek bagażowych i zaczął się ból (usunięte przez administratora) Strach pomyśleć jakbyś musiał tyrać w Biedronce cały czas z krótką 15 minutową przerwą, chyba byś się tu zapłakał.

Pop
@specjalista 09.10.2018 07:15

No i mamy jednego z kierowników któremu wyprano mózg i broni swoich przełożonych i siebie. Może ty miałeś możliwość używania samochodu służbowego jak taxi bo robotnik na pewno nie. Prywatna? To wy panowie na stanowiskach prywatę uprawiacie trzepiąc projekty na boku. Kompromitujesz się kierowniku. A zarobki jakie macie to wszyscy wiedzą.

Artur
@Piotrek 08.10.2018 12:06

Piotrek to piszesz o Słupsku i Bogdanie ?

fisz
@specjalista 09.10.2018 07:15

Szkoda, że za tą " uczciwą" pracę nie ma uczciwej płacy. Nie porównujmy pracy w biedronce do pracy np w brygadzie pociągu sieciowego. W 20 stopniowym mrozie, 40 stopniowym upale, na wysokości łamiąc wszelkie przepisy bhp, bo robotę trzeba zrobić, najlepiej kosztem zdrowia i życia zwykłych roboli. Bardzo dobrze widać przez tą wypowiedź jak się traktuje elektromonterów, którzy wypracowują zysk tej firmy. Jak to ktoś wcześniej napisał "typowe zezwierzęcenie kadry kierowniczej" i to jest święta prawda. Ciekawe kiedy skończy się wasza prywata.

M. K.

Corlo to taki łamas nie umie jeździć rowerem a nie mówiąc samochodem chwali się że ma wszystko najlepsze ze spędza wakacje w dalekich krajach a on tylko bierze urlop i spędza pod lampa do opalania w swoim gownianym mieszkanku z PRL

Rozczarowany

Przykro patrzeć co tu się wypisuje. Taka wspaniała spółka, przynosząca niezłe zyski a teraz nawet ludzie z jednego Zakładu skaczą sobie do oczu. Przykre ale prawdziwe co piszecie. Ta Spółka to już tylko cień dawnej PKP Energetyki. Bardzo szkoda

anonymous

Dziadostwo odwołują brygadzistow pracowników doświadczonych bez podania przyczyn brak już słów po prywatyzacji

PreczZMaliniakiemZeSzczecina

Pracuję w tej firmie od kilkunastu lat, ale ostatnio cala para i chęć do pracy mi chyba juz zeszła. Pierwszy raz zaczynam skladać CV do innych firm. Niestety ale praca w tej firmie ostatnio przypomina taniec na ostrzu noża i jest coraz nie bezpieczniej. Dodam że jestem "menedżerem" (po naszemu Naczelnikiem Sekcji) i przez CVC i ich kolesi posadzonych w Centrali na stołkach, odeszło z tej firmy sporo fachowców. Coraz mniej ludzi do pracy. Coraz bardziej spracowani i zmęczeni pracownicy bezpośredni przez głupie pomysły dyrektorów powoduje że jest coraz więcej wypadków. Ciągłe delegacje i praca po dwa tygodnie ciągle w nocy po 12-14 godzin....chyba PIP by się tutaj przydał. Ogólnie jeżeli ktoś chce popracować na kolei to proponuję PKP PLK, a jeżeli chce ktoś porobic na budowach to proponuję Trakcję, Torpol itp. zdobyć wiedze i wtedy coś znaleźć normalnego. Jeszcze parę słów o Centrali. Kolesiostwo, brak kompetencji, zwariowane i głupie pomysły, brak podstawowej wiedzy o firmie...i tak mozna by mnożyć przykłady nt. pracowników tej wspaniałej instytucji zlokalizowanej na ul. Hożej w Warszawie ale niestety koledzy ściągają kolegów, obsadzają na stanowiskach dyrektorów i tutaj odbywa się "operacja na żywym organizmie" i obawiam się że będzie jak w tym dowcipie....operacja się udała - pacjent zmarł. Na zakończenie do potencjalnych chetnych do pracy w PKP Energetyka. Jeżeli jesteś kolegą kolegi pracującego w Centrali to śmiało zapraszamy, w innym przypadku proponuję wybrać sobie na ścianie jakiś jeden punkt i tak długo uderzać w niego głową aż wybije się z niej pomysł pracy w tej firmie!!!!

Pracownik
@PreczZMaliniakiemZeSzczecina 03.10.2018 21:41

Ooojjj tak. Właśnie odeszłem z Południowego Rejonu Dystrybucji. Nowy kierownik to karierowicz i beszczel jakich mało. Chyba cała elita po tych top400 zdebilała. Nie polecam tej firmy NIKOMU

Carlo

Haha kąta nic z tego sobie nie robię pije JAKO no i zobaczymy po 2019 roku tych wieśniaków będę jeszcze więcej......... i zobaczymy kto bedzie ważny PKP PLK

Rozgoryczony
@Carlo 21.09.2018 20:07

Carlo ,tak sobie myślę w jakim Ty jesteś wieku.Na pewno jesteś po 50 i dziwię się, że facet w tym wieku jest taki durny. Zachowujesz się jak młody chłoptaś . W tym wieku powinieneś mieć więcej w głowie. Spójrz w lustro ,i co widzisz? Faceta czy dziecko?

Prezes
@Rozgoryczony 23.09.2018 18:03

Carlo to wybitny człowiek w wazelinowaniu nieudacznik życiowy nie kompetentny błędy ortograficzne robi nie wiem dlaczego jeszcze go trzymają w tej PKP plk Ostrów

krzychu
@Carlo 21.09.2018 20:07

PKP Energetyka prowadzi rekrutację na pociąg sieciowy do Tczewa i Słupska to chyba ściema bo wiem że chciano się pozbyć paru fachowców w tej branży .

Jurek

Uważajcie na Pana Mirosława B. już swoje zrobił w sprzedaży, a w zasadzie sprowadził ją do parteru teraz zaczyna w dystrybucji robić porządki, zatrudnianie znajomych i pupilków na kierowników jest u niego na pierwszym miejscu, reszta ma na nich robić i ich pensje po kilkanaście tysięcy. Całe to jego otoczenie to niezła klika, kiedyś wyjdzie z tego niezła afera jak PKP zacznie płacić odszkodowania dla zwolnionych bezpodstawnie pracowników.

Rozgoryczony
@Jurek 27.09.2018 12:01

Kolego,z tego co wiem to są dwie inne osoby. Pan MB z Dystrybucji Obszaru Południowego nigdy nie pracował w Sprzedaży.

Alicja

Czy firma PKP Energetyka w Warszawie zapewnia swoim pracownikom odpowiednie szkolenia podnoszące kwalifikacje? Czy w firmie są szanse na rozwój i awans? Jak pod tym względem oceniacie PKP Energetyka jako pracodawcę?

Pracownik
@Alicja 30.06.2018 15:43

Niestety w tej firmie nie ma szans...na cokolwiek a tym bardziej na rozwój ale co tam skoro robota lekka i przyjemna. Szkolenia to mit. To chyba najbardziej zacofana spółka jak chodzi o szkolenia. Podobno te jakies pranie mózgów pod tytułem TOP400 to niezłe hotelowe balangi i ponoć szkolenia. Niestety tylko grono najbardziej "wiernych" i podatnych tam jeździ. Jako specjalista w dystrybucji mam niezłą kasę a roboty prawie wogóle. Oby tak dalej :) nie widzę ludzi zbyt upracowanych na sekcjach i dziwie sie że ktoś gada że zasówa tu za 2500zl. Czemu ludzie piszecie że jest tak źle skoro jest tak dobrze :) :) jak tylko sie pogorszy to sie prace zmieni bo faktycznie obecna władza nie wróży dobrze ale cóż, popykam jeszcze w internetku i może cos przy okazji zrobię bo urabiac to sie można ale nie za darmo.

Stary elektryk.
@Pracownik 30.06.2018 20:22

Gdzie ty synku pracujesz? Jesteś niespełna rozumu albo niezły z ciebie prowokator. Jeśli uważasz że ludzie nie pracują za 2500 zł w naszym zakładzie to znaczy że gó@no wiesz i bezczelnie wypisujesz brednie. Pograj dalej w gry komputerowe.

Carol z plk
@Stary elektryk. 03.07.2018 14:14

A ty stary elektryki idź na emeryturę mapewno jesteś z tych krzkliwych kierowników posterunku Alfy

krzychu
@Alicja 30.06.2018 15:43

Tak firma zapewni partycypację w kosztach szkolenia nauki itp .Ale jeśli zdobędziesz kwalifikacje lepsze niż twój przełożony to uważaj Będziesz mieszany z błotem ,w biurach zobaczysz kolegę szefa po zawodówce gdy ty w tym czasie będziesz kopał rowy i nie ważne będzie czy jesteś magistrem ,inżynierem ,automatykiem co dzień będziesz w ten sposób traktowany ,bo tutaj tak jest .Jest jednak wyjątek będziesz spolegliwy jak typowy Toudi zwracający się do przełożonego mój księciuniu wtedy jest OK.

Pracownik
@Carol z plk 04.07.2018 16:46

Ty Carlos z plk analfabetą jesteś w tej PKP plk nieźle tacy pracownicy potem nie dziwic że taka mamy kolej ???? haha

Tadeusz
@Alicja 30.06.2018 15:43

Obecnie szukają chętnych na PDO, czy kierownicy przedstawili przedstawili tą propozycje?.

Pracownik
@Stary elektryk. 03.07.2018 14:14

No jeżeli sie jest starym, zasiedziałym, leniwym i pozbawionym ambicji pracownikiem to nawet podobno za 1800zl sie zapiernicza. MASAKRA jak można sie nisko cenić. Ale dzieki takim pozbawionym ambicji i własnego zdania ludziom inni mają sie świetnie na stanowiskach kierowniczych. A teraz jest PDO i jeżeli sie uda wezmę koło 50.000zl na rączkę za 8 lat pracy :) i co jest źle. Wiec ludzie nie narzekajcie. Teraz pracy jest dosc i nikt nie jest skazany na tą firmę :)

Stary elektryk.
@Pracownik 06.07.2018 12:10

Posłuchaj synku. Kto ci pozwolił oceniać innych pracowników? Ile ty lat pracujesz żeby tak się wymądrzać? Czego Wielkiego w życiu dokonałeś? To że ktoś przepracował tutaj 40 lat znaczy że jest leniwy i bez ambicji? Szczasz jeszcze w majty i tego się trzymaj a starszym pracownikom do pięt nie dorastasz. Twoje rozumowanie jest typowe dla pokolenia szczeniaków którzy chcą tylko brać i dostawać za friko bo praca to dla was coś hańbiącego i wstydliwego. Graj dalej w Play station bo nic innego nie umiesz niedojdo.

Zdzisiek
@Tadeusz 06.07.2018 10:41

Kierownicy czy tzw kadra nie ujawnia tej informacji ,obecnie stany osobowe są już znacznie uszczuplone na poszczególnych sekcjach (nie wliczam tu Alfy to obecnie "pod spółka" pracująca dla PKP Energetyka) i jakiekolwiek zmniejszenie stanu osobowego może skutkować być albo nie być dla kierownika. Więc o obecnym PDO się nie mówi choć już są osoby które się rozliczają z zakładem.

Pracownik
@Stary elektryk. 06.07.2018 18:53

Dzięki pogram jeszcze trochę w biurze a Ty zapierniczaj skoro taki jesteś ambitny inaczej. Życzę powodzenia gdy będziesz trzepal gaciami jak skończy się czteroletni pakt ktory niby sprzedajne związki wywalczyły. Wstyd. Ale życzę dużo satysfakcji i zadowolenia z bycia popychadłem takich jak ja :) :) PDO, PDO, PDO i kaska do zgarnięcia :) wolę być szczeniakiem z kasą niż starym, lojalnym...gołodupcem czyli kimś do poniewierania :) :)

Stary elektryk.
@Pracownik 07.07.2018 12:50

Ja nie chwalę tego zakładu. Czytaj ze zrozumieniem bo masz z tym problem. Jeśli w ten sposób nazywasz starych pracowników to jesteś zwykłym baranem.Tyle w temacie.

Tez stary elektryk
@Pracownik 06.07.2018 12:10

Jakim sposobem weźmiesz te 50 000? Zarabiasz 6 tys na miesiąc?

Pracownik Poznań
@Alicja 30.06.2018 15:43

Tak awans dla kolesi i pseudo związkowców ogólnie brak słów

Mcho

Szanowny Carlo nie rozumiem Twojej dumy i radości że tak naprawdę nie gnebisz PKP Energetyki tylko ludzi tam pracują. Jeżeli w dawnej pracy nikogo nie lubiłeś to może spójrz i w PLK również nikogo nie lubisz albo...to za Tobą nie przepadają i tutaj jest problem. Ja osobiście równez mam dość już tej firmy ale składam w różne miejsca CV i narazie jestem "wybredny" bo mam komfort posiadania pracy (tak w PKP Energetyce) i dopiero jak znajde coś ciekawego to zmienie pracę. Szczerze mówiąc i patrząc że piszesz o Zakladzie Pomorskim to również uważam ten Zakład (razem z Północnym) jako dwa najgorsze Zaklady. Dyrektor z Pomorskiego Jan M. to osoba bez kręgosłupa moralnego i dziwię się że jeszcze go na taczkach nie wywieźli, natomiast w Sopocie wywalili tego starego kombinatora i narazie wszystko zaweszone w próżni jest. Pozdrawiam

M. K.
@Mcho 21.09.2018 12:26

No właśnie znam tego gościa ma średnie wykształcenie wieczorowke z tego co wiem tam gdzie pracuje PKP plk są sami po wyższym wykształceniu i nie rozumie jaki on tam ważny chyba od otykania kibla i naprawy zamka w biurku

Carlo

Bardzo dobrze że dziś już nie pracuje w Energetyce PKP jak już na forum spominałem teraz jest ważna osobą w PLK w pionie energetyki i teraz ja decyduje czy Energetyka PKP ma robotę na sieci trakcyjnej jestem pamietliwy z dawniejszej pracy nikogo nie lubiłem i się odgryzam bezczelnie i to mi sprawia radość niech mają te wieśniaki na złość

Grzegorz
@Carlo 07.09.2018 12:31

I tak trzymaj, czepiaj się wszystkich szczegółów. Niech płaca kary. Mam nadzieję, że następnego przetargu nie wygrają na trakcję. Jeszcze rok i wszystko się pozmienia, trakcja i dystrybucja pójdzie do PLK.. CVC będzie musiało oddać kasę, niech tylko w sądach szybciej sędziowie się pozmieniają i skarb Państwa zacznie wygrywać z biznesmenami...

Nikt
@Carlo 07.09.2018 12:31

Nie widziałem takiego głupka ja Carlo pracując tyle lat w Energetyce PKP a teraz mści się na kolegów jak zmieni pracę też będzie opłukać PLK chyba potrzebny nu lekarz

Rozgoryczony
@Nikt 08.09.2018 14:04

Zgadzam się z Tobą. Zastanawiam się dlaczego tak długo pracował ,skoro tak bardzo było mu źle. A może wina leżała po Twojej stronie , a nie kolegów. Twoja wypowiedź może na to wskazuje. To nie oni na Ciebie,, plują'' tylko Ty. To nie oni są winni sytuacji która teraz jest w naszej firmie. Skoro tak bardzo Ci było źle, to trzeba było zmienić pracę prędzej , a nie męczyć się. A może kończyłeś szkoły pracując w PKP Energetyka bo piszesz że jesteś kimś ,,Ważnym''. Kończąc wypowiedź moją muszę powiedzieć że takich ludzi ja Ty trzeba żałować i współczuć osobom które z Tobą pracują . Ja na pewno nie chciałbym.

Rozgoryczony
@Nikt 08.09.2018 14:04

Witam ponownie. Moja poprzednia wypowiedź na początku skierowana była do Ciebie , natomiast część dalsza dotyczyła wypowiedzi Carla. Przepraszam, jeśli ktoś odebrał to inaczej.

Nikt
@Carlo 07.09.2018 12:31

Carlo niepodobał się tobie nowy właściciel CVC Energetyki PKP bo on nie toreuje byłych ORMOwców i ludzi z lewicowymi historiami ???? haha no i musiałeś się ewakuować do PKP PLk

Mcho
@Carlo 07.09.2018 12:31

Szanowny Carlo nie rozumiem Twojej dumy i radości że tak naprawdę nie gnebisz PKP Energetyki tylko ludzi tam pracują. Jeżeli w dawnej pracy nikogo nie lubiłeś to może spójrz i w PLK również nikogo nie lubisz albo...to za Tobą nie przepadają i tutaj jest problem. Ja osobiście równez mam dość już tej firmy ale składam w różne miejsca CV i narazie jestem "wybredny" bo mam komfort posiadania pracy (tak w PKP Energetyce) i dopiero jak znajde coś ciekawego to zmienie pracę. Szczerze mówiąc i patrząc że piszesz o Zakladzie Pomorskim to również uważam ten Zakład (razem z Północnym) jako dwa najgorsze Zaklady. Dyrektor z Pomorskiego Jan M. to osoba bez kręgosłupa moralnego i dziwię się że jeszcze go na taczkach nie wywieźli, natomiast w Sopocie wywalili tego starego kombinatora i narazie wszystko zaweszone w próżni jest. Pozdrawiam

Mcho
@Carlo 07.09.2018 12:31

Szanowny Carlo nie rozumiem Twojej dumy i radości że tak naprawdę nie gnebisz PKP Energetyki tylko ludzi tam pracują. Jeżeli w dawnej pracy nikogo nie lubiłeś to może spójrz i w PLK również nikogo nie lubisz albo...to za Tobą nie przepadają i tutaj jest problem. Ja osobiście równez mam dość już tej firmy ale składam w różne miejsca CV i narazie jestem "wybredny" bo mam komfort posiadania pracy (tak w PKP Energetyce) i dopiero jak znajde coś ciekawego to zmienie pracę. Szczerze mówiąc i patrząc że piszesz o Zakladzie Pomorskim to również uważam ten Zakład (razem z Północnym) jako dwa najgorsze Zaklady. Dyrektor z Pomorskiego Jan M. to osoba bez kręgosłupa moralnego i dziwię się że jeszcze go na taczkach nie wywieźli, natomiast w Sopocie wywalili tego starego kombinatora i narazie wszystko zaweszone w próżni jest. Pozdrawiam

Carlo

Moja ucieczka z PKP ENERGETYKA S.A. notabene z zakładu który już nie istnieje mało tego nawet z sekcji zasilania której też już nie ma nastąpiła 31.12.2014 r po 33 latach pracy 20 lat na pociągu sieciowym i 13 latach pracy na podstacji trakcyjnej. Od 01.01.2015 r pracuję w PKP PLK S.A. w jednym z zakładów linii kolejowych w dziale energetyki i zajmuję się energetyką trakcyjną i jestem mega zadowolony z samej pracy i co najważniejsze z wynagrodzenia. Powiem tak ja z PKP ENERGETYKA uciekłem jeszcze przed prywatyzacją choć 30.12.2014 r na stronie PKP S.A. Było już ogłoszenie do składania ofert na zakup 1000% akcji PKP ENERGETYKA S.A.,pamiętam jak koledzy się że mnie naśmiewali że nie poradzę sobie w PLK i że wylecę stamtąd szybciej niż tam wszedłem.Ja pracuję w sobie cały czas spokojnie no a jak skończyli koledzy którzy się że mnie naśmiewali i mówili że strzeliłem sobie w kolano idąc pracować do PLK to najlepiej widać po niektórych wpisach choćby tutaj na tej stronie,po prostu skończyli marnie. Nie polecam i nigdy nie polecałem pracy nikomu w PKP ENERGETYKA tam zwykłych pracowników nigdy się szanowało a teraz jest jeszcze gorzej.W tej spółce ludzi zawsze się żyłowało a nawet często wyśmiewało za ich ciężką i niebezpieczną pracę a najczęściej robili to cwaniaczki za TK zwanego biurka,to właśnie oni spijali śmietankę a robotnikom dawali do wypicia serwatkę i jeszcze kazali sobie za to bić brawo!!!!Teraz CVC CAPITAL PARTNERS robi z tymi cwaniaczkami porządek a ja kibicuję tym nowym porządkom i bije brawo dla nowego właściciela spółki

Rozgoryczony
@Carlo 13.09.2018 10:02

Nie masz co napisać nowego? Bo się powtarzasz .Takich ludzi jak Ty trzeba żałować . Ja też pracuję w PKP Energetyka .Bywa różnie,ale to nie robotnicy są winni sytuacji jaka jest .A Ty właśnie mścisz się na nich . Pomyśl ,zanim coś zrobisz.

Carlo z PKP PLK
@Rozgoryczony 13.09.2018 20:42

Pracuj nich ci garb wyrośnie w Energetyce PKP Haha

Rozgoryczony
@Carlo z PKP PLK 14.09.2018 20:03

Do tej pory mi garb nie wyrósł ,to może już nie wyrośnie. Tobie przez tyle lat pracy w PKP Energetyka też nie wyrósł . Czyli co?

Carlo

Moja ucieczka z PKP ENERGETYKA S.A. notabene z zakładu który już nie istnieje mało tego nawet z sekcji zasilania której też już nie ma nastąpiła 31.12.2014 r po 33 latach pracy 20 lat na pociągu sieciowym i 13 latach pracy na podstacji trakcyjnej. Od 01.01.2015 r pracuję w PKP PLK S.A. w jednym z zakładów linii kolejowych w dziale energetyki i zajmuję się energetyką trakcyjną i jestem mega zadowolony z samej pracy i co najważniejsze z wynagrodzenia. Powiem tak ja z PKP ENERGETYKA uciekłem jeszcze przed prywatyzacją choć 30.12.2014 r na stronie PKP S.A. Było już ogłoszenie do składania ofert na zakup 1000% akcji PKP ENERGETYKA S.A.,pamiętam jak koledzy się że mnie naśmiewali że nie poradzę sobie w PLK i że wylecę stamtąd szybciej niż tam wszedłem.Ja pracuję w sobie cały czas spokojnie no a jak skończyli koledzy którzy się że mnie naśmiewali i mówili że strzeliłem sobie w kolano idąc pracować do PLK to najlepiej widać po niektórych wpisach choćby tutaj na tej stronie,po prostu skończyli marnie. Nie polecam i nigdy nie polecałem pracy nikomu w PKP ENERGETYKA tam zwykłych pracowników nigdy się szanowało a teraz jest jeszcze gorzej.W tej spółce ludzi zawsze się żyłowało a nawet często wyśmiewało za ich ciężką i niebezpieczną pracę a najczęściej robili to cwaniaczki za TK zwanego biurka,to właśnie oni spijali śmietankę a robotnikom dawali do wypicia serwatkę i jeszcze kazali sobie za to bić brawo!!!!Teraz CVC CAPITAL PARTNERS robi z tymi cwaniaczkami porządek a ja kibicuję tym nowym porządkom i bije brawo dla nowego właściciela spółki

Jarek

Pisze jako były pracwnik pociagu sieciowego i powiem wam : nie idźcie tą drogą! ha ha . Ale całkiem serio szkoleń w firmie jest bardzo dużo z tym że dzialaja one w tej firmie raczej na szkode pracownika, jako przykład maszynista pociągu sieciowego , na szkoleniach caly czas strasza prokuratorem ,więzieniem i innymi sankcjami , za przekroczenie czasu pracy o 5 minut do wiezienia , za jazde bez znajomosci szlaku tez więzienie , grzywna kilka tys zlotych itd. I wiele innych dyrdymałów , napisałem że dziala to na szkode pracownika bo ten odbywając szkolenie kwituje zapoznanie sie z jego trescia podpisem czyli zna przepisy i konsekwencje ich łamania , a łamanie przepisów to standart w tej firmie . Do jazdy nie kiedy po 16 godzin ! zmusza pracownikow kierownictwo pod różnymi groźbami , znam przypadek poproszenia maszynisty oraz kierownika pociągu zeby z dniowki zrobili jeszcze nocke bo ludzi nie ma ... Żenada ! A w razie czego to głupio-mądry kierownik mówi - a co ty na szkoleniach robiles ? Nie wiesz że nie wolno ? No ja to mam prawo nie wiedziec bo ja nie chodze na szkolenia ... Tak traktują zwykłego pracownika , dziwie sie ze ktos jeszcze chce tam pracowac .

Tomasz
@Jarek 22.08.2018 06:30

prawda jest taka, że zaorali sprawnie działającą firmę dającą pensje 7500 pracownikom, teraz pracuje połowa, a zysk leci za granicę i tyle z tego mamy. Oby udało się reprywatyzować tę spółkę obecnemu rządowi bo poprzedni sprzedając monopolistę przynoszącego zyski powinien być odpowiednio rozliczony, dziwnym trafem były prezes PKP znalazł sobie ciepłą posadkę.

Jarek
@Tomasz 22.08.2018 07:36

Na 100% firma nie zostanie reprywatyzowana , i chyba nikt obecnych pracownikow już sie tym nie łudzi , zostały tam niedobitki którzy z racji wieku nigdzie pracy juz nie znajda i znoszą te upokorzenia z nadzieja ze doczekaja upragnionej emerytury co łatwe nie bedzie bo to okropnie ciezka i niebezpieczna praca

Rozgoryczony

Pytanie do pseudo związkowców. Dlaczego w innej spółce (PLK) osoby odchodzące na PDO ( powinno być PPO czyli Program Przymusowych Odejść ) mają prawo do ulg przejazdowych? Większość tych osób w naszej Spółce odeszła bo została do tego zmuszona a nie z własnej woli. Można ale trzeba chcieć ,a tych chęci u naszych związkowców nie było. Bo i po co

Robotnik
@Rozgoryczony 09.08.2018 20:59

A ja pracuje w Dystrybucji i wiem, że kilku osobom odmówiono PDO. Jesteśmy gorszego sortu???? Wiem, że bedzie kilka spraw sądowych bo ludzie i tak z Dystrybucji odejdą a sprawę o nierówne traktowanie oddadzą do Sądu.

pracownik dystr.
@Robotnik 09.08.2018 21:42

Skąd możesz wiedzieć o odmowach PDO jeżeli odpowiedzi były dopiero w dniu 17.08.2018r.? Mi odmówiono PDO i to było 17.08.2018r. po godzinie 16.20. Pracuje w Dystrybucji. Chcę się odwołać od decyzji, ale jak się odwołać jak nie podano przyczyny odmowy? Nie bo nie i koniec. Niestety taka forma odmowy jest dozwolona, ponieważ tak sobie sformułowali w regulaminie PDO. Praca nie jest zła, ale kasa słaba. Myślę, że obecny właściciel nie ma pojęcia jak zarządzać taką firmą jak PKP Energetyka. Wprowadza nowe pomysły, które niestety nie sprawdzają się na gruncie. Błądzi.

Pracownik
@pracownik dystr. 19.08.2018 23:30

A ja słyszałem o zgodach w Dystrybucji i to nie dla jednej osoby a przynajmniej dla kilkunastu. I co najciekawsze zgody czy typowania przedstawiali Kierownicy Rejonów. Tyle obłudy już dawno nie było w tej spółce. To wszystko sie wali. Żal patrzec ale cóż, magery :(

Pawel

Gratulacje dla Dyr. AW , który wygrał sprawę w sądzie z PKP z przywróceniem do pracy....

Januszek
@Pawel 26.07.2018 21:03

nieudacznicy z PKP E zwalniają ludzi, ale przychodzi czas po odwołaniach, że muszą zapłacić za swoje błędy i bardzo dobrze, niech płacą, a nieudacznicy pracują dalej haha.

Robotnik
@Pawel 26.07.2018 21:03

Gratuluje. Najwyższa pora żeby zwykli pracownicy wzięli co swoje wypracowane przez lata a nie cwaniaki z Centrali, koleżki i sprzedawczyki

Stary elektryk.
@Robotnik 27.07.2018 12:57

No to pokaż mi zwykłego pracownika co może dostać co jego po 30-40 latach pracy? Dyrektor to zwykły pracownik? Cwaniak jakich wielu w tej firmie spinający śmietankę przez wiele lat z tego co właśnie zwykły, szeregowy pracownik wypracował ciężką, fatalnie opłacaną pracą. Właśnie tego gratulujemy?

Paweł
@Pawel 26.07.2018 21:03

Jak sytuacja z dyr. Zdzisławem W. z Sopotu ,prawda to że na całym pomorzu dyrektorem został J.Malinowski ze Szczecina ?.

Zniesmaczony
@Paweł 28.07.2018 17:43

Tak to prawda że dyr Wesołowski został zawieszony wraz z dyr. Chylińskim i teraz dyr. Malinowski zarządza. W sumie to akurat dyrektorów mi nie szkoda bo wiele szalonych pomysłów to właśnie ich zasługa. Jak np. Etatyzacja na pociągach soeciowych, ufwoezenie Gammy i Obsługi, ilość zakładów itp.

tadek
@Zniesmaczony 31.07.2018 06:31

Klimczyk ze Słupska twierdzi że dobrze że zwolnili tego starego ruchacza tylko sam zapomina że dymał inną niż ślubną.

Doradca

MB prawie zaorał sprzedaż, potrafi tylko zwijać sprzedaż - w PGE się poznali i go wyrzucili..., w PKP wyrzucili go do Dystrybucji - uważajcie koledzy i koleżanki - koleś nagrywa - współczuje pracownikom którzy będą z nim współpracowali. Nie dajcie się omamić na jego gadki typu: mi możecie mi zaufać, mówcie szczerze co myślicie. Współczuje pracownikom z wiedzą - możecie czuć się zwolnieni - facet nie lubi pracowników którzy merytorycznie są od niego lepsi.. W sprzedaży, pozbył się najlepszych pracowników, utracił zaufanie najbliższych współpracowników - ale tak to jest jak nagrywa się rozmowy z pracownikami. Większość doradców już dawno oddaje kontrakty na zewnątrz współpracując z byłym RKSem, może nowa Pani Dyrektor - mająca dużo większe zaufanie ludzi, uratuje sprzedaż w PKP E.

Grzegorz
@Doradca 13.08.2018 09:59

Nie uratuje. Dając kontrakt do innego Sprzedawcy, kasę ma się po miesiącu. W PKP najpierw przez 3 miesiące musimy się tłumaczyć, z wymyślonych powodów a później czeka się pół roku na kasę... Poza tym 15 zł/MWh ceny energii jest zaszyte w zakupie i cena jest niekonkurencyjna... Nowa Pani Dyr. musiałaby dużo zmienić, od zasad rozliczeń prowizji po pracowników - wszyscy wiemy kto oddaje kontrakty i nie przynosi Klientów z zewnątrz...

Jacek
@Doradca 13.08.2018 09:59

Doradco w PKP E. sprzedaż już nie istnieje zostali tylko mali klienci z umowami na wiele lat ze stabilnej oraz kilku w taryfach co nie mogą zmienić sprzedawcy bo mają układy dzierżawione od PKP lub nie mają zmodernizowanych cała sprzedaż opiera się na kilkunastu dużych podmiotach, ale co to za sprzedaż to raczej ustalanie ceny gorzej jak i ci się wkurzą i w końcu zmodernizują układy wtedy sprzedaż to będzie tylko historia.

Nowicjusz

Cześć, czy ktoś jest mi wstanie powiedzieć coś na temat stanowiska inżynier budowy - Region południe. Jak wygląda praca, rozwój pracownika zarobki, zakres obowiązków. System pracy 12 godzinny czy po wyrobieniu ustawowych nagdodzin faktycznie można odbierać nadgodziny w dniach wolnych ?

Andrzej
@Nowicjusz 10.08.2018 12:26

cześć, wypowiem się na tematy, które znam jak nie masz pleców to zapomnij o rozwoju, jak nie masz pleców to zajadą ciebie, a inni z plecami będą robić połowę tego co ty za większą kasę. Jak zrobisz swoje to wywalą cię jak niepotrzebny przedmiot bo będziesz zbędnym kosztem, a ta firma się raczej zwija niż rozwija. Wystarczy spojrzeć, że jeszcze w 2012 roku pracowało w niej ok 7500 pracowników obecnie pracuje niewiele ponad 4 tys. Kierownikami i dyrektorami są osoby często bez kompetencji i z przypadku.

doradca

MB przeszedł do Dystrybucji, gratulacje dla Zarządu że wyrzucił go ze Sprzedaży. Szkoda tylko dystrybucji... Koleżanki i Koledzy z Dystrybucji uważajcie na MB żebyście nie zostali nagrani, bo facet nagrywa rozmowy.. Dla mnie MB to totalne dno.

Romek
@doradca 07.08.2018 10:40

dokładnie temu człowiekowi nie można ufać na wszystkich szuka haka tak było w sprzedaży, wywalił kilku wartościowych ludzi, a teraz PKP przegrywa sprawy w sądach.

Pracownik
@doradca 07.08.2018 10:40

A kto to jest ten tajemniczy MB??? Pracuje jeszcze w Dystrybucji i wolałbym wiedziec co to za dziadyga i nieudacznik

Rozgoryczony
@doradca 07.08.2018 10:40

No i co z tego że go wyrzucili.Zrobili mu tylko przysługę .Pensja ta sama a odpowiedzialność żadna.( bo na pewno nie będzie głównym).Małych gnoją a góra spada na cztery łapy. Żadnej przyzwoitości i honoru.

Bartosz

Czy Dyrektor Mirosław B. poniósł jakieś konsekwencje przegranych spraw w sądzie pracy z RKSem i handlowcem czy dalej zarząd pozwala mu wprowadzać "rewelacyjne" pomysły jak zniszczyć sprzedaż w tej firmie?

kujawiak
@Bartosz 31.07.2018 07:50

Czasami zastanawiam się czy MB nie dostał zadania zaorania sprzedaży. MB nie ma wiedzy i haryzmy do zarządzania sprzedażą. Zarząd obudzi się jak partnerzy CVC zapytają dlaczego większość spraw w sądzie przegrywają i dlaczego sprzedawcy organizują sobie nielegalne spotkania a MB nic o nich nie wie.. Zarząd powinien zrobić zestawienie ilu Klientów odeszło przez MB i ile odejdzie przez działanie dyr. TS, aż dziwne skąd ludzie poza PKP mają tak aktualne bazy z PKP, czy przez pracowników wsparcia, którzy mają bazy z całej polski i którzy dobrze współpracują z byłymi pracownikami.

Grzegorz
@kujawiak 02.08.2018 19:03

MB i TS to nieudacznicy, bałagan we wsparciu i w sprzedaży. Dawno Ci nieudacznicy powinni być zwolnieni za swoje działania. MB w szczególności za ucieczkę Klientów i brak kontroli nad siecią sprzedaży. MB nikt nie ufa, spotkania w gronie współpracowników wyglądają fatalnie. Nie ma co się dziwić jak okazuje się że MB nagrywał rozmowy z podwładnymi. Zero szacunku, niech się trzyma PKP w żadnej innej spółce nie będzie miał szans. Zarząd teraz ma argument żeby go zwolnić, przegrał sprawę z RKSem.

Rozgoryczny

Niestety w tej firmie nie ma szans...na cokolwiek a tym bardziej na rozwój ale co tam skoro robota lekka i przyjemna. Szkolenia to mit. To chyba najbardziej zacofana spółka jak chodzi o szkolenia. Podobno te jakies pranie mózgów pod tytułem TOP400 to niezłe hotelowe balangi i ponoć szkolenia. Niestety tylko grono najbardziej "wiernych" i podatnych tam jeździ. Jako specjalista w dystrybucji mam niezłą kasę a roboty prawie wogóle. Oby tak dalej :) nie widzę ludzi zbyt upracowanych na sekcjach i dziwie sie że ktoś gada że zasówa tu za 2500zl. Czemu ludzie piszecie że jest tak źle skoro jest tak dobrze :) :) jak tylko sie pogorszy to sie prace zmieni bo faktycznie obecna władza nie wróży dobrze ale cóż, popykam jeszcze w internetku i może cos przy okazji zrobię bo urabiac to sie można ale nie za darmo.

Rozgoryczony
@Rozgoryczny 26.07.2018 22:25

Na Twoim miejscu wstydziłbym się coś takiego pisać . Za co dostałeś tego specjalisty w dystrybucji ,za znajomości ?To że masz taką kasę to zawdzięczasz ludziom którzy pracują ,,na dole''.Wiadomo jest, że za pracowników w Dystrybucji pracowali ludzie z innych działów .Teraz już wiadomo dlaczego ,bo tacy jak Ty tylko przychodzą sobie poklikać.Płacą Ci za obecność ,a nie za pracę .Mam nadzieję że niedługo ktoś Cię rozliczy.A w końcu zdecyduj jaki masz Nick ,bo 30.06 byłeś jako Pracownik i napisałeś to samo. Najlepiej przestań zabierać głos.

Zdzichu

Nie polecam!!! Zwykły elektromonter traktowany jest jak maszyna! Gdyby kierownictwo mogło to zajeździlo by na smierć, przykładowo pracownik który nie posiada kwalifikacji np z wyksztalcenia jest mechanikiem samochodowym albo budowlancem zarabia niejednokrotnie wiecej niz elektryk z zestawem uprawnien , wszystko zalezy jak kto donosi , atmosfera miedzy ludzmi do niczego jeden na drugiego biega i donosi , firma dla nieudacznikow

Alicja

Carol z plk, moja działalność na forum nie jest w żaden sposób związana z firmą PKP Energetyka. Jestem moderatorem Gowork.pl. Moją rolą jako moderatora jest aktywne uczestnictwo w dyskusji na forum i zachęcenie osób znających firmę do wypowiedzi, gdyż pomaga to użytkownikom w znalezieniu potrzebnych informacji o niej. Oprócz tego podpowiadam w kwestii przestrzegania regulaminu i stale informuję o nowych ofertach pracy i aktualnościach z firmy.

Rozgoryczony

Witam. Mam pytanie.Gdzie podziały się nasze WSPANIAŁE Związki Zawodowe. Siedzą cicho ,ponieważ dostają masę forsy od pracodawcy.Nie można dobrze służyć pracodawcy i ludziom . Po co narażać się skoro ,,koryto '' mam pełne.

anonymous
@Rozgoryczony 25.07.2018 21:41

Kto jest jeszcze w związkach? Złóżcie deklaracje, że odchodzicie to może jak zobaczą że nie będzie składek i członków to się przestraszą że będą niepotrzebni. Przewodniczącego związku z Wrocławia zwolnili to myslicie że szeregowych pracowników będą bronić. Czas zakończyć ze związkami... Nie płaćcie składek, bo chyba tylko na wódeczkę i na wakcje dla przewodniczących zwiazków są wydawane...

Rozgoryczony
@anonymous 25.07.2018 21:51

Zgadzam się z Tobą. Najwyższy czas abyśmy się obudzili.Ci co złożyli swoje podpisy pod sprzedażą PKP Energetyka teraz siedzą w Radzie Nadzorczej . Coś za coś .

Zostaw opinię o PKP Energetyka - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Energetyka