Nie polecam pracy w zakupach PGE Energia Ciepła w Krakowie. Mobing na porządku dziennym, związek jednej z pracownic działu z dyrektorem akceptowany przez władze w Warszawie. Różnicę w zarobkach, faworyta dyrektora pensje ma w wysokości pensji kierowniczej a osoby z doświadczeniem i wiedzą bez podwyżki od lat. Bardzo duża rotacja pracowników, atmosfera pracy okropna.
Jestem obchodowym z 3-letnim stażem z innego województwa, które uchodzi jako biedne w skali kraju. Zarabiam 3900 na rękę bez nadgodzin i dodatków. Czy w Krakowie mogę liczyć przynajmniej na 4500zł na rękę na start?
Tyle dobrze, że atmosfera ok ale zastanawia mnie ten brak jakiejkolwiek wpływowości kierownictwa, o którym wspominałeś... w zasadzie do dziś tak jest? Skąd to się tak właściwie bierze?
Odpowiedź na moje CV otrzymałem po około miesiącu. Rozmowa rekrutacyjna -składająca się z tylko 1 etapu przebiegła w luźnej, miłej atmosferze. Nie było żadnych testów. Po rozmowie obiecano mi, że uzyskam odpowiedź co do wyników rekrutacji do tygodnia. Odpowiedzi żadnej nie uzyskałem, nawet po wyslaniu meila, minęło około 3 tygodnie.
To zaskoczyłaś teraz. Skąd to wiesz, że tylko znajomych przyjmują i rodziny? Załóżmy, że na rozmowę idzie doświadczona osoba, która idealnie pasuje na dane stanowisko, to mimo dużo lepszej wiedzy i doświadczenia też odpada? Sam planowałem aplikować ale Twoja opinia trochę mnie zblokowała.
Myślę, że firma idzie w dobrym kierunku. Mamy wspaniałą kadrę managerską - specjalistów dysponujących rozległą wiedzą techniczną dla których najważniejszy jest człowiek. Pracuję w Centrali i wiem, że Dyrektor rozumie ,że bez ponadprzeciętnych specjalistów dysponujących wiedzą większą niż pracownicy Oddziałów produkcyjnych Centrala nie ma prawa istnieć. Czuję się doceniony, mogę liczyć na bardzo dobre zarobki i wiem, że zawsze mogę liczyć na pomoc dyrekcji w rozwiązywaniu problemów organizacyjnych bym mógł skupić się tylko na pracy.
Piękna laurka. Naprawdę jest aż tak dobrze? Jak wygląda to docenienie? Tylko wypłata dobra czy też masz fajne benefity? Powiesz jakie?
Kamil deja, obecnie cieć w PGE - niegdyś kierownik działu ochrony w oszołomie bonarkowym, niepotrafiący nic ogarnąć na swoim stanowisku, prócz pisania notatek służbowych na pracowników i nakazywania innym pracownikom robienia tego samego. Podczas odpraw zatrzymywał swych podwładnych pojedynczo i kazał im donosić na wszystkich, w tym na siebie wzajemnie. Oczywiście nieuki robiły to bez wahania. On, jak i jego sługusy nie potrafili nigdy zadziałać w sytuacji faktycznego zagrożenia. Ataki klienta na pracownika, awantury różnego rodzaju i udzielanie pierwszej pomocy, pomimo że należało do ich obowiązków to misja niewykonalna. Poszkodowany musiał radzić sobie sam, ewentualnie pomocy udzielał mu inny pracownik bynajmniej nie z działu ochrony. Deja wtedy jeśli był na swoje nieszczęście na miejscu jedynie stał i się przyglądał. W auchan Bonarka za jego jestestwa awarii uległ system ostrzegania przed pożarem. Problem trwał miesiąc i ani on, ani jego przełożeni (m.in. rafał herc z dyrekcją) nie kiwnęli palcem by awarię usunąć. Takie zaniedbanie to przestępstwo. Taki właśnie jest deja nieuda cznik. Deja twierdzi , że był manager'em ochrony w Auchan od roku 2009 do 2019. Nic podobnego. To stanowisko objął po znajomości jakieś 3 - 4 lata przed zakończeniem swej zawrotnej kariery. Przez wcześniejsze lata był podnóżkiem trzymanym na zasadzie protekcji, co z resztą jest dewizą skorumpowanej łap ówkarsko firmy Auchan. Uważa również, że był tam zatrudniony do 1 grudnia 2019 i od 1 grudnia 2019 jest zatrudniony w PGE. Serio Deja? Kłamca, pomawiacz, donosiciel, manipulant iid...
Jeśli ktoś rozważa podjęcie pracy w PGE EC Centrala to stanowczo zalecam zastanów się dwa razy (...). Jeśli masz wiedzę, doświadczenie, jesteś pewny siebie to szybko staniesz się wrogiem dla kadry zarządzającej. Zacznie się "polowanie", to taki ostrzegawczy sygnał abyś przestał się wyróżniać, przestał być zagrożeniem. Niestety w tej Spółce rządzi kolesiostwo i (usunięte przez administratora) takie zachowania i osoby są promowane. Jako osoba z zewnątrz zapomnieć możesz o szkoleniach specjalistycznych i ścieżce kariery, to nie dla Ciebie. Pracownicy, którzy są merytorycznie mocni nie są mile widziani bo zaburzają panującym tam układ.
Ile zarobi na rękę na start obchodowy? Jak się zrobi uprawnienia to jest szansa na podwyżkę? Wypłacają wam 13stki i 14stki? Warto się tu zatrudnić? Widzę że pojawilo się znowu ogłoszenie.
Kamil deja, obecnie cieć w PGE - niegdyś kierownik działu ochrony w oszołomie bonarkowym, niepotrafiący nic ogarnąć na swoim stanowisku, prócz pisania notatek służbowych na pracowników i nakazywania innym pracownikom robienia tego samego. Podczas odpraw zatrzymywał swych podwładnych pojedynczo i kazał im donosić na wszystkich, w tym na siebie wzajemnie. Oczywiście nieuki robiły to bez wahania. On, jak i jego sługusy niepotrafili nigdy zadziałać w sytuacji faktycznego zagrożenia. Ataki klienta na pracownika, awantury różnego rodzaju i udzielanie pierwszej pomocy, pomimo że należało do ich obowiązków to misja niewykonalna. Poszkodowany musiał radzić sobie sam, ewentualnie pomocy udzielał mu inny pracownik bynajmniej nie z działu ochrony. Deja wtedy jeśli był na swoje nieszczęście na miejscu jedynie stał i się przyglądał. W auchan Bonarka za jego jestestwa awarii uległ system ostrzegania przed pożarem. Problem trwał miesiąc i ani on, ani jego przełożeni (m.in. rafał herc z dyrekcją) nie kiwnęli palcem by awarię usunąć. Takie zaniedbanie to przestępstwo. Taki właśnie jest deja nieudacznik. Deja twierdzi , że był manager'em ochrony w Auchan od roku 2009 do 2019. Nic podobnego. To stanowisko objął po znajomości jakieś 3 - 4 lata przed zakończeniem swej zawrotnej kariery. Przez wcześniejsze lata był podnóżkiem trzymanym na zasadzie protekcji, co z resztą jest dewizą skorumpowanej łapówkarsko firmy Auchan. Uważa również, że był tam zatrudniony do 1 grudnia 2019 i od 1 grudnia 2019 jest zatrudniony w PGE. Serio Deja? Kłamca, pomawiacz, donosiciel, manipulant iid...
Brak mózgu
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę

Może jeszcze nie zakończyli tej rekrutacji? A pamiętasz o co dokładnie pytali? Sprawdzali znajomość języka obcego?
Być może nie zakończyli, zobaczymy może uzyskam jeszcze odpowiedź, aczkolwiek od Nowego Roku juz chcieli miec ta osobę. Znajomości języka obcego nie sprawdzali. Jeżeli chodzi o samą rozmowę były to raczej pytania standardowe: dlaczego akurat aplikowales na to stanowisko, coś o sobie, wykorzystanie swoich umiejętności na tym stanowisku itp
I jak, wiesz już coś czy nadal nic? I poza tymi pytaniami były jakieś testy? Ja się w różnych firmach coraz częściej spotykam z tym, że trzeba jakieś zadania robić. No i jakie zarobki oferują?
Nie łudź się że dostaniesz pracę ,to normalna rzecz że Cię zaprosili na rozmowę kwalifikacyjną, potrzebują do statystyk, żeby nie było niedomówień. Potem to już mają Cię głęboko w ....i nawet nie zadają sobie trudu żeby zadzwonić. Przyjmują samych znajomych, rodzinę, tak to wygląda w Rybniku .
Interesuje mnie stanowisko Specjalisty ds. Zakupów, może ktoś tutaj orientuje się jakie są mniej-więcej zarobki? Te liczne benefity z ogłoszenia są do wzięcia? Dziękuję za pilną odpowiedź!
A tak poważnie? Nie uwierzę, że w takim dużym mieście jakim jest Kraków, ktoś zarabia tak mało. Przecież wynajem małego mieszkania to połowa tego.
Jeśli nie kłamcie, bo aż ciężko mi uwierzyć, to w ogóle ktoś przychodzi do pracy za te pieniądze? Przecież nawet w markecie na kasie po 3 latach są podobne pieniądze. A nie pracuje się w święta i po nocach.
Nie kłamiemy teraz przyjmują na 3800 brutto a nam dali 3400 brutto i z taką stawką zostaliśmy. Niewiem czy płakać czy się śmiać. Trzeba się zwolnić bo ta firma to nic nie warta jest.
Nie ma opcji na podwyżkę? Rozmawiałeś na ten temat z szefem? Poza tym może powiesz też jaka panuje atmosfera w PGE Energia Ciepła, pracownicy dogadują się dobrze między sobą?
Nie ma z kim rozmawiać kierownik nic nie może. Dyrektcja ma ciepłe posadki i oczy mydlą pracownikowi na rekrutacji. Atmosfera ok
Dzień dobry Chciałbym się dowiedzieć jakie obowiązki ma elektroenergetyk proszę o odpowiedź i z gury dziękuję
Ale pytasz jakie naprawdę ma, czy jakich oficjalnie wymagają? Bo te co wymagają, to są w ogłoszeniu. Wisi takie sprzed roku w internecie. Dużo tego jest wymienione, będziesz miał co czytać :)
Twoja opinia o zatrudnieniu nie jest zbyt pochlebna. Uważasz, że zarobki są zbyt niskie. Czy nie ma możliwości wystąpienia o podwyżkę i zmianę warunków kontraktu na bardziej korzystne finansowo?
Zgadzam się z powyższą opinią. Nie polecam tego Działu Zakupów... Rozmowa kwalifikacyjna dużo mi pokazała m.in. to jaka panuje tam atmosfera, wg mnie rekrutacja była "ustawiona", a szanowna "komisja" próbowała udowodnić, że człowiek jest osłem, który mimo swojego doświadczenia nic nie wie. Przykre to było, bo mentalność tych ludzi była taka, jakby uważali się za "Bogów" w swojej branży. Niestosowne komentarze, uwagi i "nabijanie" się z kandydata....z takim podejściem to nie ma się co dziwić, że nie mogą znaleźć nikogo...i ogłoszenie dalej wisi na "pracuj". Podobno od roku czy 1,5 nawet szukają...
Witam, Nie zgodzę się, że rekrutacja była ustawiona. Dostałam tę pracę bez znajomości. Jednakże, zgadzam się co do atmosfery. Na rozmowie kwalifikacyjnej potraktowano mnie - nazwijmy to mocno dyskusyjne. Pani prowadząca rekrutację próbowała wytrącić mnie z równowagi i zdeptać poczucie ludzkiej godności. Nie dałam się, ale po telefonie informującym o możliwości podjęcia zatrudnienia zrezygnowałam. Pokazało mi to dużo, jaka atmosfera tam pracuje. Zamówienia publiczne są ogólnie trudna działką, więc atmosfera w pracy i wspierająca ekipa ma znaczenie. Na marginesie - byłam raz na szkoleniu z podstaw zamówień z pracownikami PGE i komunikacja nie była zbyt łatwa, poza tym padały bardzo podstawowe zagadnienia ze strony pracowników PGE. Zatem, mam wątpliwości czy zespół jest dobrze wykwalifikowany.
Czy bez znajomości można się dostac do tej firmy bo wiele wskazuje ze nie bardzo ???
O ujawniła sie mistrzyni HR, nie trzeba być geniuszem aby wiedziec o co chodzi w rekrutacjach w takich firmach !!! Jeśli mistrzyni HR myśli ze ludzie mają klapki na oczach to się grubo myli ,niech mistrzyni HR poczyta wpisy ludzi i pracowników a jeśli ich nie rozumie to trzeba sprowadzić tłumacza.
No to ja faktycznie geniuszem nie jestem, bo mimo wszystko zdaje mi się, że to chyba niemożliwe, żeby dosłownie każdy po znajomości tu był? Poważnie nie ma nikogo neutralnego z zewnątrz?
Sam dostałem się bez znajomości i szczerze powiedziawszy nie znam osoby, która dostałaby się po znajomości, a z ludźmi z pracy znam się również na stopie prywatnej. Przyczepić się można jedynie do wysokości wynagrodzenia.
Ano czyli tak jak przypuszczałam, o by było poniekąd zaskakujące. Odnośnie tego wynagrodzenia to jednak kogoś znasz, kto po znajomości się zahaczył i ma więcej czy o co chodzi?
Dziękujemy firmie PGE za odkupienie spółki. Teraz będzie już tylko lepiej. Pozdrawiamy.
Witam, jakie przykładowe zadania z excella można dostać na rekrutacji ? Jak ona wygląda na dział analiz lub rozliczeń terminali ?
A skąd pomysł, że są jakieś zadania do wykonania, i to jeszcze w Excelu? Nie zauważyłem, by na stanowisku Specjalisty ds. Analiz Biznesowych lub Specjalisty ds. Rozliczeń Terminali Węglowych cokolwiek o tym wspominano.
W takim razie czy specjalista do rozliczeń terminali to ciekawa praca ? Jestem świeżo po studiach z logistyki i zastanawiam się czy warto aplikować pod względem rozwoju bo wykształcenia wyższego nie oczekują.
Czy ktoś mógłby się podzielić opinią o pracy w PGE Paliwa Kraków? Jak zarobki, atmosfera.
Na jakie stanowisko chcesz aplikować? Ja też myślę o pracy tutaj ale faktycznie przydałoby się aktualne info o wysokości zarobków. Jakbyś był na rozmowie to napiszesz co proponują?
Byłem na rozmowie, pozytywni ludzie ale niestety oferta finansowa bardzo nie rynkowa, słabiutko poniżej średniej krajowej.
Jak bardzo nierynkowa i jakie to było stanowisko? Szukają człowieka do rozliczeń, to by mnie interesowało najbardziej.
Stanowisko specjalistyczne (biuro), maiłem duże doświadczenie branżowe, wykształcenie wyższe znałem się na robocie. Zaproponowali warunki jak dla ludzi po studiach lub z małym doświadczeniem, powodzenia :)
Na jakie zarobki można liczyć na takich stanowiskach jak : Referent ds. Budżetu i Raportowania lub Specjalista ds. Rozliczeń obecnie mam 3600 brutto jest szansa na 4000?
Osoba która tobą zarządza ma niższe wykształcenie niż ty bo kierownik ma średnie a ty masz mieć wyższe. To niesprawiedliwe
Dzień dobry, pracowałem jako przedstawiciel handlowy w PGE Obrót S.A. Zatrudniła mnie firma ampółka sp.z.o.o z Krakowa ( Klimeckiego 14), otrzymałem od szefostwa zadanie bezczelnego wciskania ludziom energii elektrycznej z Waszej firmy. Na porządku dziennym było podszywanie się pod Tauron i dzwonienie do klientów żw niby podwyżka cen energii, a zaraz telefonowanie z PGE i oferowanie najlepszych warunków. Czemu jest ciche przyzwolenie na coś takiego?
A warunki o których piszesz zostały ci wyjaśnione na rozmowie rekrutacyjnej? Czy dopiero po podpisaniu umowy wyszło na czym polega praca?
Witam , Mogę prosić jakiś opis stanowiska obchodowy ?? Warto się zatrudnić ??
Witam, jestem pracownikiem PGE Energia Ciepła - Centrala od ponad roku. Początkowo otrzymałam umowę na 3 miesiące, potem na rok. Niebawem kończy się moja umowa, jednak liczę na jej przedłużenie. Zastanawiam się czy przy kolejnym przedłużeniu umowy mogę negocjować pierwszą podwyżkę? Jeśli tak to o ile % lub o jaką kwotę? Ktoś doradzi/podpowie?
Zawsze możesz a na pewno trzeba :) Ja tu nie pracuje ale wypowiadam się tak ogólnie z własnego doświadczenia. Lepiej próbować niż potem żałować.
W jakim systemie wypłacane jest wynagrodzenie w firmie PGE Energia Ciepła na Pracownik Produkcji? 30 października ogłoszenie na Praca.pl.
Witam, Widziałam ostatni, że szukają laboranta w PGE w Krakowie. Czy ktoś mógłby wyrazić opinie na temat pracy w tym dziale ? Czy warto ? Jakie są zarobki ? Jaki jest system pracy ? Czterobrydowy ?
U nas laboratorium jest najniżej opłacanym wydziałem.Tracisz zdrowie pracując z wieloma truciznami a nie masz uznanych warunków szkodliwych czy szczególnych.Kiedyś były tu emerytury pomostowe obecnie nie ma.Lepiej próbować do biura.Tam od prawie 2lat pracują zdalnie sa traktowani o wiele lepiej i zarabiają ok 1000 złotych lub więcej niz w laboratorium.Szkoda czasu i zdrowia..Tutaj nie ma szans na awans i jestes pracownikiem gorszej kategorii.
kto odpowie za dzisiejszy wypadek??
Nie macie zielonego pojęcia co tam się stało jakie były warunki w poleceniu na pracę,co mówią procedury, i kto jest winny. Jak zwykle szukacie atencji i sensacji. Będzie oficjalnie wyjaśniona sprawa przez prokuraturę to poznacie odpowiedź. Wieszacie psy na gościu, który trzymał się instrukcji eksploatacji podczas przygotowywania układu.
Jak się pracuje w PGE Energia Ciepła?
Zobacz opinie na temat firmy PGE Energia Ciepła tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 19.
Jakie są opinie pracowników o pracy w PGE Energia Ciepła?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 1 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy PGE Energia Ciepła?
Kandydaci do pracy w PGE Energia Ciepła napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.