EcoCar S.A.
4 118

Opinie o EcoCar S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoCar S.A.

Nowości

Z najnowszych zmian w EcoCar - nareszcie została wprowadzona możliwość użytkowania auta także w celach prywatnych. Jest też nowy system premiowy. Lepiej późno niż wcale.

Aniele Boży
@Anioł 17.07.2018 14:14

stróżu mój, Ty zawsze przy mnie stój... Czuwaj! :)

Michał

Jeśli chodzi o eco car, to w porównaniu do innych pracodawców wyróżniają sie Mega stabilnymi umowami oraz terminowymi rozliczeniami, dbają o swoich kierowców i to widać gołym okiem

Mezo
@Anioł 17.07.2018 14:18

Aniele... tak wiele... ;) Forum to dobry pomysł na wieczór. Zapach hejtera unosi się w powietrzu ;)

Kamil Bogdanowicz

Bardzo dobrze współpracuje mi się z tą firmą.

Artur Majek

Jestem kierowcą w tej firmie od ponad roku, polecam wszystkim.

Jerzy

Należy pamiętać o jednej podstawowej zasadzie: jeżeli jakas firma jest tak wspaniała, jak tu niektórzy piszą o Ecocar, to nie ma o niej ani słowa na gowork. Nie ma o niej żadnych złych ani dobrych komentarzy.

bambi
@Jerzy 11.07.2018 07:18

Kolega mówi, że od dzisiaj każdy kierowca Ecocar ma nakazane codziennie jeździć do 20:00. Jak gdzieś wieczorem widzicie Ecocar na ulicach, trzymajcie się jak najdalej, bo za kierownicą jest nieprzytomny z przepracowania zombie.

Karol Matysiak

EcoCar to fajna firma i niejedna osoba przekonała sie o tym. Polecam gorąco!

Grzegorz
@Anioł 12.07.2018 16:56

Aniele... tak wiele, dla Ciebie bym zrobił... Forum to dobry pomysł na wieczór ;)

Bogdan Tolecki

Jak ktoś chce dobrze i uczciwie zarobić to polecam wszystkim.

Grzegorz
@uberekrowerek 13.07.2018 05:12

Hej koledzy z MPT... ten hejt nic Wam nie da ;) I tak kierowcy przechodzą od Was do EcoCar :)

Tadeusz

Dziwią mnie te wszystkie negatywne opinie . Eco to jedna z nielicznych firm taksówkarskich, która dba o swoich pracowników, inwestuje w technologię i się stale rozwija. Jestem kierowcą w tej firmie i nigdy nie zostałem oszukany. Polecam

Jaro
@CzterechSpiacych 15.07.2018 06:05

Zostaje Ci max 3000 netto minus podatek dla US, i to przy min 260h zapier.... W zwyklym sklepie zarobisz te pieniadze pracujac 168h miesiecznie. Porazka, robota dla niezaradnych i frustratow tudziez bankrutow alimenciarzy, ja dziekuje, samochody, a i owszem fajne ale reszta do (usunięte przez administratora) py

Taka prawda

Pracuję od paru miesięcy (wcześniej Uberek i MyTax). Zdecydowanie na plus EcoCar. Proste rozliczenia, nikt nie próbuje Cię wykiwać. Korporacja, która zapewnia zlecenia, to podstawa. Ja wolę dzielić się kawałkiem tortu w EcoCar niż mieć całe (usunięte przez administratora) gdzie indziej .

Jan Królik

Witam, jestem taksówkarzem, pracowałem już w wielu taryfach. Eco car zdominowało polski rynek taksówkarzy i uważam że jest on najlepszy pod względem poziomu pracy. Pozdrawiam i zachęcam.

nie wiesz gdzie jesteś ;)
@wiesz kto-prawda 13.07.2018 05:39

Chyba pomyślałeś miejsca. Forum dla pracowników MyTaxi jest gdzie indziej ;)

kierowca bombowca

Fajne auta to podstawa, jeśli chodzi o eco car POLECAM

Hejterze
@sam 13.07.2018 05:41

ile Ci płacą, za wypisywanie takich głupot? ;)

Bartłomiej Uwaga

W EcoCar jestem kierowcą od ponad roku, bardzo fajna praca, a zarobki też są fajne. Polecam

Szybkirajdowiec

Jestem obecnie kierowcą eco car i jestem zadowolony. Polecam

Szybkirajdowiec
@j 11.07.2018 22:33

Oczywiście

kierowca

kiedy wypłata za czerwiec merytorycznie pytam

J

I znowu wypłaty nie ma o czasie

Albert

Cześć, zostałem wywołany, jako kierowca z wieloletnim doświadczeniem, aby napisać faktycznie, jak wygląda praca w EcoCar... Napiszę w punktach: 1. Nowoczesne (i nowe) auta - są. Spokojna głowa i nie musisz stresować się awariami 2. Apka i sprawna infolinia - na plus. Chociaż z apki osobiście nie korzystam (jako klient) ;) ale wiem, że banalnie prosty nr telefonu przyciąga sporo nowych klientów 3. Konkurencja Ubera - fakt. Ale na szczęście mamy zupełnie inny target. Niech uberem jeżdżą studenciaki. Oni dopiero za kilka lat będą naszymi klientami 4. Dużo zleceń korpo - tak i to też na duży plus. Regularne zlecenia i nierzadko napiwki 5. Koszty użytkowania aut - prawda, że nie są najniższe. Znam korporacje, gdzie te koszty są niższe, Opłaty dla korpo też. Na plus dla EcoCar mogę tylko napisać, że faktycznie nowi kierowcy są bardzo uprzywilejowani. Koszty obcięte o 50% 6. Uprawnienia - tak i nie. Dla wszystkich taksówkarzy pracy nie zabraknie. EcoCar rekrutuje non stop. Prawdą jest, że nowe auta czekają na kierowców. Bez uprawnień praca jest na Mercedesach Vito, które nie są taksówkami. Wiem, że średnio wyglądała liczba zleceń, ale teraz wydaje się, ze usługa Vito jest mocno promowana. Głównie po to, aby przeciągnąć klientów szukających tańszych przejazdów. Dodatkowo Viciaki obsługują dużo imprez . Ostatnio np. koncerty w Modlinie. 7. Częsta obsługa imprez - na plus. Jak wyżej. Często się to zdarza, w szczególności w tygodniu. Można fajnie zarobić rozwożąc korpoludków na Ursynów, Białołękę lub do innego Piaseczna 8. Spotkania - tu polecam bez dwóch zdań. Warto przyjść na Żupniczą w każdy wtorek i czwartek o godz. 11. Wszystkiego można dowiedzieć się samemu. 9. Naprawdę nie musicie kierować się opiniami na tym forum. Gołym okiem widać, że są delikatnie pisząc "inspirowane". Powodzenia dla Wszystkich

do Albercika
@Albert 08.07.2018 15:57

WAL się volksdeutschu !

car

Jest to przykład jak rżniecie taksówkarzy:10 lipca 2018r.godz.4.30 ;Otwock ,stoi tam ubernr ;nie można go zamówić więc jest zablokowany.najbliżej jest taksówka na ul.skalnicowej,więc co można pomyśleć o takiej sytuacji:ja wiem,Kurs z Otwocka na lotnisko,jak długo możemy być d....ni przez leszcza t.p pisanego z małej litery,może w końcu znajdzie się człowiek który poprowadzi nas do zwycięstwa!!!!

kierowca

Warto wspomnieć że my jako eco car obsługujemy różne ciekawe lokalizacje. Mamy umowę m.in. na blue city w Warszawie, czy klub Iskra.

kierowca

fakt że ceny u nas nie należą do najmniejszych, zgadzam sie z tym, ale dzięki temu pracujemy z ludźmi na poziomie, a nie z hołotą, pozdrawiam

PR
@kierowca 08.07.2018 21:16

Nie wiem czy obrażanie niemal całego polskiego społeczeństwa (ludzi, których nie stać na wożenie się taryfami) jako hołoty przez kierowców Ecocar to dobry PR.

Grzegorz

Ktoś pytał na tym forum o te 39 zł... Tak to prawda. Jest taki model współpracy , w którym koszt auta dla kierowcy, to 39 złotych dziennie. Na umowie zlecenie jest zero opłat i nie ma prowizji. Zlecenie jest formą najbezpieczniejszą. Ja osobiście jestem na "współpracy" i po kilku miesiącach, wydaje mi się, że to bardziej opłacalny model. Zobaczymy jeszcze jak w wakacje Pozdro!

Ryszard

Witam, jestem taksówkarzem z doświadczniem i pracowałem już w wielu taryfach. Eco car zdominowało polski rynek taksówkarzy i uważam że jest ono najlepsze pod względem poziomu pracy, pozdrawiam

Subasic jest najlpeszy!
@subasic 07.07.2018 20:55

bo to nie są kierowcy Subasicu. Tylko wynajęci przez konkurencję trolle ;) Ryszard pisał o godz. 23, a ta fala hejtu, to tylko w godzinach pracy agencji, która jest wynajęta do oczerniania EcoCara. Także nie bój nic - zapraszam na spotkania - wtorek i czwartek. Polecam!

Hubert

Najlepsze w tej pracy jest to ze jest bez stresowa oraz praca z fajnymi ludźmi sprawia to ze nie staje sie ona monotonna

TuWpiszNazwisko
@Pozytywny 07.07.2018 16:23

Ja już kiedyś miałem pasy zaciśnięte na szyi, a Ty?

Kriss

Az sie nie chce czytac wypocin tych imbecyli z biura, ktorzy sieja propagande i probuja za wszelka cene zalagodzic nastroje kierowcow, ktorzy da wk... ni bo sa coraz bardziej rznieci na kase. Otoz niestety ale wasze niezrozumiale i jezykowo belkotliwe wypowiedzi swiadcza tylko niskim poziomie nie tylko wyksztalcenia ale i inteligencji. Kierowcy nie sa glupkami i nie przyjmuja do swiadomosci waszego belkotu. Zegnam.

Kriss nie czyta
@Kriss 06.07.2018 13:37

Ale z gramatyką i interpunkcją, to chyba nie miałeś okazji się bliżej poznać? ????

Kierowca

Panowie, EcoCar to jedna z najdroższych korporacji w Warszawie, a jednak zleceń jest dużo. To oznacza tylko jedno - tu można dobrze zarobić. Nie będę wskazywał po imieniu i nazwisku, ale chyba wszyscy wiemy, że są przypadki, gdzie kierowcy zarabiają po kilkanaście tysięcy miesięcznie. Wcale nie jeżdżą 24/7. Klienci nie kierują się już wyłącznie ceną. Powoli mają dość Ukraińców na Uberze. Normalne, sprawnie działające korporacje znów są na fali. Jeszcze nie słyszałem, aby jakikolwiek klient narzekał na nasze auta.

Nickname
@Kierowca 06.07.2018 10:30

Auris jest mały i ciasny, jest bardzo mało miejsca na tylnej kanapie za kierowcą. Każdy klient, który za Tobą siada trochę narzeka, nawet jeśli nie powie tego na głos.

Mariusz

Polecam firmę. Nie wiem, kto i jakie ma doświadczenia wcześniejsze, ale mi EcoCar pasuje. W odróżnieniu od innych korporacji, tu masz samochody za 39 zł , dobrą apkę, skuteczną (zleceń jest sporo), fajne, nowe auta. Za pierwszy miesiąc, na próbę, koszty auta są obcięte o polowe. Także można bez większego ryzyka sprawdzić, jak to funkcjonuje

nowy

przez ponad 5 lat jeździłem w innej korpo, ale niestety moja furmanka przestała spełniać oczekiwania firmy(brak kasy na nowa fure) więc trzeba było znaleźć inne miejsce pracy...zanim zacząłem prace w Eco przejrzałem to forum i podszedłem do współpracy bardzo sceptycznie. Jeżdżę tu od kilku tygodni, dostalem nowe autko z pelnym wyposazeniem(kasa jest firmowa) i powiem szczerze że jestem pozytywnie zaskoczony, bo wszystko jest jak najbardziej w porządku. Slyszałem wiele opinii, że w eco nie ma pracy i stoi się na postojach po kilka h - za przeproszeniem g**no prawda. W tym mscu zrobilem ponad 220 zlecen przez niecale 150h pracy co w poprzedniej firmie bylo nie do zrobnienia. Troche irytujace jest tylko sluchanie starszych kolegow pod hotelami jak to teraz jest zle i że kiedyś to taryfiarz miał życie, wiec staram sie unikać postojów pod hotelami. Ogólnie polecam.

geniuszu
@nowy 29.06.2018 23:41

firmowa kasa fiskalna - oddajesz kilkaset zlotych vat do firrmy

Mechiporosty

EcoCar Spółka Akcyjna należy do renomowanego polskiego funduszu typu private equity WinVentures sp. z o.o. SKA, który jest pośrednio wspierany przez Krajowy Fundusz Kapitałowy. Proponuje poczytac o WinVentures ex W Investments, i o umiejętnościach ich Domu Maklerskiego. A 500 baniek na Cyprze, to musiało zaboleć :)

uberekrowerek
@ZmartwionyEcoCar 19.06.2018 11:49

Absolutnie się z tobą nie zgadzam,największym winowajcą jest niejaki Tadek P.to jest przyczyna porażki ECOCAR s.a

Waldi

Ta firma nie zapewnia zadnej stabilnosci, ciagle zmiany niby na lepsze ale na pewno nie dla kierowcow, ktorzy stanowia tu fundament jakichkolwiek zyskow. Praca niewolicza nie jest warta zachodu. Wszystko na gebe a nic na papierze, a blondi szczerzy sie i mieni bytem kierowniczka, hehe

car
@Adam 28.06.2018 19:58

Kim ty właściwie jesteś żeby zabierać głos ws.pracy taksówkarzy?Jesteś tylko zwykłym obłudnikiem któremu kazano pisać różne bzdury.

Emil

Dobry wieczór, ktoś tam wspominał o tym, że EcoCar jest nastawiony głównie na klientów korporacyjnych. I BARDZO DOBRZE! To jest atut a nie wada. Przecież dzięki temu firma zapewnia nam lojalnych klientów. To co , że w wakacje jeżdżą trochę mniej. Klienci prywatni w jeden dzień są w stanie odwrócić się od taksówek i przejść np. na Ubera. Tylko stałe umowy gwarantują stałe zlecenia. Pozdrawiam wszystkich!

uberekrowerek
@Emil 01.07.2018 21:37

Mino tak szacownego imienia ,musisz zmienić lekarza,co zaś tyczy się ubera,to masz go w całej okazałości we własnej firmie.

Adamus27

Firma prawdopodobnie przygotowywana jest do upadłości lub sprzedaży. Ludzie odpowiedzialni za organizację pracy kierowców nie mają pojecia o swojej robocie. Czesto zdarza sie dlugi dojazd do klienta po to, żeby go zawieźć 2-3 km. Obecny system "motywacyjny" jest raczej antymotywacyjny - zarobią wiecej ci, którzy najmniej jeżdżą - Matrix. Do tego traktowanie kierowców jak pętaków, na których trzeba huknąć, krzyknąć i trzymać za przysłowiową "mordę". Niektórzy sobie na to pozwalają i dają tym samym przyzwolenie na takie zachowanie. Praca dobra dla desperatów.

Adamus27
@Rafał Sawicki 01.07.2018 07:47

Rafale Sawicki: 100% się zgadzam z tymi umowami. Ale dlaczego nie pochwaliłeś się, jaką stawkę proponujecie??? Pozwolisz, że naprawię to małe "przeoczenie". Otóż na umowę zlecenie jest to 14 PLN brutto za godz, a na działalności 14 netto za godz. Przy umowie zlec daje to 9.99 "do ręki", a na działalności troche powyżej 10 na rękę po odliczeniu podatku i zusu. Kto się na to zdecyduje to już jego sprawa i jego kalkulacja. P.S. do kolegi, który mnie oskarża o sianie fakenewsów. Jeżeli masz bardziej dokładne dane to się nimi pochwal.

Zostaw opinię o EcoCar S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoCar S.A.