Opinie o EcoCar S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoCar S.A.

Magdalena

Witam, widzę że wszyscy piszą o pracy taksówkarza. Jednak ja poproszę o waszą opinię dot. współpracy jako Konsultant Biura Obsługi Klienta. Zastanawiam się nad złożeniem CV do tej firmy.

Robert
@Magdalena 03.04.2018 22:09

Jesli jestes w miare inteligentna kobieta to po przeczytaniu ponizszych opinii sama wyciagniesz wnioski czy warto. Chyba ze jestes na forum tylko po to aby odciagac forumowiczow od sedna sprawy. Kierowcy maja dosc spedzania wiekszosci swego zycia w hybrydowym aucie, praca po kilkanascie godzin na dobe powinna byc wynagradzana chocby iloscia zlecen a nie jazda z powietrzem w srodku. Ta firma legie w ciagu kilku miesiecy a pozostana w niej sami nieudacznicy.

Włodzio

Gdy czytam o zarobkach 6500 netto, to śmiech pusty mnie ogarnia. Przy 14 godzinach pracy dziennie, ponad 300 zleceniach miesięcznie nie wiem, czy komukolwiek udało się taki wynik osiągnąć. No, chyba że wliczymy w to premie dla nielicznych. Przy przyzwoitym utargu, potrąceniu za samochód i bazę ( pow. 50 % ), odliczeniu kosztów paliwa , ZUS, podatku zostaje akurat tyle, żeby nie umrzeć z głodu ( 1500-2000 ).

Piotr

Ciezka harowka za marne pieniadze. Musisz tyrac po 14 godzin, zeby zrobic jakis w miare rozsadny utarg. Z tego zabieraja wiecej niz polowe ( samochod, baza). Dodaj jeszcze koszt paliwa, ZUS, podatek i zostaje 1500 zl na zycie. Praca dla masochistow.

uberek rowerek

Bogdan 607 nie rozwinął tematu,a chodzi o to,że firma która jest firmą taksówkową zatrudnia obecnie uberki 2 czyli kierowców bez licencji taxi.Uberki 2 zatrudniani są na stawki godzinowe i jest ich coraz więcej.Teraz niech każdy myślący odpowie sobie czy warto tam pracować skoro pracodawca robi konkurencje wewnątrz firmy,a pracy coraz mniej.

Prawda
@uberek rowerek 22.03.2018 17:53

Konkurencja wewnętrzna to jeszcze nie jest najgorsze. Niestety prawdą jest, że pracy coraz mniej. Gówniana aplikacja, która działa chyba najgorzej spośród wszystkich dostępnych na rynku. Klienci się ciągle wkurzają i to wszystko skupia się na nas - kierowcach. Sam nie wiem, czy cokolwiek w tej firmie działa dobrze. Chyba tylko PR i ciągłe pompowanie balonika!

BOGDAN607

Witam. Jestem obecnym kierowca w firmie EcoCar s.a. I nie polecam tego pracodawcy. ps. Pani Aneta, która tak pięknie tu pisze powinna zrobić wgląd we własne sumienie...

Prawda
@BOGDAN607 19.03.2018 16:03

Niestety Bogdan ma rację :( Co prawda żaden pracodawca w tej branży nie jest idealny, ale w EcoCar brakuje ducha i zaangażowania po stronie właścicieli. I mówię tu o funduszach. Tych bialych kołnierzykach, które wszystko mają w (usunięte przez administratora) i tylko te firmę wyzyskują. Dlatego właśnie sa Vito na zasadac Ubera. Swoją droga, kto na nich jeździ ten wie, że to też kiepska opcja do zarobku . Także też nie polecam EcoCara, jako pracodawcy i nikogo, kto tam zarządza.

Aneta

@Grzegorz a czy podczas rekrutacji ktoś kiedyś zapytał, po co firmie EcoCar S.A. są takie informacje? Czy w końcu zatrudniłeś się czy firma ze względu na dług nie chciała Cie w swoich szeregach?

Grzegorz
@Aneta 20.02.2018 14:54

14.02.2018 r na tym forum już na w/w temat napisałem.

bezrobotny TAXI W-w

A może ktoś kompetentny z ECO wypowie się dla czego w oddziale we Wroclawiu jest problem z dostępnością samochodów dla kandydatów na kierowców skoro firma daje wciąż ogłoszenia o możliwości zatrudnienia się

Aneta

@Grzegorz i jaką podjąłeś decyzję w sprawie pracy w firmie EcoCar S.A.? Czy fakt o założeniu swojej działalności przeraził Cie czy też nie? Po co firmie informacje o Twoich długach? Może informacje o grafiku są dostępne dopiero po podpisaniu umowy?

Grzegorz
@Aneta 13.02.2018 15:46

cyt "Po co firmie informacje o Twoich długach? " kon cyt. O to trzeba zapytać firmę . Bez względu czy nowy kierowca wyrazi zgodę na sprawdzenie w KRD czy też nie i tak firma to sprawdzi , trzeba podpisać oświadczenie. A jak ktoś ma swoje prywatne długi , to niestety nie podpiszą umowy. Działalność mnie nie przeraża , wiem z czym to się je. jeśli chodzi o grafik , jak by nie ustalili i tak bym jeździł.Nie lubię jak mi ktoś zagląda do garów.

ciekawskijacek

Witam, czy może ktoś napisać coś więcej o przewozie osób Mercedesami Vito w Eco. Byłem na spotkaniu jak wchodził ten projekt, ale bałem się zaryzykować. Napiszcie proszę jak wygląda to w praktyce, wiem że pare osób się zdecydowało. Pozdrawiam

Grzegorz
@ciekawskijacek 07.02.2018 16:50

Z tego co się dowiedziałem projekt wszedł w X lub XI 2017r.Moje odczucia na gorąco po dwóch spotkaniach w firmie z osobą od rekrutacji są mieszane.Mianowicie , dlaczego ( tu nie otrzymałem odp) firma wchodzi w moje prywatne sprawy żądając zaświadczenia z KRD ?. To moja prywatna sprawa czy ma w rejestrze długi czy nie.Nawet jeżeli tylko raz spóźniłem się z np. płatnością za tel , już wiszę w rejestrze i będę tam wisiał przez 1 rok.Druga rzecz , przymuszania nowego kierowcy do natychmiastowego otwarcia działalności jest nie fer. Można wynegocjować jeden miesiąc na umowę zlecenie , a później działalność. Niczego konkretnego nie dowiedziałem się na temat grafiku , po za stwierdzeniem że grafik będzie elastyczny. Ci którzy już jeżdżą Mercedesami nabrali wody w usta , jakby zmowa milczenia, strach przed udzielaniem porad , faktycznego stanu o pracy.

Aneta

@Grzegorz myślę, że zawsze możesz się przejechać do siedziby firmy EcoCar S.A., skoro zależy Ci na pracy i nikt nie odbiera numeru telefonu. Zawsze jak nie uzyskujesz odpowiedzi od użytkowników to staraj się działać samemu, bo zawsze to będzie Twoje doświadczenie i sam od razu ocenisz firmę.

Grzegorz
@Aneta 06.02.2018 13:30

Tak też zrobiłem po wpisie dokonanym tu.Byłem , rozmawiałem z Panią z rekrutacji, i najbliższych dniach podejmę decyzje.

Grzegorz

Dzwoniąc pod nr 665 290 652 nie można uzyskać żadnej informacji ,osoba decyzyjna nie odbiera. Czy można podjechać do firmy Żupnicza i uzyskać konkretne informacje po za ustalonymi terminami spotkań?

Grzegorz

Czy spotkania informacyjne są tylko raz w tygodni Żupnicza,czy można podjechać porozmawiać w innym terminie?

Grzegorz

Może ktoś uczciwy napiszę uczciwie parę słów o firmie?

Aneta

@Złotówa nie mi oceniać, która wypowiedź o pracy w firmie EcoCar S.A. jest prawdziwa. Ważne, żeby Wasze wypowiedzi tak przekonywały argumentami o swojej prawdziwości innych użytkowników, by mogli sami zdecydować o swojej opinii o firmie.

Aneta

@Złotówa jasne, każdy decyzję podejmuje sam, jedna zaglądamy tutaj po to by dowiedzieć się jak najwięcej o pracodawcy, w tym przypadku firmy EcoCar S.A. Nie ułatwia decyzji sytuacja, gdy pojawiają się dwie sprzeczne opinie na forum. Jednak @anonymous pamiętaj, że nie jest to miejsce do obrażania innych osób.

Złotówa
@Aneta 23.01.2018 12:20

Czy uważasz za wiarygodne to, że jeździmy,, zaszczanymi'' samochodami? Czy podejmując decyzję kierujesz się niewiarygodnymi opiniami ( informacjami)? Duży plus dla firmy ze eliminuje z naszego grona osoby jak @anonymous.

Aneta

@Złotówa czyli wszystko jest możliwe do zrealizowania i niekoniecznie kosztem swojego czasu wolnego, rodziny i świąt? Skoro to nie jest kosztem tych wszystkich wymienionych przeze mnie rzeczy to znaczy, że jeździsz więcej niż 8 godzin dziennie, ale w skali miesiąca nie jest to 300 godzin, tak? Może masz jakąś radę na sukces dla nowego kierowcy EcoCar S.A., by mógł osiągać efekty takie jak Ty?

Złotówa
@Aneta 08.01.2018 10:42

Jeszcze raz: pracodawcę polecam. Decyzja należy do Ciebie:)

Komentujący

Oglądając filmik widać, że taksówkarze tej firmy nie dbają o auta. Albo zderzak z tyłu połamany, albo wgniecenie z boku auta. Mogli chociaż przy produkcji spotu pokazać zadbane uszanowane auta. Czytając komentarze wnioskuję, że ludzie na prawdę są niewolnikami w pracy. Czy na prawdę ludzie pracujący na taksie nie mają pomysłu na normalną pracę? Co z tego, że firma da nowe auto i zadba za serwisy itp. Spędzisz około 300 godzin w miesiącu za marne 3000 zł z czego ponad tysiąc oddasz na ZUS. Zastanawia mnie kto zarabia te 6500 zł, że taka kwota jest podana w ogłoszeniu o pracę. Obecnie zarabiam 2500 zł na rękę przy 160h. Myślałem, że w tej branży zarobić tyle nie jest niczym nadzwyczajnym przy tylu godzinach pracy.

Złotówa

Ile ludzi tyle opinii. Ja śmiało mogę polecić firmę jako pracodawcę. Rzucasz oskarżeniami i nazwiskami a jednak ponad rok przepracowałeś. Jak rozumem sam wybrałeś pracodawcę i teraz zamiast przyznać że to był zły wybór to wylewasz własne frustracje:) Słabe. Powodzenia PS. Biuro to nie moja bajka.

Aneta

@harcerz widzę, że jesteś zadowolonym kierowcą firmy EcoCar S.A. Na pewno to o czym piszesz, że w pracy jesteś już po zalogowaniu jest dużym plusem. Nie trzeba wydawać na dojazdy i oszczędza się swój czas. Czy nie uważasz, że praca taksówkarza jest dla pasjonatów drogi? Osób, które bardzo lubią jeździć samochodem i robią to z powołania? Tyle godzin spędzonych za kierownicą dla innych mogłoby być udręką, a Ty jesteś zadowolony ze swojej pracy. Jesteś takim pasjonatem?

gbhn

Mam pytanie. Czy oferta 13 zł brutto/h przy wariancie współpracy na Umowę zlecenie podlega w praktyce negocjacji? Bo jeżeli to oferta wiążąca to wychodzi przy Umowie zleceniu z osobą nie będącą nigdzie zatrudnioną: 1665 zł netto (do ręki) przy 176 h pracy w miesiącu (8 godzin przez 22 dni miesiącu jak na etacie), albo 1892 zł do ręki przy 200 h roboczych w miesiącu, lub 2838 zł do ręki przy 300 godzin pracy w miesiącu. 300 godzin to 25 dni roboczych po 12 godzin w miesiącu i tylko 5 dni wolnych w miesiącu. Taki stawki to śmiech na sali. Chyba że nie podają w ulotce prawdy bo konkurencja nie śpi. ?

harcerz
@gbhn 11.10.2017 12:20

Witam , W zawodzie taksówkarza trudno jeszcze gdzieś pracować , bo średnia ilość godzin pracy - jak pokazują statystyki - to średnio ok. 250 godz. w miesiącu ( wyjazdy na zmiany 10-12 godz. ok. 25 dni w miesiącu . Świat kierowców zawodowych to grupa ludzi pracujących zdecydowanie więcej niż tzw. klasyczny etat biurowy, (ok. 176 godz) . Ponadto -po pierwsze: Sam nadmieniasz , że " ..z osobą nigdzie nie zatrudnioną ..."- zatem sam dopuszczasz prace na więcej niż 1 etacie, czy tak? My damy Ci tę pracę i zapewnimy wynagrodzenie , i to bez konieczności zmiany miejsca jej świadczenia. I pamietaj , że czas dojazdu do i z pracy dla Ciebie będzie czasem pracy !!! a więc oszczedzasz i koszty i tzw. "swój "czas , bo możesz trzymać samochód w pobliżu miejsca zamieszkiwania !! Wsiadasz do samochodu na parkingu pod domem , logujesz się do systemu i już jesteś w pracy !! Po drugie : za 250 godzin dostaniesz ok. 2400 pln , a pamiętaj , że ZUS i podatek masz już zapłacony !! Policz to sobie spokojnie i rozważ !! W tym zawodzie są również tip'y a więc dodatkowe dochody od klientów zadowolonych z poziomu dobrze wykonanej usługi :) Pozdrawiam

Aneta

Jak to jest z tymi samochodami? Są różne wypowiedzi, a ważne, żeby na forum była jedna i to prawdziwa wersja. Firma EcoCar S.A. daje za darmo kierowcom samochód, czy płaci się kaucję? Jak jest z tymi wypłatami? Kierowcy zarabiają najniższą krajową? Nie ma możliwośći podwyżek lub premii?

EcoCar S.A.
pracodawca

Specjalnie dla portalu Świat OZE o ekologicznych taksówkach opowiada Robert Radoszewski, Prezes Zarządu EcoCar S.A. oraz Jerzy Grycz, kierowca roku 2016 EcoCar.

W Polsce większość taksówek to auta nieekologiczne, mające średnio 10 lat. Średnia emisja CO2 na 1 km przejechany przez taką taksówkę w korkach wnosi aż 240g/km. Dzienna emisja spalin CO2 dla około 10 letnich taksówek i innych przewoźników to ok. 900 ton. Taksówki ekologiczne, w tym hybrydowe generują jedynie 375 ton.
Jeśli wszystkie taksówki w Polsce byłyby autami ekologicznymi i hybrydowymi, a taksówkarze przestrzegaliby zasad eco-drivingu i dbali o stan techniczny auta, emisja CO2 zmniejszyłaby się niemal trzykrotnie.

EcoCar S. A. to firma taksówkowa, która dysponuje własną, jednorodną flotą maksymalnie dwuletnich i ekologicznych aut spełniających restrykcyjne normy emisji spalin. Świadczy usługi taxi na terenie Warszawy, Wrocławia i Trójmiasta.

EcoCar S.A.
pracodawca

EcoCar to podróż premium w standardzie! Goście Onetu na prezentację nowej jesiennej ramówki dojechali naszymi taksówkami.
#ramowkaonet #EcoCar #PrzelaczSieNaEcoCar

EcoCar S.A.
pracodawca

EcoCar na premierze musicalu PILOCI w Teatrze Muzycznym ROMA

7 października mieliśmy zaszczyt zawieźć zaproszonych gości na premierę "Pilotów" w Teatrze Muzycznym ROMA! Zobaczcie video z wydarzenia i poczujcie tę niesamowitą atmosferę!

kolega

Czasami się zdarza w każdej firmie, oczywiście powinno być 10-ego, ale plus trzy, cztery dni do nie dramat, niestety zatory płatnicze to zmora ...................., ważne , że zapłacą, a ztego co wiem, to porządna firma, znajomy kiedyś pracował i wszystko było ok

huk

Czy na umowę zlecenie rzeczywiście płacą 13 zł brutto /godzinę co daje 9,5 zł netto / godzinę do kieszeni dla osoby nigdzie nie zatrudnionej. Tak wyczytałem w informatorze. Przecież to stawki jak w ochronie. Czy w praktyce średnia stawka/h jest większa?

Oczekujacy na wypłatę
@huk 11.10.2017 14:24

Przede wszystkim od jakiegoś czasu w Warszawie nie płacą terminowo !!!!! Powinni zapłacić 10 a dzisiaj 13 i Żadnej informacji kiedy zamierzają się rozliczyć. Chyba tracą płynnośc finansową

Anita

Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy dla konsultanta w biurze obsługi klienta? Mam jeszcze małe doświadczenie zawodowe, czy to nie będzie przeszkodą? Jak przebiega rekrutacja? Na jakie dodatki można liczyć w EcoCar ? Będę wdzięczna za pomoc.

EcoCar S.A.
pracodawca
@Anita 01.10.2017 21:59

Małe doświadczenie zawodowe nie będzie przeszkodą. Po szczegóły zapraszamy do bezpośredniego kontaktu po numerem tel. 539931117. Ogłoszenie jest również dostępne na https://www.pracuj.pl/praca/konsultant-biura-obslugi-klienta-warszawa,oferta,5555478. Zapraszamy :)

Warszawa

Mam pytanie. Czy od kwoty ktorą firma przelewa na konto kierowcy kierowca musi odprowadzic podatek 8.5%?

Włodek
@Warszawa 30.09.2017 11:23

Firma Ecocar niczego nie nakazuje w kwestii Twojego sposobu rozliczania się z podatku dochodowego, bo nie ma takiego prawa. Karta nie wchodzi w grę, bo nie świadczysz usług swoim samochodem. Pozostaje ryczałt albo "normalny" sposób rozliczania podatku.

Aneta

@Włodek może nie opisuje sytuacji z Lublina. Bo wątek dotyczy Warszawy, więc powinniśmy pisać o oddziale EcoCar S.A. w stolicy. Zatem może @GOscLublin powiedz czy piszesz o Warszawie?

Włodek
@Aneta 28.09.2017 13:02

Nie może pisać o Ecocar SA w Warszawie bo: po pierwsze nie ma zwyczaju (i możliwości) jazdy "na próbę" z innymi kierowcami; po drugie Ecocar SA nie prowadzi szkoleń na taksówkarza, zakończonych egzaminem.

Aneta

@GOscLublin ale jak to nie chcieli dać żadnych informacji? Ale w jaki sposób się z nimi kontaktował? Może trzeba było przejść się osobiście i przypomnieć? Powiesz jak to wyglądało? Czy ktoś jeszcze miał podobną sytuację z EcoCar S.A.? Trzeba to ustalić.

Aneta

@Poldek a skąd wiesz o tym, że firma EcoCar jest dobrym pracodawcą? Od znajomych pracowników firmy? A jaki są te wymagania? Warto, żebyś innym użytkownikom uzasadnił swoją opinię. A osoby poszukujące pracy z rozterkami i rożnymi pytaniami zapraszam do zapoznania się z wywiadem z pracodawcą (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,964055,wywiad-robert-radoszewski-ryszard-zajac). Może te pytania wywiad rozwiąże.

Zostaw opinię o EcoCar S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoCar S.A.