Opinie o EcoCar S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoCar S.A.

Aneta

@Złotówa jasne, każdy decyzję podejmuje sam, jedna zaglądamy tutaj po to by dowiedzieć się jak najwięcej o pracodawcy, w tym przypadku firmy EcoCar S.A. Nie ułatwia decyzji sytuacja, gdy pojawiają się dwie sprzeczne opinie na forum. Jednak @anonymous pamiętaj, że nie jest to miejsce do obrażania innych osób.

Aneta

@Złotówa czyli wszystko jest możliwe do zrealizowania i niekoniecznie kosztem swojego czasu wolnego, rodziny i świąt? Skoro to nie jest kosztem tych wszystkich wymienionych przeze mnie rzeczy to znaczy, że jeździsz więcej niż 8 godzin dziennie, ale w skali miesiąca nie jest to 300 godzin, tak? Może masz jakąś radę na sukces dla nowego kierowcy EcoCar S.A., by mógł osiągać efekty takie jak Ty?

Złotówa
@Aneta 08.01.2018 10:42

Jeszcze raz: pracodawcę polecam. Decyzja należy do Ciebie:)

Komentujący

Oglądając filmik widać, że taksówkarze tej firmy nie dbają o auta. Albo zderzak z tyłu połamany, albo wgniecenie z boku auta. Mogli chociaż przy produkcji spotu pokazać zadbane uszanowane auta. Czytając komentarze wnioskuję, że ludzie na prawdę są niewolnikami w pracy. Czy na prawdę ludzie pracujący na taksie nie mają pomysłu na normalną pracę? Co z tego, że firma da nowe auto i zadba za serwisy itp. Spędzisz około 300 godzin w miesiącu za marne 3000 zł z czego ponad tysiąc oddasz na ZUS. Zastanawia mnie kto zarabia te 6500 zł, że taka kwota jest podana w ogłoszeniu o pracę. Obecnie zarabiam 2500 zł na rękę przy 160h. Myślałem, że w tej branży zarobić tyle nie jest niczym nadzwyczajnym przy tylu godzinach pracy.

anonymous
@Złotówa 19.12.2017 10:04

Ty chyba z biura z Żupniczej jesteś (usunięte przez administratora) Jeździłem w (sr)ecocarze ponad rok i wiem jedno - nigdy więcej! Obrót 10000 to nie problem, ale koszty to już dość spory! 2200 auris, który najczęściej jest zaszczany przez poprzedniego kierowcę, brudny w środku niczym 30-letnie auto z fabryki VW. Do tego dochodzi (usunięte przez administratora) - koordynator pawełek albo brykający robercik. O blond idiotce zwanej kierownikiem nie wspomnę. A teraz cyferki: obrót 10000 minus 2200 za zasranego aurisa albo ionika minus ok 1000 za paliwo to już daje ok 6800, Od tego jeszcze ZUS 1300 i dochodowy. Suma summarum wychodzi ok 2500 za minimum 300h za kierownicą aurisa albo ajonika. Pod warunkiem że brykuś albo ocipiński nie nałożą kary za damski uj. Do tego dochodzi niejaka wiśniewska zwana pospolicie larwą i będąca kierownikiem oddziału warszawa! No to już jest kpina! Nie ma pojęcia o pracy na taksówce, nie ma licencji, nie ma dosłownie NIC! No, ale jest krewną Wiśniewskiego z W Inwestments będącego udziałowcem srecocaru... Z wiśniewskim pogada sobie Urząd Skarbowy, a ze srecocar kierowcy.... I te ich szatlbusy - wzywanie ich z aplikacji powiązanej z UBER jest dnem! Winiewscy WON Z RYNKU!!!!!!

Złotówa
@anonymous 11.01.2018 19:55

Ile ludzi tyle opinii. Ja śmiało mogę polecić firmę jako pracodawcę. Rzucasz oskarżeniami i nazwiskami a jednak ponad rok przepracowałeś. Jak rozumem sam wybrałeś pracodawcę i teraz zamiast przyznać że to był zły wybór to wylewasz własne frustracje:) Słabe. Powodzenia PS. Biuro to nie moja bajka.

Aneta

@harcerz widzę, że jesteś zadowolonym kierowcą firmy EcoCar S.A. Na pewno to o czym piszesz, że w pracy jesteś już po zalogowaniu jest dużym plusem. Nie trzeba wydawać na dojazdy i oszczędza się swój czas. Czy nie uważasz, że praca taksówkarza jest dla pasjonatów drogi? Osób, które bardzo lubią jeździć samochodem i robią to z powołania? Tyle godzin spędzonych za kierownicą dla innych mogłoby być udręką, a Ty jesteś zadowolony ze swojej pracy. Jesteś takim pasjonatem?

gbhn

Mam pytanie. Czy oferta 13 zł brutto/h przy wariancie współpracy na Umowę zlecenie podlega w praktyce negocjacji? Bo jeżeli to oferta wiążąca to wychodzi przy Umowie zleceniu z osobą nie będącą nigdzie zatrudnioną: 1665 zł netto (do ręki) przy 176 h pracy w miesiącu (8 godzin przez 22 dni miesiącu jak na etacie), albo 1892 zł do ręki przy 200 h roboczych w miesiącu, lub 2838 zł do ręki przy 300 godzin pracy w miesiącu. 300 godzin to 25 dni roboczych po 12 godzin w miesiącu i tylko 5 dni wolnych w miesiącu. Taki stawki to śmiech na sali. Chyba że nie podają w ulotce prawdy bo konkurencja nie śpi. ?

harcerz
@gbhn 11.10.2017 12:20

Witam , W zawodzie taksówkarza trudno jeszcze gdzieś pracować , bo średnia ilość godzin pracy - jak pokazują statystyki - to średnio ok. 250 godz. w miesiącu ( wyjazdy na zmiany 10-12 godz. ok. 25 dni w miesiącu . Świat kierowców zawodowych to grupa ludzi pracujących zdecydowanie więcej niż tzw. klasyczny etat biurowy, (ok. 176 godz) . Ponadto -po pierwsze: Sam nadmieniasz , że " ..z osobą nigdzie nie zatrudnioną ..."- zatem sam dopuszczasz prace na więcej niż 1 etacie, czy tak? My damy Ci tę pracę i zapewnimy wynagrodzenie , i to bez konieczności zmiany miejsca jej świadczenia. I pamietaj , że czas dojazdu do i z pracy dla Ciebie będzie czasem pracy !!! a więc oszczedzasz i koszty i tzw. "swój "czas , bo możesz trzymać samochód w pobliżu miejsca zamieszkiwania !! Wsiadasz do samochodu na parkingu pod domem , logujesz się do systemu i już jesteś w pracy !! Po drugie : za 250 godzin dostaniesz ok. 2400 pln , a pamiętaj , że ZUS i podatek masz już zapłacony !! Policz to sobie spokojnie i rozważ !! W tym zawodzie są również tip'y a więc dodatkowe dochody od klientów zadowolonych z poziomu dobrze wykonanej usługi :) Pozdrawiam

Aneta

Jak to jest z tymi samochodami? Są różne wypowiedzi, a ważne, żeby na forum była jedna i to prawdziwa wersja. Firma EcoCar S.A. daje za darmo kierowcom samochód, czy płaci się kaucję? Jak jest z tymi wypłatami? Kierowcy zarabiają najniższą krajową? Nie ma możliwośći podwyżek lub premii?

EcoCar S.A.
pracodawca

Specjalnie dla portalu Świat OZE o ekologicznych taksówkach opowiada Robert Radoszewski, Prezes Zarządu EcoCar S.A. oraz Jerzy Grycz, kierowca roku 2016 EcoCar.

W Polsce większość taksówek to auta nieekologiczne, mające średnio 10 lat. Średnia emisja CO2 na 1 km przejechany przez taką taksówkę w korkach wnosi aż 240g/km. Dzienna emisja spalin CO2 dla około 10 letnich taksówek i innych przewoźników to ok. 900 ton. Taksówki ekologiczne, w tym hybrydowe generują jedynie 375 ton.
Jeśli wszystkie taksówki w Polsce byłyby autami ekologicznymi i hybrydowymi, a taksówkarze przestrzegaliby zasad eco-drivingu i dbali o stan techniczny auta, emisja CO2 zmniejszyłaby się niemal trzykrotnie.

EcoCar S. A. to firma taksówkowa, która dysponuje własną, jednorodną flotą maksymalnie dwuletnich i ekologicznych aut spełniających restrykcyjne normy emisji spalin. Świadczy usługi taxi na terenie Warszawy, Wrocławia i Trójmiasta.

EcoCar S.A.
pracodawca

EcoCar to podróż premium w standardzie! Goście Onetu na prezentację nowej jesiennej ramówki dojechali naszymi taksówkami.
#ramowkaonet #EcoCar #PrzelaczSieNaEcoCar

EcoCar S.A.
pracodawca

EcoCar na premierze musicalu PILOCI w Teatrze Muzycznym ROMA

7 października mieliśmy zaszczyt zawieźć zaproszonych gości na premierę "Pilotów" w Teatrze Muzycznym ROMA! Zobaczcie video z wydarzenia i poczujcie tę niesamowitą atmosferę!

kolega

Czasami się zdarza w każdej firmie, oczywiście powinno być 10-ego, ale plus trzy, cztery dni do nie dramat, niestety zatory płatnicze to zmora ...................., ważne , że zapłacą, a ztego co wiem, to porządna firma, znajomy kiedyś pracował i wszystko było ok

huk

Czy na umowę zlecenie rzeczywiście płacą 13 zł brutto /godzinę co daje 9,5 zł netto / godzinę do kieszeni dla osoby nigdzie nie zatrudnionej. Tak wyczytałem w informatorze. Przecież to stawki jak w ochronie. Czy w praktyce średnia stawka/h jest większa?

Oczekujacy na wypłatę
@huk 11.10.2017 14:24

Przede wszystkim od jakiegoś czasu w Warszawie nie płacą terminowo !!!!! Powinni zapłacić 10 a dzisiaj 13 i Żadnej informacji kiedy zamierzają się rozliczyć. Chyba tracą płynnośc finansową

Anita

Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy dla konsultanta w biurze obsługi klienta? Mam jeszcze małe doświadczenie zawodowe, czy to nie będzie przeszkodą? Jak przebiega rekrutacja? Na jakie dodatki można liczyć w EcoCar ? Będę wdzięczna za pomoc.

EcoCar S.A.
pracodawca
@Anita 01.10.2017 21:59

Małe doświadczenie zawodowe nie będzie przeszkodą. Po szczegóły zapraszamy do bezpośredniego kontaktu po numerem tel. 539931117. Ogłoszenie jest również dostępne na https://www.pracuj.pl/praca/konsultant-biura-obslugi-klienta-warszawa,oferta,5555478. Zapraszamy :)

Warszawa

Mam pytanie. Czy od kwoty ktorą firma przelewa na konto kierowcy kierowca musi odprowadzic podatek 8.5%?

Włodek
@Warszawa 30.09.2017 11:23

Firma nie nakazuje, bo nie ma prawa i możliwości, decydować o tym, jak rozliczasz się z fiskusem.

Włodek
@Warszawa 30.09.2017 11:23

Firma Ecocar niczego nie nakazuje w kwestii Twojego sposobu rozliczania się z podatku dochodowego, bo nie ma takiego prawa. Karta nie wchodzi w grę, bo nie świadczysz usług swoim samochodem. Pozostaje ryczałt albo "normalny" sposób rozliczania podatku.

Aneta

@Włodek może nie opisuje sytuacji z Lublina. Bo wątek dotyczy Warszawy, więc powinniśmy pisać o oddziale EcoCar S.A. w stolicy. Zatem może @GOscLublin powiedz czy piszesz o Warszawie?

Włodek
@Aneta 28.09.2017 13:02

Nie może pisać o Ecocar SA w Warszawie bo: po pierwsze nie ma zwyczaju (i możliwości) jazdy "na próbę" z innymi kierowcami; po drugie Ecocar SA nie prowadzi szkoleń na taksówkarza, zakończonych egzaminem.

Aneta

@GOscLublin ale jak to nie chcieli dać żadnych informacji? Ale w jaki sposób się z nimi kontaktował? Może trzeba było przejść się osobiście i przypomnieć? Powiesz jak to wyglądało? Czy ktoś jeszcze miał podobną sytuację z EcoCar S.A.? Trzeba to ustalić.

Aneta

@Poldek a skąd wiesz o tym, że firma EcoCar jest dobrym pracodawcą? Od znajomych pracowników firmy? A jaki są te wymagania? Warto, żebyś innym użytkownikom uzasadnił swoją opinię. A osoby poszukujące pracy z rozterkami i rożnymi pytaniami zapraszam do zapoznania się z wywiadem z pracodawcą (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,964055,wywiad-robert-radoszewski-ryszard-zajac). Może te pytania wywiad rozwiąże.

Ultrek

Czy jesteście pewni, że nie można napisać o EcoCar coś pozytywnego? Nawet najlepsi mają swoje lepsze i gorsze okresy w karierze. Przy okazji dobrze jest spojrzeć również na swoją pracę czy aby jest dobra?

Poldek

Z tego co mi wiadomo to EcoCar jest świetnym pracodawcą. Ponadto nie mają specjalnie jakichś potrzeb kadrowych. Pewnie nie są idealną firmą ale czy takie są?

Byly pracownik (na szczescie)

Przyczyny braku komentarzy ? W Gdansku zrezygnowalo 80% kierowców po nowych super zasadach wiec nikt nie komentuje tu bo ta firma to juz nie nasza sprawa . Jedna rada , niech nowy Pan Prezes otworzy oczy bo firme rozkłada.

Qwerty
@Byly pracownik (na szczescie) 24.08.2017 19:00

Bzdura :) więcej kierowców jak nigdy :)

Ciekawy

Zastanawiałem się dlaczego tak długo nikt nie pisał ale dowiedziałem się od firmy że maja nowe modele sprzedaży. Czy dowiem się czegoś więcej w tym temacie? Jestem zainteresowany pracą więc może coś z tego wyniknie? Inna sprawa, że faktycznie w wakacje ludzie mają mniej czasu na pisanie.

Junior

Nie mogę w to uwierzyć, że od maja nikt nic nie pisał.Jednak po zastanowieniu się już wiem.3a zrobiło swoje,16godz. już nie wystarcza?czołem osiolki,brak jakiegokolwiek samodzielnego myślenia,że o matematyce nie wspomnę,Brawo Szefostwo Firmy!!!!!!!

EcoCar S.A.
pracodawca
@Junior 29.07.2017 01:59

Przyczyn braku komentarzy może być wiele. Sezon urlopowy lub właśnie nowe modele współpracy tak przypadły do gustu kierowcom, że nie mają już powodów do narzekania. Czekamy na komentarze w najbliższych miesiącach. Każdy pracuje na siebie i ma prawo wyboru. Rozumiemy, że Panu odpowiada Pana miejsce pracy. Tylko skąd tyle złości? ???? Pozdrawiamy ciepło i życzymy sukcesów oraz pogody ducha! ????

Autorak

Czy jesteście pewni, że nie można napisać dobrze o firmie? Firma jest aktywna nawet na forum, żeby wyjaśniać wątpliwości ale to nie dociera do niektórych osób. Sa bardzo zmotywowani do pisania negatywnych opinii i zastanawiam się czy ktoś to inspiruje.?

EcoLizus

No to ciekawe co dziś nowego na zebraniu się dowiemy?

Autoraczek

Pracuję, nie narzekam i nie rozumiem ludzi oraz ich myślenia. Czasy leżenia i dobrej kasy dawno minęły. Żeby dobrze zarabiać trzeba ostro zasuwać w pracy.

Ojciec Rodziny
@Autoraczek 16.05.2017 09:46

Wiem,rozumiem nie masz dzieci,rodziny ani żadnych znajomych bliższych lub dalszych i całe twoje życie to siedzenie za kierownicą,rozmowa lub nie z pasażerami.Kim TY właściwie jesteś,czy zadajesz sobie to pytanie?

Obrońca

@Yano Myślę,że wyjaśnienia firmy EcoCar były jasno napisane i Twój komentarz jest zupełnie zbyteczny. Złośliwości zostaw dla siebie i przeszkadzaj innym w podjęciu decyzji. Może nie umiesz prowadzić swojej firmy?

Yano

No więc tak: Wyłącznie działalność gospodarcza. Można na umowę zlecenie, ale nie polecają i tylko na chwilę można. Wymagame 200 godzin miesięcznie, a najlepiej to 300, czyli wyłączajac niedziele po 15 godzin na dobę. Poza tym rozbudowany system kar. Oczywiście wszystko w dobrej wierze, ale jak po 12 godzinach pracy nie wydrukujesz raportu z kasy to jesteś 50 zeta w plecy. Udział własny w pierwszej stłuczce z własnej winy: 500 zł, mimo tego, że podobno auta są ubezpieczone na maksymalną stawkę. Prowadzący szkolenie przekonuje, że tak jest teraz wszędzie, tylko nie wyjaśnia gdzie. Podobno pracował wcześniej w zachodniej korporacji, ale po wyglądzie sądząc to w 89 obok Pewexu przechodził. Kolo nawet porządnego sikora nie ma. Preferowana forma współpracy: własna działalność, pierwsze 3 tys + VAT zarabiasz dla firmy, później pracujesz na benzynę i ZUS. Jak coś zostanie to od tego płacisz dochodowy 8,5 proc.Good luck, to chyba w ochronie można podobnie zarobić, bez ryzyka, że ktoś ci gardło poderżnie.

EcoCar S.A.
pracodawca
@Yano 09.05.2017 18:47

Zawód taksówkarza często wiąże się z tak dużą liczbą godzin, ale oczywiście nie jest to konieczne. Dużo zależy od efektywności kierowcy. Oferujemy również bardzo elastyczne modele współpracy i szczególnie do nich zachęcamy – dajemy hybrydowy samochód z pełnym wyposażeniem, zlecenia z centrali, a kierowca jeździ wedle swojego grafiku. Z obrotu jest pobierana jedynie ustalona kwota (w zależności od tego czy samochód jest w pojedynczej czy w podwójnej obsadzie). Oczywiście wybór należy do Pana i do tego zawodu też trzeba mieć „powołanie” ;) Jeśli chodzi o system kar, to owszem wszystko w dobrej wierze. System nagród również mamy rozbudowany. Co miesiąc nagradzamy, m.in. za wysoki obrót, jakość obsługi klientów, ekonomiczną i ekologiczną jazdę. Przyznajemy również wysokie nagrody dla kierowców szczególnie wyróżniających się w skali roku.

Bardzo Dobra Zmiana
@EcoCar S.A. 10.05.2017 18:47

Szanowni Państwo,owszem dajecie samochód i jakieś zlecenia z bazy,ale co się tyczy wydawania tych zleceń to są równi i równiejsi do ich otrzymywania i proszę nie wmawiać nikomu,że wszystkim rządzi jakiś planer czy komputer.Do tego zawodu trzeba mieć powołanie-to prawda,ale też prawdą jest,że przyjmujecie do pracy kierowców,którzy przyszli bo mają prawo jazdy i brak pomysłu na życie.O ich kompetencjach,czy powołaniu można nasłuchać się od Pasażerów.Kary,owszem są potrzebne tak jak nagrody,tylko dlaczego jeśli ktoś otrzyma karę np.500 pln to tej kary nie odlicza się od się wypłaty ażeby dany kierowca mógł zapłacić należny podatek pomniejszony o tę kwotę?Nagrody?zostawiam w sferze domysłów,kto je dostaje.

Karol

EcoCar to fajna firma i niejedna osoba przekonała sie o tym.

Basia

Na jakie zarobki może liczyć konsultant biura obsługi klienta?

grzywka44

Mam pytanie do ludzi powiązanych z Tą firmą czy współpraca jest tylko poprzez DG czy np. umowę zlecenie? Poważnie zastanawiam się nad podjęciem pracy jako Taksówkarz jestem gotowy do uzyskania wszelakich papierów w Ubery i inne gówna nie chcę się wpychać. Z góry dziękuję za odpowiedź.

EcoCar S.A.
pracodawca
@grzywka44 30.03.2017 18:50

Obecnie oferujemy możliwość wyboru najwygodniejszego dla Ciebie modelu współpracy, spośród 5 dostępnych, m.in. model godzinowo-prowizyjny, zleceniowo-prowizyjny oraz umowa zlecenie. W zależności od wybranego modelu współpracy grafik pracy jest ustalany w porozumieniu z Kierownikiem lub jest indywidualny, z samochodem na wyłączność. Jeśli nie posiadasz uprawnień taxi, sfinansujemy szkolenie w renomowanej firmie oraz egzamin taxi. Zapewniamy również pracę w trakcie szkolenia. Zapraszamy na spotkanie informacyjne (w każdy wtorek o godz. 11:00) lub do bezpośredniego kontaktu z osobą odpowiedzialną za rekrutację: Rekrutacja Wrocław: Ernest Surowiec tel. 539 931 119 kierowcy@ecocar.pl Zapraszamy na spotkania informacyjne w każdy wtorek o godz. 11:00, EcoCar S.A. Al. Karkonoska 10, 53-015 Wrocław Rekrutacja Warszawa: Ryszard Zając tel. 665 290 652 kierowcy@ecocar.pl Zapraszamy na spotkania informacyjne w każdy wtorek o godz. 11:00 w siedzibie EcoCar S.A. ul. Żupnicza 17, 03-821 Warszawa. Rekrutacja Trójmiasto: Michał Lewandowski tel. 539 931 124 kierowcy@ecocar.pl

grzywka44
@EcoCar S.A. 31.03.2017 18:34

O to pod tym względem widzę poprawę bo kiedyś chyba była tylko działalność , co prawda mam w planach założenie takowej ale nie na dzień dobry . Dziękuję za informacje

EcoCar S.A.
pracodawca

Przyznajemy, że zdarzyło się opóźnienie i bardzo za nie przepraszamy i dokładamy wszelkich starań, aby wypłaty odbywały się bez żadnych opóźnień. Jednak nie zgadzamy się ze stwierdzeniem, że zawsze. Nasi kierowcy to serce firmy i staramy się dbać o relacje z nimi na każdym kroku. Błędy oczywiście się zdarzają :) Firmę w końcu tworzą ludzie ;)

alojzy

Szanowna Anetko-minetko! Co ma ecocar wspolnego z GCC? NIC!!!!! Ecocar sp. z o.o. now ma ZADNEGO zwiazku z Green Capital City! Owszem, kiedys byla to firms powiazana ale daaaaawno I nieprawda...

Aneta

@GreenCapital City -Eco car System - Eco car S.A. - próbowałeś się skontatkować z firmą w tej sprawie? Kontakt najdziesz tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,964055,0,0,kontakt

figo fago

W Gdańsku wypłata nigdy nie wpływa w terminie...w marcu ludzie dostają okrojoną wypłatę o ok 700 zł...firma chyba już długo nie pociągnie... Kumpel zgłosił ich do państwowej inspekcji pracy..na razie cisza.

GAxxxxY
@figo fago 10.03.2017 16:09

juz dawno pip skończył kontrole i nie wykazał nieprawidłowości :) to ze bank Ci pewnie kase przetrzymał to juz nie ich wina ja mam w mbanku i zawsze mam na czas. prawda raz czy 2 miałem opoznienie ale o tym mnie poinformowali. mi sie jezdzi dobrze nie mam problemu samochodu nie rozwalam więc kar nie dostaje. wystarczy normalnie uczciwie pracowac i nie ma problemów

GreenCapital City -Eco car System - Eco car S.A. -

Witam wszystkich po wypłatach :) Komu nie przelali całej kwoty ? Ja za mało o 500zł , inni podobnie. Tak wiec ? Powtórka z 2012r sie zaczyna ??

Aneta

@Taksiarz jak długo czasu wdrażałeś się do pracy? Co najbardziej podoba Ci się w pracy w firmie EcoCar S.A.?

Aneta

Na czym polega umowa o współpracy taksówkarza z EcoCar? Co EcoCar daje taksówkarzowi? Trafia do Państwa kandydat bez uprawnień taksówkarskich. Co się dalej dzieje? Na te i więcej pytań odpowiedzieli przedstawiciele firmy EcoCar w wywiadzie specjalnie dla naszego portalu. Jego treść możecie znaleźć pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,964055,wywiad-robert-radoszewski-ryszard-zajac

Robaczek
@Aneta 28.02.2017 15:43

Przede wszystkim Ecocar daje taksówkarzom samochód. Za darmo. Góra dwuletni. Bez opłaty dziennej/miesięcznej za wynajem. Kandydat bez uprawnień? Podpisuje umowę o refinansowaniu szkolenia, tzn. Ecocar płaci takiemu kandydatowi za szkolenie. Jeśli kandydat po zdaniu egzaminu podejmie pracę w EC, po pół roku kwota za szkolenie jest mu umarzana. Forma podjęcia współpracy tak naprawdę zależy od kandydata. Jak to tak? Ano tak. Po bliższe informacje zapraszamy na Żupniczą.

Sąsiad
@Robaczek 28.02.2017 20:26

Przecież to nieprawda. Za darmo? co miesiąc za każdy samochód pobieracie 3000-3400 (zależy, który typ umowy). Jak można tak pisać? Przecież po takim wpisie reszta staje się niewiarygodna

Taksiarz

Pracuję w EcoCar i jestem bardzo zadowolony. Zarobki początkowo nie były powalające ale teraz jest już super. Kto lubi pracę za kierownicą to spokojnie zarobi na wszystko i jeszcze ma dobra kaskę. Zapraszamy

Marcin

Czy od 1 stycznia 2017r. stawka godzinowa wzrosła do 13 zł brutto zgodnie z nowa ustawą?

Byq
@Marcin 08.02.2017 12:21

Buhaha

sens
@Robaczek 08.02.2017 19:37

Czy założenie że obrót w dzień przy 12h jeździe wynosi średnio 400 zł jest sensowne? I jaki jest średni przebieg (ilość przejechanych km) przy 12h dniu pracy w dzień?

Auto

Mam info, że to dobra firma i chciałbym się zatrudnić.Potrzebuję wiedzy jak sie pracuje, czy samochody są w dobrym stanie?Jakie są stawki . Czy rozmowa rekrutacyjna jest trudna do przebrnięcia? Troszkę niepokoję sie tymi wpisami. Czemu niektórzy tak piszą

Busik

Czy na terenie Warszawy jest zapotrzebowanie na kierowcę. Nie mogę nic namierzyć a bardzo chciałbym tu spróbować. Czy stawki są w miarę przyzwoite na początek? Każdy interes ma swoje ryzyko, nie każdy może nadawać się do takiej pracy!! Nie ma co biadolić.

GOscLublin
@EcoCar S.A. 30.01.2017 09:28

Mam kumpla, który zgłosił swoją kandydaturę w ECOCAR już pół roku temu. Przez dwa miesiące ciągali go na szkolenia, zdał u nich egzamin z przepisów ruchu drogowego, jeździł z innymi kierowcami ECOCAR przez dwa miesiące żeby się przyuczyć. Po tych dwóch miesiącach nie kazali już mu jeździć, kazali czekać na egzamin z topografii miasta. Trzy miesiące mijają od zdania zaprzestania jazd szkoleniowych, a egzaminu jak nie było, ta nie ma i nie potrafią odpowiedzieć, kiedy będzie, nadal każą czekać. Nadal też nie wiadomo na jakich zasadach będzie ta praca w ogóle. W takiej samej sytuacji tj, na lodzie jest cała grupa takich kandydatów. ECOCAR nie chce nikomu udzielać żadnej informacji, czy w ogóle nadal chcą, żeby zacząć u nich jeździć, kiedy będzie egzamin z topografii miasta i kiedy przewidywane jest rozpoczęcie pracy i na jakich warunkach. Nie wiadomo nic, a kumpel tylko tam stracił kupę czasu, a mógłby znaleźć sobie inną pracę.

Włodek
@GOscLublin 18.09.2017 05:43

Ciekawostka... Ecocara nie było i nie ma w Lublinie. W Lublinie działa firma EkoTaxi, w środowisku taksówkarskim znana jako Ekoserko. Chyba Gość z Lublina pomylił te dwie firmy...

Szofer

Dobra firma , fajne zarobki i oby tak dalej a będzie dobrze.

Trójmiasto.

Tak więc 9zł na godzine Jezdzac 12H w ciągu dnia 200zl obrotu weekend nocka 400zł przez 14H 1200zl lub 450zl dla ZUS Powyzej kwoty 4500 obrotu 40% dla Was od tego . A więc kalkulatory w dłoń i kto mądry wyciagnie wnioski :) ! Dla leniwych w skrócie. Jesli nie jestes emerytem ani starym kawalerem z daleka od tej firmy. Tracenie czasu i zycia. Trójmiasto.

4rtg

hej hej @baba6 no nie ma sie co dziwic ze prawo jazdy na takim stanowusku jest wymagane :D ciekwe tylko jakie dosiwadczenie w pracy trzeba tutaj posiadac

anonim

(usunięte przez administratora)

Włodek

Tak, prawo jazdy kat. B minimum trzy lata i gotowość do przejścia kursu na uprawnienia taxi, zgodnie z wymaganiami miasta stołecznego, dostępnymi na stronie Urzędu m. st. Warszawy. Albo chociaż tu: http://www.kurstaxi.pl/index.php/licencja-taxi-krok-po-kroku-warszawa Chcesz wiedzieć więcej o współfinansowaniu kursu przez Ecocar? Zadzwoń pod nr 665290652 i powołaj się na mnie.

Włodek

Tak, prawo jazdy kat. B minimum trzy lata i gotowość do przejścia kursu na uprawnienia taxi, zgodnie z wymaganiami miasta stołecznego, dostępnymi na stronie Urzędu m. st. Warszawy. Albo chociaż tu: http://www.kurstaxi.pl/index.php/licencja-taxi-krok-po-kroku-warszawa Chcesz wiedzieć więcej o współfinansowaniu kursu przez Ecocar? Zadzwoń pod nr 665290652 i powołaj się na mnie.

Włodek

Do kierowcy, kolejnego kierowcy i pozostałych: pokażcie mi, gdzie napisałem, że tylko super przeszkoleni kierowcy są przyjmowani do EC. To po pierwsze. Po drugie: strony takie jak ta są do wyrażania w miarę prawdziwych opinii, a nie do wylewania żali. Po trzecie: kary za uszkodzenie auta z winy kierowcy zostały podniesione, bo tych szkód było cholernie dużo. Dziwna sprawa, że po podniesieniu kar ilość szkód zmniejszyła się znacznie. Częśc kolegów podchodziła bowiem do auta jak do darmowej zabawki. Jak poczuli na własnej kieszeni, że to nie żarty, zaczęli ostrożniej jeździć. PO czwarte: "kolejny kierowco", czy jeździłeś w i nnej korporacji? Jeśli tak, to powiedz, ile godzin zasuwałeś. I policz sobie wszystkie koszty, jakie ponosiłeś. Ale to wszystkie. Ja jestem na dużym ZUSie, mało tego, jestem VATowcem i jakoś sobie "nie krzywduję". Nie wyrabiasz siedmiu paczek przy 240 godzinach? Wot, przykrość... Chyba bardzo nie chcesz... Ja dzisiaj w 10,5 godziny zrobiłem prawie 400zł obrotu (plus napiwki). Oczywiście, jeśli stoisz bezczynie zawsze tam, gdzie wysadziłeś klienta, to z wyrobieniem prowizji możesz mieć problem. Po roku jeszcze się nie zorientowałeś, która część miasta w jakich godzinach chodzi? To chyba naprawdę nie chcesz zarobić...

kierowca

Cieeekawe. Widze niezgodnosc w wersji bo tu pracownicy oddelegowani do propagandy twierdza ,ze tylko super przeszkoleni kierowcy a w radio sie reklamuje EcoCar ,ze poszukuje kierowcow rowniez bez doswiadczenia :) swoją drogą niezle problemy personalne muszą byc zeby w radio sie oglaszac. cuz... o czyms to swiadczy.

Włodek
@harcerz 18.05.2016 10:47

Słucham reklam. Ale gdybyś zadał sobie trochę trudu, dowiedziałbyś się, że Ecocar pomaga przy uzyskaniu uprawnień. Dlatego ludzie bez uprawnień, chętni do takiej pracy, są też mile widziani. Albo się sprawdzą - albo nie. To tak, jak w każdym zawodzie.

harcerz
@Włodek 13.06.2016 19:58

Włodek , zdaje się ,że chciałeś odpowiedzić na post 'kierowca" a nie mój ?!

Kolejny kierowca

"Włodek" masz rację. Godziny: 2160 + premia 700zł (choć od prawie roku pracując 240h nigdy nie udało mi się tyle zrobić obrotu) daje 2860zł fajne jak masz mały ZUS niestety przy pełnym ZUSie wychodzi 2860 - 1160(ZUS) zostaje 1700zł. Słabo to wygląda biorąc pod uwagę, że pracowałeś ponad 1,5 etatu na własnej działalności. Natomiast Co do kar to dla firmy jest to czysty zarobek z kierowcy(auta są w pełni ubezpieczone). Jeszcze pare miesięcy temu kara wynosiła 250zł co też było zyskiem. Jednak firma znalazła kolejne źródło zarobku. Dodam jeszcze, że aby taka karę dostać wystarczy jedna mała widoczna rysa bądź rozcięcie opony( co nie jest trudne przy oponach 215x45 R17 w warunkach miejskich). Nie zapomnijmy o wpisie w umowie, który mówi, że zgadzamy się na wszystkie wprowadzone zmiany w trakcie jej trwania. Czyli jak ktoś na górze sobie wymyśli, cokolwiek np. "Każdy kierowca jest zobowiązany do zapłaty 1000zł miesięcznie na pokrycie czegoś tam" to zgodnie z umową kierowca się na to zgadza i musi zapłacić. A co do tekstu " nikt Cię tu nie trzyma na siłę" lub "jak Ci się nie podoba to zmień pracę". Ludzie skąd wy się bierzecie?! Takie gadanie blokuje tylko rozwój wasz jak i firmy. Jak się coś nie podoba to trzeba walczyć aby to poprawić a przynajmniej powiedzieć o tym innym aby wiedzieli czego się mogą spodziewać (do tego służą takie strony).

Konrad Jędrzejewski

Ja również jestem kierowcą w EkoCar . Powiem tak . Jak się komuś nie podoba nikt tu nikogo na siłę nie trzyma , a że korporacji jest cała masa więc jest z czego wybierać . Jednak trzeba wziąść kilka rzeczy pod uwagę . Pracowałem w innej korpo i widzę tu więcej plusów niż minusów . Po pierwsze . 9 zł za godzinę tylko za to że istniejesz . Po drugie zero kosztów związanych z samochodem ( naprawy , ubezpieczenia , paliwo , myjnia itd . ) Po trzecie to ilość zleceń . Ponieważ firma musi zarobić na koszty nie rozbudowuje floty samochodów do gigantycznych rozmiarów przez co ilość zleceń jest zrównoważona do ilości aut . Jeżeli uczciwie pracujesz a nie stoisz w krzakach to 4500 zł spokojnie robi się w 15 dni a często nawet szybciej bo jest co robić . Po czwarte to atmosfera . Nie sądziłem że kiedykolwiek w korporacji będę traktowany jak człowiek a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która ma tylko przynieść kasę . Doskonała współpraca z centralą , wszyscy są mili i uprzejmi a nie wrogo do Ciebie nastawieni . Po piąte terminowość wypłat . Teraz minusy a właściwie jeden minus . To samochody Skoda Rapid które mają zdecydowanie za mały bagażnik na taksówkę . Co prawda mają zostać niedługo wycofane jednak ciągle są . Nie ukrywam że kilka razy musiałem oddać długie zlecenie koledze z Toyoty bo nie byłem wstanie zmieścić walizek do Skody . Jeżeli chodzi o kary . Jeżeli będzie się robiło wszystko zgodnie z regulaminem nie ma się czego bać .

Włodek
@Konrad Jędrzejewski 10.05.2016 23:47

A jeśli ktoś chce wykorzystać EcoCar do "nauki zawodu", to źle trafił. Taki niedouk długo miejsca nie zagrzeje. System kontroli szybko go wyłapie i wtedy: "adieau, panno Fruziu", idź się uczyć do Grosza, SrEko, a nie tu. Tu wymagamy profesjonalizmu.

Kierowca aktualny

Nie ma sensu dyskusja z osobą albo choro zaslepioną albo po prostu taką ktora za kazdą opinie napisaną tu dostaje pieniadze. Z resztą nic dziwnego ,ze tak duza firma opłaca sobie trolla ktory siedzi i poprawia opinie o firmie w internecie.

Obecny kierowca

Parę słow o EcoCar Wypłaty zawsze w terminie za co duzy plus. Stawka 9zł/h na dzialanosci ? Żenada. Przekroczenie progu 4800brutto ? Tak. Katując się po 320 godzin miesiecznie... Najlepsze kursy za miasto itp. z bazy? Tak. Dla d..o włazów kierownictwa :) inni nie mają szans. Koledzy z pracy ? Potworni konfidenci , uwazaj o czym rozmawiasz i przede wszystkim z kim. Na plus ładne nowe auta ktore utrzymuje firma , tylko uwazaj zeby nikt Ci nie obtarł, jesli nie złapiesz za rekę złoczyńcy 500zł kary :) a za drugim razem 1000zł Ogólnie ? Polecam osobom ktore chca sie nauczyc zawodu a po poł roku na swoje oraz emerytom bez rodzin.

Włodek
@Obecny kierowca 11.04.2016 02:14

Obecny kierowco: skoro tak narzekasz, to co Cię tu trzyma? Już kilku Ci odpowiedziało, ja tylko powtórzę i sprostuję Twoje nieprawdy. Stawka 9zł/h - prawda. Za samą obecność w pracy. Czterdziestoprocentowa prowizja od obrotu powyżej 4500zł netto - prawda. Że wymaga to 320 godzin pracy - totalna bzdura. Średni dzienny obrót to 350 zł przy 11-12 godzinach pracy. Pomnóż sobie przez ilość dni, w które jeździsz i nie gadaj głupot. Czas pracy 12h x 20 dni=240h. Obrót 350 x 20 dni = 7000. Policzmy zatem przychód 240h x 9zł= 2160. Prowizja ok. 800 zł. Idźmy dalej - kary. Tak, są w takich kwotach, jakie podałeś. Ale tylko wtedy, kiedy szkoda jest z Twojej winy. Pracowałeś kiedyś w jakiejś korporacji nietaksówkarskiej i miałeś służbowe auto? Tam kary bywają bardziej dotkliwe. Ale jeśli nie podoba Ci się Ecocar - zawsze możesz zostać "byłym kierowcą". Masz licencję? Kup sobie samochód, idź do Ele, Sawy, Grosza, Globa, Ekotaxi... Zapłacisz prezesowi haracz (bazę), jak spieprzy Ci się Twój "mustang" nie dość, że nie zarobisz przez czas naprawy, to jeszcze będziesz musiał za nią zapłacić. Co roku czeka Cię ubezpieczenie, przeglądy, wymiany opon... I wtedy będziesz zadowolony... Tak jasnych i logicznych zasad nie miałem w żadnej innej korporacji taksówkarskiej, a kilka ich "zwiedziłem".

Włodek
@Obecny kierowca 11.04.2016 02:14

Obecny kierowco: skoro tak narzekasz, to co Cię tu trzyma? Już kilku Ci odpowiedziało, ja tylko powtórzę i sprostuję Twoje nieprawdy. Stawka 9zł/h - prawda. Za samą obecność w pracy. Czterdziestoprocentowa prowizja od obrotu powyżej 4500zł netto - prawda. Że wymaga to 320 godzin pracy - totalna bzdura. Średni dzienny obrót to 350 zł przy 11-12 godzinach pracy. Pomnóż sobie przez ilość dni, w które jeździsz i nie gadaj głupot. Czas pracy 12h x 20 dni=240h. Obrót 350 x 20 dni = 7000. Policzmy zatem przychód 240h x 9zł= 2160. Prowizja ok. 800 zł. Idźmy dalej - kary. Tak, są w takich kwotach, jakie podałeś. Ale tylko wtedy, kiedy szkoda jest z Twojej winy. Pracowałeś kiedyś w jakiejś korporacji nietaksówkarskiej i miałeś służbowe auto? Tam kary bywają bardziej dotkliwe. Ale jeśli nie podoba Ci się Ecocar - zawsze możesz zostać "byłym kierowcą". Masz licencję? Kup sobie samochód, idź do Ele, Sawy, Grosza, Globa, Ekotaxi... Zapłacisz prezesowi haracz (bazę), jak spieprzy Ci się Twój "mustang" nie dość, że nie zarobisz przez czas naprawy, to jeszcze będziesz musiał za nią zapłacić. Co roku czeka Cię ubezpieczenie, przeglądy, wymiany opon... I wtedy będziesz zadowolony... Tak jasnych i logicznych zasad nie miałem w żadnej innej korporacji taksówkarskiej, a kilka ich "zwiedziłem".

Zostaw opinię o EcoCar S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoCar S.A.