Farutex

Szczecin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 30 ocen.

Opinie o Farutex

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farutex

Staś

Widziałem ich ostatnia listę ofert pracy i sądzę, że brak na rynku pracy ludzi odbija się w firmie. Może firmy zaczną podnosić wynagrodzenia żeby mieć obsadę?

Agnieszka

@A rozumiem, że polecasz innym pracę w firmie. Możesz powiedzieć coś więcej o tym, dlaczego warto pracować właśnie w Farutex? Jak widać na wątku, dużo osób jest zainteresowanych pracą. Dodatkowe informacje będą teraz bardzo pomocne.

A
@Agnieszka 19.09.2017 11:02
@A rozumiem, że polecasz innym pracę w firmie. Możesz powiedzieć coś więcej o tym, dlaczego warto pracować właśnie w Farutex?...

Zależy o jaki oddział Ci chodzi, moja znajoma np pracuje od kilku lat w Szczecinie

Stażysta

Chciałbym aplikować na młodszego specjalistę ds. obsługi klienta. Czy możecie coś mi podpowiedzieć? Nie mam doświadczenia bo dopiero zaczynam karierę zawodową. Jakie firma może mieć oczekiwania od kandydata?

A
@Stażysta 14.09.2017 22:42
Chciałbym aplikować na młodszego specjalistę ds. obsługi klienta. Czy możecie coś mi podpowiedzieć? Nie mam doświadczenia bo do...

Dokładnie Ci nie powiem, ale polecam abyś złożył swoje CV :) Z tego co wiem CV można składać na Wojska Polskiego, bo tam mają administrację. Spróbuj, jak nie to to moze bedzie jakieś inne stanowisko. A można wiedzieć po jakich studiach jestes ?

Staś

Z moich informacji wynika, że Farutex ma opinię dobrego pracodawcy. Opinie zawsze będą różne a decyzja indywidualna.

Paweł
@Staś 11.09.2017 10:08
Z moich informacji wynika, że Farutex ma opinię dobrego pracodawcy. Opinie zawsze będą różne a decyzja indywidualna....

@Staś, Naprawdę bardzo dużo napisałeś haha. Z pewnością to się komuś przyda nie ma co. @Adam również jestem ciekaw jak wygląda praca w tej firmie.

Adam

Witam, po przeczytaniu wszystkich wpisów przyznam, iż sam już nie wiem czy aplikować do tej firmy czy nie :( :( Czy mógłby ktoś napisać coś o pracy w Farutex SZCZECIN ? Nie napisałem konkretnego stanowiska o jakie mi chodzi bo ogólnie nie wiem sam jakie posiadają wolne. Podobnie jak @Witek, zależy mi na obojętnie jakim stanowisku, aby tylko była praca, a sądząc po ogłeszeniach ów firmy, to szukają ludzi. Pozdrawiam

Tomasz

Witam. Razem z kolegą chcemy zanieść do firmy swoje Cv i przy okazji troszkę sie rozejrzeć ;) tylko jest pewnien problem. Chodzi nam o SZCZECIN Ale nie wiemy pod jakiś adres bo pokazuje się dwa jesienna i kniewska. Orientuje się ktoś z Was gdzie mieści się ich biuro??

Tomasz
@olek 09.09.2017 18:19
Kniewska 2H

Ok :) Dobrze wiedzieć, niedługo się tam wybieramy. A Ty tam pracujesz ?

Witek
@olek 09.09.2017 18:19
Kniewska 2H

Dobrze wiedzieć :) Też chcę tam zajść i zapytać czy mają jakieś wolne stanowisko pracy, obojętnie jakie :)

Piotr Niemczynski

powiedzicie na jakie zmiany jest praca w poniedzialek mam przyjsc n a rozmowe n a magazyniera i nei wiem jak czytam te wpisy tutaj troszk e jestem przerazony jak aplaca pewnie 2 na reke max? pytam O Gdansk

Piotr Niemczynski

powiedzicie na jakie zmiany jest praca w poniedzialek mam przyjsc n a rozmowe n a magazyniera i nei wiem jak czytam te wpisy tutaj troszk e jestem przerazony jak aplaca pewnie 2 na reke max? pytam O Gdansk

Agnieszka

@Olek może w takim razie mógłbyś powiedzieć kilka szczegółów na temat pracy w firmie. Na pewno dodatkowe informacje będą przydatne, tym bardziej, że obecnie trwają liczne procesy rekrutacyjne. Poszukiwani są między innymi kandydaci na stanowisko Magazyniera. Co zainteresowani tą ofertą pracy powinni wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Olek

Rzucanie ogólników i oczernianie firmy to jest duża przesada. Firma powinna zrobić wymianę kadr i może się polepszy.

Sonika

@Przyszły Pracownik Nie rozumiem dlaczego zabierasz głos jeśli tu nie pracujesz i nie znasz realiów?

Przyszły Pracownik
@Sonika 08.06.2017 21:44
@Przyszły Pracownik Nie rozumiem dlaczego zabierasz głos jeśli tu nie pracujesz i nie znasz realiów?

Sonika- a jakie są te "realia " oprócz tych, o których można dowiedzieć sie z wpisów na tym portalu ?

Agnieszka

@ktos piszesz, że pracownicy nie są odpowiednio traktowani przez firmę. Co masz konkretnie na myśli? W jaki sposób przejawia się to złe traktowanie? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami.

ktos

Rowniez szczerze odradzam, bardzo dziwna atmosfera panuje w tej firmie ,ludzie traktowani kiepsko choc na pozor wszystko wyglada super .Spijanie sobie z dziobkow na pozor jak troche popracujesz widzisz w jakim chorym ukladzie sie znalazles ODRADZAM SZKODA CZASU I NERWOW

Poldek

Farutex może się cieszyć, że jest sporo osób które chwalą sobie pracę w firmie. Chcę powiedzieć że bardzo rozsądną wypowiedź zamieścił @Pan R. Dużo prawdy i oczywistości czasami trzeba napisać po to aby osoby "roszczeniowe" poczytały i może kiedyś przemyślą.

Ktos

Witam, a jak wygląda praca w lodzi w dziale zakupów. Polecacie czy raczej nie? Dzięki z góry za informacje

Stażysta

Pracuje w Farutex-ie i jak na razie jestem zadowolony.

Lena

Farutex jest dobrą firmą i wiodącym dystrybutorem żywności dla segmentu HoReCa w Polsce.

Agnieszka

@byly pracownik, a na jakim dokładnie stanowisku byłeś zatrudniony? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy czy atmosfera mogą się od siebie nieco różnić w zależności od obejmowanego stanowiska.

Przyszły Pracownik
@Agnieszka 11.05.2017 08:34
@byly pracownik, a na jakim dokładnie stanowisku byłeś zatrudniony? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy czy atmosfera mogą się...

Agnieszka- '@byly pracownik' napisał że cyt."Pracowalem w Lublinie na magazynie" a na jakim stanowisku, sadząc po płacy na 99% jako magazynier ?

byly pracownik

Odradzam! Pracowalem w Lublinie na magazynie. Pan B obiecywal na poczatku umowe o prace i 2400 brutto plus premie itp. Skonczylo sie na umowie zlecenie i 13 zl brutto ( umowa wedle przepisow od pierwszego dnia pracy...niestety nie tutaj ..tudaj daja jak juz odchodzisz na pytanie dlaczego? ..bo TAK) . Na magazynie wszyscy sie boja Pana B , a Pan B boi sie tych z biurowca smiech na sali. Takiego syfu na magazynie jeszcze nie widzialem , a podlizywanie sie i podwalanie to norma o plotkowaniu juz nie wspome. Szkoda czasu . Mysle , ze Pan R musi pomyslec o jakis zmianach ... bo mu ludzi w Lublinie zabraknie do pracy.Widze juz jest znow nastepne ogloszenie o przyjeciu do pracy ...na umowe o prace ...atrakcyjne wynagrodzenie..mila atmosfere...smiech na sali chyba ten co to pisze nie wie co tam sie dzieje lub jest gluchyi slepy

Pan R.
@Przyszły Pracownik 14.05.2017 20:35
"W magazynie pracuje blisko 15 magazynierów z czego 4-ch od 10 lat , czterech od 6 lat " czyli 7 magazynierów pracu...

Witam. Proszę Pana - wnioskuję po Pana wypowiedzi ,że przez dłuższy czas jest bezrobotnym ,choć bezrobocie w Polsce jak Pan wszędzie może usłyszeć jest na najniższym poziomie od ponad 25 lat. Nie ma już takich firm gdzie 100% załogi pracuje po 30 lat . Tak było wcześniej - dzisiaj sytuacja na rynku pracy jest z goła inna - lepsza. Pracownik może sobie wybierać i przebierać , zatrudnić się tam gdzie mu odpowiada , zrezygnować na poczet lepszej popłatnej oferty pracy w każdej chwili - Polska to wolny kraj ,a społeczeństwo się bogaci. Tylko Ci którym się nie chce - narzekają i szukają sobie samym powodów do tego aby nie pracować. Ja pisząc o tych 50% pracowników magazynu podaję ludziom "zorientowanym" tą informację i na pewno Ci do których się to odnosi - zrozumieli. Pozdrawiam.

Przyszły Pracownik
@Pan R. 18.05.2017 13:55
Witam. Proszę Pana - wnioskuję po Pana wypowiedzi ,że przez dłuższy czas jest bezrobotnym ,choć bezrobocie w Polsce jak Pan ws...

Panie R. ,co do bezrobocia(8% jesli wierzyć rzadowej TVP1 i wiadomościom) to dlatego że sporo ludzi jest za granica ,istotniejsza jest ilość miejsc pracy jaka powstaje a jaka ubywa ,a ten stosunek zwłaszcza w naszym regionie jest na minus.Co do mnie to nie jestem bezrobotnym ,a po co zmieniać z gorszej pracy na jeszcze gorszą w waszej firmie,do takiego wniosku doszedłem czytajac opinie mn. na tym forum . Co do waszej firmy to na niekorzyść przemawia także to, że w ogłoszeniach o pracy szukacie już w jez. ukrainskim ,obywateli za wschodniej granicy -to wiele wyjaśnia !

Agnieszka

@Blelelele rozumiem, że jesteś pracownikiem Farutex?

Blelelele

Dyrdymały? Żadne dyrdymały wśród kierowców rotacja ogromna, na magazynie również. Ludzie liżą sobie tyłki, a następnie się obgadują, sama byłam tego świadkiem, gdy w pewnym momencie wszystko fajnie ładnie, każdy się śmieje, wychodzi jedna osoba i zaczyna się obgadywanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kasa słaba, już lepiej iść do eurocaschu gdzie magazynier spokojnie zarobi 3000 zł, a nie 2 na rękę i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Każdy nosi tam głowę wyżej niż może. Gdyby to nie była prawda to nie byłoby tak wiele złych komentarzy, a i ocena byłaby na 6.

Kwas
@Blelelele 07.03.2017 02:19
Dyrdymały? Żadne dyrdymały wśród kierowców rotacja ogromna, na magazynie również. Ludzie liżą sobie tyłki, a następnie się obga...

Pracowałem w eurocash ty chyba nie wiesz co mówisz tam się nazywa prawdziwe niewolnictwo praca po min 10 godzin przerwa ok 17 i w większości praca po 14 godzin jeśli chodzi o magazyn magazyn to ogólnie porażka jeśli ktoś tam już pracował to nie będzie miał problemu z praca w kamieniolomie

Agnieszka

@Anonim, dlaczego uważasz, że praca to tragedia?

wkurzony

Pracuję tu i wiem, że to spoko firma. Zarobki mam całkiem przyzwoite i jak czytam takie dyrdymały to.............

Anonim

Jeżeli ktoś chce iść tam pracować to proszę bardzo, ale praca tragedia. Wśród kierowców rotacja ogromna, na magazynie również. Pracę w biurze można podzielić na dwie sekcje czyli stanowiska, gdzie rotacja jest ogromna (co można zauważyć po nieznikających ofertach pracy) i stanowiska gdzie ludzie trzymają się kurczowo swoich siedzisk (a i takich mimo przepracowanych lat i wysiłku wywalają, gdy ja tam pracowałem zwolnili 2 pracowników z długoletnim stażem byleby dać kogoś od siebie).

Swojak

Nie zgadzam się z Tobą. Pracuje w Farutex-ie już wystarczająco długo żeby oceniać firmę. Jest spoko firma i zarobki też, może nie są zabójcze ale nie jest źle. A może ktoś inspiruje do takich wpisów? Internet jest zalany hejtem i czasami lepiej nie czytać.

Były pracownik

ODRADZAM! Pozory to najlepsze co im wychodzi. Rozmowa kwalifikacyjna super, wszystko miło fajnie, a jak już popracujesz to zwalniają cię tak szybko jak tylko się tam pojawisz. Ludzie? Też wydają się fajni, mili, zabawni, mówią o sobie jak o rodzinie, ale gdy już bliżej ich poznasz wychodzi na jaw jacy są naprawdę tz. obgadywanie, intrygi i konfidenctwo. Kasa nie jest zła, bo na rozmowie każdy ustala swoją stawkę i zazwyczaj to 2 tysiące za pracę w biurze. Firma lubi zatrudniać ludzi i ich zwalniać, bo wychodzi im taniej kiedy ktoś popracuje na umowie zlecenie za 1700 jakiś czas i później przyjdzie następny na jego miejsce. A te całe zmiany co były wprowadzane w tamtym roku też śmiech na sali. Na internecie ciągle te same ogłoszenia o pracę. A pracownicy zazwyczaj pracują tam rok może dwa(ogromna rotacja). Im wyższy szczebel tym osoby dłużej pracujące, które się znają i liżą sobie wzajemnie tyłki. Szczerze z serca odradzam! Nawet nie ma co się starać, bo się można tam sparzyć tak jak ja. :)

Stażysta

Mam aplikować do tej firmy ponieważ wcześniej słyszałem, że jest fajna. Jeśli ktoś ma wiedzę na temat warunków finansowych, dodatków proszę o info.

Turysta

Witajcie, Pracowałam w biurze, były plany, rozwój i inne cuda na kiju, a w efekcie z dnia na dzień mi podziękowano. Do dziś nie wiem nawet dlaczego. Wiedziałam od pewnego czasu, że jest coś ma rzeczy, natomiast Pani M. Zapewniala, iż wszystko zostaje pp staremu. Jeśli chodzi o atmosferę w oddziale to wszystko zależy od ludzi, ale i tutaj było słabo. Zarobki, tez obiecywano złote góry, ale i tu nie ma kokosów. Najlepiej zawsze byli traktowani PH. Reszta pracownikow to wielkue G. Nie polecam, ale cóż taka praca w korporacji.

ru

no skoro widziałeś i masz wiedzę w tym temacie to może jednak proszę napisz o jakiej konkretnie wysokości premii mogę się spodziewać? wolę jednak wiedzieć na czym stoję

bbbbbb

Wyzysk Wyzysk i jeszcze raz Wyzysk! Na podwyżke czekasz latami, premia praktycznie nie odczuwalna. Panuje kolesiostwo i cwaniactwo. Nie polecam ocena mierny jak i całego tego zakładu.

anonim

Pracowałem w firmie Fartuex, dostałem umowę na rok przepracowałem od maja 2011 do końca sierpnia 2011 tj. 4 miesiące jako kierowca. Sezon się skończył i zostałem zwolniony bez podania przyczyny.

o_0

pracuję w tej sieci jako magazynier. nie zarabiam minimum - bliżej 2 na rękę niż 1750brutto. pracy jest sporo ale to problem złożony. magazyn przyjmuje dostawy, rozkłada je na swoich miejscach, do tego szykuje towar kierowcom jeżdżącym w tournee po polsce. i sytuacja wygląda tak, że możesz 6h siedzieć i nic praktycznie nie robić a przez 2h mieć zapieprz, bo zwalą się na głowę 3 tiry i trzeba jeszcze na trasę towar przygotować. Jasne, są też dni cięższe, gdzie siedzisz może z godzinę-dwie, a resztę tyrasz, ale praca magazyniera nigdy nie była łatwa. Inna sprawa, że rzeczywiście czasami brakuje rąk do roboty i zwala się to na tą garstkę magazynierów. Tak czasem bywa ale z doświadczenia - NIGDY PRZEZ CAŁY TYDZIEŃ. Co do osób pracujących - albo się zdystansujesz i będziesz robić swoje albo będziesz na każdego patrzył tak, jakby chciał ci nogę podłożyć. tak jest wszędzie. Lepiej się zdystansuj. 8h w pracy czasami potrafi zlecieć.

były pracownik

Każdy ma szanse się dostać, rotacja na magazynie i obsłudze jest ogromna bo dostajesz minimum na rękę a obiecanych premii ja nie zobaczyłem. Dlatego wciąż szukają i ostatecznie nikt się nie zgadza na zaoferowane warunki i to w każdym dziale i oddziale. Natomiast kierowcy i magazynierzy odpowiadają finansowo za towar, w normalnej cenie potrącane są im pomyłki i uszkodzenia. Do tego nowy pracownik musi się dostosować do reszty czyli np na obsłudze dostaje cały czas zmiany których nikt nie chce czyli w lato same popołudnia ,ale na rozmowie ci powiedzą zmiany. Niestety przy zatrudnieniu jedno a w rzeczywistości drugie. Magazyny nowe czyste, toalety i szatnie ładne.

KP
@były pracownik 19.12.2014 16:08
Każdy ma szanse się dostać, rotacja na magazynie i obsłudze jest ogromna bo dostajesz minimum na rękę a obiecanych premii ja ni...

Powinniście to zgłosić do PIP. Prawnik.

xxx

Ktoś może napisać jak wygląda praca kierowcy

wiedzący dużo

Panie Szefie tej rozwijającej się firmy. Trzeba być głuchy i ślepy albo bardzo cwany i świadomy, że takie zarobki dają ledwo przeżyć rodzinom. Magazynierzy targają w nowoczesnych magazynach tony ciężarów, a wy bezczelnie patrzycie na to i nic nie proponujecie w zamian. Tylko imprezy i jakieś wigilie. A może jakieś premie????? zamiast do swoich wilii nowe kafelki. Tyle towaru przerzuconego, tyle pracy wykonuje jeden człowiek, a wy nie macie szacunku do fizycznych , bo jesteście lepsi. Cierpliwość się kończy. Traktowanie przez GBURA kierownika magazynu pracowników w oddziale w Zielonej Górze kwalifikuje się do PIP (już niedługo). Dziwię się ZARZĄDZAJĄCYM, że nie doceniacie ludzi (dla Was drobnymi) premiami. PRACA DO ŚMIERCI tylko kto zapłaci rodzinom.

,,,
@wiedzący dużo 10.10.2014 11:10
Panie Szefie tej rozwijającej się firmy. Trzeba być głuchy i ślepy albo bardzo cwany i świadomy, że takie zarobki dają ledwo pr...

prawda prawda prawda

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik
@kinga 01.10.2014 19:22
wszystko razem zarobki z rzędu minimum atmosfera - lizusostwo,donosicielstwo umowy w miare ok szefostwo jak wyżej zysk si...

Potwierdzam atmosfera - lizusostwo,donosicielstwo a jak się nie dostosujesz do takiej grupy .... wylatujesz

Kkkkkkk
@były pracownik 16.09.2016 14:21
Potwierdzam atmosfera - lizusostwo,donosicielstwo a jak się nie dostosujesz do takiej grupy .... wylatujesz...

dokładnie tak jak było ze mną paranoja jakaś ....

aaaa

a możesz powiedzieć dlaczego odradzasz?

fff

Odradzam wszystkim pracę w tej firmie

banan

Jaki poziom prezentuje Kierownik i Logistyk taka klasa.......mierny

gość

własnie jak się ma kierowca w farutexie?? może ktoś coś napisać??

D.m.m.

Witam.Jak podchodzą w farutexie do kierowcy?? wie ktos moze?

andy

jak to teraz wygląda? podstawa, premie, atmosfera?

nina

Witam. Czy ktoś pracuje w tej firmie na stanowisku specjalista ds. obsługi klienta. Bardzo proszę o jakieś opinie.

Fanatyk

Firma się tak zajebiście rozwija że znowu trzy osoby dostały wypowiedzenia.Stała praktyka.

bąk

Hmm. na 4 to przychodzi Badyl auto sprzątać, bo się przez noc zakurzyło :)

były

Ta firma, a konkretnie ten oddział to jakaś chora akcja. Tak jak kolega wyżej pisał na magazynie roboty dla 5 chłopa na zmianę a każą pracować w 3 z czego trzeci to pan M który nic nie robi tylko siedzi przed kompem albo wymyśla coraz to nowe rzeczy do pracy w najmniej odpowiednim do tego momencie. Na mag można sie zaharować na śmierć, niema sielanki a i kasa "dupy nie urywa" Ale to jeszcze nic w porównaniu do pracy kierowców. Ja sie dziwie że niektórzy wytrzymują tam tyle lat. Przychodzą na 4 rano, do ok 6-7 ładują, sprawdzają i ogarniają towar SAMI - bo mag składa towar. Potem jak już dostaną papiery WKŁADAJĄ TE karty do tacho i wio w teren, czyli praca zaczyna sie od 8 rano, a kończy różnie, nieraz wracają nawet po 19-20. tak dzień w dzień praca po 15- 16 h za śmieszne pieniądze,. Jeśli ktoś lubi mocne wrażenia i niewolnictwo polecam pracę w Farutexie

Zostaw opinię o Farutex - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farutex