MDM.NT

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bażanowice - MDM NT SP. Z O.O.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o MDM.NT

Opinie o MDM.NT Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o MDM.NT!

Produkcyjny

18.12.2024 13:19

W jakiej normalnej firmie Wigilia firmowa jest w środę o 18:00 ? Czy firma zamierza wypłacać za to nadgodziny ???

19.12.2024 21:46

Firma koło Mdm w bazanejro zrobiła wigilijke firmową w piątek w hotelu Crystal , z możliwością zostania na noc po imprezie . A pracują w takim samym trybie jak Mdm. Da się ? Trzeba tylko szacunku i podejścia do pracownika. W Mdm już tego brak , kolejna rzecz wigilijka z roku na rok coraz gorsza , produkcyjnych pracowników jak na lekarstwo sami biurowcy, jedzenie zimne i ledwo co szło wybrać . Nie mówiąc już o przemowach prezesów . Dwa zdania i zdrowych wesołych świąt . Kolejny rok z rzędu brak dyrektorki produkcji i zakładu pani F.Nie znalazła godzinki żeby się pojawić i powiedzieć kilka słów do pracowników ,złożyć życzenia !!!Tyle w temacie zrobiona impreza tylko i wyłącznie -bo trzeba . Szału i czterech liter nie urwało . Jaka firma taka wigilijka .
    Produkcyjny

22.12.2024 08:06

Z jednym się nie mogę zgodzić, z tym że nie było co jeść.... 4rodzaje ciasta, 3rodzaje pierogów, 2 rodzaje ryby, mięso, pasztety, wędliny, różne przekąski, dwie sałatki, soków, wina i piwa było dużo. co chwile donosili. Idąc tam, miałem nadzieje na dłuższe przemówienie prezesa czy właściciela. Jakie plany na przyszły rok. w tej kwestii się zawiodłem. Pani F. pokazuje gdzie ma pracowników, swoją nieobecnością, bo nie sądzę, że nie wiedziała o terminie wcześniej.
    Swieta

20.12.2024 12:19

Koledzy i koleżanki, jak sądzicie, czy zarząd zrobi nam prezent na te święta i poinformuje nas przed świętami o wysokości podwyżek? ???????? Informacja o 350 zł brutto do podstawy z pewnością poprawiłaby nastrój na koniec roku! ????
    AAA

08.12.2024 10:22

Ludzie, opamiętajcie się pracuje w tej firmie 14 lat i uważam ze nie jest zle. W której firmie jest idealnie???? Czytając wszystkie trafione i nie komentarze zastanawia mnie dlaczego osoby które piszą że jest tragicznie i się zwalniają nie robią tego??? Za płotem z każdej strony jest praca idealna.

19.12.2024 08:25

Zgadzam się! Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!
    Grinch

03.12.2024 19:53

Ciekawe podejście. Pracownicy Laboratorium przystroili labo dokładnie: dwa krótkie srebrne łańcuchy, 8 szt. bombek i światełka. Kierowniczka stwierdziła że jest to nie profesjonalne , klienci przychodzący z zewnątrz będą uważali pracowników za mało profesjonalnych i kazała im to zdjąć. Hmmm ciekawe pojęcie no więc myślę ,że władze firmy powinny przemyśleć stawianie choinek i innych akcentów świątecznych, no bo to na prawdę będzie nie profesjonalny obraz firmy. Cóż pozostaje pogratulować dbałości kierownictwa o atmosferę w pracy no i o profesjonalizm. Brawo aż chce się zatrudnić i pracować w tak profesjonalnym zespole i tak rewelacyjnej atmosferze
    Mikołaj

06.12.2024 14:41

Brak szacunku do tradycji swiatecznej mam nadzieję ze zostaną wyciągnięte konsekwencje wobec tej śmiesznej kierowniczki
    Karzeł

07.12.2024 16:13

A tych chińskich maszyn co zakłamują pomiary im nie wstyd?

06.12.2024 14:39

Czy to prawda ze nowy kierownik Marketingu stosuje (usunięte przez administratora) Chyba długo nie zabawi w tej firmie jak pojawia sie nagrania

01.12.2024 07:25

koledzy i koleżanki,dlaczego powstrzymujemy się od komentarzy na temat braku informacji o podwyżkach. Czyż brak konkretów w tej sprawie nie jest wystarczającym powodem, aby zabrać głos? Pieniądze na różne cele, takie jak Palikot, Wiśniewski czy Morgany, zostały znalezione, ale na podwyżki dla nas nie ma konkretów .Uważam, że gdyby zarząd miał na tyle godności, sam z siebie zaproponowałby minimum 360 zł do podstawy. Jest trochę wstyd, że podstawa będzie mniejszą od minimalnej krajowej,
    Andrew

03.12.2024 18:31

Czy mógłby mi ktoś łaskawie wyjaśnić, na czym będzie polegać badanie rynku pod względem wynagrodzeń? Przeciętne wynagrodzenie w Polsce wynosi 8323 zł, więc może od tego zaczniemy analizę.
    Alvaro

05.12.2024 07:53

Wczoraj były niepochlebne komentarze na temat nowego dyrektora marketingu, to zniknęły w przeciągu 4godzin.
    Anonimowa

30.11.2024 13:42

Chciałbym poruszyć kwestię dyskryminacji osób bezdzietnych w naszej firmie. Obserwuję, że osoby posiadające dzieci otrzymują prezenty na święta, podczas gdy osoby bezdzietne są pomijane. Uważam, że jest to niesprawiedliwe i chciałbym, aby ta praktyka została zmieniona. A osoby nie posiadającego dzieci dostały 700 zl na święta
    Smieszne

01.12.2024 08:44

W każdej firmie tak jest, że jak się ma dzieci to się dostaje pieniądze na nie na święta. To jest absolutnie normalne, więc nie wiem skąd oburzenie.
    Pracownik...

01.12.2024 10:33

Jeśli nie ma wakacji pod gruszą , to nie oczekujmy, że zarząd da osobom bezdzietnym tyle samo co osobom które dzieci mają. Idąc dalej tym krokiem faceci też mogą czuć się dyskryminowani, bo kobiety dostają jakieś gratyfikacje na Dzień Kobiet, a Panowie na Dzień Mężczyzny nie dostają nic. Wolałbym zamiast tych kart do sklepu dostać pkt na mybenefit. Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało w przyszłym roku.

31.10.2024 18:07

Katia

03.11.2024 13:01

Jak się to może przełożyć na firmę jak dział R&D przestał istnieć? Z firmy odchodzą ludzie którym się chciało ja utrzymywać na powierzchni, dobrze że już tutaj nie pracuje i weszłam w normalne środowisko
    JF

27.11.2024 06:12

A W jakim dziale pracowałeś?
    WiSiMuLaGa

12.10.2024 00:55

Tak się zastanawiam od dłuższego czasu ???? Czy w tej firmie jeszcze kiedyś będzie normalnie czy szukać czegoś, gdzie zapłacą jak pracownikowi a nie niewolnikowi?? Bo z tego co obserwuję w podejściu do ludzi którzy pracują na to żeby ta firma wogóle istniała ( nas fizycznych) to raczej tendencja spadkowa. Bo skoro ludzie już nawet nie mają siły żeby się wkurzać tylko się śmieją z tego całego cyrku który funduje nam nasza " ukochana" firma każdego dnia to gdzieś coś poszło w złym kierunku plus minus 5 lat temu. Pozdrawiam czytających

19.10.2024 10:04

Wolę mieć szacunek kolegów z wydziału ,wiedząc ze (usunięte przez administratora) na wypłaty innych niż pośmiewisko i wieczne wytykanie , że biurowiec tylko siedzi na (usunięte przez administratora) . Produkcja na chwilę obecną ciągnie ten wózek firmy... nie biurowcy
    WiSiMuLaGa

21.10.2024 21:28

Nie twierdzę że tak nie jest ale ostanie decyzję nie przepełniaja optymizmem, jednocześnie popieram opinie chłopaków z produkcji bo fakt faktem podstawa pracy operatora jest niańczenie ludzi którzy "ni ponimaju" i zbieranie taktycznego "opr" za ich powiedzmy pracę ale co do "zastepowania" pracowników no tu to się trochę możemy zastanowić biorąc pod uwagę fakt że zanim ktoś ogarnie te maszyny to się zwolni albo mu podziękują
    Komentarz

19.10.2024 11:48

Moim zdaniem zostały podjęte zbyt radykalne kroki wobec AK, moze warto przypomnieć sobie ile trwało zanim linia cast została uruchomiona ile trwały testy ile materiału poszło na testy zanim to wszystko zaczęło zarabiać na siebie.... Czasem potrzeba trochę czasu by dopracować wszystko tak jak pownno być, albo kupić technologia razem z maszyna
    Wydziały

02.10.2024 12:06

Zastanawiające jest tworzenie nowych wydziałów w firmie. W10 wielka otoczka, rozmowy z pracownikami aby wybrać najlepszych, cyk i dodatek dla operatora 3500 zł. Wydział jak już coś produkuje to odpad, pracownicy oddelegowani są np. na magazyn i „pakują” ok. 30-40% wysyłek jak magazynier, który ma dodatku wydziałowego 600 zł. Gdzie jest sprawiedliwość? Do biura MyROOF przechodzą osoby z produkcji, przenoszona z wydziału im jest pensja z 4brygadówką i dodatkami, efektywności działu nikt nie widzi. Czy ktoś nad tym panuje?

03.10.2024 19:52

Trzeba mieć jakieś wyjątkowe zdolności by produkowac odpad?

04.10.2024 20:27

Zdolności może nie , ale kogo to interesuje , kasa się zgadza czy produkują odpad czy dobry materiał. Nikt tego nie kontroluje , 10 przelew na konto ( średnio w granicach 5400) jest , czy się stoi czy się leży ... proste

27.09.2024 13:37

Niestety

30.09.2024 22:07

Dla firmy i jej rozwoju to jest duża strata. Firma straciła prawdziwego menedżera z ogromną wiedzą techniczną, zaangażowaniem i chęcią rozwoju.

04.10.2024 17:13

Inswestycji nie kometuję, bo nie mam kompetencji. Jedno jest pewne, kiedy był odpowiedzialny za produkcję to były złote czasy dla pracowników. Były podwyżki, premie za nadgodziny, super płatne nadgodziny, posiłki dla pracowników na nadgodzinach i dodatkowe premie za wydajności. Niestety teraz są ludzie po szkołąch, którzy wiedzą jak manipulować ludźmi i te dobre czasy dla pracowników już się skończyły.

23.09.2024 17:33

Czy moglibyście mi wyjaśnić, za co pracownicy MyRoof otrzymują wynagrodzenie? Zastanawiam się, jak można płacić ludziom, którzy nic nie robią i nie przynoszą zysków dla firmy. Może tam należy szukać oszczędność
    Timon

01.10.2024 06:03

To dlaczego nie pracuje cały rok byp maksymaliwiac zyski skoro ma takie możliwości? Dlaczego nie wykorzystujeny w pełni potencjału jaki jest w w ten maszynie? Czyżby znów ktoś nie potrafił sprzedać wysokomarazowego produku?
    Pietrucha

02.10.2024 08:22

Dobre pytanie czy marża jest za duża czy handlowcy nie potrafią sprzedać naszego wyrobu. Uwierz mi, że każdy na tym wydziale chciałby aby ta maszyna pracowała cały czas, firma mogłaby dobrze zarobić a my przynajmniej mielibyśmy zapłacony dodatek czterobrygadowy a tak to mamy loterię :)
    post

29.09.2024 11:12

Czy takie publiczne oczernianie firmy i pracowników jest konieczne? Publiczne pranie brudów nie przynosi żadnych korzyści. Czy czujecie się lepiej z tym, że przez wasze posty ktoś stracił pracę? Czy czerpiecie satysfakcję z tego powodu ?
    Pracownicy

21.09.2024 07:51

Witam, czy ktoś streści ostatnie spotkanie z Panem Maślanką. Gdyż szeregowym pracownikom zostało przekazane że spotkanie dotyczy tylko kadry kierowniczej. Jakie kwestie zostały poruszone?

20.09.2024 18:16

Pracownicy

20.09.2024 18:20

W związku z powyższym, proszę zarząd o udzielenie odpowiedzi na następujące pytania: 1. Jakie kryteria są brane pod uwagę przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych? 2. Kto jest odpowiedzialny za analizę i ocenę ryzyka inwestycyjnego? 3. Jakie mechanizmy kontroli i nadzoru są stosowane, aby zapewnić, że inwestycje przynoszą oczekiwane korzyści? 4. Jakie konsekwencje ponoszą osoby odpowiedzialne za nietrafione decyzje inwestycyjne? Uważam, że transparentność i odpowiedzialność są kluczowe dla utrzymania zdrowej kondycji finansowej firmy. Liczę na Państwa odpowiedź i podjęcie odpowiednich działań w celu poprawy procesu podejmowania decyzji inwestycyjnych.

19.09.2024 19:36

MDM.NT poszukuje osoby na stanowisko Lakiernik w Wiślica. Wziąłeś udział w procesie rekrutacji? Napisz, na co według Ciebie powinny zwrócić uwagę osoby rozważające pracę w firmie.
    Gość

14.09.2024 09:38

Porównując minimalne wynagrodzenie w Polsce od stycznia 2023 roku do stycznia 2025 roku: Styczeń 2023: 3490 zł brutto Styczeń 2025: 4666 zł brutto To oznacza wzrost o 1176 zł brutto na przestrzeni tych dwóch lat. Mam nadzieję ze zarząd bierze to pod uwagę, ze pensje w całej Polsce rosną i należy pracowników motywować do pracy odpowiednimi zarobkami
    Agnieszka

03.09.2024 21:18

Jak sądzicie będzie jakas premia z okazji 30 lecia firmy. ?
    Waluś

02.09.2024 08:36

Mam pytanie jak sytuacja na firmie bo podobno ludzie odchodzą a nowych nie ma na miejsce starych.Sytem czterobrygadowy jest dalej wszędzie czy znowu obcinają kasę za 4-ro brygadówe.Maszyny super pewnie nowe jak zawsze

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MDM.NT?

Kontakt - MDM.NT

Bielsko-Biała

Wiadomość

04.08.2024 16:07

Czy kochany zarząd szykuje się już do podwyżki minimalnej krajowej od stycznia 2025? Podwyżka płacy minimalnej została przyjęta przez rząd w połowie czerwca. Wysokość minimalnego wynagrodzenia za pracę, które obowiązywać ma od stycznia 2025 r. to 4626 zł brutto. Minimalna stawka godzinowa wynosić będzie z kolei 30,20 zł.
    Kasia

04.08.2024 17:39

W odpowiedzi na ostatnią podwyżkę 600 zl pracownicy mdm dostali 300 zl. Więc moze teraz będzie wyrównane?
    Pracowity

11.08.2024 11:15

W firmie pownna być jasno określona polityka podwyżek względem minimalnej krajowej w formie procentowej, byłoby to najbardziej sprawiedliwa forma dopasowania do rosnących wynagrodzeń w Polsce
    Janusz

13.06.2024 20:48

Czy na automatach mają jakąś robotę? Zrobili jakiś remont tych maszyn? Ludzie poodchodzili czy ekipa bez zmian
    XYZ

06.08.2024 15:48

Zapomniałeś jescze o lipcowej podwyżce minimalnej.
    Oo

09.05.2024 12:54

Kiedy w tym zakładzie będzie grusza ? trochę nie wypada żeby w tych czasach zakład nie wypłacał tego dodatku.

19.04.2024 20:47

Logistyk

20.04.2024 19:02

To szkolenie z komunikacji, które prowadzi nasz HR. Naprawdę super szkolenie. W naszym dziale po tym szkoleniu dużo zmieniło się na plus. Profesjonalna kobieta je prowadzi. Miękkie ale bardzo przydatne szkolenie. Mi dało dużo do myślenia. Myślę o tym jak się komunikuję w domu i pracy. Polecam innym działom.
    Antuan

22.04.2024 18:00

Dziękuję za informacje. Czyli to nie jest obowiązkowe szkolenie dla wszystkich?

12.04.2024 17:00

Witam jaka jest stawka dla nowego pracownika na produkcji?
    Zajaczek

18.03.2024 12:28

Szanowny Zarządzie, Zwracam się z zapytaniem, czy w tym roku przewidziane są premie świąteczne dla pracowników MDM. Chciałbym odpowiednio wcześnie zaplanować świąteczne wydatki i złożyć zamówienie na ofertę kateringową na Wielkanoc od New Delhi Catering ( który do najtańszych nie należy) aby w domu nie siedzieć nad garami w kuchni
    Hyhy

20.03.2024 12:37

Niestety w mdm nie uznaje się świat wielkanocnych dlatego nie licz na żadna premie, no chyba że nowa dyrektorka będzie chciała się wykazać i cis załatwi. Masz tyrać robolu
    Gosia

13.03.2024 10:29

Jestem zainteresowana ofertą pracy w zakupach czy na tym stanowisku można zarobić minimum 5 tys na początku?
    System

12.01.2024 15:38

Witam, mam pytanie czy na produkcji są stanowiska dla kobiet? W jakim systemie i jakich godzinach?
    Anno Domini 2024

17.01.2024 10:03

Kobiety pracują na produkcji jedynie na w3. System trzy zmianowy. Kobiety można też spotkać w Labo, tam jest 4brygadówka.
    k@mil

05.03.2024 11:52

W jakich godzinach pracuje 4 brygadówka? System pracy 12h?
    Podwyżka

13.02.2024 16:29

Niestety, niskie podwyżki prowadzą do kolejnych zwolnień w naszej firmie. Pracując w mdm, ludzie nie są w stanie się zapłacić za mieszkanie i normalnie żyć w Bielsku dlatego tak wiele osób rezygnuje z pracy w ostatnim czasie . I szuka lepiej płatnej pracy
    No i

14.02.2024 21:00

Rynek jest otwarty. Ludzie odchodzą, nikt nie wraca. Stawki na produkcji raczej porównywalne jak wszędzie.
    MS

05.02.2024 21:29

Witam, Czy ktoś może wypowiedzieć się jak wygląda praca w laboratorium? Praca na zmiany? Atmosfera? :) Z góry dziękuję!
    Misio

29.01.2024 19:36

Cześć, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kandydowaniem, początkowo chciałem na magazyn ale brak ofert, jest ktoś w stanie powiedzieć ile faktycznie wypłaty netto jest na start i po jakimś okresie? I czy wypłata produkcji różni się od magazynu?

26.01.2024 15:56

Szanowny Zarządzie, Jako pracownik firmy mdm, chciałbym zapytać o kryteria przyznawania podwyżek wynagrodzeń. Zauważyłem, że podwyżki są zawsze o kwotę 300 zł brutto, niezależnie od stanowiska, doświadczenia i osiągnięć pracownika. Czy jest to sprawiedliwe i motywujące dla wszystkich pracowników? Ponadto, czy nie można podawać podwyżek jako kwot netto, a nie brutto? Kwota netto jest bardziej przejrzysta i odzwierciedla rzeczywisty wzrost dochodu pracownika. Kwota brutto może być myląca i zawyżać oczekiwania pracownika.

23.01.2024 16:12

Pracownik....777

23.01.2024 21:51

Nadgodziny? Lepiej zatrudnić ukraińców, niż swoim pracownikom dać nadgodziny, a tych trzeba przeszkolić, pilnować, a za pól roku powiedzą dziękujemy już Was nie trzeba.
    bielszanka

12.01.2024 09:24

W związku z planowanymi podwyżkami płac dla pracowników naszej firmy, chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że koszty życia w Bielsku są znacznie wyższe (mieszkanie, transport, usługi, jedzenie) niż w Bażanowicach gdzie znajduje się drugi zakład. Dlatego uważam, że podwyżki powinny uwzględniać ten czynnik i być adekwatne do różnicy w kosztach życia. W przeciwnym razie może dojść do niezadowolenia i demotywacji pracowników bielskiego zakładu, którzy będą czuć się niesprawiedliwie traktowani. Oraz ponoszą większe koszty w życiu codziennym
    poirytowany...

13.01.2024 11:26

A byłaś w Cieszynie popatrzeć jakie są koszty mieszkania ,wynajem itd.! Co w bielsku są wyższe kredyty ?,masło droższe w Bielsku w sklepach w biedronce Lidlu itd. Cieszyn jest droższym miastem niż bielsko ze względu na klientele czeską... Mieszkania są tak drogie ,że mało kto tu chce mieszkać .Ogarnij się kobieto, poza tym cieszyniacy mają 70km w dwie strony do mdm a nie wiem czy zauważyłaś na chwile obecną więcej ludzi z Cieszyna pracuje w zakładzie w bielsku niż bielszczan.Więc podwyżki powinny być przyznane wydziałowo od ilości pracy a nie kto gdzie mieszka.
    Mikolajka

10.01.2024 12:22

Jeśli macie możliwość to szukajcie innej pracy, czasy dobrych zarobków w mdm już się skoczyly. Rynek nie stoi w miejscu w Bielsku jesy bardzo dużo firm gdzie płacą lepiej Bardzo słaby social na święta pokazał ile jest warty pracownik

09.01.2024 16:25

Jonek

09.01.2024 16:58

A co tak tam zimno.? Nie ma ogrzewania?
    Agatka

29.12.2023 14:28

Czy już wiadomo coś na temat podwyzek na nowy rok? Inne firmy już informuja pracowników o podwyżkach. Też chciałbym sobie zaplanować już budżet na nowy rok
    Podstawa

07.01.2024 09:13

Nadal cisza :( Minimalna krajowa wzrasta o 17% Ciekawe czy zarząd mdm też podniesie podstawy o 17 %

15.12.2023 16:32

Niesamowite, ja w aktualnej swojej firmie nie mam w ogóle premii świątecznych i nigdy ich nie było. Ale ja z innej beczki chciałem: jakie narzędzia pracy dostaje specjalista ds. ochrony środowiska? Dlaczego pracodawca szukał kogoś na to stanowisko dwukrotnie, w listopadzie i teraz?
    ANTY

17.12.2023 18:15

To fajnie, że pracowałeś dla takiej firmy , ale póki co aluprof daje premie 4500 na święta i do tego doładowania na kartę na święta , oni dostają premie na każde święta , a w MDM co dają ? 300 zł na rok ?I co tu sie dziwić ,że nie ma chętnych ludzi do pracy .
    Słonik

02.01.2024 16:08

Stawka dla młodego na produkcji jeszcze jak była 4 bryg. nie jest zła. Żal starszych pracowników Mało motywujące jak przychodzi młody i zarabia podobnie co doświadczony oddany pracownik z większym stażem Dodatku w ciągu roku to 900 zł chyba że od stycznia tam się poprawi w co głęboko wątpię. Dla mnie temat już zamknięty więc tylko wyrażam co myślę.
    Biedroneczka

19.12.2023 08:46

Biedronka, której właścicielem jest Jeronimo Martins Polska, poinformowała, że od 1 stycznia 2024 r. ponad 65 tys. jej pracowników, zarówno w sklepach, jak i centrach dystrybucyjnych, otrzyma podwyżki wynagrodzeń. Zwiększenie płac będzie wynosiło od 650 do 900 zł brutto. Ciekawe czym mdm zaskoczyć od stycznia

20.12.2023 19:53

Dlaczego sądzisz że to JF odpowiada za obecna sytuację?
    Pedro

21.12.2023 09:36

Jeśli firmy nie stać na podwyżki zawsze może zamknąć zakład i zwolnić wszystkiich, moze ktoś inny poprowadzi lepiej ten biznes, widać że na premie świąteczne już żałowali pieniędzy. Jak chcą dalej funkcjonować to niestety ale trzeba zapłacić pracownikowi odpowiednia pensje inaczej ludzie sami odejda
    Niko

12.12.2023 15:43

Czy uzależnienie premii świątecznej od dochodów przypadających na osobę w gospodarstwie domowym jest legalne?
    Pirog

14.12.2023 18:47

Przyznawanie premi swiatecznej pownno być zależne od ilości zjedzonych pierogów na firmowej wigilijce - kto zje najwięcej dostanie 1000 zl

Zostaw merytoryczną opinię o MDM.NT