MDM.NT

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bażanowice - MDM NT SP. Z O.O.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o MDM.NT

Opinie o MDM.NT Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o MDM.NT!

Zenek

15.07.2017 10:04

Firma MDM musi uswiadomosc sobie ze ludzie juz nie chca pracowac za 2100:) bo ceny jakie mamy w sklepach kazdy widzi...Bielsko Biała to nie Cieszyn. zreszta chyba już nawet ludzie z Cieszyna nie chca pracowac w MDM... skoro takie problemy ze znalezieniem pracownika.
    joshua

17.05.2017 17:59

Waldeq aktualnie ok 2100 na start
    Waldeq

11.05.2017 22:30

Jakie zarobki na start ?
    Nono

27.02.2017 20:46

Praca jak praca. Są dni gorsze ale i lepsze jak zawsze. Niedługo będzie pierwszy miesiąc i nie narzekam. Trzeba być kumatym a jeżeli ktoś nie jest to będzie cisnąć gnioty. Wszędzie trzeba swoje zrobić.. Za siedzenie nikt nie zapłaci.. Chociaż lepiej mieć zajęcie to i czas szybciej leci..
    PałloKoelio

12.12.2016 20:28

Ehh, czytam i czytam i pojąć nie mogę. Te skrajnie negatywne komentarze to chyba jakiś frustrat wypisuje. Co prawda nie pracuję na produkcji, nie znam do końca realiów tam panujących, ale wiele opinii jest tu mocno krzywdzących. Czasem się zastanawiam czy pracuje w firmie z tego tematu, bo na zarobki nie narzekam; atmosferę na swoim dziale mam znakomitą; kierownika Człowieka, z którym wszystko można załatwić. Jeżeli ktoś ma jakiś problem i się męczy to przecież można się zwolnić, krzyżyk na drogę, mamy koniec 2016 roku i wskaźnik bezrobocia jest tak niski, że o pracę dla chcącego pracować dziś łatwo. Można też próbować rozwiązywać problemy w cztery oczy. A jeżeli faktycznie są jakieś naruszenia kodeksu pracy to od tego są PIPy i podobne instytucje. Ale po co? Lepiej anonimowo marudzić i sypać nazwiskami jak zgaduję bezpodstawnie...Żeby nie było za kolorowo to in minus słaby pakiet socjalny, a właściwie jego brak:(. Pracowałem w kilku firmach, jakieś tam porównanie mam i naprawdę jest Ok:)
    amadeus 76

17.12.2016 05:16

Nie pracujesz na produkcji to i na zarobki nie narzekasz. Myślę że gdybyś popracował na produkcji to doceniłbyś pracę ludzi którzy tam zasuwają dniami i nocami. Masz racje pakiet socjalny to dramat. W firmie obok bardziej dbają o pracowników. Na Święta paczki, pieniądze, konkretne wczasy pod gruszą. A tutaj marna karpiówka 200zl brutto Pozatym rzucają pracownikami z działu na dział, zamiast zatrudnić, wyszkolić nowe osoby. Nie mam nic do ludzi z zarządu, kierownictwa. Są ludźmi i wiedzieli na co się piszą podejmując dane stanowisko. Jednak czasami mogliby spojrzeć od strony pracownika. Jak dają więcej pieniędzy to do premii. którą za byle błahostklę zabiorą. Na niektórych działach maszyny prowizorycznie poskręcane trytytkami, poklejone taśmą klejącą.
    Filozof

02.11.2016 08:10

Wiecie co,zostawcie już te kobiety w spokoju,bo może by chciały coś usprawnić,ale na brak zgody i pieniędzy z góry nie mają żadnego wpływu.Usprawnić trzeba przede wszystkim logistykę wewnętrzną,bo jest ciasnota i zagrożenie wypadkami lub zniszczeniem mienia,a po drugie podejściem UR i góry.Jeśli się coś zgłasza,że jest niesprawne to nie może być tak,że UR nie ma czasu lub zrobi się naprawę prowizoryczną,a pracownicy na danym stanowisku później się męczą z daną maszyną.Każdy chyba woli jeździć sprawnym samochodem i raz do roku jeździ na obowiązkowy przegląd by móc bezpiecznie i bezawaryjnie podróżować.My byśmy również sobie tego życzyli by maszyny były w pełni sprawne,jak to jest możliwe i uświadomić niektórym ludziom,że awaria maszyny i jej w pełni niesprawność generuje stratę dla całej firmy.Firma tego nie nadrobi posyłając do pracy ludzi w wielkie święta państwowe,a to boli bo nawet sklepy spożywcze są pozamykane.Co z tego,że ludzie mają ten dzień do wybrania.Święta państwowe powinno się uszanować,wtedy też szanujemy swoich pracowników.
    Tiu

30.06.2016 10:01

Dno dno dno nigdy więcej tej firmy jak i firmy Ask a najbardziej Trw masakra jak nas traktują

01.06.2016 09:00

Wara

01.06.2016 18:10

Oj pracuje..... znaczy się jest jak się patrzę co jakiś czas na opinie to praktycznie nie ma stronki aby tej osobie nie był poświęcony jakiś wpis :). Szkoda bo nie tylko ona jest częścią firmy ale jest jeszcze sporo innych którym można poświęcić taki sam czas zawsze się znajdzie kozioł ofiarny ...."Tylko pokażcie mi człowieka a ja na niego znajdę paragraf " Fakt firma jest jaka jest to wszyscy wiedzą którzy mieli coś do czynienia z nią w Cieszynie czy w Bielsku . A ludzie ....Ech ludzią się nigdy nie dogodzi zawsze znajdą jakieś problemy a to z pijakami ,z czarna mambą ,mechanikami czy innymi osobami
    Dmian

23.05.2016 21:24

Nie jestem hejterem i nie mam zamiaru obrażać imienia tej firmy, ale niestety większość tutejszych wpisów to prawda. Pracowałem w tej firmie jeszcze w Cieszynie. Przyjmowałem się jako operator maszyny, a tak naprawdę przez kilka miesięcy byłem zwykłym pakowaczem. Nie dość, że czasami pakowałem na dwie maszyny, co jest technicznie nie możliwe - to jeszcze z odskoku latałem pomagać innym. Zapierdziel taki, że masakra. Zero szkoleń, brygadzista przychodzi i gada ci tak na szybko co masz robić i jazda. Jak spierdzielisz to się wszyscy z ciebie śmieją i robią ci koło (usunięte przez administratora) ale żeby pomóc w imię dobra firmy, to już chętnych nie ma. Kolesiostwo i chamstwo. Najbardziej co mnie rozwaliło w tej firmie to to, że każdego dnia witałem się z brygadzistą, z którym przez kilka godzin miałem do czynienia. A on nawet mi nie powiedział, że w pracy jest lista obecności, na której się trzeba podpisywać :) Wyszło tak, jak bym w ogóle do pracy nie przychodził. Pewien pracownik mnie w tej kwestii uświadomił, więc poszedłem do swojego brygadzisty, a on wielce zdziwiony... Naprawdę takie głupie akcje w tej firmie odchodziły, że szkoda gadać. Ludzie traktują cię tam jak za karę. Obgadywanie za plecami i podkładanie świń to była norma w tej firmie. Nie wiem być może się teraz wiele zmieniło. Widocznie firma ma się dobrze skoro zrobili zakład w Bielsku.
    kolo

19.05.2016 11:24

Przecież na pierwszy rzut oka widać, że tu się wyżywa grono jakichś frustratów.Jak to zwykle bywa w każdej plotce jest ziarno prawdy a hejterzy zawsze mają najwięcej do powiedzenia ale tutaj z hejtem chyba ktoś trochę przesadził.Jeśli ma problem to niech idzie gdzie indziej-pracy w Bielsku dla chcących pracować nie brakuje.Jakoś tu już chwile pracuje (nie w biurze żeby było jasne) i może nie jest to świat idealny to nie widzę powodu, żeby jakoś specjalnie narzekać-no ale jeśli ktoś musi to nie ma rady:-)
    Baltazar

17.05.2016 17:42

Po tych wszystkich wypowiedziach na forum sądzę ze to sami debile pisali ...
    przemek

14.05.2016 06:31

zgadzam sie z wszystkimi negatywnymi opiniami własnie zacząłem sie rozgladac za praca mam nadzieje ze wkrótce znajde cos lepszego i bede mógł zakonczyc prace w tej niby firmie nikomu nie polecam pracy w mdm nt wyzysk chamstwo i pomiatanie ludzmi.
    Mech

14.05.2016 12:19

Tak było i będzie póki są te same osoby przy żłobie .

Kontakt - MDM.NT

Bielsko-Biała

Jan

27.04.2016 11:34

Troche za dużo negatywnych opinii , proponuje iść niektórym do pracy do innych firm produkcyjnych to zobaczycie jakie tam są warunki, jak ktoś nie ma porównania to będzie narzekał. Wiadomo że nie jest kolorowo w mdm ale nie jest aż tak tragicznie, robić trzeba a to że przyjdzie jakiś nowy co nie umie najłatwiejszych podstawowych rzeczy zrobić typu zakleić kartonu,przewieźć palety, to będzie potem narzekał na firme . Ogolnie jest źle ale nie aż tak tragicznie jak to niektórzy opisują, pracowałem w kilku firmach i wiem że zawsze może być gorzej. Najgorsze jest to że sprzęt jest taki jaki jest a nikt nie stara sie go polepszać pomimo zgłoszeń.
    III

19.04.2016 09:39

NA DZIEN DOBRY ZAROBISZ 1700
    anonimowy

07.04.2016 11:18

właśnie jakie wynagrodzenie na start na produkcji?
    polo

03.04.2016 19:46

Siemka ile sie tam u was zarabia na start na produkcji ??? chodzi mi o kwote netto
    bandit

14.03.2016 20:31

Z wypowiedź kolegi sądzę iż ma ogromne doświadczenie jeżeli chodzi o mechanikę. Ciesze się ze wśród załogi są fachowcy - tylko jakoś nie było chętnych do pracy w UR ( szkoda można byłoby zastapić tych jak to nazywałeś "partaczy" ) Ciekawe dlaczego - pewnie dlatego że tylko w pisaniu i gadaniu jestes dobry. Patrzę na nich pracę z innej strony - ja mam swoją maszynę i tylko nią się zajmuję a oni całym zakładem - na wszystkich maszynach i liniach muszą się znać to nie takie proste. Pracowałeś kiedyś w UR bo ja tak i to wcale nie jest łatwa praca. Życzę powodzenia i sukcesów na obecnym stanowisku pracy.
    bandit

26.02.2016 20:30

nie zgadzam sie z opiniami że wszystko i wszyscy jest do niczego. Jest wiele do zrobienia ale idzie to w dobrym kierunku. Dobrze jest tam gdzie nas nie ma. Niektóre maszyny owszem są stare ale to nie oznaca że nie da sie na nich pracować -jak ktos chce to potrafi, samym narzekaniem normy sie nie zrobi. Owszem w Cieszynie była własna narzędziownia i było dużo łatwiej ale to już nie wróci i trzeba sie dostosować do nowych warunków. Co do Sławka to najlepszy pracownik UR wiec nie obrażajcie go. Jeżeli potrafisz to pokaż że da sie inaczej a nie krytukuj bezpodstawnie innych. Jeżeli uważacie iż "bladyna" jest tępa to dlaczego nie apilikujecie na stanowisko kierownika UR - chyba jest jeszcze wolne stanowisko- pokażcie ze jesteście lepsi, mądrzejsi, będziecie mieli władze wszystko zmienicie na lepsze.

20.02.2016 06:58

Waluś

24.02.2016 14:54

He he ważne ,że wszystko hula i kasa leci to najważniejsze :)
    b.a.

10.02.2016 23:58

czy można się w jakiś spośob dostać do firmy mdm n.t w bielsku-białej i na którykolwiek wydział.? jaki trzeba mieć doświadczenie zawodowe żeby dostać tam pracę?jakie są tam warunki pracy? ogłoszenia są czasem ale czy wie ktoś coś na ten temat? słyszałem ze trudno się tam jest dostać do bielska , warunki podobno całkiem . jaka jest prawda? proszę o jakąs odpowiedż . z góry dzięki.
    Waluś

18.02.2016 18:03

Czyli nic się nie zmieniło tak samo było w Cieszynie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MDM.NT?

Nadzór Budowlany

08.02.2016 11:17

A czy wy w tej firmie macie wogóle system Zakładowej Kontroli Produkcji (ZKP) wymagany przez przepisy prawne? Bo produkujecie wyroby dla branży budowlanej a więc wymagany jest certyfikowany system ZKP. Macie taki czy jesteście jedną z tych polskich firm co łamią prawo?
    Nowy pracownik

12.10.2017 14:16

Witam, Jest oferta pracy w laboratorium. Jakie są u Was warunki pracy, atmosfera itp. Jaki jest system pracy w lab. 3 zmiany? Co z nadgodzinami, Jakie pieniądze? Czy w lab są stanowiska umysłowe czy fizyczne? Z góry dzięki za odpowiedź
    lion

02.09.2015 13:19

Witam Ile na start w waszej firmie w okresie probnym?I czy po okresie probnym jest podwyzka? Pozdro
    wawa

11.08.2015 17:54

Co taka cisza na forum ? czyżby wszystko było ok czy tylko okres wakacyjny ...
    admin4

09.12.2014 12:59

ktore cwaniaki? to idz na produkcje :)

18.06.2014 18:47

admin2

26.11.2014 11:13

paleta 2 to co pisales to bylo tak ale juz tak nie jest bo magazyn wrocil do cieszyna i teraz na magazynie jest o wiele lepiej roboty o duzo mniej i zarobki lepsze :) akurat trafiles w gorszym okresie i od razu same negatywy...
    admin3

30.11.2014 01:13

No niestety, roboty ubyło, ale cwaniaki z magazynu zostały... i weź tu z takimi pracuj..

Zostaw merytoryczną opinię o MDM.NT