MDM.NT

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bażanowice - MDM NT SP. Z O.O.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o MDM.NT

Opinie o MDM.NT Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o MDM.NT!

Diego Groes

04.07.2021 22:20

Co sądzicie o nowym kierowniku na W3?
    Wynagrodzenie

10.05.2021 07:27

Przeciętne wynagrodzenie brutto w Polsce: 02.2020: 5330,5 zł 03.2020: 5489,2 zł --- 02.2021: 5568,8 zł 03.2021: 5929,1 zł Czy w mdm tak sie zarabia?
    Go go

01.07.2021 18:17

Nowym w biurach i menadzeeom dają dobre stawki dlatego starzy pracownicy szukaja roboty. Dyro zakładu chodzi i klepie ile mu to nie płacą za pilnowanie zakładu i mówi ludziom że powinni zarabiać więcej dlatego ludzie się denerwują i szukają innej roboty.
    antresola

03.07.2021 10:12

Ten pan zdecydowanie za dużo gada. U nas ma ksywe fotograf.
    Człowiek

01.02.2021 15:59

Nie polecam. Pracownicy nieuczciwi i hipokryci. Jedni wynoszą z zakładu rzeczy, inni wychodzą w trakcie pracy, inni śpią w pracy... A do tego wszyscy się obgadują i donoszą.
    Dalin

16.04.2021 01:32

Pracowałem tam kiedyś przez krótki okres i zgadzam się z Tobą. Na nockach opewratorzy spali przy maszynach, a inni zasuwali na dwie maszyny i pakowali wentrole. Zapomnij że ktoś ci pomoże. Patrzenie tylko na czubek własnego nosa i wieczne odgadywanie i donoszenie do brygadzisty. Widzę, że od lat się nic tam nie zmieniło.
    Żejak

09.06.2021 12:32

Że jak śpią? Co ty chłopie bredzisz? Jak trafiłeś na...zmianę to może i nie pomagają. Ja widzę że jeden drugiemu stara się pomóc jak da radę. Sory ale jak komuś nie idzie maszyna to nie (usunięte przez administratora) swoją robotą żeby tobie dogodzić. Śmiech na sali ????
    Aluprof

20.12.2020 20:35

Zapraszamy do Aluprof Pensja netto 3000 zl Na święta była premia 3300 netto Jak macie możliwość to zapraszam do rekrutacji na Aluprof Walić ten MDM z biedowa stawka i bez sociala
    yamaha

18.01.2021 21:55

premia 3300 netto??? (usunięte przez administratora) zaraz lece do mistrza Marcina dlaczgo mnie na 1000 zeta skubneli
    Dfg

28.05.2021 10:02

3000 netto ha ha dobre pracuje w alu i 3 na wypłacie bez nadgodzin nie widziałem 4 brygadowka
    Bażanowice

02.05.2021 13:58

Wiem, że jest to MDM Bielsko, ale czy ma ktoś sprawdzone informacje jak się pracuje w Bażanowicach.
    Ekhm

19.04.2021 14:42

Dobry. Czy majówka będzie wolna? Jak to w tym roku wygląda
    Antonio

23.04.2021 21:25

Na w3 cała majówka jest wolna
    czesiek

25.04.2021 17:21

4brygadowka robi
    hymmm

16.04.2021 00:13

Dużo jadu wszędzie a niektórzy zwlaszcza nowi kandydaci chcieliby się czegoś dowiedzieć.. Jak wygląda praca na laminacji ? ciężko jest? trzeba mieć doświadczenie czy szybko można załapać ? o stawki nie pytam bo wiem .. a jak z warunkami? są jakieś szkodliwe opary czy raczej warun jest ok ? Dziękuje za każda odpowiedz pozdro
    Ona

07.04.2021 08:34

Czy w firmie MDM na Bestwińskiej praca jest na 3 zmiany czy 4 brygadowy ?
    Dave

14.04.2021 20:14

Dziękuje bardzo za odpowiedź. Szukam czegoś nowego o sądziłem, że na 4b będa lepsze pieniądze. Miałem rozmowe w Polmotors to na start jest jakoś 3500- 3600 netto. Tylko ten system 4b jest tak komplikujący życie, a w nagrodzie słabo opłacany.... szkoda zdrowia
    Kulson

14.04.2021 20:54

Oprócz podanych składników na produkcji dochodzi jeszcze dodatek wydziałowy. Wysokość różna, czesto zero na początku, rosnie z umiejetnosciami i zalezy od wydzialu
    Dan

24.03.2021 18:50

Witam Ile mogę zarobić na 4b na początek? Mam doświadczenie w coextrusion pracowałem w firmie gdzie produkowało się wszelakie laminaty folie.itp
    Pm

30.03.2021 14:14

Polmotors daje na start w systemie 4b 3600 netto, a firm w Bielsku nie brakuje wystarczy poszukać...
    Rallista

08.04.2021 21:07

700 euro to zacna kwota jak na europejskie koszty życia
    Inflacja

07.04.2021 21:20

Czy ktoś sie orientuje kiedy jakieś realne podwyżki dla pracowników administracji? Ceny produktów rosna w całej Polsce a nasze pensje stoją w miejscu od wielu lat
    On

15.12.2020 12:56

Gdzie jest kasa na święta? Ile można czekać
    VIKING

01.04.2021 22:15

Coraz bliżej święta coraz bliżej święta
    Wielkanoc

02.04.2021 16:05

O której puszczają przelewy z premia świętwczna?
    Hanka

10.03.2021 10:10

Czy osoby rezygnujące z ppk mogą liczyć na podwyżki w firmie ?

01.04.2021 22:23

Tego zapisu nie było w ustawie, PiS nie przwidzial takiej sytuacji...
    Mirek

14.03.2021 12:26

Po rozmowach z osobami pracującymi w MDM niektórzy twierdzą, że spokoknie z nadgodzinami jest 5 tysięcy na ręke i że to jest standard w MDM czy w Polmotors... prawda czy ułańska fantazja? Hehe
    Kamil

22.03.2021 18:49

Możesz powiedzieć ile można zarobić na początku a ile np po roku. Dziękuje i pozdrawia.

01.04.2021 21:55

Co za pytanie Zarząd, na dyrektora startujesz?

30.03.2021 15:54

Pytanie do Prezesa Kiedy podwyżki dla osób nie pracujących w systemie 4b ??
    Kandy

22.03.2021 22:35

Mam pytanie ile można zarobić jako spec ds transportu w firmie mdm?
    Tomas

01.03.2021 10:45

Witam Patrząc na opinie są one różne i ciężko dowiedzieć się ile można zarobić. Może ktoś napisze ile realnie zarabia się na 4b, jakie są dodatki ile można wyjść z nadgodzinami. Pozdrawiam
    paro

08.03.2021 18:43

No i po co te złośliwości ? Wnoszą coś do tematu ? Napisałem jak to wygląda u mnie - jak u Ciebie jest inaczej to się podziel swoimi doświadczeniami zamiast sugerować że ktoś się leni nie wiedząc o nim zupełnie nic
    paro

14.03.2021 00:02

A ile razy przez te 6 lat nie dostałeś premii ?
    Stary pracownik

03.03.2021 13:12

W firmie pracuje od 19 lat wszystko ok ale teraz od pół roku trzeba sobie pilnować wypłaty bo nieumieja liczyć ciągle się niezgadza to nocki źle rozliczone to urlop poprostu kantuja nas ponad 17 lat wyplata się zgadzała teraz co miesiąc inaczej jest to co mamy pracować czy wypłat pilnować od tego chyba ktoś inny jest i za to bierze wynagrodzenia
    Mlody

20.01.2021 19:08

Witam. Chciałbym podjąć pracę na magazynie w MDM. Powiedzieć ile można zarobić na rękę. Są nadgodziny?
    xxx

29.01.2021 17:16

Ta premia 800 zl juz dawno powinna być w podstawie Wstydu by se nie robili w 2021
    Janusz

29.01.2021 22:27

Ludzie uciekają z Magazynu, najgorszy dział, najgorszy dyrektor, najmniejszej zarobki Nie polecam
    PUP

12.01.2021 16:26

Witam mam pytanie , dlaczego mdm oferuje najniższa krajowa ? czy tak złe jest w firmie ze kusi nowych pracownikom kwota 2900 brutto ?
    praacownik

29.01.2021 06:08

Co Wy gadacie. Nikt nigdy nie zabrał premii za urlop. Większość komentarzy chyba pochodzi od osób które nigdy nie dostały wypłaty w naszej firmie ,a się wypowiadają nie wiadomo po co.
    stary

29.01.2021 16:41

Nowy pracownik ma 2900 br na start ? WOW , po 5 latach'' specjalicisci'' na wydziale W3 w tej firmie maja 3000 br na umowie , zero socjalu , wiec dziwicie sie ze sie ludzi zwalniaja ?
    HAPPY NEW YEAR

01.01.2021 10:51

Wszystkiego dobrego w Nowym 2021roku. Byśmy mieli więcej szans na pisanie pozytywnych opinii o naszej firmie. By atmosfera w pracy była dobra, By nasza praca była doceniona przez zarząd. Zdrowia, spokoju i awansów zawodowych.
    Śpioszek

14.01.2021 18:07

Pewnie dlatego ze śpią w czasie pracy?
    Poprostuja

15.01.2021 21:40

Kto śpi?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MDM.NT?

Kontakt - MDM.NT

Bielsko-Biała

Zainteresowana

29.10.2020 00:29

Jestem zainteresowana pracą w mdm. Jaka stawka na początek? Jest tylko 4 brygadowka czy jest możliwość pracy od poniedziałku do piątku? Jakie są socjale?
    nick

01.12.2020 18:49

a skąd wiadomo, że się nie zmieni? ;)
    Syn stolarza

12.01.2021 08:02

Pracuje w firmie 10 lat i takiego pracownika niebylo wszystko płazem mu przechodzi nierób jeden współczuję chłopakom z W1 jak z nim potrafią wytrzymać niedosc że w kulki leci i to na maksa to na legalu śpi połowa zakładu to widziała i to kolejny raz ale co tam tatuś ma chody to mu mozna każdy kto pali to idzie spali i przychodzi a koleżka zapali i zwiedza cały zakład a kolega z brygady sam i biedak szuka go

18.12.2020 18:10

Czyli ile teraz można tak zarobić na rękę w MDM pracując w systemie czterobrygadowym?
    Olo

21.12.2020 18:32

Witać ta sprawiedliwości w firmie pod względem wynagrodzenia Jedni zarabiają 2800 a inni 4500
    ladneoczy

22.12.2020 08:41

Te 4,5 tys to tez zalezy od przerobionych nocek i jak dlugo z latami sie pracuje w jednej firmie,nie kazdy tyle zarabia
    Bla bla

18.12.2020 19:38

A kadry jak zwykle nie umieją liczyć pracownikom do 26 roku życia zabrali również podatek dochodowy z tej premia na 25 lecie.
    bla bla bla

18.12.2020 19:43

No to pytaj o co chodzi kadry albo swojego szefa - prędzej wyjaśnisz dlaczego tak jest niż tutaj Pewnie czyjś błąd - albo nagród zwolnienie nie dotyczy.
    MaroW3

12.12.2020 09:55

Premia świętwczna w firmie Aluprof 3000 zl netto. Ciekawe czym w tym roku nas zaskoczy MDM pomimo - braku wigililki - brak balu z okazji 25 lat firmy - jubileusz firmy 25 lat
    SPECTRA

18.12.2020 16:29

Przecież napisałem, że jest mega zaskoczenie z tym spektaklem. Chyba chodziło Ci o vouchery a nie karnety. Karnet to możesz mieć na siłownię.
    SPECTRA

18.12.2020 16:36

Jeśli chodzi Ci o premie jubileuszową to jestem ukontentowany. Co do miesięcznej mogłaby być ciut lepsza. Nie każdy może c mieć dziecko, więc też niec każdy dostanie kartę do empiku. Poprzedni system wynagrodzeń byl bardziej v przejrzysty.
    Byłem i nie będę

15.12.2020 23:29

Moje wrażenie, w miarę ok. Jednak oczekiwania- w jednej osobie zamknąć co najmniej kilka stanowisk. Opinia od innych z branży się potwierdzą. Struktura co dopiero budowana, i oby poszło to w dobrym kierunku. Pozdrawiam
    Boruta

12.12.2020 17:37

Kilku ludzi tu na pewno zagląda szukając porad odnośnie pracodawcy. Korzystając z konstytucyjnej wolności wypowiedzi kilka słów na temat warunków pracy w MDMie z autopsji. Plusy: -dobra atmosfera (przeważnie na działach taka panuje, pracownicy są raczej pomocni dla nowych) -umiarkowana intensywność (pracy nie ma tyle, żeby nie dałoby się jej przerobić na większości wydziałów) -może jeszcze wysokość wypłaty (ale to tylko licząc ponad 5 letni staż pracy, zaakceptowanie sytemu 4-brygadowego, bo taki panuje na większości wydziałów) Minusy: - sama podstawa wypłaty jest niska (szczególnie to jest bolesne gdy zdarzy się zachorować na liczbę 10% dni roboczych tj zazwyczaj 2 dni, duża część jest w premii, a te jak wiadomo mogą być a nie muszą) - brak socjalu (w tej firmie oprócz śmiesznie niskich kwot karpiówki na święta nie znajdziesz nic). Wczasy pod gruszą? Zapomnij. O premii na 25 lecie coś tam się wspomina od ponad roku, do dziś nic nie wiadomo - szkoda, bo rezygnując z imprezy wigilijkowej firma na pewno trochę zaoszczędziła) - brak miejsca, organizacji w pewnych dziedzinach. Hala produkcyjna jest zbyt mała na liczbę maszyn. Miejsca na poszczególnych wydziałach jest za mało, magazyn bywa przepełniony wszelakim towarem, surowcem. Parking pracowniczy jest częściowo zajęty przez powyższe. W firmie w ciągu roku już parę miesięcy temu były 3 dość poważne wypadki, z tego co wiem to do dnia dzisiejszego uczestnicy tychże nie wrócili do pracy. Może przypadek a może nie? Na stanowiskach także tych kierowniczych jest bardzo duża rotacja ludzi - kilku ludzi z długim stażem na poważnych stanowiskach z jakiegoś powodu się zwolniła. Podobno dochodzi do takich organizacyjnych absurdów, że winda transportująca towary jest bez przeglądu UDT od kwietnia. Jeśli to prawda to jest to niedopuszczalne w 2020r w cywilizowanych kraju. Hala jest słabo wentylowana, wchodząc na nią często po weekendzie pod dachem widoczne jest duże zapylenie. Na kilku wydziałach poziom hałasu jest nie do wytrzymania. Może komuś się przydadzą moje przedświąteczne przemyślenia. Powoli czas się zwijać.

13.12.2020 09:43

Dobrze mówisz :) Nic dodać nic ująć. Trafione w sedno. Co do windy... Niestety prawda. Ponadto to ustrojstwo raz działa, raz nie, zależy jaki ma dzień. Im dłużej z nią robią, tym gorzej.
    Łukasz

03.12.2020 13:41

Witam. Szukam informacji na temat stanowiska kierownik wydziału produkcyjnego. Ma ktoś jakieś informacje dotyczące ilości osób do zarządzania, ogólnymi warunkami pracy z przełożonymi?
    hans

04.12.2020 22:34

Szukają kierownika na nowy wydział do bażanowic ktory dopiero powstaje - jedna naprawde duza maszyna i pewnie nie wiecej niz kilkanascie osob do obslugi na wszystkich zmianach łącznie. Start maszyny jakoś za kilka miesiecy.
    AlmodoVAR

22.11.2020 13:16

Czy wie ktoś, czy będzie jakieś spotkanie wigilijne w firmie w tym roku? Czy dostaniemy jakąś premie jubileuszową?
    AlmodoVAR

22.11.2020 20:59

buks miejmy nadzieje że dadzą adekwatną premię do jubileuszu i stażu pracy.

23.11.2020 12:07

tak wino i 2 stówy karpiówki i nara ;) przecież kryzys mamy..epidemia..

21.11.2020 20:10

Hej. Ile wynosi wynagrodzenie w MDM dla magazyniera?
    COVID

16.10.2020 05:41

Postępowanie w tej firmie z tym przeziębieniem jest niezrozumiałe... Po pierwsze mierzenie temperatury.Prościej by było, gdyby chodził ochroniarz, od samochodu do samochodu i mierzył kierowcom, a drugi termometr powinien być na portierni dla pasażerów i dla tych co jeżdżą autobusami. Myślę że mogłoby to ukrócić czas stania. Termometry są też marnej jakości, często się zawieszają, podają temp w farenheitach itp. I tak większość kłamie przy temp, byle tylko móc pracować. Po drugie korytarze bezpieczeństwa... Nie mają one sensu, gdyż część działów pracuje od 6-14, część, 6.15-13.45, a Ukraina po 12... Z tego obrotu spraw istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że ktoś ma, miał, bądź będzie miał Covid. I tak trzeba przyjechać wcześniej, żeby zmierzyć temp. Gdybyśmy wszyscy mieli przyjechać 6.05 do pracy i mierzyć temp, to w życiu nie zaczęlibyśmy 6.15 pracy.
    covid

07.11.2020 12:53

w zakładach powinny być przymusowe maseczki. lockdown się zbliża..
    COVID

07.11.2020 14:03

W pierwszej kolejności, firma powinna zainwestować w DOBRE TERMOMETRY. Ten którym obecnie firma dysponuje, często się zawiesza, pokazuje błędną temperaturę. Powinien być zakupiony przynajmniej jeden bądż dwa. Wątpię by firma chciała zainwestować w bramę taką jaka jest w TI Automotive. Tam nie ma korków, nie ma problemu z mierzeniem temperatury itp. Może się ZARZĄD wkońcu obudzi!!!!!!!
    @byłomineło

16.09.2020 17:36

Czy dawny kierownik z włóknin Sz. jeszcze pracuje? Słysze, że nawet na wysokich stanowiskach już pojawiła się rotacja. Źle to wróży.
    Tak

20.09.2020 19:15

Na w2 zmian też na lepsze

21.09.2020 14:37

Kto jest teraz dyro produkcji
    Ogon

19.09.2020 15:02

Od stycznia minimalna krajowa 2800, oznacza to ze w światowej firmie mdm będzie zarabiało sie najniższa krajowa + premia
    Pro

12.08.2020 12:16

Ile zarabiają operatorzy maszyn na rękę na start ?
    Pro

30.08.2020 08:51

Jakie są premie w firmie? Dotyczą też nowych?
    Jason

12.09.2020 22:04

Kolego po co zwiększać swoje kompetencje....nie pasuje trzeba iść gdzie lepiej placA. Powiedzmy sobie szczerze.....kto szuka lepiej płatnej pracy...ten ja znanjdzie????

13.08.2020 22:40

Hej. Powiedzcie mi, bo na rozmowie o pracę w MDM mówili mi, że od 15 jest postój, a teraz nagle, że od poniedziałku mam zacząć pracę... Jak to jest w końcu?
    Malamalpa

10.09.2020 16:23

Nie ma zadnego postoju i nie bedzie.Pracy jest bardzo duzo..

29.08.2020 08:59

Czy ktoś się orientuje jaka jest hierarchia pracowników biurowych? Młodszy referent, referent, specjalista...? Jest wogole.cos takiego? Po jakim czasie jest szansa na zmianę stanowiska? Czy jest to.wogole możliwe?

06.08.2020 12:21

Witam zastanawiam się na aplikawaniu do mdm. Jakie są warunki płacy na początek i po okresie próbnym ? Możliwość nadgodzin ? Praca ciężka ? Z góry dziękuję za odpowiedź .
    Adonis

15.08.2020 10:07

Z mdm ludzie uciekaja, pensje dla starszych pracowników stoją w miejscu.
    Blond

22.04.2020 07:44

Witam:) takie pytanie, czy ktoś się orientuje jak wygląda praca w laboratorium? Jest ciężko, dużo pracy? Jaka atmosfera i ewentualnie czy jest możliwość korzystania w celu prywatnym z komputerów? :)

02.05.2020 18:48

Widać jakiś niedorób to pisał skoro chce przyjść do pracy i siedziec na fb , masakra , pogratulować tylko takich pracowników :D
    Siwy koń

28.07.2020 09:07

Praca naprawdę w super atmosferze, a jeżeli chodzi o korzystanie z komputerów to spokojnie możesz sobie odpalić nawet netflixa i jednocześnie pracować nawet na 1 zmianie
    Kogon

16.07.2020 13:17

Czy w MDM jest dobra atmosfera .?
    Żolądkowa

28.07.2020 09:02

Jak jest flaszeczka to jest i atmosfera, a na zagryche kanapka ze śledzikiem z automatu

13.07.2020 11:52

Jeśli chodzi o nowego menagera na W3... Facet szybko awansował na dyrektora oddziału w Bielsku Póki co łączy dwie funkcje, dyrektora i menagera, Fakt co do efektów, póki co nie widać, bo zbyt krótko pracuje, aczkolwiek coś zaczyna się dziać, na Antresoli montują jakąś klimatyzacje Niestety jeszcze dużo zostaje do poprawy, gdyby jednak słuchał pracowników, byłoby lepiej... Podwyżek obstawiam nie będzie, szczególnie że ma przyjść stary dyrektor, który oszczędzał aniżeli dawał. Skąd pewność, że na każdym dziale będzie 4brygadówka? Zobaczymy co będzie i czy będzie lepiej...OBY

15.07.2020 10:13

Masz racje, jednak sądzę , że zarząd może wykręcić się koronawirusem, pandemią, żeby tylko nie przekazać premii pracownikom. Chodź w tym roku jest jubileusz, więc może coś sypną, skoro tak dobrze się wszystko rozwija.
    DONANTONIO

27.07.2020 20:32

DOKŁADNIE,JEDYNIE TO ŻE KOŃCZYSZ ZA 15 I ZACZYNASZ 15 PO CHOĆ I TAK TO NIE SAMO CO "HO"...

26.06.2020 16:38

Fake

07.07.2020 15:47

A on się pozna i będą razem współpracować więc dajcie spokój głupim komentarzom
    Nono

14.07.2020 14:43

A co to lean ? Potrzebne to ?

Zostaw merytoryczną opinię o MDM.NT