Atos IT Services Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 537 ocen.

Atos IT Services Sp. z o.o.
3 537

Opinie o Atos IT Services Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atos IT Services Sp. z o.o.

Zainteresowany

Cześć, jest tu ktoś pracujący na stanowisku konsultanta kto mógłby powiedzieć jak mniej więcej wygląda praca? Można liczyć na dobre szkolenia? Jak częste są podróże, na jak długo, do jakich krajów, Polska czy Europa? Jak wygląda sprawa rozliczania wyjazdów: diety czy karty i rozliczanie rachunków? Wymagane są spotkania z klientami po pracy? Częste są wyjazdy w weekendy czy loty wcześnie rano, późno w nocy? Są to raczej krótsze delegacje kilkudniowe czy kilkutygodniowe, czy miesięczne? Są ustalone godziny pracy i dress code czy luźne?

   
Rafal

Firma daje szanse rozwoju, można po roku zmienić stanowisko na inne w ramach wewnętrznej rekrutacji. Na większości stanowisk można pracować zdalnie (z domu). Do tego dochodzą standardowe benefity (prywatna opieka medyczna, karta multisport, mybenefit, ubezpieczenie na życie). Życzyłbym sobie dofinansowania do przygotowania stanowiska pracy w domu. A teraz minusy: ocena roczna zależy od tego ile przełożony wie o naszych dokonaniach. Niestety, mając "pod sobą" 20-50 osób, nasz przełożony wie niewiele. Wielkim minusem i to już na początek jest rekrutacja. Słyszałem, że kandydaci byli umawiani nie z tymi osobami, z którymi zaplanowana była rozmowa. Że na odpowiedź zwrotną czeka się kilka (nawet 4-5) miesięcy. Bo np mają zamrożone zatrudnianie, ale nie poinformują o tym kandydata. Ja osobiście czekałem tylko 2 miesiące na odpowiedź. Druga kwestia to warunki zatrudnienia dla osób, które już raz pracowały w firmie Atos. Firma Atos, chyba jak większość firm z branży, stosuje dyskryminację zarobkową na polskim rynku. Swoim wieloletnim pracownikom nie podnosi pensji, a nowe osoby zatrudnia za nawet dwukrotność pensji osoby, która pracuje na identycznym stanowisku. Stąd też taka rotacja w firmie Atos. Za namową znajomego z firmy Atos zaaplikowałem na stanowisko managerskie po roku pracy w innej firmie. Po 2 miesiącach otrzymałem ofertę finansową , która była 40% mniejsza od oferty, jaką otrzymują kandydaci na to stanowisko, którzy nie współpracowali z firmą Atos wcześniej. Na pytanie dlaczego, otrzymałem odpowiedź, że taka jest polityka firmy. Osoba, która chce wrócić do firmy dostaje mniej kasy. Pomijam już kwestie lokalowe jakie występują w biurach firmy w Bydgoszczy. Z racji olbrzymiego wzrostu w zatrudnieniu można trafić do open space, gdzie na ma klimatyzacji, jest bardzo mała kuchnia (albo jej nie ma) i brakuje sztućców oraz naczyń. Zwykle trzeba zarezerować sobie biurko, jeśli chce się popracować z biura od czasu do czasu.

   
CodeGuru

Test na to ze @gabriela nie nie ma na imie Gabriela, nie jest nawet kobieta. Jest botem ! Przekknajmy sie : @gabriela powiedz nam wazystkim ole jest czterdzoescidwa odjac ilosc mistrzow polski zawiszy bydgoszcz pomniejszona o rocznice wprowadzenia iPhone= ?

   
Gabriela

@B, dzięki za Twoją opinię. Dodaj czy prócz wynagrodzenia można liczyć na dobry pakiet socjalny i ewentualnie kursy, szkolenia zawodowe? @Nie gadajcie ze skryptem, jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Jeśli jesteś pracownikiem dodaj proszę swoją obiektywną opinię.

   
Nie gadajcie ze skryptem

Uwaga Gabriela to skryp - bot postawiony przez HR nie gadajcie ze skryptem bo to smiesznie wyglada :)

   
Gabriela

@A, negocjowałeś swoje wynagrodzenie, czy obowiązuje ono innych pracowników? Napisz kilka słów, czy są także pozapłacowe dodatki takie jak premie, pakiet socjalny? Czy rozmawiałeś z pracodawcą na temat niewystarczającej ilości odpoczynku dobowego? Czekam na Twoją opinię.

   
B.
@Gabriela 12.06.2018 16:42

Wynagrodzenia nie można negocjować, stawki są jakie są i trzeba je zaakceptować lub nie. Premii nie ma, ja przynajmniej nie dostałm odkąd tu pracuje.

   
anonymous

Brak ewidencji godzinowej standby bo by sie okazalo ze sa niezgodne z kodeksem pracy (godziny odpoczynku)

   
A
@SysAdmin 08.01.2018 11:24

35zl brutto za zwykly dzien, 70 brutto za swiateczny, do tego oczywiscie, ze na standby lamie sie przepisy kodeksu odnoszące się do odpoczynku dobowego

   
Gabriela

@Mssql admin, jeśli jesteś zainteresowany pracą w tej firmie i będziesz do niej aplikował, podziel się z innymi użytkownikami swoimi doświadczeniami z rozmowy kwalifikacyjnej. To bardzo ważne, żeby potencjalni kandydaci do pracy mogli zapoznać się z Twoją opinią.

   
Mssql admin

Hej o co chodzi z tymi ukladami w dba teamie ? Chcialem aplikowac ale czytam opinie i troche sie obawiam. Ile wynosi pakiet relkkacyjny? Z góry dzieki za odpowiedz

   
Gwizada

W Atosie jest ciężko. Ciężko się tu pracuje. Trzeba mieć dobre kontakty z team managerem. Dobrze pracować. Ale dobre kontakty z managerem są ważne.(usunięte przez administratora)

   
Stop-ukladom
@Gwizada 12.04.2018 22:17

Tomek ty akurat nie masz co narzekac. Zlotousty zawsze o Ciebie dbal. Innym na obrazalu zabieral by swoim (usunięte przez administratora) dac awanse i podwyzki.

   
Gabriela

@Brunon Twoja opinia o firmie Atos IT Services jest ogólna i w zasadzie trudno wywnioskować innym czytając coś więcej. Czy mógłbyś napisać co według Ciebie warto zaliczyć do plusów w tej pracy, a co nie? Pamiętaj, że opinia powinna być obiektywna i konstruktywna, tak aby inni forumowicze mieli możliwość zapoznać się z warunkami pracy u tego pracodawcy.

   
Patryk

Panowie Jaka jest stawka dla architekta z dosowadczeniem? Chodzi o Bydgoszcz. Zależy mi na w miarę konkretnej informacji. Muszę wrócić do rodzinnego miasta i nie wiem na co mogę w ogóle tu liczyć.

   
Brunon
@Patryk 18.04.2018 12:06

Nie wracaj tu juz nigdy. To nie jest kraj jakiego oczekujesz ani firma. Atos suropejski jest z nazwy. Pod tym plaszczykiem kryje sie nienawisc i polskie piekielko zakompleksionych pseudo managerow. Popytaj w teamie DBA co sie tam dzialo to wlosy deba staja. Jozef Stalin moglby sie tu okrucienstwa falszu oszustw i przesladowan uczyc od glupich tepych zakomplesionych polaczkow ktorzy jakims cudem okopali ske w atosie

   
Krystyna z Lublina

Jak tam tegoroczne wyniki Great Place to Work? Pewnie dalej macie w stopkach mailowych zakurzone logo tytułu z 2015 roku. Na pracuj.pl w ogłoszeniach to by jednak mogło zniknąć. Trzy lata od zdobycia tytułu i nieutrzymanie go w kolejnych edycjach nie wygląda zbyt dobrze.

   
a
@Krystyna z Lublina 12.04.2018 17:36

Hate place to work

   
Gabriela

@Nick czy już wiesz ile się czeka na odpowiedź po rozmowie rekrutacyjnej w firmie Atos IT Services? @Gwizada a czy zarobki są adekwatne do otrzymanych obowiązków? Masz jakieś rady dla przyszłych pracowników?

   
wwww
@Gabriela 16.04.2018 15:24

Zarobki są nieadekwatne. Rada, wołać jak najwięcej na rozmowie kwalifikacyjnej, od 3500 brutto. Za mniej nie warto.

   
nn

Obciążono mnie pracą ponad siły, wyniki od klienta były dobre, nawet bonus w postaci nowych kontraktów, niestety stres wyłaził ze mnie i efekt....zabrano mi premię, postawili dwóję, obsmarowali na appraisal i grożono zwolnieniem.... w podziękowaniu za nowe kontrakty....Poważnie...

   
ZeniuHenio
@nn 02.07.2017 21:44

Znam bardzo dobrze tego typu sutuacje w Atosie. I z doswiedczenia powiem ze jakakolwiek dyskusja na argumentu nie ma z nimi sensu: ,nie mam czasu z toba rozmawiac bo mam konferencje, - tak mnie zbyl kiedys manager z WSDS Bydgoszczy jak mu przedstawilem dowody na podobne systuacje. Jedyna rada i sposbo na dyskusje z nimi: 1.Zawiadomienie do inspekcji pracy z dokladna dokumentacja mailami screen shot-ami komunikacja z Lynca. 2.Plus dodatkowo dokladne zawiadomienie do Warszawy do samej góry poniewaz do nich nie dochodz tego typu informacje ze takie rzeczy sie wogole dzieja. A czyto moze tak jak u mnie maczal w tym palce slynny duet Łukasz K i Łukasz T. z WSDS?

   
Neopat

Witam, wie ktoś jak wyglądają zarobki na stanowisko Tour Manager w Atosie Bydgoszcz? Obecnie jestem na etapie rekrutacji ale nie otrzymałem na chwile obecną żadnych konkretów bo będzie to jakiś nowy projekt. Ktoś już tam pracuje na w/w stanowisku i może coś o tym powiedzieć? Z góry dzięki za odp

   
Stefffannn
@BylyTowerManager 10.05.2018 23:23

Hahahahahahhaha Hahahahahhahah Hahahahahah No to rozbawiles wszystkich tutaj. Wszyscy wiedza jakie sa zarobki w Atosie. Podziel to przez jakies 8 i wyjdzie prawdziwa kwota. Ciekawe Ciekawe Atos zastrzega ze zarobki sa poufne a tutaj otwarcie zgadza sie na publikacje. Pokazowka jak to w Atosie tez sa stanowiska gdzie sie dobrze zarabia. To ja tez zakladam firme StefanITServices obecnie poszukuje na stanowisko HiperSuperSub Tower Under Tower managera zarobki 60 tys ale nie moge narazie znalezc kandydata. A tak na powiaznie mam pytanie (prosze o powazne odpowiedzi) Czy w Atosie isnieje cos takiego jak Sub Tower Manager i jesli tak to czym sie rozni od Tower managera ?

   
ZZZ

A ja mam pytanie. Czy w Atosie istnieje jakas instytucja, badz osoba której moznaby zgłaszać sytacje mobbingu, dyskryminacji i oszustw zwiazanych z umowa lojalnosciową. W Bdg pomimo ze zgloszane była takie sprawy zarzad WSDS zamiata sprawy pod dywan i pozbywa sie (czyt.zwalnia) osoby ktore takie sytuacje zglaszaja.W zwiazku z tym człowiek jest bezradny. Oczywiscie na powyzsze sytuacje mam dowody.Nie sa to puste słowa. Tylko pytanie komu mozna zglaszać takie sprawy oprocz jescze oczywiscie inspekcji pracy (bo to oczywiste)? Bardzo bede wdzieczny za odpowiedz

   
Słońce
@ZZZ 30.03.2018 22:49

Byłem w podobnej sytuacji. Wiadomo, ze jeśli coś odwalą to chcą pozbyć się takiego pracownika. Niech ktoś zrobi tam porządek. Połowa ludzi z zarządu to kpina, buractwo i tyle w temacie.

   
Emil

Podobno rekrutują do zakupów - powie ktoś coś o tej pracy?

   
Niki
@Emil 16.04.2018 15:14

Do zakupów co czwartkowych jabłek? :-)

   
Nick

Hej. Jak długo czeka się na odpowiedź po rozmowie kwalifikacyjnej?

   
hmmm

Ostatnio podnieśli target i żeby mieć zaliczony cel trzeba mieć feedback od klienta 8,6 w skali od 1 do 10. Znowu...

   
BenjaminBaton

Czy może osoba zaznajomiona z tematem mogłaby się wypowiedzieć na temat tego, ile +/- zarabiaj zwykły szary kowalki z open space'a po 4-5 latach pracy w Atosie ?

   
Syriusz
@BenjaminBaton 07.03.2018 18:28

Tu nie ma miejsca dla szarych kowalików. To prawdziwy gwiazdozbiór !

   
Waldi

Podpowiedzcie jak się pracuje? Czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

   
Betonpocztypolskiej

Co to za afera z Woulters? może ktoś coś powiedzieć więcej? z góry dzięki

   
Młody
@Ledziu 11.02.2018 15:31

Oj Ledziu Ledziu wy na tym ingu to niezłe plotkary byłyście. Nie wiesz to sie nie wypowiadaj :) Koleś wykasował dane klienta z premedytacją bo chciał wywalczyć podwyżkę i awans i mu sie udalo.

   
JuniorDBA

Jak zostac seniorem ? Pracuje jako DBA po akademii. Jestem lepszy od praktycznie kazdego 40 latka tutaj seniora ktory zarabia 5 razy wiecej odemnie. Czuje sie wykorzystany i oszukany. Miala byc sciezka kariery i tylko moj talent mial mnie ograniczac. Prawda okazala sie zgola odmienna. Rzadzi polityka kolesiostwo i brudne zagrania managera DBA i jego kilku kolesi ktorzy okopani nie chca oddac pola. Wymyslalaja glupie powdy i intrygi a na obrazalu zawsze jest cos. Zero rozmowy na argumenty i fakty. Ktos ma sposob na taki betonowy uklad ? Walczyc dalej czy lepiej odejsc ?

   
Debile
@kumpel_wieska 02.03.2018 12:27

Wllasnie dales pokaz typowego 40 letniego buraka dba z gammy. Herszt sobie patologie wychowal okopal i bedzie trwal bo ma wiekszosc (glupoty za soba)

   
saqw

Admin Linux 2.5k netto (podobno żeby zatrudnili lepiej wołać mniej ?!) jakby kogoś interesowało + perspektywa braku podwyżki w przyszłości.

   
WFT
@saqw 12.05.2017 18:20

podajesz kwote w € ?? bo jeśli "administrator" wycenia sie na 2500zł i nawet mówi, ze chyba mniej powienien wołac to chyba coś z nim nie jest w porzadku :(

   
Alek

Cześć, Co to znaczy GCM1, GCM2,GCM3? Są to jakieś szczeble? P.s. Mam nadzieję, że co niektórzy powstrzymają się od złośliwości i odpowiedzą na moje pytanie:-)

   
beton_choc_nie_z_poczty
@Alek 24.01.2018 20:33

w starych komunistycznych czasach była to "kategoria zaszeregowania"

   
Www

Ktoś pytał o Święta. Wszyscy dostali bony na 280 zł

   
Nick
@Www 09.02.2018 10:26

Nie jest to zgodne z prawdą. Były widełki. Im wyższa pensja, tym mniejszy bonus. Powyżej zarobków 8k brutto bonus wyniósł 0zł.

   
IT guy

Cześć, Czy ktoś może mi odpowiedzieć czy w tej firmie są dyżury po godzinach? Jestem w trakcie rekrutacji i raz mówią trochę tak, raz nieco inaczej, jak z tym jest naprawdę?

   
Franek
@Ehh 15.01.2018 08:11

Ktoś Cię tam ostro dyma na darmowe nadgodziny. W sytuacji, gdy oczekiwałeś za nadgodziny wynagrodzenia, a pracodawca jednak polecił ci to odebrać w innym dniu jako wolne (ma do tego prawo), musi zwrócić ci do odbioru 150% czasu przepracowanego ponadnormatywnie. Czyli w opisanej sytuacji byłoby tak, że jednego dnia pracujesz 10h, prosisz o wynagrodzenie za 2 godziny pracy więcej, ale zamiast tego słyszysz, że masz odebrać wolne, więc następnego dnia pracujesz już tylko 5 godzin, a nie 6.

   
Ślepy Maks

Ktoś ma moze jakies doświadczenia z oddzialem w Łodzi? Jakiej stawki dla java deva(regular) można się tam spodziewać

   
Jacek

Witam jakie są zarobki w teamir Csirt, SOC i Siem engineer?

   

Zostaw opinię o Atos IT Services Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atos IT Services Sp. z o.o.