Atos IT Services Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 602 ocen.

Atos IT Services Sp. z o.o.
3 602 6 1

Opinie o Atos IT Services Sp. z o.o.

DajWBS

To jest proste: nigdy więcej pracy w Atos i GDC w Łodzi. Nigdy. Poziom techniczny... od kogo się uczyć... tego nie da się opisać.

Inżynier B
@DajWBS 05.12.2018 19:18

W Łodzi szukają teraz na stanowisko Młodszego Koordynatora Projektów. Jakie mogą być proponowane zarobki ? Czy dużą przeszkodą jest zmiana zawodu (ze względu na podstawowy certyfikat Scrum Mastera, zainteresowanie IT, a także dużo lepszy work&life balance niż w budownictwie)

Ktoś

Mam pytanie do pracowników Atosa. Czy firma wymaga od pracowników podpisywania umów o zakazie konkurencji?

janek
@Ktoś 27.11.2018 18:24

Tak jest taki zapis w umowie

Pracownik

Witajcie dodam kilka moich opinii jak ktoś inaczej to widzi to śmiało komentujcie Dodam ,że pracuje ponad 5lat i szczerze jestem zadowolony z warunków pracy. Stawki dla nowych Generalnie to nie ma co narzekać uważam ,że dla świeżaków jak dostana 4500zł brutto to są godziwe pieniądze bo się przeszkolą i za 2 lata znajda prace z dwa razy tyle. Też mnie to denerwuje jak przyjdzie nowy i ma więcej niż ja albo troche mniej ale co zrobić tak jest wszędzie zawsze można złożyć papiery do innej firmy. Benefity -Generali -Allianz opieka medyczna zwrot dentysty teraz pozmieniali i zwroty wzrastają ze stażem pracy :( -Multisport lub 45zł na karte Medicover -Dofinansowanie dojazdów do 350ał brutto -WFH jak się dogadasz to nawet 100% ale to kwestia menagera i twoich zdolności negocjacyjnych -Za polecenie pracownika od 3tyś brutto w górę zależy jaki GCM Oncall -za cały tydzień 250zł plus stawka godzinowa jak cos się dzieje. Atmosfera -dużo zależy gdzie się trafi kolega na SD opowiada masakryczne rzeczy jakby w innej firmie pracował -Ja nie narzekam menagerowie spoko, ludzie bardzo w porządku , pomocni wiec dużo zależy gdzie się trafi -Osobiście nie odczuwam atmosfery korpo Szkolenia -Przeważnie mamy 2 w roku externalowe plus vouchery na egzaminy -czasami widać plakaty na Atos Academy fajna alternatywa dla nowych albo jak ktoś chciałby podszkolić się w jakiejś technologii albo zmienić dział. Wewnetrzna rekrytacja -Każdy pracownik w praktyce mógłby zmieniać dział co około 12 miesięcy przeważnie można wynegocjować około 15% wzwyż podwyżki.

Arek
@Pracownik 23.11.2018 22:40

1) Zdradź, gdzie pracujesz? 2) Trochę nie na poziomie nazwa "dla świeżaków ". 3)"bo się przeszkolą i za 2 lata znajda prace z dwa razy tyle." Wniosek ,opłaca się pracować do 2 lat i szukać pracy poza Atos. 4)"Też mnie to denerwuje jak przyjdzie nowy i ma więcej niż ja albo trochę mniej ale co zrobić tak jest wszędzie zawsze można złożyć papiery do innej firmy. " Bardzo zachęcające do wiązania się z firmą. Może można wyciągnąć wniosek , że pracownicy atos nie rozwijają się bo nowi pracownicy wiedzą podobnie lub więcej i dostają większe wynagrodzenie na start. 5) "Oncall -za cały tydzień 250zł plus stawka godzinowa jak cos się dzieje." Cały tydzień pod telefonem z komputerem przygotowanym do pracy 24/7 (z tego 8 godzin normalnej pracy ). Jest to niezgodne z kodeksem pracy. 6) "Przeważnie mamy 2 w roku externalowe plus vouchery na egzaminy". Super w jakim dziale pracujesz? Może te externalowe to takie za które atos nie płaci lub masz super super układ z managerem i pozostali współpracownicy ci zazdroszczą i nie wiedzą jak Ty to robisz ze szkoleniami. 7) "czasami widać plakaty na Atos Academy fajna alternatywa dla nowych albo jak ktoś chciałby podszkolić się w jakiejś technologii albo zmienić dział." To nie jest takie proste jak chesz zmienić tower lub dział a ludzi technicznych brak. 8) "Wewnetrzna rekrytacja -Każdy pracownik w praktyce mógłby zmieniać dział co około 12 miesięcy przeważnie można wynegocjować około 15% wzwyż podwyżki." Kolejna anomalia 15% podwyżki, a "wyskakując" na rok do innej firmy i wracając można dostać 40% i więcej. Bardzo zachęca to do wiązania się z Atos. Jak zmienić dział jak osoba pracuje z rzeczami które nie gwarantują odpowiedzi na rozmowie na wyższą linie wsparcia. Można tylko liczyć na układ z nowym managerem.

Arek
@Pracownik 23.11.2018 22:40

"Dofinansowanie dojazdów do 350ał brutto" Napisz od jakiej odległości jest ta kwota

Przemysław
@Arek 24.11.2018 23:15

A co moglibyście napisać na temat ewentualnych podwyżek i awansów, pracując w firmie Atos IT Services? Często zdarza się tak, że nowo zatrudniony pracownik z upływem czasu może otrzymać od pracodawcy wyższe stanowisko, czy tylko wtedy, gdy sam o to zawnioskuje? Moglibyście opisać, jak to wygląda?

anonymous

Brak ewidencji godzinowej standby bo by sie okazalo ze sa niezgodne z kodeksem pracy (godziny odpoczynku)

Xxxxx
@anonymous 06.01.2018 16:47

Dlaczego kłamiesz? Jeszcze nigdy nie miałem problemów z urlopem ani standby. Rozliczam się co do minuty i wszystko jest dokumentownaie zgodnie z prawem pracy.

PIP
@Xxxxx 06.01.2018 18:01

Raczej to Ty kłamiesz. Standby NIE jest rozliczany GODZINOWO. Bo gdyby był, to byłby uosobieniem marzeń każdego inspektora z PIP. Dyżur nie może być bowiem prowadzony 24h na dobę. Według przepisów prawa pracy wymagany jest odpoczynek dobowy (tak, nawet na dyżurze).

Prawnik
@Xxxxx 06.01.2018 18:01

Zgodnie z art. 1515 Kodeksu pracy pracodawca może zobowiązać pracownika do pozostawania poza normalnymi godzinami pracy w gotowości do wykonywania pracy wynikającej z umowy o pracę w zakładzie pracy lub w innym miejscu wyznaczonym przez pracodawcę (dyżur). Przepisy Kodeksu pracy wprost nie określają jaki czas należy przeznaczyć na pełnienie dyżuru, należy jednak pamiętać, że w myśl art. 133 § 1 Kodeksu pracy pracownikowi przysługuje w każdym tygodniu prawo do co najmniej 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku, obejmującego co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku dobowego. W praktyce oznacza to, że po 8 godzinach pracy w biurze, pracodawca może zlecić pracownikowi dodatkowy dyżur, jednak ze względu na konieczność zapewnienia przynajmniej 11-godzinnego dobowego odpoczynku, dyżur nie może trwać dłużej niż 5 godzin. TL;DR: całodobowy standby pod telefonem jest niezgodny z prawem pracy.

SysAdmin
@PIP 06.01.2018 20:35

y" w bydgoszczy to taki chwyt marketingowy ktorego w bydgoszczy dnie wyplacaja. W teori dostajesz... Nie pracuję w Atosie, ale w swojej firmie mam podobnie i wszyscy jakoś to akceptują, to chyba już taki standard w IT. My mamy płacone 150 netto za dzień dyżuru, podejrzewam że w Atosie macie podobnie, więc chyba nie ma za bardzo narzekać?

anonymous
@anonymous 06.01.2018 16:47

Panstwowa inspekcja pracy opinia. Dyżur - rekopensata Za czas dyżuru (z wyjątkiem tego pełnionego w domu) pracownikowi przysługuje: - czas wolny od pracy w wymiarze odpowiadającym długości dyżuru, a w razie braku możliwości udzielenia czasu wolnego wynagrodzenie wynikające z jego osobistego zaszeregowania. Czyli w Atos należy wykazać, że można świadczyć dyżur tylko 5 godzinny w siedzibie firmy.

A
@SysAdmin 08.01.2018 11:24

35zl brutto za zwykly dzien, 70 brutto za swiateczny, do tego oczywiscie, ze na standby lamie sie przepisy kodeksu odnoszące się do odpoczynku dobowego

Radek K.
@SysAdmin 08.01.2018 11:24

150 netto ? atos płaci 320 brutto za tydzień. Jakoś tak :/ Jak dla mnie to kwota upokarzającaale sa tacy co biora i sie ciesza

Wojtas
@Prawnik 06.01.2018 21:01

To prawda to nielegalne co oni polscy pseudo managerowie robia. Skandalem jest ze nikt na to nie reaguje bo cala bydgoszcz jest w szponach PO i bruskiego ktory zyje w dobrej komitywie z losiem i sraza miejska ktora ma za zadanie lupic ile wlezie parkujacych pracownikow atosa. W bydgoszczy czas na zmiany. Ten skomlromitowany uklad PO tzeba odshnac od wladzy. Moja zona pracuje w urzedzie i jest niepisany zakaz szkodzenia atosowi czytaj : respektowania prawa pracy. To kim sa ci ludzie ma banda - radek sikorski z bydzi tusk czy giertych kazdy juz widzial w TV. Czemu my przez ta bande ktorej macki wciaz nas dosiegaja musimy jak murzyny pracowac za darmo. Stand by nie jest zaplacony tak jak powinien byc zgodnie z prawem. Moze wkoncu rzad Morawieckiego i CBA spojrzy na to co sie tutaj dzieje !

A62xxxx z WSDS
@SysAdmin 08.01.2018 11:24

150 netto za dzień ? 250 netto za tydzień jest :( napiszmy to publicznie może w końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i firma zacznie urealniać te stawki ! do tego dochodzi jeszcze łączenie klientów ne jednym numerze (jeśli masz poukładany kontrakt i mało dzwonią to masz zbyt łatwe pieniądze wiec dołożą ci drugiego klienta). Optymalnie dla firmy jest telefon w śrdku nocy (lub weekend) co 2-3 dni. Pierd.. sytuacje kiedy nie można spokojnie iść na basen, na spacer a na zakupy z laptopem w bagażniku za 250 zł/tygodniowo 35 zł za dzień dyżuru to upokarzanie pracowników !

Przemysław
@A62xxxx z WSDS 29.10.2018 22:57

Czy poza podaną przez Ciebie stawką firma Atos IT Services oferuje jeszcze pracownikom jakieś dodatki do pensji? Można obecnie liczyć na jakiekolwiek benefity, które automatycznie podniosą wynagrodzenie? Zachęcam do szczegółowego przedstawienia tej kwestii.

Gabriela

@Zygmunt, rozumiem, że z Twojej wypowiedzi wynika, iż pracownik ma obowiązkowe dyżury telefoniczne, z których pracodawca dodatkowo wynagradza pracownika? Czy przy podpisywaniu umowy z firmą Atos IT Services pracownik ma możliwość negocjowania tej kwestii? Przedstaw, proszę, jak to wygląda.

prawnik
@Gabriela 15.07.2018 16:01

Zgodnie z kodeksem pracy pracownik nie może odmówić dyżuru. Atos łamie kodeks pracy nie zachowując kodeksowych godzin odpoczynku. Nie wyznacza miejsca, gdzie dyżur ma być świadczony (jeżeli dyżur będzie świadczony w siedzibie firmy to będą to normalne nadgodziny. Pracownik nie musi się zgodzić na świadczenie dyżuru w swoim domu za darmo. Może wystawić fakturę za korzystanie z jego mieszkanie/domu np. na 1500 euro. dla Atos. )

Patolgia
@prawnik 16.07.2018 22:41

Atos zyje w dobrych ukladach z prezydentem miasta z PO tak samo urzedy lokalne obstawione przez PO nikomu wlos z glowy nie spadnie. Bydgoszcz to taka puszka pandory reke reke myje. Najbardziej patologiczne miasto w polsce

DobraDusza
@Patolgia 21.07.2018 17:18

I wszystko jasne. Czyja jest wina za to, że w Atosie źle traktują pracowników? WINA TUSKA!

Patologia
@DobraDusza 21.07.2018 19:37

Zamiast poerdolic farmazony przyjrzyj sie faktom. Kto wzywa straz miejska jak zaparkujesz na kraszewskiego i grunwaldzkiej ?! Hiszpan z Łosiem ! Maja prezydencka straz miejska na zawolanie. Po to bys wykupil najdrozsza w bydgoszczy miejscowke w dzielncy bidy i parologii czyli okolou w tzw „biznes parku” Mam ci pokazac pisma durnego prezydenta z PO co odpisywal na podwazanie sensownosci umieszczenia znaku zakazu parkowania na ulicy kraszewskiego? Czy we serio w tym atosie jestescie niemyslacymi i dajacymi sie rucha przez uklad PO lemingami ?! Parking wam sie nalezy jak psu buda ! I teraz liczby : 12 razy moj auto zostalo zablokowane przez straz miejska ma kraszewskiego. 12 razy w tym czasie stojace obok auta mieszkancow byly nietkniete. 3 razy na goracym uczynku zlapalem hiszpana jak wzywal straz. Ten sam hiszpan kierownik parkingu biznes parki zaklada blokady gdzie popadnie. I teraz najlepsze budynek gamma byl w budowie kiedy juz do niego przeprowadzono bodajze jedno pietro. Ludziom nad glowami przy windzie czy schodach napieprzali mlotami pneumatycznymi. Sprawe zgloszono jako ewidentne zlamanie prawa. Od znajomych dowiedzialem sie ze prezydent bydgszczy jest w ukladzie z losiem i wszystkie sprawy kazal anulowac. Nadal chcesz sie licytowac ? Na Atosie mogla by cala platforma polec wiec lepiej nie uderzaj w stol jesi nie wiesz jak ostre nozece na nim leza.

lol
@Patologia 23.07.2018 00:23

Normalnie "Człowiek Trudne Sprawy", wykup sobie miejsce parkingowe albo dojeżdżaj rowerem i będzie po sprawie :) W końcu pracujesz w Atosie nie?

Pracownik
@Patologia 23.07.2018 00:23

Ja prdl, ale burak. Jak cię nie stać na 70 PLN miesięcznie za parking to jeździsz rowerem albo KM, a nie jęczysz jak moczybuła. Jesteś żenujący, napisz jeszcze, że miejsce parkingowe powinno być zapisane w Konstytucji...

Gabriela

@Srajtoz, takie zarzuty wobec firmy Atos IT Services są dosyć poważne, dlatego w tym miejscu chciałabym, abyś odpowiednio uzasadnił to, co napisałeś na ten temat. Napisz coś więcej o tym, jak wygląda zarządzanie w tej firmie oraz przede wszystkim podaj przykłady, które według Ciebie kwalifikują się pod określenie mobbingu. Sprecyzuj wypowiedź w tym zakresie.

Srajtoz
@Gabriela 04.10.2018 11:29

W moim odczuciu jak na tak dużą firmę brakuje wsparcia jak coś dzieje się nie tak. Pracuje tam bardzo dużo osób i właśnie dlatego ważne powinno być to, aby każdy z pracowników miał do kogo się zwrócić w problematycznej sytuacji. Niestety przy takiej ilości zatrudnionych może bywać różnie.

Mialem-dosc
@Srajtoz 08.10.2018 19:17

Powiadasz ze pracownik moze sie zwrocic o pomoc...do kogo ? Jeden z drugim managerem sie poustawiali i poumawiali jeden drugiego kryje. HRy zyja w doskonalej komitywie z managerami. Dlatego pracownicy odchodza. Ile razy HRy z wamj napily sie kawe ? Managerowie siedza u nich non stop tworzac chore uklady. Gdyby Tiery Breton wiedzial co sie w polskim oddziale jego firmy dzieje zwolnil by 99% managerow i cale HRy Firma antyludzka wspierajaca patologiczne uklady. Niewygodnych pozbywa sie poprzez kierowany przez mamagerow ganging up.

Gabriela
@Mialem-dosc 10.10.2018 10:11

Czy firma Atos IT Services próbuje w jakiś sposób poprawić atmosferę pomiędzy zatrudnioną kadrą pracowniczą? Ze swoich doświadczeń oceń, czy szefostwo robi coś w tym kierunku? Chętnie poznam, jak to wygląda.

Wolny
@Gabriela 16.10.2018 12:25

„Managerowie” szczuja ludzi przeciw sobie. Kontrolowany konflikt ma im pomoc utrzymac sie na stolku. Wszystko za milczaca zgoda HR ow

niezadowolony
@Mialem-dosc 10.10.2018 10:11

ileż tu prawdy ... pracowałem tam dobrych kilka lat i całkowicie się zgadzam z opinią, że jest to zagłębie zakompleksionych pseudo managerów ułożonych z HR'em. Jako porażający przykład takiego układu mogę podać, że zawsze po jesiennej dyskotece integracyjnej badają satysfakcję. Smutne - prawda?

Adam

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Brak szacunku dla pracowników. Utrudnia się zmianę pozycji i awans. Po przyjscu do atosa nie mozna zmienic pozycji przez rok a po tym czasie, również przeciąga się rekrutację oraz są tzw. „Freezy”. Ciezko przez pierwsze dwa lata o jakikolwiek rozwój kariery

Przemysław
@Adam 17.10.2018 20:43

Dlaczego akurat przez rok nie można zmienić stanowiska w firmie Atos IT Services? Jest to standardowy okres, w którym pracodawca chce, aby zatrudniony pracownik pracował tylko i wyłącznie na jednym stanowisku bez możliwości wnioskowania o zmianę? Wiesz może, dlaczego tak jest?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ogon kota

A coś więcej? Wiesz ze za takie pomówienia ktoś może Ci wytyczyć proces i nie wypłacisz się do końca życia.

Kot Ogona
@Ogon kota 05.10.2018 14:09

No właśnie nasz szanowny przedmówca nikogo wprost nie pomówił i dlatego nie grozi mu żaden proces. Widzę że słabo u kolegi ze znajomością prawa.

Ogon kota
@Kot Ogona 06.10.2018 18:52

@Kot Ogona Nie martw się , jest coś takiego jak oczernianie, działanie na szkodę wizerunku firmy. Daj mi człowieka a znajdę paragraf - z takimi rzeczami trzeba uważać nawet rzucając ogólnikami .

Gabriela

@Wojtas, jak długo pracowałeś w firmie Atos IT Services? Czy często dochodziło do zmian w strukturach pracowniczych tej firmy? Napisz, czy często firma umieszcza nowe ogłoszenia o pracę w związku z wolnymi miejscami pracy. Opisz, co wiesz na ten temat.

Gabriela

@Angelus, czy firma Atos IT Services prowadzi ścieżkę rozwoju zawodowego dla młodych osób, które zatrudnia w swojej firmie? Można liczyć na wyższe stanowisko, jeżeli dany pracownik będzie z zaangażowaniem i sumiennością wykonywać swoje obowiązki? Chciałabym, abyś napisał również, jak wygląda atmosfera w tym miejscu pracy, czy osoby z doświadczeniem są pomocne dla osób, które są świeżo zatrudniane przez firmę? Napisz, jak to wygląda.

Angelus

jesli chcecie zaczac w IT, to dobra firma, jesli macie juz jakies doswiadczenie, omijac szerokim lukiem, baaardzo szerokim, chyba ze lubicie administracje, to wtedy poczujecie sie jak w dobrym panstwowym urzedzie - nikt nic nie wie, nikogo nie obchodzi,osoby odpowiedzialnej nie ma

Gabriela

@Ciekawe_jajo, jak zakończyła się Twoja rozmowa z osoba, która rekrutowała Cię do pracy w firmie Atos IT Services? Została Ci zaproponowana praca w tej firmie? Napisz, jak zakończyła się ta rozmowa. @Szymek, na kiedy konkretnie masz przewidzianą rozmowę w biurze? Możesz przybliżyć, czego dotyczyła rozmowa telefoniczna? Był to ogólny wywiad w związku z Twoją osobą, czy były poruszane jakieś sprawy związane z pracą w firmie Atos IT Services?

Szymek

Hej! Jak wygląda rozmowa na stanowisko Junior IT Specialist? Jestem już po rozmowie telefonicznej i teraz czeka mnie rozmowa w biurze, zastanawiam się na co nałożyć głównie nacisk przygotując się. Z góry dziękuję! :)

tomach221

Czesc, wlasnie jestem po pierwszej bardzo profesjonalnej rozmowie na stanowisko managerskie w firmie Atos. Wrazenia pozytywne, ciekawe pytania i super osoba prowadzaca.

Ciekawe_jajo
@tomach221 21.07.2018 18:01

Pamietasz moze jak miała na imię ta super prowadząca ? Ciekawi mnie czy urzekła Cie jej kompetencja czy.. biust :D Ja jakoś nie mam najlepszych skojarzeń z tymi rekruterkami :/ Powtarzają slogany ze szkoleń :( Byłem kiedyś u nich na rozmowie. Wchodze do salki i widze jak laska siedzi na szczycie długiego stołu niczym chairman ;) podszedłem ze zdawkowym cześć i bez słowa wysunąłem jedno krzesło, obszedłem stół wysunąłem drugie , usiadłem na nim i wskazując jej ręką krzeslo naprzeciwko mnie powiedziałem. "Proszę, usiądz tutaj. Jak mamy rozmawiać szczerze to patrzmy sobie w oczy". Mina panienki bezcenna bo rozwaliłem jej całą koncepcję spotkania i przy okazji wybiłem z roli :) W ogóle widział ktoś żeby na rozmowach f2f siadać na szczycie stołu ?

Gabriela

@Asd123, jakie warunki pracy oferuje firma Atos IT Services nowo zatrudnionym osobom na stanowisku, które opisałaś w swoim komentarzu? Warunki płacowe są do zaakceptowania? Z biegiem czasu możliwe są podwyżki? Napisz, jak to wygląda z Twojego doświadczenia. @Radek K., jest to kwota już z ewentualnymi dodatkami i premiami?

potencjalna nowa

Czy warto starać się w Atosie na stanowisko "first line support analyst" osobie, która ma już jakieś doświadczenie zawodowe i nie jest świeżo upieczonym absolwentem ? Domniemam, że jest to najniższy szczebel w hierarchii Atosa i typowa praca na słuchawce, czy można jednak na tym dobrze zarobić i jaka jest szansa awansu na lepsze stanowisko ?

Asd123
@potencjalna nowa 27.06.2018 08:36

Gfdj jf

Asd123
@potencjalna nowa 27.06.2018 08:36

Hey. Bylam 6 mscy w Wwie. Naprawde szczerze odradzam 1st line w Atosie. Nie wiem gdzie zaczac. Jest po prostu kiepsko. Ludzie z Bydgoszczy sa zazdrosni bo wiedza ze w Wwie zarabiamy wiecej. Nie pomoga nowemu nawet jeali w Wwie jeates jedyna osoba. Doswiadczeni agenci w Bydgoszczy sa kompletnie wypluci psychicznie. Burnout na maksa. L4. Co chwile. W sumie jeat powod. Tylko wtedyy grafik sie zmienia i Ty pol godZiny przed wyjsciem z pracy dowiadujesz sie ze jutro inaczej pracujesz niz myslaes. Podejrzewam ze to nie jeat zgodne z prawem pracy. Jest bardzo duzo rzeczy ktore po prostu ciezko tolerowac. My nie mielismy np w ogole spotkam teamowych. Wyla niby mgr naszego projwktu na miejscu ale ludzie w wwie nie wiedzieli w ogole ze ona jeat nasza menadzerka. Z moich obserwacji wnioskuje ze zajmowala sie ponoszeniem. Rece opadaja. Jestem psychologiem klinicznym i chcialam dobrze ale tam sie naprawde nie da. Jak dajesz dobry pomysl na ulepszenie upadajacego ledwo sie trzymajacego projektu to Ci mowie ze to niedobry pomysl. Po czym po 2 tyg widzisz ze on zostal wdrozony przez kogos innego. Moglabym tak dlugo ale nie chce nawet do tego wracac i sie denerwowac. Rozumiem ze ludIe w Bydgoszczy nie maja wyboru i szczerze im wspolczuje. Ja bedac w wwie na szczescie go mam.

Gabriela

@anonymous, jesteś w stanie podzielić się z nami swoimi informacjami na temat pracy w firmie Atos IT Services? Każda nowa opinia osoby, która posiada jakieś sprawdzone informacje o warunkach, które panują w tym miejscu pracy będzie pomocna, dla osób, które przeglądają ten wątek, więc zachęcam do wypowiedzi.

Gabriela

@Ora et labora, nie bardzo rozumiem? Każda z osób nawet bez doświadczenia zawodowego ma szansę na otrzymanie pracy w firmie Atos IT Services? Czy może chciałeś przekazać co innego swoim komentarzem? Sprecyzuj, proszę, to co napisałeś.

Jakub

Cześć, ktoś wie jak wygląda praca jako Database Administrator i jakie są wymagania na te stanowisko? Widziałem, że ostatnio dają dużo ogłoszeń, ale nie mam wiele doświadczenia.

Radek
@Jakub 29.07.2018 20:37

aplikuj, co Ci szkodzi. Ja bym sprobowal na twoim miejscu, tylko badz cierpliwy, proces rekrutacji trwa strasnzie dlugo

Ora et labora
@Jakub 29.07.2018 20:37

Wystarczy że jesteś heteroseksualnym białym katolikiem, umiejętności mają znaczenie drugorzędne.

Gabriela

@Patologia, w żaden sposób nie miałam zamiaru, żebyś odebrał mój komentarz jako "kpiący". Po prostu, to co przedstawiłeś w swoim komentarzu wymaga tego, aby odpowiednio uzasadnić ten wątek wypowiedzi, dlatego poprosiłam Cię o to. @Radek, możesz przybliżyć, jak wygląda proces rekrutacji do pracy w firmie Atos IT Services? Napisałeś, że jest on strasznie długi. Z jakich dokładnie punktów się składa?

Zygmunt

Przy negocjacji umowy pamiętajcie, że poza stawką podstawową wypłaty, przychodzą po kilku miesiącach obowiązkowe dyżury telefoniczne 24/7, za które Atos płaci mniej niż 2 złote za godzinę. I nie ma tu opcji, że nie chcesz, a jak jesteś niedostępny jak dzwoni telefon, bo basen, albo kościół w niedzielę, to grożą ci konsekwencjami dyscyplinarnymi. Witamy w AHS. Zatem negocjujcie od razu więcej, a jeśli będą wam wmawiać, że nie ma dyżurów, poproście HRy o przekazanie tej informacji na piśmie, bo średnia za godzinę w takim układzie, gdzie wręcz zabrania się posiadania życia prywatnego, wypada bardzo słabo na tle konkurencji.

ironiboy
@Zygmunt 09.07.2018 09:58

2zł za godzinę? to mniej niż w Bangladeszu.

Precz-z-HRami
@ironiboy 09.07.2018 17:39

Takie sa realia w atosie. Potwierdzam ze od HRow wszystko zadajcie na pismie i nie podpisujcie zadnych lojalek bo was oskubia !

anonymous
@Zygmunt 09.07.2018 09:58

Pracuje w Atosie od ponad 8lat, ciagle na stanowisku technicznym, a w team'ie który ma tzw "standby" byłem raptem kilka miesiecy. 2pln za godzine to zdecydowanie żenada, ale to czy Twoj team będzie tego wymagał zależy od konkretnego przypisania

Gabriela

@Patolgia, skąd posiadasz takie informacje odnośnie firmy Atos IT Services? Czy są to Twoje przypuszczenia, czy posiadasz jakieś rzetelne i potwierdzone informacje w tym temacie? @tomach221, możesz przybliżyć, jak przebiegała rozmowa rekrutacyjna do pracy w firmie Atos IT Services? Na jakie pytania należy, być przygotowanym, aby jak najlepiej wypaść na tej rozmowie? Przedstaw, proszę, bardziej szczegółowo przebieg rozmowy.

Patologia
@Gabriela 23.07.2018 11:23

Gabi kpisz sobie ze mnie ? Dawaj majla to ci film wysle jak bez oddania budynku do uzytku na placu budowy misielismy ryzykujac zycie pracowac bo wazniejsze byly srebrniki Losia i 5 tys tego pijaka Hiszpana - kierownika parkingu Biznes Parku

anonymous

Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.

spider
@anonymous 01.07.2018 14:21

Nie czaję, jaki to ma związek z tą konkretną firmą? To nie miejsce na dywagacje na temat polskiej gospodarki.

Nick
@spider 01.07.2018 21:00

A gdzie jest najlepsze miejsce? Ja sie pod tym podpisuje. Kazdego korpo wszedzie takie jest. Kazde. I niech nikt nie cisnie kitu o zakladaniu bizensu gdzie najpierw placisz zusy zanim cos zarobisz. Tak sie wyniszcza narod przez zmuszanie do emigracji

Krzysztof

Witam, Czy ktos pracuje na stanowisku ITIL Situation Manager? Jak wrazenia?

Gabriela

@spider, masz rację temat dotyczy opinii na temat pracy w firmie Atos IT Services i proszę, aby trzymać się głównego tematu tego wątku. Czy Ty może jesteś w stanie napisać coś na temat warunków pracy oferowanych przez firmę Atos IT Services? Jak ocenisz tego pracodawcę? Czy praca w tej firmie należy do prac stabilnych? Zachęcam do wyrażenia opinii w tym temacie.

Gabriela

@Maks, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Atos IT Services. Czy możesz swoją opinię uzupełnić o kwestię możliwości rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy? Czy pracodawca dba o rozwój zawodowy swoich pracowników i organizuje ciekawe szkolenia, które podnoszą kwalifikacje pracowników? Napisz proszę jak wygląda ten aspekt pracy w firmie Atos IT Services.

kandydat

Jak można kogoś rekrutować 3 miesiące? :D Tak to jest jak prace 1 pracownika HR robi 10 osob...

java developer

Witam Przeszedłem juz kilka rekrutacji lecz w Atos Bydgoszcz rekrutacja polega na tym, ze dzwoni do ciebie jakas pani z HR nie majaca jakichkolwiek kompetencji odnosnie rekrutacji na stanowisko techniczne. Zadaje tobie techniczne pytania z kartki a jak sie chcesz dopytac to po prostu powtarza pytanie. Brak slów - mialem ochote rzucic sluchawke. Przeszedlem do kolejnego etapu i jeszcze kolejnego po czym zaproponowano mi prace . Miałem juz oferte z innej firmy lecz chciałem sie przekonac, że to co mowia mi znajomi o procesie rekrutacji to prawda. Niestety mieli racje - HR-y po drodze tej pseudo rekrutacji mylili stanowiska, proponowały jakies z kapelusza kwoty no i do dzis nie doczekalem sie oceny z audytu jezykowego. Totalna porazka - HR -y w tej firmie skutecznie mnie zniechecily do pracy tutaj. Jeden wielki chaos. No do dzis naich smiesznym portalu mam status "Submited" . W normalnej firmie kierownik zrobilby porzadek z osobami pracujacymi w jego dziale. Jak widac w Atos jest to norma.

Gabriela

@Zainteresowany, będziesz aplikował do firmy? Jeśli tak podziel się informacjami z rozmowy kwalifikacyjnej z użytkownikami forum. Na kilka z Twoich pytań odpowiada w poprzednim poście @Rafał. Dość szczegółowo opisał strukturę firmy i warunki zatrudnienia. Zachęcam pracowników firmy do zostawiania swoich opinii.

Maks
@Gabriela 24.06.2018 18:21

Dobra firma na start dla kogoś niezbyt ambitnego i niezbyt wymagającego. Ci bardziej ambitni odchodzą po roku lub dwóch. Raczej zatrudniają tanią siłę roboczą za grosze. O podwyżki ciężko ze względu na nieogarnięte HR i zwyczajne cięcie kosztów na projektach. Zaczynają walczyć o pracownika dopiero jak odchodzi i próbują przebić lekko wyższą stawką. Jedyny plus to zespoły, gdzie można trafić na fajnych ludzi.

Zainteresowany

Cześć, jest tu ktoś pracujący na stanowisku konsultanta kto mógłby powiedzieć jak mniej więcej wygląda praca? Można liczyć na dobre szkolenia? Jak częste są podróże, na jak długo, do jakich krajów, Polska czy Europa? Jak wygląda sprawa rozliczania wyjazdów: diety czy karty i rozliczanie rachunków? Wymagane są spotkania z klientami po pracy? Częste są wyjazdy w weekendy czy loty wcześnie rano, późno w nocy? Są to raczej krótsze delegacje kilkudniowe czy kilkutygodniowe, czy miesięczne? Są ustalone godziny pracy i dress code czy luźne?

Zostaw opinię o Atos IT Services Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atos IT Services Sp. z o.o.