Medicalgorithmics Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 11 ocen.

Medicalgorithmics Sp. z o.o.
4 11 6 1

Opinie o Medicalgorithmics Sp. z o.o.

Joanna

@anonimus, czy ta kwota, którą podajesz, to kwota na jedną osobę? Dziękuję za odpowiedź! Mógłbyś jeszcze napisać, czy firma organizuje jakieś szkolenia dla swoich pracowników? Myślę, że to dość istotna kwestia dla osób chcących podjąć pracę w Medicalgorithmics.

Joanna

@anonimus, mówiąc o elastycznych godzinach pracy masz na myśli dowolność w przychodzeniu i wychodzeniu z niej, czy raczej podawanie swoich dyspozycji do grafiku? Jakie firma Medicalgorithmics oferuje dodatki pozapłacowe swoim pracownikom? To często istotne informacje.

anonimus
@Joanna 20.09.2018 15:45

Mam na myśli dowolność w przychodzeniu i wychodzeniu. Godziny jednak trzeba było zapisywać w pliku excel. Jeśli chodzi o dodatki pozapłacowe to jest to określony budżet, wtedy ok 2 000pln, który mozna było przeznaczyć na szkolenia, medycyne i sport. Co ważne stanowiska managerskie obsadzone są ludźmi którzy znają się z czasów studenckich co blokuje awanse i rozwój pracowników spoza tego koła. Efektem wiekszość ambitniejszych pracowników odchodzi po ok 1-2 latach szukając innych zajęć a luki wypełniane są kolejnymi pokoleniami studentów pracujących za niskie stawki.

anonimus

Pracowałem jakiś czas temu. Godziny pracy elastyczne, a konieczne nadgodziny bardzo bardzo rzadko. Jest jakaś możliwość rozwoju w niektórych technologiach, ale dużym minusem jest płaca mimo benefitów dla pracowników w postaci rozliczania niektórych wydatków np. na zdrowie. Zresztą widać to po ich ogłoszeniach o pracę które nigdy nie zawierają widełek płacowych. Po prostu niebyłyby w ogóle konkurencyjne

Joanna

@Zibi, oczywiście, rozumiem. Dziękuję, że zechciałeś się podzielić opinią na forum i odpowiedzieć na moje pytania - pozdrawiam Cię serdecznie! Może któryś z użytkowników forum chciałby jeszcze coś dodać na temat pracy w Medicalgorithmics? Gorąco zachęcam Was do dzielenia się swoimi opiniami.

Joanna

@Zibi, wspominasz o nadgodzinach - często zdarzają się w Medicalgorithmics? Jak później są odbierane? Zachęcam Cię także do wymienienia kilku pozytywnych i negatywnych aspektów pracy w tej firmie! Czy firma prowadzi obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Polećcie, na jakie stanowisko warto aplikować!

Zibi
@Joanna 04.09.2018 21:38

(usunięte przez administratora)nadgodziny są na porządku dziennym z uwagi na ograniczoną liczbę pracowników. Odbieranie tych nadgodzin nie rekompensuje życia prywatnego. Może dlatego zatrudniają w większości studentów lub świeżych absolwentów, bo im na tym nie zależy, a nawet wiele nie trzeba proponować. Moja przygoda z firmą zakończona i nie mogę polecić, chyba że na szybki start.

Zibi

Miejsce pracy tylko na start, bo oferowane narzędzia nie pozwalają na wykonywanie ciekawych zadań a w perspektywie praca nie jest rozwojowa. Sporo do życzenia pozostawia organizacja np. nadgodziny, zycie prywatne itd. Firma się powiększa, ale ambitniejsze osoby odchodzą.

Joanna

@Blablak, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracowałeś w Medicalgorithmics, tak? Czy źle zrozumiałam Twój komentarz? Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w Medicalgorithmics? Jak wyglądała Wasza rozmowa rekrutacyjna oraz w jakiej atmosferze przebiegała?

Blablak

Praca za srednia kwote i Bog wie jakie oczekiwania by mimo wszystko dostac sie do pracy. Widze ze to sie bezwzglednie kadej korpo dotyczy. Ale to ludzie tworza te korporacje i jestem juz powoli zdania ze to nie wina firmy tylko zawosci ludzkiej i braku szacunku. Wrocilem rok temu zza oceanu i czuje smutek bo chyba tam wroce. Czlowiek we wlasnym kraju traktowany jest gorzej niz gdziekolwiek indziej. I my ludzie mlodzo nic z tym nie robimy. Dosc mam tych czasow

Joanna

@Był i nie poleca, a czy możesz powiedzieć coś więcej? Czy miałaś do wykonania jakieś zadania na rozmowie? Czy zostałaś poinformowana o jej wyniku po zakończeniu rekrutacji? Czy ktoś z Was pracuje aktualnie w Medicalgorithmics? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w tej firmie?

Był i nie poleca

Widzę, że firma szuka ponownie HR Managera. Byłam na spotkaniu na to stanowisko. Nigdy nie byłam na tak nieprofesjonalnej rozmowie w sprawie pracy w całej mojej karierze. Osoby, które reprezentują firmę - nie mają pojęcia o prowadzeniu rekrutacji i EB. Totalną porażką jest to, że osoby takie rekrutują managera z obszaru, o którym jak widać było - nie mają pojęcia. Przepytywania z formułek i myślenie zero-jedynkowe nie zweryfikuje umiejętności prawdziwego HRowca. Osoby rekrutujące są tak pewne siebie, że nawet przez myśl im nie przychodzi, że ośmieszają firmę.

Joanna

@wwp, rozumiem z Twojej opinii, że nie jesteś usatysfakcjonowany wynagrodzeniem. Czy firma oferuje do pensji jakieś dodatki takie jak premia za wydajną pracę lub pakiet socjalny? @Miś, Ty piszesz, że pracujesz w młodym zespole ludzi. Na jakie szkolenia możesz liczyć i czy dotyczą one pracowników z dłuższym stażem, czy też nowo przyjęci mogą się o nie starać? Dodawajcie swoje opinie o pracodawcy, te informację pomogą innym użytkownikom forum poszukującym pracy.

Joanna

Witam, może kogoś zainteresują nowe ofert pracy w firmie Medicalgorithmics. Firma poszukuje montera urządzeń elektronicznych w Gdańsku, Junior software tester w Warszawie, Senior financial analyst w Warszawie, Specjalista ds wsparcia technicznego w oddziale w Warszawie. Link do składania aplikacji: https://pracodawcy.pracuj.pl/medicalgorithmics-s-a,3067. Co sądzicie o tych ofertach? Firma zapewnia później możliwości rozwoju w swojej strukturze?

wwp
@Joanna 27.05.2018 16:20

praca za śmieszne pieniądze

Joanna

@Paulina, jako pracownik firmy dodałaś bardzo wyczerpującą opinię na temat pracodawcy. Czy mogłabyś jeszcze dodać kilka słów na temat pozapłacowych bonusów w firmie? Mam na myśli pakiet socjalny, prywatną opiekę lekarską, premie, szkolenia zawodowe, kursy. Czy ambitny pracownik może się rozwijać i ma otwartą drogę do awansu? Każda Twoja opinia, pomoże użytkownikom, którzy poszukują pracy.

Miś
@Joanna 15.06.2018 10:15

Jestem pracownikiem już jakiś czas i zespół składa się ze stosunkowo młodych ludzi. Można dostać się na szkolenie i ogólnie stawiają na rozwój i nowe technologie.

Joanna

@Kandydat, może mógłbyś napisać na jaki temat zadają pytania? Chodzi o wiadomości o firmie, czy raczej przyszłego zajmowanego stanowiska? Czy warunki jakie proponują odzwierciedlały Twoje oczekiwania? Czy zostałeś przyjęty? Twoja obiektywna opinia będzie bardzo pomocna.

Paulina

Dziękujemy za informację o twoich odczuciach po rozmowie. Chętnie poznam szczegóły abyśmy mogli uniknąć tak negatywnych doświadczeń kandydata w przyszłości. Nie było to intencją osób prowadzących rozmowę i chętnie nad tym popracujemy. Zapraszam do kontaktu: p.ptaszynska@medicalgorithmics.com

PRACOWNIK

Ja pracuję od kilku miesięcy i jestem totalnie zawiedziony. Ja i inni czujemy się jak trybiki. Na początku było dobrze, bo mnie chcieli, obiecanki cacanki na spotkaniu, ale rzeczywistość jest zupełnie inna. Niestety zrezygnowałem z dobrej [pracy na rzecz tej, niestety. Odradzam! (usunięte przez administratora)

Długodystansowa
@PRACOWNIK 21.05.2018 18:24

Zgadzam się, czuję się jak trybik, zero szacunku, a to co tu przeczytałam, te nieprawdziwe opinie - to szok, zupełnie nieprawda. Niestety nie pracujemy w miłej atmosferze, a co do personalizacji benefitów - kto napisał takie bzdury?

Pracownik
@Długodystansowa 21.05.2018 18:39

A czy fakt, że masz budżet 4000pln w ramach benefitów, do wydania rocznie zgodnie ze swoim pomysłami i potrzebami - to nie "personalizacja benefitów"? :)

Paulina
@PRACOWNIK 21.05.2018 18:24

To nie są wpisy osób z EB. Tylko ja zajmuję się EB w firmie i uczciwie donoszę, że podpisałam się swoim imieniem pod każdym postem i nie wiem do kogo należą pozostałe komentarze:) Wypowiedziałam się raz jako pracownik - bo nim jestem i mam prawo wypowiadać opinie na temat firmy:) Może pierwotna fascynacja mi przeszła, ale nadal uważam, że jest to bardzo fajna firma do pracy, dająca sporo możliwości i "luźnej" atmosfery. Mega cenię sobie fakt dowolnych godzin pracy i tego, że raz mogę przyjść na 8:00 a raz na 10:00 i nikt mi słowa nie powie. Mam inne alternatywy zarobku/pracy i mimo wszystko zostaję tutaj. Z wyboru, a nie przymusu.

Henryk

Może firma nie jest do końca zadowolona z niektórych osób?

Paulina
@Henryk 21.05.2018 18:27

Stawiamy na mocną rekrutację. Szukamy osób, które nie tylko pasują kompetencjami twardymi, ale też takich, które wyznają podobne wartości. Dzięki wnikliwej rekrutacji przyjmujemy kandydatów, którzy dobrze pasują do firmy. Dlatego nie zdarzają się sytuacje, aby ktoś został zwolniony. A przynajmniej odkąd ja pracuję - nie było takiej sytuacji.

Stefan

Witam, Byłem na stronie firmy i jest sporo wakatów do obsadzenia. Mam w związku z tym pytanie : dlaczego tylu ludzi z niej odeszło? Czy firma ma jakieś problemy finansowe, nie płaci w terminie wypłat? Pozdrawiam

Paulina
@Stefan 09.06.2018 21:33

Zwiększona liczba wakatów związana jest z rozwojem firmy. Wprowadzamy nowe produkty, wchodzimy na nowe rynki i najzwyczajniej w świecie - potrzebny jest do tego większy zespół. Zatrudnienie w ostatnim roku wzrosło o 30% , zajmujemy dodatkowe piętro od sierpnia w wieżowcu, w którym jest siedziba i podwajamy powierzchnię biura, ponieważ mamy w planach kolejne rekrutacje. Owszem, zdarza się, że ktoś odejdzie, ale rotacja pracowników jest na dużo niższym poziomie niż w innych firmach z naszej branży.

Joanna

@ Zawiedziony kandydat, zostałeś przyjęty czy jeszcze czekasz na odpowiedź? Twoim zdaniem rozmowa nie przebiegła pomyślnie? Istotnie, tak jak piszesz wiedza używana w praktyce jest lepsza niż książkowa. Dodaj, jakich jeszcze wymagali od Ciebie kwalifikacji i na jakie stanowisko aplikowałeś? Twoja opinia jest cenna dla przyszłych kandydatów do pracy.

Joanna

@Higi, wiesz coś w kwestii premii w Medicalgorithmics? Czy chciałbyś się dowiedzieć? Jeżeli jest coś czym mógłbyś się podzielić na tym forum, co jednocześnie jest ważne dla osób chcących pozyskać aktualne informacje o tej firmie, to proszę Cię o ich zamieszczenie.

Higi

A są jakieś?

Joanna

@Bartek, czyli polecasz pracodawcę? A mógłbyś do swojej wypowiedzi dodać coś na temat systemu premiowego i podwyżek proponowanych pracownikom przez Medicalgorithmics? Na pewno ta kwestia, również jest ważna dla osób, które interesują się tym pracodawcą.

anonymous
@Joanna 25.03.2018 17:17

też ciekawią mnie te premie :P

Joanna

Na stronie Medicalgorithmics Sp. z o.o. zauważyłam informacje o tym, że ta firma poszukuje programistów. Czy ktoś z Was pracuje lub pracował na takim stanowisku w tej firmie? Możecie podzielić się wrażeniami wynikającymi z współpracy z Medicalgorithmics Sp. z o.o. w takim charakterze? Czy pracodawca dba o rozwój swoich pracowników, np. poprzez organizowanie szkoleń podnoszących kwalifikacje? Każda Wasza uwaga będzie wzięta przez osoby, które są zainteresowane tymi ofertami i planują złożyć swoje CV do firmy.

Bartek
@Joanna 28.01.2018 18:46

Pracuję w Medicalgorithmics jako C# Developer już od jakiegoś czasu. Zespół jest złożony głównie z młodych osób, lecz za sprawą całkiem wymagającej rozmowy wstępnej (bez dobrej znajomości algorytmiki ani rusz!) oraz tego, że zespół prowadzony jest przez kompetentnych starszych programistów nie stanowi to żadnego problemu. Oprogramowanie tworzymy w oparciu o szeroki wachlarz technologii opartych na .Net. Jeśli chodzi o szkolenia to ostatnio ruszył program szkoleń ze wskazanych przez firmę technologii. Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie szkoleniom z innych, wybranych przez Ciebie tematów. Medicalgorithmics oferuje program benefitów – pewna kwota, którą firma refunduje za zakupy z wybranych kategorii, a szkolenia należą do jednej z nich. Zdecydowanie mogę polecić to miejsce pracy! ????

Paweł

Firma ma dużo zalet, które sprawiają że jest ciekawą opcją. Wymienię kilka: atmosfera szacunku i życzliwości, elastyczność w kwestii godzin, szanowanie 8-godzinnego czasu pracy, świetna lokalizacja biura. O samej specyfice pracy ze względu na NDA nie mogę raczej pisać, ale w rekrutacji można było pytać o wszystko, co dla nas wydaje się istotne i w razie rozpoczęcia pracy nie powinniśmy być niczym zaskoczeni.

Adi

Czy ktoś wie może jak wygląda sytuacja w firmie w oddziale w Gdańsku ? Obecnie poszukują na stanowisko - Inżynier elektronik (konstruktor). Może ktoś miał styczność z podobnym stanowiskiem w tej firmie.Dzięki za info.

Marcin
@Adi 08.02.2018 23:18

W oddziale Gdańskim również jest bardzo przyjemnie.Na stanowiskach inżynierskich masz dużą swobodę w doborze stosowanych rozwiązań oraz realny wpływ na końcowy kształt projektu. Promowana jest nowoczesność i innowacja, dzięki temu możliwy jest własny dynamiczny rozwój. Poza tym atmosfera jest luźna, godziny pracy elastyczne, a pracownik (i jego wiedza) jest traktowany z wysokim szacunkiem.

Joanna

Pracujesz w Medicalgorithmics? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie. Co uważasz za jej największy plus?

Paulina
@Joanna 24.05.2017 11:52

Lokalizacja biura, fajni ludzie, normalna atmosfera, spersonalizowane benefity, szacunek dla czyjejś pracy, profil działalności - że robimy coś co faktycznie ludziom pomaga... to pierwsze zalety jakie przychodzą mi do głowy.

Paulina

Pracuję tutaj od niedawna i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem. Szacunek, tolerancja i elastyczność są dosłownie wszechobecne. Nic nie robi się na pokaz, a każdy z nas ma realny wpływ na swoją pracę. Warunki pracy są bardzo fajne, a lokalizacja biura - idealna.

Wielki

Mam nadzieję, że tutaj wszystko jest na swoim miejscu, bo widzę że do Medicalgorithmics Sp. z o.o. (trudna nazwa troszeczkę poszukują na naprawdę masę stanowisk do warszawy i Gdańska, generalnie naprawde mega pozytywny szok się dzieje, ciesze się, jaram

admin

Wiele osób jest zainteresowanych losami firmy Medicalgorithmics Sp. z o.o.. Jeżeli masz ciekawe informacje na jej temat wypowiedz się na forum.

Zostaw opinię o Medicalgorithmics Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medicalgorithmics Sp. z o.o.