Lavard Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 10 ocen.

Lavard Sp. z o.o.
4 10 6 1

Opinie o Lavard Sp. z o.o.

Iza

@Lena, czy możesz powiedzieć nam coś na temat benefitów pozapłacowych w firmie? Czy pracownicy otrzymują takowe benefity? Jeśli tak, to w jakiej postaci? @anonimx, jesteś byłym lub obecnym pracownikiem firmy? Czy możesz podzielić się z nami informacjami na temat warunków pracy w Lavardzie?

Paulina

Witam mam pytanko jest ogłoszenie w sprawie pracy do sklapu w Elblagu skoro to sieciowka to może ktoś mi udzieli odp Co sie dzieje wlasnie tam...jest jedna opinią ale bardzo negatywna

Lena
@Paulina 14.06.2018 17:21

Największe znaczenie ma atmosfera w salonie i to z kim pracujesz. U mnie dziewczyny są zadowolone, każdy robi co trzeba i ja jako kierownik salonu nie czepiam się i nie krzyczę. Problemy rozwiązujemy na bieżąco i jest naprawdę luz. Atmosfera w pracy to podstawa. Inteligentne osoby wiedzą co mają robić i nie ma problemu.

anonimx
@Lena 08.09.2018 20:52

A kto Ci dał prawo krzyczeć na pracowników drogi kierowniku ?

Lena
@anonimx 24.09.2018 12:56

Oj chyba nie wiesz co potrafią niektórzy kierownicy. Mam dziewczynę w salonie, która miała właśnie taką jaśnie Panią kierownik co stosowała metodę kija i marchewki, wrzaski itd. Tylko o to mi chodziło w mojej wypowiedzi.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Zenon
@Administrator 02.03.2018 10:55

Jak nie "grasz" po myśli kierownika to możesz zapomnieć o dobrej atmosferze.A granie po myśli kierownika to np. przymykanie oka na jego machloje z towarem przy inwenturze. Szkoda, że właściciel na to nie reaguje, a może nie chce wiedzieć lub wie że kradną i przymyka na to oko bo kierownik robi sprzedaż. Nie ma z kim nawet o tym pogadać, więc lepiej zmienić firmę bo szkoda nerwów.

Lena
@Zenon 14.03.2018 11:19

Współczuję. Moja załoga może spać spokojnie. Jako kierownik jednego z salonów na śląsku dbam o dobro pracowników i pilnuje porządku. Uczciwość wobec firmy i pracowników.

xzx

Byłam ostatnio na spotkaniu rekrutacyjnym na stanowisko doradcy klienta w salonie we Wrocławiu. Rozmowa z sympatyczną dziewczyną, która przedstawiła się jako córka właściciela i jej mężem. Jednakże proponowane przez nich warunki dają wiele do życzenia...Na początek umowa zlecenie na okres 3 miesięcy, z późniejszą możliwością dostania umowy o pracę. Kwota dochodu, jaką proponują to najniższa krajowa, czyli 1540zł netto! Na moje zwrócenie uwagi, że takie zarobki nie pozwalają na normalne życie i utrzymanie się w tak dużym mieście, jakim jest Wrocław, pani stwierdziła, że możemy się dogadać...czyli da mi 1540zł na umowie i resztę do ręki, czyli 360zł (bo więcej niż 2000zł dać nie może!). Takie same warunki proponowane są na późniejszej umowie o pracę, gdyż pani twierdzi, że zależy jej na jak najniższych kosztach utrzymania pracownika! Żenada jak dla mnie! Chyba, że komuś to odpowiada...tylko co w sytuacji, kiedy wypłacą 1540zł i nic ponadto? Bo z jakiej racji? Tyle jest na umowie, a ty-pracowniku znów dałeś się zrobić w "balona"! I jeszcze z rozbrajającą szczerością mówi, że maja pracownice ubiegającą się o kredyt, więc przez jakiś czas NACIĄGAJĄ jej dochody, by była wypłacalna dla banku. Potem znów wszystko wraca do normy. W jakich czasach żyjemy, by świadomie dać się tak robić w jajo??? I jeszcze pani twierdzi, że tylu mają chętnych, pracownice dojeżdzają z daleka...naprawdę? za 1540zł??? Chyba nie do końca tak jest, skoro nadal szukają do pracy we Wrocławiu. Nie wiem, jak jest w innych miastach, choć myślę, że podobnie....

Lena
@xzx 18.07.2018 14:22

Takich stawek już dawno nie ma. Nowi pracownicy dostają 1800 na rękę bez doświadczenia w branży . Nie wiem z kim rozmawiałaś ale nie daj się oszukać jakiejś regionalnej na 5 minut.

Iza

Czy ktoś może podpowiedzieć coś użytkownikowi @Gregor? @Gregor, czy jesteś w dalszym ciągu zainteresowany pracą w firmie? A może złożyłeś już swoje CV? Jeśli tak, to jesteś już po rozmowie kwalifikacyjnej czy ten etap rekrutacji jest dopiero przed Tobą? Trzymamy za Ciebie kciuki! @xzx, czy aby na pewno Twoja opinia dotyczy firmy Lavard?

Gregor

Ja słyszałem, że mają bardzo dobrą opinię. Warto aplikować?

Iza

@Paulina Widzę, że jesteś bardzo zainteresowana pracą w firmie Lavard - to dobrze. Od Twojego wpisu upłynął już pewien czas. Zdecydowałaś się już zatem aplikować, a może dalej masz to dopiero w planach? @Karol Skąd słyszałeś, iż firma Lavard ma opinię dobrego pracodawcy? Zachęcam Cię do tego, żebyś umotywował swoje stwierdzenie.

Karol

Słyszałem, że to bardzo dobry pracodawca!!

Iza

@Inna Może warto w tej sprawie zaczerpnąć informacji od samego pracodawcy? Wyślij do nich CV, a po zaproszeniu na rozmowę wszystkiego się dowiesz. Koniecznie daj nam znać, jak Ci poszło. @Tymon To faktycznie jest zastanawiające. Sam jesteś zainteresowany pracą w Lavard? A może już do nich aplikowałeś? Zachęcam do tego, abyś podzielił się z innymi użytkownikami forum wszelkimi informacjami.

Tymon

Czy jest jakiś powód, że tak rzadko piszecie na tym wątku?

Inna

Witam! Jaki są zarobki dla krawcowej?! Dziękuję

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie prezentuje się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Kraków.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

ola

Nic dodac nic ujac katastrofa ten miesiac wyplaty co sie dzieje ?nawet nie ma sie kogo zapytac a jak pytasz to brak kąkretnej odpowiedzi

Oferty Pracy

Doradca Klienta - LAVARD - aleja Bielany LAVARD sp. z o.o. 2016-05-31 Żródło: Gowork.pl Wrocław (dolnośląskie) LAVARD to najprężniej rozwijająca się marka odzieżowa w Polsce. Wieloletnie doświadczenie produkcyjne firmy LAVARD w połączeniu z potencjałem ludzkim zatrudnionych specjalistów zaowocowały szeroko pojętym pozycjonowaniem marki, jako lidera w świecie mody męskiej produkowanej w Polsce. Obecnie marka posiada kilkadziesiąt Salonów Firmowych w znanych centrach handlowych na terenie Polski. W związku z dynamicznym rozwojem firmy, poszuk

LAJDA
@Oferty Pracy 24.06.2016 17:49

Hahaha...dobra była kierownik Ma...ka tylko nie wiem o jakiej regionalnej mówisz, bo żadnej nie lubiła, w związku z czym z którą tak intensywnie rozmawiała?...Wiedziałam, że musiała coś brać, bo była bardzo dziwna czasami. Najlepsze było trzepanie telefonów swoich koleżanek na zmianie, skąd dowiedziała się jakie firma ma wobec niej plany. Na szczęście nie ma jej już w szeregach LAVARD-a. Pozdrawiam

Paula
@LAJDA 24.06.2016 17:49

Akurat miałam przyjemność pracy z kierowniczka z Piaseczna ,zawsze uśmiechnięta do klientów i do personelu ,wiec była fajna kierowniczką takiej zycze kazdemu .

Sywia
@Paula 05.07.2017 18:11

Czesc zgadzam się z tobą Paula,pracowałam w firmie Lavard i naprawdę fajna firma i kierowniczka za czasów Pani Żanety ,niestety odeszłam bo zaszłam w ciążę. Ale firma super i kierowniczka w porządku nie wiem czemu ktos pisze ze tak nie było,pewnie ktoś kto zajmuję się oszczerstwami i nie prawdą. Szukasz pracy Lavard jest ok .

renifer
@Oferty Pracy 24.06.2016 17:49

Szkoda, że PANI KIEROWNIK sobie pisze laurkę ;) no chyba że dział HR działa prężnie

xena

Ooo witamy kadry zarządzające;) Maliniak pracowałam w firmie Lavard. Widać od razu próba napisania o tej firmie w samych superlatywach. Masakra socjal nie istniał i nigdy istnieć nie będzie,na wszystkim ludzi oszukują jak się tylko da,zero podwyżek finansowych od lat,umowy o pracę porażka skandal. Kierownictwo, dyrektorzy regionalni zakłamani parszywe świnie. Młode dziewczyny przychodzące do pracy zatrudniają na umowę zlecenia za 9,5netto/h. Jeśli myślisz że umowę dostaniesz na stałe to zapomnij nie w tej firmie,mało tego po pięcioletniej dają ci jeszcze na 2-3 lata bo taki mają kaprys. ŻADNE PIENIĄDZE ZDROWIA NIE WRÓCĄ,NIECH TO BĘDZIE PRZESTROGA DLA TYCH KTÓRZY MARZĄ O PRACY W TEJ FIRMIE, CHOCIAŻ WIDZĄC TE BRAKI W LUDZIACH MYŚLĘ ŻE ZA WIELU TYCH MARZYCIELEK NIE MA.

Maliniak

Lavard to bardzo dobry pracodawca i dlatego trudno się dostać!!

Iza

Aktualnie Lavard aktywnie prowadzi procesy rekrutacyjne na stanowisko Konsultant ds. Sprzedaży. Poszukiwani są nowi pracownicy również do pracy w Krakowie. Czy ktoś z Was już pracuje w tym dziale firmy? Co możecie doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją? Jakie są mocne strony tego pracodawcy? Co warto wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Maliniak

Lavard jest spoko firmą, pracuję na tyle długo w firmie że wiem jak jest.

edfr

@lemur to pewnie od stanowsika zalezy..jedank teraz tylko doradców klienta szukaja do pracy oferuja umowę o pracę pełne świadczenia system szkoleń atrakcyjne wynagrodzenie (systemy premiowania)

anonim

(usunięte przez administratora)

mila

Tu się z Tobą zgadzam, umowa nie dla każdego... najpierw musisz się wykazać sprzedażowo a bynajmniej tak było gdy miałam znikomą przyjemność pracy w Lavardzie w Piasecznie; do tego kierownikiem była Pani Ma...ka . To była ciekawa przygoda, a doznania niezapomniane jak miała fazę bo akurat nie wzięła leków to biada wszystkim bo wisiała na telefonie z regionalną i nadawała na wszystkich ,żeby chociaż prawdę mówiła ale nie chodziło o to,żeby się wybielić. Kradzież klientów i wbijanie sprzedaży nowego pracownika na siebie to stałe metody pracy straych wyjadaczy. Obiecują złote góry, wielkie premie a potem się okazuje, że połowa z tych obietnic to kłamstwo. Jeśli jakimś cudem wyrobisz próg oczywiście od kwoty utargu netto to za miesiąc ustawią taki ,żeby nikt go nie wyrobił . Napięta atmosfera i ciągła walka o klienta, do tego grafik układny pod starych pracowników -tak,żeby mogli zarobić a to znaczy,że nowi pracują głównie na początku tygodnia czyli wtedy gdy nie ma ruchu a reszta przychodzi spijać nektar w weekendy . To nie na moje nerwy

Pracownik

Oczywiscie, ze mozesz. W sklepach pracuje kilku chlopakow i swietnie sobie radza :-) skladaj cv. W krakowie jest super regionalna i na pewno wezmie Cie pod uwage :-)

Nikita

Dolce Vita i wszystko jasne :)

ashia

"miłe panie" dziękują za docenienie i zapraszają ponownie :)

Marek

Dziekuję za dzisiejszą,miłą i sympatyczną obsługę w salonie Lavard w Modlniczce. Pozdrawiam mile Panie. Miło również bedzie wrócić :)

Piotr

Jakis czas temu starałem sie o prace w LAVARD ! i powiem szczerze patrzac na rozne salony ktore znajduja sie w roznych czesciach krakowa wybralem tylko jeden zeby zlozyc Cv.A mianowicie tam gdzie wlasnie jak pozywej napisane Panie mialy czerwone paznokcie i bylo ladnie stonowano ubrane , mila atmosfera panujaca na salonie sklonila mnie do tego zeby wlasnie na tym salonie zostawic Cv. Pozdrawiam bardzo miłe Kobiety z factory Lavard (usunięte przez administratora)

krakowianka

Pracowałam w tej firmie za bardzo małe pieniądze. Generalnie nie polecam ...zakłamana firma,kiepsko płaci i obiecuje niesamowite pieniądze w przyszłości. Atmosfera przepełniona kłamstwami ,intrygami, ,starszy pracownik niszczy nowego,starszy stażem kierownik robi wszystko ,żeby być najlepszy bo obawia się o swoją pozycję. Intrygi,romanse regionalnego [usunięte przez moderatora] z nami na sklepach ,którym wmawia,że standardy firmy to szpilki,czerwone paznokcie itp. bo on tak lubi -tłumaczy [usunięte przez moderatora] -jedna z jego "ulubienic"która uciekła z salonu za nim aż z Rzeszowa:)ciekawe czy góra firmy o tym wszystkim wie. Teraz pracuję w Bytomiu i jestem szczęśliwa ,że skończył sie mój koszmar z tą firmą!!

Zostaw opinię o Lavard Sp. z o.o. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lavard Sp. z o.o.