Kefirek

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 435 ocen.

Opinie o Kefirek

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kefirek

Paulina

Kefirek ostatnio zamieścił oferty pracy. Poszukują między innymi KIEROWCY KAT. B Macie jakieś doświadczenia na tym stanowisku?

edfff

@Młody no bo taka jest prawda ze teraz nie w kazdej firmie oferowane jest stabilne zatrudnienie i umowa o prace

anonim

(usunięte przez administratora)

klinet
@Młody 29.06.2016 11:18
No faktycznie umowa na stałe to coś niesamowitego. Jest to standard już na rynku pracy no chyba że masz inne doświadczenia to t...

Ja robię zakupy w kefirkach, obecnie w Sparach w Centrum Krakowa i bardzo sobie chwalę pracujące tam osoby. Sympatyczne, uśmiechnięte i nigdy mi się nie zdarzyło, że źle wydały resztę. Jakaś zawiść przez Ciebie przemawia albo masz konkretny cel.

Młody
@klinet 29.06.2016 14:13
Ja robię zakupy w kefirkach, obecnie w Sparach w Centrum Krakowa i bardzo sobie chwalę pracujące tam osoby. Sympatyczne, uśmiec...

No teraz to dobrze bo kasa fiskalna pokazuje ile trzeba wydać a i to czasami przerasta. Zawiść nie no opinia na temat sieci sklepów :) dobrze rób zakupy dalej nie bronię mamy wolny rynek i można robić co się chce również mówić prawdę na forach internetowych, aby ludzie jeżeli się interesują danym tematem mieli jakieś informacje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Młody

Jesteś nowym dyrektorem HR który stara się zrobić lepszy Employer Branding? Słabo Ci idzie. kefirek to porażka na każdym szczeblu pracowniczym i zarządzania. Zostały same matołki które nie potrafią poradzić sobie na zewnętrznym rynku pracy. Sieroty po liceum dla dorosłych bez matury i tyle w temacie.

cede

Miejsce pracy nie dla osób ambitnych, znających swą cenę. Niektóre zachowania osób, poniżej wszelkiej krytyki. Wiocha, wiocha, wiocha. Nie polecam

xxxxx

Nowy system wynagradzania ponizenie kierowników i zastepców porażka totalna. Nie wymagajcie prowadzenia sklepów na wysokim poziomie z takimi wynagradzaniami.

xxxxx

Pracowałam nie dawno w tej firmie. Na początku było ok. Gdy dostałam umowe dłuższe zostawanie z czego nadgodziny marnie płatne. Wydaje mi sie że pracownik powinien przerobic tyle ile musi a nadgodziny powinny zostac dla tych którzy chcą.Przeskoki z popołudniówki na rano bardzo częste choć nikt nie zapyta czy chce sie tak chodzić.W dziale personalnym nikt tego nie widzi bo kazdy sklep ma inny grafik dla nich inny na sklepie. Pracy dużo za mało osób na sklepach. Trzeba być szybkim zeby ogarnac. Praca na akord i 5 rzeczy na raz. To moja opinia.

hejter

Bo znam tych ludzi i wiem co sobą reprezentują :) DNO!!!!!

hejter

Patrząc na rekruterów to pytania będą ściągnięte z neta a i tak użycie takiego pytanie nie będzie powodowało że rekruter będzie coś o Tobie wiedział. Trzeba mieć jakąś wiedzę w temacie. Uważaj pytania typu "Ma Pani dzieci"? Albo "czy Pani pije". PRL-owskie metody Pani Ptak :)możesz nagrać i iść z tym do sądu bo takich pytań nie wolno zadawać!!! Ogólnie możesz zakręcić tak tymi dziewczynkami, że masz robotę od razu tylko czy aby na pewno chcesz tam pracować? Wyzysk za 2000 netto.

HEJTER

smalec - zapoznaj się z definicją hejtu i rodzajami osób, które to praktykują, najpierw poczytaj, naucz się, a następnie wypowiadaj w danym temacie. Tak będą płacone nie wiem z czego, najpierw trzeba mieć pieniądze a jak się jedzie na stracie od paru lat to wiesz z pustego i Salomon nie naleje. Nawet Pan Głupikowski.

hejter

No faktycznie jeżeli dla Ciebie na spec. ds. kadr i płac jest duże doświadczenie to weź wyślij na sprzedawcę - kasjera lepiej. To że mają kłopoty ze składkami ZUS to wiadome ludzie sprawdźcie sobie w zus-ie czy w ogóle składki za was idą. Biedronka, Lidl, Auchan, Alma, Carrefour, Kaufland to sklepy które przynajmniej w miarę płacą na takich stanowiskach jak sprzedawca - kasjer i na pewno opłacają za was składki.

Patrycja

W kefirku całkiem dobrze się pracuje,oczywiście jak komuś się chce pracować i po to idzie do pracy. Polecam.

załamana

Uwaga ! Najniższa krajowa za wiele godzin pracy. Umowy na zaniżone stawki poniżej najniższej a później nadgodzinami się dobija do tej najniższej - w tym roku podnieśli do najniższej więc w dokumentach brak nadgodzin . Ale to wszystko nic - do tego od listopada zus nieopłacony jak potrzeba. No cóż jak pracownikowi nie pasuje to nie musi pracować - z daleka od Kefirka - Polskiej firmy. Lepsze zarobki są w Auchan

Patrycja

Pracowałam w kefirku dosyć długo aż do momentu przeprowadzki do innego miasta, faktycznie praca wymagająca ale jak to w handlu trzeba lubić taką pracę. Co mogę powiedzieć, atmosfera bardzo dobra, pensja zawsze na czas, umowa o pracę, można dodatkowo dorobić, nie było źle. Polecam.

młody

Weźcie skończcie z tymi Polskimi produktami. Fakt są firmy Polskie gdzie produkty są na najwyższym poziomie. Pani "prezes" Ptak (w sumie nie wiem czy nadal "prezes", możecie napisać co ona robi) robi zakupy w biedronce i taki daje przykład. Kefirek raz jest drogi dwa produkty dramatyczne, marketing na poziomie podrzędnej jednoosobowej działalności ale co się dziwić jak w marketingu też wszyscy po znajomości. "prezes" gupikowski niech wróci tam gdzie jego miejsce czyli rozwożenie chleba na sklepy a nie zarządzanie firmą. Sprzedał już dwie matoł za grosze tak zarządzał. A co do p. Gubałów to fakt może i szanowali ludzi ale poziom intelektualny jest na poziomie prezesów skoro dalej ich trzymają. Defekto główny prezes spółek kefirek i serpol podobno też jest PH więc co tutaj dużo mówić. Pozdrawiam Hejter :D

Aleksander

Uważam ze Oskarżenia dot Pani Alicji sa bezpodstawne ponieważ piastuje wyższe stanowisko .jesli uważasz ze zle wydała resztę trzeba było zgłosić to i poprosić o rejestr monitoringu a tak na marginesie !! Skończyłaś podstawówkę ???to chyba umiesz liczyć !!!nie zapominaj ze praca w takim sklepie w centrum miasta jest wyczerpująca .. A w tym sklepie robię codziennie zakupy do restauracji i widzę jak cały zespół wkłada serce w prace !!! Ps: uważam ze opisywanie pewnych osob dot zazdrości oraz nie dojrzałości do pewnego etapu życia .. Jestem zadowolony z Pani Kierownik Małgorzaty jak i Pani Alicji oraz całego zespołu !!!

Aleksander

Uważam ze Oskarżenia dot Pani Alicji sa bezpodstawne ponieważ piastuje wyższe stanowisko .jesli uważasz ze zle wydała resztę trzeba było zgłosić to i poprosić o rejestr monitoringu a tak na marginesie !! Skończyłaś podstawówkę ???to chyba umiesz liczyć !!!nie zapominaj ze praca w takim sklepie w centrum miasta jest wyczerpująca .. A w tym sklepie robię codziennie zakupy do restauracji i widzę jak cały zespół wkłada serce w prace !!! Ps: uważam ze opisywanie pewnych osob dot zazdrości oraz nie dojrzałości do pewnego etapu życia .. Jestem zadowolony z Pani Kierownik Małgorzaty jak i Pani Alicji oraz całego zespołu !!!

Ruda

A Ty co nie lubisz koleżanki ze tak piszesz ze szczegółami??Masakra jakas!!!Weź lepiej popatrz na siebie jak pracujesz bo sadze ze Ala jest twoja koleżanką z pracy.Otrzasnijcie się wreszcie i zacznijnicie pracować a jak nie to zalatwiajcie to miedzy sobą a nie na forum bo to jakąś porazka jest!To nie te czasy ze to forum kogoś kręci wręcz przeciwnie!!!!

bajka

Witam wiadomo cos na temat ze zabka kupila czesc kefirkow .

anonim

(usunięte przez administratora)

ala
@aaaaaa 07.04.2015 20:28
Jakość produktu bardzo słaba. Ja osobiście robię zakupy w Carrefour na Zakopiańskiej. Widuję tam wielu pracowników Kefirka -...

Głupoty piszesz. Ja robię zakupy w kefirkach od lat i jakoś mnie nie zawiodła. Dobre Polskie (Polskie!) produkty w przyzwoitych cenach.

aaaaaa
@ala 08.04.2015 09:22
Głupoty piszesz. Ja robię zakupy w kefirkach od lat i jakoś mnie nie zawiodła. Dobre Polskie (Polskie!) produkty w przyzwoitych...

O ! - to ty musisz dobrze zarabiać jak na takie zakupy cię stać. Śmiem przypomnieć, że dlatego też lubimy zakupy w sklepach wielkopowierzchniowych, bo można tam kupić nie tylko żywność ale i odzież, sprzęt AGD, RTV, sprzęt gospodarstwa domowego itd., dodatkowo jakie fajne są galerie przy okazji np. Auchan Bonarka. Od dawna wiadomo, że to co polskie to jest słabej jakości.

brak

U mnie na osiedlu był taki sklep ale został zlikwidowany. Mam informację,że firma Kefirek już upada i się likwiduje. Na szczęście. Nie dziwię się bo drożyzna, fatalna obsługa, ludzie nie chcą tam pracować.

Wiku

Na rynku działają ledwo od 1999 roku. Chociaż sieć ich sklepów nie ma szans na konkurowanie z Biedronkami czy innymi Lidlami to uważam, że mają sporą szansę na odnoszenie coraz to większych sukcesów na rynku - a to dlatego, że Polakom pomału zaczynają przeszkadzać kolejki w w/w sklepach. Ceny mogą być minimalnie wyższe, ale liczy się czas dla znacznej większości ludzi.

Wiku

Na rynku działają ledwo od 1999 roku. Chociaż sieć ich sklepów nie ma szans na konkurowanie z Biedronkami czy innymi Lidlami to uważam, że mają sporą szansę na odnoszenie coraz to większych sukcesów na rynku - a to dlatego, że Polakom pomału zaczynają przeszkadzać kolejki w w/w sklepach. Ceny mogą być minimalnie wyższe, ale liczy się czas dla znacznej większości ludzi.

anonim

(usunięte przez administratora)

czajka

ja wiem czy te 1600 złotych brutto to taka zadowalająca pensja i warunki o któych można powiedzieć , że są dobre...? rozumiem , że w pracy dla wielu nie liczy siętylko kasa ale i atmosfera i wiele innych rzeczy, ale jeśli ktoś zaczyna rozmowę od takiej stawki to niestety ale ja w tym przypadku odpadam

goja

Faktycznie bardzo fajne sklepy z tych kefirków, takie na codzienne zakupy, nie traci się czasu i polskie produkty w większości. Polecam.

mammamia

A jak oceniacie pracę na Wrocławskiej? W tym Kefirku przy Urzędzie Marszałkowskim

oszukana

Termin wypłaty za czerwiec 07.07.2014 ale do tej godziny wypłaty brak. Ale Kefirek leniom nie płaci, bo przecież praca za 3 osoby to za mało, teraz będziemy pracowac za darmo!!!

ludwik

Pracowałem w kefirku..... na drożdzowej .Beznadziejnie.(usunięte przez administratora) Miałem pracować na stanowisku kasjer - sprzedawca. A na umowie byłem zwykłym pomiataczem . Pracownikiem pomocniczym. Dzwiganie , dzwiganie , rozładowywanie palet i sprzatanie. Wszystko na raz musiałem robić. Kefirek to beznadziejna firma. Nie polecam pracy w tej sieciówce, szczególnie na drozdzowej .

...

nie polecam...pracujesz za kilka osób a i tak usłyszysz że jest źle...

asia

oczywiście... płaca minimalna, ciężka praca bo ze względu na oszczędności jest minimalizowana liczba pracowników... jak w każdej sieciówce... trzeba lubić ciężką pracę bo inaczej nie wytrzymasz robiąc kilka rzeczy na raz... poza tym pracuje się jak wszędzie...

uuul

Jaki komentarz trzeba wstawić, żeby go usunęli? Starczy na końcu dodać pozdrowienia dla informatyków kefirka, bo oni tu mają wtyki. :)

goja

Głupoty piszecie, wszędzie trzeba pracować, kryzys szaleje, bezrobocie ponad 13%. Plujecie jadem na kefirka a gdzie indziej to cuda? Przynajmniej w kefirku pensja zawsze na czas, urlop i płacą ZUS. Weźcie się do roboty a nie narzekajcie.

Pracownik
@goja 15.12.2013 09:01
Głupoty piszecie, wszędzie trzeba pracować, kryzys szaleje, bezrobocie ponad 13%. Plujecie jadem na kefirka a gdzie indziej to...

Ja tez sie zgadzam narzekają na Kefirek to po co w nim pracujecie myślicie ze gdzie indziej to kokosy i przyjmują z otwartymi ramionami .

lolek
@goja 15.12.2013 09:01
Głupoty piszecie, wszędzie trzeba pracować, kryzys szaleje, bezrobocie ponad 13%. Plujecie jadem na kefirka a gdzie indziej to...

moze i byla fajna firma czas przeszly!!!!(usunięte przez administratora)harujesz na umowe zlecenie a potem dadza ci 3/4 etatu albo cie zwolnia na teatralnym fajne pracowite dziewczyny zwolnili albo same odeszly i zycze im wspanialych pracodawcow ktorzy ich docenia

aaaabbbb

ojej, ostatnio jak czytałam opinie o kefirku to był jeszcze w Krakowie, a stron było 13.... czyżby jakaś manipulacja? kiedyś to była niezła firma, ale już nie jest...

lux
@aaaabbbb 08.12.2013 20:19
ojej, ostatnio jak czytałam opinie o kefirku to był jeszcze w Krakowie, a stron było 13.... czyżby jakaś manipulacja? kiedyś...

To operator portalu przycina - ogranicza bazę, zobacz sobie na daty,

brook

bo na centrum b to naprawde jest miło i sympatycznie obsłuża zażartuja doradza i poleca miła i fachowa obsługa zawsze zadowolone

Alvinka
@brook 02.11.2013 18:10
bo na centrum b to naprawde jest miło i sympatycznie obsłuża zażartuja doradza i poleca miła i fachowa obsługa zawsze zadow...

Dziękujemy za docenienie nas pracownic z os. centrum B ;) Milo czytać takie rzeczy :D Bo pomimo ze sie ciezko pracuje nie warto tracic optymizmu i dobrego humoru to jest praca nasz chleb a na niego trzeba ciezko w dzisiejszych czasach pracowac. Prawda jest taka WSZEDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA. Kazda z Nas jest sfrustrowana bardziej lub mniej ale klientow tych stalych co przychodza codzien po milion razy nalezy szanowac, jak i innych przychodzacych nowych, wspolpracownikow i samego siebie, bo jak sie jest wpozadku wobec innych to inni sa wpozadku wobec ciebie :D Kazdy niech zazdrosci ze nie pracuje na centrum B :D pozdrawiam :D

pchelkanh

POZDRO DLA CENTRUM B TAM NAJLEPSZE LASKI

ela

Dokałdnie, niestety ale w każdej sieciówce jest podobnie, byłam w trzech sieciach i to samo. różnice niewielkie a jedyne co to różnica w ludziach i zespole na plus w kefirku. Ogolnie na rynku jest ciezko wiec szału nie ma nigdzie. pracowalam w Polo i Biedronce wiec porównanie mama

?

pracuje w kefirku od pewnego czasu i powiem że wymagania mają takie same jak inne sieciówki i płace na podobnym poziomie,jak ktoś chce pracować i zależy mu na pracy to będzie pracował,przeszłam kilka sklepów i wszędzie były wymagania ale też fajny personel i kierownictwo i nie zgodzę się z opiniami które czytałam na temat kefirka z resaztą dla lesera który chce leżeć i dostawać pensje zawsze będzie źle

lolek
@ 09.10.2013 16:46
pracuje w kefirku od pewnego czasu i powiem że wymagania mają takie same jak inne sieciówki i płace na podobnym poziomie,jak kt...

kefirek to syf!!!!!!!!!!!(usunięte przez administratora) kumoterstwo jak wchodzisz(usunięte przez administratora) kierownictwu to masz wolne kiedy chcesz i wyplate wieksza poki cie potrzebuja to jestes cacy a potem fora ze dwora sklep na teatralnym jest tego przykladem

?

Witam na teatralnym super zmiany personel nowy mily i bardzo pomocny [usunięte przez moderatora] reszta kobiet tworzy super klimat az milo teraz tam robic zakupy mimo ciezkiej pracy w trzech miejscach naraz usmiechna sie zazartuja zapraszaja ponownie naprawde super!!!,!!

Gonzo

Tylko desperaci pracują w kefirkach, [usunięte przez moderatora]Pracowałem cały miesiąc i mi wdrożyli system 4 ,5 godzin maksymalnie - 450 zł dali "Łaskawcy". Do tego dojazd na ul Drożdżowa ( z 2 przesiadkami) zajmował mi 1,5h. Zraziłem się do tego typu sklepu. Nie polecam[usunięte przez moderatora]

biu

dajcie spokoj nmowa na umowe-zlecenie a potem na czesc etatu a nie na caly etat a pracujesz jakbys mial dwa etaty odradzam!!

pers

nie niepolecam ci tego sklepu....

lolek
@pers 12.09.2013 21:32
nie niepolecam ci tego sklepu....

lepiej lezec na bezrobociu niz zasuwac w kefirku jak bialy murzyn

pers

Anna - 2013-04-02 12:56:23 Witam szukam pracy mam pytanie czy warto aplikowac do kefirka w nowej hucie interesuje mnie jakie są zarobki na reke i czy jakies niedziele wolne w miesiacu bede wdzieczna za jakies info !dziekiwitam wszystkich...głównie chodzi mi o sklep przy ul.przewóz 40.Panie kasierki juz niesa takje usmjechniete jak kiedys co sie tam dzieje.j nonstop wymieniaja zespół czy co [usunięte przez moderatora] niepolecam tam zakópow niemilo.

pracownica

Słuchajcie pracuje w tej firmie już ponad pół roku, rotacja pracowników jest zaskakująca wystarczyło że miałam kilka dni wolnego i już dwie nowe osoby, zależy na jaki sklep sie trafi ale ten na którym jestem obecnie to żenada [usunięte przez moderatora]. na poprzednim sklepie kierownictwo od pracowników wymagało i ten kto sie starał mógł liczyć na prawde na ładną premie ogólnie zarobki to najniższa krajowa czyli 1180 + premie w zależności od obrotu sklepu raczej na wiecej niż max 100 nie ma co liczyć. Biuro na drożdżowej pozostawia wiele do życzenia ciężki dojazd a i czekać trzeba tam nie wiadomo ile na rozmowe kwalifikacyjną czekałam tam jak głupia 3 godziny podpisywanie umowy tez sie tam odbywa. otrzymanie jakich kolwiek papierów z biura trwa kolejny czas umowy podpisuje sie na drożdżowej oni odsyłają je na sklep na którym pracujesz a czekasz na nią ok 2 tygodni masakra [usunięte przez moderatora] praca generalnie fozyczna i czasami bardzo ciężka dużo dzwigania i wg. Nie wiem jak na innych sklepach ale koleżanki z rusznikarskiej zostały wysłane na różne sklepy w krakowie z którą bym nie rozmawiała mówi to samo że nie warto już pracować. Nie wiem kto wybiera kierownictwo ale z wiekszościa osób to była jedna wielka pomyłka. Więc podsumowując uważajcie jaki sklep wybieracie bo nie bedziecie do konca zadowoleni na pewno.

hmm

nie bądź naiwny to teraz normalne na rynku pracy brawo dla pracodawców, kiedy zmądrzejecie i założycie związek który będzie dbał o wasze interesy

ela

No przygotuj się na półroczne zlecenie albo nawet dłużej za psie pieniądze . . .

SaM

To zależy od tego na jakiego [usunięte przez moderatora] natrafisz na sklepie, jak będziesz efektownym pracownikiem to po miesiącu lub po 2 dostaniesz umowę o prace

nick

jak sie pracuje w kefirkach? jaka pensja? jaka daja umowe? bylam na rozmowie i ponoc dwa tygodnie na umowe-zlecanie potem okres probny a potem umowa ale faktycznie niech ktos mi odpisze jak to jest

robert

wchodzac do sklepu na teatralnym ma sie wrazenie ze tylko [usunięte przez moderatora] tam pracuja z kazdej strony slychac [usunięte przez moderatora] zrob to zrob tamto [usunięte przez moderatora] i jak tu pracownicy maja byc mili i usmiechnieci do klientow jak personel w stosunku do siebie tak sie zachowuje badzmy mili dla siebie jak wymagamy tego od innych

stala klientka

jestem klientka od jakiegos czasu na os teatralnym tam baby byly wiecznie obrazone na caly swiat a szczegolnie na miesie jak wracam z pracy to strach bylo podejsc chyba ze byles ze sprzedajaca po imieniu od jakiegos czasu sa tam nowe twarze i cala przyjemnosc kupowac grzeczne mile dadza plasterek do sprobowania zeby nie kupowac w ciemno az milo !!!!!!! oby tak dalej

nowa

Kurde ludzie nie wierzcie w to co mówiå na rozmowie bo to totalnie mija się z rzeczywistością...[usunięte przez moderatora]

Zostaw opinię o Kefirek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kefirek