Praca w salonach sprzedaży tej sieci jest całkiem dobrym pomysłem dla wchodzących na rynek pracy absolwentów, zwłaszcza tych mieszkających z rodzicami.... Nabiorą doświadczenia w sprzedaży, zapoznają się z meandrami pracy z ludźmi, dowiedzą się jakich błędów w dalszej pracy zawodowej się wystrzegać, a dzięki współpracy z dużym operatorem będą mieli możliwość podpatrzenia schematów pracy w większej korporacji.
Od dłuższego czasu obserwuję sytuację w Warszawie - czegoś takiego nie widziałem nigdy.
Employer branding level master. :-)
Centrala ma pełną świadomości sytuacji w regionie i na pewno nie jest karmiona mrzonkami.
Organizacja jest w fazie wzrostu, wykorzystuje stabilizację do budowy zaplecza kapitału ludzkiego. Oczywiście ostatnie działanie w regionie nie przypominają oderwanej od rzeczywistości farsy.
Region i spółka daje wzór opracowania jednolitej strategi, określania celów krótko i długoterminowych. MS Project do czerwoności rozgrzany. Nie uświadczymy tu ciągłych roszad i gaszenia pożarów. Nikt za plecami pracowników nie podejmuje 3 sprzecznych decyzji jednocześnie. Ostatni awans osoby która perfekcyjnie zna oferty, ma olbrzymie kompetencje managerskie zdobywane na dofinansowanych przez organizację studiach MBA , cieszy się ogólnym szacunkiem wszystkich pracowników w regionie i jest kierowana przez bardzo dobrze zorientowanego w lokalnych problemach szefa regionu wielce pomaga. Któż nie chciałby być prowadzony przez takiego człowieka - to nie dyrektor, to przywódca, leader słuchający głosu swoich podwładnych, znający ich problemy, zawsze chętny do pomocy, konkretny, życzliwy. Istny diament, może nie E. Portera, ale zawsze...
Nikt tu nie szuka oszczędności w sferach, które doświadczony manager przy tworzeniu budżetu omijałby szerokim łukiem. Przyjmowani nowi pracownicy mają jasno określone ścieżki rozwoju, nie są pozostawieni sami sobie. Ciągła pomoc trenerów i kierowników mających czas na ich szkolenie służy wzrostowi wyników.
Doskonałe warunki pracy powodują, że w salonach nie ma braków kadrowych, brak kilku osób od lat wiernie związanych z organizacją wcale nie wpłynął na morale reszty załogi. Ze świeczką szukać tak dobrego miejsca na ziemi.
Oczywiście mogę się mylić, może mylne wrażenie odnoszę - jeżeli tak niech mnie ktoś poprawi...