Parę lat temu jak była "stara kadra w hr" dało rade tam zalatwić wszystko teraz mają nas pracowników za totalne zero.Panie z biur przechodząc przez halę produkcyjną nie potrafią nawet odpowiedzieć zwykłego słowa "dzień dobry" oczywiście są wyjątki.Kierownik produkcji ma szacunek ale chyba tylko do ludzi z biur,produkcji już to nie dotyczy.Potrafi odnosić się do ludzi w bezczelny sposób odsuwając ich tym od siebie.Owocowe wtorki no ok dostajemy po jednym owocu a szał na facebooku i instagramie jakby to było mega wielkie wydarzenie,szkoda,że nie obwieszczali tego i nie dodawali relacji jak zabierali nam bony świąteczne i resztę socjalu a powinni się przecież też tym pochwalić. Robią z ludźmi co chcą.
08.05.2021 18:31
Jestem pracownikiem produkcji. Pracuje od wielu lat. Firma jest w porządku, zespół zgrany. Ogólnie praca mi się podobała. Ale ostatnim czasem atmosfera w pracy jest okropna. Nowy kierownik nie ma szacunku do pracowników i to bardzo wpływa na pracę i wyniki. Czekaliśmy na pewno innego podejścia. Mamy nadzieję że w końcu coś się zmieni i pan kierownik będzie szanować nas i naszą pracę
Anonimek
15.05.2021 21:30
Nie wszyscy, tak się zachowują. Są osoby, które naprawdę sobie cenia opinie pracowników. Nie chcę tutaj mówić po imieniu, ale napewno każdy wie o którą Pania chodzi, bo jest z nami od lat.Zawsze można do tej Pani pójść. Wysłucha i pomoże.
Przychody i zysk Aircom Automotive
18,7 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Firma imponuje przychodami 222 mln 243 tys. zł za rok 2023. W ujęciu rocznym wynik wzrósł o 26%. Kwota 18 mln 708 tys. zł to wartość uzyskanego zysku brutto.
To niesamowite, że przychody tak rosną! Jakie zmiany w podziale premii lub podwyżkach można się spodziewać w obliczu takiego zysku? Czy są plany na dalszy rozwój i inwestycje w firmie?
Jaro
13.05.2021 22:31
Czy pochlebne opinie i kasowanie negatywnych opinii o firmie to działanie działu PR tej firmy? Czy naprawdę są osoby, które nabiorą się na owocowe wtorki?? Pomyślcie ta firma płaci wam w mandarynkach i bananach nie dając podwyżek. Czy ktoś jeszcze pamięta, że kiedyś mieliśmy opieke medyczną, dofinansowanie do posiłków, darmowe przekąski i napoje, pikniki rodzinne, wigilję firmową no i owoce w każdy czwartek?
Pracuję w tej firmie juz nie pierwszy rok,były lepsze momenty, były naprawdę trudne, tak jak zaczęła się ta pandemia,ale jakoś dały rady.Byliśmy jednym zgranym zespołem. Teraz po trochę wracamy do normalności, już wracają benefity,już mamy owocowe wtorki i to nas bardzo cieszy.Ale atmosfera w pracy naprawdę pogorszyła się. Po ostatnim spotkaniu z kierownikiem produkcji wiemy że w tej firmie nie możemy mieć swogo zdania,że musimy (usunięte przez administratora) i nawet nie możemy podnieść głowy. Nowy osoby które przychodzą do pracy chyba nie wiedzą co to za słówo dzień dobry. Przykro mi,bo firma na prawdę ma ładnie warunki pracy,ale jak nic się nie zmieni,to będziemy zmuszeni szukać innej pracy,bo w takie atmosferze pracować nie uda się.
Ok
07.05.2021 09:52
Pracuje od niedawna ale jest w miare ok, podoba mi sie owocowy dzień(wtorek) zobaczymy co będzie dalej.
Prawda
06.05.2021 08:54
Atmosfera w firmie negatywna.Kierownik nowy , miało być lepiej a jest gorzej.
(usunięte przez administratora) Kierownik produkcji negatywnie wpływa na atmosferę, nie zna słowa proszę tylko rozkazuje i żąda. 21 wiek są szkolenia dla takich osób na takim stanowisku.
nie polecam
01.11.2020 18:19
Dzień dobry, jakiś czas temu aplikowałem na stanowisko Specjalisty ds. Logistyki i otrzymałem zaproszenie na rozmowę.
Rozmowa wyglądała tak, że oprócz pani z (usunięte przez administratora), spytał się mnie czy znam angielski oraz czy dobrze sobie radzę w excelu. Na oba pytania odpowiedziałem twierdząco. Następnie opisano mi jak wyglądałaby praca na tym stanowisku, po czym podziękowano mi za udział w rozmowie i oświadczono, że tak u nich wygląda pierwszy etap. Na drugi etap już zaproszenia nie otrzymałem. Na jakiej podstawie mnie skreślono pozostaje dla mnie zagadką, ale z pewnością nie jest to profesjonalne, żeby skreślać kogoś po zadaniu mu dwóch pytań o znajomość angielskiego i excela (oba znam dobrze). Straciłem tylko czas i pieniądze na paliwo. Na szczęście nie musiałem brać wolnego, żeby wziąć udział w tej "rozmowie".
Zainteresowana
14.11.2019 10:29
Mam pytanie czy pracują tam Panie na stanowisko operator maszyn?
Aircom Automotive Sp. z o.o. sp.k.
14.11.2019 11:56
@ ZAINTERESOWANA na produkcji w Aircom pracują zarówno Panie jak i Panowie. Zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu 71 721 33 23.
Andrzej
04.06.2019 13:02
Czy jest wolne miejsce, chciałem by pracować, na długy termin?
Aircom Automotive Sp. z o.o. sp.k.
04.06.2019 14:35
Zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu 71 721 33 23.
Były już
27.04.2019 09:18
Pracowałem , dobrze że już nie . (usunięte przez administratora) Atmosfera gorzej niż fatalna , omijać zdala.
Bezrobotny
28.08.2017 14:56
Jest ogłoszenie na lidera zmiany produkcyjnej-wie ktoś ile takiemu płacą? Robota na 2 czy 3 zmiany? Nie wiec czy tracić czasna rozmowy jak dają 2000 netto i uważają, że to kokosy...
Były
11.12.2017 12:55
Nie polecam , tam jest taka rotacja że już nikt nikogo nie poznaje. Praca nie jest stabilna i sama ukraina.
Kyriake
15.12.2018 00:11
liderzy zarabiają mniej więcej tyle samo co pracownicy produkcji a mają o wiele większą odpowiedzialność rzuconą na barki
KASIA
26.03.2018 17:37
Ile jest zmian w tej firmie?
Kyriake
15.12.2018 00:09
3 zmiany
14.08.2017 11:30
Kolbendichtung
16.08.2017 18:52
Tak, możesz śmiało próbować do działu utrzymania ruchu bądź na produkcję. Pozdrawiam zadowolony pracownik.
Joanna
21.03.2017 12:11
Pracujesz w Aircom Automotive? Chętnie dowiemy się jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia. Jakie są największe plusy pracy w firmie?
Jola
31.03.2017 18:09
Masz zamiar rozpocząć pracę w tej firmie ?
tak
07.05.2016 21:58
Świetnie, że atmosfera opiera się u nich na przyjacielskich relacjach, bo dbałość o dobre stosunki to teraz zdecydowana rzadkość.
helena1245
14.10.2015 13:46
Bardzo fajna praca
mariusz
29.07.2015 17:53
słuchajcie, a jak wygląda firma obecnie, chodzi mi o sam wygląd, bo słyszałem, ze miał byc remont i nie wiem na czym w końcu stanęło.. pewnie na produkcji nic się nie zmieniło, ale moze w innych działach tak. Czekam na nowinki od Was, bo nie wiem czy aplikowac do nich czy nie za bardzo, bo głosy są różne
Wywiadu udzielił/aRafał Kejna
17.04.2015 13:05
Jakie były początki firmy?
Firma AIRCOM funkcjonuje na rynku od roku 2011, natomiast od roku 2012 ma swoją siedzibę w Pietrzykowicach pod Wrocławiem. Założycielami firmy są niemieccy przedsiębiorcy w wieloletnim doświadczeniem w branży motoryzacyjnej.
Co zadecydowało zatem o założeniu firmy w Polsce, w Pietrzykowicach?
Zadecydowały o tym głównie dwa czynniki – po pierwsze lokalizacja – z jednej strony tuż przy autostradzie i bielańskim węźle komunikacyjnym, co gwarantuje szybki i bezproblemowy transport, a z drugiej strony blisko Wrocławia, który posiada duże zaplecze kadry inżynieryjnej.
A jak wyglądają struktury firmy?
Firmę reprezentuje prezes i trzech prokurentów. Główne działy to działy inżynieryjno-techniczne: konstrukcji, planowania produkcji, produkcji, utrzymania ruchu oraz laboratorium. Produkcję oraz prace nad projektowaniem wyrobu wspierają działy jakości i zakupów, a także pozostałe działy administracyjne: m.in. księgowość i controlling oraz HR.
Nad czym obecnie najintensywniej pracujecie?
Ogólnie mówiąc – każdy dział ma swoje priorytety. Dział Konstrukcji opracowuje kolejne produkty (kompresory), które sukcesywnie wprowadzamy na rynek. Laboratorium testuje wypracowane rozwiązania, nadzoruje przygotowanie prototypów, testuje nasze wyroby w różnorodnych warunkach brzegowych oraz poddaje testom obciążeniowym i wytrzymałościowym. Działy planowania produkcji i produkcji dbają o nieustanną optymalizację procesów.Bardzo ważnym działem w przemyśle motoryzacyjnym jest Dział Jakości, który ostatnio miał bardzo dużo pracy w związku z procesem certyfikacji ISO/TS 16949. Od jakiegoś czasu staramy się także usprawnić komunikację w firmie, bo na własnym przykładzie widzimy, jak bardzo jest ona ważna w codziennej pracy. Kilka tygodni temu wyszedł na przykład drugi już numer naszej gazetki „AIRCOM NEWS”, która jest dodatkowym źródłem wiedzy i informacji o firmie i naszej branży. Organizujemy szkolenia i spotkania z pracownikami, aby jeszcze bardziej zaangażować ich w życie firmy. Po raz kolejny w tym roku przeprowadziliśmy ankietę satysfakcji pracowników, która oprócz pozytywnego feedbacku podpowiedziała nam, w jakich obszarach musimy jeszcze pewne rzeczy doprecyzować, zmienić, usprawnić.
Ile osób zatrudnia firma?
Obecnie 80 ale w dalszym ciągu się rozwijamy, więc prawie przez cały czas trwają procesy rekrutacyjne zarówno na stanowiska produkcyjne jak i administracyjne.
Jak wygląda proces rekrutacji?
Cały proces składa się z kilku etapów. Pierwszym etapem rekrutacji są rozmowy telefoniczne, podczas których przedstawiamy profil firmy oraz weryfikujemy doświadczenie kandydata. Na tym etapie możemy już wstępnie ustalić, czy oczekiwania nasze względem kandydata a także oczekiwania przyszłego pracownika są zbieżne. Kolejnym etapem jest rozmowa kwalifikacyjna w siedzibie naszej firmy, podczas której kandydat poznaje nasze produkty, a także warunki pracy, zakres zadań i oferowane benefity dla pracowników. Sprawdzamy również znajomość języków obcych oraz wiedzę fachową poprzez testy, które są zróżnicowane ze względu na stanowisko. Ponieważ pracujemy w środowisku międzynarodowym, dobra znajomość języka angielskiego lub niemieckiego jest warunkiem koniecznym. Ostatni etap to rozmowa z zarządem bądź bezpośrednim przełożonym, podczas której ustalane są warunki współpracy.
Czy zatrudniacie głównie osoby z doświadczeniem, czy też studenci i absolwenci również mają szansę na „start” w Waszej firmie?
Oczywiście doświadczenie naszych pracowników jest dla nas niezmiernie cenne. Jednak absolwenci i studenci są także licznie reprezentowani w naszych szeregach. Wychodzimy z założenia, że wielu rzeczy można się nauczyć, jeśli kandydat ma otwarty umysł i chęć do poszerzania wiedzy.
Poszukiwani kandydaci trafiają do Aircom poprzez ogłoszenia, rekrutację firm zewnętrznych czy rekomendacje innych pracowników?
Rekrutacje prowadzimy sami - korzystając głównie z popularnych portali rekrutacyjnych. Aktualne ogłoszenia można znaleźć także na naszej stronie internetowej. Czasami posiłkujemy się również ogłoszeniami w prasie lokalnej. Od dłuższego czasu sprawdza się u nas również program rekomendacji pracowników, gdzie za polecenie osoby pracownik otrzymuje gratyfikację finansową.
Czyli warto pobawić się w prywatnego head-huntera ?(śmiech)
Tak, na pewno warto rekomendować swoich znajomych czy krewnych. Dla nas to też jest korzystne. Polecani są najczęściej rzetelni pracownicy, bo ktoś za nich poniekąd „ręczy”.
Wspomniał Pan, że sporą grupę zatrudnionych stanowi młody personel, czy tacy pracownicy objęci są jakimś programem szkoleń?
Jako firma bardzo dużo inwestujemy w szkolenia. Współpracujemy w tym zakresie zarówno z renomowanymi firmami szkoleniowymi (REFA, Altkom, Proqual) jak i z uczelniami wyższymi oraz specjalistycznymi jednostkami, które dostarczają nam bardzo specjalistycznej wiedzy. Powoli rozkręcamy także wewnętrzne centrum szkoleniowe. Chcielibyśmy, aby koleżanki i koledzy wzajemnie korzystali ze swojej wiedzy i przekazywali ją sobie w formie wewnętrznych treningów czy szkoleń.
Czy oprócz inwestycji w wiedzę i kwalifikacje pracownika firma oferuje jeszcze dodatkowe benefity pozapłacowe?
Mamy prywatną opiekę medyczną i bezpłatne kursy języka niemieckiego na różnych poziomach zaawansowania. Wraz z rozwojem firmy benefitów będzie na pewno przybywać, natomiast na pewno na obecnym etapie rozwoju przedsiębiorstwa wolimy wydać środki na szkolenia i na działania integracyjne.
Działania integracyjne? Wspólne imprezy?
Przynajmniej dwa razy do roku wspólnie świętujemy, najczęściej jest to wspólny obiad czy kolacja połączony z konkursami i innymi formami integracji. Zależy nam na tym, żeby pobyć ze sobą poza firmą, porozmawiać – niekoniecznie tylko z kolegą z sąsiedniego biurka. Niezależnie od tego jest sporo inicjatyw „oddolnych”, również w mniejszych koleżeńskich grupach - są wspólne wyjścia na squasha, tor kartingowy itp.Ale nie tylko bawimy się wspólnie. Od dwóch lat organizujemy naszą wewnętrzną akcję „Świątecznej paczki”. W tym roku przed Świętami Bożego Narodzenia obdarowaliśmy kilka okolicznych rodzin w trudnej sytuacji finansowej. W tym zakresie współpracujemy ze szkołą podstawową w Kątach Wrocławskich.
Jaki jest Wasz główny produkt?
To kompresor do pompowania kół, który jest elementem zestawu naprawczego, będącego na wyposażeniu nowych samochodów. Wśród innych podobnych produktów nasz kompresor wyróżnia się tym, że poza silnikiem prawie w całości wykonany jest z tworzyw sztucznych. Mogliśmy dzięki temu ze znacznym zapasem spełnić wymaganie klienta dotyczące wagi elementu. Dopracowanie konstrukcji pozwoliło nam na stworzenie lekkiego, prostego w użyciu i przede wszystkim niezawodnego produktu, który został doceniony przez naszych klientów.
Jak wygląda proces projektowania nowego wyrobu?
Punktem wyjścia są dla nas zawsze oczekiwania klienta, dlatego zawsze zaczynamy od ich dokładnej analizy. Później przechodzimy do fazy koncepcyjnej, w której wykonywane są obliczenia i powstają pierwsze szkice. Na tej podstawie wytwarzamy pierwsze prototypy – funkcjonalne zespoły pozwalające zweryfikować działanie różnych koncepcji oraz dobrać finalne parametry produktu. Dużą wagę przykładamy do prowadzenia regularnych analiz D-FMEA. Dzięki temu przewidujemy potencjalne problemy, oraz tworzymy podstawy dla nadzorowania procesu produkcyjnego. Równolegle zaczynamy kształtować docelowe elementy składowe naszych produktów, uwzględniając oczywiście wyniki testów jak i wszelkiego rodzaju analizy MES prowadzone w dziale konstrukcyjnym. W tej fazie powstaje także niezbędne oprzyrządowanie dla linii produkcyjnej. Końcowym etapem projektowania jest walidacja produktu. Obejmuje ona część funkcjonalną, oraz sprawdza możliwość wytworzenia produktu. Później produkt poddawany jest testom homologacyjnym i wdrażany do produkcji.
Jaki jest Pana wkład jako Kierownika Laboratorium w opracowanie nowych produktów?
Głównym zadaniem jest stworzenie listy testów pozwalających zweryfikować poprawność naszych założeń konstrukcyjnych oraz skonfrontować je z wymaganiami klienta. Następnie należy stworzyć odpowiednie warunki dla ich przeprowadzenia. Razem z pracownikami laboratorium przygotowujemy odpowiednie prototypy oraz układy pomiarowe pozwalające na ich przetestowanie. Później moja praca polega w większości na przeprowadzaniu i nadzorowaniu prób oraz raportowaniu ich wyników kolegom z działów konstrukcji i przygotowania produkcji. Ponieważ nieustannie doskonalimy nasze produkty jest to proces ciągły, aczkolwiek natężenie prac jest bardzo zmienne. Biorę również udział w spotkaniach FMEA zarówno projektowego jak i procesowego.
Co decyduje o tym, że praca w laboratorium jest ciekawym wyzwaniem?
Możliwość sprawdzenia, jak konkretne rozwiązanie konstrukcyjne wpłynie na działanie naszego produktu. Czasami zmiana jednej części diametralnie zmienia charakterystyki pracy kompresora. Ponieważ sami projektujemy i rozwijamy wszystkie elementy naszego produktu ilość koncepcji do zweryfikowania jest bardzo duża. To sprawia, że w laboratorium nie można się nudzić, a każdy dzień przynosi nowe - czasami bardzo trudne - ale zawsze ciekawe wyzwania.
Jakie umiejętności wymagane są od osób pracujących w dziale R&D lub laboratorium.
Podstawą jest analityczny sposób rozwiązywania problemów. Każdy test, nawet najprostszy daje pewną informację i pracownik powinien potrafić ją wydobyć. Oczywiście ta umiejętność musi być poparta wiedzą z zakresu mechaniki, wytrzymałości materiałów i projektowania elementów z tworzyw sztucznych. Ponieważ, pracujemy wg standardów ISO TS mile widziane jest aby pracownik znał podstawowe zagadnienia związane systemami zarządzania jakością. Podstawy wiedzy inżynierskiej takie jak czytanie i rozumienie rysunków technicznych oraz umiejętność posługiwania się narzędziami pomiarowymi są wymaganiami oczywistymi.
Z jakiego produktu jesteśmy najbardziej zadowoleni?
Bez wątpienia jest to nasz kompresor LK2. To produkt, który mimo że jest naszym pierwszym „dziełem”, a przy jego wdrożeniu musieliśmy pokonać wiele wyzwań, jest coraz szerzej wykorzystywany przez naszych klientów i coraz więcej modeli nowych samochodów posiada go na wyposażeniu.
Dziękujemy za rozmowę.
Kawa
04.02.2015 15:11
Czy Aircom buduje nowa hale?
22.11.2014 11:23
Super pomysł - widać, że firma sie rozkręca skoro robi Wigilię w takim fajnym miejscu :-)
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Aircom Automotive?
Pestka
20.11.2014 01:09
Co myślicie o Wigilii we wtorek we Wrocławiu?
Zawiedziona.
21.10.2014 23:35
Było miło i .....się skończyło.
Dzisiaj kierownik pokazał miejsce pracowników produkcji i kim dla Niego są-nikim!
Straszenie zwolnieniem dyscyplinarnym za niewykrycie braku przed montażu...MASAKRA!
Nie myli się tylko ten,który nie pracuje lub przesiaduje non stop na zwolnieniu lekarskim!
Bić rekordy,pracować na wadliwych maszynach i jeszcze sprawdzać detale? Oj myślę,że wyraźnie pokazuje to nasze miejsce w szeregu.
A przyjęcie paru nowych osób nie oznacza,że będą lepsi od starszych!
PJ
15.10.2014 20:49
Naprawdę było fajnie. Na początku trochę sztywno ale potem wszyscy się rozkręcili. Fajnie poznać osoby z którymi się pracuje. Dobry pomysł takie spotkanko. Ciekawe kiedy następne? Oby nie w środku tygodnia;)
Jolka
15.10.2014 19:07
Miły obiadek w gronie koleżanek i kolegów z pracy!Po przepracowanych 5-ciu m-cy zobaczyłam niektóre osoby po raz pierwszy.Było wesoło i sympatycznie.
Gratulacje dla organizatorki!
5 / 10 / 15
02.10.2014 18:12
"Ktoś" głupio myślisz gdyż my przy takiej ilości mamy bardzo mało czasu na takie kontrole przy takiej ilości wyrabianych sztuk pomyśl zanim coś napiszesz
02.10.2014 07:53
Chyba się nie zrozumiliśmy. Napisałem, że ścisła kontrola półproduktów prowadzi do zmniejszenia braków w produkcie finalnym, tak więc idąc dalej to Wy jesteście ostatnią linią obrony przed brakami w produkcie finalnym i wychwytując bezpośrednio wpływacie na jakość.
operator
01.10.2014 17:38
O tak,my energii mamy dużo i poświęcenia .Zawsze byliśmy zgranym zespołem i mimo ostatnich dni nadal jesteśmy.Tylko zabrakło motywacji i zachęty...Kiedy ktoś ,komuś wpiera,że nie nadaje się to co ta osoba ma zrobić??? Panie Ktoś ...mam nadzieję,że czytasz to !!! Bo jeżeli się nie pracuje to mu ręce nie odpadają z bólu i jest zjechany jak koń ...Aaaaa braki ,jakie braki a czyja to wina cooo bo na pewno nie nasza!!! Teraz jak mamy nowego skoczka na pewno będzie lepiej!!! Trzymam kciuki, bo bardzo dobrze mi się z tą załogą pracuje!!!
traeger
01.10.2014 22:48
Wszyscy trzymamy kciuki za Marka! To osoba odpowiednia na to stanowisko a nie jakaś "opętana" trucicielka atmosfery.
nowa
30.09.2014 08:37
Nie obsmarowujecie tylko jednej osoby. W ostatnich dniach na pewno. Ale kierowników i innych ludzi. To ma być informacja o pracy i pracodawcy, a jest przestrogą przed jakimkolwiek kontaktem z tą firmą, a właściwie ludźmi którzy tam pracuja
29.09.2014 07:45
Jakbyście poświęcali tyle energii na pracę, zamiast na pisanie bzdur i obsmarowywanie wszystkich dookoła, to dużo lepsze wyniki były by zarówno jakościowe jak i ilościowe. Czepiliście się kolbenów ... ale nie widzicie już tego, że dzięki odrzuceniu wadliwych macie mniejsze braki na EOL. I tak jest nie tylko z tym. Każde wychwycenie wady na półprodukcie skutkuje zmiejszeniem brakowości w produkcie finalnym. Zauważcie ile czasu jakość teraz poświęca czasu na usunięcie usterki w produkcie finalnym. Kilka tysięcy sztuk do poprawki. Całe szczęście, że akurat da się to naprawić - inaczej kilkaset tysięcy zł firma była by stratna. Fakt, że Wy jako produkcja nie byliście akurat w stanie tego konkretnego przypadku wykryć, ale chodzi o sam fakt jak kontrola jakości kaźdej częsści wpływa na wyniki firmy a dalej m.in. na Wasze wynagrodzenia. Weźcie to pod uwagę a nie nabijajcie się w tym konkretnym przypadku akurat z Katarzyny.
28.09.2014 22:01
29.09.2014 07:23
Brawo! W końcu ktoś powiedział to głośno. Niestety szkoda ze nie ktoś z firmy. Zrobiliście sobie publiczne pranie brudów. Nie wstyd Wam? Narzekacie tylko na wszystko zamiast się dogadać i wziąć do pracy ...
pracownica
27.09.2014 01:08
Wrócilam tak zmęczona po pracy,że zasnęlam i teraz się obudzilam.Pewnie już będę czuwać do 5-ej.Sobota przymusowo pracująca.Jestem ciekawa czy będzie jakiś kierownik? Pewnie NIE!!!
Oj BARDZO NIE ŁADNIE!
rozbawiony
23.09.2014 20:26
buahahaha większej głupoty w życiu nie słyszałem
23.09.2014 11:35
Korba
24.09.2014 18:37
Gratuluje świetny pomysł. Awansujcie ją na kierownika,a gwarantuje,że tego samego dnia cała produkcja złoży wypowiedzenia. Z nią nie można pracować to wyrafinowana kłamczucha. Idzie po trupach do celu.
pleuel
10.10.2014 22:35
Nie każdy był, bo jest grono ludzi mniej lubianych, których zdanie w ogóle się nie liczy. Te osoby nie tylko nie mają nic złego do powiedzenia na temat Katarzyny ale również lubiący pracować z nią. Niestety jest grono głośno krzyczacych, które nie widzą swoich przywar i uwazajacych że skoro im ktoś nie odpowiada, bo po prostu go nie lubi to już wszyscy tak myślą.
Kolben
01.09.2014 20:52
Oki! Wodzu Ooooo-prowadź!
oooo
30.08.2014 20:09
widze znajduja sie osoby broniace ktore najwidoczniej nie wiedza co robi kierownik produkcji zamiast pilnowac ludzi nie dosc ze został ostatni to ciezko sie dogadac niektorzy od jakiegos czasu zachowuja sie jak bogowie bo maja nowy samochod to sie w dupach przewraca niech oni stana na 8 h przy maszynie co z tego ze stali 12 czy 14 h ale czy robili wtedy 1050szt. czy moze 100 bo nie wierze ze wiecej. teraz jest luz bo nie ma czesci ale jak beda to lepiej nie bedzie zastanówmy sie wiec gdyz juz wiemy ile mozna zarobic w okolicy i czy sa przyjecia na co tu czekamy ?
Kolben
28.08.2014 11:54
Przemówienie bylo.
Wszystko wiemy! Koniec złudzeń.
nowa
23.08.2014 09:24
Ale jak będzie ta imprezka to mnie zaproście :))))) miło było z WAMI WSZYSTKIMI współpracować dziękuje za wspaniałą atmosferę i poznałam naprawdę super ludzi, do zobaczenia....... daleko nie odeszłam ;)))))))))))
Jolka
21.08.2014 16:49
Piszę w swoim imieniu.
Jest mi bardzo przykro,po przeczytaniu długiej i bardzo niemiłej wypowiedzi pod adresem pracowników produkcji.Ja nigdy nie napisałam ani jednego złego słowa pod adresem:kierowników.inżynierów czy pracowników jakości.Wręcz przeciwnie.
Jako jedyna mam odwagę podpisać się swoim imieniem a osoba podająca się za "Ten" mnie po prostu obraziła.Przez osiem godzin nie stoję ,bo" muszę przykręcić 2 śrubki,lub połączyć 3 części". Nie znam się na maszynach-fakt ale to nie znaczy ,że jestem bezmózgowcem jak sugerujesz. Może będzie lepiej Pan sugeruje.Od tego Dyrekcja ma Was,bo uczyliście się w tym kierunku.
A straszenie "bo Cię wyleją" to już szczyt nietaktu i brak kultury.Nie ja jestem Kolą ale mimo wszystko jestem pracownikiem produkcji i chciałabym abyś patrząc mi w oczy powiedział,że jestem leniem , nieukiem i głupkiem!
Kicia
21.08.2014 11:41
Nikt nie umniejsza waszej pracy. Wszyscy widzą że pracujecie żeby na produkcji było łatwiej i lżej. Myślę ,że Koli chodzi o to żeby ktoś zauważył że na produkcji też ludzie się starają i ciężko pracują. Tam naprawdę robi się coś więcej niż obrócenie śrubki, czy nałażenie o-ringa. A licytowanie się kto jest lepiej wykształcony, albo ciężej pracuje nie ma sensu. Każdy robi to poco się tu zatrudnił i stara się to robić jak najlepiej. Dobrze jeśli jest za to doceniany. Przestańmy rywalizować ze sobą. Zakończmy tę wojnę na wpisy. Zorganizujmy imprezę, poznajmy się lepiej. Wtedy na pewno będzie lepsza atmosfera w pracy i wszystkim będzie się lepiej pracowało ;)
Ten
21.08.2014 00:16
Kola tacy ludzie jak Ty mnie denerwują. A argumenty typu "niech sobie ktoś stanie na 8 godzin i pracuje to zobaczy jak to jest". Zanim Ty nawet myślałaś by przyjść do tej firmy to ludzie z jakości i procesu stali na linii nie po 8 godzin tylko po 12 a nawet 14. Właśnie po to by Tobie pracowało się jak najłatwiej. Mówisz, że ciężko się pracuje? Bo musisz przykręcić 2 śrubki albo połączyć 3 części? No masakra! A powiedz, kiedy ostatnio podeszłaś do działu jakości/ produkcji z pomysłem jak udoskonalić proces? Kiedy robiłaś jakieś nadgodziny, bo coś się zepsuło? I faktycznie jeżeli nie masz wykształcenia, wiedzy i umiejętności, jak sama piszesz, to siedź cicho by Cię nie wywalili. Ludzie tacy jak Ty patrzą tylko ze swojej strony - daj mi jak najwięcej to może zachce mi się pracować. Ale przecież nie o to chodzi, ludziom takim jak Ty brakuje zaangażowania w pracę.
A Ci "szkoleni" kierownicy jak sama ich nazwałaś nie są tam z przypadku. Ci ludzie mają to wykształcenie, wiedzę i umiejętności by zajmować to stanowisko. To, że nie rozumiesz niektórych decyzji nie wyniki z tego, że kierownicy chcą utrudnić Ci pracę. Po prostu patrzą szerzej na to, co się dzieje na produkcji i wież mi mają dużo więcej wskaźników, które muszą monitorować. To, że Tobie nie będzie chciało się założyć o-ringa to później jakość musi przeanalizować, dlaczego tak się stało. Ludzie z procesu później muszą uodpornić montaż na takich ludzi jak Ty. Ale przecież najłatwiej jest krytykować, gdy nie ma się pojęcia.
ktos tam
21.08.2014 19:25
Warto zauważyć że Kola pisze w męskiej osobie... a Ty kierujesz słowa do kobiety jakbyś miał kogoś szczególnego na myśli.
Jesteśmy tylko ludźmi każdy popełnia błędy.
Nikt nie pisze, że praca jednych czy drugich osób jest niepotrzebna czy zła. Zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy tego co się dzieje.
Ja pracuję już albo dopiero kilka miesięcy były chwile ciężkie ale wszystko wymaga nauki i zdobycia wprawy i takie chwile kiedy wszystko się udawało i człowiek wychodził zadowolony z siebie.
Współpraca z produkcji z różnymi działam jest bardzo udana bynajmniej wg mnie. Gdy pojawia się jakiś problem przychodzą pomagają, próbują znaleźć rozwiązanie.
Jednak ludzie z produkcji też znajdują innowacyjne pomysły na ulepszanie swojej pracy, nie stoją bierni czekając aż inni coś wymyślą.
Dział jakości zawsze pomocny, dziewczyny uśmiechnięte i chętne do współpracy. Ile ludzi tyle opinii
Zostaw merytoryczną opinię o Aircom Automotive Sp. z o.o.