BEST POLAND

Zabrze

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 272 ocen.

Opinie o BEST POLAND

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND

blacha

Ja mam nadzieje że połowa się zmieni dzięki firmie elektrolux bo narazie to sam (usunięte przez administratora) jest a szczegulnie jak pracują pary rodzinne na stanowiskach rządzących drugie były nadgodziny za soboty teraz są umowy zlecenia śmiech magazyn wysyłkowy to koszmar tam są potrzebne zmiany od lidera wzwyż. Jak by tak popracowali nad stawkami na produkcji było by dobrze jeżeli chodzi o magazyn komponentów to teraz trzeba się pytać o ubikację czy można wyjść szkoda mi pana Kuby był dobrym liderem i zmianowym

Malowane lalee

Witam u nas na hali najlepszą liniową jest Karolina. H.popierdziela po hali jak mały samochodzik ( audi A3 ). ona nigdy nikogo by nie sprzedała temu kurduplowi szkoda ze się zwalnia będziemy tesknili za nią.

Lol
@Malowane lalee 15.02.2018 05:10

:) :) wystarczy że kablowala Arkowi A teraz jak go nie ma...

Pit
@Lol 21.02.2018 19:24

No i tu kolego badz kolezanko jesteś w błędzie. Teraz dopiero mogłaby kablowac Lysemu na wszystko i wszystkich a tego nie robi. Święta nie jest ale ostatnia rzeczą jest przypisywanie jej konfidenctwa. Nie jest pierwszą i nie ostatnia stara pracownica która po prostu ma już dosyć tego (usunięte przez administratora) i się zwalnia. Gwardia silników upada.

Stary pracownik

NOWI PRACOWNICY jak to czytacie to nie wierzcie pani która prowadzi rekrutację pracowniczą że będzie premia miesięczna 450zł brutto.To jest ściema.Dostaniecie 2400zł brutto stawki podstawowej plus premia kwartalna jak nie przekroczycie L4 pięciu dni.Już od 4 miesięcy nie ma żadnej premii miesięcznej.Radzę Wam się dobrze zastanowić zanim podejmiecie pracę w tym (usunięte przez administratora).

Heisenberg

Dzień dobry! Od wielu lat pracuje na BEST poland (teraz Electrolux), i z każdym razem gorzej sprawy… Kiedyś Best był, jak wielka rodzina, a teraz nawet stary kierownik zachowuje się jak chciwy dziadek! Biorą na stanowisko liderów , mówią co szkolenie będzie trwało 2-3 miesiące. A potem, ludzie “szkołą sie” na tym stanowisku po pół roku i NIC. Ani nowej umowy, ani podwyżki . Pracują za wypłatę pracownika produkcji.A Pan KIEROWNIK (C De L) tylko kłamie, co za niedługo będzie aneks! KŁAMSTWO, KŁAMSTWO i jeszcze raz KŁAMSTWO! Nie mam zamiaru patrzeć jak trwa bezprawie! Proszę zareagować kierownictwo Electrolux, a takoż Solidarność. Z góry Dziękuję.

Związkowy
@Heisenberg 19.02.2018 16:48

Solidarność może i zareaguje ale kierownictwo Electroluxu napewno nie. Oni mają w głębokim poważaniu ile pracujesz na danym stanowisku. Tak było w Bescie i tak jest w Electroluxie. Dlaczego nie reagują na zwalnianie się starych pracowników? Bo jest im to na rękę. Naprzyjmuja nowych co ani pyskowac nie będą ani nic tylko robić a stary pracownik nie da sobie w kaszę dmuchać więc jest zbędny.

Ciekawy

Mam pytanie:ile netto zarobi nowy,szeregowy pracownik w obecnym Electroluxie? Będzie 2300?

Anonymous
@Janusz 18.02.2018 18:07

Biedactwa...już nawet Ukraińcy nie chcą pracować to trzeba już ściągać śniadych dżentelmenów z Indii i Bangladeszu. POLSKIE OBOZY PRACY

Lelo
@Policzyłem 18.02.2018 17:01

Może i tak jest ale po przeliczeniu nigdy tak nie wychodzi , no chyba że te 20% też jest brutto :) Janusze wulgarni nie są ale ich strategia jest psychiczny nacisk na to żeby zrobić z człowieka robota . Oczywiście jak na Janusza przystało w inteligentny sposób :)

Biuro

Hej fizole jak w tym roku smakowały wam pączki firmowe :) w Tłusty Czwartek, firma Electrolux wam już nic nie da.

LCiR
@Biuro 16.02.2018 01:24

kreple były tłuste jak twojo grubo rzyć gorolu

Janusz
@Biuro 16.02.2018 01:24

Jestem na diecie i Walą Mnie wasze Kreple

Kapitan Dick

Kochani a co słychać u geniusza wirtuoza logistyki Zbigniewa Z. który zwolnił całe zabrze z pracy a teraz nie ma z kim pracować ?

Hej ho
@Kapitan Dick 12.02.2018 21:05

Nadal genialnie wirtuozuje z tym , że teraz całe Zabrze samo się zwalnia a kapitan ciągnie własną tratwę po bezdrożach logistyki w poszukiwaniu nowych majtkow :D

Jack Sparrow
@Kapitan Dick 12.02.2018 21:05

Kapitanie.Masa kałowa została wydalona na magazyn wysyłkowy.Bez odbioru.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ijeeee
@Kayle 31.12.2017 11:55

Powiadasz malowane lale i plotkary z silników ja? Każda plotka wychodzi z montażu zacznijcie tam pracować a później pisać brednie a co do liniowej to (usunięte przez administratora) to powinno kogokolwiek obchodzić czy używa czy nie. Bynajmniej (usunięte przez administratora) na kartonie nigdy nikomu nie dała jak te lafiryndy z montazu

Rozbawiony
@Ijeeee 20.01.2018 17:09

Obronczyni się znalazła. Zajmijcie się w końcu robota a nie wszystkie tylko chodzicie i narzekacie jak typowe baby tylko wymalowane i puste. Nie pozdrawiam.

HATER

Jaką trzeba być złą osobą żeby donieść na pracowników policji.Ledwo wróciła z macierzyńskiego żona łysego i zadzwoniła na policję że dwóch pracowników jest pod wpływem alkoholu lub narkotyków.Oni jak się okazało byli czyści nie mieli nic i zepsuła im godność i reputację pracowniczą.Jeszcze kobieto zapłaczesz nad swoim losem.Karma wraca.

Remik
@HATER 11.02.2018 11:28

A na jakiej podstawie zadzwoniła po policje ? Bo jak już to powinna zgłosić wszelkie wątpliwości swojemu bezpośrednimu przelozonemu i to on jak już powinien to zrobić. Zresztą jak ktoś sobie z ludźmi nie radzi to nie powinien mieć "wyższych" stanowisk a ona nigdy tego nie potrafiła :-) Jedyną normalną liniowa była Karolina. Jeśli to czytasz to pozdrawiam Cię serdecznie a jeśli nadal tam pracujesz to gratuluję wytrwałości chociaż ty po prostu zawsze byłaś uparta ;D Pozdrawiam serdecznie cały dział silników.

adele
@HATER 11.02.2018 11:28

Głupia (usunięte przez administratora) Chajtnęła sie z brudasem! i rządzi . Bezmózg bez szkoły...

ja

Sentyment przeczytałem sobie dzisiaj te wszystkie opinie. nie żeby mi się nudziło ale jakoś BP wzbudzał we mnie sentyment. były to czasy kiedy jeszcze główny związkowiec był szeregowym pracownikiem utrzymania ruchu :) .już wtedy wyglądał na miglanca ale pozytywnego :) wracając do opinii muszę powiedzieć ze smutne jest to że tam jest coraz gorzej. nie żeby tam kiedykolwiek było dobrze, ale jednak po tym jak mauricjo poleciał myślałem że będzie lepiej. bo nie może być gorzej jeśli na zmianę kształtu linii produkcyjnych na których nie ma co produkować wydaje się miliony złotych! te czasy to likwidacja monteffano. to był czysty majstersztyk:) włosi na urlopach długie wolne a tu wpadają komandosi z best poland, demontują wszystkie maszyny z włoskiej fabryki i nocą wywożą do zabrza :) to były czasy :) Carmine jak widze jest nadal :) to była akurat pozytywna postać :) a to ze każe pracować-taka jego rola. który kierownik pozwoli nie wykonać planu produkcyjnego? ze starej ekipy tam już chyba nikt nie został a tym którzy zostali życzę powodzenia bo przeżyć tyle czasu tam to trzeba mieć fantastyczny dystans do tego co się robi :) (Darka nie liczę bo on to akurat wiele z pracą nie ma wspólnego:) ) trzymam kciuki chłopaki i dziewczyny :)

Zniecierpliwiony

A jak tam kochani sytuacja z podwyżkami ???

Haha
@Zniecierpliwiony 24.01.2018 16:50

Z czym ? ????

Fizol
@Zniecierpliwiony 24.01.2018 16:50

2400brutto na start :)

Pracownik electrolux

Nie liczcie na to, że będzie lepiej jak spłynie do was to całe ścierwo bez wykształcenia z electrolux. Będzie tylko gorzej nie idzie się z nimi dogadać, większy nacisk na bhp, ale jak dobrze wejdziecie w tyłek możecie być kogoś pupilkiem i donosicielem

KOBIETA

Najgorsze kobiety w tej firnie to kontrola jakości działu mechanicznego, na niczym się nie znają ,nawet szkoły w kierunku mechanicznym nie mają.Człowiek musi sam kontrolować detale a te TIPSIARY tylko ściemniają po kątach na hali( kawa,smartfon ,katalog Avon).Jak już jest jakiś problem z detalem to robią jakąś aferę.Nagle robią fotki i dzwonią do kierowników KONFIDENTKI i operator jest winny a w tym czasie one gdzie były.Mam nadzieję że nowy zarząd firmy zrobi z nimi porządek raz na zawsze.

tuuuuu
@KOBIETA 17.01.2018 17:37

Jako operator zgadzam sie w 100%. To co sie dzieje w tej firmie to przechodzi ludzkie pojecie. Mam nadzieje ze Electrolux wkoncu zobaczy jak pan C. i pan. S traktują ludzi. Bo wydzieranie sie na nich przy wszystkich i wogóle wydzieranie to już jest mobbing. Stoją i wrzeszczą jak banda przygłupów bez szkoły i bez szacunku do pracownika !!!!! Dlaczego nie mozemy miec koordynatora na poziomie ? Jedynym z ktorym dobrze mi sie wspolpracuje jest Kierownik R. konkretny facet,moze nie idealny ale szanujący swoich ludzi.

Berek
@tuuuuu 18.01.2018 13:46

Hmm na montażu było kilku mądrych i wykształconych polskich koordynatorów i jak??? Tragedia co jeden to mądrzejszy... z resztą każdy wie jak było. A u nas? Przynajmniej wiemy na czym stoimy A z pewnością Pan. C nie dostaje pochwał za wyniki z pracy na starych maszynach. Także życzę sobie jak i wam spokojnej pracy.

Zainteresowany

Może niektórzy nie nadają się do pracy w BEST POLAND?

Dlugostazowa
@Zainteresowany 14.01.2018 12:53

To BEST POLAND nie nadaje się do pracy w nim czego przykładem jest ogromna rotacja nowych pracowników i zwalnianie się starych

Uciekinier
@Zainteresowany 14.01.2018 12:53

Tam Koordynator makaroniarz oraz kierowniczki zmiany nie nadają , nic nie wiedzą co się na hali dzieje ... Zero szacunku dla pracownika , zarówno koordynator jak i kierownik zmiany (usunięte przez administratora) obchodzi że pracujesz jak mrówka w ciul lat i za najniższą krajową ( lub w niektórych przypadkach 200 zł wyżej ) Robota dobra żeby wyrobić staż mniej więcej pół roczny i wynosić się bo wszędzie jest lepiej niż tam ...

Italmetal

Witam! Niedawno do firmy w której pracuję dołączył Tomasz Szu..... jako dyrektor operacyjny. Jak na razie oderwany od rzeczywistości. Wiem że pracował w Best. Jakieś małe info, kto to co to?

Były Pracownik
@Italmetal 05.01.2018 18:57

Witam Jest tu wiele negatywnych opini na temat Tomasza w większości pracowników produkcyjnych. Prawda jest taka, że w każdej korporacji panuje monarchia i nie zawsze Dyrektor zakładu decyduje o wszystkim.Byłem pracownikiem biurowym, miałem bezpośredni kontakt z Tomaszem i mogę śmiało powiedzieć że praca układała się bardzo dobrze. Zawsze był pomocny,dzielił się wiedzą i służył radą. Poszdrawiam

aaaaaa

Od jakiegos czasu pracuje sie coraz gorzej. Kontrola Jakości już nie kontroluje na halach tylko siedza sobie na bramkach i nic wiecej ich nie interesuje. Rozumiem , ze takie maja zadanie ale operatorzy ppomimo, ze maja zrobic norme,zalatwiac sobie material, biegac za wozkowymi to jeszcze maja bardzo dokladnie kontrolowac kazda wyprodukowana sztuke.Człowiek sie kontroluje,stara się ale zdarza sie ,że przeoczy jedno odbicie, bo nikt nie jest alfa i omega i buble lecą. Bo przeciez norma najwazniejsza. Do pracy przychodze w stresie,bo nie wiem co mnie tego dnia bedzie czekać,czy w zamówieniu z dnia poprzedniego nie bedzie złomu,za które wyląduje na dywaniku gdzie obetna mi premie i dostane upomnienie.Kiedyś pracowalo się lżej. Mam nadzieje, ze cos sie zmieni,bo jesli dalej tak bedzie to wykoncze sie nerwowo i bede musiala zmienic prace. A tego nie chce. Pozdrawiam

takijedenubawiony

Lol fajny ten wasz best byłem na rozmowie - oferta dla lakiernika z nastoletnim doświadczeniem - 2560 brutto + do 450 brutto co 3 miesiące + 70!!! pln brutto podwyżki co 2 lata... za każde dodatkowo obsługiwane stanowisko 40 brutto premii... Ta firma to jakiś żart czy co? Bo nawet nie wiem jak to odebrać :) A i jak zacząłem się śmiać usłyszałem argument, że w Siewierzu mniej zarabiają... Na stanowisko lakiernika test z przykręcania śrubek wedle jakiejś kolorowanki zwanej szumnie przez średnio miłą panią "rysunkiem technicznym".

ja
@takijedenubawiony 26.12.2017 23:49

Jakieś pół roku temu zaproponowali by Ci najniższą krajową, tak że i tak dużo Ci powiedzieli.

HATER

Kolacja wigilijna w 2017 w Beście-potraktowali ludzi jak bydło mogli zrobić w sali śniadaniowej Bestu koryta dla świń a tępe ludzie i tak by z nich zjedli.A o sfałszowanej badziewnej loterii już nie wspomnę.Dobrze że związki Solidarność coś dali dla ludzi to cieszy--DZIĘKUJĘ DARKOWI za organizację w miłej atmosferze świątecznej.WESOŁYCH ŚWIĄT ;)

iii

kolacja wigilijna : na wypasie :/

a

Coraz więcej osób pęka pod naciskami nowego dyrektora. Nawet kierownicy zmian idą na l4 by odpocząć. Przychodzenie w sobotę by się odrobić z pracą - oczywiście za darmo - to przesada. Zarobki oczywiście śmieszne.Ciekawe co by sie stało jakbyśmy wszyscy zatrzymali maszyny. Ostatnio nawet pupil Crmine popadł w niełaskę.

B
@a 10.12.2017 21:22

Ciekawe od kiedy sobotę masz za darmo.

C
@B 10.12.2017 22:45

Sobotę może nie ale ta kierowniczka z silników non stop siedzi po godzinach za frajer.

Ficek

Znalazłem ofertę technik utrzymania ruchu możecie napisać czy warto pracować w tym dziale i za jakie wynagrodzenie . Proszę o informację?

utrzymanie ruchu
@Ficek 04.12.2017 12:39

W tym dziale warto - ale nie w tej firmie. Przynajmniej nie teraz.

Blode Ciulsko

Pracownicy z działu mechanicznego---UWAŻAJCIE na liderów bo to konfidenci, co robicie i co mówicie bo oni donoszą włochowi C. i są przez niego odpowiednio szkoleni, jak oni się nie sprawdzą to polecą ze swojego stanowiska.

:)
@aa 09.11.2017 20:57

Ale kierownicy zmian już tak - co do jednego. Skaczą tylko obok łysej pały jak psiaki. A co do liderów to większość.

xXx
@Blode Ciulsko 24.10.2017 16:44

Zazdrość.. ktoś kogo znacie parę lat, nagle zostaje liderem i od razu każdy mówi że to konfident. Tzn 'ból (usunięte przez administratora) " ludzi którzy po paru latach nadal stoją na maszynie, liderzy mają dbać o produkcję, są naciskani pewne z góry i chcą wykonywać dobrze swoją pracę ( jak każdy z nas ) ale myślę że nie trzeba nazywać ich konfidentami

anonim

(usunięte przez administratora)

Realistka

Ty się tak nie ciesz bo nowy dyrektor już sprawdza kim jesteś i wbije w Ciebie szpilki jak w laleczke Chucky ????

:)
@Realistka 08.10.2017 11:32

Raczej w laleczkę VooDoo

statystka

O tym, że źle się dzieje niech świadczy fakt jakim jest ilość osób, które odeszły w ciągu bieżącego roku. Na dodatek nie chodzi tu o samych pracowników produkcyjnych. Chodzi tutaj o prawie wszystkich kierowników. Chodzi o kilku pracowników na specjalistycznych stanowiskach no i faktycznie o pracowników produkcji. Obawiam się, że przejęcie przez Elektrolux nic nie zmieni. Pozostały tylko osoby, które są albo marionetkami w rękach nowego dyrektora i tylko kiwają głowami na wszystkie jego pomysły albo ze (usunięte przez administratora) o pracę nic nie robią. Ja raczej nie znajdę tak blisko nowej pracy a nie mogę sobie pozwolić na jej utratę w mojej sytuacji - ale jeśli tylko miałabym możliwość - uciekłabym gdzie pieprz rośnie. O ile od kilku lat zawsze widziałam, że jest co roku lepiej, to teraz ostatni rok przynosi rozczarowanie za rozczarowaniem a ostatnie kilka miesięcy to jest kulminacja wszystkiego co najgorsze. Pozdrawiam wszystkie osoby, które odeszły z firmy. Powodzenia. Jeszcze rok temu oceniałam firmę na cztery gwiazdki. Dzisiaj jedna gwiazdka to za dużo.

Wiśnia
@statystka 23.10.2017 00:07

Na którym dziale pracujesz? Dużo prawdy napisałaś. Śpieszmy się kochać kierowników tak szybko odchodzą.

:)
@Wiśnia 24.10.2017 15:22

Nie jest istotne na którym. Na wszystkich obecnie jest podobnie. Nie wiadomo z kim można porozmawiać bo zaraz łysy będzie wszystko wiedział. "Ciemu tak mało" "Cieba więcej"

Wózkowy

Omijać ten zakład w któryn jest syf i (usunięte przez administratora) szerokim łukiem

:)
@Wózkowy 14.11.2017 18:20

A szef wózkowych nie wytrzymał presji na produkcji i z podkulonym ogonem wrócił na magazyn.

kasia

Mam pytanie czy klaudia kasia i iwona z silników dalej pracują?

Dydy
@kasia 28.09.2017 12:14

Jakie Dokładnie? Bo jest ich tam kilka

Dominika

@Maszyna CL XXXrozumiem, że z wynagrodzenia nie jesteś zadowolony. Czy nie można liczyć w firmie BEST POLAND na jakieś dodatkowe premie? @HATER na forum nie można nikogo obrażać. Polecam zapoznaj się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin

Maszyna CL XXX

Na dziale mechanicznym wszystko dzieje się bez jakiejkolwiek logiki , na chybił trafił i to jest bardzo smutne...Tworzona jest na szybko bez konsultacji z załogą jakaś klika pseudo liderów bez doświadczenia,umiejętność i wiedzy...Czy aby nie chodzi o to aby starszych pracowników wycisnąć jak cytrynki a potem wyrzucić bez skrupułów,nie ma tu żadnego szacunku ani wdzięczności dla szeregowego pracownika nie wspominając o wynagrodzeniu...

HATER

Mam nadzieję że renomowana firma Electrolux od nowego 2018 roku będzie miała pełnomocnictwo prawne zrobi porządek z osobami z zarządu którzy przez tyle lat nic nie zrobili dla firmy nic tylko zarabiają pasożyty i nieroby 15000 i 25000 tyś. pan włoch S. i pan C.

Ciekawa

Przez przypadek go przeczytales bo tam trzeba sie przypatrzec zeby cokolwiek zauwazyc ???? I skoro maja go tak dosyc to czemu nic z tym nie zrobią tylko sie przed nim chowają albo mu przytakuja? Zreszta tak samo jemu jak i C. Wszyscy dużo pie*dola naokolo a stawiają sie zawsze jedne i te same jednostki które same niestety nic nie zwojują.

Agresor
@Ciekawa 19.09.2017 11:24

Hater ---ma rację jeżeli by oni Włochy tyle nie zarabiali to pan Włoch S. nie kupił by nowe auto Kia Suv-a za 76tyś zł oraz nie utrzymał by 4-ry kobiety w domu, natomiast Włoch C musi ha ha hi hi dawać kasę na alimenty do Niemiec a przecież to jest kolosalna sumka.Nam przy zarobkach po podwyżce potem 2400 zł brutto żaden bank nie dał by kredytu.

Dominika

@Fizyczny pamiętaj, że na forum nie można nikogo obrażać. Przed pozostawieniem komentarza zapoznaj się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin. @pracownicadlaczego uciekają z firmy BEST POLAND? Czy możesz powiedzieć coś więcej? Z jakiego powodu?

H.M
@Dominika 12.09.2017 11:44

Bo obiecuja im co innego a daja co innego,cisną piękne bajki o bescie i zarobkach z kosmosu a po trzeciej wypłacie okazuje się że rzeczywistość jest zupełnie inna. Rozmawiałam z nimi dwa dni przed tym jak wyjechali i jedynym powodem tego, ze wrecz uciekli z dnia na dzien jest to ,ze czuja sie oszukani a nie jak twierdzi gora zła atmosfera panująca na liniach między pracownikami. Bo właśnie to ze ludzie są fajni ,pomijając oczywiście nieznosne jednostki, sprawia że w bescie wcale nie ma najgorzej i można po 8 , 10 czy nawet i 12 h tak jak na silnikach wyjść zmęczonym ale uśmiechniętym.

Fizyczny

Kontrol jakości na dziale mechanicznym to totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mam na myśli Panią inżynier która nie potrafi napisać wyrazu ,,pierwsza,, w raporcie A dupna pani po studiach. Nie posiada wiedzy A chce szkolić i pouczać innych

pracownica

Ukraińcy też już nie wytrzymują i uciekają z tego syfu. Ile jeszcze można w ten sposób! To najgorsze wakacje od 10 lat!

Lasencja

Pracuje już pare lat na silnikach ale takiego syfu tu jeszcze nie było i boję się że jak ten statek będzie tonął zabraknie dla mnie miejsca w szalupie.

Ktoś
@Lasencja 30.08.2017 20:23

Go Away.....Hahaha!

Myszka

Szkoda firma idzie na dno starzy pracownicy odchodzą a dyrektor chce ich zastąpić ukraincami którzy nie nadają się do pracy. Czas uciekać z tego "Titanica"

HATER

Zakład Best Poland w roku 2017 schodzi na psy.Zarząd bestu zatrudnia obywateli z Ukrainy robiąc na tych osobach interes ze skarbu państwa.Wolą zatrudnić Ukraińców niż Polakowi dać więcej pieniędzy--dno i hańba.Polacy pracownicy Best Poland nie szkolcie te osoby bo oni się wyszkolą i Was potem tzw.wygryzą z Waszego stanowiska pracy a kierownictwo potem Was się pozbędzie , Ukraińcy będą pracować za 2000 tyś brutto bo na Ukrainie mają oni 600-800zł.NIE SZKOLIMY UKRAIŃCOW :(

anonim

(usunięte przez administratora)

Cola

Słyszałem że brakuje: Testerek Szefów linii na sitodruku A dziś przeczytałem że szukają do jakości. Coś można zrobić. Jak się chce

bigos

niestety nie ma mozliwosci awansu, lakiernia slniki a nawet okapy i powiem Ci ze nie jest to trudna robota lecz ludzie ktorzy tam pracuja robia przerazajaca atmosfere.. robic robic robic klapki na oczy i robic robic..! wyrywaja Ci czesci z reki mowiac ze nic nie umiesz i oni nie beda na ciebie czekac bo norma ich goni.. norma norma norma!! nie chca placic najnizsza krajowa a premi tyle co kot naplakal max 80 zl!

HATER

Ludzie szukajcie sobie lepszej pracy bo w Beście niczego się nie dorobicie.Będziecie ciągle robić za najniższą krajowa co roku a lata Wam będą szybko uciekać,a kierownictwo będzie Was wykorzystywać ile się da.Jest sezon wystarczy trochę chęci i zapału niech robią w Beście Ukraińcy ,oni im zrobią odpowiednią produktywność że makaroniarze polecą do domu bo ich jest tam miejsce ha ha hi hi :)

TT

JESTEM TU PRZYPADKIEM .WSPÓŁCZUJĘ WAM JEŻELI POMAGA WAM TO WZAJEMNE OPLUWANIE SIĘ .PRACA WAM SIĘ NIE PODOBA ? POSZUKAJCIE INNEJ.MIEJCIE GODNOŚĆ .NAPRAWDĘ .POZDRAWIAM TT

HATER

Niektórzy ludzie fizyczni to bezmózgi i prostaki na miejscu dyrektora to do grudnia bym im nie dał żadnej premii a wypłaty im wypłacał w ratach.Nawet na przerwie 20-sto minutowej ciągle gadają o robocie(zgrzewanie,gięcie detali) nie ma nawet chwili spokoju TYLKO ROBOTA----NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU :(

Liniowa

Niestety ale popieram poprzedni wpis. Tylu wypowiedzen od starych pracownikow ile poszlo w przeciągu ostatnich 3 miesiecy to nie bylo wczesniej, bo przez prawie 8 lat jak tu pracuje , to nie bylo tak zlej atmosfery jak jest teraz. No ale ryba zawsze psuje sie od głowy ;-) Co to podwyzek to nie wiem komu dac w ryj najpierw bo nie rozumiem jakim ujem miedzy pracownikiem z 8 letnim stazem a pracownikiem z 2 letnim stazem roznica w podwyżce wynosic bedzie max 4 dychy brutto ! Takie mydlenie oczu takimi podwyzkami jest największą porażką tego zakładu.

Agresor
@Liniowa 08.05.2017 16:47

@liniowa dalej klaskajcie dyrektorowi Tomkowi tak jak to robiliście na zabawie integracyjnej a on z Was się śmieje i daje Wam 5% ha ha hi hi tzw.podwyżki zabierając co miesiąc premię i tak do grudnia 2017 roku.Tak trzymać kobiety z hali montażowej bo starczy Wam tych pieniążków na produkty z Avon-u :)

liniowa
@Agresor 14.05.2017 15:47

przykre , ze wrzucasz wszystkich do jednego worka,bo ja akurat do montażu nie należe i nikomu nie klaskam bo jestem dorosła i nie bawią mnie takie rzeczy, no ale cóż skoro lepiej sie po tym czujesz to niech tak będzie :) Szkoda tylko ,że tu jestes taki mądry a na hali juz nie ;)

Patriota

Jaką perfidną osobą trzeba być żeby ludziom powiedzieć na zebraniu o 5% podwyżce płac. Kit wciskał ludziom że pieniądze od stycznia były zamrożone zyskał on odsetki z tej puli pieniędzy z banku oszust i krętacz.5% ile to dostaniemy 50-60 zł netto HAŃBA roku 2017-tego.Teraz za te 5% podniosą nam większy procent ilościowy produkcji na maszynach działu mechanicznego i montażu okapów. W lipcu nam dadzą premię kwartalną a zabiorą nam te cztery premie to co zrobili nam za miesiąc marzec puszczając oszustwo w swoich telewizorach na jadalniach żeby fizole się wkurzali.Ludzie szukajcie sobie lepszej płatnej pracy bo w Beście już nigdy nie będzie dobrze z tymi osobami co rządzą.

anonim

(usunięte przez administratora)

q

Jeśli tylko chcesz pracować to bardzo duże. Wygląd się nie liczy.

Patriota

Kwiecień---- a obiecanych podwyżek płac BRAK tak zarząd Bestu robi fizoli w babbuko i tak do stycznia 2018 aby wzrosła najniższa krajowa a starzy pracownicy wielkie G

biuro
@Patriota 04.04.2017 11:44

Podwyżki płac zapomnijcie macie fizyczni premię kwartalną 450 zł zawsze Wam mało za te wasze buble i nie wyrobiony plan produkcyjny chcecie podwyżki nic z tego.Jak Wam mało to zatrudnijcie się do Lidla albo do Biedronki tam będziecie zarabiać więcej :) :)

Było - minęło w pamięci pozostało - były pracowni

Witam. Siedziałem ładne pare godzin i czytałem te wszystkie wpisy na tym forum. Jedno co się na język pcha to stwierdzenie iż same tu narzekania- no może przesadziłem jakies 85% to ciągłe żle, nie dobrze, do bani itp... Sam spędziłem w Bescie szmat czasu i widziałem co sie tam dzieje, ale wierzcie mi BEST to nie koniec swiata. Jak sie komus nie podoba to jest mnóstwo zakładów w okolicy... no ale trzeba byc kreatywnym i umiec cos wiecej niż tylko wcisnąć dwa guziki żeby prasa ruszyła lub nacisnąć pedał żeby gietarka wygięła blache.... Co ja mogę powiedzieć o Bescie hmm że teraz to jest normalna firma jakich wiele na rynku pracy w Polsce i w każdej firmie jest tak samo... innym sie podoba, innym nie, biuro zawsze winne a szaraczki nigdy nie będą zadowoleni... Best kiedys był obozem pracy Hala Stilpol teraz dział mechaniczny- tam kiedys goniono do roboty, za każdym polakiem łaził Włoch i sprawdzał ile czasu co robi, rzucał kluczami krzyczał zachowywał sie jak bóg - to był sters Hala Best - na liniach był taki szef hmm włoch, który nie patrzał na nic, każdego obrażał, krzyczał kopał okapy itp - wtedy to sie działo Teraz jest luz... no i wtedy i dzis jak widze czytając te wpisy są osoby, które chwala sobie prace i oczywiscie takie, których nic nie zadowoli ale i tak tam siedzą i marudzą że wiecznie mało, źle itp... Ludzie szanujcie sobie pracę bo dzięki niej macie na rachunki i jedzenie... To że inni zarabiaja więcej a dostali taka kasę bo sprzedają innych to ich sprawa, to ich sumienie i top oni muszą z tym zyć... wystarczy dać takim osobą do zrozumienia iż nie mają tu znajmowych a sami sie zwolnią

Ciekawski

Proszę o informację, jakie rękawice antyprzecięciowe używane są na produkcji?

Patriota

LYSA PAŁO jak ci się już w Polsce nudzi, nie podoba i praca Polaków w Best Poland to droga wolna do Meksyku tam ludzie ciebie nauczą szacunku i kultury osobistej nikt za tobą nie będzie płakał :) Italiano lejos de Mexico--to znaczy- Włochu precz do Meksyku.

Wózkowy

W pełni popieram pana Zbyszka że chce aby każdy wózkowy z jego działu powiniem potrafić pracować zarówno na rozładunkch, na obsłudze linii produkcyjnej oraz na wyrobach gotowych. Uważam, że wtedy ocena pracownicza będzie jak najbardziej obiektywna i sprawiedliwa. Nie powinno być tak że każdy jest przypisany do jednego stanowiska tylko powinna być rotacja między działami po dwóch pracowników co miesiąc i tak według mnie będzie najsprawiedliwej dla wszystkich i z korzyścią dla każdego bo lepiej w ten sposób można poznać firme.

Mr.X

Hi

Sprawiedliwy

Co będzie w tym roku z naszymi zaplanowanymi urlopami?????Będzie płacz,nerwówka,wulgarne słownictwo do kierownictwa, jedni dostaną zaplanowane urlopy drudzy będą mieli napisane na druczku NIE w innym terminie bo ŁYSA PAŁA i reszta koordynatorów teraz będą Waszymi urlopami rządzić.BĘDZIEMY ROZMAWIAĆ--- tak twierdzi łysa pała z tym człowiekiem nie można negocjować w żadnej sprawie zawodowej i w prywatnej każdy choć trochę pracuje w tym zakładzie to wie jaka naprawdę to osoba.Na przykład-- zaplanujecie sobie urlop i wszystko zarezerwujecie i kausję pierwszą zapłacicie za wczasy np.lipcu a Wasz kolega lub koleżanka będzie miał zaplanowany urlop w tym samym terminie do tego będzie miał małe dzieci oni będą pierwsi a Wasz urlop będzie nie podpisany przez kierownictwo .Było dobrze wszystko po staremu wszyscy szli na urlop tzw.postojowe i w tym pewnym terminie każdy z pracowników sobie załatwił jakieś wczasy na 100%.Co za kretyn wymyślił takie COŚ.

Fizol
@Sprawiedliwy 09.01.2017 18:39

Siema z tego co wiem to nie ma przestoju tylko z tego względu ze część pracowników chciała mieć lipiec część sierpień i zawsze ktoś był niezadowolony. Teraz mamy mieć kiedy kto chce ciekawe jak to wykombinuja. Gdyby ktoś miał zarezerwowane wczasy to warto już teraz przyjść i to powiedzeć kierownikowi.

Agresor

No i kończy się rok 2016 był pełen nadziei na lepsze warunki pracy i podwyżek płac -- I CO??? i nic prawie nie osiągnęli pracownicy fizyczni,gdyby nie Solidarność która wywalczyła ciut lepsze pieniążki na swięta i negocjacje podwyżek płac po nowym roku,bo oni z zarządu nam by nic nie dali.Mam nadzieję chociaż wątpię że Nowy 2017 Rok będzie lepszy (podwyżki płac,premie,itd)Chcę aby w 2017 roku Pan Bóg aktywował komórki mózgowe ludziom z zarządu aby w końcu zobaczyli swoimi oczami co się dzieje niedobrego w Beście .Pracownikom fizycznym życzę wymarzonych podwyżek płac,premii miesięcznych,wytrwałości w pracy,oraz zero presji psychicznej od strony kierownictwa.

Zostaw opinię o BEST POLAND - Zabrze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND