BEST POLAND

Zabrze

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 435 ocen.

BEST POLAND
2 435 6 1

Opinie o BEST POLAND

Zastanawiający fakt

Poszła troszkę nieskładnie moja poprzednia wypowiedź więc daje ją jeszcze raz: Nie będę pisać o żadnej konkretnej linii, ale zastanawia mnie fakt, po co linia produkcyjna ma ruchomą taśmę po której rzekomo mają poruszać się okapy do przetestowania skoro osobę testującą od stanowiska dajmy na to nr 3 dzieli powiedzmy 3 lub 4 stanowiska a ona te okapy ciągnie przez całą linię bo jej się w (_:_) pali żeby było szybko szybko bo goni norma i musi je przetestować? Było mówione, że ma być zachowany ruch ciągły produkcji linia ma być zapełniona, a przez tą sytuację jedzie czasem 1 góra 2-3 okapy po całej linii a z palcem w (_:_) ,mieści się ich 6! Sytuacja ta ma miejsce codziennie, była naświetlana i poruszana wielokrotnie i dalej nic się nie zmieniło!

Zastanawiający fakt

Nie będę pisać o żadnej konkretnej linii, ale zastanawia mnie fakt, po co linia produkcyjna ma taśmę po której rzekomo mają poruszać się okapy do przetestowania skoro osobę od stanowiska dajmy na to nr 3 dzieli powiedzmy 3 lub 4 stanowiska a ona te okapy ciągnie przez wszystkie te stanowiska bo jej się w (_:_) pali żeby było szybko szybko bo goni norma? Sytuacja ta ma miejsce codziennie, była naświetlana i poruszana wielokrotnie i dalej nic się nie zmieniło!

Tajny agent

Obserwując od pewnego czasu kobiety które pracują w firmie Electrolux mam wrażenie że pracuję w jakimś małpim cyrku.Kobiety liderki i z kontroli jakości i nie tylko podniecają się jakimiś blaszkami wyciętymi lub wygiętymi albo zmontowanymi okapami -tylko po co ,karierę lub doktorat w tej firmie na pewno nie zrobicie.Latają jak małpy z hali do hali dzwoniąc(konfidentki) lub robią fotki co chwilę mówiąc swoim przełożonym --to on lub ona to (usunięte przez administratora) Lub liderki(linie montażu) podniecające się że norma została zrobiona lub nie.Tylko po co to wszystko potrzebne co wam to wszystko da:radość duże pieniądze karierę ,czy donos na kolegów czy koleżanki stysfakcję Liderki i kobiety z kontroli jakości zachowują się jak małpy z wirusem wścieklizny choć to nie jest wasza firma.Jesteście puste i żenujące jak was obserwuję.

Dominika
@Tajny agent 05.11.2018 11:13

@Tajny agent Bardzo Cię proszę, żebyś nie wyrażał się tu o nikim w tak obraźliwy sposób - pamiętaj o kulturze języka. Jak sam wspominasz - tylko obserwujesz to, co się tam dzieje. A skoro nie jesteś pracownikiem BEST POLAND, to nie masz pewności, jak właściwie wygląda sytuacja. Planowałeś tam aplikować?

Tajny agent
@Dominika 05.11.2018 12:11

Jestem pracownikiem w tej firmie a co się tam dzieje w tej firmie to nie masz pojęcia kobieto skąd możesz wiedzieć skoro pani nie jest pracownikiem trzeba zobaczyć to na własne oczy jacy tutaj źli przełożeni pracują i nic od lat nie da się zrobić w tym kierunku--P.S. pani pewnie jest adminem tego portalu-- ile zarabia administrator -go work.pl na naszych tutaj postach -proszę o informację tylko szczerze, może zrobię sobie jakiś kurs administratora portalu i będę zarabiał duże pieniądze na postach naiwnych ludzi :) :)

nowa
@Tajny agent 05.11.2018 11:13

radze zaglądać w słownik to po pierwsze,a po drugie jeśli tak bardzo ci się nie podoba zespół zarządzający i wpomagający to po co nadal tutaj pracujesz? szukaj nowej pracy człowieku, a nie żalisz się na forum...

Tajny agent
@nowa 06.11.2018 16:40

Po pierwsze nikt mi nie będzie mówił co mam robić,karierowiczko od siedmiu boleści ha ha hi hi.Po drugie nie podobaj mi się takie osoby jak Ty z którymi się źle pracuje.Po trzecie niech nowi pracownicy co chcą się aplikować do pracy w tej firmie,niech poczytają prawdy postów osób które piszą na tym forum.

Dominika
@Tajny agent 07.11.2018 10:43

Proszę, żeby ton Twoich kolejnych wypowiedzi był chociaż trochę spokojniejszy. Jestem moderatorem tego forum i moim zasadniczym celem jest pomoc Wam w zebraniu merytorycznych informacji o BEST POLAND. Skoro jesteś pracownikiem tej firmy, to może opowiesz nam pokrótce, jak przedstawia się atmosfera między jej pracownikami?

Lola
@nowa 06.11.2018 16:40

Jesteś tak biegła w posługiwaniu się ojczystym językiem, a nie wiesz że początek zdania piszemy dużą literą? Radzę zaglądnąć w słownik, to po pierwsze, po drugie forum powstało m. in. po to by również wyrażać swoje negatywne opinie o firmie i każdy pracownik ma do tego prawo :P

Manymany

Wypłaty poszły?

hater

Łysy karma wraca już niedługo się pozegnasz z pracą za mobbing do kobiet.

mimi
@hater 25.10.2018 10:44

wątpie..on stosuje mobbing wobec kazdego bez wyjątku i dalej grzeje fotel. z tym ze w jego przypadku jest to mobbing na najwyzszym poziomie niestety. nie da sie pracowac z tym czlowiekiem..chyba ze sie jest jego pupilem.

Kornik
@mimi 25.10.2018 15:01

Albo mąż jest przyjacielem carmine to nawet ocenę będziesz mieć wyższą

infofmator
@mimi 25.10.2018 15:01

Po pierwsze:łysy jest pantoflarzem i cieciem widać to po fotkach na fejsie tylko w pracy zgrywa kozaka jest miękki jak ciulik wystarczy ryknąć na niego w pracy i jest utemperowany.Po drugie zapomniał że we Włoszech był zwykłym fizolem(operator wózka widłowego) a jego tatuś będąc dyrektorem w Polsce po znajomości go wylansował na biurowego pasożyta.Po trzecie zapomniał że parę lat temu był chory na raka i skamlał jak pies informacjami na fejsie o przebiegu leczenia nowotworu w klinice włoskiej wyleczył się ale na tym to nie koniec bo choroba może powrócić z potrójną siłą uderzenia(przeżuty) jak nie będzie miał innego podejścia do ludzi w pracy:poczekamy i zobaczymy.Po czwarte po jego rozmowach i wypowiedziach widać i słychać chemioterapia zniszczyła mu w mózgu wszystkie neurony i umysł już źle pracuje.

mimi
@infofmator 27.10.2018 21:24

Wiem..oby w jego przypadku karma wrocila

Dominika
@hater 25.10.2018 10:44

@hater Nie wolno tu posługiwać się danymi personalnymi - dotyczy to nawet pseudonimów. Wspominasz o mobbingu, który oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika. Jeśli zatem w BEST POLAND ma on miejsce, to wypadałoby zgłosić ten problem wyżej postawionym instytucjom. Planujesz tak zrobić?

maccko82

witam serdecznie mam pytanie jaki jest system zmianowy w fabryce jakie dodatki jaką stawka na starcie na produkcji

Matrixs

22 a pieniędzy nie ma

Dominika

@Artek A zatem w BEST POLAND są wyraźnie różnice w poziomach wynagrodzenia, co jest oczywiście w jakiś sposób sprawiedliwe. Jak długo jesteś już zatrudniony w tym przedsiębiorstwie? Na pewno orientujesz się w aktualnej jego sytuacji - powiedz nam w związku z tym, czy w chwili obecnej potrzebują nowych pracowników?

Artek
@Dominika 15.10.2018 12:29

Potrzebują odkąd firmę przejął electrolux stale się rozwijamy i stale są przyjęcia na wszystkie działy

Dominika
@Artek 18.10.2018 23:06

@Artek A zatem to świetnie! A czy pracownicy, którzy nie mają doświadczenia zawodowego i chcieliby je właśnie zdobyć w BEST POLAND mają szansę na zatrudnienie, czy firma raczej szuka osób już bardziej wdrożonych? Napisz nam jeszcze, czym Ty się tam zajmujesz.

Aab

Karta Multisport w jakiej cenie?

Dominika

@Artek A zatem to jest już bez wątpienia godne wynagrodzenie, chociaż oczywiście tę kwestie rozpatrujemy w sposób indywidualny? Czy na innych stanowiskach poziom wynagrodzenia wygląda podobnie? @Lala Dobrze, że BEST POLAND wynagradza swoich pracowników dodatkowo. Wszyscy, niezależnie od zajmowanej posady, mogą na nie liczyć? @Mattka Twój post zasadniczo nie wnosi nic do tej dyskusji. Ale może jednak masz coś do dodania odnośnie tego pracodawcy?

Artek
@Dominika 09.10.2018 13:26

Na magazyn i utrzymanie najlepsze zarobki, później kontrola jakości i na końcu produkcja

Pracownik

No to pięknie Carmine zarabia 12 tysiaków a w mojej lodówce przeciąg. Od dzisiaj obowiązuje nowe przysłowie " Syty jak Carmine".

Obserwator
@Pracownik 08.10.2018 15:28

Ja wolę to " Carmine syty a owca cała "

Zybi
@Pracownik 08.10.2018 15:28

To tez mnie denerwuje ja mam tylko 7 lodowek i ledwo wiaze koniec z koncem.

Mariusz Pudzianowski

Po 1 Po co jednemu facetowi 12 lodówek ? Po 2 Zybi próbowałeś kiedyś wnieść po schodach 12 lodówek ? Ps Sam nie dałbym rady Po 3 Jak wyda całe 12 tysięcy na lodówki to czym je zapełni ?

Andrzej Gołota

1000 zł × 12 = 12 000 tys ☺

Andrzej Gołota

Kochani pracownicy i pracowniczki mnie natomiast nurtuje jedno zasadnicze pytanie ile mógłbym kupić lodówek zakładając że każda jest za 1000 zł za pensję naszego cudownego, bystrego, blyskotliwego, wysokiego inaczej Carmine De Luczija ?

Zybi
@Andrzej Gołota 08.10.2018 14:40

Odpowiedz brzmi 12

Wykładowca

Z wypłat będzie odciagniete po 30zł za impreze to prawda ?

Ecik

Co się dzieje z parkingiem? Zamierzają zwiększyć liczbę miejsc parkingowych czy nie?

Spawdz Nik

K24 same luje nie ma rzeczy której nie na prawą są wspaniali ludzie wspaniała atmosfera i fajnie sie tam spedza czas pozdrawiam

Lala

W listopadzie podwyżki każdy inaczej dostanie info w kadrach

Marek

Ile.mozna zarobic miesiecznie na reke bez nadgodzin? I czy jesta sa nadgodziny i jak platne?

Artek
@Marek 28.09.2018 13:14

Na magazynie 3600 brutto na start soboty są prawie zawsze wiec idzie zarobić

Pal wrotki

Mam pytanie czy zakład planuje dofinansowanie do zakupu wrotek? W ostatnim czasie przyjazd do pracy samochodem stał się luksusem, teraz trzeba ryzykować mandat bo parking się skurczył. Czy te zmiany nie są czasem podyktowane troską o Nasze zdrowie? Dziś do pracy idę pieszo płuca, stawy się ucieszą lub pojadę na rowerze w drzewo j...e, w rowie leże.

Ł. M. Linia A6

Informacje ze Świata Elektroluksa Wbrew obiegowej opinii jakoby na hali produkcyjnej powstawał,, ryneczek Lidla", zbudowane zostanie kasyno pracownicze o wdzięcznej nazwie,, Las Carcass". W porozumieniu z Nestlé firma Best Poland zacznie produkcję płatków Nestlé czOKAPik w ramach zachęcenie nowych klientów. Po podliczeniu premii okazało się że pracownik produkcji zarabia więcej niż nauczyciele co spowodowało fale strajków wyżej wymienionych oraz ostry sprzeciw Oświaty. Matryca umiejętności została oskarżona o deferaudacje i branie łapówek za co grozi jej kara 15 lat pozbawienia wolności. Szóstego października odbędzie się masowe samobójstwo poprzez rozrzedzenie krwi alkoholem, wszystkich chętnych prosimy o spis testamentu. A tak serio, chociaż byłem pesymistą co do tego zakładu to subiektywnie stwierdzam że wszystko zmierza ku lepszemu. Wszystkim pracownikom życzę więcej luzu i lekkiej pracy:)

Dominika

@Ciekawyobserwator Mówisz o jakichś pracownikach firmy BEST POLAND? Sam jesteś tam zatrudniony, czy są to tylko zasłyszane informacje? @Marek Już złożyłeś tam swoje dokumenty, czy dopiero to planujesz i w tym celu zbierasz informacje? Może użytkownik @Idol zechce odpowiedzieć na Twoje zapytania, a jeżeli nie on to może inny pracownik firmy, który zajrzy na forum.

Ciekawyobserwator

Co to się dzieje na tym K24 z tymi liniowymi? Jedna z druga załamanie nerwowe i L4 na 2 miesiące , a ta trzecia czasami wyglada jakby tez niedługo miala zjechać na zawał. O co w ogóle tam chodzi?

Idol
@Ciekawyobserwator 27.09.2018 21:39

Pierwsza i Druga mają już porysowane mózgi,a trzecia jest tak napuchnięta że zaraz pewnie pęknie.

Dlugostazowa
@Idol 29.09.2018 11:34

Pęknie i pójdzie na L4 a wtedy peknie rekord liniowych na jednym dziale w ciągu roku. Szkoda ich wszystkich ale tej trzeciej najbardziej bo tylko ona tam o coś walczy dla ludzi ale prędzej ja wyniosą niż coś osiągnie bo jest za słaba w uszach.

Dominika

@Esiu Zapewne chciałbyś rozpocząć pracę w BEST POLAND. Postanowiłeś złożyć w firmie swoje dokumenty, czy nadal czekasz aż uzyskasz wszystkie niezbędne informacje? Jeśli postanowisz zadziałać w tym kierunku, to nie zapomnij o zdawaniu nam relacji. Inni użytkownicy z chęcią dowiedzą się na przykład jak wygląda cały proces rekrutacyjny w tej firmie.

Esiu

Mam jedno konkretne pytanie do Was, ile mozna zarobic na lini produkcyjnej na reke i za ile mniej wiecej godzin. Z Gory dziekuje za odpowiedz :)

Info dla,, młodych"

Tak dla potencjalnych pracowników produkcji, postaram się być obiektywny. Zarobki bez nadgodzin za przerobiony cały miesiąc między 2100-2300 zależy jak premie,, wskoczą", sama praca jest spoko ale zależy też gdzie trafisz, największa rotacja przynajmniej na mojej zmianie jest na pakowaniu ale reszta sobie chwali. Ludzie są różni, jedni w porządku inni k***y, jak wszędzie. A tak, jeżeli Twoje zdolności manualne są niskie, darój sobie. Jeżeli robisz bardzo powoli, też sobie darój. Nastaw się też na stosunkowo częsty chaos i na dziwne sytuacje w biurze, ludzie tam pracujący są skrajnie nie odpowiedzialni i ludzie z produkcji (i nie tylko) płacą za to straconym czasem, opóźnionymi wypłatami etc. I prośba do naszego szefostwa, weźcie się za dział mechaniczny bo to nie fair że ludzie na linii muszą zostawać po godzinach za to że mechaniczny nie wyrabia z materiałem albo buble robią.

Kornik
@Info dla,, młodych" 06.09.2018 13:53

Ludzie to nie jest wina mechanicznego bo człowiek nie robot nie (usunięte przez administratora) się na pół. To wina polemistów i tych glabow którzy wymyślili magazyn zewnętrzny. Materiał który miał być w pon został dziś dostarczony głupota

mechaniczny
@Info dla,, młodych" 06.09.2018 13:53

Co Ty k...a wiesz o mechanicznym!!?? Byłeś tam, pracowałeś?? Nie masz pojęcia z jakimi problemami się tam borykamy i jakie cuda musimy robić żebyś Ty miał co pakować w te kartoniki! Materiał nie przyjeżdża na czas, albo jest zje....y. Maszyny to trupy a warunki pracy szkoda gadać! Więc poluzuj zwieracze i przemysł najpierw zanim zaczniesz na kogoś napier....

Obiektywny
@mechaniczny 06.09.2018 17:08

Popieram ,że mechaniczny odpieprza kawał dobrej roboty, ale są i tacy którzy przysypiają nad tym co w danej chwili robią lub ktoś nie dopilnowuje pewnych spraw np: lider?! Zdarza się bardzo dużo takich sytuacji, że linie mają przymusowy przestój bo karkasy są źle pozgrzewane i nawet przy najmniejszym nacisku pękają w rękach lub przy mocowaniu elementów do karkasów są źle wymierzone odległości.. Nie ma co się rozdrabniać nad tym bo psów nie ma co wieszać tylko i wyłącznie na ludziach bo i maszyna zawodzi!

Obiektywny
@Info dla,, młodych" 06.09.2018 13:53

Zapraszamy każdego na mechaniczny będzie mógł się wykazać. Najłatwiej wyrażać opinie bo strona w necie wszystko przyjmie

zombie
@Obiektywny 10.09.2018 17:03

Te larwy z biura nie nadają się kompletnie do niczego tępe dzidy,a panowie inżynierowie to Gimbusy w Rurkach z rączkami pianisty jedynie co to umieją włączyć stoper albo zrobić zdjęcie...słabo.

Obiektywny
@zombie 11.09.2018 10:58

Oni są stworzeni do wyższych celów...Ich ręce nie wiedzą co to wysiłek fizyczny

Nie podoba się?
@Info dla,, młodych" 06.09.2018 13:53

Jak tak wam źle na mechanicznym to zapraszam na linie.

Esiu
@Info dla,, młodych" 06.09.2018 13:53

Te 2100 jest na reke czy brutto, bo to dosc istotne :p

Esiu
@Info dla,, młodych" 06.09.2018 13:53

I za ile godzin tak mniej wiecej :) z Gory dzieki za odpowiedz

Dominika

@Już nie zły a wku... Rozumiem, to jednak nie usprawiedliwia wulgarności Twojego posta. Skoro jest aż tak źle, jak piszesz, to co sprawia, że dalej pracujesz w BEST POLAND? @Nie podoba się? Na czym polega specyfika pracy, o której nadmieniasz? Czy osoby bez doświadczenia odnajdą się tam?

Apelujący

Hej liniowi/liderzy czas zadbać o to by Wasi pracownicy mieli o Was w końcu pozytywne zdanie! Nie uważacie? Ja rozumiem,że kulturalnie wyrażając się jet Wam to obojętne. Myślę, że to bardziej Wam powinno zależeć o opinii. Powiem tak: opinie o liniach biorą się najpierw od opinii jak daną linią zarządza lider! Więc powinno Wam zależeć jednak na tym : że jak Was widzą tak Was opisują!

Popierający
@Apelujący 21.09.2018 00:40

100% racja. Opinie o niektórych liniach z góry są pochopnie wystawiane. Nowi pracownicy są wprowadzani niekiedy w błąd. Są kierowani na linie gdzie zdania o nich są kiepskie lub nie raz krzywdzące i z góry przesądzone. Nie słuchajcie opinii, tylko swoje zdanie wyraźcie powiedzmy po danym dniu spędzonym na danej linii. Wówczas można to zgłaszać i zacząć podejmować działania zmierzające do wyjaśnienia faktycznie zaistniałych niejasnych sytuacji.

Dominika

@Już nie zły a wkurwi.... Czasami właśnie tak jest. Może po pewnym czasie i Wy dostańcie premie - a długo masz już staż pracy w BEST POLAND? @Obserwator Naprawdę staram się to zrozumieć, ale jednak na forum publicznym trzeba stosować się do pewnych zasad. Przykro mi też, iż masz tak złe doświadczenia z tym pracodawcą. Jak myślisz, co mogłoby wpłynąć na poprawę atmosfery pracy tam?

Już nie zły a wkurwi...
@Dominika 14.09.2018 13:31

10 lat dlatego mnie to wszystko tak wkur***

Chętna na zmiany

Mi się osobiście nie podoba sytuacja kiedy mamy braki na swojej linii a przychodzą inni liderzy i jeszcze zabierają Nam pracowników do siebie często na cały dzień. Ja się pytam jak mamy wyrobić targety na własnych liniach skoro nie ma komu robić! Kto to opracowuje? Potem wymyślają śmieszne nadgodziny by nadrabiać straty lub rzucają dziwne modele które niekiedy widzimy pierwszy raz na oczy i zanim zakminimy co się z czym je to mija sporo czasu, a i tak zarzucone zostanie że " nie dajemy sobie rady"? Ktoś do d..y zarządza tym wszystkim! Czas na rozsądne zmiany!

Zdecydowana racja
@Chętna na zmiany 12.09.2018 18:03

No to jest notorycznie robione, wątpię by Cię ktoś wysłuchał i odpowiednio zareagował :(

Zostaw opinię o BEST POLAND - Zabrze

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND