Obserwator, pracownik, szczery 23.09.2017 03:39
Zmiany w Lear to praca u podstaw i na kazdym stolku bez wyjatku. Nie tylko w Lear Legnica. Zarządzanie wiąże się z komunikacja, działaniami opartymi na decyzjach, które dają wyniki. Tu każdy powinien zacząć od siebie i zastanowić się nad tym, co chciałby zrobić i poprawić i z Kim i dlaczego! Na produkcji, w biurach, na wjezdzie do zakladu. Prosze nie parkowac na trawniku =》 slaba widocznosc grozi wypadkiem! Razem mozna wiele, a nie przeciwko sobie. Nowy Dyrektor to wielki dar dla tego zakładu. Na zła opinię zapracowano olewatorstwem, decyzjami "bo coś robić trzeba", posiekanymi błędami, szukaniem winnych, a nie rozwiazan. Ty to zrob a reszta 16 i do domu. Wprowadzaniem projektow na szybko i na "czyms". Ktokolwiek chce coś zrobić trafia tu na beton. Lepiej szukać wymówek. Brakowało Tu Pana. Robi się czysciej, 3 miesiące i widać porządek gołym okiem. Proste 5S. A komponenty i produkty jak pięknie poukładane. Logistyka z dnia na dzień przypomina ład. Poprawa we właściwym kierunku!!! Miło się to obserwuje i jak cenna to nauka!!! Prawdziwy przywódca i jego kroki. Codziennie !! Weryfikacja tego, co ma byc zrobione. Strukturę trzeba zbudować. Trzeba aktualizowac stan obecnych. Ludzie sie szukaja i sie nie znaja. A inny jezyk w tym nie pomaga. Coz taki trend na rynku. Musi minac sporo czasu zanim sie wszystkich pozna.To wtedy BHP sie dowie Kto jest na danej zmianie w przypadku pozaru :) Ilu sie ewakuowalo, a ilu zostalo :) jakie środki ochrony i w jakich ilościach :) W punkcie zbornym liczba ewakuowanych jest najważniejsza :) Lider ma wiedziec ilu ma Ludzi na zmianie, co i jak robia, a nie czy chodza do...A jak dumnie APU z zeszytem wyglada! Inteligencja! I po co Ludziom komputery? :) Zakresy ludziom dać prosze i normalne umowy o pracę, stażysta stażystów pogania, a obowiazki inżyniera. Duzo ludzi wykonuje nie swoje albo wtraca sie w prace innych. HR powinny zająć się obsługą pracownika i kontrolować umowy, place, nadgodziny itd. Szkolenia podstawowe dla personelu. Ludzie pragna wiedzy! I nie za wszystko odpowiada HR Manager. Pani Paulina ma sporo checi i jest sumienna i nowa. Czy mloda osoba nie ma prawa awansowac jesli dobrze wykonuje swoje obowiązki? Ona wraz z Nami bedzie sie rozwijac! Bo chce! Wesprzyjmy ja! Dajmy kazdemu czlowiekowi szanse! Traktujmy tak, jak sami bysmy chcieli, by nas traktowano! To jest motoryzacja LUDZIE a nie lodziarnia na rogu. Istnieje, bo Klient kupuje. Klient kupuje, bo Lear to firma z pięknymi wartościami i narzędziami. Kiedy produkt jest ok to dobrze, ale nie można pchać czegokolwiek w rynek. Trochę wyobrazni: co się dzieje, gdy siedzenie się składa przy 120 km/h na autostradzie? Powodzenia! KTO CHCE ZA TAKIE RZECZY ODPOWIADAC? JA NIE! A jak Wam farba zacznie schodzic bedziecie zadowoleni? SAMI JESTESCIE KLIENTAMI!!! Ilosc? Tak. Jakosc ? Przede Wszystkim! Dlaczego maszyny nie sa doinwestowane? Cięcia na ciaglosci produkcji? Kto takie decyzje podejmował? Jedna osoba organizująca wysyłki, a jak będzie wypadek to Transporty co? U jasnowidza? Transporty specjalne? To jest problem też tylko 1 osoby? Naprawde? I przez kilka lat nikt nie wymyślił bezpiecznego stoku rezerw? I te informacje jak bombki na choince! Wszystko wszędzie i na każdy temat! Święty Mikołaj odwiedzi nas za miesiac! Pranie dywanów! W innych firmach sa ekskluzywne palarnie dla gosci i zdejmijcie ta propagande przed wejsciem na zaklad bo goscie zdjecia robia. Ludzie tu gonia za prostymi rzeczami. Problem z papierem do drukarki, a ogłoszenia firmy na drzwiach do kibla! Informacje o kradziezach z godzinami dostepu do pomieszczenia?? To chcemy pokazywać Klientom, którzy wchodzą na Zakład i serwisantom oraz firmom? Naszym rodzinom za tydzień? Wizerunek Kochani!! Ludzie maja wyraz twarzy jak mumie. Ludzie boja sie pytan. Pomalujmy. Wyrzucmy co nie jest właściwe z siebie i naszego otoczenia, rozmawiajmy, słuchajmy i uczmy, usmiechajmy sie, zmienmy na lepsze, odnosmy się do siebie z szacunkiem! Odlozmy cos na chwile ale zrobmy to!!!! Nie mowmy ze sie nie da, nie czekajmy na CUD!RAZEM! Nerwowka i widzi mi sie nie pomoglo do tej pory. Głupie polecenia to żadna poprawa. Wierze ze za kilka lat. Tak LAT! Bedzie tu pieknie. To się musi wkoncu udać! I beda z NAS PRZYKLAD BRAC inne Planty!! Ekipa coraz LEPSZA! NAJLEPSZA! Sporo z najlepszym doświadczeniem. Z połowy Dolnego Śląska Ludzi przyciagnelo!. PRACUJMY RAZEM i WYGRAJMY RAZEM! ONE LEAR. DUMA i ZWYCIĘSTWO. SATYFAKCJA i SUKCES. TO NASZ WSPÓLNY CEL! A Nowy Dyrektor tylko Nas w tym poprowadzi, bo dobrze wie jak! Ciąg dalszy nastąpi :)