Suisse Légiste

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 166 ocen.

Opinie o Suisse Légiste

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Suisse Légiste

xxx

szkoda

Gajo

Firma generalnie ok.

Marian

I co titanic zatonął? Ktoś coś wie?

Iza
@Marian 19.06.2017 20:30

Usuwają komentarze? Było ich znacznie więcej! A co z firmą? Ktoś tam pracuje?

123
@Iza 29.07.2017 09:55

Firmy już nie ma TYTANIC ZATONAŁI WYBUCHŁ

antywindykator

e-kancelaria BIS hehehe. i poszło badziewie na dno! brawo. i chciałoby się rzec: jeszcze jeden, jeszcze jeden! :)

:(

czemu giną wpisy? Kierownictwo kasuje?

Negocjator

Pamiętam rozmowę rekrutacyjną. Obiecana wiadomość zwrotna o rozpatrzeniu kandydatury nigdy nie nadeszła. (usunięte przez administratora). Dobrze, że mnie tam nie ma. Niefart ominął mnie wielkim łukiem.

012

firma totalnie zbankrutowała brak pieniędzy za miesiąc maj

Tytanic

3 czerwca ostatni dzień Call Center

:(

Jest informacja, że majątek SL został zabezpieczony przez Sąd i że został wyznaczony zarządca przymusowy. Wychodzi na to, że prezes otoczył się samymi zdrajcami :(

były pracownik
@:( 16.05.2017 15:55

Trzeba uciekać z Tytanica :)

Młody windykatorek

może nadzorca pomoże w odbudowaniu

pułkownik Kazubek

Jest nadzorca walczą o odzyskanie dokumentów

były pracownik

do pendolino trochę zabrakło

:(

Czyli szanse marne na istnienie firmy

Radoslaw
@:( 06.05.2017 14:47

To firma dziala czy nie dziala ? Czy ktos moze napisac co sie stalo??????

:)

jest jeszcze szansa że ta firma przetrwa ?

Spec

no to znaleźliście sobie kozła ofiarnego - ludzie pomyślcie troche, jedna osoba w krótkim okresie rujnuje taka firmę? Zamiast spekulować weźcie sie do roboty, a raczej do jej szukania

k1

czy ktoś może jasno napisać kim jest tajemniczy prokurent? strasznie niejednoznaczne są te wypowiedzi...a jaki byłby powód upadłości, firma jakby nie było fajnie prosperuje....

wiktor
@k1 05.05.2017 09:10

Jego inicjały to ML.

K1

Czy ktoś może jasno napisać , czy ten prokurent, który rzekomo pogrążył firmę nadal współpracuje / reprezentuje SL, bądź ma jakikolwiek wpływ na dalsze losy SL ? Bo nadal nie wiadomo czy można ze spokojem rozważać współpracę z tą firmą...

K.
@K1 04.05.2017 20:14

Żona tego prokurenta jest udziałowcem, więc raczej mają wpły na losy firmy. Na dniach roztrzygnie się pewnie info o upadłości. Współpracy odradzam.

zorientowany

Podobno złożyli wniosek o upadłość

012

to ta firma istnieje jeszcze ?

wiktor

Jest tylko jeden odpowiedzialny za wszystko prokurent. Polecam KRS.

Vans

O którego prokurenta chodzi?

Moverick

Wg was firma upada juz od 4 lat a mimo to jest na rynku, na konferencjach branżowych tez ja widać wiec przestańcie ja "topić". zgorzkniali pracownicy to żadne źródło informacji - to wizjonerzy i bajkopisarze

0000000000000

omijaj firmę z dala to Titanic

Klient

Drodzy forumowicze,jako kontrahent chciałbym nawiązać współpracę ze Suisse Legiste , w związku z tym bardzo proszę o rzetelne opinie, jak stoi firma, bo strona , fanpage i rozmowy z zarządem są obiecujące a tylko tu opinie są niepokojące... Proszę tez o informacje czy podejrzenia wobec prokurenta są uzasadnione i jaki ma on wpływ na dalsze losy firmy?, bo nie chciałbym stracić czasu i pieniędzy na niepoważnych ludzi ...

123

To ta firma jeszcze istnieje ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kumak

Co za bzdury opowiadasz, aż śmieszne. Każdy z tej firmy powinien uciec żeby nie mieć jeszcze większego uszczerbku na zdrowiu psychicznym. Steczka i Wilku położyli firmę w miesiąc, grożą ludziom więzieniem i ich obrażają. Jedyną słuszną decyzją w tej sprawie jest zbiorowy pozew o mobbing :)

trolololo

Kapitan... Zamiast powiedzieć ludziom prawdy zwala winę na każdego innego. Burak który, nie potrafi pohamować się przy swoich pracownikach i obraża każdego kogo napotka. Nagrywanie na dyktafonie? Serio? hmm.. ale czego przecież wszystko jest super hahahah. Śnieżka... Paniusia, która myśli że coś ugra tym że trzyma się ze swoim wilkiem morskim... Szuka haków na każdego i nastawia ludzi przeciwko tym, którzy walczą o to żeby wszystko było dobrze.. kpina. Jebn*j się w czółko damo od siedmiu boleści i to porządnie bo zrobi to ktoś kiedyś za Ciebie.. Zero szacunku do ludzi i ich pracy... Wstrzymane wypłaty... Krzyki, wyzwiska... ehh żałosne, oby się przejechali na tych swoich odprawach, podobno karma wraca :)

1

FIRMA PRZETRZYMUJE PIENIĄDZE

Zuza

Najgorszy pracodawca u jakiego pracowałam! Wieczne pretensje, chamskie zachowanie przełożonych ( krzyczenie, wytykanie błędów przy wszystkich). marne zarobki i perspektywy awansu.! Jest kółko wzajemnej adoracji, czyli wybrańcy- oni mają dobrze i są uchem prezesa. Fatalna atmosfera, osoby zarządzające kompletnie nie umieją tego robić- zarządzanie prezes strach, krzyk i agresje! NIKOMU NIE POLECAM! CZEKA WAS DEPRESJA, MOBBING I STRACONY CZAS!!!!!

Młody gniewny

Firma przetrzymuje od wczoraj nie swoje pieniadze czyli premie pracownicze, które miały zostać wypłacone do 20 marca

obiektywny

praca w SL? odradzam. firma jest fatalnie zarzadzana, w ostatnich dniach polecialy (po prezesie) osoby, ktore mialy chociazby dobre relacje z nim. atmosfera fatalna - nigdy nie wiesz, czy dzien w pracy nie jest Twoim ostatnim w firmie. kierownictwo (handlowiec, handlowiec,handlowiec itd...) ktorzy nie maja pojecia o windykacji. Nie rozumieja podstawowych problemow zwiazanych z windykacja. Sprawy fatalne, czesto kompletnie bezpodstawne. System do pracy jeszcze gorszy. podsluchy, plotki, traktowanie pracownikow jak - nie boje sie uzyc tego slowa - smieci - to wlasnie Suisse Legiste. odradzam, naprawde szczerze odradzam.

Nieprzytomny

A ja powiem tak - takiego scenariusza jaki ma miejsce w SL nie powstydziłaby się żadna brazylijska telenowela - dramat za dramatem, wartka akcja, hipokryzja, knucia, wieczne intrygi, kto z kim gdzie i po co. Normalnie niektórzy tam mają role oscarowe. Chociaz nie wiem czy to nie na miare ZŁOTEJ MALINY jednak..

Menti

Droga K.L. - jeżeli ktoś ratuje firmę, a z natury jest zlym i msciwym czlowiekiem to i tak jej nie uratuje. Bo przyjda nowi ludzie i dlugo w takim bagnie nie wytrzymaja. Poza tym kto normalny daje dyspense na to aby ludzmi pomiatac? A tu Steczkowska miala od zawsze jawne przyzwolenie. Wiadomo tez, ze w wiekszej czesci zwolnienia podyktowane sa tym zeby pozbyc sie niewygodnych ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia, a w drugiej turze tym, ze firma po prostu przezywa katastrofe finansowa i nie ma z czego placic pracownikom. Nie dziwne jest to, ze Steczkowska nie jest w stanie utrzymac przy sobie pracownika dłużej niz kilka miesiecy? Przypadek? - Nie sądzę :) Poza tym jaki cel ma zarzad w tym, zeby wszyscy pracownicy wiedzieli, ze sa na tonacym statku od kilku miesiecy? Czy to nie jest oznaka tego, ze po prostu ktos nie ma pojecia jak firma zarzadzac? Nic dziwnego, ze firma staje sie niewyplacalna jak od zeszlego roku zajmuje sie tylko tym jak udupic innych :)

Tychu

Cóż... na zebraniu z prezesem zostaliśmy zapewnieni że nie musimy się obawiać o prace tylko mamy dawać z siebie 200%... po tygodniu zaczęły się masowe bezpodstawne zwolnienia. Było to do przewidzenia gdy na sam początek osoby którym zależało na pracownikach. Niestety doszła do władzy Cruella Demon i sprowadzi ten "statek piracki" na samo dno bo ludzie sami zaczną odchodzić przez taka atmosferę w firmie

K.L.
@Tychu 16.03.2017 11:11

Cruella Demon wbrew temu co się może wydawać ratuje tą firmę i wszelkie decyzje są po to aby zapobiec temu co narobił i co robi nadal odwołany prokurent.

ZUO

Mobbing, knucie po kątach, zastraszanie pracowników - na tym ostatnio skupia się zarząd SL. Do tego lecą zwolnienia jak szalone. Nikt nie szanuje ludzi, liczy sie tylko wladza. Niemniej zeby miec wladze trzeba umiec zarzadzac, tam niestety nie potrafia. Firma to ruina. Najgorszemu wrogowi nie zycze by sie tam znalazl. Smutna wyrwa w zyciorysie i tylko mlodych, fajnych ludzi szkoda. Podsumowując: Bez kija nie podchodz!

Celine Dion
@ZUO 15.03.2017 13:18

Zgadzam się z tą opinią w 100 procentach. SL zarządzany jest w tragiczny sposób szczególnie od tygodnia, kiedy odbyło się polowanie na czarownice . Całą firmą trzęsie piękna Steczkowska, która kieruje Wytrawnym Wilkiem Morskim jak laleczką Woodo. Chłopak nie ma o niczym pojęcia i łyka jak pelikan każdą rybkę, którą poda mu jego Pani. Firma po zmianach ma wypłynąć na szerokie wody, jednak wątpię w te zapewnienia. Bardziej wygląda to na rejs Titanicem lecz niestety Steczka i Wilku to nie Jacke i Rose. Nowy dzień-nowe puste miejsce w szalupie. Każdy może znaleźć się za burtą, ponieważ zwolnienia lecą hurtowo jak na taśmie produkcyjnej. Ludzie znikają jak króliki w kapeluszu magika. Na widok dziewczyny z Hr ludzie uciekają w popłochu. Praca na słuchawce to dramat i przypomina mi film Barei. Ciagle słyszę sygnał, nie znam dłużnika, mam numer od tygodnia. Nic tylko piłować paznokcie.

nowy

pytanie do zorientowanych terenowych..:) jakie sprawy sa w obsludze terenowej... jakie lata spraw wlasnych? , czy sa sprawy bankowe biezace? czy sa jakies weryfikacje no i jaka jest forma zatrudnienia i co firma oferuje pozdrawiam

pamiętacie mnie? ;)

NIE POLECAM Atmosfera tragiczna,( usunięte przez administratora ) Obiecane premie to jakiś żart i nigdy tego nie otrzymasz, a jak chcesz harować jak wół za minimalną w kosmicznych godzinach to już tylko zależy od Ciebie. :)

Manio

Firma super. Kasa, atmosfera, możliwości rozwoju na 5+. POLECAM!!! Suisse rośnie w takim tempie, że za chwilę będzie jednym z największych graczy na rynku windykacji.

Lolek

W tym momencie poleciłbym spróbować dostać się do Suisse Légiste, całkiem niezła firma jeśli chodzi o zarobki czy np. dodatki do pracy, słyszałem same dobre rzeczy, no może oprócz tego, że przełożeni są dośc wymagający, ale nie ma chyba nigdzie łatwo

B.

A kto w Polsce zarabia za dużo? ;) Generalnie ja mam pewne porównanie i nie ma na co narzekać, choć fakt zarobki pewnie są mocno zróżnicowane w zależności od stanowiska i zawsze można by chcieć więcej, ale firma fajnie się rozwija, jest co robić, zespół 1 klasa, mi się podoba.

kat

Ogólnie jest ok, wiadomo zawsze mogło być lepiej. Ale mamy fajny zespół, sporo się dzieje co jest na plus. Kasa mogła by być większa ale co zrobić.

B.

Akurat w windykacji spraw jest tak dużo, że wszyscy robią targety i kasa jest bardzo dobra :) Ja narzekać nie mogę i nie bardzo chce mi się wierzyć, aby jakiś pracownik który pracuje w SL nie był z tej firmy zadowolony. Zawsze coś mogłoby być lepiej, ale generalnie jest super :)

KANDYDAT

TA FIRMA TO JAKAŚ PORAŻKA... kANDYDAT

Doświadczona

Rzeczywiście wyjątkowo głupia :-)

klient

ZDECYDOWANIE ODRADZAM klient

BYŁY Pracownik

Cześc. Ta firma.. bez komentarza...zarobki.. bez komentarza... szefostwo.. bez komentarza.... Najgorsza firma na rynku.. nie polecam

Doświadczona

Ale beznadzieja w tej firmie Zarobki i atmosfera tragedia

Kamill

Na Pracuj jest kilka ogłoszeń SL na różne stanowiska, w tym kierownicze i administracyjne. Wystarczy poszukać. :)

pracownik

krocie hahaha przeciez wy nawet osoby ze swoich wlasnych rodzin i wlasnych znajomych ktorych zatrudniacie oszukujecie i wyzyskujecie

ila

Kierownictwo w firmie zarabia krocie, zresztą niektórzy pracownicy też. Grunt to się załapać na awans. Ale trzeba pracować. To fakt.

ona

tylko debile czytają te bzdety, a pisza tu frustraci

Zostaw opinię o Suisse Légiste

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Suisse Légiste