Sklep Martes (Martes Sport)

3.2/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

wiola

04.08.2014 19:39

Tak, masz na to 14 dni od daty zakupu, możesz dokonać wymiany na terenie całej Polski:)
ktoś

04.08.2014 18:34

wiecie może czy można wymienić obuwie w sklepie na rozmiar większy? kupiłam butki do biegania i są na styk i nie mogę włożyć stabilizatora na kostkę razem z butem :( butów nie używałam, dziś kupiłam, ale dopiero w domu się za głowę złapałam i przypomniało mi się o stabilizatorze :(
john

01.08.2014 10:06

Uwzglednianie reklamacji do bani,to tyle,buty trzeba kupowac gdzie indziej!!!!
nowa

14.07.2014 16:11

Hej, mam rozmowe kwalifikacyjną na stanowisko kierownika sklepu w Martes? Ktoś wie o co mogą pytać? Na jakie zarobki netto mogę liczyć? Pilna sprawa więc plis pomóżcie! :)
martesiak

08.07.2014 21:31

co jak co ale z tym motywacyjnym systemem wynagrodzen to ostro przeginają. Jaka to jest motywacja zapieprzac za najnizsza krajową ?

04.07.2014 21:01

firma jakich wiele na ogol ok ale regulaminy reklamacje i zwroty maja do (usunięte przez administratora) jak juz cos kupisz i ci nie pasuje to zwrotu nie ma zaden taki regulamin nie jest wywieszony a pracownicy szukaja go pół godz po szufladzie ; tak jest w galerii dębickiej na ul ks nosala w dębicy niewiem czy to aby normalne

04.07.2014 21:13

to w koncu ich praca a jak nie potrafią się zachować niech ida do domu przyjda milsi.

02.07.2014 00:26

mm

15.07.2014 00:20

Joanna: naucz się pisać........:)

30.06.2014 17:22

Chodzi mi dokładnie , o stanowisko pracownika sklepu....Jak to wygląda , pensja i atmosfera ....
głupia

15.07.2014 18:58

Joanna jak myślisz że prz zamówieniu z internetu dostaniesz towar z magazynu to jesteś grubo walnieta. Przecież w każdej sieci wysyłają to że sklepów.
Klara

17.07.2014 19:46

W Martes Sport dostajesz "na dzień dobry" 1800 zł brutto, tj. około 1320 zł na rękę. Po 3 miesiącach okresu próbnego dostaniesz umowę na 3 lata opiewającą na kwotę 1950 zł brutto czyli ok 1420 zł na rękę. Po przepracowaniu 6 miesięcy nabędziesz prawo do premii, którą de facto zobaczysz w 8 miesiącu pracy ( o ile ci jej nie zabiorą za byle pierdołę, co nie jest czymś niezwykłym, a raczej normą). Owa premia jest generalnie żałosna. Zależy od obrotów sklepu i uznania kierownika, ale jak to dokładnie wygląda to nie wiem bo kierownictwo traktuje tą kwestię jako tajne/poufne. Nigdy też nie dowiesz się jak cię oceniają i co zrobić,co poprawić, żeby następnym razem oceniono cię lepiej...Kwota tej całej premii oscyluje w przedziale 60 - 160 zł na rękę, przynajmniej w moim przypadku. Co do atmosfery...delikatnie mówiąc taka sobie...w zależności kto jest na zmianie, ale generalnie dwulicowość, przerzucanie się odpowiedzialnością (usunięte przez administratora) Trzeba też wspomnieć o bajzlu organizacyjnym, robi się kilka razy te same rzeczy, bez przerwy przerabianie sklepu itd. Ogólnie robota ciężka i nędznie opłacana. Nie szanują tam pracownika, liczy się tylko zysk tych tam na górze. Niestety...

30.06.2014 17:17

Hej. Chodzi o pensję pracownika sklepu, nowo zatrudnionego , jak to wygląda ....

29.06.2014 21:22

Mam pytanko ile zarabia pracownik e MS ?

01.07.2014 12:11

Zadajesz tylko pytania, a nie odpowiadzasz na nie???? Osoba z Centrali????
gośc

24.06.2014 18:28

chciałabym sie dowiedzieć jakie jest wynagrodzenie w tej oto firmie ?

24.06.2014 12:13

Witam, jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyjną w tej firmie, prośba o opinię co do warunków pracy (aktualnie pracuję, więc na siłę nie muszę zmieniać). Może dadzą więcej?

25.06.2014 18:52

Kierownik sklepu, ale nie w Martes Sport.
mk

28.06.2014 23:04

a ja mam i to w MS, nawet więcej z premią!!! ludzie trzeba sobie zapracować a nie wylewać żale
klient

22.06.2014 23:48

Ja nie widziałam bydgoskiej kierowniczki, może też chowała się na zapleczu :D, natomiast, gdy poprosiłam o pomoc jednego z pracowników to byłam mile zaskoczona kompetencją i poczuciem humoru,a z zakupu byłam bardzo zadowolona!
bydgoszcz

22.06.2014 21:33

To skandal, by bydgoska kierowniczka chowała się na zapleczu przed klientami. Ja poprosiłem o rozmowę, niestety nie doczekalem się jej, ta PANI odesłała do mnie jakiegoś swojego pracownika. Szanowna PANI proszę by następnym razem umiała Pani stanąc oko z oko z trudnym klientem, a nie wyręczać się podwładnymi, a sama śmiejąc się w niebogłosy na zapleczu!
Wybrzeże

16.06.2014 11:53

Miałem okazję zamówić kilka produktów HI-TEC z tego sklepu. Nie miałem problemów z realizacją zamówienia przez internet.

09.06.2014 18:43

mi też uznali reklamację i to aż dwa razy.

06.06.2014 09:36

Mi również zdarzyło się składać reklamascję w MS. Jednakże zawsze była uwzględniana,więc to raczej nie jest wina pracowników,a złego użytkowania...
sieradzanka

03.06.2014 11:23

Witam, nie warto również kupować kurtek przeciwdeszczowych firmy martes, gdyż ściągacz w tych kurtkach nie służy do ściągania. Materiał przetarł się prawie po całej długości ściągacz. Reklamacja również odrzucona. W dodatku odmowa przyjęcia mojego zażalenia na odrzucona reklamację i ponownego jej rozpatrzenia. Wynika, że polityka tej firmy jest odrzucanie wszystkich reklamacji. Lepiej iść sobie do konkurencji i dołożyć parę złotych ale kupić w rzetelnej firmie. Chyba, że ktoś chce kupić i sobie za szkłem zakup położyć bo ubrania tej firmy nie służą do użytkowania bo się szybko zużywają. Materiały są po prostu kiepskiej jakości. Zakup został dokonany w Sieradzu. Odpowiadając na pytanie powyżej, firma nie daje możliwości nie przyjęcia towaru po powrocie z reklamacji. Taka polityka.
takapolityka

02.06.2014 12:04

Nie ma co robić tam zakupów bo jeśli ma sie zostawić tam pieniadze to wszyscy w (usunięte przez administratora) wchodza czego rewelacyjnego to nie maja do sprzedania a jak sie juz cos stanie i trzeba przyjac reklamacje to wszyscy maja juz w du.pie.Druga sprawa to taka że wiekszosc reklamacji jest rozpatrywana na sklepach przez osoby kompletnie nie kompetentne do tego,opisy reklamacji sa drukowane i podbijane na zapleczach. Bylem swiadkiem jak klejono buty klienta klejem super glue z komentarzem ze i tak sie to rozklei za miesiac czy mniej ale raczej sobie ktos odpusci kolejna 2 tygodniowa reklamacje.
lipa

25.05.2014 15:14

Pensje zalosne regionalni bojacy sie swojego cienia ogolnie nie polecam ambicja to nie znane w spolce pojecia nie stety jest jak jest wiec musimy sie tu kisic ,,
hefalump

10.06.2014 23:50

W Go Sporcie jest to nie do pomyślenia??? Człowieku chyba nie wiesz co mówisz, obie te firmy sprawdziłem od drugiej strony czyli jako pracownik i mogę z pełną odpowiedzialnoscią stwierdzić że w Go Sporcie (napewno w tym w którym miałem okazje pracować) jest totalna degrengolada i tam jest dopiero kołchoz odnośnie pracowników i pełne wyje***ie jajec jeśli chodzi o klientów, sam tam rozpatrywałem nieraz reklamacje i wiem że buty, które w ramach naprawy gwarancyjnej są klejone na prędkości butaprenem kupionym w pobliskim tesco, nie mogą być super naprawione i zdalne do użytkowania przez lata:) po prostu (usunięte przez administratora), a jeśli chodzi o martes to jak na miejscowe warunki, jest dosyć dobrze i dla pracowników i dla klientów. Co do zwrotów to nie ma w naszym rodzimym prawie obowiązku przyjęcia zwrotu nałożonego na sprzedawcę więc to jest w pełni legalne i dostosowane indywidualnie przez firme, zgodnie z prawem. Ale zachod nas nauczył że klient nie ma obowiązków a według nas ma tylko prawa i może żądać wszystkiego, niestety tak nie jest, trzeba używać mózgu czego nasza nacja jeszcze się nie nauczyła i prędko się nie nauczy patrząc na przeciętnych galeriowych klientów:) ogólnie mowiąc to normalny sklep jak każdy inny tylko są w nim lepsze warunki płacowe:) bez bólu (usunięte przez administratora) poprosze;P

13.07.2014 18:08

Po oględzinach organoleptycznych przedmiotowych butów nie stwierdziliśmy żadnych wad fabrycznych mogących stanowić podstawę do uznania reklamacji. Uszkodzenia jakie reklamuje klient ma charakter uszkodzenia mechanicznego , które nie podlega reklamacji. Uszkodzenie tego typu powstaje najczęściej na skutek użytkowania obuwia luźno "na stałe" zasznurowanego , niewłaściwie zakładanego i zdejmowanego ( bez pomocy łyżki do obuwia) lub na skutek niewłaściwego dopasowania obuwia do budowy kostnej stopy (np. za duże ostrogi ,wystające pięty ). Nie są to bowiem niezgodności , które w sposób istotny wpływają na konstrukcję obuwia czy też je uszkadzają.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

max

21.05.2014 09:52

Fatalna firma jeśli chodzi o reklamację. Kupione po miesiącu nike pękły na szyciu. Odmowa reklamacji:"po oględzinach organoleptycznych... "(co za majstersztyk), ciekawe czy pani wąchała i lizała te buty..." stwierdzono na podstawie wyglądu sznurowadeł, że buty nie były wiązane" no i cały wywód, że na skutek takich a takich sił nastąpiło pęknięcie szwu. Pani z działu reklamacji się marnuje w tej firmie. Kupowałem tu bo to polska firma, więcej nie zostawię złotówki. W takim Decathlonie czy GoSport (francuskich) jest to nie do pomyślenia...Pracownica sklepu sama przyznała że to zwykła spychologia i wie, że tak traktują klientów.

13.07.2014 18:12

rogalinka

13.05.2014 16:45

reklamacja przyjęta ale czekaj sobie człowieku do usranej smieci , byle kupic a potem maja cie gdzieś sklep i obsługa beznadziejna odradzam zakupów

10.05.2014 16:36

13.05.2014 13:18

Patrycjo może zamiast oczerniać tą firmę tutaj,trzeba było iść do rzecznika praw konsumenta? Należy też zauważyć,że dużo artykułów powiela się w innych sklepach. Pozdrawiam serdecznie:)
Patrycja

10.05.2014 11:52

NIE POLECAM sklepu martes sport . Buty były używane raz na jakiś czas tylko i wyłącznie do chodzenia . Po krótkim czasie użytkowania pękła mi w środku podeszwa w jednym z butów i postanowiłam zgłosić reklamacje, po 2 tygodniach reklamacja została oddalona. Stwierdzili: " iż nie jest to wada fabryczna lecz uszkodzenie powstałe w trakcie użytkowania". Rozumiem, że butów kupionych w tym sklepie nie należy używać bo się rozwalą, trzeba je jedynie trzymać w szafie. Pozdrawiam . :)
rozczarowana

01.06.2014 20:11

ja mam podobny problem ,aczkolwiek dotyczy butów do biegania.Przeciera mi się materiał wewnątrz buta,po zgłoszeniu reklamacji -odmowa (dokładnie to samo tłumaczenie co u cb)zaczynam się zastanawiać czy to norma w tej firmie-a myślałam że dobra nazwa firmy zobowiązuje -chyba jednak dobro klientów nie jest najważniejsze jeżeli chodzi o mnie to był to mój ostatnio zakup w firmie Martes Sport Sp. z o.o

13.07.2014 18:17

26.04.2014 09:38

i będzie tak dalej dopóki firma nie zmieni nastawienia na pracowników gdzie każdy jest kasjerem - sprzedawcą - magazynierem - ochroniarzem - menadżerem, gdzie jednocześnie trzeba przyjąć tone towaru, cenując go, wysyłając towar na inny sklep, wykładając poprzedni na sklep, przebudowując połowę sklepu, zmieniając ceny na promocje i wyprzedaże, pilnując czy czasem ktoś nie kradnie... a gdzie tu czas na doradzenie klientowi? nie dziw się że odbija się to na klientach i to nie dlatego że pracownicy MS są nie kompetentni, dlatego że nie ma a to czasu... ot cała prawda
fan

26.04.2014 00:40

nie wiem dlaczego pracownicy staraja sie wybielic sytuacje skoro wiadomo, ze jest w sieci martes dosc slabo jesli chodzi o traktowanie klientow jak i pracownikow

23.04.2014 12:38

Witam.Odwiedziłem już mnóstwo miast,w których znajduje się Martes. Szczerze mówiąc najchętniej wracam do Ostrowa Wlkp. Świetna obsługa,miła atmosfera,ład i porządek. Pracownicy usmiechnięci,zawsze pomocni,kompetentni. Ogólnie super,ale...dlaczego kierowniczka daje zły przykład naprawdę nie wiem.Rozmowy przez telefon(przepisy kulinarne) stojąc przy kasie,gdy czeka mnówstwo klientów? No chyba nie tak powinno być...Jak na swój wiek powinna wiedzieć jak się zachowywać... Po za tym reszta załogi the best:)! PS.Pozdrowienia dla młodej Pani (usunięte przez administratora)która tam pracuje:)

15.04.2014 20:10

Dziękuję za te informacje. Sytuacja wyglądała tak, że 5 dni po zakupie (nie jestem mieszkańcem miasta w którym jest sklep), będąc przy tak zwanej okazji, poszedłem do sklepu i zapytałem jednego z pracowników, czy jest opcja wymiany na inny model, ponieważ w domu stwierdziłem, że ten jednak mi nie odpowiada. Powiedziałem, że buty nie noszą żadnych śladów użytkowania. Pracownik oświadczył od razu, że nie ma takiej możliwości, nie pytając o nic, ani nie stwierdzając, że konieczne są oględziny butów. Byłem zły na siebie, że nie przyłożyłem się bardziej do zakupu butów. Na szczęście sprawdzając na forach, czy taka jest polityka MS, trafiłem tutaj. Dzięki Waszym informacjom przyjechałem do sklepu raz jeszcze. Trafiłem na dwóch innych przemiłych Panów, którzy nie zrobili najmniejszego problemu. Pozwolili na wymianę, wspierając mnie przy tym cennymi radami. Pełen profesjonalizm. Wcześniej chyba miałem pecha, albo trafiłem na czyjś zły dzień. Pozdrawiam dwóch miłych Panów z dzisiejszej zmiany z MS w Gorzowie Wlkp.
slodka

15.04.2014 13:05

każdy problem rozpatrywany jest idywidualnie - ale jesli chcesz wymienic kurtke buty i jest to produkt nie uzywany i bez skazy żadnej to powinni to zrobic. ale my na tym forum nie widzimy co to za produkt, w jakim jest stanie oraz nie widzimy też paragonu i tego czy zglosiles chec wymiany w ciagu 14 dni. oczywiscie nie wymieniamy tez rowerow, nart i tego typu rzeczy pzdr

15.04.2014 08:21

Napisz co to za sklep i Ci to wymienią, te wpisy na birzaco są czytane przez osoby decyzyjne :)jak nie chcesz to pojedz do innego najblizszego sklepu, w ooncu jest iuz nas duzo. Chyba se problem jest w tym ze mijelo 14 dni od daty zakupu...

14.04.2014 08:18

nie widzę problemu żeby Ci tego nie wymielili, zwrotów nie ma to prawda, i nie tylko na naszej sieci, wystarczy pochodzić po sklepach i popytać :) pozdrawiam

14.04.2014 19:54

No właśnie wymienić nie chcą. Odmowę zwrotów rozumiem, brak woli wymiany już nie do końca.

14.04.2014 19:56

13.04.2014 20:21

Mam pytanie do pracowników MS. Czy standardem (polityką firmy) jest to, że nie są przyjmowane zwroty? Tzn. np. Kupiłem kurtkę, buty, cokolwiek. W sklepie wydawało mi się OK, jednak w domu na spokojnie jednak wydaje mi się, że jednak lepiej leżało mniejsze/ większe ew. inny model. Wiele sklepów nie robi z tym żadnych problemów. Niestety w MS nie ma takiej opcji (mowa oczywiście o zwrocie towaru nie używanego. Czy to lokalne decyzje, czy polityka firmy?
majtka

05.04.2014 08:31

Gdybyś musiał płacić za wszystkie rzeczy zaje.... przez klientów to też byś się zabezpieczał. Premia to jedyna szansa podciągnięcia naszych marnych zarobków a jeśli ktoś Ci ją odbiera na 3-6 mies to zostajesz z gołą doopą !! Więc ludzie na Boga albo to zrozumcie to albo nie kradnijcie !! Nie będzie kradzieży, nie będzie linek , proste !!

20.03.2014 10:03

Jeśli nie zamierzasz tam pracować długo to tak. Natomiast na dłuższa metę nie warto sobie zdrowia niszczyć, bo mimo, że dostaniesz może fajna ekipę to i tak "Władze" Martesa Cię wykończą.
szukampracy

19.03.2014 13:30

a jak z pracą kierownika????mam rozmowę w tej sprawie . może ktoś podpowie czy warto ????
aa

06.04.2014 21:08

zarobki słabe, atmosfera niemiła
a

15.03.2014 10:22

Ktoś tam pracowała na magazynie ? jakie zarobki,atmosfera ?

16.02.2014 20:18

Ośmiogodzinny system:D jeśli będziesz miał dość ludzi to może tak. Ja jak pracowałem to ciągle były nadgodziny do wybrania nie ma mowy o jakimś wypłacaniu. W tej firmie obowiązuje nienormowany czas pracy w pełnym tego sformułowania znaczeniu.

16.02.2014 20:15

Uściślijmy. Ja już tam nie pracuje bo tym (usunięte przez administratora)szkoda się męczyć.
abril

16.02.2014 20:10

podobno system pracy jest 8 h
ann

16.02.2014 15:21

mam rozmowę kwalifikacyjną, stanowisko - kierownik. Czy możecie mi napisać czym zajmuje się konkretniej kierownik w tym sklepie? (oprócz tego że jest zły i niedobry ;) )

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.