Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Nuty

22.04.2017 22:22

Ankiety na temat makro i regio do 25, korzystajcie ile wlezie!
    Masters

23.04.2017 21:18

I co to da... Reka reke myje, w tym przypadku szoruje! Ankiety mamy wypelniac, bo chyba mamy za duzo czasu wolnego w pracy:-)
    arek

24.04.2017 05:16

Te ankiety powinny bezpośrednio trafić na biurko prezesa.mógłby każdą jedną przeczytać i przeanalizować co myślimy o tych kierowniczynach.
    wrnk

21.04.2017 17:20

Przecież sklepy wyglądają jak magazyny (straszliwe przeładowanie i zalegający towar) i pracują w nich magazynierzy, którzy pełnią też funkcję ochroniarza. Zaglądnijcie do konkurencji jak jest przejrzyście i czysto. Góra wiele z tym nie zrobi, bo jak przyjeżdża ktoś z centrali, to przeważnie idzie cynk i jak w wojsku jest malowanie trawy na zielono, bo chowa się kartony z towarem wszędzie gdzie się da (policzcie ile dni w tygodniu macie wolne przymierzalnie niezasypane towarem, jak w niedziele wychodzi się na czysto z towarem to jest święto) czy zostawanie po godzinach albo przychodzenie przed czasem, żeby poukładać sklep. W byle sklepiku odzieżowym co ma 300mk wchodzisz i masz 3 osoby do obsługi, a w Martesie po południu 3 osoby na zmianie weekendowej w sklepie o powierzchni prawie 700mk, gdzie jedna stoi pod przymierzalnią, jedna poszła po but na magazyn, a jedna stoi na kasie! Tak się nie da funkcjonować, bo zatrudnienie jest dramatycznie niskie na wielu sklepach. Jak jest mało pracowników, to przecież w końcu trzeba dać wolne i nie da się poobsadzać zmian, a przecież tyranie po 4 albo 5 dni i później jeden dzień wolnego, to nawet człowiek nie odpocznie. Stąd gadanie o super poprawie warunków i masie benefitów jak to piszą z centrali i makroregionalni (da się wyczuć ten pretensjonalny ton, przecież powinno wam być tak dobrze i jak śmiecie narzekać) nie znajduje odzwierciedlenia w opinii wielu pracowników. Ja już słyszałam, że jak wam tak źle to zmieńcie pracę-mnie już nie ma, choć ekipę wspominam bardzo ciepło i lubię ich odwiedzać, jednakże z pracujących ze mną zostaje coraz mniej i rotacja jest bardzo duża, co powinno dać niektórym do myślenia.
    OGIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN !

22.04.2017 12:04

u nas to wyglada tak jak sa 3 osoby od rana ( przychodzimy na 7:40-45 wszyscy ) do 8:15 ogarniamy papiery w 2 osoba a jedna leci z wiaderkiem i mopem od 8:15 do 8:45 ogarniamy sklep z dnia wczescniejszego i mamy 15min z napicie sie kawy i otwieramy sklep dodam ze tempo jest naprawde dobre :D Na koniec dnia wychodzimy przewaznie 20min po czasie , bo przeciez jak zamkniemy dzien o rownej to bedzie na drugi dzien meil co tak wczesnie itp , nie raz juz sie tak zdazylo : ) tak ze jak ktos robi 12nastke to robie ok 40min za darmo juz pomijam ze czesto jest tak ze na 12h zejdzie sie na 15min na przerwe tylko bo jest tyle roboty ze az glupio zejsc i zostawic komus to do zrobienia , na sklepie traktujemy sie jak troche walnieta rodzina ale to co robi regio i makro to jakies jaja , wszystko niszcza ... serdecznie nie pozdrawiam , ale trzymajcie sie ! bo kto ma dac rade jak nie my ? :-D
    Mania

02.06.2017 11:51

Rozumiem, że wynagrodzenie też dostajecie za pracę od godziny 7:45 do 21? Jeśli podłoge trzeba myć przed otwarciem sklepu, to proszę bardzo - zrobić dyzury, niech jedna osoba przyjdzie, ale ma za to albo zapłacone, albo w zamian będzie mogła wyjśc wcześniej, a jesli chodzi o biuro, to takie rzeczy robi się w godzinach pracy. Szanujcie się ludzie kochani :)
    NaC3

21.04.2017 08:07

regio i makro to jeden uj ;) reka reke myje , jedna "mafia" w tej firmie , to jak niszcza ludzi i sklepy to az sie dziwie ze nikt z gory tego nie widzi , ale moze maja na to pozowlenie .....
    remi

21.04.2017 07:27

Regio z lubelskiego radzę zmienić swoje nastawienie do pracownic(ciągle zboczone teksty oraz oglądanie na tyleczki oraz inne części ciała, bo to już jest żenujące)a jak dziewczyny się zbiorą i posądza o molestowanie w miejscu pracy??????chłopie opamiętaj się

21.04.2017 01:13

Moi drodzy :) Poszłam sobie wreszcie z tej firmy. Nie mogę użyć innych słów, bo admin usunie jako niecenzuralne. Minęło kilka lat mojej pracy dla MS. I jedno mogę powiedzieć po odejściu "tylko koni, tylko..tylko koni żal". Wszystko co piszą poprzednicy..TO PRAWDA. Najprawdziwsza, jedna i jedyna. Jak trafisz na ekipę, jest super. Nawet te tony dostaw, od których ręce odpadają przy klipsowaniu, nawet zawyżanie współczynnika, nawet ucinki premii (kradzież-mówmy oficjalnie) obrotowej, nie przeszkadzały tak dopóki ekipa mocno się trzymała. Jak syndrom ofiary sztokholmskiej. Wiesz, że jest źle, ale jeszcze oprawcy bronisz. Jak w toksycznym związku. I wiecie co? Nadeszły ZŁE zmiany, których nie można było zaakceptowaĆ. Zmiany, po których ekipa się posypała. Ludzie odeszli, nowe "zasady" wprowadzane przez szpicli szkolonych do donoszenia, których "odkryliśmy" nie podobały się i wreszcie tama pękła. Ile można znosić tłumaczyć? Ile można prosić? Bezsilność w dyskusji, frustracja, że głową muru nie przebijesz ("Po co mam czas tracić na mówienie do ściany.Ściana i tak zawsze swoje wie"-Gutek), prośby, wyjaśnienia, doprowadziło do rozsypki najlepszej ekipy. Ludzi, którzy poświęcili kawałek życia by ten bałagan ogarnąć. Bo ekipa to taka druga rodzina. Ale wiecie co? Pracuję w innym miejscu, też w handlu. Ba! W tym samym budynku. I zarabiam mniej. A jaki mam spokój psychiczny? Ogromny...Wiecie jak mój facet się uśmiecha, bo ja się uśmiecham? Jakie to dla mnie ważne, że nie słyszy mojego zrzędzenia i narzekania na MS? Łez, że znów układałaś 3h/6h stoły , w zalezności od zmian na stołach, a przyszło stadko i rozpizgaj zrobiło na cały sklep (wyprzedaż, dziecięce bałagan), że 30kartonów, że klipsowanie, że ręce, stawy są obolałe od tego klipsowania, że przecież i tak ukradną, bo nie mamy możliwości łazić za każdym, że regio znów ucięła premię z wydumanych powodów, że zero rozmowy, że DEKLE wyżej nie widzą, że staramy się, że dla tej premii harujemy. I jestem wolnym człowiekiem. Uwolniłam się, żyję. Szanują mnie w drugiej pracy, jest wesoło, chociaż jestem zmęczona po całym dniu albo idę następnego dnia to nie myślę "kur...znowu to tej zaj*** roboty". Cieszę się, że się spotykam z koleżankami z pracy. Że nikt nikogo nie podpiernicza-bo nie musi. Jesteśmy tam równi. Owszem, moja nowa firma też ma swoje za uszami, ale dostawy, cesje i obsługa klienta jest do ogarnięcia w 2 osoby. I wiecie co? Słyszę często ( w MS też się słyszało), że łał, jaka miła obsługa, że dziękują, że przyjadą, że to, że tamto. I kurde, najczęściej słyszę takie rzeczy kiedy kierowniczka jest na sali. I napawa mnie dumą, że jednak ktoś to docenia. Bo jestem świetnym handlowcem, tylko przez masę lat w MS o tym zapomniałam, bo byłam magazynierem, ochroniarzem, sprzedawcą, sprzątaczką w jednej firmie, za jedną jako tako pensję. I nie bójcie się zmian. W perspektywie czasu często wychodzą na dobre. Powodzenia Kochani. Nie dajcie się zeżreć. To nie jest, powtarzam NIE JEST WARTE waszego złego samopoczucia, czy też tego, że myślicie źle o sobie. Uszy do góry! MS to nie jest praca do końca życia. Ściskam Was mocno. A prezesom krzyżyk na drogę. Bigger they are,the harder they fall ;)
    Jaaaaa zadowolona me.pl

29.04.2017 22:32

Złóż cv do media Expert :)
    Taki

09.05.2017 19:19

Masz rację dziewczyno
    WIOLKA

20.04.2017 15:25

UCIEKAJ KOLEGO Z TEGO ...... JAK NAJDALEJ.NA ROZMOWIE WYGLĄDA TO TAK WSZYSTKO PIĘKNIE I KOLOROWO...PRZYCHODZI SZARA RZECZYWISTOŚĆ CZYLI DOSTAWY DOSTAWY I JESZCZE RAZ DOSTAWY,B5AK JAKICHKOLWIEK SZKOLEŃ.NIE LICZ NA POMOC STARSZYCH KOLEGÓW-ONI BEDA JEDYNIE NA CIEBIE DONOSIĆ (BO WIADOMO A NÓŻ OKAŻESZ SIĘ LEPSZY OD NICH I AWANSUJESZ???)
    Ali

20.04.2017 21:48

jestem stosunkowo nowym pracownikiem i mam podobne obserwacje. Najgorsza jest zmowa milczenia. Wszystkie informacje trzeba siłą wyciągać i jeszcze sapanie i przewracanie oczami. Litości drodzy "koledzy" chcecie mieć pomoc w "nowym" to pomagajcie i uczcie.
    Przyszly niedoszly

20.04.2017 11:31

A jest w tej firmie cos lub ktos pozytywny? Jestem po rozmowie kwal. I tak sie cholera zastanawiam czy w ogole isc ta droga :)
    Loki

20.04.2017 00:43

@Ania zgadzam się z twoim zdaniem w 100% do tego dodałbym jeszcze bezsensowne awanse i obraz rozpaczy jest w tym momencie kompletny. Tak ogólnie, wracając do tematu awansów, to jest zastanawiające jakim tokiem myślenia one są rozdawane? Z tego co słyszę z innych sklepów wszędzie dzieją się cuda. Tu pracownik który pracuje X czasu siedzi ciągle na kasie, a osoba z kilku miesięcznym stażem i mniejszą wiedzą dostaje awans bo kierwnikowi bądź regio coś się ubzdura i taką osobę z miejsca odrzuca, a potem się dziwią że kadra jest mało doświadczona lub niekompletna. Pseudo szkolenia też nic nie wnoszą, a jedynymi osobami które jakiekolwiek mają są serwisanci, których i tak de facto nie ma na wszystkich sklepach. Każdy zatrudniony w tej sieciówce jest zostawiony sam sobie. Jeśli sam się nie dokształci lub nie dostanie pomocy od osób które robią dłużej (ale pomagać zbytnio nie chcą bo wiedzą że zaraz mogą na tym stracić) jest w wielkiej czarnej d.. Co do towarowania to jakaś totalna kpina. Towaru tyle że półki pękają, miliony rowerów na stanie, butów i ciuchów to już woła o pomstę do nieba! Jednym słowem nie polecam.
    Ania

19.04.2017 11:42

No niestety logistyka w tej firmie to porażka. Ogólnie pchanie towaru bez oglądania się na miejsce. W tej chwili chyba największe przetowarowanie w historii. Wszędzie na hakach taki ścisk, że jak klienci chcą coś wyciągnąć to przy okazji zwalają kilka innych rzeczy. Tego bałaganu nie da się ogarnąć, można go tylko trochę przypudrować. Układanie towaru pomoże tylko na chwilę, za chwilę i tak będzie bałagan. Dramat jest szczególnie w mniejszych sklepach. Po co wprowadzać nowe marki, IQ, Bejo - buty, jak nie ma na to wszystko miejsca. Od dawna nic w tej kwestii się nie zmienia, problem się tylko nasila. Często wstydzę się za mój sklep. Jak wchodzę np. do Reserved to aż żal tyłek ściska. Towaru tyle, ile trzeba, porządek i luz. Już nie mówiąc o ilości pracowników... Druga sprawa - zarządzanie ludźmi. Jeśli trafisz na spoko kierownika to jest całkiem dobrze. Jeśli trafi ci się jaka (usunięte przez administratora) to niestety nikt nad nim nie panuje. Na zebraniu kierowników mówią, że są problemy z pracownikami i żeby dbać o załogę. A co wymyśliła góra? Żeby gnoić pracowników (szczególnie kierowników) i karać ucinkami premii. Gratuluję szczególnie naszej regionalnej, która ucina premie i nawet nie informuje ile, za co i czemu. Zwykłe okradanie pracowników i tyle. Samemu trzeba się domyśleć ile ci ucięli i za co. No istny geniusz zarządzania. Książki powinni pisać. Chociaż z drugiej strony trzeba by się skonfrontować z argumentami pracownika, który by wyśmiałby te "ważne" powody. Te ucinki sprawią, że kolejna część co bardziej ogarniętych pracowników ucieknie. A zatrudnienie w sklepach jest tak małe, że każdy ogarnięty pracownik jest bezcenny. Ale co kierownik ma odpowiedzieć na pytanie pracownika, czemu ma uciętą premię? Bo regionalny sobie coś wymyślił i nawet nie wiadomo do końca co... Sam dobrze wie, że to zwykłe okradanie z premii za obrót. Premia za obrót, która się należy a nie premia do uwalania za głupoty. No i jeszcze sprzedaż wiązana i średnia wartość paragonu. Nie wiem, czy to jakaś nowa ekonomia? Firma nie zarabia, jak ktoś kupi pojedynczy batonik? A tak to sprzedaż wiązana spadnie i średnia wartość paragonu też. Czasami aż się nie chce stać na kasie, bo tylko pretensje. Człowiek robi robotę za dwie osoby, wypłata za pół a jeszcze się czepiają o to, na co ma się ograniczony wpływ. Można coś proponować, ale nie oszukujmy się, po tych zawyżonych cenach trudno coś wcisnąć. Ostatnia promocja Powerade - no majstersztyk. Brawo. Cena w promocji za 2 sztuki wyższa niż cena na opakowaniu. Strach proponować, klienci już potrafią wyśmiać takie okazje. Wiązaną robimy taką, jak firma wymaga od nas a jeszcze się czepiają, że dużo za mało. Najpierw chciejstwo a później pretensje, że nikt nie wykonał planu. Niech se ustalają na 3.0, wtedy wcale nie będą premii płacić, bo przecież plan nie wyrobiony. Cały miesiąc zapierdzielania na sklepie , dobry wygląd, duży obrót, to nie ma znaczenia, bo wiązana... Płace w tej firmie to też bieda. Jak przychodzi umowa dla nowego pracownika to aż wstyd dać do podpisu. Taka nowoczesna, dynamiczna, dochodowa firma a nie stać ich na coś więcej niż minimalna lub trochę więcej niż minimalna i 200-300 zł premii, którą zresztą zabiera się z byle powodu lub tak po prostu bez powodu. Podwyżki po 100 zł brutto nie załatwią problemu. Kierownik także nie ma kokosów (za pilnowanie tego pierdolnika powinien dostawać 1000 zł więcej), nawet regionalnym płacą żenująco mało. Podsumowując Roboty miejscami bardzo dużo, potrzebne osoby, które umieją upchać masę towaru na małej przestrzeni. Można to określić jako zarządzanie bałaganem. Jeśli trafi się na spoko kierownika to jeszcze można popracować w miłej atmosferze. Chociaż firma będzie zasypywać towarem, promocja i innymi głupotami i w końcu zniechęci każdego do tej roboty. W sklepie zawsze za mało pracowników, bo firma zatrudnia jak najmniej osób. Płaca marna, obcinanie premii bez poważniejszego powodu. Szkoleń, pomocy ze strony firmy żadnej. Wiem, że część osób rezygnuje ze starań o pracę u nas lekturze powyższych komentarzy (niestety prawdziwych)...
    Lajla

18.04.2017 20:49

2 maja w kilku ogólnopolskich sieciach handlowych zaplanowano protest przeciwko warunkom pracy.
    krzysiek

18.04.2017 18:38

Powiedzcie mi proszę co myślicie o regio który wychodzi na sklep z kierownikiem na tzw obchód i prosi kierownika sklepu żeby ten mu podyktowal co ma napisać w swoim kajeciku bo on to w sumie nie wie co ma pisać.co ten człowiek ze sobą prezentuje????
    Szach mat

19.04.2017 00:45

I widzisz w tym rzecz. Gosc ewidentnie nie reprezentuje soba nic. Ale widocznie ma genialny PR , pieprzy farmazony swoim przelozonym a oni albo chca mu wierzyc albo udaja ze wierza dla swietego spokoju...albo trzecia opcja, profesjonalnie podpierdziela kogo trzeba i dlatego go trzymaja, bo innego wyjasnienia dla awansowania takich typow to ja nie mam. Totalna amatorka i predzej czy pozniej , przy tak dynamicznym rozroscie firmy odbije sie to czkawka. A naprawde sa w tej firmie osoby ktore ciezko tyraja, maja pojecie i o ciezkiej pracy fizycznej i o zarzadzaniu a nigdy sie nie wykaza bo znajdzie sie banda , ktora dostaje wazne fuchy z niewiadomych przyczyn i zrobia wszystko i powiedza wszystko komu trzeba byleby tylko grzac swoj stolek dalej. Kryteria awansowania w tej firmie sa przedziwne. I o ile fagasom w skodach czy tym jeszcze bardziej 'profesjonalnym' w octaviach sie mniej dziwie, to cholernie dziwie sie ze prezesi nie maja w sobie ambicji i poczucia obowiazku zeby chociaz raz w roku przejechac sie po sklepach, poznac nas i dotknac tego jak ta praca wyglada z praktyki nie tylko zza tabelek. A jezeli to dla was Panowie za duzo, to przyjrzycie sie chociaz kompetencjom tych ktorzy sa Waszymi najwyzszymi reprezentatami w terenie. Ja nikim waznym nie jestem, zadna ze mnie persona, ale tylko dlatego ze ktos ma nade mna wladze formalna bo nazywa sie kierownikiem sklepu, regionalnym czy makroregionalnym kierownikiem , mojego szacunku nie zdobedzie . Tym bardziej jezeli nie potrafi sie poprawnie wyslowic i ma ewidentne braki w zarzadzaniu ludzmi ,o kulturze osobistej nie wspominajac. Ja nie mowie ze Ci ludzie maja nas klepac po pleckach i calowac po tylkach, sposoby zarzadzani sa rozne, ale grunt zeby byly profesjonalne, przemyslane i przede wszystkim kontrolowane. A to co sie dzieje w tej firmie to jedna wielka prowizorka. Ludzie nie sa idiotami i to czuja niezaleznie jak bardzo staracie sie nam wzmowic jak bardzo kestescie wazni i wladni. Efekt jest taki ze od swoich pracownikow dostajecie taki sam profesjonalizm jak wkladacie w zarzadzanie nami.
    Zolo

18.04.2017 15:24

mam wrażenie, że co niektórzy kierownicy w Martesie to nie bardzo wiedzą na czym polega praca kierownika. Wydaje mi się że raczej nie na przyjmowaniu gości na zapleczu i piciu kawki. Wiem, że góra wymaga miliona niepotrzebnych raportów ale mniej prywatnych spotkań więcej zarządzania personelem. polecam lekturę " Zasady kierowania według Fayola" Dodatkowo otwórzcie oczy i zauważcie jaką mamy sytuację na rynku pracy. podaż znacznie przewyższa popyt na pracę więc szanujcie tych pracowników których macie bo za chwilę ich nie będzie
    Naiters

23.04.2017 20:24

Skąd ja to znam.
    Pisanka

18.04.2017 11:15

nasz region budzi moj szacunek ale nie wroze mu kariery w tej firmie. Oni nie doceniaja ludzi na poziomie tylko lizodupow . Patrzac na to kogo zatrudniaja na najwyzsze stanowiska, wola byc karmieni klamstwami niz dostrzegac to jak faktycznie jest w praktyce. No chyba ze faktycznie sa banda amatorow i nie wiedza co to znaczy logistyka i zarzadzanie ludzmi.
    Mirka

06.05.2017 11:24

Ja robię tak ze ide, najpierw kawusia i ciasteczko, potem biuro, potem to co zleca w mailach, a potem to, co mi się zachce.Kolegom i kolezankom, ktorzy sa super ekipa zlecam to, w czym sa dobrzy i tak mija dzień, kazdy ma co robic a jak sie nie zdazy z czyms to trudno, przecież nie będziemy po godzinach zostawac.Kiedys przejmowalam sie logistyka, zarzadzaniem, a czemu takie, a czemu siakie, a czemu oni robią to, a czemu tamto, a teraz to mnie to guzik interesuje, bo to jest w gestii kierownika, zeby sie tym martwić, a nie w mojej. Robia jak robia bo sa głupi, a z glupimi się nie dyskutuje. Pozdrawiam :)
    OLAC ICH !

06.05.2017 14:36

BRAWO ! i kazdemu polecam w firmie jakis chodzi o zwyklych pracownikow poprostu ZWOLNIC ! i tak jest zawsze zle i uwalanie premi , olac ich . Z KRS czy zwyklym kierownikiem sie nie ma co klocic bo jak to sie mowi : " z glupkiem sie nie dyskusuje bo najpierw cie sprowadzi do swojego poziomu a potem wygra doswiadczeniem "
    Ricki

14.04.2017 21:22

Wie ktoś może czy da się złożyć skargę na regionalną (woj. dolnośląskie) czy to raczej mission imposible i taka osoba jest poza jakąkolwiek kontrolą?
    Furiat

14.04.2017 21:17

Wie ktoś czy można w jakiś sposób złożyć skargę na kierownika regionalnego? Czy to po prostu święte krowy poza kontrolą?
    Reri

21.04.2017 00:35

No regio z lubelskiego taki zapatrzony w jedna kierowniczke ze juz nie wiem czy on jest regionalnym czy juz moze ona nim steruje
    kacper

21.04.2017 07:21

Może się biedny zakochał buhahaha
    Kasia Olszewska klienta

11.04.2017 10:27

Zakupy w Olsztynie!! Zakupy w weekend lubi kazdy , ludzi full , kolejka pelna uszczypliwych klientow a obsluga dalej mila . Fantastyczny sklep, jedyny do ktorego mojego dzieci ida chetnie. Wiecej takich sklepow . Bylismy w kilku Martesach i w kazdym same sztywniaki, teraz wiem ze warto jechac 100 km , pomimo ze u siebie tez mamy sklep Martes . Pozdrawiam dwie Panie , ktore staly rano na kasie:-) .
    zwariowany pracownik :)

07.04.2017 20:01

dzięki pracy w martesie śpię na kasie ! raz na jedynce raz na dwójce :) ps. jak się nie wyśpię w domu :) pozdrawiam my friends :) tak to znowu ja :)
    ann

06.04.2017 20:46

Pytanie: czy Martes jako pracodawca rozlicza ze skarbówką pit, czy to co dostałam, to muszę zanieść do urzędu skarbowego?
    Ania

06.04.2017 22:55

sama musisz to ogarnąć.
    prawo i sprawiedliwość

06.04.2017 19:51

Pisać do KRS albo dzwonić szybciutko, niech kierownik sprawdzi monitoring i ustali kiedy buty ukradli, zrobi przy okazji zdjęcie złodzieja i roześle po sklepach, bo tak to równie dobrze można powiedzieć, że popełnicie przestępstwo skarbowe płacąc za towar, którego fizycznie nikt nie kupił, bo do jakiego towaru zostanie wystawiony paragon? A jak buty się znajdą w innym pudełku/schowane pod ubraniami, gdzieś w jakimś kartonie z dostawy? Zgłosić to pilnie.
    pomocy

06.04.2017 17:01

ukradli nam buty za ponad 200zl ( nie wiadomo keidy ) i kierownik kazal nam sie zlozyc w sensie tym co byli na zmianie w niby dzien kradzierzy , nie ma zadnych dowodow ze w ten dzien ktos je ukradl ze sklepu ! co robic prosze o szybko odpowiedz
    Hg

06.04.2017 20:40

Który krs

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

Reri

05.04.2017 00:30

Pracuje ponad 2 lata po okresie próbnym zostalam starszym jak to kierownik mówił "starszy nie odkurza sklepu i nie myje podłogi" miałam jeszcze ambicje, zapał do pracy. Niestety nie zostało z tego nic... Sklep odkurzam, myje podłogę, rozpatruje reklamacje, przyjmuje dostawy bo kasjer sprzedawca nie może, rozkladam towar na sklepie kiedy trzeba szykuje konwoje i dekadowki. Mogę robić wszystko, a w oczach kierownika ciagle wszystko jest zle, bo za malo impregnatow sprzedaje Nie liczy sie moja praca na sklepie z towarem utarg i współczynnik wypracowany, tylko mój mały udział w programie 20+. Bo zamiast 40 saszetek z płynem powinnam mieć 40 impregnatow. Caly mój wysiłek i trud psu w d...
    TRALALALA

04.04.2017 13:58

Szkoda, że klienci którzy narzekają na decyzje reklamacji nie wstawiają zdjęć towaru. Byłem świadkiem kiedy klient zrobił mega wojnę za odmowę a buty wyglądały tragicznie niby 3 miesiące użytkowania a wyglądały jak po kilku dziesięciu latach użytkowania na budowie. Ludzie czasami pomyślcie co WY wyprawiacie najlepiej pewnie by było żebyście dostawali od razu za to nową parę, prawda ?! życzę miłego dnia :)
    Zdzisław Krecina

03.04.2017 14:46

Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma. Zarówno w centrali jak i na sklepach jest zapierdziel. W centrali głównie psychiczny, a na sklepach fizyczny. Ja chyba wole ten fizyczny. Przynajmniej zdrowie psychiczne mam :-p dużo lżej pracuje się pod kierownikiem niż pod prezesami
    duzo pracy

01.04.2017 19:00

Wy w centrali macie duzo pracy ???!!!! HAHAHAHA - pękłem ! zapraszam w takim razie na sklepy - zobaczysz co to "duzo pracy"
    edi

31.03.2017 17:00

A czy ktoś może podzielić się opinią na temat pracy w siedzibie firmy w Bielsku? Interesuje mnie praca w handlu (sprzedaży, zaopatrzeniu) lub logistyce.
    logistyk : D

31.03.2017 21:32

logistyki w tej firmy nie ma : DD
    nika

01.04.2017 13:40

W centrali nieciekawie, roboty dużo a wypłaty mało :(

28.03.2017 04:58

Tak dla ciekawości :) (usunięte przez administratora) Facet zarządza,jest właścicielem sieci sklepów z odzieżą i obuwiem..I widziałam OGROM podobieństw do MS. Te same problemy. Identyko. I jedyna moja myśl była CENTRALNIE JAK W MS. Szkoda, że w MS nie zrobią UNDERCOVER. Może się nauczą i dowiedzą prawdy. ps. tatuaże nie są ważne o ile nie są jakieś rasistowskie czy cokolwiek. Miałam w ekipie 3 kolegów z tatoo i nikt nie robił problemów.
    Nana

30.03.2017 18:09

w jakim miejscu mieli ? : )

31.03.2017 19:53

Generalnie dosyć widoczne. Koszulki nie zakrywały- tyle mogę powiedzieć :)
    Tomek B. :D

26.03.2017 21:03

z tatuazami raczej okej
    qwewdsadfewfewds

24.03.2017 18:40

na twarzy dloniach i szyi mysle ze moglby byc problem , rece nogi itp mysle ze raczej nie powinno byc problemow ale moge sie mylic ( u mnie nikt nie ma )
    przyszly pracownik ?

24.03.2017 12:32

witam , zlozylem CV do jednego z waszych sklepow i pomimo zlych opini chce zaczac prace ale , no wlasnie ale mam jedno pytanie - jak jest z akceptacja tatuazy w widocznych miejscach ? jest z tym jakis problem ? jak tak to moge go zakrywac pod dlugim rekawem . Prosze o szybko odpowiedz : - )
    Yoshi

24.03.2017 14:59

Możesz mieć nawet tatuaż na twarzy - firma ma obecnie ogromny problem ze znalezieniem dobrych pracowników .....
    -.-

17.03.2017 19:54

Logistyka ponizej jakiegokolwiek poziomu , ja rozumie ze dobrze jak na sklepie jest robione ze schematu ale w MS sie to nie sprawdza od paru lat ale dalej jest tak samo , co gorsze jest coraz gorzej . Tak jak pisali wyzej , robota spoko na chwile , powiedzmy do roku i kazdemu normalnemu pracownikowi sie odechce bo codzienne przekladanie towaru na sklepie na inne miejsce bo "tak ma byc" a spr pomylic cos to odrazu po premii :-) , poza dostawami codziennie po dziesiatki kartonow to jeszcze bezsensowna promocja ktora za tydzien znowu sie zmieni , stoly , kosze , ekspozycje , cenowanie , reklamacje (tak ludzie , robimy je na zapleczu bez jakiego kolwiek wyszkolenia) , oczywiscie multum pracy przy rowerach i użeranie sie z klientami :) WITAJ W MARTES SPORT NOWY PRACOWNIKU ! ogolnie nie warto , w tym roku konczy mi sie umowa :) na szczescie
    ela

19.03.2017 10:57

Zgadzam się.jestem bylym pracownikiem tego (usunięte przez administratora) i najprostszą drogą będzie zwrócenie się do rzecznika.to prawda że reklamacje są rozpatrywane na zapleczu(co najlepsze centrala na to wyraża zgodę)wiecie jakie reklamacje są rozpatrywane na Tak????oczywiście że pracownicze(zawsze i wszędzie)!!!!!!!! Zawsze bylo mi żal tych klientów którzy nie świadomi niczego akceptowali odmowę.Drodzy klienci kłóćcie się o swoje bo jesteście OSZUKIWANI!!!!!!!!
    grzegorz

19.03.2017 14:19

A wiecie dlaczego pracownicy zazwyczaj odradzają klientowi aby w swoich żądaniach nie nie wybieral opcji ;naprawa;????ponieważ nie chce im sie szyć lub kleić rzeczy reklamacyjnej lub tez nie umieją tego zrobić.śmiech na sali normalnie.

16.03.2017 23:46

I jeszcze, wieczne przesuwanie butow w dzialach zeby wstawic cos na poczatek, bo przeciez musi byc cenowo. A uwierzcie mi, zaden klient nie zwroci uwagi na to, ze buty sa poukladane od bialej metki... Dzien w dzien to samo! Raz w lewo sie przesuwa aby drugiego dnia w prawo pol dzialu przerzucić. Dzialy porozrzucane po calym sklepie. Dobrze byloby rozdawac mapy na wejściu zeby klienci zrozumieli ten chory podzial. To utrudnia robienie zakupow a nie ulatwia. No i towar nawalony na hakach az panele wyrywaja sie ze sciany
    Nudzimisiewpracy

16.03.2017 23:24

Klipowanie,wycenianie, wykladnie, odklipowywanie, zdzieranie cen do wysylki, zdejmowanie klipow do wysylki, promocje w wolnej chwili, przygotowanie inwentaryzacji, przebudowy zima-lato, obsluga kilenta, polecanie, przyjmowanie dostaw, przekladanie stołow zgodnie z widzi misie ? I oczywsicie ceną, do tego kosze, odpinanie rzeczy z łańcuchów, pilonowanie sklepu i najlepiej jeszcze złapać kilku złodzieji. Oczywsicie dzien dobry i do widzenia. Too tak w skrócie. Ktos ma ochotę popracować?
    Bez siły...

16.03.2017 00:45

Szczerze - nie wyrabiam już... Pracuję w MS już ponad 2 lata, włożyłam w tą prace całe serce, kosztem zdrowia, czasu dla rodziny - mam świetny zespół, kocham swoją pracę ale to co się w tej chwili dzieje na wielu salonach to jakaś kpina! I uwierzcie mi ze nie jestem typem człowieka, który czepia się o byle co... Potrafię ciężko pracować, wiele zniosę ale wszystko ma swoje granice. Jak to możliwe by w tak dużej firmie działo sie to sie dzieje w tej chwili. Mam wrażenie że na fotelu prezesa siedzi jakiś młody niedoświadczony i zielony w temacie handlu człowiek a nie kompetentna osoba z wieloletnim doświadczeniem. Jak można doprowadzić do takiego stanu rzeczy - że w sumie tak na prawdę chyba nikt już tego nie ogarnia! Zarządzanie w myśl zasady "jakoś to będzie"!!! Panie prezesie błagam... Ogarnij sie Pan i tą firmę!!! Niech pojeździ Pan po sklepach i perspektywy szeregowego pracownika zobaczy jak to wygląda!!! tak sie nie da pracować. Dostawy w kosmicznych ilościach, w miedzy czasie zwroty posezonowe, inwentaryzacje.... - to wszystko w jednym czasie i najlepiej na wczoraj - wszyscy mają już serdecznie dosyć!!! I wcale im się nie dziwie. Tylko czekać aż zaczną szukać normalnej, lepiej płatnej pracy - bo tego co wykonują teraz praca nazwać się nie da - to ciężka tyrka, kosztem zdrowia i czasu dla rodziny - za którą otrzymują śmiechu warte wynagrodzenie! Tym sposobem Panie prezesie traci Pan mądrych, doświadczonych pracowników, którzy tej firmie oddali serce... I bez sensu jest tu czepianie się KRS czy Makro choć swoje za uszami mają... Niewiele od nich tak naprawdę zależy... Właściwie to chyba nic... Tak wiec niechże coś się zmieni - albo to już pora szukać nowej pracy...
    Kinia

16.03.2017 11:08

Opinia trafiona w punkt ! Ja również stażem pracy dobijam do 3 lat i szczerze powiedziawszy raczej umowy przedłużać nie będę, a szkoda bo jak się zatrudniałam było zupełnie inaczej.... Największe inwentaryzacje połączone z odsyłką zimy, kosmicznymi dostawami, przebudową sklepu itp. Jak mamy zrobić coś rzetelnie skoro nie mamy na to czasu ?!
    A czy to ważne? :)

15.03.2017 23:56

Jako były pracownik sklepu, opinia moja jest taka że zależy na kogo się trafi. Są ludzie bardzo fajni jak i są beznadziejni. Szkoda że Ci drudzy zazwyczaj zdarzają się na stanowiskach kierowniczych. Kierownik bojący się klientów i obsługujący tylko swoich znajomych czy zastępca kierownika która przez niemal cały dzień "uczy się" grafiku na pamięć siedząc na zapleczu... Dostaw milion, wymagań miliard, wypłata minimalna bo jak na takie wymagania minimalnie więcej niż najniższa krajowa to śmiech na sali. Zwłaszcza że często pracę kończy się później niż godzina zamknięcia galerii, bo tu kampania, tam zmiana manekinów a tu zmiana witryny. Do tego dochodzą wszech obecne kontrole. Nie powiesz dzień dobry? Żegnaj się z premią. Generalnie nie polecam, za podobne pieniądze można znaleźć w handlu o wiele lżejszą pracę w szczególności dla zdrowia i kręgosłupa, przerzucanie kilkudziesięciu kartonów dostawy bardziej przypomina pracę na magazynie niż sklepie pseudosportowym. A i reklamacje, odrzucane bo tak albo sklejane klejem przez pracownika sklepu i wmawianie klientom że "Pańska reklamacja została wysłana do centrali, my jej nie rozpatrujemy" :)
    O,O

12.03.2017 00:05

oj w lutym zawsze slabo z wyplatami ; ) marzec jest nasz !!!
    Ciocia

12.03.2017 17:47

Raczej nie :P marzec - fakt, dobry miesiąc, ale są inwentaryzacje, także nie będzie premii. podobna sytuacja jak w styczniu, gratulacje obrotów w sklepach od TB a później regionalni mają do wyboru zabrać: -100 %, -50%, -30%. Także nie cieszcie się :)
    alizee

10.03.2017 22:22

Ja jestem zwykłym pionkiem czyli sprzedawcą ale z jednej strony rozumiem narzekania niektórych, z drugiej niektóre wpisy są żenujące. Wiadomo że podwyżka jest zasłużona i potrzebna, jednak nie rozumiem narzekań niektórych na nią, bo wiadomo że w sklepach kokosów jak informatyk się nie zarobi, jak się aplikowało do takiej pracy, to trzeba się z tym liczyć, a jak się ma jakieś atuty w ręku to można dyskutować o podwyżce z kierownikiem sklepu i KRS-przecież nikogo nie wyrzucą za to albo pracować i po cichu szukać innej (lepszej) pracy. Ja idę wprost i pytam jak wygląda premiowanie i otrzymuję odpowiedź, powinniście iść do kierownika i spytać jakie otrzymujecie ORAZ ZA CO punkty w pliku premiowym, bo to nie są ściśle tajne dane, każdy powinien wiedzieć za co dostał premie albo za co ma uwaloną. Ale jak przyjdzie co do czego to większość spuszcza głowę i siedzi cicho, choć na forum tutaj szaleją... Pytać wprost i cisnąć kierownika, a jak jest na sklepie z wizytą to i KRS. Druga sprawa to 20+, przecież to są banalne rzeczy, żeby poczytać i się nauczyć do czego są dane impregnaty, odżywki czy batony energetyczne i można to polecać klientom. Jak się fachowo doradzi, szczególnie przy butach turystycznych to łatwo można sprzedać czy coś do nubuku i zamszu, do tkanin czy coś uniwersalnego, teraz po sezonie narciarskim ludzie piorą rzeczy, można sprzedawać płyny do prania oddychających i impregnacji. Jak ktoś nie potrafi w 20+ wykręcić około stówki na głowę to na prawdę ma dramatyczne wyniki. Mi osobiście nie podoba się to, ze sklepy wyglądają jak szmteksy, nawalone od groma towaru i wszędzie kartony. Co chwilę jakaś przebudowa i coś, co było tydzień temu w jednym miejscu już gdzieś skompresowane i wciśnięte w innym, bo miejsca brakuje i trzeba upychać - dla klientów jest to mega nieprzejrzyste. Wg mnie zatrudnienie na wielu sklepach jest też zbyt niskie i stąd każdy lata jak poparzony, bo wszystko musi być zrobione na już, a ludzi do tego nie ma przy takim metrażu, obrocie i ilości zadań - jest jeden problem, każdy siedzi cicho bo boi się, że będzie więcej osób i mniejsze premie i mniejsze pieniądze, a zadań przybywa, bo towaru i nowych pomysłów jest mnóstwo. Podsumowując, to bardzo dużo wpisów jest tu przerysowanych, z drugiej sieć mogłaby pójść w jakość, a nie ilość, bo wiele rzeczy jest do poprawy. W mojej opinii, na tle innych sieciówek, praca nie jest super lekka ale też nie jest zła i mogę polecić, jeśli komuś chce się pracować, potrafi nauczyć się i przyswoić trochę wiedzy i potrafi jasno wyrażać, co chce i walczyć o swoje, do tego ma podejście do klienta. Nie jest tak tragicznie jak niektórzy piszą. PS niech sieć zwróci uwagę na złodziei szalejących po Martesach, bo walczymy ile się da ale coraz ciężej upilnować towaru - to też wynika z małego zatrudnienia wg mnie.
    sf

10.03.2017 22:04

jak wyplaty ? ja 1 700 ; / tragiedia !
    Lalalejd

10.03.2017 20:39

Wypłaty to porażka.... Kiero zarabia tyle co kasjer w biedronce !!!
    maks

10.03.2017 20:46

A tak naprawde korownikowi za wszystko operniczają premię.jakaś chora sytuacja
    aleksander

10.03.2017 17:38

Mam nie przyjemne wspomnienia po zakupie w tym sklepie z powodu nie uwzględnionej reklamacji plecakaza 300 zł którym po pół rocznej eksploatacji nie chciały zapinać się zamki.Szwy zaczeły puszczać wynikiem tego zamek odszedł od materiału.
    pracownik ms

10.03.2017 19:59

Radzę ci abyś od razu odwolal się do rzecznika praw konsumenta. Musisz widzieć że reklamację NIGDZIE NIE SĄ WYSYŁANE. SA ONE ROZPATRYWANE NA ZAPLECZU SKLEPU PRZEZ ZWYKŁEGO NIE PRZESZKOLONEGO PRACOWNIKA!!!!!!!!!!!!KLIENCI MARTES SPORT JESTEŚCIE ZWYCZAJNIE W ŚWIECIE OSZUKIWANI!!!!!
    adam

10.03.2017 07:28

Jak Martesiaki podoba wam się lutowa wyplata?????znowu za.........li 180zl!!!!! Ciekaw jestem ile dostali donosiciele

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.