Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

06.08.2018 23:15

Witam. Mam pytanie dlaczego w taki okropny sposob sa traktowani pracownicy z martes sport w Srodzie wlkp?. To kpiny co robia. Osoby ,ktore pracuja dobrze staraja sie sprzedaja aktywna maja duzo milych opini
    Obserwator

02.08.2018 23:38

Witam Jako że jest godzina późna,a nie mam czasu na pisanie głupot więc chciałbym ująć problem w kilku zdaniach. Problem znajduje się na jednym z magazynów Martes Sport, żeby nie zgadywać o które miejsce dotyczy to sprecyzuje, aktualna nazwa Malowany Dworek w PEKAES. Dokładnie chodzi mi o kierownika magazynu, postaci ( Przerost formy nad treścią ) która straciła ostatnie zdrowe komórki myślenia. Ta osoba zapomniała jak to jest być magazynierem, na takie stanowisko powinien trafić ktoś kto ma pojęcie co robi, a nie robić większe zamieszanie, większy (usunięte przez administratora) No i ten oddech za plecami,no po prostu jak w więzieniu, gdzie nie spojrzę to on, lata jak obłąkany, wystarczy go zauważyć i udaje że kogoś szuka. Ten ktoś chyba pomylił się z możliwościami. Ten ktoś powinien robić pół maratony. Zastanawia mnie to , kto wybiera takich ludzi na kierowników? Panikuje, przeżywa..kobieta podczas porodu lepiej się zachowuje. Oczywiście dla sprostowania ,pisze w imieniu swoim jak i innych pracowników. Czego oczekuje? Chciałbym przyjść do pracy, zrobić swoje i mieć spokój, a nie przychodzić i zastanawiać się czy dzień wcześniej nie podpadłem mu i bedzie mnie pilnował jak małe dziecko, czy może pod koniec miesiąca nie da mi skromnej premi, która i tak jest przyznawana jak wygrana w lotto. Jeżeli sytuacja sie nie zmieni, to ja podziękuje za taką prace. Mam nadzieję że główny kierownik magazynów się tym zajmie,przytuli go, a mu czekolade, czy cokolwiek, bo jak bym chciał pracować w miejscu z nieodpowiednim podejściem do pracownika, to wole iść do Cyrku i jeździć na strusiu. Pozdrawiam
    silesia

29.07.2018 23:55

Firma ma trochę niewłaściwe podejście do rekrutacji. Proponuję trochę poprawić procedury jeśli zależy Wam na pozyskiwaniu pracowników. Ja kandydowałem na stanowisko kierownika. Zadzwoniła do mnie Pani z działu HR i chciała zaprosić mnie na rozmowę w sprawie pracy. Problem w tym że jedyny termin miała następnego dnia w środku dnia. Ponieważ nie jestem osobą bezrobotną, nie byłem w stanie od tak wziąć wolnego (albo urlopu) aby umówić się na rozmowę. Firma jeśli woli pozyskiwać osoby aktywne na rynku pracy a nie bezrobotnych, powinna wziąć to pod uwagę. Na rekrutację powinni poświęcić kilka dni i umożliwić kandydatom odbycie rozmowy w godzinach porannych (a nie od 11:00) lub wieczornych. Poza tym przed samym zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną pracownik działu HR powinien odbyć rozmowę wstępną (zapoznawczą) trwającą ok 15-30 minut. Tak robią od dawna poważniejsze firmy. Dzięki temu kandydat dowiedziałby się czegoś o potencjalnym pracodawcy (upewniłby się czy warto kandydować - czas pracy, zarobki, wymagania, zakres obowiązków itp) a rekruter o kandydacie (upewniłby się czy warto zapraszać na rozmowę rekrutacyjną). A tak kandydat musi się zastanowić czy warto poświęcać urlop na rozmowę. Jeśli ktoś decyzyjny to czyta to Weźcie to pod uwagę.
    Ninna

17.07.2018 23:35

Co myślicie na temat produktów top polecanych ? Moim zdaniem są to rzeczy które nie koniecznie budzą zainteresowanie wśród klientów. Raczej proponowanie tylko tych produktów nie poskutkuje wzrostem utargu z produktów przykasowych .
    anonymous

27.07.2018 21:20

Głupota totalna. Ze sprzedażowego punktu widzenia produkty too polecane to jak sprzedawanie kwiatka do korzucha.
    silesia

29.07.2018 23:45

To się nazywa sprzedaż aktywna. Sporo firm handlowych ma coś takiego u siebie. Widzę że nikt wam nie wytłumaczył w jakim celu. Dlatego narzekacie. Ja tu wszedłem w innym celu.
    Kems

27.06.2018 15:11

Witam, jak wyglada obecnie wynagrodzenie w MS?
    Syfkilaimogila

27.07.2018 01:10

Co miesiąc inne. U mnie wąchają się pomiędzy ok. (usunięte przez administratora) A jak jesteś na urlopie wypoczynkowym to blisko (usunięte przez administratora)????????
    ...

21.07.2018 19:46

W Sklepie Martes Sport w Sandomierzu ( Galeria Królewska ) jest 2 przymierzalnie. Niestety nie można z nich skorzystać ponieważ załadowane są pudłami pełnymi niewypakowanego towaru...i zasłonięte. Kpina po prostu z klientów. Na wieszakach inna cena -na towarze inna. Pan pracownik chodzi bez celu po sklepie zamiast pomóc coś klientom . Nie polecam robienia tutaj zakupów
    Xyz

23.07.2018 09:02

Istnieje coś takiego jak sklep samoobsługowy, w dodatku wystarczyło tylko ładnie poprosić opóźnić pewnie :)
    M

22.07.2018 23:04

Dziwne że dodają opinię skoro nie ma na początku ,,Dzień dobry " i nikt nie proponuje drugiego produktu xd
    Żabcia

20.07.2018 23:40

Hej, jakie macie opinie na temat pracy i stosunku do pracownikow (usunięte przez administratora)? Czy ktos sie spotkal z negatywnym zachowaniem, ocena, zlym traktowaniem, negatywna opinia na swoj temat? Jakie sa wasze relacje z ta osoba?
    XL

21.07.2018 15:35

Negatywne: osoba zarozumiala, dwulicowa, falszywa, oceniajaca ludzi nie za rzetelnosc pracy tylko za „to czy kogos lubi czy nie”. Dyskryminacja pracownikow i negatywny stosunek to jej chleb powszedni. W kazym sklepie ma swoja czarna owce na ktorej wyladowuje swoje frustracje i ma to poparcie u kierownika makroregionu. Ktos powinien sie wziac za takich ludzi..pracodawca w koncu odpowiada za mobbing i dyskryminacje wiec powinien kontrolowac czy osoby ktore zatrudnia nie naduzywaja swojego stanowiska i pozycji.
    Stały klient

19.07.2018 10:42

Z przykrością stwierdzam że nie zrobię już zakupów w Martes Sport Stalowa Wola. Bardzo niemiła obsługa. Pracownicy nie wyrażają chęci w pomocy klientowi , a na pytanie czy moze mi Pani pomóc w znalezieniu rozmiaru robią wielkie oczy i idą z łaską. Śmieją sie i rozmawiają między sobą lecz żeby pomóc klientowi to już nie laska. Kierowniczka chyba minęła się z powołaniem. Bezczelna opryskliwa. Jaki Pan taki kram. Jestem zażenowana ponieważ zawsze robiłam tu zakupy. Mam nadzieje ze moja opinia wpłynie na właściwe traktowania klienta a kierowniczka zastanowi sie nad swoimi słowami i opanuje swoje emocje. Bo nikt zapewne nie chciał by być tak potraktowany w tym sklepie. Żenada.
    Sabina

18.07.2018 14:26

W M1 Zabrze spotkałam się ostatnio z bardzo miła kasjerka na kasie zawsze jak przyjeżdżamy jest wesoła... Chętnie robimy z mężem zakupy
    Arek

18.07.2018 14:24

W M1 Zabrze pracuje przesympatyczna z kraglosciami blond kasjerka:) zawsze wesoła z podejściem do klienta:)
    Joanna

18.07.2018 14:18

Jestem bardzo zadowolona z obsługi... Pani do której podeszłam i poprosiłam o doradzenie w kurtce odrazu się mną zajęła przesympatyczna kragla dziewczyna
    Matylda

09.07.2018 07:06

Szkoda że już nie ma tych anonimowych ankiet na temat KR jak dla mnie powinno to być raz w roku lub co pół .Mieli by inne podejście do człowieka .
    Rafi

30.06.2018 21:44

Pracuje w martesie już jakiś czas i powiem tak mało płacą pracowników nie szanują dużo wymagają Cały dzień na wysokich obrotach klienci wyładowują swoje stresy i frustrację na nas więc nie polecam pracy w tej firmie .Myślcie gdzie się pchacie.
    Nikt

28.06.2018 11:24

Hejka widziałem ogłoszenie na stanowisko Kierownika na Wrocław wiecie jakie są stawiki ,premie oraz socjal ??i jak wygląda współpraca z kierownikiem regionalnym??
    Socjal

29.06.2018 19:27

Socjalu nie ma żadnego. Chyba że chcesz kartę Multisport
    Nikt

30.06.2018 20:20

A jak współpraca z regionalnymi, premie i szkolenia, wyglądają
    Ciekawa

25.06.2018 00:54

Ktoś coś powie o pracy w regionie Lubuskim i KRS tego regionu?

19.06.2018 20:35

Witam. Ja w sprawie Olsztyńskiego Martesa w Galerii Warmińskiej i jego kierownika.Zero wiedzy na temat kierowania sklepem,poziom wiedzy przepisów BHP zerowy.Brak umiejętności porozumienia się z pracownikami,ale tak to jest jak kierownikiem zostaje się za najdłuższą pracę w sklepie,nie za wiedzę. Ale tacy ludzie wam pasują, wam "Ci wyzej" bo ani się nie postawią, nie wyraza wlasnego zdania tylko słuchają zjebek i tyle.Ps.kierowniczku tego (usunięte przez administratora) powiem Ci że długo nim nie zostaniesz bo kierownikiem to się nie urodziłeś!
    Rafi

18.06.2018 22:46

Do wszystkich pracowników firmy martes .Niema się co bać zmienić pracy ja tak właśnie zrobiłem .Pracuje w tej samej galeri w 5 razy mniejszym sklepie. zarabiam ciutkę więcej .I teraz będzie szok i niedowieżanie ,w ciągu 2 tygodni jest tyle gostawy co w martesie w 1 dzięń .Życie nie musi tak wyglądać tylko wy decydujecie.Firma zmaga się z brakiem pracowników bo ludzie zaczynają myśleć.Piszę to by regionalni zaczeli myśleć jak traktują ludzi a jak powinni.
    Xxxx

08.06.2018 11:37

(usunięte przez administratora)Jestem w niej od dwóch lat i zamierzam odejść . Zero rozwoju jeden wielki magazyn i kasa z systemem premiowym to kpina. Nie polecam . Można robić na mniejszym sklepie za ta sama kasę. Uciekać jak najszybciej
    Sokrates

08.06.2018 10:02

Zazdroszcze innym pracy w sklepach obok.(usunięte przez administratora) walace sie kartony gdzie niema na nie miejsca... po trzy osoby na zmianie, kartony kartony kartony. Praca kartonowa glownie. Za te same pieniadze obok siedza w butiku. Zal patrzec. Bo jakby chociaz docenili toto moze byloby warto...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Przemyśl

04.06.2018 09:50

Nie polecam pracy w tej firmie. Po kilkadziesiąt kartonów towaru dziennie do zabezpieczenia pocenowania i wystawienia.Codziennie zmiany cen po kilkadziesiąt produktów. Praca nieadekwatna do wynagrodzenia ja pracuje 3 lata i zarabiam (usunięte przez administratora)zł teraz na pewno umowy nie przedłużę.w innych sklepach jest 3 razy mniej pracy a kasa taka sama. Firma dorabia się na pracownikach zatrudniając za małą ilość pracowników.Sklepy są przeładowane towarem .Najbardziej przypomina biedronke obuwniczą.

29.05.2018 22:55

Kierowniczka sklepu galerii Sanok wykazuje się brakiem jakichkolwiek umiejętności zarządzania pracownikami i prowadzeniem sklepu. Jako kierownik nie potrafi wyszkolić nowego pracownika od początku do końca. Na sklepie jest dość duży obrót nowych pracowników co odbija się na stratach w zysku spowodowanych koniecznością ciągłego szkolenia przez starszych pracowników. Zaniedbuję swoje obowiązki np: niewykonanie reklamacji towaru na określony czas, zrzuca swoje obowiązki na innych pracowników sklepu. Brak umiejętności wytłumaczenia powodu nie przedłużenia umowy po okresie próbnym "nie odpowiadasz mi" mimo sumiennego wykonywania swoich obowiązków przez pracownika. Niegodne odnoszenie się do pracownikow na sklepie.
    Uciekam

30.05.2018 08:06

Sanok, Przemyśl, Rzeszów, Tarnobrzeg, co się dzieje na tym Podkarpaciu ????
    Ekspert HR

01.06.2018 18:00

Witaj Co do Twojej wypowiedzi. Proszę powiedz mi gdzie jest pkt w KP nakazujacy podanie przyczyny zwolnienia pracownika, który jest zatrudniony na okres próbny?
    Calineczkaxddd

29.05.2018 09:58

Czy ktoś wie może jak wygląda praca w Płocku?
    tobiasz

30.05.2018 22:40

Płock czy każde inne miasto - to bez znacznia. Nie polecam pracy w Martesie.

26.05.2018 20:50

Mini

27.05.2018 10:09

Niestety nie tylko u was tak to wyglada. Centrala wysyła mnóstwo kartonów codziennie, nikt nie nadąża tego przyjmować, klipować, cenowac .. Do tego dorzuca aktualizacje stołów i koszy, rotujące, zmianę cen na 3 kartki a gdzie w tym wszystkim klienci? W dodatku tyle towaru na ścianach wisi ze broń Boże coś dotknąć bo wszystko leci. W regałach z butami to samo. Ci co to wysyłają powinni zobaczyć jak to wyglada w realu!! A nie siedzą tylko za biurkiem i klikają a nam pot po tyłkach leci!
    Fury

25.05.2018 00:45

Tam na górze oszaleli z tym towarem! Sklep przetowarowany, magazyn pęka w szwach, towaru tyle że nie idzie tego na bieżąco wykładać! Zaraz czerwiec, wakacje przelecą i znów przebudowa, a towaru tona na sklepie! Ludzi do pracy brak, po 2 maks 3 osoby na zmianie i to przy dobrym wietrze. Ludzie przychodzą na rozmowę, widzą kuriera z 30 kartonami, słyszą jakie pieniądze dostaną za swoją pracę i mają głęboko gdzieś bo w sklepie obok zarobią to samo, a będzie dwa razy mniej roboty. Pracownicy z doświadczeniem, pracujący już jakiś czas nie są w żaden sposób doceniani, a wręcz przeciwnie, często są bardziej poszkodowani, bo nowi pracownicy dostają wyższą podstawe od nich! O premiach czy bonach na święta nawet nie wspominam. Oczywiście o podwyżkę nawet nie ma co prosić, szybciej dogadasz się z azjatą czy ścianą niż doprosisz się o cokolwiek. Otwierają sklep za sklepem i mają gdzieś co dzieje się na sklepach już otwartych. Multum wymogów, stoły, kosze, rotujące, wszystko na raz!(usunięte przez administratora)
    Ktoś...

25.05.2018 10:44

Zgadzam się z Tobą!! Szkoda że góra nic z tym nie robi. Jak u was wygląda program 20+? W jakiej kwocie dostajecie wynagrodzenie za dodatkowe produkty bo u nas jest cienko ludzie nic nie chcą brać... A jak już są na coś zdecydowani okazuje się że danego produktu nie ma. Przychodzi 10 i jest płacz bo jak trzeba to podzielić na wszystkich to grosze wychodzą...
    Reri456

15.05.2018 20:04

Pracowałam ponad 3 lata jako starszy sprzedawca, pracowałam przy otwarciu 2 sklepów i kiedy kończyła mi się umowa usłyszałam, że jestem w słabej sytuacji, bo nie muszą mi dawać na czas nieokreślony. Otrzymałam umowę na 7 miesięcy...
    Tedi

16.05.2018 10:16

Kierownik tak wnioskował ? Jak to się stało ?
    Reri456

17.05.2018 21:26

Nie, kierownik wnioskowal o czas nieokreślony taka byla decyzja krs i makro(usunięte przez administratora)
    Bonifacy

14.05.2018 15:45

Na wstępie każdemu proponuję pisać "Dzień dobry" aby nie stracić premii.
    jeszczepracuję

07.05.2018 20:33

Zero motywacji, lepszej przyszłości, brak podwyżek - co się dzieje? Coś ostatnio dużo ludzi odchodzi na Podkarpaciu w jednym mieście , w szybkim tempie. Czy będzie lepiej?
    Ruda

12.05.2018 23:12

Kiedy pytają mnie czy będzie lepiej... Odpowiadam... Będzie!
    wqweqe

11.05.2018 00:01

No niestety ale z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Dostawy kosmiczne, sklepy przeładowane towarem (a miało być lepiej), rotujące wysyłane w środę wieczorem - trochę porażka. To nie jest praca na taką ilość pracowników. Czy ktoś z góry widzi co dzieje się w innych sieciach? Widzi ile osób jest na sklepie do pracy i pomocy klientom? Zarobki zamiast iść w górę to wydaje mi się że stoją w miejscu albo nawet są mniejsze niż były. Oni się dziwią że ludzie odchodzą i nie chce im się pracować w takich warunkach...proszę Was.
    Zzz

07.05.2017 22:36

Witam ludki! Mam pytanie które już padało pewnie z milion razy ale mimo wszystko chciałbym zapytać. Otóż czytając wcześniejsze wpisy mam wrażenie że w tej firmie rządzą jakieś dziwne prawa i teraz pytanie brzmi czy tak jest w każdym sklepie? Jak to wygląda finansowo? Premie są czy ich nie ma? o co chodzi z tymi KRS (to jakiś skrót)? Jak jest z umową? Zaznaczę że jestem z Dolnego Śląska jeśli to w ogóle ma jakieś znaczenie. Chciałbym się dowiedzieć o co chodzi bo w moim regionie ostatnio pojawiło się dosyć sporo sklepów tej firmy i chciałbym wiedzieć jak to wygląda. Kocham sport nie wyobrażam sobie bez niego życia i wydaje mi się że taki sklep byłby dla mnie dobrą opcją ale też nie chcę strzelić sobie w kolano i zmienić pracę na gorszą niż mam dlatego chciałbym zaczerpnąć troszkę informacji.
    Shag

02.03.2018 13:13

Sport, a praca w sklepie (również sportowym) to tak jakby dwie kompletnie różne rzeczy. Żebyś nie pomylił :)
    Alf84

09.05.2018 15:31

Najlepsze podsumowanie Martensa????
    Tobiasz

04.05.2018 23:56

Na jakiej podstawie nie można mieć telefonów w pracy?
    Poiuy

05.05.2018 10:25

Na podstawie wewnętrznego regulaminu

05.05.2018 10:33

Telefon możesz mieć ale nie możesz używać go w trakcie pracy pomijając przerwę lub nagłe sytuacje życiowe
    zainteresowana

19.04.2018 08:37

Witam, mam pytanie w jakich godzinach i ile dni w tygodniu pracuje kierownik sklepu, co należy do jego obowiązków, jakie zarobki? Zaznaczę, że oferta dotyczy nowo powstającego sklepu w miasteczku ok 10 tys. mieszkańców.
    Ruda

21.04.2018 21:34

Pracuje tak, żeby wyrobic normę godzinowa. Nie ma jasno określone, ze ma to byc np. 8h. U Nas przeważnie to 12h. Weekendy ma rowno rozłożone z zastępca. A obowiazki? Raczej trzeba spytać co do nich nie należy :)
    kiero

21.04.2018 22:54

Pracuje w godzinach pracy sklepu. Chodzi na ranne i popołudniowe zmiany. Do obowiązków należy co sprzedawca robi plus" papierki" . Zarobki powyżej 2 tys;)

17.04.2018 22:09

Panie Tomaszu czekamy na jakiekolwiek podwyżki bo wynagrodzenia pracowników martesa nie wyglądają najlepiej w porównaniu do innych sieci oferujących pracę i zapewne oferują mniej kartonów.

02.04.2018 12:01

Co sądzicie o zakazie palenia na przerwie ? Pracodawca może zabraniać takich rzeczy?
    Zenoa

15.04.2018 19:30

http://www.rp.pl/artykul/762466-Palenie-papierosow-w-pracy--prawa-i-obowiazki-pracodawcy-oraz-pracownika.html Polecam lekturę
    sport m

28.02.2018 17:57

Cześć, co sądzicie o nowych wytycznych dotyczących układania grafików?
    Martesraczka

03.04.2018 11:07

U nas studenci maja przerypane. Obawiam sie ze siebpozwalniaja. Ja niemam studiow ale tez mam zycie prywatne a praca wew wszystkie soboty wyklucza widzenia z niektorymi. Nie powinno tak byc
    Fame

15.04.2018 19:28

To chyba zależy od sklepu. W Kłodzku jest tak, że podczas tworzenia grafiku, biorą pod uwagę najpierw zjazdy studentów. Rzadko zdarza się, żeby ktoś musiał wziąć UŻ.
    Ameba

13.04.2018 16:23

Pracowałam w outlecie MS dwa lata temu. Praca była ok, choć zdarzali się klienci, którzy potrafili popsuć nerwy. Co do pracodawcy nie mam większych zastrzeżeń. Uczciwe warunki wynagrodzenia - umowa o pracę od początku, podstawa, która nie była najniższą krajową i fajne premie sprzedażowe.
    Ciekaw

27.03.2018 22:04

Czy ktoś wyrazi swoją opinie na temat nowej KRs w pomorskim ?
    Mtrzcina

04.04.2018 10:22

Bardzo fajna osoba, konkretna i pomocna, można dzwonić z każdym problemem
    amada

26.03.2018 12:37

sklep jako sieć ok i promocji sporo ale podejście kierownika dekady w ciechanowie do klientów jest bulwersujaca i dużo pozostawia do życzenia!!!!!!!!

18.03.2018 10:05

Karol

18.03.2018 19:07

gwarancja ? czyli miales karte gwarancyjna do butow ? - ciekawe , ciekawe.. :)
    klient to nie człowiek

18.03.2018 08:13

Napisze ktoś coś w końcu na temat wypłat, pieniędzy, systemu motywacyjnego? Jak na razie czytam bulwersy lasek które dostały kopa zanim zdążył zajść w ciąże i wyrolować pracodawcę.

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.