Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Kacppper

19.11.2018 21:24

Witam. Chciałbym się wyżalić na ten sklep . W maju kupowałem buty za dosyć dużą sumę 200 zł. Za tę cenę chyba każdy wymagałby trwałości, jakości i wygody produktu a dostałem za przeproszeniem gów.. Skarpeta bardzo obciera. Materiał na czubku buta według producenta powinien być "wytrzymały " i dawać kontrolę nad piłką . Tymczasem materiał bardzo się zdarł przez co byłem bardzo zdziwiony i zmartwiony ponieważ nosiłem je tylko na boisko . Zgłosiłem reklamacje i powiedzieli że to moja wina , że źle wiąże buty i źle je użytkuje . Jestem nadal bardzo wściekły że mi pieniędzy nie oddali do tego mój kolega kupił te same buty w martes sport i mu oddali kasę . Normalnie wychodziłem z siebie , ponieważ takie sytuacje nie powinny być w żadnym sklepie a na pewno nie w martes sport. Jestem zawiedziony nigdy już nic tam nie kupię.
    Uprzejmni-Pracownicy

26.11.2018 18:27

To Ty dobry jesteś Janusz że buty za 200 zł to taki majątek. Kup sobie na targu gumiaki za 20 zł i ciesz się nimi do końca życia.
    Klara

08.11.2018 19:53

Najgorszy pracodawca!nie polecam. Zero szkoleń, ucinana premia, praca po 12h
    Misha

10.11.2018 18:39

jeżeli pracujesz po 12 godz, to później masz wolne, zawsze przepracowujesz tyle ile każde ustawodawca. Wiec nie wprowadzaj w błąd, możesz pracować dwa dni po 12godz, a później możesz mieć 2 dni wolnego.
    Andzia

26.11.2018 17:58

To chyba pomyłka nie w Martesie najgorsza firma jaka spodkami na swojej drodze zawodowej...

20.11.2018 11:58

Witam, Czy wiadomo coś o dodatkach świątecznych? Czy w tym roku znowu nic i po premii za inwentaryzacje?
    Monika

23.11.2018 20:24

bez sensu.. nie każdy z niej korzysta..
    Andzia

26.11.2018 17:54

Tylko nie każdy korzysta z tej karty.
    Bleuer

25.11.2018 16:21

Czy ktoś coś wie o podwyżkach? Bo w tej chwili pracownik zatrudniony miesiąc temu ma wyższe wynagrodzenie niż pracownik który pracuje ponad dwa lata. Jak po nowym roku podniosą tylko tyle żeby wyrównać do najniższej krajowej to chyba padnę...
    Zadowolonazbrakuumowy

24.11.2018 21:53

Wspaniała firma jeśli chcesz nic w życiu nie osiągnąć. Brak możliwości rozwoju. Na wyższe stanowiska zatrudniane są nowe osoby, a "starzy" pracownicy siedzą tam gdzie siedzieli na starcie. Firma z wyjątkowymi świadczeniami socjalnymi - jednego roku premia "na karpia" (usunięte przez administratora)zł, kolejnego już (usunięte przez administratora)zł, a potem szaleństwo, zamiast kasy mogliśmy uczestniczyć w Wigilii firmowej. Firma jest również bardzo prorodzinna(usunięte przez administratora)Wyszło w sumie na to, że chodzenie do 7mc ciąży do pracy to strata czasu i zdrowia. Dodatkowo centrala firmy to miejsce gdzie w krótkim czasie nauczysz się wszystkiego, także jest to dobre miejsce do zebrania wiedzy i ucieczki, bo w dłuższej perspektywie nic dobrego cię tam nie spotka.
    Mała 22

11.10.2018 10:50

Czy ktoś orientuje się ile zarabia kierownik sklepu????
    Rybuś

21.11.2018 12:07

Na rękę (usunięte przez administratora)szału nie ma wszyscy myślą że kiero zarabia super kaskę a tu 400 stówki więcej niż sprzedawca i to wszystko
    Damian

22.11.2018 09:23

Zgadza się, zarobki kierownika są nieadekwatne do obowiązków i odpowiedzialności dlatego jest tyle awansów wewnętrznych ponieważ nikt szanujący się i z doświadczeniem z zewnątrz nie przyjdzie pracować za taką kasę.
    Niecierpliwy

20.11.2018 23:41

Jednym słowem, w martesie nie szanują pracownika!!!!
    Biały

16.11.2018 19:49

Podczas rozmowy wstępnej obiecywano mi premię .Po okresie próbnym okazało się że premi nie dostaje się bo tak. Bo 500 kartonów które zrobiłem w tym miesiącu zrobiłem za wolno bo ludzie za mało kupili albo kupili za tanie rzeczy i wartości paragonu za mała nie polecam obiecują fajne zarobki a puźniej lipa.

14.11.2018 20:50

Zakupiłem w sklepie w świdnicy buty do biegania firmy asics,,po przebiegnieciu ok.100km.podeszwa butów przetarła się .gdzie widać kolejna warstwę,materiału.zareklamowałem te buty,,,reklamacja nie została uznana,bo ekspert od obsługi reklamacji stwierdził,że buty są uszkodzone mechanicznie i zostały zamoczone ,czy ktos kiedys dostał tak idiotyczny powód by nie uznac reklamacji?Potwierdzam buty maja zdarta podeszwę bo przy bieganiu podeszwa stukała sie z drogą,raz tez zaskoczył mnie deszcz,,no i przetarłem ściereczka z płynem buty przed oddaniem do reklamacji,bo były brudne.W butach tej firmy biegam ok.15lat i czesto przebiegałem w nich nawet 2 tys km.Przestrzegam wszystkich kupowaniu butów w tej sieci sklepów,bo podejrzewam ,że sa tam sprzedawane podróby znanej firmy,,nie zdarzyło mi sie nigdy by po tak krótkim uzytkowaniu tj. przebiegnieciu 100km. podeszwa sie starła.Pracownik Martes Sport odpowiedzialny za obsługe reklamacji P. Stelmach jest nie kompeteny ,bezczelnie piszac ,że ja buty prałem w pralce.Takie reklamacje jak ta w sklepach dekatlon załatwiane sa od ręki. Czesław Przybylski Moje sugestie dla Martes Sport Sp. z o.o.: Proszę uznać moją reklamację.
    Biedra

11.11.2018 18:31

Kto ma sprzedarz komplementarną a kto paragon zbiorczy łapka oznacz drugą opcję proszę o waszą opinię.

13.10.2018 12:09

Opowiem wam historię i nie będzie ona wcale zmyślona. Jestem aktualnym pracownikiem "Malowanego Dworku" w Sosnowcu na Inwestycyjnej. Magazyn od kilku miesięcy jak zmieniła się ekipa zarządzającą stał się pośmiewiskiem. Zacznijmy od tego że Sebastian "Brygadzista" jest najmniej kompetentną osobą na to stanowisko, zero wiedzy na temat magazynów, logistyki czy spedycji. Jego brak wiedzy często irytuje pracowników. Często nie ma miejsca na dostawy, na wysyłkę, ani komplety. Sebastian pozwala wychodzić pracownikom wcześniej "bo chcą iść obejrzeć mecz" i wypuszcza kilka godzi wcześniej by innego dnia odrobili to. Każdy chodzi sobie na zmiany jak chce. W tygodniu 2 dni na rano 3 na popołudnia. Sebastian zabrania kąpać się po 22 pracownikom motywując to że on chce jechać do domu. Każdy pracownik powie że za Pawła Chrobaka było o niebo lepiej, każde zamówienie na czas i aż chciało się pracować. Kierownik Dominik który pozwala brać kilka dni urlopu z wykorzystanego już urlopu i odrobić to tygodniami po 2h codziennie. Totalny (usunięte przez administratora) i brud na magazynie nie pozwala już pracować. Każdy śmieć jest pod paletą. Zero organizacji. Często brakuje kartonów na komplety, kontenery z śmiećmi nie wywożone. Prosimy by Piotr Cyganik częściej odwiedzał magazyn z Sosnowcu niezapowiedziany. Wtedy zobaczy prawdę. Moje sugestie dla Martes Sport Sp. z o.o.: Częstsze odwiedziny Piotra Cyganika. Oraz zmiana kierownika oddziału magazynu Sosnowiec oraz Brygadzistów jego, Sebastiana i Pawła Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Częstsze przyjazdy kierownika ogólnego
    Maria

05.11.2018 20:49

Jeszcze jedno.....skoro jesteś "byłym pracownikiem " dlaczego boisz się wypowiedzieć tu pod swoim nazwiskiem ?
    Ariel

06.11.2018 07:36

RODO! Ty Maria to jakiś dramat jesteś.
    Osa

19.10.2018 23:07

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwiększyć liczbę zatrudnionych pracowników na sklepach, DAĆ WIĘKSZE WYNAGORDZENIE ZA PRACĘ, nie wysyłać tylu kartonów towaru na raz!!
    Nieśmiała

19.10.2018 21:40

Super pracka, zawsze jest co robić, ja robię swoje i bardzo bym chciała zostać starszym sprzedawca a później kto wie, hehe. nowy regio fajny i miły, czasem obetnie premie ale wiemy że na górze kazali i nie ma wyjścia. Makro też super, szkoda że tak rzadko przyjeżdża bo nie widzi jak pracuję. Martes to przyszłość i trzeba ostro robić bo można awansować i może kiedyś i ja będę regionalna. Pozdrawiam i do roboty.
    Juras

21.09.2018 20:56

Najgorszy pracodawca Pamietajcie zawsze mozecie zmienic prace Zobaczycie bedzie wam lepiej
    Jula

13.10.2018 17:09

Racja Ci co byli dobrzy odeszli teraz rotacja wieksza niz ruch w nowym jorku
    ToJa

19.10.2018 16:23

w Alfie w Gdańsku na początku było fajnie. Człowiek chciał chodzić do pracy, chociaż mało zarabiał (kobiety nawet mniej od mężczyzn) ale atmosfera wszystko rekompensowała. Później zaczęło się zatrudnianie znajomych i ich awansowanie. (usunięte przez administratora)Dawało się z siebie wszystko a oni jeszcze byli niezadowoleni. (usunięte przez administratora)
    Adamb1404

14.10.2018 11:06

Polecam, prosiłem o szybką wysyłkę, bo wyjeżdżalem. Zadnego problemu, kod rabatowy wysłany na maila. Lubię atmosferę w Martes Sport Sp. z o.o. za: Obsługa
    Olga

01.03.2018 06:23

Witam. Chciałbym podzielić się opinią. Pani (usunięte przez administratora)z Nysy która podaje się że jest zastępcą kierownika jest bardzo nie miła i opryskliwa dla klientów. Często jak jest jakieś problem to nie wie co ma zrobić, wręcza się pracownikami. Jestem częstym klientem sklepu MS w Nysie. Proszę o wyciągnięcie wniosków z jej zachowanie, jeżeli nie to stracicie klientów. Pozdrawiam
    Ewa

12.10.2018 23:00

I tu własnie wychodzi jacy sa pracownicy MS, maja wysokie mniemanie o sobie a nie czują tego ze sa sprzedawcami którzy powinni byc pomocni, ale tak lepiej w kółeczku sobie stać i plotkować ;)
    Ktoś

14.10.2018 08:54

Już nie róbcie z siebie aż takich aniołków ;) Pracownicy są jacy są to nie jest (usunięte przez administratora) i jak jest chwila to można porozmawiać. A po drugie klient robi z siebie wielkiego pana bo jak wyda 20 czy 200 zł to już szlachcic i masz mu ręce całować. Rada dla tych co się bulwersują TROCHĘ EMPATII I WYJMIJCIE KIJ Z ZADA a zobaczycie że będzie lepiej. Pozdrawiam I życzę miłego dnia

10.10.2018 12:34

Nie przesadzajcie, że najgorszy pracodawca.. Nie ma tutaj najniższej krajowej. Podwyżki? No nie oszukujmy się, rzadko, który pracodawca daje podwyżki.. Pracy jest, ale to jak w każdej pracy. Jedyny minus to ilość towaru wyższa, niż da radę wystawić na sklep. Narzekacie na KRS, taka ich praca, że muszą opierd... Do roboty się brać, a pracodawca doceni po jakimś czasie! :)

11.10.2018 21:19

Rakich żołnierzy MS potrzebuje jak Tu????????????
    Zachodniopomorskie

11.10.2018 16:10

Witam. Pracowałam w MS w Zachodniopomorskim, przeszło rok czasu i był to najgorszy rok mojego życia. Sklep miał 500m2, wiecznie prze towarowany, masa rzeczy spadająca z wieszaków, kartony z butami nie mieszące się w gondolach, w dni robocze praktycznie codziennie dostawy, masa kartonów... Atmosfera była straszna.. na 10 osób, były może 2 które coś na tym sklepie robiły. Kierownik to totalne zero, (usunięte przez administratora) i prostak. Dostałam wypowiedzenie, ponieważ byłam na L4 ,które miałam wypisane przez szpital z powodu bardzo poważnego urazu oka, nie widziałam i miałam ogromny ból, ropiejące i cały czas łzawiące oko. Ów kierownik stwierdził, że zwolnienie jest nieprawdziwe a ja udawałam. Miałam zdjęcia oka, jak i wszystkie badania i l4 ze szpitala. Wróciłam ze zwolnienia i kilka dni później dostałam wypowiedzenie. Jakiś czas wcześniej koleżanka również dostała wypowiedzenie ponieważ miała l4 z powodu zapalenia płuc, oczywiście kierownik stwierdził, że również koleżanka symuluje a l4 jest lewe. Innym razem na sklepie był dosyć spory ruch, stałam na kasie, a reszta osób siedziała pochowana po kątach, na ploteczkach... Stojąc na kasie nie widziałam, że weszła makroregionalna... Kobieta wyjątkowo pozbawiona jakiejkolwiek kultury, widziałam ją na oczy pierwszy raz, nigdy nie podeszła, nie przedstawiła się ani nic , nikomu z pracowników. Zostawiłam na chwilę kase i poszłam ostrzec innych "ciężko pracujących" pracowników,aby wstali z podłogi bo przyjechała makro. Po chwili dowiedziałam się od kierownika, że makro ucięła mi całą premie za to, że nie powiedziałam jej dzień dobry/cześć... Super, tylko, że byłam sama na kasie z ogromną kolejką , więc miałam prawo nie widzieć tej kobiety bo w przeciwieństwie do reszty COŚ ROBIŁAM. Dodatkowo, jak dostawałam kase to wiecznie byłam na niej sama + musiałam sama przynosić sobie lewe buty z magazynu, bo na nic się zdało wołanie kilkanaście razy kogokolwiek z reszty załogi , bo albo siedzieli w biurze na ploteczkach albo siedzieli pochowani po kątach z telefonami. Ogólnie masakra. Kierownik włączał stoper ,gdy ktoś szedł na przerwe i wpadał z mordą, gdy ktoś siedział na przerwie minute dłużej... Wieczne ucinanie premii za byle co, ogromny sklep, masa roboty a pieniądze ? 1800 zł... Do tego kierownik uwielbiał obgadywać pracowników za plecami, skonfrontowany z tym co mówi, udaje ,że pierwsze słyszy. Nie było dnia, żebym nie miała ogromnego stresu i bólu brzucha przed pójściem do tej pracy... Współpracownicy zakłamani, fałszywi,za wyjątkiem dosłownie 2 osób. Natłok pracy , bezsensowne robienie stołów co tydzień, rotujące, masa dostaw... Pieniądze to żenada... Jeśli chodzi o urlop to też walka. Kupiłam 2 miesiące wcześniej bilety na samolot, informując nawet jeszcze wcześniej kierownika, kiedy dokładnie chce mieć urlop, na 2 tygodnie przez urlopem kierownik informuje mnie,że nie wie czy dostane swój należny urlop. W końcu na pare dni przed wylotem , jednak mówi, że dostane i że chciał się "podroczyć" super podejście , poważnej osoby, na stanowisku kierownika. Pomimo próśb wiecznie robił nie korzystny grafik np. wszyscy mieli zmiany na 9-17 po 8-9 razy w miesiącu a ja miałam 2-3, gdzie zawsze mówiłam, że poproszę o więcej zmian na rano (tyle samo co mają inni), dopiero po telefonie do regionalnego coś się zmieniło, a kierownik , za ten telefon chodził obrażony jak dzieciak w przedszkolu ,który nie dostał lizaka. Bardzo nie polecam pracy w tej sieci. Wyzysk, brak szacunku do człowieka, a jak zachorujecie to Was zwolnią bo przecież nie wolno chorować ! Żałuję, że nie nagrywałam rozmów z kierownikiem, zdarzało się również, że osoby funkcyjne stosowały mobbing, darły się na pracowników przy wszystkich łącznie z klientami.
    Duch

29.08.2018 09:13

Witam. Interesuje mnie jaki macie pogląd na związki w miejscu pracy. Kierownik i sprzedawca. Przyznam szczerze że mnie osobiście to mocno irytuje. Dziewczyna związana z kierownikiem ma same przywileje( premia,najlepszy grafik, przerwy pochodząca czasami do godziny bo oboje siedzą na zapleczu itp....)Nie można zwrócić nawet jej uwagi że robi coś nie tak bo zaraz jest rozmowa z przełożonym. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z pracy z powodu tej pary. Atmosfera jest wyjatkowo toksyczna i odbija sie na pozostalych pracownikach... bywały u was podobne sytuacje ?

04.10.2018 16:46

Skontaktuj się z Regionalnym lub jak wolisz z Makroregionalnym . Związki w Martes Sport są niedopuszczalne nawet rodzina nie może pracować w jedynm sklepie razem
    Paulina

06.10.2018 17:41

Od kiedy rodzina nie może pracować razem?? jest to jakos uregulowane jakims przepisem w kodeksie pracy?? nie pytam zlosliwie
    Johnas

13.12.2017 20:09

Siemka, mam pytanie dotyczące urlopów ojcowskich/macierzyńskich w Martesie. Wkrótce będziemy mieli dziecko, a umowa kończy mi się w czerwcu (wtedy dziecko się akurat rodzi). Myślicie, że przedłużą? Mam 22 lata, pracuję tam niedługo, dlatego się obawiam.
    Lusi

05.10.2018 22:19

I jak to się skończyło?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Agusia

25.07.2017 22:25

Pierwszy raz spotkałam się z taką lekceważącą obsługą.Opiszę sytuację która miała miejsce w Olsztynie przy ulicy Tuwima sklep Martes sport Galeria Warmińska.Wczoraj 24.07.2017 poszłam razem z mężem kupić buty.Oczywiście wybraliśmy.Moje firmy adidas męża New Balance i tu zaczęły się schody.Podeszliśmy do kasy kasjerka poprosiła swoją koleżankę żeby poszła po lewe buty bo prawe w kartonie.Czekamy 15minut nie ma czekamy kolejne 15 minut przychodzi Pani oznajmując że nie może znaleźć jednego buta męskiego.Prosi koleżankę żeby jej pomogła szukać zero reakcji.Dalej czekamy.Po pewnym czasie kolega odpowiada że idzie poszukać.My czekamy dalej.Mija 15 minut nie ma mija pół godziny przychodzi Pan i mówi że nie ma buta.Ani przepraszam ani nic.10 minut do zamknięcia sklepu zadaje Panu kiedy będzie but do pary on szyderczo się śmieje i mówi kiedyś się znajdzie.Nerwowo wyszłam ze sklepu w ciszy przeklinając.Spędziłam tyle czasu na marne.Pomyślałam jutro po pracy zajadę może gdzieś się zawieruszył.Dziś 25.07.2017 jadę po buty z myślą że będą.Załoga w sklepie praktycznie ta sama.Widzę stoją kartony z butami akurat są dwa kartony tych samych rozmiarów proszę Pana że chcę kupić te buty dla męża.Pan poszedł szukać po godzinie czekania jak wariatka zapytałam Panią która wychodziła z zaplecza czy są te buty okazuje się że to kierowniczka zmiany oznajmia mi że nie mogą ich znaleźć.Jaki muszą mieć bałagan żeby nie znaleźć buta.Mało tego pracownicy zero jakiejkolwiek skruchy.Przeciż ja tam nie pracuję i nie wiem gdzie co mają.Zapytałam czy są szanse żebym kupiła te buty Pani odpowiada że tak tylko nie wiedzą kiedy.Tak odpowiada sprzedawca do kupującego.Jakaś kpina.Syf na sklepie zero pojęcia o danym towarze.Sprzedwacy opryskliwi.Pojechałam do domu żeby ochłonąć.Wzięłam męża i pojechaliśmy do tego samego sklepu tylko w innym miejscu a mianowicie do Aury.Myśleliśmy że tam znajdziemy ten model buta jednak nie mieli.Dwie Panie zaczęły proponować nam inne modele butów.Wybrałam dla siebie Pani poszła po mojego buta i był.Mąż nie chciał już butów bo tamte bardzo mu się podobały jednak Pani zaczęła mu pokazywać różne modele w takim kolorze jak chciał.Udało się kupił.Bez problemu poszła Pani po buta trwała to chwilka.Obsługa na 6+.A że Panie takie miłe więc wzięliśmy jeszcze dla dzieci dwie pary.Pan przy kasie miły uśmiechnięty aż chce się robić zakupy.Czyściutko poukładane super podejście do klienta.Pół godziny i kupione 4 pary butów.Natomiast w Galerii Warmińskiej dwa dni i nic z tego.Jak to Pani powiedziała proszę czekać aż się znajdą bo podałam swój numer telefonu.Kpina i nic więcej wszystkim znajomym nie polecam tego brudnego sklepu.Masakra zero kompetencji.Jak coś to tylko w Aurze.
    Sprzedawca w CCC ????

31.08.2018 05:51

A czy ten bałagan na sklepie robi sie z winy pracowników czy klientów? :) raczej żaden z pracowników sam nie rozwala pół sklepu w poszukiwaniach. Jakby każdy klient odkładał wszystko na swoje miejsce tego problemu by nie było. A jeżeli połowa ludzi roznosi rzeczy po całym sklepie a później wielki problem bo (usunięte przez administratora) bo przecież są pracownicy to ja szczerze Panią pozdrawiam. Pracuje również w sklepie i proponuje więcej wyrozumiałości. Ułożyć buty w kartony po tym jak 500 osób poodkłada gdzie im sie żywnie podoba bo pracownicy są od sprzątania jest już nie tylko chamstwem a brakiem kultry która wynosi sie z domu. Więc klientom jak Pani życzę żeby krzesło od biurka w pracy zaczęło wpijać sie w cztery litery, a komputer zaczął płatać figle przy obsłudze najważniejszego klienta. Tyle w temacie ????

04.10.2018 16:44

Widzę że pracownicy Martes Sport są naprawdę opryskliwi, tak . Stał się problem bo dla Pani największym problemem byl brak lewego buta bo prawy był i to (usunięte przez administratora) był na magazynie a to już chyba sprawa pracowników .. sama pracuje w Martrsie i wasze podejście i te teksty świat się zawalił są okropne
    Tabaluga

28.08.2018 17:29

Jestem byłym pracownikiem salonu Martes Sport we Wrocławiu (salonów jest kilka). Rekrutacja od samego założenia firmy. Powód? Brak szacunku do pracownika nie mówiąc już o kwestii finansowej.... Ludzie przychodzą do pracy i odchodzą, po miesiącu, dwóch, po 3 tygodniach, po 2 tygodniach, po jednym dniu... I tak na okrągło... Przyjmowani są wszyscy którzy składają CV, nie mają ludzi do pracy więc biorą każdego. (usunięte przez administratora) Koledzy i koleżanki z innych salonów byli w szoku że ktoś wytrzymał tam w pracy rok... Sam się sobie dziwię :/ Zdecydowanie ODRADZAM tam pracować! Omijajcie daleka te sklepy, pięknie piszą na ogłoszeniu o pracę, ale szybko się przekonacie że tam nie ma nawet słowa prawdy. Pozdro!
    Niunia

07.09.2018 17:30

Popieram, ale jak jest spoko ekipa to da sie wytrzymać :)

04.10.2018 16:37

Witam, aktualnie pracuje w Martes Sport ponad 3 lata a więc się da. No coz ja wychodzę z założenia że jak się chce to się pracuje ale jednak trzeba pracować.. nauczona jestem pracy na sezonach czyli pracy sezonowej w restauracjach nadmorskich latem ale kto nigdy ciężko nie pracował dla tego to nawet robienie towaru jest ciężko. Dużo też zależy od kierownictwa i to na jakim stanowisku jesteś
    Kuba

03.10.2018 13:35

cześć :) chciałem się zapytać jak u was wygląda sytuacja z tajemniczym klientem w sklepie. Czy są jakieś konsekwencje za złe obsłużenie klienta ? co na to pracownicy oraz kierownik ? I w ogóle po co on jest ? czy za każdym razem tajemniczym klientem jest tak sama osoba . Pytam się ponieważ zaczynam prace i dużo słyszałem o tym tajemniczym kliencie i trochę mnie to przeraża.
    M

09.05.2018 09:37

Ciekawi mnie fakt jak jest możliwe że pomimo większych utargow premia jest nizsza lub o 5 zł większa ?(usunięte przez administratora) Ogólnie nie polecam bo przy każdej wypłacie są niespodzianki. Za dużo oczekują a za mało płacą.
    polac mu

15.05.2018 20:57

nie masz jaj, albo baba z Ciebie
    Edyta

03.10.2018 07:59

Witam, takie sa procedury 1% z miesiecznego utargu to musi byc kwota z programu 20% i skoro duza sprzedaz to i wieksza musi byc z programu a co za tym idzie i wiecej dla Was .Mam wrazenie ze niektorzy to do szkoly mieli pod gorke . Moze z towarem to czasami duza przesada ale wszystko zalezy od zaangazowania , podzielenia obowiazkow i zgranego zespolu oczywiscie jak nasz wspanialy ;) . Naprawde jest wykonalne wszystko choc czasami leci pot, ale nikt nie powiedzial ze bedziesz siedzial przyszedles do pracy nie do przedszkola wiec pracuj . Moze kogos tym wpisem urazilam ale tego nie mialam na celu . Proponuje wiecej dystansu do siebie , Pozdrawiam
    ala28zwa

01.10.2018 19:26

Hej, chciałabym zapytać czy w Martes Sport pracują jedynie studenci bądź osoby uczące się??? Czy to jest jakiś jeden z wymogów??? Nie studiuje już i widze że oferta cały czas się pojawia a ja już swoimi aplikacjami ich chyba zespamowałam i bez odzewu. Czy ktos coś wie na ten temat?
    Jsjsjaj

03.10.2018 07:47

Nie tylko studenci i osoby uczące się, u nas jest chyba wręcz przeciwnie, tym bardziej ze brana jest pod uwagę dyspozycyjność :)
    Enigma

15.09.2018 23:33

Będą wprowadzane jakieś socjale? Dodacie jakieś ankiety dotyczące Regio? Uporządkujecie ten haos w centrali żeby nie przychodziło na raz 2 miliony rzeczy do robienia? Będą jakieś podwyżki? Zniesiecie ten chory nacisk na współczynnik? Zainwestujecie wreszcie w jakieś profesjonalne szkolenia pracownicze dla sprzedawców i zwłaszcza kierowników? Przestaniecie wreszcie wysyłać tony towaru na sklepy i ciągle je przetowarowywać?
    Śmiech na sali

16.09.2018 07:25

U Nas makro nie potrafi nawet przeprowadzić porządnej rekrutacji a czego Ty wymagasz od biednego sprzedawcy.
    bub

18.09.2018 00:05

Cała firma funkcjonuje na "produktach" i klientach.(usunięte przez administratora) Po co szkolic jak klient i tak kupi. Tylko po co ten "tajemniczy klient"?
    Zrospaczona pracownica MS

15.09.2018 23:23

Ja się pytam kiedy będą jakieś podwyżki?! U nas w galerii już nawet zleceniowcy w innych sklepach zarabiają więcej!! To samo z pseudo premiami, śmiech na sali , a nie premie. Znalezienie normalnej osoby do pracy graniczy z cudem, a nie daj Boże, zwolni się chłopak na sklepie, to klękajcie narody! Nasza kiero płacze mówiąc, że jak dzwoni do jakiegoś chłopaka to każdy odmawia bo mu pieniądze nie pasują i co wtedy? (usunięte przez administratora)Trochę szacunku dla pracowników! Wymagacie przenoszenia gór,(usunięte przez administratora) Otwierają sklep za sklepem, a nie są w stanie zorganizować nawet głupich bonów na święta! Jeszcze te wskaźniki, proś się, proponuj, bo nie może być jedynek na paragonie, co to, stacja paliw? Ogarnijcie się!
    PaniRugby

10.08.2018 00:16

Witam ! Z ciekawości zerkam od czasu do czasu na opinie różnych sklepów w moim mieście ( Stalowa Wola ) byc moze dlatego iż należę do tych „upierdliwych klientów „ i nie zawsze uzyskuje pomoc od pracowników co po niektórych sklepów . Widząc negatywna opinie sklepu w stalowej woli byłam bojowo nastawiona do zakupów w tym sklepie . Otóż udałam sie do niego w celu kupienia prezentów dla moich synów ( bliźniaków , kto ma bliźnięta zrozumie) zależało mi bardzo na kupnie 2 takich samych piłek do rugby bym nie miała wojny w domu :) niestety znalazłam tylko jedną . Postanowiłam poprosić o pomoc w sprawdzeniu w systemie czy byc moze posiadają jeszcze jedna sztukę .Natrafiłam na kierowniczkę sklepu która (ponoć minela sie z powołaniem i jest bezczelna itd jak wynikało z opini zawartej na tej stronie ) i ku mojemu zdziwieniu spotkała mnie bardzo pomocna i miła obsługa . Mimo ze marudzilam baaaardzo Kobieta sprawdziła w systemie ze powinni posiadać jeszcze pare sztuk tych piłek zrozumiała „powagę sytuacji” i po krótkiej konsultacji ze swoim pracownikiem ustalli iż towar którego potrzebuje znajduje sie na zapleczu . Z łatwością została ona odszukana tranzakcjia zakończona z uśmiechem i z ulga (dla mnie ). I tu moze tez sie posłużę przysłowiem jak poprzedniczka pisząca komentarz „ Nie taki diabeł straszny jak go malują „ tak czy inaczej ja ( i moi synowie ) jesteśmy zadowoleni i z obsługi i prezentów zakupionych w tym sklepie . Może wystarczy więcej zrozumienia ? Cierpliwości i szacunku „stały kliencie „ a i wilk bedzie syty i owca cała .
    Hop

05.09.2018 00:24

Pominę fakt, że w asortymencie nie ma piłek do rugby, tylko sa jedynie do futbolu amerykańskiego. Gratuluję znajomości tematu.
    czarna owca

12.09.2018 19:09

Widać Pani kierownik sama odniosła się do komentarza poprzedniczki wcześniej i próbuje złagodzić sytuację. Pani kierownik nigdy nie ruszyła by swoich czterech liter i nie pomogła by klientowi. Więc ten komentarz o rzekomej pomocy jest napisany przez nią samą. Pozdrawiam
    Monika

09.09.2018 11:57

Pracownicy sklepu MARTES SPORT W STALOWEJ WOLI. Tak to do Was. Pracujecie tu za kare ?? Wchodząc do sklepu i widząc miny pracowników a szczególnie Pani kierownik (małej czarnej) i Zastępcy aż cofa do wyjścia. Kobiety jak chcecie sobie porozmawiać o prywatnych sprawach to nie róbcie tego przy kasie bo klient wcale nie ma ochoty tego słuchac. Troche kultury.
    Bajla morena

06.09.2018 22:13

Czy tylko ja mam wrażenie że to pracownicy piszą wszelkie pochwały na swoje sklepy... albo negatywny jeśli chcą komuś podłożyć świnię... wszyscy wiedzą że opinie na goworku czytają regionalni, makro i centrala.... chore to trochę....
    Kiero.

07.09.2018 21:52

Skoro regionalni są fałszywi to czego wymagac od pracowników. Przykład idzie od góry.
    Jarek

08.09.2018 00:05

Dokładnie jest jak piszesz, dramat.
    JUŻ Stały bywalec Martes STW

31.08.2018 06:26

Jako że nie ma możliwości wyrażenia opinii o sklepie a szukałam dużo to zrobie to tu bo pewnie kadra i tak to przeczyta. CHODZI O SKLEP W STALOWEJ WOLI W GALERII VIVO. Nie byłam stałą klientką tego sklepu. Byłam kiedyś raz ale że nie mogłam dać sobie rady ze znalezieniem obuwia tak dałam sobie spokój. Jednak wczoraj tj. 30.08.2018 przyciągnęła mnie wielka wisząca reklama o promocji - 70% więc z ciekawości weszłam. Fakt kartony z towarem wszędzie i pracownicy jak mrówki. Ale do szczegółów. Rzuciły mi sie w oczy buty, ktorych kiedyś szukałam. Mąż dobrał sobie buty w góry i dwie koszulki sportowe. Poszliśmy do kasy. I teraz główna cześć opini. Na kasie stała uśmiechnięta (pomimo późnej godziny bo było około 20 a sklep do 21) dziewczyna w ciemnych włosach związanych w koka i w różowych butach bo te rzuciły mi sie w oczy jak przynosiła mi drugiego buta. Tak sympatycznej osoby w tym sklepie brakowało. Witała klientów z uśmiechem. Aż miło było robić zakupy. Obsługa sprawna. Dokupilismy jeszcze płyn do moich butów żeby zachowały biel, spray mężowi do butów żeby nie przemakały i jakiś płyn do prania do koszulek, bo dziewczyna umiała ładnie zareklamować i wszystko dokładnie wytłumaczyła jak użyć żeby nie zniszczyć. Takie osoby powinny pracować w każdym sklepie. Wrócę tam napewno bo aż miło być klientem z taką przemiłą obsługą, mimo dużej ilości gotówki wydanej na raz.
    Ariel

02.09.2018 08:14

Wygląda to ewidentnie na opinie pracownika, proszę to przesłać na [email protected] bo taka informacja jest w każdym sklepie.
    Dzdzownica

27.08.2018 18:16

Ani Matras
    WkuRcze

25.08.2018 23:03

Może tak dla odmiany zacznijcie się podpisywać wojewodztwami, albo miastami, bo nie w każdym regionie dzieją się cyrki, a potem gadają „że w Martesie tak i tak” chociaż to nie prawda! Tak dla odmiany napiszcie może jakiś pozytyw! Jesteście jak klienci z odmowami, nie napisze ze dostał wymianę/zwrot gotówki, ale jak dostanie odmowę to ciśnie na firmę, że tacy źli i niedobrzy....
    Tomasz

22.08.2018 09:46

Dziś miałem okazję robić zakupy w sklepie Martes w galerii Wroclavia i szczerze przyznam, że chciałbym aby w każdym sklepie klienta traktowano tak jak zostałem obsłużony w sklepie premium we Wrocławiu. Wysoka pani, blondynka pomogła mi w zakupach, doradziła, wykazała się wiedzą i widać było że jest to osoba która o sporcie wie naprawdę dużo. Dawno nie spotkałem tak wykwalifikowanej osoby, na pewno będę wracał. Pozdrawiam
    Pjoter

22.08.2018 22:20

To forum jest do opinii w temacie pracodawca - pracownik a nie jaka super lub nie obsługa klienta. Od tego są inne strony
    Andrzej

20.08.2018 19:11

Ciekawe czy na ten profil zagląda ktoś kto decyduje o zarobkach ludzi pracujących na sklepach. Uzerajacych się z klientami, z wymogami góry. Wszystko na już, kilka rzeczy na raz... Jesteśmy tylko ludźmi. (usunięte przez administratora) Jak się uda to zespół. Nic poza tym
    Andrzen

20.08.2018 19:08

Co się dzieje w Martes Sport Poznań? Dlaczego jest tak duża rotacja? Dlaczego firma tak mało płaci a tak dużo wymaga. Bylem pracownikiem tej firmy...zal mi tych którzy nadal pracują. Droga firmo! Docen tych którzy JESZCZE zostali. Nie zniżka pracownicza a lepsza pensja.
    Mala

15.07.2018 18:49

Hej czy ktoś wie jak wygląda przedłużenie umowy na czas nieokreślony w Martesie .Czy wogole jest ktoś kto ma taka umowe?Pracuje już dlugo i niedługo zakończy się moja 3-letnia umowa.zastanawiam się czy się wiążą z pracownikiem na dłuższy czas.
    Falka

19.07.2018 22:08

Wszystko zależy od regionalnego i kierownika. Ja mam normalnie na czas nieokreślony.
    Karol

20.08.2018 08:31

Nie dostaniesz po umowie na 3 lata umowy na stałe . Teraz dostaniesz na jakis krótki czas a następną powinna byc na nieokreślony
    LLL

18.07.2018 14:30

Zabrze M1. Bardzo zadowolony z obsługi. Kasjerka blondynka o bujnych kształtach. Uśmiechnięta z idealnym podejściem do klienta. Znajomość tematu. 5+

19.07.2018 16:50

Ktoś się jeszcze nimi przejmuje? Ludzie piszą skargi bo nie ma butów w rozmiarze 41 z rozmiarowki GS z Nike. Oburzają się, że nam się ich nie chce znaleźć i nie da się wytrzymać, że to but juniorski i rozmiaru 41 nie ma
    LLL

12.08.2018 18:49

Jestem tylko klientem tej sieci... Nie wiem co dzieje się w ich centralach:) nie mi to oceniać ja napisałem tylko swoją opinię :) jak każdy mam do tego prawo:)
    Wolna

22.05.2018 12:36

Ludzie zarządzający firma wymagają od pracowników gwiazdki z nieba, a płacą jak za miskę ryżu. Wynagrodzenie do obowiązków kompletnie jest nieadekwatne. Paradoks jest taki w firmie, że im niżej jesteś w drabinie kariery tym jesteś lepiej traktowany. Pracownik bóstwo, kierownik... (sami sobie dopiszcie:)) ZERO MOTYWACJI!!!!! Kompletnie nie szanują pracowników. Jeżeli trafi się dobra ekipa to wygrałeś los na loterii, bo na nic innego nie można liczyć. Szkolenia. A co to jest? Dodatki świąteczne? Hmm nie tutaj. ALE za to dostaniesz milion obowiązków, połowę premii, i wieczne pretensje. (usunięte przez administratora) Zdecydowanie NIE polecam.
    Benny

10.08.2018 00:26

100% racja !
    Dariusz

07.08.2018 16:14

Jestem stałym klientem w M1 Zabrze.... I od jakiegoś czasu zauważyłem że pracuje tam bujna blondynka.... Bardzo wesoła i fajnie nastawiona do klientów... Pomocna i ten uśmiech.... Aż chce się robić tam zakupy... :)

08.08.2018 08:09

Znowu to samo... Klienci nie wiedzą, że sklep to M ileś tam, ale gratuluję samozaparcia ;D
    Martes

09.08.2018 16:53

M1 Zabrze to nazwa centrum handlowego. Nie chodzi tu o numer sklepu.

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.