Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Fred

14.12.2019 09:23

Witam,byłem kilka razy w nowo otwartym sklepie w Chełmnie i totalna Masakra, brak wiedzy prawniczej a nawet kierownika zapytałem go o buty czy są wodoodporne to odpowiedział że nie wie. Na inne moje pytania odpowiedzi szukał w Google.

19.12.2019 16:19

Poziom klientów też sięga dna i fakt mamy ich daleko daleko daleko przykład idzie z góry
    Ex-pracwonik

03.01.2020 12:30

ogólnie Polacy są najgorszymi klientami. :(
    Roberto

27.12.2019 19:03

Nie polecam nie uznają reklamacji buty adidas przetarła się siateczka w dwóch butach i to moja wina źle dopasowane buty, uszkodzenie mechaniczne,buty mają 8 miesięcy używane zgodnie z przeznaczeniem .Pozostaje tylko rzecznik konsumentów a jak nie to do sądu sprawa.
    Ciekawyyy

02.01.2020 22:19

W którym tak się dzieje?
    Jolka

28.12.2019 07:54

Nie polecam tej firmy. Nie dość że urlop naliczany jest w dni, które i tak są wolne (25 i 26 były naliczane do mojego urlopu i miałam dwa dni mniej) to jeszcze się dowiaduje że za urlop na żądanie mam oddać godziny (miałam sytuację rodzinną i byłam zmuszona wykorzystać uż, na godzinę nie było komu przyjść i kierownik kazał mi kogoś załatwić a jak nie to samej przyjść. Nie udało mi się nikogo ściągnąć więc na godzinę przyszłam sama i teraz 11h muszę oddać. Nie dość że śmierć bliskiej osoby to traktowanie jak niewolnika). Premie zabierane co miesiąc każdemu przeciwnikowi. Zero informacji co robimy źle. Najgorsze też jest to że trzeba chodzić za klientem i pytać każdego po kolei "w czym mogę pomóc", i zostałam nie raz nazwana "nachalną panią sprzedawczynią" nie wiem czy tylko na Śląsku to odrzuca,ale i tak dla mnie to koszmar..
    XxX

02.01.2020 20:57

Każdy sklep jest inny Kierownik też. Jak dla mnie to co opisujesz to abstrakcja a kierownikiem jestem parę lat. Jak ktoś mógłby kazać odrobić uz czy to z tym urlopem w święto. Firma nie wymaga żeby ktoś chodził i pytał w czym pomóc, tylko żeby w momencie zapytania klienta rzetelnie go obsłużyć. Sprzedawcy maja tendencje pokazywać na wszystko palcem tam jest, a nie o to chodzi w handlu. Większość opinii podejrzewam że jest po części słuszna ale to jest praca i 2500 ludzi z których nie zawsze trafi się na tych fajnych.
    Możenowy

02.01.2020 09:25

Czy może ktoś podzielić się opinią o pracy w magazynie w Sosnowcu? Trochę informacji o atmosferze i specyfice pracy?
    Do boju!

30.12.2019 13:48

Podkarpacie. Pracownik traktowany jest jak przysłowiowy śmieć. Klienci dziwią się, że sprzedawca jest niedoinformowany o produkcie albo nie na tyle miły jak by tego sobie życzyli, wyjaśnię dlaczego tak się dzieje. Stosowany jest "cichy mobbing" przez regionalnych, i przez (nie wiem zastraszonego?) kierownika, a o zastępcy już nie wspomnę, który ma specjalne względy u regionalnej J. (której na szczęście zmienili region, a o zastępcy jak się pną po szczeblach kariery potrzebny byłby osobny esej.). Brak szkoleń wprowadzających pracownika do pracy w sklepie o tak ogromnym asortymencie. Zlecanie tej samej pracy pod inną nazwa, bałagan w wydawaniu poleceń, a potem zdziwienie że pracownicy nie wyrabiają, bo centrala codziennie wysyła kilkadziesiąt kartonów do wystawienia na sklep. Twoje zdanie nie jest szanowane, nie możesz wnieść nowych, bardziej logicznych pomysłów do organizacji pracy. Gdy głośno mówisz swoje zdanie, że nie jesteś zadowolony z traktowania i, że wiele rzeczy robione jest nie zgodnie z prawem, uprzykrzają Ci życie a później dają wypowiedzenie lub nie przedłużają umowy. Polityka ich firmy polega na zatrudnianiu młodych, niedoświadczonych ludzi którymi będą mogli pomiatać i nikt im nie będzie się przeciwstawiał. Premie? Pracujesz na pełnych obrotach, starasz się żeby była sprzedaż i sklep posprzątany. Premia ucięta. Prosisz o spotkanie z regionalnym, żeby o tym porozmawiać. Do spotkania nigdy nie dochodzi, a jak już jest na sklepie (usunięte przez administratora), bo wie że pracownicy są niezadowoleni. Późniejsze pretensje, że coś jest nie tak na sklepie (naklejka przyklejona do podłogi) wysyła poprzez e-mail. Ciekawi mnie co dzieje się z pieniędzmi, gdy premii nie dostaje np. dwie czy trzy osoby (jest to ok. 1tys zł.). Powinna przechodzić na resztę pracowników, ale chyba lądowała za każdym razem w kieszeni kierownictwa lub regionalnych, bo nikt z nas tych pieniędzy nie ujrzał. Poprzez takie zachowania góry pracownik nie ma ochoty starać się i pracować na nich. Nie polecam, gdyby nie świetni ludzie ( oczywiście, sprzedawcy), którzy tak jak ja mieli nadzieje na uczciwą pracę, musiałabym zwoją karierę zakończyć na fotelu u psychologa, bo atmosfera jaką wprowadzała regionalna była nie do zniesienia.
    Nie Kupujcie w tej sieci nicze

27.12.2019 11:26

Kupione buty Nike po 3 miesiącach popękały. Oczywiście moja wina. Gwarancja nieuznana. Obsługa klienta to (usunięte przez administratora)

27.12.2019 11:16

Kupiłem buty nike po 4 miesiącach popękały. Reklamacja nieuznana. Oczywiście moja wina bo źle je używałem. Firma totalnie olewa klientów. Nie Kupujcie u nich !!!!!!!!!!!!
    Nikodem Waligóra

27.12.2019 01:46

Pracownicy bardzo dziękują za bony na święta od martesa ! Brawo, porządna firmą hehe Oczywiście żartuje, wstyd i hańba. Pluje na tą firmę totalnie. Ani złotówki na święta, martes to najgorsza zlotowa... Jak można nawet stu zlotych nie dac ? Macie wy jakakolwiek godność? Probujecie wmówić ludziom że jesteście lepsi od decathlonu a pod względem szacunku do pracownika jesteście dnem, towar w decathlonie tez lepszy. Wszystkie inne sklepy sportowe wciągają was nosem. Elo

24.12.2019 09:29

Odradzam zakupy w tej firmie !!! . Nie uwzględniają reklamacji butów które porwały się po niecałym roku spokojnego użytkowania na skutek wady fabrycznej obarczając za uszkodzenie klienta . Kupując w tej sieci sklepów nie odzyskacie już pieniędzy w razie uszkodzenia przedmiotu nie z waszej winy. (usunięte przez administratora) i nic wiecej ani ja ani moi znajomi nic tam nigdy nie kupimy.

23.12.2019 08:15

Kolejne święta gdzie firma nic nie daje pracownikom, wstyd i żenada. Polska firma a tak traktuję pracowników i niech sie nie bronią kartą multisport bo w innych firmach to normalne i jakos potrafią dodatkowo dac jakis bonus na święta. Czy prezes niema serca ? Pracują tez ludzie tam co mają dzieci i przykre jest to kiedy zbliżają sie święta a ty wracasz do domu z pustymi rękami.
    Andrzej

23.12.2019 23:02

Mnie rok temu kobita pogoniła z domu i musiałem się zwolnić z Martesa, teraz w biedronce mam pełen socjal i kobita zadowolona i kasa lepsza. Wesołych wszystkim, nawet makro.
    Figot fagot

21.12.2019 17:30

Na Lini wschód jest totalny brak docenienia pracowników przez przełożonego (makro) porażka
    Procownik

23.12.2019 15:03

Myślę że chodzi o K. S. Bo ostatnio z tego co słyszałem odwala mu i szaleje na Podlasiu i Mazurach......
    Kierownik z Twojego regionu

23.12.2019 17:37

Wiem wiem doskonale o tym wiem... Potrafi klepać tylko maile nocami gdy sklepy są pozamykane w obawie żeby nikt mu nie odpisał hahahaha a jak przyjdzie do konfrontacji face to face to strzela buraka i ucieka do WC ????????????że niby siku

21.12.2019 12:23

Właśnie jestem w trakcie uzupełniania planu urlopowego na 2020 rok i tak mnie naszła refleksja, czy to jest w całym Martesie normalne, czy tylko mój Kierownik nas robił w bambuko, że decydowalismy tylko o tym, kiedy chcemy miec 14 dni wolnego na wakacje (przy czym dni ustawowo wolne od pracy też wliczal nam do urlopu), a reszte dni przydzielal nam sam, wg swojego widzimisię, a my mieliśmy się tylko podpisać pod wnioskiem urlopowym. Pytam, bo to niezgodne z prawem i dziwię się kadrom, że to akceptują, ale z drugiej strony jak widzą, że ludzie się na to godzą, tak jak ja przez 3 lata, to można nabrać poczucia bezkarności. Pozdrawiam!

22.12.2019 12:37

Dzięki za informacje :)
    Lex

23.12.2019 10:37

Nieprawda i nie wprowadzaj w błąd, bo poza kilkoma przypadkami przewidzianymi w Kodeksie Pracy pracodawca (okres wypowiedzenia i wysłanie na zaległy urlop z poprzedniego roku tak jak orzekł sąd najwyższy) nie może przymusić do urlopu. Nie ma czegoś takiego jak dysponowanie urlop przez pracodawcę. Urlopy powinny być udzielane zgodnie z planem urlopów lub jeśli nie ma planu urlopu to po porozumieniu z pracownikiem (art. 163 Kodeksu Pracy). Zgodnie z stanowiskiem PIP urlop wypoczynkowy jest wyłącznym uprawnieniem pracownika. Zgodnie z art. 162 KP tylko z inicjatywy pracownika urlop dzieli się na części, gdzie jedna część powinna trwać nie krócej niż 14 dni kalendarzowych. Więc jeśli nie był to urlop w okresie wypowiedzenia lub zaległy to było to niezgodne z prawem. A powyżej niedouczony niech wskaże podstawę prawną jak niby pracodawca dysponuje urlopem.

13.12.2019 16:44

SBM

16.12.2019 11:16

Chaos od samego dołu do góry. Jak mawiał pewien mądry człowiek:"Kajak z silnikiem, to jeszcze nie motorówka". Kilkaset sklepów, to jeszcze nie potentat. Magazyny to w tej firmie skansen prowadzony przez niekompetentnych ludzi bez wiedzy i doświadczenia. Tylko w tej firmie spotkałem się z tym, że kierownik magazynu na zebraniu z wszystkimi magazynierami oświadcza: " Sortowanie NIKE (wredna, żmudna i niewdzięczna robota) poszło wam tak dobrze jak w żadnym innym magazynie. Dlatego od dziś takie "specjalne" zadania będą spadać tylko na was". Czas pracy, bo tego nie poruszyłeś naprawdę jest elastyczny. Jedna zmiana kończy pracę o 13:30 (elastycznie tak ustalił kierownik) a druga zmiana w następnym tygodniu kończy punkt 14:00. I tak zasady zmieniają się co tydzień. Czyli zmiana kierownika pracuje jak pielęgniarki 7:35.
    marzen

06.12.2019 00:04

Martes Sport nie oferuje pracownikom nic, co sprawiłoby, by chciało się tam pracować. 1. Najniższa krajowa 2. Zmiany tylko 12h 3. Przerażająco słaby system premiowy, max 300brutto/miesiąc, a pewnie i to zawyżyli patrząc na to, że w tym sklepie nie ma praktycznie ludzi ilekroć jestem w tamtych okolicach 4. Nawet brak zniżek dla pracowników. Nie znalazłam żadnego plusa poza bardzo miłą panią, która prowadziła rozmowę kwalifikacyjną. Nie wiem kto chciałby pracować w tym sklepie. Żeby nawet 20% zniżki nie dawali, by sobie wygodne buty kupić do pracy zapieprzając na nogach po te wyłącznie 12h to już śmiech.
    jaaa

11.12.2019 15:26

znizki to bania po przeliczniku 1,5 niczym nie rozni sie od promocyjnej ceny pomaranczowej a kupujac na znizke tracisz gwarancje wiec lipa totalna
    Kierownik

13.12.2019 06:02

Nie mogą zabronić reklamowania produktów bo tak samo jestes klientem i masz do tego prawo, to jest ściema która nadaje się do PIH Kolejny przykład jak traktowani są pracownicy w tej firmie.... (usunięte przez administratora)! @Martes może wypowiesz się w tej kwestii, odpowiadacie tylko na wygodne wam pytania ! Identycznie jak regionalni i makro
    ex-employee

10.12.2019 15:42

Jak bym miała podjąć prace drugi raz w tej firmie to bym się bardzo nad tym zastanowiła. System benefitów jest na poziomie 0. (usunięte przez administratora) Obowiązków co nie miara a kasa śmieszna. Człowiek się starał a i tak dostał OPR i po premii. Ludzie, który chcą tam pracować powinni poczytać opinie i się grubo zastanowić. Tak jak ktoś już napisał same minusy zero plusów.

12.10.2019 23:10

No to nie mogę się doczekać tych szkoleń, tylko aby osoba prowadząca te szkolenie miała cokolwiek doczynienia z dziedziną sportową z której będzie przeprowadzane dane szkolenie, a ze była to rekrutacja wewnętrzna to widząc po osobach nie obrażają ich, które pracują w Martesie mają mało wspólnego ze sportem, ale co się dziwić gdy, trenując jakąś dyscyplinę sportową, trzeba trzymać odpowiednią dietę, a w tej pracy jest to niemozliwe, bo na 12h masz 15 min przerwy.... Więc czekam niecierpliwie na tych szkoleniowców... Szkoleniowiec to osoba która ma wiedzę teoretyczną jak i praktyczną.... Martes powinien wziąć przykład ze znanej marki sieci sklepów Pitbull...A ile już jest Martes na rynku? I dopiero teraz chcecie szkolić pracowników... Nie róbcie z siebie posmiewiska I usuńcie z nazwy Sport
    Łoterpruf

20.11.2019 06:06

Nawet jak rozkładała swoje "biuro" i wszytsko w koło było pozajmowane przez jej (usunięte przez administratora) to się jej przesuwało bo to my byliśmy najważniejsi w tym interesie ????a co do przerw oczywiście ona wiedziała o tej jednej 15 minutowej tak naprawdę było ich dwie po 30 minut a nawet i więcej ale to wszytsko zależy od zgranego zespołu a my go mieliśmy !!!! (usunięte przez administratora)

07.12.2019 09:14

Oficjalnie jest 15 min., jeśli kierownik pozwala na więcej to jest to jego dobra wola.
    Gosia@Rz

21.11.2019 19:47

Witam. Czy mogę uzyskać jakieś informacje na temat pracy jako kierownik w Waszych salonach? Pojawiło się ogłoszenie na Rzeszów tylko tak czytam komentarze i się zastanawiam, czy aplikować bo coś tam się dzieje na tych salonach. Jest sens czy szkoda czasu?
    Delegat

26.11.2019 13:13

Generalnie, większość opinii jest o pracy w sklepach martesa, dodam że i tak sa delikatnie, w magazynach jest dopiero jazda. Ktos juz tu wspominał jak wyglada dobór kierowników oraz brygadzistow, tu sie nie będę powtarzały, osobiście zastanowił bym się czy pozwolić zamiatac im ulice, to co na magazynach odwalaja to jakaś totalana paranoja, ich kompetencje sprowadzają się do tego ze jakos ogarniaja maile i to jest koniec ich wytężonej pracy. (usunięte przez administratora) w magazynach, BHP na poziomie kamieniolomow w Rosjii, kodeks pracy rodem z kopalni diamentów w RPA, poniżanie i mobbing pracowników od przekroczenia progu, kilku pupilkow robi co chce, reszta traktowana jak mięso. Doświadczeni pracownicy albo sa wywalani bo chcą cos ulepszyć w organizacji lub chociaż ułatwić pracę a reszta sama odchodzi(usunięte przez administratora). Operator wózka na umowie magazyniera z obiecaną na słowo większa premią, premia jest uznaniowa . Ogólnie zestawiając do tego opinie ze sklepów zastanawiające jest istnienie tej firmy, w dobie rozwoju konkurencji na poziomie europejskim Martes cofa się do poziomu (usunięte przez administratora).

07.12.2019 09:09

Z reguły kierownicy mają luz,ale z własnego doświadczenia wiem, ze to może byc (podkreslam -może!) ustawka, tzn już ktoś jest namaszczony, ale robią fikcyjna rekrutację, żeby PIP się nie czepiał
    nowa 123

06.12.2019 20:27

Od jakiegoś czasu pracuje w Centrali. Na początku było bardzo fajnie. Wszyscy pomagali, wspierali. Jednak po przedłużeniu umowy wiele się zmieniło. Jeden z pracowników z dłuższym stażem dał mi do zrozumienia, że nie nadaję się do tej pracy i tu nie pasuje. W zasadzie to on tak sądzi o wszystkich. W bardzo niepochlebny sposób wyraża się o pracy innych osób.(usunięte przez administratora) Dobrze, że reszta ekipy jest ok.
    Sięrobiło

04.12.2019 15:54

I jak tam te głośno zapowiadane szkolenia? Gdy jeszcze pracowałem w MS, były jakieś próby organizacji takowych, jednak wynikało to bardziej z pomysłu regio, a nie centrali. Poprawiło się?
    marzen

06.12.2019 00:07

Byłem niedawno na rozmowie o prace w tym sklepie i pytałem jak wyglądają szkolenia. Pani powiedziała, że ona chodzi po sklepie z nowym pracownikiem i mówi co jest co. A czasami wysyła jedną osobę na szkolenie w jakiejś dziedzinie sprzętu a ona potem opowiada reszcie, co było. No pośmiałem się.
    Były prac

05.11.2019 21:39

Regionalna z regionów wadowice Kalwaria Kęty to jakaś porażka. Pochwały dostają osoby niemajace pojęcia o tym co robią. Kończy ci się okres próbny zostajesz poinformowany w ostatni dzień żeby nie przychodzić więcej do pracy.zwolnienia tak porostu bez żadnego powodu. Dla regionalnej najważniejszy sklep w Oświęcimiu w którym kiedyś pracowała. Po prostu nie ma się do czego przyczepić. Na Kalwaria rzucony jej koleżka lizus i (usunięte przez administratora) który goni dziewczyny z kasy bo nie mogą mieć większego wskaźnika od niego. W dodatku lize się że swoją dziewczyną na środku sklepu. Ogólnie atmosfera spoko tylko ta regionalna która nie ma szacunku do pracownika i niszczy cała atmosferę. Moim zdaniem są lepsi kandydaci
    Ex-pracownik

03.12.2019 10:43

O to zapytałbym regionalnej skoro przychodzą takie maile. Był nawet wydrukowany z poszczególnymi statystykami. :-) Widzę, że nawet kierownik Oświęcimia nie do końca wie co się dzieje ;-)
    Jack.

03.12.2019 20:45

Chyba Ci się coś pomyliło i nie wiesz o czym mówisz . Mylisz utarg z wskaźnikami myśle ze zakończę ta dyskusje bez jakichkowiek uczciwych argumentów z Twojej strony ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Ściana wschodnia

02.12.2019 07:56

Chyba czas na powiadomienie Rzecznika Praw Obywatelskich, bo w jednym ze sklepów kierownictwo zarządziło sprawdzanie wszystkim pracownikom przy wyjściu torebek, reklamówek i plecaków! Jak kogoś podejrzewają że kradnie to niech dzwonią po Policję, bo to służba uprawniona do przeszukań, a nie łamie prawo. Może Rzecznik Praw Obywatelskich coś wskóra. A jak liczba kradzieży jest zatrważającą (przecież (usunięte przez administratora) nie jest głupi i wie że nie ma ochroniarzy jak w innych sportowych konkurencjach) to niech zatrudnią ochroniarzy. Naruszanie prywatności pracownika powinno się skończyć, jak ktoś kradnie to niech udowodnią i niech przyjeżdża policja.
    Lex

03.12.2019 09:28

Walczcie o swoje prawa. Jest RODO oraz Kodeks Pracy, który w art. 22(2) zabrania wykorzystywania monitoringu do oceny pracy pracownika. Tak samo przeszukania może dokonywać tylko Policja, a nie kierownik czy zastępca. Może pracodawca się wypowie dlaczego pozwala na takie zachowania kierownictwa? Może rzeczywiście tak jak pisze ktoś powyżej trzeba napisać do Rzecznika Praw Obywatelskich i Urząd Ochrony Danych? Czy w Martesie jest jakiś związek zawodowy?
    martesiak

03.12.2019 19:19

Przecież to żadna nowość. Na magazynach kierownicy potrafili sprawdzać szafki o 6 rano (sic!) a ochrona Komes plecaki i samochody przy wyjściu o 22.
    Qw

03.12.2019 16:38

Pracowałam w tej firmie kilka lat temu, ale widzę, że nic się nie zmieniło. Na rozmowie kwalifikacyjnej mydlenie oczu o multisport, ubezpieczeniach, a w rezultacie do wszystkiego musisz dopłacać z wypłaty, która jest taka skromna, że z wszystkiego zrezygnowałam, a multisport po 12h(usunięte przez administratora) bo pracą to nie można nazwać, nawet nie miało się siły z tego korzystać. No i premia... Co miesiąc większą część zabierali, a jak kiedyś poszlam do kierowniczki na rozmowę, to powiedziala, że nie ma żadnego zastrzeżenia do mojej pracy, świetnie sobie radzę, ale z góry kazali mi wszystkim pozabierać to zabieram. WSTYD!!!!!! za tydzień bycia w delegacji dostalam tyle, że nawet nie pokrywalo to wydatków na jedzenie na tym wyjeździe. W zimie zimno, w lecie idzie oszaleć, po 12h w tym upale bez klimatyzacji czułam się jak po 4 dniach pracy non stop. Śmierdziało od nas potem, i tak kazali nam obsługiwać klientów, że strugą potu na czole. Kto kierował zmianą to mial szczęście, bo przesiedzial na zapleczu pol zmiany i czytał maile. Najgorsza firma w jakiej pracowałam, a pracowałam w kilku I wszedzie jest lepiej. rotacja pracowników jest taka że hej. Premie świąteczne? Uslyszalam ze mam karte multisport i nam do tego dokładają część przez caly rok, a na pytanie co jak ja nie mam wyrobionej karty odpowiedź: to proszę sobie wyrobić. WSTYD W KAŻDEJ INNEJ FIRMIE MINIMUM 200ZŁ BONU NA JEDZENIE NA SWIETA!!! AKTUALNIE W INNYM SKLEPIE MAM 500ZL STALEJ PREMII I 400 NA ŚWIĘTA. Na odchodne to nawet Ci nie podziękują. Stamtąd trzeba uciekać!!! Wszędzie lepiej
    ktoś

29.11.2019 17:17

Pracuje w okolicach Warszawy i nie polecam. Kierownik do swoich pracownic używa takich tekstów że aż wstyd powtarzać
    Maniek

28.11.2019 18:16

Drogi Martesie-czy kiedyś doczekamy się premi świątecznej jak w innych cywilizowanych firmach??
    ...ahsy

29.11.2019 06:10

z karty nie wszyscy korzystaja , a na pasku i tak jest widoczne odcięcie z tego tytulu, gdzie tu sens.
    Bez nicku

29.11.2019 16:41

W innych firmach także oferują takie benefity.... Ale premie świąteczne i paczki dla dzieci to ogólno Europejski standard do którego nam daleko . Pod tym względem WSTYD MARTESIE WSTYD .
    Rzeszów

21.11.2019 20:14

Witam. Mam pytanie odnośnie ogłoszenia na kierownika w Rzeszowie. Który salon, atmosfera i czy wogóle oplaca się aplikować ponieważ czytając komentarze coś nie tak jest w tym regionie.
    Matiiii!

26.11.2019 10:57

Kurcze na bank się znamy bo ja. też pamiętam ta sytuację z zaginionymi kluczami z niebieskiego pudełka . A malowanie słupów po powiększeniu sklepu także znany mi temat. Pisz dalej więcej szczegółów to może Cię rozpoznam to zadzwonię to pogadamy i powspominamy stare czasy, rządy Justynki i Dżerego ????
    workwork

28.11.2019 12:33

Też jestem za czasów Justynki i to cosię tam działo to jakaś masakra . Zero zrozumienia , wyciąganie bardzo mocnych dział przeciwko pracownikowi. Teraz pracują tam ludzie którzy o sporcie i handlu wiedzą z telewizji , zastępcą jest tam były pizzerman :DDDD Co świadczy samo o sobie , kierownikiem koleżanka zastępcy. NAjlepsze i tak bywało wsparcie od zastępcy który zapewniał że jest za pracownikami murem a jak przyszło co do czego potrafił swoje błędy zwalać na pracowników. Śmiech na sali i zero perspektyw w tym sklepie . Pozdrawiam
    Posnania

26.11.2019 15:36

Co się stało Martesem w Posnanii (Poznań)?

26.11.2019 11:14

Nie polecam sklepu martens sport Reklamowalam buty,bo w jednym bucie zrobiła się dziura na siatce i oczywiście nie uznali reklamacji twierdząc ze źle uzytkowalam obuwie Masakra
    Monika

22.11.2019 19:17

Hej! jestem ciekawa waszych spostrzeżeń odnośnie braku jakichkolwiek dodatków świątecznych. Dla klientów milion przeróżnych konkursów, teraz pluszaczki i koszuleczki z coca-cola. A dla nas? Nawet głupiej złotówki czy czekolady. Myślicie, że jest szansa na jakąś poprawe? Najróżniejsze firmy nie żałują i dadzą chociaż bon sodexo chociażby na 100-200 zł..
    xdd

26.11.2019 10:34

Tyle premii obcinają co miesiąc, a nie stać nawet na te 100-200 zł a co najwyżej dostaniesz 3 godziny do odrobienia w wigilię xddd brak słów
    Cytuś

20.11.2019 22:24

Informacje dotyczą magazynu w Sosnowcu, jednak specyfika pracy jest taka sama we wszystkich magazynach MD. Pięćdziesiąt procent efektywnego czasu pracy polega na sklejaniu kartonów i zaklejanie ich po wypełnieniu towarem. Wózkowi przygotowują towar na konkretną wysyłkę, zdejmując potrzebne ilości na rampy. W tym czasie ekipa musi nakleić ponad trzysta kartonów (na każdy sklep jeden i ewentualnie następne gdyby nie wszystko się zmieściło). Po naklejeniu etykiet z kodami kreskowymi, do kartonów wrzuca się towar zgodnie ze wskazaniami skanera. Niestety do przemieszczania się z towarem służą stare, zdezelowane wózki sklepowe z TESCO. Trzeba więc towar przesypać z kartonów do wózków i poruszając się pomiędzy regałami magazynowymi ułożyć w każdej paczce ilość zgodną z zamówieniem. Oznacza to minimum trzysta skłonów. Asortyment wagowo i ilościowo jest bardzo zróżnicowany. Dlatego praca ta wymaga przynajmniej odrobiny sprawności fizycznej. Zaletą jest to, że logistyka w firmie mocno szwankuje i po kilku dniach "szaleństwa" nadchodzą dni spokojniejsze. Wtedy kadra wymyśla przeróżne zajęcia i chociaż przeważnie są pozbawione sensu, to można trochę odpocząć. Tak czy inaczej, większość czasu spędza się z oklejarką w ręku i klei się tysiące kartonów. Zarobki są niezłe. Atmosfera zależy od tego czy trafi się na zmianę "miszczów", czy na tę gorszą. Zmiana "miszczów' to ta, którą kierownik rządził jeszcze jako brygadzista. Tu jesteśmy nieomylni, najszybsi, najinteligentniejsi. A całe zło tej firmy to ta gorsza zmiana. Tam lepiej nie trafić. Ogólnie pracę polecam. Naprawdę są "cięższe" firmy. Pieniądze wypłacane są na czas. Przeważnie jest premia (czasem większa, czasem mniejsza ale jest). Raz w roku impreza integracyjna na koszt firmy. Silna drużyna piłki nożnej. Co do elastycznego czasu pracy, to nie liczyłbym na wielką elastyczność (to tylko slogan). Dwie zmiany i zero nocek w perspektywie, to całkiem dobry układ. Co prawda jest spora rotacja ale dzięki temu są cały czas przyjęcia. Niektórzy po prostu nie wytrzymują tego szczęścia jakim jest praca w Malowanym Dworku i uciekają do Amazona.
    Nicko

22.11.2019 23:43

Nie tylko logistyka szwankuje. Brak działów marketingu i szkolenia. Sklepów przybywa a organizacja firmy stoi w miejscu. Kadra zarządzająca to ludzie z łapanki. Dyrektorzy i kierownicy zatrzymali się na etapie kilku sklepów i gdyby nie szeregowy pracownik, który lepiej się zna na handlu od swoich przełożonych to dawno by sìę wszystko posypało. Szkoda tylko, że prezesi to Olimp i nigdy nie zniżają się do rozmowy z niewolnikami. Mogliby dużo usłyszeć.
    Jak tak można!

23.11.2019 19:33

O toż to! Nasi regio i nie wspominając makro to dramat! Południe całe do wymiany. Zero kompetencji i predyspozycji!
    Rzeszów

21.11.2019 20:09

Witam. Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko kierownika w Rzeszowie, czy może ktoś dokladnie napisać jakie warunki itp. Czytając komentarze można stwierdzić, że coś się dzieje na salonach.
    Mars 12

21.11.2019 19:29

Teraz każdy regio i makro jakaś totalna porażka czy tam na górze wogole ktoś kontroluje ich prace? Oni tylko są po to chyba żeby doprowadzić do tego żeby ludzie sami się zwalniali. Najgorsze jest to że z pracownikami nikt nie rozmawia:/
    Martyna

21.11.2019 14:21

Proponuję Makro Karolowi S. o odwiedzenie wszystkich sklepów z regionu KRS Monik K. Przed jej długotrwałym zwolnieniem było wiadomo co się dzieje na regionie... jaką jest osobą... wróciła bez żadnych konsekwencji i znów to samo... Czy to jest w standardach firmy aby KRS'ami były osoby totalnie nie mające pojęcia o byciu managerem ? I proszę nie odpisywać tak jak zawsze że jeżeli wie się coś więcej na temat proszę napisać do nas wiadomość... Po prostu proszę zrobić wywiad na regionie...
    Zxc

20.11.2019 10:56

Oby tak dalej, zwolnienia, zwolnienia, zwolnienia i oby wymagać wiecej bo pracownicy to tylko małe robale- droga centralo zamień się na tydzień że zwykłym szarym ptacownikiem i doceń go. Jak szybko firma się rozwinela tak i szybko może zniknąć.
    Szoszon

15.11.2019 11:22

Rzeszów coś tam cicho u Was- czyżby cisza przed burzą. Akcje w galerii trzymają mnie w napięciu.Macie już nowego kierowniczka po odejściu M.?

12.11.2019 23:06

Jak sytuacja w Pabianicach, warto? jaka atmosfera, zarobki. Poszukuję pewnej opini. Proszę nie usuwać mojego zapytania.

12.11.2019 22:37

12.11.2019 22:35

12.11.2019 22:33

Behapowiec

12.11.2019 22:20

Jak sytuacja w sklepie w Pabianicach, warto? Jaka atmosfera, zarobki. Poszukuję pewnej opini.

10.11.2019 21:32

Nie polecam pracy zwłaszcza na NSZ pani kierownik to porażka wprowadza złą atmosferę systematycznie pozbywa się pracowników i klientów a skargi nic nie dają no ale cóż wystarczy dobrze się podlizywać

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.