Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

MegaWonsz69

28.01.2020 23:02

Ktoś coś powie na temat mikro i makro którzy obsługują świętokrzyskie?

20.01.2020 09:35

Ciekawe

21.01.2020 19:50

Usuwacie. Lepiej usuńcie makra i nie będzie wpisów.
    Były

27.01.2020 19:25

Na szczęście ja już tu nie pracuję i zarabiam więcej niż jako kierownik sklepu w tej śmiesznej firmie, która ma gdzieś pracowników. Małe miasteczko a 2 martes otworzyli i jeszcze nowy kierownik dostaje większą podstawę. To nie bajka tylko prawda.
    Były już pracownik

27.01.2020 14:42

Jestem wściekły na firmę i nie żałuję, że odszedłem do Adidasa. Od nowego roku zmieniliście tyle i wszystko na gorsze, zniszczyliście naszą pracę i wkład, zniszczyliście nasz rozkład pracy, narzuciliście nam swoje chore standardy i wymysły i żądacie żebyśmy byli częściej w pracy mimo że to nic nie zmieni, a większość pracowników w Martesie pracuje tylko dlatego, że odpowiadają im godziny, bo zarobki fatalne, podejście do pracownika fatalne i zabierane premie krok po kroku na swoje widzimisię, szkoleń prawie brak, musiałem nowego pracownika uczyć wszystkiego bo nic nie wiedział o odzieży i obuwiu, już nie wspomnę o tym, że dla niego spodnie dresowe nadawały się na obecne warunki pogodowe w Polsce w góry. Ale mniejsza o to, pracowałem ponad dwa lata u Was i z miesiąca na miesiąc było mi coraz gorzej. Nie rozumiem kompletnie waszej polityki firmy. Kierowniczka Regionalna nie dała mi podwyżki, bo jej zdaniem za szybko sprzątałem sklep przed rozpoczęciem pracy, ale no szybciej się nie dało, skoro do otwarcia sklepu bywało, że zostawało dosłownie pięć minut. Straciliście pracownika, co był z tych nielicznych z bagażem doświadczenia i umiejętności, no ale jak się mogłem poczuć kiedy dostałem z laski od nowego roku 100 zł brutto podwyzki, a pracownik co pracuje na okresie próbnym od grudnia ma tyle samo co ja? Dużo Wam brakuje do nazywania się sklepem sportowym, jestescie słabą siecią, a wasz sklep internetowy jest tak żenujący, że już tego nie skomentuje. Traktujecie pracowników jak jakieś roboty, zbędne śmieci, ale to tacy pracownicy jak ja pomogli Wam być teraz tu gdzie jesteście, a nawet na święta nie daliście nam nic, a przepraszam daliście, zabraliście nam premie bo jak zwykle jakaś końcówka obuwia za mało się sprzedała. Radzę Wam rzucić petycję po każdym sklepie i dopuścić do tego żeby pracownicy się wypowiedzieli jakiej chcą firmy i czy odpowiadają im zmiany systemy godzin w pracy, bo nie wiem czy wiecie, ale taka ankieta jest obowiązkiem, kiedy ma się powyżej 300 pracowników zatrudnionych na pełen etat w sieci, nie można zmieniać systemu godzin na stałe od tak, ale tym się zajmie już PIP bo zgłosiłem wszystko co było konieczne. Pozdrawiam
    Klienci

25.01.2020 12:48

Ludzie! To jest portal dla pracowników nie dla klientów.. Wylewajcie swoje żale na stronach do tego przeznaczonych..
    Paulinab2

23.01.2020 15:34

Sklep internetowy to jedna wielka porażka. Zrobione dwa zamówienia dzień po dniu. Te zamówione drugiego dnia już przyszło a pierwszego dalej nie ma. Na infolinię cały dzień próbuje się dodzwonić i NIC. PORAŻKA....
    annakamila

23.01.2020 10:37

Niedotrzymują terminu wysyłki wskazanej w regulaminie. Od kilku dni próbuję dodzwonić się na infolinię sklepu. Po 10 minutowym oczekiwaniu i słuchaniu komunikatu o zajętej linii, rozłącza rozmowę. Po wysłaniu wiadomości przez formularz kontaktowy otrzymuje się automatyczną odpowiedź (za bardzo niezwiązaną z zadanym pytaniem). Towar opłacony, przesyłka powinna już być na miejscu (odnosząc się do regulaminu zamieszczonego na stronie), brak kontaktu, brak przesyłki, brak sprzętu niezbędnego na "już". Dziękuję Martes Sport, że tej zimy chyba trochę zmarznę na stoku.

21.01.2020 16:08

Czekam na paczkę już 14 dni a jeszcze jej nie mam.
    Martes Sport Sp. z o.o.

21.01.2020 22:30

Zamówienie ze sklepu internetowego można zweryfikować kontaktując się z Biurem Obsługi Klienta pod nr tel: 33 82 81 816 lub 33 82 81 771. Pozdrawiam

22.01.2020 00:01

Czekaj i drugie tyle !
    Zalamany

10.01.2020 11:58

Jak firma dba o pracownika? Wszyscy podwyżki oprócz kierowników i zastępców? I takim o to sposobem starszy sprzedawca zarabia więcej od zastępcy. Prawie tyle co kierownik a zastępca tyle co sprzedawca poniżej 26 roku życia? To poważne nie jest. Przez takie zagrywki to nawet nie chce się do pracy iść. I słuchać tylko wymagań. To niech Ci co zarabiają więcej słuchają krsa.

12.01.2020 23:02

Martes nie osmieszajcie się nie o tym była mowa a wy jak zawsze mówicie to co sami chcecie słyszeć

20.01.2020 09:42

Możesz spróbować porozumienia stron i wtedy odejdziesz kiedy tobie pasuje. Ja tak zrobiłam dogadałam się KRsem.
    Zażenowana

18.01.2020 14:00

Kraków. Kierownicy nie mają pojęcia co robią. Atmosfery na sklepach maskaryczne. Premie obcinane za wszystko. (usunięte przez administratora). Rotacja taka że co dwa tygodnie są nowi pracownicy, bo ludzie nie chcą tam pracować. O zgranej ekipie czy zespole, można pomarzyć. Wyższe kierownictwo zdaje się chwalić "twarda rękę" kierowników, która dla mnie osobiście jest po prostu mobbingiem. Na sklepach nie można się odezwać do koleżanki, czy kolegi, nie wolno się do siebie uśmiechać. Proszę Państwa, do pracy przychodzi się wyłącznie pracować. Nie polecam. Z całego serca nie polecam.
    Bamatajm

19.01.2020 11:51

Ok,oj,oj kobieto co ty piszesz , pracowałam w galerii Rzeszów szmat czasu i miałam dobra ekipę, kierowników też wielu przeszłam , było dobrze robota była zrobiona, pogadane było, wspólne śniadanka na zaplecu, nawet cziperki były na sklepie jedzone,a Justynkę nawet smród nie zaleciał, wszystko zależy od kiero i reszty ekipy. Nie wiem jak tam jest teraz bo Krystian przejął region. Kto chciał to na L4 chodził, chyba jesteście mało mocni, sory jak Wy boicie się uśmiechać do siebie to żal, my śmialiśmy się niekiedy z byle powodu, czas lepiej leciał oj dużo by pisać.pozdrawiam qten Wasz Kraków i z sentymentem Galerie Rzeszów
    Małaaa

18.01.2020 16:17

Witam. Jestem zainteresowana pracą w Martens. Za tydzień mam spotkanie w sprawie pracy. Jednak wcześniej chciałabym zaczerpnąć opinii. Ile zarabia się na rękę, jaki jest system godzinowy pracy ;) czy uda mi się pogodzić prace z przedszkolem, do którego muszę dowieźć córkę. Na co zwrócić uwagę przy pierwszej rozmowie ;) Pozdrawiam
    Dżony

19.01.2020 02:53

Najważniejsze to wiedzieć do jakiej firmy aplikujesz i znać jej poprawną nazwę :) Wynagrodzenie podczas okresu próbnego to zazwyczaj płaca minimalna. Po tym okresie pojawia się premia obrotowa i inne premie uzależnione od wyników indywidualnych/sklepu. Grafiki czasu pracy uzależnione są od godzin otwarcia sklepu. Najczęstszym systemem jest system dwuzmianowy, czasem jednozmianowy (max12h). Pogodzenie grafiku ze sprawami prywatnymi jest uzależnione od wielu zmiennych oraz ustaleń z kierownikiem/osobą układającą grafik- porusz ten temat na rozmowie. Podczas rozmowy postaraj się zaprezentować z jak najlepszej strony, przygotuj się do niej. Warto poczytać podstawowe informacje dotyczące asortymentu dostępnego w sieci sklepów Martes. Powodzenia!
    Stare ale dobre

19.01.2020 10:07

Ze swojej strony mogę dodać tyle... Byłem kierownikiem jednego sklepu i niestety regionalna mydliła oczy na rozmowie opowiadała jak to jest kolorowo że premia że elastyczny grafik na co nie miałem wpływy bo gdy przychodziło do realnych waronkow pracy sama narzucała co mam robić czyli z czystej złośliwości żebym nie dawał urlopów/wolnego kiedy pracownik chce, premia również wiecznie ucinana przez ww osobę . Jak masz i szanujesz życie prywatne nie licZ że będę szli ci na rękę a wręcz przeciwnie dziecko będzie u nich problemem bo nie są pro rodzinni liczy się wyzysk i twoja obecność w pracy na ich widzi mi się. nie pracuje już w tej firmie przez warunki i Panią regionalna
    Pracownik_

16.01.2020 12:17

Gdzie jest dostępny regulamin wynagradzania? Jestem pracownikiem a dostałam tylko regulamin pracy, który zawiera tylko podstawowe art z KP
    Dżony

19.01.2020 03:02

W momencie podpisywania umowy podpisywałeś również deklarację, że zapoznałeś się z warunkami naliczania wynagrodzenia. Zapytaj swojego kierownika lub KRS a z pewnością udostępnią Ci dokumenty o które pytasz.
    Beznicku

15.01.2020 10:50

Martes sport to jedna wielka porażka. Jeśli chodzi o sam sklep i prace która trzeba tam wykonać jak najbardziej ok, jak się wszystko ogarnie to jest nawet przyjemnie. Ale jeśli chodzi o zarządzających idąc od makroregionalnego po regionalna jedna wielka porażka. Od rozmowy kwalifikacyjnej wielkie Kłamstwa aż po same rozwiązanie umowy. Zabierają pieniądze za wszystko, kłamią swoich pracowników jak mogą. Starsi i ich funkcja to już w ogóle dla mnie śmieszne, biorą lepsze pieniądze a jedyne co ronią to rozkazują normalnym pracownikom i siedzą na zapleczu albo przed kamerami albo przez 5 godzin udają ze robią papiery. Jak czytałam opinie kiedy sama podejmowałam się tej pracy nie wierzyłam w to co czytam jednak już po pierwszych 2 tygodniach pracy zrozumiałam ze to wszystko to prawda a im dłużej pracowałam tym było coraz gorzej, mobbing to Pierwsza rzecz , obrażanie cię do innych ( bo prosto w oczy nikt nikomu w tej firmie nie powie ) to druga rzecz, stanie nad tobą przy kasie i dogadywanie kiedy nie uda ci sie nic sprzedać z programu 20 plus to kolejna rzecz. Zdecydowanie nie polecam
    Paczek

15.01.2020 21:33

W moim sklepie starsi sprzedawcy stoja normalnie na kasie, obsługują klientow, robia cesje czy przebudowy
    Beti

16.01.2020 23:56

A w moim zastępca i kiero też stoja. Nie ma w tym zadnej rewelacji. Kwestia dogadania sie.

15.01.2020 11:17

Negatywne i nie na rękę opinie są usuwane Tylko pytanie dlaczego? Niech nowi ludzie, którzy chcą rozpocząć prace w tej beznadziejnej firmie zobaczą to okiem drugiego pracownika to może się zastanowią dwa razy czy chcą tam iść. Kłamstwo jedno wielkie kłamstwo w tej firmie. Zarządzający zaczynajac od Pana Ł kończąc na funkcyjnych to jedna wielka porażka. Funkcja starszych to w ogóle Dla mnie jakieś nieporozumienie. Może nie w każdym sklepie tak jest ale u nas sprowadzała się jedynie do otwierano sklepu, robieniu zwrotów ( gdzie to każdy głupi byłby w stanie zrobić i nie rozumiem po co wołać do tego osoby starsze tworząc tylko niepotrzebne kolejki bo ich nigdy przy kasie nie ma ) Po siedzenie przy kamerach bawiąc się swoim telefonem a gdy wchodzi nowy pracownik udają ze przez 5 godzin robią papiery albo liczą sejf 10 raz bo przecież coś im się nie zgadza a jak już wiedza ze czas wyjść na sklep to nagle wszystko gra. W pracy jeden wielki mobbing z tym ze kierownicy i reszta są na tyle głupi ze zostawiają dowody dzięki czemu wybierając się do pip mam pełne wydruki tego jak byliśmy obrażani. Na kasie stoją tylko zwykli pracownicy i to ci co nie maja układów z kierownikiem albo którym starszym ( bo starszy to jak kierownik jak jego nie ma ) i zarządza kto stoi na kasie. Nieważne czy boli cię brzuch, czy ci niedobrze czy zwyczajnie nie masz ochoty dzisiaj obsługiwać ludzi którzy często są denerwujący ty masz stać. A jak na koniec dnia okazuje się ze program 20 plus jest słaby to jesteś obsmarowywany od góry do dołu. Zaczynajac od rozmowy kwalifikacyjnej na której od razu zostałam (usunięte przez administratora)( której może odejście uświadomi, ze nie można tam traktować ludzi bo później jak widać karma wraca ) po sam koniec. Urlop ? Urlop w ciepłe miesiące wykorzystują tylko kierownicy, zastępca i osoby funkcyjne. Normalny pracownik 2 tygodniowy urlop musi wykorzystać listopad, styczeń ,luty. I nie ma prawa do tego aby swoje dni urlopu wykorzystać wtedy kiedy On chce tylko wtedy kiedy chce kierownik. (usunięte przez administratora)
    Do boju!

30.12.2019 13:52

Podkarpacie. Pracownik traktowany jest jak przysłowiowy śmieć. Klienci dziwią się, że sprzedawca jest niedoinformowany o produkcie albo nie na tyle miły jak by tego sobie życzyli, wyjaśnię dlaczego tak się dzieje. Stosowany jest "cichy mobbing" przez regionalnych, i przez (nie wiem zastraszonego?) kierownika, a o zastępcy już nie wspomnę, który ma specjalne względy u regionalnej J. (której na szczęście zmienili region, a o zastępcy jak się pną po szczeblach kariery potrzebny byłby osobny esej.). Brak szkoleń wprowadzających pracownika do pracy w sklepie o tak ogromnym asortymencie. Zlecanie tej samej pracy pod inną nazwa, bałagan w wydawaniu poleceń, a potem zdziwienie że pracownicy nie wyrabiają, bo centrala codziennie wysyła kilkadziesiąt kartonów do wystawienia na sklep. Twoje zdanie nie jest szanowane, nie możesz wnieść nowych, bardziej logicznych pomysłów do organizacji pracy. Gdy głośno mówisz swoje zdanie, że nie jesteś zadowolony z traktowania i, że wiele rzeczy robione jest nie zgodnie z prawem, uprzykrzają Ci życie a później dają wypowiedzenie lub nie przedłużają umowy. Polityka ich firmy polega na zatrudnianiu młodych, niedoświadczonych ludzi którymi będą mogli pomiatać i nikt im nie będzie się przeciwstawiał. Premie? Pracujesz na pełnych obrotach, starasz się żeby była sprzedaż i sklep posprzątany. Premia ucięta. Prosisz o spotkanie z regionalnym, żeby o tym porozmawiać. Do spotkania nigdy nie dochodzi, a jak już jest na sklepie to (usunięte przez administratora), bo wie że pracownicy są niezadowoleni. Późniejsze pretensje, że coś jest nie tak na sklepie (naklejka przyklejona do podłogi) wysyła poprzez e-mail. Ciekawi mnie co dzieje się z pieniędzmi, gdy premii nie dostaje np. dwie czy trzy osoby (jest to ok. 1tys zł.). Powinna przechodzić na resztę pracowników, ale chyba lądowała za każdym razem w kieszeni kierownictwa lub regionalnych, bo nikt z nas tych pieniędzy nie ujrzał. Poprzez takie zachowania góry pracownik nie ma ochoty starać się i pracować na nich. Nie polecam, gdyby nie świetni ludzie ( oczywiście, sprzedawcy), którzy tak jak ja mieli nadzieje na uczciwą pracę, musiałabym zwoją karierę zakończyć na fotelu u psychologa, bo atmosfera jaką wprowadzała regionalna była nie do zniesienia.
    Vht

06.01.2020 18:02

W jednej z sieci sklepów na rynku funkcjonuje dla nowych pracowników platforma e-learningowa i kierownictwo rozlicza za to nowych pracowników. W określonym czasie każdy musi to wykonać :)
    Lol

15.01.2020 10:57

Pani J z podkarpackiego nie została przeniesiona na inny region tylko raczej opuściła ta firmę w końcu. Pewnie za to o czym piszesz. Zgrała się z niektórymi kierownikami, zastępcami aż za bardzo a dobrze mówią tam gdzie praca nie ma koleżeństwa
    Zażenowany

14.01.2020 14:01

Dział kadr mógłby mieć trochę odwagi A nie odkładać słuchawkę tak żeby cały dzień było ,, zajęte " , co ciężko odbierać telefony od tych co podwyżek nie dostali... siatka plac śmiechu warte kierownik będzie zarabiał 500 zł btutt0 więcej od kasjera jesteście (usunięte przez administratora) każdy ta firmę pożegna środkowym palcem i uśmiechem na ustach... NIE POLECAM I ZGŁASZAM DO PIP

15.01.2020 06:55

Kierownik 500 zł brutto różnicy a zastepca od starszego o 50 zł różnicy brutto. No przecież podstawa plus dodatek funkcyjny Widocznie teraz wszytkie stanowiska są na równi. Piszą żeby za 2-3 miesiące porozmawiać z KRS. A też nie jest powiedziane że rozmowa cos przyniesie. Albo da kolejne miesiące bo naprzyklad Mkrs się nie zgodzil bo utarg za mały. A kto przez tyle czasu chce zarabiać mniej lub tyle samo co osoba na nizszym stanowisku? Kto teraz weźmie za to wszytko ODPOWIEDZIALNOŚĆ? I tak właśnie ludzie którzy zarządzają sklepami zostali docenieni. Jak podwyżki to zapomnieli a jak zjeba to wiedza do kogo się zgłosić.
    elszmi

14.01.2020 20:59

Odświeżcie plik premiowy! Informacje zawarte w nim są nieadekwatne do tego w jaki sposób chcemy oceniać pracownika.
    Tomek

17.12.2019 10:29

Czy pracownicy Martes sport są szkoleni w sprawie odrzucania reklamacji? Dostają za to premie?
    Kierownik

07.01.2020 16:09

Czyli potwierdziłes to co napisalem, żeby nikt nie miał pretensji robiło się tak 50/50 i wszytsko grało a rabatowania nie uznawałem bo za dużo roboty z tym było
    m

09.01.2020 16:59

Nie ściemniajcie. Uznane ma być 40%, reszta odrzucona. Co kwartał jest analiza, która polega na tym, że jak jest za dużo uznanych reklamacji to (usunięte przez administratora) monitoring ze strony RKS.

04.01.2020 21:29

Jak wpisuję negatywne opinie to dziwnym trafem są usuwane a przecież nikogo nie obrażam, tylko prawdę piszę. KS jako makro się nie sprawdza. Dlaczego w ogóle dostał to stanowisko? Mariusz był dużo lepszym makro to on był dla mnie wsparciem, a nie Karol. Mazury. Teraz na szczęście już mam to z głowy. ????????????????
    Kygjs

05.01.2020 10:13

Karol dopiero zaczyna karierę na tym stanowisku, każda osoba kiedyś zaczynała na wyższym czy niższym. Poczekamy zobaczymy jak to będzie. Z Mariuszem zapewnić dłużej współpracowałeś/aś dlatego masz takie zdanie.
    Gigi

06.01.2020 23:10

Dziwnym trafem moja wypowiedź też została usunięta, czyli prawda w oczy kole... A napisałam tylko prawdę że KS nie nadaje się na te stanowisko, wprowadza złą atmosferę, straszy tylko nie pomaga, przerosło go te stanowisko

04.01.2020 21:31

Obecną kierowniczką jest do kitu. Pracownicy stoją., gadają, nie wracają uwagi na klientów. Zero dzień dobry. Nie do pomyślenia za moich czasów!

06.01.2020 17:11

Gdzie tak jest?
    Jarek

06.01.2020 21:21

Gdzie takie akcje?
    Rocky Balboa

29.11.2019 10:39

Też chcę oznajmić że makro KS też obrósł w piórka wydaje mu się że jest Panem martesa. Pewnie ma chrapkę na stanowisko prezesa. Nie pomaga tylko kłamie, zawodzi i rzuca kłody pod nogi tak, że pracownik jest zmuszony przez Niego się zwolnić. Czy na tym polega praca Makro?
    Były

22.12.2019 15:23

Też się zwolnilam przez KS tyle tylko że był jeszcze KRS-em. (usunięte przez administratora) i wodorosty.
    Po prostu ja

05.01.2020 17:56

Ojjj K.S. obrósł w piórka strasznie... dziwie się że go wybrali na Makro... Z tego co widzę po komentarzach nie ma lepszych Makro ani KRS na Śląsku czy też Mazurach???? Kto ich wybiera? Bo mają gadane? Bo mają dłuższy staż pracy? Bo jako kierownicy siedzieli na zapleczu i nic nie robili tylko studiowali procedury??? Ludzie obudzicie się i zacznijcie brać mocno pod uwagę te skargi... pamiętajcie że ryba zawsze psuje się od głowy... Bo najważniejszymi i najbardziej docenianymi pracownikami powinni być Ci co są na samym dole piramidy... czyli sprzedawcy... zastępcy czy kierownicy... to oni napędzają sprzedaż... to oni dostają po głowie od klientów... to oni pracują z tym całym towarem aby sklep jakoś wyglądał... to oni odwalają najgorszą robotę jaka jest w handlu... doceńcie to i zacznijcie ich słuchać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Lfrp

29.12.2019 15:38

Czy zwiazku z podniesieniem płacy minimalnej w 2020 roku firma ma w planach jakieś podwyżki ? Czy bedziemy pracowac za prawie najniższą krajową?
    Martes Sport Sp. z o.o.

02.01.2020 10:56

Witam Do formalności związanych z podniesieniem płacy minimalnej od 01.01.2020 przygotowujemy się już od listopada. Została przygotowana siatka płac i z pewnością w najbliższym czasie Kierownik Regionalny będzie wracał z informacją na temat regulacji wynagrodzeń. Przypominam, że oprócz wynagrodzenia podstawowego w firmie funkcjonuje system premiowy, który także jest ważnym elementem systemu wynagrodzenia. Jeśli masz więcej pytań zapraszam do kontaktu: [email protected] Pozdrawiam
    Północny Bastion

03.01.2020 16:34

czy prawdą jest, że w kwestii podwyżek sklepy będą podzielone na kilka grup, i podniesienie wszystkim pracownikom pensji ma być rozłożone aż na pół roku..? w czym jedni pracownicy mają być niby lepsi niż inni że kilka miesięcy wcześniej dostaną podwyżkę?! mówicie że premia to istotny składnik wynagrodzenia a tymczasem jeden z kierowników regionalnych (wydaje mi się że nie jedyny) otwarcie kierownikom swoich sklepów mówi, że muszą więcej premii ucinać swoim pracownikom, żeby MKRS była zadowolona..
    Fred

14.12.2019 09:23

Witam,byłem kilka razy w nowo otwartym sklepie w Chełmnie i totalna Masakra, brak wiedzy prawniczej a nawet kierownika zapytałem go o buty czy są wodoodporne to odpowiedział że nie wie. Na inne moje pytania odpowiedzi szukał w Google.

19.12.2019 16:19

Poziom klientów też sięga dna i fakt mamy ich daleko daleko daleko przykład idzie z góry
    Ex-pracwonik

03.01.2020 12:30

ogólnie Polacy są najgorszymi klientami. :(
    Roberto

27.12.2019 19:03

Nie polecam nie uznają reklamacji buty adidas przetarła się siateczka w dwóch butach i to moja wina źle dopasowane buty, uszkodzenie mechaniczne,buty mają 8 miesięcy używane zgodnie z przeznaczeniem .Pozostaje tylko rzecznik konsumentów a jak nie to do sądu sprawa.
    Ciekawyyy

02.01.2020 22:19

W którym tak się dzieje?
    Jolka

28.12.2019 07:54

Nie polecam tej firmy. Nie dość że urlop naliczany jest w dni, które i tak są wolne (25 i 26 były naliczane do mojego urlopu i miałam dwa dni mniej) to jeszcze się dowiaduje że za urlop na żądanie mam oddać godziny (miałam sytuację rodzinną i byłam zmuszona wykorzystać uż, na godzinę nie było komu przyjść i kierownik kazał mi kogoś załatwić a jak nie to samej przyjść. Nie udało mi się nikogo ściągnąć więc na godzinę przyszłam sama i teraz 11h muszę oddać. Nie dość że śmierć bliskiej osoby to traktowanie jak niewolnika). Premie zabierane co miesiąc każdemu przeciwnikowi. Zero informacji co robimy źle. Najgorsze też jest to że trzeba chodzić za klientem i pytać każdego po kolei "w czym mogę pomóc", i zostałam nie raz nazwana "nachalną panią sprzedawczynią" nie wiem czy tylko na Śląsku to odrzuca,ale i tak dla mnie to koszmar..
    XxX

02.01.2020 20:57

Każdy sklep jest inny Kierownik też. Jak dla mnie to co opisujesz to abstrakcja a kierownikiem jestem parę lat. Jak ktoś mógłby kazać odrobić uz czy to z tym urlopem w święto. Firma nie wymaga żeby ktoś chodził i pytał w czym pomóc, tylko żeby w momencie zapytania klienta rzetelnie go obsłużyć. Sprzedawcy maja tendencje pokazywać na wszystko palcem tam jest, a nie o to chodzi w handlu. Większość opinii podejrzewam że jest po części słuszna ale to jest praca i 2500 ludzi z których nie zawsze trafi się na tych fajnych.
    Możenowy

02.01.2020 09:25

Czy może ktoś podzielić się opinią o pracy w magazynie w Sosnowcu? Trochę informacji o atmosferze i specyfice pracy?
    Do boju!

30.12.2019 13:48

Podkarpacie. Pracownik traktowany jest jak przysłowiowy śmieć. Klienci dziwią się, że sprzedawca jest niedoinformowany o produkcie albo nie na tyle miły jak by tego sobie życzyli, wyjaśnię dlaczego tak się dzieje. Stosowany jest "cichy mobbing" przez regionalnych, i przez (nie wiem zastraszonego?) kierownika, a o zastępcy już nie wspomnę, który ma specjalne względy u regionalnej J. (której na szczęście zmienili region, a o zastępcy jak się pną po szczeblach kariery potrzebny byłby osobny esej.). Brak szkoleń wprowadzających pracownika do pracy w sklepie o tak ogromnym asortymencie. Zlecanie tej samej pracy pod inną nazwa, bałagan w wydawaniu poleceń, a potem zdziwienie że pracownicy nie wyrabiają, bo centrala codziennie wysyła kilkadziesiąt kartonów do wystawienia na sklep. Twoje zdanie nie jest szanowane, nie możesz wnieść nowych, bardziej logicznych pomysłów do organizacji pracy. Gdy głośno mówisz swoje zdanie, że nie jesteś zadowolony z traktowania i, że wiele rzeczy robione jest nie zgodnie z prawem, uprzykrzają Ci życie a później dają wypowiedzenie lub nie przedłużają umowy. Polityka ich firmy polega na zatrudnianiu młodych, niedoświadczonych ludzi którymi będą mogli pomiatać i nikt im nie będzie się przeciwstawiał. Premie? Pracujesz na pełnych obrotach, starasz się żeby była sprzedaż i sklep posprzątany. Premia ucięta. Prosisz o spotkanie z regionalnym, żeby o tym porozmawiać. Do spotkania nigdy nie dochodzi, a jak już jest na sklepie (usunięte przez administratora), bo wie że pracownicy są niezadowoleni. Późniejsze pretensje, że coś jest nie tak na sklepie (naklejka przyklejona do podłogi) wysyła poprzez e-mail. Ciekawi mnie co dzieje się z pieniędzmi, gdy premii nie dostaje np. dwie czy trzy osoby (jest to ok. 1tys zł.). Powinna przechodzić na resztę pracowników, ale chyba lądowała za każdym razem w kieszeni kierownictwa lub regionalnych, bo nikt z nas tych pieniędzy nie ujrzał. Poprzez takie zachowania góry pracownik nie ma ochoty starać się i pracować na nich. Nie polecam, gdyby nie świetni ludzie ( oczywiście, sprzedawcy), którzy tak jak ja mieli nadzieje na uczciwą pracę, musiałabym zwoją karierę zakończyć na fotelu u psychologa, bo atmosfera jaką wprowadzała regionalna była nie do zniesienia.
    Nie Kupujcie w tej sieci nicze

27.12.2019 11:26

Kupione buty Nike po 3 miesiącach popękały. Oczywiście moja wina. Gwarancja nieuznana. Obsługa klienta to (usunięte przez administratora)

27.12.2019 11:16

Kupiłem buty nike po 4 miesiącach popękały. Reklamacja nieuznana. Oczywiście moja wina bo źle je używałem. Firma totalnie olewa klientów. Nie Kupujcie u nich !!!!!!!!!!!!
    Nikodem Waligóra

27.12.2019 01:46

Pracownicy bardzo dziękują za bony na święta od martesa ! Brawo, porządna firmą hehe Oczywiście żartuje, wstyd i hańba. Pluje na tą firmę totalnie. Ani złotówki na święta, martes to najgorsza zlotowa... Jak można nawet stu zlotych nie dac ? Macie wy jakakolwiek godność? Probujecie wmówić ludziom że jesteście lepsi od decathlonu a pod względem szacunku do pracownika jesteście dnem, towar w decathlonie tez lepszy. Wszystkie inne sklepy sportowe wciągają was nosem. Elo

24.12.2019 09:29

Odradzam zakupy w tej firmie !!! . Nie uwzględniają reklamacji butów które porwały się po niecałym roku spokojnego użytkowania na skutek wady fabrycznej obarczając za uszkodzenie klienta . Kupując w tej sieci sklepów nie odzyskacie już pieniędzy w razie uszkodzenia przedmiotu nie z waszej winy. (usunięte przez administratora) i nic wiecej ani ja ani moi znajomi nic tam nigdy nie kupimy.

23.12.2019 08:15

Kolejne święta gdzie firma nic nie daje pracownikom, wstyd i żenada. Polska firma a tak traktuję pracowników i niech sie nie bronią kartą multisport bo w innych firmach to normalne i jakos potrafią dodatkowo dac jakis bonus na święta. Czy prezes niema serca ? Pracują tez ludzie tam co mają dzieci i przykre jest to kiedy zbliżają sie święta a ty wracasz do domu z pustymi rękami.
    Andrzej

23.12.2019 23:02

Mnie rok temu kobita pogoniła z domu i musiałem się zwolnić z Martesa, teraz w biedronce mam pełen socjal i kobita zadowolona i kasa lepsza. Wesołych wszystkim, nawet makro.
    Figot fagot

21.12.2019 17:30

Na Lini wschód jest totalny brak docenienia pracowników przez przełożonego (makro) porażka
    Procownik

23.12.2019 15:03

Myślę że chodzi o K. S. Bo ostatnio z tego co słyszałem odwala mu i szaleje na Podlasiu i Mazurach......
    Kierownik z Twojego regionu

23.12.2019 17:37

Wiem wiem doskonale o tym wiem... Potrafi klepać tylko maile nocami gdy sklepy są pozamykane w obawie żeby nikt mu nie odpisał hahahaha a jak przyjdzie do konfrontacji face to face to strzela buraka i ucieka do WC ????????????że niby siku

21.12.2019 12:23

Właśnie jestem w trakcie uzupełniania planu urlopowego na 2020 rok i tak mnie naszła refleksja, czy to jest w całym Martesie normalne, czy tylko mój Kierownik nas robił w bambuko, że decydowalismy tylko o tym, kiedy chcemy miec 14 dni wolnego na wakacje (przy czym dni ustawowo wolne od pracy też wliczal nam do urlopu), a reszte dni przydzielal nam sam, wg swojego widzimisię, a my mieliśmy się tylko podpisać pod wnioskiem urlopowym. Pytam, bo to niezgodne z prawem i dziwię się kadrom, że to akceptują, ale z drugiej strony jak widzą, że ludzie się na to godzą, tak jak ja przez 3 lata, to można nabrać poczucia bezkarności. Pozdrawiam!

22.12.2019 12:37

Dzięki za informacje :)
    Lex

23.12.2019 10:37

Nieprawda i nie wprowadzaj w błąd, bo poza kilkoma przypadkami przewidzianymi w Kodeksie Pracy pracodawca (okres wypowiedzenia i wysłanie na zaległy urlop z poprzedniego roku tak jak orzekł sąd najwyższy) nie może przymusić do urlopu. Nie ma czegoś takiego jak dysponowanie urlop przez pracodawcę. Urlopy powinny być udzielane zgodnie z planem urlopów lub jeśli nie ma planu urlopu to po porozumieniu z pracownikiem (art. 163 Kodeksu Pracy). Zgodnie z stanowiskiem PIP urlop wypoczynkowy jest wyłącznym uprawnieniem pracownika. Zgodnie z art. 162 KP tylko z inicjatywy pracownika urlop dzieli się na części, gdzie jedna część powinna trwać nie krócej niż 14 dni kalendarzowych. Więc jeśli nie był to urlop w okresie wypowiedzenia lub zaległy to było to niezgodne z prawem. A powyżej niedouczony niech wskaże podstawę prawną jak niby pracodawca dysponuje urlopem.

13.12.2019 16:44

SBM

16.12.2019 11:16

Chaos od samego dołu do góry. Jak mawiał pewien mądry człowiek:"Kajak z silnikiem, to jeszcze nie motorówka". Kilkaset sklepów, to jeszcze nie potentat. Magazyny to w tej firmie skansen prowadzony przez niekompetentnych ludzi bez wiedzy i doświadczenia. Tylko w tej firmie spotkałem się z tym, że kierownik magazynu na zebraniu z wszystkimi magazynierami oświadcza: " Sortowanie NIKE (wredna, żmudna i niewdzięczna robota) poszło wam tak dobrze jak w żadnym innym magazynie. Dlatego od dziś takie "specjalne" zadania będą spadać tylko na was". Czas pracy, bo tego nie poruszyłeś naprawdę jest elastyczny. Jedna zmiana kończy pracę o 13:30 (elastycznie tak ustalił kierownik) a druga zmiana w następnym tygodniu kończy punkt 14:00. I tak zasady zmieniają się co tydzień. Czyli zmiana kierownika pracuje jak pielęgniarki 7:35.
    marzen

06.12.2019 00:04

Martes Sport nie oferuje pracownikom nic, co sprawiłoby, by chciało się tam pracować. 1. Najniższa krajowa 2. Zmiany tylko 12h 3. Przerażająco słaby system premiowy, max 300brutto/miesiąc, a pewnie i to zawyżyli patrząc na to, że w tym sklepie nie ma praktycznie ludzi ilekroć jestem w tamtych okolicach 4. Nawet brak zniżek dla pracowników. Nie znalazłam żadnego plusa poza bardzo miłą panią, która prowadziła rozmowę kwalifikacyjną. Nie wiem kto chciałby pracować w tym sklepie. Żeby nawet 20% zniżki nie dawali, by sobie wygodne buty kupić do pracy zapieprzając na nogach po te wyłącznie 12h to już śmiech.
    jaaa

11.12.2019 15:26

znizki to bania po przeliczniku 1,5 niczym nie rozni sie od promocyjnej ceny pomaranczowej a kupujac na znizke tracisz gwarancje wiec lipa totalna
    Kierownik

13.12.2019 06:02

Nie mogą zabronić reklamowania produktów bo tak samo jestes klientem i masz do tego prawo, to jest ściema która nadaje się do PIH Kolejny przykład jak traktowani są pracownicy w tej firmie.... (usunięte przez administratora)! @Martes może wypowiesz się w tej kwestii, odpowiadacie tylko na wygodne wam pytania ! Identycznie jak regionalni i makro
    ex-employee

10.12.2019 15:42

Jak bym miała podjąć prace drugi raz w tej firmie to bym się bardzo nad tym zastanowiła. System benefitów jest na poziomie 0. (usunięte przez administratora) Obowiązków co nie miara a kasa śmieszna. Człowiek się starał a i tak dostał OPR i po premii. Ludzie, który chcą tam pracować powinni poczytać opinie i się grubo zastanowić. Tak jak ktoś już napisał same minusy zero plusów.

12.10.2019 23:10

No to nie mogę się doczekać tych szkoleń, tylko aby osoba prowadząca te szkolenie miała cokolwiek doczynienia z dziedziną sportową z której będzie przeprowadzane dane szkolenie, a ze była to rekrutacja wewnętrzna to widząc po osobach nie obrażają ich, które pracują w Martesie mają mało wspólnego ze sportem, ale co się dziwić gdy, trenując jakąś dyscyplinę sportową, trzeba trzymać odpowiednią dietę, a w tej pracy jest to niemozliwe, bo na 12h masz 15 min przerwy.... Więc czekam niecierpliwie na tych szkoleniowców... Szkoleniowiec to osoba która ma wiedzę teoretyczną jak i praktyczną.... Martes powinien wziąć przykład ze znanej marki sieci sklepów Pitbull...A ile już jest Martes na rynku? I dopiero teraz chcecie szkolić pracowników... Nie róbcie z siebie posmiewiska I usuńcie z nazwy Sport
    Łoterpruf

20.11.2019 06:06

Nawet jak rozkładała swoje "biuro" i wszytsko w koło było pozajmowane przez jej (usunięte przez administratora) to się jej przesuwało bo to my byliśmy najważniejsi w tym interesie ????a co do przerw oczywiście ona wiedziała o tej jednej 15 minutowej tak naprawdę było ich dwie po 30 minut a nawet i więcej ale to wszytsko zależy od zgranego zespołu a my go mieliśmy !!!! (usunięte przez administratora)

07.12.2019 09:14

Oficjalnie jest 15 min., jeśli kierownik pozwala na więcej to jest to jego dobra wola.
    Gosia@Rz

21.11.2019 19:47

Witam. Czy mogę uzyskać jakieś informacje na temat pracy jako kierownik w Waszych salonach? Pojawiło się ogłoszenie na Rzeszów tylko tak czytam komentarze i się zastanawiam, czy aplikować bo coś tam się dzieje na tych salonach. Jest sens czy szkoda czasu?
    Delegat

26.11.2019 13:13

Generalnie, większość opinii jest o pracy w sklepach martesa, dodam że i tak sa delikatnie, w magazynach jest dopiero jazda. Ktos juz tu wspominał jak wyglada dobór kierowników oraz brygadzistow, tu sie nie będę powtarzały, osobiście zastanowił bym się czy pozwolić zamiatac im ulice, to co na magazynach odwalaja to jakaś totalana paranoja, ich kompetencje sprowadzają się do tego ze jakos ogarniaja maile i to jest koniec ich wytężonej pracy. (usunięte przez administratora) w magazynach, BHP na poziomie kamieniolomow w Rosjii, kodeks pracy rodem z kopalni diamentów w RPA, poniżanie i mobbing pracowników od przekroczenia progu, kilku pupilkow robi co chce, reszta traktowana jak mięso. Doświadczeni pracownicy albo sa wywalani bo chcą cos ulepszyć w organizacji lub chociaż ułatwić pracę a reszta sama odchodzi(usunięte przez administratora). Operator wózka na umowie magazyniera z obiecaną na słowo większa premią, premia jest uznaniowa . Ogólnie zestawiając do tego opinie ze sklepów zastanawiające jest istnienie tej firmy, w dobie rozwoju konkurencji na poziomie europejskim Martes cofa się do poziomu (usunięte przez administratora).

07.12.2019 09:09

Z reguły kierownicy mają luz,ale z własnego doświadczenia wiem, ze to może byc (podkreslam -może!) ustawka, tzn już ktoś jest namaszczony, ale robią fikcyjna rekrutację, żeby PIP się nie czepiał
    nowa 123

06.12.2019 20:27

Od jakiegoś czasu pracuje w Centrali. Na początku było bardzo fajnie. Wszyscy pomagali, wspierali. Jednak po przedłużeniu umowy wiele się zmieniło. Jeden z pracowników z dłuższym stażem dał mi do zrozumienia, że nie nadaję się do tej pracy i tu nie pasuje. W zasadzie to on tak sądzi o wszystkich. W bardzo niepochlebny sposób wyraża się o pracy innych osób.(usunięte przez administratora) Dobrze, że reszta ekipy jest ok.
    Sięrobiło

04.12.2019 15:54

I jak tam te głośno zapowiadane szkolenia? Gdy jeszcze pracowałem w MS, były jakieś próby organizacji takowych, jednak wynikało to bardziej z pomysłu regio, a nie centrali. Poprawiło się?
    marzen

06.12.2019 00:07

Byłem niedawno na rozmowie o prace w tym sklepie i pytałem jak wyglądają szkolenia. Pani powiedziała, że ona chodzi po sklepie z nowym pracownikiem i mówi co jest co. A czasami wysyła jedną osobę na szkolenie w jakiejś dziedzinie sprzętu a ona potem opowiada reszcie, co było. No pośmiałem się.

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.