Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

17.06.2020 06:54

Super, wreszcie oddali nam należyte 100 % etatu. Ciekawe teraz, jak długo będziemy czekać na przywrócenie premii ale tej prawdziwej sprzed epidemii ;-)
    Nona

17.06.2020 13:16

Oddali etat ale na premie z przed epidemi był nie liczyła ze nam dadzą jakby mieli dać to od 1 lipca jak wchodzi etat to dali był już normalna premie. Porażka jednym słowem
    mistrz

17.06.2020 11:40

To prawda ze jak sie nie ma serwisanta to nie trzeba robic rowerow?
    Impre

08.06.2020 17:43

Ja wrocilam po opiece i zostalam zwolniona wiec sama sobieodpowiedz na to pytanie
    Paweł

17.06.2020 06:13

Bo się nie upominasz, jeśli firma odmówi trzeba iść do sądu.

17.06.2020 06:53

Bo moze kazdy daje sie uprosic na rozwiazanie umowy za porozumieniem stron ?
    Martessport

04.06.2020 08:06

e-mail od Pani specjalisty HR odnośnie premii... Czytając tę brednie myślałam, że skisne... Jesteśmy siłą Martesa, chcą nas docenić odmrazajac premie XD a co z osobami, których sklepy są świeżo otwarte? Oni nie są siłą i nie zasługują na premie? Co za (usunięte przez administratora) to wymyślił.... Proponuję żeby centrala zamieniła się z nami na wypłaty, bo nasze są nieludzkie...
    Już nie pracuje.

06.06.2020 21:52

NIE POLECAM. Nie polecam pracy w martes sport. Firma patrzy tylko na siebie pracownika ma gdzieś.
    ...

16.06.2020 02:04

Kolego/koleżanko - nie dostaniesz 140 zł jak nie przekroczysz obrotu netto. Dla wiekszosci jedyna premia to 20+.
    Sarenka

12.06.2020 22:30

Jestem pewna,że Martes skorzysta z tarczy 4.0. więc żegnamy się z wypłatami na długi okres czasu... Czas nagli trzeba uciekać

13.06.2020 09:44

Też mam takie przeczucia, że ten śmieszny etat i Te żałosne wypłaty będą przedłużone. Robią co chcą. No trudno. Ciekawe czy zgodzą się na wypowiedzenie za porozumieniem. Bo na życie nie starcza z Tych wypłat. Mówię tu o samych rachunkach, oszczędności już się kończą. Ja rozumiem że na czas zamknięcia sklepów obniżone wypłaty na maxa. Ale już po otwarciu mogliby chociaż etat przywrocic. Jak gospodarka ma się podnieść skoro nas nie stać na kupowanie. Oczywiście utargi są bardzo fajne, fajnie że niektórzy mają z czego kupować i że ich pracodawcę stać żeby płacić normalne wynagrodzenie. Nas nie stać i to jest bardzo przykre. Nawet dodatkowego zlecenia nie można wziąć u nas żeby sobie dorobić, a pewnie dużo osób wzięło by sobie dodatkowe godziny żeby związać koniec z końcem.
    ....

13.06.2020 16:26

Żeby skorzystać z tarczy 4.0 trzeba spełnić pewne warunki które wydaje mi się, że nasz MS nie spełnia więc nie ma co się nakręcać
    ankapi

13.06.2020 00:10

pięknie sie robi za dziesięciu i na przerwę wgl nie chodzi śniadanie w domu i dopiero po 12h obiad 2 osoby na zmianę w tym osoba ktora nie może stać na kasie
    Nimfa

10.06.2020 13:14

Wyplaty znowu sa żałosne!!!! Utargi bardzo duze Masa towaru na sklepie do rozłożenia (usunięte przez administratora) na sklepie straszny 2-3 osoby na zmianie Nie jestesmy w stanie wszystkiego zrobić Co chwila jakieś nowe wymysły z góry a to popraw rotujace a to zrob gondole plażowa Pytam sie jak? Jak maja to zrobic 2 osoby ???? Jeszcze wiem że dostane 1700 zl Jak ma mnie to zmotywować? Jaka płaca taka praca Zdrowie ma sie tylko jedno !!!
    Magda

10.06.2020 22:16

To jest jakaś wielka masakra. Jak żyć z takiej wypłaty.. Roboty jest od... I jeszcze troche a tu wyplata ktora starczyla na oplaty mieszkania. Nie narzekaja tylko Ci co u mamusi mieszkaja
    Koniecmarudzenia

12.06.2020 22:28

Wypłaty są straszne!!! Roboty mnóstwo!! Nie można marudzić,trzeba uciekać stąd jak najszybciej. Dajmy się szanować!!!!
    Gal anonim

03.06.2020 17:23

Jak na początku roku pracowalem za 100% podstawy premii i potrącenie za multisport... tak samo teraz moja wydajność pracy to 80% podstawy minus koszt multisport ???? nic wiecej nic mniej. Choćby nawet ktos z zarządu stał nade mną z batem to nie zrobię nic więcej niż to na ile mnie wyceniono. Moja wydajność pracy spadła wprost proporcjonalnie do wpływu na konto... czyli jakieś 40%. Pozdrawiam serdecznie
    Wkurzony

09.06.2020 13:50

Ty uwazasz ze Martes daje zarobić ? Czy te ochłapy nazywasz wypłata ?Litośći! Obcię,ty limit godzin ale jesli ktoś jezdzi do pracy na 5,6 godzin bo nie pozwalaja na normalne całodniowe zmiany to na paliwo wyda kilkaset zl ! ile zostanie na zycie po zatankowaniu Bardziej opłacałoby sie zostać zwolnionym, dostawać zasiłek i siedziec na (usunięte przez administratora) .Smutne
    Niezadowolony

11.06.2020 00:12

Daję zarobić ?? Komu ?? Pracownikowi który jest na zlecenie, który ma w du.. co robi bo nie ma żadnych obowiązków ( na kasie stać nie musi, premii nie ma więc proponować nie musi), a co z pracownikiem który ma normalna umowę?? Ma pracować za trzech i nawet nic za to nie ma .

09.06.2020 22:47

Pracowałam w Martes Sport przez ponad rok i powiem ze dramat!!! Wstyd mi było się przyznawać że tam pracuje. Firma jest niepoważna! 0 myślenia. Regionalny traktuje pracownika jak śmiecia nawet nie można odezwać się przy nim do 2 pracownika tylko najlepiej chodzić obrażonym na wszystkich to oni będą wtedy szczęśliwi. Przychodzi pełno niepotrzebnych ciuchów które nie mieszczą się na sklepie(nie wiem kto to zamawia, że nie wie że jest już tego towaru pełni na sklepie ) ciągle jest wszystko źle. Nawet na parę minut nie można sobie stanąć w miejscu bo już jest ze nic nie robisz. Porażka :)
    xxx

08.06.2020 10:39

Jak myślicie czy firma przedłuży nam obniżone etaty na te kolejne 9 miesięcy? bo ja na 90% jestem pewna że z tego skorzysta

08.06.2020 20:54

Jezeli tak zrobia - straca 4-letniego serwisanta/starszego sprzedawce. Dziekuje.
    xxx

09.06.2020 12:42

Ja też od razu składam wypowiedzenie pracuje tam 1,5 roku jako starszy sprzedawca i od razu l4 na czas wypowiedzenia. Bo wątpię żeby teraz się zgodzili na porozumienie.

29.05.2020 23:59

Juwens

30.05.2020 20:24

Hm, czyli jeśli dobrze rozumiem, to jak jest 100% to nie ma premii, a za 101% już jakaś jest? Bardzo logiczne biorąc pod uwagę, że w zeszłym roku za 100% była premia.
    xx

06.06.2020 21:49

ich targetem jest - jak zabrać pracownikom sklepów martesa więcej kasy żeby mieli jedynie podstawę bądź mniej
    BiałyMurzynMartesu

27.05.2020 16:43

To co aktualnie dzieje się w firmie: - zabranie pensji i etatów plus premii -brak pracowników w sklepie -masa nieprzerobionego towaru na sklepie(u mnie conajmniej 60 kartonów} -skrócone godziny pracy sklepu podczas gdy galerie pracują standardowo -brak osoby do sprzątania wielkiej powierzchni sklepu -brak informacji ze strony firmy jakie ma plany na kolejne miesiące.W skrócie kiedy oddadzą nam premie i czy doczekamy się tzw,bonu turystycznego.Bardzo wątpie... -brak jakiejkolwiek motywacji do pracy ze strony pracowników Klientów sporo, utargi wysokie a nic za tym nie idzie, co najwyżej skargi od klientów za czas oczekiwania na obsługę.Pracownicy chcą pracować, dają z siebie wszystko i w imię czego? Nie rozumiem obecnej polityki tej firmy i jest to przykre, jak traktuje się ludzi, którzy każdego dnia przychodzą do pracy i chcą walczyć o ta firmę, ale firma nie chce walczyć o nich.

06.06.2020 10:35

Były byli.. Nawet nie godzinę.. Oczywiście bez masek no bo po co.. A Ty się męcz w tej przybicy..
    Pio

06.06.2020 16:31

KRS pracuje i chce 2 razy dziennie raport ile kartonow przyjechalo dostawy i ile zrobilismy
    Martestokpina

06.06.2020 15:52

Ogólnie to ta firma to jedna wielka kpina... Robiąc takie utargi, (usunięte przez administratora) Z każdej strony zabierają pieniądze... nie wspomnę już o ostatniej wypłacie którą co najwyżej można było sobie du...e podejrzeć. Nie ma żadnego socjalu, bonów na święta nic kompletnie. Na żele antybakteryjne które się skończyły czekaliśmy 2 tygodnie ... rękawiczki były przez chwilę. A o premiach to możemy zapomnieć przez rok ...
    N

04.06.2020 16:51

Jak firma obecnie podchodzi do wypowiedzenia za porozumieniem stron? Ktoś kiedyś składał? Znalazłam nową prace i zależy im na czasie. Powiedzmy, że mogłabym pracować do końca czerwca w Martesie, a jak złoże teraz wypowiedzenie to i tak będzie liczone od lipca.
    AN

05.06.2020 19:32

W naszym sklepie jest zgoda na za porozumieniem stron, ale o tym ,że ta osoba odchodzi wiedzieliśmy już dużo wczesniej i KRS też, więc nie ma problemów. Ale wszędzie jest inaczej , kwestia dogadania się, jeśli brakuje wam załogi i nie będziecie wstanie nikogo na szybko znaleźć to wątpię, żeby ktoś się na to zgodził, zwłaszcza że zaczął się sezon na urlopy.

03.06.2020 21:28

Rodzice na opiece wróciliscie juz do pracy?Czy ciągniecie do konca?Jak Wasi kierownicy do tego podchodzą?

05.06.2020 15:04

No dokładnie.Jestesmy stratni na tym niestety.Zrobili nas jednym słowem w konia.

05.06.2020 15:05

A ciągniesz do konca czerwca opieke
    Domijika

02.06.2020 20:20

Nigdy nikomu nie polecę tego sklepu. Zamówienie od 8 mają jeszcze nie dotarło i nikt nie jest wstanie mi powiedzieć kiedy dotrze.telefon nie odpowiada maile to automat . Za przetrzymywanie pieniędzy bez zrealizowanego zamówienia powinni płacić odsetki . Każdy inny sklep internetowy się wyrabia tylko ten ma problemy. Wiiieeeelkii NEGATYW.
    Kokonik

03.06.2020 22:44

Proponuje pisac pod postami na fb,wtedy szybciutko odpowiedzą.A na przyszłość radzę czytać opinie o sklepach internetowych przed zakupem.Nie ma za co.
    syl

04.06.2020 21:26

Oszukańcy, kupiłem rower tydzień temu, opłaciłem, czekam żadnych informacji. Moja żona kupiła rower w innym sklepie internetowym rower dotarł wczoraj. Martes nie odbierają tel. formularz automat pisze mi że rower możliwe że dostanę za 16 dni roboczych, no ku... żenada.
    A

02.06.2020 15:38

Teraz multisport, co następne nam zabierzecie?
    Pracownik ms

03.06.2020 14:23

Od 2 lipca będzie funkcjonował multi ale nie będzie współfinansowany przez pracodawcę za to my pokrywamy w całości koszt. 76 brutto za nielimitowana kartę i 40 brutto na 8 wejść. Od przyszłego roku może będą nam finansować po części kartę . Tak czy inaczej każdy musi złożyć ponownie wniosek by kontynuować program. Jestem trochę zla bo krucho z kasą ale cóż. ..trzeba płacić. No i szukać pracy.
    realista

04.06.2020 17:10

A zastanów się co piszesz Jesli aktywnie korzystasz z siłowni i innych dobrodzieństw fitnes to i tak za 76 zeta nowa wersja karty Ci się opłaca bo zapłaciłaś byś z kilka razy więcej. Nikt nie wie co nam piSS za kilka tygodni, miesięcy .... wymyśli te głąby jak stracą (usunięte przez administratora) :oby gnój wtopił: to na wprowadzą stan wojenny .... a Ty się przejmujesz jakimś multi:))
    pracowik

02.06.2020 11:37

Ciekawa jestem jak z tymi umowami na zlecenie. Czy będą wybierać sobie osoby, którym zimenią od tak umowę na zlecenie? czy obecych pracowników to nie oowiązuje? Przecież nikt normalnie nie zgodzi się a zmianę umowy na tzw. śmieciową ;/
    ....

02.06.2020 21:22

Że co??? Jak zmienia???
    Lilu

03.06.2020 21:56

Ja natomiast jestem ciekawa czy ktokolwiek kto jest na śmieciowe dostanie po jakimś czasie normalna umowę. Czy jest na co liczyć???
    Były (na szczęście) pracownik

03.06.2020 10:05

Życzę wszystkim pracownikom Martes Sport jak najszybszej zmiany pracodawcy. Pracowałem w Martesie parę lat, kilka lat temu zmieniłem pracę i skończyłem pracować za najniższe stawki. Ludzie, nie znam nikogo, kto odszedł z Martesa i trafił by gorzej, każda osoba którą poznałem w Martesie i która później zmieniła pracę, zarabia więcej i ma lepszą pracę. Mam wśród pracowników Martesa wielu znajomych i wiem, że od 10 lat ich podwyżki są tak niskie, że de facto zarabiają mniej niż kiedyś, bo wszystko zjada inflacja. Sytuacja z koronawirusem doprowadziła już do całkowitego upodlenia pracownika, obcięcia etatów, ludzie zarabiają po 1400 złotych, praktycznie osoba mieszkająca sama nie jest się w stanie utrzymać za pensję pracownika (a co w przypadku, jeżeli jest to np. osoba samotnie wychowująca dziecko?). Zmieniajcie pracę, wiem, że teraz będzie trudniej, ale wszędzie będzie lepiej.

01.06.2020 15:15

ms

02.06.2020 11:33

karny?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

31.05.2020 00:42

Będę kontynuować swoje wywody. Gratulacje! W końcu je dostaliśmy! Jesteśmy siłą! Dlatego zmieniamy Wam system premiowania na mniej korzystny! Obecny system nie był zły. Jedna z rzeczy, które można było poprawić było właśnie ucinanie premii za jeden dzień l4. Teraz super, bo będzie to adekwatne do nieobecności i za to szacunek, doczekaliśmy się.. po takim czasie. Nie rozumiem tylko dlaczego za UW również będzie to potrącane. Dodatkowo UW musimy wykorzystać, więc teoretycznie jesteśmy zmuszani żeby zrezygnować z około miesiąca premii. Co innego L4, nie ma mnie tydzień zabierają mi tydzień premii i wszystko jest spoko, w takim razie jak bardziej się przyłożę i będę odsprzedawać to nadgonie, bo w poprzednim systemie jak mnie nie było 1 dzień to cały miesiąc się zlewało, bo się wiedziało, że premii nie będzie. Nowy system ma motywować pracowników, mowa tu o podstawie premii i dodatku za przekroczenie utargu. Tu już widać problem. Większość sklepów nie będzie w stanie zrealizować tych wytycznych, wiec dostanie samą podstawę. Patrząc na kwotę słabo się to Nam drogie Martesiaki kalkuluje, bo teraz będziemy zarabiać jeszcze mniej! A jak przekroczymy utarg z poprzedniego roku to może nam się uda zarobić tyle ile do tej pory zarabialiśmy. Nie będę mówić o sklepach, które pare miesięcy będą robić za friko, bo np. Otworzyły się w październiku 2019. Już lepiej było zostawić to co jest, albo zmodyfikować o to, że jeśli przekroczymy to dostaniemy coś proporcjonalnego do tej kwoty. Przekroczycie o 10% utarg dostajecie 0,1%, przekroczycie o 20% dostaniecie 0,2% i tak dalej i dalej. Czyli macie zapewniona podstawę (większa niż obecnie obiecana), a jak wylejecie siódme poty to docenimy to, ale tak.. to Martes. Dał nam marną podstawę i mało realne cele. Wystarczyło wziąć kalkulator i policzyć co trzeba zrobić w nowym systemie premiowania żeby dostać to co do tej pory było wręcz pewniakiem.
    Hasztag

31.05.2020 23:50

Za urlop nie potrącają. Czytajcie @. Wycofali się z tego głupiego pomysłu. Jesli do tego powróci premia od obrotu to będzie ok

01.06.2020 10:49

Wybacz, ale w domu nie mam dostępu do firmowego @. I w sumie w niedziele to mi się średnio chce myśleć o tej firmie, bo i tak „moim życiem Martes”. Całe szczęście, że się wycofali, bo to prawdziwa głupota była. Nie wiem kto to wymyślił i co to miało na celu. Jeśli powróci stara premia i będziemy dostawać 0,5% za przebicie utargu to spoko. Nawet się zastanowię czy dać kolejną szanse martesowi i zostać. Może będą jakieś 2 miesiące w roku kiedy to przebijemy. Jeszcze powinni się wycofać z tych durnych zasad dla sklepów, które się otworzyły po czerwcu 2019 i dla tych co się powiększały. Już by zostawili stary system premiowania do tego czasu kiedy będzie można porównać miesięczne utargi. Albo nie wiem, porównać czerwiec 2020 do maja 2020, cokolwiek. A tak pracownicy na tych sklepach będą co? Bez premii przez pare miesięcy? Komu się to opłaci? Ludzie już mają ciężką sytuacje finansową, a oni chcą im kolejne pare miesięcy zabrać.
    Andrzej

28.05.2020 23:06

Ten sklep to kpina, czekałem ponad miesiąc na przesyłkę która w gruncie rzeczy i tak przyszła zniszczona. Na zapytanie o reklamację milczą. Zwykli (usunięte przez administratora) Nie polecam tego sklepu.
    xx

31.05.2020 10:14

sklep internetowy martesa nie potrafi się ogarnąć, a stacjonarny ma związane ręce. Może jedynie wysłać w Pana imieniu mail że chce pan złożyć reklamacje bądź dokonać zwrotu gotówki tylko co do drugiego trzeba pilnować bo zdarzają się opóźnienia. Internetowy nie odpisuje nam wiec nie jesteśmy wstanie pomóc klientom tak jakbyśmy chcieli.
    Jan

07.05.2020 23:30

Jak tam po wyplatach?
    Jaca

29.05.2020 23:59

Nie mam już siana po wypłacie, kupiłem 12 pasztetów podlaskich i zostało na bułki, herbaty do 10 starczy, wody nie kupię, tylko z kranu. Jak patrzę w pracy na batony to mnie skręca. Nie da się przeżyć za tyle, nie da się.
    Kitty

30.05.2020 16:54

Martes pragnie Twojego dobra Laskawie przywraca program 20+ Wpadnie Ci 200 zl do wyplaty
    Kkk

13.05.2020 17:23

Jak wypłaty osób na opiece?

29.05.2020 10:50

Planujesz ciągnąc opieke do konca?Ja ciągle słysze od kierowniczki ostrzezenia ze firma mi za to podziękuje.

30.05.2020 10:58

Kazda swoją wizyte w firmie zeby wypisac wniosek o opieke nagrywam,jesli mnie zwolnią poleci rowniez kierowniczka.Ja tam nie spinam sie szczególnie bo moge pozwolic sobie na siedzenie w domu a pracuje tam bo lubie kontakt z ludzmi.Ale to wszystko robi sie juz załosne

28.05.2020 21:58

Ja to się zastanawiam kto tym wszystkim zarządza. Pozwalniali pracowników, poucinali etaty i dali pracy więcej niż przed tą całą pandemią. - ilości towaru są szokujące, chyba nadrabiają cały miesiąc jak byliśmy zamknięci - tydzień na zrobienie stołów Przepraszam bardzo, ale my przez ten tydzień nadrabiamy towar z poprzedniego tygodnia jak nie z dwóch poprzednich - pełno wytycznych; stoły (zaraz doślą kolejne sandały, wiec i tak będziesz to za pare dni zmieniać), rotujące, zmienić plakaty, końcówki kolekcji, zmiana cen, promocja na pumę (caracale i koszulki), więc znów plakaty, znów to ogarnąć żeby było widoczne do klienta. Zaraz będziesz to ściągać i zakładać nowe. Cały czas zmiana ekspozycji żeby ukryć to przetowarowanie i tak przekładasz, ściskasz, upychasz i za dwa dni robisz na tym samym dziale to samo. Do tego miliony raportów, a za trzy dni piszesz znów to samo i nic to nie zmienia. Przyślą ci kolejne kubki termiczne mimo, że masz ich 60 i od pół roku nikt nie sprzedał ani jednego. Trąbisz, że potrzebne są akcesoria treningowe - spoko, zobaczysz za pare miesięcy jak już nikt nie będzie pytał, bo chociażby otworzą siłownie i nikomu w domu nie będzie się już chciało ćwiczyć. Przy tej ilości pracy niech Ci jeszcze ktoś przyjdzie wziąć rower na raty. Nie zapominając, że pare stoi do skręcenia, bo tak poważnie to z niczym się nie wyrabiamy. Stajemy na rzęsach żeby wszystko ogarnąć i nawet nikt tego nie docenia. Nie wiem czy ktokolwiek przeczytał chociażby „dziękuje za ten ciężki czas” od swojego regionalnego, bo Martesowi to by już korona spadła. Oni Ci płacą, więc ma być. No... teraz to nie koniecznie płacą. Bo mimo zawieszenia kredytu ciężko z tego żyć. Poprzednio zaczęli wprowadzać jakieś zmiany 8h? Nie wyobrażam sobie wykonywać takiej ilości pracy na takiej zmianie. Dziwne, bo na zmianie mającej 12 godzin jestem znacznie wydajniejszym pracownikiem i nikomu nie muszę tłumaczyć jaki był zamysł żeby dokończył, bo sorry, ale mój czas pracy minął. Dla nich to niby jakieś 4 dni więcej w pracy, spoko, dla mnie to zabrane 4 dni odpoczynku, czasu na regenerację, bo nie ważne czy jestem 8 godzin czy 12 to potrzebuje takiej samej ilości czasu na odpoczynek. - nie wspomnę już o ilości klientów, bo ich jest więcej niż przed pandemią, a porównując utarg z zeszłego roku to firma raczej zyskała niż straciła. Do tego dopłata do pracownika i ucięte premie. Szybka kalkulacja. Przy takiej ilości pracy zapomnij o obsłudze czy jakimkolwiek informowaniu o promocjach. Zresztą chyba wszyscy pracownicy są tak zdemotywowani pensjami i ilością pracy za tak marne pieniądze, że nikomu nawet się nie chce z tymi ludźmi rozmawiać. - nie wspomnę już o sklepie internetowym. Wieczne żale klientów, a ty świecisz oczami i przepraszam za firmę, próbując dodatkowo zgonić to na firmę kurierską. Daliby chociaż 15% rabatu, ale nawet „przepraszamy za opóźnieni” nie potrafią napisać. Czasami to człowiek ma ochotę wyjść i nie wracać, a później się dziwią, że miesiąc gorszy, że pracownik mało wydajny i się zastanawia po co on wgl to robi skoro nawet złotówki więcej nie zobaczy. Zawsze tylko czytaliśmy „utniemy premie”, a czy ktoś zobaczył „jak przebijecie utarg z zeszłego miesiąca to każdy dostanie chociaż 100zł dodatkowej premii?” Czy w jakikolwiek sposób Nas ta firma zmotywowała do czegokolwiek? Tak to jest jak się idzie na ilość a nie jakość. Powinnismy mieć to na koszulach zamiast „z pasji do sportu”, bo firma już dawno zapomniała w jakim kierunku idzie i już dawno przestała być „sportowa”, raczej „cokolwiek byleby się sprzedało”. Niedługo dostaniemy szachy, bo to przecież sport. Szczerze? Nie znam innej firmy, która ma tak złą opinie i chyba zatrudnionego pracownika do usuwania tych komentarzy na Facebooku.
    Królowa wskaźnika

29.05.2020 19:37

Wszystko co napisalas to szczera prawda. Nic dodać nic ująć. Ja mam tylko nadzieję że Ci pracownicy co zostali zwolnieni i mimo to wrócili na umowę zlecenie zostaną docenieni i w końcu zaproponuje im się umowę o pracę.
    Martesiak

28.05.2020 23:16

Mamy pytanie, czy ktoś z Was dostał przedłużoną umowę jak już otworzyli CH czy nie przedłużają, ponieważ mi się kończy umowa i nie wiem czego się spodziewać? ????‍♂️????
    Hyhy

29.05.2020 12:02

Pewnie zaproponują umowę zlecenie, ale zapytaj się kierownika, bo każdy sklep może mieć inaczej zaplanowane etaty.
    Czarnków

28.05.2020 14:19

,,Pani" zaprasza na rozmowę kwalifikacyjną .... nie wie jaka stawka nie wie na jaki okres... Dobrze że wie ze na umowę zlecenie .... co za niekompetencja .... Aż się odechciewa przyjść. Ogólnie niczego nie szło się dowiedzieć więc po co marnować nasz i wasz czas... dramat.
    Bez nicku

28.05.2020 22:09

Popieram . Dziecko 20 lat nie potrafiło się dokładnie wysłowić efekt nie poszłam na rozmowę...
    Pablooo

29.05.2020 08:08

W Martesie lubią na kierowników takie jednostki bez wykształcenia bez doświadczenia A co niech kompromitują siebie i firmę ;D
    Xxxxx

27.05.2020 18:50

Rozmowa przeprowadzona profesjonalnie, pytania: Dlaczego akurat ja mam dostać to stanowisko Jak wyobrażam sobie pracę w martes sport Jak poradzilabym sobue kiedy przyszedl by klinet z odmowa reklamacji Jak wyobrażam sobie pracę w zespole Co jest dla mnie najważniejsze w takiej pracy
    ...

17.05.2020 20:35

Kto liczy na vouchery podróżne od MS hahaha

25.05.2020 10:16

Tylko nie zapominaj o fakcie ze rzad zeby skorzystac z tarczy zabrał nam 20%z wypłaty ale to nasz pracodawca zabrał nam całą premie.Mimo ze teraz musimy zapierniczac za wiecej osób.Premia w wielu sklepach była naprawde spora wiec tez nie miejmy zali tylko do rządu bo firma tez nie wykazała sie jakimkolwiek zrozumieniem.
    Ktosik

26.05.2020 07:00

Dlatego mówie - zero zrozumienia przy wypowiedzeniu , z góry l4, niech regionalni/makro przyjezdzaja do pracy.
    Dodi

22.05.2020 23:51

Ten kierownik we Włocławku to jakieś duże nieporozumienie. Podczas remontu gra na dyżurze w telefonie w jakieś dziecinne gierki. Jego pracownice jak są to śmieją się z niego i obgadują za plecami w taki sposób, że aż wstyd przytoczyć. Zazdroszczę tak zgranej ekipy i szacunku do jeśli można go tak nazwać "kierownika"
    Katia

23.05.2020 21:19

Martes chętnie zatrudnia osoby pełniące funkcje kierownika Do prawdziwego kierownka im bardzo daleko Prawda jest taka że nikt szanujący sie tutaj nie przyjdzie Za ta kase !!! Osoby które tutaj przychodzą myślą że złapaly pana Boga za nogi i pozwalają sie szmacic
    Bruno

24.05.2020 09:31

Tak zgadza się już, aż wstyd wysłuchiwać tych oszczerst w stosunku co do przełożonych.
    Bruno

24.05.2020 09:29

Co do sklepu we Włocławku galeria Milenium , potwierdzam są osoby którym wiecznie się coś nie podoba ,są to dwie panie. Wiecznie wszystkich obgadują , nie tylko obrywa się kierownikowi ale i również regionalnej. To co pisał mój poprzednik, zero szacunku do przełożonych. A to jest smutne żeby w taki sposób się traktować i wyzywać.
    Hajs

23.05.2020 10:06

Kto szuka pracy jak nie oddadzą premii? ????
    Paweł

23.05.2020 19:12

Polacy już nie wiedzą co to strajk, nie te pokolenie.
    Dodi

22.05.2020 23:41

Ten kierownik we Włocławku to jakieś duże nieporozumienie. Podczas remontu sklepu całą zmianę na dyżurze gra w telefonie w jakieś dziecinne gierki. Jego pracownice jak są to śmieją się z niego i obgadują za plecami i to w taki sposób, że aż wstyd przytoczyć. Zazdroszczę tak zgranej ekipy i szacunku do jeśli można tak go nazwać "kierownika"
    He

20.05.2020 14:20

Oni chyba są nienormalni z tym wysyłaniem towaru. W dwóch pracowników mamy to ogarnąć? Spinać może się jeszcze mamy? Zaraz będą pretensje, że się nie wyrabiamy. Brawo, brawo.
    Mona

22.05.2020 18:48

Jak beda pretensje to niech przyjedzie regionalny i pokaże jak to wszystko ogarnąć
    Tabaluga

19.05.2020 16:24

Czy ktoś podpisał w tej firmie umowę śmieciową tz zlecenie?
    Śmiechnasali

21.05.2020 12:37

Nam tez zaproponowali zleceniowki na powrocie... żałosne warunki
    Xyz

21.05.2020 10:36

Jaką stawkę godzinową ma doradca klienta ?
    Anonimowa

21.05.2020 09:36

Moi drodzy, Pracując w tej firmie cały czas się zastanawiam kto i po co wprowadza taki zamęt "na górze". Tak jak w większości sklepów, u nas także 2-3 osoby na zmianie przy ciągle rosnących obrotach oraz dostawach, które są tak duże, że przy obecnej formie organizacji pracy nie jesteśmy w stanie tego zrobić. Przy obecnej stawce za jaką przyszło nam pracować oraz ogólnym nastroju związanym z tym co dzieje się w firmie nasza motywacja spadła tak drastycznie jak płaca. Drodzy kierownicy regionalni i makro, dobrze wiecie w jakiej wszyscy jesteśmy teraz sytuacji. Czy dostaliśmy jakiekolwiek słowa wsparcia? Nie! Ciągle jest coś nam zarzucane, zasypujecie nas milionem zadań, które po prostu nie da się wykonać przy takim składzie. Nie jest też fair z Waszej strony, że grozicie utratą premii lub zwolnieniem... Moim zdaniem dopóki nie wróci płaca do normy to raczej należytej efektywności pracy nie będzie. Tak naprawdę nawet nie chce się polecać tych wszystkich rzeczy skoro i tak nie będzie jakichś profitów ze strony pracodawcy. Proponuję też ludziom "z góry" choć na chwilę obserwować co dzieje się na sklepach przy takiej ilości załogi oraz fakt, że zadowolenie pracowników maleje, a pracownik niezadowolony to mało wydajny ;) Dużo czasu jeszcze minie zanim ktoś zrozumie, że dbanie o sprzedawców w znacznym stopniu przynosi wymierne efekty. Jak to mówią "ryba psuje się od głowy" i mam wrażenie że u nas jest podobnie. Moje drogie martesiaki. Życzę nam wszystkim dużo zdrówka i cierpliwości do wykonywanej pracy. Mną również szargają nerwy, ale jeśli będzie tak dalej to po prostu zrezygnuję i odejdę. Po co się męczyć, starać, mobilizować siebie i załogę(jestem osobą funkcyjna) skoro ostatecznie wszystko i tak będzie źle hehe Miłej pracy, trzymajcie się!
    Anonimowy użytkownik

20.05.2020 16:01

Czekać na zamówienie do sklepu 2 tygodnie..... No to masakra...
    Kajej

20.05.2020 22:46

U nas 3osoby na koniec dnia gdzie ledwo się wyrabiamy ze wszystkim. Klienci coś chcą to trzeba pomóc przy kasie kolejka a tu znów raty i wiecznie coś. Towaru po sufit... Spokojnie ja nie będę się pocić za takie grosze . Robię co do mnie należy ale wcale się nie przejmuję , że nic nie jest zrobione bo po co? Jak chcieli tak mają. Marny etat to i ludzie nie będą się troić. Jak sobie przypomnę, że do lipca nasze wypłaty będą tak niskie to szlag mnie trafia. Mam nadzieję, że szybko pojawią się nowe oferty pracy bo aż wstyd żeby w takich trudnych chwilach dla wszystkich i przy wysokich cenach na półkach sklepowych tak nas pozbawiać środków do życia.
    Bis

20.05.2020 23:00

Przecież tym się zajmuje sklep internetowy a nie stacjonarny. Tam dzwon i się domagaj....
    Law fist

14.05.2020 08:31

Powiedzcie mi szanowni jak wy jesteście w stanie chronić mienie jak są dwie albo trzy osoby????!!!!! Podajcie jakieś sposoby przy tak dużych metrażach sklepow. Będzie sajgon przy inwentaryzacjach i jaka jest opinia w tej kwestii bo każdy unika tego tematu. Czy osoby lubiące wychodzić bez płacenia nie widzą jaką okazję to im tworzy? No i po co robić internetowki jak i tak to leży i żaden kurier po to nie przyjeżdża?
    Braki

20.05.2020 08:26

Hahaha dwie albo trzy osoby na sklep, a utargi lepsze niż w marcu. Zobaczycie przy inwentaryzacjach jak tą sytuację wykorzystują zainteresowani i jakie będą brali. Wtedy firma wam w swoim sprawdzonym już przez lata stylu podziękuje za tyranie jak wół przy obecnym ruchu w galeriach, gdzie żadnej pandemii nie widać.
    Xyz

19.05.2020 22:58

Cyrk na kolkach. Roboty po pachy. Zejscie na przerwe w normalnych warunkach graniczy z cudem. Na sklepie moze ze 2 osoby albo i jedna (bo nie licze kierownika ktory pije kawe przez cala zmiane i wydzwania po znajomych i do rodziny czy juz obiad zjedzony i jak lekcje). Oraz udaje jak to duzo nie zrobil. Pomijam fakt ze niekiedy az wstyd mi za te bledy ortograficzne czy brak zlozenia jednego prostego zdania. Nie chodzi o to zeby taka osoba miala magistra. Niech skonczy zawodowke bo to nie szkola jest wyznacznikiem inteligencji. Ale jezeli dajesz klientowi jakis chociazby protokol reklamacyjny i widzisz tam slowa ktorych w slowniku nie znajdziesz to daje to opinie calej ekipie. Czasami to mam ochote usiasc, wziac do reki popcorn i obserwowac. Bo tak naprawde czuje sie jak w cyrku. Zapierniczasz za 3 a hajs taki ze po tygodniu nie masz wyplaty kiedy dokonasz wszystkich oplat. Pracownik ktory pracuje prawie 4lata zarobi tyle ile ten, ktoremu konczy sie okres probny. Z perspektywy czasu pamietam jak chcialam kiedys pracowac w sklepie sportowym. Wiedzialam ze bedzie duzo pracy bo to nie tak ze stoisz za kasa i nic nie robisz. Ale wyjezdzajac regularnie za granice bylam tego nauczona, bo pracowalam ciezko fizycznie. Szczerze? Tutaj sie wiecej narobie a miesiecznie mam ok 3.5x mniejsza wyplate. Zaraz ktos napisze "to wracaj tam". Prosze bardzo, mozna oceniac nie znajac sytuacji danej osoby. Jakies bony swiateczne? Jakis glupi dodatek? Ocsywiscie sa. Bony zywnosciowe na kwote 5zl za raty. Jesli ktos zastanawia sie nad praca tutaj to serdecznie odradzam. Oczywiscie nie wrzucam wszystkich do jednego wora bo jestem przekonana ze jest wiele sklepow gdzie jest spoko ekipa, fajna atmosfera itd. U mnie jest tak srednio raz w tygodniu. W niedziele niehandlowa. Ktos zakaszle, zaraz podbiegnie kierownik ze rzuc l4 bo widze ze sie zle czujesz. Rzucisz. Tylek obgadany na pol wojewodztwa i domyslanie sie "na bank w domu nie siedziala tylko bawila sie w klubach i pubach" Wolna majowka? No jasne. Dla dwoch osob co roku na zmiane. Jakies wazne wydarzenie? Bierz uz. Tylko pozniej nie zdziw sie jak przez miesiac bedziesz traktowana jak miotla bo ktos musial za Ciebie przyjsc. Kazdy z nas jest czlowiekiem i kazdy potrzebuje zrozumienia. Przyjdziesz do pracy w dobrym humorze i z dobrym nastawieniem ale takie sytuacje moga Ci pomoc jedynie w dostaniu choroby psychicznej.(usunięte przez administratora) Zycze Wam wszystkim w tym trudnym czasie duzo cierpliwosci i zdrowka.

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.