Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Zapytanie

20.05.2021 09:05

Hej, moze ktos podpowie. Jesli pracowalem rok w martesie, po tym czasie przedluzyli mi umowe o prace i teraz na aktualnej umowie pracuje od 2 miesiecy. To jaki mam okres wypowiedzenia? 2 tygodnie liczac od nowej umowy? Czy miesiac liczac od poczatku pracy q tej firmie?
    solan

20.05.2021 19:53

powyżej 6 mc stażu pracy jest 1mc wypowiedzenia.
    Zapytanie

22.05.2021 18:39

Dziekuje za odpowiedzi...

12.05.2021 12:10

Reasumując po zebraniach jestesmy do niczego i nic nie wiemy i nic nie umiemy. Bardzo motywujące. Tabelke stworzyć i porownac gdzie jest najwieksza rotacja pracowników i dlaczego odeszli pracownicy z dlugim starzem. Prosze wescie się za to droga centralo.
    coki

20.05.2021 08:25

nawet jeśli z-ca kierwonika juz nie pracuje, ty też myślisz o rezygnacji to warto. Bo kierowniczka czuje, że może wszystko, a kłamstwo jest dobre... nie tędy droga, brzydzę się takimi ludźmi...
    xx

20.05.2021 17:00

(usunięte przez administratora) Błędem regionalnych jest to że biorą na rozmowę z pracownikiem który niby nie daje rady kierownika który wszystko przekręcę, Powinni prowadzić rozmowę na osobności, ponieważ gdyby była sytuacja mobbingu pracownika osoba zastraszana się nie będzie w stanie wybronić. Pozdrawiam wszystkim przyszły były pracownik, dzięki bogu mam miesięczne wypowiedzenie i dużo dni url
    Kaka

18.05.2021 16:30

Jak tam po wizytach M.J prawej ręki prezesa na sklepach? U nas była i wielce zdziwiona ile to my towaru mamy a miejsca nie mamy
    ....

19.05.2021 22:15

U nas była w zeszłym roku i nic wielkiego nie zmieniło się od tego czasu...
    Hhj

19.05.2021 23:29

Obsługa? A kto zrobi towar i inne? Potem będzie kara za zaległości i zapuszczony sklep. Ja już nie wiem co mam robić
    Julson

19.05.2021 08:23

Wjeżdża dużo essentialsa, nie zapomnijcie na każdym kroku tłumaczyć, że "czerwona meteczka" nie wchodzi w żadną promocję. Dziwi mnie fakt, że cena tych produktów miała nie podlegać zmianom, a w rzeczywistości... hahaha
    ;)

19.05.2021 18:42

połowa produktów miała zmienioną cenę wyjściową na droższą ok 50zł jeżeli nie więcej , już nie pamiętam

23.03.2021 15:08

Czy macie limit godzin przy umowie na zlecenie? Czy możecie wypracować tyle samo co Ci co są na umowie o pracę? I czy odejmujecie 15 min przerwy od godzin z każdego dnia
    Poziom

19.05.2021 11:49

Proszę wymień mi jedną firmę która zakłada w centrali związki zawodowe, proszę wymień mi chodź jeden akt prawby który dotyczy " jak nie podpiszesz to Cię zwolnimy. Prawo a rzeczywistość.
    były pracownik

19.05.2021 18:39

Pamiętam to, było to coś w stylu jeśli nie podpiszesz dokumentu o zmniejszenie wynagrodzenia/czy to o godziny chodziło o ok 30% to zostaniesz zwolniony. U mnie wszyscy podpisali kilka dni później/ może tydzień połowa składu musiała podpisać zwolnienie za porozumieniem stron
    Inko

17.03.2021 16:27

Czy ktoś może się orientuje jak wygląda praca na nowo otwartych stanowiskach w Martesie? Szkoleniowcy, koordynatorzy. Może ktoś może już wyrazić opinie. Jakie dodatki, jakie warunki? Trwają rekrutacje wewnętrzne, nie wiem czy składać CV.
    elo

18.03.2021 19:42

te stanowiska jeszcze nie powstały tylko prowadzą nabór. Rekrutacja na Koordynatora na VM to już trwa któryś miesiąc, bo ciągle zawieszają. A jeśli chodzi o dodatki do wypłaty to takie informacje przychodziły w mailu, Twój kierownik powinien Ci je przekazać skoro chcesz rekrutować
    Szkoleniowiec

19.05.2021 14:05

Firma Cię nie chciała na szkoleniowca, bo pewnie masz zerową wiedze i teraz masz taki smutek. Hahaha
    M0...

07.05.2021 23:22

Cześć, Co myślicie o odejściu KRS K.W. Z Pomorza? Jest coraz gorzej a Ci ambitniejsi, zadaniowi i ludzcy ludzie odchodzą... lepiej nie będzie gdy przyjdzie nam pracować jedynie pod pionkami bez szacunku do ludzi widzącymi jedynie cyferki.
    Hyhy

18.05.2021 10:21

Niestety, dużo ambitnych, dobrych i "starych" pracowników z doświadczeniem, mających w małym palcu procedury - odchodzi. Czy "Góra" zastanawia się dlaczego?
    Ggh

18.05.2021 22:13

Góra góry tylko zwalniać jak coś nie pasuje. Imponujące ....
    O rany

12.05.2021 20:33

A jak tam nowy KRS ze Szczecinka K W??
    Alonimo

13.05.2021 10:36

A Ty co D R zazdrosna ze kolega z tego samego miasta zajął miejsce Twoje xD ciągle się z niego śmiałaś a teraz on się śmieje z Ciebie KARMA

14.05.2021 20:57

I jak już uzyskałeś satysfakcjonujące odpowiedzi?
    Pracownik ze śląska

12.05.2021 11:38

Wy też macie polecać 20+, zamiast rowery i wszystko inne. U nas po zebraniu makro i regio powiedzieli ze mamy ola inne produkty i tylko polecać program. Nie liczy sie obrót tylko mamy polecać program. Proszę o info.
    Ha

13.05.2021 21:40

Takie ambitne osoby są własnoe wycisniete przez firmę. Tylko weź pod uwagę ogarnięta osobo że za rok bedziesz mieć jeszcze wiekszy próg do zrobienia z 20 +, a premi nie dostaniesz bo nie wyrobisz targetu. Serdecznie pozdrawiam ambitnych i ogarniętych
    Gnom

14.05.2021 08:08

Przypominqm ze sami sobie pracujecie na sklepie na takie warunki. Pracowalem na dwoch sklepach. W zadnym nikt nje narzekal na warunki, premie byly, krs sie nie czepial. Jak pracujecie tak macie.

08.05.2021 14:23

Żegnaj "mastersie", wypłata 1500 zl dla osoby odpowiedzialnej za sklep 900 metrow. Cyrk...
    Martesiak

11.05.2021 14:42

2300 na zamkniętym chyba to jakiś żart Ja dostałem 1550...

12.05.2021 00:00

W tej firmie każdy ma wynegocjonowaną swoją indywidualną stawkę i zagwarantowaną podstawę uop więc się nie dziw bo może się okazać że i u Ciebie na sklepie nikt nie dostał mniej niż 2k... tylko Ty. Smutne ale prawdziwe.
    XXX

05.05.2021 14:33

Jaka jest teraz stawka na UZ? Województwo śląskie, dolnośląskie
    Uciekaj

11.05.2021 10:41

Minimalna i żadnych benefitów. Podczas lockdownu 0 złotych. Uciekaj od tego syfu jak najdalej.
    nawet nie składaj

11.05.2021 17:09

jak jest zamknięte nic nie zarabiasz , jak otwarte będziesz musiał stać na kasie i wciskać dodatkowe produkty jak zwiększać utarg zbierasz na premie ale tylko osób na umowie, nic niedostajesz
    Hej Mazury

11.05.2021 12:23

Kolesiostwo, brak jakich kolwiek informacji o umowie, zatrudnianie pracowników na umowę zlecenie(teoretycznie cały etat, praktycznie 3/4),o informacje o umowie to trzeba błagać,po czym pracownicy którzy pracują ponad 3 lata dowiadują się parę dni przed że umowa nie zostanie przedłużona,brak jakichkolwiek podziękowań za ciężko odwaloną pracę,totalne dno,brak jakichkolwiek kompetencji ludzi nad stanowiskiem starszego, zatrudnianie tylko kogoś aby był,a całą robotę i tak muszą odwalić osoby z doświadczeniem ponieważ kierownicy szukają pupili,jeżeli nie macie dylematu kupić bułkę czy mleko,stanowczo odradzam,z jakiegokolwiek awansu nie ma się co cieszyć tylko płakać,trzymajcie się tam bo jest tragedia ✌️
    Robak

09.05.2021 23:59

2 lata w sklepie, przez większość czasu jedyny facet w ekipie, jako starszy kasjer sprzedawca. Czuję w kościach jak wszystkie przewalone kartony się odcisnely. Czuję każdą kroplę potu która spłynęła z czoła żeby zdążyć z tabelkami, towarem, szorowaniem podłogi jak na wyścigach. Czuję każdy badziewny rower który skręcam każdego dnia w pracy, bo nikt inny nie potrafi sprawdzić rozmiaru ramy, nie mówiąc już o przygotowaniu roweru i regulacji. Czuję zirytowanie wykonywaniem pracy kierownika który zawsze ma czas na kawę, telefon do przyjaciela, później go nie ma, a jego robotę robię ja. Czuję smutek w dniu wypłaty, najniższej krajowej, z groszową premią bo wymagany obrót nie miał szans na zrealizowanie. Poza tym czuję jak dostaję mopem w twarz na zebraniu, bo za mało sprzedałem 20%. Czuję, że się rozstajemy z martenseeeem. Z pasji do sportu.

10.05.2021 08:50

2 lata to stosunkowo krótko, ale ostatnie 2 lata najbardziej daly w kosc. Ja zdecydowalem sie opuścić po 8! latach. Trzymala mnie super ekipa. Ale jak zaczeli kombinowac ucinac, ale wymagac razy 10 to w koncu nie wytrzymalem. Uciekaj!!!
    Kikoko

08.05.2021 18:15

A dlaczego Martes nie działa w ogóle w reklamach telewizyjnych? Mnóstwo ludzi nawet nie wie o tej naszej ekstra promocji na obuwie. Przecież brak reklamy to brak wiedzy konsumentów:D
    Tommy

09.05.2021 15:00

Racja, ale lepiej obwiniać obsługę za słabą sprzedaż. W sumie może nawet nie tyle co słabą, co nie odpowiadającą ich wskaźnikom ;) Zazwyczaj osoby, które są już na sklepie wiedzą o tej promocji, ale brak jest nowych osób z zewnątrz. Reklama w radiu czy tv na pewno pomogłaby zwiększyć ruch na sklepie. Może w końcu niektóre sklepy wyszłyby z tego przetowarowania...

09.05.2021 23:01

"Geniusze" Z bielska nie beda placic za reklamy. Pewnie czekaja az ktora stacja sie do nich zglosi z prosba ze sa tak prestiżową firma, ze ich zareklamuja za darmo
    mobbing

09.05.2021 10:25

po przeczytaniu wielu z waszych opinii postanowiłem wstawić tu informacje na temat mobbingu. Jeżeli jesteście świadkami lub niektóre z poniższych informacji będą tyczyły się Ciebie, zbieraj dowody ponieważ jest to karalne a zdrowie psychiczne Wasze jak i Waszych współpracowników jest bardzo ważne. Jeżeli zostawicie taką osobę samą w najgorszym wypadku może ona targnąć się na własne życie. Mobbing współpracownika, a nawet większą liczbę osób lub całą organizację (osoby nią zarządzające). W konsekwencji takiego zachowania pracownik jest w złym stanie psychicznym, przejawiającym się obniżoną samooceną, poczuciem odosobnienia, a nawet stanami lękowymi. Aby uznać konkretną osobę za ofiarę mobbingu, muszą zaistnieć wszystkie czynniki jednocześnie, czyli: działania lub zachowania dotyczą pracownika lub skierowane są przeciwko niemu, działania lub zachowania są długotrwałe i uporczywe, działania lub zachowania polegają na nękaniu lub zastraszaniu, celem oddziaływania jest poniżenie lub ośmieszenie pracownika, odizolowanie go od współpracowników lub wyeliminowanie z zespołu; w efekcie prowadzonych działań u pracownika występuje zaniżona ocena przydatności zawodowej, a także poczucie poniżenia czy ośmieszenia albo odizolowanie lub wyeliminowanie go z zespołu współpracowników. Mobbing może przybrać wiele postaci. Osoba, która się go dopuszcza, może nieuzasadnienie podważać kompetencje ofiary. Przerywa zdania w pół słowa, nie daje się wypowiedzieć, na pytania reaguje agresją i krzykiem, całkowicie ignoruje pracownika, bez powodu przenosi go do miejsca, gdzie nie ma kontaktu z innymi pracownikami, grozi (np. utratą pracy, zwolnieniem, zaskarżeniem), wyśmiewa nie tylko na osobności, lecz przede wszystkim w towarzystwie współpracowników, odbiera wcześniej przydzielone zadania lub też ciągle dokłada nowe, których realizacja jest albo niemożliwa, albo całkowicie niepotrzebna. Choć przykładów jest dużo, i tak są jedynie małą częścią możliwych zachowań. Pracownik może również często słyszeć, że na jego miejsce czeka wiele innych osób, jeżeli więc coś mu nie pasuje (brak dni wolnych, konieczność przychodzenia do pracy nawet w złym stanie zdrowia pod groźbą utraty stanowiska) może odejść, bo nikt go w pracy nie trzyma. Tym samym pracownik czuje się niedoceniany, zmniejsza się jego pewność siebie i wiara we własne możliwości. Konsekwencje mobbingu Warto wiedzieć co to jest mobbing, ponieważ zazwyczaj rozpoczyna się stosunkowo niewinnie. Nierzadko pomiędzy osobą mobbingującą a pracownikiem dochodzi do konfliktu, który powoduje prawdziwą lawinę. Początkowo niepokojące zachowania mogą mieć miejsce raz na jakiś czas, jednak z czasem mogą się nasilić. Sytuacja staje się napięta do tego stopnia, że nieodpowiednie traktowanie staje się codziennie stosowaną praktyką. Tym samym pracownik staje się coraz bardziej zestresowany, przestaje się bronić przed atakami, traci chęć do pracy, z jednej strony przyjście do pracy jest dla niego związane ze stresem i strachem, z drugiej jednak boi się utraty stanowiska. Brak szacunku ze strony innych powoduje, że zamyka się w sobie, traci wiarę w swoje siły i umiejętności. W konsekwencji może znacznie podupaść na zdrowiu i zapaść na depresję. Proszę was to nie są żarty, takie czyny mogą zniszczyć człowieka. Jeżeli zauważyliście że wasz współpracownik zaczął mieć gorsze wyniki w pracy, zachowuje się jakby cały czas ktoś zanim stał bądź momentami wygląda jakby cały czas trząsł się ze strachu, coraz mniej odzywa się w pracy, odizolowuje się od wszystkich, ma lęki. NIEIGNORUJCIE TEGO, ZASTANÓWCIE SIĘ CO MOŻE TO POWODOWAĆ , PONIEWAŻ CZASEM OSOBA KTÓRA TO POWODUJE MOŻE UKRYWAC TO PRZED INNYMI, MOŻECIE STAĆ SIĘ NASTĘPNYM CELEM. NIEIGNORUJCIE SYGNAŁÓW. POMÓRZCIE IM. TO NIE SĄ ŻARTY MOBBING MOŻE W NAJGORSZYM WYPADKU SPOWODOWAĆ UTRATE ŻYCIA, KTÓRE MOŻECIE URATOWAĆ. (usunięte przez administratora)
    TOLA

26.04.2021 22:11

Tak oczywiście, najlepiej uciąć premię za wszystko, za wskaźniki, za torby Martes,za szkokenie Asisc i za wszystko co tylko sobie wymyśli KR, tylko zabierać umieją i straszyć że zabierą z premii bo przecież to premia uznaniowa a nie regulaminowa i mogą zabrać, gdyż aby ja otrzymać to trzeba się wykazać....obrotowej premii przypuszczam nikt nie wyrobi, gdyż kwoty zostały wzięte jeśli chodzi o porównywanie rok do roku i miesiąca z (usunięte przez administratora) Zostaje nam premia z programu 20plus, ale i tutaj nie dadzą zarobić!!! Ciągle im mało i mało a podobno zawsze mówili że to nasze pieniądze, że tyle ile sprzedamy tyle zarobimy i co robicie, zabieracie nam z wszystkiego, wstyd Martesie że tak motywujecie i dbacie o dobrych pracowników, za niedługo może jeszcze zaprzestaniecie zakupów pracowniczych bo tak sobie wymyślicie aby za pół darmo pracownicy nie kupowali. Wstyd że tak duża sieć jaką jesteście nie dbała o pracowników, zero bonów na święta czy paczek, zero dodatku do urlopu wakacyjnego czy wczasów pod gruszą, po prostu nic nam nie dajecie tylko od nas wymagacie. Ciągle się tlumaczycie i bronicie że przez locdawn jest ciężko bo sklepy pozamykane i macie mniej kasy, to ja się pytam z czego za co otwieracie co rusz nowe sklepy. Przed tym calym lockdawnem czy w ogóle pandemią też nic pracownikom nie dawaliście tylko zabierać, zabierać i zabierać.... Pamietajcie kij ma dwa końce.......
    inny

02.05.2021 09:49

Ale co to zmienia? To jest realna pomoc - możliwość zatrzymania 4 baniek w firmie, aby nie stracić płynności. To tak, jakby np. chińczycy zgodzili się dostarczać towar z odroczona płatnością nie o 60 dni, ale o pół roku. Zauważ, że inne środki pomocowe były uzależnione wprost od skali spadku obrotów i wystarczyłoby, aby obroty spadły o 30% aby się na coś złapać. Najwyraźniej Biedrosportowi tyle nie spadły, co oznacza, że jest w wyjątkowo dobrej sytuacji na tle branży (Intersport, Decathlon dostały bardziej w zadek)
    Qualtyy2

03.05.2021 14:41

Biedasport - podoba mi się do określenie. Bardziej niż sklep sportowy, przypomina odzieżówkę, tylko taką z akcesoriami sportowymi. Wybitny dział logistyki, zamiast magazynować towary na magazynie i prowadzić logiczną politykę towarowania sklepów, pozbywa się całych zapasów na sklepy, które i tak są przetowarowane. Robisz dostawę, twój problem, musisz gdzieś to zmieścić... a w tym czasie jeszcze, nie zapomnij o obsłudze klienta hahah... Promka -50% już na stałe zagościła w martesie, ale przydałaby się też jakaś wyprzedaż sezonowa, żeby pozbyć się starych kolekcji, które wracają na sklepy od kilku lat. Nikt nie chce kupic, bo przychodzi i mówi, ze rok temu mieliście to samo. Cena jak była biała, tak jest cały czas. Przychodzi co do czego to i tak najbardziej winny jest pracownik na sklepie, najgorsze (usunięte przez administratora)spływa na niego... Czy to jest właśnie ta "siła zespołu", o ktorej Martes pisze?
    Biedasport

02.05.2021 16:25

Firma porażka, wykorzystywanie, pospieszanie i to wszystko prawie darmo :D
    Master

03.05.2021 14:29

Przejawia się głównie tym, że osoby, które są pracowite i chcą wykazać się w tej pracy mają podcinane skrzydła na każdym kroku. Oczywiście, zależy na jaką ekipę trafisz, ale lepiej żebyś się za bardzo nie wychylał ;) Logika w stylu poprawiania czegoś po kilka razy, bo gdzieś na górze się nie dogadali to norma. Poprawiaj to i w międzyczasie obsługuj klientów, sprzedawaj przykasówkę i takie tam... Chodzi o to, że z biegiem czasu coraz więcej obowiązków przypada pracownikowi. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby zwiększyć ilość pracowników na sklepie, ale po co płacić... lepiej dojechać dobrych pracowników, żeby po kilku latach totalnie się wypalili. W sumie też nie liczyłbym, na jakaś zmianę w tej płaszczyźnie. Myślę, że martes jest nastawiony na to, że ludzie to tej pracy przychodzą na parę lat i nie mają chęci przesadnie o nich dbać. Lepiej wyeksploatować jedną osobę, potem znaleźć sobie nową, ze świeżymi siłami na jej miejsce. Trochę szkoda, bo myślę, że większość ludzi zasługuje na to żeby ich lepiej docenić i trochę odciążyć z nadmiaru często bezsensownych obowiązków. Myślę, że nawet regionalni, czy makroregionalni nie mają tu za wiele do gadania, bo za wszystkie sznurki ciągnie góra. Dopóki w zarządzie coś się nie zmieni, dopóty na tym forum będą pojawiały się negatywne opinie. Wiadomo, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Mamy XXI w., chcemy być traktowani z godnością i sprawiedliwie wynagradzani. Szanujemy pracę, ale nie jesteśmy niewolnikami.
    Ewa

16.04.2021 23:39

Hej! Ile zleceniowiec dostaje na rękę na godzinę i co jeśli zachoruje? Obowiązuje jakieś L4 w dzisiejszych czasach?ile musi przepracować godzin?

01.05.2021 00:23

Cały etat trzeba rozumieć jako 70-80% etatu... taki jest standard wytycznych krs przy układaniu grafików dla UZ.
    znawcy

01.05.2021 10:12

Masz L4 płatne po przepracowanym trzecim miesiącu. O ile zaznaczyłaś na oświadczeniu, że chcesz ubezpieczenie chorobowe

29.04.2021 20:36

(usunięte przez administratora) Panie Prezesie, W Martes Sport dzieje się źle, bardzo źle. Początek pandemii; zwolnienia, ucinanie etatów sklepom z porozumieniem z Przedstawicielem pracowników ( i tak wybór mieliśmy między kimś z centrali oraz z kimś z centrali) dlaczego Przedstawiciel nie walczy o nasze dobro? Zamieniliście część umów na umowy zlecenie, podczas lockdownów Ci pracownicy nie pracują a firma nie ma kosztów z tego tytułu. Mimo wszystko postanowiliście uciąć jeszcze 30% pensji podstawowej stałym pracownikom nie licząc się w ogóle z ich sytuacjami życiowymi. Sklepy zamknięte towarowane w taki sam sposób co otwarte; aktualnie na nic nie ma miejsca i zamiast wyglądać ładnie na ponowne otwarcie to wyglądają jak chińskie markety- rozumiem że to jest ten rozbudowany system logistyczny? Zabezpieczeniem przed wirusem uważacie za wysłanie 1maseczki/1pracownik na cały rok ? A No i jeszcze te nieszczęsne przyłbice który po jednym dniu były idealne do kosza. Za wszystko ucinacie premie, Konkurs uważacie za konkurs czy jako „kolejny target na sprzedaż czegoś tam” ? Dlaczego KRS nie potrafi sklepów mobilizować w cywilizowany sposób? Oczekujecie od nas pracy na wysokim poziomie w tych trudnych czasach a firma co nam w zamian daje? Podwyższone targety,non stop pretensje o wskaźniki, pełno towaru do zrobienia i niedobór pracowników na sklepach. Patrzycie tylko i wyłącznie na siebie tam na górze a gdyby nie my PRACOWNICY, was by nie było. Przykre ze pracownicy nie otrzymali wsparcia i poczucia bezpieczeństwa w dobie pandemii. Pokazaliście gdzie macie tak na prawdę swoich pracowników. Brak płynności finansowej? No ale nowe sklepy na mapie ciagle się pojawiają.
    Magik

30.04.2021 08:48

(usunięte przez administratora). Próbuję poraz drugi. Dokładnie zgadzam się z przedmówcą. To co się wyczynia w tej firmie jest porażające. Sklepy przeładowane towarem, ludzie ledwo dają radę, dodatkowo mnóstwo innych obowiązków. Po drugie, czy ktoś kontroluje pracę regionalnych? Wskaźniki wskaźnikami ale często są to ludzie kompletnie nie przygotowani do zarządzania ludźmi. Bałagan i brak jakikolwiek standardów firmy, kultury i organizacji pracy. Nikogo nie zastanawia tak duże zapotrzebowanie ludzi do pracy w całej Polsce? Nikt tego nie kontroluje? Odradzam pracę w tym miejscu. Brak szacunku do pracowników, pracy ponad siły, marne wynagrodzenie całkowicie dyskwalifikuje tą firmę. Proszę się zainteresować regionalnymi dzięki którym tyle ludzi ucieka z tego miejsca.
    Lusi

01.05.2021 08:15

Brawo !!Podzielam Twoją wypowiedź, to jest rzeczywistość Martesa!!
    Ha ha

27.04.2021 16:58

Premie w tej firmie były, są i będą obcinane bo jest to jedyny wyszukany i bardzo ambitny sposób kierowników na wyzakaznie się przed przełożonymi. Każda premia jest uznaniowa, niezależnie czy jest to frekwencja, program20 czy obrotowa i jeżeli zabieraja 10, 20 czy 30% za niewypracowanie czegokolwiek to ucinają z całości..nie ma czegoś takiego, że którakolwiek składowa premii jest gwarantowana- bo jak sama nazwa wskazuje jest UZNANIOWA. Lepszym tematem niż premie są podwyżki dla wybranych pupilków kierowników... "ale ciiiii, nic nie mów nikomu, że dostałaś bo to nie dla każdego"...
    Dajsoo

27.04.2021 23:07

Daj spokoj. Nie kazdy pracuje tak samo wiec nie kazdy musi zarabiac tyle samo. Nawet na tym samym stanowisku. A p zazdrosne jak sie dowiedza ze ktos ma wiecej to zaraz beda szczekac

28.04.2021 10:22

Jezeli ktos jest słaby to powinien to usłyszeć albo zostać zwolniony, a nie przedszkole "cicho nie mów nikomu że Ty dostałaś"

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

Kawka

27.04.2021 17:31

U
    Twist

27.04.2021 14:38

Czyli są dwie nagrody za udział w konkursie dla pracowników. 1 to bon na zakupy a 2 to obniżenie premii Czyli tak teraz będą wyglądały konkursy dla pracowników? Jak tak można nas zdemotywowac
    Nicki

26.04.2021 21:34

Witam. Mam pytanie, jak wygląda sytuacja w Martesie, gdy kobieta zachodzi w ciążę? Może liczyć na macierzyńskie? Ma pózniej gdzie wracać?
    Ss

27.04.2021 07:16

Macierzynskie placi zus. Martes nie ma nic do tego. A czy ma gdzie wracac to zalezy od kadry kierowniczej. U mnie miaky gdzie wracac, nowa osoba byka zatrudniania z infirmacja ze jest do konca macierzynskiego.

27.04.2021 12:24

Wszystko kwestiq sklepu, kierownikaci regionalnego. Teoretycznie jak masz umowe normalnie wracasz do pracy, ale po 1,5 roku nieobecnosci mysle ze sama nie będziesz chciala wrocic, albo od razu sie zwolnisz bo (usunięte przez administratora) w tej firmie jest z kazda chwila coraz wiekszy ????
    Zdemotywowany

25.04.2021 08:50

Pytanie do sklepów otwartych. Czy u was również są kary w postaci zabierania premii za słabe wyniki w konkursie sprzedaży reklamówek? My osiągamy całkiem niezłe wyniki wskaźnika czy programu. Premii za obrót z uwagi na spory target nie jesteśmy w stanie uzyskać. Jedyną premią pozostaje program. Stawaliśmy na głowie aby sprzedać jak najwięcej aby chociaż kwota premii z programu była jak największa. Udało się iiiii ZONK. Nie sprzedaliśmy wystarczająco dużo reklamówek. Nasz Martes znowu jest innowacyjny. Organizuje konkurs w którym zwycięzcy dostają nagrody i tu niespodzianka pozostali zostaną UKARANI. Nie masz dobrej sprzedaży to zabierzemy Ci premie. Brawo kierownicy regionalni. Brawo. Już bardziej nie można zespołów zdemotywowac. To nic że sprzedajecie rowery. Nic nie znaczy że wynik programu jest tak wysoki. Premia będzie obcięta. Drogi Martesie. Nie tędy droga. Acha nam już nie zależy. Po co się starać. Od jutra nie będę chodził za klientem, przestanę polecać produkty z programu, nie będę opowiadał o cudach technicznych w naszych rowerach. Od jutra będę sprzedawał reklamówki. Nasza firma na pewno odrobi na tym straty.
    Wkjdnxjejdn

26.04.2021 20:15

Nasz krs również poinformował nas o tym, ze utnie nam premie za słaby wynik sprzedaży siateczek
    Potwierdzam

26.04.2021 21:44

My też mamy taka informacje, ze KRS odejmie punkty za wyniki słabe. I nie tylko takie "kary" sa wymyślane. Także, teraz z programu, bo utargu nie wyrabia się, zabierają. a zawsze było to mówione ze to "nasze pieniadze"
    Martens

18.04.2021 07:38

Czy wy też chłopacy serwisanci jesteście za tym aby firma przeprowadziła normalne szkolenia rowerowe które naucza nas trochę więcej jak samych podstaw ? Trzeba samemu się uczyć z domu wg mnie to porażka chcą mieć dobrą sprzedaż na wysokim poziomie a nie potrafią wyszkolić personelu.
    Gs

24.04.2021 19:57

Ja mam 7 osobowy zespol. 5 osob bralo udzial w szkoleniu 8h, 2 obslugiwaly sklep. No ale lepjej szukac problemiw a nie rozwiazan
    DigDong

26.04.2021 20:37

W Regionie Tomka S (wielkopolska) miałem szkolenie prowadzone przez Maćka z M119, to powiem wam że pierwszy raz ktoś tak super tłumaczy i potrafi przekazywać wiedze, tak z nami rozmawiał że aż z ciekawością słuchałem i do tego jego poczucie humoru..bezcenne :) Są osoby odpowiednie na odpowiednich miejscach lecz to wszystko zależy od kierownictwa w danym regionie.
    EmZeroZero3ight

03.04.2021 11:19

Udało mi się wywalczyć rozwiązanie umowy za porozumieniem po ponad 4 latach pracy, ... wiec można się dogadać , wkoncu jesteśmy ludźmi , po 2-ch dniach znalazłem prace od 4,5Kdo 5,5 K do ręki , jeżeli praca ci nie pasuje a jesteś ogarnięty to ja ZMIEŃ !!! jeżeli pękasz to będziesz siedział w tym dołku i żył licząc drobniaki ,nie żałuje tych lat na sklepie gdyż miałem kozacki zespół i szacunek dla Pań ze wytrzymały ze mną tyle czasu ;D życzę wszystkim tych najlepszych dni w pracy przez cały czas , nie czuje nienawiści i nie będę pisał że ta firma to jest tak czy owaka,niema idealnych pracowników tak jak niema idealnych pracodawców , Trzymajcie się ciepło i głowa do góry 8D Mr.K aka A.I.R „J” aka „Jumpman” aka „ baller ini” aka „HustlaHand” peace out !
    Kamil

21.04.2021 20:38

Idź do sklepu dostaniesz numer do mnie , pogadamy. ....
    Byly pracownik m008

22.04.2021 19:37

Rozmawialiśmy juz nie raz przeciez. Pracowalismy razem Panie Konkretny haha

16.04.2021 09:40

Szkolenie rowerowe- marki własne. Rowerowe, jeszcze raz powtórzę. Od 9 do 14 gadka o tym jakie ładne kolory będą miały nowe kolekcje ubrań, jakie ekstra wkładki są w spodenkach i jak idealne eko bidony do nas przyjadą....a o rowerach 30 minut na zasadzie cyt. "rowery są słabej jakości ale to przez covid...". Szkolenie made by martes.. co tu więcej dodać? Dziękuję pozdrawiam.
    Xyz

18.04.2021 10:39

Chcesz mi powiedzieć ze cos wynioslas/les z tych szkoleń? Jeśli tak jest to uważam ze nie nadajesz sie do pracy w tym sklepie, bo pewnie jestes jedną z tych osób które polecą klientowi kupno kasku w sklepie internetowym.

22.04.2021 13:51

Chętnie Cie odwiedze w tej iławie zobaczymy ile masz do powiedzenia, zostaw kontakt do siebie wpadnę na majówkę nad Jeziorak
    Martensiak

18.04.2021 22:19

Szkolenie marki własnej oraz rowerowe: Zacznę może od samej wiedzy prowadzących. Jakaś kpina. 4 godziny zmarnowane , miałem wrażenie ze prowadzący w ogole sie nie przygotowali, wszystko jakby było czytane z kartki / slajdów. Masakra. Zero konkretów. Opowiadanie o spodenkach ze sa koloru czerwonego - no sorry, ale bez szkolenia kazdy widzi co ma jaki kolor.(usunięte przez administratora) Szkoda dawniej szkolenia wygladaly zdecydowanie lepiej. Po co na szkoleniu z rowerow było mowione o wojnie gospodarczej USA z Chinami ? Czy... ze rowery sa kiepskiej jakosci bo jest Covid ? ehhh jedna wielka kpina.
    Promki

12.04.2021 17:33

Jak tam robienie promocji u was na sklepach? Ale się klienci zdziwią jak wróca i zobaczą "nowe" Ceny.,.., ????

17.04.2021 13:48

Na towarze ktory jest na sklepie od co najmniej roku?? Proszę Cię zejdź na ziemię...
    Gs

17.04.2021 20:31

Co z tego ze kuoiony taniej jak cena na zamowienie tego samego towaru już wzrosła

13.04.2021 21:07

Hej, czy w Martesie są związki zawodowe? Czy któryś sklep się pokusił i założył?
    ,,,,

15.04.2021 10:09

U mnie za mała ilość osób żeby utworzyć ale chętnie się zapisze.
    M0...

17.04.2021 12:17

Zapisałem się !
    XcotamD

15.04.2021 09:40

Zmiany cen na korzyść firmy, brak premii za utarg, brak socjala, jest połowa kwietnia, pracujemy bez przerwy (park) a do sklepu nikt nie ma uwag i wszystko jest super ale jednak nadal najniższa krajowa...
    Nedved

12.04.2021 05:57

Firma kogucik - premii brak, jeśli jest to zabierają za byle co...

12.04.2021 16:37

To są janusze biznesu, niby wielka firma, podbija kolejne rynki, a zachowuje sie jak firma krzak...
    G.

10.04.2021 09:56

Powiedzcie mi co myślicie o kolejnym podniesieniu celów utargowych??? Które przed podniesieniem były już nie do osiągnięcia.
    Szajs

11.04.2021 08:54

Tak dzienny plan na poziomie 20 tys netto a wyrabiane zaledwie 10 porażka nie do zrobienia nawet gdyby każdy klient wychodził z czymś. Bo po prostu tych klientów az tyle nie ma w ciągu dnia

11.04.2021 21:20

Przecież to jest celowy zabieg "geniuszy" z Bielska, od zeszłego roku kombinuja, żeby cisnąć pracowników na obsługę klienta, ale żeby nie wypłacić premii...
    Niepewna

10.04.2021 14:23

Pytanie dość proste: czy promocje na koszulki można nabijać na jednym paragonie z promocja na buty?
    Dżony

11.04.2021 00:28

Tak, promocje można łączyć na jednym paragonie.
    Niepewna

11.04.2021 10:44

Dzieki za konkretna odpowiedz
    Bielsko żydzi

09.04.2021 01:44

Juz dzisiaj ochłapy. Ile typujecie? 1500? ????
    Sd

10.04.2021 21:27

3700 na otwartym
    Gnom

11.04.2021 02:23

A gdzie napisalem ze jako srzedawca?
    masters

22.03.2021 08:27

Dlaczego w Martesie nie ma pojęcia doby pracowniczej? Jeżeli jednego dnia pracownik pracuje od 13 do 21 to drugiego może rozpocząć pracę o 9:00. Gdzie normalnie byłoby to niedopuszczalne i skutkowałoby naliczaniem nadgodzin? Ktoś jest mi to w stanie wyjaśnić.
    Martesowy dzik

01.04.2021 15:14

Kończąc pracę o 21, na luzie możesz następnego dnia przyjść do pracy na 9.
    Przypadkowy

09.04.2021 22:03

Cześć. To o czym piszesz jest dopuszczalne ponieważ masz zachowane 12 godzin przerwy między jednym dniem a drugim. Jezeli pracowałeś np dzisiaj od 13 do 21 a na jutro masz zaplanowany dzień jako pracujący to możesz przyjść na 9( ponieważ dobra pracownicza w tym przypadku faktycznie kończy się o 13 dnia następnego ale jako że może być naruszona to możesz przyjść na 9- dzień następny jako dzień pracujący.) Jeżeli byś miał jutrzejszy dzień zaplanowany jako wolny a pracodawca ściąga cię do pracy to może się najwcześniej rozpisać na 13. Czas od 9 do 13 jest czasem który narusza twoja dobe pracowniczą i pracodawca jest zobowiązany do wyplacenia nadgodzin( 50% lub 100% w zależności czy jest to dzień przypadający w tygodniu lub w weekend). Mam nadzieję że trochę wytłumaczyłem. Ps. Dobrze że już tu nie pracuję ????????
    Malinka

08.04.2021 23:27

Hej powiedzcie jak to jest P.O? Można zrezygnować w każdej chwili??

09.04.2021 13:36

Jeżeli masz tylko aneks na PO to jak jest ktoś na Twoje miejsce to możesz jak nie to czekasz do końca terminu na jaki aneks został podpisany
    Malinka

09.04.2021 18:45

No tak wyszło. Nie wiem tylko czy to nie jest lanie wody...niby pół roku P.O A później kierownik
    Eh?

06.04.2021 18:04

A co to się stało, że Karol odszedł?

07.04.2021 20:38

Ekhm niedocenianie doswiadczonych, wieloletnich pracownikow? To miedzy innymi przez niego tak jest bo sam tak robil. Jak go wywalili to mi nie szkoda, jak sam sie zwolnil przynjmniej ma leb na karku bo wiedzial kiedy uciekac z tego coraz wiekszego "smrodu", ktory robi sie w tej januszowej firemce.
    Bb

08.04.2021 19:43

Nie. O makro.
    Ygfdv

06.04.2021 22:33

Co powiecie na odejście K.S z makroregionu północny wschód? Dobrze, a może wręcz odwrotnie?
    Bb

07.04.2021 08:22

Slabo. Pracowalem kiedys z KS pare lat. Naprawde przykladal sie do pracy. Szkoda takich ludzi ze odchodza z Martesa
    Nikt

06.04.2021 15:03

To jak są układane grafiki w tych sklepach to śmiech na sali. Jeden tydzień jesteś w pracy 4 czy 3 dni a później dostajesz 8 dni po 9 albo 10h pracy w ciągu 10 dni bo tak pasuje kiero. To jest w ogóle legalne? Po takim ciągu człowiek czuje się jak mop którym myjesz podłogę w martesie po raz 6472828826346.
    xx

06.04.2021 21:36

mój kiero tak samo robi, nawet prosiło się aby nie robić zmian tego typu bo pod koniec człowiek nie jest wstanie pracować ale ma to w (usunięte przez administratora) Najważniejsze żeby miał jak najwięcej zmian do 17 oczywiście nic nierobi tylko na pryw tel, a jak wychodzi to do osoba funkcja która zostaje do końca żeby maile przeglądnąć i okazuje się ma mnóstwo rzeczy do wykonania bo terminy niektórych były do końca dnia
    Hmm

06.04.2021 22:30

Raczej bardzo wątpię w te 8 dni po 9, albo 10h. Są normy tygodniowe, które muszą zostać zachowane. Inaczej raczej by nie zostały zaakceptowane :)

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.