Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Lusi

16.08.2021 21:10

Hej. Czy KRS też dzwonią do Was po godzinach pracy albo w dniu wolnym? !! Przegięcie "PRACODAWCO CZY DZWONISZ DO PRACOWNIKA NA PRYWATNY NUMER TELEFONU? CZY MASZ NA TO JEGO ZGODĘ? – STANOWISKO URZĘDU OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH Jakich sytuacji dotyczy stanowisko Urzędu? Pracodawca jest w posiadaniu prywatnego numeru telefonu pracownika np. w związku z tym, że pracownik jeszcze jako kandydat do pracy podał go w swoim CV. Pracodawca chce kontaktować się z pracownikiem za pośrednictwem jego prywatnego numeru telefonu lub adresu e-mail. Czy pracodawca może dzwonić do pracownika na prywatny numer telefonu jeśli już nim dysponuje? Nie. Nawet jeśli pracodawca ma dostęp do prywatnego numeru telefonu lub adresu e-mail pracownika to potrzebuje podstawy prawnej dzięki której będzie uprawniony do przetwarzania tych danych. Zarówno numer telefonu jak i adres e-mail to nie są zgodnie z obowiązującymi przepisami dane osobowe, których pracodawca może żądać od pracownika. Co powinien zrobić pracodawca? Zgodnie ze stanowiskiem UODO pracodawca powinien uzyskać od pracownika zgodę na przetwarzanie tych danych. Zgoda musi mieć formę pisemną. Zgoda pracownika powinna określać zasady kontaktu pracodawcy, na które zgadza się pracownik, chyba że ustali w niej możliwość kontaktu pracodawcy we wszelkich sprawach zawodowych. Oznacza to, że pracownik może określić w swojej zgodzie na przykład: – zakres spraw w jakich firma wykorzystywać jego numer telefonu, – godziny w których pracodawca może się z nim kontaktować, – ograniczenia kontaktu pracodawcy – wyłącznie do spraw pilnych lub innych określonych przez pracownika. Czy jeśli pracownik nie określi godzin kiedy pracodawca może się z nim kontaktować, ten będzie mógł to robić dowolnie również poza godzinami pracy pracownika? Zdaniem Urzędu wyłącznie w wyjątkowych okolicznościach. "
    Jikk

19.08.2021 08:23

NIE ODBIERAJ! ;)

08.08.2021 10:25

Co do regionu Śląskiego K. P MASAKRA to jest prawda nie ogarnia za każdym. Razem kiedy człowiek pyta prosi o pomoc jest odpowiedź nie wiem muszę się zorientować tak nie powinno być. Kierownicy sami odchodzą z długo letnim stażem i dobra wiedzą bo mają dość podejścia regionalnej nawet nie ma pytania z jej strony co się stało czemu taka decyzja. Jest jeden sklep z jej rogionu któremu już Współczuję życzę wytrwałości oby wszyscy nie odeszli. Pozdrawiam
    Yyyy

08.08.2021 20:33

Popieram to co piszesz ona jest beznadziejna czysta porażka K.P
    Temat ucichł

18.08.2021 10:42

A pracownicy dalej odchodzą i będą odchodzili
    Inwentura

12.08.2021 18:36

Co oni odwalili z tą inwentaryzacja to ja nie mam pojęcia, siedziałam do 4 nad ranem tylko po to aby oni stwuedzii że jest błąd i że wszyscy musimy od nowa to liczyć, śmiech na sali.

16.08.2021 07:29

To długo siedzieliście nie łatwiej w ciągu dnia na dokumenty tekstowe zgrać a na koniec na dokumenty inwentaryzacji nanieść ?
    Reklama

13.08.2021 11:24

Chcą byśmy osiągali wysokie wyniki sprzedażowe. Chcą byśmy sprzedawali jak najwięcej. Stworzyli początkowo promocje drugi produkt za pół ceny. Stworzyli aplikację by stworzyć "niewidzialną" nić pomiędzy klientem, a sklepem. A czy ktoś próbuje to zareklamować poza ekosystem klientów, którzy w miarę regularnie tu przychodzą i zaopatrują się w niezbędne produkty? W przeciągu ostatnich trzech miesięcy ilość klientów, którzy po przypadkowym wejściu do naszego sklepu zorientowali się, jakie mamy promocje, jest zatrważająca. Problem w tym, że zdecydowana większość kupiła już buty, bądź koszulki lub nawet polary (które teraz przy chłodnych wieczorach schodzą jak świeże bułeczki) u konkurencji za większe pieniądze... Ludzie, ile czasu musi minąć by nasza firma zaczęła reklamować się w telewizji, ponownie w radio by przedstawić produkty szerszemu gronu odbiorców? My naprawdę mamy fajne produkty, które będą atrakcyjne zarówno dla młodszych (tak wiem, młodsi widzą ciągle internetowe reklamy), jak i starszych... Czas wyjść poza stworzony już ekosystem klientów by pozyskać nowych, którzy na pewno kupią te walizki (bo najzwyczajniej w świecie są dobre) albo nawet produkty do szkoły, które teraz zasypują nasze sklepy. Wiem, że są to koszty... ale na Boga. Tutaj naprawdę pracują ludzie wykształceni ze świetnymi pomysłami. Dajcie nam szanse je pokazać, a sami stwórzcie wizję i cel, na który każdy zdrowo myślący człowiek będzie pracował. Trzymajcie się! Ciężki okres przed nami! BTS trzeba sprzedać ????
    uuu

14.08.2021 22:08

jakis mlody, pelen werwy dorwal sie do regionu i mysli, ze przez go work namowi szefow do inwestowania w reklame :D
    Jihny

15.08.2021 06:14

Za 10 lat ktoś może na to wpadnie ;)

07.08.2021 11:56

A jak wam się współpracuje z KRS KW( facet)?
    Śmieszki

11.08.2021 09:16

3miasto oczywiście! :)
    Pomorzanin

12.08.2021 23:32

Kar.... Najlepszy KRS od kiedy tu pracuje (7 lat)
    Martens

12.08.2021 08:12

Ustawienie na sklepach wg wytycznych to porażka: plecaki BTS przy rolkach wsadzone Po to aby tylko były bez sensownego ułożenia, walizki na witrynę i do tego strefa plażowa jak i ubrania na BTS i jeszcze rowery i hulajnogi. Jednym słowem (usunięte przez administratora) i nie przemyślane ułożenie. Wygląda to tak jak by ktoś losowo ustawiał na sklepie. Centralo dajcie wolną rękę pracownikom sklepów oczywiście za zgodą KRS to będzie to wszystko sensownie wyglądało i będzie dopasowane do krztałtu i wielkości sklepu. To samo tyczy się asortymentu jakiego potrzebujemy
    Były Wlkp

19.07.2021 12:57

Musiało minąć trochę czasu od odejścia żeby na pracę w tej firmie spojrzeć z pewnej perspektywy. Sam chciałbym przeczytać podobną opinię przed podjęciem pracy w Martes Sport, aby uniknąć straconego (prawie) roku. Kierownik wie tylko tyle o byciu kierownikiem, że należy mu się siedzenie w biurze i wydawanie poleceń innym. Jeśli miałeś to szczęście i od początku cię polubił trafiałeś do złotej klatki koleżeństwa i łagodniejszych przytyków podczas codziennej pracy. Jeśli jednak po zatrudnieniu okazało się, że nie macie ze sobą za wiele wspólnego wpadałeś do przegranego wora i notorycznego otrzymywania najgorszych zadań, zmian w grafiku i wysługiwania się tobą. Przerzucanie obowiązków z osoby na osobę na porządku dziennym (kierownik na starszych, starsi na sprzedawców, sprzedawcy na zlecenia). Zleceniobiorcy traktowani (szczególnie przez górę, począwszy od regionalnego) jak ludzie gorszego sortu, brak przerw (formalnie ich odrabianie) nawet w pracy po 10-12 godzin brzmi jak (usunięte przez administratora) na dalekim wschodzie. Regionalny postrzega wszystko przez pryzmat cyfr, statystyk i tabelek. Klient nie jest człowiekiem, a liczbą - ma tylko przynieść zysk i poprawić wyniki sklepu. Wynagrodzenia na śmiesznym poziomie, premie obcinane z byle powodu, oceny na koniec miesiąca przedstawione jeśli akurat kierownik sobie przypomniał, często abstrakcyjne uwagi w ocenie na koniec miesiąca, niemające pokrycia w rzeczywistości. Rotacja pracowników przeogromna, przez rok pracy trudno zliczyć ilość współpracowników. Firma szczyci się szkoleniami, możliwością rozwoju.. szkolenia to prezentacje w powerpoint odczytane przez szkoleniowca, organizowane raz na pół roku. Cała wiedza jaką wymagają klienci leży w twoim własnym interesie żeby ją zdobyć - jeśli już coś wiesz o danej dziedzinie sportu tylko plus dla ciebie, tutaj za dużo się nie dowiesz. Jeśli ktoś chciałby zarzucić mi, że teraz wylewam wiadro pomyj, a pracowałem tam prawie rok - no cóż, sytuacje życiowe są różne, nie od razu otrzymuje się prace marzeń, a i tak pierwsze kilka miesięcy upłynęło pod znakiem mydlenia oczu. Oszczędźcie sobie życia, nerwów i czasu straconego w tej firmie.
    Yyyy

28.07.2021 08:44

Zastanów się co piszesz
    Sprzedawca

10.08.2021 00:54

Niedługo 3 lata stuknie pracy i 3 różne sklepy. Faktycznie jak kierownik jest dobry i umie w organizację pracy czy zarządzanie zasobami ludzkimi - to jest znośnie. Ale wszędzie będzie: przetowarowanie niechcianego sprzętu, braki w "gorącym towarze", logistyka 3 kroki w tyle za klientami, ogrom papierologii i biurokracji niewspółmierny do zysków z tego, ogromne oczekiwania (targety). Jeszcze kilka rzeczy bym znalazł żeby powytykać problemów - i nawet nie bardzo mam jak narzekać na ludzi pracujących czy to w centrali czy coś, bo zazwyczaj z nimi dobry kontakt jest a i chętnie pomogą. Dlatego też myślę, że ogólnie całą firmę można w jakiś sposób oceniać nawet z pozycji pracy w jednym sklepie.

09.08.2021 08:19

Ta firma to jakiś żart, pracowałem już w innych miejscach i zawsze szanowało się tam pracownika niezależnie od tego na jakim typie umowy był. Przyszedłem tutaj na 8 miesięcy i nie wyobrażam sobie pracować tutaj na stałe. Wizytacje na których traktuje się pracowników jak (usunięte przez administratora) a w szczególności umowę zlecenie, komicznie niskie zarobki (minimalna krajowa), umowie o pracę zabierana premia za dużo przeterminówek, a nawet nie ma jak ich sprzedać 1+1za gr, bo święci nie raczą odpisać na e-maile czy możemy wystawić coś na taką promocję. Firma wymaga dużo, również wiedzy, a w żadem sposób nie inwestuje w pracowników, nie robi szkoleń. W tej firmie nie ma żadnych możliwości samorozwoju, stoi się w miejscu. Nawet awans na starszego sprzedawcę nijak ma się do samorozwoju, bo oprócz większej liczby obowiązków, szkolenia się nie pojawiają
    Hej

03.08.2021 22:45

Kierowniczka z dominikańskiej to DRAMAT
    Halo

07.08.2021 12:41

Szkoda ze regionalny tego nie zauważa, dziewczyna nie nadaje się na osobę na takim stanowisku, na początku nawet się starała, ale teraz to tylko jedna wielka ściema z pracą i zrzucanie wszystkiego na innych, oprócz tego pretensje jak coś jest źle zrobione a sama siedzi na socjalu i zajmuje się prywatnymi sprawami albo patrzeniem w ekran monitora jak ktoś wbije na socjal (śmiech), na kasę nigdy nie stanie ale pieniążki z 20+ chętnie przytula mimo że to jedyna możliwa opcja do zwiększenia wypłaty dzięki pracownikom. W soboty gdy nie ma co robić i jest obsługa (a klientów na sklepie czasami brak) chodzi jak szeregowy i wszystkich upomina gdy tylko się ktoś do siebie odezwie (ciężko 12h chodzić i poprawiać poprawione buty). Obecnie przybyła też pewna dziewczyna z pasażu która chodzi i kabluje to na nią pracownikom - a później jej na pracowników - oprócz tego przy kierowniczce udaje że coś robi a gdy tylko nie ma jej na zmianie to zapomina że przyszła tu do pracy. Cyrk. Świetnie się dziewczyny dobrały, na pewno przy takim podejściu sklep będzie się rozwijał i kwitł pod względem kadry pracowniczej:)
    Cześć

07.08.2021 21:01

bo to stało się chyba standardem w firmie, KRSy nie zwracają w ogole na to uwagi, jak nie ten to inny, zwłaszcza w tak duzym miescie i pewnie tam też zawsze była duża rotacja i tyle w temacie
    Lipno

21.07.2021 13:52

Regio KM z Lipna nie ogarnia życia. Tez macie takie wrażenie? Zmiany w makro wyglądają slabo.
    No

04.08.2021 19:08

No nie.

06.08.2021 11:35

Nasza napisała, że jadą sobie na wyjazd z kierownikami
    nowy1295

04.08.2021 21:37

Możecie powiedzieć jak wygląda praca na magazynie w Bielsku? Atmosfera kierownicy itd
    mariola

20.04.2011 14:52

praca napewno nie na dłużej, gdyz: - zarobki są niskie, - małe szanse na podwyżke, - ciągły zapieprz, - zero pakietów socjalnych, bonów na świeta itd.. Wymagają, wymagają a od siebie nic nie dają :(
    yonkii

03.08.2021 21:02

wiele się nie zmieniło ;)
    Dokładnie

04.08.2021 15:03

Grafik tak zrobiony, że brak czasu na pasję, którą tak się chwalimy na koszulkach... co też za tym idzie, brak możliwości dorobienia sobie po godzinach. Praca raczej przejściowa, żeby można było zobaczyć gdzie ludzie harują gdy się nie uczą, albo mają pecha. Jedyny plus to praca w klimatyzowanym miejscu, ale czasami taki zapieprz, że klimatyzacja nie wyrabia z chłodzeniem człowieka.

03.08.2021 20:27

Mogliście wziąść zniżki w sierpniu?
    Hater

04.08.2021 07:11

Tak. Zawsze mozemy
    Justa

04.08.2021 07:31

Tak
    Anonimówka

03.08.2021 12:00

Może i już nie pracuje w tym sklepie, ale jak to możliwe że sklep może działać bez kierownika jakiś blisko rok? Zwłaszcza, że zwolniła się jedna osoba, starszy sprzedawca, który mial mozg i ogarniał wszystko, co podchodziło pod obowiązki kierownika. Ale teraz dwie osoby, pracujące osoby odeszły, zostały dwie. Bez kierownika. Już nie mówiąc że starszy sprzedawca to osoba wymigujaca się od wszelkiej pracy, siedząca do godziny 18 na socjalu, pijąca kawkę, gadająca ze swoim chłopakiem pol dnia na kamerkach, zrobienie minimum (czyli zdjęcia regionalnej), jedzenia przez godzinę, wychodzenia co chwilę na fajke i jak jeszcze pracowała ta ogarnięta to zostawianie jej papierkowej roboty. Poza tym nic. Jak można pracować rok i nic nie umieć? XD Można to gdzieś zgłosić? Zwłaszcza ta sprawę z brakiem kierownika i zastępcy. Bo to nie jest normalne. Ale z drugiej strony nie dziwię się, że nie mogą znaleźć nikogo na te stanowiska. Ciężko jest regionalnej wystarczająco głęboko wejść wiecie gdzie, zołza jakich mało ^^

26.07.2021 10:25

Czy ktoś z Was pracował w Wyszkowie w martesie? Chętnie dowiedziałabym się jaki jest tam kierownik i zespół. Zastanawiam się nad zatrudnieniem tam. Pozdrawiam
    Paula

26.07.2021 21:07

Kierowniczka jest super, mloda, miła, dobra do dogadania. Polecam!
    mp

02.08.2021 20:59

Również polecam całą ekipę!
    M999

23.07.2021 12:14

Kogoś w tej centrali zgrzalo już do końca cisną o BTSa obsługę klienta a KRS przysyla końcówki... napisz raport i wypełnij tabelki a na zmiane cen wjeżdża 8 stron a na sklepie 4 osoby i cały dzień się z tym pieprz....
    Gość

27.07.2021 07:52

A w międzyczasie zrób sobie dostawę żeby mieć z czego zrobić te milion czółek na BTSa, przecież nikt nie pomyśli żeby ten towar przyjechał wcześniej i czekał na sklepie do wyłożenia
    Chlipkowo

02.08.2021 14:29

Dobrze że jesteś zadowolony pewnie siedzisz cały czas i popijasz kawusie. Teraz domyślam się czemu tak źle opisują kierowników i starszych sprzedawców bądź ludzi z centrali. Więc Clipaj tą kawusie chlip chlip.
    Prawie były...

28.07.2021 22:22

Odejście kierownika jest tak samo traktowane jak odejście sprzedawcy? W poprzedniej firmie jak składałem wypowowdzenie była robiona specjalna inwentura czy wszystko się zgadza i liczenie kasy. W naszym wspaniałym martersie tez to jest praktykowane? Czy jeszcze jakieś inne praktyki stosują?
    Michki

29.07.2021 08:49

Pierwsze słyszę

01.08.2021 10:36

Żadnej dodatkowej inwentury nie ma. Liczenia sejfu też nie było. W momencie jak odchodziłem nawet KRS nie przyjechał na przekazanie kluczy i sklepu. Wszystko przekazywałem zastępcy.

31.07.2021 09:58

Gs

31.07.2021 21:12

Jak sobie poscieliles tak masz
    Majk

28.07.2021 00:04

A ja chciałbym zapytać o klub QR. Kto w centrali jest odpowiedzialny za tak ważny projekt marketingowy? Chcecie żeby pracownicy nakłaniali klientów do pobierania apki a najlepsze handlowo miejsca świecą pustkami. Na końcówce damskiej QR mam łącznie 6 sztuk produktów i doprosić się nie mogę nikogo o dotowarowanie. Żenada!!! Zróbcie coś z tym bo sklepów takich jak mój jest na pewno więcej.

28.07.2021 09:33

Po co walczyć o tak super projekt jak można na sklepy wysłać brando Solany i inne (usunięte przez administratora) przecież jak nie ma kostiumy za 30 zł to sprzedasz 2 koszulki. U nas sezon letni zawsze był dobry robiliśmy dobre obroty teraz ściana z kostiumami świeci pustak i nie możemy doprosić się o towar którym moglibyśmy zrobić utarg. Super dział logistyki należą się Wam podwyżki, najlepiej utnijcie nam bo nie mamy targetu i dajcie logistyce
    Majk

28.07.2021 20:51

Odpowiadam sam sobie ale dzięki za szybką reakcję :) dzisiejszy mail wyjaśnił kwestię
    Pytanie...

14.07.2021 10:02

Co tam się dzieje na Poznaniu gdzie szefuje regionem M.M? Czy Pani M.J. nie widzi że coś jest nie tak.... pełno ogłoszeń na kierowników.... jak nie daje dyscyplinarke to zwalania bez powodu czy na jego regionie został ktokolwiek? Słabszych wywyalil A lepsi kierownicy sami odeszli... dalej panuje tam taka obłuda??? Czy macie zamiar zatrudniać na kierowników ludzi bez doświadczenia i wykształcenia? Żenujące podejście....
    Jak

18.07.2021 21:19

Większość kierowników z Poznania odeszło dobrowolnie. Między MM a MJ jest przecież AO która była regionalną przed MM. Patrząc na całość w MS to w centrali jest również sporo nowych osób. Więc chyba wszędzie się pozmieniało. Rynek pracy dalej się zmienia i wcale nie jest tak ze wirus go spustoszył. Wystarczy spojrzeć na ilość ogłoszeń o pracę i stawki jakie proponują.

26.07.2021 10:07

Cieszę sie że został poruszony temat M.M. Uciekajcie jak najdalej od niego. Mnie również zwolnił jeszcze zanim został regio.Spytałem o powód. Dobre pytanie nie odpowiedział mi na nie. Bo się bał albo powodu nie miał. Ale z dwojga złego cieszę się że tak to wyszło.Człowiek nie nadaje sie na to stanowisko dziwię się że jeszcze go tam trzymają. Wiele dziewczyn przez niego musiała iść do psychologa. Wiele razy przez niego płakały. Uważajcie na niego bo was zniszczy..

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

Xpx super kierownik

25.07.2021 09:33

U nas były skargi na kierownika, każdy wypełnił negatywnie ankietę za (usunięte przez administratora) , były rozmowy z krs raz nawet makro przyjechał Ludzie z długim stażem pracy się zwalniają niedługo nie będzie komu pracować A oni i tak kierownika nie zmienią/ nie zwolnia za to co odpier…. Na dokładkę Krs wszystko co usłyszy odrazu sprzedaje do kierownika Kolejny dowód na to ze im nie zależy na ludziach Najlepiej wymienić cała ekipę która robi dobre wskaźniki a zostawić kierownika który się do niczego nie nadaje poza gadaniem przez telefon
    Jaka?

20.07.2021 22:23

Jaka jest w ogóle wizja naszej firmy? Do jakiego celu wspólnie dążymy i co chcemy osiągnąć? Dlaczego nie dzieli się nikt z nami informacjami kluczowymi z punktu widzenia firmy? Pracuje po to by mieć najlepsze wskaźniki? Raczej to tak nie działa. Co jest więc naszym wspólnym celem?
    dzfyy

21.07.2021 08:42

KASA
    julek

21.07.2021 19:14

jak to jaka, "Z PASJI DO SPORTU" z przymrużeniem oka oczywiście ;)
    Zigi

12.07.2021 18:01

Martes Włocławek Komunalna, ostatni raz tam kupiłem buty, masakra , reklamacja oczywiście odrzucona , pisana na kolanie na zapleczu, i jeszcze hamstwo małej blondynki na kasie , która robi z siebie gwiazdę. Jak sprzeciwiłem się że nie zgadzam się z reklamacja,i poprosiłem o wyjaśnienie tej decyzji . Tacy ludzie jak ta pani powini przeszkolić się z zakresu obsługa klienta. Już kiedyś słyszałem negatywne opinie na temat olewania klientów.
    Haha

17.07.2021 16:12

No właśnie , raczej ta pani która mnie obsługiwała ma prawo uświadomić mi co mam zrobić gdy nie zgadzam się z odrzuconą reklamacją ,A nie zachowywać się tak jakby była tam za karę. Gdy klient się pyta , to sprzedawca powinien odpowiedzieć , a raczej widzę że osoby pracujące tam nie mają zielonego pojęcia Po co tam są. Piszę to na tej stronie bo chcę zwrócić uwagę osobą zarządzającym na to kogo przyjmują do pracy.

18.07.2021 01:06

Pochwal się gdzie ty pracujesz przyjadę sprawdzić twoją wiedzę i efektywność. koleś schowaj się ! Ta firma tak funkcjonuje i tyle a sprzedawca nic nie musi zapamiętaj to sobie chcesz to się sam dowiedz !
    Były

27.06.2021 17:37

Firma-żart. W Przemyślu kierowniczka udaje królową a nie ma pojecia o zarządzaniu pracownikami. Odradzam komukolwiek podjecie pracy w tym miejscu. Kumoterstwo,wazeliniarstwo i wysługiwanie sie jest na porzadku dziennym.
    Barabara

30.06.2021 22:12

W tym regionie wiele rzeczy się działo i dzieje... Łukasz szkolił Łukasz ma hahaha Jak wszyscy kierownicy są tacy jak on zdecydowani i pewni siebie nie zmieniający zdania co wizyta to jest SUPER
    Hunter

16.07.2021 14:08

Hahahahah co się spłakał. Tak z ciekawości jesteś byłym pracownikiem z własnego wyboru?
    Jolcia

16.07.2021 11:20

Pracowałam w(usunięte przez administratora)i nie sądziłam, że kierownik może być taka klucha. Zawsze był mega "zapracowany" na zapleczu a jak poszłam na chwilę to nawet przyłapałam go jak sobie śpi przy komputerze albo grał sobie w gry. Cieszę się, że tam nie pracuje, ponieważ jak powiedziałam, że nie mogę wchodzić wysoko na drabinę to usłyszałam abym nie marudziła i kogoś do pomocy wzięła. Panowało też mega wykorzystywanie młodych osób, które nie miały dzieci. Rodzice mieli więcej wolnych weekendów i więcej wolnego w święta niż osoby bezdzietne mimo, że jak była rozmowa o pracę to miały mi przypadać minimum dwie wolne soboty. Najlepszy to był argument "NIE MIESZKAM Z CORKA TO MI SIE NALEZY". Nie dziwię się, że ciągle ktoś się zwalnia i ciągle kogoś szukają.
    Martes złom

14.07.2021 21:11

Pomysły centrali są najlepsze, sklep Pro rowerów pełno na witrynie i w strefie sezon to jeszcze dowalają walizki na witrynę strefa wejścia na B2S i obok jeszcze namiot z leżakiem i parawanem oraz jeszcze hulajnogi wepchnąć toć to wygląda jak wielki bajzel i nie da się upchnąć tego wszystkiego w tak małym obszarze. Nie wszyscy mają duże sklepy centralo.
    Lalala

15.07.2021 22:32

Są na sklepie bo jak sie zamówiło takie a nie inne ilości towaru u producenta to trzeba to gdzies przechowywać...a za magazyny przecież nie będą dodatkowo płacić. Lepiej sobie magazyn zrobic ze sklepu niech inni sie martwią, centrala ma z głowy kłopot i koszta.
    Na już

16.07.2021 10:01

To żadna nowość tak jest od kilku lat i będzie więc trzeba upychać bo co innego zrobić
    Hutttt

15.07.2021 18:22

Ciekawe jakie będą wnioski po naszej ankiecie?
    Kasjer

08.07.2021 23:22

Szkoda ze na zapleczu nie ma kamer. Mysle ze KRS by sie zdziwil jakby zobaczyl jak pracuje kierownik, jak przesiaduje na tel i ile razy z os funkcujnymi na papierosy wychodzi. Wiele razy bylo tak ze wszystkie os funkcyjne ktore byly na zmianie razem z kierownikiem byly na papierosie, a kasjer musi obslugiwac na sklepie, doradzac klientom, faktury robic, zwroty, po 2 buta isc na magazyn i jeszcze zle bo za wolno towar jest robiony
    Olkafasolka

13.07.2021 08:06

Ja tam bym nie chciała żeby kierownik pokazywał jaja. Co kto lubi. Lepiej niech już siedzi w biurze.
    Kierownik

14.07.2021 22:42

Tak siedzę na zapleczu i wpatruje się w pulpit komputera w wolnej chwili załatwiam swoje prywatne sprawy jakieś zakupy po galerii kto mi zabroni od kawy się uzależniłem więc pije ja w nadmiarze taka dobra wiecie + ploteczki z pracownikami którzy przychodzą donosić na drugiego żyć nie umierać i to za takie grosze tylko zostać kierownikiem.
    Premi

13.07.2021 11:50

Co się dzieje z tymi targetami? Przecież to nie ma nic wspólnego z nowym systemem premiowym wprowadzonym niemal tok temu!!!!!! Jak można tak traktować pracowników?? I nawet słowa wyjaśnienia! A jak nie wyrobisz to jeszcze ci z drugiej premii utną!
    Bylyrobotnik

11.07.2021 00:01

Na początku bylo spoko umowa praca i kasa ale im dłużej tym gorzej. Po paru latach pracy i obietnic wkoncu jest zebranie kierownikow szkolenie integracja, na zebraniu sie okazuje ze caly region nowy szok bo dlaczego ?? to byl początek czystek Gosi J. mógłbym pisać wile ale szkoda mi klawiatury na ta firme. jak myslisz o MS to zacznij myślec inaczej ! A i wydała w Szczecinku lekko 100 tys na zjazd a podali starych chleb hahah
    Jimmi

11.07.2021 12:09

napisz coś więcej o czystkach pani Gosi
    wkurzony klijent

08.07.2021 12:34

sklep totalna porażka drugi raz się nabrałem i kupiłem u nich buty sportowe martens rozwaliły się po miesiącu oczywiście reklamacji nie uwzględniają uważajcie jak u nich kupujecie odradzam zdecydowanie zakupy towar niskiej jakości
    Rzecznik

08.07.2021 23:19

Proszę odwoływać się do rzecznika praw konsumenta. Jeśli to nie pana wina, na pewno pomoże ;) To jest forum dla pracowników i nic Pan tutaj nie ugra.
    Byk

09.07.2021 01:10

Polska mowa nie być trudna... Klient! Martes! xD????
    Obcy123

05.07.2021 19:56

Jak się zapatrujecie na aktualne warunki premiowe ? Bo wg mnie to jest śmiech na sali i jawne oszukiwanie pracownikow.. w warunkach premiowych w mailu pisze o ze wymogiem jest wyrabianienie 90% 95% I 100% rok do roku do otrzymania odpowiednich pułapów natomiast pieknie targety są zawyżane o przynajmniej 10-15% i wyrywkowo brane z rok lub 2 lata wstecz zależy oczywiście który rok mial wiecej nie patrząc na to że w 2019 covida nie bylo ;) ... jest to straszne jak firma zaczyna nas wykorzystywać a wymagania wzrastają jak w jakiejś zagranicznej korporacji..

08.07.2021 07:44

W starym premiowaniu za taki miesiąc jaki był w czerwcu przy niższym utargu premia rzędu nawet 900 zł teraz jest to marne 590 zł porażka.
    Zawiedziony

02.07.2021 13:08

Ta firma to żart. Nie wierzcie w nic co mówią. Na rozmowie powiedzą wam jedno a robić będą drugie. Centrala nie trzyma się ustalonych przez siebie zasad sami nie wiedzą czego chcą obsługi klienta czy przerabiania dostaw tonami i tworzenia kolejnych bezsensownych ekspozycji. Nie wiem jak w ich mozdzkach powstała myśl, że dobry sprzedawca bedzie pracowal fizycznie i za tak śmieszne pieniądze. Do pracy przychodzą kolejni ludzie na zlecenia i po chwili odchodzą bo im w głowach się nie mieści, że od ludzi bez jakiegokolwiek systemu premiowego wymaga się aktywnej i profesjonalnej obslugi.
    cytryn

05.07.2021 21:58

dokładnie, ale jakąś premię dostaniesz, więc nie powiesz, że nic nie dostajesz ;) a ile tego jest to my sami wiemy. Rok do roku wszystko przebijać to my musimy. Szkoda, że nam wszystkim rok do roku tak pensji nie podwyższają

08.07.2021 07:42

To nie jest możliwe że ciągle rok w rok będziemy przeciąć target bo w końcu będzie moment gdzie w zimę trzeba będzie robić 600tys utargu co w naszym małym mieście nie było nawet w najlepszy miesiąc wakacji. Firma będzie wprowadzać zmiany w kwestii premii jak nie w tym roku to za rok. Albo całkowicie zabierze czego bym się nie zdziwił
    Groteska

05.07.2021 17:39

Ta firma to jakiś żart. A kierowników regionalnych można by podać o (usunięte przez administratora) Funkcjonowanie sklepu jest nieprzemyślane, przy tonach towaru wymagają perfekcyjnej obsługi klienta i lśniącego sklepu, a w międzyczasie jeszcze zadania do wykonania odnośnie VMu lub innych procedur. Firma nie ma szacunku do pracowników, którzy już lata pracują i tak samo do tych nowych. Nic dziwnego, że zlecenia przychodzą na miesiąc lub dwa, a później się zwalaniają, bo widzą co się dzieje. Zero szacunku i docenienia. KRS zamiast wspierać to tylko przyczyniają się do tego, że bardzo dobrzy ludzie ze stażem w firmie się sami zwalniają albo szukają pretekstu do zwolnienia, bo mają takie widzi mi się. Liczą się tylko cyferki i włażenie regionalnym tam, gdzie słońce nie dochodzi. Premia od utargu prawie w ogóle nie możliwa do wyrobienia. Niby podwyżki, a zarabia się tak naprawdę coraz mniej, bo zmieniają sobie system premiowania, wykorzystując do tego pandemię. Kiedyś człowiek naprawdę przychodził z wielką chęcią do pracy, bo i dało się pracować w normalnej atmosferze i jeszcze dobrze się zarabiło. A teraz nie ma ani jednego ani drugiego. Czekać tylko aż ktoś pójdzie do sądu o (usunięte przez administratora) bo nijak nie idzie psychicznie wytrzymać, a będzie tylko coraz gorzej.
    Szczesliwa

01.07.2021 11:33

Dziś kończę pracę w tej firmie jestem szczęśliwa ale też rozczarowana że zmarnowalam tutaj 3 lata życia. Pomimo tego że jestem matką nigdy nie brałam l4 opieki czy choćby urlopu na zdrowe dziecko, nigdy nie odmawialam przyjścia do pracy ... pracowalam większość weekendów sklep chodził na najwyższych obrotach najlepsze wskaźniki w jakim regionie byśmy nie byli, zawsze w czołówce w wspolczynnikach, sklep bezproblemow pomimo faktu że przez 3 lata mieliśmy przynajmniej 11 regionalnych ... A w podziękowaniu dostałam ukladzik nowego regio z moją zastępczynią ktora tak mu liże D.. e ze inne sklepy się z tego śmieją.,nie potrafi kierować sklepem wszystkiego się boi nawet pracownikom zwrócić uwagę zatem jeśli czytasz to cyganko bez matury, dziewczyno którą zaprosiłam do domu żeby uczyć procedur bo zostałam zmuszona żebyś została zastępca A grafiku nie umiałaś ułożyć nawet.... całą wiedzę masz dzięki mnie..... A sporo na to poszlo czasu bo za sprytna nie jesteś chociaż układ z nowym regio w którym się chwalisz na inne sklepy żeby mi umowy nie przedłużyć wypalił to żegnam Cię z wdzięcznością bo zmusiliscie mnie do działania i dostałam mega dobra pracę nie za takie ochlapy jak tu.... A Tobie życzę 100 lat w martesie to firma idealna dla takich zakłamanych hipokrytek jak Ty
    Fiołek

02.07.2021 23:14

W jakim regionie takie akcje ?
    Kokoszanel

04.07.2021 20:09

Pewnie Rzeszów hahaha
    Czlowiek

03.07.2021 00:12

Czy jakość pracy w Martesach w dużych miastach (np. Warszawa ) jest taka sama jak w tych mniejszych miejscowościach, gdzie gono.ą ludzi dla wskaźników?
    Nukes

03.07.2021 21:52

To są wytyczne dla całej sieci. W jednych sklepach będzie łatwiej wyrobić w innych trudniej, na to już wpływu nie masz. Jak masz wybór to lepiej wybrać Decathlon. Martes to taka sportowa biedronka.
    Krytyk

02.07.2021 09:07

Robię zakupy w sklepie i narzekam, na sklepie miła atmosfera i sympatyczni ludzie. Skoro Pani szczęśliwa pisze że poświęciła tak dużo swojego czasu na naukę i cała wiedzę zastępca posiada dzięki Pani, to wnioskuję że niewiele było do przekazania i sama Pani podsumowała swoją osobę w tym poście. A jeśli chodzi o obrażanie kogoś kogo się zna tutaj, to gratuluje odwagi.
    Przyszły pracownik

30.06.2021 08:51

Hej dzisiaj mam jechać podpisać umowę jako, że jestem osobą paląca jak firma sie na to zapatruje?

30.06.2021 20:10

Według w3wnetrznego regulaminu pracy jest zakaz palenia papierosów nawet elektronicznych w trakcie pracy. Przerwa jakby nie było również jest liczona jako czas pracy i nie mozna opuszczać miejsca pracy.
    Kaka

30.06.2021 20:15

W firmie jest zakaz palenia ???? którzy wszyscy respektują i szanują ????
    Xxx

29.06.2021 18:24

Pracujesz w tej firmie ładnych parę lat i nawet nie możesz odejść jak człowiek za porozumieniem stron bo robią Ci pod górę. Na urlop pójdziesz dopiero jak jest cała obsada sklepu. Zastanów się trzy razy zanim pójdziesz tam pracować bo obowiązków i wymagań mają dużo ale przychodzi co do czego to pieniędzy i premii nie widać a urobić się trzeba . Zmarnowane 6 lat w tej firmie
    Johnys

30.06.2021 10:29

Zwykle korpo, dla nich tylko cyferki w tabelkach się liczą... od siebie nic nie dają, a wymagania jakby niewiadomo ile mieli zapłacić. Zwłaszcza, ze ostatecznie i tak coś utną, bo nie da się idealnie pracować ehhh
    Target

25.06.2021 13:04

Wyrabiacie target?
    Martesiak

26.06.2021 23:43

Jak zawsze. ????
    Tert

27.06.2021 20:17

Tak. Trzeci muesiac pod rzad :)

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.