Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Kinga

07.10.2022 12:50

Miałam nie pisać tutaj żadnego komentarza, ale robię to, ponieważ chcę Was na coś uczulić. Pracowałam w firmie 2 lata. Absurdy, takie jak wyłącznie lodówek, temperatura 30+ na sklepie, itp - nie dopadły mnie, ponieważ dostałam wypowiedzenie w połowie lipca, a na półtora miesięcznym wypowiedzeniu miałam ZAKAZ ŚWIADCZENIA USŁUG PRACY i po otrzymaniu wypo musiałam w trybie natychmiastowym opuścić sklep. Nie będę wylewać tutaj ogólnych żali, bo to w sumie nie w moim stylu, ale mam radę dla obecnych pracowników. Mianowicie - róbcie zdjęcia WSZYSTKIEMU co wysyłacie do centrali, KRS, MKRS, itp. To przydaje się później na drodze sądowej, jeśli chcielibyście pozwać firmę. Oskarżono nas (może nie oficjalnie, ale KRS insynuowała nam to w oczy) o kradzież, ponieważ przy ZAMKNIĘCIU SKLEPU wyszły braki w towarze (sklep funkcjonował 5 lat, ja pracowałam niecałe 2 i dostałam naganę za te braki). Usłyszeliśmy, że "no klienci/złodzieje by tyle nie wynieśli. To muszą być źle robione cesje lub kradzieże wewnętrzne". Chcemy udowodnić swoją niewinność, ale prawda jest taka, że nie mamy dowodów. Wszystkie maile do KRS o złodziejach, protokoły przy złapaniu złodzieja - wszystko zostało w firmie. Coś tam w zanadrzu mamy, ale nie wiem, czy będzie to wystarczające. Mam kolegę z byłego zespołu, który jest mega zawziętą osobą i trzymam kciuki, by udało się wygrać z tą firmą. Ja od siebie dodam, że zrobię wszystko, by tak się stało. Was natomiast uczulam, by mieć "w razie wu" dowody na to, co robicie, co wysyłają Wam KRS (jeśli np piszecie, że centrala Wam wysłała niepełną dostawę, a KRS/centrala każe Wam to przyjąć, mówiąc, że "na pewno dojedzie za jakiś czas"). Bo za takie dziury i głupotę ludzi wyżej, potem Wy zostaniecie posądzeni o wynoszenie rzeczy ze sklepu. Btw. wyliczyliśmy ostatnio, że żeby były takie straty w firmie, to każdy pracownik musiałby CODZIENNIE wynosić reklamówkę z rzeczami na około 2 tys złotych. Oczywiście nie muszę pisać, że to absurd i ta nagana z nieoficjalnymi oskarżeniami w naszą stronę są z czterech liter wyjęte? W firmie czułam się dobrze głównie ze względu na to, że miałam świetną ekipę na swoim sklepie. Miałam też okazję poznać Was, ponieważ byłam Szkoleniowcem z Technik Sprzedaży. Jeśli chodzi o kontakt z kimś wyżej, to teraz zastanawiam się, ile fałszywych uśmiechów w moją stronę poszło. Ja na co dzień dość naiwną osobą jestem i szybko ufam ludziom, bo wierzę w szczerość i uczciwość. Ale z biegiem czasu zastanawiam się, na ile pewne rzeczy i słowa kierowane w moją stronę, były szczere i prawdziwe. Wierzę, że większość z nich była prawdziwa i szczera, ale wiecie, jak to jest... Pozostaje to ziarno niepewności. Przesyłam Wam mocnego przytulasa i nie dajcie się! Rozglądajcie się za czymś nowym, dopóki macie możliwość, bo świat nie kończy się na tej firmie, a na zewnątrz jest naprawdę fajnie i można robić coś wolniej, spokojniej i z uśmiechem na twarzy :)
    Kinga

10.10.2022 22:18

Ja pracowałam w sklepie we Wrocławiu, który zamknęli i opisałam wszystko. Również pozdrawiam!
    jeszcze pracownik

12.10.2022 10:10

Cześć Przecież wystarczy w sądzie przedstawić procedurę zabezpieczania towaru , która jest ogólnie dostępna i żaden sąd nie przyzna racji firmie martes sport. Towar do 100 pln bez zabezpieczeń , od 100-250 jeden klip. przecież 90% towaru na sklepach jest albo nie zabezpieczona albo prawie wcale "co to 1 klip dla złodzieja" u Nas ginie odzież zabezpieczona 3-4 różnymi klipami plus miękkie bo gdzieś mam te ich wytyczne. A KRS co może ...nic wysyłamy zdjęcia pociętych klipów i metek i zero reakcji. Firma sama zaprasza do siebie złodziei. Przecież oni wchodzą biorą co chcą i wychodzą ...ale wina pracowników. Ciekawe gdzie w regulaminie pracy pisze ,że mam się z nimi gonić i ryzykować zdrowie, były przypadki w sieci ,że (usunięte przez administratora) pobił pracownika i firma się wypięła na niego bo szarpanie się ze złodziejami nie należy do jego obowiązków. Nie dajcie się wrobić , trzymam kciuki i powodzenia.
    Od nie dawna krs

06.09.2022 13:22

Od nie dawna jestem regionalnym. Nie sądziłem ze tu jest az taka presja ? Tez tak macie? Ciagle maile. Nocy nie starcza. Telefonu od przelozonych nawet po 21. Tlumaczenie sieto z, kazdego kroku. Idzie siw wykonczyc
    Bbj

09.10.2022 12:55

Ty chyba nie wiesz o czym piszesz
    Haha

10.10.2022 12:42

Napisane w taki sam sposób jak oni piszą do nas maile, żeby krs zrozumiał o co chodzi. Hahaha. A jaki oni piszą to dopiero oczy krwawią
    olelele

05.10.2022 22:13

halo lubuskie ktos mnie slyszy? zastanawia mnie czemu są o was tak zle opinie okiem klienta wyglądacie na porządną firme, czytajac co sie dzieje wewnatrz az boje sie podjac u was pracy, choć cv złożyłem
    olelele

07.10.2022 13:32

jestem po pierwszym dniu, zapierdziel mocny ale osoby pracujace tam bardzo fajne
    Długoletni Pracownik

27.09.2022 17:23

Trochę czasu się zastanawiałam czy w ogóle napisać tu jakąkolwiek opinie. Niestety ale z roku na rok jest coraz gorzej. Zacznijmy od wynagrodzeń, które biorąc pod uwagę zakres obowiązków są nieadekwatne. Plik premiowy został stworzony w taki sposób aby nie przyznając punktów za daną kwestie ucinała nawet program 20+ który należy się przecież po wyrobieniu 2% . No ale przecież trzeba dodatkowo wyznaczać cele ; a to średnia sieci a to inne wygórowane założenia. Gdzie u Was droga centralo to wszystko o czym mówicie na szkoleniach. Cele SMART ? Dlaczego jako tak duża firma i prężnie się rozwijająca nie jesteście PRO PRACOWNIK ? Czy sądzicie ze jeśli dacie nam tyle wytycznych do zrobienia plus oczywiście ankieta TK na 100% musi być i wprowadzicie wręcz tempo nie do ogarnięta to pracownicy nie będą w stanie „zmarnować” ani sekundy za którą płacicie ? Wytyczne MakroRegionalnych a co za tym idzie Regionalnych są już nie do zniesienia. Cały czas czepiacie się o wszystko i wszystkich- czy wy czasem stawiacie się na naszym miejscu ??? W jaki sposób nam pomagacie ? Wysłaniem @ z wynikami? Staramy się wszystko robić zgodnie z wytycznymi, tak aby wyniki były w porządku aby na sklepie był porządek a wam wiecznie mało i przyjeżdżając na wizytę czepiacie się pierdół- to tak dla zasady ? Dajcie na każdy sklep dwa etaty więcej a dopiero wymagajcie. Przy pierwszym lepszym L4 jest problem ze zrobieniem grafiku - przecież to jest absurd. SKLEPY SĄ PRZETOWAROWANE, MAJĄ PROBLEMY W ZNALEZIENIU LUDZI DO PRACY, (opinia mówi sama za siebie) CHCECIE WPROWADZIĆ TAKIE ZASADY ABY NIKOMU NIE CHCIAŁO SIĘ PRZYCHODZIĆ DO PRACY. Bo w tej firmie nigdy nie będzie Przełożonych którzy podejdą do Pracownika jak do człowieka - tylko cały czas będziecie traktować nas jak tanią siłę roboczą. Obudźcie się wreszcie Tam Na górze ! Zachęcam w końcu wziąć pod uwagę opinie które są tu wstawianie- 90% z nich to szczera prawda. Przestańcie wybierać na KRS I MKRS ludzi którzy mają nie równo pod sufitem i czekają tylko aby się wyżyć na pracownikach i pokazać kto tutaj „rządzi” Sztuką jest zarządzać a nie jak to w Martesie RZĄDZIĆ.
    Agnes

28.09.2022 22:39

A mnie zastanawia po co w tej sieci jest w ogóle stanowisko KRS? Czy ktoś mi to wyjaśni? Za co oni biorą pieniądze? Za zrobienie pliku kremowego i zatwierdzenie grafiku? Nic nas nie uczą, w niczym nie wspierają, nie motywują, a wręcz przeciwnie. Hm... Szkolimi sami siebie, wszystko układamy sami, wypełniamy polecenia centrali i wdrażamy sugestie VM, które też są jednymi z nas. Czy utrzymywanie takich stanowisk jak KRS nie jest sztucznym generowaniem kosztów dla firmy? Może by tutaj poszukać oszczędności??
    Prawda

04.10.2022 11:32

Zrobić Ankiety na temat Krs I makro co 3 miesiące. Tylko anonimowe tak żeby się nie bali kierownicy i pracownicy to będziecie wiedzieć po co zatrudniacie krs.
    Aplikacja

30.09.2022 17:36

A kiedy nasza aplikacja otrzyma jakieś nowe funkcje nadając jej sensu? Bo to co teraz.. sami wiecie
    Kaska

20.09.2022 08:28

Jak widzicie kwestie szkoleń w naszej firmie?Bardziej może dojazdów na nie.My do sklepu szkoleniowego mamy 50 km.Oczywiscie nikt autem nie jeździ bo się nie opyla.No może jeszcze gdybyśmy we dwie os jeździli to inaczej ale u nas zawsze jedna.Trzeba wyjechać sporo wcześniej i dużo później jesteśmy w domu a zapłacone tylko za 8h.
    Szkoleniowiec z produktów

30.09.2022 12:33

Myślę że ten problem się rozwiązał. Jeździmy autami do 200 km w jedną stronę. Teraz bardzo żadko mamy szkolenia powyżej normy paliwowej.
    Gal anonim

30.09.2022 15:30

Jego wybór za 150polskich złociszy dodatku miesięcznie. Do kogo i o co pretensje?

29.09.2022 09:02

Rafi

29.09.2022 20:09

Ładnie się pan przedstawił przed pracownikami, przed tysiącami pracowników
    PracownikMazowsze

19.09.2022 20:15

Siedziałem w tym kaczym dołku 6 lat od sprzedawcy aż po kierownika i takiego betonu jak tam na górze dawno nie widziałem. Żegnali się z najlepszymi pracownikami KRS którzy zatowarowali im dziesiątki sklepów w Polsce jak i w Rumunii. K.S ; R.W czy P.M. Kierownikami na sklepacj są często ludzie którzy potrafili podczas inwentaryzacji zdjąć pół asortyment u ze sklepu.nie widząc w tym nic złego. Nie polecam nikomu i sam od roku omijam szerokim łukiem
    Wtf

22.09.2022 18:13

Ostatnie normalne osoby z tej firmy uciekły z mazowsza na przełomie grudzień/styczeń. Niech to ginie .
    byly

27.09.2022 00:08

nie tylko. Poludnie polski tez poebao ta prace. Z wiekszoscia z mojego sklepu utrzymujemy kontakt. NIKT NIE ZALUJE :D WSZYSCY sie smieja :D ps. lodowki nie zapomnijcie wylaczyc :D

26.09.2022 18:52

Czy kwota 3100 to dobra stawka w firmie Martes Sport Sp. z o.o.?
    Benek

26.09.2022 20:49

A na jakim stanowisku ? Pytanie nie do końca sprecyzowane.
    Ojjj

26.09.2022 23:31

Skoro najniższa krajowa to 3010 to odpowiedź sobie samemu na swoje pytanie

05.09.2022 14:53

Może ktoś napisać jaka atmosfera panuje w biurze w Bielsku? Jakich zarobków można się spodziewać na stanowisku Specjalisty ds. kadr i płac?

24.09.2022 10:28

Duże trzeba mieć doświadczenie?
    Krs

24.09.2022 16:39

Żadne
    pracownik nr1

23.09.2022 13:13

nie wiedzialem ze M&M ma znajomych na goworku?
    Laleczka

23.09.2022 12:36

jak tam zarządzanie przez krs M&M?
    Monia

21.09.2022 20:56

Czy jest możliwe dostać urlop bezpłatny na 3 miesiące. Kto musi wyrazić zgodę.
    Gabi

19.09.2022 21:55

Kiedy klienci ogarną, że to co robi Martes jest zgodne z prawem i jedyne co zostaje to PIP itp. A i tak nie wiele to da. Trzeba się dostosować do współczesności.
    Xxx

19.09.2022 07:30

Jak tam, lodóweczki wyłączone?
    Gabi

19.09.2022 21:49

Wyłączone i nagle napoje nie idą. Wcześniej mimo podwyżki szły ????
    Tadeusz

12.09.2022 14:35

Zdecydowanie odradzam zakupy zarówno przez stronę internetową jak również w stacjonarnych placówkach sklepu MARTES sport. Reklamowałem w sklepie buty New Balance które po kilku tygodniach użytkowania rozpruły się w okolicach zapietki. Oddając buty do reklamacji z szacunku dla swojej osoby jak i przyjmującej reklamacje wyczyściłem buty pianka przeznaczoną do czyszczenia obuwia. Co tez jest warunkiem koniecznym przyjęcia butów. Z działu reklamacji otrzymałem informacje,że buty zostały wyprane w pralce i tam uległy uszkodzeniu. Reklamacja rozpatrzona odmownie.Totalny absurd. Sprawę skierowałem do Rzecznika Praw Konsumenta ale skoro polityka firmy MARTES jest taka aby obalać i odrzucać zgłaszane reklamacje i zniechęcać regułką roszczenia swoich praw przed Sądem to nie liczę z ich strony na pozytywny finał. W każdym razie mam nauczkę. Nie dajcie się też naciągnąć na produkty proponowane przez sprzedawców przy kasach, wyczyścicie zakupione obuwie proponowanym środkiem i oddacie do reklamacji zarzucą wam ze użyliście detergentów a buty wypraliście w pralce. Polityka sklepu niczym w filmie Bareji odrzucimy reklamacje i co nam Pan zrobisz. Takie rzeczy to tylko w Polsce i na Białorusi. Sprawę przekaże w uzgodnieniu z rzecznikiem praw konsumenta do inspekcji handlowej. Finał jest taki, że nie mogę skorzystać z produktu który zakupiłem w tym sklepie. Inne sklepy nie robią takiego problemu z reklamacją.
    Brak słów

15.09.2022 18:31

Tacy klienci g@monie na porządku dziennym wszędzie. Nasze społeczeństwo jest do bani. Pan Tadeusz też typowy polaczek. W uzasadnieniu reklamacji stawiana jest pieczątka osoby rozpatrującej reklamację z danymi osobowymi i firmą w której pracuje? Bardzo dobrze że takim ludziom bez wstydu odrzucają reklamację

15.09.2022 20:09

Pianka do czyszczenia popsuła buty, hit :D Lepszego dawno nie słyszałem. Używam tych produktów, które sprzedaję klientom. Używane zgodnie z etykietą i zastosowaniem konserwują obuwie, a nie je niszczą. Od odrobiny wiedzy jeszcze nikt nie umarł. A klient skąd ma wiedzieć? Ma wszystko napisane w decyzji. Najpierw trzeba dokładnie czytać, a później się wypowiadać, zamiast się ośmieszać.
    Krzysztof

12.09.2022 21:13

Oferowane przez ten sklep obuwie jest niskiej jakości. Reklamacje są rozpatrywane negatywnie, a w uzasadnieniu odmowy uznania reklamacji wina za uszkodzenia jest zrzucana na klienta. Warto też pamiętać, że obuwie nie posiada gwarancji producenta i w grę wchodzi wyłącznie rękojmia, co w mojej opinii już na starcie świadczy o niskiej jakości butów. Nie polecam obuwia z tego sklepu. Moje obuwie z tego sklepu po 4 miesiącach wyglądało jakby miało kilka lat. Zakupione buty niszczały w oczach. Szkoda kasy i czasu.
    Ble ble

15.09.2022 10:49

@Krzysztof a pochwal się co to były za buty i jak użytkowane? Kup buty w firmowym Adidasa i "żądaj" gwarancji..... ciekaw jestem czy Ci uznają?
    Dział reklamacji Martens Sport

15.09.2022 16:24

Reklamacje są rozpatrywane na zapleczu, przez niewykwalifikowanego pracownika. Uzasadnienia reklamacji to gotowe pisma zapisane na komputerze. Zalecamy zatem przedstawienie sprawy u rzecznika praw konsumenta. Pozdrawiamy Dział reklamacji Martens Sport
    Xxx

02.09.2022 01:23

Co tam się stało w Siedlcach?
    jm100%

11.09.2022 16:57

ostatnia ekipa to tam była 3 lata temu, potem tylko jakies przypadkowe randomy bez pojęcia o niczym
    V

12.09.2022 11:26

Marcin

09.09.2022 09:31

Kupiłem ochraniacze na kolana, były hukowe i w (usunięte przez administratora) nie wygodne a potem to sprzedajecie i tylko (usunięte przez administratora) na to hajs
    XD

09.09.2022 22:03

To jest strona dla pracowników a nie dla sfrustrowanych klientów, chyba każdy widzi co się kupuje a nie potem się ma problem

06.09.2022 23:22

Żałosne

07.09.2022 08:56

Jaka piękna prowokacja :) gratuluję, świetny pomysł, nikt się nie domyślił.. :) jak ktoś pozwala komuś/sobie na picie w pracy to jest po prostu nieodpowiedzialnym debilem i juz.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

pomocy

30.08.2022 10:51

Wróciła z urlopu i już (usunięte przez administratora)wszystkich.
    Prawda

02.09.2022 23:30

No i zaczęło się potwierdzanie wszystkiego po 1000 razy
    Ktos

03.09.2022 12:02

O kogo chodzi ?
    Optymista.

31.08.2022 12:37

Prezes firmy kupuje sobie nowy samolot a ludzie tyrają za najniższa krajowa na umowach śmieciowych. Zostawcie tą firmę i nie podejmujcie tam pracy.
    Gg

02.09.2022 13:43

Skąd info?
    Marta

30.08.2022 07:07

Butom (z nazwy do biegania) odkleila się zelowka. Niestety "z mojej winy". Sklep nie uznał reklamacji.
    Ciekawe

02.09.2022 08:45

I co było dalej?
    Popmop

30.08.2022 07:11

Buty jednorazowe. Brak możliwości reklamacji.
    ..m

31.08.2022 22:33

Heh od kiedy nie można reklamować obuwie?No chyba że minęły dwa lata i gwarancja się skonczyla
    Nobo

02.09.2022 07:40

No i kogo to interesuje?
    Karolina

26.08.2022 17:26

Chciałabym zgłosić skargę na opryskliwą, niekompletną i działającą na szkodę klienta obsługę sklepku Martes Sport w Nowym Sączu - Galeria Trzy Korony. W dniu dzisiejszym dokonałam tam zakupów . Obsługa nie informuję ze zwrot towarów jest na bon i to ważny tylko 90 dni. Przy zgłoszeniu w kasie, że chcę dokonać zwrotu i następnie kupić inne rzeczy, Pani kasjerka proponuję ze najpierw skasuje rzeczy a potem zwrot . Po czym okazuje się zwrot na bon- który mogłam zrealizować czy tych zakupach jeśli zostałabym poinformowana. Naciąganie klienta na kasę. Po zgłoszeniu opryskliwej kierownik sklepu problemu stwierdzenie, że nie można nigdzie złożyć zażalenia bo ona tam rządzi... Porażka i utrudnianie zwrotu na złość -kierowniczka robiła zwrot przez 15 minut i ciągle powtarzała ze nie mają obowiązku nikogo informować ze zwroty są na bon. Już więcej nie skorzystam.
    Konrado

29.08.2022 22:48

Dokładnie więcej uśmiechu i życzliwości że strony klientów by się przydało a nie wiecznie jakieś pretensje. Już widzę tą klientke przy kasie jak się awanturuje i obraża tych biednych pracowników bo przecież jej wszystko wolno.
    No name

30.08.2022 10:40

„Dzięki Bogu że już nie przyjdziesz do nas niekompletna mamusia Brajanka. My nie chcemy takich nic nie wiedzącycho prawach konsumenta klientów. Na szkodę sklepu i pracowników I sklepu działasz Ty, przychodząc i myśląc że mi wszystko się należy tak jak 500 +. Haha” - nigdzie nie było napisane ze obrażanie klienta było na kasie, ten komentarz mówi sam za siebie. Być może zmieniły się standardy i najpierw się kasuje produkty a późnej dokonuje zwrotu
    Marzena

12.08.2022 11:01

ten sklep uważam za nieuczciwego sprzedawcę, który nie uznaje reklamacji butów po 3 miesiącach użytkowania. Omijajcie z daleka
    ...

29.08.2022 21:35

Co do zapiętek to nie tylko problem stanowi sznurowanie, ponieważ osobiście kupiłem adidaski super pięknie wiem że musi być dobrze sznurowane a ty pyk miesiąc później zapiętek się przeciera but dobrze dopasowany użytkowany sporadycznie na spokojne spacery itp. wina leży najprawdopodobniej po stronie wady stopy i tu nic z tym nie zrobię a jak dla klienta to powiesz to się jeszcze obrazi że ma platfusa.
    Popmop

30.08.2022 07:15

Niech nie będzie bubli w towarze.
    Zosia

28.08.2022 15:39

Czy ktoś pracuję z grupą niepełnosprawności?
    Gal anonim

29.08.2022 18:42

Połowa ludzi w centrali są ludźmi niepełnosprawnymi
    motorynka

29.08.2022 14:10

w tej sieci same buble bez możliwości reklamacji.
    Mm .S

28.08.2022 15:36

Wita ja pracuję 3lata i jestem zadowolona super ekipa.
    Klient

18.08.2022 11:58

Dzień dobry współczuję pracownikom sklepu martes w Otwocku którzy pracują po 12 godzin w takich warunkach.. Temperatura dochodzi nawet do 40 stopni. Nawet nie da się robić zakupów bo głowa boli po kilku minutach a pracownicy są tam tyle godzin. Czy właścicieli nie stać na naprawę klimatyzacji?
    Asia

27.08.2022 19:18

byłam w sklepie fitanu w vivo w Lublinie, strasznie biło potem od sprzedawcy. W sklepie około 35 stopni było aż się sama spociłam.
    Gel mądrala

28.08.2022 10:46

Dziwne bo jest olbrzymią rozbieżności między tym co wysyła centrala a to co wysyła krs. Dziwię się że nikt nie czyta tego co wysyłają regionalni tam to jest dopiero literówka.
    Janek

27.08.2022 14:41

A wiecie że w Martes Sport możecie kupić druga parę obuwia za połowę ceny ?
    AAA

18.08.2022 07:33

Czy ktoś tu w ogóle weryfikuje bzdury które czasami tu są wypisywane ? Mam wrażenie , że każdy może napisać co chce i na kogo chce . Wystarczy , że ktoś komuś czymś podpadnie w jego mniemaniu czytaj nie zrobi jak on / ona chce a ten frustrat zaraz napisze co mu do głowy przyjdzie , oczywiście najczęściej nieprawdziwe historie .
    Martesiara

15.08.2022 21:11

Powie mi ktoś jak to jest, że np. dwóch z trzech starszych sprzedawców pracujących w jednym sklepie, dostaje podwyżkę a trzeci już nie? Mimo, że ma takie same albo nawet lepsze wyniki w tych śmiesznych tabelkach? Sytuacja znana po sobie ale też z innych sklepów naszej sieci, gdzie dla przykładu są 4 osoby na stanowiskach równoległych i podwyżkę dostały tylko dwie osoby, albo jest 4 starszych sprzedawców, 3 z nich dostało np. 300pln podwyżki a 4 osoba nie dostała nic no kilka miesięcznie wcześniej awansowała np na sprzedawce-serwisanta. O co tu chodzi?
    Galwanizm

20.08.2022 21:20

Bo nie od tego jest. Wieksza ma.odpowiedzialnosc i inne obowiazki. Program robia kasjerzy.
    aga

20.08.2022 23:02

Kierownik i zastępca są inaczej premiowani, co było chyba jasno określone, gdy zmieniały się chyba w zeszłym roku zasady premiowania. Zastępca, jak i kiero zajmują się sprawami, o których starszy nie tyka, a tym bardziej zwykły PS. I taka prawda, że jak wpada regio na sklep, to nie ty wysłuchujesz, tylko kiero i zastępca. Na wypłatę nie składają się tylko wyniki na kasie, tak jak to piszesz. Utarg to też wydaje mi się, że nie jesteśmy rozliczani z tego indywidualnie. Utarg robi cały sklep, podobnie jak program. A jak wszyscy wiemy, są dni, że program dosłownie robi się sam, a nie kiedy trzeba się naprosić klientów by coś wzięli. Utarg też -nie ma klientów na sklepie to nie zrobisz. Na kasie klient jest sklepu, nie konkretnego pracownika. Przynajmniej tak to wygląda na moim sklepie. Bo np, ja mało stoję na kasie, za to jako funkcyjna dużo pracuję poza kasą. Złomowanie, uszkodzony towar, cesje, reklamacje, sprawy biurowe. Przecież są dni, że przychodzi masa maili i trzeba je ogarniać. Dekadowka (a niech się coś nie zgadza i trzeba szukać) i cała reszta okolobiurowej pracy. Czasem wolałabym stać całe dnie na kasie i robić program, a nie np latać z listą rzeczy do poprawienia po długiej karcie kontroli, albo wysłuchiwać od regio dlaczego coś jest nie zrobione i mieć po premii. Chyba naprawdę nie masz pojęcia jak system płacowy w tej firmie wygląda, skoro takie coś piszesz. Bo mój zastępca 1000zl więcej ode mnie nie ma.

17.08.2022 09:21

19.08.2022 11:28

To skoro Pan napisał niżej , że pomyłka i nie tego sklepu tyczy się opinia to proszę napisać sprostowanie ,ale klikając odpowiedź na swoją opinię wtedy będzie czytelna i widoczna . A tak ginie w gąszczu innych wpisów .

19.08.2022 11:32

Bo pracownicy prawidłowo zareagowali na oszczerstwa w stronę kierownika , dobrze się im pracuje i wiedzą że takiej sytuacji nie było więc napisali swoje zdanie.
    Reklamacja

17.08.2022 20:59

Jak wyglądają reklamację w owym sklepie?
    Paski

17.08.2022 20:58

Całkiem fajny sklep

17.08.2022 20:47

Serdecznie dziękuję centrali za zwrócenie uwagi na niskie temperatury w naszych sklepach. Jestem osobą zdemoralizowaną, nikczemną, a wręcz podłą. Moim marzeniem jest spotkanie się z Lucyfarem w otchłaniach Tartaru i serdeczne uściśnięcie jego ognistej dłoni. Jestem wdzięczny, że dajecie mi okazję przystosowania się do warunków tamże panujących i tworzycie swoistą atmosferę, jaką opisuje wielki Dante w swojej "Boskiej Komedii". Za każdym razem nie mogę się doczekać dnia pracy, a każdy wolny dzień to nieustanna tęsknota za stanem, którego tam doświadczam i pragnę.

17.08.2022 20:46

Szereg problemow. Nie dziala wentylacja. Kierownik robil kupe w godzinach pracy i nawet nie wiecie co tam sie dzieje. Nie dziala woda. Dracha na spodenkach kierownika przebila na wylot. No ok. To jeszcze zniose. Ale przy defekacji wyszla mu kicha. Tak,ze dotknela muszli klozetowej. Zapytacie skad to wszystko wiem? Ja jestem tym kierownikiem.

15.08.2022 13:58

Minął mi rom stażu jako straszy sprzedawca. Ile u was wynosi pensja za osobe funkcyjną? Chce złożyć prośbę do kierownika o podwyżkę.

16.08.2022 18:00

A jak wasze podstawy wyglądają?
    starszy

17.08.2022 19:07

Zależy w jakim mieście pracujesz i jaki masz ogólnie staż pracy i czy już jesteś na umowie na czas nieokreślony. U mnie po dwóch latach bycia starszym wpadła podwyżka o kilka stówek, byłaby większa gdyby nie to, że kilka miesięcy później przedłużana była umowa i negocjowana była stawka, więc znów podwyżka. Inna sprawa jest taka, że jestem starszym, który naprawdę dużo robi i mnie kierownik docenia.

12.08.2022 12:32

B

13.08.2022 17:11

Strach lajkowac

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.