Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

NibyKierownik

08.03.2023 22:14

Jeśli jesteś osobą ambitną, dążąca do rozwijania siebie,poprzez zdobywanie doświadczenia/wiedzy płynącej z miejsca pracy, chęć swojego rozwoju To ...to nie jest miejsce dla Ciebie... Ambicja to jest wtedy jesli zrobisz wszystko wcześniej niz masz podane w mailu , rozwój to masz ,ale jak rozwijasz makaron na uszy klienta stojącego przed Tobą, doświadczenie cY wiedza to wtedy gdy na dany temat Sam, Sam szukasz po za godzinami pracy interesujacych dla Ciebie treści, rozwój to będziesz miał.. ale pamięci,kak przyjdzie Tobie na kasie ,od klipsowanie kupowanego towary,polecenie do niego dodatku,opowiedzenie jaka jest mozliwa promocja do Tegoz produktu,a dlaczego ta czy inna sie nie rabatuje,i co jeszcze jest z aplikacją dobrego A i byłbym zapomniał...torba 2 złote, i zwrotu gotówki nie ma, tylko bon zakupowy i przepraszam że żyje i Tak można mnie opluć,dowiedzenia, Dziękujemy za zakupy
    Edek

05.03.2023 21:35

Jestem bardzo nie zadowolona z tego sklepu. Mając małe dzieci kupowałam prawie zawsze tam buty, i nie zgłaszał człowiek żadnych reklamacji. W obecnej chwili kupuje się buty powyżej 400 zł i odnich coś człowiek wymaga. Jeżeli zgłasza sie że buty przemakaja po 5 miesiącach za kwotę nie mała a oni piszą że nie była prowadzona odpowiednia konserwacji buta to chyba coś jest nie tak.. Ze przemakanie nie jest wadą fabryczną ani produkcyjna to chyba robią człowieka w bambuko. Już drugi raz mi nie uznali reklamacji. Nie polecam żadnych butów z tego sklepu. Wszędzie gdzie śie da bedę pisać że jest to najgorszy sklep. Bo człowiek nie kupuje butów za 100 zl i żada zwroyu gotówki tylko powyżej 400 zł i żądał naprawienia, wymiany a w ostateczności zwrotu gotówki. Takżę nie polecam tego sklepu.
    Mirka

06.03.2023 16:59

To jest forum dla pracowników, a nie dla klientów. Nikogo nie obchodzi Pani wylewanie żali, pewnie uprała Pani buty w pralce albo sprysklała nie wiadomo czym i teraz buty przemakają.
    Ala

08.03.2023 02:26

Pewnie to te buty ŁoterPruf xD co ludzie myślą, że mogą w nich pływać. Kobieto sklep to nie jest wypożyczalnia. Zima się skończyła i chcą z powrotem kasę. Pfff
    Hello

06.03.2023 14:59

Centralo, by wystarczyło żebyście zmniejszyli ilość przecen na dany dzień żebyśmy mogli normalnie pracować i zająć się też innymi rzeczami, których się od nas wymaga, są bardzo pilne i na wczoraj.. Plus klienci. 5-6 stron, przy przebudowach, odsyłkach, przygotowywaniu inwentaryzacji.. Serio. Ktoś to kontroluje? Ekipy się sypią, ludzie się zwalniają bo już nie da się wytrzymać tego nacisku z każdej strony.
    Xx

06.03.2023 22:09

A później pretensje że obsługa klienta leży i wyniki słabe..
    Xx

07.03.2023 07:08

Nie ma to jak usuwanie komentarzy. Prawda boli?

04.03.2023 17:44

Buła

05.03.2023 13:57

Brawo,w końcu może przejrzą na oczy i przestaną zastraszać pracowników i zaczną prowadzić biznes w poszanowaniu zasad społecznych.W Martes Sport wszystko działa na zasadzie zrób albo po premii,zrób albo notatka służbowa,to polecenie służbowe nie masz prawa odmówić,powiedz mi kto to zrobił/powiedział to otrzyma karę.
    Brawo

06.03.2023 09:05

Brawo nie idźcie na ugode,z tego co wiem to są inne związki zawodowe i nie trzeba powiadamiać o tym fakcie pracodawcy. Każdy może założyć związki zawodowe i dane osobowe związkowców nie mogą być ujawnione. Poczytajcie o związkach zawodowych w necie.

05.03.2023 07:51

05.03.2023 14:08

Czyli są związki zawodowe. Jak się do nich zapisać? Firma też powinna poinformować że związki istnieją.
    smiesznie

26.02.2023 11:46

witam serdecznie, kochani za co macie odejmowane punkty w pliku premiowym? Bo u nas to juz ktoś sobie chyba żarty robi...
    smiesznie

03.03.2023 20:43

Bardzo miło, nasz kierownik odejmuje punkty za co może. Nie obchodzi go to,że masz rodzine, dom, dzieci, ciężka sytuacje rodzinna. Nie możesz zostać = odjęty punkt. I nie tylko za to mamy odejmowane punkty, są to tak bezsensowne rzeczy,że aż przykro na prawdę.
    Kierownik

05.03.2023 02:10

Przykre, że kierownik nie jest sprawiedliwy w swojej ocenie. Karolinka to, co mam do powiedzenia moim pracownikom zawsze słyszą osobiście w biurze :) polecam rozmowę, zluzowanie gumy w gaciach wzięcie się do roboty ;)
    Kokosz

04.03.2023 18:59

Nie polecam kupowania asortymentu w tej sieci. Pomimo trwającej gwarancji, zwrot lub wymiana kupionych towarów jest niemożliwa i za uszkodzenie obwiniany jest klient. Jakiekolwiek odwołania od reklamacji kierowana jest na drogę prawną. Ja przynajmniej nie mam zamiaru kupować jakiegokolwiek sprzętu sportowego.
    Aaaa

01.03.2023 10:14

Czy ktoś wie coś o PPK?Czy w Martesie jest ten program i można się zapisać?
    Bajojajo

01.03.2023 17:59

Nie ma PPK, jest PPE. Oczywiście jeżeli jesteś osobą zatrudnioną w oparciu o umowę o pracę.

01.03.2023 21:40

Nie ma. W martesie jest PPE. Wiec nic nie robimy w tym temacie. Konsultowane z kadrami. Martesa nie dotyczy
    Filozof

27.02.2023 08:24

Jak to się mówi „człowiek nie odchodzi ze złej pracy ale odchodzi od złego szefa”.W przypadku Martes Sport ludzie odchodzą nie z powodu pieniędzy czy ogólnie pracy ale właśnie z powodu szefostwa czyli osób zarządzających z poziomu centrali.W pracy spędzamy większą cześć naszego życia i chcielibyśmy żeby atmosfera i organizacja pracy była choć trochę przyjazna.Tymczasem tutaj masz być robolem wykonującym polecenia bez dyskusji.Nie bierze się pod uwagę w ogóle zdania szeregowego pracownika,a jak pokazują przykłady innych firm to wlasnie oni tworzą czesto najlepsze procedury,maja najlepsze pomysły i pomagają np. ciąć koszty i usprawniać prace.Potem tacy szeregowi zasilają centrale firm i je tworzą.W tej firmie musisz jedynie przyklaskiwać i siedzieć cicho a i tak jest zle.Ludzie z zarządu powinni nie tylko płacić za szkolenia i robić je na pokaz ze niby się cos robi i jest super ale tez wyciągać z nich wiedzę która będą stosować w praktyce.Inaczej przekonają się jak upadają firmy które nie idą z duchem czasu i nie rozumieją zmian zachodzących na rynku pracy.Nowe pokolenia wchodzące na rynek pracy nie będą tak tolerancyjne jak starsze
    Omnibus

21.02.2023 00:46

Jak wyglada to u was? Czy jak podnosicie cenę pierwotna to tez nie dajecie zielonej metki? XD dla mnie to nie jest Ok ale wytyczne z góry mówią jasno
    Barabasz

21.02.2023 14:44

Omnibus działa tylko przy przecenach, gdy jest jedna cena nie dajesz nic, co w tym takiego skomplikowanego w zrozumieniu?!
    Twój stary Franklin

25.02.2023 00:40

To tylko pokazuje jak tępi ludzie pracują w martesie. Nie znasz się a gadasz. Omnibus dotyczy tylko przecen , chodzi w nim o to aby nie (usunięte przez administratora) klientów że coś jest w promocji i dzięki temu omnibusowi taki klient widzi że niektóre promocje to zwykła ściema
    Buuuu

21.02.2023 22:03

Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca w Martes Sport Gdynia galeria szperk ?
    Janoo

24.02.2023 10:03

Pracowałem tam kiedyś i nie polecam .. Jeden sajgon. Niektore osoby pokazuja zbyt wiele i uwazaja że ciul wie kim sa
    Mała mi

20.02.2023 22:34

Cześć. Czy możecie powiedzieć co robi starszy sprzedawca? Jakie są jego konkretne obowiązki?
    Gal anonim

21.02.2023 21:25

Zakres obowiązków niczym nieograniczony. Robi wszystko to co kierownik zrzuci na zastępcę, a zastepca na straszego. Jak nie zrobisz to na koniec i tak usłyszysz "ale to było na Twojej zmianie do zrobienia". Ot cała tajemnica tego stanowiska.
    Blabla

23.02.2023 14:50

Prawda,w tej firmie nie istnieje nic takiego jak zakres obowiązków.Robisz wszystko i jesteś odpowiedzialny za wszystko.Jak starszy będzie miał nieszczęście odebrać telefon od rks a akurat nie będzie kiero albo zastępcy to musisz wiedzieć wszystko włącznie z tym czy kierownik odpowiedział na jakiegoś maila rks i dlaczego tego nie wiesz.To samo sprzedawcy,musza znać plany miesięczne,dzienne,roczne na wszystkie współczynniki i dobrego wiedzieć jaka jest ich realizacja.Jak nie wiedza to oznacza za są beznadziejni,kierownik,zastępca i starszy nie potrafią przekazywać wiedzy i po premii dla wszystkich.W żadnej innej sieciówce nie wymaga się tyle od starszych i sprzedawców co tutaj.A pieniądze wcale nie są większe.Generalnie jak nie ma kiero ani zastępcy (a zdarza się to czesto) to zpierniczasx z pensja starszego a zakres obowiązków masz jak kiero.
    Niewinny

19.02.2023 15:40

Czytam opinie o sklepach ale przecież Martes Sport to nie tylko sklepy ale również magazyny,na którym zaczyna być nie ciekawie . Mam wrażenie ,że początek roku nie zaczął się dobrze. Bardzo dużo niewiadomych ,brak stabilności . Pracownicy magazynów napiszcie jak to wygląda u was ?jakie wasze spostrzeżenia odnoście zarządzania ?
    Niewinny

20.02.2023 12:30

@xyz co chciałbyś wiedzieć dokładnie?zarobki nie wiele większe niż na sklepie ,albo na tym samym poziomie . Liderzy mają dodatkowe premie do wypłaty ale nie wnikam ile. Co do wyciągania na lewo to zaczęła ciekawy temat kolego . Chciałbym widzieć czy jest taka możliwość ale nic mi o tym nie wiadomo . Różnice w dostawie wynikają tylko i wyłącznie z pomyłek przy tworzeniu kompletów . Tyle w temacie
    Bystrzak

21.02.2023 10:08

Pracowałeś kiedyś na magazynie martes sportu, żeby wypowiadać się na takie tematy? Widocznie nie a jak tak Cię boli ta rzekoma „stabilność finansowa” to zapraszam. Popracuj, porób komplety. To wtedy będziemy mogli pogadać. Piszesz bzdury wyssane z palca. Zarzucasz pracownikom kradzież rzeczy, które maja iść na sklepy?
    Zlecenie

19.02.2023 20:20

Zleceniobiorcy! Po ile godzin robicie miesięcznie? U nas niestety max 100, gdzie kilka miesięcy temu robiłem po 160 minimum

21.02.2023 00:34

Masakra… 90-110h od listopada, a umowy o prace nie mogę się doprosić.. żadnego zabezpieczenia ani premii z 20+.. jesteśmy (usunięte przez administratora) na tym zleceniu. Zdaje sobie sprawę, ze mam wybór ale aktualna sytuacja na rynku pracy nie jest za ciekawa w moim mieście.. lubię tutaj pracować ale uśmiechem się nie najem.. szukam pracy na lepiej płatnym stanowisku :/
    ...

19.02.2023 18:13

Ogólnie rzecz biorąc kiedyś była to fajna firma , z miłą chęcią się chodziło do pracy. Ahh wspominam moje początki tam , szkoda że juz je tylko wspominam... Teraz jest jedna wielka masakra . Coraz większa średnia sieci , ciężko jest go utrzymać, jest jeden dzień ,że ludzie chętnie biorą , a na drugi dzień juz nie ( statystyka...) . Gdzie są podwyżki ? Nie ma ich, a kiedy będą nie wiadomo ... pewnie dadzą w marcu/ kwietniu i wyrównają do najniższej krajowej, która będzie w lipcu ... szkoda gadać po prostu ... KRS wypisuje co chwila maile , że mamy wziąć się do roboty z programem, ale chwileczkę my nie mamy wpływu na ruch , są klienci albo ich nie ma ... mamy ich sobie wyczarować? Zacznijmy od tego ,że ludzie mogą nie mieć aż tyle pieniędzy i przychodzą tylko po te produkty co potrzebują i więcej nic nie chcą.... TK - kto ich wysyła ? Albo niech piszą w tej ankiecie to co się do nich mówi , albo niech lepiej słuchają ... Proponujesz mu , mówisz o promocjach a on ci piszę " że nie został poinformowany o promocjach "... a później ucinanie z premii za ich nie słuchanie ... Pewnie poleje się hejt , że jak mi się nie podoba to mam sobie odejść , ale no cóż :)

17.02.2023 19:39

Rzygac mi się chce jak mam iść do pracy. Kiedyś tego nie miałam, teraz mam już dość. Ciągle kontrole TK który nawet dobrze nie ocenia , wieczne pretensje od KRS o wyniki ale co mozemy wiecej zrobic kak nie ma ludzi. Na naszym rynku ciężko jest o inna pracę dlatego tu siedzę. Jestem na umowie na czas nieokreślony mam nadzieję że niedługo będę mogła rzucić L4???? i odpocząć psychicznie od tego wszystkiego. Marna podwyżka a jeszcze za wszystko obcinają. Parodia. Sprzedajemy program żeby coś dostać a KRS obcina nam ja za zły paragon? To są jakieś żarty? Ile czasami trzeba się nagdac żeby coś sprzedać.. Tak wiem zaraz się wyleje hejt że jak nie chcesz to tam nie siedź. Szczerze? Lubię ta prace a może lubiłam. Mam dość..
    Nie wiem

18.02.2023 22:50

Mam to samo ... Niegdyś praca tutaj nawet była znośna. Czasem dobrze zapłacili. Teraz gadasz przy kasie, makaron na uszy klientom nawijasz a tu nic z tego. Nie kupują. Jest ciężko. Kierownictwo cisnie bo wynik słaby a co ja mam zrobić? Nabijać i wrzucać do torby weź ich wiedzy? Ludzie ile można polecać te same produkty. Martes powinien się pogodzić z tym, że lepiej nie będzie kiedy płacą grosze. Jak ja mam wyciskać siódme poty kiedy nawet ich nie interesuje pracownik. Wstydźcie się .
    Długoletni pracownik

19.02.2023 04:45

Mam dokładnie tak samo. Najwyższy czas się zwolnić i znaleźć sobie pracę na poziomie zamiast w tej zacofanej firmie. Współczuję tylko młodym osobą, które świeżo skończyły szkole i idą pełni nadziei do nowej pracy by zdobyć nowe doświadczenie i przyjaciół, a kończą z silną depresją. Praca w tej firmie jest dobra na 2 lata, a potem czas na poważną pracę.
    Mmm

14.02.2023 18:09

Ktoś się może orientuje czy w naszej firmie istnieje coś takiego jak kasa zapomogowo pożyczkowa?W enowie jest jakaś zakładka o pożyczki i zastanawiam się czy coś takiego funkcjonune u nas
    bleble

18.02.2023 19:28

już z 4 lata temu jak pytałam KRS szybko rozwiał moje wątpliwości - to tylko zbędna zakładka . nie istnieje coś takiego
    Lubieplacki

19.02.2023 01:53

Kilka miesięcy temu jeden z pracowników zwrócił się z zapytaniem o zaliczkę na poczet wynagrodzenia z powodów losowych. Jedna z bardziej kompetentnych kadrowych jakie poznałem wytłumaczyła uprzejmie, że nic takiego nie funkcjonuje w tej smutnej (usunięte przez administratora) firmie. Co do pożyczki to jestem przekonany, że możesz zapomnieć.
    Martennns

18.02.2023 00:39

Jestem kierownikiem w jednym ze sklepów w Wielkopolsce. Pracuję w tej firmie od 4 lat i jedyne co mogę powiedzieć to żałuję i nikomu nie polecam. Jeśli szukacie pracy, jesteście młodzi i ambitni nie traćcie czasu. Ta firma jedynie wiele obiecuje, ale nie daje niczego w zamian.
    Mama95

16.02.2023 11:01

Witam . Czy któraś z dziewczyn w trakcie macierzyńskiego skończyła się umowa i dostała tylko listem świadectwo pracy i nic więcej ? Zero kontaktu? Czy pracodawca nie powinien przedłużyć umowę do końca macierzyńskiego ?
    Asdf

16.02.2023 20:46

Dokładnie tak. Nikt Cię nie bedzie trzymać na siłę. Wystąpiłaś z inicjatywą że chcesz wracać po macierzyńskim? Kontaktowałaś się czy myślisz że jesteś niezastąpiona i Ci się należy ???????? stanowisko????????
    starszystarszy

17.02.2023 13:36

Nie, przechodzisz na ZUS. Musisz tam załatwić kontynuację macierzyńskiego.
    Wkur.wieni

08.02.2023 17:44

Czy wiadomo już co z umowami? Kolejny miesiąc leci a my dalej mamy poniżej minimalnej na umowach ! Wnioski powysyłane o " podwyżki " a odpowiedzi dalej brak. Jak jest u Was?
    Dramat

10.02.2023 19:25

Brutto ? Przecież to śmiech na sali. Gdziekolwiek teraz nie pójdziecie- dostaniecie minimalna krajową... tutaj przeba o to wyżebrać! Za taką pracę takie pieniądze...
    Prawda

16.02.2023 15:36

Podstawy poniżej najnizSzej krajowej są niezgodne z prawem i nie maja znaczenia żadne dodatki czy premię.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Leszek

16.02.2023 07:26

Nie polecam sklep nie uznaje żadnych reklamacji . Klienta ma w(usunięte przez administratora)!!!!! NIC TAM NIE KUPUJ A WTEDY MASZ WSPANIAŁY DZIEŃ!
    dino

15.02.2023 23:13

NIE polecam sklepu a tym bardziej szefa z Twierdza Zamość, CO ZA GBUR I (usunięte przez administratora) do tego kłamie w oczy, pseudo kierownik, do zwolnienia ! w sumie.. jaka firma taki kierownik.. dramat!
    PPE

13.02.2023 13:10

Czesc. Pytanko..nie jestem już pracownikiem od 2.lat. natomiast wiecie może co z pieniędzmi które odkładane były do ppe? Czy mogę je jakoś odzyskać? Gdzie i w jaki sposób. Albo chociaż dowiedzieć ile ich mam uzbieranych.
    PPE

15.02.2023 17:45

Wiem. A czy gdzieś napisałem że było inaczej?
    TRADZIK

15.02.2023 18:46

wpisz sovie ppe zwort kosztow w google....
    Ewa

13.02.2023 17:49

W sierpniu minęło by mi 13 lat pracy, gdybym nie złożyła wypowiedzenia. Stawka 3300 brutto. Sklep w Bielsku.
    Nie tylko wypłata

14.02.2023 12:29

No w Bielsku dość dużo osób dało wypowiedzenia,ciekawe dla czego i kto się do tego przyczynił. Ja wiem że sami najlepsi ludzie poodchodzili. Szkoda świetni specjaliści i sprzedawcy.
    Jak dbają

14.02.2023 13:56

Jak kierownicy na Śląsku mają od 4300 brutto do 4700 wypłaty to co tu się dziwić.
    Martes

14.02.2023 07:47

Zachodniopomorskie to samo każdy pracuje na innej stawce jeden ma 3300 który jest starszym sprzedawca a nowy który jest tylko sprzedawca 3600… i jak tu pracować i dawać coś z siebie kiedy na każdym kroku coś jest jest nie tak…nigdy za nic człowieka nie pochwała tylko znajdzie się powód do zabrania premii i do tego żeby dostać opierdziel… u nas każdy ma powoli dosyć i szuka czegoś innego.. jak mamy być ekipa skoro poróżnia nas to ze każdy ma inna stawkę. Oczywiście nie mówię tu o starszym czy kierowniku bo wiadomo inne obowiązki inna kasa , ale każdy sprzedawca powinien mieć taka samą podstawę
    Kot

13.02.2023 11:44

Powiedzieć o martesie, że to żenująca firma to jak nic nie powiedzieć. Nie polecam nikomu, chyba że akurat nic innego nie ma pod ręką. Kierownicy zwalniają ludzi, którzy znają robotę bez podania powodu albo wymyślają coś na poczekaniu. Wieczny cyrk z premiami i targetami, że się odechciewa nawet o tym pisać. Regionalni są jacy są, też mają na głowie swoje ale powinni traktować woły robocze trochę bardziej po ludzku, nie wspominam już przepytywania przy lodówkach jak w podstawówce przy tablicy. Ciekawe czy Brama Mazur dociagnie chociaż do końca roku z takimi metodami zarządzania. Pozdrawiam fajnych ludzi i życzę im szybkiego znalezienia lepszej pracy. Nie pozdrawiam nieudaczników, krętaczy i malkontentów, którzy nie widzą nic złego w siedzeniu 12 h na fotelu na socjalu i udających, że "pracują". Ogólna ocena: 2/10 nie polecam.
    Podkarpacie wlai w uja

12.02.2023 11:12

Pozdrawiam Martesa że po 6 latach w tej firmie nie zwolnią cię za porozumieniem stron tylko masz 3 mies okres wypowiedzenia bez premi. Wszyscy jesteśmy niewolnikami (usunięte przez administratora).... Cię na kasę to jeszcze cie nie puszcza
    Wpisujcie miasta

12.02.2023 23:05

Wpisujcie region, stanowisko i podstawę wypłaty, niech to będzie jawne! Ja zaczynam: wielkopolska, kierownik, 6700 brutto
    Pracuś

12.02.2023 23:05

Dostałem propozycje kierownika ile na czysto bym wyciągnął ?
    ble ble ble

04.01.2023 20:59

Witam Was, pracowników obecnych oraz kandydatów, "szanowną" centrale. To co od dłuższego czasu "firma" reprezentuje sobą, co będzie i już jest wprowadzane od nowego "lepszego", chciałoby się rzec, roku, woła o pomstę do nieba. Zaczynając od programu premiowego, który nie dość, że bazuje na słabych produktach lub produktów tych brak na sklepie, a do uzupełniania nikt się nie kwapi, kończąc na targecie. Nasze słynne 20+. Ciężko jest robić % w zimie na majtkach czy innych bidonach, bo termosów nie ma żeby uzupełnić zapas na sklepach. Lub na odwrót, w lecie sprzedawać termosy, których jest aż nad to, a Activlaba z półek wymiotło. Ile można kupować odświeżaczy i impregnatów.. Kiedyś człowiek zrobił 2,00% to się cieszył jak (usunięte przez administratora) Teraz sieć ma powyżej 3,6 %, sklep najlepiej niech robi 4%, a oni i tak zapłacą Ci marne 20%. Ba. Przekrocz jeszcze max próg wypłaty na głowę. I tak więcej nie dostaniesz. Może czas się zastanowić nad zmianą systemu premiowania? może byście tak łaskawie zapłacili trochę większy %? Najlepiej to wymagać, straszyć obniżeniem premii za nie wyrobienie %, a od siebie w zamian co??? g.... Target. Realizować, realizować, realizować. Jeszcze raz realizować. Przecież 700k to wcale nie jest dużo. W zeszłym roku było pół miliona, teraz tylko trochę więcej.Inflacja nie istnieje. Czego my wgl chcemy, dlaczego marudzimy? Przecież firma daje nam niesamowitą okazję pracy na super warunkach. Ale moment, moment. Nowy rok, nowi my. W tym roku nie opłaca się wyrabiać utargu. Przyjdą inwentury, przyjdą straty to i przyjdą ucięte wypłaty. Jednak wprowadzenie mniejszej ilości klipsów nie było tylko ułatwieniem nam pracy, ale chyba również łatwiej wpadającą wypłatą do portfela prezesów i Pani dyrektor. A ochrony jak nie było, tak nie będzie. Najlepiej nie klipsujcie, bo klipsy drogie, pilnujcie złodziei i liczcie na to, że magazyny nie robią Was w (usunięte przez administratora) i czerwona taśma się zgadza (na markach premium w szczególności). Przy tym obsługujcie klientów, wsród nich zapewne grasuje TK, żeby Wam uciąć premię, bo nie wyrecytowaliście mu całego regulaminu z pamięci. Pamiętajcie też o ogarnięciu 30 kartonów dostaw/ day, wystawieniu towaru, ładnych QR czy innych wymysłach VM, nowych przecenach na 15 metek- codziennie w innym kolorze tęczy, ograniczonym personelu ( w najlepszym wypadku, będziecie mieć wieczne roszady z innych sklepów- jak tam się firmie spodoba) itd itd można pisać, ale ilość znaków ograniczona. Przez ostatnie pół roku, firma robi bardzo dużo w kierunku tego, aby tym na górze nie zabrakło. Szukają jak się da, aby nam za dużo nie zostawić. Chyba zapominają, kto na nich (usunięte przez administratora) Jest inflacja, kredyty i wynajmy drogie, ale każdy z nas, tych "martesowych szaraków" też ma swoje życie i opłaty. Nikogo to tam w centrali nie obchodzi. Im się ma zgadzać, starczyć na nowe bmw czy innego jaguara. Szczerze, to mnie to (usunięte przez administratora) obchodzi, że im brakuje. W firmie, gdzie liczy się człowiek, szefostwo potrafi trochę odjąć sobie od "gemby", ale dać pracownikowi, który na to zarabia. W tej firmie, nadeszły czasu, że człowiek narobi się jak dziki osioł, a nie wiele otrzymuje w zamian. Są czasy jakie są i człowiek chciałby mieć pewną prace z dobrą pensją. Wiadomo, przyjdą nowi, młodzi. Ale pewnie szybko uciekną jak zobaczą co się dzieje. Podwyżka? nie ma problemu, ale może za pół roku jak Pani (usunięte przez administratora) się zgodzi. Tu nie przemawiają argumenty, że ktoś zaiwania za 2 osoby, bo oni mieli widzimisię, żeby kogoś zwolnić, czy jest dobrym pracownikiem, ogarnia serwis, jeździ na szkolenia i jeszcze potrafi być przy tym kierownikiem i potrafi przy tym latać. Może jak (usunięte przez administratora) będzie miała dobry dzień i wylosuje Ciebie z worka to dostaniesz podwyżkę. A teraz jeszcze ta najniższa krajowa. Śmiech na sali. Owszem, dostaniesz najniższą krajową, ale w tym też jest premia. Jak oni to liczą? Chyba oni sami nie wiedzą. Reasumując mój skrót myślowy, nie polecam osobom młodym, nawet bardzo chętnym do pracy w tej firmie. Jak jesteście z pasji do sportu to idźcie do Decathlonu czy innego Inter Sportu. Ok, zgodzę się, że ekipa potrafi zrekompensować bardzo wiele. Ale nawet najlepszy kierownik i KRS nie są wstanie zmienić podejścia góry czy walczyć o podwyżki dla nas w tym obecnym systemie wyzysku. Wiadomo, że są i przeciwnicy i zwolennicy tego co zostało napisane. Pewnie dopóki nie postawi się 90% sieci to nic się nie zmieni. Wiadomo jak jest, każdy chce mieć pracę i nie chce się wychylać. Niestety dopóki Centrala nie pójdzie po rozum do głowy to chyba nie wyjdzie to nam, Pracownikom na lepsze. Zapewne odpowiednia osoba z centrali to przeczyta lub będzie do tego zmuszona, także zgłaszam się z prośbą o przekazanie "wyżej": Przypomnijcie sobie czasem o pracownikach, tych nowych i tych z wieloletnim stażem, że to my zarabiamy na Wasze zachcianki, a co od Was mamy? Proponuję przeczytać opinie innych pracowników, jeśli nie innych pracodawców na rynku pracy i sprobować w tym swoje własne sumienie. O ile gdzieś tam jeszcze jest. Dobranoc się z Państwem.
    Really

10.01.2023 11:50

Zupełnie nie wiem jak kogokolwiek może dziwić co tu się dzieje. Wystarczy zobaczyć sobie ilu ludzi z najwyższych stanowisk odeszło z firmy w ubiegłym roku. Myślicie, że gdyby było dobrze to taki makro szukałby innej pracy ???? Sprawdźcie ile adresów e-mail w centrali jest nie aktywnych, czyli ludzie już nie pracują. Przykład idzie z góry a przekaz był prosty- uciekać, póki jest szansa załapać się i ustawic w innych firmach.
    Szok

12.02.2023 20:58

Mamy… i są to osoby wybrane podczas COVID-19. Te osoby wtedy zadecydowały o naszym obcięciu etatu. Firma podczas COVID zmusiła do głosowania nas bez informacji na kogo i po co… Wybrali osoby na kandydatów którzy im odpowiadali i wątpię aby oni byli po naszej stronie ale zawsze można wybrać inne osoby które będą nas wspierać, a nie działać na nasza niekorzyść
    starszystarszy

12.02.2023 11:34

A ktoś wie, czy u nas w zwiazku z autozapisami do PPK, też nastąpi autozapis do naszego PPE czy jak to tam się nazywa?
    Grażyna

01.02.2023 19:19

Czy ma ktoś info co dalej nasza kadra przygotowuje dla nas? Będziemy robić za 3350?????

11.02.2023 09:31

U nas też tak jest. Nowy pracownik otrzymał podstawę 3600 brutto, a starzy pracownicy mają po 3400. Sami nie wiemy, czy śmiać się, czy płakać.
    Xyz

11.02.2023 21:16

Dlatego masz na sklepie kierownika/zastępcę, jak trzeba coś zrobić niech robią nowi, a uczą ich ci szanowni (specjalnie z małej litery) którzy nie dbają o swoich pracowników i mają gdzieś ile zarabia ten doświadczony istotny dla sklepu pracownik, a ile "nowy". Niech wyjdą z socjali albo zmuszą do przyjazdu krs/mkrs i zaczną zarabiać na swoje pensje skoro innych nie doceniają
    Szczera prawda

11.02.2023 20:58

Polska firma a (usunięte przez administratora) numer jeden!!!! (usunięte przez administratora)na czym się da...luty bez targetu hahha bo wiedzą że luty dobry handel i każdy sklep te ponad 100% wyrobi...więc lepiej ile wypracujesz od tego masz premię z najniższej skali premiowej czyli z 90% niż teraz dać kazdemu premię za wyrobienie ponad 100% targetu...(usunięte przez administratora)hahha...nabijają ludzi jak tylko mogą...Żenua
    trądzik

09.02.2023 16:13

w enovie w wypłacie za luty podstawa 3350??? a nie miało byc 3490? niech ktos w końcu wyjaśni ten cyrk......
    Jaaaa

10.02.2023 20:10

Dla osób, które pracują dłużej super motywacją jest, że zarobią tyle co osoby na próbnej xD
    Ona

11.02.2023 12:51

Żeby tylko tyle samo. U nas pracownicy, którzy pracują po 3-4 lata mają 3300 a osoba co w styczniu się zatrudniła ma na umowie 3600.
    Dante

10.01.2023 10:10

Też dostaliście w planach urlopowych ZAKAZ brania urlopu w ferie ? Co to ma być , jawnie nas (usunięte przez administratora) jak chcą , może że w przyszłym roku będzie ZAKAZ wybierania urlopu w wakacje ?
    Lala

10.02.2023 21:25

Ale wpisuje mi 12h urlopu... wiec nie wiem jakim cudem .w rejestrze mam 12h UW w wolny dzień wpisane ????
    XYZ

11.02.2023 07:24

Normalnie. Schodzi Ci wtedy 1,5 dnia urlopu. Jak czytam te niektóre komentarze to poziom inteligencji i myślenia poraża.

10.02.2023 19:21

Bardzo nie polecam. Marne pieniądze za tak ciężką pracę. Idiotyczne zadania, codzienne drapanie pudełek i zmiany cen. Zatrudniony jako kasjer/sprzedawca masz robić WSZYSTKO. Przyjmować dostawy, zabezpieczać towar, sprzątać sklep,robić przebudowy, budować ekspozycję, robić przeceny, przyjmować reklamację, zwroty, wystawiać faktury, przyjmować i wydawać paczki od ludzi (punkt paczek- nie ma za to żadnego dodatku). Wciskać rzeczy z programu 20+, i choćbyś nie wiadomo ile sprzedał i jak dobrze pracował, nie dostaniesz nawet pochwały.
    Ehhh

10.02.2023 14:31

Nie pracuję w Martesie od 2015 roku skoczyłem karierę na zastępcy kierownika i widzę,że odejście z tego januszexu było bardzo dobrą decyzją bo czytając wasze opinie nic a nic się zmieniło. Dla przyszłych pracowników jeśli pytacie czy Martes Sport jest dobrym miejscem do pracy to odpowiedź to stanowcze NIE.
    Gal Anonim

23.01.2023 22:22

Inflacja made by martes...towar dziś 80pln jutro 130... ale pracownikom najniższą będą równać premią za frekwencję, program i obrotową... brawo. Chyba niżej to już się nie da upaść... choć - to martes, więc poczekajmy bo pewnie jeszcze nie raz "zaskoczą".
    Jaaaa

25.01.2023 21:29

U nas klienci są przerażeni cenami. Niestety ale uciekają bo w necie wyszukają to samo za połowę ceny.
    My to wiemy

09.02.2023 22:03

No to wiesz dla czego jest radosna nowina ze target na luty zniesiony bo ceny do góry poszybowały w górę i nikt targetu nie zrobi ,a żeby ludzie nie dostali poniżej średniej to dajmy im najniższy próg i będzie spokój i jacy my centrala fajni jesteśmy dla Was. Oj mądre głowy tam na górze hahah
    Omnibus

08.02.2023 18:25

Bardzo sprytna praktyka ! Omnibus nagle nie obowiązuje przy sztucznych podwyżkach cen ? Ceny podniesione o 40/60/100zl - i już tu zielonej metki nie trzeba? Nie ma się czym chwalić?? Teraz wystarczy poczekać 60dni i zrobić WIELKIE OBNIZKI ???? Nie wykazując najniższej ceny❤️ Mega sprytne... trzymajcie się z daleka od tego sklepu. I klienci i pracownicy. A pracownicy niech się przygotują na wielkie drapanie pudełek za 60 dni ????

23.01.2023 12:49

Samowolka teraz się jakaś rozpoczęła. Kierownicy i regionalna nawet nie pytają czy możesz przyjść do pracy gdy masz dzień wolny. Masz przyjść I koniec kropka. Nie można sobie zaplanować czasu wolnego bo nawet jak wypadają 3 dni wolnego w grafiku, to z góry wiadomo że będzie się ściąganym do pracy. O nic cię nie zapytają. Masz być koniec kropka. Najbardziej mi szkoda zleceniowek. Młode osoby a już cierpią przez KRS i kierowników. Pracują jak osoby na umowie o pracę, a nawet więcej. Zleceniowka-500 paragonów, (usunięte przez administratora) do 21. Umowa o pracę-100, konczą o 17. Żadnych dodatkow, premii. Pracujemy na osoby które ciągle siedzą w biurze i mają wywalone. Wykorzystywanie w tej firmie to norma. Szukam jak najszybciej nowej pracy i mam nadzieję, że zleceniowki otworzą oczy i zrobią to samo. Dla przyszłych pracowników: nie warto zaczynać. Zacznijcie rozróżniać umowę zlecenie od umowy o pracę. Nie pozdrawiam
    Nie zgadam się z Tobą

30.01.2023 17:15

To się zwolnij i idź gdzie indziej do pracy tam wszyscy będą robili za Ciebie i nikt nic nie będzie wymagał od Ciebie. Kasa będzie się lała z nieba dla ciebie za to że snujesz się między gondolami. A taka rada dla Ciebie najpierw rozlicz siebie z pracy a potem rozliczaj osoby które Cię tego wszystkiego nauczyły i są na Twoje zawołanie żeby Ci pomóc przy kasie bo pracujesz 8 miesięcy i fv nie potrafisz zrobić.
    Haha

08.02.2023 18:16

To świadczy o tobie! Jak sobie wyszkoliłeś pracownika skoro stojąc na kasie nie potrafi faktury zrobić? Tu chodzi o to żeby wymagać od wszystkich jednakowo! I każdego traktować rowno.
    KRS jak pączki w maśle

03.02.2023 10:31

Sklepy targety na luty zniesione, za to KRSi, dalej premia uzależniona od targetów, których firma przyznała, że nie umie ustalić. Praca po godzinach, telefon przy (usunięte przez administratora) 24h, delegacje z dnia na dzień, nocki a później praca w dzień bo MKRS nie wie jak to zaplanować a nasz czas pracy nikogo nie obchodzi, zaczynasz o 17, kończysz o 4, wracasz 2 godz i dalej masz być dostępna, ciągle zmienianie planów pracy, obowiązki za MKRS którym się nie chce tabelek wypełniać, maile pisane za kadry i wyjaśnianie braku podwyżek czy zmian długości umów. O braku wsparcia, motywowania czy ludzkiego zrozumienia nawet nie wspominając. Jak długo damy się jeszcze wykorzystywać i będziemy siedzieć cicho?!

05.02.2023 09:03

Zgadzam się z tym. Nasz KRS jest w porządku. Pomaga nam i wspiera na różne sposoby. Nie każdy chyba jest jak (usunięte przez administratora)
    Odp

08.02.2023 15:37

Myślę i wiem co pisze nasz krs przyjdzie na 9 ipita do domu o 14 a jak się nie mylę to macie pracę zadaniową a nie godzinową. Nie wrzucam wszystkich dojednego worka. My też mamy rodziny a na wsparcia do sklepów musimy jechać bo jak nie to notatka służbowa i tak postępuje człowiek za wszystko zabiera premie. Gdzie są te ankiety o krs I makro. Pytania na ankietach Ile dostałaś notatek W ostatnim roku ile razy krs zrobił kartę kontroli Ile trwa wizyta twojego Krs Ile razy dostałeś w roku plik premiowy Czy krs rozmawia z pracownikami sklepu Ile razy na sklepie był twój makro Itd

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.