Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Zlecenie

30.04.2023 13:00

Hej jestem na zleceniu, i jade na pierwsze szkolenie.. co jest dla mnie bardzo dziwne bo kierowniczka zawsze powtarzała,że zlecenia nie biorą udziału w szkoleniach, ale niestety od nas nie ma kto jechać. Jak wygląda takie szkolenie, ile trwa i co się na nim robi?

30.04.2023 21:29

Zależy z jakiego działu masz szkolenie. Zazwyczaj trwa ono od 6 do 8h. Wszystko uzależnione od tematyki. Im bardziej rozbudowana tym dłużej trwa. Na takim szkoleniu siedzicie w grupie osob z innych sklepów i słuchacie szkoleniowca. Możecie wykonywać zadania praktyczne. I tak Ci leci cale szkolenie. Na koniec wypelniasz ankietę na temat szkolenia.
    Były sprzedawca w Łodzi

28.04.2023 10:15

Nie polecam. Księgowe wysyłają miesięczny pasek z wynagrodzeniem bez zabezpieczenia pliku hasłem. Do tego robią literówki w adresie maila, przez co wasze poufne dane są wysyłane Bóg wie gdzie. Oczywiście wina pracownika, bo "źle" uzupełnił druczki w umowie. Zero przeprosin i przyznania się do błędu.
    Gal Anonim

25.04.2023 14:51

Idealna firma dla kogoś kto nie ma życia prywatnego oraz nie szanuje swojego czasu. Jeżeli masz dziecko które w trakcie dni ustawowo wolnych ma przerwę w nauce to nie licz na to że Ty również dostaniesz wolne, bo przecież 3dni poza firmą to o zgrozo dramat jakiś... krs będzie miał dyżur jeden z pięciu i nie dzwoń bo i tak nikt nie odbierze i oddzwoni po 3 godzinach. MKRS bez krępacji i skrupułów wpisany w grafik UW, czekać tylko na maila że "centrala będzie nieczynna"... oni mogą bo to oni wymyślają 80%załogi na sklepie od 29.04 do 04.05... a Ty przecież nic nie znaczysz... dobrze że w dzisiejszych czasach nie trzeba nawet wychodzić z domu żeby dostać elQuattro i spokojnie mieć tydzień przerwy od tego cyrku, a nie raptem 3 dni (opieka na dziecko wychodzi korzystniej niż urlop nawet). Peace!
    Xyz

26.04.2023 20:22

Rozumiem ze zapłacisz za godziny w których muszę wynająć opiekunkę?
    Bla bla

27.04.2023 12:03

Dokładnie zero życia prywatnego bo jakim prawem niby możesz mieć plany na 2 weekendy w miesiącu i prosić o wolne ?! Tfuuuuu nierobie ! Po co Ci życie prywatne rodzina dzieci przyjaciele ?! Najważniejsze by 80% załogi na weekendach i przy światach !
    Barchanowe gacie

22.04.2023 00:15

Podstawa 3200 + premia której już dawno nie ma..takie stawki to tylko dolny Śląsk chyba posiada. Od lipca kolejna podwyzka najnizszej krajowej bo 80% procent od 3600 na EL4 to swietna sprawa (wyrównują do najniższej nawet jak masz 3200) Nie przychodzisz do pracy a masz niecałe 200 zł mniej jak cały miesiąc obecny. Takie cuda to tylko w tej spółce z organiczna odpowiedzialnością a raczej ograniczona umyslowoscia. Na szczęście dorabiam sobie gdzie indziej i jestem jak dotąd szczęśliwa tymi pomysłami. Cieszy mnie fakt jak spoglądam na te tabeleczki i wszędzie wszyscy na czerwono ani target ani te 20+. Jestem ciekawa czy niedługo ZUS dopatrzy się nieprawidłowości że pracownicy masowo od tego płatnika idą na zwolnienia bo korzystniejsze rozwiązanie? Firma jednym zdaniem jest sama w sobie tak ciekawa tego paradoksu która sztucznie sobie wytwarza, że nie chce mi się z rezygnować z tej pracy bo ciekawość zżera mnie kolejnych pomysłów z nowym miesiącem. Tak więc pamiętajcie martesiaki wszystkie ręce na pokład i robić targeciki.

22.04.2023 20:09

A jak chcesz otrzymać odpowiedź od kadrowej , to usłyszysz, że ona nie ma obowiązku tłumaczenia czemu takie cuda się dzieją.
    Z pasji do zwolnienia

21.04.2023 12:22

Teraz tylko chodzić na zwolnienia lekarskie bo dostaniesz 100-200 zł mniej a siedzisz cały miesiąc w domu. Polecam :) Zamierzam to ponownie zastosować. Mam podstawę 3300 zł i jeszcze mi dorównali do 3490 zł.
    Bruno

19.04.2023 15:53

Najniższa krajowa 3500 a ludzie pracują za3350. Przychodząca osoba na stanowisko zarabia z automatu3600 . Czy wy wogole szanujecie ludzi? Brak podwyżek, odpowiedzi KRS to zawsze nie wiem nie odemnie zależy. Zabierane punkty z miesiąca na miesiąc premie śmieszne, w lipcu kolejna podwyzka najniższej krajowej a wy dajcie starym pracownikom najmniejsze pieniądze ...co z wami ludzie ??? Kiedy w tej firmie zapanuje sprawiedliwość aby wszyscy mieli takie pieniądze i było doceniani
    Kierownik- nabór

12.04.2023 10:08

Cześć, jest nabór na stanowisko kierownicze w województwie wielkopolskim. Mała miejscowość Wągrowiec czy ktoś mi coś więcej o kierowniku regionalnym napisze? Czego się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej, jeśli to takiej dojdzie?
    Martesowiec

19.04.2023 00:07

czy Wągrowiec to już nie jest KRS E. G.? Ogólnie jeśli tak, to uważaj co jej mówisz, strasznie roznosi plotki po innych sklepach. Ale w sprawach służbowych zawsze znajduje złoty środek i nie trzeba się użerać z terminami jak nie masz czasu, wystarczy zadzwonic i powiedzieć jaka jest sytuacja.
    Wdmamwaszezdanieremiejko

17.04.2023 21:01

U nas na sklepie tej zimy kurtki z przed 6lat. Wstyd na całe miasto, młodzież wchodzi i wychodzi. Szukają popularnych marek A widzą hiteca za 700zl w żenujacych kolorach, rozjechaną rozmiarowkę i obskurne opokowania/metki. Sprzęt sprtowy lichej jakości, dokładnie to samo można dostać w kaufie/netto/biedronce o średnio 20%taniej. Nie wspomnę o rowerach z plasteliny i kartonu. Jak już wejdzie jakąś marka zewnętrzna to logo 3 paski na całą koszulkę, ten sam model w 4 kolorach i tyle. Ew. Jeden set czegoś ciekawszego(na co i tak mlodzierz nie spojrzy) i to 6par butów, 3 koszulki. Sprzet turystyczny rozpada się od samego patrzenia czyt. Namioty, butelki, termosy itp. Kaski dzieciece bez homologacji. Brakuje palety z cukrem na środku.
    Szef

14.04.2023 06:29

Hej czy starszy sprzedawca robi inwentaryzje i czy jest jakaś dopłata za to dzięki za odp

17.04.2023 10:06

Tyle lat pracuje u pierwszy raz słyszę o tym dodatku ;) przestańcie pisać takie głupoty, bo ludzie jeszcze w to uwierzą i dopiero zacznie się (usunięte przez administratora) na sklepach, a wiadomi że i tak lekko nie jest
    Kierownik

17.04.2023 12:09

Ty tak serio? Nie ma żadnego dodatku dla kierowników. I żebyś wiedział, że kierownicy mają więcej potrąceń od pracowników jeśli wyniki są poniżej średniej. Takie realia, nikt nie ma dobrze...
    A

16.04.2023 14:37

U Was też takie stare dostawy? Totalny brak nowych produktów, a praktycznie wszystko to odgrzewane kotlety sprzed sezonu bądź nawet starsze. Już sami klienci nawet o tym mówią. Kiedy będzie nowy towar?
    IREK

11.04.2023 21:20

Dzień dobry czy u państwa jak się zamówi too jest możliwy zwrot?
    Masakra....

12.04.2023 07:40

https://sklepmartes.pl/zwroty Naprawdę prostsze było zadanie tutaj pytania niż wygooglowanie fraz "martes sport zwroty" i kliknięcie w pierwszy link? Co jest z tymi ludźmi nie tak....
    Ble ble

12.04.2023 12:55

@IREK zależy co? I gdzie?. Zakup jest internetowy czy ze sklepu stacjonarnego?

09.04.2023 09:14

Pytanie do sklepów, czy u Was też co miesiąc wszystkiego brakuje? Rolki do kasy „pożyczamy” od sąsiednich sklepów, oczywiście bez możliwości oddania bo nigdy nie ma więcej. Papier toaletowy pod koniec miesiąca kupujemy sami, ręce wycieramy w ręczniki przyniesione z domu. Kawa, herbata, cukier - nigdy nie starczy na cały miesiąc. Zamiast płynu do naczyń trzeba używać mydła bo brak lub nie starcza na zakup. Ciagle podwyżki w lyreco, a budżet taki sam. TRAGEDIA!
    Jaja

11.04.2023 18:13

U nas był limit 250 brutto ale nowy KRS powiedział że on dba o sklepy i podniósł na 300 brutto. Dobry pan.
    Ja ;)

12.04.2023 08:45

Mamy określony budżet, nie zdarzyło się aby na cokolwiek zabrakło nam kasy. Zawsze całą kwotę wykorzystujemy robiąc swoje małe zapasy ;) jedyny minus to miotły i mopy.... Na lireco słaby wybór,na dużą powierzchnię ponad 1000m² moglibyśmy zainwestować w większe, przemysłowe miotły ;)
    abcd

08.03.2023 13:17

Kupowałem sporo rzeczy w Martes. Do czasu. Około 7 lat temu kupiłem buty, które po kilku miesiącach zaczęły pękać z boku, najpierw jeden, potem drugi. Oczywiście zareklamowałem. Moja reklamacja została odrzucona. Jakiś anonimowy gostek popełnił pismo, że buty na pewno były prane w pralce, były źle użytkowane. Swoją droga ciekawe skąd miał te informacje? Udowodnienie że buty zostały uszkodzone z winy użytkownika leży po stronie sprzedawcy. Napisałem odwołanie, które zostało odrzucone. Mogłem iść do sądu, gdzie sprawę miałbym wygrana. Ale stwierdziłem, że nie warto. Zamiast tego, od tego czasu nic nie kupiłem w Martes Sport. Firma zaoszczędziłą na reklamacji butów z trzy stówki a straciła klienta który bardzo dużo tam wydawał.
    Bartosz

31.03.2023 17:59

I zapewne dostałeś opinie. Zapewne źle użytkowałeś buty a teraz wylewasz swoje frustrację w miejscu gdzie i tak każdy ma z tego bekę. Ile ja to pamiętam takich klientów pewnych swoich racji, straszących sądami, rzeczoznawcami i inspekcja handlową. I mimo wszystko przez 8 lat jak pracowałem nie zdarzylo się by ktoś tym straszeniem coś osiągnął bo po prostu nie mieli rację. "Mój czas jest zbyt cenny". Szczerze wystarczyłoby tylko wnieść pismo o wyjście na drogę sądową i jeżeli jesteś pewny swoich racji to po takim piśmie by ci uznali dla świętego spokoju. Ale zapewne racji nie masz i jedyne co robisz to tracisz swój "cenny czas" na wyładowywanie swoich frustracji na portalu dla pracowników.
    Classic

08.04.2023 13:37

W takie bajki to już nawet dzieci nie wierzą. Oczywiście są firmy nieliczne, które ocenia producent, ale palców u rąk mi na nie nie zabraknie ;)
    Dumna sprzdawczyni

20.03.2023 20:12

(usunięte przez administratora)jak tak mozna pluć na taką firme! Martes to NAJLEPSZA paraca!! nie wierze że można pisać takie zle rzeczy na taką super firme. Dla mnie martes to najlepsza praca, jaka kiedykolwiek miałam. w fabryce to jest dopero cieżko. Trzeba nosic cierzkie rzeczy i jest glośno i trdudo sie skupić na zadanu, a tu jest cich o i w ogóle ładne sklepy mamy, aże czasami trezba nosić kartny i jescze że coś to nie wiem LENIUCHY narzekaja na NAJLEPSZA pracę i tak czasami PANI KIERONWIK prosi mi zomstac na dłuzej ale moge se potem odebrac nadgodziny. Ale ich nie odbeiram bo chce dobrze wypasc. I jeszcze narzekaja na wypłate!!! Głosowaliście na kaczora pisiora to macie!!! utrudnie firmom i jest ciezko im jest a martes chce dobrze tylko psisiory wszystko żle robiąi kradną. Tak mi powiedziała PANI KIEROWNIK ja jej wierze I PAMIETAJCIE (usunięte przez administratora) MARTES TO NAJLEPSZA PRACA!!!!! (usunięte przez administratora)N!!!!
    Odp

08.04.2023 06:53

Tu by się przydał słownik poprawnej polszczyzny! Jest to portal dla pracowników,gdzie każdy może wyrazić swoje zdanie a że większość raczej negatywnie odbiera firmę to chyba coś w tym jest .
    500zl

06.04.2023 22:44

500zl od firmy na święta, wow. I to na Wielkanoc a nie na Boże Narodzenie (wtedy było 1000). A nie, sory, pomyliłem strony, a w MS już na szczęście dawno nie pracuję, takie rarytasy to gdzie indziej. No a komentarz usuną za 3,2,1...
    teczowy ludzik

23.03.2023 11:24

o sumienie gryzło, już są podwyżki w lenovie pracownik sprzedawca 4000 brutto byłe katowickie!!!
    tr

06.04.2023 12:31

nie ma u mnie nic, moze ta z kwietnia bedzie miala
    Kiszka

05.04.2023 14:06

Widzę grubo fest z tymi grafikami Martes coś z tym zrobić ? Jak myślicie zajmą się tym szczerze patrząc na nieudolność firmy ... Ps martesiaki wesołych świąt
    Anasko

04.04.2023 14:21

Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca w Martes Sport/Turek?
    Józef

29.03.2023 21:09

Dlaczego komentarze o zwolnieniach są kasowane ? Żeby się ludzie nie dowiedzieli,że jeśli kończy im się umowa w tym roku to dzień przed dostaną info że to koniec kariery w tej zacnej firmie ? Chyba,że jesteś z rodziny KR to zostajesz.
    Ble ble

03.04.2023 23:20

Dobre dobre, choć pewnie byłeś gó..ym pracownikiem. Jesteś kosztem a nie niezastąpionym trybikiem maszyny. Rozmawiałeś z kimś o przedłużeniu umowy czy stałeś potulnie między kartonami dostawy.

03.04.2023 15:25

Kierownik

03.04.2023 21:46

Będąc zatrudnionym na umowę o pracę musisz dostać wypłatę przed świętami więc tak dostaniesz. Zatrudnieni na umowę zlecenie niewiadomo, może dostaną, ale równie dobrze mogą dostać po świętach.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Lady

30.03.2023 10:03

Ta firma to totalne (usunięte przez administratora) Elastyczne grafiki haha dobre sobie Nacisk na wyniki ok wszędzie cisną ale my z tego aż tak dużo premii nie mamy to grosze to co dostajemy Hit impregnaty bezterminowe otworzysz coś 5 lat wstecz nie mają terminu ważności możesz na luzie używać i 20 lat szkoda że przedstawiciele mówią na szkoleniach coś innego Regionalni którzy są zbędni nic nie robią Firmo czy szykujecie jakies podwyżki czy dalej wyrównanie dodatkiem funkcyjnym podstawę do najniższej krajowej Szkoda że na pseudo infu i ich rolki na insta macie kasę a dla pracowników nie Mam nadzieję że Solidarność, Sąd itd się za was wezmą ostro i zapłacicie potężne kary Mam też nadzieję że inspekcja pracy odwiedzi każdy Martes Powodzenia martesiaki
    Nic

01.04.2023 16:53

To że regionalni nic nie robią to się zgadzam,co gorsze to nie mają żadnej wiedzy produktowej. U nas regionalnej nie chce się nawet na sklep przyjechać bo z każdym pracownikiem ma na pieńku. My mamy rządzicielke która ciągle bardzo źle mówi o makro I prezesach firmy, co może myśleć sobie szary pracownik jak jego przełożony mówi takie rzeczy o górze że ręce opadają. To że nasza regio pracuje w firmie ponad 10 lat to nie znaczy że się do tego nadaj. Nie jest zasługą krs że sklep robi wyniki bo wyniki wypracowuje sklep I ekipa dla własnej premi. Więc co robią krs to ja naprawdę nie i jestwiem, na pewno demotywują ekipę swoim żądzeniem. Kierownicy już się zwalniają bo zarabiają tyle co kot napłakał. Na zebraniach w centrali nikt nie wie co się dzieje na sklepach jak są traktowani pracownicy przez krs I makro. Ja już się zapisałem do solidarności i nikt o tym nie wie. Droga centralo zobaczcie i rozliczcie co robią cały miesiąc Panie w HR czy panie które zajmują się szkoleniami, bardzo bym chciał taką pracę siedzieć i słuchać . Szkolenia trwają już 4 lata sprawdźcie jaką wiedzę mają pracownicy z turystyki czy biegania. Grafik to jakaś masakra 1000 wytycznychi wymyślanie nie realnych żeczy do zrobienia to generują te panie którezatrudniliście 5 lat wstecz i teraz już nie ma zadań dla nich.
    Józef

02.04.2023 10:09

100% racji, nasza kr w Małopolsce też pracuje długo a nie ma zielonego pojęcia o pracy na sklepie. Przyjeżdża, skrytykuje, każe coś przerobić a tydzień później krytykuje swoje pomysły. Uśmiać się można . Do tego zachowuje się jakby miała rozdwojenie jaźni. Wpycha swoją rodzinę do każdego sklepu więc wszędzie ma kreta do donoszenia ciekawe co na to makro , zapewne nic nie wie i żyje w nieświadomości. Szkoda czasu na pracę w tej firmie, ja dałem wypowiedzenie i odliczam dni do końca. Zarobki kierownika są śmieszne, kasjerki w innych sklepach wyciągają niewiele mniej.
    NibyKierownik

29.03.2023 12:11

Moi Drodzy... W Naszej Firmie którą tworzy te ponad 3000 pracowników są pewne nieścisłości....Nie mam jak obstawić ludźmi sklep, cięcia godzin zleceniówek juz się zaczęły,buty po 499,99 za parę jedno i to samo do pielęgnacji tegoż kupionego obuwia...Stali klienci których juz znasz z widzenia,do tego KDR na pamięć .... Jeśli myślisz o podjęciu pracy u Nas to to co jest napisane co Ci proponują w ogłoszeniu to bujda na resorach.... Więcej wymagań co do utargów nie przekłada sie na premie motywacyjną tak szeroko zapraszajaca do podjecia pracy w zespole Martes Sport
    KierownikJeszcze

29.03.2023 23:59

No niestety zgadzam się. U nas na dolnym Śląsku podobnie. Mam wrażenie,że od września 2022 z miesiąca na miesiąc jest coraz trudniej . Pracownicy chcą uciekać a ja nie mam narzędzi,którymi możnaby motywować. Jest ciężko. Do tego jedyne wsparcie w postaci regio,która jako jedyna nas słuchała i wspierała, zniknęła z dnia na dzień. Coraz lepsi ludzie odchodzą. Kierownicy też za chwile zaczną uciekać.
    Nowy

23.03.2023 21:42

Jak myślicie będą jakieś podwyżki dla oś b funkcyjnych
    Bard

23.03.2023 14:47

Czy myślicie, że warto zgłosić kierownikowi problemy ze współpracą z osobami funkcyjnymi np. brak pomocy w trakcie dużych dostaw albo notoryczne przebywanie w swoich grupkach na sklepie i przykładowo kiedy na sklepie jest wielu klientów to osoby funkcyjne wraz ze swoimi ulubionymi kolegami z pracy nie pomagają w obsłudze tylko siedzą sobie za kasą
    Co ty

23.03.2023 21:14

Nie warto. Dalej pracuj za innych i siedź cicho lol. Skąd wy się bierzecie
    Nicke

23.03.2023 14:43

Nie polecam obsługi w Pszczynie Kierownik jakiś taki niemiły

21.03.2023 09:40

Aga

23.03.2023 09:42

Otóż to. Wszystkie niewygodne komentarze o pozwie w związku z łamaniem praw pracowników zniknęły w mgnieniu oka
    Tulipan

21.03.2023 01:34

Jak regionalny ocenia kierownika to powinien zapytać reszte ekipy co ten kierownik robi?czy wogóle coś robi?a nie tylko liczą sie tabele z wynikami
    Ryte

21.03.2023 10:43

Nie. Kierownik nie musi nic robić przecież. Ma patrzeć czy wy nie robicie jakiegoś (usunięte przez administratora). W umowie jest to zapisane

21.03.2023 15:41

Dużo zależy od regionalnego. Sklep który nie zgłasza problemu a ma dobre wyniki itp, regionalny zazwyczaj nie ingeruje. Natomiast jeżeli się do niego zgłosicie to powinna być jakaś reakcja. Chyba że jesteście w gorszej sytuacji i regionalny z kierownikiem jest w komitywie to takie proste już nie będzie
    Związki zawodowe

12.02.2023 16:50

Gdzie są związkowcy i czemu nie reagują, jesteśmy traktowani z wynagrodzeniem nie lojalnie wobec wszystkich pracowników. Pracownicy martesa mamy związki zawodowe które mają zadbać o to żeby wszyscy pracownicy zarabiali na swoich stanowiskach tyle samo w całej Polsce. Wszystko kuleje i śmiało można powiedzieć że przez te 3 lata nie dostaliśmy informacji że związków co będzie z podwyszkami.
    hoho

11.03.2023 15:26

5100 lub mniej zalezy czy bedzie tajemniczy i za nieg obkrojone, na reke max 3500
    Martesiak

20.03.2023 13:50

4200 jako zastępca...
    Wkurzona

17.03.2023 21:57

WSTYD, WSTYD, WSTYD!!! Wstydzić się powinni zarządzający tą firmą! Tu kompletnie nie szanuje się pracownika!! Stawki żałosne, odliczanie pieniędzy za przeterminowujacy się towar (nie my go tyle na sklep zamawiamy!!!????), na święta Bożego Narodzenia ani grosza premii świątecznej!!! Nawet 50zl na karpia nie dali!!! wstyd!!! Jak tylko jakiś długi weekend to 90% pracowników ma być na sklepie bo tym u góry żal _upę by ścisnął żeby pracownik-człowiek mial żyć czymkolwiek innym poza Martesem...To głupie!!-kto wielce przyjdzie do Martesa na zakupy 2 maja albo we wtorek po Wielkanocy???!!!! "Klienci" albo będą grillować albo też pracować... Ale nie-czlowiek w tej firmie normalnego życia mieć nie może:/ To samo z premiami- za np urlop na żądanie zabierają nie tylko premie frekwencyjna (tu ok)-ale WSZYSTKIE PREMIE poza żałosną obrotówka która netto to nawet na pizzę nie starczy ???? człowiek czuje się oszukany-dlaczego zabierana jest wtedy premia 20+??? Za jeden dzień uz???!!! Nie wspomnę o milionie zadań "na już", setkach tabelek, sprawozdań, odwalaniu przez pracowników roboty z reklamacjami, serwisowaniem rowerów i obrabianiem polowy księgowości (tak-sprzedawca powinien wydrukować raport z kasy, z terminala i nara-a nie wielkie księgowanie na kontach i inne!!). A wszystko za najniższą krajową z ochlapowatymi groszami premii???? Zleceniowki to już w ogóle tragedia-mają śmiesznie mało godzin a jeszcze im się obcina!! Efekt jest taki że ludzie przychodzą na 3-5 miesięcy i jak już coś potrafią to odchodzą... Cała polityka jest ogromnie demotywujaca,po prostu nie czuje się sensu tej pracy... Zwłaszcza że pracuje się na tych u góry, którzy nie mają szacunku do człowieka!!! jeszcze trochę i nikt wam do pracy nie przyjdzie!!
    Nikt ważny

18.03.2023 19:16

90% pracowników w biurze i kierownik w biurze
    Pracownik jeszcze

17.03.2023 20:06

Firma, firma, żadna nie jest idealna, jezelich chodzi o procedury, ale dużo zależy od Kierowników regionalnych i ich wsparcia na sklepie. Było by o wiele łatwiej jakby sklepy miały jakiekolwiek wsparcie a nie tylko wymagania i dalej radz sobie sam. Kierownik coś chce a KRS jak ściana a pracownik 3 razy ta sama robotę wykona. To my jesteśmy na sklepach. Słuchajcie tych co są na dole tej hierarchi. Gdzie są "niby" anonimowe ankiety, gdzie pracownicy mogli się wyżalić i podzielic sie pomyslami ? Już nie chcecie nas słuchać w ogóle i wygląda to tak jak wyglada,
    NibyKierownik

16.03.2023 11:56

Jeśli szukasz ciekawej pracy ,i masz ambicje dowódcze ukierunkowane na zdobywanie wyznaczonego celu,stawiania coraz to wyżej poprzeczkę to tu, sie spełnisz w 100 procentach!Ciekawa praca ,bo tu jak przychodzisz to od razu na żywioł ,maile,tabele inne cele tego dnia konkursy z głupotami, dowództwo odezwie sie w Tobie jak rozwiniesz mape dnia w martesie ,co i w którym kierunku idziemy,ile masz lidzi do rozdysponowania na nierownym froncie regionu ,czy obsługa i TK,czy program czy utarg a i szukaj juz odpowiedzi dla Tego co jest nad Tobą,cel masz miec coraz to wiecej utargu dziennego oczywiscie Twoja sprawa jak to zrobisz i pamiętaj dzis to dzis a jutro to juz kolejne 30 procent wincej niech bedzie utargu,Tz rozwijaniem swoich umiejętności radzenia sobie z coraz to większą głupotą ludzką,i tak dzien po dniu zobaczysz jak zaczynasz sie podgryzać,bo gonisz swój własny ogon ,a jak przestaniemy to zobaczymy wtedy ze inni odeszli którymi to swoje "Ja" zamieniliśmy na "Nasze"...pozdro z fartem Centralo obudź się!
    Jakim cudem

16.03.2023 18:09

Jakim cudem ktoś piszący w taki sposób został kierownikiem?
    Ela

14.03.2023 21:30

Pare dni temu mieliśmy przearanżowanie sklepu i po fakcie dowiedziałam się, że za godziny nocne, w których ta przebudowa miała miejsce powinno dostawać się ekstra pieniądze a ze względu na to, że mam umowę zlecenie to nie dostałam ani grosza więcej niż zwykła stawka. Można jeszcze z tym coś zrobić? Pozdrawiam kolegów i koleżanki pracowników
    Jsjsnsj

15.03.2023 18:41

Na zleceniu nie dostaje się dodatku nocnego, tylko na uop

15.03.2023 19:15

Niestety UZ nie ma dodatku za godziny nocne. 20 % stawki należy się pracownikom na umowę o pracę. UZ nie podlega pod kodeks pracy. Zleceniodawca daje zlecenie, zleceniobiorca bierze i wykonuje. Stawkę swoją zna od początku.
    Lord Vader

11.03.2023 17:59

Nie chcę już nic z tej firmy po tym jak rozleciały mi się buty po kilku miesiącach oczywiście gwarancji nie uznano ponieważ była to moja wina w butach klej puścił podobno z mojej winy po co ja kupiłem te buty żeby stały na szafce jako ozdoba czy może do chodzenia a byłbym zapomniał mojego znajomego spotkało takie same zdarzenie tam też była jego wina podsumowując gwarancja tam nie obowiązuje więc chociaż by nie marnowali papieru na te bezużyteczne kwity lub dopisywali kupujesz na własne ryzyko, tą gwarancja to lipa.

14.03.2023 12:36

To forum dla pracowników , nie dla sfrustrowanych klientów, serio pracowników to nie obchodzi, że robisz antyreklamę ;))) bo to nie pracownik sklepu rozpatruje reklamacje, wiec to nas nie dotyczy i nie interesuje.
    Robert

14.03.2023 22:14

Jak nie pracownik? Oczywiście, że pracownik rozpatruje większość reklamacji na sklepie.
    Miki

13.03.2023 20:00

Hej Czy jeżeli mamy na umowie dobowy wymiar czasu pracy 8 h to możemy robić 12 h jeżeli się nie zgadzamy? Dziękuję za odpowiedź
    Wtf

14.03.2023 12:00

Możecie jasne że tak jak najbardziej
    Xyz

14.03.2023 13:23

Nie wiecej niz 96h w rozliczeniu 2tyg pracy

23.02.2023 23:32

Jak u was na sklepach? Jak się pracuje mając 4 odsyłki na raz, trzeba zbierać i oklejać zgarbionym te wszystkie kartony, w międzyczasie przychodzi już towar letni, a jeszcze przed nami kolejne odsyłki towaru. Od przyszłego tygodnia między tymi kartonami i przebudową na wiosnę/lato będziemy przygotowywać i sprawdzać inwentaryzację, milion inwentaryzacji przez cały marzec...! No i zaczną się podwyżki cen bo przecież wjadą kaski, rolki i reszta lata hehe.. A sorry skręćmy jeszcze 15 rowerów bo mało do zrobienia przecież jest. Czy w tej firmie jest jakaś koordynacja i logistyka? Jaki wy macie tam chaos w Bielsku.. Więcej pieniędzy tracicie na ten towar magazynowany niż byście odzyskali na porządnych promocjach posezonowych, (usunięte przez administratora) ktoś tam myśli w ogóle?
    hoho

11.03.2023 15:28

u nas tez byl rozp dol ale jakos udalo sie wyjsc z tego, teraz tylko wylozyc lato i hejaa

14.03.2023 12:09

Jestem kierownikiem sklepu, który pod względem obrotu jest zawsze w top 10 sklepów całej Polski i nie mam żadnego problemu z przebudową i odsyłkami. Myślę, że Ty i twoja ekipa nie macie pojęcia o organizacji pracy i przyzwyczajeni jesteście do obijania się na co dzień, stąd trochę więcej pracy to dla was taki chaos.
    @@@

12.03.2023 12:00

Czy wam też się zdarza pracować powyżej 12 godzin?
    Kej

12.03.2023 20:59

Można pracować maks 13 godzin przy czym ta trzynasta godzina jest już nadgodziną i nie może być zaplanowana w grafiku
    Xxx

12.03.2023 22:18

Tak
    Mysza

09.03.2023 20:32

Ogólnie nie polecam. Pracowałam ponad 4 lata jako starszy. Przyplacilam to załamaniem nerwowym. Nowo zatrudnione osoby dostają pensje większą od starego, wyszkolonego pracownika. Centrala co chwila wymyśla, nowe, coraz bardziej z księżyca procedury. Bez żadnego przygotowania, przeszkolenia wdrażają nowe programy a Ty się człowieku martw jak to ogarnąć. Nie masz wpływu na towar, który dostajesz .Regionalny docenia tylko swoje "pupilki" reszta, nawet jeśli ciągną mu wyniki w górę mają obcinane premie. I to z powodów co najmniej bezsensownych. Nie powiadomileś dlaczego masz zaległości w towarze, choć w raporcie tygodniowym ta informacja jest podana, bałagan na zapleczu typu kartony przy dwóch osobach na zmianie i braku magazynu) . Brak jakichkolwiek dodatków typu coś na święta, wczasy pod gruszą, ograniczenia w wybraniu urlopu( wyłączone cały grudzień, koniec sierpnia,początek września, pierwszy tydzień ferii. Jedyne co jest dobre, to szkolenia produktowe/ sprzedażowe, dużo dają.
    Załamana

10.03.2023 11:35

Kolejna osoba,która przepłaciła pracę własnym zdrowiem i załamaniem nerwowym. Niestety ja również. Bardzo źle zaczyna się dziać, szacunek do drugiego człowieka jest zerowy. Pani MJ powinna na takim stanowisku mieć choć minimalne pojęcie o komunikacji,że o etyce,szacunku i jakichkolwiek manierach nie wspomnę. Nic dziwnego,że później BC , RS, MP i AO są jacy są - mają przyzwolenie i biorą przykład z góry. Ludzie uciekają na zwolnienia, lądują w domu z załamaniem nerwowym,na lekach a sprawy w sądzie się piętrzą. Brawo! Gratuluję wysokiego poziomu zarządzania.
    Utopia

10.03.2023 20:08

Bo osoby z centrali oraz wiele osób na stanowiskach regionalnych reprezentuje taki poziom jakby skończyły Akademię Pana Kleksa.
    Groniu

08.03.2023 19:27

Czemu terazmacie taki (usunięte przez administratora) na sklepach?
    Mirka

09.03.2023 12:54

Chyba łatwo się domyślić, że jest zmiana sezonu i trwają odsyłki asortymentu zimowego, a wchodzi wiosenny, w każdym sklepie teraz jest misz - masz , co za pytanie...
    Gregor mac donald

09.03.2023 19:38

Wejdź do 4f czy jakiegokolwiek innego sklepu i spróbuj zauważyć takie "misz-masz" jak w martesie. Tu logiki brak, wszystko na raz i na już ale premii nie będzie:)
    Sprawiedliwość

09.03.2023 17:16

Dzięki związkowcom znalazły się podwyżki, stażowe, a nawet premia za frekwencje. Związki nie przetrwały dzięki ludziom którzy sprzedali związkowców za kasę, a teraz z tego czerpią korzyści. Teraz wypadało by założyć kolejne związki, ale zrobić to tym razem jak należy. Skoro jeden raz udało się posadzić zarząd firmy i kierowników na ławie oskarżonych, to kolejny raz nie będzie to żadnym problemem. Także moi drodzy jednoczmy się i działajmy.

09.03.2023 01:32

Jaaaa

09.03.2023 08:25

Napoje zgrzewkami na przeterminy. Ludzie w markecie kupują te same za połowę ceny. Ale pracownicy za nie płacą więc jak tylko odskanujesz to już zgrzewka nowych czeka za rogiem. Pewien czarny napój kosztuje tyle co 3x większy w spozywczaku xD

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.