Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

nick

20.07.2023 19:07

zabawne,że usuwają wpisy XD ja czekam na obiecaną podwyżkę i jakoś cisza. No to jak tak to czas zwolnić tempo jeszcze bardziej. Jak tam u Was? jesteście w stanie wyrobić 80% czy już zrezygnowani? (usunięte przez administratora)
    Ania

21.07.2023 10:41

Trzeba się żegnać i szukać normalnej pracy. Za taką stawkę, jak w tej pożal się Boże firmie, pracy jest pełno i to w przyjaźniejszej atmosferze, bez ciągłych pretensji, ucinania premii z byle powodu i robienia wszystkiego, żeby pracownikowi zapłacić jak najmniej

24.07.2023 23:16

Kolejny przykład na to jak olać pracownika. Po zebraniach makroregionu kierownicy obiecali bóg wie co, bo takim szlamem ich na odczepne karmiono... naopowiadali pracownikom jakie to będą podwyżki od lipca...a jak przyszedł lipiec to firma milczy, a kierownicy muszą świecić oczami za perfidną ściemę, którą sprzedali im ułomni z centrali. Brawo @Pracodawca
    Bambik

23.07.2023 17:51

Zamówienie na wieszaki "żabki" od dwóch miesięcy niezrealizowane, po czym centrala wysyła kilkaset sztuk spodenek essentials i wystawiamy dostawę po jednej parze gaci jak ktoś kupi inne zwalniając wieszak. Zaczynamy BTS, zaraz plecaki na ścianę, nie mając ani jednego haka na które czekamy pół roku. 3 gondole rolek i deskorolki mamy zmieścić chyba na jednej czołówce bo miejsca na to brak. Cofnąć beachwear to możemy ale na magazyn. Po co kilka przebudowywaliśmy sklep? Żeby junior był w jednym miejscu. Teraz znowu mamy to przewalać na drugi koniec sklepu. Gdzie tu czas na obsługę klientów, których i tak jest zbyt mało żeby wyrobić targety? Centralo, pomyślcie nad tym co w tej firmie nie działa zamiast ucinać nam premie. A nie czekaj, nie będzie uciętej premii bo 60% założonego celu więc premii nie będzie w ogóle. Pozdrawiam.
    Asia

23.07.2023 16:05

Hej, hej! Czy ktoś coś wie jak sprawa z Solidarnością się ma?
    XXX88

19.07.2023 21:40

Kierownictwo traktuje pracownika z góry, nie dają czasu na zaadaptowanie się, pracownicy wychodzą z biura z płaczem bo kierownik nie ma w sobie ani trochę empatii, rozwiązywanie umów za sytuacje niezależne od pracownika chociaż widać że pracownik już nie wytrzymuje, praca pod ciągłą presją i w stresie, KRS umywa ręce od tego wszystkiego co tam się dzieje, ciągłe przebudowy że pracownicy zaczynają się sami gubić, wyjście ewakuacyjne zastawione 20 kartonami dostaw, koorydnator VM już sam nie nadąża nad zmianami w wyglądzie sklepu, trzeba się nieźle podlizać tym z góry żeby być lepiej traktowanym. Targety na weekendy wzięte chyba z kosmosu, chyba nikt nigdy takiego by nie osiągnął, obowiązek wciskania ludziom produktu dodatkowego, nawet spożywki sprzed kasy. Współpracownicy plotkują na temat drugiego pracownika co później idzie do kierownictwa i są problemy. Pretensje o rozmowy między pracownikami są na porządku dziennym. Mimo wszystko życzę wytrwałości dla wszystkich pracowników.
    Żegnam

17.07.2023 12:41

Nic się nie zmienia, (usunięte przez administratora) brud, dostawy po 40 kartonów, ciągła rotacja pracowników bo fatalne warunki, ciągle za mało pracowników na zmianie, nie wiadomo w co ręce wsadzić a nie można więcej zatrudnić osób bo regionalny nie pozwala.... co raz więcej pracy za bardzo słaba stawkę, nie wspominając o tym ze pot po (usunięte przez administratora) leci bo oszczędzają na klimatyzacji. To moje ostatnie chwile w tym bagnie, mam nadzieję że firma zbankrutuje żegnam
    Klucz do sukcesu

16.07.2023 12:44

Nie rozumiem dlaczego firma wiedząc jakie są przyczyny rotacji i nie zadowolenia z pracy nadal stosuje bezsensowne wymówki odnośnie cało kształtu działania firmy. Uściślając, zamiast prezentów na święta, wczasów pod gruszą, premię zależna od sprzedaży, a nie % wyrobionych targetów wyssanych z palca, dają uwaga.. rabaty pracownicze i dodatkowe ubezpieczenie w openlife i PZU zdrowie, oczywiście za wszystko trzeba płacić (tak wiem, na czas nieokreślony nie płaci się za podstawę open life) ale chodzi o to że, firma zarabia dzięki sprzedawcy, i jeśli tego firma nie zrozumie to życzę wam powodzenia. Pogadajmy o cyferkach Sklep daje dochód 300 tys , opłata za sklep czyli prąd, woda, wynajem - na miesiąc to koszt około 50 tys. Cena zakupu towaru wliczona z magazynem i podatkiem to zapewne z 100 tys, doliczymy starty za towary uszkodzone , reklamacje i pensje dla 8 osobowej załogi sklepu niech będzie nawet 50 tys. Czyli miesiecznie 100k zysku.. wystarczy dołożyć pracownikom po 500zl czyli 4.5 tys w tym przypadku by mieli 400zl na czysto więcej i nie było by niezadowolenia z pensji. Jeden problem mniej. Na święta dać pracownikom i dzieciom pracowników, bony do wykorzystania na sklepie , więc prezent wliczony w koszt towaru i kolejny problem rozwiązany.. wczasy pod gruszą doliczać do urlopu dwu tygodniowego i ciach kolejny problem mniej. Zadowolony pracownik = lepszy pracownik a lepszy pracownik więcej sprzeda , i finanse same się znajdą na opłaty za w/w rzeczy. I tak to każdy ma w pupie co teraz piszę, ale może któryś z KRS albo MKRS przeczyta, pomyśli i zrozumie i będzie miał odwagę powiedzieć pani MJ by zmieniła podejście.
    Kiedyś było lepiej.

13.07.2023 09:53

Wczoraj na telekonferencji odnoście wyników p15+ usłyszałam słowa od MKS cytuje "Nikt was tu na siłę nie trzyma ,nie podoba się to żegnamy ,firma na nasze miejsce znajdzie inną osobę ". Nie ma co gadać bardzo dużo pożądanych kierowników odchodzi. AG trzymaj się .
    Prawda

14.07.2023 07:35

To trzeba się żegnać, taka prawda nikt nas na siłę nie trzyma i na pewno za takie wynagrodzenie. Teraz za 4 tyś na rękę pracy jest full dla doświadczonego pracownika.. A nie którzy regionalni tak postepują i pracownicy odchodzą ci doswiadczeni z 3 miesięcznym wypowiedzeniem jak i ci zleceniobiorcy z dnia na dzień. Sprzedajcie tą firme komuś kto umie prowadzić biznes. Pozdrawiam
    Wyprawka

05.07.2023 15:44

Pytanie do osób co się zwolniły. Czy rzeczy które dostajemy na odprawę można reklamować? Bo rozwaliły mi się buty i nie wiem czy się fatygować. Bluzy i Softshell są ok. Jedynie buty które dostałem zaczęły się rozklejać. Ktoś miał podobnie?
    Yyy

10.07.2023 21:08

Co to za pytanie? Dostajesz pulę rzeczy w twoim rozmiarze, w zależności od sezonu lub preferencji wybiera się kategorię. Można też dobrać jakąś dużą odżywkę, np kreatynę 500g o smaku naturalnym
    Winner

10.07.2023 21:16

Gdzie się dostaje rzeczy na odejście? Możesz jakieś większe info dać jak to wygląda?
    Długoletni pracownik

17.06.2023 10:20

Sami sobie strzelili w kolano. Program 15 +, jeżeli zostanie wyrobiony target na 80% to, program który nie podniesie wam targetów, bo to nie tak się robi! Ten kto to wymyślił to ciekawa jestem czy sobie premię obcina z chęcią. Po pierwszy targety są z palca wyssane. Miesiące które sklepy są w stanie osiągnąć 80 % przy obecnych targetach to Sierpień i Wrzesień. Od października do końca roku nie ma szans. W grudniu może by była szansa ale przecież święta idą "a my szynki sprzedajemy i zabawki dla dzieci" i target zrobią nam trzykrotnie większy. Do tego nawet pracownik skarpet w prezencie nie dostanie. Styczeń, luty, marzec bez osiągnięcia targetów. Dla sklepów rowerowych jest szansa na kwiecień i maj.Czerwiec, lipiec nie. Uważam że, nowe posunięcie się firmy względem pracownika jest demotywujące. Skoro w drugiej połowie miesiąca pracownik uświadomi sobie, że nie są w stanie wyrobić targetu, to program 15 + będzie sprzedawany tylko na zasadzie TK tzn. " Może batonik lub napój" i tyle, o ile aż tyle powiedzą! Bo przecież jak się źle teraz zrobi TK to kierownik i tak nie ma z czego uciąć premii bo jej nie ma ???? no chyba że z frekwencji będziecie ucinać ???? Widząc że zostaje nam frekwencja 200 brutto to bądźcie pewni że posypią się zwolnienia lekarskie. Bo tylko 200 brutto do pensji to nic przy dzisiejszej inflacji a każdy pracownik ją odczuwa nie tylko Martes. A z czego będziecie ucinać przeterminowaną spożywkę ? No i braki inwentaryzacyjne ? Wejdziecie na pensje ? Na najniższą krajową? No i z czego uciąć pracownikowi jak będzie olewał swoje obowiązki? Będziecie straszyć notatkami, naganami? Przecież dojdzie do (usunięte przez administratora). Ludzie zaczną się zwalniać bo najniższą krajową zarobią w każdym małym sklepiku w którym nie trzeba aż tak się narobić. Ciekawe co wymyślicie od nowego roku jak najniższa będzie 4200 ? Każdy na tym samym stanowisku będzie tak zarabiał? Czy o 100 zł więcej. To nic nie da. Wasi pracownicy też muszą się utrzymać i swoje rodziny. To oni pracują również dla was i na was. Docencie ich w końcu. Od najniższego szczebla działa ta firma a wy tak traktujcie nas, jak (usunięte przez administratora)
    KRS

05.07.2023 11:37

KRS zarabiają czasem mniej niż kierownik to co ty zdziwiony
    ...

09.07.2023 19:43

Jesteśmy sklepem rowerowym i target od początku roku tylko raz nie wyrobiony ale tak poza tym to wysoki target się jakoś się ciuła
    Marekk

06.07.2023 14:29

Zdecydowanie nie polecam zakupów w Martes. W zakupionych butach po roku odklejały się czubki podeszwy, mimo ewidentnej winy producenta reklamacja została odrzucona. Jeszcze raz powtórze NIE POLECAM!!!
    G

05.07.2023 17:21

tragedia, ponad pol roku na zleceniu, najgorsza praca w jakiej udalo mi sie zahaczyć, osoby wyżej postawione zostały chyba wzięte z przypadku albo po znajomościach, nie wspominając o kierownictwie nie mającym żadnych kompetencji czy umiejetnośći polegających na pracy z drugim człowiekiem - najlepiej to sie nie odzywaj, nie siadaj, nie uśmiechaj się i pracuj jak maszynka sprzedając durne impregnaty za które i tak od stycznia nikt na zleceniu nie otrzymywał złamanego grosza. ciągłe straszenie, narzekanie i marudzenie. o (usunięte przez administratora) panującym na sklepie czy zapleczu nawet nie wspomne, codziennie po 10/15 kartonów dostawy, ciągłe przebudowy i przeładowanie sklepu towarem przez co wygląda on jak drugi magazyn. omijać szerokim łukiem
    Sokół

05.07.2023 15:29

Jak macie inne opcje to uciekajcie, zero perspektyw, nie doceniają pracownika, tylko żeby dać Ci jak najmniej pieniędzy, szczerze nie polecam.
    Ona

05.07.2023 11:33

Dlaczego w martesie nie ma wczasów pod gruszą? Czy to zgodne z prawem? Przecież firma zatrudnia bardzo dużo osób...
    Targety

05.07.2023 09:58

Targety wyśrubowane tak że większość sklepów nie ma nawet 80%. Zmniejszenie programu do 15% i wypłacanie od niego premii od uzyskania 80% obrotu XD powodzenia jeśli myślicie że ktoś dalej będzie się starał wpychać klientom rzeczy z programu skoro i tak (usunięte przez administratora) z tego będzie XDD
    Ehh

05.07.2023 00:05

Do niedawna pracowało się znośnie ale ostatnie zmiany premiowe, nierealne targety i szukanie oszczędności na każdym kroku dobiły tę firmę. Stracili wieloletnich pracowników, którzy dużo wnosili ale widać tak musiało być.

05.07.2023 09:24

Niedługo będzie gorzej niż w Biedronce, tam chociaż lepsze zarobki. Dziwi mnie to że nikt tego nie widzi, obserwują inne sieci,w sumie to nie wiadomo po co bo nie ma żadnych zmian na lepsze. Zaraz nie będzie pracowników a tym samym zarobku bo kto będzie obsługiwać, chyba Ukraina
    Nowy

01.07.2023 20:12

Ile zarabia kierownik sklepu na rękę
    Winner

02.07.2023 16:16

Lekko ponad 4k, za mało

27.06.2023 19:40

Praca na sklepie wydaje się jak każda inna, ale kierownictwo jednego ze sklepów na dolnym śląsku - porażka. Kierownik regionalny bardzo fajny człowiek, miły, wesoły, ludzki i kompetentny. Kierowniczka sklepu to jakaś pomyłka. Wspomnę tylko, że przed zatrudnieniem 3 osoby mi ten pomysł odradzały i ostrzegały przed tym sklepem. Przekonałam się na własnej skórze więc trochę się wypowiem. Szacunku do pracowników nie ma w ogóle, empatii za grosz nawet jeżeli wydarzy ci się tragedia życiowa którą udowodnisz - dostaniesz taką pogadankę i opierdziel, że dziewczyny z biura wychodzą z płaczem. Kierowniczka wymaga obsługi jak w sklepie z towarem za grube miliony, a od siebie nie daje nic nawet miłej komunikacji. Czasu wolnego również nie ma, ponieważ nawet o 3-4 w nocy budzi cię 70 wiadomości w których są zdjęcia z nocnej przebudowy czy bezsensowne uwagi które można przekazać również w pracy. Pani ciągle siedzi w biurze całą zmianę, nawet jak jest zapierdziel nie można liczyć na jej pomóc na sklepie, pije kawe, siedzi na kamerach, a później krzyczy nawet za chwilową rozmowę między pracownikami. Jakby tego było mało wychodzi w środku zmiany na kilka godzin, kończy pracę o wiele wcześniej czego nie uwzględnia w swoim grafiku, ale jeżeli tobie zdarzyłoby się być na przerwie 2 minuty dłużej to musiałabyś to odrobić (już pomijając fakt, że i tak nie pracujesz tyle ile powinnaś bo przychodzi się do pracy 10 minut szybciej, a ze sklepu można zejść dopiero gdy twoja godzina wybije co i tak się raczej nie zdarza bo ilość obowiązków i klientów na to nie pozwala zazwyczaj). (usunięte przez administratora) w czystym wydaniu, krzyki nawet przy klientach, robienie wyrzutów i problemów nawet za chorobowe czy niedyspozycyjność z powodów losowych. Pracownicy boją się szefowej, chodzą do pracy z gorączką, anginą i płaczą po godzinach. Ludzie są tam wręcz w prosty nakłaniani do nie utrzymywania koleżeńskich stosunków. Grafik zmieniany jest czasami kilka razy dziennie z dnia na dzień minimum raz w tygodniu. Oczywiście nie możesz mieć innego życia po za sklepem i oczekuje się zmiany planów z godziny na godzinę, z dnia na dzień, o uprzejmym zapytaniu czy możesz jutro jednak być w pracy zapomnij, nikt się ciebie nie zapyta, a nawet nie poinformuje o zmianie grafiku. Ilość zadań w ciągu dnia które są fizycznie nie do zrealizowania, a później pretensje, że są opóźnienia to codzienność. Funkcjonowanie dostaw też jest do kitu, przysyłanie niektórych rzeczy w ilościach hurtowych których nie ma gdzie pomieścić i jednocześnie jakiś pojedynczych sztuk z którymi nie ma co zrobić żeby to ładnie wyglądało. Nie da się na sklepie utrzymać estetyki bo na jednym wieszaku wisi 7 różnych modeli. Można byłoby opisywać to (usunięte przez administratora) godzinami. Nie polecam z całego serca.
    ....

29.06.2023 10:52

Dodatkowo dodam jeszcze, że sklep przerabiany po parę razy w ciągu miesiąca więc wracając do pracy po urlopie lub wolnym sam od początku musisz się w nim odnaleźć co nie ułatwia doradztwie klientowi bo sam zastanawiasz się gdzie dany towar leży. Z-ca kierownika chodzi po sklepie z telefonem w ręku ciągle pisząc smsy a zapytany o coś nie reaguje bądź odpowiada z łaską. Niejednokrotnie świadkami są klienci którzy po prostu współczują nam Pracy z takim kierownictwem gdyż sami pytając o coś dostają ton protensjonalny i wredną odpowiedź. Pomijam fakt że nacisk jest duży na profesjonalną obsługę klienta to co z-ce kierownika to nie obowiązuje? Żałosne jest to wszystko...co niektóre osoby pracujące nie szanują drugiego pracownika i wymagają od Niego większego zaangażowania i szybszej pracy same z siebie nie dając nic...
    ja

02.07.2023 11:57

Tak to fakt jak wracam po dwóch dniach wolnego to tez szukam, bo zmiany się narodziły. Jeszcze jak na rano to można szybko obejść sklep, ale jak na drugą zmianę i wchodzę na kasę to już nie ma kiedy, no i szukam razem z klientem towaru
    Psajdak

30.06.2023 08:03

Starsi sprzedawcy często jak widzą, że klient kupuje jedną rzecz albo karzą liczyć sprzedawcy/zleceniobiorcy, albo uciekają od kasy, żeby sobie nie popsuć współczynnika. Do tego częste spóźnianie się do pracy i wychodzenie w czasie pracy na zakupy. Kierownik nie jest stanowczy i nic z tym nie robi. Pora, żeby zarząd zdyscyplinował w jakiś sposób takie osoby, np zabierając im premie. LLB

28.06.2023 20:08

Praca w ecommerce - niestety nie polecam. Wymagania z kosmosu a zarobki żenujące. Widać nie zawsze ładne opakowanie daje takie samo wnętrze.
    Psajdak

27.06.2023 21:39

Nie polecam, starsi sprzedawcy siedzą na zapleczu i udają, że coś robią albo zamykają się w toalecie z telefonem. Kierownik jest mało stanowczy tylko chodzi i nerwowo pstryka palcami. Regionalny też więcej czasu spędza na rozmowach telefonicznych.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

Mia

25.06.2023 17:32

Słownik poprawnej polszczyzny i pisowni.Tak rząd nam nie pomaga ale na nasze wynagrodzenie ma wpływ nasz Kierownik Regionalny.Lubi Cię to da Ci więcej a jak nie to nowy pracownik dostanie lepszą stawkę bo został zatrudniony przez uwielbianego kierownika.Tak to wygląda, czyli tkwimy w takim małym Martesowym (usunięte przez administratora) i nikt z nas tego nie zmieni.Smutne ale prawdziwe.
    Firmowe oszczędności..

16.06.2023 12:40

Kiedyś firma była konkurencyjna, potrafiła przyciągnąć i zachęcić pracownika. Pięć lat temu przy zatrudnieniu firma dawała około 300-400 zł więcej niż minimalne wynagrodzenie, na etacie na umowę o pracę było ponad 10 osób i WSZYSCY! bez względu na utarg dostawali premię obrotową i za Program 20+( nie było żadnych progów utargowych do wyrobienia,które w większości sklepów chyba celowo są nie do osiągnięcia...) a teraz nie dość że firma oszczędza na zleceniówkach, to jeszcze pracownikom na umowę ucinają wszystko co kiedyś było na PLUS w tej firmie.. a teraz demotywuje ludzi.
    ONa

23.06.2023 18:40

Ja mam 3300 , dzwoniąc do kadr z pytaniem dlaczego nie mam najnizszej krajowej na umowie to usłyszałam, ze to jest wyrówne w premiach...ciekawe
    Inwentaryzację

21.06.2023 16:22

Cześć martesiaki, jak wam podobają się nowe inwentaryzację z końcówek. Straszna porażka i zamieszanie w sklepach, wyobraźcie sobie że nie które sklepy mają jednego managera tylko za kasą i przez dwa dni wgrywają indeksy. Klienci przez dwa dni nie dostawali faktur, nie mogli złożyć reklamacji ani odebrać jej, odbierać pączek,,funkcjonowanie sklepu zostało mocno zaburzone. Sklepy co mają 2 managery mogły towar tylko przyjmować na kasie tylko na 1posie bo drugi dwa dni wgrywał indeksy. Pani z centrali nie widzi nic w tym problematycznego, zobaczymy jak wyjdą te inwentaryzację. Podzielcie się opiniami jak było u was na sklepach.
    Końcówki..

22.06.2023 23:52

Hahaha miało być wielkie ułatwienie a jest WIELKA TOTALNA PORAŻKA!!! Zamiast zrobić inwentaryzację w godzinkę, trzeba było poświęcić kilka, kilkanaście godzin a w niektórych sklepach nawet kilka dni żeby łaskawie wszystko się wgrało i liczyć na to żeby przypadkiem coś się na zawiesiło.. masakra.. gratuluję po raz kolejny świetnych bezmyślnych pomysłów, które zamiast usprawnić nam pracę to 10x bardziej ją wydłużają tak jakbyśmy nic innego nie mieli do roboty..
    Martesiaczka

22.06.2023 09:58

Hej, jak tam u Was temperatura na sklepie przy takich temperaturach na zewnątrz? Centrala patrzy na magiczne 26 stopni a co z zaduchem? Klienci się skarżą, z nas się leje, już nie wspomnę o osobach które mają problem z krążeniem krwii i przy takiej temperaturze przepracowanie 12 godzin to jest niezły maraton.
    Edek

22.06.2023 22:40

A co Was obchodzi centrala niech sami tak pracują , u nas tam elegancko klimka na 19 stopni ustawiona. Miejcie wy....ne
    Igor

19.06.2023 21:19

Słuchajcie, kto w tej firmie zrobi porządek z sytuacją w której KRS mobbinguje dobrego, wieloletniego kierownika, żeby doprowadzić go do zwolnienia a w jego miejsce wsadzić swoją bratową ? Dodam, że bratowej właśnie zamknęli sklep bo był nierentowny. Nie jestem już pracownikiem tego sklepu ale nie mogę przejść obojętnie obok takiej niesprawiedliwości. Rejonowa powinna wylecieć za to kolesiostwo. (usunięte przez administratora)
    Brawo ????????

21.06.2023 00:09

Napisz do Pana T.B, adres podadzą Ci co pracujå w tej korporacji bo jest w kopiach meilowych zawsze dołądaczany. Pozdrawiam serdecznie martesiaki.
    Ania

21.06.2023 19:33

(usunięte przez administratora)w tej firmie jest na porządku dziennym. Coś o tym wiem... Na szczęście znalazłam już pracę, gdzie szanuje się pracowników i docenia ich zaangażowanie. Każdemu polecam opuszczenie tej pożal się Boże firmy!
    Martesiak

21.06.2023 19:23

Wytrzymałam w tej firmie rok, zniszczyła mnie doszczętnie zaczęłam od zlecenia skończyłam na funkcyjnym. Nierealne wymagania, brak przeszkolenia tylko wrzucanie do biura i radź sobie. Zdziwienie, że sklep nie jest ogarnięty jak są w soboty dwie osoby na zmianie i tysiąc telefonów od regionalnego z pytaniami z d.upy. W ciągu mojej pracy zwolniło się ponad 15 osób łącznie z kierownikiem. Szkoda życia i zdrowia na tą firmę
    MIA

18.06.2023 15:10

Może już dość tych wpisów jaki Martes jest zły. Istnieje coś takiego jak ankieta satysfakcji z pracy. Każdy mógłby się wypowiedzieć bez obawy ,że będą z tego tytułu wyciągnięte konsekwencje. Taka ankieta jest też jedną z danych KPI ,które mierzy się w niektórych miejscach pracy aby zbadać np.jaka jest przyczyna składania przez pracowników wypowiedzeń.
    Ankieta Haha

19.06.2023 23:04

W ms taka ankieta nie istnieje lub nie dociera do personelu. Ostatnia taka ankieta to jak dobrze pamiętam była przed c19
    Nraa

21.06.2023 13:46

Dokładnie pracuje ponad 7 lat i może ze 2 Max 3 takie ankiety kojarzę a od 4 lat napewno takiej nie było
    Mati

20.06.2023 21:41

Czy od lipca wszyscy pracownicy dostaną stawkę najniższej na umowie?
    ...

20.06.2023 20:46

Powiedzcie mi jak jest z UŻ? Ile zabierają? Ile frekwencji i z programu 20+?
    PRACOWNIK

17.06.2023 15:36

DROGA FIRMO, DROGI MARTES SPORT czy ktoś ma zamiar zwrócić uwagę na ilość towaru jaka przychodzi na sklepy? Ani to nie wygląda estetycznie gdy haki wręcz są przepełnione... klient narzeka na bałagan no bo jak zapanować nad takim nadmiarem towaru.. wystarczające było by gdyby dostawy były max 2-3 razy w tygodniu a nie 5 i wystarczy po 10 kartonów a nie 20 dziennie. Nie ma takiej rotacji nad towarem, który jest nawet z przed 5 lat. MOZE czas wziąć przykład z innych sklepów i zrobić totalną wyprzedaż towaru i dzieki temu zrobic miejsce na nowe rzeczy ?! I zastanówcie sie nad produkcją rzeczy które wyglądają identycznie a są sprzedawane pod dwoma markami no to juz wgl jest hit i dwie rózne ceny za to samo... Być może szanowna góra zwróci uwagę na to co mają do powiedzenia pracownicy i może logistyka w tej firmie zacznie działać bo na ten moment dużo rzeczy kuleje ...
    Premie

17.06.2023 08:12

Jak w tej firmie traktowane jest krwiodawstwo? To ze pewnie kierownicy będą mieli z tym problem to jestem w stanie sobie wyobrazić, chodzi mi czy przy pójściu na krwiodawstwo również są obcinane jakieś części premii itd
    byly starszy sprzedawca

16.06.2023 22:05

jako byly pracownik :) uciekajcie z tego bagna, nie pracuje tu 2 lata ale mam kontakt z pracownikami, to co sie dalej w tej firmie dzieje to jakis kabaret :D pracuje tez w handlu, 8-16, weekendy wolne. Wyplata taka sama, pracy conajmniej przez pol. Wiadomo jest nacisk na prace z klientem, sa dostawy i tak dalej.. ale to normalne rzeczy sa a nie jakies glupie przekladanie skarpet jakies bezsensowane bojowe zadania ktore klient ma w (usunięte przez administratora) , milion smiesznych tabelek i raportow ktore nic nie wnosza dla regio ktory nie umie sobie chyba tego sprawdzic w megangerze :D pozdrawiam was pracownicy ale naprawde zycie nie konczy sie na martesie :) ja to zrozumialem po kilku latach i bardzo zaluje ze tyle tu siedzialem :-)
    Nowe wytyczne premiowania

15.06.2023 21:48

Nie reagując na to co się obecnie dzieje jesteśmy zmuszeni dostosować się do realiów. Czy ktoś z Kierowników, zgłosił oburzenie pracowników dotyczące obniżenia premii ? Dlaczego nie mówicie otwarcie co się dzieje ? Przecież można wysłać @ z kopią do Pani Prezes Nie bójcie się mówić że coś Wam się nie podoba, ze jest to cios poniżej pasa i ze boicie się o wasze zespoły ! Ze obecnie pracownicy nie maja motywacji i będą robić minimum, a nie możemy sobie na to pozwolić Co nas teraz wyróżnia ? Najniższa krajowa jest wszędzie ( choć w naszej sieci nawet tego nie ma kazdy ) wiec na spokojnie można znaleźć prace mniej wymagająca za te same pieniądze Nie lepiej dać program 25% a realizacje 90% ? Zwiększyć znacząco premie za frekwencję- pozbędziecie się nie potrzebnych zwolnień, UŻ Kierownicy nie maja narzędzi do motywowania czy egzekwowania pewnych obowiązków. Dlaczego znowu robicie z pracowników (usunięte przez administratora) Nie zarobicie pieniędzy jeśli nie zaczniecie słuchać pracowników ze sklepów Zróbcie ankiety anonimowe dotyczące pracy KRS MKRS dowiedzcie się co się dzieje na sklepach !!! Zapytajcie ludzi co jest dla nich ważne! Panie Prezesie, Zastępco Prezesa proszę Was o reakcje ! Pomyślcie o swoich pracownikach, bo jak do tej pory zawsze podczas kryzysów to my cierpimy a wy i tak wychodzicie na swoje. Zacznijcie zarządzać a nie rządzić !

16.06.2023 12:24

90% z tych wyssanych z palca kwot planowania?? Przecież te założenia sa z kosmosu niejednokrotnie o 20-25% wieksze niż realnie wypracowane w ubiegłym roku.
    Mmm

16.06.2023 19:15

Dokładnie tak.Pracuje w firmie 5 lat,starszym jestem od 4 lat a mam 3400,jestem tutaj tylko dla ekipy.Odejdzie z dwie osoby z zespołu i ja za nimi.Nie mam motywacji.Gdzie jak przychodziłam na rozmowę rekrutowała mnie ówczesna regionalna i zapytała dlaczego chcem tu pracować,odpowiedziałam że cenię sobie kontakt z ludźmi i tak właśnie było.Moja obsługa klienta była zawsze idealna.Teraz gdyby nie fakt że większość klientów się już zna to olałabym cała obsługę i wszystko inne
    starszy sprzedawca wlkp

16.06.2023 17:06

Kontrole KRS co tydzień, co tydzień zmiany wizualne na sklepie, bo coś się nie podoba. Polecaj sprzedawaj program 15+, w końcu to Wasza premia. Pilnujcie przymierzalnie, bo ludzie kradną. Nie ma obsługi na sklepie... Jak ma być jak 2 osoby są na zmianie i jedna stoi na kasie a druga robi towar ? Potrącenie z pliku, bo kurz między rowerami, potrącenie z pliku bo brak teczki z przecenami, potrącenie z pliku bo różnica w cenie. Praca za najniższą krajową, brak motywacji, KRS beznadziejna. Odradzam pracy w Martesie. Już jestem na wypowiedzeniu, a i z tym sporo miałem problemów.

16.06.2023 14:50

Jak wyglada praca w ecommercie? Da sie fajnie zarobic?
    Człowiek

16.06.2023 14:24

Myślę, że najwyższa pora aby inspekcja pracy przyjrzała się dokładnie tej firmie. Brak poszanowań praw pracownika, praca wysokości 3m? Ciekawe Jeśli trzeba wieszać banery na wysokości 5,5m bo nizej nie ma jak. Ciągle ucinanie premi za bzdury (premie uznaniowe więc no trudno,) ale też brak szacunku do pracowników. Krs i kierownicy to w większości półgłowki, a centralala jest całkiem bez główki. Zamiast zmotywować pracowników w okresie najwiekszych zysków oni ucinają środki z których musimy przeżyć od 10. do 10.. Na szczęście ich hojność daje nam +60 brutto za dyspozycyjność które koniec końców i tak Ci utnie kierownik bo poprosiłeś o dzień wolny i grafik już nie wygląda tak jakby chciał. Jesteśmy (usunięte przez administratora)z nadgodzin które od lat są źle wydawane pracowników za każdą godzinę powinno być wydane 1,5h a kierownicy nic o tym nie wiedzą. Tutaj panuje jakiś wszechmogące prawo robienia z ludzi głupków. Krs mają swoich pupilków, Tak samo jak kierownicy. Panuje ogromna niesprawiedliwość miedzy pracownikami na sklepach jesli chodzi o układy pracownik-kierownik: w kwestiach grafików, wykonywanych czynności i plików premiowych. Jeśli wymaga się od pracownika żeby zarabiał na firmę, to trzeba mu za to zapłacić Pani Gosiu, Panie Tomaszu i cały zarządzie. Tracicie ludzi którzy ciągną wasze sklepy do góry dzieląc sie naprawdę dużą wiedzą, umiejętnościami sprzedażowymi oraz doświadczeniem jakie posiadają. Wsprarcia innych sklepów przestają być oplacalne biorąc pod uwagę premie za to i to z czym pracownicy się tam mierzą. Sprzedawanie programu też traci sens, lepiej wziąć l4 i zaoszczędzić na dojazdach do pracy, wyjdzie na to samo. Róbcie tak dalej a zostaną wam specjaliści od lecenia w kulki na zapleczu. Inwestujcie dalej w szkoleniowców którzy w większości śmieją wam sie w twarz dostając sporą kasę czytając gotowe prezentacje przez 5 godzin. Wielu z nich nie potrafi przełożyć tej wiedzy w pracę na sklepie a co dopiero o wyszkoleniu innych. Róbcie za to dalej w kulki osoby z doświadczeniem które odchodzą do innych firm za po prostu większe pieniądze. Płacąc serwisantowi 200 bruttno nie utrzymacie kogoś kto obsługuje 30, 50 czy 100 rowerów miesięcznie bo gdzie indziej dostanie dużo wyższą stawke jesli faktycznie zna sie na robocie. Zebrania kierowników to bardzo drogie popijawy za ucięte punkty. Integracja jest ważna, ale czemu tylko na najwyższych stanowiskach. Nowe telefony, samochody dla kierowników którzy nie mają pojecia o funkcjonowaniu sklepów, czy to naprawdę jest konieczne? Zarząd powinien rozważyć nowe dzialania na skpepach, a nie zawalać nas zadaniami z 2 tygodni w dwa dni bo centrala miała długi weekend i nie zlecała zadań. Zacznijcie szanować nas pracowników, płacić za to czego wymagacie, pozwólcie włączyć klimatyzację, lodówki a praca będzie owocniejsza.
    Artur

13.06.2023 20:48

Czy przy dwóch dniach chorobowego premia jest mocno obcinana? Wiadomo ze frekwencji brak, ale jak z reszta?
    Xyz

14.06.2023 09:30

Mi zabrali 300 zł. Około za dwa dni łącznie z frekwencja
    Kloszard

14.06.2023 22:55

Ja byłem 1 dzień na zwolnieniu, to zabrali prawie 400. Bardzo miło że strony przełożonych. Widzę, że ładnie nas oraja. Naprawdę trzeba szukać chyba czegoś innego. Bo nam coraz więcej zabierają a wymagania rosną.
    Dno

13.06.2023 20:46

Jako pracownik z wieloletnim stażem w firmie (oczywiście pluję sobie w brodę że jeszcze jestem ale już koniec) ciągle słyszę że nie ma pracowników na sieci, regionalni wydzwaniają i próbują przerzucić pracowników pomiędzy sklepami bo same półgłówki już pracują i nie ma nawet kogo awansować dlaczego? Dlatego że firma cały czas strzela doświadczonym i mądrym ludziom w kolano i szanujący się człowiek nie będzie dawał się poniżać. Popatrzcie na inne firmy stawki, PREMIE za które ludziom chce się starać. Inne firmy mają 13-nastki, wczasy pod gruszą, premię stażowe, premię świąteczne i można było by wymieniać w nieskończoność. A od was człowiek dostaje jedynie (usunięte przez administratora)tylko byle by zabrać za starania. DEMOTYWACJA to jedyne słowo które was określa, poniżanie człowieka nakazując mu pracować poniżej najniższej krajowej, ciągle odbierając mu to na co cały miesiąc ciężko pracuje. Kilka lat temu było całkowicie inaczej program 20+ był na wskaźniku minimum 1% i nikt z tego nic nie zabierał a teraz ile by było ciągle jest mało i jeszcze nie dostaniesz no targetu nie wyrobisz a na sklepie gorszy szajs niż w outletach za takie pieniądze ze nie ma co się dziwić że od 5 lat ten sam asortyment jest na sklepie i nic nie schodzi ale to oczywiście przecież wina pracownika
    No dno

14.06.2023 20:30

Jakto dla czego, już wszystko wyjaśniam. Dla tego bo regionalni ci z wieloletnim stażem boją się mądrych ludzi bo są dla nich zagrożeniem to samo dotyczy się makro. Na zebraniach mówią że jest wszystko w porządku i nie ma żadnych problemów z etatyzacją na sklepach, że są ludzie do pracy i nikt nie narzeka na warunki czy przetowarowane sklepy. Potem wpada na sklep Pami Małgorzata i (usunięte przez administratora) na sklepach, towar nie zrobiony bo brak ludzi i telefon do makro, makro do regio, a regio do kierownika i po premi za co a za to że nie ma ludzi do pracy a co drugi regionalny chodzi jak prezes bo ja wami rządze i wszystko wwiem najlepiej. A jak widzą zastępcę to tacy są fajni przyjacielsko nastawieni na wszystkich, nie ma M to ja wam pokaże kto tu rządzi. Milion razy słyszałam od regionalnych jaka M nie dobra, że nikt ją nie rozumie, a wystarczy zobaczyć meile od regio ich też się nie rozumie. Zostały stworzone niepotrzebne stanowiska które nic nie wnoszą tylko generują koszta. Poco 2 osoby do HR, po co 3 osoby do szkoleń,, lepiej uciąć etaty na sklepach niż rozglądnąć się wokół siebie. Centralo zabraliście wszystko co było motywacją, premia obrotowa, program 20, multisporta, grafik elastyczny. Daliście szkolenia z rolek, pływani , gier zespołowych, technik sprzedaży, jaki lient z tych dziedzin pyta o szczegóły produktów odp żaden. Potrzebne szkolenia turystyka, narty, rowery I nic więcej. Byłem na szkoleniu ostatnio i była pani z centrali co się zajmuje szkoleniami cały czas wchodziła w zdanie szkoleniowców i to było bardzo słabe. Regionalni mówcie prawdę że są problemy kadrowe i trudno jest o dobrego pracownika, że niema na sklepach kierowników ani zastępców, że ludzie doświadczeni odchodzą.
    Ciekawa

13.06.2023 15:10

A w sumie ciekawi mnie dlaczego nie ma wczasów pod grusza? Jest na tyle pracowników że powinny być. Niech mi to ktoś wyjasni
    Ja.

14.06.2023 09:39

Pracowników jest więcej niż 50 więc wczasy powinny być nie zależnie czy oni tego chcą czy nie. Kodeks pracy może im przedłożyć trzeba.

14.06.2023 15:22

Ta firma na każdym możliwym kroku zabiera pracownikom pieniądze za co tylko się da, a Ty się zastanawiasz czemu nie ma wczasów pod gruszą?? Tu kompletnie nie istnieje żaden socjal.. więc otwórz oczy jeżeli jeszcze nie dostrzegasz jak się tu traktuje pracowników. Wtedy zrozumiesz

07.06.2023 19:23

Pjenkna

11.06.2023 09:12

U nas też jest taki krs. Ura bura czego to on u siebie w sklepie nie robił. Jeszcze kilka miesięcy temu obdzwaniał swoje sklepy i dawał RADY: nabijać rabat z KDR jak ktoś program bierze, bo on u siebie jak był kierownikiem to tak robił. A później w krzyk! On wcale nie kazał tak robić! O piciu wódki na nocnym towarowaniu, którą sam polewał, niewarto wspominać...
    Mina

14.06.2023 09:32

Zerowy przepływ informacji :( a możnaby się dowiedzieć gdzie warto jeździć na towarowanie

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.