Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Tymi

18.08.2023 10:29

40 stopni na zewnątrz ale klimy włączyć nie można bo oszczędności , jesteśmy jedynym sklepem w którym jest tak gorąco i duszno u konkurencji chłodno aż miło a od nas klienci wchodzą i uciekają. Oni naprawdę myślą że klienci z dzieci będą w takim zaduchu robić zakupy przed szkoła hahaha
    UCIEKAC

18.08.2023 17:06

Nie stety tak myślą i nic tego nie zmieni. No ale cóż się spodziewać krs I makro z łapanki tzw stażowi j" ja tu żądze " .Wystarczy chwilę porozmawiać z HR I wszystko robi się jasne. UCIEKAĆ
    Bonzo

17.08.2023 23:39

Korzysta ktoś z tego pakietu PZU zdrowie? Warto do tego dołączyć?
    Kasua

18.08.2023 09:25

Ja korzystam,z tym że jestem osobą dość chorowita.Sprawdza się.Wiekszosc badań jest za free.Terminy do lekarzy dość szybkie.Majac apke moje PZU wszystko szybko idzie załatwić.
    Olka

13.08.2023 09:35

Jakie naprawdę stosujecie triki na sprzedaż programu? Jak to się dzieje, że macie wyniki ponad 4%? U mnie wszyscy się staramy, robimy postępy z miesiąca na miesiąc ale do średniej sieci jeszcze trochę brakuje

14.08.2023 23:07

Bez takich zagrywek wynik 3.8-4.2 idzie zrobić na sklepie z obrotem do 20k dziennie. 3,5-3,8 przy normalnych staraniach to wynik dla kazdego prze wiekszosc roku
    Spencer

15.08.2023 20:47

Nie....nie idzie pomimo starań i są takie lokalizacje, pomimo polecania, ogromnej wiedzy, klient odmawia. Poza tym ....targety są takie na niektórych sklepach,że nie idzie ich wyrobić. Nie wiem kto to ustala ale target na pograniczu prawie miliona brutto jest żartem wobec pracowników o całego systemu.
    @mampowolidosc

15.08.2023 11:01

Jak to mówią Kto nie zaznał pracy w handlu ten w cyrku się nie śmieje i tak drodzy Państwo właśnie jest. Ludzie którzy zlecają nam zadania oraz Ci którzy wiecznie tylko mają dla nas czyli sklepów coraz to większe wymagania chyba BARDZO DAWNO nie pracowali na sklepie bo tak przyjechać sobie na godzinkę ewentualnie dwie (usunięte przez administratora) co do zmian jakie trzeba wprowadzić to każdy z nich jest mądry albo Pan B.CH śmie stwierdzać że produktywność pracowników jest słaba a(usunięte przez administratora) wie ile pracy jest zrobione to tego już się nie widzi tylko pretensje obcinanie punktów do tej śmiesznej premii a i cieszcie się bo 200zl więcej macie no śmiech na sali to za te 200 zł więcej mam (usunięte przez administratora) 200razy szybciej?? No logiczne myślenie u tych co zlecają zadania na sklepy widać że niestety nie idzie w parze z sytuacją jaka jest aktualna na sklepach bo jeden sklep z racji że ma mniejszą powierzchnię dostanie 6 kartonów a inny 20. A TO ŻE SKLEP JEST PRZEPEŁNIONY TOWAREM, ŻE PANELE ZE ŚCIAN SIE WYRYWAJĄ TO JUŻ NAWET ZWYKŁY KLIENT ZAUWAŻA I SIE SAM IRYTUJE ALBO NAWET I SIĘ Z TEGO ŚMIEJE BO POWOLI SKLEP WYGLĄDA JAK LUMPEKS A NIE SKLEP SPORTOWY.
    Jeden z wielu byłych

12.08.2023 12:23

Plucie w twarz pracownika przez kierownictwo oraz ich przełożonych jest norma w tej strukturze. Jak tam Wasi kierownicy siedzący na (usunięte przez administratora) w biurze rozmawiający przez telefon kiedy Wy pracujecie na wszystkich premie? Finalnie i tak jej nie ma a zapierd@l@sz jak (usunięte przez administratora) Wyjdzie Ci taka gwiazda jedna z druga i nawet stanąć nie możesz bo trzeba przebudowę zrobic, zmienić ceny czy policzyć rowery na które każdy ma wywalone ale przecież jak tego nie zrobisz to tylko pretekst do dodatkowej gadki. Polecam wypowiedzenie, l4 i szukania czegoś nowego przede wszystkim z szacunkiem do siebie. Pozdrawiam
    Gal Anonim

11.08.2023 00:03

Pozdrawiam bardzo serdecznie kierowników i zastępców, którzy w obecnej sytuacji, widząc jak firma nas traktuje, jakie narzuca targety, ucinają swoim pracownikom punkty w pliku premiowym. "Martes one love" - haatfuuu wam w twarz - karma wróci jak przestaniecie być potrzebni swojemu krs...
    Zażenowany

08.08.2023 20:34

Sieć sklepów z dykty. Gdzie można pomiatać pracownikiem a on będzie za to dziękował. Gdzie KRS chroni swoich (usunięte przez administratora) by mieć uszy wszędzie i usuwać nie wygodnych, a trzymać autorytarnych kierowników pod butem. Pracownikom zabiera się 25% premii (z 20% na 15% to faktycznie 25 % kasy mniej) ze sprzedaży produktów do których są specjalnie szkoleni, oczywiście jeśli zrealizują target nie do zrealizowania dla 75% sklepów( popatrzcie ile sklepów w waszych regionach je realizuje). Dajemy się rżnąć bez mydła i jeszcze ładnie za to dziękujemy. Mam dość.
    Mia

07.08.2023 19:32

Nie wiem dlaczego czekacie 4 miesiące na rozliczenie delegacji.Wystarczy chyba napisać maila na adres@ delegacje i przypomnieć się, ważne żebyście mieli nr faktury jeśli był nocleg .Powodzenia życzę jeśli nadal pozostajecie w firmie. Trzeba walczyć o swoje ale najważniejsze to w tej firmie mieć kierownika i Rks,który stoi za Wami .
    Kat@

07.08.2023 16:58

Jakie są stawki godzinowe
    Szimi

07.08.2023 16:10

To co firma wyczynia w tym momencie to istny kabaret. Duchota na sklepie, miliony maili, czepianie się o dosłownie wszystko, obcinanie premii, targety z kosmosu, regionalna, której marzy się prawdopodobnie wielka kariera w martesie, MKRS, który próbuje wybić jej rządy z głowy. Naprawdę myślicie, że sprowadzając pracownika do poziomu zwykłego (usunięte przez administratora) osiągniecie swoje cele? nie pozdrawiam
    Mia

03.08.2023 23:34

Niestety tak jak pisaliście ostatnio- ta firma nie daje poczucia bezpieczeństwa. Prowadzą ją ludzie,którym nie zależy na Tobie,nie Ty to ktoś inny ,ważne, żeby cyferki się zgadzały, Mądrzy i doświadczeni kierownicy i Rks odchodzą bo są wykorzystywani a kiedy zdecydują się na wylewność i powiedzenie zbyt wiele prawdy jak wygląda ta praca na codzień są zniechęcani do dalszego rozwoju.Góra bierze i nie daje nic w zamian.Zostają pupilki i Ci co potrafią się podlizać. Sukcesu w budowaniu wizerunku tej firmy w ten sposób nie osiągniecie.
    Sprzedawca

03.08.2023 22:29

To co się dzieje to jest istny kabaret. Ludzie się zwalniają, a kierownik zamiast rozwiązać problem, olewa pracownika, ponieważ na jego miejsce jest 10 innych chętnych, którzy aż się biją o miejsce pracy. Krs, również ma pracowników w ****. Życzę jak najlepiej, nowym pracownikom. Nie polecam. Region PK :)
    Haha

02.08.2023 21:59

Poznałem kiedyś tego waszego mkrs i powiem szczerze mówiąc że na pewno nie nadawał się na kierownika sklepu a co dopiero na mkrs. Nikt nie rekrutuje tych ludzi na zarządzanie tyloma sklepami i ludźmi, Pracodawca ma dać poczucie bezpieczęństwa, a nie poczucie zastraszenia i bania się. Chcecie dawaj mniej zarobić to dajcie chociażby ludzi na stanowiskach mkrsi krs lubiących swoją pracę i ludzi z którymi współpracuje.
    Hihihii

03.08.2023 12:28

Masz na myśli BCH? Też mam przyjemność znać. Największy pozorant. Dobrze gada i dobrze się reklamuje. Zawsze dziwiliśmy się dlaczego TP się nabierał na jego gadanie. Teraz nabiera się MJ. Jego praca zupełnie inaczej wygląda niż mówi. Jako KRS tak było i jako mkrs tez. Z tym że teraz ludzie się go boją.

03.08.2023 20:59

Heh nikt się go nie boi... Myśli, że zabieraniem premii za wszystko zmobilizuje pracowników, a jest odwrotnie. Kto nie chce z nim współpracować po prostu odchodzi. Tak jak piszą powyżej, doświadczeni pracownicy zaczęli się zwalniać, najwyraźniej znają swoją wartość. Tak więc głowa do góry, jest milion firm po za Martesem drodzy pracownicy! Ja już decyzję podjąłem!
    ...

28.07.2023 17:27

Wszystkie te wasze procedury są naprawdę komiczne. Wystarczy, że przyjdzie klient z bonem i chce zapłacić za buty Martes Essentials, których cena jest niższa niż ta, którą klient ma na bonie. Tłumacz teraz, że bon jest jednorazowy i reszty nie zwracamy. Na co klient, że w sumie to by dobrał kolejne buty, ale nie ma jego rozmiaru z tych, które mu się podobają, więc czy jest możliwość zamówienia - odpowiedź znowu na nie. On zrezygnowany już mówi, że w takim razie weźmie inne, bo jest promocja -50%, ALE OCZYWIŚCIE ZNOWU TŁUMACZENIE, że nie może on dobrać butów na promocję, skoro te pierwsze są z Essentials. Człowiek naprawdę mówi to i świeci za was oczami, robiąc z siebie (usunięte przez administratora). Nawet ciężko być w takich sytuacjach złym na zirytowanego klienta, skoro problemem są te wasze idiotyczne przepisy. Na koniec oczywiście znowu zostaje tłumaczenie, dlaczego zwroty są na bon i czy to zgodne z prawem. Wysyłacie maile, że my sprzedawcy mamy postępować proklientowsko i najlepiej w tylną część ciała tym ludziom wchodzić, ale to wy nie macie za grosz godności, żeby albo nie przyjmować zwrotów (i zatrzymać wasze kochane pieniążki w łapie), albo po prostu oddawać gotówkę do pewnej kwoty (a powyżej na bon), jak to robią inne sklepy. Zrobiliście aplikację, która praktycznie jest do niczego, a gdy klient pyta, czy naliczają się punkty albo czy zapisują paragony, to aż wstyd tłumaczyć, że w sumie to aplikacja żadnej z tych rzeczy nie robi. Ale czego by się spodziewać, jeżeli portfel boli dać pracownikom podwyżkę (bo "niestety" państwo podwyższa najniższą krajową, więc musicie dać), a co dopiero zapłacić często drogo ceniącym się programistom i informatykom. Pozdrawiam nieserdecznie drogą centralę
    Ala

01.08.2023 13:52

Nie ma co siedzieć w tej firmie. Będzie tylko gorzej. Traktują pracownika jak (usunięte przez administratora)... Zaraz z programu 15+ będziemy mieli 5+ i tylko pod warunkiem wyrobienia 150% targetu. Wypowiedzenie już gotowe do złożenia. Powodzenia, Martesiaki
    lolek

02.08.2023 16:20

Stoisz na kasie i polecasz milion produktow 15+ żeby co kolwiek sprzedać i wyrobić średnia sieci, starasz się robisz z siebie idiote namawiając ludzi do zakupu produktu który ma wygórowana cene- np. produkty z Elbrusa- po 45zł.. A na koniec miesiąca i tak dowiesz się,że premii nie będzie bo sklep nie wyrobił 80% i trudno. A jak będzie to i tak zostanie zabrana w pliku premiowym za totalne głupoty, witamy martes!
    Marta

01.08.2023 22:03

Najniższe krajowe w takim sklepie, czy lekko powyżej najniższej to kpina. Brak świadczeń śwìątecznych faktem, teraz dobrali się do miesięcznych premii. @Pracodawca
    Bez zmian...

31.07.2023 18:43

Nowy miesiąc nadchodzi, a w Martesie bez zmian - kolejne odejścia. Znów z grona KRS dwie osoby uciekły, a ile tych odejść jest wśród pracowników na sklepach, to tylko kadry wiedzą. Jak tak dalej pójdzie z tymi "zmianami na lepsze", to niedługo nie będzie komu pracować. A wystarczyłoby tylko słuchać pracowników, doceniać ich i umieć wyciągać wnioski z nietrafionych pomysłów...
    Karl

01.08.2023 19:03

Nie ma się co dziwić, z mkrs B. CH zaraz nikt nie będzie chciał pracować. Co rusz to coraz "lepsze" pomysły, teraz już będzie nam potrącać z pliku premiowego, jeśli sprzedaż co najmniej 2 z 4 stref wyprzedażowych nie będzie powyżej średniej sieci. Śmiech na sali po prostu, coraz więcej wartościowych pracowników i kierowników się zwalnia, a to dopiero początek
    Audina

25.07.2023 03:06

Pracowałam w Czechowicach w MartesSport u Kierownika Pawła i nie polecam sie pchac w ten magazyn bo potraktują Cię jak (usunięte przez administratora) chyba że sie spodobasz Pawełkowi jak obecnie pracujące Justynki które rywalizują ze sobą o miano Niebieskiej koszulki lidera (usunięte przez administratora) Z czystym sumieniem odradzam tą firme mimo, że bardzo lekka praca to jednak lepiej sie szanowac niż być upokarzanym.
    Margot

28.07.2023 13:45

W Czechowicach są dwa magazyny, nie ma sklepu więc obsługa klienta/ praca na zapleczu to nie tu :)
    Były pracownik.

27.07.2023 14:40

Doproszenie się w tej firmie o cokolwiek graniczy z cudem. Halo! Centralo i kadry, obudźcie się. To ze jest lato to nie znaczy ze robota ma leżeć. Zero precyzyjnej odpowiedzi i informacji na jakikolwiek temat. Od 2 tygodni dzwonię i pisze maila a kadry w obecnej pracy przecierają oczy ze zdumienia jak można tak olewczo podchodzić do tak ważnych spraw!
    Żegnamy się

19.07.2023 14:35

Pytanie czy Kierownicy i zastępcy dostaliście podwyżki, bo u nas ani grosza przez dwa lata 0zł. Zlecenia i sprzedawcy to już mają aneksy. Jako kierownik to zarabiam o 300 netto więcej od sprzedawcy. Pozdrawiam
    Kolomuniani

24.07.2023 15:39

Ja jako zastępca dostałem 400 brutto a dwa miesiące później 300 brutto podwyżki więc w sumie 700 więcej.
    Zainteresowany

25.07.2023 02:23

Jaki region ? Z czego to wynika, ze na trójmieście Pomorzu stawki kierownicze stoją w miejscu? Naprawdę tak łatwo znaleźć kierownika, który ogarnie tak wiele tematów za tak małe pieniądze? Motywacja idzie z góry, każdy jest przeładowany pracą i z ambicji wychodzi z siebie żeby nie zwieść przełożonych a przełożeni co? Brakiem podwyżek dają Ci do zrozumienia, że to wciąż za mało wiec na samym końcu wypalasz się do zera i zwalniasz a na samym końcu wymieniają kierownika na „twoim” sklepie co rusz proponując lepsze pieniądze a żaden ostatecznie nie daje rady. Nigdy nie uczucie się na błędach? Docencie zaangażowanie i chęci, zrozumcie braki kadrowe, braki czasowe, dołóżcie po jednym etacie, czasami nagnijcie procedury, skrócie drogę @ potwierdzania wszystkiego, jako sieć macie ogromne możliwości sprzedażowe, świetne produkty, bazę klientów, wielu kierowników mocno nastawionych na to by klient był zadowolony( choć czasami musimy wychodzić z siebie, naginać się, wykorzystywać znajomosci, układy z okolicznymi sklepami, wyspami załatwiając klientom za problematyczny rower jakąś rekompensatę zniżkową, uslugową i tym samym robiąc dla Was firmy zajebistą robotę) możecie robić ogromne obroty ale odnówcie sklepy, dajcie kierownikom sensowne pieniądze, pracownikom komfort pracy a uwierzcie mi 4F Wam buty liże, takich sprzedawców, takiego nacisku na obsługę i takiego zaangażowania od pracowników nie ma żadna sieciówka a Wy to tak skutecznie niszczycie tą ignorancja.. niepopularna opinia ale pomimo tego całego (usunięte przez administratora) lubię tą pracę jak uj.., dlatego szkoda, że niedocenianie trwa tak długo, ze sam dochodzisz do wniosku, ze jednak nie ważne co i jak byś robił i tak wciąż będzie za mało..

01.07.2023 21:14

Ups

08.07.2023 13:36

Jakby z jej odejściem (usunięte przez administratora) się wylało- teraz to dopiero MM w piórka obrośnie, będzie jeszcze bardziej "nieznośny,, jak to o nim lubią ładnie mówić Ci co z nim pracują.
    Bwf

25.07.2023 01:10

Jak dobrze to czytać... AS dopadła karma i fajnie. Outlet i Galaxy leżą. Nie dziwię się. Firma może nie jest zła ale ludzie.. Cieszę się, że odeszłam. Zerkam raz na rok i widzę, że to najlepsza decyzja :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

nick

20.07.2023 19:07

zabawne,że usuwają wpisy XD ja czekam na obiecaną podwyżkę i jakoś cisza. No to jak tak to czas zwolnić tempo jeszcze bardziej. Jak tam u Was? jesteście w stanie wyrobić 80% czy już zrezygnowani? (usunięte przez administratora)
    Ania

21.07.2023 10:41

Trzeba się żegnać i szukać normalnej pracy. Za taką stawkę, jak w tej pożal się Boże firmie, pracy jest pełno i to w przyjaźniejszej atmosferze, bez ciągłych pretensji, ucinania premii z byle powodu i robienia wszystkiego, żeby pracownikowi zapłacić jak najmniej
    Gal anonim

24.07.2023 23:16

Kolejny przykład na to jak olać pracownika. Po zebraniach makroregionu kierownicy obiecali bóg wie co, bo takim szlamem ich na odczepne karmiono... naopowiadali pracownikom jakie to będą podwyżki od lipca...a jak przyszedł lipiec to firma milczy, a kierownicy muszą świecić oczami za perfidną ściemę, którą sprzedali im ułomni z centrali. Brawo @Pracodawca
    Bambik

23.07.2023 17:51

Zamówienie na wieszaki "żabki" od dwóch miesięcy niezrealizowane, po czym centrala wysyła kilkaset sztuk spodenek essentials i wystawiamy dostawę po jednej parze gaci jak ktoś kupi inne zwalniając wieszak. Zaczynamy BTS, zaraz plecaki na ścianę, nie mając ani jednego haka na które czekamy pół roku. 3 gondole rolek i deskorolki mamy zmieścić chyba na jednej czołówce bo miejsca na to brak. Cofnąć beachwear to możemy ale na magazyn. Po co kilka przebudowywaliśmy sklep? Żeby junior był w jednym miejscu. Teraz znowu mamy to przewalać na drugi koniec sklepu. Gdzie tu czas na obsługę klientów, których i tak jest zbyt mało żeby wyrobić targety? Centralo, pomyślcie nad tym co w tej firmie nie działa zamiast ucinać nam premie. A nie czekaj, nie będzie uciętej premii bo 60% założonego celu więc premii nie będzie w ogóle. Pozdrawiam.
    Asia

23.07.2023 16:05

Hej, hej! Czy ktoś coś wie jak sprawa z Solidarnością się ma?
    XXX88

19.07.2023 21:40

Kierownictwo traktuje pracownika z góry, nie dają czasu na zaadaptowanie się, pracownicy wychodzą z biura z płaczem bo kierownik nie ma w sobie ani trochę empatii, rozwiązywanie umów za sytuacje niezależne od pracownika chociaż widać że pracownik już nie wytrzymuje, praca pod ciągłą presją i w stresie, KRS umywa ręce od tego wszystkiego co tam się dzieje, ciągłe przebudowy że pracownicy zaczynają się sami gubić, wyjście ewakuacyjne zastawione 20 kartonami dostaw, koorydnator VM już sam nie nadąża nad zmianami w wyglądzie sklepu, trzeba się nieźle podlizać tym z góry żeby być lepiej traktowanym. Targety na weekendy wzięte chyba z kosmosu, chyba nikt nigdy takiego by nie osiągnął, obowiązek wciskania ludziom produktu dodatkowego, nawet spożywki sprzed kasy. Współpracownicy plotkują na temat drugiego pracownika co później idzie do kierownictwa i są problemy. Pretensje o rozmowy między pracownikami są na porządku dziennym. Mimo wszystko życzę wytrwałości dla wszystkich pracowników.
    Żegnam

17.07.2023 12:41

Nic się nie zmienia, (usunięte przez administratora) brud, dostawy po 40 kartonów, ciągła rotacja pracowników bo fatalne warunki, ciągle za mało pracowników na zmianie, nie wiadomo w co ręce wsadzić a nie można więcej zatrudnić osób bo regionalny nie pozwala.... co raz więcej pracy za bardzo słaba stawkę, nie wspominając o tym ze pot po (usunięte przez administratora) leci bo oszczędzają na klimatyzacji. To moje ostatnie chwile w tym bagnie, mam nadzieję że firma zbankrutuje żegnam
    Klucz do sukcesu

16.07.2023 12:44

Nie rozumiem dlaczego firma wiedząc jakie są przyczyny rotacji i nie zadowolenia z pracy nadal stosuje bezsensowne wymówki odnośnie cało kształtu działania firmy. Uściślając, zamiast prezentów na święta, wczasów pod gruszą, premię zależna od sprzedaży, a nie % wyrobionych targetów wyssanych z palca, dają uwaga.. rabaty pracownicze i dodatkowe ubezpieczenie w openlife i PZU zdrowie, oczywiście za wszystko trzeba płacić (tak wiem, na czas nieokreślony nie płaci się za podstawę open life) ale chodzi o to że, firma zarabia dzięki sprzedawcy, i jeśli tego firma nie zrozumie to życzę wam powodzenia. Pogadajmy o cyferkach Sklep daje dochód 300 tys , opłata za sklep czyli prąd, woda, wynajem - na miesiąc to koszt około 50 tys. Cena zakupu towaru wliczona z magazynem i podatkiem to zapewne z 100 tys, doliczymy starty za towary uszkodzone , reklamacje i pensje dla 8 osobowej załogi sklepu niech będzie nawet 50 tys. Czyli miesiecznie 100k zysku.. wystarczy dołożyć pracownikom po 500zl czyli 4.5 tys w tym przypadku by mieli 400zl na czysto więcej i nie było by niezadowolenia z pensji. Jeden problem mniej. Na święta dać pracownikom i dzieciom pracowników, bony do wykorzystania na sklepie , więc prezent wliczony w koszt towaru i kolejny problem rozwiązany.. wczasy pod gruszą doliczać do urlopu dwu tygodniowego i ciach kolejny problem mniej. Zadowolony pracownik = lepszy pracownik a lepszy pracownik więcej sprzeda , i finanse same się znajdą na opłaty za w/w rzeczy. I tak to każdy ma w pupie co teraz piszę, ale może któryś z KRS albo MKRS przeczyta, pomyśli i zrozumie i będzie miał odwagę powiedzieć pani MJ by zmieniła podejście.
    Kiedyś było lepiej.

13.07.2023 09:53

Wczoraj na telekonferencji odnoście wyników p15+ usłyszałam słowa od MKS cytuje "Nikt was tu na siłę nie trzyma ,nie podoba się to żegnamy ,firma na nasze miejsce znajdzie inną osobę ". Nie ma co gadać bardzo dużo pożądanych kierowników odchodzi. AG trzymaj się .
    Prawda

14.07.2023 07:35

To trzeba się żegnać, taka prawda nikt nas na siłę nie trzyma i na pewno za takie wynagrodzenie. Teraz za 4 tyś na rękę pracy jest full dla doświadczonego pracownika.. A nie którzy regionalni tak postepują i pracownicy odchodzą ci doswiadczeni z 3 miesięcznym wypowiedzeniem jak i ci zleceniobiorcy z dnia na dzień. Sprzedajcie tą firme komuś kto umie prowadzić biznes. Pozdrawiam
    Wyprawka

05.07.2023 15:44

Pytanie do osób co się zwolniły. Czy rzeczy które dostajemy na odprawę można reklamować? Bo rozwaliły mi się buty i nie wiem czy się fatygować. Bluzy i Softshell są ok. Jedynie buty które dostałem zaczęły się rozklejać. Ktoś miał podobnie?
    Yyy

10.07.2023 21:08

Co to za pytanie? Dostajesz pulę rzeczy w twoim rozmiarze, w zależności od sezonu lub preferencji wybiera się kategorię. Można też dobrać jakąś dużą odżywkę, np kreatynę 500g o smaku naturalnym

10.07.2023 21:16

Gdzie się dostaje rzeczy na odejście? Możesz jakieś większe info dać jak to wygląda?
    Długoletni pracownik

17.06.2023 10:20

Sami sobie strzelili w kolano. Program 15 +, jeżeli zostanie wyrobiony target na 80% to, program który nie podniesie wam targetów, bo to nie tak się robi! Ten kto to wymyślił to ciekawa jestem czy sobie premię obcina z chęcią. Po pierwszy targety są z palca wyssane. Miesiące które sklepy są w stanie osiągnąć 80 % przy obecnych targetach to Sierpień i Wrzesień. Od października do końca roku nie ma szans. W grudniu może by była szansa ale przecież święta idą "a my szynki sprzedajemy i zabawki dla dzieci" i target zrobią nam trzykrotnie większy. Do tego nawet pracownik skarpet w prezencie nie dostanie. Styczeń, luty, marzec bez osiągnięcia targetów. Dla sklepów rowerowych jest szansa na kwiecień i maj.Czerwiec, lipiec nie. Uważam że, nowe posunięcie się firmy względem pracownika jest demotywujące. Skoro w drugiej połowie miesiąca pracownik uświadomi sobie, że nie są w stanie wyrobić targetu, to program 15 + będzie sprzedawany tylko na zasadzie TK tzn. " Może batonik lub napój" i tyle, o ile aż tyle powiedzą! Bo przecież jak się źle teraz zrobi TK to kierownik i tak nie ma z czego uciąć premii bo jej nie ma ???? no chyba że z frekwencji będziecie ucinać ???? Widząc że zostaje nam frekwencja 200 brutto to bądźcie pewni że posypią się zwolnienia lekarskie. Bo tylko 200 brutto do pensji to nic przy dzisiejszej inflacji a każdy pracownik ją odczuwa nie tylko Martes. A z czego będziecie ucinać przeterminowaną spożywkę ? No i braki inwentaryzacyjne ? Wejdziecie na pensje ? Na najniższą krajową? No i z czego uciąć pracownikowi jak będzie olewał swoje obowiązki? Będziecie straszyć notatkami, naganami? Przecież dojdzie do (usunięte przez administratora). Ludzie zaczną się zwalniać bo najniższą krajową zarobią w każdym małym sklepiku w którym nie trzeba aż tak się narobić. Ciekawe co wymyślicie od nowego roku jak najniższa będzie 4200 ? Każdy na tym samym stanowisku będzie tak zarabiał? Czy o 100 zł więcej. To nic nie da. Wasi pracownicy też muszą się utrzymać i swoje rodziny. To oni pracują również dla was i na was. Docencie ich w końcu. Od najniższego szczebla działa ta firma a wy tak traktujcie nas, jak (usunięte przez administratora)
    KRS

05.07.2023 11:37

KRS zarabiają czasem mniej niż kierownik to co ty zdziwiony
    ...

09.07.2023 19:43

Jesteśmy sklepem rowerowym i target od początku roku tylko raz nie wyrobiony ale tak poza tym to wysoki target się jakoś się ciuła
    Marekk

06.07.2023 14:29

Zdecydowanie nie polecam zakupów w Martes. W zakupionych butach po roku odklejały się czubki podeszwy, mimo ewidentnej winy producenta reklamacja została odrzucona. Jeszcze raz powtórze NIE POLECAM!!!
    G

05.07.2023 17:21

tragedia, ponad pol roku na zleceniu, najgorsza praca w jakiej udalo mi sie zahaczyć, osoby wyżej postawione zostały chyba wzięte z przypadku albo po znajomościach, nie wspominając o kierownictwie nie mającym żadnych kompetencji czy umiejetnośći polegających na pracy z drugim człowiekiem - najlepiej to sie nie odzywaj, nie siadaj, nie uśmiechaj się i pracuj jak maszynka sprzedając durne impregnaty za które i tak od stycznia nikt na zleceniu nie otrzymywał złamanego grosza. ciągłe straszenie, narzekanie i marudzenie. o (usunięte przez administratora) panującym na sklepie czy zapleczu nawet nie wspomne, codziennie po 10/15 kartonów dostawy, ciągłe przebudowy i przeładowanie sklepu towarem przez co wygląda on jak drugi magazyn. omijać szerokim łukiem
    Sokół

05.07.2023 15:29

Jak macie inne opcje to uciekajcie, zero perspektyw, nie doceniają pracownika, tylko żeby dać Ci jak najmniej pieniędzy, szczerze nie polecam.
    Ona

05.07.2023 11:33

Dlaczego w martesie nie ma wczasów pod gruszą? Czy to zgodne z prawem? Przecież firma zatrudnia bardzo dużo osób...
    Targety

05.07.2023 09:58

Targety wyśrubowane tak że większość sklepów nie ma nawet 80%. Zmniejszenie programu do 15% i wypłacanie od niego premii od uzyskania 80% obrotu XD powodzenia jeśli myślicie że ktoś dalej będzie się starał wpychać klientom rzeczy z programu skoro i tak (usunięte przez administratora) z tego będzie XDD
    Ehh

05.07.2023 00:05

Do niedawna pracowało się znośnie ale ostatnie zmiany premiowe, nierealne targety i szukanie oszczędności na każdym kroku dobiły tę firmę. Stracili wieloletnich pracowników, którzy dużo wnosili ale widać tak musiało być.

05.07.2023 09:24

Niedługo będzie gorzej niż w Biedronce, tam chociaż lepsze zarobki. Dziwi mnie to że nikt tego nie widzi, obserwują inne sieci,w sumie to nie wiadomo po co bo nie ma żadnych zmian na lepsze. Zaraz nie będzie pracowników a tym samym zarobku bo kto będzie obsługiwać, chyba Ukraina
    Nowy

01.07.2023 20:12

Ile zarabia kierownik sklepu na rękę

02.07.2023 16:16

Lekko ponad 4k, za mało

27.06.2023 19:40

Praca na sklepie wydaje się jak każda inna, ale kierownictwo jednego ze sklepów na dolnym śląsku - porażka. Kierownik regionalny bardzo fajny człowiek, miły, wesoły, ludzki i kompetentny. Kierowniczka sklepu to jakaś pomyłka. Wspomnę tylko, że przed zatrudnieniem 3 osoby mi ten pomysł odradzały i ostrzegały przed tym sklepem. Przekonałam się na własnej skórze więc trochę się wypowiem. Szacunku do pracowników nie ma w ogóle, empatii za grosz nawet jeżeli wydarzy ci się tragedia życiowa którą udowodnisz - dostaniesz taką pogadankę i opierdziel, że dziewczyny z biura wychodzą z płaczem. Kierowniczka wymaga obsługi jak w sklepie z towarem za grube miliony, a od siebie nie daje nic nawet miłej komunikacji. Czasu wolnego również nie ma, ponieważ nawet o 3-4 w nocy budzi cię 70 wiadomości w których są zdjęcia z nocnej przebudowy czy bezsensowne uwagi które można przekazać również w pracy. Pani ciągle siedzi w biurze całą zmianę, nawet jak jest zapierdziel nie można liczyć na jej pomóc na sklepie, pije kawe, siedzi na kamerach, a później krzyczy nawet za chwilową rozmowę między pracownikami. Jakby tego było mało wychodzi w środku zmiany na kilka godzin, kończy pracę o wiele wcześniej czego nie uwzględnia w swoim grafiku, ale jeżeli tobie zdarzyłoby się być na przerwie 2 minuty dłużej to musiałabyś to odrobić (już pomijając fakt, że i tak nie pracujesz tyle ile powinnaś bo przychodzi się do pracy 10 minut szybciej, a ze sklepu można zejść dopiero gdy twoja godzina wybije co i tak się raczej nie zdarza bo ilość obowiązków i klientów na to nie pozwala zazwyczaj). (usunięte przez administratora) w czystym wydaniu, krzyki nawet przy klientach, robienie wyrzutów i problemów nawet za chorobowe czy niedyspozycyjność z powodów losowych. Pracownicy boją się szefowej, chodzą do pracy z gorączką, anginą i płaczą po godzinach. Ludzie są tam wręcz w prosty nakłaniani do nie utrzymywania koleżeńskich stosunków. Grafik zmieniany jest czasami kilka razy dziennie z dnia na dzień minimum raz w tygodniu. Oczywiście nie możesz mieć innego życia po za sklepem i oczekuje się zmiany planów z godziny na godzinę, z dnia na dzień, o uprzejmym zapytaniu czy możesz jutro jednak być w pracy zapomnij, nikt się ciebie nie zapyta, a nawet nie poinformuje o zmianie grafiku. Ilość zadań w ciągu dnia które są fizycznie nie do zrealizowania, a później pretensje, że są opóźnienia to codzienność. Funkcjonowanie dostaw też jest do kitu, przysyłanie niektórych rzeczy w ilościach hurtowych których nie ma gdzie pomieścić i jednocześnie jakiś pojedynczych sztuk z którymi nie ma co zrobić żeby to ładnie wyglądało. Nie da się na sklepie utrzymać estetyki bo na jednym wieszaku wisi 7 różnych modeli. Można byłoby opisywać to (usunięte przez administratora) godzinami. Nie polecam z całego serca.
    ....

29.06.2023 10:52

Dodatkowo dodam jeszcze, że sklep przerabiany po parę razy w ciągu miesiąca więc wracając do pracy po urlopie lub wolnym sam od początku musisz się w nim odnaleźć co nie ułatwia doradztwie klientowi bo sam zastanawiasz się gdzie dany towar leży. Z-ca kierownika chodzi po sklepie z telefonem w ręku ciągle pisząc smsy a zapytany o coś nie reaguje bądź odpowiada z łaską. Niejednokrotnie świadkami są klienci którzy po prostu współczują nam Pracy z takim kierownictwem gdyż sami pytając o coś dostają ton protensjonalny i wredną odpowiedź. Pomijam fakt że nacisk jest duży na profesjonalną obsługę klienta to co z-ce kierownika to nie obowiązuje? Żałosne jest to wszystko...co niektóre osoby pracujące nie szanują drugiego pracownika i wymagają od Niego większego zaangażowania i szybszej pracy same z siebie nie dając nic...
    ja

02.07.2023 11:57

Tak to fakt jak wracam po dwóch dniach wolnego to tez szukam, bo zmiany się narodziły. Jeszcze jak na rano to można szybko obejść sklep, ale jak na drugą zmianę i wchodzę na kasę to już nie ma kiedy, no i szukam razem z klientem towaru
    Psajdak

30.06.2023 08:03

Starsi sprzedawcy często jak widzą, że klient kupuje jedną rzecz albo karzą liczyć sprzedawcy/zleceniobiorcy, albo uciekają od kasy, żeby sobie nie popsuć współczynnika. Do tego częste spóźnianie się do pracy i wychodzenie w czasie pracy na zakupy. Kierownik nie jest stanowczy i nic z tym nie robi. Pora, żeby zarząd zdyscyplinował w jakiś sposób takie osoby, np zabierając im premie. LLB

28.06.2023 20:08

Praca w ecommerce - niestety nie polecam. Wymagania z kosmosu a zarobki żenujące. Widać nie zawsze ładne opakowanie daje takie samo wnętrze.
    Psajdak

27.06.2023 21:39

Nie polecam, starsi sprzedawcy siedzą na zapleczu i udają, że coś robią albo zamykają się w toalecie z telefonem. Kierownik jest mało stanowczy tylko chodzi i nerwowo pstryka palcami. Regionalny też więcej czasu spędza na rozmowach telefonicznych.

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.