Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Cfaniaki

30.09.2023 04:18

@Pracodawca Dlaczego w ogłoszeniach, aktualnych na portalach ogłoszeniowych o pracę, podajecie ,że oferujecie prace m.in. z : "Motywacyjny system premiowy". ? (usunięte przez administratora)
    MamPrawo

28.09.2023 17:15

Zgodnie z rozporządzeniem od 1 stycznia 2024 r. minimalne wynagrodzenie za pracę będzie wynosiło 4242 zł brutto, a minimalna stawka godzinowa 27,70 zł. @Pracodawca jakie są obecne i będą w niedalekiej przyszłości, od 1 stycznia 2024 WIDEŁKI WYNAGRODZEŃ w sklepach MartesSport ?
    Tomas

15.12.2014 09:23

Kupiłem buty, a po trzech miesiącach odkleiła się podeszwa. Buty sofschel. Oddałem do reklamacji i nie uwzględnili. Napisali, że "domniema się że buty były przemoczone co doprowadziło do osłabienia i uszkodzenia budowy struktury materiału obuwia i w efekcie uległa ona rozklejeniu... Skandaliczne. Buty do leżenia a nie w góry jak się ogłaszają: Buty choco: solidny materiał, który sprawdza się w deszczu . Uwaga na ten sklep. Miałem wiele butów , ale nigdy takiego problemu. To po prostu chłam, niby Polska produkcja, ale gorsze niż niejedna chińszczyzna
    Kinga

12.09.2023 11:56

Miałam ten sam problem, kupilam buty a po trzech miesiącach zepsuły się, reklamacji nie uwzględnili. Już nigdy nie kupię w martes.
    Mimii

06.08.2023 20:20

Firma wykorzystuje ludzi jak tylko się da. Likwidując sklep, każą pracownikom przychodzić codziennie po 10h, i czekają do ostatniej chwili z informacją, gdzie pracownik będzie przeniesiony. Regionalna ma w (usunięte przez administratora) wszystko, nie potrafi przyjechać nawet na zamknięcie, zero rozmowy z pracownikiem. Czekali aż spakujemy cały sklep, odeślemy wszystkie rzeczy na inne sklepy to dopiero była informacja gdzie, kto przechodzi. 3dni przed końcem <3 Jeśli ktoś nie ma dojazdu do innego miasta- trudno. Ich to nie interesuje, papiery zostały już wysłane i masz (usunięte przez administratora) do gadania. Nie podoba się? Tam są drzwi. Nie chcę nawet wspominać o degradacjach i zabraniu dodatków. Wypłata po 5 latach pracy w firmie nagle z 3200 wychodzi 2500 :) jak człowiek w dzisiejszych czasach ma przeżyć za taką śmieszna wypłatę? Same opłaty miesieczne to ok 2tys, a gdzie tam jeszcze przeżyć jakoś do kolejnej wypłaty. Cieszę się, że zdecydowałam się po takim czasie odejść z tej firmy. Dając wypowiedzenie, regionalna jeszcze próbuje robić pod górkę, nadsyłając zus po 1dniu l4 na pracownika, bo przecież jak pracownik śmiał odejść, i isc na l4-gdy go potraktowali jak(usunięte przez administratora), trzeba jeszcze na odchodne pokazać swoje (usunięte przez administratora) i próbować dokopać. Oni nas mają gdzieś, a jakie to jest zdziwienie gdy Ty masz ich gdzieś i postępujesz że wzajemnością:) Jeden wielki cyrk. Inaczej tego nie można nazwać. Nie polecam

06.09.2023 12:09

O proszę kolejni szkoleniowcy odeszli. I wychodzi na to, że odeszli z firmy, nowość... :D
    Had

10.09.2023 05:47

Dodatek paliwowy? To znaczy jedziesz własnym samochodem a firma płaci za paliwo? Przecież to żałosne.
    Pracownik sprzedawca

08.09.2023 16:25

Hej,czy osoba która zajmuje się reklamacjami w sklepie może liczyć na jakiś stały dodatek do wynagrodzenia? Tak samo, osoba która zajmuje się terminami na spożywce i chemii? Jak to u Was wygląda na sklepach?

08.09.2023 23:24

Hej ,nie masz co na to liczyć, jedynie będąc starszym dostajesz dodatek 400 zł brutto,nie wiem jak to jest i kierowników i zastępców ale ono to robią i nie mają dodatków za to ,bo według KRS to jest w ich obowiązku :)
    Myślę o pracy...

01.09.2023 22:13

Witam, Jest u nas rekrutacja na stanowisko sprzedawca, byłam na rozmowie i tak czytam komentarze i zastanawiam się co zrobić jak mnie przyjmą. Jakie są konkretne wynagrodzenia ? Jaka jest umowa od początku jak to wygląda? Każdy ma inne zdanie ale jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

05.09.2023 10:45

Uwierz mi, że kompetencje kierowników są tak skrajne, że jeden zacznie rozmowę rekrutacyjną od przedstawienia się i informacji na jakie stanowisko rekrutują, poprowadzi rozmowę profesjonalnie i na końcu powie o warunkach zatrudnienia, a drugi zrobi coś w stylu "czemu chcesz u nas pracować, umiesz klipsować, potrafisz obsługiwać klientów, od kiedy możesz zacząć?" i tyle :D Zlecenia zazwyczaj pracują po 3/4 etatu, chyba że są braki w personelu to do etatu są wyrównywane. Na sklepie powinny być minimum 3 osoby, we 2 osoby długo się nie pociągnie, tyle zadań w ciągu dnia.
    Snsnnsn

05.09.2023 16:15

W ogłoszeniu była informacja na bank jaka umowa, wszystko zależy od wielkości sklepu i etatyzacji ile osób jest na zmianie. To nie butik żebyś była jedna czy dwie osoby, jest multum zadań do wykonania. U mnie przy sezonie urlopowym to najmniej 4 osoby na cały dzień, a tak to średnio 5-6
    ....

31.08.2023 16:33

Źle prowadzisz zmianę i nie przestrzegasz procedur to -50% premii jest ? A jeśli to nie jest nasza wina ? To czemu mamy odpowiadać za to ?

01.09.2023 10:48

Słuchaj najważniejszy jest szacunek do samego siebie. Albo się z tym nie zgadzasz i informujesz przełożonego, że zgłaszasz tę sprawę do KRS, jeśli to nie poskutkuje to idziesz do PiP ponieważ jesteś nierówno traktowany względem pracowników na tym samym stanowisku, albo się zwalniasz. A i jeszcze jest ostatnie rozwiązanie, siedzisz cicho przez kolejne lata i akceptujesz niezasadne oceny twojego kierownika. Sam wybierz :)
    ....

01.09.2023 21:54

A to nie jest tak że KRS nakłada taka procedurę?
    Hela

25.08.2023 14:18

Cześć. Jakie macie stawki na stanowiskach funkcyjnych (kierownik, zastępca, starszy sprzedawca)? Bo mam wrażenie, że u nas to chyba jakiś żart porównując do innych sieciówek.

29.08.2023 15:40

3800 niby podstawa plus premia a wyszło mi 3183 i nie rozumiem czym to jest spowodowane

01.09.2023 10:55

Sprzedawca 3600-4000, St. sprzedawca 3700-4300 + 400 dodatku, Z-ca Kierownika 4800-5300, Kierownik 5000-6500 brutto. Takie mniej więcej widełki.
    Osa

29.08.2023 20:10

Od 1 września obowiązuje zakaz sprzedaży energetyków osoba poniżej 18roku życia , firma z dykty nie raczy o tym poinformować sprzedawców bo i po co przecież mandat zapłacimy MY.
    Bambetle

30.08.2023 22:37

Od 1 stycznia 2024 nie siej fermentu :)
    Zainteresowany

28.08.2023 22:37

Cześć, pracował lub pracuje ktoś w Martesie w Oleśnicy? Jakieś opinie?
    Szczera

28.08.2023 20:47

Nie martwcie się, teraz Rks o której piszecie będzie świetnym szefem,czystki gdzie miała tam już posiała. Teraz będzie chwila spokoju ,bo musi ponownie pokazać się z jak najlepszej strony.Bądzcie spokojni,tylko się nie wychylajcie za bardzo i nie błyskajcie mądrością bo ta osoba nie lubi kiedy ktoś jest od niej mądrzejszy. Nie wychodzcie przed szereg to Was polubi i podwyżkę da.Powodzenia
    Kakadubec

26.08.2023 08:15

Region (usunięte przez administratora) jak wam się podoba współpraca z nową rejonową? Milion mejli, potwierdzeń i trucia (usunięte przez administratora) zachęcają do współpracy co nie? Miejmy nadzieję że na długo z nami nie zostanie
    Łooooooot

28.08.2023 10:45

Ta regionalna wykonuje te obowiązki od dawna i o sugerowanej niekompetencji chyba nie można mówić. Fakt dla mnie też te potwierdzenia są uciążliwe ale nie wiem czy to jest spowodowane tym że wcześniej nic nie było wymagane i sprawdzane to był spokój. Widać różnicę jak objęła region, widzę po moim sklepie. Jest inaczej ale czy gorzej ....hmmm myślę że wręcz przeciwnie.
    Coolslide

28.08.2023 16:26

Zgadzam się, miałam przyjemność współpracować - wymagająca owszem ale zawsze otwarta na pracownika, z ogromną wiedzą. Żałuję , że zmieniła region
    lilka97

27.08.2023 10:19

Byłam w Kwietniu na szkoleniu. Do dziś nie mam rozliczonej delegacji. Matko jedyna ???? . Nie wiem czy tak podjechać i im pomóc z tym rozliczeniem czy jak...????
    Cukiereczek

25.08.2023 14:06

Ostatnio postanowiłem złożyć reklamację na jedne z moich butów znanej marki. Powodem mojej reklamacji był zły stan butów po roku użytkowania. Mianowicie zły stan objawiał się tym iż wkładając stopę do buta przetarła się siateczka która jest na wierzchu. Nie było by problemem gdyby skrawek materiału przetarł się w środku obuwia jednak stało się inaczej, pomimo tego iż stopa jest w bucie i tak widocznie widać wadę. Kolejnym mankamentem butów jest to iż w środku obuwia przetarła się wkładka oraz wyraźnie przebija pod nią kratka z podeszwy buta. Podczas chodzenia jest to odczuwalne i niekomfortowe. Składając reklamację liczyłam na pozytywne jej rozpatrzenie jednak stało się inaczej. W odpowiedzi na odmowę mojej reklamacji dostałam sformułowanie iż wkładka jest częścią wymienna buta wszystko zależy od autonomicznej budowy stopy oraz była również wzmianka odnośnie prawidłowego noszenia obuwia. Paradoks czyli buty tej marki są robione na nieskazitelne "manekinowe" stopy? Niezależnie jednak od wagi buty powinny spełniać swoje zadanie. Kupując buty tej samej marki w innym popularnym sklepie sportowym stało się podobnie. Buty zyskały takie same wady, natomiast po mojej reklamacji została ona uwzględniona. Więc jak to jest? W tamtym sklepie nie było mowy o błędzie konsumenta w uzytkowaniu, a w tym próbuje się zgonić wszystko na nosiciela buta. Więcej już w tym sklepie nic nie zakupię.

25.08.2023 20:12

Ziomek, a jak kupujesz samochód i zużyją Ci się wycieraczki to jedziesz je reklamować czy wymieniasz na nowe? Przecież wkładki to wstyd reklamować.
    Grażynka

26.08.2023 15:02

Nie polecam pracy w tym zakładzie. Obciążają pracą ponad wszystko, kartony na kartony codziennie i to z towarem, który się nie sprzedaje ale nikogo to nie interesuje. Kierownik regionalny ciągle mówi o wynikach (oczywiście za małych) i oczekuje, że między kartonem z bezsensownymi pierdołami, a "Esensial" nie wiadomo czym jeszcze będziesz odsługiwała klienta na sklepie i tłumaczyła mu promocje które są na każdym kroku tylko ludzie nie umieją czytać. Premie to jedno wielkie kłamstwo, wciskasz preparaty, które nie działają jak by miały ratować życie, a tak na prawdę chodzi o wyrobienie normy. A gdy upragniona norma już wpadnie bo sprzedałeś preparat do zabezpieczenia butów gdy ktoś kupuje adidasy z promocji okazuje się, że i tak nici z premi, bo ktoś nawalił tajemniczego klienta lub inną pierdołe więc KRS robi ciach i po kłopocie nie trzeba płacić. Jeśli liczysz na dobre traktowanie i poszanowanie praw pracowniczych to lepiej znajdź inną pracę. Dodatkowo możesz zostać Szkoleniowcem jeśli masz za dużo czasu w życiu, bo nie licz, że to dobrze płatny dodatek. Za jedno szkolenie zarobisz brutto jak pomocnik budowlany przez 5h jak ma 30zl na godzinę tylko ze on ma szacunek, a ty krzywe spojrzenia kierownika bo zabierasz mu ludzi ze zmiany na jakieś "pierdzielenie". Może zyskasz doświadczenie? Na pewno przyda się to w fabryce kartonów bo nawet znasz ich wymiary gdy firma każe je odsyłać. Podsumowując, nie idź tam jeśli masz odrobinę szacunku dla swojej osoby. NIE POZDRAWIAM
    Sok.

22.08.2023 20:23

Słuchajcie jak to jest. Koniec sierpnia urlopów nie można brać a nasza kierowniczka w górach hmm? (usunięte przez administratora)
    Trudne pytanie

23.08.2023 11:25

A tak to jest regionalni i makro też sobie obłkładają URLOPY DNIAMI WOLNYM i mają to w czarnej. Pani z HR jak to jest .ożna czy nie.
    Pracownik na etacie

24.08.2023 20:35

Polecam zajrzeć w kalendarz urlopów i zobaczyć, że urlopów nie można brać dopiero od 28 sierpnia :).
    Yyy

24.08.2023 18:10

Beznadziejny sklep. Nie uznają żadnych reklamacji. Beznadziejna obsługa. Zero kultury. Niby są jakieś promocje a przy kasie okazuje się, że nie ma.
    Radek

24.08.2023 01:15

Niestety ta firma to dziadostwo, wyzysk, chore wymagania, brak szacunku dla pracowników, firma krzak- unikajcie.
    Maciek

19.08.2023 03:40

Gorąco odradzam, już lepiej iść na zmywak czy coś. Przetowarowanie, problemy praktycznie o wszystko, jak poprosisz kogoś o pomoc w jakiejś przebudowie czy głupim włożeniu kartonów na górną półkę w magazynie to już masz opier.. jeżeli nie polubi cie jakiś funkcyjny to twoja osoba zostanie na zapleczu obgadana w kazdym możliwym aspekcie. Sklep wyglada gorzej niż ciucholand szwajcarski, popsute kartony z butami, za dużo ubran na wieszakach. Przychodzi nowy model butów to cyyk musisz przesuwać kilka rzedow kartonow zeby jakims cudem wcisnać go w odpowiednie miejsce. Nawet jak trafisz na (usunięte przez administratora) zespol w ktorym nikt na siebie nie bedzie gadal co mysle ze jest nie mozliwe w tym salonie to przyjdzie regionalny i checi do pracy znowu znikaja. Ty masz 15 minut przerwy ale ulubienica funkcyjnej ma godzine ploteczek na zapleczu i wpieprzania ciastek ktore w te przerwe sie nie wliczają. Jak sprzedawca ma nawet obslugiwac klientow na sklepie jak caly dzien musi robic towar ktory przychodzi w ilosciach hurtowych? Lepiej czulbym sie obslużony w jakimś kiosku przy ulicy noz w takim salonie przez takie cos. A towaru odłozyc na pozniej nie mozesz bo na kolejny dzien dorzuca ci dostawe kolejnych kilkunastu. Czy to jest cieżkie wysyłać towar ktory sie sprzedaje? Bo jak przychodzi dostawa peaków z lifestyle za 650 zł to pewnie wszyscy klienci sie na nie rzucą, bo to nie tak że juz jakies faktycznie markowe buty kupisz taniej. Brakuje ci wkurzonych na ciebie ludzi to swietne miejsce, wystarczy ze wytlumaczysz grzecznie ze zwroty przyjmujesz tylko na bon i marka essentials nie wchodzi w zadne promocje! Przypomnij jeszcze wtedy o zalozeniu bezuzytecznej aplikacji i o kupieniu preparatu do butów bo program trzeba robic. I irytacja klienta gwarantowana, potem jeszcze na pytanie czy możesz domówić jakiś rozmiar buta powiedz ze nie mozesz ale jedna para jest w sklepie 40 km dalej i w sumie to nie ma pewnosci ze jest kompletna i ze wgl ja znajdziesz.. A może chcesz jeszcze powmawiac klientowi ze sie na czyms znasz? To swietne miejsce, tylu butow na temat ktorych nie mialem bladego pojecia nie sprzedalbym nigdzie. A moze lubisz adrenaline i chcesz szukac po calym markecie jednego buta który zaginął, a akurat ten rozmiar klient chce kupic? Jak ci jeszcze mało to pozmieniaj ceny towarów i wypowiedzenie to kwestia chwili z twojej strony
    Sonia

18.08.2023 12:00

Hej, myślę nad aplikacją na stanowisko Zastępca Kierownika Sklepu. Do zadań należy zarządzanie sklepem zgodnie ze standardami firmy, ktoś napisałby jakie są ich standardy? Oferują kartę multisport, a jak jest z opieka medyczną? Trochę też martwi mnie kwestia zarobkowa, bo piszecie, że kwoty oscylują przy minimalnej krajowej, to ile taki zastępca jest w stanie u nich wyciągnąć w takim razie?
    Byłam

20.08.2023 20:39

Nie polecam.. pełniłam ta śmieszna funkcje i żałuje. Stracony czas. Cieszę się ze odeszłam.

22.08.2023 10:56

To zależy od miasta, jeśli aplikujesz na zastępce w inny mieście niż (Kraków, Warszawa, Gdańsk, Poznań) to podejrzewam, że z premiami zarobisz 3,7k - 4,2k na rękę. W większych miastach podstawa jest o 200-300zł brutto większa. Robisz wszystko co kierownik więc nie będziesz miała wcale mniej obowiązków. Jedyne co to masz doświadczenie kierownicze do wpisania w cv.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

Tymi

18.08.2023 10:29

40 stopni na zewnątrz ale klimy włączyć nie można bo oszczędności , jesteśmy jedynym sklepem w którym jest tak gorąco i duszno u konkurencji chłodno aż miło a od nas klienci wchodzą i uciekają. Oni naprawdę myślą że klienci z dzieci będą w takim zaduchu robić zakupy przed szkoła hahaha
    UCIEKAC

18.08.2023 17:06

Nie stety tak myślą i nic tego nie zmieni. No ale cóż się spodziewać krs I makro z łapanki tzw stażowi j" ja tu żądze " .Wystarczy chwilę porozmawiać z HR I wszystko robi się jasne. UCIEKAĆ
    Bonzo

17.08.2023 23:39

Korzysta ktoś z tego pakietu PZU zdrowie? Warto do tego dołączyć?
    Kasua

18.08.2023 09:25

Ja korzystam,z tym że jestem osobą dość chorowita.Sprawdza się.Wiekszosc badań jest za free.Terminy do lekarzy dość szybkie.Majac apke moje PZU wszystko szybko idzie załatwić.
    Olka

13.08.2023 09:35

Jakie naprawdę stosujecie triki na sprzedaż programu? Jak to się dzieje, że macie wyniki ponad 4%? U mnie wszyscy się staramy, robimy postępy z miesiąca na miesiąc ale do średniej sieci jeszcze trochę brakuje
    Winner

14.08.2023 23:07

Bez takich zagrywek wynik 3.8-4.2 idzie zrobić na sklepie z obrotem do 20k dziennie. 3,5-3,8 przy normalnych staraniach to wynik dla kazdego prze wiekszosc roku
    Spencer

15.08.2023 20:47

Nie....nie idzie pomimo starań i są takie lokalizacje, pomimo polecania, ogromnej wiedzy, klient odmawia. Poza tym ....targety są takie na niektórych sklepach,że nie idzie ich wyrobić. Nie wiem kto to ustala ale target na pograniczu prawie miliona brutto jest żartem wobec pracowników o całego systemu.
    @mampowolidosc

15.08.2023 11:01

Jak to mówią Kto nie zaznał pracy w handlu ten w cyrku się nie śmieje i tak drodzy Państwo właśnie jest. Ludzie którzy zlecają nam zadania oraz Ci którzy wiecznie tylko mają dla nas czyli sklepów coraz to większe wymagania chyba BARDZO DAWNO nie pracowali na sklepie bo tak przyjechać sobie na godzinkę ewentualnie dwie (usunięte przez administratora) co do zmian jakie trzeba wprowadzić to każdy z nich jest mądry albo Pan B.CH śmie stwierdzać że produktywność pracowników jest słaba a(usunięte przez administratora) wie ile pracy jest zrobione to tego już się nie widzi tylko pretensje obcinanie punktów do tej śmiesznej premii a i cieszcie się bo 200zl więcej macie no śmiech na sali to za te 200 zł więcej mam (usunięte przez administratora) 200razy szybciej?? No logiczne myślenie u tych co zlecają zadania na sklepy widać że niestety nie idzie w parze z sytuacją jaka jest aktualna na sklepach bo jeden sklep z racji że ma mniejszą powierzchnię dostanie 6 kartonów a inny 20. A TO ŻE SKLEP JEST PRZEPEŁNIONY TOWAREM, ŻE PANELE ZE ŚCIAN SIE WYRYWAJĄ TO JUŻ NAWET ZWYKŁY KLIENT ZAUWAŻA I SIE SAM IRYTUJE ALBO NAWET I SIĘ Z TEGO ŚMIEJE BO POWOLI SKLEP WYGLĄDA JAK LUMPEKS A NIE SKLEP SPORTOWY.
    Jeden z wielu byłych

12.08.2023 12:23

Plucie w twarz pracownika przez kierownictwo oraz ich przełożonych jest norma w tej strukturze. Jak tam Wasi kierownicy siedzący na (usunięte przez administratora) w biurze rozmawiający przez telefon kiedy Wy pracujecie na wszystkich premie? Finalnie i tak jej nie ma a zapierd@l@sz jak (usunięte przez administratora) Wyjdzie Ci taka gwiazda jedna z druga i nawet stanąć nie możesz bo trzeba przebudowę zrobic, zmienić ceny czy policzyć rowery na które każdy ma wywalone ale przecież jak tego nie zrobisz to tylko pretekst do dodatkowej gadki. Polecam wypowiedzenie, l4 i szukania czegoś nowego przede wszystkim z szacunkiem do siebie. Pozdrawiam
    Gal Anonim

11.08.2023 00:03

Pozdrawiam bardzo serdecznie kierowników i zastępców, którzy w obecnej sytuacji, widząc jak firma nas traktuje, jakie narzuca targety, ucinają swoim pracownikom punkty w pliku premiowym. "Martes one love" - haatfuuu wam w twarz - karma wróci jak przestaniecie być potrzebni swojemu krs...
    Zażenowany

08.08.2023 20:34

Sieć sklepów z dykty. Gdzie można pomiatać pracownikiem a on będzie za to dziękował. Gdzie KRS chroni swoich (usunięte przez administratora) by mieć uszy wszędzie i usuwać nie wygodnych, a trzymać autorytarnych kierowników pod butem. Pracownikom zabiera się 25% premii (z 20% na 15% to faktycznie 25 % kasy mniej) ze sprzedaży produktów do których są specjalnie szkoleni, oczywiście jeśli zrealizują target nie do zrealizowania dla 75% sklepów( popatrzcie ile sklepów w waszych regionach je realizuje). Dajemy się rżnąć bez mydła i jeszcze ładnie za to dziękujemy. Mam dość.
    Mia

07.08.2023 19:32

Nie wiem dlaczego czekacie 4 miesiące na rozliczenie delegacji.Wystarczy chyba napisać maila na adres@ delegacje i przypomnieć się, ważne żebyście mieli nr faktury jeśli był nocleg .Powodzenia życzę jeśli nadal pozostajecie w firmie. Trzeba walczyć o swoje ale najważniejsze to w tej firmie mieć kierownika i Rks,który stoi za Wami .
    Kat@

07.08.2023 16:58

Jakie są stawki godzinowe
    Szimi

07.08.2023 16:10

To co firma wyczynia w tym momencie to istny kabaret. Duchota na sklepie, miliony maili, czepianie się o dosłownie wszystko, obcinanie premii, targety z kosmosu, regionalna, której marzy się prawdopodobnie wielka kariera w martesie, MKRS, który próbuje wybić jej rządy z głowy. Naprawdę myślicie, że sprowadzając pracownika do poziomu zwykłego (usunięte przez administratora) osiągniecie swoje cele? nie pozdrawiam
    Mia

03.08.2023 23:34

Niestety tak jak pisaliście ostatnio- ta firma nie daje poczucia bezpieczeństwa. Prowadzą ją ludzie,którym nie zależy na Tobie,nie Ty to ktoś inny ,ważne, żeby cyferki się zgadzały, Mądrzy i doświadczeni kierownicy i Rks odchodzą bo są wykorzystywani a kiedy zdecydują się na wylewność i powiedzenie zbyt wiele prawdy jak wygląda ta praca na codzień są zniechęcani do dalszego rozwoju.Góra bierze i nie daje nic w zamian.Zostają pupilki i Ci co potrafią się podlizać. Sukcesu w budowaniu wizerunku tej firmy w ten sposób nie osiągniecie.
    Sprzedawca

03.08.2023 22:29

To co się dzieje to jest istny kabaret. Ludzie się zwalniają, a kierownik zamiast rozwiązać problem, olewa pracownika, ponieważ na jego miejsce jest 10 innych chętnych, którzy aż się biją o miejsce pracy. Krs, również ma pracowników w ****. Życzę jak najlepiej, nowym pracownikom. Nie polecam. Region PK :)
    Haha

02.08.2023 21:59

Poznałem kiedyś tego waszego mkrs i powiem szczerze mówiąc że na pewno nie nadawał się na kierownika sklepu a co dopiero na mkrs. Nikt nie rekrutuje tych ludzi na zarządzanie tyloma sklepami i ludźmi, Pracodawca ma dać poczucie bezpieczęństwa, a nie poczucie zastraszenia i bania się. Chcecie dawaj mniej zarobić to dajcie chociażby ludzi na stanowiskach mkrsi krs lubiących swoją pracę i ludzi z którymi współpracuje.
    Hihihii

03.08.2023 12:28

Masz na myśli BCH? Też mam przyjemność znać. Największy pozorant. Dobrze gada i dobrze się reklamuje. Zawsze dziwiliśmy się dlaczego TP się nabierał na jego gadanie. Teraz nabiera się MJ. Jego praca zupełnie inaczej wygląda niż mówi. Jako KRS tak było i jako mkrs tez. Z tym że teraz ludzie się go boją.

03.08.2023 20:59

Heh nikt się go nie boi... Myśli, że zabieraniem premii za wszystko zmobilizuje pracowników, a jest odwrotnie. Kto nie chce z nim współpracować po prostu odchodzi. Tak jak piszą powyżej, doświadczeni pracownicy zaczęli się zwalniać, najwyraźniej znają swoją wartość. Tak więc głowa do góry, jest milion firm po za Martesem drodzy pracownicy! Ja już decyzję podjąłem!

28.07.2023 17:27

Wszystkie te wasze procedury są naprawdę komiczne. Wystarczy, że przyjdzie klient z bonem i chce zapłacić za buty Martes Essentials, których cena jest niższa niż ta, którą klient ma na bonie. Tłumacz teraz, że bon jest jednorazowy i reszty nie zwracamy. Na co klient, że w sumie to by dobrał kolejne buty, ale nie ma jego rozmiaru z tych, które mu się podobają, więc czy jest możliwość zamówienia - odpowiedź znowu na nie. On zrezygnowany już mówi, że w takim razie weźmie inne, bo jest promocja -50%, ALE OCZYWIŚCIE ZNOWU TŁUMACZENIE, że nie może on dobrać butów na promocję, skoro te pierwsze są z Essentials. Człowiek naprawdę mówi to i świeci za was oczami, robiąc z siebie (usunięte przez administratora). Nawet ciężko być w takich sytuacjach złym na zirytowanego klienta, skoro problemem są te wasze idiotyczne przepisy. Na koniec oczywiście znowu zostaje tłumaczenie, dlaczego zwroty są na bon i czy to zgodne z prawem. Wysyłacie maile, że my sprzedawcy mamy postępować proklientowsko i najlepiej w tylną część ciała tym ludziom wchodzić, ale to wy nie macie za grosz godności, żeby albo nie przyjmować zwrotów (i zatrzymać wasze kochane pieniążki w łapie), albo po prostu oddawać gotówkę do pewnej kwoty (a powyżej na bon), jak to robią inne sklepy. Zrobiliście aplikację, która praktycznie jest do niczego, a gdy klient pyta, czy naliczają się punkty albo czy zapisują paragony, to aż wstyd tłumaczyć, że w sumie to aplikacja żadnej z tych rzeczy nie robi. Ale czego by się spodziewać, jeżeli portfel boli dać pracownikom podwyżkę (bo "niestety" państwo podwyższa najniższą krajową, więc musicie dać), a co dopiero zapłacić często drogo ceniącym się programistom i informatykom. Pozdrawiam nieserdecznie drogą centralę
    Ala

01.08.2023 13:52

Nie ma co siedzieć w tej firmie. Będzie tylko gorzej. Traktują pracownika jak (usunięte przez administratora)... Zaraz z programu 15+ będziemy mieli 5+ i tylko pod warunkiem wyrobienia 150% targetu. Wypowiedzenie już gotowe do złożenia. Powodzenia, Martesiaki
    lolek

02.08.2023 16:20

Stoisz na kasie i polecasz milion produktow 15+ żeby co kolwiek sprzedać i wyrobić średnia sieci, starasz się robisz z siebie idiote namawiając ludzi do zakupu produktu który ma wygórowana cene- np. produkty z Elbrusa- po 45zł.. A na koniec miesiąca i tak dowiesz się,że premii nie będzie bo sklep nie wyrobił 80% i trudno. A jak będzie to i tak zostanie zabrana w pliku premiowym za totalne głupoty, witamy martes!
    Marta

01.08.2023 22:03

Najniższe krajowe w takim sklepie, czy lekko powyżej najniższej to kpina. Brak świadczeń śwìątecznych faktem, teraz dobrali się do miesięcznych premii. @Pracodawca
    Bez zmian...

31.07.2023 18:43

Nowy miesiąc nadchodzi, a w Martesie bez zmian - kolejne odejścia. Znów z grona KRS dwie osoby uciekły, a ile tych odejść jest wśród pracowników na sklepach, to tylko kadry wiedzą. Jak tak dalej pójdzie z tymi "zmianami na lepsze", to niedługo nie będzie komu pracować. A wystarczyłoby tylko słuchać pracowników, doceniać ich i umieć wyciągać wnioski z nietrafionych pomysłów...
    Karl

01.08.2023 19:03

Nie ma się co dziwić, z mkrs B. CH zaraz nikt nie będzie chciał pracować. Co rusz to coraz "lepsze" pomysły, teraz już będzie nam potrącać z pliku premiowego, jeśli sprzedaż co najmniej 2 z 4 stref wyprzedażowych nie będzie powyżej średniej sieci. Śmiech na sali po prostu, coraz więcej wartościowych pracowników i kierowników się zwalnia, a to dopiero początek
    Audina

25.07.2023 03:06

Pracowałam w Czechowicach w MartesSport u Kierownika Pawła i nie polecam sie pchac w ten magazyn bo potraktują Cię jak (usunięte przez administratora) chyba że sie spodobasz Pawełkowi jak obecnie pracujące Justynki które rywalizują ze sobą o miano Niebieskiej koszulki lidera (usunięte przez administratora) Z czystym sumieniem odradzam tą firme mimo, że bardzo lekka praca to jednak lepiej sie szanowac niż być upokarzanym.
    Margot

28.07.2023 13:45

W Czechowicach są dwa magazyny, nie ma sklepu więc obsługa klienta/ praca na zapleczu to nie tu :)
    Były pracownik.

27.07.2023 14:40

Doproszenie się w tej firmie o cokolwiek graniczy z cudem. Halo! Centralo i kadry, obudźcie się. To ze jest lato to nie znaczy ze robota ma leżeć. Zero precyzyjnej odpowiedzi i informacji na jakikolwiek temat. Od 2 tygodni dzwonię i pisze maila a kadry w obecnej pracy przecierają oczy ze zdumienia jak można tak olewczo podchodzić do tak ważnych spraw!
    Żegnamy się

19.07.2023 14:35

Pytanie czy Kierownicy i zastępcy dostaliście podwyżki, bo u nas ani grosza przez dwa lata 0zł. Zlecenia i sprzedawcy to już mają aneksy. Jako kierownik to zarabiam o 300 netto więcej od sprzedawcy. Pozdrawiam
    Kolomuniani

24.07.2023 15:39

Ja jako zastępca dostałem 400 brutto a dwa miesiące później 300 brutto podwyżki więc w sumie 700 więcej.
    Zainteresowany

25.07.2023 02:23

Jaki region ? Z czego to wynika, ze na trójmieście Pomorzu stawki kierownicze stoją w miejscu? Naprawdę tak łatwo znaleźć kierownika, który ogarnie tak wiele tematów za tak małe pieniądze? Motywacja idzie z góry, każdy jest przeładowany pracą i z ambicji wychodzi z siebie żeby nie zwieść przełożonych a przełożeni co? Brakiem podwyżek dają Ci do zrozumienia, że to wciąż za mało wiec na samym końcu wypalasz się do zera i zwalniasz a na samym końcu wymieniają kierownika na „twoim” sklepie co rusz proponując lepsze pieniądze a żaden ostatecznie nie daje rady. Nigdy nie uczucie się na błędach? Docencie zaangażowanie i chęci, zrozumcie braki kadrowe, braki czasowe, dołóżcie po jednym etacie, czasami nagnijcie procedury, skrócie drogę @ potwierdzania wszystkiego, jako sieć macie ogromne możliwości sprzedażowe, świetne produkty, bazę klientów, wielu kierowników mocno nastawionych na to by klient był zadowolony( choć czasami musimy wychodzić z siebie, naginać się, wykorzystywać znajomosci, układy z okolicznymi sklepami, wyspami załatwiając klientom za problematyczny rower jakąś rekompensatę zniżkową, uslugową i tym samym robiąc dla Was firmy zajebistą robotę) możecie robić ogromne obroty ale odnówcie sklepy, dajcie kierownikom sensowne pieniądze, pracownikom komfort pracy a uwierzcie mi 4F Wam buty liże, takich sprzedawców, takiego nacisku na obsługę i takiego zaangażowania od pracowników nie ma żadna sieciówka a Wy to tak skutecznie niszczycie tą ignorancja.. niepopularna opinia ale pomimo tego całego (usunięte przez administratora) lubię tą pracę jak uj.., dlatego szkoda, że niedocenianie trwa tak długo, ze sam dochodzisz do wniosku, ze jednak nie ważne co i jak byś robił i tak wciąż będzie za mało..

01.07.2023 21:14

Ups

08.07.2023 13:36

Jakby z jej odejściem (usunięte przez administratora) się wylało- teraz to dopiero MM w piórka obrośnie, będzie jeszcze bardziej "nieznośny,, jak to o nim lubią ładnie mówić Ci co z nim pracują.
    Bwf

25.07.2023 01:10

Jak dobrze to czytać... AS dopadła karma i fajnie. Outlet i Galaxy leżą. Nie dziwię się. Firma może nie jest zła ale ludzie.. Cieszę się, że odeszłam. Zerkam raz na rok i widzę, że to najlepsza decyzja :)

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.