Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Warszawiak

03.12.2023 21:24

Wola Park w Warszawie to kpina, z wózkami wyganiają, jedna pracownica krzyczy na dzieci za odbijanie piłek na sklepie, na kasie i sklepie obsłużyć nie potrafi. Woła współpracowników. O bałaganie nie wspomnę, czy ktokolwiek tam zamiata, sprząta kurze?
    Wkurzona

22.11.2023 12:18

Ta firma traktuje ludzi jak pionki na szachownicy. Urlop trzeba planować w styczniu już na cały rok z góry ???? a Itak pomimo akceptacji tych dni są potem problemy ze jednak coś nie pasuje ???? i te wytyczne..." W soboty 90% obsady, dni przed świętami 90% obsady..." Jakby (usunięte przez administratora) pracownicy nie mieli uczuć, rodzin, świąt i innych spraw do załatwienia... Traktują nas jak (usunięte przez administratora) po prostu ???? o braku jakiejkolwiek premii świątecznej nie wspomnę ????
    Polo

02.12.2023 09:33

To po co tu tkwisz tyle czasu skoro tak Cię męczą? U nas dobra organizacja i bywa że kilka pudel dostawy stoi i regio rozumie że czasami są też inne kwestie, ale zawsze koniec tygodnia i dostawy nie ma a my duży ruch bo jesteśmy w galerii. Wszystko zależy od zespołu, a nas pracuje 3-4 osoby na zmianie .
    Lusi

02.12.2023 20:45

Bo mamy świetną ekipę i mega wzajemne wsparcie .

01.12.2023 11:12

Bydgoszcz to totalny bałagan. Jedno miasto, 2 sklepy, 2 regio i milion problemów. Kierownik z Rondla JK to (usunięte przez administratora) kierownika, nie jednokrotnie w ekipie są tarcia i kłótnie, i gadanie za plecami i po innych sklepach jak jest tragicznie. KRS KB nad tym nie panuje chroniąc "swoich". Ludzie uciekają, i będą uciekać i każdy o tym mówi, wystarczy się wsłuchać.

27.11.2023 19:56

30.11.2023 17:09

Ponoć ma być jak w tyk roku. Najpierw podwyżki dla sprzedawców bo mają najniższe wypłaty, następnie dla starszych bo oni jeszcze mają dodatek więc nie ma co się spieszyć, a kierwonictwo na końcu o ile spełni dane warunki

27.11.2023 01:03

Gorgol

28.11.2023 09:59

Masz jeszcze polary . Może niech Ci dadzą jeszcze spodnie, buty. Ciekawe gdzie tak ubierają... W większości masz głównie koszulki, fartuchy.
    Bebe ;)

30.11.2023 17:05

Jak Ci wyblakły czy coś innego to uderzaj do kiero o wydanie nowych. W końcu w pracy mamy się prezentować "dobrze. Czasy kiedy się miało 2 koszulki i prało raz po raz już na większość sklepów wydaje mi się że minęły. A jak nie chcą dać to nadziej się przypadkiem na coś w pracy i ups koszulka się już nadaje tylko na szmaty ;)
    Mika

21.11.2023 00:05

Widzę,że Nic się nie zmieniło jest tylko gorzej,porażka ale nic się nie poprawi w tej firmie. Dobrze,że już tam się nie męczę. Może pozwalniajcie RKS,nic nie wnoszą dobrego do zespołów ,tylko zamęt sieją.
    Zadowolona

23.11.2023 10:09

RKS jest w każdej sieci i pilnują aby wszystko w firmie było jak należy. Bez nich byłby dopiero zamęt.
    @Niko

30.11.2023 09:55

Są ludzie, którzy zawsze będą narzekać i nigdy im się nie dogodzi. Praca jak praca przychodzisz, wykonujesz swoje obowiązki i dostajesz za to wynagrodzenie. A jeśli chodzi o KRS to oni muszą wymagać od nas bo też cisną ich z góry a ciekawe o jakim "zamęcie" mówisz? Nie podobała Ci się zwrócona uwaga? Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo akurat nasz region ma dobrego KRS, który każdym tematem się zajmie i doradzi.
    Atom

02.11.2023 18:32

@Pracodawca czy to prawda że od nowego roku jak zmienia się stawka najniższej krajowej na ponad 4k to będzie redukcja etatu na 3/4 ? Do tego wycofanie się z premii całkowicie (pozostawienie tylko za frekwencje?) I jak będzie z różnicą płac między sprzedawcami , funkcyjnymi i kierownictwem? Proporcje się zmniejszą?
    Niv

19.11.2023 10:20

(usunięte przez administratora) To sobie teraz wyobraź, że albo godzisz się i podpisujesz kartkę albo nie zgadzasz się i Cię żegnają od razu. Ja jestem przeciwna i nie podpisuje umowy i tak z każdego sklepu kilka innych osób co sprawia ,że tracą spory odsetek ludzi. Teraz Ci co zostają pracują sobie i nagle wypada słabszy miesiąc więc skoro masz 3/4 to wysyłają z centrali @ z informacją ,że tylko tyle odbębnisz w tym miesiącu. Zapewne jest to zgodne z Twoją umową u sądzę, że do tego byliby zdolni zatem pracownicy, którzy mają rodziny kredytu i inne nie otrzymają wynagrodzenia z pełnego etatu albo jeśli pójdziesz na l4 to w ogóle nie chce nawet myśleć co Ci wypłacą. Trzeba wziąć pod uwagę wiele aspektów i nie dać się takim zmianom bo to chore.
    Jodzi

25.11.2023 08:19

Tak jak mówisz niższe składki również . Zapewne tak będzie tak samo jak w czasie "pandemii" kto nie podpisał tego porozumienia to go zwalniali . Jedynym wyjściem było by to żeby nikt tego nie podpisał ale nie mamy nikogo kto taka akcja by pokierował . Wszystkich z ponad 400 sklepów by nie zwolnili.
    Pomidor

17.11.2023 13:04

Spotkanie rekrutacyjne do pracy w centrali odbyło się 2 miesiące temu. Mimo umówionego terminu rekruterka nie przekazała informacji o wyniku. Na portalach z ofertami pracy pojawiają się regularnie oferty na te same stanowiska, obserwuję od 2-3 miesięcy. Nikt nie chce pracować, zbyt duże wymagania względem pracowników na tak niskie zarobki? Skąd taka rotacja?
    Tak, to ja. ;)

15.11.2023 17:35

Czy tylko ja uważam, że te butikowe ekspozycje Pani Magdy B. i jej koordynatorek VM to jest jakieś nieporozumienie. Jeżeli tak to proszę mnie wyprowadzić z błędu. Ekspozycje, które zabierają mnóstwo miejsca w i tak mocno przetowarowanych sklepach to jest porażka. Weź teraz upchajcie te wszystkie kurtki i spodnie SKI. Pozdrawiam czytających. ????
    ...

15.11.2023 23:43

Nie tylko Ty tak uważasz. Każdy sklep jest inny i nie każdy ma tyle miejsca...
    Nowa

15.11.2023 21:16

Słyszał ktoś o zmianach kadrowych od grudnia? Wie ktoś co się dzieje?
    Apka

26.10.2023 20:28

@Pracodawcakiedy możemy liczyć na nowe funkcje naszej aplikacji?
    Hik

15.11.2023 13:41

Czyli dalej będziemy pośmiewiskiem przy kasie, kiedy klient pyta się o realne korzyści z korzystania z tej (usunięte przez administratora)aplikacji? Masakra
    Zainteresowana

11.11.2023 23:12

Co na SWIETA dla pracownikow?
    ....

12.11.2023 10:14

Nic ???? słaba wypłata
    Mm

12.11.2023 10:39

Brak premii to jedyne co ta firma może zaoferować Ci na święta. Poczekaj tylko na początek grudnia aż zobaczysz target na grudzień.
    HOjqi

09.11.2023 21:28

09.11 nie ma jeszcze wynagrodzeń dla pracownikow sklepow na kontach bankowych. Osoby ktore maja na popo 10.11.23 nie zrobia zakupow prywatnych, w spozywczych, sobota to piekne Święto tych naprawde Niepodległych a firma znow robi pod gorke pracownikowi.(usunięte przez administratora) @Pracodawca
    Ciekawa

10.11.2023 10:45

Ciekawe na którym sklepie są takie zmiany bo u mnie tylko od 9-21…
    Gal anonim

10.11.2023 23:21

Rozumiem że tak zarządzasz swoim życiem że na dzień 09.11 nie posiadasz na koncie żadnych środków na zakupy? Boże...i my się dziwimy czemu w tej firmie tak ciężko się pracuje... jak widać (usunięte przez administratora) są nie tylko w centrali
    Zainteresowany

09.11.2023 11:42

Cześć, może jakaś kompetentna osoba odpowie mi na pytanie, dlaczego skoro są tak ciężkie czasy nasza wspaniała firma otwiera coraz więcej nowych sklepów? Bo ja jako zwykły pracownik jestem pewnie zbyt głupi, żeby to zrozumieć,) PS. Tak wiem, sporo sklepów jest też zamykanych, ale patrząc na cesje na nowe lokalizacje chyba tych nowych jest znacznie więcej. Pozdrawiam:)
    Aga

10.11.2023 20:25

Proponuje zajrzeć w sprawozdanie finansowe firmy.Wystarczy wpisać na stronie ekrs nr. krs Martesa i można się przekonać jak faktycznie wyglada ta „słaba kondycja” i „ciężkie czasy”.
    Wiolina

04.11.2023 22:46

Sytuacja na rynku jest jaka jest, prawda jest taka że nigdzie nie jest różowo, w każdej pracy będą plusy i minusy. Targety duże że od kilku miesięcy nie wyrabiane ale trzeba też patrzeć że nie mogą dawać zbyt niskich targetów bo to nie miało by dla nich sensu, ludzie tym bardziej by się nie starali że byłby dla nich pewnik że wyrobią a tak przy najmniej w moim zespole każdy się stara mimo wszystko. Dobre słowo KRS też jest ważne że ktoś docenia nasza pracę. Dodatkowo państwo też nie ułatwia podnosząc cały cały czas minimalna a razem z tym podatki i ubezpieczenia, koszty pracownika rosną w górę szybko. Nikt nie będzie w pełni zadowolony, kazdy pisze jak to regionalni się czepiają a nikt nie pomyśli że od kierowników wymagają regionalni o nich makro a od o nich jeszcze wyżej. Swoje pomysły zawsze można powiedzieć, komu praca się podoba pracuje a komu nie droga wolna nikt nikogo na siłę nie trzyma , po co gadanie że KRS przejrzy na oczy i zmieni pracę , on poprostu tą pracę lubi, każdy ma swoje zdanie. Zmiany kadrowe są wszędzie i będą różne zmiany , warto dawać swoje pomysły którą mogą mieć wkoncu siłę przebicia i ktoś je wprowadzi, firma idzie do przodu co prawda powoli ale zawsze. ???? Liczę że pomimo jak się wydaje gorszych zmian będą i lepsze ????
    Fran

08.11.2023 12:22

Serio ? Masz pensję płacona. A jeżeli macie mało miejsca na sklepie na pączki poza martesem zawsze możecie odmówić przyjęcia.

08.11.2023 19:10

Wybacz, to wykorzystywanie nas jako kurierów za co nie otrzymujemy wynagrodzenia zupełnie wypadło mi z głowy. Szkoda, że nasi przedstawiciele, pachołki zarządu nie zgłoszą weta, że na to się nie godzimy. Bo co my możemy, zgłosić jedynie do PiP, a nie wiem czy to coś da na wewnętrzne regulaminy...
    ByłyPracownikBywającyWCentrali

06.11.2023 13:08

Nie żal mi się tu wypowiadać i pocić, sama koncepcja strony jest dobra, bo może dotrze to do osób które chciałby się zatrudnić w wspaniałej firmie Martes Sport. Spędziłem w niej 3 lata, i miałem serdecznie dość wyzysku, miękkich sposobów (usunięte przez administratora)wobec pracowników stosowanych przez KRS i kierowników sklepów. Większość nie podlegało by pod zgłoszenie do sądu pracy, bo nie spełnia wszystkich znamion stosowania mobingu, ale polecam wszystkim zgłaszanie wszystkich form (usunięte przez administratora)w pracy ((usunięte przez administratora)nie jest tylko seksualnego, ale w formie wyzysku, (usunięte przez administratora)). Bo robiąc szkolenia, jeżdżąc po wielu sklepach, słuchając pracowników wiem, że problemem głównym w zespołach jest właśnie (usunięte przez administratora) i formy (usunięte przez administratora)psychicznego. Przykro mi, że tak wiele osób nie ma wyjścia i musi pracować w tym "(usunięte przez administratora)". Jak podwyżki? Premie? Dodatki? Jakość pracy? Kiepsko prawda? Szukajcie alternatywy dla tego (usunięte przez administratora), bo jak dobrze widzicie, oszczędza się na was, a okręt tonie, tyle mogę napisać. Z pozdrowieniami u ściskami dla pracowników szeregowych. P.
    Żenada

20.10.2023 13:38

Hej, co myślicie o tym że ktoś w centrali pomylił się i w systemie wprowadził złą cenę zakupu na czapki 47, które na zniżkę wyszły 11-12 zł i pracownicy zgodnie z regulaminem zakupów pracowniczych dokonali zakupu, a teraz regionalni i centrala każe zrobić na to zwrot.
    Nartez

04.11.2023 20:50

(usunięte przez administratora) Cieszę się, że jesteś zadowolony ze swojej pracy. Masz rację, ja najchętniej bym stąd odszedł, ale nie wszystko jest takie kolorowe jak Tobie się wydaje. Rozbawiłeś mnie tekstem o podnoszeniu kwalifikacji w celu uzyskania paczek i bonów na święta:D no faktycznie, takie rarytasy to tylko w branży IT itp. Skoro tak zawzięcie bronisz tej firmy, to mam rozumieć, że coraz większe targety, wprowadzenie progu 80% w celu uzyskania i tak zmniejszonej premii jest okej wobec nas ? Spoko, zaraz pewnie i tak znajdziesz jakieś usprawiedliwienie tych działań. Nie uważasz, że wymagaja coraz więcej a dają od siebie coraz mniej? Dlatego ja osobiście nie widzę jakiegoś większego problemu w tym, że ktoś chciał kupić trochę więcej tych czapek po okazyjnej cenie. Tym bardziej, że wszystko było zrobione zgodnie z regulaminem zakupów pracowniczych. Według mnie cała ta akcja z czapkami powinna się zakończyć na tym, że jeśli ktoś dokonał zwrotu to jest po problemie. Odpowiadać za ten balagan powinna jedynie osoba co wprowadziła zle ceny zakupu(czy oby napewno były one złe?) Ale nie, teraz będą szukać, kto ile i po co. Straszenie i karanie to jedyne słuszne metody motywacji w tej firmie.

05.11.2023 19:30

Czyli z twoich wypocin wynika to, że należysz do nas do ludzi głupich, (usunięte przez administratora) co nie mają wiedzy i kompetencji na znalezienie lepszej pracy i dlatego nie mamy dodatkowych benefitów jak premie świąteczne czy wczasy pod gruszą? Gratuluje jesteś jednym z nas…! PS. Nieważne gdzie pracujesz, szacunek, a zarazem profesjonalizm wymagany jest dla wszystkich. Bony i benefity są wszędzie, w Lidlach, Biedronkach, produkcji, czy w budżetówce. Nie ma tylko w twojej firmie dla „głupków” w Martes Sport. Pozdro…
    Ksenia

04.11.2023 20:14

Czy to prawda że będą rezygnować z osób na umowie zlecenie ? Ktoś ma jakieś informacje ?

30.10.2023 16:38

OMG

01.11.2023 10:55

Czy naprawdę nikt nie zdaje sobie sprawy że te ciągłe zmiany regionalne itp wprowadzają tylko chaos. Tak się nie da normalnie pracować. W każdej poważnej firmie są to ostatnie decyzje odnoszące się do takich zmian. Ponadto na stanowiska KRS są dawane osoby które nie znają dobrze procedur, chcące się popisać wiedzą a defakto się pogrążają, w sklepie mają tylko pompę.
    @XYZ

18.10.2023 21:43

Na wschodzie kolejna zmiana regionalnego? Co tam się u was dzieje ?

31.10.2023 13:10

Czy zmiany na stanowisku MKRS są stałe i można to traktować jako degradację MP?
    Wtf

31.10.2023 23:17

Możliwe że sam się zdecydował na degradację , nie zawsze ktoś jest zdegradowany

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

Bsjejebdbzsn

28.10.2023 11:45

Czy ktos z Was wie czy w tej firmie istnieje możliwość złożenia wypowiedzenia przez emaila ?
    Pracownik - jeszcze.

30.10.2023 21:13

Możesz, na ogół musisz mieć tylko pewność, że przełożony lub kadry go odczytają. Upewnij się co do daty zatrudnienia na aktualnej umowie i wyślij skan wypowiedzenia najlepiej do kadrowej z kopią do przełożonego :) Dobra decyzja :D
    New

27.10.2023 21:37

Witam. Ile miesięcznie wynoszą profity poza wypłatą? Na jakie kwoty premii i dodatków można liczyć? Już nie mogę się doczekać pierwszej wypłaty. Pozdrawiam
    Barabasz

29.10.2023 08:54

dokładnie...od kiedy to prowadzili jestem bez premii, ale na wypowiedzeniu, życzę tego każdemu bo ta firma już się skończyła, tym bardziej że od stycznia planują znowu coś zmienić...
    Jjj

29.10.2023 15:10

Kadra zarządzająca wybrana na siłę, chcą się pokazać, wszystko z pierwszej łapanki
    K.

11.10.2023 20:52

W Legnicy odeszła cała załoga sklepu. Idziesz na zakupy, same nowe twarze. Ciekawie się porobiło.
    były

20.10.2023 10:27

A widzicie, kto przychodzi na rozmowy? Księżniczki, które chcą czwórkę do łapki na start jako kasjer sprzedawca. Coraz więcej ludzi nie nadaje się do pracy. Przerasta ich zaklipsowanie towaru, są zmęczone byle czym i roszczeniowe. Targety i obcinanie pensji to druga kwestia
    Mik

26.10.2023 10:34

Targety zależą też od ilości klientów, prawda jest taka że pracownicy mają raczej niewielki na to wpływ
    Ant

23.10.2023 19:02

Korki Puma zakupione w Martes : po pół roku użytkowania odkleiły się podeszwy w obu butach. Reklamacja odmowna: firma tłumaczy się, że „rozmiar butów był źle dobrany do wielkości i kształtu stopy, nadmierny luz w środku, brak odpowiedniej stabilizacji stopy, zbyt niska cholewka w stosunku do wysklepienia palców oraz buty zbyt intensywnie eksploatowane”. Ponadto bez podstaw stwierdzili, że obuwie było użytkowane po stwierdzeniu uszkodzeń co doprowadziło do nieodwracalnych zmian. Śmiech na sali. Wg Martesa to chyba w korkach należy siedzieć na ławce rezerwowej żeby ich czasem nadmiernie nie używać. Nie będę się odwoływać bo wiem od Rzecznika Praw Konsumenta , że Martes uwala wszystkie reklamacje i szkoda mojego czasu. Po prostu więcej w tym sklepie nic nie kupię.
    Czacza

08.09.2023 13:34

W życiu nie polecę tej firmy nikomu. Sam siebie podziwiam, że wytrzymałem aż 1,5 roku w tym miejscu. Wytrzymałem z tego względu, że udało mi się trafić na nowa razem ze mną ekipę, gdzie panowała wzajemna pomoc i szacunek. W innych martesach prawdopodobnie będziecie wrzuceni jako zapchaj (usunięte przez administratora)i albo wytrzymacie 12godzin i jedna przerwę 20/30 minutowa w zegarku w ręku albo żegnam i znajdą kolejnego bałwana za wasze miejsce. Hierarchia jest taka, że osoba o wyższym stanowisku, może mieć przerwy nawet godzinę, siedzieć nic nie robić, śmiać się z kolega z podobnego stanowiska, a Ty stoisz na kasie przez 8godzin cały czas obsługując klienta, a nie daj Boże popełnisz błąd, który nie jest wielkim błędem, po prostu robi się chociażby zwrot to jest problem wielki do Ciebie ( bo osoba o wyższym stanowisku musiała przerwać plotki aby przyjść i ogarnąć sprawę ). Moja ekipa z która dobrze mi się pracowało została cała zwolniona, ze względu ze musieli przenieść osoby z zamykającego się sklepu gdzieś ( a w moim miejscu pracy nie mieliśmy jeszcze umów na czas nieokreślony wiec łatwiej było zerwać umowę z nami ). Bałwan regionalny K. z okolic morskich, śmiechu warte jak bardzo można mieć (usunięte przez administratora) w ego, żeby powiedzieć pracownikowi który raz się spóźnił wracając z urlopu godzinę ( ze to bardzo złe wpływa na motywacje innych pracowników jeśli zostają we 2 przez 1 godzinę pracy ) gdzie się nic nie dzieje ( wiedząc o tym, ze mówi do pracownika który systematycznie zostawał po 12h we dwoje na cały sklep ). Raz pójdziecie na UZ to z automatu macie cała premie zabrana, nawet jak robiliście najlepsze wyniki z całej ekipy :). Premie teraz zmienili z 20% na 15% dla całej ekipy co i tak było już wtedy mało. Konsumując, wyzysk na pracowniku straszny. Sadze, ze nie ma firmy która dorówna martesowi pod tym względem. Meritum, to wszystko za najniższa krajowa. Lepiej iść do call Center, albo żabki.
    Max

14.09.2023 08:56

W dwie osoby już to widzę, multum promocji, kilkanaście kartonów dostawy, obsługa klienta, dodaj do tego jeszcze odsyłkę, później roznoszenie towarów zazwyczaj w godzinach, gdy coraz więcej klientów wchodzi na sklep, a dodać do tego jakieś jeszcze dodatkowe zadania to mamy chorą tyrankę za chore pieniądze ;) Przeszłem do innego sklepu, za te same pieniądze , ba nawet lepsze premie ,roboty jest o połowę mniej, bez chorych zasad typu zwrot na bon, którym można płacić tylko stacjonarnie, odmiawianie reklamacji itd i przez to Ci wiecznie niezadowoleni klienci, masakra. Nie masz do siebie szacunku, a właśnie przez takich jak ty góra nie ma szacunku do pracowników, bo widzą jak można nimi pomiatać i wiadomo w pracy trzeba pracować, ale bez przesady żeby na sklepie była taka chora tyranka , mam porównanie z kilkoma sieciówkami.
    Cmoknij mnie w pompkę

20.10.2023 15:29

Paść można na ziemię po przeczytaniu tego całego steku bzdur droga koleżanko. Widzę, że ego jest wyżej niż stratosfera po osiągnięciu jakże oczekiwanego wyższego stanowiska za gowniane pieniądze. Towar był na bieżąco wystawiany na sklep droga paniusiu. Jedna osoba/ bądź dwie w zależności od ilości osób w pracy, klinowały towar CAŁY DZIEŃ. Jedna na przymierzalni jedna za kasą. Jeżeli chodzi o błędne ocenowanie to proponowałabym zajrzeć sobie w pysk patrząc w lustro i zastanowić się jaki (usunięte przez administratora) z cenami teraz tam macie. Na mazazynie było takie dotowarowanie, że nie było możliwości wyłożenia wszystkiego na półki, które się tam znajdywały, zaznaczając, że święte krowy przyszły na sezon zimowy, gdzie towar OBJĘTOŚCIOWO ZAJMUJE WIĘCEJ MIEJSCA. Wy mieliście przyjemność odesłać to do końca i zrobić sobie miejsce w (usunięte przez administratora) na magazynie”. Niech panienka nie drwi z „pokrzywdzenia” starych pracowników, bo masz na świadomości, ze twoja (usunięte przez administratora) zagrzała nasze miejsca ze względu na zmkniecie waszej zapyziałej Budy oraz ze względu na to iż wy mieliście umowy, z którymi nie warto było ich rozwiązywać ze względu na ewentualne koszty finansowe. Ohhhh a odnośnie finansów, radziłabym cierpliwie czekać na pozew w kwestii niewypłacania premii sprzedażowych, które dla (usunięte przez administratora) były nazwane jako uznaniowa co jest bzdurą i łamaniem prawa pracy :* niestety na głupich tym razem nie trafiło, soooo sad :( (usunięte przez administratora) w pracy pod postacią seksualnych wiadomości do pracowniczek sklepu może też twoim zdaniem był ok? Albo reakcja jakże wybitnej pani kierownik regionalnej, chodź na panią też trzeba zasłużyć, która była absurdalna - śmiech i drwina oraz intonacja, że nowy kierownik sklepu to baba więc nie musi się o to więcej martwić. OBRZYDLIWE ???? Moze teraz zahaczę o panie kadrowe co nie rozumieją prostych poleceń do wykonania albo panie z księgowości co wyżej sraja niż (usunięte przez administratora) mają i w prawdopodobnie nie wiedzą ile to jest 2+2. (usunięte przez administratora) wiesz panienko i w (usunięte przez administratora) byłaś, także do powiedzenia nie powinnas mieć nic bo nie miałaś tej genialnej przyjemności pracowania z tak (usunięte przez administratora) zespołem. Z farcikiem, bez pozdrowień.
    Niedziele handlowe

19.10.2023 09:45

Drogi @Pracodawca jak odniesiesz się do płacy stawki 2,5 razy większej za niedzielę handlowe? Co tym razem droga firmo wymyślisz bo wiadomo że martesik do tych reguł napewno się nie dostosuje bo szkoda 100 zł dla pracownika na premię a co dopiero taką stawkę a nie 60 zł brutto 5 razy do roku ????
    Aleks

19.10.2023 16:45

Drogi kolego/koleżanko, może nie pamiętasz ale gdy były w naszym kraju niedziele handlowe to MS sam od siebie, bez żadnych nacisków wprowadził dodatek finansowy dla pracowników za każdą przepracowaną niedzielę w miesiącu.
    Martesiak

20.10.2023 13:34

Tylko, że w tej chwili 60 zł ma bardzo niską wartość i przestało stanowić rekompensatę za przyjście w niedzielę do pracy. Firma definitywnie powinna zwiększyć tą stawkę minimum dwukrotnie.
    siiikorka

10.10.2023 20:09

to Wy nie wiecie po co nowa ankieta tk? po to aby nie zapłacić nic za ankietę, za wszystko są punkty czyli brudna witryna -1 i po premii! czyścić witrynę co minutę! To jest szukanie oszczędności przez firmę! (usunięte przez administratora) nas w białych rękawiczkach! niech sobie tego tk wsadza gdzieś należy olać wizytę tk. Za te 50 zł netto nie ma się co spuszczać, i tak premię kroją bo ich boli ich wypłacanie. poza tym ciagle przecenę, towar przebudowa, kiedy ta pseudo obsługa??? durnie w centrali widza tylko tabelki i Excela. Nie musza płacić premii.. ale i wyniki spadną i to mocno..@Pracodawca
    XYZ

24.09.2023 20:37

PREMIA PO ZMIANACH. Mam nadzieję że nie tylko ja uważam że to co Firma zrobiła to jeden wielki żart? Podwyżka minimalnej,okej proszę bardzo ale w zamian dowalimy wam 100tys do miesięcznego targetu żeby nie wyrobić 80% bo skoro podwyżka to po co wam premia za program i target? I to jeszcze program aż 15% zamiast 20%. Jestem starszym sprzedawcą i bardzo często stoję na kasie . W tym miesiącu aż odechciało mi się proponować klientom produkty dodatkowe bo wiem że i tak za to nic nie dostanę . To raz. Dwa targety. Mój sklep jest tym "wysokoobrotowym" więc targety na ten rok są kolosalnie większe niż w poprzednim mimo że w wtedy nawet 100% nie wyrobiliśmy! Ja się pytam do jasnej cholery kto to wymyśla? Ludzie którzy nigdy na sklepie nie pracowali i nie wiedzą że ludzi po prostu nie stać ba niektóre rzeczy!!!! Halo GÓRA! OCKNIJCIE SIE! Nie chce się pracownikom nawet do klienta podejść wiedząc że to na marne !
    Omg

30.09.2023 13:36

Zastanawiające jest to że w tym makro regionie cięgle ktoś zostaje zwolniony lub odchodzi sam, zaraz Pani makro będzie miała 70 sklepów Hehe Spokojnie pani dyrektor jej pomoże Hehe
    Nikita

10.10.2023 18:17

ja właśnie znalazłam w sobie tą odwagę i ponad miesiąc temu zrezygnowałam po prawie dwóch latach. Regionalny z okolic morskich Pan K zwolniony. Ciekawe za co. (usunięte przez administratora) Od tygodnia pracuje w drogerii 3/4 etatu. fakt faktem pensja mniejsza, ale jest premia i paczki świąteczne. Do tego można skorzystać z bezpłatnych porad prawnika, nauka języków.odkad nie pracuje w Martes Sport mam spokojną głowę.

06.10.2023 11:59

pajola

10.10.2023 12:04

Już jako były pracownik byłam w Martesie i przy kasie usłyszałam chyba cały możliwy asortyment... Znam to uczucie i wiem, że trzeba, ale właśnie to odstrasza klientów, nachalne proponowanie produktów, które ich nie interesują, nawet jak wspomni się o nicj 20x...
    PopracujWiecejAnieSieObijasz

10.10.2023 17:00

W moim przypadku nie ma w tym nic nachalnego, wrecz przeciwnie informując klientów przy ich obsłudze często coś dobierają. Popracuj troche, bo ciezkiej pracy nie znasz, a pozniej takie kwiatki jak ty maja pod soba ludzi ktorymi nie umieją kierować. W mniemaniu mają dobrych pracowników bo same nie popracowały. Nie umią wypromować dosłownie, dobrych pracowników, a dobrzy odchodzą. @Pracodawca
    Zapytak

07.10.2023 05:14

Cześć. Pytanie do mam, które wracały po macierzyńskim . Jak to wygląda z podwyżką po powrocie? Trzeba się bardzo prosić czy raczej logicznym dla pracodawcy jest podniesienie wynagrodzenia ? Podwyżka jest przed czy po wybraniu zaległego urlopu? Jak to u Was było? Z góry dzięki za odpowiedzi ????
    @

09.10.2023 11:30

Możesz dostać podwyżkę po 6 miesiącach przepracowanych,ale najpierw wykorzystujesz cały zaległy urlop i zależy to od MJ
    pajola

10.10.2023 12:02

U nas była sytuacja, że dziewczyna poszła na macierzyński będąc kierownikiem. Jak chciała wrócić, regionalny przyjechał z nią na spotkanie w galerii w kawiarni... tam ustalili warunki, ale dostała więcej niż kierownik, który wtedy był. Także chyba jak ugadasz tak masz..

Wywiadu udzielił/aKlaudia

10.10.2023 10:06

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Chcę opowiedzieć o braku szacunku do pracownika na podstawie moich doświadczeń z pracy w tej firmie.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?

Zastępca kierownika sklepu.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Nie było takiej możliwości - tego typu praca w handlu odbywa się tylko na miejscu.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?

Kwestie finansowe, czyli zarobki zbyt niskie w odniesieniu do moich obowiązków w pracy. Złożyłam wypowiedzenie i rozwiązałam umowę za porozumieniem stron, gdyż chciałam po prostu zakończyć jak najszybciej tę współpracę.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

3 lata.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź

Nie. W tej firmie pracownik się nie liczy i nie jest doceniany. Pracodawca nie pozwalał nam korzystać z klimatyzacji w upały, zakazane było również uruchamianie chłodzenia w lodówkach z napojami. Warto zaznaczyć, że zarobki nie są satysfakcjonujące względem obowiązków wykonywanych na danym stanowisku. Kiedy obiecano mi awans na starszego sprzedawcę, przez miesiąc wykonywałam obowiązki przewidziane dla wyższego stanowiska, ale wynagrodzenie otrzymywałam nadal z tytułu poprzedniego stopnia, czyli niższe, niż powinnam - pracodawca nie dopilnował formalności.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Nie miałam żadnych możliwości rozwoju, ponieważ nie było dla mnie przewidzianej dalszej ścieżki awansu.

Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Szkolenia, które się odbywały, opierały się na tych samych treściach i dotyczyły technik sprzedaży w odniesieniu do poszczególnych działów sklepu. Powtarzano nam te same informacje za każdym razem od nowa, co nie było rozwijające.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?

Atmosfera była fatalna. Wynikało to między innymi ze słabej współpracy pomiędzy poszczególnymi działami firmy. Na przykład dział kadr i księgowość w ogóle nie współpracowały ze sklepami, co prowadziło do utrudnionej komunikacji i komplikowało pracę.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.

Na początku wszystko wyglądało bardzo dobrze. Później okazało się między innymi, że pracodawca obniża wysokość premii nawet z błahych powodów. Kiedy moje dziecko zachorowało i musiałam wziąć wolny dzień na opiekę, obniżono mi premię. Punkty, na podstawie których obliczana była wysokość premii, były odejmowane również z powodów takich jak rozmowa z innym pracownikiem sklepu czy brak polecenia danego produktu klientowi przy kasie. Gdy pracownik zgłosił, że nie może pracować w niedzielę, także tracił punkty premii - z powodu braku dyspozycyjności.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

W tej firmie brakuje przede wszystkim skutecznej komunikacji i współpracy. Pracodawca nie liczy się z potrzebami pracowników.

Anna

05.10.2023 21:31

Pamiętajcie o tym żeby mieć premie z programu trzeba mieć nie tylko 80% targetu ale i 2% udziału , przy tak okrojonym asortymencie wyniki pójdą mocno w dół , zapewne wiele sklepów nie zrobi tych 2%. Klienci są powtarzali i nie kupią co 2 tygodnie dezodorantu czy impregnatu. Jest to krok do całkowitej likwidacji tej premii ale cóż pieniążki na reklamę w TVN muszą się gdzieś znaleźć a najłatwiej zabrać nam , tym którzy zarabiają dla nich te pieniądze. Smutne i żałosne że aż tak nas nie szanują .

02.10.2023 11:27

Lala

04.10.2023 19:55

Hahah, no tak brak dostaw picaro i Sorreno, dlaczego? Bo to indeks do wyprzedania, bo na ich miejsce wchodzi toleno i sorrine.. żałosne..
    Zlecenie

05.10.2023 11:35

3/4 etatu i 25 brutto
    Miki

04.10.2023 16:16

Hejka Mam pytanie ile macie sobót wolnych w miesiącu ? Dzięki za odp
    Robol

05.10.2023 08:44

Przy dobrych wiatrach 2 ale to raz w roku może No i przy urlopie 2wu tygodniowym
    Nowy

04.10.2023 09:16

@Pracodawca niech regionalni dokładnie przeanalizują grafiki pod kątem wytycznych to ważne
    Tumulec

02.10.2023 14:19

Cześć wszystkim! Jak Wam się podoba nowy program 15+? Od dzisiaj wszystkie akcesoria są usunięte! Kolejny minus do naszej wypłaty.
    Arek

02.10.2023 21:46

Przecież to jest kolejny krok do całkowitej likwidacji premii. Kolejny raz to pisze może tym razem nie skasują
    Bumcyk

02.10.2023 16:00

Jak Wam się podobna nasza nowa aktualizacja cudownego programu 15+? ???? Teraz wyniki robimy na skarpetach i odblaskach... Śmiechu warte...
    MartesDno

03.10.2023 00:09

Martes jest mało atrakcyjną firmą dla pracowników sklepów stacjonarnych. Martes nie ma czym się pochwalić. Każdy z pracowników na nich będzie kląć. Po za Martesem też jest praca, pracowitych przyjmą z otwartymi rękoma gdzie indziej.

30.09.2023 13:43

Jk

02.10.2023 08:10

Właśnie to jest dziwne że oni działają w ten sposób. Coraz gorsze warunki, likwidacja starszych pracowników, brak wprowadzonych nowych rozwiązań. Kilka lat i na dno . To już nawet media ex... rozwija się w stronę pracowników i jest coraz lepiej
    Asia

29.09.2023 11:47

Myślę, że niebawem, zaraz po wrześniowej wypłacie posypią się po prostu wypowiedzenia, bo z racji tego że nie będzie w większości premii ani obrotowej ani za 15+ to nikt im nie będzie robił za samą podstawę. Naprawdę szanujmy się i odejdźmy przed końcem roku, bo nie warto tracić zdrowia i czasu na tę bandę (usunięte przez administratora).
    Cfaniaki

30.09.2023 04:18

@Pracodawca Dlaczego w ogłoszeniach, aktualnych na portalach ogłoszeniowych o pracę, podajecie ,że oferujecie prace m.in. z : "Motywacyjny system premiowy". ? (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.