Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Qwerty

20.01.2024 09:24

Czytając wszystkie opinie przecieram oczy... Co się od... la na pewnych lokalizacjach to brak słów. Firma wprowadza nowe dziwactwa i po (usunięte przez administratora) dostają placówki dobrze prosperujące... Kierownicy pewnych sklepów powinni wrócić do wczesnych etapów edukacji ponieważ zatrzymali się na etapie kolorowanek.
    Alex

16.01.2024 04:29

Jak wygląda sprawa osób zatrudnionych na umowę zlecenie na 3/4 etatu, faktycznie jest te ok 120h czy mocno ucinają? Czytałem że zmiany głównie 12 h, normanie 30 minut przerwy jest czy jak kierownik powie zeznasz mieć 15 to nie masz nic do gadania ?
    Zleceniodawca

17.01.2024 08:09

Otóż jesteś w błędzie na uz nie przysługuje płatna przerwa i tutaj cytując fragment artykułu o tym: "Czy osobie wykonującej pracę na podstawie umowy zlecenia przysługuje płatna przerwa? Co do zasady, nie, ponieważ umowa zlecenie jest umową cywilnoprawną, którą regulują przepisy Kodeksu cywilnego, a nie Kodeksu pracy."

17.01.2024 14:33

Był tutaj jeszcze taki wpis człowieka, który podpisał się jako "zastępca", który napisał komentarz, że co ty piii, że każdemu przysługuje taka sama przerwa i że każdy pracownik ma równe prawa. A i że jak nie wiesz to masz się nie wypowiadać ;p To była moja odpowiedź do tej osoby, ale jego komentarz mi zniknął: Uuuu, panie zastępco pora się trochę dokształcić jednak bo podstawowa wiedza z zakresu prawa pracy leży, a na stanowisku zastępcy kierownika wypadałoby znać trochę prawo pracy. Otóż nie każdy ma takie same prawa bo nie każdy pracuje na podstawie i w oparciu o ten sam kodeks. Umowa o pracę pracuje w oparciu o kodeks pracy, a umowa zlecenie nie i nie obowiązuje ją kodeks pracy, jest to umowa cywilna i nie ma praw zawartych w kodeksie pracy czyli m.in. przerw wliczonych w czas pracy. Jest to dobra wola kierownika, że osoba na umowie zlecenie ma przerwę w czasie pracy, której nie musi odrabiać. Pracownicy zatrudnieni na podstawie umowy o pracę mają zagwarantowane przerwy w pracy – dzięki przepisom Kodeksu pracy. Jeśli pracują co najmniej 6 godzin w trakcie dnia, przysługuje im jedna, 15-minutowa przerwa. jeżeli 10-12 H dwie przerwy po 15 minut. Przerwa w pracy na umowie zleceniu nie jest przerwą płatną (chyba że strony postanowią inaczej). W tym czasie zleceniobiorca nie wykonuje bowiem swoich obowiązków – a wynagrodzenie co do zasady przysługuje za czas wykonywania zlecenia. Tak mówią przepisy, ale można się umówić inaczej oczywiście. Jednak proszę jako zastępca nie wprowadzać ludzi w błąd tym, że niezależnie od umowy każdy pracownik ma takie same prawa, bo tak nie jest. (albo proszę nie wypowiadać się na dany temat jak się nie ma pojęcia ;p) Pozdrawiam.
    @ktos

18.01.2024 19:16

Jak się do enovej zalogować ? Ma ktoś może jakiś link ?

19.01.2024 10:49

Do Enovy możesz się zalogować tylko w pracy z komputera na socjalu. Kierownik powinien Ci to umożliwić choćby żeby wydrukować sobie pasek z wypłaty, sprawdzić ile Ci zostało dni urlopu albo czy Ci się zmieniła podstawa wynagrodzenia w umowie. Z innego urządzenia poza pracą się nie zalogujesz, tylko tam to działa. Jak masz login i hasło to działaj, a jak nie masz to musisz poprosić kiero o skontaktowanie się z odpowiednią osobą, która prześle Ci reset hasła na maila i wtedy jak już masz to logujesz się w pracy. Pozdrawiam.
    Heheszek

17.01.2024 12:17

Masakra, firma bawiła się na wigilii.. Fajnie że doceniacie też pracowników pracujących w sklepach stacjonarnych.. dramat. Grupa GK się pomyliła i zamiast fajniutkie zdjęcia z fajniutkiej wigilii wysłać do kierowników regionalnych omyłkowo wysłała na sklep... (usunięte przez administratora)
    Squal

17.01.2024 14:51

Masa pracowników widziała te zdjęcia. GK się pomyliła wpisując sklepy zamiast regio w mailu ? Wątpliwe . Wigilia jak rok temu ,czerwone dywany i cała piękna oprawa. Nie ma w tym nic absolutnie złego. Jest tylko jedno ale, zarząd i cała reszta zapomina o fundamentach na których opiera się firma, pamiętajcie że to też pracownicy budują jej wizerunek i dzięki nim macie osobne kwoty na takie okazje . A co dajecie w zamian ? Zostawię was z tym pytaniem i sami sobie dajcie odpowiedź.
    Kruchy

18.01.2024 23:35

Wolę dostać dwie stówki premi niż jechać tam i siedzieć z nimi
    ByćCzlowiekiem.

18.01.2024 11:59

Wigilia... Szkoda, że zarząd firmy zapomina co roku o zwykłych pracownikach dzięki którym ta firma jeszcze istnieje. Link do zdjęć z wigilii jak szybko się pojawił tak szybko przestał działać. W zasadzie we wszystkich sieciówkach dają coś na święta tylko nie u nas. Gdzie jest nasz socjal? Czyżby wykorzystany na wspomnianą wigilię? Podobnie siatka płac po podniesieniu najniższej w zasadzie nie istnieje. Pracownicy z dłuższym stażem równają się z nowo zatrudnionymi osobami. Firmo zastanówcie się co wy wyrabiacie czy wolicie mieć czerwone dywany, ścianki, zespoły na wigilii czy szacunek, dobrą opinię u pracowników dzięki którym otworzyliście ponad 400 sklepów. . .
    Duch Świąt

17.01.2024 23:42

Zastanawiałam się gdzie idą nasze pieniądze z obciętej premii... okazało się, że na wigilię ludzi z centrali, krs i mkrs
    Pytanko

17.01.2024 17:06

Cześć. Napiszcie mi proszę jak to wygląda pod kątem obowiązków w pracy. Mam tutaj na myśli planogramy do zrobienia, zmiany ekspozycji, dostawy itp. Jak wygląda typowy dzień pracy? Przychodzicie wcześniej i wychodzicie później? Jak wygląda kwestia nadgodzin i czy jest ich dużo? Mocno jesteście rozliczani z wyników sprzedażowych? Jest za to jakaś prowizja? Jeszcze zastanawia mnie kwestia tego instalatora/serwisanta tzn. co się na tym stanowisku robi i le za to można dostać? Dzięki
    No co

17.01.2024 23:51

Robisz wszystko za najniższą krajową. Od mopa po rozliczanie kasetki. Jeśli masz regio ok to jakoś da się pracować ale jak się trafi jakiś niespełniony gość który głupimi tekstami próbuje udowodnić swoją wyższość a nie zna procedur to już gorzej. Ciągła zmiana regionu, każdy mówi coś innego i zgania na drugiego, taka praktyka, żeby tylko kogoś (usunięte przez administratora)....Jak przyjedzie p m. Ktora zrobi z tajniaka kilka zdjęć i potem jest awantura to już najgorzej. Firma zacofana i skąpa na innowacje, chyba najmniej rozwinięta na rynku porównując do sieci. Brak zarządu, jeden gość i panienka decydują o losach firmy, najgorsi hipok.... nie polecam.
    Pytanko

18.01.2024 13:51

A ten instalator to się w ogóle opłaca?
    Boba

17.01.2024 12:02

Co za żałosna firma, pracownicy nie mają żadnej premii od wielu miesięcy, o jakimś świątecznym bonusie nawet nie wspomnę bo nigdy takiego nie było, cięcia kosztów, ucinanie godzin, ogrzewania na sklepach włączać nie można przez co ciągle wszyscy są chorzy, klienci narzekają na temperaturę bo na sklepie jest zwyczajnie zimno, o podwyżkach nie ma mowy bo cięcie kosztów ale na luksusową wigilię dla zarządu już jest kasa? Ta firma nie ma żadnego szacunku do pracowników, traktuje ich gorzej niż (usunięte przez administratora) odradzam pracę w martesie jeśli ktoś ma jeszcze jakiś szacunek do samego siebie bo w tej firmie pracodawcy napewno go nie będą do ciebie mieć.
    Pan j

16.01.2024 22:38

Świetny sklep, obsługa miła i produkty zawsze najwyższej jakości. Znajoma bardzo chwali pracę.....
    tr

05.01.2024 12:09

czy to prawda ze podwyżek nie będzie na 4242 minimalną? tylko znowu zrównają dodatkami minimalne wynagrodzenie?
    ....

15.01.2024 09:23

Masz jeszcze premie frekwencyjną w lutym wyplaconą i no dodatek za niedzielę
    Ferdek

15.01.2024 09:35

No widzi u ciebie zwykli sprzedawcy mają tyle co u nas funkcyjni mieli pod koniec tamtego roku t.j 3900 plus dodatki, a z tym że ktoś ma mniej niż najniższa i wyrównają premią to akurat jest legalne i wiele firm to stosuje jak nie wiesz to się doucz, poczytaj nie wiem cokolwiek, nie bronie martesa bo wg mnie to było w tamtym roku słabe posunięcie przez nich, targetu nie wyrobiliśmy ale premii tyle dali aby była najniższa czyli wychodziło na to że jak się nie starasz o wyniki to i tak dadzą ci premie. Nie wiem kim ty jesteś ze tak bronisz martesa ale to widać jak żerują na nas, sklep robi obroty na poziomie 400 tys brutto ale program słaby wskaźnik słaby no i ucięcie z premii a inny sklep zrobi 120 brutto i jest na pierwszym miejscu w tabelach bo sprzedadzą 2 impregnaty.
    Tarnów

07.01.2024 14:38

Jak to możliwe że zastępca kierownika zarabia w tym momencie mniej pieniędzy od starszego sprzedawcy. @pracodawca mógłbyś to jakoś skomentować? Jest wiele sklepów w których tak to aktualnie wygląda.

09.01.2024 08:29

Było wnioskowane na piśmie czy na słowo? Wystosuj taki wniosek do centrali opisując sytuację i prosząc o odpowiedz. Daj znać później czy w ogóle była odpowiedź i jaka.
    Sport

09.01.2024 21:09

Dokładnie ! Gdzie tu sprawiedliwość ?! Zleceniowka tyle co starszy a za grudzień to nawet i parę złotych więcej od starszego !!
    Już nie klient

16.01.2024 13:13

Byliście na woli? Bałagan okropny, kurze na regałach. Nic nie można znaleźć na sklepie, obsługa fatalna. Nie zwracają uwagi na klientów. Z wózkami wyganiają. Nie polecam.
    Ll

14.01.2024 20:17

Jedna z gorszych prac w których byłam. Mimo wiedzy o studiach zaocznych, wpisują cię na każdy weekend. Ciężko się dogadać, ciężka praca fizyczna. Dla osób o mocnej psychice.

10.01.2024 18:41

Nie polecam absolutnie ,ani pracy,ani zakupów. Jeśli chodzi o pracę, to traktują pracowników jak (usunięte przez administratora) Nigdy nie ma wypłat na czas , przychodzi 10 i nie ma pieniędzy. Za dojazdy na szkolenia płacisz sam , gdzie Ci co dwa miesiące wymyślają sobie szkolenia 130 km od miejsca pracy. Jeśli chodzi o święta ,to jest to jedyna dziadowska firma,ktora nie daje pracownikowi nic , ani bonow, ani dodatku do wypłaty, a Twoją niespodzianką jest opóźniona wypłata. Co fo zakupów... Ludzie są zwyczajnie (usunięte przez administratora), a Martes wymyśla dziwne rzeczy, by tylko reklamacji nie przyjąć. Dramat!!!

11.01.2024 08:57

Poważnie? Spóźniona wypłata? Możesz powiedzieć co przez to rozumiesz? Bo chyba pracujemy w innych firmach. Na umowie masz bardzo jasno napisane, że wypłaty za pracę w oparciu o UoP są do 10go każdego miesiąca. Żeby to trochę rozjaśnić, do 10go nie znaczy, że wypłatę masz kiedy Ci się taka potrzeba pojawi tylko w dniu 10 masz ją mieć na koncie. Oczywiście, zdarzają się sytuacje, w których dostajemy wypłaty dzień czy dwa szybciej ale nie jest to sytuacja do której pracodawca jest uprawniony. A więc, abyś mnie dobrze zrozumiał, wypłata, która wpływa na konto np. 10.01.2024r. nie jest opóźniona, dopiero jakby Ci przyszła od 11.01.2024r. dalej można traktować jako opóźnioną o za to przysługują Ci odsetki itp. Jeśli chodzi o szkolenia to chyba nie wyobrażasz sobie, żeby szkoleniowcy jeździli na każdy sklep po kolei bo Tobie się nie chce jechać? Nie chcesz? Nie jedź. Reklamacje przecież od klienta przyjąć musisz, inna sprawa to jej uznanie bądź nie. Ale to już jest zbyt długa kwestia, żeby tutaj wyjaśniać. Także jeśli coś Ci nie pasuje to śmiało pisz, ale.nie mijaj się z prawdą. Miłego dnia ☺️

13.01.2024 23:27

Co do terminowości wypłaty to tutaj pięknie wyjaśnił jeden z pracowników. Co do wyjazdu na szkolenie to gdy u mnie się jechało gdzieś na szkolenie to była rozliczana delegacja i był zwrot za dojazd. Może trzeba tą kwestię poruszyć ze swoim kierownikiem lub regio. Ja nie rozumiem dlaczego taka słaba nić porozumienia jest w Waszych sklepach pomiędzy pracownikami, a kierownikiem bo mam wrażenie, że połowa jak nie większość informacji do Was nie dochodzi na bieżąco i że też nie umiecie albo boicie się ze swoimi kierownikami rozmawiać czy o coś zapytać. Tylko pytacie tutaj na forum. A kwestia reklamacji to najlepiej się wypowiadać jak się nie zna procedur rozpatrywania reklamacji. Wtedy się myśli, że jest odrzucana z byle powodu. Tylko że gdyby się zagłębić w reklamacje to połowa klientów wymyśla właśnie dziwne powody, żeby tylko odzyskać hajs. Najlepiej jak się kończą dwa lata od zakupu to przynieść buty do reklamacji i oczekiwać zwrotu gotówki, żeby mieć hajs na nowe. Ludzie wymyślają takie rzeczy, że ja w momencie spisywania reklamacji już wiem, że będzie odrzucona, ale nie komentuję tego tylko spisuję, bo taki mam obowiązek.
    Nico

09.01.2024 19:48

W tej firmie zuwazylam ,ze slabo z wszystkim, w innych firmach dodatki, bony , wczasy pod gruszą itd, wynagrodzenie tez juz bywa 8 czy 9 a tutaj do ostatniej chwili w srartes.

12.01.2024 23:37

Nie bronię swojej firmy, bo widzę gdzie popełnia błędy i jakie ma słabe punkty. Tłumaczę tylko jaka jest rzeczywistość i jak to faktycznie wygląda od środka opierając się na informacjach wprost z meili od centrali i informacji od kierownika. Poza tym mam takie podejście dlatego, że nie jestem typem człowieka narzekającego i użalającego się tylko doceniającego swoje życie, cieszącego się nim i wdzięcznego. Tylko i aż tyle ale taka postawa bardzo pomaga mi być szczęśliwym człowiekiem, a nie zgorzkniałym i wiecznie niezadowolonym. Cała tajemnica informacji, które tutaj udzielam, a które powinniście wiedzieć od Waszych kierowników.
    trd

09.01.2024 09:12

prawda boli, usuwac komentarz ze nie bedzie 4242 minimalnej bo zrownaja dodatkiem... wstyyyyyd. bardzo zla siatka plac. nie rowne zarobki na takich samych stanowiskach pomiedzy sklepami.
    Koni

09.01.2024 15:36

W większości sieciowej wypłaty różnią się, wszystko zależy od wielkości miasta/miasteczka.

08.01.2024 11:59

Jaka aktualnie jest sytuacja pracowników na zleceniu?
    Szalony Bob

07.01.2024 19:40

A co wy sądzicie o tym aby wprowadzić kolejne stanowisko a mianowicie coś w rodzaju młodszego serwisanta aby oddzielić tych pseudo-serwisantów którzy ograniczają się tylko do skręcania rowerów a wiedzy większej brak a serwisanci którzy są dobrzy w tej dziedzinie, nic ich nie zaskoczy a zarabiają tyle samo co takie osoby co wygrały aneks w chipsach. Oczywiście stawki takiego doświadczonego serwisanta powinny wzrosnąć myślę że potwierdzi to każdy dobry serwisant.

03.01.2024 11:13

Siemanko, pytanie do kierowników/zastępców ile w Martes Sport zarabia się do ręki? Nie mówię o podaniu konkretnej kwoty ale chociaż zakres ;)
    Kierownik

06.01.2024 19:58

5600zł brutto
    Taaa

07.01.2024 17:28

U nas mają po 140 i więcej. Brak chętnych ludzi na umowę o pracę, większość to zlecenia. Nic dziwnego :D
    kppppp

06.01.2024 21:18

Czy firma zatrudnia osoby niepełnosprawne na umowie o prace? Wysłałam cv ale nie wiem czy mogę liczyć na odpowiedz bo u mnie praca fizyczna wchodzi akurat w grę @pracodawca

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

05.01.2024 14:52

Bp

05.01.2024 23:29

Zwykły kasjer sprzedawca na umowie o pracę zarabia teraz 4242 zł brutto plus 200 zł brutto dodatku za 100 % obecności czyli ani jednego dnia L4 ani UŻ oraz jak wpadnie niedziela handlowa to dodatkowo 60 zł brutto. Czyli łącznie około 4500 brutto plus teraz premia dodatkowa za dwa miesiące będzie za utarg plus sprzedaż dodatkową o ile sklep wyrobi progi targety za styczeń i luty to w marcu pracownicy dostaną tą premię za dwa miesiące.
    Sto lat

23.12.2023 19:58

Firma sto lat za(usunięte przez administratora) metkowanie trzema metkownicami jak 20 lat temu w Społem, brak aplikacji tylko jakaś nędzna z kilkoma produktami. Kasowanie rozbijając paragony, klient kupuje np buty i ciuchy to robisz dwa trzy paragony- tragedia a potem rozliczają cię za agc, większej głupoty nie słyszałem, sami sobie robią przekłamane wyniki . Systemy między sklepami nie zintegrowane, inwentaryzacje prowadzone w sposób beznadziejny, wymiana z reklamacji wydajesz stary paragon. Ale jest też nowość - program do grafików który powinien być 10 lat temu, wow gratulacje
    ddd

05.01.2024 23:21

martes xD idzicie ludzie do pracy na normalnych warunkach, w KAZDEJ zarobicie conajmniej to samo a na normalnych warunach, siedzialem w tym bagnie 7lat i zaluje ze nie zrezygnowalem po roku.. kazdy byly pracownik to samo xd

20.12.2023 13:45

To chyba żart...

01.01.2024 17:35

Chyba sobie żartujesz XD odłożyć? Z najniższej krajowej+ochlapowata premia????!!!! Nie da się!!! Co miesiąc są wydatki typu ubezpieczenie samochodu, dentysta, lekarz, buty na zimę... Przy takich zarobkach to tylko się czeka do następnej wypłaty :( a odłożenie kasy to misssion impossible :0 dodam że Boże narodzenie to nie jedyne święta... W rodzinach są urodziny, imieniny, parapetówki... A na wakacje też trzeba za coś wyjechać... Ta firma i wypłaty to totalny i żałosny żart!!!!
    Śmieszne

02.01.2024 07:54

Żartem jest twoja wypowiedź... : D w większości jest praca za najniższą kraja przy najniższym stanowisku więc skąd zdziwienie ? Na parapetówki nie musisz chodzić jak to taki duży wydatek dla Ciebie, wakacje ? Kto Ci każe jeździć nie wiadomo gdzie ? Jak nie stać to siedzisz w domu. Chcesz lepiej płatnej pracy to wyrób jakieś inne doświadczenia albo kwalifikacje i idź wyżej
    Kilka słów prawdy

01.01.2024 20:03

Wypłatę macie na czas,premia jest kiedy target został wypracowany ,a że socjalu nie ma no nie niestety nie ma .Nikt Wam tego nie obiecuje kiedy Was zatrudnia.Myslicie,że w innych firmach jest lepiej ?w galeriach handlowych ?to błąd. W innych firmach tną etaty,liczą produktywność, zadania wykonuje się na czas a premi 100 zł brutto????.Przestańcie płakać. Pracowałam w Martes sport pół roku temu i odeszłam bo z Regionalnym Kierownikiem nie dało się żyć, teraz przyglądam się Wam i patrzę na to wszystko inaczej...Jeśli Wasz kierownik jest w porządku, jest sprawiedliwy i odpiwiedzialny to da się żyć. N a Dolnym Śląsku Macie świetnego RKS BCh ,regionalni którzy zostali są wporzadku, więc czas powalczyć o dobre wyniki i będzie dobrze.

23.12.2023 16:00

Ogłoszenie

30.12.2023 20:38

Elastyczny system kłamstwo, motywacyjny system kłamstwo, premia kłamstwo, opieka medyczna jakaś ściema bo w innych firmach jest dużo lepiej, Multisport drogi, zgrany zespół bez przesady przecież to na pewno nie ich zasługa, możliwość awansu dajcie spokój i dostaniesz mniej niż ten z zewnątrz, umowa o pracę ale łaska. Pani HR naprawdę w to wierzysz? Ty chyba nie wiesz jak to funkcjonuje naprawdę

30.12.2023 10:24

Nnn

30.12.2023 20:27

Ty chyba nie wiesz jak jest w firmie, to już nie to samo co 5 lat temu. Właśnie dużo ludzie robią, zwalniają sie, rotacja jest dużo wyższa przecież to widać gołym okiem. A co można więcej zrobić.. Przecież mkrs widać że nie ma nic do gadania, to kto ma reagować, pozwolili zabrać premie itp
    Lal

21.12.2023 12:25

Większość osób tutaj chyba poprostu lubi narzekać. Co by nie było to i tak wam źle, firma zła. Jest gest że znoszą nam próg więc jeżeli nie umiecie z tego choć trochę byc zadowolonym to wgl nic nie mówcie albo jak niżej zrezygnujcie z tej premi. Nie musieli wgl nam tego znosić bo były nowe zasady a pracując dalej zaakceptowaliscie to.
    Inicjatywa

24.12.2023 12:13

Ale inicjatywa to jest twoja premia która wypracowujesz.... już ci zryli beret że to piękny wielki krok w stronę pracowników. Ludzie dajcie spokój co za bzdury. Zaraz będziemy dziękować za wypłaty najniższej krajowej.(usunięte przez administratora)
    Yes

28.12.2023 11:38

Chyba 3/4 pracowników by musiała tu napisać swoje dane. I co z tym zrobicie? Będziecie się mścić..... W większych miastach już prawie nikt normalny i odpowiedzialny nie chce pracować, zresztą już zamkneliscie większość sklepów na wasze szczęście, w miasteczkach ciężko o pracę i ludzie będą ale też do czasu
    Ciekawość

27.12.2023 21:14

Jakie około widełki w centrali dla specjalistów/analityków?
    Tadam

25.12.2023 13:52

Czy to jest normalne w tej firmie, aby kazać przychodzić na zebrania, które łącznie dają 14 godzinna zmianę, bez 11h odpoczynku dobowego? I jeszcze by nikt z kadr się nie zorientował, to kazać zakłamywać rejestr czasu pracy? I to jeszcze za zgodą KRS?
    Cleo

28.12.2023 11:07

Tak się składa że znam bardzo dobrze kodeks pracy. A to że jedna godzinka raz na miesiąc się załamie to chyba jakaś wielka tragedia nie jest. Później ta godzina jest zawsze do odbioru.
    Buhhhh

22.12.2023 22:20

Ile zarabia kierownik w Martesie ? Mam za kilka dni rozmowę o pracę na stanowisku kierowniczym , zastanawiam się czy nie mam wygórowanych wymagań finansowych . Możecie mi powiedzieć widełki ? ????

28.12.2023 00:54

Nasz kierownik to się turla ze śmiechu. Za 4 tysiące to by tutaj nie pracował.
    To mało wiesz

28.12.2023 09:28

Ale Ty piszesz głupoty ile niby zarabia kierownik netto ? Przestań wierzyć w bajki, więcej niż 4,5 nie wyciągniesz o ile wgl tyle Ci się uda ????
    Nepotyzm

26.12.2023 06:23

Obserwuje tutaj konkurs na najbardziej pogardliwy tekst i komentarz do pracownikow sklepow. Jak widac po wczesniejszych wpisach jest w czym przebierac, zaznaczam ,ze ich barwa jest znacznie kolorowsza gdyz mialy miejsce przed swietami. Januszowe teksty + dzikie grazynkowe show. Firma oferuje minimum i w brzydkim opakowaniu. Pogarda i brak zrozumienia w tej firmie to kolejne punkty ,ktore warto rozpatrzyc przed przyjsciem do niej.

10.12.2023 18:48

Hopa

11.12.2023 18:05

Ona to widzi tylko braki towaru, czy ona w ogóle zna kodeks pracy.... lub inne procedury sklepowe. Nie potrafi się nawet przedstawić, żałosne zachowanie. Pogrąża tylko firmę bo od kiedy jest opinia ma bardzo spadła
    Ok

24.12.2023 12:06

As była normalna dziewczyna bo znam ją z czasów gdy była kierownikiem, pracowałam z nią w jednym sklepie. Nagonka i ciśnienie zrobiło z niej stwora ms.... Aga sobie ewidentnie nie radziła z natłokiem obowiązków i oczekiwan, gdyby ktoś z nią porozmawial wcześniej bez zastraszania to możliwe że byłoby inaczej

22.12.2023 17:35

Zalosnisa

23.12.2023 01:30

Tutaj na goworku klikaja smutne minki i flagi do nieprzychylnych im opini. Niektorzy sa tutaj z nich zadeklarowanymi pracownikami co nie zmiemia faktu ze te piekne rodzynki sa zapewne po znajomosci od tych wyzej, lub tak zakompleksieni ,ze ktokolwiek ich zatrudnil.. albo byc moze na lepszych warunkach. Zobaczcie jak bronia pracodawcy nawet gdy brak swiadczen swiatecznych, wczasow pod grusza, osiagalnego systemu premiowania.
    Ok

23.12.2023 08:52

A ja nienawidzę koordynacji , zniszczyli mnie psychicznie zwłaszcza jeden (usunięte przez administratora)

22.12.2023 16:41

Zalosnisa

23.12.2023 01:34

Jeszcze troche i na tych polkach beda tylko same martesy, budzet na martesach i na kolejnych promocjach w strone klientow napewno bedzie osiagalny..
    Martesiak

22.12.2023 11:59

Właśnie dotarl mail o podniesieniu minilamnej krakowej, co za tym idzie np starszy sprzedawca z dodatkiem funkcyjnym zarobi więcej niż zastępca? Kiedy informacje o podniesieniu wypłat dla reszty pracowników?
    N

22.12.2023 19:24

U nas nawet starszy sprzedawca zarobi więcej ze swoim dodatkiem niż zastępca kierownika.

19.12.2023 20:47

Faka

20.12.2023 16:26

Martes nie uczciwy, byle jaki pracodawca. Czarna lista.
    Mada

21.12.2023 20:06

Co jest nie uczciwego według Ciebie ? Firma nie robi nic za placami pracowników wszystko jest według prawa i mamy jasno określone.
    Szczena

20.12.2023 11:29

I co narzekacie na MS prezent na święta dostaliście próg 80% na grudzień zniesiony

21.12.2023 09:57

Na święta to była wypłata 10 grudnia za listopad. Ludzie (którzy nie mają oszczędności) potrzebowali kasy w grudniu na święta, a nie 10 stycznia na święta. Trochę późno, ale lepiej późno niż wcale.
    nick

20.12.2023 15:19

Wow zniesiono target za grudzień bo słabe wyniki (nie dziwne jak średnia sieci to 75%). Trzeba było kolejny raz nie przestrzelić targetów na dany miesiąc to może było by inaczej :) Szkoda że nie zrobiono tak też w listopadzie żeby ludzie mieli cokolwiek na święta...
    Zart

20.12.2023 21:43

Szkoda, nie ma wybacz. Jak myslicie bedzie 75% osiągnięte? Ja już w 4 literach mam. Niech im karp czy inna ryba w gardlach stanie.
    Niewazne

20.12.2023 08:36

Szkoda słów na Waszą firmę. 0 paczek na święta, nic kompletnie nic Dodatkowo sklepy nie wyrabiają obrotów 80% co pozbawia ich premii za grudzień. Od stycznia wymyślone jakieś premie za „2 miesiące” czyli w tym wypadku jeśli nawet nie wyrobi się premii w styczniu i lutym to automatycznie z grudniem przepada premia za 3 miesiące.. Świetne podejście do pracowników… Ogrom Pracy na sklepie duże dostawy nieadekwatne wynagrodzenie do pełnionych obowiązków. Po nowym roku omijam ten sklep szerokim łukiem i ktokolwiek będzie chciał tu pracować to z chęcią mu nie polecę tego miejsca. Nie pozdrawiam firmy, życzę pracownikom wytrwałości w tym bajzlu jaki od dłuższego czasu jest. Nie przejmujcie się, są lepsze firmy, nie ta praca to inna. Pozdrawiam

20.12.2023 15:44

Brak związków zawodowych w tej firmie pokazuje jak bardzo taka firma wykorzystuje swoich pracowników. Dyktatura. Żegnam
    Nadia

20.12.2023 17:30

Tak się składa że jest zniesiony próg targetu żeby dostać premię. Trochę się pospieszyliscie z opinią...
    Mikołaj

15.12.2023 20:08

Centralo - może jakieś paczki na święta? Jakieś bony chociaż do wykorzystania w naszym sklepie i tak te pieniądze do was wrócą, a zawsze do coś. Każdy powinien dostać jakieś podziękowanie za ciężką pracę.
    GdzieSaMojePieniadze

18.12.2023 02:18

Systemy motywacji w swoich założeniach skupiają się na dostarczaniu bodźców, których zadaniem jest pobudzanie pracowników do ponoszenia wysiłku w kierunku realizacji celów strategicznych organizacji. System motywacji, zgodnie z oczekiwaniem w swoim brzemieniu posiada pozytywną konotację i naturalnie kojarzy się zarówno szefom, jak i podwładnym bardziej z nagrodami niż z karami. W martes jest odwrotnie.
    k.m

19.12.2023 15:40

O ile dostanie się go na święta. Bo w niektórych sklepach grafik na nowy miesiąc dostaje się trzy dni przed nowym miesiącem.

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.